اخباروگزارش های کارگری 27/28 تیرماه 1400

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی روستای پیان از توابع شهر ایذه برای ادامه اعتصاب - تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی لردگان در راستای حمایت از تداوم اعتصاب - تجمع دوباره کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی فولادشهر اصفهان - بیانیه شماره 9 شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت: نگذاریم تجربه سال گذشته تکرار شود - ادامه تجمع حق طلبانه کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق برحقشان در مجتمع

- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات آذربایجان شرقی و چهارمحال و بختیاری نسبت به وعده های توخالی وعدم تحقق خواسته هایشان مقابل ساختمان شرکت

- تجمع اعتراضی کارگران معدن مس سونگون ورزقان

- اعتراضات کارگران مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان نسبت به عدم تبدیل وضعیت، توزیع غذای نامناسب وتوزیع نشدن اقلام بهداشتی

- تجمع اعتراضی رانندگان اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های برون ‌شهری نسبت به صدور ابلاغیه مدیریت ایمنی و ترافیک سازمان راهداری

- تجمع اعتراضی جمع‌آوری کنندگان روغن سوخته نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وواگذاری مقابل مجلس

- تجمع اعتراضی اهالی روستای جدول غوره بویراحمدنسبت به کمبودآب مقابل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد

- کانون نویسندگان ایران:

انتقال بکتاش آبتین به بیمارستان و بستن او با زنجیر به تخت

- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون اعتراضات مردم خوزستان به بی آبی

- توضیح و تکذیب امضای یک بیانیه

*تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی روستای پیان از توابع شهر ایذه برای ادامه اعتصاب

روز یکشنبه 27 تیر،کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی ساکن دهدشت بابرپایی تجمع عزم راسخشان را برای ادامه تاتحقق خواسته هایشان بنمایش گذاشتند.

با برگزاری مجمع عمومی کارگری از تداوم اعتصاب حمایت کردند و اعلام نمودند که تا تحقق مطالباتشان در ایستادگی خواهند کرد.

*تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی لردگان در راستای حمایت از تداوم اعتصاب

روز یکشنبه 27 تیر،کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی ساکن لردگان هم دست به تجمع زدند تااعلام کنند که به اعتصاب برای اخقاق حقو ادامه خواهند داد.

*تجمع دوباره کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی فولادشهر اصفهان

روزدوشنبه 28 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی ساکن فولادشهر اصفهان دوباره دست به تجمع زدند تا حمایتشان را نسبت به ادامه اعتصاب بنمایش بگذارند.

*بیانیه شماره 9 شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

نگذاریم تجربه سال گذشته تکرار شود

تجربه سال گذشته را هرگز فراموش نمیکنیم. اعتصاب متحد و گسترده ای داشتیم. اما درآخر وقتی که داشت ابعاد اعتراض ما گسترده تر میشد و همه پیگیر خواستهایمان بودیم. همین ابرگروه کاریابی و پایپینگ و اکیپ پروژه ای سوت پایان را کشید و با گرفتن یک مشت وعده و وعید اعتصاب را پایان یافته اعلام کرد. امسال هم در حالیکه هر روز همکاران بیشتری به اعتصاب می پیوندند با طرح پیگیری مطالبه گری در چهارچوب قوانین اسلامی جلو آمده اند و یک نفر هم به اسم مازیار گیلانی نژاد را مقابل ما گذاشته اند و میگویند ایشان نماینده ماست و برای اینکه بتواند به مذاکره بنشیند، ۵ هزار رای میخواهد و رای بدهید. خوب جمع کردن این تعداد رای هم کار سختی نیست. طبعا همان کسانی که در جهت مهار اعتراض در چهارچوب قوانین حاکم کار میکنند امضا خواهند کرد. وابستگان حکومت هم ناخرسند نخواهند بود بخاطر اینکه به این سادگی اعتصابی در چنین ابعاد که تمام توجه ها را به خود جلب کرده است، قرار است توسط گروه پایپینگ جمع شود. بگذارید از همین اول بگوییم که خواست اول ما خواست افزایش دستمزدها است. بخاطر اینکه قیمت ها هر روز بالا تر میرود و اوضاع از سال گذشته هم بسیار بد تر است. در طرح پیگیری طراحان این برنامه به نحو عجیبی حرفی از اضافه شدن دستمزدها نیست و با یکسری تعلقات مزدی مثل بن کالاها، سختی کار و حق ایاب و ذهاب و ۴ نفره کردن اطاق و بیست روز کار، ده روز مرخصی میخواهند سر و ته قضیه را هم بیاورند. حرف ما اینست که اینها بخش بسیار کوچک مطالبات ما است. پارسال وعده های بزرگتر از اینها دادید که اجرایی نشد. بعلاوه همین الان هم برخی پیمانکاران بدون اینکه لزومی به ارائه چنین طرحهایی باشد بسیار بالاتر از اینها توافق کرده و حاضرند ما کارگران به سر کار بازگردیم . دلیلش نیز خسارت بزرگی است که تا همین جا به پیمانکاران زالو صفت وارد شده است. این ها خود نتیجه زور مبارزه ما و یک پیشروی مهم است. اما سوال اینست که چرا باید خواستهای ما سر و دم بریده طرح شود؟ از دهها هزار کارگرکه در اعتصاب هستند چرا پنج هزار نفر یک نماینده را آنهم به شیوه ای مبهم و غیر رقاتبی قرار است انتخاب کنند؟ همانطور که در بیانیه های قبلی اعلام کردیم ما باید مبنای مذاکرات برای بازگشت به کار را نه بر اساس این مطالبات سر و ته بریده بلکه بالاترین رقم توافقی ای که در این مدت از سوی همکاران ما با پیمانکاران صورت گرفته استُ قرار دهیم و به کمتر از آنها رضایت ندهیم. آیا این منطقی تر و عملی تر و کارگری تر نیست؟ در جاهایی پیمانکاران زیر فشار اعتصاب حاضر به قبول پرداخت دو برابر دستمزد و قبول بیست روز کار و ده روز مرخصی و بهبود وضع کمپ ها شده اند. ما نیز اینها را اساس قرار دهیم و بر بهبود قابل قبول وضع کمپ ها و بالا بردن استاندارد بهداشتی و ایمنی در محیط کار و زندگی مان تاکید کنیم.

همکاران !

اعتصاب همکاران پروژه ای پیمانی ما هم اکنون دامنه اش به بیش از ۱۱۴ مرکز رسیده است. قبلا گزارش کردیم که در جاهایی بخشی از کارگران با پیشنهاداتی که کارفرمایان داده اند بسر کار برگشته اند. نمونه های آن بازگشت به کار بخشی از کارگران شرکتهای آر جی سی، پایندان و مپنا در فاز ۱۴ کنگان و پتروشیمی بوشهر و ساز و پاد و جهانپارس است. از سوی دیگر بنا بر خبرهای دریافتی در جاهایی از کارگران دعوت به کار شده است و شماری از آنها بعد از بازگشت به محل با دیدن فریب بودن وعده های داده شده، دوباره کار را تعطیل کرده و به اعتصابشان ادامه داده اند. قابل توجه اینجاست که حتی کارگرانی که با دوبرابر مزد و ۲۰ روز کار و ده روز مرخصی به کار برگشته اند شمارشان بسیار کمتر از کارگرانی است که دارند از شرکت های دیگر به اعتصاب می پیونندند و بر این مبنا اعتصاب همچنان با گستردگی جریان دارد. بویژه همین حرکت اخیر کارگران پروژه ای در برخی شهرها مثل آبادان، خرمشهر، مسجد سلیمان، هفشجان، ایذه، لردگان و...و اعلام حمایت جمعی از اعتصاب نقطه قوتی برای پیشروی اعتصاب است و داریم با قدرت جلو میرویم.

همه شاهدیم که چگونه همه تلاش میکنند جلوی حرکت به حق ما را بگیرند. عده ای معلوم الحال میگویند اداره کار منطقه ویژه اقتصادی را شورای اسلامی کنیم. یکی دیگر میگوید شورای اسلامی بر اساس قانون کار را تشکیل دهیم و یکی هم این وسط تحت عنوان بزرگترین ابرگروه کاریابی و پایپینگ و اکیپ پروژه ای با طرح پیگیری مطالبه گرایی در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران دارد بطور واقعی همان نقش شوراهای اسلامی را عملی میکند و در واقع هدف همه شان مهار کردن اعتصاب ما و دوباره حواله دادن ما کارگران به یک مشت وعده و وعید است.

حرف آخر ما اینست که اجازه ندهیم با چنین طرحهایی اعتصاب ما را به بیراهه بکشند و مهار کنند. همانطور که در بیانیه هشت خود اعلام کردیم بر اساس همین قوانین و از جمله قوانین ویژه اقتصادی است که پدر کارگر را در آورده اند و در یک بی قانونی مطلق زیر بیشترین فشار قرار داده اند.

افزایش دوبرابری دستمزدها تاکید اول ماست و همانطو که دیگر بخشهای کارگری هم تاکید کرده اند، دستمزد هیچ کارگری نباید زیر ۱۲ میلیون باشد و مزد باید هر ماهه بموقع پرداخت شود. ما خواهان امنیت شغلی هستیم و قراردادها باید دائمی شوند. کارگران اخراجی باید سرکار برگردند. ایمنی محیط کارما باید تامین شود و کمپ ها و وضع غذا و غذا خوری ها استاندارد و قابل قبول شوند. و ما خواهان ۲۰ روز کار و ده روز مرخصی هستیم.

دوستان ! خواستهای ما حلقه اصلی اتحاد سراسری ما کارگران است و ما میتوانیم متحدانه پیگیر این مطالبات شویم. و برای آن بر نکات زیر تاکید میکنیم:

١- کارگران ساکن در منطقه همانطور که جمع میشوند و مجمع عمومی تشکیل میدهند بر ادامه اعتصاب تا رسیدن به خواستهایشان تاکید میکنند، میتوانند نماینندگان واقعی خود را انتخاب کنند و اعلام کنند که اگر در جایی قرار به مذاکره ای شود، نماینده خود را میفرستند. چنین افرادی همین امروز موجودند. همانطور که کارگران با جسارت جلوآمده و در اجتماعاتشان پیام میدهند میتوانند جلو بیایند و کاندید نمایندگی جمع خود باشند. نمیشود خانه نشست و کار را به طراحان گروههای مدیریت پایپینگ سپرد. باید خودمان نقش آفرین باشیم.

٢- از ابزار مدیای اجتماعی و گروههایی که در بخش های مختلف نفتی داریم استفاده کنیم و همین گفتمان ها را انجام دهیم و همانجا بخواهیم افرادی داوطلب شوند و یا کسانی را که می شناسیم کاندید کنیم و بخواهیم نماینده واقعی ما کارگران باشند.

٣-بعلاوه بر اینکه توافقات باید کتبی و رسمی باشد و توافقات هر مذاکره ای وقتی رسمیت یابد که کارگران بخشی که از جانبشان توافقی صورت گرفته رضایت خود را اعلام کنند.

به هر درجه و در هر تعداد شرکتی که بتوانیم به این گونه عمل کنیم. زمینه های دخالتگری حداکثری کارگری را فراهم کرده و خودمان دخالتگر خواهیم بود. در هرحال انجام این کارها باید صورت گیرد و امروز بیش از هر وقت ضروری و حیاتی است.

درود بر همکاران اعتصابی نفت، زنده باد همبستگی واتحاد، ٢٨ تیر ۱۴۰۰

*ادامه تجمع حق طلبانه کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق برحقشان در مجتمع

روزدوشنبه 28 تیر، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع وایراد سخنرانی خواستارتحقق خواسته های زیرشدند:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا


*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات آذربایجان شرقی و چهارمحال و بختیاری نسبت به وعده های توخالی وعدم تحقق خواسته هایشان مقابل ساختمان شرکت

روزدوشنبه 28 تیر،کارگران بازنشسته مخابرات آذربایجان شرقی درتبریز وچهارمحال و بختیاری در شهر کرد برای اعتراض به وعده های توخالی وعدم تحقق خواسته هایشان دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت مخابرات زدند.

تبریز:


شهرکرد:


*تجمع اعتراضی کارگران معدن مس سونگون ورزقان


روز یکشنبه ۲۷ تیرماه در معدن مس سونگون ورزقان پرسنل شرکت آهن آجین در اعتراض به اخذ امضای برگه سفید توسط شرکت ، اقدام به تجمع اعتراضی در محوطه معدن کردند.

نیروهای این شرکت که از سه ماه پیش به حقوق خود معترض میباشند طی این مدت با تاثیر منفی بیش از پنجاه درصد در حجم استخراج معدن توانسته اند طی جلسات گوناگون نظر مساعد شورای تامین و نماینده مجلس را به منظور افزایش حقوق و مزایای پرسنل کسب کنند.

هرچند که این امر با کارشکنی شرکت هنوز به نتیجه مثبتی نرسیده است و امروز شرکت قصد داشت با اخذ امضا روی برگه سفید نیرو را در مقابل عمل انجام شده قرار دهد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰

*اعتراضات کارگران مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان نسبت به عدم تبدیل وضعیت، توزیع غذای نامناسب وتوزیع نشدن اقلام بهداشتی

کارگران مجتمع فولاد بوتیای ایرانیان دراستان کرمان نسبت به عدم تبدیل وضعیت، توزیع غذای نامناسب وتوزیع نشدن اقلام بهداشتی اعتراض کردند.

روز دوشنبه 28 تیر،یکی از کارگران شرکت فولاد بوتیای ایرانیان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:شرکت برای استخدام کارگران پیمانی ارزشی قایل نیست.

وی افزود: کارگرانی در پروژه هستند که از ابتدا در مجتمع بوده‌ و تجربه زیادی دارند؛ حقشان استخدام است اما برخی از آن‌ها بعد از آزمون حتی دعوت به مصاحبه هم نشدند.

وی کیفیت پایین غذا را یکی از این مشکلات عنوان کرد و اضافه کرد:در برخی روزها غذا به طور کامل دور ریز می‌شود.

یکی از موارد دیگری که این کارگر مجتمع فولاد بوتیا به آن اشاره کرد توزیع کم اقلام بهداشتی از جمله ماسک و مواد ضدعفونی کننده بود.

*تجمع اعتراضی رانندگان اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های برون ‌شهری نسبت به صدور ابلاغیه مدیریت ایمنی و ترافیک سازمان راهداری

روزدوشنبه 28 تیر،جمعی از رانندگان اتوبوس‌ها و مینی‌بوس‌های برون ‌شهری نسبت به صدور ابلاغیه مدیریت ایمنی و ترافیک سازمان راهداری دست به تجمع مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای زدند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:ابلاغیه‌ای در شانزدهم تیرماه توسط مدیر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری صادر شده و سن فرسودگی اتوبوس‌های بین شهری، 15 سال اعلام می‌شود.

آنهاادامه دادند: این تصمیم بدون توجه به صنف رانندگان گرفته شده و بسیاری از آن‌ها توانایی خرید یک دستگاه خودرو نو یا کمتر از 15 سال را ندارند. برخی از خودروها بیشتر از 15 سال کارکرد دارند اما درحد نو هستند و هنوز پتانسیل و بهره‌وری مناسب در جاده را دارند.

رانندگان افزودند: این تصمیم موجب بیکاری جمعیت زیادی از رانندگان و کمک‌رانندگان خواهد شد.

*تجمع اعتراضی جمع‌آوری کنندگان روغن سوخته نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وواگذاری مقابل مجلس

روزدوشنبه 28 تیر،جمعی از جمع‌آوری کنندگان روغن سوخته برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی وواگذاری مقابل مجلس تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:4 ماه است درآمدی نداریم و مدیران شرکت اختیارات و کارشناسی در مورد شغل آنها را به انجمن خصوصی واگذار کرده‌اند.

تجمع کنندگان افزودند:خواستار تداوم فعالیت خود زیر نظر دولت هستند و انجمن خصوصی را معادل انحصار و رانت می دانند.

*تجمع اعتراضی اهالی روستای جدول غوره بویراحمدنسبت به کمبودآب مقابل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد

روزدوشنبه 28 تیر،جمعی از اهالی روستای جدول غوره بویراحمد برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به کمبودآب مقابل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد اجتماع کردند.


به گزارش یک منبع خبری محلی،نمایندگان اهالی روستای جدول غوره شهرستان بویراحمد به دلیل نداشتن آب آشامیدنی و فرسوده بودن شبکه آبرسانی این روستا جلوی شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات آب این روستا شدند.

*کانون نویسندگان ایران:

انتقال بکتاش آبتین به بیمارستان و بستن او با زنجیر به تخت

بکتاش آبتین، شاعر، فیلم‌ساز و عضو کانون نویسندگان ایران از حدود چهار ماه پیش با دردی که در ناحیه‌ی بیضه داشته به بهداری زندان مراجعه کرده بود و دکتر تشخیص یک توده در بیضه‌ی وی داده بود. در نتیجه طبق نظر پزشک، باید بکتاش آبتین جهت آزمایش خون و سونوگرافی به بیمارستان منتقل می‌شد.

بعد از گذشت سه ماه از تشخیص اولیه حدود یک ماه پیش بکتاش آبتین از زندان اوین جهت انجام آزمایش به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شد اما متاسفانه آن زمان این کار انجام نشده و آبتین به زندان بازگردانده شده بود و حدود ده روز بعد وی به بیمارستان طالقانی منتقل شده و آزمایش‌های لازم انجام شد.

روز گذشته (۲۷ تیر ماه ۱۴۰۰) حدود ساعت ۹:۳۰ صبح آبتین به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شد و فردا نیز او را به زندان برمی‌گردانند. در معاینه‌ای که امروز انجام شده پزشکان متوجه‌ی وجود کیست در بیضه شده‌اند اما تشخیص پزشکان چنین بوده که بکتاش آبتین به جراحی نیاز ندارد و با دارو می‌شود جلوی رشد کیست گرفته شده و وی درمان گردد.

پاهای بکتاش آبتین با زنجیر به تخت بیمارستان بسته شده بود.

*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون اعتراضات مردم خوزستان به بی آبی

در چند سال اخیر شهروندان استان خوزستان نسبت به اجرای سیاستهایی که محیط زیست و منابع آبی این استان را مورد مخاطره جدی قرار داده بود به انحاء مختلف و به هر شیوه‌ی مسالمت‌آمیزی اعتراض کردند. آنان با نامه‌نگاری‌ها، ایجاد حلقه انسانی، دادخواست‌ها و اعتراضات مدنی و مطالبه‌ی حفظ منابع آبی و لغو سیاستهای ضد محیط زیستی، نه تنها خواستهای خود را به گوش مسئولین حکومتی رساندند بلکه تمام دنیا از این خواست و‌ مطالبه مردم خوزستان آگاه شدند.

این معضل و مطالبه‌گری بر سر آن، در دیگر استان‌ها از جمله اصفهان و چهارمحال و بختیاری نیز در جریان بوده است اما هیچیک از بخش‌های حاکمیتی نه تنها اقدامی در راستای پاسخ به این خواست مردم انجام ندادند بلکه با تمام توان به اجرای سیاستهای ویرانگرایانه خود ادامه دادند.

با اتخاذ و پیشبرد چنین سیاستهایی، نهادهای دولتی در کالبد یک باند مافیایی واحد و به قصد سودآوری صِرف به کشیدن شیره‌ی جان اقتصاد و منابع طبیعی کشور پرداختند و به هیچیک از منابع آن نکرده و حتی حاضر نشدند در استانی پر آب مانند خوزستان، آب را به مردم برای شُرب و کشاورزی روا دارند.

هورالعظیم که جان و مال مردم منطقه بود و زیست و درآمد میلیونها نفر از مردم استان به آن بسته بود، برای نهادهای غارتگر مافیایی تنها به عنوان منبع استخراج ارزان‌تر نفت نگریسته شد و در این جهت با خشکاندن آن، تنها و تنها به آسان سازی چپاولگری‌های خود پرداختند.

آن چیزی که امروز برای ما مردم ایران مسلم و مسجل است این است که وضعیت حاضر در استان خوزستان حاصل سیاست گذاری‌های غارتگرانه ی حکومتگرانی است که از سویی با اتخاذ سیاست‌های چپاولگرانه، منابع طبیعی این استان را تماماً از بین بردند و از طرف دیگر با اتخاذ سیاست‌های سرکوبگرانه در طول سال‌های گذشته، خواستهای مردم را نادیده گرفته و نهایتا شرایط جهنمی امروز را در این استان رقم زدند.

از نظر ما، خشم مردم شهرهای مختلف خوزستان که از پنجشنبه شب ۲۴ تیرماه فوران کرده و منجر به اعتراضاتی گسترده و توقف ناپذیر شده است تماما حاصل سیاستهای غارتگرانه باندهای مافیایی حکومت و به بن بست کشاندن مطالبات مردمی از سوی آنان است.

اما در چنین وضعیتی نیز حاکمیت حاضر نیست به خواسته‌ی مردم تن دهد و به جای رسیدگی به مطالبات آنان نیروهای سرکوبگر خود را از مناطق مختلف برای منکوب کردن مردم معترض گسیل می‌دارد.

با کاربست چنین سیاستهای ضد انسانی، این مردم کارگر و زحمتکش و نا برخوردار هستند که هم آب بر روی آنها بسته شده، هم کار و شغل و دامداری و کشاورزی آنها به نابودی کشانده شده و هم فریاد حق‌خواهی‌شان با گلوله پاسخ میگیرد.

ما سرکوب تظاهراتهای مردمی در استان خوزستان را قویا محکوم میکنیم، خود را در کنار مردم معترض این استان می‌دانیم و بدینوسیله از کارگران و مردم ایران میخواهیم به هر نحو ممکن دست به حمایت از فریاد عدالتخواهی مردم خوزستان بزند.

آن چیزی که طی چند روز گذشته و با سرکوب خونین اعتراضات مردمی در خوزستان بیش از پیش در مقابل ما کارگران و مردم ایران قرار گرفته است دست بردن به اعتراضات سراسری و همبسته برای پایان دادن به کل آن شرایط دردناکی است که همه ما مردم ایران در سراسر کشور و به انحاء مختلف با آن دست به گریبانیم.

سرکوب و کشتار مردم معترض خوزستان باید به فوریت متوقف و خواستهای آنان بر آورده شود. باید عاملین و آمرین به ویرانی کشاندن منابع طبیعی خوزستان و سرکوب اعتراضات حق طلبانه ی مردم این استان به فوریت و در دادگاهی علنی محاکمه و مسببین آن در پیشگاه مردم ایران پاسخگوی ویرانه ای باشند که در خوزستان و دیگر استان‌های کشور پدید آورده اند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۸ تیرماه ۱۴۰۰

*توضیح و تکذیب امضای یک بیانیه

انتشار بیانیه‌ای در حمایت از اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت، گاز و پتروشیمی تحت عنوان «بیانیه جمعی از فعالان سیاسی، اجتماعی، حقوق بشری و صنفی در دفاع از مطالبات کارگران اعتصابی» که اسامی امضاکنندگان این نامه هم در آن آورده شده است به برداشت‌های نادرست و سوء تفاهماتی دامن زده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه همیشه پرچمدار استقلال مبارزه کارگری و مخالف سیاست‌های ضد کارگری همه جناح‌های حاکمیت بوده و تغییرات ضروری ساختار کار و اشتغال در کشور را بی‌اعتنا به بازی‌های جناح‌های حاکمیت و تنها در چهارچوب سازماندهی اراده مستقل مزد و حقوق بگیران تعقیب کرده است. ما هزینه‌های سنگینی بابت این استواری و ایستادگی در مبارزه مستقل کارگری پرداخته‌ایم. امری که بر همگان روشن است.

سندیکای کارگران شرکت واحد و اعضای آن با عملکردشان مخالفت قطعی خود با جریان اصلاح طلبی و نمادهای آن را همواره در دستور کار خود داشته و دارد. در واقع امر، کسانی تلاش کرده‌اند با ذکر نام سندیکا و سوء استفاده‌ی مصادره جویانه از نام آن و برخی فعالین سندیکایی، ورشکستگی سیاسی خود را لاپوشانی کنند.

متاسفانه عده ای فرقه‌گرا هم بی‌توجه به واقعیت سوء استفاده‌ی صورت گرفته، بدون پرس و جو و تلاش برای آگاه شدن از آنچه که گذشته، با دیدن اسامی ما، فرصتی مغتنم برای حمله به سندیکا پیدا کرده و انتقاداتی بکلی بی پایه را متوجه ما کردند. پیشنیه ما امضاکنندگان این نامه روشن است: ما، مدافعان جنبش و تشکل مستقل کارگران ایران هستیم و سال‌ها جزو زندانیان این نظام بوده‌ایم. ما همچنان تحت فشار شدید دستگاه‌های امنیتی آن قرار داریم و تاکنون هزینه ایستادگی بر استقلال مبارزه کارگری را با زندان، بیماری، بیکاری و انواع محرومیت‌ها پرداخته‌ایم. ما هرگز با برخی امضاکنندگان بیانیه که در سازماندهی نهادهای سرکوب مردم نقش ایفا کرده‌اند و یا با کسانی که آگاهانه یا ناآگاهانه مروج، مبلغ و مجری سیاست‌های ریاضتی و برده‌دارانه بوده و بخاطر تلاش در جهت تحکیم و بقای بساط ظلم و ستم بر کارگران و حقوق بگیران پاداش گرفته‌اند، در یک صف نمی‌ایستیم.

ما ضمن محکوم کردن هر نوع بهره.برداری ابزاری و مصادره جویانه از نام سندیکاها و تشکل‌های مستقل کارگری و صنفی، به خود و به عموم فعالین مستقل کارگری یادآوری می‌کنیم که تنها با تقویت همگرایی، هم‌اندیشی، اتحاد عمل گسترده اقشار مختلف کارگران و حقوق بگیران و در استقلال کامل از دولت‌، کارفرما و سرمایه‌داران است که می‌توانیم صف مستقلِ پیکار طبقاتی و مطالباتی را مستحکم‌تر نموده و از منافع طبقه خود در برابر دولت و سرمایه‌داران دفاع کنیم.

تاکید می‌گردد در خصوص انتشار نام اعضای سندیکا ذیل بیانیه مذکور، افرادی بدون اطلاع از بیانیه بصورت نیابتی نام‌شان وارد شده است.

رضا شهابی

داود رضوی

حسن سعیدی

ناصر محرم زاده

حسین کریمی

۲۸ تیر ۱۴۰۰


اخباروگزارش های کارگری 27 تیرماه 1400

- ادامه تجمعات کارگران پروژه ای اعتصابی برای حمایت از اعتصاب تا دست یابی به مطالبات:

1- سومین تجمع کارگران پروژه ای هفشجان برای ادامه اعتصاب تادستیابی به مطالبات

2- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی آبادان و خرمشهر

3- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی اصفهان

4- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی دهدشت در راستای حمایت از تداوم اعتصاب

- زمزمه های از سر گیری اعتراض در میان کارکنان رسمی نفت

گزارشی از یکی از کارکنان رسمی در نفت

- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع کارگران ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی ایران درشهرهای اراک،رشت ،مشهد و....

2- تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران فولاد اصفهان واهواز مقابل صندوق بازنشستگی فولاد

- ادامه کنش های کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق برحقشان با تجمع وراهپیمایی در مجتمع

- ازسرگیری تجمعات اعتراضی کارگران معدن زغالسنگ کوهبنان نسبت به واگذاری شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت خصوصی دالاهو

- تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق مقابل فرمانداری رضوانشهر

- دومین روزتجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت آب و فاضلاب اهوازنسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه

- تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاههای کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل وزارت علوم

- ادامه سریال جان باختن کارگران سیمبان براثربرق گرفتگی اینبار در شرکت توزیع برق مشهد

- جان باختن یک کارگر معدن کلاریز طزره دامغان درحادثه ریزش تونل

*ادامه تجمعات کارگران پروژه ای اعتصابی برای حمایت از اعتصاب تا دست یابی به مطالبات:

1- سومین تجمع کارگران پروژه ای هفشجان برای ادامه اعتصاب تادستیابی به مطالبات

روزشنبه 26 تیربرای سومین بار، کارگران پروژه ای هفشجان با برپایی تجمع برای باری دیگر برادامه اعتصاب تادستیابی به مطالبات تاکیدکردند.


2- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی آبادان و خرمشهر

روز شنبه 26 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی آبادان و خرمشهربابرپایی تجمع حمایتشان را ازادامه اعتصاب برای احقاق حقوق برحقشان اعلام کردند.

3- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی اصفهان

روز شنبه 26 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی اصفهان هم برای بنمایش گذاشتن عزم راسخشان به ادامه اعتصاب اجتماع کردند.

4- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی دهدشت در راستای حمایت از تداوم اعتصاب

روزیکشنبه 27 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی دهدشت برای حمایت ازادامه اعتصاب دست به تجمع زدند.

*زمزمه های از سر گیری اعتراض در میان کارکنان رسمی نفت

گزارشی از یکی از کارکنان رسمی در نفت

یک اعتراض کارکنان رسمی نفت به گذاشتن سقف دو و نیم میلیون برای اضافه مزد بود. اخیرا قرار شد ٢٥ درصد به حقوقها تا سقف دو و نیم میلیون تومان اضافه شود. این افزایش طبعا برای کارمندان جدید اضافه حقوق خوبی بود و شکایتی نداشتند. اما کارمندان قدیمی که مثلا 23 سال است که در نفت کار میکنند با افزایش ٢٥ درصد باید هفت تا هشت میلیون به حقوقشان اضافه شود. اما با گذاشتن سقف دو و نیم میلیونی این افزایش حقوقی به یک سوم کاهش می یابد. از همین رو این بخش از کارکنان رسمی به نحوه افزایش مزدی ١٤٠٠ معترضند.

اینکه گفته شد دولت در نحوه افزایش مزدی کارکنان رسمی عقب نشینی کرده است. دقیق نیست. وزیر نفت زنگنه گفته است که سقف این افزایش دو و نیم میلیون است و طبق آخرین خبر ها براساس نامه ابلاغی(توسط آقای حسین نژاد مدیرعامل مهندسی توسعه نفت)، فقط محدودیت ۲۵۰۰ از افزایش حقوق کارکنان رسمی نفت مرتفع شده که با همین اقدام، مشکل حدود ۶۵٪ از کارکنان برطرف شد، اما محدودیت سقف اعلامی توسط مجلس همچنان بقوت خود باقی است و متأسفانه درخصوص رفع این مشکل اقدامی نمی توان کرد. با این گفته زمزمه های اعتراض در میان کارکنان رسمی نفت بالا گرفته است و اعلام کرده اند که اگر تاآخر تیر ماه تمامی این محدودیت ها مرتفع نشود و مالیاتهای تحمیل سنگین بر حقوقهایشان کاهش نیاید و محیط کارشان امن نشود و به دیگر مطالباتشان پاسخ داده نشود، اعتراضاتشان را آغاز خواهند کرد. کارکنان رسمی نفت میگویند: کارمندی که پس از سالیان با ۲۵ ، ۳۰ یا ۳۵ سال سابقه و بلکه بیشتر، در مناطق عملیاتی، با شرایط غیرقابل تصور حتی برای خود مسئولین ذره ذره و گام به گام براساس آیتم های قانونی(و نه بر اساس هوای نفس) به مبلغ امروزی رسیده است را بر چه اساس و مبنای عقلانی از حقوقش منع می کنید؟

کارکنان رسمی نفت الان عمدتا کارگرانی هستند که کارمند سازی شده اند. در گذشته روال کار اینطور بود که یک کارگر پیمانی استخدام میشد و خود بخودی در لیست رسمی قرار میگرفت. الان این دیگر انجام نمیشود و کارگری که استخدام پیمانی میشود همچنان بصورت کارگر قرارداد پیمانی به کار ادامه میدهد. البته شرایط کار کارکنان رسمی در جنوب سخت ترودشوار تر است.

اکنون در نفت ١٥٠٠٠٠ کارمند رسمی هستند و شمار کارگران پیمانی و قراردادی به ٢٥٠٠٠٠ نفر میرسد. ارکان ثالثی هم قانون کاری هستند. حراست نفت داستان جداگانه ای دارد. حتی وزیر نفت نیز در کار آنها دخالت ندارد ومثلا نمیتواند یک حراستی را اخراج کند. تعداد دقیق آنها روشن نیست. آنها فقط حقوقشان را از نفت میگیرند و بس و برنامه کارشان زیر تنظیمات نهادهای امنیتی است. فقط متخصصین کارمندهستند.

حتما میدانید که قانون کار نفت با تامین اجتماعی جداست. طبق قانون نفت حقوق و مزایای کارکنان رسمی به شکل متفاوتی محاسبه میشود. یک کارمند با حقوق اولیه ای استخدام میشود و بعد حقوق ماهیانه او طبق سالهای کاری اش افزایش می یابد و این روال تا کنون مورد رضایت کارکنان نفت بوده است. در زمانیکه سعید مرتضوی در تامین اجتماعی بود صندوق تامین اجتماعی کسری آورد که بعد ارقام دزدی های وی و باندش رسانه ای شد. احمدی نژاد در دوره ریاست جمهوری خود به جدا بودن صندوق نفت اعتراض داشت و میگفت صندوق نفت پول زیادی دارد و باید در صندوق تامین اجتماعی ادغام شود که کسری آن تامین گردد. .احمدی نژاد گفت چه کسی میگفت صندوق نفت جدا باشد. صندوق نفت هم پول زیاد دارد. اینها را ادغام کنیم که کسری تامین اجتماعی جبران شود. از آن به بعد یک موضوع اعتراض کارکنان نفت اینست که نباید صندوق نفت با صندوق تامین اجتماعی ادغام شود. کارکنان رسمی نفت میگویند که صندوق نفت و بودجه نفت نباید در صندوق تامین اجتماعی ادغام شود.

کارگران میگویند که .این پول حاصل رنج کار ماست و نباید بگذاریم به چپاول رود.

کارکنان رسمی نفت از تسهیلاتی برخوردارند. از جمله هفته ای یکروز رستوران رایگان دارند. استخر برای آن رایگان است مجانی است. یک آیتم حذفی از حقوقهای آنها حذف هزینه سفر آنها توسط هواپیما به نزد خانواده هایشان است. جالب اینجاست که اخیرا نفت اعلام کرده است که ما نمیخواهیم کارکنان غیر بومی بگیریم. چون آنها د وهفته پیش خانواده و دو هفته سر کار هستند و این هزینه بر است. از همین رو یا باید قانون ١٤ روز کار ١٤ روز مرخصی لغو شود و یا آنها کارکنان بومی را به کار خواهند گرفت. اینهم باز به موضوعی اعتراضی در میان کارکنان رسمی نفت تبدیل شده است.

برگرفته از کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع کارگران ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی ایران درشهرهای اراک،رشت ،مشهد و....

روزیکشنبه 27 تیر، کارگران ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی ایران درشهرهای اراک،رشت ،مشهد و....دست به تجمع مقابل کانون کارگران بازنشسته ومستمری بگیران تامین اجتماعی ویا اداره تامین اجتماعی زدند.

اراک:

 


رشت:


مشهد:


گزارش رسانه ای شده:اجتماع بازنشستگان کارگری مقابل کانون تامین اجتماعی تهران/ اعتراض به اقدام نمایندگان مجلس برای از دور خارج کردن «لایحه همسان‌سازی»

جمعی از بازنشستگان کارگری سازمان تامین اجتماعی، صبح امروز (یکشنبه/۲۷ تیر) به منظور پیگیری ۷ خواسته اصلی خود مقابل کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان تهران جمع شدند.

جمعی از بازنشستگان کارگری سازمان تامین اجتماعی به منظور پیگیری ۷ خواسته اصلی خود مقابل کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان تهران جمع شدند.

این بازنشستگان که در درجه اول به اقدام ۵۰ نماینده مجلس برای محول کردن تصویب لایحه دائمی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان به دولت آینده، معترض هستند و می‌گویند که این حرکت می‌تواند زمینه سیاسی شدن یک لایحه تضمین کننده معیشت بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین اجتماعی را فراهم کند.

اینگونه که این بازنشستگان می‌گویند نمایندگان مخالف تصویب لایحه دائمی شدن همسان‌سازی، برای خارج کردن آن از بررسی امضا جمع کرده‌اند.

در نتیجه این بازنشستگان خواهان جلوگیری از این اقدام نسنجیده، توجه دادن نمایندگان به تعیین مستمری براساس هزینه‌های سبد معیشت (ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی) و ماده ۹۶ (تامین حداقل‌های معیشت)، تصویب لایحه دائمی شدن همسان‌سازی بر اساس ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، پرداخت طلب ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی از دولت طی ۵ سال به صورتی که در قوانین بودجه ذکر شود، در نظر گرفتن بودجه برای همسان‌سازی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی، اجرای ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی برای از کارافتادگان و بازماندگان بازنشسته و اجرای قانون الزام درمان هستند.

حاضران در اجتماع امروز، بر اساس همین مطالبات طوماری تهیه کردند که نسخه‌ای از آن را به ریاست جمهوری و قوه قضاییه ارسال می‌کنند.

2- تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران فولاد اصفهان واهواز مقابل صندوق بازنشستگی فولاد

روزیکشنبه 27 تیر، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران فولاد اصفهان واهواز مقابل صندوق بازنشستگی فولاد این دوکلانشهر اجتماع کردند.

اهواز:

 


*ادامه کنش های کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق برحقشان با تجمع وراهپیمایی در مجتمع

روزیکشنبه 27 تیر، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای احقاق حقوق برحقشان بقرارزیر دست به راهپیمایی ،تجمع وایراد سخنرانی در این مجتمع زدند:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا


*ازسرگیری تجمعات اعتراضی کارگران معدن زغالسنگ کوهبنان نسبت به واگذاری شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت خصوصی دالاهو

کارگران معدن زغالسنگ کوهبنان بدنبال زمزمه های مبنی بر واگذاری شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت خصوصی دالاهوتجمعات اعتراضیشان را ازسرگرفتند.

 


روزیکشنبه 27 تیر،مدیر روابط عمومی شرکت زغال سنگ کرمان به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: تجمع کارگران معدن کوهبنان به دلیل واگذاری به شرکت خصوصی دالاهو صورت گرفته، در سال 99 مسئولان قولی مبنی بر عدم واگذاری سهام شرکت زغالسنگ به شرکت دالاهو به کارگران دادند.

وی افزود: در چند روز اخیر مجددا زمزمه هایی از واگذاری سهام شرکت زغالسنگ به دالاهو به گوش کارگران رسیده است و به همین دلیل بار دیگر مخالفت خود را اعلام کردند.

*تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق مقابل فرمانداری رضوانشهر

روزیکشنبه 27 تیر،کارگران سد شفارود برای اعتراض به عدم پرداخت 5 ماه حقوق دست به تجمع مقابل فرمانداری رضوانشهردراستان گیلان زدند.

 

*دومین روزتجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت آب و فاضلاب اهوازنسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه

روزیکشنبه 27 تیر برای دومین روز متوالی، کارگران رسمی شرکت آب و فاضلاب اهوازبرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه دست به تجمع درنمازخانه محل کارشان زدند.

 

*تجمع اعتراضی کارکنان دانشگاههای کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق مقابل وزارت علوم

روزیکشنبه 27 تیر،جمعی از دانشگاههای کشوربرای اعتراض به عدم هم‌ترازی حقوق کارمندان با اعضای هیأت علمی و اختلاف بیش از 200 درصدی دریافت حقوق و مزایای ماهیانه و همچنین عدم همسان‌سازی حقوق کارمندان وابسته به وزارت علوم با کارمندان وزارت بهداشت مقابل وزارت علوم تجمع کردند وبا صدور بیانیه ای به تجمعشان خاتمه دادند.


*ادامه سریال جان باختن کارگران سیمبان براثربرق گرفتگی اینبار در شرکت توزیع برق مشهد

یک کارگر سیمبان شرکت توزیع برق مشهد در استان خراسان رضوی بنام علیرضا سیار حین اکار در یکی از پست‌های برق فشار قوی براثر برق گرفتگی جان خودراازدست داد.

*جان باختن یک کارگر معدن کلاریز طزره دامغان درحادثه ریزش تونل

عصرروزیکشنبه 27 تیر، یک کارگر معدن کلاریز طزره دامغان بنام یوسف کوهساری بر اثر ریزش تونل اُکلُن 4 این معدن جان خودراازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید