نیروهای دموکراتیک سوریه آتش بس در منبج را اعلام کردند

خاورمیانه

ژنرال مظلوم عبدی، فرمانده کل نیروهای دموکراتیک سوریه (SDG)، اعلام کرد با میانجی‌گری ایالات متحده، آتش‌بسی در شهر منبج برقرار شده است. وی در پیام خود در شبکه‌های اجتماعی نوشت:

«برای حفظ جان و امنیت اموال غیرنظامیان، با میانجی‌گری آمریکا، توافق آتش‌بس در منبج حاصل شد. این تصمیم در راستای جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در غرب فرات اتخاذ شده است.»

این آتش‌بس پس از مقاومت نیروهای شورای نظامی منبج در برابر حملات ۲۷ نوامبر برقرار شده است. عبدی تأکید کرد که نیروهای مقاومت منبج به‌زودی از منطقه خارج خواهند شد و هدف نهایی SDG ورود به یک فرآیند سیاسی برای آینده سوریه است.

در حالی که درگیری‌ها در منبج به مرحله جدیدی رسیده است، ارتش ملی سوریه (SMO) تحت کنترل ترکیه توانسته بود پیشتر مناطق تل‌رفعت و منبج را از نیروهای دموکراتیک سوریه تصرف کند. این تحولات باعث واکنش‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.

جان کربی، مشاور ارتباطات امنیت ملی کاخ سفید، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد حمایت آمریکا از نیروهای دموکراتیک سوریه ادامه خواهد داشت. وی تأکید کرد ایالات متحده به تلاش‌های خود برای حمایت از نیروهایی که علیه داعش مبارزه می‌کنند، متعهد است.

همچنین، گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل، نگرانی خود را از حملات ارتش ملی سوریه به منبج ابراز کرده و گفت:

«حملات علیه کردها باید متوقف شود. جامعه بین‌المللی باید برای محافظت از کردهایی که با شجاعت علیه داعش جنگیدند، اقدام کند.»

پس از سقوط دولت سوریه به دست گروه‌های مخالف تحت رهبری هیئت تحریر الشام، مظلوم عبدی این تغییرات را به‌عنوان یک «فرصت تاریخی» توصیف کرد. وی در اظهاراتی اعلام کرد:

«ما شاهد لحظات تاریخی در سوریه هستیم که با سقوط رژیم استبدادی دمشق، امکان ساختن یک سوریه جدید بر پایه دموکراسی و عدالت فراهم شده است.»

به گزارش خبرگزاری فرات نیوز، آتش‌بس در منبج، با میانجی‌گری ایالات متحده، نقطه عطفی در تلاش‌ها برای پایان دادن به خشونت‌ها در این منطقه به شمار می‌رود. این توافق در حالی به دست آمد که ترکیه، نیروهای دموکراتیک سوریه را به‌عنوان تهدیدی برای امنیت خود می‌داند و از ارتش ملی سوریه برای گسترش نفوذ خود حمایت می‌کند.

با وجود اعلام آتش‌بس، نگرانی‌هایی درباره ثبات در منطقه وجود دارد. نیروهای هیئت تحریر الشام که نقش کلیدی در سقوط دولت سوریه داشتند، همچنان تهدیدی برای مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه به شمار می‌روند. علاوه بر این، نقش ترکیه در این منطقه باعث پیچیدگی اوضاع شده است.

توافق آتش‌بس در منبج واکنش‌های مثبتی در سطح بین‌المللی به همراه داشته است. با این حال، بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که برای دستیابی به صلح پایدار در سوریه، باید مذاکرات سیاسی جامعی با مشارکت تمامی طرف‌ها آغاز شود.

با برقراری آتش‌بس، سوالات زیادی درباره آینده سیاسی و نظامی سوریه مطرح است. آیا توافق آتش‌بس می‌تواند به یک راه‌حل پایدار برای مناقشه سوریه تبدیل شود؟ آیا نیروهای دموکراتیک سوریه می‌توانند جایگاه خود را در معادلات جدید حفظ کنند؟ پاسخ به این سوالات، نقش مهمی در شکل‌دهی آینده سوریه و منطقه خواهد داشت.

کنترل کامل دیرالزور توسط هیات تحریر شام

همزمان با این رویداد، «اداره عملیات نظامی» شامل هیئت تحریر شام و گروه‌های هم‌پیمان آن اعلام کرد که کنترل کامل شهر دیرالزور در شرق سوریه را به دست گرفته است.

حسن عبدالغنی، یکی از فرماندهان گروه‌های مخالف، اعلام کرد که نیروهای مخالف توانسته‌اند کنترل کامل این شهر را به دست بگیرند. در همین حال، «دید‌بان حقوق بشر سوریه» تأیید کرد که نیروهای مخالف پس از خروج نیروهای دموکراتیک سوریه، به‌طور کامل بر شهر دیرالزور مسلط شدند.

به گفته این نهاد، نیروهای دموکراتیک سوریه به سمت روستاهای مجاور عقب‌نشینی کرده‌اند و شهر پس از یک حمله ناگهانی که در ۲۷ نوامبر علیه مواضع ارتش سوریه انجام شد، به دست نیروهای عرب محلی که به صفوف مخالفان پیوسته بودند، افتاد.