اخباروگزارش های کارگری29-30 آذرماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران, زمان تجمع:پنج شنبه 2 دی ماه – ساعت 10 اماکن تجمع : استان های تهران و البرز : مقابل سازمان برنامه و بودجه مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان - شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:رسول بداقی آزاد شد - سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:

رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمان سلامشهر آزاد شد

- اتحادیه آزاد کارگران ایران:رسول بداقی آزاد شد

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

1- اعتصاب رانندگان شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در عسلویه

2- تجمع اعتراضی نیروهای آموزشی شرکت بهره‌برداری گچساران

- کنش های سراسری کارکنان ثبت احوال کشوربرای افزایش دستمزد

- کنش های دامنه دارکارگران معدن زغال سنگ آق ‌دربند سرخس نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

- وعده های توخالی مسئولان به کارگر شهرداری که همسرش خودسوزی کرد

- امروز ۳۰ آذر جلسه‌ی آخرین دفاع عسل محمدی فعال چپ و کارگری در شعبه دوم دادسرای اوین برگزار شد اما بازپرس پرونده برخلاف روال قانونی به وکیل او اجازه‌ی دفاع نداد.

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:رسول بداقی آزاد شد

روز سه شنبه 30آذر،رسول بداقی دبیر کانون صنفی معلمان اسلامشهر به قید وثیقه آزاد شد .

رسول بداقی روز شنبه ، ۲۰ آذر با حمله نیروهای امنیتی و با خشونت بازداشت شد اما امروز او به دنبال ایستادگی و رشادت خود و حمایت معلمان و پیگیری کانون‌های صنفی با قید وثیقه آزاد شد.

اگر حمایت‌ها و طنین شعارمعلم زندانی آزاد باید گردد در تجمع باشکوه روز دوشنبه نبود اگر تبدیل کردن مطالبه آزادی رسول بداقی به یک مطالبه اصلی نبود او باید شب یلدا را در زندان سپری می‌کرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران خواهان آزادی بی‌قید و شرط وی و تمام معلمان زندانی است و قدرتمندانه تا تحقق مطالبات به تعهد خود با معلمان پایبند است.

عکس رسول بداقی بعد از آزادی:


*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:

رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمان سلامشهر آزاد شد

 

آزادی آقای رسول بداغی عضو کانون صنفی معلمان اسلامشهر را به عموم معلمان ایران و کارگران و تمام آزادیخواهان شاباش می گویم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران خواهان آزادی بی قید و شرط سایر معلمان زندانی و کارگران و حامیان کارگران می باشد.

*اتحادیه آزاد کارگران ایران:رسول بداقی آزاد شد

ساعاتی پیش رسول بداقی دبیر کانون صنفی معلمان اسلامشهر به قید وثیقه آزاد شد.

اتحادیه آزاد کارگران آزادی رسول بداقی را شادباش می‌گوید و خواهان منع تعقیب قضایی از وی و دیگر فعالین جنبش‌های مطالباتی است.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

1- اعتصاب رانندگان شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در عسلویه

روز ٢٩ آذر رانندگان شرکت نفت و گاز پارس جنوبی در عسلویه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبه معوقه خود دست به اعتصاب زدند.

2- تجمع اعتراضی نیروهای آموزشی شرکت بهره‌برداری گچساران

روز دوشنبه ۲۹ آذرماه، شماری از نیروهای آموزشی شرکت بهره‌برداری گچساران در اعتراض به عدم استخدام و بلاتکلیفی هشت ساله آنها در این شرکت در مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند.

*کنش های سراسری کارکنان ثبت احوال کشوربرای افزایش دستمزد

کارکنان رسمی دولت چگونه به صف معترضان پیوستند؟

کارکنان ثبت احوال نیز خواستار یکسان سازی حقوق خود با دیگر کارمندان دولت هستند و قرار است در روز ملی ثبت احوال(3دی) اعتراضات سراسری برگزار کنند.

چند سالی است اعتراضات کارگری نسبت به حقوق و دستمزد، پایه ثابت اخبار هرروزه شده است، اما طی یک سال اخیر کارکنان رسمی دولت هم به صف معترضان پیوسته‌اند. بعد از کارکنان رسمی نفت و پتروشیمی و معلمان، حالا کارکنان رسمی سازمان ثبت احوال هم خواستار تغییر وضعیت معیشتی خود هستند.

تورم بالا و فشار‌های اقتصادی و معیشتی هر روز بر تعداد معترضان اضافه می‌کند. اگر تا سال پیش عمده معترضان معیشتی از دل کارگران با قرارداد‌های موقت و پیمانی بود، حالا کارکنان رسمی دولت هم از حقوق و دستمزد پایین خود شاکی هستند.

کارکنان سازمان ثبت احوال که همگی در استخدام رسمی دولت هستند، جزو همین معترضان تازه وارد هستند. آن‌ها مدتی است اعتراض خود را به شکل‌های مختلف از ارسال نامه و مذاکره گرفته تا تجمع می‌خواهند به گوش مسئولان برسانند.

روز 30آذر،یکی از کارکنان سازمان ثبت احوال به خبرنگاررسانه ای گفت: «پویش ما در چهارچوب قانون است و سعی کردیم این کمپین را سراسری جلو ببریم. به همین دلیل هر حرکت اعتراضی ما به صورت هماهنگ و سراسری انجام می‌شود. با هماهنگی قرار شد در قدم اول نماینده هر اداره با نماینده مجلس شهرستان خود وارد مذاکره شود. این کار را انجام دادیم و برخی نمایندگان مجلس به وزارت کشور نامه ارسال کردند. اما هنوز وزارت کشور که سازمان ثبت احوال زیرمجموعه آن است هیچ پاسخی به ما نداده است.»

او با اشاره به مطالبات خود در اعتراضات اخیر می‌گوید: «مهم‌ترین مطالبه ما یکسان‌سازی حقوق با سایر سازمان‌ها و ادارات است. در حال حاضر میانگین حقوق در سازمان ثبت احوال بین 4 تا 5 میلیون تومان است، درحالی که نرخ تورم سرسام آور است و از طرفی در سایر سازمان‌ها میانگین حقوق بالای 8 میلیون تومان است.»

سازمان ثبت احوال مدعی است که بودجه لازم برای افزایش حقوق کارمندان به آن تعلق نمی‌گیرد، اما کارکنان این سازمان معتقدند این سازمان درآمد‌های اختصای زیادی از ارائه خدمات کسب می‌کند و باید بخشی از این درآمد اختصاصی را صرف بهبود وضعیت معیشتی کارکنانش کند.

وی تاکید می‌کند: «کل کارکنان سازمان ثبت و احوال 6 هزار نفر هستند، مشکل معیشتی کارکنان سازمان ثبت احوال جدی است، اگر درآمد‌های این سازمان را هزینه امور آن کنند می‌تواند وضعیت معیشتی همکاران و کارکنان مطلوب‌تر شود. نیرو با 25 سال سابقه کار داریم که حکمش 4 میلیون تومان است و دریافتی‌اش به سه میلیون می‌رسد. بیمه تکمیلی، تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگان و صندوق ذخیره کارکنان، دریافتی کارکنان را کم‌تر از حکمشان می‌کند.»

یکی دیگر از کارکنان رسمی سازمان ثبت احوال هم به محرومیت این کارکنان از فوق العاده اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر دریافتی من 4 میلیون و 600 هزار تومان است درحالی که بیش از 14 سال سابقه کار دارم، کارشناسم و نیروی رسمی هستم.»

او با اشاره به تبعیض میان کارکنان دولت می‌گوید: «به برخی سازمان‌ها فوق‌العاده ویژه تعلق گرفت و حقوقشان به 15 میلیون رسید، اما همین فوق العاده هم نصیب ما نشد. قبلا هم همین اتفاق افتاد. خدمات کشوری چند سال پیش 50 درصد اضافه کرد که تنها 20 درصد به ما تعلق گرفت. اواخر دولت دوازدهم هم مجوزی برای اضافه شدن از طرف دولت صادر شد. اما باز هم ثبت احوالی‌ها از این 50 درصد بی‌نصیب ماندند.»

طبق رتبه‌بندی شغلی با وجود اینکه سازمان ثبت احوال جزو سازمان‌های کلیدی دولت است، اما در دو رتبه مانده به آخر یعنی رتبه 77 از 79شغلی قرار دارد و به همین دلیل هم میانگین دستمزدی کارکنان آن برابر با کف حداقل حقوق است.


در این رتبه بندی دستمزد، سازمان انرژی اتمی در بالاترین رتبه قرار دارد و بعد از آن کارکنان ایران خودرو و سایپا بیشترین دستمزد را دریافت می‌کنند که برای امسال کف آن ماهانه 27 میلیون و سقف آن 120 میلیون تومان است. البته این فقط دستمزدی است که کارمنان این دو خودروسازی از دولت دریافت می‌کنند و یک حقوق جداگانه هم از خود از شرکت دریافت می‌کنند. جالب است که دستمزد این دوخودروساز از حقوق کارکنان شرکت نفت هم بالاتر است و رتبه دستمزد شرکت نفت در جایگاه سوم رتبه بندی شغلی قرار دارد.

*کنش های دامنه دارکارگران معدن زغال سنگ آق ‌دربند سرخس نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روزسه شنبه 30 آذر، کارگران معدن زغال سنگ آق ‌دربند سرخس دراستان خراسان رضوی ازکنش های دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی،خبردادند.

یکی از این کارگران به خبرنگاررسانه ای گفت: سال جاری با ماهی که پشت سر گذاشته‌ایم 6 ماه حقوق عقب مانده داریم و باقی مربوط به سال‌های گذشته است. البته عیدی و سنوات سال گذشته را هم به‌صورت کامل دریافت نکرده‌ایم و هنوز طلبکاریم اما هربار کارفرما به‌نوعی از پرداخت آن شانه خالی می‌کند.

این معدن ظاهراً امروز نزدیک به بیست میلیارد تومان بدهی دارد و از تعداد کارگران آن، به میزان قابل توجهی کاسته شده؛ زمانی این معدن بیش از صد کارگر فعال داشت اما امروز نزدیک به هفتاد کارگر به معدن می‌روند و در انتظار تولید و پرداخت دستمزد، بیکار می‌مانند.

کارگران این معدن با بیان اینکه بخشی از سهام این شرکت متعلق به بخش خصوصی است، می‌گویند: در شرایط فعلی، امرار معاش و گذران زندگی برای ما ممکن نیست؛ به هرجایی که فکرش را بکنید مراجعه کرده‌ایم اما بی‌نتیجه بوده است. هیچ نهادی به داد ما نمی‌رسد.

وعده های توخالی مسئولان به کارگر شهرداری که همسرش خودسوزی کرد

محمد جواد عرفانی، کارگر شهرداری دهدشت که همسرش بخاطر فقر و نداری خودسوزی کرد: پس از گذشت سه ماه از این حادثه بیشتر مسئولانی که از ما سرکشی و بازدید داشتند تنها عکس گرفتند و رفتند و هنوز هیچ کدام از وعده های آنها عملی نشده است.

حدود سه ماه پیش بود که همسر کارگر شهرداری دهدشت به علت فقر خودسوزی کرد. حالا این کارگر شهرداری می گوید نه تنها خبری از وعده های مسئولان برای کمک به این خانواده نیست بلکه حقوق معوقه او را هم نمی دهند تا بتواند حداقل معیشت خانواده را تامین کند.

این کارگر شهرداری حالا مجبور شده است فرزندانش را نزد اقوام نگه دارد چرا که توانایی نگهداری شان را ندارد و از آن سو هم مسئولان شهرداری دهدشت بر این موضوع صحه گذاشته اند که با توجه به طلب های انباشته شهرداری توانایی کمک به این خانواده در مقطع فعلی را ندارند و تازه پا را فراتر گذاشته اند و تایید کرده اند که از این دست کارگران با مشکلات زیادند و شهرداری توانایی پاسخ دادن به همگی آنها را ندارد.

برای بررسی دقیق تر شرایط خانواده کارگر شهرداری دهدشت که به علت فقر خودسوزی کرد و از بین رفت، اوضاع کنونی خانواده را از کارگر شهرداری و پدر خانواده و پاسخش را از مسئولان شهرداری جویا شد.

“محمد جواد عرفانی”، کارگر شهرداری دهدشت که همسرش بخاطر فقر و نداری خودسوزی کرد به خبرنگاررسانه ای گفت: پس از گذشت سه ماه از این حادثه بیشتر مسئولانی که از ما سرکشی و بازدید داشتند تنها عکس گرفتند و رفتند و هنوز هیچ کدام از وعده های آنها عملی نشده است.

وی با بیان اینکه 39سال سن دارد و به گفته خودش 15 سال سابقه کار قراردادی در حوزه نقلیه شهرداری دهدشت را دارد و حقوق ماهیانه‌اش 5 میلیون و 800 هزار تومان است، افزود: با وجود اینکه چند ماه حقوق عقب مانده دارم و 11سال نیز اضافه کار طلب کار هستم اما در تامین مایحتاج زندگی ام مانده ام. کمک از مسئولان نخواستم حداقل مطالبات خودم که کار کرده ام را بدهند.

عرفانی تصریح کرد: تنها قولی که به بنده داده شد این بود که گفتند می توانیم وام 5 میلیون تومانی قرض الحسنه به شما پرداخت کنیم در حالی که مشکلات من بیشتر از این میزان است و این وام کفاف مشکلات من را نمی کند.

این کارگر شهرداری دهدشت با بیان اینکه دو پسر و یک دختر دارم که پسر بزرگم کلاس اول راهنمایی و دیگری کلاس اول ابتدایی است و دخترم نیز سه ساله است، خاطرنشان کرد: همسرم به علت فقر و نداری اقدام به خودسوزی و فوت کرد و خودم نیز 30 درصد دچار سوختگی شده ام و هم اکنون فرزند دخترم پیش خاله اش نگهداری می شود و دو فرزند پسرم را نیز پدرم نگهداری می کنند و خانواده ام آواره هستند و فریاد رسی نیست.

*امروز ۳۰ آذر جلسه‌ی آخرین دفاع عسل محمدی فعال چپ و کارگری در شعبه دوم دادسرای اوین برگزار شد اما بازپرس پرونده برخلاف روال قانونی به وکیل او اجازه‌ی دفاع نداد.

‏ "اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام "با مصادیق شرکت در کمپین شکنجه سفید (نرگس محمدی) و عضویت در محافل مارکسیستی از جمله اتهاماتی است که بازپرس پرونده علیه عسل محمدی عنوان کرده است.

منبع:کانال کمپین دفاع از هفت تپه و اعتراضات کارگری

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 29 آذرماه 1400

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

زمان تجمع:پنج شنبه 2 دی ماه – ساعت 10

اماکن تجمع :

استان های تهران و البرز : مقابل سازمان برنامه و بودجه

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش وپرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

- فراخوان تجمع سرایداران و خدمتگزاران مدارس در اعتراض به عدم توجه به آنان در لایحه رتبه‌بندی

- زنده بادهمبستگی:دیدار جمعی از کنشگران اجتماعی با خانواده معلم زندانی رسول بداقی

- قرار و کیفرخواست علیه عزیز قاسم زاده از دادسرا به دادگاه قبل از اخذ آخرین دفاع

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

شورای اسلامی کار فرمایشی شرکت واحد بار دیگر با صدور بیانیه علیه تجمع حق طلبانه کارگران، سرسپردگی بی‌چون و چرای خود به کارفرما را به نمایش گذاشت

- اعتراض صدها کارگراقماری پتروشیمی دماوند وخانواده هایشان نسبت به تغییر شیفت کاری 14 – 14 به 14 – 7

- ادامه اعتراضات کارگران پتروشیمی فجر انرژی خلیج‌فارس نسبت به تغییر شیفت کاری

- گزارشی دیگر درباره تجمع سراسری اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض مقابل ستادهای استانی دانشگاه پیام کشور

- بی حقوقی مطلق کارگران با اصلاح قانون کار پیشنهادی دولت و مجلس در چارچوب بودجه 1401

- جان باختن یک کارگر جوان دکارخانه تولید نهاده دامی نکا براثر سقوط از ارتفاع

- جان باختن کارگر یک کارخانه منطقه چندار ساوجبلاغ بدنبال قطع دستش حین کار روغن کاری هواکش سوله

*فراخوان تجمع سرایداران و خدمتگزاران مدارس در اعتراض به عدم توجه به آنان در لایحه رتبه‌بندی

ما به عنوان جمعی از سرایداران و خدمتگزارن کشوری اعلام می‌کنیم به مصوبه اخیر مجلس در مورد رتبه‌بندی اعتراض شدید داریم

مگر ما سرایداران و خدمتگزاران در سرما و گرما در کنار معلمان عزیز در مدرسه حضور نداریم؟ مگر ما جز پرسنل مدرسه نیستیم؟ مگر ما خانواده نداریم ؟ مگر تورم بر زندگی ما تاثیر ندارد؟ چرا حق ما را ندیده می‌گیرید؟

ما ضمن اینکه از شورای هماهنگی به خاطر دفاع از حقوق سرایداران و خدمتگزاران تشکر و قدردانی می‌کنیم از شورا درخواست می‌کنیم بیشتر به حقوق ما توجه کند و از مجلس بخواهد حقوق ما را در لایحه رتبه‌بندی و بودجه سال بعد لحاظ کند.

ما هم مانند معلمان عزیز در تجمع سراسری روز پنجشنبه شرکت خواهیم کرد و از تمام سرایداران و خدمتگزاران می‌خواهیم با هم متحد شوند و از حقوق خود دفاع نمایند.

وعده ما

پنجشنبه ، دوم دی ، ساعت ۱۰ ، در تمام استان‌ها

جمعی از سرایداران و خدمتگزاران کشوری

*زنده بادهمبستگی:دیدار جمعی از کنشگران با خانواده معلم زندانی رسول بداقی

روز دوشنبه 9 آذر؛جمعی از کنشگران با حضور در منزل معلم زندانی رسول بداقی ضمن اعلام همبستگی با خانواده وی، خواستار آزادی تمام معلمان زندانی به ویژه آزادی بدون قید و شرط رسول بداقی شدند.


منبع اصلی خبر وتصویر: کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*قرار و کیفرخواست علیه عزیز قاسم زاده از دادسرا به دادگاه قبل از اخذ آخرین دفاع

قرار نهایی و کیفرخواست عزیز قاسم زاده عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۰ صادر شد. این در حالی است که پیش از این قاسم زاده با دریافت احضاریه بازپرسی شعبه دوم دادسرای عمومی و انقلاب رودسر در تاریخ ۲۰ آبان به شعبه مذکور برای آخرین دفاع مراجعه کرده بود،لیکن به دلیل مرخصی استعلاجی بازپرس، دفاعی صورت نگرفت .النهایه با درج در سامانه ثنا ضرورت اخذ و استماع آخرین دفاع، وقت نظارت به تاریخ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ تعیین شد اما در اقدامی نادر و غیر منتظره و بدون اخذ آخرین دفاع برابر تصمیم اتخاذی در جلسه فوق العاده در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۰ قرار نهایی و کیفرخواست عزیز قاسم زاده صادر و از طریق وکیل او آقای رامین صفرنیا در ۲۲ آذر به او ابلاغ شد.

برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

شورای اسلامی کار فرمایشی شرکت واحد بار دیگر با صدور بیانیه علیه تجمع حق طلبانه کارگران، سرسپردگی بی‌چون و چرای خود به کارفرما را به نمایش گذاشت

یک روز پیش از تجمع اعتراضی کارگران شرکت واحد مقابل شهرداری تهران (یکشنبه ۲۸ آذر) شورای اسلامی کار فرمایشی و ضدکارگری شرکت واحد بار دیگر در اقدامی رذیلانه با صدور اطلاعیه‌ای تجمع کارگران را "اعمال شتابزده و غیرقانونی" خواند و خواهان عدم حضور همکاران در این تجمع حق طلبانه شد.

شورای اسلامی کار فرمایشی و ضدکارگری همچنین با نسبت دادن این فرخوان به "برخی اشخاص که ارتباطشان با عوامل خارجی در دادگاه‌های قوه قضائیه اثبات گردیده" به مدد نهادهای امنیتی برای پرونده‌سازی علیه پیشروان سندیکای کارگران شرکت واحد شتافته است.

تیمی که هر ساله بنام مذاکرات برای تعیین مزد با نام نمایندگی کارگران در شورای عالی کار حضور دارد و برای چامعه کارگری نمایش اجراء می‌کند برآمده از همین ساختار شورای اسلامی کار دست‌ نشانده قدرت می‌باشد که هیچ تعلق خاطری به کارگران ندارد و به فکر منافع خویش است.

اما رانندگان و کارگران فهمیم شرکت واحد اتوبوسرانی تهران با هوشیاری بار دیگر تو دهنی محکمی به شورای اسلامی کار سرسپرده کارفرما و قدرت زد و حضوری پر تعدادتر و پر شورتر از همیشه در تجمع داشت.

متن اطلاعیه شورای اسلامی کار فرمایشی و ضدکارگری شرکت واحد علیه تجمع اعتراضی کارگران در روز یکشنبه ۲۸ آذر :

باسلام و درود خدمت همکاران زحمتکش و خدوم شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

بازتاب رسانه ای و گسترده فراخوان روز یکشنبه در رسانه های منافقین و سلطنت طلبان حرکت صنفی کارگران شرکت واحد را زیر سوال برده و کاملا موضوع را سیاسی و در راستای مقابله با ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به تصویر کشیده است .

گویی کارگران با نیت براندازی و با پوشش خواسته های کارگری اقدام به تجمع نموده اند.

لذا از آنجاییکه مطالبات صنفی کارگران منجمله بازنگری در طرح طبقه بندی مشاغل سازوکار قانونی خود را دارد و اَعمال شتابزده و غیرقانونی از سوی پرسنل موجب به انحراف کشیده شدن اهداف کارگرانه ما خواهد شد ، ضمن محکوم نمودن عناصر ضد انقلاب هرگونه تجمع بر علیه منافع ملی را به صلاح مجموعه ندانسته و خواهان عدم حضور همکاران در این فراخوان میباشیم.

این فراخوان از سوی برخی اشخاص که ارتباطشان با عوامل خارجی در دادگاههای قوه قضائیه اثبات گردیده و به هیچ عنوان دغدغه کارگران را ندارند و در راستای منافع شخصی خود قصد بر هم زدن نظم عمومی و کارگاه را دارند ترتیب داده شده و هوشیاری همکاران را میطلبد.

قطعاً شروع این تجمع با ما و پایان آن با افراد نفوذی خواهد بود که به نام همکار بین ما وارد خواهند شد و بهره برداری از نیت پاک همکاران به نفع منافقین صورت خواهد پذیرفت.

و من ا.. توفیق

شوراهای اسلامی کار شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*اعتراض صدها کارگراقماری پتروشیمی دماوند وخانواده هایشان نسبت به تغییر شیفت کاری 14 – 14 به 14 – 7

صدها کارگراقماری پتروشیمی دماوند(واقع در منطقه ویژه اقتصادی عسلویه فاز 2 پتروشیمی - پنج کیلومتر به طرف شیرینو) وخانواده هایشان با ارسال نامه به رسانه ای،اعتراضشان نسبت به تغییر شیفت کاری 14 روز کار – 14 روز استراحت به 14 روزکار – 7 روزاستراحت ابراز و خواهان بازگشت شیفت کاری بروال 14 -14 شدند.

*ادامه اعتراضات کارگران پتروشیمی فجر انرژی خلیج‌فارس نسبت به تغییر شیفت کاری

روز دوشنبه 29 آذر، مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس از ادامه اعتراضات کارگران پتروشیمی فجر نسبت به تغییر شیفت کاری خبرداد.

مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس بااشاره به مقاومت برخی از کارکنان در برابر تغییرشیفت کاری،افزود:آنها مواردی از جمله رفاه حال خود و بهره‌وری، امنیت روانی و سلامت جسمی را به عنوان علت مقاومت خود بیان می‌کنند.

یادآوری:

+وعده مدیران شرکت فجر انرژی خلیج فارس به کارگران برای پایان اعتصاب

مدیران شرکت فجر تا پایان آذر ماه از کارگران معترض فرصت گرفته تا در صورتی که ساعت حضور نوبتکاران کلیه شرکت های تابعه هلدینگ خلیج فارس به 8 ساعت تغییر نکند، ساعت کاری نوبتکاران شرکت فجر به همان حالت سابق یعنی 12 ساعت بازگردد.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 9 آذر،تصمیم عجولانه مدیران شرکت فجر در روزهای اخیر باعث اعتصاب نوبتکاران شد، تا جایی که که مدیران وعده اجرایی شدن این قانون در تمام شرکت های هلدینگ خلیج فارس را داده اند.

در صورت عدم اجرای این طرح در سایر شرکت ها، این تصمیم لغو و همچون سابق نوبتکاران در شیف های 12 ساعته مشغول به کار خواهند شد.

مدیران شرکت فجر بازه زمانی وعده خود را تا پایان آذر ماه اعلام کرده و مقرر شد کارگران تا این زمان صبر کرده و درصورت عدم تحقق وعده مدیران این شرکت نوبتکاران طبق روال گذشته فعالیت خود را ادامه دهند.

++تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی فجر نسبت به تغییر شیفت کاری

روز شنبه 6 آذر، کارگران پتروشیمی فجر واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر خمینی برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تغییر شیفت کاری دست به تجمع مقابل شرکت زدند.


این کارگران به خبرنگار رسانه ای گفتند: در گذشته شیفت‌ها به‌صورت 8 ساعته یعنی 3 روز صبح کار، 3 روز عصر کار، 3 روز شب کار و استراحت نیز 3 روز را به خود اختصاص می‌داد که در مجموع 9 روز کار و 3 روز استراحت بود.

این کارگران نوبت کار که تعدادشان از 200 نفر بیشتر است، اضافه کردند: بعد از شیوع کرونا شیفت‌ها 12 ساعته شد ولی به‌جای 9 روز کاری تنها 2 روز صبح کار و 2 روز شب کار بودیم و 4 روز نیز استراحت می‌کردیم ولی از لحاظ قانون و وقت کاری یعنی 44 ساعت در هفته و حتی بیشتر رعایت می‌شد.

آنها ادامه دادند:این برنامه بعد از کرونا در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و خیلی از شرکت‌های تابعه وزارت نفت انجام شد تا اینکه هفته گذشته مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج‌فارس بدون هماهنگی و نظرخواهی کارگران برنامه شیفت را تغییر داده و به سیستم 8 ساعته گذشته برگرداند.

آنها افزودند: هنوز کرونا تمام نشده و شیفت 12 ساعته آرامش بهتری برای کارکنان فراهم می‌کند و راضی هستند و برخی کارکنان در شهرستان مستقر هستند و این‌گونه شیفت‌ها رفت و آمد را پایین می‌آورد.

*گزارشی دیگر درباره تجمع سراسری اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض مقابل ستادهای استانی دانشگاه پیام کشور

روز یکشنبه 28 آذر، اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نورکشوربرای بنمایش گذاشتند اعتراضشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض دست به تجمع مقابل ستادهای استانی دانشگاه پیام درسراسرکشورزدند.


درهمین رابطه:تجمع اعتراضی اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نوراستان فارس نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در شیراز

روز یکشنبه 28 آذر،جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نوراستان فارس برای اعتراض به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض دست به تجمع در کلانشهر شیراز زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: همسان سازی حقوق اعضای هیئت علمی وزارت عتف با دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال 1399 به تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان رسیده و توسط دولت ابلاغ شده اما در دانشگاه پیام نور به رغم صدور احکام کارگزینی از ابتدای سال 1400، بر خلاف سایر دانشگاه‌ها این قانون نادیده گرفته شده و هیچ‌گونه پرداختی به اعضاء هیات علمی انجام نشده است.

آنهاافزودند:علاوه بر این چند سالی است که در این دانشگاه اعتبار پژوهانه برای فعالیت‌های پژوهشی اعضاء تخصیص نیافته که این امر موجبات بی انگیزه شدن اعضاء هیات علمی و کند شدن روند رو به رشد پژوهش‌های علمی در این دانشگاه شده است.

*بی حقوقی مطلق کارگران با اصلاح قانون کار پیشنهادی دولت و مجلس در چارچوب بودجه 1401

پس از سالها دورخیز کردن دولت ها و با همراهی مجلس و کارگزاران اتاق بازرگانی ، اتحادیه کارفرمایان و دیگر محافل و سازمان‌های پنهان و آشکار خواسته خودشان را عملی کردند .

یک --تغییر در ماده ۴۱ قانون کار جهت تعیین حداقل دستمزد سالیانه و افزودن تبصره دستمزد منطقه‌ای و روستایی (مزد توافقی) به معنی واقعی کاهش حداقل دستمزد به شمار می رود .

۲-- افزودن دو سال به سابقه کار و سنوات برای بازنشستگی ،که این افزایش سابقه باعث تصاحب بیشتر حاصل زحمات کارگران و افزایش شدت استتمار به شمار می رود .

۳ --افزایش میانگین تعیین حقوق بازنشستگی از دو سال به سه سال آخر خدمت کاری ، کاهش حقوق بازنشستگی را در بر دارد .

4--افزایش 10 درصدی دستمزدها، درحالیکه طبق آمار خود سازمان های دولتی خط فقر به بیش از 10 میلیون تومان افزایش داشته ولی در مقابل ما با افزایش 50 درصدی تورم روبرو هستیم ، با چه توجیه خرد انسانی و عقلانی در چنین اوضاع نابسامانی اقتصادی ، گرانی روز افزون و بیکاری گسترده میلیونی و دستمزدهای ناچیز چندین برابر زیر خط فقر نرخ افزایش دستمزد را 10/درصد تعیین کردند ؟ تنها توجیه آن ، این می تواند باشد که از نظر آنها " کارگران و دیگر زحمتکشان جامعه برده حاکمیت و کارفرمایان " هستند . چنین است که زندگی ناشایست غیر انسانی بردگی را برای ما تعیین کردند .

آنها ، کارفرمایان و دولت و حکومت ، که خودشان بزرگترین سرمایه ها و مراکز تولید و بنگاهای بزرگ اقتصادی را در اختیار دارند . به اتفاق آرا با خدمتگزاران خودشان مجلس تصمیم به کوچک کردن سفره و سبد معیشت خانوار کارگری را گرفته و افزایش سودهای نجومی و افسانه ای خود را دارند .

تغییراتی که دولت و مجلس می خواهند در قانون کار و قوانین سازمان تامین اجتماعی و همچنین دیگر صندوق‌های بازنشستگی بوجود آورند بر علیه منافع کارگران و بازنشستگان بشمار می رود ، چنانکه این زندگی جهنمی را برای کارگران که بخش بزرگی از جمعیت جامعه از جمله تولید کنندگان ، خدمات ، ترابری پروژه‌های شهری و عمرانی را بر عهده دارند، بوجود می آورد.

تعهدات و قرارداد های اجتماعی تحت عناوین حقوق شهروندی که به صورت قانون مکتوب شده ، بین روابط کار و سرمایه که اساس مناسبات جامعه سرمایه داری را تشکیل می دهد . دولت موظف به اجرای عملی این قوانین است . حقوق کار ایران و همچنین قوانین و مقاوله نامه های سازمان جهانی کار متعلق به کارگران است که نتیجه و حاصل مبارزات کارگران ایران و جهان است و دولت ها موظف به پایبندی اجرای آن هستند. اما عملکرد دولت و حاکمیت بر عکس است . در شرایطی که افزایش تورم بیش از ۵۰ درصد می باشد ، کمیته دستمزد که برگزیده دستگاه دولتی است هزینه سبد خانوار کارگران را در سال 99به بیش از ۹ میلیون تومان محاسبه کردند ، (با احتساب افزایش ۵۰ درصدی هزینه ها ، اکنون ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ۹ ماه پیش به بیش از ۱۳ میلیون افزایش یافته است) . حداقل دستمزد با تمام مزایای آن اگر پرداخت شود به ۴ میلیون هم نمی‌رسد . تصویب و اجرای قوانین ضد کارگری ، مصداق بارز " تاکید و تایید "برده بودن ما کارگران محسوب می گردد . این تفکر و ایده حاکمیت با دولت و سازمان‌ها و نهادهایش ، جمعیت ۹۹ درصدی ما مردم را " اسیر خود می پندارند . " تصویب قوانین بر علیه منافع کارگران و دیگر زحمتکشان که اکثریت قاطع جمعیت جامعه ایران را تشکیل می‌دهد .از سوئی تخصیص بودجه‌های کلان به ۲۲ موسسه و نهادهای مذهبی که در اختیار حاکمان قرار دارد نه تنها هیچ کمک و فایده و سودی برای ما کارگران ندارد ، بلکه تنها وتنها برای زندگی غیر قابل تصور برای خود و خانواده هایشان در اروپا و امریکا هزینه میکنند و بر سرمایه های تصرف کرده شان میافزایند . لذا

" تفکر اسارت و بردگی " ما مردم را تصدیق می‌کنند . افزایش بودجه سال 1401 این موسسات و نهادها و سازمان ها از جمله ، سازمان صدا و سیما از ۴۵ درصد شروع می‌شود و به دو برابر شدن بودجه سپاه منتهی می گردد . بودجه 1401 ، نقض آشکار حقوق جمعیت ۹۹ درصدی به معنای واقعی کلمه به شمار می‌رود . از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و افزایش آن به ۴ برابر ، فقر و فلاکت ما نیز به همان میزان افزایش تورم و ارز به مراتب خیلی بیش از ۴ برابر بدتر خواهد شد . تصاحب ثروت جامعه از معادن و منابع طبیعی از جمله ، معادن مس گرفته تا نفت و گاز و پتروشیمی معادن طلا ، تمامی ثروتی که متعلق به مردم ایران است . حاکمیت و دولت آن علاوه بر تامین منافع سرمایه داران به عنوان " متجاوزین " به حقوق جمعیت تهیدست 99 درصدی ها به شمار می‌رود . " بودجه سال ۱۴۰۱ اجرای" تفکر بردگی ما کارگران و اسارت جمعیت ۹۹ درصدی ها برای متجاوزین به زندگی تمامی مردم است .

" مردمی که آب آشامیدنی ندارند ، نان خالی برای سیر کردن شکم خود ندارند .

معترصین برای کسب کمترین امکان حق حیات ، حق بیان ، به بی‌سابقه‌ترین شیوه ها سرکوب می‌شوند

طبعن ما کارگران و همچنین دیگر زحمتکشان و جمعیت 99/ درصدی هرگز سکوت نخواهیم کرد

. لذا برای به دست آوردن حق زندگی و حقوق شهروندی و رفاه اجتماعی و انسانی از آزادی بیان گرفته تا حق استفاده از ثروت عمومی و منابع معادن طبیعی ، تنها با ایجاد تشکل های کارگری و مدنی میسر است . بدست آوردن زندگی شایسته و رفاه اجتماعی تنها با عزم راسخ تک تک ما کارگران و دیگر زحمتکشان و شهروندان ممکن خواهد بود .

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

*جان باختن یک کارگر جوان دکارخانه تولید نهاده دامی نکا براثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر 30 ساله حین کار نصب قطعات سیلو یک کارخانه تولید نهاده دامی شهرستان نکادراسان مازندران براثر سقوط از ارتفاع 10 متری در دم جانش را ازدست داد.

*جان باختن کارگر یک کارخانه منطقه چندار ساوجبلاغ بدنبال قطع دستش حین کار روغن کاری هواکش سوله

بامداد روز دوشنبه 29 آذر،یک کارگرحین کارروغن کاری هواکش سوله صنعتی درکارخانه ای واقع در منطقه چندار ساوجبلاغ بدنبال قطع شدن دستش براثر برخورد با پره ها پس از انتقال به بیمارستان جان خود را ازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید