اخباروگزارش های کارگری 23-24-25 مرداد ماه 1401

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اعتراضی اهالی شهرکرد نسبت به قطعی چندین روزه آب شرب و کیفیت نامناسبش مقابل استانداری چهارمحال وبختیاری- ازسرگیری کنش های تعدادی از کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای دست یابی به مطالبات- اقدام کارگران بازنشسته هما برای تجمع مقابل اداره مرکزی و ممانعت نیروهای امنیتی با مسدود کردن خیابان

- کنش های کارگران شهرداری هویزه دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و عدم پاسخگویی مسئولان

- تجمع اعتراضی کارگران شرکتی ایثارگرشرکت مخابرات کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان یکی از سهامداران

- بی توجهی مدیریت توقفگاه سامانه یک نسبت به خرابی سطح توقفگاه، موجب خسارات شدید به اتوبوس ها و مشکلاتی برای رانندگان این توقفگاه گردیده است

- دومین روز تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ای اصفهان

- ابتلای عسل محمدی و ثمین احسانی به کرونا در زندان اوین

- تجمع اعتراضی داوطلبان کنکور نسبت به مصوبه کنکور1402 مقابل سازمان سنجش آموزش کشور

- جان باختن 3 کارگرمقنی جوان در شاهین دژبراثر گازگرفتگی

*تجمع اعتراضی اهالی شهرکرد نسبت به قطعی چندین روزه آب شرب و کیفیت نامناسبش مقابل استانداری چهارمحال وبختیاری

روزسه شنبه 25 مرداد،صدها نفر از اهالی شهرکرد برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به قطعی چندین روزه آب شرب و کیفیت نامناسبش دست به تجمع مقابل استانداری چهارمحال وبختیاری زدند.

شعارها:

- فقط کف خیابون بدست میاد حقمون

- استاندار حیا کن صندلیو رها کن

- زاده سرچشمه‌ایم تشنه‌ایم تشنه‌ایم

- مسؤول بی‌کفایت استعفا استعفا

- چهارمحالی میمیرد ذلت نمی پذیرد

- بی شرف بی شرف در مقابل نیروهای سرکوب

 


*ازسرگیری کنش های تعدادی از کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای دست یابی به مطالبات

فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 25 مرداد،حاکی ازسرگیری کنش های تعدادی از کارگران بخش بازرگانی کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای دست یابی به مطالبات مبنی بر بازگشت به کار اسماعیل بخشی، همسان سازی حقوق ها بین تمام شرکت های تابعه هفت طرح می باشد.

روزسه شنبه 25 مدر راه رداد،این کارگران دیداری با چند فعال کارگری این مجتمع جهت تبادل نظر برای ادامه کنش ها درراه دست یابی به مطالبات داشتند.

*اقدام کارگران بازنشسته هما برای تجمع مقابل اداره مرکزی و ممانعت نیروهای امنیتی با مسدود کردن خیابان

روز سه شنبه 25 مرداد، کارگران بازنشسته هما در ادامه کنش های دامنه دارشان قصد تجمع مقابل اداره مرکزی درراه دست یابی به مطالباتشان وعدم پاسخگوبب مسئولان داشتند که با ممانعت نیروهای امنیتی با مسدود کردن خیابان روبروشدند.

براساس فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی کماکان تعدادی از کارگران بازنشسته حق طلب هما مقابل اداره مرکزی وشماری دیگردرخیابان های اطراف تجمع کردند.

*کنش های کارگران شهرداری هویزه دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و عدم پاسخگویی مسئولان

روزسه شنبه 25 مرداد، کارگران شهرداری هویزه از کنش هایشان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و عدم پاسخگویی مسئولان،خبردادند.

کارگران شهرداری هویزه از عدم پرداخت مطالبات مزدی خود خبر دادند وبه خبرنگاررسانه ای گفتند: علاوه بر 3 ماه حقوق معوقه، بخشی از مطالبات بیمه‌ای ما به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

آنها افزودند:علارغم پیگیری‌های مکرر کارگران برای دریافت حقوق، مسئولان شهری پاسخ قانع‌کننده‌ای به درخواست‌های کارگران نمی‌دهند.

این کارگران که در بخش‌های خدمات و فضای سبز کار می‌کنند، در ادامه گفتند: در شرایط سخت کار می‌کنیم اما از دستمزد خبری نیست! بیشتر همکاران، نمی‌توانند نیازهای ضروری خانواده‌هایمان را تامین کنند.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی ایثارگرشرکت مخابرات کشورنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان یکی از سهامداران

کارگران شرکتی ایثارگرشرکت مخابرات از استان های مختلف خودرابه تهران رساندند وبا برپایی تجمع روزسه شنبه 25 مرداد، مقابل ساختمان یکی از سهامداران در خیابان ساعی تهران اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت بنمایش گذاشتند.


ایثارگران شرکتی مخابرات با بیان اینکه تبدیل وضعیت ما جزو الزامات قانون بودجه سال قبل بود اما مخابرات به قانون تکمین نکرد،به خبرنگاررسانه ای گفتند: در بسیاری از نهادها، تبدیل وضعیت ایثارگران شرکتی کلید خورده و مراحلی را پشت سر گذاشته اما در مخابرات به دلیل مخالفت یکی از سهامداران، کار متوقف مانده است.

ایثارگران مخابرات، خواستار حذف پیمانکاران و انعقاد قرارداد مستقیم با مخابرات هستند؛ آن‌ها می‌گویند همه‌ی راه‌های مطالبه‌گری را طی کردیم؛ بارها نامه‌نگاری و رایزنی نمودیم اما نتیجه نداشت؛ تصمیم گرفتیم به تهران بیاییم و حقوق خود را مطالبه کنیم.

*بی توجهی مدیریت توقفگاه سامانه یک نسبت به خرابی سطح توقفگاه، موجب خسارات شدید به اتوبوس ها و مشکلاتی برای رانندگان این توقفگاه گردیده است.

از آنجایی که انتخاب مدیران و مسئولین در شرکت واحد براساس رابطه و خوش خدمتی به مسئولین رده بالاتر صورت میگیرد و گزینه تخصص در انتخاب این پست ها هیچ گونه کارائی ندارد، بنابر همین نوع انتخاب، مدیریت جدید

توقفگاه سامانه یک نه تنها هیچ کارآیی در مسئولیت خود ندارد ، بلکه هیچ توجهی و دغدغه ای هم نسبت به خرابی تقریبا صدرصدی سطح توقفگاه که در طول ۲۴ ساعت دهها اتوبوس دو کابین در آن تردد میکند ، ندارد.

بودن این چاله و گودالها ی داخل توقفگاه بخصوص در تاریکی شب نه تنها خسارات مالی بسیار زیادی به اتوبوس ها میزند بلکه بعضی از چاله ها آنقدر عمیق است که وقتی اتوبوس به داخل آن میافتد یا راننده از روی صندلی بیرون میافتد و یا سرش به سقف اتوبوس میخورد که در همین سالهای گذشته حتی در یک مورد، موجب حادثه مرگبار برای یکی از رانندگان شد ، بطوری که راننده ای در اثر افتادن اتوبوس در یکی از این چاله ها از روی صندلی اش به بیرون پرت شد و از درب جلو که باز بود به زیر چرخ اتوبوس خود رفت وجان باخت .

بی برنامگی وعدم ارائه راهکارهای درست از طرف مسئولین برای رفع سطح خراب توقفگاههای شرکت واحد موجب پرداخت هزینه و خسارت های زیادی تا کنون برای رانندگان گردیده است.

که نمونه بارز آن در چند شب گذشته در توقفگاه غرب سامانه یک اتفاق افتاد. بطوریکه راننده هنگام سوختگیری در پایان کار، کابین عقب اتوبوسش در یکی از گودالهای نزدیک پمپ سوخت به زمین خورد و باعث خسارت به اتوبوس گردید که مدیریت این خسارت را که ناشی از بی توجهی مدیران خودش بوده از جیب رانندگان کسر میکند

متاسفانه مدیران منصوب شده در شرکت واحد بندرت تخصصی در رشته‌ مدیریت خود دارند که البته این روند مختص شرکت واحد نیست و در اکثر سازمان های دولتی عدم تخصص در مسئولیت عنوان شده تبدیل به یک اصل شده است.

چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*دومین روز تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ای اصفهان

روز سه شنبه 25 مرداد برای دومین روز متوالی،به تجمع حق طلبانه شان مقابل اداره آب منطقه ای أصفهان ادامه دادند و خواهان پاسخویی مسئولان شدند.


درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ای اصفهان


کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان تصمیم گرفتند که برای حمایت از زاینده رود و احیای آن بمدت ۱۰روز در سطح شهر تجمع و راهپیمایی خواهد کرد و صدای خودرا برای هزارمین بار در طول این ۲۲سال به گوش مسئولین کشوری و استانی برسانن

صبحت یکی از کشاورزان

هیچوقت در عمل برای ما کاری نکرده ان نه هیچ وقت نکردن ای کاش ما مال کشور بیگانه بودیم ۲هزار کیلومتر اونطرف تر یک تیغ رفت تو پامون همین بسیجی ها ، همین سپاهی ها و همین امنیتی ها چه بامبولی راه می انداختند حمایت خودشون را اعلام میکردن و راهپیمایی می کردند و هزارتا کار دیگه!

ولی ما تو این بیچاره شدیم خدا میدونه در این چند سال بعد از بی آبی چقدر خسارت دیدیم .سرمایه هامون که حاصل عمر پدر و پدربزرگمون بود از بین رفت

چقدر آمار فقر و طلاق و خودکشی در این منطقه بالا رفت.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*ابتلای عسل محمدی و ثمین احسانی به کرونا در زندان اوین

عسل محمدی، فعال کارگری و ثمین احسانی شهروند بهائی محبوس در زندان اوین، به کرونا مبتلا شدند. این زندانیان پس از انتقال به بند قرنطینه این زندان، از رسیدگی پزشکی محروم مانده اند.

بنابر اخبار منتشرشده، هنوز دارویی به آنها داده نشده و نسخه‌ها را به خانواده های این زندانیان دادند که داروهای مورد نیاز را تهیه کنند.

ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهائی، روز چهارشنبه ۲۵ خردادماه امسال، بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری محکوم و حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

او پیشتر با برگزاری کلاس‌های آموزشی به کودکان افغانستان تبار که از حق تحصیل در ایران محروم بودند کمک‌های آموزشی کرده بود. این مسأله از جمله مصادیق اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه و مبنای صدور حکم قرار گرفته بود.

عسل محمدی، فعال کارگری نیز روز دوشنبه ۲۰ تیرماه امسال، جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود، راهی زندان اوین شد.

خانم محمدی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به ۱ سال و ۸ ماه حبس و دو سال محرومیت از عضویت در دسته جات سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود. حکم صادره اردیبهشت ماه امسال توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

به این ترتیب با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱ سال زندان برای خانم محمدی قابل اجرا است.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*تجمع اعتراضی داوطلبان کنکور نسبت به مصوبه کنکور1402 مقابل سازمان سنجش آموزش کشور

روز سه شنبه 25 مرداد،جمعی از داوطلبان کنکور برای اعتراض به مصوبه کنکور1402 مقابل سازمان سنجش آموزش کشورتجمع کردند.


بنا به گزارش های رسانه ای شده،داوطلبان با شعارهایی چون «عدالت آموزشی حق مسلم ماست»، «فریاد تک تک ما لغو تصویب شورا»،«مصوبه شورا بر ضد ما محرومان» و.... خواهان لغو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند.

تجمع کنندگان این مصوبه را بر خلاف عدالت آموزشی می‌دانند و بر این باروند که به دلیل یکسان نبودن آموزش در کشور، تاثیر معدل به ضرر داوطلبان مناطق محروم تمام می‌شود.

حاضران در این تجمع معتقدند که در صورت اجرای این مصوبه، مافیا از بین سوالات تستی کنکور از بین نمی‌رود و نافذتر می‌شود. همچنین مافیای تشریحی و ترمیم معدل نیز ایجاد خواهد شد.

*جان باختن 3 کارگرمقنی جوان در شاهین دژبراثر گازگرفتگی

3 کارگرمقنی جوان اهل بوکان حین کار پاکسازی لجن در عمق یک چاه 43 متری در روستای گول چرمو از توابع شهرستان شاهین دژ در استان آذربایجان غربی براثر گازگرفتگی جان باختند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید


اخباروگزارش های کارگری 24 مرداد ماه 1401

- تجمع اعتراضی آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شركت آب و فاضلاب استان

- ادعای کذب نماینده ورزقان درخصوص بازگشت به کار کارگران و نمایندگان اخراجی سونگون

- تجمع اعتراضی تعدادی از زنان در چند نقطه تهران نسبت به سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت

- تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ای أصفهان

- قرار بازداشت محمد حبیبی یک ماه دیگر تمدید شد

- صعود مژگان باقری فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان فارس به قله‌ی بلند دماوند در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

- بیانیه انجمن صنفی معلمان مریوان و سروآباد – کوردستان دراعتراض به بی عدالتی آموزشی و آموزش پولی

- روناک رضایی به قید وثیقه موقتا آزاد شد

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

مهرداد بهمنی قربانی ناامنی محیط کار شد

- سومین روز متوالی اعتراض کامیون داران سیریک نسبت به اجرای طرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت بابرپایی تجمع خانوادگی مقابل فرمانداری

- جان باختن کارگر معدن کرومیت جغتای در حادثه ریزش کوه

- جان باختن یک کارگر درساوه براثر سقوط از ارتفاع

*تجمع اعتراضی آبداران کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شركت آب و فاضلاب استان

روز دوشنبه 24 مرداد، آبداران کهگیلویه و بویراحمد برای انعکاس چندباره صدای اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شركت آب و فاضلاب استان تجمع کردند.


به گزارش یک منبع خبری محلی، این آبداران طی نامه ای خطاب به مدیرعامل شرکت از جمله نوشتند: آبداران آب و فاضلاب استان طی یک قرارداد ننگین غیرقانونی به بخش خصوصی برون سپاری واگذار گردیده است.

این آبداران خواستار ورود استاندار کهگیلویه و بویراحمد به وضعیت آبداران شده اند.

چندین سال است که آبداران در خصوص وضعیت خود اعتراض می کنند اما هنوز تبدیل وضعیت و حقوق آنها ساماندهی مورد رضایتی نشده است.


*ادعای کذب نماینده ورزقان درخصوص بازگشت به کار کارگران و نمایندگان اخراجی سونگون

آلله وردی دهقانی نماینده ورزقان طی مصاحبه‌ای که در صفحه‌ی اینستاگرام‌تش منتشر شده، اظهار کرده که کلیه نمایندگان و فعالین کارگری سونگون از زندان آزاد شده و به سر کار خود بازگشته‌اند .

این در حالیست که هیچکدام از این افراد به کار خود برنگشته اند و فعلا بلاتکلیف هستند.

وی که همیشه سعی کرده از احساسات و تعصب مردم ساده دل منطقه سواستفاده کرده و برای خود رای جمع کند، در اعتصاب مهرماه سال گذشته کارگران سونگون، با یک سخنرانی عوام فریبانه در جمع اعتصاب کنندگان و با تظاهر به حمایت از کارگران ، توانسته بود حمایت بخشی از کارگران منطقه را جلب کند.

بعد از اخطار مقامات محلی، رنگ عوض کرده و کاملا بی خیال کارگران شده بود و البته این بی طرفی هم بخاطر منافعی است که کل مسئولین منطقه را در مافیای معدن به نحوی سهیم کرده است. از جمله پروژه های پیمانکاری مثل تخریب شهرک هدینکا در داخل معدن را بدون هیچ گونه مناقصه و به قیمت بالایی به همین مسئولین داده شده است.

اکنون که آبها از اسیاب افتاده و نمایندگان و فعالین کارگری از زندان آزاد شده اند دوباره به طمع جلب نظر و رای منطقه کمافی السابق با سواستفاده از احساسات و سادگی مردم سعی برعوامفریبی

دارد.

ورزقان از معدود شهرهای ایران است که با توجه به جمعیت طایفه ای و کم منطقه بیش از صددرصد رای اخذ میشود و نماینده مجلس میتواند با کمتر از ده هزار رای واردی مجلس شود .

پیام ارسالی کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان به اتحادیه آزاد کارگران ایران

*تجمع اعتراضی تعدادی از زنان در چند نقطه تهران نسبت به سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت

در‌تاریخ ۲۴ مرداد ، تعدادی از زنان در چند نقطه تهران نسبت به سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت تجمع کردند.


زنان با در دست داشتن تراکتهایی به ادامه دستگیریها و همچنین سیاست‌های ضد انسانی و زنستیرانه حاکمیت در خصوص کنترل بدن زنان و فرزند آوری اجباری اعتراض و اعلام کردند که جنبش زنان پیگیر امر رهایی خود از قید هر گونه تبعیض و ستم از جنس مذهب/ سرمایه‌داری و مردسالاریست.

بعضی از شعارها به دفاع از سپیده رشنو بود که هفته هاست در زیر شکنجه و اعتراف‌گیری اجباریست، چرا که سپیده خواهان لغو حجاب بود و حق انتخاب سبک زندگی را فریاد می‌زد.

زنان همچنین در تراکتهای خود ممنوعیت سقط جنین، محرومیت زنان از غربالگری و ابزار پیشگیری را بشدت محکوم کرده و زنان محروم جامعه را اولین قربانیان این سیاست‌ها دانستند.

زنان اعلام می‌کنند که جامعه فقر زده رفاه میخواهد و نه فرزند بیشتر!

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*تجمع اعتراضی کشاورزان اصفهان مقابل اداره آب منطقه ای أصفهان


کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان تصمیم گرفتند که برای حمایت از زاینده رود و احیای آن بمدت ۱۰روز در سطح شهر تجمع و راهپیمایی خواهد کرد و صدای خودرا برای هزارمین بار در طول این ۲۲سال به گوش مسئولین کشوری و استانی برسانن

صبحت یکی از کشاورزان

هیچوقت در عمل برای ما کاری نکرده ان نه هیچ وقت نکردن ای کاش ما مال کشور بیگانه بودیم ۲هزار کیلومتر اونطرف تر یک تیغ رفت تو پامون همین بسیجی ها ، همین سپاهی ها و همین امنیتی ها چه بامبولی راه می انداختند حمایت خودشون را اعلام میکردن و راهپیمایی می کردند و هزارتا کار دیگه!

ولی ما تو این بیچاره شدیم خدا میدونه در این چند سال بعد از بی آبی چقدر خسارت دیدیم .سرمایه هامون که حاصل عمر پدر و پدربزرگمون بود از بین رفت

چقدر آمار فقر و طلاق و خودکشی در این منطقه بالا رفت.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*قرار بازداشت محمد حبیبی یک ماه دیگر تمدید شد

روزدوشنبه 24 مرداد ماه قرار بازداشت محمد حبیبی معلم زندانی برای یک ماه دیگر تمدید شد.

برگرفته از کانال حمایت از محمد حبیبی

*صعود مژگان باقری فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان فارس به قله‌ی بلند دماوند در تاریخ ۲۲ مرداد ۱۴۰۱

این فعال صنفی صعود خود به قله ی دماوند را به انجمن صنفی معلمان فارس که در این یکسال فعالیت مسالمت آمیز کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته و سختی ها و مشکلات این راه آنها رامقاوم تر و کارآزموده تر از قبل کرده و همچنین به معلمان سرافراز دربند تقدیم نموده است که در استقامت کم از دماوند ندارند.

به امید آزادی تمام اندیشه های دربند

چون گشت زمان زجور گردون

سرد و سیه و خموش و آوند

بنواخت زخشم بر فلک مشت

آن مشت تویی، تو ای دماوند

تو مشت درشت روزگاری

از گردش قرن ها پس افکند

انجمن صنفی معلمان فارس

*بیانیه انجمن صنفی معلمان مریوان و سروآباد – کوردستان دراعتراض به بی عدالتی آموزشی و آموزش پولی

ملت شریف ایران، فرهنگیان آگاه و دلسوز سراسر کشور، دیر زمانی است کە عدالت آموزشی به عنوان مهمترین بحث حوزە آموزش و پرورش بودە و تعریف کاربردی آن تعادل و توازن فرصت‌های یادگیری است. هر دانش آموز متناسب با ظرفیتی که دارد باید فرصت یادگیری داشته باشد و تا جایی که اقتضا می‌کند، باید رشد کند.

اهمیت و تأثیرگذاری عدالت آموزشی بر عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در مناطق محروم کشور، یکی از مباحث مهم نظام آموزشی است. اگر عدالت آموزشی در محیط‌های یاددهی-یادگیری برقرار باشد؛ انصاف و برابری در آموزش و امکانات، دسترسی به محیط‌های آموزشی، انگیزه و امید به تحصیل و... بیشتر می‌شود.

متاسفانە ساختار متمرکز آموزش و پرورش و وجود مدارس گوناگون در این ساختار معیوب که بدون توجه به لزوم عدالت آموزشی بنا شده اند، باعث ایجاد رانت و تشکیل موسسه ها و مدارس خاص شده‌ است که خروجی آن را هرساله در قبولی کنکور می بینیم، به نوعی که مدارس عادی دولتی کمترین شمار قبولی ها را تشکیل می دهند.

برپاکردن علَم سهمیه‌های گوناگون، سایه خیمه‌های مافیای کنکور را چنان گسترده است، که قبولی در کنکور رویایی فراموش شده برای قشر محروم و مستضعف جامعه گشته و بذر یاس و ناامیدی را در میان جوانان این مرز و بوم چنان پاشیده که خبر گاه و بیگاه این روزها، خودکشی ها و ترک تحصیل ها و مهاجرت دانش آموزان و فرار مغزها و ماهیچه ها، به اخباری عادی بدل گشتە است. این در حالی است که گردش بودجه های چند هزار میلیاردی در موسسه های خصوصی و رانتی، در مقابل پیکر نیمه جان مدارس عادی و دولتی کە از کمترین سرانە آموزشی برخوردار بودە بە صورتی که عملا به جزیره ای دور افتاده در آموزش و پرورش تبدیل شده اند و باعث تبعیض آموزشی محض در مقابل عدالت آموزشی گشته است. تا جایی که هرساله در کنکور می بینیم که مدارس عادی کمترین میزان قبولی در کنکور را داشتەاند و هرسالە این میزان با وجود سهمیەهای تبعیض آمیز گوناگون کمتر و کمتر هم می شود .

اگرچه به طور مداوم در بیانیه های انجمن صنفی معلمان، عدالت آموزشی به عنوان مهمترین هدف در راستای بهره‌مندی یکسان دانش آموزان از فرایند آموزش مطرح شده است، اما هیچ وقت این خواسته و مطالبه مهم توسط مدیران ارشد کشور جدی گرفته نشده است و وزیر علوم در آخرین اظهار نظر حذف کنکور را غیر ممکن دانسته و بدین ترتیب همکاری نهادهای رسمی با مافیای کنکور، تداوم تبعیض در آموزش عالی را تضمین خواهد کرد.

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد در کنکور 1401، از چهل دانش آموز برتر، یک نفر در مدارس دولتی عادی درس خوانده (در کنکور 1401 در میان رتبه های برتر تمام گروهای آزمایشی تا رتبه 40 یک نفر هم از مدارس دولتی عادی حضور ندارد!؟!) و این درحالی است که سهم پوشش تحصیلی دانش آموزان مدارس عادی دولتی 85 درصد از کل دانش آموزان کشور می باشد. این آمار خود گویای شکاف عمیق و بی‌عدالتی برآمده از تبعیض قانونمند، سیستماتیک و مافیای کنکور است.

انجمن صنفی معلمین مریوان و سروآباد- کوردستان، همواره نسبت به ناعدالتی آموزشی و آموزش پولی معترض بوده و آن را در تمامی تجمعات اعتراضی و بیانیه‌ها مطرح کرده‌ایم و تا برپایی عدالت در آموزش برای تمامی فرزندان این مرزو بوم از پای نخواهیم نشست. تمام تلاشمان را در راه توجه به عدالت آموزشی و نفی مافیای کنکور و مدارس وموسسه های انتفاعی و غیردولتی در از بین بردن این شکاف ناعادلانه بە کار خواهیم بست.

انجمن صنفی معلمان مریوان و سرو آباد کوردستان، خواهان ایجاد عدالت آموزشی و اجرایی شدن آن در ستاد و صف نظام آموزشی بوده و پیگیری در این زمینه را حق خود و اجرای آنرا به جد از متولیان آموزش و پرورش خواستاریم .

انجمن صنفی معلمان مریوان و سروآباد – کوردستان

مردادماه ۱٤۰۱

*روناک رضایی به قید وثیقه موقتا آزاد شد

روناک رضایی، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی موقتا تا پایان مراحل دادرسی از زندان سپیدار اهواز آزاد شد. جلسه ی آخرین دفاعیات وی روز شنبه ۲۲ مرداد به صورت غیرحضوری و از طریق ویدیو کنفرانس توسط دادسرای اهواز برگزار شد!

پس از بازداشت وی، شماری از انجمن‌های علمی دانشجویی و دانشجویان علوم اجتماعی کشور با انتشار بیانیه ای نسبت به بازداشت ایشان واکنش نشان داده و خواستار آزادی روناک رضایی شدند‌. در بخشی از بیانیه مذکور آمده است: «روناک انسانی دغدغه‌مند و محققی پر تلاش است که برای تحقیق بر روی پایان‌نامه‌اش در آبادان حضور داشت. با وقایع دردناک اخیر آبادان و مصائبی که مردم آبادان در حادثه‌ی متروپل متحمل شدند، در بند و به اسارت رفتن انسان‌هایی که جرمی جز تحمل درد، رنج، ظلم و بلندکردن صدای مظلومان ندارند، بر اندوهمان افزود. متاسفانه روناک نیز در چنین مظلمه‌ای گرفتار آمده است. ما ضمن تسلیت به هم‌وطنان عزیز آبادانی، بازداشت خانم رضایی را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی‌قید شرط او هستیم.»

برگرفته ازکانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*سومین روز متوالی اعتراض کامیون داران سیریک نسبت به اجرای طرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت بابرپایی تجمع خانوادگی مقابل فرمانداری

روزدوشنبه 24 مرداد برای سومین روز متوالی، کامیون داران سیریک برای اعتراض به اجرای طرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت مقابل فرمانداری شهرستان سیریک تجمع کردند.

تجمع امروز صدها کامیون داران سیریک برای انعکاس هرچه بیشتر باهمراهی خانواده ها وجمعی از اهالی این شهرستان برگزارشد.

به گزارش یک منبع خبری محلی،کامیونداران معترض با سردادن شعارهای «فرماندار فراری» و «فرماندار بی عرضه نمیخوایم» خواستار پاسخگویی پاکروان فرماندار سیریک شده اند.

یاد آوری:اعتصاب صدها کامیون دار سیریک وتجمعشان مقابل فرمانداری در اعتراض به اجرای طرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت

روزشنبه 22 مرداد، صدها کامیون داران سیریک برای اعتراض به اجرای طرح سیپاد و کدینگ شدن کارت های سوخت دست از کارکشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان در استان هرمزگان تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفتند:مقامات استان هرمزگان با عدم توان در اجرای این طرح به دلیل اعتراض و اعتصابات در بندرعباس قصد دارند در شهرستان ها این طرح را اجرا کنند.

کامیون داران سیریک اعلام کردند تا زمانی که مقامات از تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح سیپاد جلوگیری نکنند اعتصاب وتجمع مقابل فرمانداری ادامه خواهد داشت.

خاطرنشان میشود که به دستور استاندار هرمزگان و فرماندار سیریک، چند روز است که جایگاه های سوخت از عرضه سوخت به کامیون داران بن دلیل عدم نصب دستگاه سیپاد بر روی خودروها خودداری می کنند.

مقامات جمهوری اسلامی پروژه سیپاد را طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش نامگذاری کرده اند.

در این طرح میزان سوخت اختصاص داده شده به دو قسمت سهمیه پایه و سهمیه عملکردی تقسیم می‌شود. سهمیه پایه مقدار سوختی است که در هر دوره برای مصرف ماهیانه کلیه وسایل نقلیه در حوزه حمل‌ونقل در نظر گرفته می‌شود. در مقابل سهمیه عملکردی مقدار سهمیه‌ای است که در هر دوره متناسب با مقدار پیمایش اعلام شده توسط سامانه پیمایش محاسبه خواهد شد.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

مهرداد بهمنی قربانی ناامنی محیط کار شد

اطلاع یافتیم که بعد از ظهر شنبه ٢٢ مرداد همکار عزیزمان "مهرداد بهمنی" ٢٩ ساله ساکن کنگان مهندس شاغل در واحد مکانیک پتروشیمی انتخاب در عسلویه از ارتفاع سقوط کرد و به بیمارستان عسلویه منتقل شد. پس از امدادهای اولیه قرار بود او جهت ادامه درمان به مرکز استان اعزام شود که به علت شدت جراحت ساعت ٢٢ شب درگذشت.

بنا بر اخبار دریافتی مهرداد بهمنی در روز حادثه، حتی کلاه ایمنی که از ساده ترین ملزومات محیط های صنعتی و کاری است را در اختیار نداشت. پس از وقوع حادثه و در پی انتقال بهمنی به بیمارستان عسلویه در حال به اصطلاح بازسازی بود در نتیجه نبود متخصص ، نبود دارو، و نبود وسایل انتقال از جمله آمبولانس و هلی کوپتر باعت مرگ مغزی این جوان و جانباختن وی گردید. بدین ترتیب او قربانی عدم ایمنی محیط کار شد.

پس از این اتفاق ناگوار خانواده وی در اقدامی انسان دوستانه درخواست اهدای اعضای عزیزشان را کردند. تا با این کار حداقل بتوانند جان انسانی را نجات دهند. اما این درخواست بدلیل عدم وجود امکانات جداسازی و فرآوری اعضاء به نتیجه نرسید. در نهایت نیز خانواده مهرداد بهمنی حتی برای انتقال جسد عزیزشان مجبور به درخواست آمبولانس از شهرستان دیگری گردیدند.

محیط های صنعتی با آلایندگی بالا و خطرات ایمنی بسیار و نبود کمترین تجهیزات برای محافظت جان و سلامت انسانها مرگ آفرین است و در آنها زندگی کارگران و کارکنان شاغل در خطر دائمی قرار دارد. بگذریم که وقتی هم اتفاقی روی میدهد یک دغدغه خانواده تامین هزینه درمان است چرا که کل جامعه از حق درمان این حق اولیه و انسانی محروم است.

یک نمونه آن منطقه پارس جنوبی است که کارگران در آن هر روزه با انواع و اقسام حوادث و سوانح جانی روبه رو هستند.

داشتن ایمنی شغلی یک خواست فوری کارگران در صنعت نفت است و درمان رایگان امروز به یک خواست عمومی مردم در جامعه تبدیل شده است. پرچم این دو مطالبه اساسی را باید در همه جا برافراشت.

*جان باختن کارگر معدن کرومیت جغتای در حادثه ریزش کوه

راننده بولدزر معدن کرومیت جغتای دراستان خراسان رضوی حین کاربراثرریزش کوه زیر تلی از آوار گرفتار ودردم جان خودراازدست داد.

*جان باختن یک کارگر درساوه براثر سقوط از ارتفاع

روزدوشنبه 24 مرداد، یک کارگر43 ساله حین کاردریک ساختمان در دست احداث ساوه براثر سقوط ازطبقه چهارم دردم جان باخت.

اخباروگزارش های کارگری 23مرداد ماه 1401

- روزمرگی هزاران کارگر پروژه ای در عسلویه و کنگا ن باکاردرگرمای بالای 50 درجه وشرجی و بی خیالی مسئولان

- تداوم اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای ماده ۱۰

- سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک، اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش و…..

- مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان علیرغم وعده‌ها حاضر به بازگرداندن کارگران اخراجی به کار نشده است

- تجمع اعتراضی کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

ادامه اعتراضات در صورت عدم پاسخگویی به خواسته ها

- تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات ارومیه نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی

- اعتراض کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار

- خودکشی یکی از کارکنان اخراجی بخش درمان کرمانشاه به دلیل مشکلات معیشتی

- استعفای دسته‌جمعی و اعتراضی ۲۶ شورای صنفی دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در اعتراض به تغییر غیرقانونی آیین‌نامه شورای صنفی

- یاشار دارالشفا جهت تحمل حبس به زندان رفت

- تجمع اعتراضی اهالی روستای قهرمانلوی علیا نسبت به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی

- تجمع اعتراضی جمعی ازمرغداران مقابل مجلس

بازداشت تعدادی از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی

- تجمع اعتراضی عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران

- تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی دشتستان به دره به 4 نفر رسید

- جان باختن یک کارگر 63 ساله در اشنویه براثرسقوط از ارتفاع

- جان باختن یک کارگر درنی ریز براثر برق گرفتگی

*روزمرگی هزاران کارگر پروژه ای در عسلویه و کنگا ن باکاردرگرمای بالای 50 درجه وشرجی و بی خیالی مسئولان

اسم‌مان کارگر نفتی است؛ عنوان بزرگی که از درون خودمان را کشته و از بیرون دیگران را. ساعت 5 صبح از خواب بیدار می‌شویم و در نوبت سرویس بهداشتی و حمام کمپ گاهی ساعت‌ها باید منتظر بمانیم. از وضعیت موجود ناراضی هستیم؛ نه تنها ناراضی که عصبانی و شعله‌وریم، درست مثل شعله‌ی مشعل‌های گازی که در عسلویه می‌سوزند...

روز اولی که باخوشحالی به‌خاطر پذیرش در یکی از شرکت‌های پیمانکاری عسلویه از خراسان باهزاران امید و آرزو آمده بودم و برگه‌های مختلف را پر می‌کردم، گواهی سلامت تحویل می‌دادم و شاهد و ناظر تشریفات اداری بودم بی‌توجه به اینکه باید روزانه بیش از10 ساعت کار کنم، من هم مثل میلیون‌ها نفر دیگر گمان می‌کردم اینجا بهشت تحقق آرزوهاست.

دیری نگذشت که دانستم کامم در عسلویه به شیرینی عسل نمی‌شود، این اردوگاه کار اجباری تحقیر و کار سخت در گرمای بالای ۵۰درجه و رطوبت جان‌فرسا را تنها به خاطر همسرم و فرزندم که باید تامین‌شان کنم، تحمل می‌کنم.

اینها تنها حرف‌های یک نفر از هزاران کارگر پروژه‌ای در عسلویه و کنگان است که بر خلاف تصور عامه که گمان می‌کنند این کارگران نان‌شان در روغن است، نان را به نرخ جان می‌خورند. کارگرانی که چند روز است تصاویر متعددی از گرمازدگی و شرایط سخت کاری‌شان تمام تصاویر ذهنی مردم از کارگران مرفه‌ نفتی را تغییر داد.

پای درددلشان که بنشینی می‌بینی که زندگی‌شان نه‌تنها تفاوت چندانی با روزمرگی‌های سایر کارگران ندارد که به‌مراتب شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند؛ کار بدون خانواده و سر کردن در کمپ‌های پرازدحام و شلوغ کارگری که به عقیده‌ برخی از آنها تحملش برای یک روز هم سخت است.

این روزها نیز که مردم در ساعت‌ اوج گرما قرارِ زیر کولرگازی را به هر گزینه دیگری ترجیح می‌دهند، کارگران پروژه‌ای در صنایع استان بوشهر که در بیشتر موارد از سایر استان‌ها هستند،‌ چاره‌ای ندارند جز اینکه برای امرار معاش نفس به نفس آفتاب تیز و شرجی تابستان عسلویه و کنگان کار کنند.

یکی دیگر از کارگران شاغل در فاز 14 پارس جنوبی به خبرنگاررسانه ای گفت: روزانه بسیاری از همکاران ما گرمازده و به بهداری منتقل می‌شوند. به‌ویژه آنهایی که در ارتفاع کار می‌کنند.

او می‌گوید که برای هر 7 تا 10نفر از کارگران یک کلمن آب گذاشته‌اند اما جواب‌گوی نیاز آنها نیست؛ تعداد نیروهای پشتیبانی کم و همین‌ موضوع سبب می‌شود تامین نوشیدنی برای کارگران با مشکل جدی روبه رو باشد.

این کارگر فاز 14 بیان می‌کند که ساعت کارمان، حساب و کتاب ندارد؛ در گرمای شدید تابستان هم مجبوریم روزی تا 10 ساعت کار کنیم؛ اگر کارگرِ تعمیرات و ساخت‌وساز هم باشیم که لاجرم همه این 12 ساعت را باید در فضای باز و زیر ظل آفتاب بایستیم.

او بابیان اینکه هزینه‌های زندگی برایم کمرشکن است، با داشتن قسط وام، بدهی، اجاره خانه و قرضی مغازه مجبورم در این هوای گرم تابستان کار کنم تا شکم زن و بچه ام را سیرکنم، افزود: پیشنهاد ما کارگران این است که در شرایط فعلی و تا بهبود وضعیت هوا بهتر ساعت کاری روزانه به شبانه تغییر کند.

بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 23 مرداد

در همین رابطه:بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای 50 درجه استان خوزستان مشغول بکارند

/چهارشنبه 19 مرداد 1401 گرمای هوا در استان خوزستان:

دهلران ۵۱/۶°c

شوش ۵۱/۴°c

امیدیه ۵۰/۸°c

آبادان ۵۰/۶°c

اهواز ۵۰/۵°c

بندر ماهشهر ۵۰/۴°c

دزفول ۵۰/۳°c

/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:

1- ماده 7 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب 1374/02/03 مجلس شوراي اسلامي:

در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش‌ پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (‌شهرداري ها و نيروي ‌انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت‌ ها يا محدوديت ‌هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده‌ كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب ‌را از طريق رسانه‌ هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.

‌با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به ‌اطلاع عموم خواهد رسانيد.

2- مواد 16، 42 و 43 آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338,06,14:

ماده 16- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.

ماده 42- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.

ماده 43- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .

*تداوم اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای ماده ۱۰

از روز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱ تاکنون، تعداد زیادی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشته‌هایی نسبت به عدم تحقق مطالبات‌شان دست به اعتراض زدند.

کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات‌ زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.

اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی می‌کند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواسته‌ی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقه‌ی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.


منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران - یکشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱

یادآوری:ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت

گزارش تصویری:

 

ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت :

نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می باشند با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می رسد.

*سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک، اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش و…..

روز یکشنبه 23 مرداد، در سی ونهمین روزاعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقل‌بگیروعدم همسان سازی کامل حقوق شاهد تجمع در شهرهای اراک،اردبیل،اهواز،بجنورد،رشت، شوش،کرمانشاه و…..بودیم.

اراک- راهپیمایی و تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان مرکزی

شعارها:

- این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی

- دولت اگربفکر ملت نباشی میندازنت تو حوضچه نقاشی

اردبیل – تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان با شعار«مصوبات شورا اجراباید گردد»

اهواز- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان

شعارها:

- می جنگیم، میمیریم، ذلت نمی پذیریم

- دولت شش کلاسه همین روزا خلاصه

بجنورد- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خراسان شمالی


رشت- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان

شعارها:

- کارگربازنشسته اتحاد اتحاد

- ظلم و ستم کافیه، سفره ما خالیه

شوش- تجمع مقابل فرمانداری شهرستان


شعار:

ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما

کرمانشاه- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان


*مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان علیرغم وعده‌ها حاضر به بازگرداندن کارگران اخراجی به کار نشده است

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیریت مجتمع مس سونگون ورزقان همچنان مانع از‌ ورود بیش از ۷۰ نفر از کارگران به معدن می‌شود‌.

برخلاف وعده‌های مدیریت مجتمع مس سونگون و مقامات دولتی استان و‌ شهرستان برای تحقق خواسته‌ی کارگران و همچنین آزادی و بازگشت به کار تعدادی از همکاران بازداشتی در تاریخ ۱۸ تیرماه که منجر به پایان اعتصاب کارگران شد، نهادهای امنیتی به بازداشت گسترده کارگران دست زدند و حدود ۴۰ نفر از کارگران را دستگیر کرده و پس از بازداشت‌های چندین روزه با وثیقه‌های ۵۰۰ و ۷۰۰ میلیون تومانی آزاد کردند. همچنین شرکت در روز ۲۶ تیرماه با مسدود کردن کارت تردد بیش از ۳۰ نفر دیگر از کارگران، مانع از ورود آنها به معدن شد.

تاکنون هم کارگران بازداشتی و هم کارگران اخراج شده که تعدادشان به بیش از ۷۰ نفر میرسد اجازه ورود به شرکت را پیدا نکرده‌اند.

این کارگران که در استخدام شرکت‌های مبین و آهن‌آجین هستند سوابق کاری از ۱۵ تا ۲۵ سال دارند.

در روزهای گذشته تلاش کارگران اخراجی بی‌نتیجه مانده و مدیریت معدن حاضر به بازگرداندن آنها به سر کار نشده است.

در روزهای اخیر مدیر مجتمع مس سونگون هم تغییر کرده است. اما نه مدیریت جدید و‌ نه معاون استاندار، نه نماینده مجلس و‌ نه فرماندار که وعده‌ی آزادی و‌ بازگشت به کار کارگران و تحقق خواسته‌های آنان را داده بودند حاضر به اجرای این وعده‌ها نشده‌اند.

کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان که تعدادشان به ۳۰۰۰ نفر میرسد و در بخش استخراج مشغول به کار هستند، تاکنون برای خواست همسان‌سازی حقوق‌ و دیگر مطالبات‌شان چندین بار دست به اعتصاب و‌اعتراض زده‌اند، اما کارفرما و پیمانکاران حاضر به تحقق خواسته‌ی کارگران نشده و درمقابل دست به سرکوب آنان زده‌اند.

کارگران شرکتهای پیمانکاری شاغل در این معدن در تماس با اتحادیه آزاد کارگران ایران عنوان کرده‌اند چنانچه همکاران اخراجی به کار بازگردانده نشوند، تلاش خواهند کرد تا همراه با خانواده‌های‌شان دست به اعتراض بزنند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

ادامه اعتراضات در صورت عدم پاسخگویی به خواسته ها

روز یکشنبه 23 مرداد، کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام ازتجمع اعتراضیشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق خبردادند و اعلام کردند در صورت عدم پاسخگویی به خواسته هایشان به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد.

کارگران شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در محدوده منطقه ویژه اقتصادی بندر امام به خبرنگاررسانه ای گفتند:تبعیض، تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و پاداش و نیز عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در شرکت‌های پیمانکاری تامین نیرو وابسته به پتروشیمی بندر امام، مشکلات معیشتی برای کارگران این واحد به وجود آورده است.

یکی از کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی در خصوص مشکلات خود و همکارانش گفت: چندین سال است ما کارگران پیمانکاری که شمارمان تا 300 تا 400 نفر می‌رسد، از مسئولان شرکت درخواست رفع تبعیض و بهبود وضعیت شغلی و مزایای دریافتی کردیم اما متاسفانه با توجه به شرایط بد اقتصادی هیچ تغییری در روند قراردادها و میزان درآمد ما علارغم افزایش چندبرابری قیمت مواد مصرفی و غیرمصرفی ایجاد نشد در نتیجه ما کارگران ناچار به اعتراض شدیم.

این کارگر گفت: کاراصلی کارگران پایانه‌های مخازن بارگیری موادشیمیایی از مخازن کشتی‌ها در اسکله است در عین حال برخی همکاران در واحد حراست، بهره‌برداری، تعمیرات، خدمات و واحد فضای سبز مشغول کارند.

او گفت: ما کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای پتروشیمی بندر امام (که کار مشابه انجام می‌دهند) متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.

به گفته وی، کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام به دلیل‌ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت می‌کنند.

یکی دیگر از کارگران این کارخانه در ادامه تصریح کرد: کارگران در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهانه 5 تا 6 میلیون تومان نسبت به عرف منطقه دریافتی کمتری دارند این در حالی است که آن‌ها سهمی از میزان تولید و افزایش چند برابری قیمت موادشیمیایی را ندارند.

وی افزود: علاوه بر اینکه ما سالهاست تبدیل وضعیت نشده‌ایم همچنان با حقوق ناچیز، آن‌هم با پرداختی که گاه با تاخیر مواجه است، کار در این واحد پتروشیمی را ادامه می‌دهیم. به عنوان نمونه یک کارگر مخازن پایانه‌ها با بیش از 15 سال سابقه کار، مبلغی که دریافت می‌کند در مقایسه با کارگران سایر پتروشیمی‌های منطقه بسیار ناچیز بوده و 5 تا 6 میلیون تومان فاصله دارد.

او گفت:اختلاف زیادی در حقوق کارگران پیمانی پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام که نظر شرکت پیمانکاری کار می‌کنند، نسبت به کارگران رسمی و قراردادی در سایر واحدهای مستقر در منطقه وجود دارد.

او اظهار داشت: طرح طبقه‌بندی مشاغل یکبار سال 99 اجرا شد اما به درستی اجرا نشد و کارگران از آن رضایت ندارند. کارفرما با کارگرانی که رضایت ندارند به نوعی برخورد می‌کند.

وی اضافه کرد:کارگران پیمانکاری‌ها از دریافت پاداش و مزایایی که کارگران قراردادی رسمی دریافت می‌کنند، بهره‌مند نیستند. وقتی در یک محیط و کارگاه کار می‌کنیم و می‌بینیم که همکاران رسمی‌مان از انواع مزایای مزدی و رفاهی بهره‌مند هستند ولی ما هیچکدام از این مزایا را نمی‌گیریم، چه انگیزه‌ای برای کار داریم؟

او گفت:بیشتر از 15 سال است به همراه همکارانم تحت مسئولیت یک شرکت واسطه‌ای مشغول کار هستم. تقریبا هر یک الی دو ماه تعدادی کارگر شرکتی با واسطه وارد شرکت می‌شوند و بلافاصله با امتیازبندی به قراردادی تبدیل وضعیت می‌شوند. همچنین علارغم درآمد شرکت در بارگیری، تغییری در میزان درآمد ما کارگران شرکتی تامین نیرو بوجود نمی‌آید.

او با بیان اینکه ما خواهان عقد قرارداد مستقیم به صورت دائمی با شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام هستیم، در ادامه تصریح کرد: حقوقی که از شرکت واسطه‌ای دریافت می‌کنیم کفاف زندگی‌مان را نمی‌دهد در عین حال با وجود نزدیکی که میان حرفه ما با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی رسمی وجود دارد، دستمزدهایی که به آن‌ها پرداخت می‌شود به هیچ وجه قابل مقایسه با ما نیست.

این کارگر همچنین از عدم بازبینی اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس الزامات قانونی انتقاد کرد و گفت: خواستار اجرای دقیق و عادلانه طرح طبقه‌بندی هستیم؛ طرحی که هم اکنون برای بسیاری از کارگران اجرا نشده است.

او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر انتقادات مکرر کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر امام گفت: در صورت ادامه بی‌توجهی‌ها ما کارگران ناچاریم برای اطلاع مسئولان به اعتراضات ادامه دهیم.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات ارومیه نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی

روز یکشنبه 23 مرداد، کارگران شرکتی مخابرات ارومیه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 7 ماه حق بیمه ومحرومیت از خدمات بیمه درمان تامین اجتماعی دست به تجمع در محوطه ساختمان شرکت مخابرات در ارومیه زدند.


*اعتراض کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار

روز یکشنبه 23 مرداد، کارگران کارخانه ارتاول تایر تاکستان که به نام نخ تایر رازی نیز شهرت دارد ازاعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق ازجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن کامل حق اضافه کاری وسکوت اداره کار ،خبردادند.

یکی از کارگران کارخانه ارتاول تایر به خبرنگاررسانه ای گفت:بر اساس ماده 50 قانون کار وظیفه پیگیری اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برعهده‌ی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی اضافه کرد: اگر کارفرما اقدام به اجرای این طرح نکند، اداره کار می‌تواند طرح را تهیه و اجرا کند ضمن اینکه کارفرما مکلف به پرداخت جریمه و مابه‌التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح، به همه کارگران است.

او افزود: بعد از سال‌ها پیگیری، سال گذشته نماینده اداره کار تاکستان برای بررسی و ارزیابی طرح طبقه‌بندی مشاغل وارد کارخانه ارتاول تایر شد و از آن وقت تاکنون اتفاق جدیدی نیفتاده است.

او گفت:کارگران ارتاول تایر ماهانه همان حقوق که هر ساله شورای عالی کار مصوب می‌کند را به موقع دریافت می‌کنند اما این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت بسیاری از اقلام مصرفی و غذایی ناچیز است.

او درخاتمه گفت:تنها راه افزایش میزان درآمد کارگران کارخانه ارتاول تایر یکی اجرای درست طرح طبقه‌بندی مشاغل و دیگری افزایش ساعات اضافه کاری و پرداخت کامل آن است.

یکی دیگر از کارگران ارتاول تایر توضیحِ وضعیتِ خود و همکارانشان گفت: کارمان زیاد است، مجبور به اضافه کاری هستیم، تعطیل‌کاری و نوبت کاری انجام می‌دهیم اما، اضافه‌کاری کامل پرداخت نمی‌شود. همچنین اجازه خاموش کردن دستگاهاه را در وقت نهار نداریم و حین کار مجبور هستیم نهار بخوریم، آنهم به صورت نوبتی.

وی افزود:اجرای طبقه‌بندی مشاغلِ عادلانه و صحیح، حق همه‌ی کارگران مشمول قانون کار است؛ امیدواریم طبقه‌بندی مشاغل در کارخانه ارتاول تایر با بیش از ۱۰۰ کارگر آن جدی گرفته شود.

*خودکشی یکی از کارکنان اخراجی بخش درمان کرمانشاه به دلیل مشکلات معیشتی

روز شنبه 22 مرداد ، یکی از کارکنان اخراجی بخش درمان کرمانشاه بنام عرفان بکری (حیدرزاده) با 28 سال سن بدلیل ساکن شهر آسمان‌ آباد دراستان ایلام با حلق آویز کردن خود به زندگیش پایان بخشید.

به گزارش یک منبع خبری محلی،عرفان بکری متأهل و دارای سه فرزند کارمند بیمارستانی در کرمانشاه بود که چندی قبل از کار اخراج شد.

*استعفای دسته‌جمعی و اعتراضی ۲۶ شورای صنفی دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در اعتراض به تغییر غیرقانونی آیین‌نامه شورای صنفی

چه اتفاقی بر سر ایین نامه شورای صنفی علوم پزشکی افتاده است؟

اوایل سال جاری مسئولان معاونت دانشجویی وزارت بهداشت تصمیم به ویرایش آیین‌نامه شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی گرفتند و در نهایت اصلاح پیش نویس این آیین‌نامه بدون مشارکت دانشجویان فعال صنفی تصویب شد.

یکی از مهم‌ترین تغییرات این آیین نامه، محدود کردن فعالیت‌های رسانه‌ای، فرهنگی و سیاسی فعالین صنفی بود که تاکید شده است: «شوراهای صنفی دانشجویی و دستیاران در هیچ یک از سطوح، مجاز به انجام فعالیت های رسانه‌ای، علمی، فرهنگی و سیاسی نمی باشند و فعالیت در امور مذکور بر عهده سایرمجموعه های قانونی مرتبط خواهد بود».

علاوه بر این مجمع و شورای مرکزی در سطح وزارتخانه حذف شده و فقط هیئت نظارت برای اصلاح آیین نامه و هماهنگی تشکیل جلسه مجمع دبیران کمیته‌های رفاهی تعریف شده است و شورای صنفی دستیاری و شورای صنفی دانشجویان مقاطع پایین تر با یکدیگر ترکیب شدند. به عبارت دیگر محوریت اصلی فعالیت‌های شورای صنفی در دانشگاه‌ها صرفا محدود به امور رفاهی شده است.

سیاست‌زدایی از شوراهای صنفی و محدود کردن فعالیت این شوراها به امور رفاهی البته تلاشی است که از زمان دولت روحانی و در وزارت علوم او آغاز شده بود. حالا هم تغییر آیین‌نامه‌ی بالادستی تلاشی است برای رسمیت‌بخشیدن به این برداشت از حیطه فعالیت شوراها. دانشگاه را غیرسیاسی می‌خواهند و مرده. حال آن‌که دانشگاه زنده است و دانشجویان نیز با اعتراضات و بیانیه‌ها و استعفای دسته‌جمعی‌شان نشان داده‌اند در مقابل این اعمال قدرت‌های از بالا ایستاده‌اند.

*یاشار دارالشفا جهت تحمل حبس به زندان رفت

یاشاردارالشفا دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی به همراه برادرش کاوه دارالشفا که پیشتر در آبان ۹۸ دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده بودند، امروز خود را جهت تحمل ۱۵ ماه حبس تعزیری به زندان اوین معرفی کرد.

وی در هنگامه‌ی قیام آبان ۴۰ روز در بازداشت موقت به سر برد و اجرای حکم وی در وضعیتی است که پای یاشار دارالشفا در زمان بازداشت شکسته بود و به دلیل عدم رسیدگی مسئولین زندان، منجر به عفونت و مجبور به چندین عمل جراحی پس از زندان شد.

یاشار دارالشفا که دانشجوی دکتری سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی است در حالی جهت اجرای حکم به زندان اوین مراجعه کرد که خود را برای دفاع از تزش آماده می‌کرد و وکیلش نیز تقاضای بررسی پزشکی قانونی برای بیماری‌ او را ارائه داده بود، اما بدون ترتیب اثر به درخواست وی در دادسرای اوین بازداشت و به زندان منتقل شد.

منبع 2 خبربالا کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

*تجمع اعتراضی اهالی روستای قهرمانلوی علیا نسبت به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی

روز یکشنبه 23 مرداد،جمعی از اهالی روستای قهرمانلوی علیا از توابع بخش مرکزی شهرستان ارومیه برای اعتراض به قطعی آب شرب، نبود آب زراعی و بوی فاضلاب شهرک‌های صنعتی مقابل استانداری آذربایجان غربی تجمع کردند.

*تجمع اعتراضی جمعی ازمرغداران مقابل مجلس

بازداشت تعدادی از تجمع کنندگان توسط نیروهای امنیتی


به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،امروز یکشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱ جمعی از مرغداران که خواستار:

١: اصلاح قيمت تمام شده مرغ زنده

٢: الزام فوري شركت پشتيباني به خريد مرغ مازاد

٣: پرداخت يارانه از طريق كارت اعتباري به مردم

٤: تامين و تحويل طلب نهاده مرغداران

می باشند مقابل مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.

در جریان این تجمع که تعدادی از مرغداران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

*تجمع اعتراضی عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران

روزیکشنبه 23 مرداد،جمعی از عاملین فروش و سهامداران محصولات شرکت نفت سپاهان برای اعتراض مقابل دفتر مرکزی شرکت در تهران تجمع کردند.


*تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی دشتستان به دره به 4 نفر رسید

براساس آخرین گزارش های رسانه ای شده بتاریخ 23 مرداد، تعداد جان باختگان حادثه سقوط سرویس رفت و آمد کارگران مزارع گوجه فرنگی دشتستان به دره به 4 نفر رسید.

درهمین رابطه:مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره

*روز شنبه 22 مرداد،مینی بوس حامل کارگران مزارع گوجه فرنگی دشستان در مسیر پشت پر به ارم در محور کوهستانی به دره سقوط کرد و 2 کارگر در دم جان باختند و 15 نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.

*جان باختن یک کارگر 63 ساله در اشنویه براثرسقوط از ارتفاع

عصر روز شنبه 22 مرداد، یک کارگر 63 ساله حین کاردر یک ساختمان درحال ساخت واقع در منطقه سه‌لیماوا شهر اشنویه براثرسقوط از طبقه دوم بشدت مجروح و به بیمارستانی درارومیه منتقل شد.این کارگر روز یکشنبه 23 مرداد بدلیل شدت جراحات جان خودراازدست داد.

*جان باختن یک کارگر درنی ریز براثر برق گرفتگی

روز چهارشنبه 12 مرداد، کارگر46 ساله یکی از کارگاه‌های صنعتی نی‌ریزبراثر برق گرفتگی در دم جان خودراازدست داد.

بنابه گزارش 23 مرداد یک منبع خبری محلی، این رخداد هنگام سوختگیری گازوئیل لودر اتفاق افتاده و همکارانش حدود 30 دقیقه بعد از این اتفاق باخبر شده بودند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید