بیش از یک ماه است که مردم شمال غزه در دور جدید محاصره ارتش اسرائیل از دسترسی به غذا، آب و امکانات درمانی محروم هستند. هارتس روزنامه اسرائیلی امروز در مقالهای نتانیاهو و ارتش را به «عملیات پاکسازی نژادی» در شمال غزه متهم کرد.
نیروهای درمانی فلسطینی از کشته شدن دهها نفر در حمله اسرائیل به خانهای در اردوگاه جبلیه در شمال غزه خبر دادند. بر اساس گزارشها در حمله ارتش اسرائیل در بامداد یکشنبه ۱۰ نوامبر، دست کم ۳۳ نفر شامل ۱۳ کودک کشته شدهاند.
اسرائیل از ۵ اکتبر دور جدیدی از عملیات را در جبلیه، بیت لاهیا و بیت حانون آغاز کرد. در تمام این مدت ارتش اسرائیل اجازه ورود کمکهای امدادی به منطقه تحت محاصره شمال غزه را نداده است. خدمات اورژانس شهری که یک نهاد مدنی در غزه است اعلام کرده فعالیتهایش را به خاطر تهاجم ارتش اسرائیل در این مناطق متوقف کرده است.
مردم در شمال غزه تحت محاصره با گرسنگی و کمبود آب مواجه هستند. نیروهای امدادی از آمار شوکهکننده کودکان و بزرگسالانی که دچار سوتغذیه هستند ابراز نگرانی کرده و نسبت به بروز قحطی در منطقه هشدار دادهاند.
کادر درمانی نیز با کمبود شدید نیرو، امکانات و دارو برای درمان بیماران مواجه است. وضعیت در شمال غزه چنان وخیم است که هارتس روزنامه اسرائیلی امروز در مقالهای نتانیاهو و ارتش را به «عملیات پاکسازی نژادی» در شمال غزه متهم کرد.
در این مقاله آمده است: «معدود فلسطینیانی که در منطقه باقی ماندهاند به زور تخلیه میشوند، خانهها و زیرساختهای زندگی نابود شده است، و راههای عریضی در منطقه در حال ساخته شدن است و جدایی جمعیت شمال غزه از مناطق مرکزی شهر غزه را تکمیل میکند.»
در حمله جداگانهای به محله صبرا در شهر غزه یک مقام وزارت رفاه و هفت عضو خانواده او شامل همسر و فرزندانش کشته شدند.
وزارت بهداشت غزه میگوید از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ دست کم ۴۳ هزار و ۶۰۳ نفر در حملات ارتش اسرائیل کشته شدهاند.
در ۲۴ ساعته گذشته، ۵۱ فلسطینی در غزه کشته و ۱۶۴ نفر دیگر زخمی شدند.
همزمان با افزایش تعداد کشتهشدگان در غزه و نبودن هیچ چشماندازی برای آتش بس، ارتش اسرائیل به حملات خود در لبنان نیز ادامه میدهد.
لبنان میگوید که دست کم ۱۲ نفر در حمله اسرائیل به شمال بیروت کشته شدهاند.
از اواسط سپتامبر حملات ارتش اسرائیل به لبنان شدت یافته و به کشته شدن بیش از سه هزار نفر منجر شده است. اغلب این حملات بدون هشدار تخلیه انجام میشود.
روز گذشته قطر که نقش مهمی در مذاکرات برای آتشبس در غزه ایفا کرده است، اعلام کرد که نقش میانجیگری خود را به حالت تعلیق در میآورد.
وزارت خارجه قطر در بیانیهای گفت که وقتی به تلاشهایش ادامه خواهد داد که هر دو طرف «اراده و جدیت لازم برای پایان دادن به جنگ ظالمانه و رنج مردم عادی» نشان دهند.
مذاکرات آتشبس تاکنون بینتیجه مانده است و آخرین دور آن در اواسط ماه اکتبر گذشته با رد پیشنهاد آتشبس کوتاهمدت توسط حماس، با شکست مواجه شد. اسرائیل نیز به نوبه خود چند بار پیشنهادهای آتشبس را رد کرده است.