اخباروگزارش های کارگری 16-17 اسفند ماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- هشت مارس روز جهانی زن مبارک باد- ۸ مارس، روز جهانی جنبش حق طلبانه زنان را گرامی میداریم- گسترش اعتصاب غذای سه‌شنبه‌های زندانیان به زندان‌های مختلف- ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرج مقابل دانشگاه علوم پزشکی البرز- اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه فولاد وکک سازی زرند دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و عیدی

خودسانسوری یک رسانه  محلی درارائه گزارش درباره این اعتصاب 
- اعتصاب رانندگان خط ۷ سامانه ۴ به خاطر تاخیر در پرداخت عیدی ها
- اعتصاب کارگران  پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق وتفرقه اندازی پیمانکار بین کارکران
- شماره ای دیگرازسریال اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج  نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه با برپایی تجمع مقابل اداره کار
- تجمع اعترضی کارگران فروشگاه های زنجیره ای رفاه نسبت به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل ساختمان مرکزی در تهران
- فراخوان کارگران ارکان ثالث ملی حفاری به برگزاری تجمعات گسترده کارگری
- سومین تجمع اعتراضی جمعی از اهالی نفرآباد نسبت به نداشتن امکان ساخت‌وساز و توسعه بدلیل عدم صدوراسناد مالکیت قطعی و وعده های توخالی مسئولان در میدان سلمان فارسی شهرری
- شعبه سوم دادگاه انقلاب گیلان ۲۰ سال و ۱۰ روز زندان و مجازات های تکمیلی برای اعضا و هیات مدیره کانون صنفی گیلان صادر کرد  
*******
*هشت مارس روز جهانی زن مبارک باد
جمعه هجدهم اسفند ماه، برابر با هشت مارس روز جهانی زن است. این روز را  به  همگان شادباش میگوییم و بار دیگر بر اهداف جنبش زن زندگی آزادی هم عهد شده و یاد همه جانباختگان در این اعتراضات از جمله مهسا (ژینا) امینی که نماد مبارزه متحدانه ما علیه ستم کشی زن و علیه فقر و فساد و بی تامینی است،  گرامی میداریم. هشت مارس را بویژه به همه همکاران زن شاغل در نفت تبریک میگوییم.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
*۸ مارس، روز جهانی جنبش حق طلبانه زنان را گرامی میداریم
ما کارگران نفت، تبعیض و بی حقوقی زن در دنیای متمدن امروز را محصول تفکری عقب مانده از ترقی خواهی و مدرنیسم میدانیم و معتقدیم قوانین ایدئولوژیک در جوامع سرمایه داری با این نوع تفکر ارتجاعی حدود، قابلیتها، توانایی و آزادی های زن را تعریف نموده، او را به بردگی میکشاند و او را به طبقه دوم جامعه میراند.
ما در مبارزه با آنچه اساس محدودیت و محرومیت زن نسبت به ابتدایی ترین حقوق انسانی اوست با جنبش زنان مبارز در یک جبهه قرار داریم و واضح است که اتفاقاً همان قوانین ایدئولوژیک، ضد انسانی و برده داری در تبعیض، بی حقوقی و محرومیت ما کارگران و توده مردم طبقات محروم جامعه نیز نقش دارد و همان عاملی است که همه جنبش‌های مدنی و مطالباتی نسبت به آن معترض و اساس فلاکت و بی حقوقی جامعه است.
#جنبش_کارگری از این دست با #جنبش_زنان با شناسایی و معرفی ریشه درد و مشکلات خود همسو و از این جایگاه اعتراضات ما در کارخانه و محل کارمان محدود نمیگردد و اساس تمام مشکلات موجود را هدف قرار داده است.
مطالبات ما نه تنها صنفی و با خواست معیشت و منزلت ما کارگران است، ما خود را در مبارزه با تبعیض و بی حقوقی و بی تأمینی در کنار زنان معترض و سایر جنبش‌های مطالباتی میبینیم و شعار ما همچنان #زن_زندگی_آزادی است که بدین ترتیب با آن تجدید عهد می‌نماییم.
خواسته ما آزادی فوری همه زندانیان سیاسی، کارگران زندانی و لغو فوری مجازات اعدام است.
ما این روز را با یاد #مهسا_امینی، جانباختگان، مبارزان و زندانیان در بند، بخصوص زنان زندانی و همچنین کارگران زن شاغل در نفت و همه مدافعان راه آزادی و برابری گرامی میداریم.
#زن_زندگی_آزادی 
#نه_به_بردگی_مزدی 
#معیشت_منزلت_حق_مسلم_ماست 
#اعتصاب_اعتراض_اتحاد 
پنجشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)
*گسترش اعتصاب غذای سه‌شنبه‌های زندانیان به زندان‌های مختلف
روز گذشته، سه‌شنبه ۱۵ اسفند، ششمین هفته‌ای بود که زندانیان در زندان‌های مختلف روز سه‌شنبه را در اعتصاب غذا به سر بردند.
این اعتصاب غذا از شش هفته پیش و توسط زندانیان سیاسی تبعید شده به زندان قزل‌حصار در اعتراض به اجرای مداوم احکام اعدام هم در مورد زندانیان سیاسی و هم به ویژه در مورد زندانیان متهم به جرائم عادی و  در همبستگی با اعتصاب زندانیان موسوم به «زندانیان عادی»ای که زیر حکم اعدام قرار دارند، آغاز شد.
زندانیان سیاسی آغازگر این اعتصاب اعلام کردند هر سه‌شنبه همراه با زندانیان عادی زیر حکم اعدام دست به اعتصاب خواهند زد و از عموم مردم ایران خواستند صدای هم‌بندی‌هایشان و خانواده‌ی آنان باشند.
این اعتصاب در هفته‌های بعد به چندین زندان دیگر گسترش یافت و روز گذشته زندانیان در زندان‌های  قزل‌حصار، ندامتگاه کرج، بند زنان و بندهای ۴ و ۸ زندان اوین، زندان وکیل‌آباد مشهد، زندان سقز و زندان خرم‌آباد در اعتصاب به سر بردند.
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرج مقابل دانشگاه علوم پزشکی البرز
روز چهارشنبه 16 اسفند، اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری با برپایی تجمع پرستاران کرج مقابل دانشگاه علوم پزشکی البرزوسردادن شعارهای«پرستارداد بزن حق توفریاد بزن»،«پرستار خواب ندارد حقش خوردن ندارد»،«مسئول بی لیاقت استعفا استعفا»«مسئول بی کفایت استعفا استعفا»،«وزیر بی مبالات کوحاصل وعه هات»،«عین الهی کجایی تا کی امید واهی»،«مسئول ما خوابیده گناه بیمار چیه»،«استثمارپرستار تمام باید گردد»و.....ادامه یافت.
*اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه فولاد وکک سازی زرند دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و عیدی
خودسانسوری یک رسانه  محلی درارائه گزارش درباره این اعتصاب 
روز چهارشنبه 16 اسفند، کارخانه فولاد وکک سازی زرند دراستان کرمان زیر مجموعه شرکت فولاد زرند ایرانیان (ZISCO) بزرگترین شرکت هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (MIDHCO) برای اعتراض اعتراض به عدم پرداخت حقوق و عیدی دست به اعتصاب و تجمع زدند.
خودسانسوری یک رسانه  محلی درارائه گزارشی درباره این اعتصاب 
عین گزارش یک رسانه محلی از اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه فولاد وکک سازی زرند:
آواز دهل از اعتصاب کارگران زرندی بلند شد!
پرسنل یکی از شرکت‌های مطرح به علت پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت شدن مطالباتشان شدند.
از مدیران ذیربط شهرستان زرند، استان و در مرتبه‌ی بالاتر کشور، توقع می‌رود با همکاری با مدیران این شرکت‌ مشکلات این نوع مرکز مهم تولیدی مرتفع شود.
در نگاهی عمیق‌تر، این اعتصاب نشان داد آواز دهل از دور شنیدن خوش است و هر چه در دنیای واقعی این شرکت‌ غور می‌کنیم به کوهی از مشکلات مواجه می‌شویم!
اگر نبود نگاه سوء به نشر این نوع اخبار از صدای زرند توسط بعضی رسانه‌ها، قطعاً مشخص می‌کردیم کارگران کدام مرکز تولیدی اعتصاب کرده‌اند!؟
سخن پایانی:مدیران شهرستان، استان و کشور با این شرکت مهربان‌‌تر باشند؛چرا که این شرکت بیش از ۱۰ سال است که برادرش را ثابت کرده است اما …!
*اعتصاب رانندگان خط ۷ سامانه ۴ به خاطر تاخیر در پرداخت عیدی ها
امروز ۱۶ اسفند ماه رانندگان خط ۷ بی آرتی سامانه ۴ اتوبوسرانی به خاطر عدم پرداختی عیدی پایان سال و به گفته بعضی از مسئولان برای تعیین سقف عیدی از طرف شهرداری اعتصاب کرده و در خط شاغل نشدند.
همین طوری که در عکس ها مشاهده می‌شود به خاطر عدم حضور رانندگان در محل کار ازدحام مسافران در ایستگاه بیش از حد میباشد.
 
مطابق گزارشات ارسالی به سندیکا رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد به مدیریت و شهرداری هشدار دادند که هر گونه تغییر در عیدی کارگران اعتراضات قانونی خود را اعم از روشن کردن چراغ در طول مسیر و کم کردن سرعت و توقف کار را برای خود محفوظ میداریم.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
درهمین رابطه:اعتراض به تاخیر در پرداخت عیدی کارکنان شرکت واحد
طبق پیمان دسته جمعی که در اوایل دهه شصت با همت نمایندگان واقعی کارگران به تصویب رسید کلیه کارگران شرکت‌واحد باید هر ساله دو ماه مبنای حقوق را به عنوان عیدی پایان سال دریافت نمایند و هیچ شخص حقیقی و یا حقوقی اجازه ورود و مداخله در محتوای این پیمان نامه را ندارد و کارفرما هم موظف است به تمام بندهای این پیمان نامه عمل و مزایای کارگران را به استناد به این پیمان نامه تمام و کمال پرداخت نماید.
این‌عیدی هر ساله در اسفندماه و نزدیک‌ به اواسط ماه به کارکنان پرداخت میشد ولی امسال با توجه به اینکه ۱۶ روز از اسفندماه می‌گذرد هنوز این عیدی کارکنان توسط مدیریت ناکارآمد پرداخت نگردیده و نمایندگان نمایشی شورای فرمالیته اسلامی کارهم به جز سکوت به خاطر عدم توانایی و فقدان قدرت واقعی چاره‌ای دیگر ندارند. با وجود نمایندگانی که با حمایت کامل کارفرما و همراه با تقلبات گسترده خود را به اصطلاح نماینده کارگری جا میزنند وضعیت از این بهتر نمی‌شود و مطالبات رانندگان و سایر کارگران به صورت معوق و روی هم انباشته میگردد.
مدیر عامل شرکت‌واحد از زمان بدو ورود به شرکت تمام فکر و ذکرش این بوده است که تقویم سال را جلوی خود بگذارد و هر روز و هر ساعت نگاه کند تا ببیند چه روزی مختص مراسمات دولتی و حکومتی است تا با هزینه های سرسام آور از منابع شرکت واحد، که متعلق به کلیه شهروندان است، بتواند خودی نشان بدهد؛ ولی غافل از اینکه ذره ای به فکر مطالبات رانندگان و سایر کارگران باشد که نتیجه اش مبشود عدم پرداختی عیدی و سایر مطالبات معوق کارکنان زحمتکش شرکت واحد.
لازم‌ است گوشزدی نیز به شهردار پایتخت آقای زاکانی داد که اگر در این پرداختی ها اللخصوص عیدی کارکنان شرکت واحد شما خللی ایجاد میکنید باید خدمت شما اعتصابات اردیبهشت سال ۴۰۱ را یادآوری کنیم. اعتصاب موقتی امروز در سامانه ۴ نشان داد که رانندگان زیر بال پایمال شدن حق و حقوق قانونی خود نمی روند. بالا رفتن نجومی هزینه های زندگی بیش از پیش و عدم پرداخت مزایای کارگران و‌ هرگونه عواقب آن بطور مستقیم بر عهده دولت و مسئولین ارشد شهرداری و شر‌کت واحد می باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه به شهردار و مدیریت شرکت واحد هشدار می‌دهد که هر چه سریعتر عیدی کارکنان را بدون هیچ گونه کم و کاستی در سریعترین زمان واریز نمایند. 
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
*اعتصاب کارگران  پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق وتفرقه اندازی پیمانکار بین کارکران
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 16 اسفند، کارگران  پتروشیمی ایلام(شرکت پناه صنعت ) در اعتراض به عدم پرداخت 2 ماه حقوق دست از کار کشیدند.
بنابهمین گزارش،روز چهارشنبه 16 اسفند،پیمانکار بجای پرداخت مطالبات و پاسخگوی به کارگران حق طلب با استفاده از حربه تفرقه اندازی بین کارگران وایجاد درگیری با کمک حراست 35 کارگر را ازمحل کارشان بیرون کردند.
*شماره ای دیگرازسریال اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج  نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه با برپایی تجمع مقابل اداره کار
روزچهارشنبه 16 اسفند، کارگران شهرداری یاسوج  با برپایی تجمع مقابل اداره کار شماره ای دیگرازسریال اعتراضیشان را نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه بنمایش گذاشتند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،کارگران شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم دریافت حقوق ۶ ماهه خود و اوضاع ملتهب شهرداری یاسوج دوباره دست به تجمع زدند.
*تجمع اعترضی کارگران فروشگاه های زنجیره ای رفاه نسبت به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل ساختمان مرکزی در تهران
روز چهارشنبه 16 اسفند، کارگران فروشگاه های زنجیره ای رفاه برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق،حق بیمه وعیدی مقابل ساختمان مرکزی این فروشگاه در تهران تجمع کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،تمهید فروشگاه رفاه مبنی بر پرداخت 80 درصد عیدی کارمندان در قالب بن کارت محل اعتراض کارکنان است چراکه حال حاضر اجناس قفسه های این فروشگاه به حد کافی پاسخگوی مراجعان نیست چه رسد به اینکه کارکنان نیز بخواهند از آن بهره مند شوند.
بنا بهمین گزارش، در شرایط اقتصادی فعلی دغدغه بسیاری کارمندان تامین هزینه های جاری خانوارها از جمله اجاره خانه، پرداخت اقساط و بدهی ها و سایر هزینه هایی است که با بن کارت قابل حل نیست.
*فراخوان کارگران ارکان ثالث ملی حفاری به برگزاری تجمعات گسترده کارگری
پیام همکاران؛
مسولان و مدیران اراده ای در حذف پیمانکاران مفتخور و مافیایی ندارند.
ضعف قوانین و زد و بند از بالا که با حفظ شرکتهای پیمانکاری فرصت چپاول منابع نفت و گاز، توأم با استثمار ما کارگران را ایجاد نموده تا بصورت ارزان و کم هزینه سودآوری بیشتر را برایشان رقم بزنیم شرایطی است که اولین خواسته ما یعنی حذف شرکتهای پیمانکاری که منشأ همه تبعیضات و بی حقوقی ماست بر آن استوار است.
از این رو ما ضمن اعلام بازگشت هرچه وسیعتر به اعتراضات در همه بخشهای عملیاتی و بهره برداری، همه کارگران در همه بخشهای نفت را به پیوستن به این اعتراضات فرامیخوانیم.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) تشکل مستقل کارگری، پل ارتباطی میان کارگران نفت، گسترش اعتراضات را تنها راه تحقق خواسته های کارگری میداند و در ایجاد هماهنگی میان بخشهای مختلف همکاری همه جانبه کارگران را در این مسیر هموار خواهد نمود.
*سومین تجمع اعتراضی جمعی از اهالی نفرآباد نسبت به نداشتن امکان ساخت‌وساز و توسعه بدلیل عدم صدوراسناد مالکیت قطعی و وعده های توخالی مسئولان در میدان سلمان فارسی شهرری
روزچهارشنبه 16 اسفند برای سومین بار، جمعی از اهالی نفرآباد محله‌ای قدیمی درشهر ری  برای اعتراض به نداشتن امکان ساخت‌وساز و توسعه بدلیل عدم صدوراسناد مالکیت قطعی، و وعده های توخالی مسئولان در میدان سلمان فارسی شهرری تجمع کردند.
 
اهالی محله نفرآباد که به‌واسطه نداشتن اسناد مالکیت قطعی و با وجود سند اعطایی از بنیاد مسکن امکان ساخت‌وساز و توسعه ندارند، این روزها در خانه‌هایی به شدت فرسوده زندگی می‌کنند که هر از چندگاهی نیز مدعیانی به سراغ آنها آمده و ساکنان را تهدید به تخریب املاک می‌کنند.
بنبال این تجمع اعتراضی،نخعی رئیس بنیاد مسکن شهرستان ری از پیگیری مطالبه اهالی محله نفرآباد خبر داد وبه خبرنگار رسانه ای گفت: پرونده‌ای جهت رسیدگی به درخواست اهالی در دادگستری شهرستان ری در حال بررسی و رسیدگی است و مردم نگران احقاق حقوقشان نباشند.
رئیس بنیاد مسکن شهرستان ری در ادامه گفت: پس از تجمع امروز مردم و به دنبال هماهنگی‌های صورت گرفته جلسه‌ای ویژه در فرمانداری شهرستان ری با حضور رئیس بنیاد مسکن کشور، فرماندار ویژه شهرستان ری، رئیس دادگستری شهرستان ری برگزار و رسیدگی لازم انجام خواهد شد تا مشکل مردم برطرف شود.
*شعبه سوم دادگاه انقلاب گیلان ۲۰ سال و ۱۰ روز زندان و مجازات های تکمیلی برای اعضا و هیات مدیره کانون صنفی گیلان صادر کرد  
رامین صفرنیا وکیل مدافع ده نفر از اعضا و هیات مدیره تشکل صنفی گیلان به خانواده این فعالین اعلام کرده‌است که براساس حکم دادگاه انقلاب رشت هر یک از این فعالین به دو سال و یک روز حبس تعزیری و همچنین در مجازات تکمیلی به مدت دو سال پس از اجرای حکم در عضویت احزاب و گروهها و دسته‌جات سیاسی و اجتماعی منع شده‌اند.  
برگزاری جلسه دادگاهی فعالین صنفی فرهنگیان گیلان  
#محمود_صدیقی‌پور #عزیز_قاسم‌زاده #علی_نهالی، #تیمور_باقری_کودکانی، #جواد_سعیدی، #طهماسب_سهرابی، #انوش_عادلی، #جهانبخش_لاجوردی، #غلامرضا_اکبرزاده #یدالله_بهارستانی  با حضور آقای رامین صفرنیا وکیل در ۲۳ بهمن ماه برگزار شده بود.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

اخباروگزارش های کارگری 17 اسفند ماه 1402
گرامی باد 8 مارس(18 اسفند سال1402) روز جهانی دفاع از حقوق زنان،مبارزه علیه تبعیض ونابرابری جنسیتی واعتراض به خشونت علیه زنان و اذیت وآزارشان درخانه،خیابان ومحل کاروتحصیل
- گرامیداشت روز جهانی زن توسط فعالین حقوق زنان  سنندج
- کانون نویسندگان ایران8: مارس؛ روز گرامی‌داشت مبارزات زنان
- بیانیه‌ی بیدارزنی به‌مناسبت هشت‌ مارس، روز جهانی زنان
- بیانیه مشترک جمعی از فعالین جنبش نوین رهایی زن، دانشجویان، زندانیان سیاسی سابق، معلمان پیشرو، و دادخواهان در داخل و خارج کشور به مناسبت ۸مارس روز جهانی زن
گرامی باد مبارزه ۴۵ ساله علیه حجاب و عفاف، علیه قوانین و رژیم اسلامی،زنده باد انقلاب زن زندگی آزادی
- کنش های دامنه کارگران واحد زغالشویی کارخانه‌ البرز مرکزی سوادکوه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و قربانی  توطئه مدیران شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی شدن
- ادامه اعتراضات پرستاران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق  بیمارستان 12 فروردین کهنوج با استعفای دسته جمعی و شکایت از دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
- در ادامه سرکوب معلمان
ابلاغ نهایی حکم اخراج محمود ملاکی بازرس کانون صنفی معلمان بوشهر توسط دیوان عدالت اداری
- دیوان عدالت اداری با رد تجدید نظر خواهی آموزش و پرورش گیلان  رای برقراری رتبه بندی حسن نظریان معلم اخراجی مجددا تایید کرد  
- اقدام به خودكشى يك راننده شرکت كشت وصنعت حکیم فارابى بدلیل عدم پرداخت حقوق
- مرگ و سوختگی 4 کارگرپالایشگاه نفت آفتاب بندرعباس براثر آتش سوزی
*******
*گرامیداشت روز جهانی زن توسط فعالین حقوق زنان  سنندج
روزچهارشنبه 16 اسفند:گلباران مزار جان باختگان اعتراضات سراسری سال 1401 در آرامستان بهشت محمدی این شهر
روزپنج شنبه 17 اسفند،:پخش گل و اطلاعیه روز جهانی زن در سطح شهر
 
 
 
*کانون نویسندگان ایران8: مارس؛ روز گرامی‌داشت مبارزات زنان
هشت مارس، که در تقویم جهانی روز زن نام گرفته، گرامی‌داشت نخستین اعتراض‌های سازمان‌یافته‌ی زنان جهان و سرآغاز مبارزه‌‌ای است که بیش از صدوپنجاه سال از عمر آن می‌گذرد. مبارزه‌ای پرفراز و نشیب و پردامنه‌ که در گذر زمان از خواستِ بهبود شرایط اسفناک کار، به نبرد با محرومیت و تبعیض و نابرابری در همه‌ی عرصه‌های اجتماعی رسید و با دست‌آوردهایی که در حوزه‌های گوناگون آموزش و اشتغال و سیاست به ارمغان آورد هم پایه‌های سرمایه را به لرزه انداخت و هم ضربه‌هایی سهمگین به دیوار مردسالاری زد. 
واقعیت البته نشان می‌دهد که نه نظام سرمایه‌ دست از تکاپوی بهره‌کشی از زنان برداشته است نه مردسالاری دیرینه، و هر دو ــ گاه با هم‌دستی و گاه در رقابت ــ پیوسته راه‌هایی تازه جسته‌اند تا پابرجا بمانند و حتی مواضع ازدست‌رفته را باز پس گیرند. 
با این همه، برگ تازه‌ی تقویم تاریخ که این سال‌ها به همت زنان ایرانی ورق خورد یک بار دیگر به جهانیان گوشزد کرد که عرصه‌ی مبارزه‌ برای دست‌یابی به زندگی و حقوق شایسته‌ی انسانی پیوسته رزم‌آورانی تازه‌ می‌یابد که با شیوه‌های نو به میدان می‌آیند.
زنان آزادی‌خواه ایرانی که سال‌ها برای رهایی از قید استبداد و سنت‌های ارتجاعی جنگیده‌ بودند در سال ۵۷ نخستین قربانیان حاکمیت واپس‌گرای مذهبی بودند و به چشم خود دیدند که چه‌گونه اندک حقوق‌شان که از پس چندین دهه مبارزه به دست آمده بود به‌سادگی بر باد رفت و سرکوب سیستماتیک زنان به شکل‌های گوناگون ازجمله تحمیل حجاب گسترش یافت. بنابراین راهی جز ادامه‌ی مبارزه باقی نمانده بود. از این رو نخستین تشکل‌های مردمی، فعال‌ترین و اثرگذارترین‌شان را زنان به راه انداختند. و پس از سرکوبِ همه‌ی این سازمان‌ها در دهه‌های بعدی نیز هرگز میدان مبارزه از زنان شیفته‌ی آزادی‌ خالی نماند. برخی بی‌پرده و پروا حتی با نثار جان به پیش تاختند و دیگرانی با ایستادگی در برابر عرف و سنت دست به نبردی زدند که زیر پوست جامعه جریان یافت و گام به گام و نسل به نسل پیش رفت تا سرانجام به نام مهسا (ژینا)، که ستم‌کارانه به قتل رسید، با فریاد «زن زندگی آزادی» در خیابان‌ها طنین‌انداز شد. فریادی چنان فراگیرنده که از یک سو مردانی از پیر و جوان را به همراهی برانگیخت تا گواهی دهند که نظام ستم و سلطه‌‌ی مردانه بار دیگر، جایی دیگر، تَرَک برداشته است و از سوی دیگر توانست بسیارانی را در سراسر کشور برای برچیدن بساط ستم و سرکوب و سانسور راهی خیابان‌ها کند. زنان آزاده‌ی ایرانی ــ از روزنامه‌نگار، شاعر، نویسنده و هنرمند تا دانشجو، دانش‌آموز، کارگر و خانه‌دار ــ نشان دادند که به‌رغم تهدیدها و بازداشت‌‌های مکرر، به‌رغم وجود انواع شکنجه در زندان‌ها که اخبارش بیرون می‌آید، به‌رغم احکام سنگین حبس و اعدام‌ که با شدت و شماری افزون‌تر جریان داشته است، با وجود محرومیت‌های اجباری از تحصیل یا امکانات تأمین معاش و .... از مبارزه دست بر نخواهند داشت. 
کانون نویسندگان ایران با بزرگ‌داشت خاطره‌ی مهساها، نیکاها و آرمیتاها که جان عزیزشان در این راه فدا شد، این روز تاریخی را به تمامی زنان و مردان آزادی‌خواه شادباش می‌گوید ــ به‌ویژه به زنان شجاعی که حتی در بند یا زیر سایه‌ی تهدیدِ آن نیز برای آشکار کردن تباهی قلم می‌زنند زیرا دریافته‌اند که «آزادی بیان بی‌هیچ حصر و استثنا برای همگان» ضرورتی انکارناپذیر برای تحقق و پاس‌داشتِ زندگی شایسته‌ی انسانی است.
۱۷ اسفند ۱۴۰۲ (۷ مارس ۲۰۲۴)
*بیانیه‌ی بیدارزنی به‌مناسبت هشت‌ مارس، روز جهانی زنان
از هشت ‌مارس گذشته تا سال جاری، زنان، ثابت‌قدم‌تر از همیشه با ایستادگی و مقاومت خود، مبارزه‌ای روزمره را زندگی کرده‌اند. سال گذشته و در خلال قیام ژینا، با وجود حملات شیمیایی به مدارس، تداوم بازداشت‌های گسترده و آغاز پرونده‌سازی‌های امنیتی جدید برای خانواده‌های جان‌باختگان این قیام، باز هم زنان و فعالان حقوق ‌زنان، با سر دادن مطالبات خود، به خیابان‌ها آمدند. 
سال ۱۴۰۲، با اشد سرکوب‌های حاکمیت آغاز شد. مردمی که - چه در طی دهه‌های گذشته و چه در طی قیام ژینا -برای حق زندگی، پایان فقر و چپاول، آزادی و برابری و مبارزه با تمامی قوانین واپسگرای استثمارگرانه، خیابان‌ها را به تسخیر خود درآورده بودند، حالا با گرانی‌های کمرشکن و مشت‌هایی در آستین و گرچه دور شده از خیابان‌ها، سال ۱۴۰۲ را آغاز کردند. در این میان اما مردم بلوچ، سنگر خیابان را با تداوم جمعه‌های اعتراضی خود حفظ کردند. 
طی یک سال گذشته، خشونت سیستماتیک علیه زنان ادامه داشته و در مقایسه با گذشته، گزارش‌های بیش‌تری از «زن‌کشی» و «قتل‌های ناموسی» منتشر شده است. زنان و کودکان قربانی کودک‌همسری، در محرومیت کامل از حقوق انسانی و قضایی خود و در فقدان بهره‌مندی از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان و - حق طلاق و خروج از زندگی خشونت‌بار - همچنان کشته می‌شوند. این قتل‌ها با گستردگی ابزارهایی نظیر شلیک گلوله، ضربات چاقو، خفگی، به‌دار آویختن و در مواردی جدا نمودن سر از تن و مثله‌سازی بدن زنان و کودکان دختر همراه بوده است. علاوه بر زنانی که به بهانه‌ی دفاع از گزاره‌های ارتجاعی «ناموس» و‌ «غیرت» توسط پدر، برادر، همسر، فرزند پسر، بستگان و …کشته شدند، در سال‌های اخیر، مواردی از کشته شدن اعضای جامعه‌ی +LGBTQ نیز گزارش شده است. مورد اخیر آن، قتل نوجوانی ۱۷ ساله است که به بهانه‌ی «رفتارهای زنانه و آرایش زنانه» توسط پدر خود در تاریخ ۱۰ بهمن‌ماه سال جاری به قتل رسید.
از سال گذشته تا کنون، وضعیت اقتصادی، حق اشتغال و معیشت زنان - به‌ویژه برای زنان کارگر - نیز سراسر تبعیض‌آمیز و در مواردی با جان سپردن زنان کارگر (در سایه‌ی فقدان ایمنی در محیط کار) همراه بوده است.
در کنار این فقر حداکثری و آپارتاید اقتصادی، بدن زنان نیز همچنان آماج سیاست‌های حکومتی مانند طرح جوانی جمعیت بوده که علاوه بر سلب حق سقط جنین، به صدور احکام قضایی و ابطال پروانه پزشکی متخصصان و در مواردی پلمپ مراکز درمانی منجر شده است.
در این میان، پرونده‌سازی امنیتی و اجرای احکام حبس برای زنان دارای پوشش اختیاری، مادران و خانواده‌های دادخواه -به‌ویژه قیام ژینا-، زنان و مردان مبارز در تشکل‌های صنفی معلمان، بازنشستگان و فعالان کارگری، نویسندگان و روشنفکران و به‌طور خاص فعالان حقوق زنان، با شدتی حداکثری در جریان است. از گیلان تا تهران و کردستان، بسیاری از فعالان حقوق زنان با افزایش خشم‌حکومت نسبت به خود، بازداشت‌های گر‌وهی، فردی و با خشونت‌های بی‌شمار در بازداشت و روند بازجویی، روانه زندان شده‌اند یا در آستانه صدور احکام حبس قرار دارند.
امسال، ژینای دیگری کشته شد؛ آرمیتا گراوند، نوجوانی سراسر شور زندگی که در پی ضرب و شتم ماموران ایستگاه مترو شهدا در تهران دچار خونریزی جمجمه شد و پس از ۲۸ روز اغما جان سپرد. سال جاری، سال خون و اعدام بود. اعدام سه‌نفر از بازداشت‌شدگان قیام ژینا و اعضای پرونده خانه اصفهان (سعید یعقوبی، مجید کاظمی و صالح میرهاشمی)، همچنین «محمد قبادلو» در کنار بی‌شمار زندانیان عقیدتی و یا جرایم عمومی در زندان‌های کشور، حاکی از ولع حاکمیت برای حکم‌رانی به هر قیمتی است.
در سالی که گذشت، دانشگاه‌ها نیز از چکمه‌ی نیروهای امنیتی بی‌نصیب نماندند. اخراج، تعلیق، محرومیت از خوابگاه و … سهم دانشجویانی شد که تجربه‌ی به‌لرزه درآوردن دانشگاه را زیر پای خود به‌ثبت رسانده بودند.
علی‌رغم تمامی این سرکوب‌ها و به‌کارگیری ابزارهای وحشیانه، اما زنان، جسورتر و بی‌باک‌تر از گذشته ایستاده‌اند. کافی است به ممارست روزمره‌ی زنانِ معتقد به پوشش اختیاری نگاهی بیندازیم. کافی است به تلاش دانشجویان و دانش‌آموزان دختر برای تسخیر فضایی هرچند کوچک، جهت انعکاس صدای مخالف‌شان گوش دهیم. ما شور زندگی مردان و زنان معترضی که با آسیب‌دیدگی چشمی و مصائب آن، هنوز هم باور به تغییر بنیادین دارند را از یاد نبرده‌ایم، چرا که گفتند: «با یک چشم نیز می‌توان سقوط دیکتاتور را دید».
ما زمزمه‌کنان، سرود رهایی زن را سر می‌دهیم و باور داریم که با اتکا بر حق تعیین سرنوشت به دستان خود، ظلمات ارتجاع را با روشنی خورشید، ویران خواهیم کرد.
زنده‌باد رهایی زنان
زنده‌باد بیداری زنان
زنده‌باد آزادی
*بیانیه مشترک جمعی از فعالین جنبش نوین رهایی زن، دانشجویان، زندانیان سیاسی سابق، معلمان پیشرو، و دادخواهان در داخل و خارج کشور به مناسبت ۸مارس روز جهانی زن
گرامی باد مبارزه ۴۵ ساله علیه حجاب و عفاف، علیه قوانین و رژیم اسلامی،زنده باد انقلاب زن زندگی آزادی
هشت مارس روز جهانی زن ۱۴۰۲ در حالی فرا میرسد که انقلاب زن زندگی آزادی که پس از قتل حکومتی مهسا/ژینا امینی‌ آغاز شد، تاکنون در مبارزه علیه بنیان‌های رژیم اسلامی، ضربات مهلکی به "حجاب" زده و چنانچه از روند کارزار "بیحجابی سراسری" در سطوح مختلف جامعه، و نیز در طرف مقابل از عملکرد حکومت و دستگاههای سرکوب آن مشهود است، خاکریز حجاب از دست حکومت خارج شده است.
آری، چنین است؛ حکومتی که با کوبیدن حجاب به پیشانی زنان با پونز، با اعدام و شکنجه و تجاوز و زندان سر کار آمده، با "حجاب سوزان" در روزهای آتشین انقلاب زن زندگی آزادی و در ادامه با رشد و گسترش "بی‌حجابی سراسری"، به ورطه سقوط کشیده میشود چرا که یکی از ارکان و پایه‌ها و سنگرهای اساسی آن به درجات بسیاری از دست رفته و در برابر ایستادگی و مقاومت جانانه زنان در برابر تحمیل حجاب، و همراهی مردان برابری طلب و آزادیخواه، مستاصل تر از هر زمانی است.
امسال ۴۵امین سالگرد تظاهرات باشکوه زنان و مدافعین حقوق زن و نیروهای انقلابی و رادیکال در هشت مارس سال ۵۷ علیه فرمان خمینی به حجاب - این نماد بردگی و تحقیر زن و پرچم اسلام سیاسی - است که با شعارهای "آزادی نه شرقی است نه غربی ست"، "ما انقلاب نکردیم تا به عقب برگردیم"، "استبداد به هر شکلش محکوم است"، "ما خواستار حکومتی هستیم که بر پایه برابری انسانها استوار باشد"، "آزادی زن آزادی جامعه"، پاسخی تاریخی و درخور به حجاب و قوانین اسلامی و مصادره کنندگان انقلاب ۵۷ به نفع جنبش اسلام سیاسی (که هر جا به قدرت رسیده اند با حجاب کشیدن بر سر زنان و کودکان و حمله به مدنیت و مدرنیسم و دستاوردهای انسانی، قدرت خود را تثبیت کرده اند) داد.
انقلاب زن زندگی آزادی، تجلی جنبش نوین رهایی زن است که در هشت مارس ۵۷ برای رهایی زن و رهایی جامعه و علیه حجاب و قوانین اسلامی شکل گرفت و دانه درخت تنومند "انقلاب زنانه" در ایران را کاشت و در سال ۱۴۰۱ در برابر حکومتی که با حجاب به جان زنان و جامعه افتاده و برای حفظ حجاب و ارزشهای اسلامی حاضر است مهساژینا را به قتل برساند، قد علم کرد. 
در ادامه اما، حکومت برای حفظ خود با قتل نیکا، سارینا، آرنیکا، حدیث، یلدا، آیدا، مریم، اسراء و غزاله و ده ها زن دیگر که به خیابان آمدند، با تجاوز در ملاء‌عام و بازداشتگاهها، با شلیک مستقیم به چشم و اندام جنسی زنان برای درس عبرت دادن، با اعدام معترضین، با قتل حکومتی آرمیتا گراوند، با بازداشت فعالین و پرونده سازی و صدور احکام سنگین، با شلاق  و حجاب‌بان، با محرومیت زنان از خدمات اجتماعی، با بیکار سازی، تمام تلاش خود را کرده تا با حمله به زنان که نیروهای محرکه انقلاب زن زندگی آزادی اند، انقلاب زن زندگی آزادی را سرکوب کند.
اما انقلاب زن زندگی آزادی به اشکال مختلف در لایه های عمیق جامعه ایران زنده و جاری است چرا که جنبش آزادیخواهی و برابری طلبی آنقدر در جامعه ایران نهادینه بوده و هست که پس از گذشت بیش از چهار دهه از قدرت گیری جمهوری اسلامی، نه این حکومت توانست با ایجاد رعب و وحشت زنان را از مبارزه باز دارد و مطیع و برده خود کند، و نه هیچ نیروی دیگری از جمله فمینیست‌های اسلامی برآمده از دل جریان اصلاحات توانست ارزشهای ارتجاعی را به آن حُقنه کنند؛ اینجا نقش زنان مبارز ایران که ده ها سال، پرچمداران جنبش رادیکال و پیشرو زن، علیه حجاب و قوانین اسلامی بوده و هستند آنچنان حائز اهمیت است که با وقوع انقلاب زن زندگی آزادی در جهان از آن به عنوان اولین "انقلاب زنانه" تاریخ بشریت یاد میکنند که قطعا الهام بخش مبارزه زنان در افغانستان علیه طالبان و دیگر کشورهای اسلامی زده در خاورمیانه علیه جریانات اسلامی است.
ما جمعی از فعالین جنبش نوین رهایی زن، دانشجویان، زندانیان سیاسی سابق، معلمان پیشرو، دادخواهان در داخل و خارج کشور، بر این باوریم که جامعه ایران و در صف مقدم آن، زنان از تهران تا کردستان تا بلوچستان و خوزستان و آذربایجان و جای جای ایران با جدال و مبارزه مستمر و روزانه با عوامل رژیم علیه حجاب اجباری، برای کرامت و شان و منزلت انسانی زن، بر سر مطالبات پیشرو زنان، علیه سرکوب و شکنجه و تجاوز و زندان و اعدام و استثمار و بردگی، برای یک جامعه مرفه و شاد و آزاد و برابر و سکولار برای همه، در تداوم انقلاب زن زندگی آزادی از کف خیابان تا زندانها نقش بسزایی دارند؛ چنانچه "بند زنان زندان اوین" را تبدیل به خط مقدم جبهه مقابل جمهوری اسلامی کرده اند.
ما امضا کنندگان این بیانیه، تاکید بر محافظت از دستاورد مهم و تاریخی انقلاب زن زندگی آزادی که سنگر فتح شده حجاب باشد، و گسترش هرچه بیشتر و تثبیت بیحجابی سراسری در سطوح مختلف جامعه از خیابان، تا دانشگاه و مدارس و محیط کار داریم. 
ما تاکید داریم برای فتح خاکریزهای بعدی همچون "تفکیک جنسیتی" (که از زمان روی کار آمدن رژیم اسلامی یک ابزار قانونی برای روبروی هم قرار دادن "زن" و "مرد" بوده و بستر بی‌حقوقی های متعددی برای نیمی از جامعه پهن کرده،) باید قاطعانه از مبارزات بی وقفه دانشجویان حمایت کنیم و خاکریز به خاکریز از دست حکومت خارج کنیم. 
برای پایان دادن به کودک کُشی و زن کُشی، برای پایان دادن به بردگی جنسی، برای پایان دادن به قتل های ناموسی، برای پایان دادن به ستم به رنگین کمانیها، برای پایان دادن به اعدام، برای نجات انسانها پیروزی انقلاب زن زندگی آزادی تنها فرصت پیش روی ما است تا با درهم کوبیدن نظام آپارتاید جنسی و جنسیتی، نرینه سالار و مذهبی و تا مغز استخوان ضد زن است و نیمی از جامعه را از ابتدایی ترین حقوق خود به صورت قانونی محروم کرده و با خشونت و جنایات سازمان یافته قانونی و دولتی و قضایی، زندگی میلیونها زن در ایران را به نابودی کشانده است، و کل جامعه را به گروگان گرفته، به زیر بکشیم.
ما از تمامی دولتهای جهانی میخواهیم که جمهوری اسلامی را بعنوان یک رژیم آپارتاید جنسیتی بایکوت کنند. چرا که این رژیم زن کُش در داخل ایران مشروعیتی ندارد و خواست ما از جامعه جهانی هم مشروعیت زدایی از این رژیم است.
امضا کنندگان به ترتیب حروف الفبا (جمعی از فعالین داخل و خارج کشور):
- راحله احمدی / فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی سابق
- رها احمدی / مدافع حقوق زنان و کودکان 
- عظمت اژدری / از خانواده های دادخواه هواپیمای اوکراینی
- صبا آلاله / روانشناس بالینی، روان‌تحلیل‌گر سیاسی و اجتماعی
- سوری بابایی چگینی / فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی
- لادن بازرگان / از خانواده های دادخواه دهه شصت شمسی
- کوکب بداغی پگاه / فعال صنفی معلمان
- فریبا برهان‌زهی / فعال حقوق زنان و اهل بلوچستان
- نصرت بهشتی / معلم بازنشسته، فعال جنبش زنان و کارگری
- شعله پاکروان / مادر دادخواه زنده یاد ریحانه جباری
- مهسا پیرایی / دختر دادخواه مینو مجیدی از کشته شدگان انقلاب زن زندگی آزادی
- بنفشه جمالی / فعال حقوق زنان
- آزاده دواچی / فعال حقوق زنان
- فرشته دیدنی / فعال حقوق زنان
- آذین رضایی / فعال حقوق زنان
- ملیکا زر / مدیر اجرایی شبکه شش‌رنگ و کنشگر جامعه ال‌جی‌بی‌تی+
- سارا سیاهپور / فعال صنفی معلمان
- حدیث صبوری / فعال حقوق زنان 
- شیرین شمس / از مسئولین تشکل انقلاب زنانه
- نسیبه شمسایی / فعال حقوق زنان
- جوانا طیمسی / همسر دادخواه زنده یاد محسن مظلوم
- نرگس ظریفیان / فعال حقوق زنان
- منیره عربشاهی / فعال جنبش زنان
- سهیل عربی / زندانی سیاسی در تبعید،‌ کارگر دادخواه
- بیان عظیمی / همسر دادخواه زنده یاد پژمان فاتحی
- محبوبه فرح‌زادی / عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان تهران
- علی قلی لو / فعال حقوق زنان و زندانی سیاسی سابق
- مژگان کشاورز / فعال حقوق زنان
- ماریا محمودی / همسر دادخواه محمد فرامرزی جانباخته راه آزادی
- رادا مردانی / فعال جنبش معلمان
- آوین مصطفی‌زاده / فعال حقوق بشر و زنان
- سوران منصورنیا / برادر دادخواه برهان منصورنیا از کشته شدگان آبان ۹۸
- مهدی موسوی / شاعر و نویسنده، مدافع حقوق زنان
- خدیجه مهدی‌پور / فعال سیاسی
- پوران ناظمی / فعال حقوق زنان 
- مهشید ناظمی / فعال حقوق زنان
تشکل‌ها، نهادها و گروه‌های دانشجویی:
- تشکل دانشجویان پیشرو
- نهاد آزادی‌خواهان دانشگاه تهران شمال
- تشکل آزاد اندیشان جندی‌شاپور
- اتحاد دانشجویان دانشگاه الزهرا
- نهاد دانشجویان دانشگاه آزاد اصفهان
- اتحاد دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان
- انجمن دانشجویان آزادی‌خواه دانشگاه بهشتی
فعالین و دانشجویان:
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
- دانشگاه آزاد شهرقدس
- دانشگاه شیراز
*کنش های دامنه کارگران واحد زغالشویی کارخانه‌ البرز مرکزی سوادکوه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و قربانی  توطئه مدیران شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی شدن
روزپنج شنبه 17 اسفند، کارگران بیکارشده زغالشویی کارخانه‌ البرز مرکزی سوادکوه بدنبال پلمب این واحد توسط مراجع قضایی از کنش های دامنه دارشان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و قربانی  توطئه مدیران شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی شدن در اختلاف با پیمانکار خبردادند.
 
واحد زغال‌شویی کارخانه دولتی البرز مرکزی واقع درشهرستان سواد کوه دراستان مازندران به دلیل تخلفات پیمانکار و شکایت مدیرعامل شرکت پلمب شده و تعدادی از کارگران آن در آستانه عید نوروز بیکار شده‌اند، این درحالی است که هیچ حق بیمه‌ای برای آنها واریز نشده و اکنون امکان دریافت حقوق بیکاری هم ندارند.
یکی از کارگران شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی با بیان اینکه از پاییز تاکنون حقوقی دریافت نکردیم و بیمه هم واریز نشده است،به خبرنگاررسانه ای گفت: نه تنها حقوق و بیمه ما را واریز نکردند، بلکه باوجود اینکه به ما قول داده بودند تا برج 11 الی 12 به سرکار برمی‌گردیم، اما هنوز کاری برای ما انجام نداده‌اند.
وی با بیان اینکه از فرمانداری و استانداری پیگیری کردیم و حکم اجرای احکام هم گرفته‌ایم، اضافه کرد: عوامل شرکت البرز به ما گفته بودند که از پیمانکار شکایت کنید تا بیمه بیکاری بگیریم، اما بیمه بیکاری تعلق نگرفت، زیرا اداره کار و تامین اجتماعی به ما گفت اصلا حق بیمه‌ای برای شما واریز نشده و لذا بیمه بیکاری هم به شما تعلق نمی‌گیرد.
این کارگر با گلایه نسبت به وضعیت پیش آمده، تصریح کرد: شرکت قصد برداشتن پیمانکار را داشت و کارگران را جلو انداخت تا کارش پیش برود، البته ما هم از پیمانکار راضی نبودیم، چون بیمه و سختی کار از شرکت دریافت نمی‌کردیم.
این فرد با تاکید بر پیش رو بودن عید و مشکلات اقتصادی گفت: شرکت البرز مرکزی تا تعیین پیمانکار جدید می‌تواند با نظارت یک نماینده از سوی شرکت، کار را دوباره راه‌اندازی کند و ما برای خود شرکت البرز کار کنیم تا لااقل شب عیدی مشکلات اقتصادی و دست تنگی ما را شرمنده خانواده نکند، اما کسی به داد ما نمی‌رسد و عوامل شرکت پاسخگو نیستند.
یکی دیگر از کارگران نیز گفت: تمام دستگاه‌ها و بار ورودی متعلق به البرز است، پیمانکار قبلی بابت بار ورودی چیزی پرداخت نمی‌کرد و فقط ماهیانه درصدی بابت تولید به شرکت البرز می‌داد؛ از سال 96 نیز بارها زمزمه فسخ قراداد با پیمانکار شنیده می‌شد، اما اقدامی نشد تا اکنون که شرایط اینگونه شد و حالا کسی به به داد ما نمی‌رسد.
این کارگر شرکت زغال‌سنگ البرز مرکزی افزود: وقتی پیمانکار حق و حقوق ما را نمی‌داد، اعترض کردیم و مدیران شرکت البرز مرکزی روزی در نمازخانه ساختمان اداری شرکت به ما گفتند شما با ما همکاری کنید تا قرارداد فسخ شود و تا آمدن پیمانکار جدید شما را به بیمه بیکاری می‌فرستیم، درصورتی که بیمه پرداخت نمی‌شد و ما بی‌خبر بودیم و اکنون نیز بیمه بیکاری به ما تعلق نمی‌گیرد.
وی افزود: از برج 7 برای ما بیمه‌ای رد نشده و نمی‌توان بیمه بیکاری گرفت، عید نزدیک است و ما دچار مشکل اقتصادی شدیم، درحالی که شرکت می‌تواند با نظارت اجازه دهد کار را شروع کنیم اما هر روز بهانه می‌آورد.
شد و شرکت با شرایط بالاتری پیش خواهد رفت تا مشکلاتی که درگذشته داشتیم، تکرار نشود.
*ادامه اعتراضات پرستاران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق  بیمارستان 12 فروردین کهنوج با استعفای دسته جمعی و شکایت از دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
 
درهمین رابطه:طومار اعتراضی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق
جمعی از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در بیمارستان شهرستان کهنوج دراستان کرمان با امضای طوماری نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق اعتراض کردند واعلام کردند با شرایط فعلی، ادامه کار خدمت‌رسانی به بیماران ممکن نیست.
*در ادامه سرکوب معلمان
ابلاغ نهایی حکم اخراج محمود ملاکی بازرس کانون صنفی معلمان بوشهر توسط دیوان عدالت اداری
پیش‌تر هیات تجدیدنظر وزارت آموزش و پرورش حکم اخراج این فعال صنفی را صادر کرده بود؛ پس از اعتراض ایشان به حکم صادره دیوان عدالت اداری رای به حکم اخراج #محمود_ملاکی را صادر کرد.
حکم شلاق و سه ماه حبس که به جریمه نقدی تبدیل شد نیز به اجرای احکام رفت.
لازم به ذکر است پرونده‌های متعدد قضایی علیه این فعال صنفی در جریان است.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن این حکم ظالمانه و اعلام حمایت قاطع از آقای محمود ملاکی و دیگر فعالین صنفی، به آمرین و عاملین چنین احکامی هشدار می‌دهد که صدور این احکام نه تنها مانع مطالبه‌گری معلمان نخواهد شد بلکه این سرکوب‌ها خشم نهفته معلمان را شعله‌ورتر از هر زمانی خواهد کرد.
*دیوان عدالت اداری با رد تجدید نظر خواهی آموزش و پرورش گیلان  رای برقراری رتبه بندی حسن نظریان معلم اخراجی مجددا تایید کرد  
حسن نظریان  از اعضای کانون صنفی معلمان گیلان، پیش‌تر  با حکم  هیات تخلفات آموزش و  پرورش هم از رتبه بندی محروم شده بود و هم با رای این هیات از کار اخراج شده بود.
در حالی آموزش و پرورش گیلان  به رای دیوان در خصوص رتبه بندی ایشان  اعتراض کرده است که با پرونده سازی‌های متعدد علیه این فعال صنفی حکم اخراج ایشان را صادر کرده است
شورای هماهنگی پرونده سازی‌ها علیه حسن نظریان معلم شجاع ، آگاه  و توانمند گیلان را محکوم می‌کند و خواهان لغو حکم اخراج و بازگشت به کار این فعال صنفی معلمان است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*اقدام به خودكشى يك راننده شرکت كشت وصنعت حکیم فارابى بدلیل عدم پرداخت حقوق
روزسه شنبه 15 اسفند،يك راننده شركت كشت وصنعت حكيم فارابى بدلیل عدم پرداخت حقوق اقدام به خودكشى كرد كه خوشبختانه  توسط همکارانش نجات يافت.
برپایه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی، يكى از كارگران این شرکت واقع در کیلومتر 35 جاده اهواز – آبادان دراین باره گفت: اين راننده به  دلیل عدم پرداختن حقوقش دو روز  مقابل درب شركت خوابيده بود و بعد از دو روز به دليل گرسنگى جهت تهيه مواد غذائى وارد شركت شده كه با ضرب وشتم ماموران نيروى انتظامى و حراست شركت فارابى مواجه مى شود، او را با مشت ولگد و توهين ناموسی از شركت بيرونش كردند و به دليل فشارى كه به او وارد شده وبه نشانه اعتراض، خود را مقابل درب شركت حلق آويز كرد اما ديگر معترضين او را نجات دادند.
*مرگ و سوختگی 4 کارگرپالایشگاه نفت آفتاب بندرعباس براثر آتش سوزی
روزپنج شنبه 17 اسفند، براثر آتش سوزی یکی از کوره‌های پالایشگاه نفت آفتاب واقع در شهرک صنعتی خلیج فارس بندرعباس یک کارگر جان باخت و 3 کارگر دچار سوختگی و در بیمارستان بستری شدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید