اخباروگزارش های کارگری 20 -22 شهریورماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های أصفهان (شهراصفهان) خراسان رضوی(شهرمشهد) خوزستان (شهراهواز) چهارمحال وبختیاری(شهرشهرکرد)
  زنجان(شهر زنجان) استان سیستان وبلوچستان(شهر زاهدان)  استان فارس(شهرشیراز) کردستان(شهر سنندج) کرمان (شهر کرمان) گیلان(شهررشت) لرستان(شهر خرم آباد) هرمزگان(شهربندرعباس) همدان (شهرهمدان) واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل

- تجمع اعتراضی بازنشستگان صداوسیما در تهران
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
اعتصاب همکاران در شرکت جهان پارس
- اعتصاب کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات- دیدار جمعی از فعالان صنفی و پیشکسوتان فرهنگی با خانم فریبا انامی
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون فرارسیدن سالروز قیام " زن زندگی آزادی"
طوفان بزرگ تغییرات بنیادین در کشور به رغم هر درجه از فریب و رذالت و سرکوبگری حکومت در راه است 
- نیروهای امنیتی و انتظامی در برنامه‌ای هماهنگ به جلسه سالانه «انجمن سبز چیا» یورش برده‌اند و ده‌ها عضو این انجمن را بدون حکم قضایی بازداشت کردند
- گزارشی از اخرین وضعیت زندانیان تبعیدی قزلحصار
- سلامتی جعفر ابراهیمی، عضو هیئت مدیره شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA) در دوران حبس ناعادلانه وی در ایران به شدت وخیم شده است. آموزش بین‌الملل در «وب‌تایم» سایت خود، از مقامات ایرانی درخواست کرده است تا برای فعال صنفی معلمان مرخصی فوری پزشکی اعطا کنند.
- ممنوع تماس تلفنی کردن رضا شهابی کارگر زندانی 
- بیانیه دانشجویان و دانش‌آموخته‌گان دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به تفکیک جنسیتی و سرکوب‌ِ اساتید و دانشجویان دانشگاه
- تعلیق عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
- افزایش قیمت غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید
- افزایش ۶۰ درصدی قیمت غذای دانشجویی 
- سرویس کارگران معدن یزدانشهر زرند هم تصادف کرد و 14 کارگر مصدوم شدند
*******
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
أصفهان (شهراصفهان)
خراسان رضوی(شهرمشهد)
خوزستان (شهراهواز)
چهارمحال وبختیاری(شهرشهرکرد)
زنجان(شهر زنجان)
استان سیستان وبلوچستان(شهر زاهدان)
استان فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهر سنندج)
کرمان (شهر کرمان)
گیلان(شهررشت)
لرستان(شهر خرم آباد)
هرمزگان(شهربندرعباس)
همدان (شهرهمدان)
واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی مخابرات ایران در بلوار سردار جنگل
شعارها:
«حق و حقوق شعار ما عدالت انتظار ما»
«ما بجز حق نمی خوایم صدقه سهامدار نمی خوایم»
«بازنشسته داد بزن حق تو فریاد بزن»
«وزیر بی لیاقت خجالت خجالت»
«وزیر بی کفایت خجالت خجالت »
«مدیر بی لیاقت خجالت خجالت»
«مدیر بی کفایت خجالت خجالت »
«سردار بی لیاقت خجالت خجالت»
«بازنشسته بیداره از وعده ها بیزاره»
«شرکت پر درآمد چه برسر تو آمد»
«تورم گرانی بلای جان مردم»
«مخابرات حیا کن به وعده هات وفا کن»
«تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم»
«تا حق خود نگیریم  هردوشنبه همینه»
«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»
«هزینه های درمان حق مسلم ماست»
«درخواست بازنشسته اجرای آئین نامه»
«جیره غیر نقدی بروز باید گردد»
«جیره غیر نقدی جاری باید گردد»
«مناسبت های ما جاری بادی گردد»
«مهمانسرای مخابرات تخلیه باید گردد»
«سهمادار عمده حق مارو خورده»
تصاویر:
بندرعباس:
 
تهران:
 
رشت:
 

 

همدان:
 
‏*تجمع اعتراضی بازنشستگان صداوسیما در تهران
کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار تصاویری نوشت:امروز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ جمعی از بازنشستگان صداوسیما در اعتراض به عدم‌ رسیدگی به مطالباتشان مقابل مسجد بلال صداوسیما در تهران دست به تجمع زدند.
 
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
اعتصاب همکاران در شرکت جهان پارس
روز گذشته یکشنبه ۱۹ شهریور همکاران ما در شرکت جهان پارس شاغل در سایت یک پتروشیمی بوشهر در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خود دست از کار کشیدند و تجمع کردند. این در حالیست که سطح نازل حقوقها در برابر رشد نجومی قیمت ها یک موضوع اعتراض ما و ما مردم است. بعلاوه هنوز خواستهای ما پاسخ نگرفته است. شورای سازماندهی از اعتراض همکاران خود در شرکت جهان پارس حمایت میکند. 
*اعتصاب کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت معوقات
روز یکشنبه 20 شهریور کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار فیلمی نوشت:بنابر خبر منتشرشده، کارگران پالایشگاه آدیش جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت چهار ماه از حقوق معوقه دست به اعتصاب زده و تجمع زدند.
*دیدار جمعی از فعالان صنفی و پیشکسوتان فرهنگی با خانم فریبا انامی
فریبا انامی از معلمان توانمند انزلی است که هیات تخلفات وزارت آ.پ در همدستی با نیروهای امنیتی این فعال صنفی معلمان را اخراج کرده است .
هیات تخلفات آ.پ  به بخش لاینفکی از دستگاه سرکوب حاکمیت تبدیل شده که مدت‌هاست با نشان گرفتن معیشت فرهنگیان فصل تازه‌ای از ایجاد ارعاب را شکل داده است و در این میان هیات تخلفات گیلان بیشترین رای را علیه فعالین صنفی صادر کرده است  .
 
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون فرارسیدن سالروز قیام " زن زندگی آزادی"
طوفان بزرگ تغییرات بنیادین در کشور به رغم هر درجه از فریب و رذالت و سرکوبگری حکومت در راه است 
قتل جنایتکارانه مهسا امینی در روز ۲۵ شهریورماه سال گذشته و در پی آن، آغاز اعتراضات زیر و رو کننده مردمی، چونان انقلابی بزرگ یک نقطه عطف تاریخی در مبارزات مردم ایران برای آزادی و برابری و رهائی از ستم و استبداد بود.
خیزشی که با قتل ژینا جای جای کشور را فراگرفت، در عین حال که بطور برگشت ناپذیری موقعیت حکومت را در برابر اعتراضات مردمی و نیروهای اجتماعیِ خواهان تغییرات بنیادین بشدت تضعیف کرد، سرفصل نوینی را نیز در مبارزات آزادیخواهانه و برابری طلبانه مردم ایران گشود و سیمای آینده‌ی یک جامعه مدرن و مرفه و آزاد را، آنطور که مردم ایران می‌خواهند و شایسته آن هستند در مقابل چشم جهانیان به نمایش گذاشت.
این خیزش یک واقعه مهم و سپری شده در سیر تحولات سیاسی کشور نیست، بلکه خیزشی رو به سوی انقلابی بزرگ است که در فراز و فرودهایش و به رغم سرکوب بی وقفه‌ی حکومت، به پیشروی خود ادامه داده و علاوه بر به استیصال کشاندن حکومت در بازگرداندن جامعه به شرایط قبل از شهریور پارسال، با ایجاد تکانهایی شدید در کل صحنه تحولات سیاسی کشور، زمینه‌های مادی لازم را برای شکل‌دهی به آلترناتیوی از پایین و متناظر با خواستهای آزادیخواهانه و برابری طلبانه زنان، جوانان، کارگران و عموم مردم ستمدیده ایران رشد داد.
قیام "زن زندگی آزادی" در عین حال که خود بر متن جنبشهای بزرگ و مدرن اجتماعی و پیشاپیش همه‌ی آنها جنبش زنان سر بر آورد تاثیری عمیق بر رشد آگاهی و پیشروی سیاسی همه‌ی اين جنبشها گذاشت و جنبش‌های اجتماعی پیشرو – جنبش کارگری، معلمان، بازنشستگان، زنان و دانشجویان و جوانان و...، را یک گام بزرگ در جهت تاثیرگذاری بر معادلات سیاسی کشور به پیش راند و تا به همینجا سد محکمی را در برابر انواع سناریوها برای شکل‌دهی به قدرت سیاسی از بالای سر مردم ایران ایجاد کرد.
و اما در این سو و تا آنجا که به‌ حکومت برمی‌گردد، این حکومت دیگر قادر به اداره هیچ وجهی از زندگی اقتصادی سیاسی و اجتماعی فرهنگی یک جامعه نود میلیون نفری نیست. این حکومت علاوه بر خوی آزادی ستیزی و استبداد و زن ستیزی افراطی، یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان را به چنان زمین سوخته‌ای تبدیل کرده است که فقر و فلاکت، افسردگی و خودکشی و نومیدی، کار کودکان، زباله گردی، گرسنگی و سوءتغذیه در ابعادی دهها میلیون نفری، جرم و جنایت و هزار و یک ناهنجاری‌ اجتماعی ناشی از ناامنی مفرط اقتصادی به سیمای اصلی آن تبدیل شده است.
اقتصاد کشور در گرداب مهلکی از بحران‌های پایان‌ناپذیر و دائما تشدید شونده‌ی اقتصادی عملا فرو پاشیده و میلیونها جوان بیکار در جستجوی کورسویی از خوشبختی و بقا با به مخاطره انداختن جان خود آواره کشورهای مختلف جهان شده‌اند. حقوق میلیونها کارگر و معلم و کارمند و بازنشسته و هر مزدبگیر زحمتکشی چندین برابر زیر خط فقر و سبد هزینه‌ معیشتی است که خود نهادهای دست ساز حکومتی اعلام میکنند. صندوقهای بازنشستگی معلمان، کارگران و اموال مردم در موسسات مالی توسط عوامل و مزدوران حکومتی به یغما رفته است. صنایع و کشاورزی و محیط زیست کشور نابود شده‌اند و در یک کلام هر آنچه که مربوط به دوام و بقا زندگی اجتماعی یک جامعه‌ی سرشار از ثروت و امکانات خیره کننده است در حال سوختن و نابودی است.
 مردم فرمان تغییرات بنیادین را در کشور با قیام "زن زندگی آزادی" صادر کرده‌اند. آنان حق دارند به خیابان‌ها بیایند و حکومت موجود را نخواهند، اعتراض و نخواستن یک حکومت، بدیهی ترین حق مردم است.
دستپاچگی حکومت در گسترش دامنه سرکوب و دست‌یازی به جنایتکارانه ترین و رذیلانه ترین اشکال برخورد با مردم معترض، زنان و جوانان، زندانیان سیاسی و خانواده‌های جانباختگان قیام "زن زندگی آزادی" در روزهای نزدیک به سالروز آغاز قیام، چیزی جز نمایش استیصال و درماندگی حکومتی مستبد و قرون وسطایی در برابر  مردمی به پا خاسته و مدرن و آزادیخواه نیست.
طوفان بزرگ تغییرات بنیادین در کشور به رغم هر درجه از فریب و رذالت و سرکوبگری حکومت در راه است و در این بین طبقه کارگر ایران در تدوام جنبش "زن زندگی آزادی" و مصاف تعیین کننده‌ای که برای پایان دادن به وضعیت ضدانسانی موجود و شکل‌دهی به آینده کشور در جریان است، دوشادوش زنان و جوانان رزمنده و انقلابی، پرچمدار برپایی جامعه‌ای آزاد و برابر و شاد و مرفه خواهد بود.
زنده باد جنبش "زن زندگی آزادی"
زنده باد آزادی و برابری
اتحادیه آزاد کارگران ایران، بیستم شهریورماه ۱۴۰۲
*نیروهای امنیتی و انتظامی در برنامه‌ای هماهنگ به جلسه سالانه «انجمن سبز چیا» یورش برده‌اند و ده‌ها عضو این انجمن را بدون حکم قضایی بازداشت کردند
عصر روز یک‌شنبه ۱۹ شهریور، «دست‌کم ۲۵ عضو انجمن سبز چیا» با یورش نیروهای امنیتی «در محل برگزاری جلسه سالانه این نهاد» در روستایی در نزدیکی در مریوان بازداشت شده‌اند.
انجمن محیط زیستی سبز چیا، یک سمن (سازمان غیردولتی) مستقر در مریوان، بیش از دو دهه است که متمرکز محیط‌زیست فعالیت می‌کند. این انجمن در هفته‌های اخیر، نقش موثری در مبارزه با جنگل‌سوزی‌های زاگرس اجرا کرده بود و خبرهای مرتبط به آتش‌سوزی‌ در منابع طبیعی منطقه را با کمک شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کرد.
جلسه سالانه انجمن سبز چیا در یکی از باغ‌های اطراف روستای «نچی» مریوان برگزار شده بود و تعداد زیادی از ماموران سپاه پاسداران، اداره اطلاعات و نیروی انتظامی مریوان به‌صورت هماهنگ به این جلسه یورش بردند.
اسامی تعدادی از بازداشت شدگان به شرح زیر است:
سالار آذری
کمال کونه‌پوشی
مادح سردوش
عبدالله بلواسی
کاوه کریمیان
کاوه داستان
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*گزارشی از اخرین وضعیت زندانیان تبعیدی قزلحصار
۱) با وجود گذشت بیش از یک هفته از انتقال غیر قانونی سیزده زندانی از اوین به زندان قزلحصار ، هنوز هیچ تغییری در وضعیت اسفناک این زندانیان ایجاد نشده است .
دو )جعفر ابراهیمی در تماسی کوتاه از زندان قزلحصار ( تماس های سه دقیقه ای ) از سلامت خود خبر داده است ، با این وجود با توجه به تشدید بیماری و عدم امکانات بهداشتی و درمانی بنا به گفته سایر همبندان وضعیت سلامتی وی در خطر است .
سه ) زندان از دادن کارت تلفن به زندانیان تبعیدی خودداری کرده و این زندانیان برای تماس مجبورند از تلفن های افسرنگهبانی و به صورت کوتاه و روزانه فقط  سه دقیقه  با خانواده های خود ارتباط بگیرند .
چهار)حمزه سواری و سعید ماسوری از زندانیان سیاسی قدیمی با انتشار متن هایی به توصیف وضعیت اسفناک زندان قزلحصار و شرایط دردناک زندانیان تبعیدی و سایر زندانیان پرداخته اند .
پنج ) در طوفان توییتری شب گذشته  هشتک زندان قزلحصار جز هشتک های داغ توییتر فارسی شد.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
*سلامتی جعفر ابراهیمی، عضو هیئت مدیره شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA) در دوران حبس ناعادلانه وی در ایران به شدت وخیم شده است. آموزش بین‌الملل در «وب‌تایم» سایت خود، از مقامات ایرانی درخواست کرده است تا برای فعال صنفی معلمان مرخصی فوری پزشکی اعطا کنند.
"جعفر ابراهیمی به همراه دیگر رهبران جنبش معلمان هیچ گونه قوانین داخلی و بین‌المللی را زیر پا نگذاشته‌اند. دستگیری، حبس و ادامه بازداشت آنها نقض حقوق اساسی کارگران، آزادی تشکل و آزادی بیان است."
دیوید ادواردز | دبیرکل آموزش بین‌الملل
جعفر ابراهیمی بیست ماه است که زندانی شده است. وی از بیماری روده‌ای رنج می برد و وضعیت وی در دوران حبس به شدت بدتر شده است. او فقط یک بار اجازه دسترسی به بیمارستان را داشت و درمان تحت تدابیر شدید امنیتی انجام شد و حق مراقبت پزشکی جامع را از او سلب کرد. دیابت وی تشدید شده است و اطلاعات هم‌بندان حاکی از آن است که بینایی ابراهیمی در خطر است. بدون بستری شدن فوری و مناسب، ممکن است بینایی خود را به طور کامل از دست بدهد.
اما مقامات به جای صدور مجوز درخواستی برای بستری شدن ابراهیمی در بیمارستان، او را در تاریخ  ۱۲ شهریور از زندان اوین به بازداشتگاه قزل‌حصار خارج از تهران منتقل کردند. مقامات همچنین اتهامات جدیدی را علیه وی مطرح کرده و وی را به "تهدید امنیت کشور" و "برهم زدن آسایش جامعه" متهم کرده‌اند.
جعفر ابراهیمی به همراه ۱۲ زندانی دیگر که به قزل‌حصار منتقل شده اند، اعتصاب غذا کرده و خواستار بازگشت به زندان اوین و رفع اتهامات جدید شده است. ابراهیمی اجازه‌ی تماس با بیرونی‌از زندان را ندارد و‌ این مسئله شدت نگرانی از سلامتی او در بازداشتگاه جدید را تشدید کرده است.
در ۶ سپتامبر، آموزش بین‌الملل (EI) نامه‌ای اعتراض آمیز به مقامات ایرانی تسلیم کرد و خواستار مرخصی پزشکی فوری برای ابراهیمی شد تا بتواند مراقبت‌های پزشکی تخصصی و مراقبت‌های مناسب را دریافت کند. EI تاکید کرد که دولت ایران را در قبال هر آسیبی که ممکن است متوجه اعضای تشکل­های صنفی معلمان در زندان شود را مسئول می‌داند.
آموزش بین‌الملل و شورای هماهنگی تشکل­های صنفی فرهنگیان ایران، از اعضای آموزش بین‌الملل، خواستار آزادی فوری تمامی معلمان زندانی در ایران هستند.
لینک وب‌تایم آموزش بین‌الملل: 
https://www.ei-ie.org/en/item/27959:iran-education-international-calls-for-urgent-medical-leave-for-imprisoned-teacher-trade-union-leader-jafar-ebrahimi
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*ممنوع تماس تلفنی کردن رضا شهابی کارگر زندانی 
۲۰ شهریور - مسئولین زندان اوین، رضا شهابی  کارگر زندانی و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، را به دلیل اعتراض به انتقال کیوان‌مهتدی به سلول انفرادی ممنوع تماس تلفنی کرده اند.
طبق اخبار رسیده، مسئولین زندان اوین در آستانه فرا رسیدن سالگرد خیزش زن زندگی آزادی فضای زندان اوین را به شدت امنیتی کرده اند و تمام هم و غم آنها سرکوب صدای زندانیان سیاسی به هر دلیلی میباشد و تاب و تحمل هیچ اعتراضی از سمت زندانیان را ندارند و آنها را به بهانه های واهی به سلول های انفرادی انتقال داده و یا ممنوع تماس می‌کنند. این اقدامات سرکوبگرانه شامل حال تعداد زیادی از فعالین‌کارگری و ‌معلمی نیز شده است. 
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه این اقدام‌کاملا غیر قانونی و غیرانسانی را از سوی سازمان زندان‌ها، شورای زندان‌ها و قوه قضائیه به شدت محکوم می‌کند و خواستار لغو ممنوع تماس کردن تلفن های کارگر زندانی رصا شهابی  و همچنین خواستار برگرداندن کیوان مهتدی از سلول انفرادی به بند عمومی میباشد و این اعتراض کیوان مهتدی و رضاشهابی را کاملا قانونی می‌داند و زندانیان حق دارند که نسبت به حقوق اولیه خودشان اعتراض نمایند و احقاق حق کنند.
کارگر زندانی، معلم زندانی آزاد باید گردند.
زندانی سیاسی آزاد باید‌گردد
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۰ شهریور ۱۴۰۲
*بیانیه دانشجویان و دانش‌آموخته‌گان دانشگاه فردوسی مشهد در اعتراض به تفکیک جنسیتی و سرکوب‌ِ اساتید و دانشجویان دانشگاه
بخش‌هایی از این بیانیه؛
“ما دانشجویان و‌ دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد، به شدت موضع خواهیم گرفت در برابر بدطینتی جنون‌آمیزی که دانشگاه را به مغاک انحطاط کشانده و آن را در لبه پرتگاه قرار داده است. و ما مانع سقوط دانشگاه به دره جهل‌زایی و دگرآیینی خواهیم شد.”
این بیانیه توسط ۱۰۸ تن امضا شده است.
 
*تعلیق عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی
حسین مفتخری استاد تمام رشته‌ی تاریخ دانشگاه خوارزمی بیش از ۷ ماه است که حقوق دریافت نکرده است. این استاد پس از امضای بیانیه‌ای در اعتراض به سرکوب دانشجویان، اجبارا و به صورت غیرقانونی بازنشسته اعلام شد.
گفتنی است با وجود رای دیوان عدالت اداری مبنی بر لغو بازنشستگی و پرداخت حقوق چندماهه ایشان، رئیس دانشگاه همچنان از پرداخت حقوق و بازگشت این استاد به دانشگاه امتناع می‌کند. 
اتحادیه‌ی انجمن علمی-دانشجویی تاریخ نیز در نامه‌ای به رئیس دانشگاه خوارزمی، اعتراض خود را نسبت به بازنشستگی غیرقانونی ایشان، ابراز کرده و درخواست کردند تا ایشان به دانشگاه و تدریس بازگردند.
*افزایش قیمت غذای دانشجویی در سال تحصیلی جدید
بر اساس ابلاغیه صندوق رفاه دانشجویان، قیمت غذای دانشجویی افزایش یافته است و همچنین غذای دانشجوبان در سه سطح ارائه خواهد شد:
کم‌هزینه؛ ۵ هزار تومان
متوسط‌هزینه؛ ۸ هزار تومان
پرهزینه؛ ۱۰ هزازتومان
سهم دانشجویان سنواتی نیز براي نيمسالهاي اول و دوم سنوات اضافه مجاز، دو برابر، برای نیمسال‌های سوم و چهارم سنوات اضافه مجاز، پنج برابر و براي نيمسال‌های سنوات اضافه مجاز بیش از چهار نیمسال، هفت برابر سهم دانشجوی سنوات عادی مجاز از تامین غذای دانشجویی در طول سال تحصیلی می‌باشد.
▫افزایش قیمت بدون نظارت بر‌ کیفیت؛
این افزایش قیمت درحالی رخ می‌دهد که مهمترین معضل دانشجویان در سال گذشته، افت شدید کیفیت غذای دانشجویی بود که به مسمویت بسیاری از دانشجوبان کشور منجر شد و اعتراض آنان را نیز برانگیخت، و صندوق رفاه دانشجویان هیچ اقدامی جهت کنترل کیفی غذای دانشگاه‌ها صورت نداده است. گفتنی است که بسیاری از دانشگاه‌ها، علی‌رغم اعلام آمادگی شوراهای صنفی برای نظارت بر روند آماده‌سازی غذا و‌ عملکرد پیمانکاران سلف، از همکاری با نمایندگان دانشجویان خودداری می‌کنند. پرواضح است که صرف افزایش قیمت بدون نظارت بر عملکرد، منجر به بهبود کیفیت غذاها نخواهد شد.
▫برآورد هزینه زندگی یک دانشجو؛
همچنین قیمت‌های اعلام شده بسیاری از دانشجویان را در وضعیت بدی قرار می‌دهد. این افزایش قیمت به معنای اینست که تنها هزینه تغذیه یک دانشجوی خوابگاهی عادی در یک ماه(هفتگی از شنبه تا چهارشنبه، ناهار و شام) بصورت متوسط ۳۵۰ هزار تومان خواهد بود. درحالی که در بسیاری از دانشگاه‌های کشور، دانشجویان باید در روزهای پنحشنبه و جمعه غذای خود را تهیه کنند و دانشگاه درقبال آن مسئولیتی ندارد. با توجه به هزینه‌های سرسام‌آور تهیه غذا، در مجموع هزینه تغذیه به چیزی در حدود یک میلیون و چهارصد هزار تومان برآورد می‌شود.همچنین پیش‌بینی می‌شود هرینه صبحانه هفتگی دانشجویی دست‌کم به ۲۵ هزارتومان برسد. این تنها هزینه غذای دانشجوی خوابگاهی است و شامل هزینه اجاره خوابگاه و هزینه مصرف دیگر اقلام خوراکی و ضروری نمی‌شود. همچنین بسیاری از خوابگاه‌ها در مناطقی دور از شهر و دانشگاه قرار دارند و دانشگاه‌ها مسئولیت پرداخت هزینه رفت‌و‌آمد را قبول نمی‌کنند. در مجموع هزینه ماهیانه صرفا تداوم حیات یک دانشجوی خوابگاهی چیزی درحدود ۲ میلیون تومان خواهد شد. دو میلیون تومان هزینه برای یک زندگی حداقلی که به هیچ‌عنوان کیفیتی ندارد! این مقدار برای دانشجویان کم‌درآمد، هزینه بالایی است و می‌تواند آنها را بیش از پیش از تحصیل در دانشگاه باز دارد؛ دانشجو بدلیل تامین هزینه باید همزمان با تحصیل کار کند که این امر به تحصیل وی آسیب خواهد زد.
از سوی دیگر، با اینکه هزینه‌ی امکانات رفاهی افزایش یافته است، اما کوچکترین اقدامی جهت بهبود کیفیت آن نشده است. برخلاف، در دانشگاه‌ها شاهد افت کیفی هر روزه امکانات رفاهی بخصوص خوابگاه‌ها هستیم و بسیاری از دانشگاه‌ها با کمبود خوابگاه هم روبرو هستند!
اعمال این سیاست‌ها، در ادامه روند پولی‌سازی دانشگاه‌ها رخ می‌دهد که در نهایت در چشم‌اندازه پنج‌ساله برنامه توسعه هفتم، به حذف دانشگاه‌های دولتی خواهد انجامید.
منبع 3 خبر بالا :کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*افزایش ۶۰ درصدی قیمت غذای دانشجویی 
بر اساس اطلاعیه سازمان رفاه دانشجویان نرخ جدید غذای دانشگاه به شرح زیر است:
پرهزینه ۱۰۰۰۰ تومان
متوسط هزینه ۸۰۰۰ تومان
کم هزینه ۵۰۰۰ تومان
این افزایش به این معناست که متوسط هزینه‌ی خورد خوراک برای دانشجویان خوابگاه ۶۷۰ هزار تومن می‌شود. 
جمع این هزینه به شرح زیر است: ۵۲۰ هزار تومان متوسط هزینه‌ی سلف روزهایی در هفته مانند پنجشنبه و جمعه که غذای سلف به دانشجویان خوابگاهی تعلق نمیگیرد، با فرض سه وعده‌ی ساده که ۱۵۰ تومان در ماه می‌شود.
این افزایش قیمت در حالی رخ می‌دهد که نرخ اجاره ماهیانه خوابگاه‌ها نیز افزایش داشته است که به معنای بیشتر شدن هزینه زندگی دانشجویان خواهد بود درحالی که دانشگاه کوچکترین اقدامی برای بهبود کیفیت این زندگی نمی‌کند.
این تصمیم با مخالفت اکثریت دانشجویان همراه شده است.
برگرفته از کانال دانشگاه تهران – دانشجو
*سرویس کارگران معدن یزدانشهر زرند هم تصادف کرد و 14 کارگر مصدوم شدند
روزدوشنبه 20 شهریور،مینی بوس حامل کارگران معدن یزدانشهر زرند در استان کرمان با یک خودروی دیگر تصادف کرد و14 کارگر مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

 

اخباروگزارش های کارگری 21 شهریورماه 1402
- سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های
ایلام(شهرایلام)
استان تهران(شهرتهران)
خوزستان (شهراهواز)
قزوین(شهرقزوین)
قم(شهرقم)
کردستان(شهرسنندج)
کرمانشاه(شهر کرمانشاه)
گیلان(شهر رشت)
لرستان(شهر خرم آباد)
همدان (شهر همدان)
- دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در اراک و ساری هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد
- تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری جیرفت نسبت به پایمالی حقوقشان مقابل دادستانی وفرمانداری
- تجمع اعتراضی وکلای دادگستری یزد
- بیانیه 7 انجمن علمی در ارتباط با اخراج گسترده اساتید و برخوردهای امنیتی با دانشجویان
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی روستای رضوان نسبت به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس
- احضار سه تن دیگر از فعالین کارگری سنندج به پلیس امنیت
- داود رضوی فعال کارگری و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد امروز ۲۱ شهریور طی تماس تلفنی که با خانواده داشت، از حال جسمانی نامساعد خود خبر داده است.
- بازداشت ‌ محمدصادق فهیمی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان یزد 
- اسماعیل عبدی، به مرخصی آمد 
- بیانیه شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)؛ اتحادیه‌های جهانی، تشدید نقض حقوق بشر، نقض حقوق کار و نقض آزادی‌های مدنی در ایران را محکوم می‌کنند
- خانواده دانشجو، بازیچه‌ دست سرکوب
- کمبود خوابگاه؛ معضلی اساسی
- جان باختن 3 کارگر مقنی جوان در تهران براثر گازگرفتگی
- مرگ یک کارگر در پتروشیمی بوشهر براثر سقوط از ارتفاع
- مرگ و مصدومیت 4 کارگر در حادثه سقوط آسانسوربراثر پاره شدن کابل
- جان باختن یک کارگر در مشهد براثر سقوط از درخت گردو
- بازهم جابجایی کارگران با وانت نیسان وتصادف واینبار مصدومیت 26 کارگر در دماوند وتربت حیدریه و وخامت حال 2 مصدوم حادثه تربت حیدریه
*******
*سه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)مقابل صندوق بازنشستگی کشوری در استان های
ایلام(شهرایلام)
استان تهران(شهرتهران)
خوزستان (شهراهواز)
قزوین(شهرقزوین)
قم(شهرقم)
کردستان(شهرسنندج)
کرمانشاه(شهر کرمانشاه)
گیلان(شهر رشت)
لرستان(شهر خرم آباد)
همدان (شهر همدان)
شعارها:
«تاحق خود نگیریم آرام نمی نشینیم»
« گرانی تورم  بلای جان مردم »
« وعده وعید کافیه سفره ماخالیه»
تصاویر:
ایلام:
 
کرمانشاه:
 
*دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در اراک و ساری هم مقابل شرکت مخابرات تجمع برپا شد
‏ اراک:
 
ساری:
 
*تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری جیرفت نسبت به پایمالی حقوقشان مقابل دادستانی وفرمانداری
روزسه شنبه 21 شهریور، کارگران اخراجی شهرداری جیرفت ازتجمعات اعتراضیشان نسبت به پایمالی حقوق خود مقابل دادستانی وفرمانداری این شهرستان دراستان کرمان خبر دادند.
کارگران اخراجی شهرداری جیرفت به خبرنگار رسانه ای گفتند: نزدیک به 70 نفر از جمعیت 143نفر کارگران اخراجی شهرداری جیرفت بعد از چهارماه بیکاری در حالی برای شروع به کار مجدد دعوت به کار شده‌اند که باید شروط شهرداری را برای کار بپذیرند.
یکی از این کارگران گفت: شهرداری جیرفت به او و سایر همکاران اخراجی اعلام کرده‌ است که چنانچه کارگری حاضر به قبول شرایط کار جدید نیست امکان اشتغالش وجود ندارد.
او با بیان اینکه این رفتار شهرداری نقض قانون کار است و نباید به عناوین مختلف حقوق صنفی و قانونی کارگران را تضییع کرد، گفت: یکی از شرایط مدیران شهری برای بازگشت به کار کارگرانی که پیش از این دو سال در شهرداری جیرفت کار کرده‌اند مطرح کردن شرط سنی 35 سال است. این موضوع در حالی از سوی شهرداری مطرح شده که طی دو سال گذشته کارگران مورد نظر چندبار مراحل استخدامی را با ارائه مدارک به شهرداری طی کرده‌اند و در آن هیچ خبری از شرط سنی نبود.
او افزود: مورد دیگر گرفتن تعهد محضری از کارگران برای جابجایی شغلی‌ در آینده است. به موجب این تعهد کارگران قبل از شروع به کار متعهد می‌شوند به هیچ وجه امکان جابجایی و انتقال به واحد دیگر را ندارند.
یکی دیگر از کارگران درباره شرط دیگر شهرداری برای بازگشت به کار گفت: لحاظ نشدن سوابق شغلی و بیمه‌ای کارگران در شهرداری مورد مهم دیگری است که پیش پای کارگران گذاشته شده و به آنها اعلام شده سابقه کاری یک تا ۲ساله آن‌ها در سوابق شغلی جدید لحاظ نمی‌شود.
از قرار معلوم تا این لحظه حدود 30 نفر از کارگران تعدیلی شهرداری جیرفت با قبول شرایط فوق مشمول بازگشت به کار مجدد شده‌اند.
یکی از کارگران اخراجی شهرداری جیرفت در ادامه گفت: با وجود آنکه از شروع به کار همین 30 کارگر (که قرار بود از ابتدای شهریور شروع به کار کنند) خبری نیست، طی دو سال گذشته همواره دستمزد آن‌ها با روزی 8 تا 12  ساعت کار زیر حداقل‌های قانونی مصوبه شورای عالی کار پرداخت شده است.
او افزود: در سال 1400 به امید اینکه در آینده وضعیت کاری‌‌مان بهبود پیدا کند با حقوق ماهیانه سه میلیون و 800 هزارتومان به عنوان نیروی تنظیف و خدمات شهری کار کردیم که در نهایت این رقم در سال 1402به حدود 5 میلیون تومان رسید.
در همین رابطه آن‌ها چند روز قبل به دفتر دادستان و فرماندار در جیرفت مراجعه کرده که به آنها وعده رسیدگی به مشکلاتشان داده شده است.
درهمین رابطه:اعتراض خانوادگی کارگران خدماتی شهرداری جیرفت نسبت به اخراج از کارو پایمالی حقوقشان
از یکم خرداد ماه،180 کارگر خدماتی شهرداری جیرفت(کارتی)که با حقوق زیرحداقل حقوق رسمی و بدون بیمه ماه  یک تا دوسال مشغول بکار بودند از کار اخراج شدند.
براساس فیلم منتشره در رسانه ها،این کارگران همراه با خانواده نسبت به اخراج از کاراعتراض کردند وخواهان احقاق حقوق برحقشان شدند.
در این رابطه،یک منبع کارگری در جیرفت به خبرنگاررسانه ای گفت: حدود 180کارگر خدماتی شهرداری این شهر با عناوین مختلف شغلی از تاریخ یکم خرداد ماه با دستور شهردار در لیست اخراج قرار گرفته‌ و در آستانه بیکاری هستند.
او افزود: شهرداری جیرفت شمار زیادی نیروی کار رسمی، پیمانی و قراردادی و شرکتی دارد اما کارگرانی که در لیست اخراج قرار گرفته‌اند با میانگین سابقه کاری یک تا دوساله به صورت روزمزدی مشغول کار هستند.

*تجمع اعتراضی وکلای دادگستری یزد
 
 روزسه شنبه 21 شهریور،کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار تصویر بالا نوشت:
سومین تجمع اعتراضی وکلای دادگستری داخل کانون وکلای یزد صبح امروز برگزار شد.
 این تجمع، همچون سایر تجمعات وکلای دادگستری در سراسر کشور، در اعتراض به مصوبات مجلس علیه نهاد وکالت صورت می‌گیرد.
*بیانیه 7 انجمن علمی در ارتباط با اخراج گسترده اساتید و برخوردهای امنیتی با دانشجویان
با تاسف و درد این روزها جامعه علمی ایران با پدیده اخراج گسترده و برخوردهای امنیتی با دانشجویان مواجه است. اقداماتی که بیش و پیش از هرچیز استقلال و توانمندی نهاد دانشگاه و نهایتا امکان توسعه علمی کشور را به مخاطره انداخته است. این اقدام، اتفاقی منفرد و مقطعی نیست بلکه به نظر می‌رسد در تکمیل فرایندی است که هدف آن کنترل تام و تمام نهاد علم از سوی مراکز قدرت و تغییر ساختار و نقش دانشگاه و مولفه‌های آموزشی و پژوهشی و مدنی آن نهاد است. اکنون رویکرد امنیتی و سیاسی در این سلسله اقدامات پرده‌پوشی نمی‌شود بطوری که به جای پاسخگویی وزارت علوم به پرسش‌های گسترده جامعه در این خصوص، وزارت کشور در باره آن بیانیه صادر می‌کند.
لغو و عدم تمدید قراردادها، بازنشستگی اجباری استادان برجسته و منتقد و اعمال فشار و محدودیت بر دانشجویان و اخراج آنها در کنار سیاستگذاری‌ و برنامه‌ریزی برای وارد کردن افراد خاص به دانشگاه‌ها بدون رعایت شایستگی‌ها و ارجحیت‌های علمی، زوال سرمایه انسانی و نظام نخبگی کشور را به دنبال داشته و افق توسعه و الزاما توسعه همه جانبه را تیره می‌کند. همراه با این فرایند اجرایی تلاش‌هایی نیز برای تبلیغ و رشد شبه‌علم در حال انجام است که حلقه‌های متعدد برنامه‌های کنترل همه جانبه نهاد علم و معرفت علمی را تشدید می‌کند. امری که در دولت‌های نهم و دهم آغاز شده بود و اکنون در این دولت با شدت و جدیت بیشتر دنبال می‌شود.
اعمال کنترل بر نهاد علم و استحاله آن از رشته‌های علوم انسانی آغاز گشت ولی اکنون به رشته‌های فنی و پزشکی هم گسترانده شده است. به این‌ها باید ایجاد تضیقات عدیده برای فعالیت انجمن‌های علمی و نظام‌های صنفی علمی همچون نظام روانشناسی را هم اضافه کرد که در این دولت ابعاد تازه‌ای پیدا کرده است. این برنامه‌ها هجومی همه جانبه به نهاد علم در کشور است. این اقدامات حتی آنجا که زبان اداری و قانونی به خود می‌گیرد نتیجه‌ای جز وادار کردن نهاد علم به تبعیت کامل از قدرت و تبدیل کردن سازمان دانشگاه به محلی برای تبلیغ سیاسی یک گرایش نوخاسته ندارد.
اضمحلال تدریجی و در حال حاضر شتابناک نهاد علم نه فقط ناکارآمدی اسف‌بار کنونی نظام حکمرانی را تشدید می‌کند بلکه اثرات زیان‌بار آن به مهاجرت نخبگان و جوانان دامن می‌زند، و در نتیجه همه قشرهای جامعه به خصوص طبقات فقیر و کم‌درآمد را که استطاعت مالی برای تحصیل و کار فرزندانشان در خارج کشور را ندارند تحت تاثیر قرار می‌دهد. علاوه بر این، متخصصانی که ارج و احترام لازم را دریافت نمی‌دارند و با ناامنی شغلی هم روبرو هستند، زندگی در کشورهای دیگر و حتی کشورهای پیرامون را به ماندن ترجیح خواهند داد.
خالی کردن نهاد علم و دانشگاه از منابع انسانی با کیفیت منجر به تحلیل رفتن ظرفیت و توان توسعه‌ای کشور می‌شود. امروز دفاع از نهاد علم صرفاً به معنای دفاع از دانشگاه نیست بلکه دفاع از علم دفاع از جامعه، کشور و آینده ایران است. از این رو، از همه استادان، شخصیت‌های علمی و فرهنگی درخواست می‌کنیم در بیان اهمیت نهاد علم و دفاع از حریم دانشگاه فروگذار نکنند و برای مردم و مسئولان توضیح دهند که چرا وارد کردن منطق قدرت به نهاد علم آن را ناکارآمد می‌سازد و ناکارآمدی علم یعنی ناکارآمدی نظام حکمرانی که دود آن به چشم همگان خواهد رفت. به گواه تاریخ و تجربه دانشگاه در جوامع دیگر روشن است که چنین اقداماتی در نهایت نتیجه‌ای برای طراحانش که هدف‌شان در سیاست فقط کنترل است، نخواهد داشت.
با دستور و حکم و تهدید نمی‌توان مرزهای حقیقت را تعیین و دانشمندان را به انکار «گرد بودن زمین» وادار کرد. اگر خرافات، باورهای شبه علمی رواج یابند، و دانشگاه به باشگاه سیاسی تبدیل شود و یا به چشم محلی برای توزیع امتیاز برای وفاداران به نظام سیاسی نگاه شود، حاصلی جز تشدید ناامیدی و نابرابری، خالی شدن ظرفیت انسانی جامعه و در نهایت ضعیف شدن کشور نخواهد داشت.
ما به رغم همه تضییقات و محدودیت‌هایی که در سال‌های اخیر برای انجمن‌های علمی ایجاد شده است و با ابراز نگرانی عمیق نسبت به سرنوشت کشور وظیفه خود می‌دانیم که چنین هشداری را با صدای بلند اعلام کنیم و امید داریم که نهاد علم در جامعه ما آن‌چنان قدرتمند شود که بتواند از ارزش‌های بنیادین و هویت و موجودیت خود دفاع کند و راه را بر اجرای سیاست‌ها و برنامه‌های بنیان‌سوز و مخرب ببندد.
انجمن انسان‌شناسی ایران
انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری
انجمن آیرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
انجمن جامعه‌شناسی ایران
انجمن جمعیت‌شناسی ایران
انجمن حقوق‌شناسی ایران
انجمن حقوق اساسی ایران
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی روستای رضوان نسبت به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس
روزسه شنبه 21 شهریور، جمعی از اهالی روستای رضوان برای اعتراض به نبود دبیرستان مقابل فرمانداری بندرعباس تجمع کردند.
بیش از 60 دانش آموز روستای رضوان در مقطع متوسطه {دخترانه و پسرانه} به علت نبود دبیرستان در این روستا از تحصیل باز می‌مانند یا مجبور هستند که در دبیرستان فین ثبت نام کنند.
یکی از والدین دانش آموزان روستای رضوان در این باره به خبرنگار یک رسانه محلی گفت:« امسال، بیش شصت دانش‌آموز روستای رضوان در مقطع متوسطه دوم (دخترانه و پسرانه)از تحصیل باز‌می‌مانند که این امر سبب نارضایتی و اعتراض تمامی مردم رضوان شده است. چه کسی مسئول پاسخگویی به این مشکل بزرگ است؟ چرا این دانش‌آموزان نباید در زادگاه خودشان ادامه تحصیل بدهند؟ در حال حاضر، تمام امکانات جهت ادامه تحصیل در روستای رضوان فراهم است و این دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها، بنا به دلایل مختلف، از قبیل؛ خطرات راه، سختی طی کردن هر روزه مسافت ۵۰ کیلومتری، هزینه‌های زیاد خوابگاه و تغذیه و غیره، حاضر نیستند جز در مدرسه رضوان در مدرسه دیگری ثبت‌نام کنند. اگر دانش آموزان رضوان که جمعیت فراوانی دارد در دبیرستان فین ثبت‌نام نکنند، عملا موجب تعطیلی مدرسه فین می‌شود؛ زیرا که تعداد دانش آموزان شهر فین کمتر از تعداد انگشتان یک دست می‌باشد. چرا بیشترین جمعیت دانش‌آموزی منطقه فین، از روستای رضوان است؛ اما همیشه ظلم و بی‌عدالتی آموزش و پرورش این منطقه برای دانش‌آموزان رضوان است؟ چه کسی پاسخگوی عواقب عقب افتادگی این دانش‌آموزان از علم و دانش می‌شود؟ مطمئن باشید که هر تصمیم ناعادلانه‌ای که در امر خطیر آموزش و پرورش این دانش‌آموزان گرفته شود، روزی باید در برابر خدای دادگر پاسخگو بود».
یکی دیگر از والدین دراین باره گفت:« سال گذشته 11 مورد تصادف در مسیر رضوان_فین برای دانش آموزان رخ داده است که نقل و انتقال روزانه دانش آموزان کار بسیار خطرناکی است». 
*احضار سه تن دیگر از فعالین کارگری سنندج به پلیس امنیت
امروز سه شنبه ۲۱ شهریور، ۳ تن از فعالین کارگری شهر سنندج به اسامی ریبوار عبدالهی، فردین میرکی و اقبال شبانی به پلیس امنیت شهر سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.
این نهاد امنیتی نسبت به عدم شرکت در تجمعات اعتراضی این فعالین را مورد بازجویی قرار داده است.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*داود رضوی فعال کارگری و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد امروز ۲۱ شهریور طی تماس تلفنی که با خانواده داشت، از حال جسمانی نامساعد خود خبر داده است.
این فعال کارگری چند روزی است که مبتلا به بیماری سرماخوردگی شدید (مشکوک به سویه جدید کرونا) با علائم سر درد، بدن درد، تهوع و... شده است و امروز شدت بیماری به حدی رسید که توان مراجعه به جلسات فیزیوتراپی تجویز شده را نداشت.
داود رضوی که در شهریور ماه ۱۴۰۱ دستگیر شد، همچنان با گذشت نزدیک به یک سال در بند قرنطینه میباشد و در پی شرایط نامناسب بند و همچنین وجود حشراتی مانند ساس و …، سیستم ایمنی ایشان به شدت ضعیف شده است.
با توجه به تمامی این شرایط و بیماریهای دیگر این فعال کارگری، پزشک عمومی جهت ویزیت و رسیدگی به بیماری ها و حال جسمانی ایشان و‌ دبگر زندانیان در این بند وجود ندارد.
خانواده داود رضوی نگرانی جدی خود از وضعیت جسمانی داود رضوی را بارها ابراز نموده اند و خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به وضعیت ایشان میباشند. 
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از مسئولین زندان می‌خواهد که هرچه سریعتر به وضعیت بیماری این فعال کارگری رسیدگی شود و مسئولین زندان و قوه قضائیه با درخواست مرخصی پزشکی ایشان موافقت نمایند تا مراحل درمان را در بیرون از زندان و تحت نظر پزشک طی نماید. مقامات زندان، قوه قضائیه و مسئولان دولت جمهوری اسلامی مسئول کامل سلامتی و‌ جان‌‌ داود رضوی هستند. 
کارگر زندانی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و‌ تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
 ۲۱ شهریور ۱۴۰۲
*بازداشت ‌ محمدصادق فهیمی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان یزد 
در پی تجمع اعتراضی بازنشستگان استان یزد نیروهای امنیتی به منزل آقای فهیمی از فعالین صنفی معلمان یزد هجوم برده و این معلم خوشنام یزد را دستگیر کرده اند و به مکان نامعلومی برده‌اند خبرهای تکمیلی در مورد  آخرین وضعیت ایشان منتشر خواهد شد
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*اسماعیل عبدی، به مرخصی آمد 
اسماعیل عبدی، دبیر سابق کانون صنفی معلمان تهران، دقایقی پیش پس از دو سال از زندان به مرخصی آمد. 
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تبریک آزادی ایشان به خانواده و جامعه‌ی فرهنگیان، امیدوار است مرخصی آقای عبدی به آزادی کامل ایشان منجر گردد. این شورا همچنین خواهان مختومه شدن پرونده همه معلمان زندانی و کنشگران صنفی در سراسر کشور است.
*بیانیه شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)؛ اتحادیه‌های جهانی، تشدید نقض حقوق بشر، نقض حقوق کار و نقض آزادی‌های مدنی در ایران را محکوم می‌کنند
۱۲ سپتامبر ٢٠٢٣ 
شورای اتحادیه‌های جهانی (CGU)، به نمایندگی از بیش از ٢٠٠ میلیون کارگر، از طریق کنفدراسیون بین‌المللی اتحادیه‌های کارگری (ITUC)، فدراسیون‌های اتحادیه جهانی (GUFs) و کمیته مشورتی اتحادیه های کارگری بهOECD (TUAC)، تشدید نقض حقوق بشر و  نقض آزادی‌های مدنی رهبران تشکل‌های صنفی و فعالان کارگری، توسط مقامات ایران را محکوم می‌کند. 
شورای اتحادیه‌های جهانی، نگرانی عمیق خود را از تشدید اقدامات سرکوب‌گرانه، به ویژه در نزدیک شدن به سالگرد قتل ژینا_مهسا_امینی در ۱۶ سپتامبر، علیه معلمان، روزنامه‌نگاران، فعالان اتحادیه‌های کارگری، فعالان دانشجویی و مدافعان حقوق زنان ابراز می‌کند. ما این سرکوب در ایران را محکوم می‌کنیم و فورا خواستار توقف فوری آن هستیم، چرا که توانمندسازی تشکل‌های صنفی برای دفاع و حمایت از حقوق کارگران، سنگ بنای هر جامعه دموکراتیک است.
ما همچنین نگران افزایش نفوذ گشت ارشاد، پلیس اخلاق، و اجرای قانون حجاب اجباری، برای آزار و اذیت زنان و جلوگیری از دسترسی آنها به آموزش هستیم. 
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA)، از اعضای آموزش بین‌المللی (EI)؛ سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه (شرکت واحد)، عضو فدراسیون بین‌المللی کارگران حمل‌ونقل (ITF)؛ و انجمن روزنامه‌نگاران ایرانی (AoIJ)T، عضو فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، با آزار و اذیت مداوم، دستگیری، بازداشت‌های طولانی مدت و شکنجه در زندان مواجه هستند. این تشکل‌های عضو ما، رهبران تشکلات و کارگران در بخش‌های مختلف اتحادیه‌های مختلف نقض‌های حقوق مشابهی را گزارش می کنند که شامل موارد زیر است:
مورد هدف قرار دادن و اخراج معلمان و فعالان تشکل‌های صنفی فرهنگیان در ایران به شدت معیشت آنها را به خطر می‌اندازد. انجام شکنجه‌های جسمی و روانی در طول بازداشت، از جمله پخش عمومی"اعترافات" اجباری؛ زندان تحت احکام خودسرانه و نامشخص، در شرایط وحشتناک و بدون دسترسی به مراقبت‌های پزشکی.
حمله به تظاهرات معلمان و تظاهرات مسالمت‌امیز آنان، ارعاب فعالان صنفی، روزنامه‌نگاران و کارگران معترض، انجام اخراج‌های خودسرانه و سریع، دستگیری فعالان اتحادیه‌های کارگری و پیگرد قانونی تحت اتهاماتی مانند "اختلال در نظم عمومی"، "تبلیغات علیه دولت" و "اقدام علیه امنیت ملی" که می‌تواند مجازات‌های شدید از جمله مجازات اعدام را به همراه داشته باشد.
جلوگیری از آزادی رسانه و انتشار آزاد اخبار در مورد فعالیت‌های تشکل‌ها؛ نیز اخلال در فعالیت تشکل‌های صنفی با ایجاد نهادهای موازی تحت حمایت رژیم و حمله به تلاش‌های این تشکل‌ها برای برگزاری مناسبت‌های عمومی، از جمله روز یک مه، روز جهانی کارگر، است؛
نقض حقوق زندانیان: با همه بازداشت‌شدگان، از جمله فعالان تشکل‌های صنفی، باید با احترام و کرامت تعیین شده در قوانین بین‌المللی رفتار شود. معلمان، دانشجویان، فعالان اتحادیه‌های کارگری و مدافعان حقوق بشر که به‌طور غیرقانونی بازداشت شده‌اند، باید آزاد شوند و شکنجه باید در تمام بازداشتگاه‌ها ممنوع شود.
فشار بر خانواده‌های اعضای هیئت مدیره‌ی تشکل‌های صنفی: افزایش فشار بر خانواده‌های فعالان، یک تجاور آشکار و عمیقا ناراحت‌کننده است. خانواده‌ها سزاوار زندگی در صلح و عاری از ترس و انتقام هستند.
حق سازماندهی و برگزاری جلسات تشکلات: سازماندهی و برگزاری مجامع عمومی را بدون تهدید به آزار و اذیت باید از حقوق اساسی و بدیهی فعالان تشکلات صنفی در ایران باشد.
خصومت دولت با مطالبات کارگری: بی‌تفاوتی نسبت به خواسته‌های مشروع کارگران و بازنشستگان ناعادلانه است. ما در همبستگی با همه کارگران و بازنشستگان ایستاده‌ایم؛ آنان سزاوار رفتار عادلانه و معیشت شرافتمندانه هستند.
ما از مقامات ایرانی می‌خواهیم که به استانداردهای بین‌المللی کار، به ویژه آزادی تشکلات احترام گذاشته و اطمینان حاصل کنند که اصول حقوق بشر، عدالت، کرامت و انصاف وجود دارد. CGU همبستگی خاص خود را با مدافعان حقوق زنان در مبارزه برای یک جامعه دموکراتیک و سکولار ابراز می‌کند.
 ما در تعهد خود به دفاع از حقوق کارگران، زنان، معلمان، روزنامه‌نگاران، مدافعان حقوق‌بشر و فعالان در ایران و سراسر جهان متحد هستیم.
منبع:کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
*خانواده دانشجو، بازیچه‌ دست سرکوب
در سامانه آموزشی دانشگاه یاسوج تعهدنامه‌ای برای تمامی دانشجویان قرار گرفته که دانشجو ملزم به تایید آن است و بر اساس آن متعهد می‌شود تا نسبت به «اعلام موضوع به خانواده خود» اعتراضی نداشته باشد. همچنین عنوان شده که دانشگاه حق ‌دارد تا هرگونه تخلف و رفتار خلاف شئونات دانشجو را به خانواده وی اطلاع دهد.
 دانشگاه‌ها پیشتر نیز از این ابزار برای سرکوب بیشتر دانشجویان استفاده کرده بودند. در دانشگاه یاسوج، کمیته انضباطی بارها با خانواده دانشجویان تماس می‌گیرد و درخصوص کوچکتربن اقدامات دانشجو گزارش داده و خانواده وی را تهدید می‌کند. همچنین این کمیته در اقدامی غیرقانونی، تخفیف در مجازات را مشروط به اخذ تعهد از والدین دانشجو کرده است!
 
تکمیلی:سرکوب‌ دانشجویان دانشگاه یاسوج در دوره اعتراضات
در دانشگاه یاسوج و اعتراضات سال گذشته، دست‌کم ۶۰ دانشجو با احکام انضباطی «دو ترم تعلیق با احتساب سنوات» و «محرومیت دائم ‌از تسهیلات رفاهی» محکوم شدند که از این بین، برای حداقل ۱۰ تفر، حکم پیشنهادی «اخراج و ۵ سال محرومیت از تحصیل» صادر شد. همچنین برای چندین تن نیز حکم «تبدیل دوره روزانه به شبانه» صادر شده است.
رسیدگی به پرونده‌ها، روندی کاملا غیرقانونی داشته است. در تمامی این احکام، دفاعیه دانشجویان پس از ابلاغ حکم اخذ شد! و احکام بلافاصله پس از ابلاغ، اجرایی شده و بسیاری از دانشجویان بصورت شبانه از خوابگاه اخراج شدند. همچنین گفته می‌شود که همه این احکام تنها در عرض دو هفته صادر شدند!
همانطور که اشاره شد، روند رسیدگی به پرونده‌ دانشجویان پر از ایرادات قانونی است. برای دانشجویان نه جلسه تفهیم انهامی تشکیل شد و نه دفاعیات آنان ترتیب اثر یافت. همچنین بسیاری از اتهامات انتسابی، بدون ارائه سند و مدرک رخ دادند و بسیاری از آنان نیز کاملا سلیقه‌ای بودند. گفته می‌شود حراست در ابلاغ اسامی دانشجویان نقش داشته و کمیته نیز، چشم‌بسته دانشجویان را محکوم کرده است.
پس‌ از اعلام عفو عمومی، دانشگاه یاسوج نیز اغلب احکام را به حالت معلق درآورد. اما این تعلیق احکام، تنها بصورت لسانی ابلاغ شدند و هیچ چیز رسمی و کتبی‌ای به دانشجویان تحویل داده نشد. همچنین فرآیند پیگیری پرونده‌ها نیز به کلی متوقف گردید. کمیته انضباطی شرط تخفیف در مجازات و‌ تعلیق آن را تعهد والد دانشجو مبنی بر عدم شرکت فرزندش در تجمعات عنوان کرد!
در حال حاضر دانشجویان در وضعیت به‌واقع معلقی به‌سر می‌برند. دانشگاه به بهانه آنکه احکام «معلق» هستند، برای کوچترین اقدام دانشجویان، آنان را احضار کرده و ‌تهدید به اجرایی شدن حکم ‌می‌کند و گاهی نیز بدون هیچ توضیحی، بخشی از حکم را اجرایی می‌کند و مثلا دانشجو را از تغذیه یا خوابگاه محروم می‌سازد.
آنچه گفته شد تنها بخش کوچکی از سرکوب‌های صورت گرفته بر علیه دانشجویان کشور است. اقداماتی که حتی به شکلِ صوری نیز پایبند قوانین نبودند. آنچه در این یک‌سال بر ‌دانشجویان گذشته است، قصه درازی است که تنها گوشه‌ای از آن برملا می‌شود.
*کمبود خوابگاه؛ معضلی اساسی
بر اساس گزارش دانشجویان از دانشگاه مازندران، این دانشگاه در سال تحصیلی جدید اعلام کرده است، دانشجویانی که با کمبود ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه مواجه می‌شوند، با هزینه‌ی دانشگاه در خوابگاه‌های خودگردان سطح شهر اسکان داده خواهند شد. 
▫این در حالی است که دانشگاه در خصوص هزینه‌ی رفت و آمد دانشجویان ساکن در خوابگاه خودگردان، توزیع غذای آن‌ها و همچنین دیگر امکانات خوابگاهی و بهداشتی هیچ توضیحی نداده است. همچنین دانشجویانی که در خوابگاه‌های خودگردان ساکن می‌شوند باید مواردی مثل تنظیم قرارداد، توزیع غذا در خوابگاه، امنیت خوابگاه و... را شخصا تنظیم کرده و بسنجند و دانشگاه در این موارد نه تنها توضیحی نداده بلکه مسئولیتی نیز نمی‌پذیرد.
▫تعداد دانشجویانی که در ظرفیت خوابگاه‌های دولتی دانشگاه جا نمی‌گیرند به حدی زیاد است که ظرفیت خوابگاه‌های خودگردان در شهر هم تکمیل شده و برخی دانشجویان مجبور به اجاره‌ی خانه می‌شوند. 
▫مشکل کمبود خوابگاه در این دانشگاه سا‌ل‌ها وجود داشته است اما علی‌رغم اطلاع مسئولین از این مشکل، سال‌هاست خوابگاه جدیدی در این دانشگاه ساخته نشده است. اما با این حال در دفترچه‌ی کنکور، در خصوص کمبود خوابگاه چیزی نوشته نشده است و بسیاری دز دانشجویان جدید‌الورود، پس از ثبت‌نام با هزینه‌های بالای اجاره‌ی خانه، رفت‌ و آمد و غذا مواجه می‌شوند که توان پرداخت آن را ندارند و منجر به انصراف آنان از تحصیل در این دانشگاه می‌شود.
گفتنی است دانشگاه مازندران علی‌رغم دارا بودن منابع مالی و املاک متعدد، در این سالها اقدامی جهت ساخت و بهبود وضعیت خوابگاه‌ها صورت نداده است.
*جان باختن 3 کارگر مقنی جوان در تهران براثر گازگرفتگی
روزسه شنبه 21 شهریور،3 کارگر مقنی حین کار حفر چاه در بلوار شکوفه، خیابان سهیل شمالی تهران دچار گاز گرفتگی شدند وهر سه کارگر25 تا 30 ساله تبعه أفغانستان جان خودرا ازدست دادند.
*مرگ یک کارگر در پتروشیمی بوشهر براثر سقوط از ارتفاع
روز یکشنبه 19 شهریور،یک کارگر پروژه‌ای پتروشیمی بوشهربنام حسن برونی بوشهر حین کارجوشکاری  از ارتفاع مخزن کروی به پائین سقوط کرد و جان باخت.
*مرگ و مصدومیت 4 کارگر در حادثه سقوط آسانسوربراثر پاره شدن کابل
بدنبال سقوط آسانسور یک ساختمان نیمه‌کاره یکی از محلات شهر کرمانشاهبراثر پاره شدن کابل از طبقه سوم به پایین یکی از کارگران داخل کابین در دم جان باخت و 3 کارگر دیگر مصدوم و به مراکز درمانی منتقل شدند.
*جان باختن یک کارگر در مشهد براثر سقوط از درخت گردو
یک کارگر 41 ساله حین کاربرداشت گردو در یکی از باغ‌های حاشیه شهر مشهد بر اثر سقوط از درخت در دم جان خودرا ازدست داد.
*بازهم جابجایی کارگران با وانت نیسان وتصادف واینبار مصدومیت 26 کارگر در دماوند وتربت حیدریه و وخامت حال 2 مصدوم حادثه تربت حیدریه
روز دوشنبه 20 شهریور، وانت حامل کارگران در محور فیض آباد کاشمر واژگون شدو12 مصدوم برجا گذاشت،حال دو کارگر مصدوم این حادثه وخیم گزارش شده است.
روزسه شنبه 21 شهریور، نیسان حامل کارگران در دماوند واژگون و14 سرنشینش کارگر تبعه افغانستان مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 


اخباروگزارش های کارگری 22 شهریورماه 1402
- آغاز هفته دوم اعتصاب جمعی از کارگران پالایشگاه پیشگامان سیراف در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق
- درسه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه) در شهرهای زنجان، شیراز و ممسنی هم تجمع برپاشد
- جعفر ابراهیمی به بیمارستان منتقل شد
- گزارشی تکان دهنده از وضعیت جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، محبوس در زندان قزل‌حصار
- بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان  مریوان در حمایت از جعفر ابراهیمی 
- ما همه صدای #جعفر_ابراهیمی هستیم
آموزش بین‌الملل از دیروز صفحه‌ی اصلی خود را به اطلاع‌رسانی درباره‌ی وضعیت #جعفر_ابراهیمی اختصاص داده است. 
- تداوم پرونده‌سازی و صدور احکام غیرقانونی برای معلمان
- بازداشت سمیرا احمدی، از فعالان مدنی در سقز
- تداوم بازداشت عاطفه رنگریز در بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان
- احضار پیمان فرهنگیان به دادگاه جهت واخواهی!
- دانشکده صنعت هواپیمایی و خیزش ژینا
- احضار ۳۰ دانشجوی دانشگاه بهشتی و حضور نیروهای امنیتی داخل دانشگاه!
- محرومیت از تحصیل، دستاورد جدید مدیریت دانشگاه
- اجرایی شدن حکم به بهانه‌ فعالیت در فضای مجازی
- آشفتگی آموزشی و رفاهی در دانشگاه نوشیروانی
- جان باختن یک کارگر دربانه پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ
- درحادثه تصادف وانت حامل کارگران در دماوند یک کارگر جان باخت
*******

*آغاز هفته دوم اعتصاب جمعی از کارگران پالایشگاه پیشگامان سیراف در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق
از روز سه شنبه  14 شهریور،جمعی از کارگران پروژه ای مخازن سبز پالایشگاه پیشگامان سیراف (شرکت پیمانکاری بهین فراراد) در فاز 13 برای اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق در اعتصاب بسر می برند.
برپایه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی، روزچهارشنبه  شنبه 22 شهریورعلیرغم پرداخت 50 درصد مطالبات کارگران توسط کارفرما کارگران کماکان از رفتن بر سرکار خوداری کردن وبه اعتصابشان ادامه دادند.
*درسه شنبه های اعتراضی بازنشستگان کشوری نسبت به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(اجرا نشدن ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه) در شهرهای زنجان، شیراز و ممسنی هم تجمع برپاشد
 
*جعفر ابراهیمی به بیمارستان منتقل شد
جعفر ابراهیمی، معلم زندانی، بخاطر شرایط وخیم جسمی و تشدید بیماری در حالت بیهوشی از زندان قزل‌حصار به بیمارستان رجایی کرج اعزام شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*گزارشی تکان دهنده از وضعیت جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، محبوس در زندان قزل‌حصار
بر اساس گزارش منتشر شده، ساعتی قبل اعلام شد که جعفر ابراهیمی، معلم زندانی که در  تاریخ ۱۲ شهریور ماه همراه با ۱۲ تن دیگر از زندانیان اوین، به سیاه‌چاله‌ای به نام "سلول امن" در قزل‌حصار تبعید شده بود، در اثر وخامت شدید جسمی به بیمارستان رجایی کرج منتقل شد. با این وجود، هیچ بیمارستانی تاکنون پذیرش ایشان را تایید نکرده‌ است و هیچ اطلاعی از وضعیت این معلم زندانی در دسترس نیست.
بر اساس خبرهای دریافتی، وکیل جعفر ابراهیمی و کامیار فکور، آقای عرفان کرم‌ویسی، امروز برای ملاقات به زندان قزل‌حصار مراجعه کرده است. و علی‌رغم اینکه  ملاقات وکیل با موکل می بایست حضوری باشد تنها  اجازه‌ی ملاقات کابینی داده شده است  حضور وکیل در سالن کابینی ملاقات تحت شدیدترین  تدابیر امنیتی بوده و تمام وسایل ایشان را در بدو ورود ضبط کرده‌اند در نهایت پس از حدود سه ساعت معطلی عرفان کرم ویسی برای ملاقات، به ایشان اعلام شد که چون زندانیان این وکیل امنیتی هستند و جرائم سنگین دارند، ایشان نمی‌تواند موکل‌های خود را ملاقات بکند. 
در حالیکه پیشتر به آقای کرم‌ویسی گفته شده بود که می‌تواند موکل‌های خود، کامیار فکور و جعفر ابراهیمی را ملاقات کند، اما ملاقاتی صورت نگرفت. دیگر زندانیان سیاسی (زندانیان منتقل شده به قزل‌حصار) در اعتراض به این وضعیت، اعلام کردند که تا جعفر ابراهیمی و کامیار فکور نتوانند با وکیل خود آقای عرفان کرم ویسی ملاقات کنند آن‌ها هم با خانواده یا وکلای خود ملاقات نخواهند کرد و به نشانه اعتراض جلوی بند تحصن کردند.
 در پی این وضعیت، در نهایت  ابتدا به کامیار فکور اجازه‌ی دیدار با وکیل  را دادند. بر اساس توضیحات داده شده به آقای عرفان کرم‌ویسی، [در این ملاقات] حال جسمی جعفر ابراهیمی دیروز بسیار وخیم شده و به بهداری منتقل شده است. در  عین حال، پس از خروج از بهداری هنگامی که خواسته است یک تماس محدود ۳ دقیقه‌ای در اتاق افسرنگهبانی مرکزی با همسر خود بگیرد، در همانجا توسط افسر جانشین و معاونش و چند تن از کادر زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و از ناحیه کتف، گردن و پیشانی زخمی شده است.
در ادامه جعفر ابراهیمی هم بعد از انتظار طولانی با همراهی یک افسر حفاظت توانست با وکیل خود دیدار کند. بر اساس گفته‌ی وکیل ایشان، آثار ضرب و شتم گردن، کتف، بدن، مچ دست و پیشانی ایشان به ‌وضوح مشخص بوده است. همچنین بهداری قزل‌حصار در نامه‌ای بر وخامت وضعیت جسمی آقای ابراهیمی تاکید نموده و اعلام کرده است که از آنجاییکه این فعال صنفی معلمان در معرض نابینایی ناشی از عوارض بیماری قرار دارد، می‌بایست هر چه سریعتر به پزشک متخصص اعزام شود تا به وضعیتش رسیدگی شود اما مسئولین زندان از اعزام ایشان امتناع کرده‌اند. لازم به ذکر است که علی‌رغم وضعیت جسمانی وخیم و نیز شدیدتر شدن تاری دید ایشان، اما مانند همیشه بسیار از روحیه‌ی بالایی برخودار بود.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، به مسئولین قضایی هشدار می‌دهد که آن‌ها را مسئول مستقیم حفظ جان و امنیت زندانیان می‌داند و در برابر این تعرض‌ به جعفر ابراهیمی، از تمام پتانسیل خود استفاده خواهد کرد.
*بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان  مریوان در حمایت از جعفر ابراهیمی 
مردم شریف ایران، معلمان آگاه و دانش‌آموزان گرامی
بیش از ۱۶ ماه از بازداشت و زندان  جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران می‌گذرد دوره طولانی انفرادی‌ بازداشتگاه  ۲۰۹ وزارت اطلاعات، برخورد‌های غیرانسانی و ضدانسانی عوامل سرکوب در دوران حبس، با اشکال گوناگون از جمله قطع ارتباط تلفنی، محدودیت ملاقات با خانواده، عدم صدور مرخصی قانونی، عدم دسترسی به درمان مناسب، پایین آوردن کیفیت غذا، تبعید و انتقال غیرقانونی به دیگر زندان‌ها برای اذیت و آزار بیشتر و فشار به زندانیان و خانواده‌های آنها تداوم یافته و دل هر انسان منصف و با وجدانی را با این رفتارهای متحجرانه و قرون وسطایی به درد می‌آورد.
جعفر ابراهیمی باید هر چه سریعتر تحت درمان و مراقبت‌های ویژه پزشکی قرار گیرد؛ تداوم حبس موجب شده که بیماری التهاب روده و دیابت ایشان در اثر فشارهای زندان عود کند و عدم دسترسی به درمان مناسب سلامتی ایشان را با تهدید جدی مواجه کرده است. سازمان زندان‌ها، به جای تمهید امکانات درمانی مناسب و انتقال ایشان به مراکز درمانی، در اقدامی غیرقانونی، جعفر ابراهیمی را به همراه تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی از بند چهار زندان اوین به زندان قزل‌الحصار تبعید کرده است؛ که این محدودیت بیشتر و نیز عدم تغذیه مناسب، به دلیل قبول نکردن‌ غذای زندان در اعتراض به این تبعید غیرقانونی، سلامتی ایشان را با تهدید جدی مواجه کرده و فضای ارعاب بی‌شرمانه حاکمیت را بیشتر نمایان می‌سازد.
جعفر ابراهیمی و دیگر زندانیان صنفی و سیاسی محبوس در بیدادگاه‌های حاکمیت بدون حضور هیات منصفه، خبرنگاران و مردم به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند و به صورت مستمر حقوق قانونی آنها نقض می‌گردد.
انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان، ضمن ابراز انزجار شدید و محکوم نمودن این برخوردهای غیرانسانی حاکمیت با زندانیان هشدار می‌دهد که شرایط تحمیل شده به جعفر ابراهیمی قابل قبول نبوده و خواهان مرخصی ایشان و انتقال هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی می‌باشد؛ چرا که بدون شک، مسئولیت هرگونه پیامد تاخیر در روند درمان این فعال صنفی را متوجه حاکمیت می‌باشد
انجمن صنفی معلمان کردستان – مریوان
*ما همه صدای #جعفر_ابراهیمی هستیم
آموزش بین‌الملل از دیروز صفحه‌ی اصلی خود را به اطلاع‌رسانی درباره‌ی وضعیت #جعفر_ابراهیمی اختصاص داده است. 
با انتشار خبر شرایط وخیم جسمی، تشدید بیماری و انتقال آقای ابراهیمی در وضعیت بیهوشی، از زندان قزل‌حصار ، آموزش بین‌الملل طراحی صفحه اصلی خود را به عکس جعفر اختصاص دادند و با هشتگ‌های
#IranTeachers
#WeAreThierVoice
به صورت ویژه به اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت وخیم جسمی آقای ابراهیمی متمرکز شده‌اند.
با وجود اعلام انتقال آقای ابراهیمی به بیمارستان رجایی کرج، تا زمان درج این خبر هیچ بیمارستانی پذیرش ایشان را تایید نکرده‌ است و هیچ اطلاعی از وضعیت این معلم زندانی در دسترس نیست؛ این مسئله موجب نگرانی شدید شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان شده است. این شورا خواهان آزادی سریع و بلادرنگ آقای جعفر ابراهیمی است و مسئولیت سلامت این فعال صنفی زندانی، بر عهده‌ی سازمان زندان‌ها و مقامات قضایی می‌باشد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تداوم پرونده‌سازی و صدور احکام غیرقانونی برای معلمان
در ادامه‌ی پروندەسازیهای غیرقانونی و غرض‌ورزانه برای معلمان و اساتید دانشگاه، همکار توانمند و فرهیخته‌‌ و خوشنام کردستانی، دبیر فیزیک دبیرستانهای #سقز، خانم #شیلان_یوسفی با ۲۳ سال سابقه‌ی تدریس، طی پرونده‌سازی و شکایت حراست شهرستان و استان، با صدور حکمی کاملا غیرقانونی کە از سوی هیئت بدوی تخلفات اداره کل آموزش و پرورش کوردستان صادر شده، بە #بازنشستگی_اجباری با #کسر_دو_گروه محکوم گردید، هیئت تخلفات وزارت آموزش و پرورش این حکم را عینا تائید نموده و از سازماندهی وی برای سال تحصیلی جدید ممانعت بە عمل آورد. اتهام خانم #شیلان_یوسفی حضور در تجمعات صنفی معلمان و حمایت از اعتراضات مردمی در سال گذشتە از طریق فعالیت در فضای مجازی، عنوان شده است.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن چنین احکام غیرقانونی، صدور پیاپی احکامی چون اخراج، کسر گروه، بازنشستگی اجباری، انفصال از خدمت و ... علیه معلمان را از سوی وزارت آموزش پرورش ناشی از فضای پادگانی و امنیتی می‌داند که بر این وزارت خانه مستولی شده است و معلمان را به مقابله در برابر این رویه دعوت می‌کند. 
*بازداشت سمیرا احمدی، از فعالان مدنی در سقز
در ادامه‌ی بازداشت گسترده‌ی فعالان سیاسی و‌ مدنی در شهرهای سقز و دیواندره، سمیرا احمدی، فعال مدنی توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
از اتهامات و محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست.
*تداوم بازداشت عاطفه رنگریز در بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان
صبح یکشنبه ۱۹ شهریورماه، عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان و از زندانیان سیاسی سابق با یورش ماموران امنیتی در منزل یکی از بستگان خود در سمنان، بازداشت شد.
با پیگیری خانواده طی سه روز گذشته، آنها اطمینان حاصل کردند که هویت وی در هیچ‌یک از زندان‌های دامغان و زندان مرکزی سمنان، ثبت نشده است.
عصر روز سه‌شنبه ۲۱ شهریورماه، عاطفه رنگریز طی تماس تلفنی کوتاهی از حضور خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان خبر داد.
کماکان از علت بازداشت و پرونده‌سازی علیه او اطلاعاتی در دست نیست.
منبع 2 خبربالا:کانال بیدار زنی
*احضار پیمان فرهنگیان به دادگاه جهت واخواهی!
پیمان فرهنگیان شاعر و فعال کارگری جهت واخواهی نسبت به رای صادره دادگاه در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ به شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان آستانه اشرفیه احضار شد.
پیمان فرهنگیان پیشتر در ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ توسط همین دادگاه به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری به اتهام «تبلیغ علیه نظام» دو سال تبعید به زابل در استان سیستان و بلوچستان، مسدود کردن حساب اینستاگرامی و ممنوع الخروجی به مدت دو سال محکوم شده بود.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*دانشکده صنعت هواپیمایی و خیزش ژینا
مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور، یا همان دانشکده صنعت هواپیمایی کشور، دانشگاهی است که بصورت تخصصی در صنعت هوانوردی فعالیت می‌کند و واقع در فرودگاه بین‌المللی مهرآباد است. این دانشگاه هرساله حدود ۷۰ دانشجو را پذیرش می‌کند. بدلیل تعداد اندک دانشجویان و همچنین قرارگیری این دانشکده در محدوده‌ای استراتژیک، همواره جو امنیتی شدیدی در آن حاکم بوده‌است. این دانشگاه زیر نظر وزارت علوم است اما ساختمان دانشکده و حراست زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور است.
علی‌رغم جو شدیدا امنیتی، دانشجویان این دانشکده در جنبش زن، زندگی، آزادی شرکت داشتند و فعالیت‌های اعتراضی کردند. از جمله پیوستن به اعتصابات سراسری و شعارنویسی در محوطه دانشکده. اما بدلایلی که گفته شد، سرکوب صورت گرفته بر علیه دانشجویان و اساتید بسیار شدید بود.
پس از پیوستن دانشجویان به اعتراضات سراسری، حراست به همراه بسیج دانشکده بسیاری از دانشجویان معترض را سرکوب کرد. بسیاری از آنان به سختی تهدید شدند. گفته می‌شود که دست‌کم یکی از دانشجویان در اعتراضات سال گذشته اخراج شده است. همچنین در نتیجه فشارها و ‌تهدیدها، تمامی تشکل‌های دانشجویی جز بسیج منحل شدند. 
همچنین اساتید همراه نیز سرکوب شدند. بدلیل تخصصی بودن رشته‌ها و تعداد کم اساتید، اغلب از متخصصین برای تدریس در دانشکده دعوت می‌شود. گفته می‌شود که در دوره اعتراضات، با ۳ استاد مدعو دانشکده نیز قطع همکاری شد.
به گفته دانشجویان، از آن زمان تا کنون تدابیر امنیتی بسیاری درنظر گرفته‌ شدند و جو دانشکده به شدت امنیتی شده است. با این حال دانشجویان عقب نکشیدند و همچنان و تا جای ممکن کنشگری خود را در دانشکده ادامه خواهند داد.
*احضار ۳۰ دانشجوی دانشگاه بهشتی و حضور نیروهای امنیتی داخل دانشگاه!
بر اساس گزارش‌های رسیده از دانشگاه بهشتی، دست‌کم ۳۰ دانشجو در آستانه‌ی سالگرد و بازگشایی دانشگاه‌، جهت اخد تعهد به حراست کل این دانشگاه احضار شدند. 
حراست این دانشگاه دانشجویان را احضار کرده و تعهدی مبنی بر عدم شرکت در اعتراضات احتمالی ترم جدید از آن‌ها اخد کرده است. همچنین برخی از دانشجویان که پیش‌تر نیز تماس‌های تهدیدآمیزی را از شمار‌ه‌های خصوصی دریافت کرده بودند، مجددا توسط حراست مورد تهدید قرار گرفتند.
همچنین حراست، دانشجویانی که حاضر به امضای تعهد نشدند را تهدید کرد که از فارغ‌التحصیلی‌شان جلوگیری می‌شود.
گفتنی است با نزدیک شدن به سالگرد قتل ژینا، تماس‌ نهادهای امنیتی و احضار دانشجویان و فعالین دانشجویی در اغلب دانشگاه‌ها افزایش یافته است.
حضور نیروهای امنیتی داخل دانشگاه!
بر اساس گزارش دانشجویان، امروز و پس از احضار گسترده دانشجویان به حراست، دو نفر در ساختمان حراست حاضر شده و از دانشجویان تعهد گرفتند. این افراد خود را، نیروهای حراست وزارت علوم و دانشگاه معرفی کردند و به بازجویی و تهدید دانشجویان پرداختند.
همچنین بر اساس گفته چند دانشجو، در اتفاقی نادر و کاملا غیرقانونی، ماشین پلیس انتظامی در داخل دانشگاه حضور یافته است!
*محرومیت از تحصیل، دستاورد جدید مدیریت دانشگاه
همزمان با نزدیک شدن به شروع ترم تحصیلی با حکم کمیته‌ی انضباطی، آقای نیما اکبری دانشجوی مهندسی صنایع ورودی ۹۹ و فعال دانشجویی، به دو نیمسال محرومیت تحصیلی محکوم شد.
برگرفته از کانال شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
*اجرایی شدن حکم به بهانه‌ فعالیت در فضای مجازی
حسام زارعی دانشجوی کارشناسی رشته هنر اسلامی دانشگاه سوره، در زمستان سال گذشته توسط شورای بدوی به دو نیمسال منع موقت از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد که این حکم بدلیل اخذ تعهد در جلسه‌ی انضباطی، به شکل معلق درآمد. اما در تابستان به بهانه فعالیت در فضای مجازی، این حکم اجرایی شده است. همچنین یک روز پیش از آغاز انتخاب واحد بدون اطلاع قبلی، سامانه‌ی آموزشی دانشجو بسته شد. این دانشجو از روند پرونده‌ی خود آگاهی نداشته و پیش از اجرایی شدن حکم، دفاعیه‌ای از دانشجو اخذ نشده است. 
گفتنی است اغلب احکام معلق، ابزاری هستند جهت سرکوب بیشتر که با کوچکترین اقدام اعتراضی دانشجو، به بهانه‌های واهی اجرایی می‌شوند.
*آشفتگی آموزشی و رفاهی در دانشگاه نوشیروانی
بر اساس گزارش دانشجویان و شورای صنفی دانشگاه نوشیروانی بابل، مشکلات زیادی برای انتخاب واحد دانشجویان و بازگشتشان به دانشگاه بوجود آمده است که همچنان حل‌نشده باقی مانده‌اند. 
▫این دانشگاه در ماه پایانی تابستان اقدام به تعمیر خوابگاه بلوک ۱ و ۲ امینیان و ساخت طبقه‌ی جدید به خوابگاه ریحانه کرد. در حالی که شروع کلاس‌ها از ۳ مهر اعلام شده است، معاونت دانشجویی اعلام کرده‌است تا دو هفته‌ی اول مهر برای برخی دانشجویانی که این خوابگاه‌ها را رزرو کرده‌اند امکان اسکان وجود نخواهد داشت. گفته می‌شود که دانشگاه قصد دارد تا به این بهانه، کلاس‌های دو هفته اول مهر را مجازی برگزار کند. همچینین به دلیل کمبود خوابگاه در این دانشگاه، امسال به دانشجویان جدیدا‌لورود خوابگاه تعلق نگرفته است.
▫علاوه بر مشکلات خوابگاهی، دانشجویان در انتخاب واحد ترم جدید نیز با مشکلات مختلفی روبرو شدند. ناهماهنگی و عدم اطلاع رسانی، اختلال سیستمی، تغییر  تاریخ انتخاب واحد یک روز پیش از شروع انتخاب واحد، از جمله این مشکلات بود. همچنین نرخ شهریه‌ی دانشجویان نوبت دوم تا روز انتخاب واحد اعلام نشده بود.
*جان باختن یک کارگر دربانه پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ
روزسه شنبه 21 شهریور، یک کارگر بنام فرزاد محمد رحیمی حین کار دربانه براثرسقوط از ارتفاع بشدت مصدوم شد و روز چهارشنبه 22 شهریور پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ
جان خود را از دست داد.
*درحادثه تصادف وانت حامل کارگران در دماوند یک کارگر جان باخت
یک رسانه طی گزارشی بتاریخ 22 شهریوراز جان باختن یک کارگر درحادثه تصادف وانت حامل کارگران در دماوند،خبرداد.
در همین رابطه:بازهم جابجایی کارگران با وانت نیسان وتصادف واینبار مصدومیت 26 کارگر در دماوند وتربت حیدریه و وخامت حال 2 مصدوم حادثه تربت حیدریه
روز دوشنبه 20 شهریور، وانت حامل کارگران در محور فیض آباد کاشمر واژگون شدو12 مصدوم برجا گذاشت،حال دو کارگر مصدوم این حادثه وخیم گزارش شده است.
روزسه شنبه 21 شهریور، نیسان حامل کارگران در دماوند واژگون و14 سرنشینش کارگر تبعه افغانستان مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید