تجمعات بازنشستگان مخابرات ، و بازنشستگان تامین اجتماعی، از خوزستان چه خبر و چند خبر دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

حزب کمونیست کارگری: امروز پنجم شهریور بازنشستگان مخابرات به روال دوشنبه های هر هفته تجمعات سراسری خود را برپا کردند.  این تجمعات در این هفته در شهرهای  ارومیه، اصفهان، تبریز، رشت، سنندج و زنجان برگزار شدند. اعتراضات بازنشستگان مدتهاست که با تاکید بر خواستهایشان جریان دارد اما جواب قانع کننده ای نگرفته اند و این بیش از پیش بر خشم آنها دامن زده است.

آنها به حقوقهای زیر خط فقر، چپاول و اختلاس از صندوقهای بازنشستگی و نبود درمان رایگان و تحمیل زندگی زیر خط فقر اعتراض دارند. یک اعتراض بازنشستگان به امنیتی کردن مبارزات برحقشان است. 

در ارومیه بازنشستگان در محوطه ساختمان مرکزی مخابرات استان تجمع داشتند.  در شهر تبریز بازنشستگان با شعار "مسئول بی لیاقت شرکتو کرده غارت" فریاد اعتراض خود را علیه چپاولگری های حاکم اعلام داشتند و در رشت بازنشستگان با شعار"مدیر دروغگو حاصل وعده هات کو" و در  اصفهان با شعارهای" فقط کف خیابان بدست میاد حقمون"، "مدیر بی کفایت ننگت باد، ننگت باد"، پیگیر مطالباتشان شدند. 
بازنشستگان مخابرات علاوه بر اعتراض به حقوقهای زیر خط فقر و اختلاسها، به  عدم اجرای آیین نامه سال ۸۹ که میتواند اندک بهبودی در وضعیت حقوقی شان ایجاد کند و نیز  افزایش سهم بیمه تکمیلی شان از بیست درصد به پنجاه درصد اعتراض دارند. دو نهاد دزد "بنیاد تعاون" و "ستاد اجرایی فرمان امام" سهامداران اصلی مخابرات و غارتها در آنجا هستند. 
در این روز همچنین بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش که از شهرهای کرخه، شوش و هفته تپه گرد آمده بودند، در مقابل درب دفتر نماینده مجلس اسلامی تجمع و اعتراض کردند. این بازنشستگان علاوه بر مطالبات اعلام شده خود مبنی بر اجرای همسان سازی و افزایش حقوقها به بالای نرخ تورم اعلام شده که سی میلیون بوده است و نیز درمان رایگان و برخورداری از امکانات لازم شهری همچون تفریحگاه و بیمارستان و غیره، خواهان  بازگرداندن امتیاز تاسیس بیمارستان ملکی و قانون الزام درمان رایگان هستند.  
در این تجمع اعتراضی فريدون نیکوفرد  کارگر بازنشسته سنديکای کارگران نیشکر هفت  در سخنرانی خود از اعتراضات  و مطالبات پرستاران ، کارگران قراردادی پیمانی گاز و نفت، کارگران طبیعت سلولز کاغذ پارس هفت تپه که تعطیل شده و بیکار شده اند، کارگران واگن پارس اراک که یکماه است در اعتراضند، اعلام حمایت کرده و بر لغو حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی اسماعیل گرامی تاکید کرد. سخنرانی او با استقبال جمعیت روبرو شد. بازنشستگان صدای اعتراض کل جامعه و نماد اتحاد طبقاتی کارگری هستند.  
 در این تجمع اعتراضی بازنشستگان شعار میدادند: "تامینو غارت کردن ما رو بیچاره کردن"، "تورم اسفبار حاکم شده تو بازار"، "ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما"، "حقوق بازنشسته فقط واسه یک هفته"، حقوق نصفه نیمه، سکوت کنی همینه"، و "تشکل، تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست".
حرکت اعتراضی دیگر در این روز از سوی کشاورزان در اصفهان صورت گرفت. در این روز کشاورزان در ادامه اعتراضات خود بخاطر بی آبی و با خواست حقابه و بازگرداندن آب زاینده رود جلوی اداراه آب جمع شده و با خشم صدای اعتراض خود را به داخل اداره آب رساندند.
در ایلام نیز امروز کارگران شرکتی شهرداری بخاطر تعویق چهار ماه مزد و در اعتراض به اینکه  هیچ گونه قرارداد و بیمه ای و حقوقی از طرف شهرداری ایلام دریافت نکرده و در مضیقه مالی سختی زندگی میکنند تجمع داشتند.  
اعتراضات کارگری و مردمی گسترده است. در روز گذشته بار دیگر غارت شدگان خشمگین ریحان تاک در تاکستان، مقابل منزل حامد طاهرخانی،‌ از عوامل غفاری مدیریت شرکت تجمع کردند و خواستار بازگرداندن اندوخته های به غارت برده خود شدند.  همچنین روز شنبه سوم شهریور ماه، در مراسم ویژه ششمین سالگرد جانباختن شریف باجور و همراهانش جمعیت قابل توجهی از مردم منطقه، در آرامستان «دارسه‌یران» مریوان تجمع کردند. گفتنی است که چهار فعال محیط زیست اهل مریوان به نام‌های شریف باجور، امید کهنه‌پوشی، رحمت حکیمی‌نیا و محمد پژوهی در سوم شهریور ١٣٩٧، حین تلاش برای مهار حریق جنگل‌های اطراف "پیله و سلسی" این شهرستان جان خود را از دست دادند. مردم  حکومت را مسئول مستقیم  درگذشت این عزیران میدانند. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۵ شهریور۱۴۰۳، ۲۶ اوت  ۲۰۲۴

 

۵ شهریور: ادامه اعتصاب کارگران واگن پارس
بنا بر گزارشات دریافتی امروز پنچم شهریور ماه   اعتصاب بیش از هزار کارگر  واگن پارس ادامه یافت و کارگران در اعتراض به بیکارسازی ها و نداشتن امنیت شغلی با تجمع در پشت نرده های درب ورودی کارخانه ، پیگیر مطالباتشان شدند. 
مطالبات فوری کارگران واگن پارس عبارتند از: برکناری مدیریت، رفع تبعیض ها، پایان کار پیمانکاران، همسان‌سازی حقوق و مزایای کارگران با دیگر کارخانجات همجوار و گروه مپنا ، رسمی شدن قرارداد کارگران، و بازگشت به کار کارگران اخراجی.
شرکت واگن پارس شرکت وابسته به گروه صنعتی "مپنا " است و  عمده ی سهام آن به وزارت نیرو و نهاد موسوم به "آستان قدس رضوی" تعلق دارد و کارگران به چپاولگری های حاکم در این شرکت که یکسرش به حکومتیان وصل است اعتراض دارند.  از اعتراضات کارگران واگن پارس وسیعا حمایت کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۵ شهریور ۱۴۰۳، ۲۶ اوت  ۲۰۲۴

 

۴ شهریور: بیست و ششمین روز اعتصابات سراسری پرستاران

 پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن
 
امروز ۴ شهریور ماه اعتصابات سراسری پرستاران وارد بیست و ششمین روز خود شد. بخشهای دیگری از پرستاران به اعتصاب پیوسته اند و اکنون پرستاران در نزدیک به چهل شهر و بیش از شصت بیمارستان در اعتصابند.  روز گذشته پرستاران در شهرهایی چون  سبزوار (کادر سلامت دانشگاه علوم پزشکی)،  بابل، خمینی شهر ( بیمارستان ۹ دی) ، و خرم آباد اعتصاب خود را شروع کردند و در کرمانشاه و اصفهان شاهد تجمعات و شعار دادن پرستاران اعتصابی بودیم. پرستاران   بخش ارژانس نیز در شهرهایی از جمله در اصفهان به  خاطر  وخامت وضع امداد رسانی و ناکارآمد بودن این بخشها، به اعتصاب پیوستند.  پرسنل ۱۱۵ اورژانس اصفهان شعار میدادند: "سفره ما خالیه وعده وعید کافیه" 
پرستاران اصفهان  در بیانیه ای هفت بندی مطالباتشان را اعلام کردند و اولتیماتوم دادند که اگر جواب نگیرند، شنبه دهم شهریور تجمع و اعتصابات خود را گسترش خواهند داد.    
در خرم آباد پرستاران از درب دانشگاه علوم پزشکی به سمت استانداری راهپیمایی کرده و با شعارهای پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن،  پرستار نباشد ، سیستم از هم میپاشد صدای اعتراضشان را بلند کردند.
در بابل پرستاران راهپیمایی کرده و از جمله شعار میدادند: "اضافه ۲۰ تومنی، نمیخوایم نمیخوایم"، "اضافه ۲۰ تومنی، خجالت ،خجالت"، "پرستار نباشه سیستم از هم میپاشه"، و "پرستار داد بزن، حقتو فریاد بزن".
 قبلا گزارش کرده بودیم که زهرا تمدن سرپرستار بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری تهران روز ۳۰ مرداد همراه با چند پرستار دیگر توسط ماموران نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در اورژانس بیمارستان بازداشت شده‌اند. پرستاران این بیمارستان اولتیماتوم داده بودند که اگر تا روز شنبه سوم شهریور آنها آزاد نشوند اعتراضات خود را گسترده تر خواهند کرد و در بنا بر خبر منتشر شده از سوی شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران، زهرا تمدن روز گذشته آزاد شد.  طبق گزارشات در حال حاضر تعدادی دیگری از پرستاران از مشهد، تهران و اراک همچنان در بازداشت بسر میبرند.  
با شعار پرستار زندانی آزاد باید گردد و با اولتیماتوم هایمان بر آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان پای بفشاریم. پرستاران صدای رسای اعتراض جامعه به وضع اسفناک درمان و بهداشت و محرومیت جامعه از درمان رایگان و با استاندارد هستند. با تمام قوا از این اعتراضات حمایت کنیم و به صف حامیان اعتصابات پرستاران بپیوندیم. 
اعتصابات پرستاران در آستانه دومین سالگرد انقلاب زن زندگی آزادی و در متن فضای انقلابی جامعه و اعتراضات گسترده بر سر معیشت، بستر اعتصابات سراسری را فراهم تر کرده و گرما بخش اعتراضات خیابانی مردم است. از این اعتراضات وسیعا پشتیبانی کنیم.
حزب کمونیست کارگری
۴ شهریور ۱۴۰۳، ۲۵ اوت  ۲۰۲۴

 

از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۲۶  مرداد  تا ۲ شهریور ۱۴۰۳
جمعه ۲ شهریور
- طی  هفته های اخیر شاهد بیسابقه ترین اعتصاب سراسری پرستاران و کادر درمان در سی و پنج  شهر و بیش از ۶۰ بیمارستان بودیم  در نوزدهمین روز اعتصابات سراسری پرستاران در شهرهای اهواز و آبادان در خوزستان  نیز آنها تجمع داشتند و پیگیر خواستهای اعلام شده خود شدند.
-  حمزه سواری، زندانی سیاسی عرب، در نوزدهمین سال حبس بدون‌ مرخصی اش‌، سی و هشت ساله شد، بدینگونه او نصف عمرش را در زندان گذرانده است.  زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
- برای سومین ماه متوالی کارخانه طبیعت سلولز کاغذسازی پارس هفت تپه تعطیل است و  بجز حراست آتش نشانی تمام پرسنل آن علیرغم شرایط سخت اقتصادی وتورم افسار گسیخته خانه نشین هستند. این شرکت تحت مالکیت برادران مقدم است واخیرا پرسنل آن در اعتراض به خطر بیکاری و مشکلات معیشتی خود  مقابل درب فرمانداری تجمع اعتراضی برپا کردند. در پاسخ به آنها کعب عمیر نماینده مجلس اسلامی در شوش  وفرماندار وعده دادند که  ظرف یک هفته مشکل انها حل  شده و به کار باز خواهند گشت. اما عملا اقدامی صورت نگرفته و به بهانه نبود مواد اولیه (ضد روغن) که به راحتی قابل تهیه است، این شرکت تعطیل کامل است.  
پنجشنبه ۱ شهریور
- زندانی سیاسی رضا عرب‌پور که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایذه بازداشت شده بود با گذشت نزدیک به ۲۲ماه هم‌چنان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می‌برد. وی به همراه ۷تن دیگر از جوانان ایذه توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد.  اسامی این جوانان عبارتند از: رسول بداغی،  وحید عباسی،  صادق قاسمی،  بهروز سلحشور،  محسن احمدپور،  اسماعیل موسوی نظری،  بهمن بهمنی.
رضا عرب پور به همراه ۷جوان دیگر، در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران اهواز تحت شدیدترین شکنجه‌ها قرار داشتند تا مجبور به اعترافات اجباری شوند. بازداشت شدگان انقلاب و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
-آلودگی آب یک معضل مردم در اهواز و بسیاری از شهرها است. بنا برگزارشات مدتهاست آب خیابان منصوری منطقه کوی علوی در این شهر از ساعت ۱۲ ظهر به بعد بوی فاضلاب میدهد و اکنون وضعیت بدتر شده و حتی رنگ آب هم تیره و بوی شدید فاضلاب میدهد.  یک موضوع  اعتراضات مردمی در این شهر اعتراض به تخریب محیط زیست و آلودگی آب و هوا است. 
‏چهارشنبه ۳۱ مرداد
-پرستاران جندی  شاپور اهواز در این روز به اعتصابات سراسری پرستاران پیوستند.
- کشاورزان گندمکار در اندیمشک در خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن بهای گندم فروخته شده خود از سوی دولت تجمع و اعتراض کردند. در این روز همچنین خریداران "مسکن ملی" در زنجان در اعتراض به مدیران کلاهبردار  وزارت راه که سال هاست پول آنان را گرفته و خانه ای تحویل نداده اند و اکنون نیز برای تحویل خانه پول اضافه طلب می‌کنند، با فریاد "مسئول بی کفایت نمیخوایم، نمیخوایم" در مقابل اداره ی کل راه و شهرسازی این شهر تجمع کردند. 
 سه شنبه ۳۰ مرداد 
- پرستاران در بیمارستان طالقانی آبادان همراه با اعتصابات سراسری پرستاران دست از کار کشیدند و تجمع کردند  و با فریاد شعارهای اعتراضی خود پیگیر مطالباتشان شدند.
 دوشنبه ۲۹ مرداد  
- بازنشستگان مخابرات برای پیگیری مطالباتشان در ادامه دوشنبه های اعتراضی برای پیگیری مطالباتشان در اهواز تجمع کردند.  
- پرستاران در اهواز در ادامه اعتصابات سراسری پرستاران دست به اعتصاب  و تجمع زدند.
یکشنبه ۲۸ مرداد
- بازنشستگان تامین اجتماعی در دمای گرمای سوزان تابستانی و به روال هر هفته درکنار دیگر بازنشستگان در شهرهای مختلف، در شهر شوش تجمع کردند. این بازنشستگان از شهرهای شوش، کرخه و هفت تپه گرد آمده و شعار میدادند:"معیشت، منزلت حق مسلم ماست"، " گرانی،تورم ، بلای جان مردم"، و با فریاد "اسماعیل گرامی، آزاد باید گردد"، "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "معترض زندانی آزاد باید گردد" بر آزادی فوری این فعالین کارگری زندانی و تمامی کارگران زندانی تاکید کردند. 
- در ادامه اعتصابات سراسری پرستاران، کادر درمانی بیمارستان‌های گلستان و بقایی اهواز و بیمارستان باغملک هم به اعتراضات سراسری پرستار پیوستند که بیش از پانزده شهر را در بر گرفته است و ابعادی سراسری دارد.
--جمعی از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اهواز بار دیگر  در مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و خواستار بازگشت به کارشان شدند. این کارگران در اعتراضات گسترده گروه ملی فولاد اهواز در اسفندماه سال گذشته که خیابانهای شهر را به تکان درآورد از کار اخراج شدند.
- کارگران شرکت نگین فام خوزستان در قلعه تل در اعتراض به وضع بد کاری و معیشتی خود و با خواست برکناری مدیریت دست به تجمع زدند.
شنبه ۲۷ مرداد  
-  روح‌الله کاووسی ساکن اهواز که از ۱۰شهریور۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده و به زندان شیبان اهواز منتقل شد با گذشت یک سال از زمان بازداشت همچنان بلاتکلیف است.  اتهامات او اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام اعلام شده است. پرونده وی در دادسرای ایذه در دست بررسی است. روح الله کاووسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود.
جمعه ۲۶ مرداد
- کارگران آب و فاضلاب اندیمشک در اعتراض به تعویق پرداخت چهار ماه دستمزد خود برای سومین روز تجمع کردند. 
- اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران در مناطق مختلف از جمله در مراکز نفتی در خوزستان ادامه دارد. در برخی از  مراکز نفتی پیمانکاران به ناگزیر  ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت را پذیرفته اند.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
 ۲ شهریور ۱۴۰۳، ۲۳ اوت  ۲۰۲۴.