مشکل ترافیک بهانه است

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 درسالگرد جنبش زن زندگی آزادی می خواهند بازگشایی دانشگاه ها را به تاخیر بیاندازند: در آسمان ایران شبحی در گشت و گذار است. شبح جنبش “زن زندگی آزادی”. همه نیروهای جمهوری اسلامی برای تعقیب و سرکوب این جنبش بسیج شده اند. چند نهاد طرح عفاف و حجاب برای سرکوب زندان تدوین می کند، آن دیگری برای زندانیان دربند حکم محاربه و اعدام می دهد، دسته ی دیگری از عمال حکومت مردم را از دسترسی به نان و آب و گاز محروم می کنند و در خیابان، در خانه و محل کار به شهروندان پیام و پیامک می دهند که مبادا به فکر اعتراض و اعتصاب باشید.

حتی مسئول شرکت حمل نقل و عمومی که ظاهرا کارش سازماندهی رفت و آمد به هنگام این وسایل و تامین خدمات شهری است به جای درخواست چند اتوبوس و قطار بیشتر در همدستی با نهادهای امنیتی طرح تعویق بازگشایی دانشگاه را روی میزتصمیم گیری می گذارد تا سهمی در تکمیل پازل سرکوب و جلوگیری از راه افتادن موج اعتراضات در دانشگاه ها در سالگرد جنبش داشته باشد.

در باره ” پیشنهاد مجازی شدن دانشگاه ها در ۱۰ روز اول مهرماه” رسانه های ایران نوشته اند: مدیرکل حمل‌ونقل عمومی و امور مناطق شهرداری تهران با اشاره به جزئیات رایگان شدن مترو و اتوبوس برای دانش‌آموزان و دانشجویان، از مکاتبه با مسوولان مربوطه برای مجازی شدن دانشگاه‌‌‌ها در۱۰روز اول مهر ماه با هدف کاهش ترافیک پایتخت خبر داد. به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، مهدی گلشنی در خصوص تمهیدات شهرداری تهران برای کاهش ترافیک معابر پایتخت همزمان با بازگشایی مدارس، گفت: با بازگشایی مراکز آموزشی در مهر ماه پیک صبحگاهی ترافیک افزایش می‌‌‌یابد، چرا که سهم سفرهای تحصیلی از کل سفرهای روزانه شهرداری تهران ۲۹‌درصد است. از این رو همزمان با افزایش سفرهای روزانه شهروندان در شروع سال تحصیلی جدید، پیگیری برای شناورسازی ساعت کاری کارمندان دولت دنبال می‌شود. وی خاطرنشان کرد: در حال رایزنی، مکاتبه و طی فرآیند کارشناسی هستیم که از آموزش عالی بخواهیم در راستای کاهش ترافیک پایتخت ۱۰ روز اول مهر ماه فعالیت دانشگاه‌‌‌ها مجازی باشد که این پیشنهاد ما در حال مکاتبه است و البته تا پایان شهریور ماه مدت زمانی باقی است که امیدواریم بتوانیم این تمهیدات را اجرایی کنیم

دستکاری در ساعت کار ادارات و شروع درس در دبیرستان ها چاشنی این پروژه است که اجرای بخشی از آن جریان دارد. و با استناد به این که “شناور سازی” ساعات کار و رفت و آمد مصوبه هیات وزیران زمان ندارد و ابلاغیه است، دانشگاه را هم مشمول آن می کنند.

به موازت طرح مجازی کردن کلاس های درس و جلوگیری از اجتماع دانشجویان در فضای دانشگاه ها، صدور احکام سنگین قضایی علیه دانشجویان، فراخواندن صد ها دانشجو به کمیته های انظباطی، اعطای آزادی عمل به حراست دانشگاه ها در جلوگیری از ورود و خروج استادان و دانشجویان به دانشگاه ها،  فشارعلیه دانشجویان در همه ی نقاط کشور را تشدید کرده اند.

به تازگی هستی امیری دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق دانشگاه علامه طباطبایی و ضیا نبوی دانش‌آموخته‌ کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.

در باره فشارهای روانی و اقدامات اخیر نهادهای امنیتی علیه دانشجویان شوراهای صنفی دانشجویان کشور گزارش داده که نهاد‌های امنیتی جمهوری اسلامی با دست‌کم دوازده دانشجوی دانشگاه تربیت‌مدرس در روزهای گذشته تماس تلفنی داشته است. بر اساس گزارش این نهاد صنفی، این احضار‌ها اغلب بدون ذکر نام نهاد امنیتی تماس گیرنده و دلیل احضار دانشجو صورت گرفته‌اند.

در این ارتباط شورای صنفی دانشجویان در کانال تلگرامی این شورا نوشته است:

گزارشات متعدد از دانشگاه تربیت مدرس حاکی از تماس تلفنی وزارت اطلاعات با دست کم ۱۲ تن از دانشجویان این دانشگاه است. طی این تماس‌ها‌ که با شماره‌ی پرایوت صورت گرفته‌اند، دانشجویان جهت اخذ تعهد کتبی به وزارت اطلاعات دعوت شدند

گزارش‌های رسیده حاکی از تماس‌های تلفنی نهاد‌های امنیتی با برخی دانشجویان دانشگاه تربیت‌مدرس در روزهای گذشته است. این احضار‌ها اغلب بدون ذکر نام نهاد امنیتی تماس گیرنده و دلیل احضار دانشجو صورت گرفته‌اند. همچنین در برخی موارد پس از آنکه تماس‌ها بی‌پاسخ ماندند، با خانواده‌ی دانشجو تماس گرفته‌ شده است.

در همدان ۲۰۰ دانشجو را از خوابگاه محروم کرده اند. بیشتر دانشجویان محروم‌شده دختر هستند و از آنان خواسته شده است‌ تا برای رفع محرومیت، «تعهدنامه‌» امضا کنند.

به‌نظر می‌رسد این اقدامات در پی فرارسیدن سالگرد قتل ژینا (مهسا) امینی و هراس سیستم سرکوب از اعتراضات دانشجویی و با انگیزه‌ی ایجاد رعب و وحشت در میان دانشجویان صورت گرفته است. در سال گذشته نیز نهادهای امنیتی بارها به این حربه متوسل شدند و دانشجویان بسیاری را احضار و تهدید کرده و در نهایت آنان را مجبور به امضای تعهدنامه‌ای مبنی بر عدم شرکت در اعتراضات، کردند.

این در حالی است که مطابق قانون، احضار تلفنی شهروندان هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارد و احضاریه بایستی به‌صورت کتبی ابلاغ گردد و شهروندان هیچ‌گونه الزام قانونی و حقوقی برای پاسخ‌‌گویی به تماس‌های تلفنی نهادهای امنیتی و متعاقباً احضار تلفنی ندارند. لذا به دانشجویان توصیه می‌کنیم با آگاهی از حقوق خود نسبت به این احضاریه‌های غیرقانونی عمل کنند.

نگرانی حکومت از بازگشایی دانشگاه ها را دو ماه پیش مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی خامنه‌ای در جمع بسیجیان مطرح کرد. وی هشدار داد که آغاز مجدد اعتراضات مردمی می‌تواند از دانشگاه‌ها باشد.

مصطفی رستمی در سخنرانی خود در جمع «اساتید دانشگاهی بسیجی» با اشاره به «پیش‌بینی‌ها»یی که می‌تواند اشاره به ارزیابی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی حکومت باشد گفت: «اگر نتوانند در سالگرد اغتشاشات گذشته کاری کنند به طور کامل شکست می‌خورند.»

نهادهای امنیتی و رستمی نماینده رهبر جمهوری اسلامی در دانشگاه ها گمان می کنند، گشودن در دانشگاه و ورود دانشجویان به صحن آن حکم چاشنی جنبش اعتراضی را دارد و اگر آن را خنثی کنند جنبش را از کار انداخته اند و می توانند از انفجار اعتراضات جلوگیری کنند.

طرح مجازی کردن دانشگاه ها ، پازل تکمیلی همین اعمال فشار ها و اقدامات پیشگیرانه در سالگرد جنبش است. جنبشی که حکومت نگران برآمد آن است. حکومت ممکن است چند روز تعویق و تعطیل دانشگاه را پیش ببرد اما مبارزه به پشت دیوارهای دانشگاه محدود نیست. جنبش زن زندگی آزادی همه جای ایران حضور دارد. 

خبار روز
جمعه, ۲۰ مرداد ۱۴۰۲

https://i0.wp.com/www.akhbar-rooz.com/wp-content/uploads/2022/03/5119.jpg?w=1240&ssl=1