اعتراضات کارگری در نقاط مختلف، از خوزستان چه خبر و چند خبر دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اعتراضات کارگران معدن چادرملو، آبفای ایذه، سیمان لامرد، سنگ آهن بافق، و درگذشت کارگر هفت تپه امروز ۲۱ مهرماه هفتمین روز اعتصاب کارگران پیمانکاری #معدن_چادرملو بود. اعتراض این کارگران به وضع بد معیشتی و بازداشت چهار همکارشان بود. بنا بر آخرین گزارشها  زیر فشار این اعتراضات،‌ کارگران بازداشتی با قرار وثیقه آزاد شدند اما برای شمار دیگری از کارگران پیام احضار آمده است. کارگران چادرملو برای پیگیری مطالباتشان و علیه سرکوبگریهای حکومت اعتراضات خود را ادامه می دهند. 

کارگران شرکت پیمانکاری آسفالت طوس در معدن چادرملو نیز همانگونه که قبلا گزارش کردیم از شنبه هفته گذشته در اعتراض به دریافت حقوقی کمتر از کارگران قرارداد مستقیم و بی‌کیفیت بودن بیمه تکمیلی اعتصاب و تجمع کرده‌اند. بنا بر خبرها در تجمع روز گذشته این کارگران تعدادی از خانواده های کارگران نیز شرکت داشتند. شرکت خانواده ها در اعتراضات کارگری تاثیر مهمی در تقویت این مبارزات و قدرت اجتماعی این مبارزات دارد. خواست مهم این کارگران افزایش مزد و مزایای مزدی و بهبود وضعیت بیمه تکمیلی است. به گفته کارگران  کارفرما اعلام کرده ترمیم حقوق امکانپذیر نیست و کارگران با ادامه اعتراضشان بر مطالبه خود مصر هستند. 
امروز دوزادهم مهرماه همچنین  کارگران آبفای ایذه بدلیل عدم پرداخت حقوق سه ماه گذشته و معوقات خود از سال ۱۴۰۰، دست به اعتصاب زدند. در این روز این کارگران مقابل اداره آبفا تجمع کردند. به گفته این کارگران آنها مبلغی بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان طلب عقب افتاده دارند. 
خبر اعتراضی دیگر در این روز  مربوط به ادامه اعتراضات کارگران سیمان لامرد در استان فارس به دلیل پرداخت نشدن حقوق و سایر مطالبات است. کارفرما تا اطلاع ثانوی کارخانه را  تعطیل اعلام کرده است و کارگران اعلام کرده اند که به اعتراضشان ادامه میدهند. 
در این روز همچنین همزمان با حضور مدیر عامل شرکت سنگ آهن مرکزی در نماز جمعه بافق، کارگران این شرکت به محل نماز جمعه رفتند و در آنجا شعارهای اعتراضی خود را علیه او سر دادند و بعد هم خارج شدند.  
متاسفانه در این روز یعنی روز ۲۱ مهرماه از سوی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه خبر درگذشت یکی از کارگران فصلی این شرکت به نام فالح سعدی که بدلیل عدم تمدید قرارداد خود و از شدت خشم دست به خودکشی زده بود، رسانه ای شد. فالح سعدی در نوزدهم مهرماه دست به خود کشی زده بود و با کمال تاسف بعد از ۴۸ ساعت بستری در بیمارستان اهواز، جان خود را از دست داد. درگذشت او  را به خانواده  اش ، به کارگران نیشکر هفت تپه و به همگان تسلیت میگوییم. 
بدین ترتیب یک بار دیگر کارفرمایان و سرمایه داران مفتخور و جنایتکار جان کارگر دیگری ر اگرفتند. کارگران حکومت اسلامی، قانون کار و کارفرمایان جنایتکار را مسئول مرگ همکار خود می دانند. سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه  ضمن گزارش این خبر  خواستار پیگرد مسببان این واقعه شد.
آخرین خبر اینکه امروز  ۲۱ مهرماه شعبه ۳۶ دادگاه حکومتی تجدیدنظر تهران، حکم شش ماه و یک روز حبس برای محمد حبیبی معلم محبوب و معترضی که سالها در زندان بود را تایید کرد. اتهام محمد حبیبی تبلیغ علیه نظام اعلام شده است. معلمان به امنیتی کردن مبارزات و پرونده سازی برای همکاران خود و صدور احکام زندان و سرکوبگریهای حکومت اعتراض دارند. خواست فوری آنها بسته شدن تمامی پرونده های امنیتی و آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان زندانی است. 
 
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۱ مهر ۱۴۰۳، ۱۲ اکتبر ۲۰۲۴

 

حکم اعدام شریفه محمدی لغو شد!
شریفه محمدی باید بی قید و شرط آزاد شود
 بدنبال کارزاری جهانی علیه حکم اعدام برای شریفه محمدی،  فعال کارگری شناخته شده و محبوب  روز گذشته اعلام شد که حکم اعدام او توسط دیوان عالی حکومت نقض شده است. کارزار دفاع از شریفه محمدی یک کارزار  سیاسی و اجتماعی گسترده است که یک سر آن در زندانها، سر دیگر در کف خیابانها  و بخش دیگرش در  کشورهای مختلف دنیا جریان دارد. آزادی شریفه محمدی و همه زندانیان سیاسی خواست همه مردم است و لغو حکم اعدام او فورا موجی از شادی را دامن زد. 
حزب کمونیست کارگری این موفقیت را  به شریفه محمدی عزیز ُ  به خانواده اش و همه کسانیکه در  اعتراض به این حکم جنایتکارانه فریاد اعتراضشان بلند بود تبریک میگوید. شریفه محمدی باید از تمامی اتهامات تبرئه شود و بدون و قید و شرط آزاد گردد. شریفه  ۱۴ تیر ماه  ۱۴۰۳ بود که به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده بود.
جمهوری اسلامی حکومت اعدام و جنایت است و به سادگی برای زندانیان احکام اعدام صادر می کند و جنایات بی شماری را مرتکب شده است. با سرنگونی این حکومت میتوان جامعه ای بدون اعدام و شکنجه و سرکوب را برپا کرد. 

 
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۱ مهر ۱۴۰۳، ۱۲ اکتبر ۲۰۲۴

 

تجمع کارگران رسمی نفت در شهرک های مسکونی جم همراه با خانواده  ها
امروز بیستم مهرماه کارگران رسمی نفت در شرکت فلات قاره در سیری برای پیگیری خواستهایشان تجمع کردند. در همین رابطه روز نوزدهم مهرماه کارگران رسمی ساکن در شهرک‌های مسکونی جم بهمراه خانواده های خود دست به تجمع راهپیمایی زدند.   حضور خانواده ها در تجمعات کارگران رسمی نفت بعدی اجتماعی تری به مبارزات آنها میدهد. کارگران در  بخش های مختلف  نفت میتوانند این الگو را  بدست گیرند و به اعتراضات خود قدرت ببخشند. اهم خواستهای این کارگران عبارتند از: حذف کامل سقف‌حقوق، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، عودت کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت بک‌پی و عدم دست‌درازی به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت ، تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، و استرداد مازاد مالیات کسر شده.
دراین روز همچنین کارگران شرکت سنگ آهن مرکزی بافق یزد در ادامه اعتراضاتشان دست به تجمع و اعتراض زدند. اعتصاب این کارگران بخاطر وضع بد معیشتی و کاریشان از هجدهم مهر ماه آغاز شده و هنوز ادامه دارد. بنا بر خبرها در این اعتصاب بخش بارگیری هم تعطیل شده است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۰ مهر ۱۴۰۳، ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴

 

از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
 ۱۳ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳
جمعه ۲۰ مهر
- سخنگوی اورژانس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از مصدوم شدن سه مرد جوان در پی حادثه انفجار در یک معدن سنگ در کیلومتر ۲۰ محور هفتکل-باغملک خبر داده است. این کارگران ۲۴ ، ۲۶ ، و ۳۵ سال سن دارند و به بیمارستان مادر رامهرمز منتقل شده‌اند.  بدین ترتیب بار دیگر کارفرمایان در  معدنی  دیگر جنایت  آفریدند.  با  اعتراض سراسری جلوی این جنایات آشکار را باید گرفت.
-بازنشستگان شوش و اهواز در ادامه یکشنبه های اعتراضی برای پیگیری مطالباتشان برای ۲۲ مهر فراخوان به تجمع داده اند.  در فراخوان این بازنشستگان لیستی از شعارهای اعتراضی آنها آمده است که عبارتند از:‌ "فقط کف خیابون به دست میاد حقمون"، "زندگی حق مسلم ماست!"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد! "، "شریفه محمدی آزاد باید گردد!"، "ما گوشت دم توپ صاحبان زر و زور و قدرت نخواهیم شد!"، "نابود باد بندگی، زنده باد زندگی!"
پنجشنبه ۱۹ مهر
- بنا بر گزارشات منتشر شده  دولتی  و  اعلام مرکز پایش، شاخص کیفی هوا در بسیاری از  شهرهای خوزستان از جمله بهبهان، شوشتر،‌ خرمشهر، اهواز، رامهرمز، اندیمشک، دزفول، شوش، شادگان و هویزه نشان‌دهنده ناسالم بودن هوا است. تخریب محیط زیست و هوای ناسالم و آب آلوده از جمله موضوعات مورد اعتراض مردم  در این استان است. در این رابطه مردم بارها زنجیره انسانی تشکیل داده و با شعار هوای سالم حق مسلم مسلم صدای اعتراض خود را  بلند کرده اند. 
- ساعت یازده صبح ۱۹ مهر متاسفانه یکی از کارگران فصلی شرکت هفت تپه بخاطر عدم تمدید وضعیت  فصلی به قراردادی،  توسط مردانی مدیر کشاورزی و دکتر قلابی معاونت کشاورزی و با هماهنگی دورباشی، بر اثر خشم فراوان اقدام به خودسوزی کرده و دچار ۵۰ درصد سوختگی شد و اکنون در بیمارستان طالقانی بستری است. مقامات مسئول با فشارهای جنایتکارانه کارگر را به کام خودکشی میکشند و بعد هم تلاش میکنند خبر آنرا پنهان نگاهدارند. 
‏چهارشنبه ۱۸ مهر
- رضا عرب‌پور، از بازداشت‌شدگان انقلاب “زن، زندگی، آزادی” در ایذه، توسط دادگاه انقلاب اهواز به ۱۵ سال حبس  محکوم شد. او به همراه هفت نفر دیگر با  اتهامات امنیتی در یک پرونده مشترک بازداشت شده بود. رضا عرب‌پور نزدیک به ۲۳ ماه  است که در بازداشت موقت به سر میبرد و  به اتهام معاونت در محاربه به چنین حکم وحشیانه ای محکوم  شده است. رضا عرب پور باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود و پرونده امنیتی او مسدود گردد.
 سه شنبه ۱۷ مهر 
 -  هومان الماسی، زندانی سیاسی  ۱۸ ماه است که در زندان شیبان اهواز در  بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد و با وجود وخامت جسمی از دریافت درمان پزشکی مناسب و اعزام به مراکز درمانی محروم مانده است. محرومیت از دارو و درمان در زندانهای بخشی از جنایت حکومت اسلامی در قبال زندانیان است. هومان الماسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شود. پرونده امنیتی او مسدود گردد و تحت درمان لازم و رایگان قرار گیرد.
دوشنبه ۱۶ مهر
- بازنشستگان مخابرات در ادامه دوشنبه های اعتراضی سراسری این بازنشستگان برای پیگیری مطالباتشان  دراهواز  دست به تجمع و راهپیمایی زدند و اعتراض خود را به فقر و بی تامینی فریاد زدند.
یکشنبه ۸ مهر 
- بازنشستگان تامین اجتماعی همراه با بازنشستگان در دیگر شهرها در اهواز و شوش نیز مقابل سازمان تامین اجتماعی  تجمع کردند. در اهواز بازنشستگان شعار میدادند:" هم‌مجلس، هم دولت، ظلم میکنند به ملت"، "دولت جنایت میکند، مجلس حمایت میکند"، و "سفره ی بی نان ما، چه میخواهید از جان ما؟".  در شوش بازنشستگان از کرخه و شوش و هفت تپه در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند . در این تجمع بازنشستگان از مشکلات معیشتی خود سخن گفتند. از اینکه حقوقها با وجود گرانیها و محرومیت از بیمه درمانی رایگان و رشد هر روزه قیمت کالاها حتی یک هفته آنها را کفاف نمیدهد حرف زدند و با شعارهای "گرانی، تورم، مال ماست، انگل زاده آمریکاست"، "حقوق بازنشسته فقط واسه یک هفته" فریاد اعتراضشان را بلند کردند. دیگر شعارهای این بازنشستگان عبارت بودند از"کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "شریفه محمدی آزاد باید گردد"،"ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما"،  و"کو مهار تورم، دروغ نگین به مردم" فریاد خود را به وضعیت حاکم بلند کردند. 
- بازنشستگان فولاد و معدن دراهواز در ادامه اعتراضات خود و در حمایت از تجمع همکارانشان  در تهران  در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواستهایشان تجمع کردند. 
شنبه ۷ مهر   
---طبق گرارشات در مدرسه ابتدایی محسن حججی در شهر شاوور (از توابع شهرستان شوش) دانش آموزان بر روی زمین می نشینند و این گوشه ای از وضع اسفناک بسیاری از مدارس در  استان خوزستان و بسیاری از استانهای دیگر است. یک خواست مورد تاکید معلمان در اعتراضاتشان تحصیل رایگان و برخورداری همه دانش آموزان از امکانات مناسب آموزشی و مدارس امن و مناسب است. 
 جمعه ۱۳ مهر
- بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش برای روز پانرده مهر در تداوم یکشنبه های اعتراضی با  فریاد "زندگی حق مسلم ماست"، "فقط کف خیابان بدست میاد حق ما" فراخوان به تجمع در مقابل فرمانداری را داده اند. 
واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
 ۲۰ مهر ۱۴۰۳، ۱۱ اکتبر  ۲۰۲۴.

 

ده اکتبر روز جهانی علیه اعدام و بیانیه های اعتراضی علیه اعدامها
امروز ۱۹ مهر برابر با ده اکتبر روز جهانی علیه اعدام است. شماری از تشکلهای کارگری و اجتماعی از جمله شورای بازنشستگان، گروه اتحاد بازنشستگان، نهاد دادخواهان، و اتحاد بازنشستگان، طی بیانیه هایی صدای اعتراض خود را به اعدامها توسط جمهوری اسلامی بلند کرده و برلغو کامل مجازات اعدام تاکید کرده اند:
شورای بازنشستگان ایران در بیانیه خود مینویسد: "اعدام قتل عمد حکومتیست. هر اعدام یک قتل است. اعدام خشونت آشکار علیه مردم برای مرعوب کردن جامعه است.اعدام، پنهان کردن مقصران اصلی در چشم  مردمیست که خود قربانی سیستم نابرابر و یا معترضین به این ساختار پر از تبعیض هستند.  مجازات اعدام وقیحانه ترین و کثیف ترین شکل قتل عمد است. جهان در دهه سوم قرن بیست و یکم دیگر چنین مجازات غیرانسانی را تحمل نمی‌کند. بشریت متمدن و مردم پیشرو علیه مجازات اعدام به صف شده اند!!"
نهاد دادخوان در بیانیه خود از سه شنبه های نه به اعدام توسط زندانیان زندانهای مختلف حمایت کرده و به مناسبت ده اکتبر روز جهانی علیه اعدام مینویسد:"جنبش نه به اعدام و مبارزه علیه شنیع ترین ابزار سرکوب حکومتی بعد از انقلاب " زن زندگی آزادی " به مبارزه  و جنبشی فراگیر و اجتماعی بدل شده است و در کارزار #سه_شنبه_های_نه_به_اعدام تبلور پیدا کرده است. مبارزه ای که از درون زندان و با اعتصاب غذای زندانیان قزل حصار ، در مخالفت با اجرای احکام اعدام آغاز شد و در هر سه شنبه تداوم و گسترش یافت. هر هفته بر تعداد زندانهایی که به این کارزار می پیوندند اضافه شده و مورد حمایت ۲۲ زندان در سراسر کشور قرار گرفته است. شخصیت ها، نهادها و بخشهای زیادی از مردم  آزادیخواه به سه شنبه های نه به اعدام پیوسته اند. ما دادخواهان که سالهاست زخم خورده ی خنجر خونین اعدام و قتل حکومتی هستیم ، درآستانه ۱۰ اکتبر روز جهانی مبارزه علیه اعدام ،همه انسانهای آزادیخواه را فرا می خوانیم برای   نابودی دستگاه اعدام و قطع این بازوی اصلی سرکوب ، به عنوان جنایت مستمر حکومتی"
اتحاد بازنشستگان ضمن اعلام اعتراض خود به حکم شنیع اعدام بعنوان نقض حقوق بشر مینویسد:"همه_با_هم_به_مجازات_اعدام_نه_بگوییم".
و بالاخره گروه اتحاد بازنشستگان به مناسبت دهم اکتبر بیانیه داده و از جمله مینویسد:"وقتی کلان دزدان و برهم زنان امنیت جامعه در  حاشیه امنیت هستند حکم محاربه و اعدام برای معترضان و حتی آن سارقی که ایجاد رعب نموده بی معناست. کلان دزدان علت معضل هستند و آن سارق، معلول شرایط کلان اقتصادی. باید آگاهی بخشید، اتحاد و همبستگی جمعی و عملی برای توقف اعدام را گسترش داد و نسبت به کاسبان حقوق بشر توهمی نداشت".
در بیانیه «کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام»  در این هفته نیز چنین آمده است:؛از نهادها و ارگان‌های سیاسی، مدنی و حقوق بشری داخلی و بین‌المللی می‌خواهد که برای نجات جان محکومان به اعدام در ایران حمایت کنند و جامعه جهانی را برای محاکمه و بازخواست سران حکومت ایران به دلیل چهار دهه جنایت علیه بشریت مجاب نمایند.
جنبش علیه اعدام یک جنبش قدرتمند درایران است . یکسر این جنبش در زندانها و در کف خیابانها  و سردیگرش در اقصاء نقاط جهان است. اتحاد سراسری علیه اعدام و سرکوبگری های حکومت گام مهمی در پیشروی انقلاب زن زندگی آزادی است. از جمله بازنشستگان همواره با فریاد نه تهدید، نه سرکوب دیگر اثر ندارد، پیگیر مطالباتشان بوده و خواستهای اعتراضی کل جامعه را نمایندگی کرده اند.  
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴

تجمع کارگران آسفالت طوس چادرملو و سنگ آهن بافق یزد  و فراخوان بازنشستگان فولاد و معدن و تامین اجتماعی به تجمع برای یکشنبه ۲۲ مهر
امروز پنجشنبه ۱۹ مهر کارگران شرکت آسفالت طوس معدن چادرملو در اعتراض به وضع بد معیشتی و شغلی خود و با مطالبه افزایش پایه حقوق برای پنجمین روز دست به اعتصاب و تجمع زدند. کارگران آسفالت طوس می‌گویند که در برابر کار سختی که انجام میدهند مزد کمی به آنها پرداخت میشود که ته تناسبی با کار آنها و نه با هزینه های زندگی دارد.  مشکل دیگر این کارگران محرومیت از بیمه رایگان و باکیفیت است و این کارگران بر حل مشکلات بیمه ای خود تاکید دارند.
در این روز همچنین کارگران شرکت سنگ آهن بافق نیز در ادامه اعتراضاتشان در رابطه با مشکلات معیشتی و کاری دست به تجمع زدند.
خبر دیگر اینکه بازنشستگان فولاد و معدن و تامین اجتماعی در ادامه یکشنبه های اعتراضی خود و برای پیگیری مطالباتشان به تجمع برای روز ۲۲ مهر  فراخوان داده اند. بازنشستگان فولاد در مقابل صندوق بازنشستگی و بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل تامین اجتماعی تجمع خواهند کرد. این فراخوانها با شعارهای "نه تهدید، نه زندان، دیگر اثر ندارد"، "فقط کف خیابان بدست میاد حقمون" پاسخی به حمله وحشیانه سرکوبگران حکومت به تجمع بازنشستگان فولاد و معدن در یکشنبه گذشته است. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۱۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴