بهدنبال رخدادهای تاسفبار متعدد در حوزه آموزشوپرورش ایران، «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان»، با صدور فراخوانی از عموم فرهنگیان و مردم برای حضور در تجمعی سراسری در روز ۱۶اسفند دعوت کرد. این تجمعات قرار است ساعت ۱۰ صبح در تهران، مقابل مجلس شورای اسلامی و در مراکز استانها، مقابل اداره کل آموزشوپرورش و در شهرستانها، مقابل ادارات آموزشوپرورش برگزار شود. دلایل این فراخوان تجمع «مسمومیت سریالی دختران دانشآموز و ناامنی در مدارس»، «سقوط ارزش پول ملی»، «صدور احکام هیاتهای تخلفات اداری علیه معلمان و فعالان صنفی»، «فروش فضاهای آموزشی، تفریحی، خدماتی و ورزشی متعلق به آموزشوپرورش در قالب طرح مولد سازی»، «رفع ممنوعیت تحصیل جهت دانشآموزانی که در ماههای گذشته بازداشت شدهاند،
«محکومیت برخوردهای تحقیرآمیز و بازداشت همکاران بازنشسته در تجمع روز ۹اسفند و درخواست آزادی فوری همه پیشکسوتان»، «آزادی همه معلمان زندانی»و...اعلام شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در این فراخوان با اشاره به اینکه سالهاست فرهنگیان با استفاده از کنشهای مختلف، از جمله تجمع، تحصن و اعتصاب خواهان رسیدگی به مطالبات خود هستند، مینویسد: «متاسفانه در دولت و مجلس ارادهای جهت پاسخ به خواستههای بحق فرهنگیان شاغل و بازنشسته وجود ندارد.»
این شورا با تاکید بر اینکه در شش ماه گذشته، شاهد سقوط ارزش پول ملی بودهایم که همچنان ادامه دارد، این اتفاق ناگوار را «نتیجه بیکفایتی مسوولان اقتصادی و سیاسی، خصوصا تصمیمگیرندگان در عرصه سیاست خارجی دانسته که نمیتوانند توازنی در عرصه ارتباط مسالمتآمیز با کشورهای دیگر داشته باشند.»
در بخش دیگری از این این فراخوان درباره فقر تحمیل شده بر مردم و مسمومیت سریالی دانشآموزان، آمده است: «بدیهی است این شرایط، فقر فزایندهای را بر ملت شریف ایران، خصوصا فرهنگیان، بازنشستگان، کارگران و همه مزدبگیران تحمیل کرده [است. تا جایی که] قادر به تامین نیازهای حداقلی زندگی خود نیستند. از طرف دیگر شاهد وقایع تاسفبار دیگری هستیم که بهویژه میتوان به ایجاد ناامنی در مدارس از طریق «مسمومیتهای سریالی» دانشآموزان اشاره کرد که سکوت معنادار مسوولان و بهویژه نیروهای امنیتی در این رابطه، به هیچوجه قابل توجیه نیست.»
این شورا از فرهنگیان شاغل و بازنشسته دعوت کرده تا جهت رسیدن به هشت خواسته مشترک در تجمع ۱۶اسفندماه شرکت کنند.این خواستهها در بیانیه به این شرح آمده است:
۱- پایان دادن به جو ناامنی موجود در مدارس که نمونه بارز آن خشونت عریانی است که با روش «مسمومیت سریالی» جان و سلامتی دانشآموزان و معلمان را مورد تهدید قرار داده و باعث گسترش نگرانی و اضطراب والدین شده است. آمران و عاملان این وقایع باید بدانند که دانشآموزان، خط قرمز معلمان هستند. ما معلمان شاغل و بازنشسته در چنین شرایط دردناکی فرزندانمان را تنها نخواهیم گذاشت.
۲- اجرای کامل رتبهبندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان در سال جاری.
۳- افزایش حقوق و مستمری در سال ۱۴۰۲ مبتنیبر نرخ تورم.
۴- آزادی همه معلمان زندانی.
۵- محکومیت اقدامات اخیر هیاتهای بدوی در زمینه انفصال، کسر حقوق، یا بازنشستگی اجباری و برگشت به کار معلمان انفصال شده و برگشت معوقات معلمانی که کسر حقوق شده یا افزایش رتبهبندی شامل آنها نشده است.
۶- اعلام اعتراض نسبت به فروش فضاهای آموزشی، تفریحی، خدماتی و ورزشی متعلق به آموزش و پرورش.
۷- رفع ممنوعیت تحصیل جهت دانشآموزانی که در ماههای گذشته بازداشت شدهاند.
۸- محکومیت برخوردهای نامناسب، تحقیرآمیز و بازداشت همکاران بازنشسته در تجمع روز ۹اسفند و درخواست آزادی فوری همه پیشکسوتان عزیز.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در پایان بیانیه خود هشدار داد،«چنانچه به خواستههای فرهنگیان پاسخ مناسبی داده نشود، در سال آینده تجمعات ما بهصورت پیدرپی ادامه خواهد یافت.»
مسمومیتهای سریالی
در ادامه مسمومیت سریالی دانشآموزان در ایران، بر اساس آماری که گروههای حقوقبشری ایران منتشر کردهاند، روز ۱۰ اسفند، حداقل به ۲۶ مدرسه در شهرهای تهران، اردبیل، شاهینشهر، کرج و کرمانشاه، حمله شیمیایی شده است. دولت یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی آمار دقیقی از مسمومیتهای ناشی از این حملات به مدارس دخترانه ارائه نکردهاند. در همین روز، ویدیوهایی از اعتراض والدین دانشآموزان در اطراف مدارس و حمله نیروهای امنیتی به معترضان که شعارهای «مرگ بر حکومت بچهکش» و «زن، زندگی، آزادی» سر میدادند، منتشر شد.
«شهریار حیدری» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز چهارشنبه تعداد دانشآموزان مسموم شده را «قریب به ۹۰۰ دانشآموز از استانهای مختلف کشور» اعلام کرد و گفت: «این آمار را امروز از یک منبع موثق دریافت کردم». اما وزیر آموزشوپرورش وضعیت جاری در مدارس کشور را کماهمیت جلوه داده و گفته است: «بخش اعظم این موضوع، ناشی از ایجاد جو روانی در جامعه دانشآموزان و خانواده ها بوده است.»
کانون صنفی معلمان در بیانیهای که روز چهارشنبه منتشر کرده نوشت: «یک فرض قوی این است که این اقدامات در پی بازپسگیری دستاوردهای جنبش "زن،زندگی،آزادی"، از طریق ایجاد هراس اجتماعی بین دختران و خانوادههای آنهاست.»
این کانون، ضمن «محکومیت شدید این اقدامات و مسامحه دستگاههای مسوولان در پیگیری و روشن ساختن این موضوع پس از پذیرش و اعلام عمدی و سازمانیافته بودن این حملههای تروریستی به مدارس دخترانه»، در انتظار اقدامات عملی و فوری نهادهای مسوول، در سطح مقابله با اقدامات تروریستی است.
«احمدرضا رادان» فرمانده نیروی انتظامی هم پس از سکوتی طولانی در اولین واکنش خود به این موضوع، در گفتوگو با خبرگزاری «ایسنا» گفته است: «اقدامات ما در این خصوص آغاز شده است. هنوز فردی را در این پرونده دستگیر نکردیم و درحال شناسایی مظنونین احتمالی هستیم. در حال حاضر اولویت ما یافتن منشاء این پرونده است و تا آن زمان درباره عمدی یا غیرعمدی بودن آن قضاوتی نخواهیم کرد.»
روز۷ اسفند نیز «محمدتقی فاضل میبدی»، عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتوگو با شبکه شرق گفته بود: «عمدیبودن این ماجرا واقعیت دارد و گفته میشود گروهی موسوم به هِزارهگرا مسوول این مسمومیتهای سریالی در مدارس هستند.»
برخورد با معلمان و فعالان صنفی
دستکم ۵۰۰ تن از معلمان ایران با پرونده قضایی، هیات تخلفات اداری یا دستور حذف رتبهبندی از پرونده پرسنلی، برای تنبیه مواجه شدهاند.
هم کارگران و هم شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، در جریان اعتراضات با فراخوانهای سراسری، خواهان اعتصاب کارگران، معلمان و دانشآموزان شدند. در جریان این فراخوان و تحصنها، معلمان بسیاری بازداشت و یا تهدید شدند. گروهی از دانشآموزان هم بازداشت، یا در جریان اعتراضات براثر شلیک ماموران یا ضربوشتم وحشیانه و ضربات متعدد باتوم، زخمی یا جان خود را از دست دادهاند. مدیران مدارسی هم که با ماموران امنیتی همکاری نکردهاند، بازداشت، برکنار و یا با روشهای دیگری سرکوب شدهاند.
در میان جان باختگان در اعتراضات سراسری هم، نام دستکم پنج معلم بهچشم میخورد که قربانی خشونت دولتی در سرکوب اعتراضات بودهاند.
برخورد با تجمع نهم اسفند بازنشستگان
بر اساس اخبار منتشرشده، بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و لشکری و بازنشستگان سایر صندوقها در تهران، مطابق قرار قبلی از ساعت ۱۰ صبح به قصد تجمع اعتراضی، به مقابل مجلس شورای اسلامی رفته بودند. نیروهای امنیتی که از قبل آنجا حضور داشتند با کنترل خیابان و کنترل خروجیهای مترو، ضمن عدم اجازه ایجاد تجمع، تعدادی زیادی از بازنشستگان را دستگیر کردهاند.
مسمومیت سریالی دختران دانشآموز - طرح از اکانت توییتری قلمفرسا