استقبال بی‌سابقه از کنسرت بدون حجاب پرستو احمدی

جنبش زنان

عرصه‌های فرهنگی و هنری یکی پس از دیگری از سلطه و کنترل حکومت اسلامی خارج می‌شوند. این بار یک خواننده زن در ایران برای نخستین بار کنسرت زنده‌ای در کانال یوتیوب اجرا کرد و با استقبال بسیاری روبه‌رو شد.

پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ و راک در ایران چهارشنبه ۲۱‌ آذر، به‌همراه گروه موسیقی خود شامل احسان بیرقدار، سهیل فقیه نصیری، امین طاهری و امیر علی پیرنیا در یکی از کاروانسراهای قدیمی ایران برای نخستین بار بدون حجاب کنسرتی به‌شکل زنده از طریق کانال یوتیوب پخش کرد.

این کنسرت با عنوان «کنسرت کاروانسرا» در یوتیوب به فاصله چند ساعت بیش از ۱۰۰ هزار بیننده داشت و در شبکه‌های اجتماعی نیز فرازهایی از آن به شکل گسترده‌ای پخش شد و مورد استقبال کم‌سابقه قرار گرفت.

پرستو احمدی درباره کنسرت خود در کانال یوتیوب نوشته است:

«من، پرستو؛ دختری که می‌خواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمی‌توانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. این‌جا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکه‌ای که تاریخ و اسطوره‌های ما به هم پیوند می‌خورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را…»

او در این کنسرت ترانه‌هایی با اشعار مهدی اخوان ثالث، هوشنگ ابتهاج، ابوالقاسم لاهوتی و حیدر رقابی و چند ترانه فلوکلور و قدیمی اجرا کرد. این ترانه‌ها با آهنگسازی و تنظیم جدید سهیل فقیه نصیری و احسان بیرقدار اجرا شد.

 

دستگاه قضائی جمهوری اسلامی برای پرستو احمدی و همکارانش پرونده قضائی تشکیل داد

هنوز یک روز از انتشار کنسرت زنده پرستو احمدی بدون حجاب اجباری در کانال یوتیوب او نگذشته است که مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای او و همکارانش در تهیه این ویدئو پرونده قضائی تشکیل دادند. مرکز رسانه قوه قضائیه چهارشنبه ۲۱ آذر کنسرت پرستو احمدی را «غیرقانونی» خوانده و گفته است این کنسرت «هیچ مجوز قانونی نداشته و موازین قانونی و فرهنگی کشور نیز در آن رعایت نشده است». همچنین گفته شده که «با ورود دستگاه قضائی ضمن برخورد مقتضی، علیه خواننده و عوامل تولید آن پرونده قضایی تشکیل شده است». کنسرت بدون حجاب پرستو احمدی با نام «کنسرت کاروانسرا» در یوتیوب هزاران بیننده داشت و در شبکه‌های اجتماعی به‌شکل کم‌سابقه‌ای از آن استقبال شد. این کنسرت نقطه عطفی در کارزار خوانندگان زن ایرانی برای دستیابی به حق خود در خواندن بود.