روز ۱۷ خرداد بازنشستگان بنا بر فراخوان از قبل اعلام شده و در اعتراض به فقر و گرانی و اختلاسها و وضع بد معیشتی خود در چندین شهر از جمله در شوش و اهواز تجمع کردند. تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی به اعتراضاتی هر روزه تبدیل شده و بر روی فضای اعتراضی شهرها تاثیر مستقیم دارد. بنرهای اعتراضی آنها با تاکید بر روی درمان رایگان وعلیه گرانی ها توجه ها را بخود جلب میکند. در این اعتراضات بازنشستگان شعار میدادند: "فقط کف خیابون بدست میاد حقمون"، "تا حقمون نگیریم از پا نمی نشینیم"، "بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن"، و "تورم، گرانی، بلای جان مردم".
اخراج هیات جمهوری اسلامی از آی ال او خواست ما کارگران
ما امضا کنندگان این نامه هیاتهای نمایندگی شرکتکننده در یکصد و بازدهمین اجلاس سازمان جهانی کار، را مورد خطاب قرار میدهیم و توجه آنها را به سرکوب اعتراضات کارگران و مردمی در ایران جلب میکنیم. طی سالیان گذشته، بهخصوص در دو ساله اخیر سیاستهای اقتصادی دولت ایران، فقر و فلاکت گستردهای را برای عموم مردم، بهویژه برای مزدبگیران و کارگران ایجاد کردهاست.
تجمعات اعتراضی بازنشستگان مخابرات در چندین شهر و اخباری دیگر
روز ۸ خرداد بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته در اعتراض به فقر و گرانی و بی تامینی و برای پیگیری خواستهایشان مقابل ساختمان مخابرات در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در مشهد، ارومیه، مریوان، ایلام، کرمانشاه، اهواز، خرم آباد برگزار شد. در این اعتراضات بازنشستگان از جمله شعار میدادند: "نه مجلس، نه دولت نیستند به فکر ملت"، "هزینه ها دلاریه، حقوق ما ریالیه"، "عدالتی ندیدیم، فقط دروغ شنیدیم"، "برای رفع تبعیض ، عدالت، عدالت"، "اینهمه بیعدالتی هرگز ندیده ملتی"، و "ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه".
نشست شورای حکام: مسیر هستهای جمهوری اسلامی خطر گسترش تسلیحات هستهای در منطقه را افزایش داده است
در نشست شورای حکام در وین رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت ایران توضیحاتی که از نظر فنی معتبر باشد، ارائه نکرده است. اتحادیه اروپا و آمریکا ضمن اعلام حمایت از این گزارش نسبت بهعدم همکاری ایران با آژانس و ماهیت برنامه هستهای ایران هشدار دادند. نشست فصلی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز سهشنبه ۶ ژوئن/۱۶ خرداد با حضور نمایندگان ۳۵ کشور عضو این شورا در وین آغاز شد. رافائل گروسی، دبیرکل آژانس در این نشست گزارشی را از نظارت و راستیآزمایی برنامه هستهای جمهوری اسلامی به شورای حکام ارائه داد.
اخراج هیات جمهوری اسلامی از آی ال او خواست ما کارگران و چند خبر دیگر
نامه سرگشاده هشت نهاد کارگری به شرکت کنندگان در اجلاس سازمان جهانی کار. هشت تشکل کارگری از ایران طی نامه ای سرگشاده به نامه سرگشاده کارگران، معلمان و تشکلهای مختلف کارگری ایران به شرکت کنندگان در یکصد و یازدهمین اجلاس سالانه سازمان جهانی کار ژنو که در پانزدهم خرداد اولین روز آنست، براخراج جمهوری اسلامی از سازمان جهانی کار تاکید کردند. اقدامی مهم در دل انقلاب زن زندگی آزادی که صدای اعتراض کارگران و مردم را علیه سرکوبگریهای حکومت بازتاب میدهد.
اذعان به ناتوانی حکومت در برخورد با زنان "بیحجاب"
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در تهران "بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کشف حجاب داریم" اعتراف کرده حکومت قادر به دستگیری روزانه "پنج هزار زن" نیست و به دلیل همین تعداد بالا نمیتوان با "متخلفان برخورد مجرمانه" داشت. مجید امامی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه "بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کشف حجاب در تهران داریم" اعتراف کرد جمعیت زنانی که در خیابانها و اماکن عمومی از بر سر کردن حجاب خودداری میکنند بسیار بیشتر از آن است که حکومت بتواند با آنها "برخورد مجرمانه" داشته باشد و برای همین نیز باید خودداری زنان از داشتن حجاب اجباری را "به سمت تخلفانگاری برد تا امکان برخورد بهوجود بیاید."
آکسیون اعتراضی مقابل اجلاس آی ال او با موفقیت برگزار شد
حکومت اسلامی بایکوت باید گردد. روز ۵ ژوئن به فراخوان کمپین برای آزادی کارگران زندانی (FTN) در اولین روز برگزاری کنفرانس سالانه سازمان جهانی کار در ژنو، یک آکسیون اعتراضی با خواست اخراج جمهوری اسلامی از ای ال او برگزار شد. ساعت یازده و نیم صبح این روز این تجمع و اعتراض که فراخوان آن از قبل داده شده بود، شروع شد. این فراخوان از سوی کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی، کمیته بین المللی علیه اعدام، حزب کمونیست کارگری، سندیکای سراسری سوئیس و گروهی از ایرانیان ساکن در ژنو مورد حمایت و پشتیبانی قرار گرفته بود.
«اعتراف» رئیس زندان اوین در سال ۶۷: خیلی افراد بیگناه کشته شدند
رئیس یکی از مخوفترین زندانها در دوران اعدامهای جمعی ۱۳۶۷، از نقش مقامهای ارشد جمهوری اسلامی ایران در آن اعدامها پرده برداشته و گفته علی خامنهای به دنبال اعدامهای بیشتر است. حسین مرتضوی زنجانی به بیبیسی میگوید نه به دنبال شهرت است، نه پاک کردن نامش، بلکه میخواهد حرفهایش جایی با صدای خودش ثبت شود، «چون اگر بمیرد» این فرصت از دست خواهد رفت. رئیس زندانهای اوین و گوهردشت در دهه شصت، همچنین در اتفاقی کمسابقه در یک جلسه اینترنتی مقابل زندانیان سابق «اعتراف» کرد، به سوالهای آنها پاسخ داد و گفت حق دارند خشمگین باشند:
دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه آغاز شد
رایدهندگان امروز در دور دوم انتخابات ریاستجمهوری شرکت کردهاند تا تصمیم بگیرند که رجب طیب اردوغان پس از بیست سال در قدرت بماند یا نه. رایگیری از ساعت ۸:۰۰ صبح به وقت محلی در ترکیه آغاز شد.کمال قلیچداراوغلو، رقیب آقای اردوغان، با حمایت ائتلاف گستردهای از مخالفان این انتخابات را به همهپرسی آینده ترکیه تبدیل کرده است. مسئله تعیینکنندهتر در این انتخابات تورم بالا و بحران هزینههای زندگی در ترکیه است.
مراکز رایگیری در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت محلی بسته میشوند. مهاجران ترک در اروپا و آمریکا رای خود را قبلتر به صندوق ریختهاند.
انتقال تجهیزات سنگین نظامی به مرز با عراق؛ «ایجاد محدودیت برای احزاب کرد ایرانی در اقلیم»
همزمان با انتشار تصاویر و اخباری از انتقال تسلیحات نظامی سنگین حکومت ایران در کردستان ایران، یکی از رهبران احزاب کرد مخالف حکومت ایران این تحرکات نظامی را تایید کرد. عبدالله آذربار، عضو کمیته رهبری حزب کومله کردستان، با اشاره به توافق امنیتی اخیر بین تهران و بغداد گفت که فشارها بر احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی «جدی است» و «تردد و فعالیت رسانهای و گردهماییهای آنها محدود شده است». در ماههای گذشته حملات هوایی و فشار بر روی احزاب کرد مخالف جمهوری اسلامی به شدت افزایش پیدا کرد، و حکومت ایران همچنین تلاش کرد با همکاری با دولت مرکزی عراق محدودیتهایی علیه این گروهها اعمال کند.
به مردم آزادیخواه ایران: در مورد اعلام اجرای حكم اعدام در ملاء عام
حزب حكمتیست (خط رسمی): مردم آزادیخواه ایران! اخیرا رسانه های رسمی جمهوری اسلامی به نقل از "سید كاظم موسوی رئیس دادگستری فارس"، اعلام كرده اند، حكم اعدام دو نفر از متهمین حادثه "شاهچراغ" به زودی در خیابان ۹ دی شیراز اجرا میشود. نفس اعلام این تصمیم در ادامه اعدام دهها نفر از معترضین و "متهمین" در چند هفته گذشته، بیان افسارگسیختگی حاكمیت، بربریت آشكار آنها، تعرض به حق حیات و توهین به شعور مردم ایران است.
تمکین دولت بلژیک به گروگانگیری جمهوری اسلامی شرم آور و محکوم است!
امروز دولت بلژیک دیپلمات تروریست جمهوری اسلامی، اسدالله اسدی را که به ٢٠ سال حبس محکوم شده بود، پس از ۵ سال از زندان آزاد کرد و به ایران فرستاد. جمهوری اسلامی هم اولیویه وندکاستیل فعال پناهندگی شهروند بلژیکی که بیش از ١٥ ماه به گروگان گرفته و به بند کشیده بود را رها کرد. بی شک رهایی هر انسانی از سیاهچال های جمهوری اسلامی مایه خوشحالی است اما دولت بلژیک و متحدان اروپایی اش این وجه انساندوستانه را دستمایه توجیه و پیشبرد سیاستی کثیف و غیر انسانی قرار داده اند که همانا مماشات و معامله با جمهوری اسلامی است.
دمیرتاش از «سیاست فعال» کناره گرفت؛ رهبران ائتلاف چپ ترکیه: ادامه می دهیم!
من صمیمانه عذرخواهی می کنم که نتوانستم سیاستی را که شایسته مردم ما باشد، ارائه دهم. قول می دهم با تلاش عملی خود این نواقص را برطرف کنم. همچنین از شما بابت انتقاد سازنده نسبت متشکرم. سعی می کنم از انتقادات استفاده کنم. در حالی که مانند همه رفقای زندانی با مقاومت به مبارزه ادامه میدهم، در این مرحله سیاست فعال را ترک میکنم.» درودهای رفیقانه به همه شما عزیزان، همه تان را صمیمانه در آغوش می گیرم. به امید دیدار در روزهای آزاد.”
سیاوش عباسی: روایت چند تجربه از سرکوبگری حکومت و مقاومت زنان
چند تجربه از زنانی که تهدیدهای حکومتی برای تحمیل حجاب را نادیده میگیرند و در برابر این اجبار مقاومت میکنند. مقاومت زنان در برابر حجاب اجباری اگرچه سابقهای به اندازه عمر حجاب اجباری دارد اما این مقاومت در چند ماه اخیر و پس از قیام ژینا ابعادی به وضوح پررنگتر و گستردهتر پیدا کرده است. حکومت ایران پس از سرکوبهای شدید در خیابان، با آغاز سال جدید تصمیم گرفت گامی فراتر بردارد و با تحمیل حجاب وضعیت را به پیش از قیام ژینا بازگرداند.
پیرامون اقدام رسوای دولت بلژیک در آزادی دیپلمات-تروریست جمهوری اسلامی!
بر اساس اعلام رسمی خبرگزاریها، اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در اتریش که به اتهام اعمال تروریستی و جاسوسی علیه مخالفین جمهوری اسلامی دستگیر و در بلژیک به 20 سال زندان محکوم شده بود در توافقی ننگین بین دولت بلژیک با مقامات جمهوری اسلامی آزاد و به تهران برگردانده شد. او یکی از دیپلمات- تروریستهای حکومت در اروپا بود که در حین سازماندهی عملیات بمب گذاری علیه سازمانهای اپوزیسیون در خارج کشور و همچنین مدیریت شبکه جاسوسی این رژیم در اروپا دستگیر و پس از محاکمه در زندانی در بلژیک به سر می برد.