اخباروگزارش های کارگری 5-6 مهرماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اعتراضی کارگران معادن شرکت زغال‌ سنگ کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابروقراردادهای موقت در سه‌راهی دشتخاک - ازسرگیری تجمعات کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای دفاع از امنیت شغلی وپایان دادن به بلاتکلیفی معیشتی - شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران: خانواده ی عزیز قاسم زاده با فرزندشان ملاقات کردند - اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در مورد دستگیری آقای عزیز قاسم زاده عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان

- بیانیه کنشگران صنفی آموزش فارس در محکومیت دستگیری غلامرضا غلامی‌کندازی و مهدی فتحی

- تهدید، بازداشت‌ و زندانی کردن فعالان صنفی معلمان را محکوم می‌کنیم!

- خودسوزی کارگرزن بیمارستان تامین اجتماعی قزوین در اعتراض به مشمول قانون قانون مشاغل سخت وزیان آورنشدن برای بازنشستگی

- تجمع اعتراضی اهالی روستاهای غرب لامرد نسبت به بی آبی مقابل فرمانداری

- تجمع اعتراضی اهالی روستای سنجوزان تویسرکان نسبت به فعالیت مخرب معدنی مقابل فرمانداری

- تجمع اعتراضی کامیونداران مالباخته اسلامشهر مقابل قوه قضاییه

- جان باختن یک کارگر در خرم آباد، بر اثر سقوط کابین آسانسور روی سرش

*تجمع اعتراضی کارگران معادن شرکت زغال‌ سنگ کرمان نسبت به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابروقراردادهای موقت در سه‌راهی دشتخاک

روزسه شنبه 6 مهر،کارگران معادن خصوصی پابدانای جنوبی، چشمه پونه، سراپرده، باب شکون، گله توت و 12 – 14 برای اعتراض به سطح پایین حقوق ،کاریکسان وحقوق نابرابر وقراردادهای موقت دست به تجمع در سه‌راهی دشتخاک مقابل مسجد ابوالفضل زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:در حالی که تولید معادن خصوصی دو برابر معادن دولتی است؛ اما حقوق آن‌ها نصف دولتی‌هاست.

حقوق بیشتر این کارگران بین 4 تا 5 میلیون است. فیش حقوقی یکی از آن‌ها خالص پرداختی چهار میلیون و 100 هزار تومان را نشان می‌دهد. کارگرانی که بین 10 تا 15 سال کار سابقه دارند.

یکی ازاین کارگران معترض نیزگفت:: مگر کارگر زغال سنگ چه فرقی با هم دارند که باید این همه تبعیض وجود داشته باشد.

وی افزود:اگر این تجمع جوابی از طرف مسولان در پی نداشته باشد در روزهای آینده نیز ادامه دارد.

علاوه بر حقوق، مواردی مانند ضریب شغلی 5/1و موقت بودن قراردادها در شغل دائمی مانند معدن‌کاری از مشکلات کارگران زغال‌سنگ است.

*ازسرگیری تجمعات کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای دفاع از امنیت شغلی وپایان دادن به بلاتکلیفی معیشتی

روزسه شنبه 6 مهر،جمعی از کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای دفاع از امنیت شغلی وپایان دادن به بلاتکلیفی معیشتی تجمعشان را مقابل ساختمان مدیریت شرکت ازسرگرفتند.


کارگران حق طلب هفت تپه مطالبات کنونیشان را در7 بند بقرارزیراعلام کردند:

1- تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت

2- پرداخت فوری حقوق های معوقه

3- تسریع در انجام عملیات کشت و ترمیم کارخانه

4- بازگشت به کار اخراجی ها

5- تمدید قرارداد فصلی ها

6- اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس

7- مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:

خانواده ی عزیز قاسم زاده با فرزندشان ملاقات کردند

امروز سه شنبه 6 مهرماه 1400 ساعت 13 پس از پیگیریهای فراوان خواهران و مادر عزیز قاسم زاده توانستند در بازداشتگاه اداره ی اطلاعات رودسر با ایشان ملاقات حضوری داشته باشند.

نزذیکان عزیز قاسم زاده امیدوار هستند ، این معلم هنرمند و خواننده ی شناخته شده به زودی به قید وثیقه آزاد شود.

شورای هماهنگی خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه ی معلمان زندانی و بازداشت شده ، از جمله غلامرضا غلامی و مهدی فتحی از کانون فارس می باشد.

*اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در مورد دستگیری آقای عزیز قاسم زاده عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان

«ما ایستاده ایم و/برین دل نهاده ایم/کز رهروانِ قافله،/چاووش جاده ایم/اما تصویر ماست آنچه برین شط روان است/ ما ایستاده ایم»

شفیعی کدکنی

معلمان اولین گروه ها ی جامعه بودند که با پوست و استخوان خویش پی بردند پله های رفتن به آسمانِ کمال را گویی حاکمانِ دوران وارونه بر آسمانِ آرزوها نهاده اند!

کانون صنفی فرهنگیان گیلان بنا به دعوت شورای هماهنگی تشکل های صنفی سراسری فرهنگیان کشور تجمع با شکوهی را در روز سوم مهر ماه در جلوی اداره کل آ.پ استان گیلان برگزار نمود که در این همایش مطابق برنامه ی تنظیمی تنی چند از اعضای هیئت مدیره کانون گیلان سخنرانی کردند. از جمله جناب آقای عزیز قاسم زاده عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون در رابطه با خواسته های صنفی معلمان و در چارچوب مصوبات شورای هماهنگی سخن گفت. او در فرازی از سخنرانی خود بیان نمود

«مسئولین باید قدردان تشکل های صنفی معلمان باشند که قادرند بین خواسته‌های بدنه جامعه معلمان با دولت توازن منطقی و اصولی برقرار نمایند. همچنین یاد آور شد که تشکل های صنفی قایم به افراد نیست و با دستگیری چند نفر اعتراضاتِ بر حقِ معلمان پایان نمی پذیرد.

اِعمالِ مدیریتِ ناسالم در حوزه های مختلف، خاصه در آموزش و بهداشت و اقتصادِ همراه با رانت و اختلاس شرایطی را رقم زد که آحاد جامعه ایران در گستره فقر و تورم سنگین کمر خم کنند. آسیب های جدی وارده بر اقشار اجتماعی از جمله معلمان، آنان را واداشت تا خود جوش یا سازمان یافته در تشکل های صنفی، حقوقِ بدیهی و بر حقِ خود را به طور جدی و همگانی استیفا نمایند. در این میان نقش محوری شورای هماهنگی تشکل های صنفی در توازن و تعادل خواسته های بر حق با اصحاب قدرت اهمیت و عینیت بیشتری می یابد.

روز پنجشنبه اول مهر ۱۴۰۰ از اداره اطلاعات شهرستان رودسر تلفنی با آقای قاسم زاده تماس گرفته شد که جهت پاره ای مذاکرات در ساعت ۹ صبح شنبه سوم مهر در آن اداره حضور یابد. ایشان در پاسخ متذکر می شود که در این روز مطابق برنامه به دعوت شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان کشور در تجمع اعتراضی فرهنگیان در جلوی اداره کل آ.پ استان گیلان شرکت می کند لذا می پذیرند حضور آقای قاسم زاده در اطلاعات رودسر به وقت دیگری موکول شود. متأسفانه بدون هماهنگی برای این دیدار در ساعت ۱۵:۳۰ روز یکشنبه ۴ مهر حدود ده نفر لباس شخصی با پریدن از دیوار بدون ارائه مجوز و بدون همراهی مأمور زن و فرصت و اجازه حفظ پوشش برای بانوان خانواده در حضور نامحرم ، با برخورد خشونت آمیز آقای قاسم زاده را بازداشت ، گوشی همراه وی و خواهرش را ضبط و او را کشان کشان با پای برهنه با دستبند و چشم بند سوار اتومبیل کرده به مکان نامعلومی می برند.

دوشنبه ۵ مهر خانواده به اداره اطلاعات رودسر مراجعه و از وضعیت ایشان می پرسند. پاسخ می دهند به اداره کل اطلاعات استان گیلان ( رشت ) منتقل کرده اند. خانواده به اداره کل اطلاعات رشت مراجعه و درخواست دیدار می کنند که موافقت نمی شود تنها اجازه می دهند که آقای قاسم زاده تلفنی به مادر بگوید حالش خوب است و نگران نباشند. ضمناً متذکر می شوند که سه شنبه ۶ مهر ایشان را به دادسرا اعزام خواهند کرد.

امروز سه شنبه ۶ مهر مجدداً خانواده به اداره کل طلاعات رشت مراجعه می کنند پاسخ می شنوند که اینجا چنین کسی ( یعنی آقای عزیز قاسم زاده ) نداریم به اطلاعات رودسر مراجعه کنید و خانواده نگران به رودسر باز می گردند.

کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن محکوم کردن بازداشتِ آقای قاسم زاده ، این معلم فرهیخته و هنرمندِ محبوب ِ مردمی که همراه با خشونت و رفتارهای ناشایست بوده ، اعلام می دارد که از مواضع و اهداف صنفی ایشان حمایت کرده و از نیروهای امنیتی می خواهد که از این اعمال غیرقانونی دست بردارند و گفتگوی مسالمت آمیز و محترمانه را با تشکل ها و نهادهای مدنی از جمله تشکل های صنفی فرهنگیان هموار نمایند.

به استحضار می رساند متعاقبا اطلاعیه هایی در این رابطه جهت اطلاع رسانی منتشر خواهد شد.

سه شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰

کانون صنفی فرهنگیان گیلان

*بیانیه کنشگران صنفی آموزش فارس در محکومیت دستگیری غلامرضا غلامی‌کندازی و مهدی فتحی

نزدیک به سه هفته از دستگیری غلامرضا غلامی کندازی می گذرد. غلامی کندازی که یکی از صبورترین و با اخلاق ترین فعالان صنفی فارس بود و همیشه مدافع گفتگو و تفاهم بر اساس خرد جمعی با همگان بود در حالی بازداشت می شود که در آستانه ی بازنشستگی بود.

کسی که پس از سی سال خدمت صادقانه در آمورزش و پرورش می بایست مورد تقدیر قرار گیرد اکنون حدود سه هفته است که در بازداشت موقت قرار دارد و هیچ مرجعی حاضر نیست در مورد وی اطلاع رسانی نماید و اتهامات وی را بیان کند.

دلسوزی ها و دغدغه های غلامی کندازی برای آموزش و پرورش پس از مشاهده ی ابتذال در سیستم آموزشی وی را به خوانش سند تحول بنیادین سوق داد. وی معتقد بود با اجرای سند تحول بنیادین بخش بزرگی از مشکلات عدیده ی آموزش و پرورش حل خواهد شد.

تاکید بر اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای اعتراضات صنفی و مطالبه گری اصل سی قانون اساسی و سایر مفاد سند تحول بنیادین نشانگر عزم استوار وی در تحقق مطالبات صنفی جامعه فرهنگیان ایران به صورت قانونی و به دور از حرکات ساختار شکنانه دارد.

همچنین در ادامه ی موج تهدید و ارعاب، مهدی فتحی دیگر معلم آزاده و روشن اندیش پاسارگادی بازداشت و به زندان منتقل گردیده است و خبرها حاکی از به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفتن وی هنگام بازداشت است. این در حالی است که وی به بیماری قلبی دچار است و چنین برخوردهایی با وی باعث به خطر افتادن سلامتی وی می گردد و نگرانی ها را فزون تر می کند.

کنشگران صنفی آموزش فارس ضمن محکومیت بازداشت غیر قانونی غلامرضا غلامی کندازی و مهدی فتحی و بی خبری خانواده ی ایشان و جامعه ی فرهنگیان از پرونده ی ایشان، خواستار آزادی بی قید و شرط غلامرضا غلامی کندازی و مهدی فتحی و رفع اتهام و دلجویی از آنان و خانواده ی ایشان است.

برگرفته ازکانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*تهدید، بازداشت‌ و زندانی کردن فعالان صنفی معلمان را محکوم می‌کنیم!

شنبه سوم مهر ماه، ۱۴۰۰، معلمان بسیاری از شهرهای ایران در اعتراض به عدم اجرای رتبه‌بندی، زندانی شدن فعالان صنفی معلمان و پولی‌سازی آموزش، تجمعات سراسری را برگزار کردند.

با توجه به افزایش سرسام آور تورم و گرانی‌ در دو سال گذشته، متاسفانه وضعیت معیشت معلمان نیز مانند کارگران و مزد بگیران و دیگر اقشار جامعه بسیار اسف‌بارتر شده است و معلمان هم قدرت خریدشان هر روز نسبت به گذشته کمتر و کمتر می‌شود.

روز یکشنبه چهارم مهر ماه، آقای عزیز قاسم‌زاده عضو کانون صنفی معلمان گیلان، یکروز پس از تجمع سراسری معلمان در منزل خود بازداشت شده است.

پیش از ایشان نیز تعدادی از فعالان صنفی معلمان در شهرهای مختلف به دلیل فعالیت صنفی و اعتراض به وضع موجود در راستای بهبود معیشت، بازداشت و زندانی شده‌اند.

اسامی معلمان زندانی به قرار زیر است:

۱. محمد ارکیان

۲. نصرت بهشتی

۳. حسن حسینخانی

۴. هاشم خواستار

۵. محمدرضا رمضان زاده

۶. محمد حسین سپهری

۷. اسماعیل عبدی

۸. معصومه عسکری

۹. غلامرضا غلامی

۱۰. ناهید فتحعلیان

۱۱. مهدی فتحی

۱۲. عزیز قاسم زاده

۱۳. زینب همرنگ

۱۴. یعقوب یزدانی

۱۵-حجت اله رافعی

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، پرونده سازی، اخراج، تهدید، ارعاب و بازداشت و زندانی کردن معلمان را قویا محکوم می‌کند و خواهان لغو تمامی احکام ظالمانه‌ای است که بر علیه فعالین صنفی معلمان صادر شده و خواستار آزادی بی‌قید و شرط تمامی معلمان در بند و دیگر زندانیانی هستیم که برای داشتن معیشت بهتر و داشتن یک زندگی شایسته زندانی شده‌اند.

۶ مهر ۱۴۰۰

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

سندیکای کارگران نی شکر هفت تپه

*خودسوزی کارگرزن بیمارستان تامین اجتماعی قزوین در اعتراض به مشمول قانون قانون مشاغل سخت وزیان آورنشدن برای بازنشستگی

یک کارگرزن55 ساله بیمارستان تامین اجتماعی قزوین برای اعتراض به مشمول قانون قانون مشاغل سخت وزیان آورنشدن برای بازنشستگی دست به خودسوزی زد.وی هم اکنون بستری است.

کارکنان بخش درمان سازمان تامین اجتماعی به خبرنگاررسانه ای گفتند:یک نفر از همکاران بخش خدمات بیمارستان تامین اجتماعی قزوین که پیگیر امور بازنشستگی خود بود، دست به خودسوزی زده است. وی هم اکنون در بیمارستان بستری است.

شخصی که دست به خودسوزی زده، یک زن 55 ساله‌ی در استخدام سازمان تامین اجتماعی است. وی به عنوان نیروی بخش خدمات مشغول به کار بوده و به گفته‌ی همکارانش قصد داشت که به صورت پیش از موعد و با استفاده از شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شود.

برابر قانون کارکنان درمان تامین اجتماعی، می‌توانند با شرط 25 سال بیمه‌پردازی و پرداخت حدود 50 میلیون تومان به سازمان تامین اجتماعی بازنشسته شوند اما عده‌ای هم وجود دارند که با وجود بیشتر از 25 سال بیمه‌پردازی، امکان بازنشستگی ندارند و اینگونه که می‌گویند سازمان تامین اجتماعی به کل با بازنشستگی زودتر از 30 سال کار آنها موافقت نمی‌کند.

از قرار معلوم کارکنان درمان تامین اجتماعی با آرای قضات دیوان عدالت اداری و تعریف ماهیت شغل خود ذیل قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون تامین اجتماعی، امکان بازنشستگی با 20 سال بیمه‌پردازی را مطابق قانون مشاغل سخت و زیان آور ندارند.

*تجمع اعتراضی اهالی روستاهای غرب لامرد نسبت به بی آبی مقابل فرمانداری

روزسه شنبه 6 مهر،اهالی روستاهای تُرمان، حسن آباد، برکه ماه بانو، قلعه علی بابا و چُخوها در

واقع در غرب شهرستان لامردبرای اعتراض به بی آبی مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان فارس تجمع کردند.


این معترضان با ابراز ناراحتی از کمبود و قطعی 5 ساله آب در دهستان حومه شهرستان لامرد، عدم آب کافی طرح محرم، خشکی و عدم لایروبی چاه آبرسان و نبود برنامه ریزی هدفمند مدیران مربوطه از عوامل تشدید بی آبی 500 خانوار غرب لامرد قلمداد کردند.

یکی از معترضین به خبرنگاررسانه ای گفت: از آنجاکه یکی از عواملی که مدیران میتوانند موفق باشند برنامه ریزی هدفمند به منظور رسیدن به نتیجه مطلوب میباشد اما متاسفانه در خصوص آب مصرفی مجموعه روستاهای تُرمان نه تنها هیچگونه برنامه ریزی میان مدت و دراز مدتی صورت نگرفته بلکه بیشتر کارها در راستای رفع بحران آب مقطعی، آن‌هم بصورت حداقلی بوده است.

وی با اشاره به پیگیری های مکرر طی سالهای متمادی برای رفع مشکل آب روستاهای غرب لامرد تصریح کرد: در نتیجه پیگیری های مجدانه شوراها و دهیاران روستاهای دهستان حومه لامرد به ویژه تُرمان، با ایجاد چاه آهکی در تنگه ماری به منظور افزایش آب موافقت گردید اما متأسفانه با وجود اینکه مبلغی نیز برای طرح مطالعاتی آن هزینه شد، بدلیل عدم اعتبار پروژه 3 سال معلق ماند.

او ادامه داد: کار تسطیع و راهسازی از مسیر ورودی تنگ ترمان آغاز شد اما پس از چند روز پیشروی از تنگ ترمان به سمت مکان چاه مورد نظر با ممانعت افرادی با دیدگاه‌های غیر کارشناسانه و صرفاً سیاسی قرار گرفت لذا پیگری ها نتیجه بخش نبود و پروژه ای با این عظمت و هزینه اولیه متوقف شد.

معترض روستایی افزود: در اقدامی دیگر باپیگیری مجدانه جمعی از معتمدین بنا بر حفر چاه پشتیبان در اراضی ملی دهانه تنگ ترمان برابر با نظر کارشناسان امور آب و ژئوفیزیک تعیین مکان شد که مجدداً عده ای با زیاده خواهی نسبت به مکان مورد نظر که از اراضی ملیست اعلام مخالف کردند و تاکنون بلاتکلیف مانده است.

این جوان لامردی با بیان اینکه بحران آب در غرب لامرد در فصل تابستان حادتر میشود خاطرنشان کرد: در آخرین اقدام صورت گرفته مقرر شد که حفر چاه پشتیبان در اسرع وقت صورت پذیرد اما باز هم متاسفانه به دلایلی عملیات اجرایی آن آغاز نگردید تا قریب به 500 مشترک خانگی و خانه باغی با جیره بندی آب، صرفاً نیمه های شب از آب بهره‌مند و طول روز با بی آبی سر کنند.

وی در پایان اذعان داشت: چاه فعلی با اِسی 30000 یعنی شوری مطلق به مردم آب‌رسانی نسبی می‌کند که متاسفانه آب آن نیز باتوجه به اینکه کف شکنی چاه به لایه های مارو خورده است آب مکفی جهت انتقال به مخرن ندارد لذا این بحران (کم آبی) مردم را به ستوه آورده تا جایی که با تجمع در مقابل فرمانداری شهرستان خواسته های مشروع خود را از مسئولین امر خواستار شدند.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای سنجوزان تویسرکان نسبت به فعالیت مخرب معدنی مقابل فرمانداری

روز سه شنبه 6 مهر،جمعی از اهالی روستای سنجوزان ازتوابع تویسرکان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به فعالیت مخرب معدنی دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان همدان زدند.


براساس گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان طی نامه ای با بیان مشکلات ایجاد شده به واسطه فعالیت دومین معدن فعال در روستا خواستار لغو مجوز این معدن شدند.از جمله مشکلاتی که توسط اهالی عنوان شده می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱ـ آلودگی زیست محیطی

۲ـ آلودگی صوتی

۳ـ آلودگی آب شرب روستا

۴ـ از بین رفتن مراتع، باغات و زمین های کشاورزی

۵ـ افزایش ریزگردها و آلودگی منطقه

۶ـ ایجاد مزاحمت و عدم امنیت با ورود غیربومی هابه منطقه

۷ـ رسوب گیری سیل بندهای موجود و افزایش ریسک سیل و تخریب روستا

۸ـ برهم زدن توازن قیمت ملک منطقه ای و کاهش قدرت خرید بومی هابا خرید نامتعارف املاک توسط بهره بردار معدن

۹ـ از بین رفتن زیستگاه طبیعی حیوانات و …

*تجمع اعتراضی کامیونداران مالباخته اسلامشهر مقابل قوه قضاییه

روزشنبه 6 مهر، کامیونداران مالباخته اسلامشهر برای بنمایش گذاشتن بار دیگر مقابل قوه قضاییه اجتماع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،خواسته این افراد تسریع در رسیدگی به پرونده موسوم به کامیونداران اسلامشهر است که حدود 40 ماه پیش از سوی اعضای یک خانواده که خود را نمایندگی شرکت ماموت معرفی کرده بودند، مورد کلاهبرداری قرار گرفتند.

اگرچه پس از حدود پنج سال رای قطعی توسط شعبه 75 دادگاه تجدید نظر مستقر در مجتمع قضایی امور اقتصادی تهران صادر شده است اما با توجه به این که پرونده مذکور بیش از 105 شاکی دارد که همگی بیکار و از کسب درآمد و تامین معاش خود محروم شده و در بدترین وضعیت مالی به سر می برند تا کنون چندین مرتبه از رئیس قوه قضاییه درخواست کرده اند تا نمایندگان شاکیان با ایشان دیدار داشته و از این طریق روند اجرای حکم سریع تر انجام شود که البته این درخواست تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است و به همین دلیل تعدادی از آنان امروز صبح در مقابل قوه قضاییه تجمع و این خواسته را مجددا درخواست کردند.

*جان باختن یک کارگر در خرم آباد، بر اثر سقوط کابین آسانسور روی سرش

روزوشنبه 5 مهر،یک کارگر 27 ساله حین کارنصب کابین آسانسوری در یک مجتمع مسکونی پنج طبقه واقع در محله خیرآباد شهر خرم آباد، بر اثر سقوط ناگهانی کابین آسانسور روی سرش، دردم جان باخت.

اخباروگزارش های کارگری 5 مهرماه 1400

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

خبر دریافتی: اعتصاب همکاران جوشکار رد پایندان، دوم مهرماه

- اخراج کارگران تلمبه‌خانه شماره پنج قلعه قاضی

- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت بازداشت آقای عزیز قاسم‌زاده سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان استان گیلان

- کانون نویسندگان ایران:اعضای زندانی کانون نویسندگان ایران را آزاد کنید

- جان باختن یک کارگر جوان درمهاباد براثرسقوط از داربست

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

خبر دریافتی: اعتصاب همکاران جوشکار رد پایندان، دوم مهرماه

روز دوم مهرماه همکاران جوشکار در پایندان با خواست بسته شدن قراردادهای کاری و تاکید بر انجام آن تا تا روز شنبه ده مهر دست از کار کشیده اند.

بعلاوه کارگران پیمانی پروژه ای در اکسیر در فاز ۱۴ عسلویه همچنان در اعتصاب بسر میبرند و اعلام کرده اند که تا وقتی قراردادها کتبی و رسمی نشود سر کار نخواهند رفت.

بعلاوه زمزمه های بازگشت به اعتصاب در دیگر شرکت های فار 14 ، پروژه جاسک، پتروشیمی بوشهر، شرکت های فعال در پالایشگاه آبادان، پارس فنل، پاد جم، ماهشهر پتروشیمی سلمان فارسی نیز شنیده میشود.

این اعتراضات عمدتا به خلف وعده پیمانکاران، عدم پذیرش 20 روز کار و 10 روز مرخصی و دستمزد مورد درخواست کارگران در برخی از شرکت ها از سوی پیمانکاران است.

شورای سازماندهی بر تصمیم گیری جمعی کارگران در مجمع عمومی ، انتخاب نمایندگان و قراردادهای جمعی تاکید دارد.

*اخراج کارگران تلمبه‌خانه شماره پنج قلعه قاضی

دهها کارگر اهل قلعه قاضی توسط شرکت پیمانکار طرح انتقال نفت گوره به جاسک از تلمبه‌خانه شماره پنج اخراج شده اند.

به گفته یکی از کارگران این شرکت پیمانکار به بهانه های مختلف در حال تعدیل نیرو و اخراج کارگران است. وی گفت تا کنون ۱٠٠ نفر از کارگران قراردادی این شرکت اخراج شده اند و از این تعداد ۷٠ نفر از آنها اهل قلعه قاضی بوده اند.

این کارگر اخراجی گفت: اگر موضوع اتمام پروژه بود، اعلام بی نیازی شرکت امری منطقی بود اما درد اینجاست که این شرکت بعد از اخراج کارگران ساکن همان منطقه که عمدتا تحصیل کرده و با تجربه هستند کارگران دیگری را بجای ما استخدام می کنند.

وی در ادامه بیان کرد تا کنون برای حل مشکلات خود و جلوگیری از این رویه ظالمانه پیگیری های زیادی کردیم از بخشداری، فرمانداری بندرعباس تا نمایندگان مجلس و استانداری همگی در جریان این وضعیت هستند اما متاسفانه مشکلات همچنان پابرجا است و کما فی سابق رویه اخراج کارگران ادامه دارد.

وی در پایان گفت: امید داریم مسئولان استان بخصوص نمایندگان بندرعباس در مجلس اهتمام ویژه ای به این موضوع نشان دهند و با قاطعیت در مقابل این رویه ناعادلانه موضع گیری کنند تا دیگر شاهد اخراج کارگران نباشیم .

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت بازداشت آقای عزیر قاسم‌زاده سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان استان گیلان

درست یک روز بعد از تجمع بزرگ فرهنگیان برای اجرای کامل رتبه‌بندی و همسان‌سازی و بهبود کیفیت آموزشی ، که در بیش از چهل شهر در سراسر کشور انجام گرفت ؛ متاسفانه روز چهارم مهرماه آقای عزیز قاسم زاده ، سخنگوی کانون فرهنگیان استان گیلان ، توسط نیروهای لباس شخصی در منزل پدری‌اش بدون ارائه هیچگونه مجوز قانونی و حکم بازداشت ، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در ویدئوی به جا مانده از نحوه دستگیری بی‌توجهی به حقوق شهروندی و برخوردهای نادرست و به دور از اخلاق ماموران امنیتی و لباس شخصی‌ها در حضور خانواده با این فعال صنفی مشخص است نیروهای امنیتی با حضور پرتعداد و ایجاد رعب بر چشمان سخنگوی کانون گیلان چشم‌بند زده‌ و بدون هیچ توضیحی به مادر و خواهر نگرانش، ایشان را پابرهنه به مکان نامعلومی منتقل نموده‌اند.

رفتار خشن و پرتنش ماموران در حالی بوده که پیش‌تر اطلاعات شهرستان رودسر در تماس تلفنی عزیز قاسم‌زاده را احضار نموده‌ و مقرر شده‌بود تا ایشان پس از تماس مجدد برای پاره‌ای توضیحات به اداره اطلاعات مراجعه نمایند.

بعد از انتشار خبر دستگیری عزیز قاسم زاده، شاهد موجی گسترده از حمایت و همبستگی با این فعال صنفی بودیم جامعه معلمان ، کنشگران صنفی و مدنی و هنرمندان با دقت و نگرانی خبرهای مربوط به ایشان را رصد می کنند و خواهان آزادی فوری این معلم خوشنام و هنرمند متعهد هستند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن بازداشت غیرانسانی این فعال صنفی و هنرمند برجسته ، تاکید می‌کند که احضار، بازداشت و اخراج فعالان صنفی چاره کار نیست. صدای عزیز قاسم‌زاده‌ها انعکاس صدای مطالبات بر حق فرهنگیان ایران است. مقام‌های قضایی و امنیتی گمان می‌کنند که با دستگیری و زندانی کردن می‌توان مانع مطالبه‌گری شد اما همانگونه که بارها تاکید کرده‌ایم حاکمیت باید پاسخگوی مطالبات قانونی و صنفی معلمان باشد و تن به خواسته‌های تشکل‌های صنفی بدهد. خواسته‌هایی که تامین کننده منافع معلمان و دانش‌آموزان و به تبع آن جامعه است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواستار آزادی فوری و بدون قید شرط عزیز قاسم‌زاده و تمام معلمان زندانی است باید حکومت به پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی خاتمه دهد و بعد از دو دهه حبس و زندان کردن فعالان به این حقیقت رسیده‌باشد که مطالبه‌گری و اعتراضات صنفی معلمان متکی بر فرد نیست و این مطالبات ریشه در واقعیت زندگی مشقت‌بار معلمان شاغل و بازنشسته و وضعیت اسفبار نظام آموزشی دارد. مطالبه‌گری که نتیجه رشد و آگاهی جنبش حق‌طلبانه فرهنگیان شاغل و بازنشسته‌است.

ما اعلام می‌کنیم دفاع از عزیز قاسم‌زاده و هر معلمی که به خاطر مطالبه‌گری دچار حبس و زندان شود وظیفه ذاتی کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی است و شورای هماهنگی هرگز فعالان صنفی و معلمان را تنها نخواهد گذاشت و از همه دعوت می‌کنیم به هر شکل ممکن صدای عزیز قاسم‌زاده باشند. او که امروز، ما از صدای دلنشینش محروم شده‌ایم.

در پایان اعلام می‌کنیم بازداشت و زندان ما را متوقف نخواهد کرد و تا تحقق مطالبات و رسیدن معلمان به زندگی شرافتمندانه و دستیابی دانش‌آموزان به آموزشی رایگان ، عادلانه و با کیفیت در مسیر مطالبه‌گری استوار و محکم ایستاده‌ایم از همین رو از فرهنگیان عزیز درخواست می‌کنیم در کانون‌های صنفی معلمان و انجمن‌های صنفی فرهنگیان متشکل شوند و در برنامه‌ها و فراخوان‌های شورای هماهنگی مشارکت نمایند.

پیروزی و موفقیت ما در همبستگی جمعی ماست.

معلم زندانی آزاد باید گردد

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۵ مهر ۱۴۰۰

*کانون نویسندگان ایران:اعضای زندانی کانون نویسندگان ایران را آزاد کنید

کانون نویسندگان ایران خواهان آزادی بی قید و شرط رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن است و ادامه‌ی اجرای حکم این سه عضو کانون را سرکوب آزادی بیان و اقدامی جنایتکارانه می‌داند.

بیانیه

امروز پنجم مهر ماه ۱۴۰۰، یک سال از به بند کشیدن سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن می‌گذرد. سه عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران در پی پرونده‌سازی وزارت اطلاعات و با حکم بیدادگاه قوه‌ی قضاییه در مجموع به ۱۵سال و ۶ ماه حبس محکوم و درست در بحبوحه‌ی همان روزهای هول‌انگیزی به زندان افکنده شدند که مرگ و میر گسترده‌ی ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، روزانه صدها قربانی می‌گرفت و این روزها همچنان رو به اوج است. مشارکت در تدوین کتاب «۵۰ سال کانون نویسندگان ایران»، انتشار بیانیه‌های کانون، حضور بر مزار محمد مختاری و محمدجعفر پوینده و شرکت در مراسم سالگرد شاعر بزرگ احمد شاملو، مصداق اتهام‌های واهی و بی اساس «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» منتسب به این سه عضو کانون نویسندگان ایران است.

افزون بر این، در این یک سال نیز همچون گذشته، حکومت با تشدید غارتگری و فساد سیستماتیک خود بر فقر و فلاکت مردم افزوده است و در پاسخ به آزادی‌خواهی، حق‌طلبی و مطالبه‌گری آن‌ها، زندان‌ها را از معترضان و منتقدان انباشته است. در مقابل خواست اجتماعی «آزادی بیان و اندیشه و نشر بی هیچ حصر و استثنا برای همگان» نیز پاسخ حاکمان مثل همیشه جز سرکوب نبوده است. دفاع از آزادی بیان، مخالفت با سانسور و عضویت در کانون نویسندگان ایران به صدور حکم‌های سنگین برای سه نویسنده انجامید. اجرای حکم زندان خندان، آبتین و باژن به‌رغم اعتراض‌های مردم آزادی‌خواه، افکار عمومی و مراجع حق‌طلب بین‌المللی، حتی در شرایط اوج همه‌گیری ویروس کرونا و کشتار هر روزه‌ی ناشی از آن، چیزی جز ادامه‌ی همان سیاست قتل‌های سیاسیِ زنجیره‌ای و به خاموشی کشاندنِ نویسندگان و دگراندیشان نیست؛ تا آن‌جا که حتی درخواست مرخصی آنان در این شرایط بحرانی با وجود ارائه‌ی پرونده‌ی پزشکی‌شان با مخالفت مراجع قضایی روبه‌رو شد.

اعضای مستقل، آزادی‌خواه و سانسورستیز کانون نویسندگان ایران با بیش از نیم‌قرن مبارزه در راه راستین آزادی بی‌ هیچ حصر و استثنای اندیشه و بیان در برابر تهدید، بازداشت و زندان سرافرازانه ایستاده و حتی از جان خود نیز گذشته‌اند.

کانون نویسندگان ایران خواهان آزادی بی قید و شرط رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن است و ادامه‌ی اجرای حکم این سه عضو کانون را سرکوب آزادی بیان و اقدامی جنایتکارانه می‌داند.

پنجم مهر ماه ۱۴۰۰

*جان باختن یک کارگر جوان درمهاباد براثرسقوط از داربست

روز یکشنبه 4 مهر،یک کارگر 21 ساله آرماتوربند بنام یعقوب پاتینی حین کار قالب گیری در یک ساختمان واقع در کوی پتو بافی مهاباد ازداربست طبقه هشتم سقوط کرد و در دم جان خود را از دست داد.

ایوب پاتینی برادر وی، در تشریح حادثه به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: اگرچه برادرم از کمربند ایمنی هم استفاده کرده بود اما یکی از تخته‌ها زیر پایش سقوط می‌کند و در این حین کمربند ایمنی نیز از تنش درمی‌آید و از طبقه هشتم ساختمان سقوط می‌کند.

وی افزود: یعقوب تحصیلاتش را نتوانسته بود ادامه دهد و از دوران نوجوانی به کار آرماتوربندی مشغول بود.

وی تصریح کرد: یعقوب فاقد بیمه بود اما ساختمانی که در آن کار کرده بیمه دارد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید