اخباروگزارش های کارگری24-25 آذرماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

زنده وجاوید باد یاد مرتضی فرج نیا جوان متقاضی کار, روز 24 آذرماه 1394، ساکنان روستای شهرویی بهبهان با تجمع مقابل پالایشگاه گازبیدبلند 2 خواهان کارشدند.این متقاضیان کاربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بیکاری اجتماعشان را به جاده بهبهان - رامهرمزکشاندند. نیروهای انتظامی دولت یازدهم(دولت حسن روحانی)بسوی تجمع کنندگان آتش گشودند وموجب مرگ مرتضی فرج نیا و زخمی شدن 2 نفردیگرشدند. روستای شهرویی درشهرستان بهبهان‌ دو هزارو 800 نفر جمعیت دارد ودر کنار پالایشگاه گاز بید بلند2 قرار گرفته است.

- شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:رتبه‌بندی سرهم‌بندی شد

- فراخوان جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته استان همدان

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:آغاز اعتصاب در آی جی سی

- تجمع اعتراضی کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نسبت به سطح حقوق

- اعتراض کارکنان شرکت آب منطقه ای سیستان وبلوچستان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق ووعده ها ی پوچ مسئولان

- بلاتکلیفی شغلی 400 کارگر ماکارونی انسی(NC) بدنبال تعطیلی کارخانه با حکم قضایی بدلیل شکایت یک طلبکار

- ادامه اعتراضات رانندگان تاکسی نسبت به عدم تحویل خودروهایشان بدلیل افزایش قیمت بابرپایی تجمع درسازمان تاکسیرانی شهرداری تهران

- انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران تهاجم سراسری و سازمان‌یافته به حقوق کار را متوقف کنید

- سجاد شکری از زندان اوین آزاد شد

- دومین روزتجمع خانواده‌های 9 پناهجو برای آزادی عزیزانشان از زندان ارتش آزاد سوریه مقابل سفارت ترکیه

- تجمع اعتراضی گروهی از سهامداران نسبت به ادامه روند نزولی شاخص کل بورس مقابل سازمان بورس اوراق بهادار

- مرگ ومصدومیت 2 کارگرجوان کارگاه زرین قارچ درحادثه ریزش قفسه‌های حامل کود کمپوست

- جان باختن یک کارگردر مهرشهرکرج زیرآوار

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:رتبه‌بندی سرهم‌بندی شد

در جلسه امروز مجلس، نمایندگان با تصویب ماده ۶ لایحه رتبه‌بندی تیر خلاص را به این لایحه زدند.

طبق مصوبات روز چهارشنبه ۲۴ آذر ، دولت فقط ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان برای شش ماه اختصاص می‌دهد و به جای رتبه‌بندی‌شاغلان حداقل هشتاددرصد حقوق‌هیات‌علمی صرفا درصدهای ناچیزی به حقوق معلمان اضافه خواهد شد که پس از اعمال این درصدها حقوق فرهنگیان بین یک‌ونیم تا دو میلیون تومان افزایش خواهد یافت و با توجه به تورم و بودجه انقباضی سال بعد تمام معلمان زیر خط فقر باقی می‌مانند.

فرهنگیان عزیز!

پس از این همه پیگیری ، نامه نگاری و مذاکره و تحصن و تجمع این حق معلمان شریف ایران نیست و نباید به این حقوق ناچیز دل‌خوش کنیم.

منتظر اعلام برنامه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای پیگیری مطالبات و ادامه اعتراضات باشید.

*فراخوان جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته استان همدان

بعد از انتشار خبر سرهم‌بندی لایحه رتبه‌بندی توسط مجلس معلمان معترض در همدان اطلاعیه زیر را صادر کردند :

اجتماع بزرگ فرهنگیان شاغل و بازنشسته استان همدان

بصورت متمرکز در اداره کل آموزش و پرورش استان همدان

پنج‌شنبه، ۲۵ آذرماه

ساعت ۱۰ صبح

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بنابر وظیفه ذاتی خود و بنابر مواضع قبلی از حرکات حق طلبانه تمام فرهنگیان که مستقل بوده و وابسته به هیچ جناح سیاسی نباشد حمایت می‌کند.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:آغاز اعتصاب در آی جی سی

کارگران همکار ما در شرکت آی جی سی واقع در عسلویه، از ظهر دیروز در اعتراض به عدم اجرای وعده کارفرما در افزایش دستمزدها و تغییر در نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت در محوطه کارگاه دست به اعتصاب زدند.

همه خواسته های این همکاران قبلا توسط کارفرما پذیرفته شده بود اما پافشاری و اعمال نفوذ حیدری پیمانکار پروژه مانع از تحقق مطالباتشان شده است.

پاسخ ما به وعده هایی که به آن عمل نشود اعتصاب است.

ما تا برچیده شدن بساط زورگویی پیمانکاران به مبارزه ادامه خواهیم داد.

*تجمع اعتراضی کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نسبت به سطح حقوق

روز چهارشنبه 24 آذر، کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی برای اعتراض به سطح حقوق دست به تجمع در ورودی محل کارشان زدند وخواهان افزایش حقوقشان شدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان باسردادن شعارها وبرافراشتن دست نوشته هایی خواستار برخود عادلانه و منصافه با کارمندان و برابری و بهبود وضیعت حقوقی و معیشتی خود شدند.

*اعتراض کارکنان شرکت آب منطقه ای سیستان وبلوچستان نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق ووعده ها ی پوچ مسئولان

روزچهارشنبه 24 آذر، کارکنان شرکت آب منطقه ای استان سیستان وبلوچستان اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق ووعده های پوچ مسئولان،ابرازکردند.

کارگران معترض با اشاره به پرداخت نشدن حقوق به مدت 4 ماه به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:وضعیت اقتصادی بسیار سخت است با این شرایط چگونه باید زندگی کنیم؟

آنها افزودند:مسئولین شرکت آب منطقه ای استان تنها وعده می دهند اما از حقوق خبری نیست.

*بلاتکلیفی شغلی 400 کارگر ماکارونی انسی(NC) بدنبال تعطیلی کارخانه با حکم قضایی بدلیل شکایت یک طلبکار

بدنبال شکایت یک طلبکارکارخانه ماکارونی انسی واقع در شهرک صنعتی صفادشت شهرستان ملارد دراستان تهران با حکم قضایی تعطیل و400 کارگرش بیکارشدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 24 آذر،با حکم قضایی بخشی از ماشین آلات و ابزار کار این واحد تولیدی انواع ماکارونی رشته ای توقیف شده و کارگران امکان کار کردن ندارند.

*ادامه اعتراضات رانندگان تاکسی نسبت به عدم تحویل خودروهایشان بدلیل افزایش قیمت بابرپایی تجمع درسازمان تاکسیرانی شهرداری تهران

روز چهارشنبه 24 آذر،جمعی از رانندگان تاکسی درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم تحویل خودروهایشان بدلیل افزایش قیمت برای باری دیگر دست به تجمع درسازمان تاکسیرانی شهرداری تهران زدند.


رانندگان تاکسی که برای نوسازی تاکسی‌های خود اقدام کرده‌اند، به خبرنگاررسانه ای گفتند:با وجود اینکه بابت این موضوع 60میلیون تومان پرداخت کرده‌اند، به دلیل اینکه شرکت خودروسازی مدعی افزایش قیمت خودروهای خود هستند، موفق به تحویل گرفتن خودروی خود نشده‌اند.

به همین دلیل آن‌ها امروز (چهارشنبه/24 آذر) در لابی سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران جمع کردند.

گفته می‌شود که مقام‌های تاکسیرانی با آنها دیدار کرده‌اند. در روزهای گذشته هم تجمعی در این محل برگزار شد.

برای نوسازی تاکسی، هر تاکسیران باید حدود 60 میلیون تومان واریز کند اما بخشی از قیمت خودرو را در قالب وام از شهرداری دریافت و بعد اقساط آن را واریز می‌کند.

با اینکه مشخص نیست که دقیقا چه خودرویی به رانندگان تحویل داده می‌شود و آن‌ها صرفا می‌توانند درخواست دریافت وام نوسازی را ثبت کنند، اما به گفته تاکسیرانان؛ شرکت خودروسازی به تعهد خود در تحویل عمل نکرده و مدعی شده که قیمت خودرو حدود 18 درصد گران‌تر شده است.

در کنار طرح این خواسته، برخی رانندگان که خودرو خریداری کرده‌اند اما به دلیل مشکلات حقوقی، صاحب سند نشده‌اند، از سازمان تاکسیرانی می‌خواهند که زمینه نوسازی تاکسی‌های مستهلک آن‌ها را فراهم کند.

در همین حال تاکسیرانان از شهرداری می‌خواهند که عوارض سالیانه آنها را حذف کند؛ چراکه آن‌ها در خدمت حمل و نقل عمومی هستند اما از بابت تردد خود در شهر، پول پرداخت می‌کنند.

*انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران تهاجم سراسری و سازمان‌یافته به حقوق کار را متوقف کنید

در سالی که 9 ماه از آن را پشت‌سر گذاشته‌ایم دریافتی بیش از 80 درصد کارگران شاغل، درصورت رعایت قانون کار، در حدود 4 میلیون تومان بوده است. این در حالی است که محاسبات کمیته مزد شورای عالی کار هزینه سبد معیشت یک خانوار کارگری در سال ‌1399 را براساس ۳۳ قلم کالای موجود در سبد معیشت و قیمت‌گیری استانی و کشوری این کالاها، مبلغ ۹ میلیون‌ و ۲۰۰ هزار تومان برآورد کرده و می‌دانیم که با توجه به تاثیر تورمِ واقعی بر قیمت این کالاها، هزینه این سبد معیشت در سال 1400 دست‌کم 40 درصد افزایش داشته است. براساس اعلام منابع رسمی، میزان خط فقر در سال جاری برای یک خانوار 3.3 نفره بیش از یازده میلیون تومان است. مقایسه میزان حقوق یا مبلغ دریافتی شاغلان با هزینه‌های واقعی زندگی، ناداری و درگیر فقر و فلاکت شدن روزافزونِ بیشترین شمار خانوارهای کارگران و مزدبگیران را نشان می‌دهد. در شرایطی که کارگران در نهایت تنگدستی و فشارهای گوناگون و محروم از حمایت‌های قانونی به سر می‌برند، حضور بیش از 5 میلیون بیکارِ جوینده کار همواره زمینه مناسبی برای سرکوب مزدی و تهدید جدی برای امنیت شغلی کارگران شاغلان به‌شمار می‌آید. در شرایط نامناسب بازار کار و در سایه حاکمیت قراردادهای موقت، با شمار زیادی از روزنامه‌نگاران و دیگر دانش‌آموختگان دانشگاهی، در آغاز استخدام و تا مدت‌ها پس از آن، مانند کارگر ساده و بدون تخصص رفتار شده و با قراردادهای سه و شش ماهه و بعضا بدون قرارداد با حداقل حقوق مصوب و گاه کمتر از آن به‌کار گرفته می‌شوند.

دست کم سه دهه است که دولت‌ها پی در پی با ابزاری موسوم به شورای عالی کار که یکی از وظایف آن تعیین حداقل مزد کارگران است، در نبود تشکل‌های مستقل کارگری و به یاری قانون کار موجود، قانونی که در مجموع پر از ابهام، از هم گسیخته و در بخش‌های اساسی به زیان طبقه کارگر و در راستای تامین منافع کارفرما و سرمایه‌داران نگاشته شده، با توجیهات مختلف و ازجمله ایجاد رونق در فضای کسب و کار، به سرکوب مزدی کارگران پرداخته و شرایط ناعادلانه‌ای که بخشی از آن در بالا اشاره شد را برای کارگران این سرزمین رقم زده‌اند.

در جوامع مدرن، فلسفه وجودی و وظیفه قانون، تنظیم روابط و تعیین حدود منافعِ گروه‌ها و طبقات مختلف و گاه متعارضِ جامعه با یکدیگر است. قانون، برحسب قاعده، باید در راستای حمایت از گروه‌ها و طبقات ضعیف در مقابل قوی‌ترها تدوین شود؛ زیرا روشن است که گروه‌ها و طبقات قوی‌تر، به دلیل قدرتمند و بالادست بودن، از امکانات و ابزار دفاع از خود یا تهاجم به و تصاحب منافع دیگران برخوردار هستند. اما قانون کار ایران به دلایلی که در این بیانیه نمی‌گنجد در جای جای خود و ازجمله در فصل ششم، حقوق و منافع نیروی کار را نادیده گرفته یا مانع تحقق آن می‌شود. فصل ششم این قانون، به صراحت و برخلاف موازین بین‌المللی و به‌طور مشخص با نقض کنوانسیون شماره 87 سازمان بین‌المللی کار، با ممانعت از ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری، طبقه کارگر ایران را از داشتن هر نوع ابزار دفاع جمعی، از منافع خود، محروم کرده است. این قانون تشکل‌هایی را برای کارگران تعریف می‌کند که طبق مواد و آیین‌نامه‌های اجرایی ذیل آن، فقط با دخالت و اعمال اراده آشکار دولت و کارفرمایان می‌تواند تشکیل شود.

آزمندی و زیاده‌خواهی سرمایه‌داران را حدی نیست و در پی کسب سود بیشتر و انباشت سرمایه در هر شرایط و به‌ویژه در اوضاع بحرانی کنونی، از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند. در شرایطی که طبق گزارشات مرکز پژوهش‌های مجلس سهم مزد و دیگر هزینه‌های پرسنلی در قیمت تمام شده محصول بین 7 تا 13درصد است (سهمی که در جوامع صنعتی کمتر از 40% نیست)، کارفرمایان و سرمایه‌داران ایران راهکار کسب سود بیشتر را در کاهش هرچه بیشتر مزد از طریق مقررات‌زدایی از روابط کار، دور زدن قانون و تغییر و حذف همین حمایت‌های حداقلی موجود در آن می‌بینند. در این راستا با فعال کردن لابی‌ها در اتاق بازرگانی با دستاویز ایجاد رونق در فضای کسب و کار و همزمان ادعای دروغین پیشگیری از بیکار شدن کارگران در تلاش برای حذف اجباری بودن حداقل مزد سراسری و برقراری سیستم‌های مزد توافقی و مزدهای منطقه‌ای هستند.

در پی تحقق این هدف و در شرایطی که قانون کار موجود دارای ضعف‌های اساسی در راستای روح و هدف قانون یعنی حمایت از نیروی کار است و جامعه به تغییر و اصلاح قانون، در راستای حمایت و تامین منافع نیروی ضعیف‌تر یعنی کارگران نیازمند است، لابی‌های پرقدرت سرمایه، در اتاق بازرگانی، در مجلس قانون‌گذاری و درون دولت، به‌طور مشترک و سازمان‌یافته در تلاش برای تغییر قانون کار و حذف همین حداقل‌های ناچیز موجود در دفاع از منافع کارگران هستند؛ مجلس و دولت‌هایی که در چند دهه گذشته نشان داده‌اند تمام قد در خدمت منافع کارفرمایان و سرمایه‌داران بوده‌اند.

آخرین اقدام وقیحانه و بدترین کوشش از این دست در لایحه بودجه 1401 دولت دیده می‌شود. دولت در این لایحه ضمن ادامه و تشدید سیاست‌های سرکوب و کاهش واقعی مزدها، صریح و بی‌پروا با نقض قانون بازنشستگی به زیان کارگران، در این حوزه نیز حقوق کارگران شاغل و بازنشسته‌ها را مورد تجاوز قرار داده است. بند پیشنهادی دولت در مورد افزایش سن بازنشستگی و تغییر در فرمول محاسبه حقوق بازنشستگان از میانگین دو سال به میانگین سه سال آخر خدمت، به‌ویژه در شرایط تورم شتابان موجود و نبود هیچ چشم‌انداز منطبق با اصول علمی و اجرایی برای مهار آن، حکایت از عزم دولت در خانه خرابی و فلاکت بازهم بیشتر نیروی کار ایران دارد.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران در راستای وظایف حرفه‌ایِ روزنامه‌نگاری و آگاهی‌رسانی و بر بستر وظیفه صنفی خود در دفاع از حقوق روزنامه‌نگاران و کارگرانِ حوزه رسانه ضمن محکوم کردن تلاش‌های برشمرده بالا در سرکوب و پایمال کردن حقوق کارگران، خواهان اجرای موارد ذیل است:

یک- افزایش حداقل مزد سراسری مطابق با هزینه سبد معیشت خانوار

دو - افزایش سایر سطوح مزدی به همین نسبت

سه - اجرای همیشگی و همگانی طبقه‌بندی مشاغل و شناسایی کار تخصصی روزنامه‌نگاران و دیگر دانش‌آموختگان و برقراری مزدهای مناسب با این تخصص‌ها

چهار - اصلاح بندهای گفته شده در بالا در لایحه بودجه و اعاده حقوق کارگران شاغل و بازنشسته.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران

*سجاد شکری از زندان اوین آزاد شد

سجاد شکری، فعال کارگری امروز چهارشنبه ۲۴ آذرماه، به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. آقای شکری در تاریخ ۱۶ مردادماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.

یکی از مصدایق اتهامات انتسابی علیه این فعال کارگری شرکت در تجمع اعتراضی روز جهانی کارگر که در سال ۹۸ مقابل مجلس شورای اسلامی برگزار شد، مطرح شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی سجاد شکری را به او، خانواده‌اش و دیگر کارگران شادباش می‌گوید و خواستار آزادی تمامی کارگران و فعالین کارگری زندانی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰

*دومین روزتجمع خانواده‌های 9 پناهجو برای آزادی عزیزانشان از زندان ارتش آزاد سوریه مقابل سفارت ترکیه

روز چهارشنبه 24 آذربرای دومین روز متوالی، خانواده‌های 9 پناهجو برای آزادی عزیزانشان از زندان ارتش آزاد سوریه مقابل سفارت ترکیه تجمع کردند.

بنابه گزارش رسانه ای شده، 9 پناهجوی اهل شهرهای پاوه وسردشت قصد داشتند از طریق ترکیه به انگلستان مهاجرت کنند، توسط پلیس دستگیر شدند. مهاجران خود را سوری معرفی کردند و پلیس ترکیه آنها رابه ارتش آزاد سوریه تحویل می‌دهد.

ارتش آزاد سوریه در ازای آزادی این اسرا، اعلام کرده ایران باید تعدادی از اسرای آنها را آزاد کند و مبادله انجام شود. از این ماجرا 4 ماه می‌گذرد و خانواده‌های آنها که از ایران نتیجه‌ای نگرفته‌اند در کشور خودشان مقابل سفارت ترکیه تجمع کرده‌اند.

قابل یادآوری است که هشت پناهجوی فوق اهل پاوه ویکنفردیگرشان اهل سردشت است که بصورت جداگانه و کاملا قانونی و با پاسپورت از طریق فرودگاه امام طی ماه‌های تیر و مرداد امسال وارد ترکیه شده بودند.

*تجمع اعتراضی گروهی از سهامداران نسبت به ادامه روند نزولی شاخص کل بورس مقابل سازمان بورس اوراق بهادار

روز سه شنبه 23 آذر، گروهی از سهامداران برای اعتراض به ادامه روند نزولی شاخص کل بورس دست به تجمع مقابل سازمان بورس اوراق بهاداردرپایتخت زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 24 آذر، معامله‌گران در شرایطی به استقبال آخرین روز معاملاتی هفته می‌روند که شاخص کل بورس تهران در تمام روزهای هفته اخیر روند نزولی داشته است. دیروز نیز تمام شاخص‌های بازار قرمزپوش شدند و برای چهاردهمین روز متوالی شاهد خروج پول حقیقی بودیم.

*مرگ ومصدومیت 2 کارگرجوان کارگاه زرین قارچ درحادثه ریزش قفسه‌های حامل کود کمپوست

ظهر روز چهارشنبه 24 آذر،براثر ریزش قفسه‌های حامل کود کمپوست در کارگاه زرین قارچ واقع درزرین شهر اصفهان، گردنه ذوب آهن به سمت فولاد شهر، یک کارگر 20ساله دردم جان باخت ویک کارگر30 ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.

*جان باختن یک کارگردر مهرشهرکرج زیرآوار

یک کارگرساختمانی حین کارگودبرداری در منطقه مهرشهربراثرریزش آواربرسرش زنده به گورشد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 23 آذرماه 1400

- اطلاعیه بسیار مهم شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون پیگیری مطالبات و ادامه اعتراضات

- ما نظام معلمی نمی‌خواهیم

معلمان ایران هشیار باشید و فریب این جریانات سیاسی را نخورید اینها گرگ در لباس میش هستند:

ایده سازمان ایجاد نظام معلمی ایده حاکمیت برای مقابله با کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی فرهنگیان است که امروز توسط تشکل‌های سیاسی وابسته مانند انجمن اسلامی معلمان ،مجمع فرهنگیان اسلامی و سازمان معلمان دنبال می‌شود.

- کانون نویسندگان ایران:

حمله‌ی نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع معلمان در مقابل «مجلس شورای اسلامی» را محکوم می‌کنیم.

- کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری:

اعتراض یک پارچه وسراسری معلمان شایسته حمایت همه جانبه است

- آخرین خبر از معلم زندانی رسول بداقی بنقل ازکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

چهار روز از بازداشت رسول بداقی گذاشت.

- دادگاه جعفر ایراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد.

- ادامه زندانی کردن آقای محمدرضا رمضانزاده

- تجمع اعتراضی کارگران شرکتی و حجمی توزیع برق کشور نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

- تجمع اعتراضی جمعی از کارگران رسمی و پیمانی پست‌های انتقال برق کشورنسبت به قرارداد شترمرغی مقابل وزارت نیرو

- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازنسبت به تره خرد کردن برای ابراهیم رئیسی وتوخالی بودن وعده هایش

- اعتراض کارگران شهرداری نیشابور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت نشدن سنوات تجمیعی

- دوران ملوک الکارفرمایی:

عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای صدها کارگر شرکت نفت وگاز اروندان زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در میدان نفتی آزادگان شمالی

- تراژدی جرثقیل سونگون/ اتفاق یا ترور؟!

- اهالی روستای لاورشرقی برای اعتراض به رفت و آمد ماشین‌آلات سنگین کارخانه سیمان مند دشتی و تخریب راه با برپایی تجمع جاده را مسدود کردند

- کانون نویسندگان ایران:بکتاش آبتین به مرخصی استعلاجی آمد.

- مرگ ومصدومیت 3 کارگر یک واحد تولیدی وصنعتی ذوب فلزات در شهرک صنعتی صومعه سرا

*اطلاعیه بسیار مهم شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون پیگیری مطالبات و ادامه اعتراضات

فرهنگیان عزیز بازنشسته و شاغل!

با سلام و درود فراوان

نظر به پیگیری و پرسش‌های مکرر شما در مورد نحوه پیگیری مطالبات و ادامه اعتراضات به استحضار می‌رساند. تشکل‌های عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بعد از تجمع ، در تاریخ ۲۲ و ۲۳ آذر تشکیل جلسه دادند و بعد از بحث و بررسی فراوان با اکثریت قاطع آرا تصمیم گرفتند تا جلسه آینده مجلس یعنی روز یکشنبه ، ۲۸ آذر، به نمایندگان مجلس فرصت دهند که رتبه‌بندی کامل وهمسانسازی واقعی را مصوب نمایند و معلمان زندانی از جمله آقای رسول بداقی را آزاد نمایند در غیر این صورت به تجمع اعتراضی خود در روز سه‌شنبه، ۳۰ آذر ۱۴۰۰ ادامه خواهند داد.

لازم به ذکر است بیانیه تفضیلی شورا متعاقبا انتشار خواهد یافت. لطفا این تصمیم شورای هماهنگی را به اطلاع همکاران برسانید و در قسمت کامنت کانال شورا نظرات خود را به ما منتقل نمایید.

با احترام

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۲۳ آذر ۱۴۰۰

ساعت ۳۵: ۲۳

*ما نظام معلمی نمی‌خواهیم

معلمان ایران هشیار باشید و فریب این جریانات سیاسی را نخورید اینها گرگ در لباس میش هستند:

ایده سازمان ایجاد نظام معلمی ایده حاکمیت برای مقابله با کانون‌های صنفی و انجمن‌های صنفی فرهنگیان است که امروز توسط تشکل‌های سیاسی وابسته مانند انجمن اسلامی معلمان ،مجمع فرهنگیان اسلامی و سازمان معلمان دنبال می‌شود.


این جریانات سیاسی باید به سوالات زیر پاسخ دهند:

۱. در حالی که معلمان در وسط میدان مطالبه‌گری می‌کنند و خواستار اجرای کامل رتبه‌بندی و همسان‌سازی هستند طرح این موضوع انحرافی با چه هدفی است؟

۲. سازمان نظام‌ مهندسی و پرستاری و... که به صورت غیردموکراتیک و عمودی و وابسته به حاکمیت هستند چه سودی برای این اصناف جز ایجاد رانت و فساد داشته‌اند که سازمان معلمی داشته باشد؟

۳. این جریانات وابسته سیاسی منتسب به معلمان بهتر نیست به فرهنگیان توضیح دهند در ۸ سال گذشته چرا یک خط در نقد دولت روحانی برای تضییع حقوق معلمان شاغل و بازنشسته ننوشتند و عملکرد نوبخت را توجیه کردند چرا دولت روحانی در ۸ سال همسان‌سازی را اجرا نکرد و بودجه رتبه‌بندی را تامین نکرد؟

معلمان ایران هشیار باشید و فریب این جریانات سیاسی را نخورید اینها گرگ در لباس میش هستند.

برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*کانون نویسندگان ایران:

حمله‌ی نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع معلمان در مقابل «مجلس شورای اسلامی» را محکوم می‌کنیم.

در جامعه‌ای که مشت بر دهان معلم‌ها می‌کوبند، در جامعه‌ای که باتوم‌به‌‌دست‌ها را به شکستن حریم و حرمت معلم‌ها وا می‌دارند، نه تنها آزادی بیان، که منزلت انسان نیز پایمال شده است.

سال‌هاست که معلمان کشور خواستار اجرای «طرح رتبه‌بندی معلمان و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان» هستند. آن‌ها در سال‌های اخیر بارها اعتراض خود را به ستمی که بر آنان رفته است با تحصن، اعتصاب و برگزاری صدها تجمع در شهرهای مختلف ابراز کرده‌اند. پاسخ حاکمیت به این اعتراض‌ها و حق‌طلبی‌ها تا کنون چیزی جز سرکوب، اذیت و آزار، بازداشت و زندانی کردن ده‌ها معلم، به ویژه کسانی که درکانون‌های صنفی معلمان کشور حقوق و مطالبات همکاران خود را نمایندگی می‌کنند، نبوده است. چنانکه در روزهای اخیر نیز حمله‌ی نیروهای امنیتی به تجمع بزرگ معلمان در مقابل مجلس، برای اعتراض به لایحه‌ای که فرسنگ‌ها با خواست های آنها فاصله دارد، و بازداشت و زندانی کردن رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان تهران را شاهد بودیم.

معلمان کشور که به راستی از آگاه‌ترین لایه‌های جامعه هستند با اتکا به تشکل‌یافتگی در کانون‌های صنفی خود، در روزهای اخیر با دو روز اعتصاب سراسری و برگزاری تجمع‌های گسترده در شهرهای مختلف، نشان داده‌اند که ذره‌ای از خواسته‌های خود عقب‌نشینی نخواهند کرد. آنها در تظاهرات و تجمع‌های خود، افزون بر مطالبات صنفی جامعه‌ی فرهنگیان کشور، خواستار آزادی همه‌ی معلم‌های زندانی و سایر زندانیان سیاسی شده‌اند.

کانون نویسندگان ایران ضمن دفاع از حق اعتراض، آزادی بیان و مطالبات صنفی معلمان، حمله‌ی نیروهای امنیتی و انتظامی به تجمع آن‌ها را محکوم می‌کند و خواستار آزادی معلم‌‌های زندانی و سایر زندانیان سیاسی، عقیدتی و کنشگران صنفی و مدنی است.

۲۳ آذر ۱۴۰۰

*کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری:

اعتراض یک پارچه وسراسری معلمان شایسته حمایت همه جانبه است

کارگران. مردم مبارز دور جدید تظاهرات اعتراضی معلمان در ابعاد سرتاسری از روز شنبه به تاریخ بیست آذر شروع‌شده است و تا به امروز ادامه دارد. دولت و مجلس در جلسه یکشنبه با رونمایی از بودجه انقباضی سال ۱۴۰۱ نشان دادند که هیچ توجهی به خواسته‌های به‌حق معلمان ازجمله رتبه‌بندی، ترمیم حقوق به ازاء تورم لجام‌گسیخته و نیز افزایش معمول حقوق سالیانه و... ندارند و در عوض بودجه برای افزایش سهم حوزه‌های علمیه، افزایش سهم مافیای صداوسیما که رسانه ایست در جهت تحریف اخبار به نفع حاکمیت و دروغ‌پراکنی در راستای انحراف اذهان جامعه و دیگر نهادها را در نظر گرفته‌اند. این بودجه پیشنهادی دولت بار دیگر ثابت کرد که حکومت مدافع باندهای مافیایی است و باوجود وضعیت دهشتناک معیشتی تمام کارگران و زحمتکشان در این جامعه، آنها تمام تلاش خود را برای فشار بیشتر بر کارگران و معلمان و زحمتکشان به نفع سرمایه‌داران و باندهای مافیایی حکومتی اشان دارند.

ما کارگران معلمان را بخش جدایی‌ناپذیر طبقه کارگر می‌دانیم و از خواست و مطالبه گری آنها پشتیانی می‌کنیم و تحقق خواست‌ها و مطالبات آنها را دست آورد طبقه کارگر می‌دانیم و همه انسان‌های آزادیخواه برابری طلب و تشکل‌های صنفی و کارگری و گروهای مدنی و مجامع بین‌المللی آزادیخواه را در جهت حمایت از اعتراض جامعه معلمان ایران فرامی‌خوانیم.

ما ضمن حمایت همه‌جانبه از اعتراض متحد وسراسری معلمان از مطالبه به‌حق آنها دفاع کرده و حمله بی‌شرمانه نیروهای سرکوبگر به این انسان‌های شریف و بی‌دفاع را محکوم می‌کنیم. ما خواهان آزادی فوری همه فعالین زندانی ازجمله رسول بداقی بازرس انجمن صنفی معلمان و تحقق فوری مطالبات معلمان هستیم.

۲۲ آذر ۱۴۰۰

*آخرین خبر از معلم زندانی رسول بداقی بنقل ازکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

چهار روز از بازداشت رسول بداقی گذاشت.

روز شنبه ، ۲۰ آذر آقای رسول بداقی نماینده ریاست دوره‌ای شورای هماهنگی (کانون اسلامشهر) در شورای هماهنگی با حمله نیروهای امنیتی و با خشونت بازداشت شد به طوری که به وی اجازه ندادند حتی لباس مناسب بپوشد.

پس از چهار روز هنوز خانواده وی از محل نگهداری این فعال صنفی خبر ندارند و لباس‌ها و عینک وی به ایشان تحویل داده‌نشده‌است. آقای بداقی طی تماس کوتاهی اعلام نموده که در محل نامعلومی نگهداری می‌شود.

با توجه به برخورد فیزیکی بازداشت کنندگان و عدم تحویل وسایل به آقای بداقی و نامعلوم بودن محل نگهداری ، شورای هماهنگی به این رفتار خشونت بار اعتراض نموده و نگران وضعیت و سلامت آقای بداقی است و همسو با تمام فرهنگیان ایران خواهان آزادی بی‌قید و شرط این معلم دربند است.

*دادگاه جعفر ایراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد.

روز یکشنبه ، ۲۱ آذر جعفر ابراهیمی به همراه وکیل خود آقای حسین تاج در دادگاه انقلاب کرج حاضر شد و ضمن رد اتهامات از خود دفاع نمود.

جعفر ابراهیمی عضو کانون صنفی معلمان در این دادگاه با اتهام بی‌اساس تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور روبرو شد. آقای تاج ضمن رد اتهامات خواستار صدور رای برائت برای این فعال صنفی شد.

قاضی دادگاه پایان رسیدگی به اتهامات را اعلام نمود و تا ده روز آینده رای دادگاه مشخص خواهد شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران هر نوع پرونده‌سازی و صدور حکم علیه فعالان صنفی را محکوم نموده و خواستار مختومه شدن پرونده فعالان از جمله پرونده آقای جعفر ابراهیمی است.

*ادامه زندانی کردن آقای محمدرضا رمضانزاده

در ادامه تشدید و فشار بر فعالان صنفی ، محمدرضا رمضانزاده که پیشتر به حبس و جریمه نقدی به خاطر فعالیت صنفی محکوم شده‌بود به زندان بازگردانده‌شده‌است. وی که به صورت حضور در بندباز محکومیت خود را سپری می‌کرد از دو هفته پیش به زندان فراخوانده شده و از آزادی وی امتناع می‌کنند.

محمدرضا رمضان‌زاده نماینده ریاست دوره‌ای شورای هماهنگی(بجنورد) در سال‌های ۹۶ و ۹۷ بود و به دنبال برگزاری تحصن‌های باشکوه سال ۹۷ به همراه تمام اعضای هیات مدیره انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی بازداشت شد و به حبس و جریمه نقدی محکوم گردید.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ادامه حبس و زندانی کردن این فعال صنفی فداکار را محکوم می‌کند و خواستار آزادی بدون و قید تمام معلمان دربند از جمله آقای محمدرضا رمضانزاده است.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی و حجمی توزیع برق کشور نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل مجلس

روزسه شنبه 23 آذر همزمان با برسی طرح ساماندهی نیروهای شرکتی در صحن علنی مجلس ، جمعی ازکارگران شرکتی و حجمی توزیع برق کشوربنمایندگی از طرف همکارانشان خودرا به پایتخت رساندند تابرپایی تجمع مقابل مجلس صدای اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت هرچه بیشتر منکس نمایند.


این کارگران که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود عازم تهران شده‌اند،به خبرنگاررسانه ای گفتند: قرار است امروز موضوع طرح تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، شرکتی و حجمی در صحن علنی مجلس بررسی شود؛ به همین دلیل ما،جمعی از کارگران شرکتی شرکت توزیع برق، تصمیم گرفتیم به نیابت از سایر کارگران صنعت برق برای رسیدگی به وضعیت شغلی خود مقابل مجلس حاضر شویم.

 

آن‌ها تاکید کردند: صنعت برق جزو تعهدات حاکمیتی است و نباید مسئولیت مهمی مانند توزیع برق به شرکت‌های خصوصی سپرده شود تا نیروهای آن تحت عنوان حجمی و شرکتی با کمترین حقوق استخدام شوند.

یکی از حاضران دتجمع گفت:با تصویب این طرح همه کارکنان قراردادی و شرکتی شاغل در تمام بخش‌های دولتی، عمومی و نیمه دولتی کشور امنیت شغلی پیدا می‌کنند.

از قرار معلوم هدف اصلی این طرح، حذف شرکت‌های پیمانکاری واسطه است. سالهاست که کارکنان نهادهای مختلف از جمله وزارت نیرو به ویژه شرکت توزیع برق که شمارشان تا 21 هزار نفر می‌رسد، از تعدد قراردادهای شغلی و تغییر دستمزدها در یک محیط ثابت انتقاد دارند.

او گفت: در صنعت برق شرکت‌های توزیع به افزایش درآمدهای دولت کمک می‌کنند و بازوی دولت برای وصول مطالبات و امور دیگر این بخش از صنعت برق محسوب می‌شوند، اما زمانی که صحبت از تبدیل وضعیت استخدامی می‌شود، ما را شرکت خصوصی به حساب می‌آورند.

طبق اظهارات وی؛ ما که به نیابت از جانب همه کارکنان شرکتی شرکت توزیع برق از شهرهای مختلف کشور برای رسیدگی به وضعیت شغلی خود به تهران آمده‌ایم، خواستار تصویب این طرح مهم هستیم.

*تجمع اعتراضی جمعی از کارگران رسمی و پیمانی پست‌های انتقال برق کشورنسبت به قرارداد شترمرغی مقابل وزارت نیرو

روز سه شنبه 23 آذر،جمعی از کارگران رسمی و پیمانی پست‌های انتقال برق کشور(کلاه سفیدها)+هم به تهران آمدند وبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به قرارداد شترمرغی دست به تجمع مقابل وزارت نیروزدند وخواهان تبدیل وضعیت عنوان شغلی خود از کارمندی به کارگری شدند.


کارگران تجمع کننده که خواستار تبدیل وضعیت عنوان شغلی خود از وضعیت کارمند به کارگر هستند،به خبرنگاررسانه ای گفتند:در عناوین شغلی اپراتور، کارشناس بهربرداری، مسئول پست و…کار کارگری انجام می‌دهند، اما قرار دادهایشان کارمندی است به همین دلیل به نسبت همکاران «کارگر» از دستمزد بیشتر و بسیاری دیگر از مزایای شغلی که آن دریافت می‌کنند، محروم هستند.

یکی از حاضران درتجمع گفت:عدم پرداخت دستمزد کافی و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، سختی کار، جمعه‌کاری، حق جذب و… برای کارگرانی که با عنوان شغلی کارمند در پست‌های انتقال نیرو مشغول کارند، مشکلات زیادی به وجود آورده است.

او درباره اختلاف دریافتی حقوق خود با همکاران کارگریش گفت: مقایسه فیش‌های حقوقی نشان دهنده افزایش این فاصله زیاد است به گونه‌ای که بین دو نفر که با دو عنوان کارگر و کارمند در یک محیط کار شاغلند تا چهار میلیون تومان فاصله دریافتی وجود دارد.

وی افزود:پیگیری‌های زیادی در خصوص تغییر عنوان شغلی کارکنان بهره‌بردار انتقال برق که شمارشان تا 1500 نفر می‌رسد از مسئولان وزارت نیرو و حتی سازمان اداری و استخدامی کشور شده است. وزارت نیرو تاکنون توجهی به مطالبات کارکنان بهره‌برداران پست‌های انتقال برق که همگی از طریق آزمون جذب وزارت نیرو شده‌اند، نمی‌کند اما سازمان اداری و استخدامی با تایید شغل بهره‌برداران کارمند پست‌های انتقال نیرو در زمره مشاغل کارگری، برای تغییر تبدیل وضعیت نیاز به نامه وزرات نیرو وارائه اسناد و مدارک دارد.

+او درباره نشان کلاه‌ سفید کارکنان بهره‌بردار انتقال برق گفت: پیش از این همکاران کارگری که پیگیری مطالبات خود بودند با نشان کلاه ایمنی زرد رنگ در تجمع‌ها حاضر می‌شدند بنابراین برای اینکه از همکاران کارگری خود تفکیک شویم تا مطالباتمان بهتر پیگیری شود، نشان کلاه سفید را برگزیده‌ایم.

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازنسبت به تره خرد کردن برای ابراهیم رئیسی وتوخالی بودن وعده هایش

روز سه شنبه 23 آذر،کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازبرای یکباردیگر دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند تا اعتراضشان را نسبت به وعده های توخالی ابراهیم رئیسی در مقام قوه های مقننه ومجریه مبنی بر پرداخت مطالباتشان بنمایش بگذارند واعلام کنند که مسئولان ذیربط در استان فارس هم برای وعده های رئیس الوعده تره هم خرد نمی کنند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، امروز صبح در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات 15ساله خود با احتساب خسارت تاخیر و تادیه، مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

معترضان با اشاره به 2 سفر استانی سال گذشته «سید ابراهیم رئیسی» در مقامِ رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور، یادآور شدند که حل مشکلات آن‌ها از وعده‌هایی بود که در سطح استان با مصوباتی هم همراه شد.

با این حال به گفته‌ی کارگران بازنشسته این شرکت، این مصوبات تاکنون اجرایی نشده است.

خاطرنشان می شودکه حدود 1500 کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، بابت سنوات اشتغال و مطالبات مزدی گذشته طلبکار هستند. از آنجا که این شرکت در دهه 80 تعطیل شده و فعالیت اقتصادی ندارد، سال‌هاست که با وعده پرداخت مطالبات سرگردان شده‌اند.

*اعتراض کارگران شهرداری نیشابور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت نشدن سنوات تجمیعی

روز سه شنبه 23 آذر، کارگران شهرداری نیشابوراعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت نشدن سنوات تجمیعی،ابرازکردند.

درهمین رابطه،جمعی از کارگران شهرداری نیشابوربه خبرنگاررسانه ای گفتند: نزدیک به 370کارگر پیمانکاری شاغل در بخش خدمات شهرداری نیشابور هستیم که درآمد برخی از ما نزدیک به حداقل حقوق است و دریافتی ماهانه‌مان کفاف معاش زندگی‌مان را نمی‌دهد.

آنهاافزودند: کارگران شهرداری نیشابور ماهانه با اضافه‌کاری و سایر مزایای جانبی، مبلغی در حدود چهار تا پنج میلیون 500تومان دریافت می‌کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز است.

این کارگران که پیگیر وضعیت افزایش دستمزد خود و همکارانشان هستند، در ادامه گفتند: آنچه باعث افزایش حقوق‌مان می‌شود اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل است که طبق مقررات کار و تامین اجتماعی باید در کارگاه‌های بالای 100 نفر اجرایی شود.

آنهاادامه دادند:در شهرداری نیشابور دریافتی کارگران باسابقه با کارگرانی که جدیدا استخدام شده‌اند به یک اندازه است بنابراین ضمن درخواست برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، پیگیر پرداخت هزینه سختی کار و سنوات تجمیعی خود نیز هستیم.

آنهادرباره نحوه پرداخت سنوات تجمیعی گفتند: به استناد تبصره 3 بند 2 بخشنامه شماره 215210 مورخ 22اسفند1391شورای عالی کار که عینا در بخشنامه‌های سال‌های آتی تکرار شده است از ابتدای سال 1392 کلیه کارگران دارای قرارداد موقت مشمول قانون کار که دارای یکسال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت پایه سنوات آن‌ها در همان کارگاه گذشته باشد اعم از اینکه حق سنوات خدمت را با پیمانکار قبلی تسویه کرده باشند یا خیر مشمول دریافت پایه سنوات خدمت تجمیعی می‌باشند و کلیه پیمانکاران فعلی نیز مکلف به رعایت آن می‌باشند.

آنها اضافه کردند: از سال 97به صورت حجمی تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار در بخش خدمات مشغول کاریم.

آنها با بیان اینکه5 سال سنوات (از سال92 تا 97) ما کارگران پرداخت نشده و در این مورد نه شهرداری و نه پیمانکار پاسخگو نیستند، در پایان گفتند: آنچه کارگران شهرداری نیشابور هر ماه به عنوان دستمزد می‌گیرند حداقل‌های مزدی است اما حداقل‌ها کفاف معیشت را نمی‌دهد.

*دوران ملوک الکارفرمایی:

عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای صدها کارگر شرکت نفت وگاز اروندان زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در میدان نفتی آزادگان شمالی

شرکت های پیمانکاری تسكو (شركت تكنو انرژي سپهر كيش) و صنعت ایران افق از اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای صدها کارگر شرکت نفت وگاز اروندان زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در میدان نفتی آزادگان شمالی خودداری می کنند.

روز سه شنبه 23 آذر،صدها کارگرپیمانکاری شرکت تسكو (شركت تكنو انرژي سپهر كيش) در میدان نفتی آزادگان با ارسال پیام هایی به رسانه ای خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل شدند. خاطرنشان میشودکه بر اساس مستندات این کارگران ، این شرکت پیمانکار موظف به اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگران خود میباشد اما تاکنون اقدامی در این خصوص نشده است.

روز سه شنبه 23 آذر،کارگران شرکت پیمانکاری صنعت ایران افق در میدان نفتی آزادگان نیز از عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این شرکت پیمانکاری خبر دادند و اضافه کردند:این شرکت حتی از طرف اداره کار هویزه نامه رسمی برای اجرای طرح طبقه بندی دریافت کرده اما تاکنون اجرایی نشده است!!

*تراژدی جرثقیل سونگون/ اتفاق یا ترور؟!

ساعت ۱۳ تاریخ ۱۳/۹/۱۴۰۰ دو هزارو پانصد نفر کارگر معترض معدن سونگون(پنجمین روز اعتصاب) در مسیر بازگشت از راهپیمایی ده کیلومتری اعتراضی داخل مجتمع در حال بازگشت هستند.

ناگهان یک جرثقیل حامل تیرآهن با سرعت بالا در مسیر سرازیری ظاهر شده و مستقیم داخل جمعیت معترض می تازد ، بدون هیچ گونه علائم اخطاری(بوق ، چراغ و ...)

با عکس العمل سریع جمعیت فورا مسیر باز شده و این عزرائیل ده چرخ بسان یک معجزه بدون هیچ تلفاتی از میان انبوده جمعیت گذشته و در محوطه کارخانه متوقف می شود ، کارگران شعار بی شرف بی شرف سر میدهند چون اکثریت گمان میکنند این کار زیر سر کارفرمایان می باشد ،

عده ای برگشته و میخواهند راننده را گرفته و درس عبرتی بدهند ولی لیدرهای راهپیمایی با زحمت فراوان جلوی افراد خشمگین را گرفته و مانع ایجاد درگیری و آشوب میشوند.

حال این تراژدی خطرناک که ممکن بود به قیمت جان چندصد نفر تمام شود، از دو دیدگاه قابل بررسی میباشد

دیدگاه اول(نظریه شرکت مس):

از آنجایی که مسیر سرازیری و پیچ بوده و محدودیت دید داشته وجرثقییل هم حامل بار بوده، راننده به محض دیدن جمعیت داخل جاده حول شده و به علت سرعت بالا و نداشتن مهارت کافی ، نتوانسته دنده معکوس کشیده و کامیون را مهار کند.

دیدگاه دوم(نظر اکثر جمعیت حاضر در صحنه):

هیچ کامیون حامل بار در آن مسیر سرازیری و پیچ ، با آن سرعت حرکت نمیکند و راننده کاملا به مسیر و جزئییات آن آشنا بوده ا ست وپس از عبور از میان جمعیت بدون هیچ تصادفی در میان کامیونها فرمان گرفته و متوقف شده است .

بنابراین این اتفاق به نظر اکثر جمعیت حاضر که راننده سنگین میباشند، یک ترور دسته جمعی از طرف مافیای پیمانکاران و بورژوای حاکم بر معادن بوده تا پس از عکس العمل خشن معترضین به راننده و کامیون در محوطه کارخانه ، اغتشاش ایجاد کرده و با گسیل ساختن نیروهای ضدشورش، سرکوب اعتصاب کنندگان شروع شده و نمایندگان و لیدرهای این حرکت اعتراضی به اتهام : راه انداختن راهپیمایی بدون مجوز و خطرناک و اغتشاش ، محکوم و حذف شوند و بزرگترین اعتصاب و اعتراض کارگری معادن ایران به نحو أحسن ، به نفع کارفرما و برای همیشه خاتمه یافته و من بعد أحدی جرأت اعتراض به سیستم بورژوازی حاکم در معادن منطقه را نداشته باشد.

جو حاکم در میان کارگران معترض حاکی از آنست که در صورت ادامه روند پرونده سازی و تهدید کارگران و لیدرهایشان و عدم پیگیری وعده ها توسط مسئولین زیربط آرامش به معدن باز نخواهد گشت.

* شایان ذکر است که شرکت های پیمانکاری در جریان اعتراضات اخیر کارگران ، پرونده های متعددی علیه نمایندگان قانونی و منتخبین کارگری در مراجع قضایی (با همکاری بعضی از مسئولان معلوم الحال منطقه ای) تشکیل داده اند تا با ارعاب و تهدید مانع تحقق حقوق قانونی و مصوب کارگران شوند *

معدنچی یولداش

مطلب ارسالی از طرف کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان به اتحادیه آزاد کارگران ایران

*اهالی روستای لاورشرقی برای اعتراض به رفت و آمد ماشین‌آلات سنگین کارخانه سیمان مند دشتی و تخریب راه با برپایی تجمع جاده را مسدود کردند

روز سه شنبه 23 آذر،جمعی از اهالی روستای لاورشرقی شهرستان دشتی دراستان بوشهر برای اعتراض به رفت و آمد ماشین‌آلات سنگین کارخانه سیمان مند دشتی و تخریب راه ترددشان دست به تجمع زدند وجاده راه را مسدود کردند

براساس گزارش رسانه ای شده،با گذشت بیش از پنج سال از شروع عملیات بهسازی و تعریض 20کیلومتر از مسیر منتهی به کارخانه سیمان مند، تا کنون تنها پنج کیلومتر از مسیر بهسازی شده است و بخش عمده این راه که مربوط به دهه 60 می‌باشد، تخریب شده است و رفت و آمد در آن با دشواری انجام می‌شود.

مشکلات جاده لاور شرقی باعث شده است عمر مفید خودروهای مردم این روستا و روستاهای منطقه طسوج کاهش یابد. هر چند احتمال تصادفات و مرگ و میر مردم هم در این جاده به خاطر خرابی راه وجود دارد.

حوادث متعدد جاده‌ای در مسیر خورموج به لاور شرقی و همچنین بی‌تفاوتی کارخانه سیمان مند در این منطقه باعث شد تا امروز مردم محلی با مسدود کردن این مسیر و تجمع در آنجا دست به اعتراض بزنند.

بنابهمین گزارش،یکی از عوامل تخریب این راه کارخانه سیمان مند دشتی و تردد ماشین‌های سنگین منتسب به این کارخانه است.

*کانون نویسندگان ایران:بکتاش آبتین به مرخصی استعلاجی آمد.

عصر روز گذشته، ۲۲ آذر ماه، خانواده و وکیل بکتاش آبتین، شاعر، فیلمساز و عضو کانون نویسندگان ایران موفق شدند برای او از زندان مرخصی استعلاجی بگیرند‌. به این ترتیب آبتین از بیمارستان طالقانی به بیمارستان دیگری منتقل شد تا خانواده بتوانند بر روند درمان او نظارت داشته باشند.

بکتاش آبتین از ۱۵ آذر ماه در پی ابتلا به کرونا از زندان به بیمارستان طالقانی منتقل و یک روز بعد در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد. خانواده‌ی آبتین با افزایش درگیری ریه، وخیم‌تر شدن حال او، عدم دسترسی به پرونده‌ی پزشکی و اجتناب بیمارستان از دریافت مواد غذایی تهیه شده توسط خانواده تلاش خود را برای گرفتن مرخصی استعلاجی آغاز کردند. روز گذشته وکیل آبتین با مراجعه به زندان و دادن گزارش بیمارستان از وضعیت او و وخامت حالش توانست برای ادامه‌ی درمان او یک مرخصی استعلاجی هفت روزه بگیرد. خانواده‌ی آبتین امیدوارند انتقال او به بیمارستان جدید و دسترسی به پرونده‌ی پزشکی‌اش، روند بهبود را سرعت بخشد.

*مرگ ومصدومیت 3 کارگر یک واحد تولیدی وصنعتی ذوب فلزات در شهرک صنعتی صومعه سرا

3 کارگر یک واحد تولیدی وصنعتی ذوب فلزات در شهرک صنعتی صومعه سرا دراستان گیلان براثر آتش سوزی که در کوره ریخته‌گری پیش آمد به علت سوختگی و سقوط از پله مصدوم شدند ویکنفرشان پس از انتقال به بیمارستان جان خودراازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید