بمباران بیمارستان «اندونزی» در شمال غزه در محاصره تانک‌های اسرائیل؛ ۱۲ نفر دیگر کشته شدند 

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

تعداد قربانیان در غزه از ۱۳هزار نفر گذشته؛ نشست پکن: جهان باید فورا برای پایان دادن به «فاجعه انسانی» غزه وارد عمل شود؛ بمباران بیمارستان «اندونزی» در شمال غزه ۱۲ کشته بر جای گذاشت از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، اسرائیل بسیاری از بیمارستان‌ها را در نوار غزه به‌ویژه در شمال آن به بهانه وجود مراکز و تونل‌های حماس در زیر آن‌ها، هدف قرار داده است، ولی حماس این ادعا را قاطعانه رد می‌کند. خبرنگار «العربیه» دوشنبه ۲۹ آبان از بمباران سنگین توپخانه‌ای اطراف بیمارستان اندونزی در شمال غزه خبر داد که به کشته‌شدن ۱۲ نفر انجامید.

شاهدان عینی تأیید کردند که این بمباران منجر به زخمی‌شدن آوارگان، بیماران و پزشکان شد و یک گلوله توپ در داخل محوطه بیمارستان سقوط کرد و آتش‌سوزی در یکی از ساختمان‌های نزدیک رخ داد. طبق گفته شاهدان عینی، پس از توقف ژنراتورها ناشی از این بمباران، برق بیمارستان قطع شد. به گزارش خبرگزاری «العالم‌ العربی»، دکتر منیر البرش، مدیرکل بهداشت غزه نیز با اشاره به این که بمباران، بخش عمل بیمارستان اندونزی و همچنین اطراف بیمارستان را هدف قرار داد، گفت: «خودروهای نظامی اسرائیل در حال پیشروی بیشتر به سمت بیمارستان هستند.» یکی از روزنامه نگاران حاضر در بیمارستان «اندونزی» با انتشار کلیپی، وضعیت داخل بیمارستان را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت که با توجه به فشار شدید ارتش اسرائیل بر بیمارستان، این ویدئو ممکن است، آخرین ویدئو او باشد. مرکز رسانه‌ای فلسطین نیز از تیراندازی شدید به سمت بیمارستان اندونزی، علاوه بر بمباران سنگین توپخانه‌ای خبر داد و گفت که بمباران و تیراندازی‌های مداوم، منجر به کشته‌‌شدن شماری از افراد شد ولی به تعداد قربانیان اشاره‌ای نکرد.
از سوی دیگر بمباران اسرائیل، اطراف بیمارستان العوده در جبالیا در شمال نوار غزه و همچنین دو خانه در نزدیکی بیمارستان النجار در شرق منطقه رفح را هدف قرار داد. طی روزها و هفته‌های گذشته، چندین بیمارستان در نوار، به ویژه الشفا در غرب شهر غزه، و الرنتیسی و دیگر بیمارستان‌ها، در نقض آشکار قوانین بین‌المللی مبنی بر لزوم حفاظت از این مراکز بهداشتی و بشردوستانه، هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند. نیروهای اسرائیلی، حملات خود را به سیستم بهداشتی غزه تشدید کرده و ده‌ها بیمارستان و مرکز درمانی را به طور کامل یا جزئی از خدمت خارج کردند. اسرائیل حملات خود را هر بار با ادعای وجود تونل‌ها، پایگاه‌ها یا انبارهای تسلیحاتی حماس در داخل این مراکز بهداشتی، توجیه کرده است. ارتش اسرائیل در ششم نوامبر ضمن ادعای وجود تونل‌های حماس در زیر بیمارستان الرنتیسی، افزود که این تونل‌ها در نزدیکی یک سکوی پرتاب موشک، قرار دارد. از سویی وزارت خارجه اندونزی، ضمن رد قاطعانه این اتهامات، تاکید کرد که این بیمارستان کاملاً به منظور اهداف بشردوستانه ساخته شده است.

تانک‌های اسرائیلی به اطراف بیمارستان اندونزیایی در شمال غزه رسیدند
ساعاتی پس از حمله هوایی به بیمارستان اندونزیایی، تانک‌های ارتش اسرائیل در اطراف این بیمارستان دیده‌ شدند. پیشتر یولاند نل خبرنگار بی‌بی‌سی گزارش داده بود که تانک‌ها اسرائیلی به سمت این مرکز درمانی شمال غزه در حرکتند. دکتر مروان سلطان، مدیر این بیمارستان به بی‌بی‌سی گفت که ارتش اسرائیل حدود ۲۰ متر با ساختمان فاصله داشت. او گفته بود که از اطراف صدای تیراندازی شنیده می‌شود و بخش مراقبت‌های ویژه این مرکز درمانی هدف قرار گرفته است. آخرین بیانیه ارتش اسرائیل به عملیات در نزدیکی این بیمارستان اشاره‌ای نکرده است. در این بیانیه آمده است: «نیروهای ارتش اسرائیل به عملیات خود در نوار غزه ادامه می‌دهند و هواپیماها را برای حمله به تروریست‌ها، زیرساخت‌های تروریستی و مکان‌یابی تسلیحات و تجهیزات نظامی هدایت می‌کنند.» ارتش اسرائیل می‌گوید سه فرمانده حماس را کشته است.

پکن: جهان باید فورا برای پایان دادن به «فاجعه انسانی» غزه وارد عمل شود
وانگ یی، وزیر خارجه چین روز دوشنبه در جریان دیدار با دیپلمات‌های کشورهای عرب و کشورهای دارای جمعیتی با اکثریت مسلمان گفت: «جامعه بین‌الملل باید فوراً برای پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه اقدام کند. بیایید با هم کار کنیم تا سریعا اوضاع غزه را آرام کنیم و صلح را به خاورمیانه برگردانیم.» او افزود: «وضعیت غزه، همه کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و مفهوم حق و باطل و اصول اساسی بشریت را زیر سؤال می‌برد. جامعه بین‌المللی باید فوراً وارد عمل شود و اقدامات مؤثری برای جلوگیری از گسترش این فاجعه انجام دهد.» وانگ یی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت که پکن «دوست و برادر خوب کشورهای عربی و مسلمان است». او افزود: «ما همواره قاطعانه از حقوق و منافع مشروع کشورهای عربی و مسلمان و از تلاش‌های مردم فلسطین برای احیای حقوق و منافع مشروع ملی خود، دفاع و حمایت کرده‌ایم.» او همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز این جنگ، پکن «با همه طرف‌ها تماس گرفته است تا صلح و گفتگوها را ترویج کند».

نشست پکن؛ وزرای کشورهای عرب و مسلمان خواستار پایان جنگ غزه شدند
وزرای کشورهای عرب و مسلمان حاضر در نشست پکن، روز دوشنبه خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند. این نشست با هدف پایان دادن به خصومت‌ها و فراهم آوردن امکان فرستادن کمک‌های بشردوستانۀ بیشتر به غزه برگزار شده است و شرکت کنندگان اعلام کردند که قصد دارند با مقامات هر یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل ملاقات کند و بر غرب فشار بیاورند تا توجیهات اسرائیل که اقداماتش علیه فلسطینیان را «دفاع از خود» می‌نامد، رد کند. روز دوشنبه مقاماتی از عربستان سعودی، اردن، مصر، اندونزی، فلسطین و سازمان همکاری اسلامی با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کردند. شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان اعلام کرد: «ما اینجا هستیم تا یک پیام روشن بفرستیم؛ این که جنگ و کشتار باید فوراً متوقف و تجهیزات بشردوستانه فوراً به غزه فرستاده شود.»

بستگان گروگان‌های حماس از پارلمان اسرائیل خواستند مجازات اعدام برای «تروریست‌ها» را تصویب نکند
نمایندگان بستگان کسانی که گروگان حماس هستند می‌گویند تصویب مجازات اعدام برای «تروریست‌هایی» که مجرم شناخته شده‌اند، جان گروگان‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. این قانون در پارلمان اسرائیل (کنست) در دست بررسی است. یکی از بستگان گروگان‌ها در جلسه کمیته امنیت ملی کنست به گریه درآمد و از ایتمار بن غفیر، وزیر افراطی دولت، خواست تا از درد و رنج گروگان‌ها و خانواده‌هایشان «بهره‌برداری» نکند. آقای بن‌غفیر، وزیر امنیت ملی، که بارها اظهارنظرهای علنی ضداسلام و ضدعربش بحث‌برانگیز شده است، این قانون را یک ضرورت «حقوقی و اخلاقی» توصیف کرده است. قرائت اول این قانون در دهم اسفند ۱۴۰۱ ، با اکثریت قریب به اتفاق آرا در کنست رای آورده است. در اسرائیل مجازات اعدام فقط برای جنایت علیه بشریت و خیانت به کشور وجود دارد که از زمان شکل‌گیری دولت اسرائیل، دو بار اجرا شده است که یکی از آنها آدولف آیشمن بوده است.

افزایش آمار قربانیان در نوار غزه به ۱۳ هزار نفر
مقام‌های حماس در نوار غزه روز یکشنبه اعلام کردند که شمار کشته‌شدگان در پی عملیات نظامی اسرائیل در این باریکه به «۱۳ هزار نفر» رسید. بنا به همین گزارش بیش از «۵۵۰۰ نفر» از کشته‌شدگان کودک بودند. مسئولان حماس همچنین از زخمی شدن «۳۰ هزار نفر» از روز هفت اکتبر تاکنون سخن می‌گویند. 

دبیرکل سازمان ملل حمله به مدارس سازمان ملل را «شوکه‌کننده» خواند
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، می‌گوید از حمله به دو مدرسه سازمان ملل در غزه، ظرف ۲۴ ساعت، «شوکه» شده است. آقای گوترش در بیانیه‌ای آورده است: «دهها نفر، شامل بسیاری زن و کودک، در حالیکه به دنبال امنیت در اماکن متعلق به سازمان ملل بودند، کشته و مجروح شدند.» در این بیانیه همچنین آمده است: «صدها هزار غیرنظامی فلسطینی به دلیل تشدید جنگ در غزه به دنبال سرپناهی در اماکن سازمان ملل هستند. من تاکید می‌کنم اماکن ما قابل تعرض نیست.» او افزوده است که این جنگ تلفات غیرنظامی «زیاد و غیرقابل قبول» داشته است. دبیر کل سازمان ملل خواستار «وقفه بشردوستانه» فوری در جنگ شده است.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: برخی اقدام‌های ارتش اسرائیل می‌تواند جنایت جنگی محسوب شود
فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید برخی از اقدام‌های ارتش اسرائیل در جنگ غزه می‌تواند «جنایت جنگی» محسوب شود.  او افزود که «رویدادهای وحشتناک» ۴۸ ساعت گذشته در نوار غزه قابل درک نیست. یک مدرسه تحت پوشش سازمان ملل که به عنوان پناهگاه آوارگان مورد استفاده قرار می‌گرفت روز شنبه هدف حمله قرار گرفت. فولکر تورک تصاویر منتشرشده از پیامدهای این حمله را «وحشتناک» خواند. این در حالی است که به گفته کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل دستکم سه مدرسه دیگر نیز که آوارگان در آنها پناه گرفته بودند طی ۴۸ ساعت گذشته هدف حمله قرار گرفتند. 

ارتش اسرائیل ویدئوهایی «از انتقال گروگان‌ها به بیمارستان الشفا در غزه» پخش کرد
ارتش اسرائیل روز یکشنبه ویدئوهایی پخش کرد که به گفته این نیروی نظامی «انتقال گروگان‌های اسرائیلی به بیمارستان الشفا در روز هفت اکتبر» را نشان می‌دهد.  منبع این تصاویر ویدئویی دوربین‌های مداربسته بیمارستان الشفا عنوان شده است. ارتش اسرائیل می‌گوید این تصاویر نشان می‌دهد که حماس از بیمارستان الشفا به عنوان «زیرساختی تروریستی» استفاده کرده است. 

ارتش اسرائیل می‌گوید «تونلی ۵۵ متری زیر بیمارستان الشفا» در غزه کشف کرده است
ارتش اسرائیل اعلام کرد که «تونلی ۵۵ متری زیر بیمارستان الشفا» در شهر غزه کشف کرده است. اسرائیل مدعی است که از این تونل برای «تروریسم» استفاده می‌شده است. نظامیان اسرائیل از روز چهارشنبه عملیات جستجوی خود در بیمارستان الشفا و اطراف آن را آغاز کردند. 

وزیر اطلاعات اسرائیل: جامعه جهانی به جای بازسازی نوار غزه به فکر جابجایی ساکنان آن باشد
گیلا گاملیل، وزیر اطلاعات اسرائیل روز یکشنبه از جامعه جهانی خواست به جای «کمک مالی به بازسازی نوار غزه» به دنبال «تشویق به جابجایی خودخواسته» ساکنان این باریکه باشد. وی پیشنهاد کرد که کشورهای جهان به دنبال «کمک به ساکنان غزه» برای «ساختن زندگی جدید در کشور میزبان» خود باشند. سخنان وزیر اطلاعات اسرائیل که عضو حزب لیکود (حزب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل) است در حالی بیان می‌شود که حدود ۸۰ درصد از ساکنان نوار غزه از آوارگان فلسطینی یا خانواده‌هایشان به دنبال «نکبت» و رویدادهای سال ۱۹۴۸ مجبور به ترک خانه‌های خود و اسکان در باریکه غزه شدند. 

دوشنبه, ۲۹ آبان ۱۴۰۲

 

بیمارستان اندونزی غزه در محاصره تانک‌های اسرائیل
اسرائیل با حمله به بخش جراحی بیمارستان اندونزی ۱۲ غیرنظامی را کشت و پزشکان بخش را مجروح کرد. هر کس از بیمارستان خارج می‌شود، هدف قرار می‌گیرد. جنازه چندین تن بیرون بیمارستان در خیابان‌ رها شده است.بیمارستان اندونزی نوار غزه در محاصره است و تا کنون چندین فلسطینی در حمله‌های مستقیم اسرائیل به این بیمارستان کشته شده اند.

به گزارش خبرگزاری «الجزیره»، تانک‌ها و خودروهای نظامی اسرائیل دوشنبه ۲۰ نوامبر / ۲۹ آبان از بیت حانون به سمت این بیمارستان حرکت کردند و در حال گلوله‌باران بیمارستان هستند و هر کسی را که در نزدیکی آن حرکت کند، می‌کشند.

به گزارش مقام‌های بهداشتی غزه، در حمله‌های اسرائیل به این بیمارستان تا کنون دست کم ۱۲ تن کشته شده اند. حمله اسراییل بخش جراحی بیمارستان را هدف قرار داد و علاوه بر کشتن ۱۲ غیرنظامی پناه‌گرفته در بیمارستان، پزشکان بخش جراحی را هم مصدوم کرد.

خبرنگاران محلی در ارتباط با «الجزیره»، وضعیت داخل بیمارستان اندونزی را «فاجعه‌بار» توصیف کرده اند. به گفته آنها، نیروهای اسرائیلی هر کسی را که بخواهد بیمارستان را ترک کنند، هدف قرار می‌دهند.

جنازه‌های آنها اکنون بیرون بیمارستان در خیابان رها شده است.

این بیمارستان هم‌اکنون مملوء از آدم است و شش هزار تن، از جمله خدمه پزشکی، بیماران و آوارگانی که به آن پناه آورده اند، داخل آن حضور دارند.

شماری از خدمه‌ی پزشکی بیمارستان الشفاء، بزرگترین بیمارستان باریکه‌ی تحت محاصره غزه که ارتش اسرائیل به آن حمله و تصرفش کرد، به بیمارستان اندونزی نقل مکان کرده بودند.


حذف کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

حمله به بیمارستان‌ها: جنایت جنگی
قوانین بین‌المللی حمله به بیمارستان‌ها در جنگ را منع می‌کنند. ماده ۱۸ کنوانسیون ژنو می‌گوید:

بیمارستان‌های مدنی که برای مراقبت از مجروحان و بیماران، افراد ناتوان و به عنوان زایشگاه سازماندهی شده اند، نباید تحت هیچ شرایطی هدف حمله قرار بگیرند بلکه باید در هر زمانی از سوی طرفین درگیری محترم شمرده شوند و محافظت شوند.

اسرائیل مدعی است که حماس از بیمارستان‌ها به عنوان مرکز عملیات و فرماندهی استفاده می‌کند و بنابراین طبق همین کنوانسیون دیگر از مصونیت در شرایط جنگی برخوردار نیست. اسرائیل با همین ادعا به بیمارستان الشفاء حمله کرد. حماس و خدمه پزشکی بیمارستان این ادعا را رد کرده اند.

آگهی


ارتش اسرائیل هنوز مدرک قانع‌کننده‌ای برای اثبات ادعای خود ارائه نداده است.

ویدئوهای ابتدایی ارتش اسرائیل از بیمارستان الشفاء تنها چند سلاح و جلیقه ضدگلوله را در داخل بیمارستان نشان می‌داد و بعد از انتشار هم ادیت شد. این ویدئوها یک تقویم را به عنوان لیست حضور غیاب جنگجویان حماس به دروغ نشان داد. بدین‌ترتیب در ویدئوهای منتشرشده از سوی خبرگزاری‌هایی چون بی‌بی‌سی و الجزیره پس از راستی‌آزمایی تشکیک شد و بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به ویژه کاربران عرب به مسخره‌کردن آن پرداختند.

در ماده ۱۹ کنوانسیون ژنو آمده که اگر بیمارستان به عنوان مرکزی برای آسیب زدن علیه دشمن به کار گرفته شود، مصونیت خود را از دست می‌دهد اما تنها پس از هشدارهای اولیه و دادن زمان کافی برای تخلیه. این کنوانسیون همچنین تأکید می‌کند که:

این واقعیت که اعضای مجروح یا بیمار نیروهای مسلح در بیمارستان تحت درمان باشند یا سلاح‌های سبک و مهمات گرفته‌شده از چنین جنگجویانی هنوز آنجا حاضر باشند و به سرویس مربوطه تحویل داده نشده باشند، نباید اقدام آسیب‌زا علیه دشمن تلقی شود.

بنا بر این تأکید ماده ۱۹ کنوانسیون و با توجه به مدارکی که تا کنون اسرائیل از بیمارستان الشفاء نشان داده ــ چند سلاح و جلیقه و مهمات ــ، هنوز حمله به این بیمارستان هیچ توجیهی ندارد و جنایت جنگی محسوب می‌شود.

آگهی


اسرائیل همچنین مدعی است به ویدئوهایی از دوربین مداربسته بیمارستان الشفاء دسترسی پیدا کرده که نشان می‌دهد اعضای حماس، اسیران و گروگان‌های اسرائیلی را به آنجا منتقل کرده اند.

به گزارش بی‌بی‌سی، مقام‌های بهداشتی غزه گفته اند که نمی‌توانند اصالت ویدئوی منتشرشده را تأیید کنند. حماس تا کنون در این باره اظهار نظر نکرده است.

به ادعای سخنگوی ارتش اسرائیل، یک سرباز اسیرشده اسرائیلی در این بیمارستان کشته شده است و دو گروگان خارجی هم هفتم اکتبر / ۱۵ مهر، روز حمله‌ی حماس به اسرائیل، به آنجا منتقل شده اند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی «گاردین»، حماس پیش از این گفته بود که سرباز مورد اشاره سخنگوی ارتش اسرائیل، بر اثر حمله‌های اسرائیل به این بیمارستان کشته شده است. حماس ویدئویی هم از پیکر این سرباز منتشر کرده بود که بدنش رد زخم نداشت و تنها اثر جراحتی بر سرش دیده می‌شد.

تا کنون بیش از ۱۳ هزار فلسطینی، از جمله دست‌کم پنج هزار و ۵۰۰ کودک، در حمله‌های اسرائیل به غزه از هفتم اکتبر به این سو کشته شده اند.

گزارشگران ویژه سازمان ملل چندی پیش خواهان آتش‌بس برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه شده‌اند.

در همین زمین