فراخوان تجمع اعتراضی سراسری کارگران بازنشسته، مستمری بگیران،ازکارافتادگان و بازماندگان زمان:روز يکشنبه 4 اردیبهشت 1401 - از ساعت 10:30 صبح مکان : - تهران بهارستان مقابل مجلس - استانها و شهرستانها مقابل ادارات کل تامین اجتماعی - کنش های کارگران شهرداری ها کشور در نیمه دوم فروردین ماه 1401- تجمع اعتراضی شبانه روزی صدها نفراز اهالی سراوان نسبت به حمل زباله به منطقه درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله کماکان ادامه دارد
- هشت روز سخت و نگران کننده را به همراه دخترم در نبود مرتضی صیدی گذراندیم.
- بیخبری و بلاتکلیفی مرتضی صیدی٬ نصرالله امیر لو و محمد ایران نژاد
- محبوبه فرحزادی، بازنشسته فرهنگی: اتفاق دیروز کارنامه حاکمیت را سیاه تر کرد
- روزسیاه
- مهدی فتحی کنشگر صنفی استان فارس به ۸ سال زندان و ابطال گذرنامه و ممنوعیت از خروج کشور محکوم شد
- تداوم سرکوب فعالین معلمان در ایران
*کنش های کارگران شهرداری ها کشور در نیمه دوم فروردین ماه 1401
توضیحات
رخداد
بخش
محل خدمت
شهرداری شهر
تاریخ
شماره
به سبب کاهش حقوق ها با رای دیوان عدالت اداری کارکنان شهرداری رشت هم برای نشان دادن اعتراضات خود در مقابل استانداری رشت دست به تجمع زدند
تجمع
خصوصی / دولتی
تمام بخش ها
رشت
16/01/14001
1
به سبب نداشتن امنیت شغلی در مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند
تجمع
دولتی
پسماند
بجنورد
17/01/1401
2
یک کارگربه دلیل تصادف در حین کار جان باخت
فوت
نامعلوم
خدمات شهری
کرج
16/01/1401
3
به دلیل نداشتن امنیت شغلی
تجمع
دولتی
پسماند
بجنورد
18/01/1401
4
نسبت به عدم عقد قرارداد جدید در سال جاری و عدم پرداخت مطالبات سال گذشته
اعتراض
خصوصی
عمرانی
ایلام
21/01/1401
5
به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و 9 ماه بیمه
اعتراض
دولتی
پسماند
زاهدان
23/01/1401
6
به دلیل اعتراض به درخواست شهرداری برای مقابله با گران فروشی
اعتصاب
خودمالک
غرفهداران
تهران
23/01/1401
7
تصادف در حین کار
فوت یک کارگر
خصوصی
خدمات شهری
اصفهان
26/01/1401
8
نسبت به عدم پرداخت های به موقع حقوق توسط پیمانکار و تمایل کارگران برای عقد قرارداد مستقیم با شهرداری
اعتراض
خصوصی
خدمات شهری
منجیل
27/01/1401
9
نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق و 13 سال عیدی
اعتراض
دولتی
تمام بخش ها
ایرانشهر
27/10/1401
10
در مقابل شورای شهر به دلیل اخراج 96 کارگر
تجمع
خصوصی
خدمات شهری
نیشابور
30/01/1401
11
*تجمع اعتراضی شبانه روزی صدها نفراز اهالی سراوان نسبت به حمل زباله به منطقه درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله کماکان ادامه دارد
روز جمعه 2 اردیبهشت،حدود500 نفراز اهالی سراوان به تجمعشان وبستن جاده ادامه دادند ومانع عبور خودروهای حمل زباله به منطقه شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در جمع تجمع کنندگان سراوان حاضر شد و ضمن اینکه از تجمع کنندگان خواست به زندگی عادی خود برگردند گفت: حتی اگر مردم در ورودی محل انباشت زباله سراوان حضور نداشته باشند ورودی این منطقه برای ورود ماشینهای حمل زباله همچنان بسته خواهد ماند.
اما معترضین به این صاحب منصب هم همچون فرماندار رشت قاطعانه پاسخ منفی دادند و به تجمعشان در جاده ومسدود کردن مسیر ادامه دادند.
یادآوری:
+ادامه تجمع اعتراضی شبانه روزی چند صد نفره اهالی سراوان نسبت به حمل زباله به منطقه درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله
روز چهارشنبه 31 فروردین، اهالی سراوان به تجمع شبانه روزی چند صد نفره درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله برای اعتراض به حمل زباله به منطقه،ادامه دادند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،شبانه روز حدود 200 تا 300 نفر برای جلوگیری از ورود زباله به این منطقه تجمع میکنند.
++مشت محکم اهالی سراوان رشت بردهان فرماندار کلانشهررشت برای وقت خریدن وادامه بازی کردن با جانشان با تخلیه زباله در منطقه
روز دوشنبه 29 فروردین، حمیدرضا امام پناهی، فرماندار رشت از اهالی سراوان که با مسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله از روز دوشنبه 22 فروردین مانع از حمل زباله به منطقه شده اند،میخواهد برای یکبار دیگر به دولتمردان اعتماد کنند که با پاسخ نه قاطع معترضین روبرو شده ومجبور میشود ماستش راکیسه وعقب نشینی کند.
ببینید:
https://media.hamshahrionline.ir/d/2022/04/18/0/4665503.mp4?ts=1650270201000
*هشت روز سخت و نگران کننده را به همراه دخترم در نبود مرتضی صیدی گذراندیم.
فکر کردن به اینکه فردا هم روز تعطیل است، و نمیتوانم بین دادسرا و زندان اوین دوان باشم به امید خبری از سلامتی همسرم، فشار روانی را بیشتر میکند. من و دخترم تا کنون از حال مرتضی و مکان نگهداریش اطلاعی نداریم؛ و من همچنان خیره به گوشی تلفن به امید خبری!
بار دیگر یادآوری میکنم، که همسرم یک کارگر ساختمانی است، که صبح تا شب روی داربست، در سرمای زمستان و گرمای تابستان، بیهیچ تضمینی برای اینکه در آخر کار به دستمزد خود میرسد، و بدون هیچ بازنشستگی و بیمهای، برای یک زندگی بهتر تلاش میکند. اگر تلاش برای یک زندگی بهتر «جرم» است، ما کارگران همه مجرم هستیم!
بار دیگر از کارگران ساختمانی و دیگر اقشار طبقهی کارگر درخواست حمایت دارم!
برگرفته از صفحه اینستاگرام زهرا صادقی
*بیخبری و بلاتکلیفی مرتضی صیدی٬ نصرالله امیر لو و محمد ایران نژاد
یک هفته از دستگیری زنجیره ای می گذرد و براساس اخبار منتشر شده خانواده مرتضی صیدی در یک هفته گذشته با مراجعه به زندان ها و دادسرا هنوز نتوانسته اند از وضعیت این فعال کارگری و کارگر ساختمانی که از لحاظ جسمانی شرایط مناسبی ندارد و همچنين از لحاظ شغلی هیچ گونه امنیت شغلی ندارد که خانواده بتوانند امورات زندگي خود را بگذراند، فعالین کارگری دستمزدشان کفاف زندگی ده روز در ماه را هم نمی دهد.
فشار به زندانی و همچنين خانواده او بدون هیچ مدرک و اساسي مصداق شکنجه است. مرتضی صیدی نه حق داشتن وکیل دارد و نه حق تماس با خانواده.
کانون مدافعان خواهان آزادی بی قید شرط و سریع تمامی زندانیان است و کسی که باید محاکمه شود سیستمی است که این وضعیت را برای کارگران بوجود آورده است و نه فعالين کارگری.
۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
کانون مدافعان حقوق کارگر
*محبوبه فرحزادی، بازنشسته فرهنگی: اتفاق دیروز کارنامه حاکمیت را سیاه تر کرد
یک نتیجه از اتفاق اول اردیبهشت تجمع معلمان در میدان فردوسی خیابان سپهبدقرنی تهران:
خوشحالم که همه عزیزانم الان خوبند و آنهایی که دستگیر شده بودند همه آزاد شدند.
اتفاق دیروز کارنامه حاکمیت را سیاه تر کرد
به مناسبت روز معلم این مزدوران به جای دادن شاخه گل به معلم با نیروهای ترسناکشون به استقبال معلم آمدند و درب ساختمان آموزش و پرورش را به روی معلم بستند حدود ساعت 11 فکر می کنم بود که حتی به کسی اجازه ورود از میدان فردوسی را به خیابان سپهبدقرنی نمی دادند .
حکومت نظامی که حاکمیت دیروز در محل تجمع علیه معلمان بوجود آورد نشانه شکست حاکمیت و موفقیت ما در پروسه حرکت های صنفی مان بوده است.
حاکمیت با کار دیروز در تهران عملا و علنا ترس و وحشت خود را از معلمان ( اهل قلم ) به نمایش گذاشت.
با اهل قلم هرکه درافتاد ورافتاد
در تئاتر خیابانی دیروز معلمان پرسوناژهای موفق و اصلی و حاکمیت زبون و درمانده با قدرت میلیتاریستی در تاریخ جنبش معلمان ایران ثبت شد.
درود به معلمان و بازنشستگان ایران
زنده باد اتحاد و همبستگی معلمان ایران
*روزسیاه
روز گذشته، روزی سیاه در کارنامه حاکمیت بود چرا که وحشیانه به معلمان در تهران حمله کرده ۷۰ نفر را دستگیر و مانع شکلگیری تجمع شدند.
در این یورش شخص وزیر نقش داشته و وزارتخانه به محل توطئه علیهمعلمان تبدیل شدهاست.
این وزیر نالایق باید برکنار شود.
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*مهدی فتحی کنشگر صنفی استان فارس به ۸ سال زندان و ابطال گذرنامه و ممنوعیت از خروج کشور محکوم شد
روز گذشته و همزمان با تجمع سراسری معلمان همسو با خط سرکوب، دادگاه تجدید نظر با احکامی ظالمانه و بدون مستند مهدی فتحی را به زندان و مجازات تکمیلی محکوم نمود.
در این احکام این معلم به پنج سال با اتهام «قصد بر هم زدن امنیت کشور » و یک سال به اتهام « تبلیغ علیه نظام » و دو سال به اتهام « توهین به بنیانگذار نظام و رهبر نظام» محکوم شد و ضمن ابطال گذرنامه حکم ممنوعیت خروج از کشور برای وی صادر گردید.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن این حکم ظالمانه، خواهان لغو این احکام ناعادلانه و آزادی تمام معلمان زندانی است. این احکام نمیتواند در اراده معلمان خللی ایجاد کند و ما تا تحقق مطالبات به خیابان خواهیم آمد.
*تداوم سرکوب فعالین معلمان در ایران
(متن زیر ترجمه بیانیه اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران است؛ متن انگلیسی برای تشکل های معلمان و دیگر تشکل های کارگری بین المللی ارسال شده است.)
صدور حکم پنچ سال زندان برای رسول بداقی؛ او ۷ سال از زندگی خود را در زندان سپری کرده است.
رسول بداقی، فعال فرهنگی و از نمایندگان سر شناس تشکل های معلمان در ایران طی حکمی به ۵ سال زندان، دو سال ممنوعیت از مسافرت و دو سال ممنوعیت از زندگی در تهران و شهرستان های اطراف آن محکوم شده است. رامین صفرنیا وکیل رسول بداقی در ۱۶ آوریل ۲۰۲۲ اعلام کرد که آقای بداقی به اتهام " تجمع و تبانی" به ۴ سال زندان و به اتهام " فعالیت های تبلیغی" علیه نظام به یک سال زندان محکوم شده است. ممنوعیت های ذکر شده در بالا نیز به این حکم افزوده شده است.
رسول بداقی، مدت ۲۱ سال در آموزش و پرورش خدمت کرده و 7 سال از بهترین سال های عمر خود را به دلیل حمایت از حقوق معلمان و دانش آموزان در زندان گذرانده است. او به رغم این خدمات متعهدانه بدون برخورداری از حقوق و هر گونه بیمه، از کار بر کنار شده است. رسول بداقی در روز شنبه ۱۱ دسامبر سال ۲۰۲۱ توسط نیروهای امنیتی بطور خشنوت آمیز در منزل خود دستگیر و سپس در ۲۱ دسامبر ۲۰۲۱ با قرار وثیقه آزاد شد.
تشکل های معلمان و کارگری، نسبت به صدور این حکم ظالمانه برای رسول بداقی به شدت واکنش نشان داده اند . شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران و بسیاری از تشکل های وابسته به آن در سراسر کشور با انتشار بیانیه، صدور این حکم بی رحمانه علیه رسول بداقی را شدیدا محکوم کرده اند . شورای هماهنگی در بیانیه خود نوشته است: " حاکمیت امروز اراده کرده که نه تنها صدای حق طلبانه ی معلمان را نشنیده بگیرد، بلکه با تشدید فشارها و پرونده سازی های نابخردانه؛ می کوشد جنبش معلمان ایران را به محاق ببرد". شورای هماهنگی می افزاید : "حاکمیت در اسفند ماه در گام نخست، با پرونده سازی برای کنشگران سراسر کشور، خط جدید و گسترده تری را برای سرکوب معلمان مطالبه گر، پی ریزی کرد. در گام دوم با ارعاب و تهدید، تجمع حمایتی و مسالمت آمیز معلمان در شهرستان رودسر در اعتراض به محاکمه عزیز قاسم زاده را با سرکوب وحشیانه پاسخ داد. در مرحله سوم، هم زمان با نزدیک شدن به هفته معلم، با صدور حکمی ظالمانه و غیر قابل باور برای رسول بداقی، نهایت ترس و وحشت خود را ازکنش صنفی و جنبش مدنی و آگاهانه معلمان نشان داد."
شورای هماهنگی در بیانه خود تاکید می کند که هیچ عاملی نمی تواند از حق خواهی معلمان جلو گیری کند.
مهم است بدانیم که بسیاری دیگر از معلمان یا حکم زندان دریافت کرده اند و یا هم اکنون تحت پیگرد بسر می برند . این لیست از جمله، معلمان زیر را شامل می شود: جعفر ابراهیمی، عزیز قاسم زاده، مهدی فتحی، رسول کارگر، محمود بهشتی لنگرودی، نصرت بهشتی، محمد فلاحی، صلاح آزادی، مریم کبیری، سارا سیاه پور، فرزانه نسیم پور، مریم زیراک، فرزانه ناظران پور، شبنم بهارفر، فاطمه بهمنی، رادا مردانی، محمود ملاکی و بسیاران دیگر.
افزون بر این، معلمان و فعالان فرهنگی زیر هم اکنون در زندان های مختلف کشور حکم زندان خود را تحمل می کنند: اسماعیل عبدی، محمد حسین سپهری، زینب همرنگ، هاشم خواستار، محمد رضا رمضانزاده، یعغوب یزدانی، ناهید فتحعلیان، معصومه عسگری، مهدی فراحی شاندیز، زهرا محمدی، جواد لعل محمدی و عالیه اقدام دوست.
معلمان در ایران از سال پیش تا کنون زنجیره ای از اعتصابات و تجمع های اعتراضی را در سطح سراسری سازماندهی کرده اند. خواسته های اصلی معلمان عبارتند از:
- همسان سازی حقوق بازنشستگی بر اساس قانون خدمات کشوری و اجرایی شدن آن در سال جاری .
- رتبه بندی معلمان باید بطور کامل اجرایی شود و بودجه آن برای سال جاری و آینده تعیین و تصویب گردد.
- خصوصی سازی و پولی سازی آموزش باید متوقف شود و دولت از اخذ هر گونه وجه از والدین دانش آموزان خود داری کند.
- آموزش با کیفت و رایگان برای تمام دانش آموزان، مطابق اصل 30 قانون اساسی.
- حقوق کارگران سخت کوش بخش خدماتی در آموزش و پرورش باید محترم شمرده شود و تامین گردد.
- غارت و چپاول صندوق ذخیره فرهنگیان باید متوقف شود.
- امنیت شغلی معلمان حق تدریسی و خرید خدمت باید تامین گردد.
- دستگیری، بازداشت فعالین معلمان و پیگرد معلمان معترض باید متوقف شود و معلمان زندانی آزاد باید گردند.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران، صدور احکام بی رحمانه و ضد انسانی علیه فعالین معلمان در ایران را به شدت محکوم می کند و خواهان لغو همه اتهامات نسبت داده شده به معلمان و دیگر فعالان کارگری است. همه معلمان و فعالین کارگری زندانی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند و سرکوب گری ها علیه جنبش مستقل کارگری و دیگر جنبش های مترقی باید فورا متوقف شود.
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۲۲/۰۴/۲۰۲۲
اخباروگزارش های کارگری 31 فروردین ماه 1401
فرخوان تجمع سراسری معلمان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
اعتراضات سراسری معلمان
فرهنگیان ایران به خیابان بر می گردند.
وعده ما : پنجشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۱- ساعت : ۱۰ صبح
تهران : مقابل وزارت آ. پ ، خیابان سپهبد قرنی
مراکز استان ها : مقابل ادارات کل آ. پ
شهرستانها : مقابل ادارات آ. پ
- ادامه وگسترش اعتراض کارگران نوبت کارنفت و گاز نسبت به بازگشت ساعات کاری به قبل از کرونا بابرپایی تجمع همزمان کارگران شرکت های نفت و گاز آغاجاری (در امیدیه)، مارون و کارون(دراهواز) و مسجد سلیمان
- ادامه تجمع اعتراضی شبانه روزی چند صد نفره اهالی سراوان نسبت به حمل زباله به منطقه درجاده
ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله
- ادامه اعتراضات کامیونداران کشور نسبت به افزایش هزینههای گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده با تجمع مقابل مجلس
- احضارنگار مسعودی و افسانه عظيم زاده به دادسراي اوین جهت اجراي حكم
- مراجعت علیرضا ثقفی به بیمارستان و بازگرداندن مجدد او به زندان
- کانون نویسندگان ایران:
«پنجاه و چهارمین سالگرد تأسیس کانون نویسندگان ایران را گرامی میداریم»
- سرویس رفت وآمد کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان هم تصادف کرد و 15 نفر مصدوم شدند
*ادامه وگسترش اعتراض کارگران نوبت کارنفت و گاز نسبت به بازگشت ساعات کاری به قبل از کرونا بابرپایی تجمع همزمان کارگران شرکت های نفت و گاز آغاجاری (در امیدیه)، مارون و کارون(دراهواز) و مسجد سلیمان
مجموعه ای در باره تجمع اعتراضی کارگران شرکت های نفت و گاز آغاجاری (در امیدیه)، مارون و کارون(دراهواز) و مسجد سلیمان گاز نسبت به بازگشت ساعات کاری به قبل از کرونا:
کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران:
1- تجمع اعتراضی کارکنان نوبتکار شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مسجد سلیمان
امروز چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ جمعی از پرسنل نوبتکار شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان با خواست تثبیت نوبتکار ۱۲ ساعته در محوطه ساختمان مرکزی این شرکت دست به تجمع زدند.
پرسنل نوبتکار مراکز زیرمجموعه شرکت مناطق نفتخیز جنوب به تصمیم شرکت مبنی بر تغییر شیفت نوبتکاری به شیفت چرخشی ۸ ساعته اعتراض دارند و خواستار تثبیت نوبتکار ۱۲ ساعته فعلی هستند.
2- تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان نوبتکار شرکت نفت و گاز آغاجاری در امیدیه
امروز چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ جمعی از پرسنل نوبتکار شرکت نفت و گاز آغاجاری با خواست تثبیت نوبتکار ۱۲ ساعته در محوطه ساختمان این شرکت در شهرستان امیدیه دست به تجمع زدند.
3- تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان نوبتکار شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون و کارون
امروز چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ جمعی از پرسنل نوبتکار شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مارون و کارون با خواست تثبیت نوبتکار ۱۲ ساعته در محوطه ساختمان این شرکت در شهر اهواز دست به تجمع زدند.
کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
ادامه اعتراضات کارکنان نوبتکار بهره برداری نفت و گاز
امروز چهارشنبه ۳۱ فروردین ماه، کارکنان نوبت کار شرکت های بهره برداری نفت و گاز کارون، گچساران، مارون و مسجدسلیمان با مطالبه تثبیت شیفت های دوازده ساعت دست به اعتراض زدند.
این همکاران نسبت به تغییر ساعت کاری به شیفت های چرخشی هشت ساعته و همینطور عدم رسیدگی به مطالبات شغلی و معیشتی شان معترض هستند.
یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به بازگشت ساعات کاری به قبل از کرونا
روز دوشنبه 22 فروردین،جمعی از کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران برای اعتراض به بازگشت ساعات کاری به قبل از کرونامقابل ساختمان اداره مرکزی شرکت تجمع کردند.
یکی از کارکنان حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: قبل از کرونا، نوبت کار هشت ساعته (12 روز کار و چهار روز استراحت) برای کارکنان اعمال می شد، اما با شیوع بیماری کرونا، نوبت کارها 12 ساعته (چهار روز کار و چهار روز استراحت) شد که قرار است از روزهای آینده نوبت کارها به دوران قبل از کرونا باز گردد.
تعدادی از کارگران گفتند: نسبت به نوبت کار 12 ساعت رضایت بیشتری داریم و اگر به خواستههایمان توجه نشود تجمعات را ادامه می دهیم.
آنهاافزودند: با توجه به مسافت زیاد مناطق عملیاتی و بهرهگیری از نوبت کار 12 ساعت میتواندبرای کارکنان موثرتر باشد.
این معترضان به بازگشت ساعات کاری خود به قبل از ایام کرونایی، خاطرنشان کردند: 12 ساعت کاری مدنظر ما هم در امور ایاب و ذهاب کارکنان صرفه جویی شده و هم خطرات جاده ای کمتری نصیب کارکنان میشود.
ادامه تجمع اعتراضی شبانه روزی چند صد نفره اهالی سراوان نسبت به حمل زباله به منطقه درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله
روز چهارشنبه 31 فروردین، اهالی سراوان به تجمع شبانه روزی چند صد نفره درجاده ومسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله برای اعتراض به حمل زباله به منطقه،ادامه دادند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،شبانه روز حدود 200 تا 300 نفر برای جلوگیری از ورود زباله به این منطقه تجمع میکنند.
درهمین رابطه:مشت محکم اهالی سراوان رشت بردهان فرماندار کلانشهررشت برای وقت خریدن وادامه بازی کردن با جانشان با تخلیه زباله در منطقه
روز دوشنبه 29 فروردین، حمیدرضا امام پناهی، فرماندار رشت از اهالی سراوان که با مسدود کردن مسیر خودروی حمل زباله از روز دوشنبه 22 فروردین مانع از حمل زباله به منطقه شده اند،میخواهد برای یکبار دیگر به دولتمردان اعتماد کنند که با پاسخ نه قاطع معترضین روبرو شده ومجبور میشود ماستش راکیسه وعقب نشینی کند.
ببینید:
https://media.hamshahrionline.ir/d/2022/04/18/0/4665503.mp4?ts=1650270201000
*ادامه اعتراضات کامیونداران کشور نسبت به افزایش هزینههای گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده با تجمع مقابل مجلس
روز چهارشنبه 31 فروردین، جمعی از کامیونداران کشوردرادامه اعتراضشان نسبت به افزایش هزینههای گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کامیونداران کشور نسبت به افزایش هزینههای گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده مقابل ساختمان ریاست جمهوری
روز یکشنبه 28 فروردین،جمعی از کامیونداران کشوربرای اعتراض به افزایش هزینههای گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،طی دو سال زمان ترخیص کامیونها، هزینه قیمت اسقاطی که رانندگان برای پلاک شدن آنها به راهداری پرداخت شده از 250 میلیون تومان به یک میلیارد تومان افزایش یافته است.
*احضارنگار مسعودی و افسانه عظيم زاده به دادسراي اوین جهت اجراي حكم
افسانه عظيم زاده فعال اجتماعي و حقوق كودك و نگار مسعودی عكاس مستند اجتماعي و فعال حوزه زنان پاییز سال گذشته توسط نیروهای اطلاعات سپاه دستگیر و هر كدام چندين ماه در انفرادي بند دو الف زندان اوین تحت بازداشت و بازجویی قرار داشتند.سرانجام نگار مسعودي به سه اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی ،فعالیت تبلیغی علیه نظام و تشويق به فساد و فحشا و افسانه عظيم زاده به دو اتهام اجتماع و تباني به قصد ارتكاب جرم عليه امنيت كشور و فعاليت تبليغي عليه نظام در شعبه ٢٦ دادگاه انقلاب به رياست قاضي ايمان افشاري محاكمه شدند.متهم رديف يك نگارمسعودي در اين دادگاه دو جلسه اي به تحمل ٤ سال و ٨ ماه حبس تعزيري بابت اقدام عليه امنيت ملي و فعاليت تبليغي عليه نظام و پرداخت ٨٠ ميليون تومن بابت تشويق به فساد و فحشا و افسانه عظيم زاده متهم رديف دوم به ٢ سال حبس تعزيري بابت اقدام عليه امنيت ملي محكوم شدند.در نهايت با استناد به بند ب ماده ٦ قانون مصوبه هيئت وزيران مورخ ١٣٩٩/١٢/٢٥ حبس قابل اجرا را مناسب ندانسته و هر دو متهم به پرداخت جزاي نقدي محكوم شدند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*مراجعت علیرضا ثقفی به بیمارستان و بازگرداندن مجدد او به زندان
بعد از یک هفته وضعیت بسیار وخیم جسمی امروز چهارشنبه ماموران زندان علیرضا ثقفی را برای معاینات پزشکی و بررسي وضعيت قلب ايشان به بيمارستاني در كرج بردند.
معاينات و آزمايشهاي قلبي (نوار قلب و غيره )در بیمارستان انجام شده و پزشکی قانونی خطر سلامتي مبنی بر فشار خون ۲۱ بر روی ۱۳ را تایید نموده است اما متاسفانه علیرضا ثقفی بجای بستری شدن و معالجه به زندان برگردانده می شود.
در دو روز گذشته براي انتشار اخبار وضعيت سلامتي ايشان توسط رسانه هاي بين المللي، درون زندان فشارهاي زيادي به او آورده اند و یکی از دلایل جلوگیری از مداوای او را اخبار منتشر شده سلامتيش به او اعلام كرده اند.
کانون مدافعان حقوق کارگر تاکتیک به سکوت کشاندن را محکوم می کند و انتشار اخبار وضعیت سلامتی زندان را حق زندانی می داند و زندانی که صدایش در داخل زندان خاموش است را نباید در خارج از زندان نیز خاموش کرد.
ما از تمامی نیروهای آزادیخواه و برابری طلب می خواهیم که خواستار مداوا و آزادي هر چه سریعتر علیرضا ثقفی باشند، آزاد بودن حق علیرضا ثقفی است و زندان جای او نیست.
۳۱ فروردین ۱۴۰۱
کانون مدافعان حقوق کارگر
*کانون نویسندگان ایران:
«پنجاه و چهارمین سالگرد تأسیس کانون نویسندگان ایران را گرامی میداریم»
ستیز پنجاه و چهار سالهی کانون نویسندگان ایران با سرکوبگرانی که بنیادشان بر لگدکوبِ آزادی مردمان بنا شده است، رنج بسیار و نام سربلند کم ندارد. حالا سالی از پی سالیان این ستیز بیامان میگذرد؛ سالیان قتل و بند و ربودن و سربهنیست کردن، سالیان متعهد ماندن و دم فرو نبستن و ایستادن؛ سالیانی که شرح زیر و بماش، شرح تاریخ بالیدن یک نهاد مستقل روشنفکری در سرزمینی استبدادزده است؛ نهادی ناوابسته به قدرت که از آرمانهایش پا پس نمیکشد؛ چه آنجا که حکومت به قصد تصاحب، پیشنهاد روشن کردن «چراغش» را بر میز میگذارد، چه آنجا که با طناب خفه میکند و چه آنجا که نیمهجان به تخت بیمارستان میبندد و به کام مرگ میکشاند.
سالی بر عمر کانون نویسندگان ایران افزوده شده است. سال در بند ماندن رضا خندان (مهابادی) و آرش گنجی، آزادی مشروط کیوان باژن، تکرار احضارها و پروندهسازیها و سال قتل بکتاش آبتین؛ هم او که بر تخت بیمارستان، نیمهجان و بریدهبریده همچنان از ضرورت مبارزه میگفت؛ هم او که مردهاش هم زندهترینِ زندگان است و آزادیستیزان را به هراس میاندازد.
جز اینها، در میان این دو اردیبهشت، حاکمیت به سیاق همیشهاش در گسترش دوزخ کم نگذاشت؛ تیغ تیز بر آزادی اندیشه و بیان کشید، نویسندگان و هنرمندان مستقل و آزادیخواه را سانسور کرد، زندگی بسیارانی را به تاراج برد، بر فقر و فساد و تباهی و نیستی افزود، زندانها را از معترضان انباشت و بیماری همهگیر را چون تازیانهای به دست گرفت.
تداوم سرکوبها و آزارها اما خللی در عزم راسخ کانون نویسندگان ایران وارد نکرده است. این نهادِ اکنون پنجاه و چهار ساله همچنان بانگِ بلند آزادیخواهی است و خواب استبداد را میآشوبد. کانون با افروختن شعلههایی چند در این تیرگی بسیار، همواره نشان داده که عزم راسخش با قتل و بند خاموش نخواهد شد. اکنون که حق آزادی بیان بیش از هر زمان دیگری به خواست همگان بدل شده و در فریادهای معترضان به گوش میرسد، میتوان یقین داشت که پایداری در روشن نگاه داشتن آن شعلهها بیهوده نیست و آن عزم و اراده منتشر میشود.
این پایداری ۵۴ ساله شده است؛ با تمام فرازها و نشیبهایش. در تمام این سالها نویسندگانی پیش آمدهاند و با یقین به ضرورت آزادانه اندیشیدن و آزادانه گفتن و با یقین به همگانی بودن حق این آزادی بر ستیز جمعی با قدرت سرکوبگر پای فشردهاند و رودرروی استبداد و ارتجاع ایستادهاند؛ آنها که نیرویشان نه در کمیت، بلکه در عزم استوارشان برای دفاع از آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا نهفته است. نویسندگانی که همواره باور داشتهاند «کار جمعیشان ضامن استقلال فردی آنهاست» و این استقلال معنا پیدا نمیکند مگر با ناوابستگی تام و تمام به قدرت. کمترین بهای این پیش آمدن، یقین داشتن، پای فشردن و ایستادگی کردن، عمر و زندگی آنها بوده و نتیجهاش پنجاه و چهار سالگیِ این استواری است. پس اکنون با یادِ آنها که بارِ بالیدن این نهاد یگانه را به دوش کشیدهاند، با یاد فروزان محمدجعفر پوینده، محمد مختاری و بکتاش آبتین، در غیاب یاران در بندمان و در غیاب تنی چند از یارانِ دیرینِ درگذشتهی این سال، اسماعیل خویی، منوچهر هزارخانی و رضا براهنی، پنجاه و چهارمین سالگرد تأسیس کانون نویسندگان ایران را گرامی میداریم.
۳۱ فروردین ۱۴۰۱
*سرویس رفت وآمد کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان هم تصادف کرد و 15 نفر مصدوم شدند
عصرروز چهارشنبه 31 فروردین، سرویس رفت وآمد کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان با یک دستگاه کشنده تریلی در مسیر جنوب به شمال بزرگراه دستجردی تصادف کرد و 15 کارگرزن ومرد مصدوم شدند.
*****************
From:
akhbar kargari <
To:
akhbar kargari
Bcc:
اخباروگزارش های کارگری 30 فروردین ماه 1401
- بیانیه حمایتی بازنشستگان دانشسرایی مهرماه 1400 فارس از تجمع روز پنج شنبه یکم اردیبهشت ماه فرهنگیان
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
فراخوان همکاران به اعتصاب برای دوم اردیبهشت ماه آماده می شویم
- تجمع اعتراضی کارکنان وزارت کارکشور نسبت به سطح حقوق مقابل ساختمان وزارتخانه با شعار«وزیر بی کفایت خجالت خجالت»
- تجمع اعتراضی مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مقابل وزارت کار
- زمزمه های اعتراضی کارگران کارخانه آذرآب اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت حقوق اسفند ماه
- تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری منطقه 2 نیشابورنسبت به ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مقابل ساختمان شورای شهر
- ادامه کنش های کارگران معدن زغال سنگ گلندرود برای تامین امنیت شغلی با امضای طومار
- تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن مهر بندرعباس نسبت به عدم تحویل واحدهایشان وپاسخگو نبودن مسئولان مقابل استانداری هرمزگان
- بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران و جان باختن راننده وصدومیت 19 کارگر معدن چادرملو - وخامت حال 5 کارگر مصدوم
- جان باختن یک کارگر دیگر در فردیس براثر سقوط میلگرد روی سرش
*بیانیه حمایتی بازنشستگان دانشسرایی مهرماه 1400 فارس از تجمع روز پنج شنبه یکم اردیبهشت ماه فرهنگیان
من اگر برخیزم
تو اگر برخیزی
همه بر میخیزند
روز ۲۸فروردین یادآور سالروز حماسهای تاریخی از همدلی و همراهی و یکپارچگی شیرزنان و شیرمردان دانشسرایی است که ثابت کردند که حق گرفتنی است و با حضور پرشور خود در تجمع تاریخی جلو دیوان عدالت اداری و وزارت آموزش و پرورش، حق خود را بازپس گرفتند و پیروز شدند و الگویی برای همهی فرهنگیان و حتی دیگران برای انسجام و مطالبه گری شدند، ضمن تبریک به دانشسرایی های عزیز و حق طلب و مطالبه گر سراسر کشور به مناسبت آن پیروزی بزرگ، بار دیگر در یکم اردیبهشت ۱۴۰۱ دانشسرایی ها به همراه دیگر همکاران فرهنگی برای دفاع از حقوق خود و همکاران و خانواده و اجرای همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان و اجرای کامل رتبه بندی و همچنین تقاضای پرداخت پاداش بازنشستگی با گذشت هفت ماه، اعتراض به پرونده سازی و احکام ناعادلانه برای همکاران فعال و شجاع، در خیابان معدل شیراز اداره کل آموزش و پرورش فارس تجمع خواهیم کرد و فریاد حق طلبی سرخواهیم داد.
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
فراخوان همکاران به اعتصاب برای دوم اردیبهشت ماه آماده می شویم
این بار ما کارگران نفت و گاز در اعتراض به عدم افزایش دستمزدهایمان و بی پاسخ ماندن خواستها و مطالباتمان از روز دوم اردیبهشت وارد اعتصاب میشویم.
پیمانکارن مفتخور حتی از افزایش دستمزد تایید شده شورای عالی کار که 57 درصد اعلام شده امتناع میکنند .
بسیاری از شرکت ها به کارگران خود گفته اند ما افزایش حقوقی برایتان نخواهیم داشت. این درحالی است که قیمت اجناس سرسام آور افزایش یافته و این افزایش ها سیر صعودی دارد.
در مقابل قلدری های پیمانکاران در بعضی کارگاهها همکاران ما دست از کار کشیده و تسویه حساب کرده اند. در برخی شرکت ها نیز در درون شرکت دست به اعتصاب زده اند.
برای آن که تصویر روشن تری از اوضاع داشته باشیم به اخبار زیر توجه کنید:
- بنا بر گزارش همکاران در شرکت ناورود در پتروشیمی کنگان سطح دستمزدها بسیار پایین و مزد را برا اساس 30 روز کار محاسبه میکنند . یعنی در آنجا 24 روز کار است و شش روز استراحت.
- فیترهای پتروپالایش کنگان در شرکت فولاد کوشان 22 روز کار میکنند بدون تو راهی ولی در همانجا جوشکاران با 20 روز کار و 10 روز مرخصی کار میکنند.
- روز 25 فروردین همکاران ما در پتروشیمی آرین متانول با خواست افزایش دستمزد دست به اعتصاب زدند. در برابر اعتصاب کارگران پیمانکاران خواستند که تا روز 27 فروردین سر کار بروند تا به آنها پاسخ داده شود. بعد هم با قلدری به کارگران اعلام کردند یا سر کار بروید و یا تسویه حساب کنید.
- در سایت 1 پتروشیمی بوشهر نیز در برابر اعتصاب همکاران، پیمانکاران تهدید کرده اند که با کسانیکه سرکار برنگردند تسویه حساب میشود و به جای آنها نیروی جدید خواهند گرفت.
- روز جمعه ۲۶ فروردین حدود ۴۰۰ نفر از همکاران پروژه ساخت مخازن در پالایشگاه آدیش کنگان ( پیمانکاری جمشید ممبینی ؛ شرکت مبین صنعت کوشای اسپانه) در اعتراض به عدم افزایش 57 درصدی دستمزدها در حرکتی اعتراضی کار را تعطیل و با پیمانکار پروژه تسویه حساب کردند. پیمانکار پروژه فقط حاضر به افزایش ۱۰ درصدی دستمزدها بودند که با اعتراض همکاران روبرو شد. در مقابل این موضع پیمانکار همکاران ایستاده و گرفتن کار در این شرکت را تحریم کرده اند.
- همکاران در پتروشیمی بوشهر نیز خواستار بیست روز کار و ده روز استراحت و افزایش حقوق 37 درصدی هستند و بر اعتصاب متحدانه برای روز دوم اردیبهشت تاکید دارند.
-همکاران ما در ساختار صنعت پتروشیمی ارین متانول با خواست افزایش دستمزد دست به اعتصاب زدند. در مقابل حسن نیا رئیس شرکت اعلام کرده است که شرایط همین هست که هست و هر کسی ناراضی است تسویه حساب کند و برود و کارگران هم کوتاه نیامده و به اعتراض خود ادامه میدهند
همه اینها نشان میدهد که نیروهای هر شرکت به تنهایی نمیتوانند با قلدری های پیمانکاران مقابله کنند. پیمانکاران چپاولگر متحد عمل می کنند و ما هم باید متحد باشیم تا بتوانیم تعرضات هر روزه به زندگی و معیشتمان را عقب زنیم.
در مراکزی کارگران روز دوم اردیبهشت را به عنوان روز اعتصاب و اعتراض به زورگویی های پیمانکاران اعلام کرده اند.
"شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی" همصدا با این نیروها از همه همکاران میخواهد که متحدانه کنار یکدیگر بایستند و با اعتصاب قدرتمند خود و نشستن در مقابل کارگاههایشان مقابل قلدری های پیمانکاران چپاولگر بایستند و این روز را به روز نمایش اتحاد و همبستگی خود تبدیل کنند.
همکاران! خواست ما کارگران پروژه ای و پیمانی کوتاه شدن دست پیمانکاران و لغو قوانین برده وار مناطق ویژه اقتصادی در مراکز نفتی است.
ما خواستار افزایش حقوقها متناسب با نرخ واقعی هزینه های زندگی و افزایش هر روزه آن هستیم و همانطور که قبلا هم اعلام کرده ایم مزد هیچ کارگری نباید کمتر از 16 میلیون باشد.
در عین حال درمان رایگان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن حقوق پایه ای همه کارگران و همه مردم است.
همچنین باید به امنیتی کردن مبارزات و تهدید کارگر به اخراج بخاطر طلب حق و حقوقش خاتمه داده شود.
ما خواستار شرایط انسانی کاری و زیستی در محیط کار و زندگی مان هستیم. خوابگاهها و غذاخوریها و وضع غذا باید بهبود قابل قبولی پیدا کنند. هنوز در بعضی کارگاهها همکاران ما جای مناسبی برای غذاخوری ندارند و باید در گرما و سرما در محیط باز غذای خود را میل نمایند.
ما با تاکید بر این مطالبات از همه همکاران میخواهیم که در روز 11 اردیبهشت، روز جهانی کارگر در مقابل کارگاهها و دفاتر مناطق ویژه اقتصادی جمع شویم و حق و حقوقمان را طلب کنیم و همصدا با همه کارگران و همه مردم و هم طبقه ای هایمان در سراسر جهان روز جهانی کارگر، اول ماه می را گرامی بداریم!
*تجمع اعتراضی کارکنان وزارت کارکشور نسبت به سطح حقوق مقابل ساختمان وزارتخانه با شعار«وزیر بی کفایت خجالت خجالت»
روزسه شنبه 30 فروردین، کارکنان وزارت کارکشور برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح حقوق وتبعیض درپرداخت ها نسبت با دیگر وزارتخانه ها دست به تجمع مقابل ساختمان این وزارت کار در تهران با شعار«وزیر بی کفایت خجالت خجالت» زدند وخواستار افزایش دستمزدشان شدند.
بنابه گزارشات رسانه ای شده،این تجمع به دلیل کاهش قابل توجه مبلغ حقوق، رفاهیات و اضافه کاری کارکنان وزارت کاربرگزارشده است.
*تجمع اعتراضی مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مقابل وزارت کار
روز سه شنبه 30 فروردین،جمعی از مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی کشورهم برای بنمایش گذاشتن اعتراشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل و وعده های توخالی وزارت کارتجمع کردند.
مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفتند: علیرغم تغییر دولت و وعدههایی که وزارت کار بابت استیلای آییننامه و بهبود شرایط کسب و کار به مشاورین حفاظت فنی و خدمات ایمنی داده بود، پس از گذشت حدود یک سال از اسقرار دولت جدید همچنان رویهی قبلی ادامه دارد.
آنهاافزودند:پس از پیگیریهای مستمر و جلسات متعدد با مسئولین و معاون روابط کار هیچ اتفاق خاصی برای ادامه فعالیت مشاوران رخ نداده است و پروانهی فعالیت این نیروها تا بعد از خرداد ماه دیگر تمدید نخواهد شد.
آنها درخاتمه گفتند: هیچ آینده روشنی برای اشتغال خود نمیتوانیم متصور شویم.
*زمزمه های اعتراضی کارگران کارخانه آذرآب اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت حقوق اسفند ماه
طی روز های پایانی اولین ماه سال جدید شاهد زمزمه های اعتراضی کارگران کارخانه آذرآب اراک نسبت به نداشتن امنیت شغلی و عدم پرداخت حقوق اسفند ماه هستیم.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 30 فروردین،کارخانه آذر آب در حال حاضرهیچ قرارداد و کار جدیدی ندارد و هیچ منبع مالی هم برای انجام کاربدلیل عمل نکردن سهامدار به تعهدات مالیش دراختیارش نیست.
همچنین به دلیل چک های برگشتی آذرآب، بانک ها هم امکان صدور ضمانتنامه که لازمه عقد قرارداد است را ندارند.
بنابهمین گزارش، سال گذشته سهامدار 1800 درصد افزایش سرمایه را به تصویب رساند و قول داد که 500 میلیارد تومان آورده نقدی برای شرکت داشته باشد که این رقم انجام نشد و امسال باید 700میلیارد تومان به شرکت تزریق کند.
درحالی که فروردین ماه به پایانش رسیده هنوز حقوق اسفندماه کارگران آذرآب پرداخت نشده است.
*تجمع اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری منطقه 2 نیشابورنسبت به ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مقابل ساختمان شورای شهر
روز سه شنبه 30 فروردین، کارگران اخراجی شهرداری منطقه 2 نیشابوردرادامه اعتراضاتشان نسبت به ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی دست به تجمع مقابل ساختمان شورای این شهردراستان خراسان رضوی زدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،از کارگران تعدیل شده بخش خدمات شهرداری منطقه دو نیشابور صبح امروز (سیام فروردین ماه) به نامشخص بودن وضعیت شغلی خود اعتراض کردند.
یکی از این کارگران در خصوص دلایل اعتراض خود و سایر همکارانش گفت: 96 کارگر پیمانکاری بخش خدمات شهرداری منطقه دو نیشابور با سوابق بالای کاری هستیم که از ابتدای سال جاری بعد از خروج پیمانکار از شهرداری از ورودمان به محل کارمان جلوگیری شده و بیکار شدهایم.
او گفت: وضعیت پیش آمده در حالی ادامه دارد که با اتمام قرارداد پیمانکار، مسئولان برای بازگشت به کار کارگران وعده عقد قرارداد با پیمانکار جدید را دادند. اخیرا هم یک پیمانکار جدید در بخش خدمات شروع به کار کرده اما حاضر نیست کارگران بلاتکلیف را به کار سابقشان برگرداند. در عین حال با اطلاعرسانی رسانهای برخی مسئولان شهری، قرار شد تا پایان فروردین ماه کارگران تعدیلی را به کار بازگردانند اما انتشار این اخبار تا این لحظه فقط در حد حرف باقی مانده است.
این کارگر بیکار شده شهرداری نیشابور به نیابت از همکاران خود تصریح کرد: از سالها قبل تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری به عنوان کارگر واحد خدمات (برای رفت و روب شهر) مشغول به کار بودهایم اما از زمان خاتمه قرارداد آخرین پیمانکار (شرکت سبز زیور)، از پایان اسفند سال گذشته وضعیت شغلی مشخصی نداریم و هنوز نتوانستهایم دو تا سه سال مطالبات سنواتی خود را از پیمانکار دریافت کنیم.
به نقل از یکی دیگر از کارگران گفته میشود که در حال حاضر شهرداری با این بهانه که کارگران پیمانکاری هیچ رابطه کاری با شهرداری ندارند، موضوع اخراج کارگران را پیگیری نمیکند. این در حالی است که پیمانکار قبلی بعد از خروج برای پرداخت طلب سنواتی کارگران به شهرداری اجازه داده که طلب کارگران را از باقی مانده طلب شرکت از شهرداری بپردازد. اما شهرداری در پاسخ به کارگران وعده پرداخت طلب سنواتی کارگران را حداقل تا 4 ماه دیگر میدهد.
این کارگر اخراجی شهرداری منطقه دو شهرداری نیشابور همچنین گفت: شرایط فوق باعث نگرانی و برهم خوردن آرامش ما شده است.
*ادامه کنش های کارگران معدن زغال سنگ گلندرود برای تامین امنیت شغلی با امضای طومار
کارگران معدن زغال سنگ گلندرودمازندران درادامه کنش های دامنه دارشان از جمله تجمع در استانداری، فرمانداری، اداره کار و.... برای تامین امنیت شغلی مبنی برعقد قراردادکاری طوماری را خطاب به مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران امضاکردند.
براس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 30 فروردین،در این نامه که به امضای بیش از 20نفر از مجموع 30 کارگر معدن زغال سنگ گلندرود در استان مازندران رسیده، منجمله آمده است: ما کارگران معدن زغال سنگ گلندرود هستیم که از بدو شروع بکار (1393) به واسطه یک شرکت تامین نیرو طرف قرارداد با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی مشغول بکار هستیم.
مجتمع زغال سنگ گلندرود از تاریخ یکم آذر ماه 1400با عقد قرارداد با پیمانکار بخش خصوصی کارگاه و همه کارگران را به بخش خصوصی واگذار کرده است.
خواسته ما عقد قرارداد به واسطه یک شرکت تامین نیرو با شرکت تهیه تولید مواد معدنی همانند سالهای گذشته است.
در حال حاضر شرایط شغلی کارگران با فشار کارفرما برای عقد قرارداد با شرکت پیمانکار هر روز بیشتر میشود.
در ارتباط با رفع مشکلاتمان کارگران «معدن گلندرود» چندین بار هم به صورت کتبی و شفاهی مشکلات ناشی از عقد قرارداد با پیمانکار را به اطلاع مسئولان از جمله استانداری، فرمانداری، اداره کار و حتی شورای محلی رساندهاند که در نتیجه جلسه فرمانداری که شورای محلی و تعدادی از کارگران حضور داشتند مقرر شده شرکت تهیه تولید مواد معدنی در صورت هر گونه جذب نیروی کار جدید از کارگران قدیمی استفاده کند. این در حالی است که پس از گذشته سه ماه از تاریخ این جلسه، اخیرا شرکت تهیه تولید بدون توجه به کارگران با سابقه، فراخوان جذب نیروی کارصادر کرده و هم اکنون تعداد 15 کارگر در قالب یک شرکت تامین نیرو در حال طی مراحل ثبتنام هستند.
این اقدام مدیران معدن مغایر با اصول اخلاقی و شرعی است و مخالفت کارگران را در پی داشته است.
درست نیست بعداز گذشت 8 سال از تلاش شبانهروزی کارگران که این واحد معدنی را با تمام امکانات خدماتی و رفاهی آماده بهرهبرداری کردهاند، ما کارگران قدیمی نادیده گرفته شویم.
بنابراین درخواست ما از مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران این است که شرکت تهیه وتولید همانند سالهای گذشته با کارگران به واسطه یک شرکت تامین نیرو قرارداد کار امضاء کند تا کارگران به امنیت شغلی برسند.
*تجمع اعتراضی اعضای تعاونی مسکن مهر بندرعباس نسبت به عدم تحویل واحدهایشان وپاسخگو نبودن مسئولان مقابل استانداری هرمزگان
روز سه شنبه 30 فروردین،جمعی از عضای تعاونی مسکن مهر بندرعباس برای اعتراض به عدم تحویل واحدهای مسکن مهر فاطمیه وپاسخگو نبودن مسئولان مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت:بیش از 14 سال است که اقساط واحد مسکن مهر را پرداخت میکنم اما هنوز واحدی تحویل نگرفتهام. سالهای پیش به امید خانهدار شدن وام گرفتم تا بتوانم هزینهی اولیه واحد مسکن مهر را بدهم اما حالا اجارهنشین هستم و همچنان اقساط وام را میدهم. چرا هیچ مسئولی پاسخگوی ما نیست؟ تا کی باید در انتظار بمانیم.
تعدادی از تجمع کنندگان گفتند:پولشان را پیمانکار مربوطه به جیب زده و هیچ واحد تحویل نمیدهد.
یکی دیگر از اعضای تعاونی مسکن بندرعباس نیز گفت: از آغاز نام نویسی در سال 86 قرار بود برای 210 نفر از اعضای تعاونی، مسکن ساخته شود و به رغم عمل نشدن به این وعده، در سالهای اخیر نزدیک به 130 نفر دیگر نیز به اعضای تعاونی افزوده شدند.
متولیان قرار بود هر واحد با 12 میلیون تومان به اعضا تحویل دهند، اما اکنون پس از دریافت نزدیک به 35 میلیون تومان از هر عضو از تحویل خانه امتناع میشود.
خاطرنشان میشود که مسکن مهر فاطمیه در شهرک پیامبر اعظم بندرعباس قرار است ساخته شود.
*بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران و جان باختن راننده وصدومیت 19 کارگر معدن چادرملو - وخامت حال 5 کارگر مصدوم
سه شنبه شب (30 فروردین)،بدنبال تصادف اتوبوس حامل کارگران معدن چادرملو یزد با یک تریلی در شهرستان بهاباد،راننده سرویس در دم جان باخت و 19 کارگر مصدوم شدند.حال 5 نفر از مصدومین وخیم گزارش شده است.
*جان باختن یک کارگر دیگر در فردیس براثر سقوط میلگرد روی سرش
یک کارگر45 ساله حین کار خالی کردن بار میلگرد از خاوردر یک ساختمان نیمه کاره در حوالی جاده ملارد، به دلیل سقوط میلگرد بر سرش مصدوم وپس از انتقال به بیمارستان جان خودراازدست داد.