اخباروگزارش های کارگری 9-13 دی ماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- صاحب منصبان هر کجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند: اعتراض کارگران کارخانه واگن‌سازی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق همزمان با بازدید عضو شورای شهر تهران- تجمع بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اهواز- اعتراض کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به چراغ سبزدولت ابراهیم رئیسی به واردات علیرغم وعده و وعیدهایش- بلند شدن دوباره صدای فریاد کارگران شهرداری رودبارنسبت به عدم پرداخت بموقع ماه ها حقوق- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

مدیریت ناکارآمد شرکت واحد اضافه کاری را مختص رانندگانی که با سرعت بیشتر می‌رانند کرده است

- بیانیه‌ی اعتراضی جمعی از زندانیان سیاسی اوین در حمایت از بکتاش آبتین:

جان‌های شریف، قربانی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی

- کانون نویسندگان ایران:رضا خندان (مهابادی) از بیمارستان مرخص شد.

- تجمع اعتراضی اهالی شهرک یاغچیان تبریزنسبت به احداث پمپ بنزین بجای ایجاد فضای سبز

- بازهم واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران واینبار مصدوم شدن 13 کارگر شاغل در شهرک صنعتی سلماس

- جان باختن کارگر پالایشگاه پارسیان بدنبال گرفتارشدن سرویس رفت وآمد کارگران در سیلاب

- جان باختن یک کارگرمقنی زیرآواردر پروژه متروی قم

- جان باختن یک کارگر معدن ساوجبلاغ براثر سقوط سنگ از روی تسمه نقاله بر روی سرش

*صاحب منصبان هر کجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:

اعتراض کارگران کارخانه واگن‌سازی تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق همزمان با بازدید عضو شورای شهر تهران

کارگران کارخانه واگن‌سازی تهران واقع در بزرگراه بهشت زهرا پایتخت همزمان بابازدید عضو شورای شهر تهران،اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق،ابرازکردند.

درهمین رابطه،روز یکشنبه محمد آخوندی عضو شورای شهر تهران در نطق پیش از دستور جلسه علنی این شورا گفت: چند روز گذشته بازدیدی از کارخانه واگن سازی داشتیم تا بحث قطار ملی را پیگیری کنیم، ولی متاسفانه متوجه مشکلات دیگری شدیم که بسیاری از کارگران کارخانه گلایه ای مبنی بر عدم پرداخت حقوق های خود داشتند.

*تجمع بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی اهواز

امروز دوشنبه ۱۳دی‌ماه ۱۴۰۰، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی استان خوزستان، در مقابل ساختمان اداره کل سازمان تامین اجتماعی این استان تجمع کردند.

تجمع این افراد در اعتراض به ادامه وضعیت بد معیشتی و اجرای همسانسازی ناقص و عدم تصویب دائمی آن صورت گرفته است.


قطعنامه تجمع بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز که امروز در پایان تجمع قرائت شد:

 

منبع مجموعه گزارش بالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*اعتراض کارگران کارخانه هپکواراک نسبت به چراغ سبزدولت ابراهیم رئیسی به واردات علیرغم وعده و وعیدهایش

کارگران کارخانه هپکو از ادامه‌ی واردات ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی و چراغ سبز مسئولان به واردکنندگان انتقاد کردند و افزودند: انتظار داشتیم در دولت جدید جلوی واردات ماشین‌آلات و دستگاه‌هایی که توان ساخت آن‌ها در مجموعه‌ی هپکو وجود دارد، گرفته شود اما متاسفانه می‌بینیم پشت هم چراغ سبز به واردات می‌دهند و به بهانه مشکلات معادن، منافع هپکو و تولید ملی را به خطر می‌اندازند.

آنها درادامه گفتگوباخبرنگاررسانه ای اضافه کردند:نهم دیماه، معاون وزیر صمت گفت: با واردات 500 دستگاه ماشین‌الات معدنی موافقت شد. رضا محتشمی‎ پور در نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه معدن استان بوشهر افزود: برای تامین ماشین آلات معدنی یک مشکل عمومی در کشور وجود دارد که برخی شرکت‌ها با فضاسازی رسانه‌ای در تلاش هستند تا مانع از واردات این وسلیه شوند.

وی یادآور شد: برای واردات ماشین آلات معدنی ممانعت‌‌هایی ایجاد شده که در این زمینه خود معدن‎داران نیز باید با مطالبه‎گری خود این موضوع را تبیین کنند.

کارگران هپکودرخاتمه گفتند: این فرد مسئول به هپکو آمده و از نزدیک قابلیت‌ها و توانمندی‌های این شرکت را مشاهده کرده؛ عجیب است که حالا به واردات چراغ سبز می‌دهد! ما کارگران انتظار داشتیم با حل مشکل بدهی‌ها، تولید روی غلتک بیفتد اما تا زمانیکه واردات برقرار است، امیدی به رونق گرفتن هپکو نیست.

*بلند شدن دوباره صدای فریاد کارگران شهرداری رودبارنسبت به عدم پرداخت بموقع ماه ها حقوق

روزدوشنبه 13 دی ماه برای یکبار دیگر، کارگران شهرداری رودباردراستان گیلان صدای اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت بموقع ماه ها حقوق فریاد زدند.

آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند: عدم پرداخت منظم دستمزد در مجموعه شهرداری رودبار مشکلات خانوادگی و معیشتی برای کارگران به وجود آورده است.

کارگران معترض این شهرداری گفتند: اغلب کارگران به علت‌ عدم پرداخت منظم دستمزدها با مشکل روبه‌رو هستند. طی این مدت از همه آشنایان قرض کرده‌ایم. به علت مشکلات مالی شهرداری و پرداخت نشدن دست‌کم چهار تا پنج ماه از دستمزدهایمان نسبت به هزینه‌های واقعی زندگی، هر روز سفره‌هایمان به نسبت روز قبل کوچکتر می‌شود.

این کارگران که برای دریافت معوقات مزدی خود به نهادهای مسئول مراجعه کرده‌اند، هنوز پاسخی دریافت نکرده‌اند.

یک کارگر که نگران امنیت شغلی خود و همکارانش است،گفت: غیر از حقوق‌های معوق سال جاری، مطالبات پرداخت نشده قدیمی هم داریم که مربوط به سالهای 94 و95 است و پیمانکار هنوز به حساب کارگران واریز نکرده است.

او گفت: در مجموعه شهرداری رودبار بیشتر از 18سال است تحت مسئولیت یک شرکت واسطه‌ای مشغول کار هستیم، شرکتی که به بهانه تامین نیرو عملا هیچ نقشی در ارائه خدمات ندارد.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

مدیریت ناکارآمد شرکت واحد اضافه کاری را مختص رانندگانی که با سرعت بیشتر می‌رانند کرده است

مدیریت ناکارآمد سامانه یک شرکت واحد، اضافه کاری را مختص رانندگانی که با سرعت بیشتر می‌رانند کرده است و حتی به این دسته از رانندگان خارج از ظرفیت اضافه کاری می‌دهد که مخاطراتی برای رانندگان و شهروندان دارد.

مدیریت هیچ اضافه کاری به رانندگانی که ترجیح می‌دهند با سرعت معقول در کلانشهر تهران رانندگی کنند نمی‌دهد و در عوض رانندگانی که با سرعت می‌رانند روزانه تا بیش از ۱۴ ساعت کار می‌دهد. این در حالی است که از گذشته در شرکت واحد به رانندگان به دلیل مخاطرات روزانه بیش از ۱۱ ساعت و ۲۰ دقیقه کار داده نمی‌شد.

مدیریت ناکارآمد شرکت واحد به راننده عصر کاری که عصر کار است در ۸:۳۰ کار عادی روزانه و ۱:۳۰ دقیقه اضافه کار مجموعا در ۱۰ ساعت کار شش نیمراه کار می‌کنند در شیفت صبح هم ۴ ساعت اضافه کاری می‌دهد اما به رانندگان عصر کار که در ۸:۳۰ کار عادی روزانه چهار نیمراه کار می‌کنند اضافه کاری نمی‌دهد.

سندیکای کارگران شرکت سوء استفاده مدیریت از نیاز مالی رانندگان و مختص نمودن اضافه کاری برای رانندگانی که با سرعت بیشتر را می‌رانند محکوم می‌کند. این شیوه اعمال مدیریت، ریسک تصادف را برای رانندگان بیشتر می‌کند و مخاطرات جدی برای رانندگان و شهروندان دارد. همچنین بهره‌کشی از رانندگان به این صورت موجب فرسودگی جسمی و روحی رانندگان می‌شود.

*بیانیه‌ی اعتراضی جمعی از زندانیان سیاسی اوین در حمایت از بکتاش آبتین:

جان‌های شریف، قربانی دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی

بکتاش آبتین، شاعر، فیلمساز و عضو کانون نویسندگان ایران که به جرم بیان اندیشه‌های خود در زندان محبوس است پس از طی یک دوره بیماری کرونا و عدم رسیدگی به موقع مسئولان زندان اوین، هم‌اکنون در کما به سر می‌برد. به گفته‌ی پزشکان معالج، سطح اکسیژن خون بکتاش تا حد ۴۰ افت کرده و در این وضعیت، برای تداوم حیات، او را به خواب مصنوعی فرو برده‌اند.

ما زندانیان بند ۸ زندان اوین سال گذشته نیز شاهد اتفاق مشابهی بودیم: عدم رسیدگی درمانی به وضعیت بهنام محجوبی که به مرگ او و همچون همیشه عدم پاسخگویی مناسب مسئولان منجر شد. هم‌اکنون هم رضا خندان (مهابادی)، زندانی سیاسی اوین و یکی دیگر از اعضای کانون نویسندگان ایران به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری است.

وابسته کردن جسم رنجور زندانیان به انواع داروهای آرام‌بخش، عدم اعزام به موقع به بیمارستان طرف قرارداد زندان اوین، تلاش برای لاپوشانی کردن و بی‌اهمیت جلوه دادن بیماری، تأخیر در اعطای مرخصی درمانی، پایین بودن کیفیت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌های ضروری برای بدن، کاهش جیره‌ی بهداشتی زندانیان و قرار دادن زندانی در وضعیت خطرزای جسمی و روانی از جمله مواردی است که یک بیماری ساده و قابل درمان و پیشگیری را در فضای زندان به مسئله‌ی مرگ و زندگی تبدیل می‌کند.

بر اساس اطلاعات موثق، محکومان اختلاس‌گر وابسته به حکومت که به حبس‌های بلندمدت محکوم شده‌اند، با صدور حکم "رأی باز" از سوی قوه‌ی قضاییه‌، دوران محکومیت خود را در خانه‌ها، ویلاها، شرکت‌ها و کارخانه‌هایشان سپری می‌کنند و حال آنکه بکتاش آبتین صرفاً به جرم خلق اثر هنری و فعالیت اجتماعی مؤثر علیه سانسور در کانون نویسندگان ایران روی تخت بیمارستان به خواب مصنوعی برده شده تا جسم نیمه‌جان او اکسیژن کمتری مصرف کند‌.

بکتاش در ۱۵ ماه مدت حبس خود، از هیچ امکان و فرصتی برای دفاع از زندانیان تحت ستم در زندان جمهوری اسلامی دریغ نکرده و همواره دوشادوش و همراه زندانیان حقوق آنها را پیگیری کرده است.

ما زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین ضمن اعتراض به قوه‌ی قضاییه‌، سازمان زندان‌ها و کلیه‌ی نهادهای مسئول، عواقب هرگونه خطر جانی برای بکتاش آبتین را نه متوجه کووید ۱۹ بلکه بر عهده‌ی آنها می‌دانیم و از افکار عمومی و تمامی نهادهای حقوق بشری مستقل انتظار داریم پس از بررسی دقیق کارنامه‌ی جمهوری اسلامی در نقض آزادی بیان، حقوق بشر و سرکوب زندانیان، زمینه‌های مؤثر و عملی را برای آزادی همه‌ی زندانیان سیاسی فراهم سازند.

۱۲ دی ۱۴۰۰

ایوب اهراری، علی افخم ابراهیمی، پیمان پورداد، آرش جوهری، معین حاجی‌زاده، علی‌اصغر حسنی راد، مصطفی خسروی، مهدی دارینی، مهران رئوف، خسرو صادقی بروجنی، سینا ظهیری، محمود علی‌نقی، سیروس قرچه، آرش گنجی، پارسا گلشنی، مهدی محمدی، امیرحسین میرخلیلی، مجتبی نایری، احمد یزدانی‌.

منبع:کانال کانون نویسندگان ایران

*کانون نویسندگان ایران:رضا خندان (مهابادی) از بیمارستان مرخص شد.

رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو زندانی کانون نویسندگان ایران که به علت ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شده بود، عصر امروز، ۱۲ دی‌ماه از بیمارستان مرخص شد. یادآوری می‌کنیم که بهداری اوین ابتدا خندان را نیز همچون بکتاش آبتین، که پیش از او به کرونا مبتلا شده بود، با دادن مختصری دارو به بند بازگردانده بود. اما با وخامت حال او، همبندانش او را دوباره به بهداری زندان بازگرداندند و خواهان انتقال او به بیمارستان در بیرون از زندان شدند. خندان روز ۳۰ آذر در بیمارستان طالقانی بستری شد. اما شرایط امنیتی درمان در این بیمارستان و بستن زندانی با زنجیر به تخت بیمارستان بر وخامت حال خندان افزود و از همین رو خانواده و وکیلان او از زندانبانان درخواست مرخصی استعلاجی کردند تا درمان او زیر نظر خانواده و در بیمارستان دیگری ادامه یابد. زندان چهار روز بعد با این درخواست و تودیع وثیقه موافقت کرد. ۴ دی ماه خندان با ۶۰ درصد درگیری ریه به بیمارستان دیگری منتقل شد. خوشبختانه این اقدام تأثیرگذار بود و حال خندان رو به بهبود نهاد. امروز با تشخیص پزشک معالج خندان از بیمارستان ترخیص شد تا درمان او در خانه ادامه یابد. طبق آخرین معاینه‌ی پزشکی سطح اکسیژن او با ثبات است اما نیاز به مراقبت جدی دارد. همچنین دهان و لثه‌اش در اثر عوارض استفاده از دستگاه اکسیژن، آسیب دیده است.

لازم به ذکر است که وکیل خندان امروز با مراجعه به زندان توانست مرخصی استعلاجی او را یک هفته‌ی دیگر تمدید کند. هر چند به نظر نمی‌رسد با گذشت تنها یک هفته خندان به بهبودی کامل دست یابد و بازگرداندن او به زندان سلامت او را در معرض خطر قرار ندهد.

*تجمع اعتراضی اهالی شهرک یاغچیان تبریزنسبت به احداث پمپ بنزین بجای ایجاد فضای سبز

جمعی از اهالی شهرک یاغچیان تبریزبرای اعتراض به تغییر تصمیم ایجاد فضای سبز در آن منطقه به احداث پمپ بنزین دست به تجمع زدند.


به گزارش 12 دی یک منبع خبری محلی،قرار بود زمین بزرگی در شهرک یاغچیان تبریز به فضای سبز و محیط ورزشی تبدیل شود ولی در ادامه تصمیم به احداث جایگاه پمپ بنزین در این محل گرفته شده است.

اهالی منطقه نیز در مخالفت با این تصمیم، معترض شدند.

خبر این اعتراض شهروندان امروز در شورای شهر تبریز نیز مطرح شد.

یکی از اعضای شورای شهردر پایان جلسه علنی امروز گفت: در واکنش به اعتراضات اهالی یاغچیان که قرار است در حاشیه برج‌‌‌های قائم جایگاه پمپ بنزین ایجاد شود، این موضوع ارتباطی با شهرداری ندارد.

وی توضیح داد: بر اساس مصوبه ماده 5 تغییر کاربری صادر شده است و ارتباطی با شهرداری ندارد.

*بازهم واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران واینبار مصدوم شدن 13 کارگر شاغل در شهرک صنعتی سلماس

بامداد روز دوشنبه 13 دی، مینی‌بوس حامل کارگران شهرک صنعتی سلماس در محور سلماس به تسوج در استان آذربایجان شرقی واژگون و 13 کارگر مصدوم وبه بیمارستان سلماس منتقل شدند.

*جان باختن کارگر پالایشگاه پارسیان بدنبال گرفتارشدن سرویس رفت وآمد کارگران در سیلاب

یکشنبه شب(12 دی)،بدلیل لغو نشدن شیفت شب پالایشگاه پارسیان و طغیان رودخانه روستای نورآباد بخش وراوی و گرفتارشدن سرویس رفت وآمد کارگران این واحد تولیدی دراستان فارس درسیلاب،

یک کارگر ابزارِ دقیق جان خودراازدست داد و2 کارگر هم مصدوم شدند.

براساس گزارش رسانه ای شده، در صورت لغو شیفت کاری شبانه شاهد این اتفاق تلخ نبودیم.

*جان باختن یک کارگرمقنی زیرآواردر پروژه متروی قم

صبح روز یکشنبه 12 دی،یک کارگرمیهمان تبعه افغانستان حین کار حفر چاه در پروژه متروی قم بدلیل عدم رعایت تمهیدات ایمنی از جانب کارفرما مبنی بر حفر چاه جدید علیرغم وجود داشتن یک چاه وتخریب چاه،زیرتلی از آوار گرفتار وجان خودراازدست داد.

*جان باختن یک کارگر معدن ساوجبلاغ براثر سقوط سنگ از روی تسمه نقاله بر روی سرش

یک کارگر حین کار در یکی از معادن منطقه گلسار ساوجبلاغ بدنبال سقوط سنگ از روی تسمه نقاله بر روی سرش در دم جان خود را از دست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 11 دی ماه 1400

- دوران ملوک الکارفرمایی:

ادامه کنش های کارگران حق طلب مخابرات خوزستان برای بازگشت بکار وتره خرد نکردن کارفرما برای رای مراجع قضایی و درخواست نماینده رهبری و نماینده سیاسی امنیتی استان خوزستان

- تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات آموزشی استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری

- شماره ای دیگر از سریال تجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازنسبت به عدم پرداخت مطالبات و وعده های پوچ مسئولان

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

در تداوم اعتراضات به عدم اجرای بازنگری طبقه‌بندی مشاغل و عدم پرداخت مطالبات معوق، رانندگان شرکت واحد شنبه ۱۸ دی با چراغ روشن و سرعت ۳۰ کیلومتر حرکت می‌کنند و دیگر کارگران در توقفگاه‌ها درحمایت از رانندگان ساعت ده صبح جلوی دفتر مدیریت تجمع کنند

- خاتمه اعتراضات کارگران خشمگین نیروگاه گازی خلیج فارس وبازگشت بکارشان درپی وعده پاسخگویی به خواسته هایشان

- گزارش رسانه ای شده درباره اعتصاب کارگران کارخانه کاشی تبریز:

وعده‌ی مسئولان کارخانه کاشی تبریز برای رسیدگی به مشکلات کارگران

- عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی علیرغم وعده و وعیدها

- تجمع اعتراضی اهالی روستای زردین نسبت به حفرچاه جدید و انتقال آب مقابل استانداری یزد

- تجمع اعتراضی رانندگان تاکسی همدان نسبت به نرخ گذاری‌ها و برخورد تعزیرات مقابل ساختمان معاونت سازمان تاکسیرانی شهرداری همدان

- محمدحبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) به دادگاه انقلاب شهریار احضار شد

- هیراد پیربداقی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

- جان باختن کارگرشهرداری منطقه 8 اهواز براثرتصادف

- جان باختن یک کارگر جوان دریزد براثر سقوط از طبقه هفتم ساختمان

- جان باختن یک کارگر درکیش بدنبال سقوط از داربست طبقه ششم ساختمان

- بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران و اینبارمرگ ومصدومیت در پی تصادف مینی بوس حامل کارگران معدن سنگان خواف

*دوران ملوک الکارفرمایی:

ادامه کنش های کارگران حق طلب مخابرات خوزستان برای بازگشت بکار وتره خرد نکردن کارفرما برای رای مراجع قضایی و درخواست نماینده رهبری و نماینده سیاسی امنیتی استان خوزستان

روزشنبه 11 دی ماه، کارگران حق طلب مخابرات خوزستان از ادامه کنش های دامنه دارشان برای بازگشت بکار وبی تفاوتی کارفرما از جمله تره خرد نکردنش برای رای مراجع قضایی و درخواست نماینده رهبری و نماینده سیاسی امنیتی استان خوزستان،خبردادند.


این کارگران حق طلب اخراجی به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از مهلت یک هفته‌ای نماینده رهبری و نماینده سیاسی امنیتی استان خوزستان به مخابرات، حکم بازگشت به کار و تبدیل وضعیت نیروها همچنان اجرایی نشده است.

آنها افزودند:هفته‌ی گذشته در دیدار با نماینده رهبری در این استان، ارسلان غمگین (رئیس اداره کار خوزستان) و حیاتی (معاون سیاسی امنیتی استانداری) قول مساعد برای حل مشکل خود و اجرای احکام مراجع حل اختلاف گرفته بودند، از بلاتکلیفیِ خود و عدم اجرای احکام خبر دادند.

آنها درادامه اضافه کردند:متاسفانه بعد از مهلت یک هفته‌ای نماینده رهبری و نماینده سیاسی امنیتی استان خوزستان به شرکت پیشگامان و مخابرات، حکم بازگشت به کار و تبدیل وضعیت نیروها همچنان اجرایی نشده و این شرکت هیچ اهمیتی برای رای مراجع قضایی و درخواست نماینده ولی فقیه قائل نشده است.

خاطرنشان میشود که حدود 70 نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان که دو ماه بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، با استناد به تبصره 2 ماده 7 قانون کار برای تبدیل قراداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند. رای هیأت تشخیص به نفع این نیروها صادر شد و رأی هیأت حل اختلاف نیز برای تعدادی از مناطق صادر شده است.

در حال حاضر کارفرما به بهانه‌ی‌ عدم امضای قرارداد،این کارگران را اخراج کرده است در صورتیکه مطابق قانون کار و رایی که توسط هیاتهای تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب می‌آیند و باید به کار خود برگردند.

*تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات آموزشی استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری

روز شنبه 11 دی، معلمان خرید خدمات آموزشی استان قزوین برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل استانداری درکلانشهر قزوین زدند.


یکی از معلمان حاضر در این تجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: حدود هشت تا نه سال است که در این طرح مشغول به خدمت هستیم؛ اما متاسفانه نزدیک به سه ماه است که قراردادی با ما منعقد نشده و حقوق و بیمه‌ای نداریم.

وی درباره خواسته این گروه از معلمان عنوان کرد: تنظیم قرارداد به صورت کامل و به همراه بیمه و حقوق از خواسته‌های ما است؛ چرا که ما به‌صورت تمام وقت کار می‌کنیم و 24 ساعته هستیم و باید حقوق ما به این شکل پرداخت شود.

یکی دیگر از معلمان معترض حاضر در این تجمع گفت: از سال 93 مشغول به فعالیت هستیم، نزدیک به چهار ماه از آغاز سال تحصیلی می‌گذرد و ما علی‌رغم نداشتن قرارداد در کلاس‌ها حاضر شده و تدریس‌ها را انجام داده‌ایم و حدود یک تا دو ماه است که اداره از ما خواستار امضای قراردادی است که شامل 14 روز حقوق و بیمه بوده و عنوان پاره وقت در آن درج شده است.

وی ادامه داد: ما مانند معلمان رسمی عمل می‌کنیم و به اذعان خود آموزش و پرورش حتی بهتر از رسمی‌ها عمل می‌کنیم؛ اما قراردادی نداریم و درصوتی که تمام وقت درحال فعالیت بوده و در روستاها و جاهایی که معلمان رسمی حاضر به حضور در آنجا نیستند تدریس می‌کنیم در قرارداد پیشنهادی از عنوان پاره وقت برای ما استفاده شده است.

این معلم عنوان کرد: ما پیگیری‌هایی داشتیم و نامه‌هایی برای وزیر ارسال شده؛ اما حاضر نیستند هیچ گونه همکاری با ما داشته باشند.

یکی دیگر از معلمان معترض با هشت سال سابقه کار گفت: اگر پاره وقت به حساب بیاییم طرح کمیسیون اجتماعی شامل ما نمی‌شود؛ سال گذشته شامل ما می‌شد اما امسال با قرارداد ناقص شامل ما نمی‌شود.

وی ادامه داد: ما در طرح‌ها رتبه آورده و در شرایط سخت روستایی و در کلاس با 30 تا 40 دانش آموز هم تدریس داشته‌ و کمبود نیروی آموزش و پرورش را جبران کردیم؛ اما امسال شرایط را خیلی سخت کردند و برای حل مشکل خیلی دوندگی کردیم اما تاکنون نتیجه مثبتی حاصل نشده است.

این معلم تاکید کرد: کارکردن با حقوق 14 روزه و بیمه 22 روزه ظلم است؛ چرا که ما پابه پای معلمان استخدامی کار می‌کنیم.

یکی دیگر از معلمان حاضر در این تجمع درباره خواسته و اعتراض خود گفت: آذر ماه امسال تعدادی از معلمان ورودی 98 را تعدیل کردند و توجیه مدیرکل آموزش و پرورش نیز این بود که چون قزوین نباید در آن سال نیرو جذب می‌کرد و همچنین به دلیل کسری بودجه، امروز باید این نیروها تعدیل شوند.

وی ادامه داد: ایبن تعدیل نیرو درحالی است که از ابتدای سال تحصیلی آموزش و پرورش داخل کانال‌های رسمی خود فراخوان زد که 130 نفر نیرو کم دارد و از بازنشستگان و حق التدرسی‌ها درخواست همکاری کرد؛ بنابراین اگر تعدیل نیرو به خاطر عدم کارایی یا داشتن نیرو است چرا برای کمبود نیرو فراخوان می‌زنند؛ ضمن اینکه پرداخت حقوق آن‌ها نیز به اعتبار نیاز دارد و حتی بیشتر از ما است.

*شماره ای دیگر از سریال تجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازنسبت به عدم پرداخت مطالبات و وعده های پوچ مسئولان

روز شنبه 11 دی، کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازدرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات و وعده های پوچ مسئولان بابرپایی تجمع مقابل ساختمان خانه کارگر خواهان دیدار با استاندارفارس شدند.


بنابه گزارش رسانه ای شده، استاندار فارس در محل خانه کارگر حضور یافته و کارگران بازنشسته مخابرات راه دور توانستند با وی ملاقات کنند و اعتراضشان را نسبت به اجرا نشدن مصوبات استانداری فارس در دولت ابرازکنند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازنسبت به تره خرد کردن برای ابراهیم رئیسی وتوخالی بودن وعده هایش

روز سه شنبه 23 آذر،کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیرازبرای یکباردیگر دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند تا اعتراضشان را نسبت به وعده های توخالی ابراهیم رئیسی در مقام قوه های مقننه ومجریه مبنی بر پرداخت مطالباتشان بنمایش بگذارند واعلام کنند که مسئولان ذیربط در استان فارس برای وعده های رئیس الوعده تره هم خرد نمی کنند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،کارگران بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، امروز صبح در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات 15ساله خود با احتساب خسارت تاخیر و تادیه، مقابل استانداری فارس تجمع کردند.

معترضان با اشاره به 2 سفر استانی سال گذشته «سید ابراهیم رئیسی» در مقامِ رئیس قوه قضائیه و رئیس جمهور، یادآور شدند که حل مشکلات آن‌ها از وعده‌هایی بود که در سطح استان با مصوباتی هم همراه شد.

با این حال به گفته‌ی کارگران بازنشسته این شرکت، این مصوبات تاکنون اجرایی نشده است.

خاطرنشان می شودکه حدود 1500 کارگر بازنشسته مخابرات راه دور شیراز، بابت سنوات اشتغال و مطالبات مزدی گذشته طلبکار هستند. از آنجا که این شرکت در دهه 80 تعطیل شده و فعالیت اقتصادی ندارد، سال‌هاست که با وعده پرداخت مطالبات سرگردان شده‌اند.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

در تداوم اعتراضات به عدم اجرای بازنگری طبقه‌بندی مشاغل و عدم پرداخت مطالبات معوق، رانندگان شرکت واحد شنبه ۱۸ دی با چراغ روشن و سرعت ۳۰ کیلومتر حرکت می‌کنند و دیگر کارگران در توقفگاه‌ها درحمایت از رانندگان ساعت ده صبح جلوی دفتر مدیریت تجمع کنند

با توجه به پیگیری‌ها و نامه‌نگاری‌های چند سال گذشته درخصوص عدم اجرای طرح بازنگری طبقه‌بندی مشاغل و بی‌توجهی مدیریت و مسئولین نسبت به اجرای آن، رانندگان در تاریخ ۲۸ آذر دست به تجمع اعتراضی مقابل شورای شهر و شهرداری تهران زدند. هر چند که با شروع اعتراضات اخیر، کارت اعتباری در چند نوبت گذشته برابر با کارکنان شهرداری شارژ شده است و مدیریت شرکت واحد همچون گذشته دوباره اعلام کرده که اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل در دست اجراست و معاونت حمل و نقل شهرداری نیز وعده رسیدگی بیشتر به کارگران شرکت واحد را داده است. اما بنا بر تجربیات گذشته مشخص است که با فروکش کردن اعتراضات نه تنها وعده‌هایشان به فراموشی سپرده می‌شود بلکه تعرض بیشتری به حقوق کارگران خواهد شد و از طرفی با توجه باینکه تعداد زیادی از همکاران هر ساله بازنشسته می‌شوند، از افزایش حقوق ناشی از اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل محروم خواهند شد.

همکاران گرامی اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل و دریافت مطالبات معوق در گرو استمرار اعتراضات می‌باشد و چنانچه پس از اعتراض روشن کردن چراغ اتوبوس و کم کردن سرعت تا ۳۰ کیلومتر در روز ۱۸ دی (سایر کارگران شرکت واحد نیز در همبستگی با رانندگان ده صبح مقابل دفاتر مدیریت در سامانه‌ها تجمع خواهند کرد) مدیریت شرکت واحد حاضر به پذیرش خواسته‌های بحق‌مان نشود با نظر جمعی اعتراضی دیگر را برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

*خاتمه اعتراضات کارگران خشمگین نیروگاه گازی خلیج فارس وبازگشت بکارشان درپی وعده پاسخگویی به خواسته هایشان

روز شنبه 11 دی ،کارگران خشمگین نیروگاه گازی خلیج فارس از خاتمه اعتراض وبازگشت بکارشان درپی وعده پاسخگویی به خواسته هایشان،خبردادند.

کارگران شرکت نگهداشت کاران پیمانکار نیروگاه گازی خلیج فارس که در منطقه قلعه قاضی بندرعباس تحت مالکیت شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی (شستا) فعالیت دارند، با اشاره به دست از کارکشیدنشان،به خبرنگاررسانه ای گفتند: در آخرین روز تجمع، مدیرکل روابط کار وزارت کار با دستور وزیر کار به جمع کارگران آمد و با گوش دادن به مشکلات آنها و برگزاری یک جلسه، وعده پیگیری مطالباتمان را داد.

این کارگران ادامه دادند: کورش یزدان (مدیرکل روابط کار وزارت کار) با همراهی مدیرکل کار استان هرمزگان، مدیرعامل و هیئت مدیره شرکت تولید نیروی برق خلیج فارس و جمعی از کارگران شرکت نگهداشت‌کاران، در این جلسه حضور داشتند.

آنها افزودند: مهمترین مشکل کارگران ترمیم حقوق متناسب با تورم و هزینه زندگی، پرداخت نشدن برخی پاداش‌ها به همراه مزایای انگیزشی و رفاهی و حذف یک بند از قرارداد کاری کارگران از زمان واگذاری سهام شرکت در سال 99 به تامین اجتماعی است که در این جلسه قرار شد که این مطالبه از ابتدای سال 1400 برای کارگران پرداخت شود.

این کارگران گفتند: بخش دیگری از مشکلات کارگران این واحد نیروگاهی مطابق با قانون کار بر الزام به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای یکسان‌سازی و ترمیم حقوق است که در این خصوص نیز شرکت پیمانکار موظف شد این بند از قانون کار را برای همه کارگران پیمانکاری نیروگاه خلیج فارس اجرایی کند.

آنها درخاتمه گفتند:همچنین کارفرما موظف شده بعد از برگزاری این جلسه، مصوبات اجرا شده را به اطلاع وزارت کار برساند.

درهمین رابطه:کارگران نیروگاه گازی خلیج فارس درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به واگذاری به شستا وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مانع از ورود مدیران شستا و مدیرعامل و هیأت مدیره نیروگاه بداخل شدند وشب را در محل کارشان به سحررساندند وبه تجمعشان ادامه دادند

روز سه شنبه 7 دی، کارگران نیروگاه گازی خلیج فارس واقع در شمال شرقی بندرعباس و در منطقه قلعه قاضی نسبت به واگذاری به شستا وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مانع از ورود مدیران مدعی خرید شستا و مدیرعامل و هیأت مدیره نیروگاه بداخل شدند وآنان را به بیرون از نیروگاه هدایت کردند وسه شنبه شب را در محل کارشان به سحررساندند وروزچهارشنبه 8 دی به تجمعشان ادامه دادند.


براساس گزارش رسانه ای شده،کارگران این نیروگاه خواستار تغییر مدیرعامل و مدیران داخلی این نیروگاه به دلیل انفعال در برابر واگذاری آن هستند و از سوی دیگر خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد نیروگاهی با توجه به تصویب و ابلاغ آن از سوی وزارت کارند.

همچنین کارگران می‌گویند در فرآیند واگذاری این نیروگاه تخلفاتی رخ داده که واگذاری آن به شستا (زیرمجموعه تأمین اجتماعی) را مشکوک و ابهام‌دار ساخته است.


آخرین گزارش رسانه ای شده حاکی ازحضورروزچهارشنبه 8 دی کوروش یزدان مدیرکل روابط کار و جبران زحمت وزارت تعاون در جمع کارگران معترض نیروگاه خلیج فارس می باشد.

وی در جمع کارگران نیروگاه خلیج فارس با بیان این که با دستور مستقیم وزیر تعاون به بندرعباس آمده‌ام، وعده بازنگری در احکام کارکنان نیروگاه خلیج فارس بدون فوت وقت داد ومدعی شد بر اساس بخشنامه وزیر کار و تعاون، کلیه شرکت‌های تابعه این وزارتخانه مکلف هستند نسبت به اجرای مفاد قانون کار از قبیل طرح طبقه بندی مشاغل و تمام مختصاتی که در قانون کار آمده است، پایبند باشند.

*گزارش رسانه ای شده درباره اعتصاب کارگران کارخانه کاشی تبریز:

وعده‌ی مسئولان کارخانه کاشی تبریز برای رسیدگی به مشکلات کارگران

اعتراض کارگران کاشی تبریز که روز گذشته انجام شده بود، با وعده‌ی مسئولان کارخانه برای پیگیری مطالبات صنفی آن‌ها به پایان رسید.

منابع کارگری در تبریز گفتند: اعتراض کارگران شیف صبح کاشی تبریز که روز گذشته در محل رختکن کارخانه انجام شده بود، با وعده‌ی مسئولان برای پیگیری مطالبات صنفی آن‌ها به پایان رسید و کارگران بعد از چندساعت شروع به کار کردند.

خواسته‌ی کارگران کاشی تبریز؛ افزایش حقوق، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و همسان‌سازی حقوق است. همچنین کارگران این کارخانه معتقدند آنچه به عنوان حقوق دریافت می‌کنند باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی بسیار ناچیز است و کفاف معاش خانواده‌های آنها را نمی‌دهد.

به گفته‌ی کارگران؛ رایزنی برای حل مشکل کارگران این کارخانه با حضور مسئولان کارخانه صورت گرفته و قرار است ضمن افزایش حقوق، طرح طبقه‌بندی مشاغل که یکی از مهم‌ترین خواسته‌ی کارگران است، به زودی اجرایی شود. همچنین سایر مطالبات صنفی این کارگران در دست بررسی است.

گفته می‌شود؛ کارخانه کاشی تبریز حدود ۷۵۰ نفر کارگر دارد که در ۳ شیفت ۱۲ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت مشغول به کار هستند.

درهمین رابطه:

+کارگران کارخانه کاشی تبریز پس از قول مساعد مدیرعامل برای افزایش دستمزد به اعتصاب خود پایان دادند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بعدازظهر امروز جمعه ۱۰ دیماه کارگران کارخانه کاشی تبریز پس از چند ساعت اعتصاب و تجمع در محیط رختکن پرسنل، با صحبتهای آقای حسن‌زاده مدیرعامل شرکت مبنی بر افزایش پایه حقوق کارگران و اجرای آن در دریافتی‌های همین ماه، به اعتصاب خود پایان دادند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ دیماه ۱۴۰۰

++کارگران کارخانه کاشی تبریز دست به اعتصاب زدند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شیفت صبح کارخانه کاشی تبریز امروز جمعه دهم دیماه در اعتراض به سطح نازل دستمزدها دست به اعتصاب زدند و در محل رختکن تجمع کردند.

پیش‌تر کارفرما وعده داده بود که پایه حقوق کارگران را افزایش دهد اما با توجه به خُلف وعده کارفرما، این کارگران امروز صبح در محل رختکن مانده و از رفتن به سر کار امتناع کردند.

کارخانه کاشی تبریز حدود ۷۵۰ نفر کارگر دارد که در ۳ شیفت ۱۲ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت مشغول به کار هستند که تعداد ۲۵۰ نفر از کارگران شیفت صبح جمعه هم اکنون دست به اعتصاب زده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ دیماه ۱۴۰۰

*عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی علیرغم وعده و وعیدها

روز شنبه 11 دی، عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی علیرغم وعده و وعیدها،رسانه ای شد.

درهمین رابطه یکی از کارگران شاغل در منطقه به خبرنگار رسانه ای گفت: از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی خبری نیست. اجرای احکام صادره تا به این لحظه مسکوت است. به دلیل اینکه یک وکیل رسمی پرونده را پیگیری نکرده است و امضای الکترونیکی من به عنوان نماینده کارگران در پرونده‌ها ثبت شده، تمامی احکام صادره باطل شده است.

قابل یاد آوری است که اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای کارگران مدت موقت مطنقه ویژه پتروشمی با چالش‌های فراوانی همراه است. چالش مالی یکی از مشکلات اساسی کارگران این منطقه بود. اجرای حکم نیازمند محاسبات ریز ریالی بود یعنی مابه‌التفاوت اجرا نشدن طرح در سال‌های استخدام کارگران باید در نظرگرفته و به هیات حل اختلاف ارائه می‌شد. پس از انجام محاسبات ریالی، نماینده کارگران، مدارک را به اداره کار بندر امام تحویل داد اما مدارک در آنجا باقی مانده و به هیات تشخیص ارجاع نشد.

همچنین اداره کار سازمان منطقه ویژه موظف بوده تا این پرونده را خارج از نوبت رسیدگی کند. کارگران تمامی مدارک را به اداره کار تحویل می‌دهند و رسید هم دریافت می‌کنند. با این حال مدارک در اداره کار باقی مانده است و سازمان هم با وجود مصوبات صادره، اجرای احکام را پیگیری نمی‌کند.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای زردین نسبت به حفرچاه جدید و انتقال آب مقابل استانداری یزد

روزشنبه 11 دی،جمعی از اهالی روستای زردین از توابع شهرستان تفت در استان یزد برای اعتراض به حفرچاه جدید و انتقال آب به شهر مقابل استانداری یزد تجمع کردند.


براساس گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان با حمل پلاکاردهایی خواستار رسیدگی استاندار به موضوع کم آبی و توقف حفر چاه آب جدید در این منطقه شدند.

بنابهمین گزارش،دهستان زردین دارای بیش از 100رشته قنات است که با حفر 10 حلقه چاه عمیق در این دهستان عملا اکثر قنات‌ها خشک و دامداری و کشاورزی این روستا نابود شده است. در این وضعیت طرح حفر چاه جدید با عمق 190 متر برای انتقال آب آشامیدنی به شهر نیر با اعتراض‌های متوالی مردم زردین مواجه شده است.

همچنین اهالی این روستا با صدور بیانیه‌ای خواستار جدایی از شهرستان تفت و الحاق به شهرستان مهریز شدند.

*تجمع اعتراضی رانندگان تاکسی همدان نسبت به نرخ گذاری‌ها و برخورد تعزیرات مقابل ساختمان معاونت سازمان تاکسیرانی شهرداری همدان

روز شنبه 11 دی، رانندگان تاکسی همدان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به نرخ گذاری‌ها و برخورد تعزیرات با آنها، با توقف خودروهایشان در خیابان مقابل ساختمان معاونت سازمان تاکسیرانی شهرداری همدان تجمع کردند.


*محمدحبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) به دادگاه انقلاب شهریار احضار شد

بازپرس شعبه ششم دادسرای عمومی و انقلاب شهریار طی حکمی محمد حبیبی را برای پاره‌ای از توضیحات به پلیس امنیت ویژه غرب استان تهران احضار کرد در این احضاریه آمده است که این فعال صنفی همراه وکیل خود حاضر شود .

سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران پیش تر با اتهاماتی واهی به هفت سال و نیم زندان محکوم شده بود ، که نزدیک به سه سال را در زندان گذراند.همچنین دادگاه اداری وزارت آ.پ حکم اخراج ‌و‌بازخرید از خدمت را برای این فعال صنفی معلمان صادر کرده است .

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از فعالیت های صنفی و قانونی آقای حبیبی خواهان توقف پرونده سازی علیه فعالین صنفی است.

*هیراد پیربداقی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد

هیراد پیربداقی، فعال کارگری، امروز شنبه ۱۱ دی‌ماه، با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال کارگری، روز چهارشنبه ۸ دی‌ماه، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. آقای پیربداقی در تاریخ ۱۵ آبان‌ماه همراه با ضرب و شتم بازداشت و روز جمعه ۳ دی‌ماه از بازداشتگاه وزارت اطلاعات به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی هیراد پیربداقی را به او و خانواده‌اش شادباش گفته و خواهان منع تعقیب قضایی از وی، عسل محمدی و دیگر کارگران و فعالین کارگری زندانی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۱ دیماه ۱۴۰۰

*جان باختن کارگرشهرداری منطقه 8 اهواز براثرتصادف

صبح روز پنج شنبه 9 دی، کارگرشهرداری منطقه 8 اهوازبنام شاکر ناظرنیا درراه رفتن به محل کارش براثرتصادف جان خودرا ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر جوان دریزد براثر سقوط از طبقه هفتم ساختمان

یک کارگر 20 ساله حین کاردر یک ساختمان نیمه کاردریزد براثر سقوط از طبقه هفتم ساختمان بشدت مصدوم وپس از انتقال به بیمارستان جان خودرا ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر درکیش بدنبال سقوط از داربست طبقه ششم ساختمان

روزشنبه 11 دی،یک کارگر میهمان تبعه افغانستان حین کار در یکی از پروژه های ساختمانی کیش بدنبال سقوط از داربست طبقه ششم ساختمان در دم جان باخت.

*بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران و اینبارمرگ ومصدومیت در پی تصادف مینی بوس حامل کارگران معدن سنگان خواف

مسوول روابط عمومی مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برخورد مینی بوس حامل کارگران معدن با خودرو سواری پژو در تایباد خراسان رضوی 2 کشته و 15 مصدوم به جا گذاشت.

وی افزود: این حادثه حوالی ساعت 18 و 30دقیقه در منطقه دربند واقع در شهرستان تایباد رخ داد.

وی با بیان اینکه مجروحان حادثه به مراکز درمانی اعزام شدند گفت: یکی از مجروحان این حادثه سر صحنه و مصدوم دیگر در بیمارستان فوت کرد.

وی افزود: در بین مجروحان افراد دارای قطع عضو نیز مشاهده شده است.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 9 و 10 دی ماه 1400

- صاحب منصبان هر کجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:

1- تجمع جمعی از اهالی قم مقابل استانداری قم برای انعکاس صدای حق طلبیشان همزمان با سفر رئیس الوعده

2- اعتراض به وزیر اقتصاد نسبت به وضعیت کنونی بازار سرمایه و افت شدید بورس در ماه های اخیر

3- تجمع اعتراضی متقاضیان کار روستای اومار نسبت به عدم استخدامشان در معدن مس کیچی همزمان با حضور استاندار سیستان و بلوچستان

- کارگران کارخانه کاشی تبریز پس از قول مساعد مدیرعامل برای افزایش دستمزد به اعتصاب خود پایان دادند

- کارگرشهرداری پیربازاربا غضب شهردار روبرو شد ومورد ضرب وشتمش قرارگرفت

 

- اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته از زندان بزرگ تهران:صدای من باشید

- شاپور احسانی‌راد:گام‌های محکم کارگران و معلمان برای احقاق معیشت و منزلت

- کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

دادگاه انقلاب اهواز فعالان صنفی آقایان پیروز نامی ، علی کروشات و خانم فرنگیس نسیم‌پور را جهت رسیدگی به اتهامات فراخواند.

*صاحب منصبان هر کجا پامیگذارند با اعتراض وحق طلبی روبرومیشوند:

1- تجمع جمعی از اهالی قم مقابل استانداری قم برای انعکاس صدای حق طلبیشان همزمان با سفر رئیس الوعده

روز پنج شنبه 9 دی همزمان با سفر رئیس الوعده به قم،جمعی از اهالی این استان برای انعکاس صدای حق طلبیشان مقابل استانداری اجتماع کردند.


2- اعتراض به وزیر اقتصاد نسبت به وضعیت کنونی بازار سرمایه و افت شدید بورس در ماه های اخیر

همزمان با سفر روزپنج شنبه 9 دی هیات دولت به استان قم یکی از اهالی این شهرستان نسبت به وضعیت کنونی بازار سرمایه و افت شدید بورس در ماه های اخیر حتی پس از روی کار آمدن دولت رئیسی به احسان خاندوزی وزیر اقتصاد اعتراض کرد و تاکید داشت که با سرمایه گذاری در بورس، 400 میلیون تومان ضرر کرده است.

3- تجمع اعتراضی متقاضیان کار روستای اومار نسبت به عدم استخدامشان در معدن مس کیچی همزمان با حضور استاندار سیستان و بلوچستان

روز پنج شنبه 9 دی همزمان با بازدید استاندار سیستان و بلوچستان از معدن مس کیچی واقع در در دهستان سفیدابه شهرستان نیمروز ،جمعی از متقاضیان کار روستای اوماربرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بیکاری وعدم استخدامشان دست به تجمع زدند وخواهان اشتغال شدند.

 

*کارگران کارخانه کاشی تبریز پس از قول مساعد مدیرعامل برای افزایش دستمزد به اعتصاب خود پایان دادند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بعدازظهر امروز جمعه ۱۰ دیماه کارگران کارخانه کاشی تبریز پس از چند ساعت اعتصاب و تجمع در محیط رختکن پرسنل، با صحبتهای آقای حسن‌زاده مدیرعامل شرکت مبنی بر افزایش پایه حقوق کارگران و اجرای آن در دریافتی‌های همین ماه، به اعتصاب خود پایان دادند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ دیماه ۱۴۰۰

درهمین رابطه:کارگران کارخانه کاشی تبریز دست به اعتصاب زدند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شیفت صبح کارخانه کاشی تبریز امروز جمعه دهم دیماه در اعتراض به سطح نازل دستمزدها دست به اعتصاب زدند و در محل رختکن تجمع کردند.

پیش‌تر کارفرما وعده داده بود که پایه حقوق کارگران را افزایش دهد اما با توجه به خُلف وعده کارفرما، این کارگران امروز صبح در محل رختکن مانده و از رفتن به سر کار امتناع کردند.

کارخانه کاشی تبریز حدود ۷۵۰ نفر کارگر دارد که در ۳ شیفت ۱۲ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت مشغول به کار هستند که تعداد ۲۵۰ نفر از کارگران شیفت صبح جمعه هم اکنون دست به اعتصاب زده‌اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ دیماه ۱۴۰۰

*کارگرشهرداری پیربازاربا غضب شهردار روبرو شد ومورد ضرب وشتمش قرارگرفت

روز پنج شنبه 9 دی، کارگر 50 ساله شهرداری پیربازار مورد غضب شهرداراین شهر درمرکز استان گیلان قرارگرفت و بدنبال ضرب وشتم قرارگرفتن از جانب ئی مصدوم شد.


روز جمعه 10 دی،این کارگر مصدوم شهرداری پیربازار به خبرنگاررسانه ای گفت:قبل از تبدیل شدن دهستان پیربازار به شهر، 14 سال در دهیاری پیربازار خدمت می کردم و مشغول به کار بودم.

وی با اشاره به حضور اعضای شورای اسلامی و حضور وی برای پذیرایی از آنان افزود: وقتی وارد اتاق برای پذیرایی شدم شهردار از من می‌پرسد که اینجا چه کار می کنی؟ به او گفتم برای پذیرایی از اعضای شورا آمدم.

وی ادامه داد: شهردار به من گفت برو بیرون، گفتم برای چه اعضای شورا مهمان ما در شهرداری هستند باید از آنان پذیرایی کنم، گفت برو بیرون، گفتم برای چه مهمان هستند. بار دیگر شهردار گفت که به عنوان شهردار به تو دستور می دهم که بروی بیرون و سپس به شهردار گفتم چشم.

اما حتی پس از این شهردار با گرفتن یقه پیراهنم مرا به در اتاق زد و به باد کتک گرفت که البته حتما دوربین همه این ماجرا را ضبط کرده است.

کارگر مورد خشم شهردار قرار گرفته با بیان اینکه هیچ بی احترامی به شهردار نکردم، اظهار داشت: در ادامه اعضای شورا که در اتاق دیگر بودند آمدند و شهردار را جدا کرده و او را در جایی نشاندند.

وی افزود: با گذشت این حادثه شهردار حتی یک تماس با من نگرفت تا حالم را بپرسد، بدترین بلا را به سرم آوردند گفتم که فقط خدا را دارم ، پولی ندارم تا حقم را ثابت کنم.

*اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته از زندان بزرگ تهران:صدای من باشید

من اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته کارخانه کارتن سازی که خواهان افزایش حقوق خود ودیگر بازنشستگان طبق قانون بوده ودرتجمعات قانونی بازنشستگان شرکت کرده ام، با قوانین جمهوری اسلامی ایران مجرم شناخته شده ومحکوم به ۴ سال حبس شده ام و هم اکنون مدت ۹ ماه است که در "زندان تهران بزرگ" بسر میبرم.

درکجای دنیا یک فرد بازنشسته با ۶۶ سال سن وبیماریهای صرع، پروستات، کمردرد ودندان دردهای پی درپی فقط به خاطر اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود وشرکت درتجمعات مجرم شناخته شده وبه حبس محکوم میگردد؟

حکومت جمهوری اسلامی ایران درحالی با یک بازنشسته چنین برخوردی میکند که ادعای رعایت حقوق بشرش گوش جهانیان را کر کرده است.

"زندان تهران بزرگ" که درآن محبوس هستم نمونه ای از زندانهای ایران است که آب آشامیدنی ندارد و زندانی باید خود خریداری نماید. حتی از نظر مواد غذایی دارای کیفیت بسیار پایین است ! که درمواردی زندانی خود مجبور به خرید مواد وطبخ آن است.

در "زندان تهران بزرگ" حتی آب گرم مناسب برای استحمام وجود ندارد.

من اسماعیل گرامی صدایی از بازنشستگان بودم واز تمامی بازنشستگان، همکاران، دوستان، و آشنایان انتظار دارم صدای من باشند واین نامه را به هر زبانی که برایشان مقدور است ترجمه کرده وآن را برای سندیکاها واتحادیه های کارگری کشورهای مختلف وهمچنین سازمان حقوق بشر ارسال نمایند تا جهانیان بدانند که ادعای رعایت حقوق بشر حکومت جمهوری اسلامی ایران دروغی بیش نیست.

اسماعیل گرامی _کارگر بازنشسته

زندان تهران بزرگ

۱۴۰۰/۱۰/۶ برابر ۲۷ دسامبر ۲۰۲۱

*شاپور احسانی‌راد:گام‌های محکم کارگران و معلمان برای احقاق معیشت و منزلت

بیش از یکصد سال از تلاش‌ها و مبارزات مردم ایران برای تحقق عدالت و آزادی میگذرد و چه بسیار رنجها، ایثارگریها و جانفشانی هایی که توده های مردم و پیشروان جنبشهای اجتماعی در طول این دوران در راه رهایی از قید و بند استثمار و استبداد متحمل شده اند.

در این دوران به جز عامل استعمار خارجی و ویژگی های اقلیمی و فرهنگی و تاریخی، همواره دو عامل بر دستیابی مردم ایران به تغییرات مطلوب در جهت تحقق عدالت و آزادی تاثیر منفی داشته اند. به گفته اندیشمندان علوم اجتماعی، ایجاد دولت مدرن در غیاب نهادهای مدنی، به ابزاری برای اختناق در جامعه با استفاده از قوانین، رسانه ها، تبلیغات و جهل و خرافه و فریب بدل می‌گردد و نتیجه اش می‌شود اقتدار حکومتی که قدرتش بالاتر از خداوند است که حق خواهی و مطالبه گری اکثریت مردم را سرکوب میکند.

عامل دوم نیز در همین راستا بدلیل وجود رانت و اختلاس، تبعیض و فساد سیستماتیک و نتیجتا بیکاری و و فقر و گرانی و تورم لجام گسیخته، باعث اختلاف فاحش طبقاتی میشود که نه تنها آسیبهای اجتماعی مزمنی چون اعتیاد، طلاق، خشونت و قتل و بزهکاری را در پی خود می‌آورد بلکه کار به جایی می‌رسد که توسعه زندانها بیش از توسعه مدارس در اولویت قرار میگیرد.

در عین حال چنین ساختی زخمهای ناسور و علاج ناپذیر اجتماعی، تلاطمات، هیجانات و شورش‌های غیر سازمانیافته و کور حاشیه نشینها را پدید می‌آورد و بدین ترتیب سرنوشت میلیونها انسان قربانی چنین مناسبات پلیدی میشود.

اما این پایان کار یک جامعه نیست و نمی‌تواند باشد. به همین دلیل نیز ما در دو دهه گذشته شاهد شکل گیری و گسترش جنبشهای مختلف اجتماعی در کشور بوده ایم. بطوریکه تلاش و مبارزه خستگی ناپذیر کارگران، معلمان و دیگر مزد بگیران زحمتکش در ایجاد تشکل و شکل دهی به مبارزات سازماندهی شده و مبارزه مستمر بر سر معیشت و منزلت، اینک به مثابه یک دستاورد مهم و حیاتی دو دهه ی گذشته در حال خودنمایی است.

تجربیات و سنتهای نهادینه شده ی مبارزاتی در این دوران پر فراز و نشیب که دیگر، اعتراض و اعتصاب و تجمع را به رغم سرکوب به یک سنت جا افتاده و غیر قابل برگشت تبدیل کرده است، می‌رود تا دستاوردهای بنیادین خود را در جامعه ای عاری از سرکوب و اختناق و مبتنی بر دموکراسی و عدالت اجتماعی به منصه ظهور برساند.

آزادی و دموکراسی که مولفه های آن آزادی عقیده و بیان و آزادی احزاب و مطبوعات و تشکلها می باشد و لاجرم بقا و ضمانت این آزادیها، در گرو ایجاد و تقویت نهادهای صنفی و مدنی و سیاسی است تا بتوان همواره بر حاکمیت سیاسی جامعه کنترل و نظارت کرد.

شاپور احسانی‌راد ، زندان تهران بزرگ، تیپ دو، سالن یک

*کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

دادگاه انقلاب اهواز فعالان صنفی آقایان پیروز نامی ، علی کروشات و خانم فرنگیس نسیم‌پور را جهت رسیدگی به اتهامات فراخواند.

علی کروشات ، پیروز نامی و فرنگیس نسیم‌پور از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان خوزستان هستند. اتهامات وارده به واسطه فعالیت صنفی و مطالبه‌گری مورد اتهام قرار گرفته‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران اتهامات بی‌پایه و اساس وارده به این فعالان صنفی را محکوم نموده صدور هر حکم را محکوم می‌کند و خواهان مختومه شدن پرونده‌ها و آزادی معلمان دربند است.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید