تشکیلات خارج کشور حزب حکمتیست (خط رسمی): روز ۸ فوریه از طرف اتحادیه های کارگری، روز همبستگی و اتحاد طبقه کارگر جهانی با کارگران و مردم آزادیخواه ایران اعلام شد. در این روز طبقه کارگر ایران شاهد همبستگی و حمایت جهانی از کشورهای اروپایی تا کانادا و آمریکا با بیانیه ها، فعالیت ها و مراسم های مختلف و گوناگونی بودند. در این روز طبقه کارگر جهانی اعلام کرد که در دفاع از مطالبات برحق هم طبقه ای های خود و مردم آزادیخواه در ایران خواهد ایستاد و از مطالبات آنها از حق اعتراض، حق داشتن زندگی شرافتمندانه و مرفه، حق برخورداری از تشکل های مستقل، حق اعتصاب و .... حمایت می کنند.
اتحادیه های کارگری همچنین سیاستهای ضد انسانی و سرکوبگرانه و دستگاه کشتار و شکنجه و ارعاب و حاکمیت جمهوری اسلامی را محکوم کردند و از خواست و مطالبات برحق مردم آزادیخواه ایران که به ویژه در این چند ماه در خیابانها بودند حمایت کردند که به اختصار به گوشه هایی از این اتحاد عظیم طبقاتی در دنیا اشاره می کنیم.
همبستگی با جنبش کارگری ایران در آلمان
در کشور آلمان کنفدراسیون اتحادیه های کارگری آلمان ( د گ ب) و اتحادیه های بزرگ کارگری زیر مجموعه آن در سراسر آلمان با حدود ۷۴ میلیون کارگر، اقدامات رژیم ایران علیه مردم را به شدیدترین وجه ممکن محکوم کردند. و طی بیانیه ای رسمی و علنی اعلام کردند که: "ما با معترضان شجاع در ایران که بیش از چهار ماه است علیرغم سرکوب گسترده سپاه پاسداران و اراذل و اوباش غیرنظامی برای حقوق انسانی، زنان و کارگران خود به خیابان ها آمده اند، همبستگی می کنیم. بنابراین، در ۸ فوریه، همراه با اتحادیه های کارگری از سراسر اروپا و آمریکای شمالی، ما نشانه همبستگی را به نمایش می گذاریم. خواستار آزادی فوری زندانیان سیاسی، عدالت و حق انتخاب آزادانه وکیل برای آنها هستیم، مبارز مردم ایران برای گشایش سیاسی کشورشان، برای آزادی مطبوعات، برای حق تظاهرات و اعتصاب، برای شرایط زندگی و کار بهتر و برای حقوق برابر برحق است و باید به رسمیت شناخته شود. حکومت جمهوری اسلامی برای مدت طولانی، زنان را که برای رهایی مبارزه میکنند سرکوب کرده است، آنها را خودسرانه مورد آزار و اذیت قرار داده، آنها را شکنجه کرده و به قتل رسانده است. شعار "زنان، زندگی، آزادی" به نماد این جنبش در سراسر جهان تبدیل شده است. مردم خواستار پایان دادن به حکومت سرکوبگرانه جمهوری اسلامی هستند. مردم ایران خواستار قانون اساسی برابر، و زندگی دموکراتیک و آزاد هستند. اما رژیم با استفاده از زور و ارعاب وحشیانه برای سرکوب این مطالبات و اعتراضات با سرکوب و شکنجه به تقابل با آنها ایستاده. بسیاری دستگیر، شکنجه، تجاوز و یا کشته شدند. چهار نفر اعدام شدند. همکاران ما که برای حقوق خود یا شرایط کاری بهتر اعتصاب یا اعتراض می کنند نیز به شدت تحت تعقیب قرار می گیرند. بسیاری از آنها در حال حاضر در زندان و بسیاری نیز به حبس های طولانی مدت محکوم شده اند و برخی با مجازات اعدام روبرو هستند. فعالیت های اتحادیه های آزاد و مستقل مانند اتحادیه اتوبوسرانی در تهران یا اتحادیه کارگران صنعت نفت، کامیون داران یا کارگران فولاد ممنوع هستند و اعتصابهای همکاران ما بشدت سرکوب میشوند، رهبران کارگری و رهبران و سازماندهندگان اعتصابات دستگیر میشوند و فعالان اتحادیهها با اتهامات ساختگی جاسوسی برای کشورهای غربی تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند. لذا ما خواستار رفع ممنوعیت تشکل های آزاد و مستقل در ایران هستیم. ایران یکی از اعضای سازمان بین المللی کار سازمان ملل متحد است پس ملزم به رعایت حقوق کارگران است و باید باید به حقوق اولیه کارگران پایبند باشد.
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری آلمان و اتحادیههای اعضای آن از سیاستمداران آلمانی و اروپایی میخواهند فشار بر رژیم اسلامی ایران را افزایش دهند، از جنبش شجاعانه دموکراسی در ایران حمایت کنند و هر کاری که ممکن است برای توقف خشونت، سرکوب، شکنجه، آزار و اعدام در ایران انجام دهند."
همچنین این اتحادیه ها در آلمان لیست بلند بالائی از فعالین و هم طبقه ای های خود که در زندان های ایران تحت شکنجه و اذیت و آزار هستند را منتشر کردند و مجددا خواهان آزادی تمامی همکاران و فعالین سیاسی و معترضین اخیر در ایران شدند که از جمله اسامی به شرح زیر هستند.
کارگران و فعالین کارگری زندانی: کامران ساختمانگر، حسن سعیدی، داوود رضوی، شاپور احسانی راد، رضا شهابی، علی اسحاق، اسماعیل گرامی، زرتشت احمدی راغب، نسرین جوادی، نرگس منصوری، کامیار فکور، هیراد پیربداقی، آرش جوهری، سپیده قلیان، امیرعباس آزرم وند، ناهید تقوی، مهران رئوف، امیر چمنی، آزاد خوانچه زر، محمد ایران نژاد، بهاره سلیمانی، عباس دریس، کیوان مهتدی، فرهاد شیخی و ... همچنین اسامی معلمان زندانی: اسماعیل عبدی، محمد حبیبی، ناهید شیرپیشه، معصومه اکبری، رسول بداقی، محمدحسین سپهری، میلاد ربیعی، پیروز نامی، غلامرضا اصغری، جعفر ابراهیمی، ناهید فتحعلیان، زینب همرنگ، هاشم خواستار، جواد لعلمحمدی، میثم ابراهیمی، اکبر زرین، سجاد هاشمنژاد، محمود ملاکی، ...
در این روز همچنین مراسمی با حضور فعالین سیاسی و احزاب ایرانی و آلمانی چپ و کمونیست در همراهی با اتحادیه های کارگری دانمارک، انگلیس، کانادا، فرانسه و ... در حمایت از طبقه کارگر و جنبش آزادی خواهان و برابری طلبان در ایران و محکوم کردن جمهوری اسلامی در سرکوب، زندان، شکنجه و اعدام مبارزین و انقلابیون، در مقابل اتحادیه صنایع فولاد (ا گ متال) از اتحادیه های بزرگ کارگری آلمان برگذار شد. این مراسم ابتدا با یک دقیقە سکوت بخاطر جانباختگان فاجعە زلزله در ایران، ترکیە و سوریە شروع شد و نماینده حزب مارکسیست لنینیست آلمان (ام ال پی دی) در دفاع از طبقه کارگر و مطالبان برحق مردم ایران سخنرانی ایراد کرده بودند، در ادامه تجمع طی نامه ای خطاب به اتحادیه های کارگری بر ضرورت اتحاد انترناسیونالیستی طبقه کارگر و حمایت و اتحاد اتحادیه های کارگری با مردم آزادی خواه ایران و نیز اخراج ایران از سازمان جهانی کار ILO تاکید گذاشته بودند.
همبستگی با جنبش کارگری ایران در دانمارک
اتحادیه های کارگری دانمارک در میدان اصلی پایتخت این کشور کپنهاگ که تظاهرات این روز را فراخوان دادند، از جمله اتحادیه های فراخوان دهندگان این همبستگی جهانی: کنفدراسیون اتحادیه های کارگران اف۳ ( که از بزرگترین اتحادیه کارگری دانمارک با ۲۶ شعبه اتحادیه از کارگران ترانسپورت و ساختمانی و .. تشکیل شده)، اتحادیهHK از اتحایه کارگران خدمات و توزیع و دومین اتحادیه بزرگ دانماک، اتحادیه کارگری FOA ، اتحادیه کارگران راه و ساختمان، اتحادیه سراسری مربیان کودک، اتحادیه معلمان، شورای زنان دانمارک، سازمان سراسری زنان، شورای سراسری دانشجویان، اتحادیه متخصصین IT، اتحادیه آکادمیک ها، اتحادیه پرستاران، اتحادیه مشاوران اجتماعی، اتحادیه کارگران رشته برق و الکتریسیته، اتحادیه تکنیسینهای استان کپنهاک و با همکاری کمیته زن زندگی آزادی، بودند.
در این اقدام طبقه کارگر دانمارک ضمن اعلام همبستگی با مبارزات آزادی خواهان در ایران، سیاست های حاکمیت جمهوری اسلامی در کشتار و شکنجه و آزار، معترضین و ضدیت با تشکل یابی، سرکوب فعالین کارگری، احکام اخراج، و احکام زندان و اعدام و ... را محکوم کردن و اعلام کردند که مبارزات مردم ایران برای آزادی خواهی و رهائی را برحق می شمارند و خواستارتوقف فوری اعدامها آزادی فوری همه دستگیرشدگان و زندانیان سیاسی، حق آزادانه برگزاری تجمع و تظاهرات، آزادی تشکل یابی و تشکلهای سیاسی و کارگری، لغو تبعیض جنسی و حجاب اجباری زنان و .. شدند. همچنین سخنرانان برای مراسم های این زور، پیه هایدی نیلسن عضو هیئت مدیره اتحادیه FOA ، شری لیست از اتحادیه IT، ناهید ریاضی مبارز حقوق زن و نویسنده، ین هوبی عضو هیئت مدیره و دبیر اتحادیه LSF، یانه گلیراپ هیئت مدیره اتحادیه آکادمیک ها بودند.
همبستگی با جنبش کارگری ایران در کانادا
۸ فوریه در کشور کانادا با توجه به سرمای شدید، اتحادیه های کارگری و اتحادیه کارگران خدمات عمومی انتاریو در روز همبستگی جهانی با خیزش انقلابی و جنبش کارگری ایران و قیام زن، زندگی، آزادی درایران و در هماهنگی با اتحادیه های کارگری دیگر کشورها، اقدام به برگزاری جلسه وسیع آنلاین کردند.
در این اجلاس نیلوفر گلکار عضو کمیته اجرایی اتحادیه کارگران خدمات عمومی کوکال۳۹۰۳ و شیوا عاملی راد از فعالین جنبش معلمان و فعال اتحادیه کارگری لوکال ۲۴۹۷ سخنرانانی داشتند. پس از تبادل نظر و سخنرانی شرکت کنندگان، شرکت کنندگان بر تقویت اتحاد بین المللی طبقه کارگر جهانی با طبقه کارگر ایران و مبارزات برحق آزادیخواهانه مردم ایران برای پشتیبانی از خیزش انقلابی و کارگری ایران تاکید گذاشتند.
همبستگی با جنبش کارگری ایران در فرانسه
کلکتیو سندیکایی ایران در فرانسه از سوی پنج سندیکای بزرگ فرانسوی شامل کنفدراسیون فرانسوی دموکراتیکِ کار (س اف دِ تِ)، کنفدراسیون عمومی کار (س ژِ تِ)، فدراسیون سندیکائی متحد (اِف اِس او – فرهنگیان)، اتحادیه سندیکائی برای همبستگی (سولیدر)، اتحادیه ملی سندیکاهای مستقل (اونسا) تشکیل شده است.
اتحادیه های کارگری فرانسه در بیانیه ای در به مناسب اتحاد جهانی طبقه کارگر با مردم ایران در ۸ فوریه اعلام کرد:
"از زمان مرگ مهسا امینی، امواج خشم دانشجویان، زنان که اینک بدون حجاب در ملا عام ظاهر می شوند، کارگران و زحمتکشان جامعه و… که پشتیبانی و حمایت اکثریت مردم ایران را به همراه دارد سراسر کشور را دربر گرفته است. سرکوب خونین تظاهرکنندگان در جریان است. مردم ایران به دلیل خواست تشکیل اتحادیه های کارگری، تظاهرات، اعتصاب و یا به خاطر بیان عقاید و نظراتی که همسو با حاکمیت نباشد مجرم شناخته می شوند و با ضرب و شتم، زندان، شکنجه، اعدام های خودسرانه، از طرف حکومت جمهوری اسلامی روبرو می شوند و در ادامه تاکید می کنند که سرکوبگری های حاکمیت غیرقابل قبول است.
هدف حکومت از تشدید سرکوب ایجاد جو رعب و وحشت به منظور ترساندن همه زنان و مردانی است که برای خواسته های عادلانه مبارزه می کنند. اما سرکوب ها عزم راسخ مردم ایران را تضعیف نمی کند، آنان تا سقوط رژیم به مبارزات خود ادامه می دهند و در عین حال مخالفت خود از بازگشت احتمالی سلطنت را هم ابراز می دارند. سندیکاهای فرانسوی خاطرنشان کرده اند: کلکتیو سندیکایی فرانسه پا به پای زنان و مردان ایرانی تلاش می کند تا آرمانهای بر حق آنان برای آزادی و دموکراسی به واقعیت تبدیل شود."
همبستگی جهانی با جنبش کارگری ایران در سوئد
اتحادیه مرکزی کارگران سوئد ال او که نماینده ۱۴ اتحادیه کارگری و دارای چهار میلیون عضو میباشد از اتحاد بین المللی کارگری در ۸ فوریه حمایت کرده و با تمامی خانواده های داغدیده که عزیزانشان را در راه مبارزه و آزادیخواهی از دست داده اند اعلام همدردی و همبستگی کرده است.
ال او طی بیانیه ای اعلام کرده: "روز هشت فوریه همه اتحادیه های کارگری در جهان همبستگی خود را با کارگران ایران در مبارزه برای شرایط انسانی کار و آزادی تشکل به نمایش می گذارند، همچنین همبستگی خود را با جنبش اعتراضی زن، زندگی، آزادی که در آن کارگران جایگاه مهمی دارند اعلام کرده است و بر مفاد زیر تاکید گذاشته اند:
آزادی بی قید و شرط و فوری کارگران زندانی و همه زندانیان سیاسی، پایان دادن به آزار و شکنجه و تعقیب فعالین کارگری، به رسمیت شناخته شدن حق ایجاد تشکل های مستقل و آزاد کارگری، حمایت بی قید و شرط اروپا از خواست مردم ایران برای دموکراسی و حقوق بشر."
همبستگی با جنبش کارگری ایران در انگلیس
به مناسب ۸ فوریه، به فراخوان کمیته همبستگی با جنبش انقلاب و کارگری ایران، ساعت ۴ بعدازظهر، تظاهراتی در میدان مقابل پارلمان، در لندن برگزار شد. سخنرانان در این تظاهرات، حمایت خود از مبارزات جاری در ایران و علیه دستگیری ها و اعدام ها، و هرگونه به کجراه بردن این جنبش انقلابی و کنار گذاشتن مردم را اعلام داشتند. علاوه بر فعالین ایرانی، دشتی جمال از جانب فدراسیون سراسری پناهندگان عراقی، دانیال راندل نماینده شاخه خط بیکرلو اتحادیه ترانسپورت RMT و سه وکیل مجلس، جان مکدونالد، جرمی کوربین و ریچارد برگون، در حمایت از روز اقدام جهانی و همبستگی با طبقه کارگر و مبارزات جاری در ایران، سخنرانی کردند.
همچنین در ساعت ۵ بعد از ظهر، جلسه ای بمانسبت ۸ فوریه در پارلمان برگزار شد. در این جلسه، پس از معرفی کمیته همبستگی توسط جان مکدونالد، ستار رحمانی، دشتی جمال، هلاله طاهری و امان کفا سخنرانی کردند. سپس جان مولونی (معاون دبیر اتحادیه کارمندان دولتی) و دانیال راندل در مورد اهمیت حمایت از مبارزات کارگری و انقلابی در ایران سخنرانی کردند. دانیل راندل همچنین اعلام داشت که شاخه اتحادیه خود در RMT، در جلسه روز گذشته اش پشتیبانی از کمیته همبستگی را تصویب کرده است.
پیام تحصیلات بین المللی، Education International، (فدراسیون جهانی اتحادیه ها که با عضویت ۳۸۳ سازمان، بیش از ۳۲ میلیون معلم و کارمند تحصیلاتی در ۱۷۸ کشور و قلمرو را نمایندگی می کند) بمناسبت ۸ فوریه ۲۰۲۳
"تحصیلات بین المللی در ۸ فوریه، روز اقدام جهانی در پشتیبانی از معلمان و کارگران ایران در مبارزه شان برای شرایط کاری مناسب، حق اتحادیه، دمکراسی و آزادی، به دیگر اتحادیه های دنیا می پیوندد. تحصیلات بین المللی همه اعضا سازمان های عضو خود را به همبستگی با جنبش کارگران و دمکراسی در ایران فرا می خواند.
در این روز اقدام جهانی، تحصیلات بین المللی از مقامات ایران می خواهد که:
* تمامی کارگران و فعالان اتحادیه ای که بازداشت شده در رابطه با فعالیت های اتحادیه ای بازداشت شده اند را فورا و بدون قید و شرط آزاد کند
* دانشحویان، معلمان و دیگر شهروندان که برای شرکت در اعتراضات صلح آمیز برای دمکراسی دستگیر شده اند را فورا و بدن قید و شرط آزاد کند
* حق آزادی تشکل و گردهم آیی تمامی شهروندان را حفاظت و تضمین کند
معلمان ایران مدت هاست که از حق سازماندهی خود، بهبود شرایط کار و تحصیل رایگان برای همگان دفاع کرده اند. آنها همچنین در صف مقدم مقابله علیه حمله خصوصی سازی سیستم تحصیلاتی بوده اند. خواسته های مشروع معلمان همواره با ارعاب، سرکوب و خشونت مواجه شده است.
در ماه مه سال ۲۰۲۲، موج سرکوب معلمان در سراسر کشور را هدف قرار داد. بیش از ۲۳۰ نفر با کیفر های بی أساس و بی اعتبار امنیت ملی، و در تناقض با حقوق آزادی تشکل، سازمان و ازادی بیان دستگیر شدند. این استصال مقامات برای متوقف کردن تظاهرات های اتحادیه ای معلمان علیه حقوق نازل، کمبود بودجه تحصیلات و دستگیری معلمان اتحادیه ای بود."
تشکیلات خارج کشور حزب حکمتیست (خط رسمی)
۱۰ فوریه ۲۰۲۳