سالگرد مهسا؛ جو امنیتی و بازداشت‌های گسترده معترضان

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ده‌ها بازداشت در چندین شهر ایران؛ بازداشت نوجوان پانزده‌ساله در سنندج، شهروند دوتابعیتی در کرج: ده‌ها تن از معترضان طی روز و شامگاه شنبه، همزمان با سالگرد مهسا امینی طی تجمع‌های اعتراضی در شهرهای مختلف از جمله در تهران، کرج، قرچک، اصفهان، تبریز، سنندج، سقز، دیواندره، بانه و مریوان، دهدشت و دیگر شهرهای ایران بازداشت شدند.

از سنندج خبر می‌رسد که یکی از بازداشت‌شدگان، نوجوانی پانزده ساله به نام کاوان رضایی است که در شامگاه جمعه بیست و چهارم شهریورماه بازداشت شده است.

کولبر نیوز که اخبار مناطق کردنشین ایران را پوشش می‌دهد شامگاه شنبه گزارش داد که این نوجوان توسط ماموران اداره اطلاعات سنندج بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده و از علت بازداشت و اتهامات منتسب به کاوان رضایی اطلاعی حاصل نشده است.

همزمان با سالگرد جان باختن مهسا امینی، موجی از بازداشت‌ها در سراسر ایران به راه افتاده و ده‌ها نفر از مردم عادی و همچنین فعالان و چهره‌ها در شهرهای مختلف به دلایل و اتهام‌های نامعلومی دستگیر شده‌اند.

مقام‌های حکومتی و خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی به صراحت بازداشت‌های انجام شده طی سالگرد مهسا (ژینا) امینی در بسیاری از شهرهای ایران را تایید کردند اما اتهام بازداشت‌شدگان را «خرابکاری» و «اغتشاش» خواندند.

هه‌نگاو بامداد یکشنبه نوشت که دست‌کم «٩ شهروند در شهرهای گرگان، فسا، بجنورد، زاهدان، زنجان و قشم توسط نیروهای حکومتی» بازداشت شده‌اند.

بر اساس اعلام این سازمان حقوق بشری، اسامی بازداشت‌شدگان به این شرح است: نیما و مانی صفار سفلایی و مجید کلاته سه شهروند اهل گرگان، سعید فتحی‌پور اهل فسا، محمود صفدری اهل بجنورد، علی حیدر عالیزهی ساکن زاهدان، محمد معینی اهل زنجان، نادر سفاری اهل شهر لافت جزیره قشم و سجاد زارع زندانی سیاسی سابق اهل شیراز.

همزمان پایگاه‌های هرانا و حال‌وش بازداشت برخی از این افراد را تایید کرده است.

یک منبع نزدیک به خانواده آقای صفار سفلایی در تماس با هرانا گفت: «مانی صفار سفلایی و مجید کلاته در منزل نیما مهمان بودند. حدود ساعت شش شماری از نیروهای امنیتی به منزل نیما صفار مراجعه و پس از شکستن قفل منزل، اقدام به بازداشت این شهروندان کردند. این سه شهروند پس از بازداشت به یکی از بازداشتگاه های اطلاعات سپاه در گرگان منتقل شدند.»

حال‌وش درباره بازداشت آقای فتحی‌پور که پیشتر نیز در جریان اعتراضات آبان ۹۸ بازداشت شده بود، نوشت او «در منزل پدری‌اش در زاهدشهر فسا توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد.»

بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی ضمن تفتیش خانه، تلفن‌های همراه آقای فتحی‌پور و خانواده‌اش را نیز ضبط کرده‌اند‌.

پیشتر حال کانال تلگرامی وحید آنلاین با انتشار چند عکس از مقابل «ستاد فرماندهی امداد نیروی انتظامی» در منطقه افسریه تهران، از انتقال همه افرادی که طی صبح و بعد از ظهر روز شنبه ۲۵ شهریور در حد فاصل میدان انقلاب تا میدان آزادی بازداشت شده‌اند، به بازداشتگاه این ستاد خبر داد.

مقام‌های قضائی و امنیتی طی روز و شامگاه شنبه، شمار بازداشت شدگان در تهران طی سالگرد مهسا امینی را اعلام نکرده‌اند.

در تصاویر منتشر شده از محوطه مقابل «ستاد فرماندهی امداد نیروی انتظامی» اما ده‌ها تن از خانواده‌های بازداشت‌شدگان در حال انتظار برای روشن شدن وضعیت بستگان خود، مشاهده می‌شوند.

همزمان دادستان قرچک از بازداشت یکی از معترضان خبر داد و بودن ذکر نام و هویت او، ادعا کرد که فرد بازداشت شده «قصد انجام برخی اقدامات ایذایی و خرابکارانه در سطح استان تهران» را داشته است.

از سوی دیگر سپاه استان البرز در اطلاعیه‌ای از «بازداشت یک فرد دو تابعیتی» در روز شنبه و همزمان با سالگرد مهسا امینی در کرج خبر داد.

در این اطلاعیه به اسم و هویت «فرد دو تابعیتی بازداشت شده» اشاره نشده اما عنوان شده که او توسط «سازمان اطلاعات سپاه پاسداران» و به اتهام «تلاش برای ساماندهی اغتشاش و خرابکاری» در کرج دستگیر شده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی تسنیم، ارگان رسانه‌ای سپاه، فرد مذکور چندین گوشی هوشمند، سیم کارت و مقادیری دلار به همراه داشته است.

این اقدام اطلاعات سپاه پاسداران در آستانه اجرای توافق مبادله زندانی بین ایران و آمریکاست. بر اساس این توافق تهران ۵ زندانی ایرانی – آمریکایی را در قبال ۵ زندانی که در آمریکا دارد به‌علاوه معادل ۶ میلیارد دلار دارایی‌های مسدودشده خود را تحویل می‌گیرد.

همزمان سازمان اطلاعات فرماندهی نیروی انتظامی اصفهان شامگاه شنبه از بازداشت ۱۰ تن خبر داد و اعلام کرد که یکی از این افراد را به اتهام «لیدری» اعتراضات بازداشت کرده است.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، به نقل از «سازمان اطلاعات فراجای اصفهان»، درباره اتهام فرد بازداشت شده در این شهر، نوشت: او با «حضور در شهرهای مختلف و انتشار تصاویر جانباختگان» اعتراضات پارسال، در صدد «جذب افراد ناآگاه» و «تشویش افکار عمومی» برای «برپایی موج جدید اغتشاشات» بوده است.

اطلاعیه سازمان اطلاعات فراجای اصفهان همچنین به بازداشت ۹ تن دیگر اشاره کرد و از این افراد به عنوان کسانی نام برد که پارسال نیز در جریان اعتراضات نقش داشتند و آنها را متهم کرد که «در حال برنامه‌ریزی برای انجام اقدامات غیرقانونی و پروژه کشته‌سازی» بوده‌‌اند.

علی محمدی، فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی، نیز شامگاه شنبه از بازداشت یک نفر در تبریز خبر داد و ادعا کرد که «فرد بازداشت شده، قصد ایجاد انفجار و کشته‌سازی را در یکی از میادین اصلی این شهر با استفاده از تعدادی کپسول گاز دستکاری شده» را داشته است.

«کشته‌سازی» از اصطلاحات مورد استفاده مقام‌ها و دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی است و مقامات به شکل مکرر از آن برای «رد و عدم پذیرش مسئولیت کشتار معترضان به دست نیروهای حکومتی» و همچنین به عنوان «اتهامی برای بازداشت معترضان» استفاده می‌کنند.

«بازداشت ۱۳۷ نفر» در آذربایجان غربی

در همین حال رحیم جهانبخش، فرمانده انتظامی آذربایجان‌غربی، شامگاه شنبه و همزمان با سالگرد مهسا امینی از «بازداشت ۱۳۷ نفر» به اتهام «تشویش‌ اذهان عمومی در فضای مجازی» خبر داد.

فرمانده انتظامی آذربایجان‌غربی افزود که ۸۵ نفر از این افراد از جمله «کاربران» فضای مجازی هستند که اقدام به «انتشار مطالب، تصاویر و فیلم‌های گوناگون برای گمراه کردن افکار عمومی» کرده‌اند و در پی «تحریک به آشوب» بوده‌اند.

جواد هاشمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز شامگاه شنبه ۲۵ شهریور از بازداشت دست‌کم ۱۵ تن از معترضان در شهر دهدشت خبر داد.

معاون استانداری کهگیلویه و بویراحمد درباره دلیل بازداشت این ۱۵ نفر گفت که آنها به دنبال حضور در تجمع‌ اعتراضی شنبه شب دهدشت و به اتهام «اغتشاش» و «اخلال در نظم عمومی» در سالگرد مهسا امینی بازداشت شده‌اند.

در استان کردستان نیز امان‌الله گشتاسبی، فرمانده سپاه این استان، از بازداشت ۱۴ تن در شهرستان‌های سنندج، دیواندره، بانه و مریوان طی شبانه روز اخیر و همزمان با سالگرد مهسا امینی خبر داد.

دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی علاوه بر بازداشت‌های گسترده معترضان طی روز شنبه و در جریان اعتراضات سالگرد مهسا امینی، در چند هفته اخیر نیز ده‌ها تن از خانواده‌های دادخواه معترضان کشته‌ شده و شماری از «آسیب‌دیدگان چشم در اعتراضات» را بازداشت کرده بودند.

شماری از کنشگران حقوق زنان در شهرهای مختلف، تعدادی از فعالان مدنی و همچنین شماری از دانشجویان و معترضان بازداشت شده طی در اعتراضات سال گذشته نیز از جمله بازداشت شدگان در روزهای منتهی به ۲۵ شهریور، سالگرد مهسا امینی، هستند.

با استفاده از ایرنا و شبکه‌های اجتماعی؛ ش.ر، م.خ، پ.پ

۲۶/شهریور/۱۴۰۲

https://www.radiofarda.com/a/32596198.html

بی‌بی‌سی: آرایش امنیتی حکومت در سالگرد کشته شدن مهسا امینی؛ بازداشت‌های گسترده، اعتراضات پراکنده
حضور خانواده بازداشت شدگان روز گذشته در مقابل «ستاد فرماندهی امداد نیروی انتظامی در افسریه» برای پیگیری وضعیت اعضای خانواده‌شان از شب گذشتهمنبع تصویر،VAHIDONLINE
علیرغم حضور سنگین نیروهای امنیتی، روز یکشنبه در نخستین سالگرد کشته‌شدن مهسا(ژینا) امینی، اعتراض‌هایی پراکنده در شهرهای مختلف ایران برگزار شد. همزمان، گزارش‌هایی هم از بازداشت‌ شمار زیادی از معترضان در شهرهای مختلف منتشر شده است.

در یکی از ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده معترضان در همدان شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی» سر داده‌اند. در ویدئویی دیگر، معترضان به دنبال تیراندازی نیروهای امنیتی متفرق می‌شوند.

اما به دنبال انتشار ویدیوهایی از اعتراض در همدان، تسنیم خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران ویدیوهایی پخش کرد که نشان می‌داد اوضاع در خیابان‌های همدان آرام است.

روز گذشته نیز علیرغم حضور سنگین نیروهای امنیتی و انتظامی، در زاهدان و خرم آباد، مشهد، رشت، آمل، انزلی و لاهیجان تصاویری از اعتراضات پراکنده منتشر شد. در کرمانشاه نیز صدای تیراندازی به گوش رسیده بود.

از شب گذشته تعداد زیادی از خانواده‌های بازداشت‌شدگان در مقابل ستاد فرماندهی امداد نیروی انتظامی در تهران حاضر شده‌اند تا از اعضای خانواده خود که بازداشت شده‌اند، خبری دریافت کنند.

در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر حصر و بازداشت خانواده مهسا امینی منتشر شده بود و از دیشب هم برخی دیگر از خانواده‌های جانباختگان اعلام کرده‌اند که اعضای خانواده‌شان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌اند.

‌افسون، خواهر حدیث نجفی، از کشته شدگان اعتراضات سال گذشته بعد از اینکه از آزادی اعضای خانواده یک روز بعد از بازداشت آنها خبر داد، نوشت که پدر او مجددا دستگیر شده است.

او ابتدا در یک استوری در اینستاگرام نوشت: «درود دوستان، خانواده من به خانه برگشتند اما گوشی و مدارک شناسایی، لپ تاپ و چند وسیله شخصی ضبط شده و بعد سالگرد خواهرم حدیث تحویل داده میشه. حال خانواده من خوب هست و فقط تعهد گرفته شده برای سالگرد. روان خانواده منو واقعا به هم ریختن و روزها خیلی سخت داره می‌گذره واسه ما. ممنونم از تمام کسانی که حمایت کردند.»

اما او متعاقبا اضافه کرد: «دوستان پدر من دوباره بازداشت شده. بازداشت خانواده به دست آگاهی کرج بوده. بازداشت دوباره پدر من به دست وزارت اطلاعات هست برای مصاحبه اجباری.»

فهیمه مرادی، مادر یلدا آقافضلی از کشته شدگان اعتراضات سال گذشته نیز در خانه خود در تهران بازداشت شده است.

دادبان، مرکز مشاوره و آموزش حقوقی ویژه کنش‌گران، گفت یکی از اعضای خانواده خبر بازداشت او را تایید کرده است.

شب گذشته هم ماموران امنیتی با هجوم به خانه هانیه توسلی، بازیگر سینما و تلویزیون وی را بازداشت کردند که ظهر امروز خواهر او در اینستاگرام خبر از آزادی این هنرمند داد.

از دیگر بازداشت‌شدگان دیروز شیدا صابری، شهروند معترض و فعال حقوق کودک در یاسوج است، خانم صابری پیش از بازداشت در ۲۵ شهریور در ویدیویی که از خود منتشر کرد، چگونگی بازداشت خود را در هفتم مهرماه سال ۱۴۰۱ شرح داده بود. ‌

همچنین به گزارش کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار، علی نورانی کارگردان تئاتر، نویسنده و فعال مدنی شب گذشته در یورش ماموران امنیتی در محل سکونتش بازداشت شده است.

به جز تهران بازداشت‌های گسترده‌ای در شهرهای دیگر نیز به طور گسترده انجام پذیرفته و خبرگزاری سازمان حقوق بشری هه‌نگاو از تایید هویت دست‌کم ۹ نفر از بازداشت شدگان در «گرگان، فسا، بجنورد، زاهدان، زنجان و قشم» خبر داده است.

پایگاه خبری هرانا هم که اخبار حقوق بشری را پوشش می‌دهد از بازداشت یک نوجوان پانزده ساله به نام کاوان رضایی در سنندج خبر داده که نیروهای امنیتی در شامگاه جمعه (۲۴ شهریور) او را بازداشت کرده به مکان نامشخصی برده‌اند.

لیلا نقدی پری، طراح صحنه و لباس سینما و و عضو هیئت مدیره انجمن طراحان فیلم سینمای ایران از جمله هنرمندان بازداشت شده دیروز است.

هنوز مشخص نیست که اکثریت بازداشت‌شدگان توسط چه نهادهای بازداشت شده‌اند و به گفته نهادهای حقوق بشری پس از بازداشت به محل‌های نامعلوم منتقل شده‌اند.

مهسا امینی سال گذشته به همراه خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود که در روز ۲۲ شهریور نیروهای گشت ارشاد نیروی انتظامی او را به اتهام «بدحجابی» بازداشت و به ساختمان خیابان وزرا منتقل کردند.

به گفته منابع حقوق بشری، مهسا امینی در موقع انتقال به ساختمان گشت ارشاد مورد ضرب‌وشتم قرار می‌گیرد که ساعاتی بعد باعث بیهوشی و انتقال او به بیمارستان می‌شود و سه روز بعد در بیمارستان کسری تهران جان می‌بازد.

روز گذشته علیرغم تلاش گسترده حکومت ایران برای ممانعت از بروز اعتراضات تازه در سالگرد کشته شدن مهسا امینی، چند شهر ایران شاهد تجمع‌های پراکنده و شعارهای ضدحکومتی بوده و یک نفر در سقز از ناحیه سر هدف تیراندازی قرار گرفت.

همزمان بسیاری از ایرانیان در شهرهای مختلف اطراف جهان تجمع‌هایی علیه حکومت جمهوری اسلامی برگزار کردند.

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از حضور گسترده نیروهای امنیتی در بسیاری از شهرهای ایران از جمله تهران است.

تصاویری هم از حمله ماموران امنیتی به معترضان تهران منتشر شده است.

یکی از شهروندان تهرانی به بی‌بی‌سی گفت «من امروز در صادقیه بودم که شلوغ بود، مخصوصا در محل عابران پیاده. اما قبل از آنکه جمعیت شروع به شعاردادن بکنند، مامورها ریختند داخل پیاده‌رو و همه مردم در حال فرار روی هم ریختند. با باتون ضربه سنگینی به سرم زدند که الان سردرد عجیبی دارم.»

تصاویری از تجمع معترضان در گوهردشت کرج منتشر شده که در آن معترضان شعار «ما ملت کبیریم، ایران را پس می‌گیریم» سر می‌دهند.
https://www.bbc.com/persian/articles/cn0zn10e0nvo

دویچه وله: سالگرد مهسا؛ جو امنیتی و بازداشت‌های گسترده معترضان
انتشار 13 ساعت پیشانتشار 13 ساعت پیشآخرین به روز رسانی 27 دقیقه پیشآخرین به روز رسانی 27 دقیقه پیش
جمهوری اسلامی با ایجاد فضای امنیتی و جو رعب می‌کوشد که از تشکیل تجمعات اعتراضی جلوگیری کند. تا کنون دها تن در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند. ایرانیان در شهرهای مختلف جهان از جنبش زن، زندگی، آزادی حمایت کردند.

یک سال از کشتە‌شدن ژینا مهسا امینی، در بازداشت گشت ارشاد تهران می‌گذرد. مرگ او سر آغاز خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی بود، کە به عنوان گستردەترین و دامنەدارترین اعتراضات مردمی در حیات جمهوری اسلامی شناختە می‌شود. اگر چه این خیزش موجب همگرایی و همبستگی مردم ایران شد و حمایت‌های بین‌المللی بە همراه آورد، اما پاسخ حکومت چیزی جز بازداشت، اعدام و خشونت نبود.

بازداشت هنرمندی کە بە یاد جانباختگان خیزش سراسری می‌نواخت
رسانه‌های حقوق‌بشری می‌گویند کە اصغر نیکوکار، هنرمند تار نواز اهل استان فارس، یک هفته پیش در شهرستان زرقان استان فارس بازداشت شدە است.

این هنرمند با حمایت از خانوادە‌های دادخواه، با هنرنمایی و حضور برسر مزار جانباختگان به یاد آنها تار می‌نواخت. 
تا کنون از مکان نگهداری این هنرمند اطلاعی در دست نیست.

ادامه‌ی خشونت علیه خانواده معترضان‌بازداشت شدە
بر ا‌ساس تصاویر منتشر شدە، کماکان صدها تن از اعضای خانوادەهای بازداشت‌شدگان اولین سالگرد قتل ژینا مهسا امینی در تهران، مقابل "ستاد فرماندهی یگان امداد انتظامی تهران" بلاتکلیف و سرگردان هستند.

برخی رسانه‌ها شما افراد بازداشتی در روز ۲۵ شهریور را صدها نفر تخمین زندەاند، اما مسئولان رسمی تا کنون در این‌بارە اظهار نظری نکردەاند.

یک عضو خانوادە یکی از بازداشت‌شدگان در این‌بارە به دویچه وله فارسی گفت: "امروز در چند مرتبه بعد از اعتراض خانوادە بازداشت‌شدگان بە بلاتکلیفی، نیروهای انتظامی کە در محل حضور داشتند با باتوم بە مردم حملە کردند و آنها را مورد اهانت و خشونت قرار دادند".

این شخص بە دویچه وله گفت کە برادر او در حالی کە می‌خواستە در تجمعات مربوط بە سالگرد مرگ مهسا امینی شرکت کند باخشونت بازداشت شدە است و تنها جوابی کە توانستەاند از ستاد فرماندهی یگان امداد انتظامی بگیرند، این بودە کە اگر او سابقه نداشتە باشد، پس از تعهد دادن آزاد خواهد شد.

تجمع اعتراضی بازنشستگان کرمانشاه
در ادامە اعتراضات سراسری بازنشستگان، جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه امروز یکشنبه ۲۶ شهریور (۱۷ سپتامبر) در اعتراض به وضع و شرایط بد اقتصادی، گرانی، تورم و دیگر مطالبات خود در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی تجمع کردند و شعارهایی علیه مجلس و دولت سر دادند.

در این تجمع بازنشستگان تاکید کردند کە تا زمان رسیدن بە خواستەهای صنفی خود، بە اعتراض ادامە خواهند داد.

بر اساس ویدیوهای منتشر شدە، بازنشستگان شعار می‌دهند: «دولت خیانت می‌کند، مجلس حمایت می‌کند».

ادامە جو امنیتی و پرواز بالگردها در شهرهای کردنشین
بە گفتە شاهدان عینی یک روز پس از سالگرد قتل حکومتی ژینا مهسا امینی، جو شدید امنیتی در شهرهای کردنشین کماکان ادامە دارد.

یک شهروند سقزی در گفت‌وگو با دویچە وله فارسی گفت: «جو شدید امنیتی کماکان ادامە دارد. در تمامی میادین و خیابان‌های شهر نیروهای سرکوب مستقر هستند. در خیابان ماموستا هژار، کە منزل شخصی امجد امینی در آن قرار دارد، هر پنجاه متر یک گروه از نیروهای نظامی در آمادە‌باش هستند.»

این شهروند در ادامە گفت: «این کە حکومت با مردم خودش همچین رفتاری کند، حس بسیار بدی دارد. مردم واقعا می‌خواستند و می‌خواهند کە بر مزار ژینا حاضر شوند، ولی هیچ راهی وجود نداشت. همین رفتار جمهوری اسلامی نشان می‌دهد کە آنها مشروعیت و مقبولیتی میان مردم ندارند و تنها با زور و ارعاب حکم می‌کنند.»

گزارش‌ها دستکم از شهرهای مهاباد، بوکان، مریوان، سنندج، کرمانشاه، دیواندرە، ایلام، آبدانان نیز حاکی از ادامە جو شدید امنیتی است. 

یک شهروند دیگر در مهاباد، بە دویچه وله فارسی گفت: «نیروهای نظامی نە تنها در تمامی خیابان‌ها و میادین مستقر شدەاند، بلکە نیروهای ویژه بر تمامی تپه‌های مشرف بر شهر سنگر گرفتەاند و شهر عملا در محاصرە است. در تمامی ورودی‌های شهر ایست‌وبازرسی موقت دایر شدە و  هر چند دقیقه یک‌بار حرکت یگان‌های موتوری یا خودروهای زرهی در سطح شهر دیده می‌شود».

یک شهروند سنندجی نیز، ضمن تائید ادامە وضعیت امنیتی گفت: «تمامی سطح شهر پر از نیروهای نظامی است. بە این هم بسندە نمی‌کنند و امروز ما شاهد پروازهای مکرر هلی‌کوپترهای سپاه بودەایم».

"بازداشت ۱۵ شهروند در کهگیلویه وبویراحمد"
جواد هاشمی، معاون سیاسی استاندار استان کهگیلویه وبویراحمد، در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی گفتە کە ۱۵ نفر در این استان بازداشت شدەاند.

این مقام مسئول بازداشت‌شدگان را "اغتشاشگر" نامیدە و گفتە کە آنها در شهرستان دهدشت "باعث اخلال در نظم عمومی شده بودند".

رسانه‌ها و مقام‌های مسئول در جمهوری اسلامی، اعتراض‌های ضدحکومتی در ایران را "اغتشاش" و معترضان را "اغتشاشگر" می‌نامند.

همزمان با سالگرد قتل ژینا مهسا امینی، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی اقدام بە دستگیری گستردە مخالفان کردەاند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، در فراخوانی اعلام کرد کە "روز دوشنبه ۲۷ شهریور ساعت ۲۰:۳۰" برای آزادی جعفر ابراهیمی طوفان توییتری شکل خواهد گرفت.

این تشکل صنفی از همگان برای شرکت در این کنشگری مجازی دعوت بە عمل آوردە است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، پیشتر از وخامت اوضاع جسمی جعفر ابراهیمی، آموزگار و فعال صنفی معلمان که در زندان اوین محبوس است، خبر داده بود.

به گفته پزشکان، این آموزگار زندانی به دلیل وخیم شدن بیماری التهاب روده، نیاز فوری به درمان دارد. ابراهیمی در دوماه اخیر ۸ کیلو‌ وزن از دست داده و دست‌، پا و دهانش نیز درگیر این بیماری شده است. 

جعفر ابراهیمی، شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در آستانه روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران روز دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱، از تایید حکم پنج سال زندان برای جعفر ابراهیمی خبر داده بود.

حکم زندان این بازرس تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در حالی توسط دادگاه تجدیدنظر تایید شد که او یک هفته پیش از آن به‌دلیل مشکلات شدید گوارشی در بیمارستان بستری شده بود.

"بازداشت ۱۳۷ نفر از فعالان شبکه‌های اجتماعی در آذربایجان غربی"
رحیم جهانبخش، فرمانده نیروی انتظامی استان آذربایجان غربی، در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی گفتە است کە "۱۳۷ فعال شبکه‌های اجتماعی در این استان، شناسایی و بازداشت شدەاند".

این مقام انتظامی ادعا کردە کە "آنها با انتشار مطالب، تصاویر و فیلم سعی در گمراه کردن افکار عمومی داشتند و شماری از آنها قصد تحریک به آشوب داشتند".

او همچنین گفتە کە ۵۲ صفحه اینستاگرام هم مسدود شدەاند.

از هفتەها پیش مقامات امنیتی جمهوری اسلامی موجی بزرگ از ارعاب، احضار، بازداشت و زندانی‌کردن مخالفان را آغاز کردە بودند و نهادهای حقوق‌بشری در این مورد هشدار دادە بودند.

برخی از شهرها در استان‌آذربایجان‌غربی از جملە مهاباد، بوکان و پیرانشهر از جملە کانون‌های اصلی اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی بودند. نیروهای امنیتی در این استان با‌خشونت هرچه تمام به مقابلە با معترضان پرداختند و در نتیجه دەها نفر جان باختند.

پس از رسول خادم، حساب امیررضا خادم هم از دسترس خارج شد
گزارش‌ها از ایران حاکی از این است کە حساب کاربری امیررضا خادم، قهرمان سابق کشتی جهان و نماینده پیشین مجلس در اینستاگرام از دست‌رس خارج شدە است.

روز گذشته هم حساب کاربری برادر او  رسول خادم نیز از دسترس خارج شده بود.

رسول خادم، قهرمان سابق کشتی جهان و المپیک در واکنش به سالگرد قتل ژینا مهسا امینی و شروع خیزش سراسری زن، زندگی، آزادی در یک استوری اینستاگرامی نوشتە بود: «همین جوری که می‌سوزم، بسوزی، کفن بهر عزیزونت بدوزی ... که کشتی یار ما رو، بی‌مروت ... ».
هانیه توسلی با قرار کفالت آزاد شد
به گفتە منابع خبری، هانیه توسلی، بازیگر سینما کە شامگاه شنبه ۲۵ شهریور (۱۶ سپتامبر) توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدە بود، امروز با قرار کفالت آزاد شدە است.

هانیه توسلی روز گذشته در اینستاگرام خود عکسی از مهسا امینی منتشر کرده و نوشته بود: «سکوت ... تصویری گویاست. این لبخندش، آخرین عکس. بیگناهی و جوانی و زیبایی و خون پاک. اسطوره‌ای زاده شد.»
این هنرمند پیشتر نیز از اعتراضات در جریان جنبش "زن، زندگی، آزادی" پشتیبانی کرده بود.