حزب حكمتیست(خط رسمی): دوسال از خیزش انقلابی شهریور ۱۴۰۱، خیزشی كه با قتل حكومتی مهسا امینی و با پرچم آزادی زن عروج كرد و به تحولی بزرگ و سراسری تبدیل شد میگذرد. این خیزش كه سراسر ایران را فرا گرفت و جنبش سرنگونی جمهوری اسلام را با پرچم رهایی زن و خواست آزادی و رفاه عمومی عروج داد، سرنوشت جمهوری اسلامی را با مخاطرات جدی روبرو كرد، مهر خود را به سیمای سیاسی جامعه ایران كوبید و دستاوردهای بزرگی را به ارمغان آورد. 

انتقال تحمیلی اعضای علنی و خلع سلاح شده  جریانات اپوزیسیون کردستان ایران به اردوگاههای اجباری در اطراف سلیمانیه  بشدت مخاطره آمیز و  محکوم است. دولت عراق و دولت اقلیم کردستان از وظیفه اولیه تامین  زندگی و امنیت  این انسانهای بیدفاع سرباز میزنند. لذا با فشار اعتراضی موثر میتوان و باید  این دو دولت حلقه بگوش جمهوری اسلامی و بخش پناهنده پذیری  un  راوادار کرد همه این فعالین سیاسی و خانواده هایشان را به کشورهای پناهنده پذیر اروپایی انتقال دهند.

موج اعتصابات کارگری و اعتراضات توده ای در راهند: در دومین سالروز خیزش توده ای و انقلابی شهریور ١٤٠١، نخواستن جمهوری اسلامی قدرتمندترین بلوک سیاسی جامعه ایران است. در دو سال گذشته رژیم اسلامی با یک نبرد بیوقفه و گسترش یابنده جامعه علیه خود روبرو بوده است. تشدید سرکوب و گسترش اعدامها، کارکرد مورد نظر را نداشته است، مردم آشکارتر و صریح‌تر حرف میزنند، پتانسیل انفجاری وسیع‌تر است و دامنه اعتراضات و اعتصابات گسترده‌تر شده است.

تاریخ جمهوری اسلامی ایران، همواره تکرار سرکوب، شکنجه، تیرباران و اعدام است. این جنایات از پشت بام مدرسه علوی، اقامتگاه موقت خمینی، تا کردستان، ترکمن صحرا، صیادان انزلی، بلوچستان، خوزستان، آذربایجان، لرستان، تهران، بندرعباس، بوشهر، شیراز، مشهد، اصفهان و ده ها شهر دیگر صورت گرفته است. در میان تمام کشتارهای رژیم از اوایل «انقلاب» تا دی ماه ۹۶، آبان ۹۸ و جنبش ژینا مهسا امینی ( زن زندگی آزادی)،

دو سال از فوران انقلاب زن زندگی آزادی گذشت. انقلابی که با فریاد زن زندگی آزادی و شعارهایی همچون “مرگ بر دیکتاتور” و “..میریم تا سرنگونی”، هدف مستقیم و فوری خود را سرنگونی حکومت اسلامی اعلام کرده و مردمی را نشان میدهد که نه فقط می خواهند به حاکمیت اسلامی سرمایه داران در ایران پایان دهند، بلکه در تلاشند با یک انقلاب همه جانبه و اجتماعی کل سنتها و سیاستها و پایه های حاکمیت جنایتکاران حاکم را در هم بپیچند و جامعه ای  مرفه و شاد و برابر را پایه ریزی کنند.

دادخواهی دارای ماهیت فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی بوده و صحبت از دادخواهی بازگویی یک درد اجتماعیست. زمانی از آن سخن به میان می آید که ظلمی رخ داده یا حقی پایمال شده است. بنابراین از هر نظر دادخواهی یک حق و فرد دادخواه نه تنها دارای مصونیت سیاسی و حقوقی است، بلکه وظیفه سیستم قضاییست که پیگیر خواست وی و احقاق حق و برقراری عدالت باشد.

کلاب هاوس جمعه شب‌ها: بحث و تبادل نظر در راستای تشکیل بلوک متحد سوسیالیستی.  تجربه انقلابات ناکام توده‌ای، چه در ایران و چه در سایر نقاط جهان به ما می‌آموزد که بدون ایجاد صف مستقل طبقه کارگر و سازمان دادن اتحاد عمل پایدار میان همه گرایشهای سوسیالیستی، برانداختن سیادت بورژوازی و برقراری حکومت شورایی امکان‌ ناپذیر است. جمع ما برای ایجاد چنین اتحاد عمل پایداری پلاتفرم ۹ ماده‌ای ارائه کرده که مهمترین وظایف کمونیست‌ها در شرایط کنونی را از نظر ما، در بر می‌گیرد.

۱۱ شهریور ۱۴۰۳: امروز بعد از ظهر، حسن سعیدی و رضا شهابی، اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که در اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت و تا کنون بدون یک روز مرخصی در زندان اوین محبوس بودند، آزاد شدند. بنا به‌گفته وکلای ایشان، بدنبال نقض رای دادگاه در دیوان عالی کشور حکم  ۶ سال حبس علیه این کارگران زندانی به سه سال و شش ماه کاهش یافت و با پایان دوران حبس و‌ مختومه شدن پرونده آزاد شدند.

اطلاعیه شماره (9): مردم آزادیخواه ایران، به اطلاع می رسانیم امروز 11 شهریور زندانی سیاسی تیفور بابامیری در نتیجه تلاش بیدریغ وکیلش آقای نجات علیپور، و پس از سپری کردن بیش از 16 ماه زندان که حدودا چهار ماه آن در شکنجه گاه اداره اطلاعات ارومیه و بقیه در پشت میله های زندان بود، با قید وثیقه سه میلیارد تومانی موقتا و تا پایان دادرسی از زندان دریا ارومیه آزاد گردید.

یک‌ ماه از اعتراض مسالمت‌آمیز پرستاران و کادر درمان می‌گذرد. حکومت ایران نه تنها مطالبات آن‌ها را برآورده نکرده است بلکه با سرکوب، تلاش داشته تا آن‌ها را از ادامه اعتراض منع کند. «اسماعیل بخشی»، فعال کارگری، نماینده «شورای مستقل کارگری» در «سندیکای کارگران هفت‌تپه»  و زندانی سیاسی سابق در اولین اظهارنظر خود در پنج سال اخیر در این گفت‌وگو با «ایران‌وایر» خطاب به پرستاران می‌گوید: «از تهدیدها و برچسب‌هایی که نیروهای امنیتی به شما می‌زنند، نترسید. نگذارید اعتراضات را به خشونت بکشند. پشت پیش‌روها و نمایندگان خود باشید و آن‌‌ها را تنها نگذارید.»

۶۸ سازمان و نهاد مدافع حقوق بشر بین‌المللی و ایرانی، از جمله کمیته آزادی زندانیان سیاسی در ایران، با امضای بیانیه‌ای حمایت خود را از جنبش «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در زندان‌های ایران اعلام کردند. این جنبش که به منظور مقابله با اعدام‌های غیرقانونی و غیرانسانی در ایران شکل گرفته، هر سه‌شنبه با برگزاری تجمعات و اعتراضات، تلاش می‌کند صدای زندانیان محکوم به اعدام و خانواده‌های آنها را به گوش جامعه بین‌المللی برساند.

ظرفیت رقابتی مسیر شرقی رو به افزایش است- چه کسی می‌تواند بگوید یا حداقل حدس بزند که چرا ایران از دهۀ ١٣٨٠ از احداث ١۶٠ کیلومتر راه‌آهن رشت-آستارا خودداری کرده و هنوز هم می‌کند. هند– ایران– آسیای مرکزی– روسیه: مرکز مهم لجستیکی آوراسیا در اطراف بندر چابهار در حال شکل‌گیری است. وضعیت نظامی-سیاسی در حوزۀ خلیج فارس و در کل در خاور نزدیک و خاورمیانه فرصت کمی برای حل و فصل آن در کوتاه‌مدت و میان‌مدت باقی می‌گذارد. با وجود تمام مشکلات و چالش‌ها، حضور نظامی آمریکا در منطقه همچنان تهدیدی برای مسیرهای تجاری بین‌المللی، از جمله بنادر ایران در خلیج فارس و تنگۀ هرمز است و خواهد بود.

مشخص نیست که آیا حزب‌الله یا ایران حملات انتقام‌جویانه خود را در واکنش به قتل شکر و هنیه متوقف خواهند کرد یا نه، اما هیچ‌کدام از آنها نمی‌خواهند به‌عنوان مانع دستیابی به توافق آتش‌بس شناخته شوند. حزب‌الله صبح یکشنبه چهارم شهریور/ ۲۵ اوت صدها راکت و پهپاد به سوی اسرائیل شلیک کرد، در حالی که ارتش اسرائیل اعلام کرد که حدود ۱۰۰ جت جنگنده برای جلوگیری از یک حمله بزرگ‌تر، لبنان را هدف قرار دادند. حزب‌الله این ادعا را رد کرد. این حملات از جمله بزرگ‌ترین درگیری‌ها در بیش از ۱۰ ماه جنگ مرزی بود. 

درگذشت پروانه ماندنی پرستار ۳۲ ساله بیمارستان امام حسین سپیدان در استان فارس در روز ۱۲ مرداد به دلیل فشار سیستماتیک کار سخت و طولانی و ناامنی شغلی ، جرقه ای شد بر آتش خشم  بخش اعظم دویست وسی هزار پرستار  شاغل در ایران که حدود  پنجاه بیمارستان در سراسر کشور را به اعتصاب کشاند! خشم و اعتراضی که در بستری سازمان یافته، متحد و متشکل، جاری شد. 

به دنبال تماس فعالین کمیته آزادی زندانیان سیاسی در اسپانیا، سیاستمدار و عضو پارلمان کاتالونیا، آقای روبن وگنزبرگ، کفالت سیاسی پخشان عزیزی را به عهده گرفته و با ارسال نامه ای به سفارت رژیم در اسپانیا خواستار لغو آزادی و لغو حکم اعدام پخشان شد. آقای وگنزبرگ در تویتر خود اعلام کرد:   " من کفالت سیاسی پخشان عزیزی، ۳۹ ساله، ژورنالیست ایرانی کرد که در زندان اوین در تهران است و به جرم 'عضویت در گروه مخالف' از ۲۳جولای به اعدام محکوم شده است را به عهده گرفته ام."