اخباروگزارش های کارگری10-16اردیبهشت ماه 1401

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- فراخوان تحصن و تجمع انجمن صنفی معلمان کوردستان - مریوان - دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده محمدتقی فلاحی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران( تهران) به مناسبت روزمعلم- ششمین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی، اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه و آخرین خبرها- حضور همسر و فرزندان اسماعیل عبدی در جلوی زندان کچویی کرج امروز جمعه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱- تداوم بازداشت و بلاتکلیفی معلمان بازداشت شده در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت- بیانیه اتحادیه تشکل های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران در محکومیت زندانی کردن معلمان و فرهنگیان و برای آزادی آنها

- دبیر کل آموزش بین الملل خواهان آزادی معلمان زندانی شد

- پیام کلکتیوسندیکاهای فرانسه در حمایت از کارگران درایران به کارگران ایران به مناسبت اول ماه مه 1401

- جان باختن کارگراداره راهداری وحمل ونقل جاده ای شهرستان تاکستان حین کار براثر تصادف

*فراخوان تحصن و تجمع انجمن صنفی معلمان کوردستان - مریوان

فرهنگیان شریف بازنشسته و شاغل

با سلام و درود فراوان

همانطور که مستحضرید نیروهای امنیتی و نظامی و در راس آنها مدیران ارشد شهرستان مریوان تجمع قانونی و مدنی معلمان را در روز 11اردیبهشت برنتافتند و در این روز متاسفانە ساحت انسانی و شان والای معلم مورد هتک حرمت قرار گرفت و دو نفر از شریفترین فعالان صنفی فرهنگیان مریوان، آقایان اسکندر (سوران) لطفی، مسعود نیکخواه به شیوه غیر قانونی بازداشت شدند.

ضرب و شتم معلمان در داخل و جلو اداره آموزش و پرورش همچنین اهانت به معلمین توسط نیروهای امنیتی تحت هیچ شرایطی توجیه پذیر نبوده و انجمن صنفی معلمان مریوان ضمن محکوم کردن این روش غیر انسانی حق اعتراض قانونی را برای خود و هر همکاری به صورت فردی محفوظ می داند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان در اعتراض به رویه سرکوب و بازداشت غیرقانونی روز یکشنبه 18 اردیبهشت، تحصن در مدارس و دوشنبه 19 اردیبهشت تجمع در جلو اداره آموزش و پرورش را فراخوان می دهد.

انجمن صنفی معلمان اعلام میدارد تحصن یکشنبه و تجمع دوشنبه کمترین کنشی است که برای آزادی مسعود نیکخواه واسکندرلطفی انجام خواهد داد و تمام تلاش خود را برای آزادی فرهنگیان بازداشتی و حفظ شان معلم به منصه ظهور خواهد گذاشت.

یکشنبه : تحصن در مدارس (عدم حضور در کلاس) شیفت صبح و بعدازظهر

دوشنبه: تجمع جلو اداره آموزش و پرورش ساعت ۱۰ الی ۱۲

انجمن صنفی معلمان کوردستان ـ مریوان

16اردیبهشت 1401

*دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده محمدتقی فلاحی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران( تهران) به مناسبت روزمعلم

جمعه ؛ ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱


*ششمین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی، اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه و آخرین خبرها

+بنا بر جدیدترین اخبار واصله اسماعیل عبدی هم اکنون در قرنطینه زندان کچویی سالن ۲ زندانی است. هنوز مشخص نیست تا چه زمانی قرار است عبدی در این زندان نگهداری شود. راه ارتباطی او همچنان با خانواده قطع است.

+اسماعیل عبدی در ششمین روز اعتصاب غذا همچنان بر سر آرمان های صنفی، مؤمنانه مقاومت می کند. ما نشستگان بر ساحل به وجدان های خویش تلنگری بزنیم و به یاری او و دیگر معلمان زندانی بشتابیم. آنان صدای ما شده اند و حتی در کنج زندان هم دست از آرمان های معلمانه‌ خویش بر نمی دارند. رسول بداقی،محمد حبیبی،جعفر_ابراهیمی،علی اکبر باغانی همچنان در شرایط بی خبری به سر می برند.

اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه ششمین روز اعتصاب غذا را سپری می کنند.

محسن عمرانی،محمود ملاکی،دکتررضا امانی فر واصغر حاجب همچنان در زندان بوشهر و بلاتکلیفی هستند.

هادی صادق زاده نیز همچنان در زندان مشهد به سر می برد.

*حضور همسر و فرزندان اسماعیل عبدی در جلوی زندان کچویی کرج امروز جمعه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

شایان ذکر است هم اکنون اسماعیل عبدی در قرنطینه زندان کچویی و در سالن ۲ این زندان به سر می برد.اسماعیل عبدی در اعتراض به پرونده سازی ها و احکام سنگین علیه فعالان صنفی و افزایش فشارها بر خانواده معلمان و کارگران زندانی از یازدهم اردیبهشت دست به اعتصاب غذا زده است.


*تداوم بازداشت و بلاتکلیفی معلمان بازداشت شده در روزهای ۱۰ و ۱۱ اردیبهشت

۱- رسول بداقی (تهران)

۲-محمد حبیبی (تهران)

۳-جعفر ابراهیمی ( تهران)

۴-علی اکبر باغانی (تهران)

۵-محسن عمرانی (بوشهر )

۶-محمود ملاکی (بوشهر )

۷-رضا امانی فر (بوشهر )

۸-اصغر حاجب (بوشهر)

۹-اسکندر لطفی (مریوان)

۱۰-مسعود نیکخواه (مریوان)

۱۱-هادی صادق زاده (مشهد)

*بیانیه اتحادیه تشکل های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران در محکومیت زندانی کردن معلمان و فرهنگیان و برای آزادی آنها

قلب هر انسان شریفی از شنیدن زندانی شدن و اعتصاب غذای، معلم بخاطر کودکان ما و آموزش و پرورش این کشور به درد میاید. میدانیم که در هر کشوری، معلم نماد آگاهی و عشق است. اما متاسفانه در کشور ما، معلم زندانی میشود یعنی به زنجیر کشیدن آگاهی و وجدان بیدار مردم

و حالا معلمان دلسوزی که تنها دغدغه شان مطالبه حق و حقوق و آموزش رایگان و ارتقای سطح آموزش و متزلت دانش آموز است، باید در زندانها بسر ببرند و چه دردناک است که بجای سپاس و تقدیر باید آزار و تهدید و حبس در انتظارشان باشد.

ما رانندگان و کامیونداران سراسر ایران زندانی کردن معلمان و فرهنگیان این آب و خاک را محکوم میکنیم و خواستار آزادی هر چه سریعتر آنها هستیم و حمایت خودمان را از خواسته های آنها اعلام میداریم. و خواستار توقف پرونده سازی برای این قشر زحمتکش هستیم.

اگر این عزیزان هر چه زودتر آزاد نشوند ما رانندگان و کامیونداران دست به اعتصاب و تجمع سراسری خواهیم زد.

اتحادیه تشکل های کامیونداران و رانندگان سراسر ایران

۱۴۰۱/۲/۱۶

*دبیر کل آموزش بین الملل خواهان آزادی معلمان زندانی شد

دیوید ادواردز، دبیر کل آموزش بین الملل: ما از نحوه برخورد نسبت به برادرمان اسماعیل (عبدی) و بسیاری دیگر از رهبران زندانی تشکلات صنفی معلمان در ایران که به طور مسالمت آمیز در 1 مه تظاهرات کردند خشمگین هستیم.

@eduint خواهان آزادی فوری آنها است.

@ituc

@amnesty

@ilo

*پیام کلکتیوسندیکاهای فرانسه در حمایت از کارگران درایران به کارگران ایران به مناسبت اول ماه مه 1401


ما سازمان های سندیکایی فرانسوی س اف د ت، س ژ ت، اف اس او، سولیدر، او ان اس آ، چندین سال است که مشترکاً از مبارزات شما برای دفاع از حقوق و آزادی هایتان حمایت می کنیم. ما به خوبی واقفیم که شما تحت چه شرایطی این مبارزه را به پیش می برید: سرکوب بسیار شدیدی که توسط مقامات ایرانی اعمال می شود و شرایط بسیار دشوار کار و زندگی برای مردم ایران.

حق تشکیل آزادانه اتحادیه‌های کارگری و عضویت در سازمان‌هایی که کارگران را نمایندگی کنند و واقعاً مستقل هستند، از آرمان‌های مشروع و کاملاً به رسمیت شناخته شده در حقوق بین‌الملل است. ما از خواسته هایشما حمایت می کنیم تا این که سرانجام دولت ایران به این حقوق بین المللی گردن نهد، حقوقی که دولت ایران به عنوان یک عضو سازمان جهانی کار ملزم به رعایت آن ها است!

ما اخراج‌های ناعادلانه، حبس ها و فشارهای قضایی علیه کسانی که از حقوق اساسی خود دفاع می‌کنند و خواستار آزادی سندیکا هستند را محکوم می‌کنیم. ما برای آزادی بی قید و شرط همه سندکالیست های زندانی تلاش می کنیم و در جهت کمک به پایان دادن به این شرایط غیرقابل قبول، به افشای هر چه بیشتر موارد سرکوب ادامه خواهیم داد.

به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی همبستگی، ما بار دیگر حمایت بی دریغ خود را از شما در نبرد سختی که برای آزادی همه زنان و مردان، برای کرامت زنان و مردان زحمتکش، برای رعایت حقوق بشر به پیش می برید، تجدید می کنیم.

در 30 آوریل 2022، در آستانه روز جهانی کارگر، رسول بداغی به همراه جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و علی اکبر باغانی با خشونت در منازل خود بازداشت شدند. آن ها همه اعضای انجمن معلمان هستند. آن ها را به مکان های نامعلومی منتقل کردند و کامپیوتر و تلفن آن ها را ضبط کردند.

در 1 مه 2022، وضعیت حکومت نظامی اعلام نشده در تهران و سایر شهرهای بزرگ حاکم شد. در این روز چندین استان شاهد درگیری بسیار خشن پلیس بوده و ده ها معلم دستگیر شدند. آزادی معلمان زندانی، بیمه درمانی و علیه خصوصی سازی آموزش عمومی از جمله خواسته های معلمان بود.

ما سازمان های سندیکایی فرانسوی بار دگر بر همبستگی خود با قربانیان سرکوب رژیم ایران به ویژه سندیکالیست ها تاکید می ورزیم. مااین سرکوب های غیرقابل تحمل را به شدت محکوم می کنیم.

ما خواستار خواهان لغو همه محکومیت های غیرعادلانه و خلاف آزادی های و حقوق بنیادی هستیم. هم چنین خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط همه مبارزین زندانی شده به خاطر فعالیت های سندیکایی اشان هستیم و نیز آزادی تمامی زندانیان عقیدتی و نویسندگان.

ما هم چنین از رژیم ایران می خواهیم که به پیمان های بین المللی که دولت ایران امضا کرده، از جمله حق ایجاد تشکل های مستقل، حق برگزاری تجمعات، حق اعتصاب، و حق قراردادهای جمعی، احترام بگذارد..

پاریس، ۵ مه ۲۰۲۲

کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س اف د ت)

کنفدراسیون عمومی کار (س ژ ت)

کنفدراسیون متحده سندیکایی (اف. اس. او)

اتحاد سندیکایی همبستگی (سولیدر)

متن پیام بزبان فرانسه:

Message des syndicats français aux ‎travailleuses et travailleurs d’Iran‎

A l’occasion du 1er mai 2022

Depuis plusieurs années, nos organisations syndicales CFDT, CGT, FSU, Solidaires, UNSA, ‎soutiennent ensemble vos combats pour la défense de vos droits et de vos libertés. Nous ‎savons dans quelles conditions vous menez cette lutte, la répression très forte qui est ‎exercée par le pouvoir iranien, et les conditions de travail et de vie très difficiles pour le ‎peuple iranien.‎

Le droit de constituer librement des organisations syndicales et de s’associer dans des ‎organisations représentant les travailleuses et les travailleurs qui soient réellement ‎indépendantes, sont des aspirations légitimes et pleinement reconnues par le droit ‎international. Nous soutenons votre exigence que l’Etat iranien s’y soumette enfin ce droit fondamental, auquel il a souscrit en étant membre de l’Organisation Internationale du Travail !‎ ‎‎

Nous condamnons les licenciements abusifs, les emprisonnements et pressions ‎judiciaires dont sont victimes celles et ceux qui défendent leurs droits fondamentaux et ‎exigent la liberté syndicale. Nous œuvrons pour la libération sans ‎conditions de toutes et tous les syndicalistes emprisonné.e.s et continuerons à faire ‎connaître le maximum de cas de répression, afin de contribuer à faire cesser ces situations ‎inacceptables.‎

A l’occasion du 1er mai, journée internationale de solidarité, nous vous renouvelons ‎notre soutien sans faille dans l’éprouvant combat que vous menez pour la liberté de ‎toutes et tous, pour la dignité des travailleuses et des travailleurs, pour le respect des ‎Droits de l’Homme‎‎.

Le 30 avril 2022, à la veille de la journée internationale des travailleur.e.s, Rasoul BODAGI, ainsi que Jafar EBRAHIMI, Mohammad HABIBI et Ali Akbar BAGHANI, ont été arrêtés violemment à leur domicile. Tous sont membres de l’Association des enseignant.e.s. Ils ont été conduits vers des lieux inconnus et leurs matériels informatiques et téléphoniques ont été confisqués.

Le 1er mai 2022, un état de siège non déclaré régnait à Téhéran et d'autres grandes villes. La journée a été marquée par des affrontements dans plusieurs provinces où la police a fait usage de la force, et plusieurs dizaines d'enseignant.e.s ont été interpellé.e.s. Les revendications portaient notamment sur la libération des enseignant.e.s emprisonné.e.s, l’assurance maladie, et le maintien de l’enseignement public.

Nos organisations syndicales françaises réaffirment leur solidarité avec les victimes de la répression du régime iranien, et en particulier les syndicalistes. Elles condamnent avec force cette répression insupportable.

Elles demandent l’annulation de toutes les condamnations injustes et contraires aux libertés et droits fondamentaux ; ainsi que la libération immédiate et sans condition, de l’ensemble des militant·e·s emprisonné·e·s en raison de leurs activités syndicales, ainsi que de toutes et tous les prisonnier.e.s d'opinion, et écrivain.e.s ;

Elles demandent au régime iranien de respecter les Conventions internationales qu'il a ratifiées, dont celles sur la liberté d'association, de manifestation, de grève et de négociation collective.

Confédération française démocratique du travail (CFDT)

Confédération générale du travail (CGT)

Fédération syndicale unitaire (FSU)

Union syndicale Solidaires

Union nationale des syndicats autonomes (UNSA)

Paris, le 05 mai 2022

*جان باختن کارگراداره راهداری وحمل ونقل جاده ای شهرستان تاکستان حین کار براثر تصادف

بامداد روزجمعه 16 اردیبهشت،یک کارگر اداره راهداری وحمل ونقل جاده ای شهرستان تاکستان دراستان قزوین حین کار پاکسازی صحنه تصادف در محور جنوبی قزوین- همدان،خودش براثر برخورد با یک دستگاه سواری ریو با وی،در دم جان خودرا ازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 15 اردیبهشت ماه 1401

- تجمع اعتراضی معلمان کنشگر کردستان با همراهی خانواده معلمان بازداشتی همزمان با نشست وزیر آموزش و پرورش در اردوگاه سلیمان خاطر

حضور معلمان در نشست وسخنان اعتراضی یکی از معلمان در حضور وزیر

- دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده جعفرابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روزمعلم

- انتقال اسماعیل عبدی در پنجمین روز اعتصاب به مکانی نامعلوم

- پنجمین روز اعتصاب غذا اسکندرلطفی ومسعود نیکخواه

- انتقال «عثمان اسماعیلی» فعال کارگری و کارگر نقاش ساختمان به داخل بند زندان سقز

- آزادی منصوره عرفانیان فرهنگی کنشگر از زندان مشهد

- اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد آزادی دکتر ابراهیم محمودی.

- دادگاه رسیدگی به پرونده ایرج انصاری از اعضای کانون معلمان همدان برگزار نشد

*تجمع اعتراضی معلمان کنشگر کردستان با همراهی خانواده معلمان بازداشتی همزمان با نشست وزیر آموزش و پرورش در اردوگاه سلیمان خاطر

حضور معلمان در نشست وسخنان اعتراضی یکی از معلمان در حضور وزیر


روز پنج شنبه 15 اردیبهشت، جمعی از فعالین انجمن صنفی معلمان سنندج همراه با خانواده معلمان بازاشت شده، "اسکندر لطفی" و "مسعود نیک خواه" و همچنین فعالین شهر مریوان به وزیر آموزش و پرورش اعتراض خود را ابراز نمودند.

لازم به ذکر است که متاسفانه خانواده ها همراه با فعالین صنفی معلمان اجازه ملاقات را نیافتند.

خانواده هر دو بازداشتی جویای مکان بازداشت شدگان از نهادهای امنیتی هستند.

+حضور معلمان در نشست امروز با وزیر و اعتراض به دستگیری اسکندرلطفی و مسعودنیکخواه

در این جلسه تحسین مصطفی ضمن اعلام حمایت از معلمان بازداشتی اعتراض خود را نسبت به سکوت نماینده مریوان و بی توجهی وزیر در خصوص هتک حرمت معلمان اعلام نمودند.

*دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده جعفرابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روزمعلم

پنجشنبه ؛ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱


*انتقال اسماعیل عبدی در پنجمین روز اعتصاب به مکانی نامعلوم

بنا به گزارش های دریافتی بعد از مسدود کردن کارت تلفن زندان اسماعیل عبدی در تاریخ ۱۴ اردیبهشت، امروز ۱۵ اردیبهشت ماه و در پنجمین روز اعتصاب غذای عبدی، ساعت ۴ بعد از ظهر امروز او را از بند ۶ ندامتگاه مرکزی کرج با عنوان پرینت ترخیص از زندان خارج کرده اند و وسایلش را به انبار زندان منتقل و پلمپ کردند.

با پیگیری های خانواده و دوستان عبدی از ندامتگاه مرکزی کرج، مطلع شدند که اسماعیل عبدی به قرارگاه نیروی انتظامی البرز منتقل شده است.

بعد از مراجعه خانواده و دوستان این معلم زندانی اعتصاب کننده به قرارگاه نیروی انتظامی البرز، گفته شد که او را به زندان اوین منتقل کرده‌اند؛ خانواده اسماعیل عبدی طی تماس تلفنی با افسر نگهبان ( مامور بدرقه زندانی) و پرس و جو از وضعیت آقای عبدی که ایشان کجاست، از سوی افسر نگهبان عنوان شد که زندان تهران از پذیرش عبدی خودداری کرده و او دوباره به ندامتگاه مرکزی باز گردانده شده است. با مراجعه دوباره خانواده به زندان هیچ گونه اطلاعی از بازگشت آقای عبدی به زندان نیافتند.

اکنون در شرایط بی خبری از سلامت جسمانی و موقعیت مکانی اسماعیل عبدی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران مسئولیت مستقیم هرگونه اتفاق ناگوار برای این معلم سرافراز و محبوب جامعه معلمان را به عهده مقامات زندان و دستگاه قضایی می داند.

درهمین رابطه:پنجمین روز اعتصاب غذا اسماعیل عبدی

معلم آزاده و آرمان خواه اسماعیل عبدی علی رغم عوارض ناشی از اعتصابات گذشته،در اعتراض به پرونده سازی و احکام سنگین علیه فعالان صنفی و افزایش فشار بر خانواده معلمان و کارگران زندانی در پنجمین روز اعتصاب غذا به سر می برد.عبدی از زندان هم صدای همه دردمندان و مظلومان است.ما هم صدای اسماعیل عبدی باشیم.

جان اسماعیل عبدی در خطر است

صدای معلمان زندانی باشیم

*پنجمین روز اعتصاب غذا اسکندرلطفی ومسعود نیکخواه

جان معلمان زندانی که در اعتصاب غذا هستند در خطر است

*انتقال «عثمان اسماعیلی» فعال کارگری و کارگر نقاش ساختمان به داخل بند زندان سقز

امروز پنجشنبە ۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱، طی نخستین تماس تلفنی که عثمان اسماعیلی با منزل خویش داشته‌ست، مطلع شدیم که وی از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ (یک روز پیش از روز جهانی کارگر) تا به امروز در قرنطینه‌ی زندان مرکزی سقز به سر می‌برده و امروز حدود ساعت ۱۲ ظهر به بند قرآنی انتقال یافت.

ضمناً ایشان در تاریخ یازدهم اردیبهشت‌ماه در بند قرنطینه، به مناسبت روز جهانی کارگر، اقدام به پخش شیرینی کرده است و همچنین برای دیگر زندانیان، تاریخچه این روز را بازگو کرد و این روز را گرامی داشته است.

شایان ذکر است که ایشان تا به این لحظه از وضعیت روحی و جسمی خوبی برخوردار بوده است.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*آزادی منصوره عرفانیان فرهنگی کنشگر از زندان مشهد

به گزارش کانال شورای هماهنگی تشک های صنفی فرهنگیان ایران،روز پنج شنبه 15 اردیبهشت،منصوره عرفانیان فرهنگی کنشگر از زندان مشهد آزادشد.

قابل یاد آوری است که منصوره عرفانیان از بازداشت شدگان روز 11 اردیبهشت در مشهد است.

*اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد آزادی دکتر ابراهیم محمودی.

همکاران گرامی :

امروز صبح دکتر محمودی بعد از۴ روز بازداشت آزاد شدند.

از همه همکاران گرامی که در چند روز گذشته با روش های مختلف خواهان آزادی ایشان بودند. نهایت سپاس و قدردانی را داریم.

همچنین از مساعدت دادستان محترم، فرماندار گرامی و معاون محترم ایشان قدردانی نموده و امیدواریم این آزادی منجر به عدم پیگیری قضایی گردد.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

۱۴۰۱/۲/۱۵

*دادگاه رسیدگی به پرونده ایرج انصاری از اعضای کانون معلمان همدان برگزار نشد

ساعت ۹ صبح امروز (پنج‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ۴۰۱) ایرج انصاری همراه با وکیل و تعدادی از معلمان و اعضای کانون معلمان همدان، به دادگاه انقلاب مراجعه کردند، پس از مراجعه به شعبه‌ی ۵، قاضی پرونده در شعبه حضور نداشت و جلسه دادگاه برگزار نشد.

احتمالاً جلسه‌ی بررسی در زمان دیگر به ایشان ابلاغ خواهد شد.

امیدواریم چنین جلساتی، هیچگاه برای معلمان برگزار نگردد.

برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 14 اردیبهشت ماه 1401

- چهارمین روز اعتصاب غذای اسکندرلطفی و مسعود نیک‌خواه

- چهارمین روز اعتصاب غذا اسماعیل عبدی

جان اسماعیل عبدی در خطر است

- روز سوم اعتصاب غذای ابوالفضل رحیمی شاد در همبستگی با همکار زندانی خود، اسماعیل عبدی

- اعتصاب غذا مهدی فراحی شاندیز در همراهی با اسماعیل عبدی

- پرونده ۲ فعال صنفی در استان کرمانشاه به دادگاه انقلاب کرمانشاه ارجاع شد.

- پرونده سازی برای اعضای هیئت مدیره و برخی از فعالان صنفی کانون صنفی فرهنگیان قزوین

- اسامی فعالین صنفی معلم که هنوز بازداشت هستند

- شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

بازداشتی تجمع ۱۱ اردیبهشت را آزاد کنید.

- دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده رسول بداقی ( کانون صنفی اسلامشهر) به مناسبت روز معلم

- دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده محمد حبیبی ( عضو هیئت مدیره کانون صنفی ایران _تهران) به مناسبت روزمعلم

- دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده اسماعیل عبدی( عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران _تهران ) به مناسبت روزمعلم

- حذف شارژ کارت اعتباری کارگران شرکت واحد ویژه روز جهانی کارگر، از سوی مدیریت

- تجمع اعتراضی اهالی جمعی از اهالی منطقه کامو و چوگان کاشان نسبت به تاثیرات مخرب محیط زیستی فعالیت معدن سنگ‌ آهن در منطقه

- مسمومیت غذایی 20 کارگر در خوابگاه منطقه ساغند یزد

*چهارمین روز اعتصاب غذای اسکندرلطفی و مسعود نیک‌خواه

طی اطلاعات موثقی که به کانال شورای هماهنگی رسیده، آقایان اسکندر لطفی و مسعود نیک‌خواه، از لحظه‌ی بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

اسکندر لطفی و مسعود نیک‌خواه از خوشنام‌ترین و صادق‌ترین فعالان کشور هستند که سالهاست برای احقاق حقوق فرزندانِ این آب و خاک تلاش می‌کنند.

امروز سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۱،سومین روز اعتصاب غذای این عزیزان است، امیدواریم که نهادهای بازداشت‌کننده، با عقلانیت با این موضوع برخورد کرده و شرایط آزادی این عزیزان را فراهم کنند.

*چهارمین روز اعتصاب غذا اسماعیل عبدی

جان اسماعیل عبدی در خطر است

در پی اعتصاب غذای اسماعیل عبدی در اعتراض به پرونده سازی ها و احکام سنگین علیه معلمان و فشار بر خانواده های معلمان و کارگران مقامات زندان مرکزی کرج کارت تلفن اسماعیل عبدی را مسدود کرده اند.امروز چهارمین روز اعتصاب غذای عبدی است او از زندان فریاد اعتراضش را بر سر ظالمان در انداخته است. اینک که او صدای همه مظلومان و بیرونیان شده است،ما هم صدای او باشیم.

*روز سوم اعتصاب غذای ابوالفضل رحیمی شاد در همبستگی با همکار زندانی خود، اسماعیل عبدی

روز چهارشنبه 14 اردیبهشت، اعتصاب غذای ابوالفضل رحیمی شاد در همبستگی با همکار زندانی خود، اسماعیل عبدی سومین روز را پشت سرگذاشت.

*اعتصاب غذا مهدی فراحی شاندیز در همراهی با اسماعیل عبدی

همراه شو عزیز تنها نمان به درد

کاین درد مشترک هرگز جدا جدا درمان نمی شود.

هفته معلم یادآور مبارزات ارزنده آموزگارانی است که برای افزایش دانش و آگاهی فرزندان این سرزمین و آزادی ایران از چنگال استبداد تلاش کرده اند و در این راه متحمل هزینه های گزاف شده اند.

نظام جمهوری اسلامی با تهدید، تبعید و زندانی کردن فعالان صنفی و سیاسی به دنبال ایجاد ترس در صفوف مردم و تداوم حکومت مستبدانه خویش است؛ در این راستا بازداشت و سرکوب معلمان دلسوز و کارگران زحمتکش در هفته اخیر آن هم در شرایطی که مردم در بدترین وضعیت اقتصادی قرار دارند، نشان از استیصال حاکمان در مواجه با اعتراضات مرد می دارد.

با این اوصاف در تنگنای بی عدالتی ها انسان هایی دلاور با پیوستن به تشکل های اجتماعی و جنبش مطالبه گری به میدان مبارزه با حاکمان خودکامه آمده اند تا مردم را در رسیدن به آزادی و دموکراسی یاری رسانند. یکی از آن ها معلم شجاع اسماعیل عبدی است که با اتهام سرپرستی اعتراضات مسالمت آمیز آموزگاران در کسوت دبیر کل کانون صنفی معلمان از سال ۱۳۹۴ بازداشت و زندانی شده است او پس از سال ها ایستادگی در زندان، هم اکنون در اعتراض به ظلم گسترده جمهوری اسلامی نسبت به مردم در اعتصاب غذا است.

اینجانب به عنوان فردی که خود بیش از ۱۰ سال زندانی این رژیم استبدادی هستم، در همراهی و حمایت از خواسته های قانونی و مشروع این معلم دلسوز از ۱۴ اردیبهشت اعتصاب غذا می کنم.

بدیهی است عواقب ناشی از این اعتصاب برعهده رژیم جمهوری اسلامی است.

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

زندان مرکزی کرج

مهدی فراحی شاندیز

*پرونده ۲ فعال صنفی در استان کرمانشاه به دادگاه انقلاب کرمانشاه ارجاع شد.

در پی دستگیری‌های گسترده در سطح کشور، برخی از فعالین احضار و پرونده ۲ نفر از آن‌ها با نام‌های علی صادقی و خان‌عزیزاسماعیلی از اعضای انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه به دادگاه انقلاب شعبه ۴ ارجاع شد.

جلسه رسیدگی به پرونده این دو فعال صنفی، صبح روز پنج شنبه پانزدهم اردیبهشت برگزار خواهد شد.

*پرونده سازی برای اعضای هیئت مدیره و برخی از فعالان صنفی کانون صنفی فرهنگیان قزوین

در ادامه موج تهدیدها و سرکوب های جریان معلم ستیز کشور در روز و در هفته ای که به نام معلم نامگذاری شده، برای برخی از اعضای هئیت مدیره کانون صنفی فرهنگیان قزوین و فعالان صنفی این استان پرونده سازی هایی از یک تا سه پرونده شکل گرفته است.

آقایان اسماعیل فرهنگ منش،علی بابایی،کامبیز نوروزپور،محمد رضا بهنام نژاد ،حسن آریا منش ،علی الله بخشی و خانم مریم زیرک از طریق پیامک ابلاغیه های قضایی را دریافت کرده اند.

*اسامی فعالین صنفی معلم که هنوز بازداشت هستند

۱-رسول بداقی (تهران)

۲-محمد حبیبی (تهران)

۳-جعفر ابراهیمی ( تهران)

۴-علی اکبر باغانی (تهران)

۵-محسن عمرانی (بوشهر )

۶-محمود ملاکی (بوشهر )

۷-رضا امانی فر (بوشهر )

۸-اصغر حاجب (بوشهر)

۹-اسکندرلطفی (مریوان)

۱۰-مسعود نیکخواه ( مریوان)

۱۱-منصوره عرفانیان (مشهد)

۱۲-هادی صادق زاده (مشهد)

۱۳-لطیف روزیخواه (جلفا)

۱۴-حسین سلامی (مازندران)

۱۵-سیاوش رضایی (خرم آباد)

۱۶-ناصرشاکرمی (خرم آباد)

۱۷-دکتر ابراهیم محمودی (الیگودرز )

*شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

بازداشتی تجمع ۱۱ اردیبهشت را آزاد کنید.

هدیه حاکمیت در روز معلم بازداشت معلمان کنشکر صنفی از تمام نقاط کشور بود در صورت عدم آزادی معلمان بازداشت شده در روزهای آینده، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران چنانچه در بیانیه پس از دستگیری معلمان اعلام کرده بود، کنش میدانی خود را این بار گسترده تر و وسیع تر از همیشه برای حمایت از معلمان بازداشت شده در سراسر ایران برگزار می کند. معلمان ایران امیدوارند پیش از برگزاری این تجمع گسترده در حمایت از معلمان بازداشت شده و زندانی، آنان به آغوش خانواده و جامعه فرهنگیان بازگردند.

*دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده رسول بداقی ( کانون صنفی اسلامشهر) به مناسبت روز معلم

۴شنبه ؛ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱


*دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده محمد حبیبی ( عضو هیئت مدیره کانون صنفی ایران _تهران) به مناسبت روزمعلم

۴شنبه ؛ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱


*دیدار جمعی از دوستان و فعالان صنفی با خانواده اسماعیل عبدی( عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران _تهران ) به مناسبت روزمعلم

۴شنبه ؛ ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

*حذف شارژ کارت اعتباری کارگران شرکت واحد ویژه روز جهانی کارگر، از سوی مدیریت

در ادامه حذف سازمان یافته و زنجیره‌ای مزایای نقدی و غیرنقدی کارگران شرکت واحد، مدیریت شرکت واحد اینبار با سوء استفاده از نزدیکی روز عید فطر و روز جهانی کارگر، شارژ کارت اعتباری کارگران ویژه روز جهانی کارگر را حذف کرده است. سال گذشته کارت اعتباری کارگران بمناسبت روز جهانی کارگر پانصد هزار تومان شارژ شد که این مبلغ برلی امسال می‌بایست افزایش هم می‌یافت.

سندیکای کارگران شرکت واحد خطاب به کارگران اعلام می‌کند، برای جلوگیری از روند حذف مزایا توسط مدیریت، تنها راه اتحاد و همبستگی حداکثری کارگران در سندیکا و برگزاری مداوم اعتراضات جمعی می‌باشد. همچنان که اتحاد و همبستگی کارکران و پیوستن به سندیکا در سال ۱۳۸۴ و برگزاری اعتراضات و اعتصابات، با قدرت جمعی خود افزایش حقوق و پرداخت مزایای متعدد را رقم زدیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نسبت به حذف مزایای نقدی و غیرنقدی کارگران، به مدیریت شرکت واحد هشدار می‌دهد و خواهان تغییر روند فعلی و برقراری تمامی مزایای کارگران می‌باشد.

*تجمع اعتراضی اهالی جمعی از اهالی منطقه کامو و چوگان کاشان نسبت به تاثیرات مخرب محیط زیستی فعالیت معدن سنگ‌ آهن در منطقه

روز چهارشنبه 14 اردیبهشت،جمعی از اهالی منطقه کامو و چوگان بخش قمصر شهرستان کاشان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تاثیرات مخرب محیط زیستی فعالیت معدن سنگ‌ آهن در منطقه و کاهش منابع آبی دست به تجمع زدند و خواهان تعطیلی معدن شدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،اصفهان فعالیت معدن سنگ آهن کامو در شهرستان کاشان موجب اعتراض ساکنان این منطقه شده، به‌طوری که مردم مجبور به بستن جاده منتهی به معدن شدند، چراکه بر این باور هستند که فعال بودن این معدن سبب موجب تخریب محیط زیست و کاهش منابع آبی می‌شود.

مدتی است که ساکنان منطقه کامو و چوگان بخش قمصر شهرستان کاشان نسبت به فعالیت معدن سنگ‌آهن در این منطقه و در ارتفاعات قله گرگش در رشته کوه کرکس اعتراض دارند و معتقدند فعالیت این معدن منجر به تخریب محیط زیست و کاهش شدید دِبی آب این منطقه شده و زندگی مردم و کشاورزان دو شهر کامو و چوگان، و جوشقان قالی را با خطرات جدی مواجه کرده، به‌طوری که فعالیت این معدن آثار مخرب زیست‌محیطی بر قنوات و چشمه‌های آب دارد.

کشاورزان و دامداران این منطقه چند بار اعتراض خود را به فعالیت معدن سنگ‌آهن کامو ابراز داشته‌اند و خواهان تعطیلی و برچیده شدن این معدن شده‌اند. ساکنان منطقه همچنین معتقدند که فعالیت معدن، سببِ تخریب کوه و عوض شدن مسیر آب و نصف شدن میزان آب منطقه شده است.

*مسمومیت غذایی 20 کارگر در خوابگاه منطقه ساغند یزد

صبح روز چهارشنبه 14 اردیبهشت،20 کارگر در خوابگاهی واقع در منطقه ساغند یزد دچار مسمئمیت غذایی شدند وبه بیمارستان منتقل شدند.

ساغند در محدوده جغرافیایی بخش خرانق اردکان و در مسیر شهر یزد به طبس از توابع خراسان جنوبی قرار دارد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید


اخباروگزارش های کارگری 13 اردیبهشت ماه 1401

زنده باد یاد 43 کارگر جان باخته معدن زغال ‌سنگ زمستان یورت آزادشهر

13 اردیبهشت ماه 96 چهل و سه کارگر در حادثه انفجار معدن زغال ‌سنگ زمستان یورت آزاد شهرجان باختند و 70 کارگر مصدوم شدند.

در پنجمین سالگرد این واقعه دردناک با گرامیداشت یاد این 43 کارگر جان باخته و همدردی با خانواده هایشان ،همبستگیمان را با کارگران صدمه دیده این حادثه وخانواده هایشان اعلام کنیم.

- سومین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی در زندان مرکزی کرج

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

پیام دریافتی از همکاران در پالایشگاه ان جی ال ۳۱۰۰

- اسامی معلمان بازداشت شده در آستانه روز معلم یکشنبه ۱۱ اردیبهشت

- جان باختن خانم معلم در روز معلم درراه بازگشت از مدرسه بخانه براثر تصادف

- بیانیە انجمن صنفی معلمان کردستان ( سنندج-کلاترزان )

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمع اعتراضی معلمان و کارگران در روز جهانی کارگر با وجود سرکوب بسیار شدید پلیسی _ امنیتی، در بیش از پنجاه شهر کشور شکل گرفت

- اطلاعیه کارگروه مالی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

- تلاش حراست برای ممانعت از «بازی فوتبال دختران و پسران» و مقاومت دانشجویان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

*سومین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی در زندان مرکزی کرج

روز شمار اعتصاب اسماعیل عبدی در زندان مرکزی کرج امروز سه شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ سومین روز اعتصاب غذای اسماعیل عبدی است.

عبدی در پیام صوتی از زندان دلایل اعتصاب خود را صدور احکام امنیتی طولانی مدت برای فعالان صنفی، ظلم مضاعف به خانواده های معلمان و کارگران عنوان کرده است.

او از زندان هم صدای حق طلبیش بلند است بیاییم ما هم پژواک صدای عبدی باشیم.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

پیام دریافتی از همکاران در پالایشگاه ان جی ال ۳۱۰۰

باسلام

ما کارگران پروژه ای آی جی سی چشمه خوش دهلران امروز به طور کامل کارگاه را تعطیل کردیم.

تا امروز صبح وعده داده بودن که تا آخر هفته با شرایط شما موافقت میکنیم اما امروز شنیدیم که کیانی و طباطبایی از تهران با مدیر پروژه تماس گرفته و گفته اند به پیمانکاران پروژه بگویید زیر بار شرایط کارگران نروند.

بیدکانی سرپرست کارگاه و کمایی هم اعلام کردن دستمزد و شرایط کار تغییر نمیکند و هر کس ناراضی است میتواند تسویه حساب کند.به همین دلیل همگی متفقا کار را تعطیل کردیم.

ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ونیروگاه ها برای افزایش دستمزد و 20 روز کار و 10 روز استراحت:

اعتصاب وتجمع کارگران ان جی ال 3100 دهلران برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت و دراعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه وعیدی

روز دوشنبه 12 اردیبهشت، کارگران ان جی ال 3100 واقع در منطقه دشت عباس شهرستان دهلران(شرکت پیمانکاری IGC )+ برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت و دراعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه وعیدی دست از کارکشیدند ودراین پروژه تجمع کردند.


مدیر اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی دهلران به خبرنگار رسانه ای گفت: عدم پرداخت حقوق اسفندماه سال گذشته و عیدی عامل تجمع کارگران IGC دهلران بوده است که بر اساس هماهنگی ها حقوق اسفند امروز پرداخت خواهد شد.

وی افزود:با توجه به پیگیری های اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی این شهرستان ، مدیریت سایت NGL ، مدیریت حراست ارشد اویک و مدیران شرکت IGC ظرف هفته آینده عیدی کارگران نیز به حساب آنها واریزخواهد شد.

او ادامه داد: یکی دیگر از خواسته های کارگران تغییر شرایط کاری است که خواستار 20 روز کار و 10 روز استراحت هستند که این تغییر شرایط کاری با توافق طرفین صورت می پذیرد.

وی همچنین گفت:کارگران همچنین خواستار افزایش 57 درصدی حقوق خود هستند و شرکت هم اعلام کرده که هر چه مصوبه شورای عالی کار باشد، لحاظ می شود.

+IGC از پیمانکاران طرف قرارداد با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت(اویک) در پروژه ان جی ال دهلران است و 750نفر نیروی کار شامل کارگر و پیمانکار زیر نظر IGC در پروژه NGL3100 مشغول بکار هستند.

*اسامی معلمان بازداشت شده در آستانه روز معلم یکشنبه ۱۱ اردیبهشت

?بوشهر:

محمود ملاکی

محسن عمرانی

دکتر امانی فر

اصغر حاجب

?مریوان: (بازداشت‌ها چهار بامداد و با حمله به منزل)

مسعود نیکخواه

اسکندر (سوران) لطفی

?تهران: (بازداشتها ساعت ۶ صبح و حمله به منزل)

علی‌اکبر باغانی

رسول بداقی

محمد حبیبی

جعفر ابراهیمی

?مشهد:

منصوره عرفانیان

هادی صادق زاده

?الیگودرز:

دکتر محمودی

?مازندران

حسین سلامی

?جلفا

لطیف روزیخواه

?خرم آباد

سیاوش رضاییان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن این بازداشت ها، خواهان لغو احکام ناعادلانه علیه معلمان و آزادی تمام معلمان زندانی است.

درهمین رابطه:

1- ساعاتی پیش فاطمه بهمنی فعال صنفی استان مرکزی با قرار وثیقه آزاد شد.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران آزادی این بانوی فرهیخته را به همه معلمان کنشگر صنفی ایران شاد باش می گوید.

2- صلاح سرخی عضو انجمن صنفی معلمان سقز و زیویه ساعتی قبل به قید وثیقه آزاد شد.

3- پیرو اخبار رسیده آقای لطیف روزیخواه فعال صنفی و عضو هیات مدیره کانون فرهنگیان آذربایجان شرقی در حالیکه با آزادی مشروط بیرون از زندان بودند درست یکساعت قبل از تجمع با احضار و بدون هیچ دلیلی بدستور دادستان به زندان فرستاده شدند.

*جان باختن خانم معلم در روز معلم درراه بازگشت از مدرسه بخانه براثر تصادف

روز دوشنبه 12 اردیبهشت،روز معلم، خانم زهرا محبعلی، معلم آموزش و پرورش جوین بدنبال تصادف خودروی حاملش در جاده سبزوار – جوین با یک کامیونت در دم جان باخت و 3 نفر از همراهانش(احتمالا همکارانش)شدیدا مصدوم وحالشان بسیار وخیم گزارش شده است.

*بیانیە انجمن صنفی معلمان کردستان ( سنندج-کلاترزان )

"ی" وەکوو یەکیەتی

یەکگرتن و یارمەتی

تشکل‌های مستقل فرهنگیان، مردم شریف و آگاە

چنانچە مستحضرید طبق فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، روز یازدهم اردیبهشت و همزمان با روز جهانی کارگر در سراسر کشور تجمع اعتراضی معلمان ( نسبت بە عدم آزادی همکاران زندانی، اجرا نکردن رتبەبندی و همسان سازی حقوق شاغلین و بازنشستگان، بە حاشیە رفتن اصل ٣٠ قانون اساسی و تحصیل رایگان و پایان دادن بە پروندە سازی و احضار فعالین صنفی) شکل گرفت، اما گویا جریان سرکوب از همان ابتدا عزم خود را جزم کردە بود کە با مشت آهنین با اهل قلم، معلمان و فعالان صنفی برخورد کند تا با خیال واهی خود جنبش حق‌طلبانە و عدالت‌خواهانە معلمان را مقهور حرکات قرون وسطایی خود نماید. برای دستیابی بە این هدف شوم ضد منافع و حقوق اساسی مردم از همان ابتدا شروع بە بگیر و ببند گستردە در سراسر کشور نمودند تا از برگزاری تجمع قانونی معلمان جلوگیری کنند، برای این منظور بیشترین فشار را بر تشکلهایی وارد کردند کە سالهاست در جهت تقویت جامعە مدنی و ایجاد فضایی بدون تنش و با تمسک بە اصول قانونی فعالیت می‌کنند و از این جهت در سطح کشور دارای جایگاە قابل احترامی هستند.

تشکل صنفی معلمان کردستان شاخە مریوان یکی از این تشکل‌های باسابقە، پیشرو و برآمدە از دل جامعە فرهنگیان این شهر است کە خود الگویی از کنشگری صنفی و قانونی است.

جریان ضد مدنیت و مایل بە سرکوب بر اساس خوابی آشفتە و کابوسی از دل تاریک تاریخ با گسیل همە رقم نیرو دست بەکار شدند و فضای سبز و بهاری اندیشە را در جلو آموزش و پرورش این شهر "ٚبوران"ی "بهمن"ی در بر گرفت، غافل از اینکە طبیعیت دیار بلوط الفتی دیرینە با سبزی و خرمی، زندگی و سرزندگی دارد و چون کوە "کورەمیانە" استوار است و چون "کۆسالان" سرفراز و هیچگاە اسیر و دربند توحش نخواهد شد.

معلمان در دو دهە اخیر یکی از تاثیرگذارترین جنبشها برای تقویت فرهنگ پرسش و مطالبەگری و نقد حاکمیت بە شیوەای دموکراتیک و قانونمند بودەاند، ولی گویا عدەای را سر سازگاری با تمدن نیست و می‌خواهند فضا را بە سوی تهدید،ارعاب و خشونت ببرند. فضایی کە جز شر هیچ خیری برای عموم در آن نیست ولی بە طور قطع منافعی برای سرکوبران و غارتگران درپی دارد، و تعجب ما معلمین از مسئولان قضایی و عدلیە مملکت است کە چگونە میدان را برای میدان‌داری این قانون شکنان خالی کردەاند و در آستانە عید روزە سکوت گرفتەاند؟!!

ما ضمن اینکە می‌خواهیم قوە قضائیە با قانون شکنان برخورد کند از معلمان عزیز مریوان خصوصا گروە اندیشمند و فعال روانشناسی و مشاورە این شهر می‌خواهیم بر حسب وظیفە معلمی خود کلاسهایی تربیتی جهت تقویت منش و اخلاق انسانی برای هجوم کنندگان بە معلمین، فحاشان و هتاکان بە خانم‌ها تشکیل دهند، چون خود این ضاربان و هتاکان و خانوادەهایشان در معرض آسیب جدی ناشی از این رفتارها قرار دارند.

انجمن صنفی معلمان کردستان شاخە سنندج - کلاترزان ضمن حمایت قاطع از همکاران خود در شهرستان مریوان از مسئولین انتظار دارد هرچە سریعتر زمینە آزادی دو معلم شریف آقایان اسکندر لطفی و مسعود نیکخواە را فراهم کردە و آمران و عاملان حملە بە معلمان را بر اساس قانون بە دادگاە معرفی کنند.

همچنین اعلام می‌داریم در صورت عدم رسیدگی بە خواستەها، بر اساس اصول قانون اساسی و مشی مدنی خود اقدام مقتضی همگام با دیگر تشکل‌ها خواهیم داشت.

انجمن صنفی معلمان کردستان(سنندج-کلاترزان)

١٤٠١/٢/١۳

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمع اعتراضی معلمان و کارگران در روز جهانی کارگر با وجود سرکوب بسیار شدید پلیسی _ امنیتی، در بیش از پنجاه شهر کشور شکل گرفت

یکشنبه اول ماه مه (۱۱اردیبهشت) روز جهانی کارگر، با فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان به تجمع اعتراضی و حمایت‌های صورت گرفته از سوی تشکل‌های کارگران و بازنشستگان در بیانیه‌های متعدد، بمناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم با همبستگی در بیش از پنجاه شهر تجمعات اعتراضی برگزار شد.

در روزهای منتهی به روز جهانی کارگر، تعدادی از فعالین کانون صنفی معلمان و فعالین کارگری با هجوم عوامل امنیتی بازداشت زندانی شدند. عوامل اطلاعاتی امنیتی با تمام امکاناتی که از صاحبان سرمایه و قدرت در دست دارند تمام قد مقابل اعتراضات بحق کارگران و معلمان ایستادند و سعی در سرکوب این اعتراضات با ابزارهای سرکوب نظیر ارسال پیامک‌های تهدید آمیز وسیع به فعال صنفی معلمان و کارگران و تهدیدهای تلفنی و ارسال ابلاغیه حضور در مراکز امنیتی و هجوم به منازل این فعالین و ضبط موبایل و کامپیوتر و کتاب و نشریات و لوازم شخصی این افراد کردند. در تهران و اطراف میدان بهارستان و خیابان‌های منتهی به آن و مترو بهارستان، مملو از حضور نیروهای انتظامی و یگان‌های ویژه سرکوب و موتور سوارها و لباس شخصی‌ها بود و ایستادن افراد ممنوع بود و اگر کسی می‌خواست بایستد با برخوردهای زشت و زننده عوامل امنیتی و نیروهای لباس شخصی مواجه و یا بازداشت می‌شد. البته این امکانات و ابزار سرکوب در شهرهای دیگر الخصوص منطقه جنوب کشور و کردستان هم به همین شکل بود.

اما علیرغم تمام امکانات و ابزارهای سرکوب، اعتراضات معلمان در بیش از پنجاه شهر شکل گرفت و کارگران هم درتعدادی از شهرها با وجود جو امنیتی توانستند روز جهانی کارگر را با حضور در خیابان برگزار کنند.

بازداشت‌های صورت گرفته در ارتباط با اعتراضات روز جهانی کارگر که اطلاع یافته‌ایم به قرار زیر است:

معلمان

رسول بداقی، محمد حبیبی، جعفر ابراهیمی، علی‌اکبر باغانی، رضا مسلمی، صفررمضانی، شعبان محمدی، مسعود نیکخواه، اسکندر (سوران) لطفی، دکتراسدی، محمد خواجه، یوسف صیادی، حمید خجسته، اردشیر صیادی، فریدون شفیعی، محمود ملاکی، محسن عمرانی، دکتر امانی‌فر ، صلاح سرخی، منصوره عرفانیان، علی حاجی، فاطمه بهمنی، دکتر محمودی، جدای این اسامی گروهی از افراد که عمده آنها از بازنشستگان هستند در محل تجمع بازداشت شدند که اسامی آنها در دست نیست. همچنین ماموران امنیتی به منازل بسیاری از کارگران و حامیان حقوق کارگر یورش بردند و وسایل ارتباطی و الکترونیکی و وسائل شخصی‌شان را ضبط کردند و افرادی نیز برای بازجویی احضار شدند.

سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت فعالین کانون صنفی معلمان را قویا محکوم می‌کند و همچنین یورش ماموران اطلاعاتی را به منازل اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد حسن سعیدی و داود رضوی و دیگر موارد را بشدت محکوم می‌کند و خواستار آزادی بی قید وشرط تمامی بازداشت شدگان معلمان و بازنشستگان و کارگران می‌باشد.

*اطلاعیه کارگروه مالی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

درود و عرض ادب

پیرو انتشار اطلاعیه ای جعلی و توهین آمیز، توسط یکی از افراد خارج از کشور، مبنی بر جمع آوری فطریه !!! برای معلمان زندانی !!! که در نشریه ی قلم معلم منتشر شده!!!

به عرض می رسانیم که

همکاران گرانقدر و تشکل های صنفی، همگام با یکدیگر، در همراهی با خانواده معلمان صنفی زندانی و اخراجی، از مسیرهای اعلامی از طرف تشکل های صنفی و شورای هماهنگی اقدام می نمایند و به لطف خدا بی نیاز از توصیه های توهین آمیز و راه ها و عناوین دور از شان همکاران آسیب دیده می باشند.

لذا به این وسیله، اطلاعیه ی جعلی مذکور به شدت تکذیب می شود.

با سپاس

کارگروه مالی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران.

*تلاش حراست برای ممانعت از «بازی فوتبال دختران و پسران» و مقاومت دانشجویان در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

شنبه ۱۰ اردیبهشت جمعی از دانشجویان دانشکده طبق روال همیشگی در حال بازی در محوطه‌ی فوتبال دانشکده بودند. بعد از مدتی دو تن از نیروهای حراست با حضور در کنار زمین سعی کردند با اعمال فشار بر دانشجویان، از بازی مشترک دختران و پسران دانشجو جلوگیری کرده و دانشجویان دختر را از زمین بازی خارج کنند. زمانی که نیروهای حراست با مقاومت دانشجویان مواجه شدند، طی تماس‌هایی چند تن دیگر از اعضای حراست را فراخواندند و این بار وارد زمین شده و بازی را متوقف کردند. مقاومت جمعی دانشجویان در برابر این اقدام و دفاع از حق همگانی استفاده از محیط دانشگاه بدون تفکیک جنسیتی و عرفی بودن بازی مشترک دختران و پسران در دانشکده، منجر شد تا اعضای حراست برای ایجاد فضای امنیتی، به تهدید دانشجوها و خصوصا دانشجویان جدیدالورود متوسل شوند.

در ادامه یکی از اعضای حراست با واهمه از تصویربرداری از این واقعه، تلاش کرد تا تلفن همراه یکی از دانشجویان را طی اقدامی امنیتی و خشونت آمیز برباید. یکی دیگر از دانشجویان با وجود درگیری فیزیکی نیروی حراست با او، تلفن همراه را پس گرفت. دانشجویان با اعتراض جمعی خود در برابر این اقدام امنیتی، نیروهای حراست را از زمین بازی بیرون راندند و با وجود همه تلاش‌های حراست برای توقف بازی، در نهایت دانشجویان به بازی خود ادامه دادند.

نیروهای حراست در ادامه‌‌ی تلاش برای فشار و تهدید دانشجویان در اقدامی عجیب درب دانشکده را به روی چند تن از دانشجویانی که در زمین فوتبال حاضر بودند بستند و تلاش کردند مانع ورود و خروج آن‌ها شوند و در اقدامی عجیب‌تر برای خروج آن‌ها کارت دانشجویی خواستند که با حضور جمعی و اعتراضی دانشجویان در ورودی دانشکده از این اقدام نیز عقب‌نشینی کردند. تلاش برای تحت فشار قرار دادن دانشجویان به اینجا ختم نشد و با تماس «مسئولین دانشکده» با دو تن از دانشجویان و تهدید با هدف جلوگیری از انتشار خبر و تصاویر مربوط به این اتفاق، ادامه پیدا کرد.

لازم به ذکر است بازی فوتبال دختران و پسران در دانشکده علوم اجتماعی نه تنها بخشی از زندگی دانشجویی دانشجویان دانشکده بلکه یکی از اشکال مقاومت دانشجویان در برابر تفکیک جنسیتی فضاهای دانشگاهی طی سال‌های متمادی بوده است. در سال‌های گذشته نیز حراست دانشگاه تلاش داشته تا دانشجویان را از این حق محروم کند. همچنین درخواست کارت دانشجویی از جانب حراست به مثابه مجوزی برای عبور و مرور و حضور در دانشکده، نه تنها یکی از مصادیق کنترلی کردن فضای دانشگاه، بلکه در دانشکده علوم اجتماعی هرگز الزامی نبوده است. از این دست اقدامات حراست با هدف کنترلی‌کردن فضای دانشگاه و ایجاد جو امنیتی در سال‌های پیشین، هربار با مقاومت جمعی دانشجویان با شکست مواجه شده‌‌است.

تاکید می‌کنیم دانشجویان، در مقابل هرگونه پیشروی مسئولین دانشگاه در «محروم کردن دانشجویان از حقوق خود(همچون حق استفاده همگانی از فضای عمومی دانشگاه بدون هیچ قید و شرطی)»، «کنترلی کردن فضاهای دانشگاه»، «ایجاد فضای امنیتی از طریق تهدید و اقدام برای هزینه تراشی» و ... به خصوص با استفاده از غیبت اجباری دو ساله دانشجویان در دانشگاه، با مقاومت و ایستادگی جدی رو‌به‌رو خواهد شد.

برگرفته از کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 12 اردیبهشت ماه 1401

زنده و جاوید باد 12اردیبهشت روز معلم سالروز به قتل رسیدن دکترخانعلی مقابل مجلس در سال 1340بدست دژخیمان رژیم سلطنتی

- حضور برمزار ابوالحسن خانعلی همزمان باروز معلم

- تجمع فرهنگیان بوشهر مقابل دادگستری و آزادی 8 نفر از معلمان حق طلب

- تجمع فرهنگیان الیگودرز همزمان باروز معلم با شعار«ابراهیم محمودی آزاد باید گردد»

- اعلام اعتصاب غذای ابوالفضل رحیمی‌شاد در همراهی با معلم زندانی اسماعیل عبدی

- دیدار جمعی از معلمان، فعالین صنفی و اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان / مریوان با خانواده معلمان بازداشتی آقایان اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه

- دیدار جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته، و فعالین انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) با خانواده صلاح سرخی

- پرونده 9 فعال صنفی سقز به دادسرای انقلاب سقز ارجاع شد.

- اعمال فشار به مسعود فرهیخته جهت عدم حضور در تجمعات حق طلبانه

- ادامه فشار واذیت وآزار فرهنگیان کنشگر جلفا

- ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ونیروگاه ها برای افزایش دستمزد و 20 روز کار و 10 روز استراحت:

1- اعتصاب وتجمع کارگران ان جی ال 3100 دهلران برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت و دراعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه وعیدی

2- اعتصاب کارگران پتروشیمی کنگان برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت

- شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کارو شکایت

- دومین روز تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسان سازی نشدن حقوق

- بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران،اینبار روز اول ماه مه ومصدومیت 6 کارگر شهرک صنعتی کاوه ساوه - وخامت حال یکی از کارگران مصدوم

*حضور برمزار ابوالحسن خانعلی همزمان باروز معلم


ادای احترام معلمان، دوستان و تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان تهران به پیشگامان آگاهی این سرزمین.

با حضور بر مزار ابوالحسن خانعلی ،ابن بابویه شهرری

*تجمع فرهنگیان بوشهر مقابل دادگستری و آزادی 8 نفر از معلمان حق طلب

آخرین خبر از وضعیت معلمان بازداشت شده بوشهری در تجمع روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

ظهر امروز( دوشنبه) با تجمع حمایتی معلمان جلو دادگستری بوشهر هشت نفر از معلمان بازداشتی بنام

١. حمید خجسته

٢.محمدرضا اکبری

٣.اردشیر صیادی

۴.یوسف صیادی

۵. فریدون شفیعی

۶.محمد ملاکی

٧. ناصر زنده بودی

آزاد شدند و نیروهای انتظامی با این خدعه که با آزاد شدن این هشت نفر و پایان دادن شما به تجمع دیگران هم آزاد خواهند شد و با ایجاد رعب و وحشت باعث شدند که تجمع حمایتی پایان پذیرد و متاسفانه ۴ نفر از همکاران بنام های

رضا امانی‌فر

اصغر حاجب

محسن عمرانی

محمود ملاکی

با حکم دادستان برای مدت ٧٢ساعت دیگر در بازداشت خواهند بود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن این بازداشت ها، خواهان لغو احکام ناعادلانه علیه معلمان و آزادی تمام معلمان زندانی است.

این احکام نمی‌تواند در اراده معلمان خللی ایجاد کند و ما تا تحقق مطالبات به خیابان خواهیم آمد.

*تجمع فرهنگیان الیگودرز همزمان باروز معلم با شعار«ابراهیم محمودی آزاد باید گردد»

روز دوشنبه 12 اردیبهشت روزمعلم، فرهنگیان الیگودرزدست به تجمع زدند وبا سردادن شعار«ابراهیم محمودی آزاد باید گردد»خواهان آزادی همکار حق طلبشان که در آستانه روز معلم بازداشت شده بود شدند.

*اعلام اعتصاب غذای ابوالفضل رحیمی‌شاد در همراهی با معلم زندانی اسماعیل عبدی

درود و ادب خدمت همه معلمان گرامی، دانش آموزان و دوستان عزیزم و همه هموطنان گرامی

مستحضرید که بسیاری از هموطنان ما از جمله معلمان صرفا به جرم حق خواهی و حق طلبی دچار مشکلاتی از جمله پرونده سازی و بازداشت و زندان و تبعید شده اند.

من و شما از هر راهی که در توان داشتیم از نوشتن و صحبت کردن و تحصن و تجمع اعتراضی برای طرح و بیان مطالبات به حقمان استفاده کردیم اما هر چه گفتیم و نوشتیم و فریاد زدیم گویا آب در هاون کوبیدن بود میخ بر سنگ زدن.

میدانم هر انسانی مسئول حفظ سلامت و جان خویش است. اما گاهی هیچ سلاحی بجز به خطر انداختن همین سلامت و دست شستن از جان برای آگاهی بخشی و حق طلبی و مبارزه با ستم باقی نمی ماند.

اینجانب ابوالفضل رحیمی شاد از این طریق اعلام میکنم که از امروز ۱۲ اردیبهشت موسوم به روز معلم تا پایان پرونده سازی برای معلمان حق طلب و آزادی همه معلمان زندانی و بویژه اسماعیل عبدی همراه و همگام با همکار و برادر زندانیم اسماعیل عبدی از خوردن غذا دست میکشم ( اعتصاب غذا میکنم ) و مسئولیت هر اتفاقی که برای ما بیفتد را متوجه کسانی میدانم که بجای پاسخ درخور و شایسته به مطالبه گری و حق طلبی تمامی حق خواهان و مطالبه گران به پرونده سازی و بازداشت و زندان و تبعید و داغ و درفش متوسل میشوند.

با آرزوی ساختن و داشتن ایرانی آزاد و آباد برای همه ایرانیان.

*دیدار جمعی از معلمان، فعالین صنفی و اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان / مریوان با خانواده معلمان بازداشتی آقایان اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه


عصر امروز(دوشنبه 12 اردیبهشت) جمعی از معلمان با حضور در منزل پدری آقای لطفی و نیکخواه حمایت قاطع خود را از این دو عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان اعلام کردند.

*دیدار جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته، و فعالین انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) با خانواده صلاح سرخی


روزدوشنبه 12 اردیبهشت، جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته، و فعالین انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) با خانواده صلاح سرخی دیدار کردند و خواهان آزادی بی قید و شرط همکار دربندشان شدند.

معلمان سقز تاکید کردند در صورت عدم آزادی بی قید و شرط صلاح سرخی، روز پنج شنبه تجمع اعتراضی برگزار خواهند کرد.

*پرونده 9 فعال صنفی سقز به دادسرای انقلاب سقز ارجاع شد.

در پی ادامه فشارها بر جامعه معلمان و اعضای تشکل‌های صنفی در سراسر کشور، پس از احضار ده تن از اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) به پلیس امنیت، روز دهم اردیبهشت آقای صلاح سرخی شیوه‌ای غیرقانونی بازداشت و پرونده نه تن دیگر به دادسرای سقز ارجاع شد.

پرونده خانم‌ها آوات رضوی،لیلا عنایت‌زاده و آقایان طاهر حامدی، طاهرقادرزاده، آمانج امینی، عزیزمرزی، احمد قادری،خالدعبداللهی،سلیمان عبدی در حالی به دادسرای سقز ارجاع شده است که معلمان در روز معلم در انتظار آزادی همکارانشان بودند.

معلمان شهرستان سقز تاکید کرده‌اند که همکارانشان را تنها نخواهند گذاشت و خواستار لغو پرونده‌ سازی‌های غیر قانونی برای فعالین صنفی شده‌اند.

*اعمال فشار به مسعود فرهیخته جهت عدم حضور در تجمعات حق طلبانه

روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ مسعود فرهیخته فعال صنفی معلمان پس از خروج از منزل ساعت ۷ صبح توسط سپاه استان البرز دستگیر شد و با چشمبند و دستبند به اطلاعات انتقال داده شد. از آقای فرهیخته خواسته شد که تعهدی مبنی بر عدم حضور در تجمعات بدهند اما آقای فرهیخته با مقاومت در برابر این خواسته غیر قانونی اعلام می کنند که مرا در زندان نگه دارید. در نهایت ایشان ساعت ۱۵ عصر همانروز آزاد شدند.

*ادامه فشار واذیت وآزار فرهنگیان کنشگر جلفا

در ادامۀ فشار بر فعالین صنفی، در شهرستان جلفا دیروز ۱۱ اردیبهشت آقایان لطیف روزیخواه و علی حاجی از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان آذربایجان شرقی بازداشت شدند.

بر این اساس علی حاجی عصر امروز ۱۲ اردیبهشت آزاد شد و آقای لطیف روزیخواه روانۀ زندان گردید.

*ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ونیروگاه ها برای افزایش دستمزد و 20 روز کار و 10 روز استراحت:

1- اعتصاب وتجمع کارگران ان جی ال 3100 دهلران برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت و دراعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه وعیدی

روز دوشنبه 12 اردیبهشت، کارگران ان جی ال 3100 واقع در منطقه دشت عباس شهرستان دهلران(شرکت پیمانکاری IGC )+ برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت و دراعتراض به عدم پرداخت حقوق اسفند ماه وعیدی دست از کارکشیدند ودراین پروژه تجمع کردند.


مدیر اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی دهلران به خبرنگار رسانه ای گفت: عدم پرداخت حقوق اسفندماه سال گذشته و عیدی عامل تجمع کارگران IGC دهلران بوده است که بر اساس هماهنگی ها حقوق اسفند امروز پرداخت خواهد شد.

وی افزود:با توجه به پیگیری های اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی این شهرستان ، مدیریت سایت NGL ، مدیریت حراست ارشد اویک و مدیران شرکت IGC ظرف هفته آینده عیدی کارگران نیز به حساب آنها واریزخواهد شد.

او ادامه داد: یکی دیگر از خواسته های کارگران تغییر شرایط کاری است که خواستار 20 روز کار و 10 روز استراحت هستند که این تغییر شرایط کاری با توافق طرفین صورت می پذیرد.

وی همچنین گفت:کارگران همچنین خواستار افزایش 57 درصدی حقوق خود هستند و شرکت هم اعلام کرده که هر چه مصوبه شورای عالی کار باشد، لحاظ می شود.

+IGC از پیمانکاران طرف قرارداد با شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت(اویک) در پروژه ان جی ال دهلران است و 750نفر نیروی کار شامل کارگر و پیمانکار زیر نظر IGC در پروژه NGL3100 مشغول بکار هستند.

2- اعتصاب کارگران پتروشیمی کنگان برای افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت

براساس فیلم های منتشره در شبکه های اجتماعی،روز دوشنبه 12 اردیبهشت، کارگران پتروشیمی کنگان(شرکت پیمانکاری ناورود) با خواسته های افزایش 57 در صدی حقوق و 20 روز کار و10 روز استراحت دست از کار کشیدند.

*شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کارو شکایت

روز دوشنبه 12 اردیبهشت، کارگران شهرداری شوش بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش شماره ای دیگر از سریال اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان،بنمایش گذاشتند.


یکی از کارگران شهرداری شوش از ادامه اعتراض خود و همکارانش خبر داد وبه خبرنگاررسانه ای گفت: به نظر می‌رسد مسئولان شهرستان شوش بعد از گذشت 9 روز از آغاز اعتراض کارگران شهرداری شوش، هنوز پیگیر مطالبات کارگران نیستند.

وی افزود:مهم‌ترین خواسته کارگران پرداخت سه تا چهار ماه معوقات حقوقی سال گذشته و جاری و تضمین امنیت شغلی کارگران است.

او گفت: بعد از گذشت 9 روز مسئولان شهرستان همچون روزهای گذشته به مطالبات کارگران شهرداری شوش بی‌توجهی نشان می‌دهند و شاید با این کار می‌خواهند کارگران را از مطالبه‌گری منصرف کنند.

این کارگر که به نمایندگی از سایر کارگران سخن می‌گفت، با انتقاد از برخی مسئولان نهادهای دولتی همانند فرمانداری و اداره کار، درباره برخورد شهرداری با کارگران تصریح کرد: شهرداری به جای پرداخت حقوق کارگران آن‌ها را تهدید به اخراج می‌کند و از تعدادی از کارگران نیز طرح شکایت کرده و از آنها تعهد گرفته است.

او با بیان اینکه مشکلات مالی، نبود درآمد پایدار و عدم وصول مطالبات شهرداری مشکلات زیادی در پرداخت حقوق و مزایای کارگران ایجاد کرده است، افزود: سرگردانی کارگران شهرداری شوش ادامه دارد.

درهمین رابطه:ادامه و گسترش تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری

روزیکشنبه 11 اردیبهشت، کارگران واحد خدمات و فضای سبز شهرداری شوش با همراهی کارگران موتوری، آتش نشانی و سایر همکاران برای اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان به تجمعشان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان ادامه دادند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:شهرداری چرا باید امنیت شغلی و معیشتی بیش از 400 کارگر شاغل در مجموعه شهرداری را به پیمانکارانی بسپارد که منابع مالی مشخصی ندارند. یک پیمانکار حداقل باید توان مالی پرداخت سه ماه از معوقات مزدی کارگران تحت مسئولیت خودرا داشته باشد.

کارگران معترض افزودند: عملکرد شهردار فعلی که برای چند سال سکاندار شهر شوش بوده، رضایت‌بخش نیست و ما کارگران هر ماه مطالبات خود را سه تا چهار ماه با تاخیر دریافت کرده‌ایم.

کارگران معترض شهرداری شوش با بیان اینکه مسئولانی که توانایی مدیریت شهر را ندارند باید به خاطر منافع عموم مردم خودخواسته کنار بروند نه با فشار کارگران، در پایان گفتند: از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار داریم به مشکلات شهرداری شوش ورود کنند تا در نتیجه آن مشکلات شهر و در کنار آن کارگران خاتمه پیدا کند.

*دومین روز تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسان سازی نشدن حقوق

روز دوشنبه 12 اردیبهشت برای دومین روز متوالی، کارگران کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق دست به تجمع زدند.

این کارگران با بیان اینکه خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود هستیم،به خبرنگاررسانه ای گفتند: کارگران در کشت و صنعت کارون دو گروه‌اند یکی کارگران پیمانکاری که به دنبال عقد قرارداد مستقیم هستند و گروه بعد کارگرانی که قرادادی‌اند اما به دنبال عقد قرارداد مستمر و دائم هستند تا امنیت شغلی آن‌ها تامین شود.

کارگران پیمانکاری کشت و صنعت کارون تاکید کردند: از کار با پیمانکاران خسته شده‌ایم بنابراین از مدیریت درخواست داریم به مطالبه قانونی ما پاسخ مثبت دهد.

لازم به ذکر است در مجموعه کشت و صنعت کارون حدود هزار و صد کارگر قراردادی و هزار ودویست کارگر پیمانکاری و 260کارگر فصلی شاغل هستند که به دنبال تبدیل وضعیت خود هستند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق در مجتمع ومقابل فرمانداری شوشتر

روز یکشنبه 11 اردیبهشت، کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق در مجتمع ومقابل فرمانداری شوشترتجمع کردند.
کارگران پیمانی واحد صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر به خبرنگار رسانه ای گفتند: صبح امروز شنبه (11اردیبهشت ماه) شماری از کارگران واحد صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر مجتمع کشت و صنعت کارون که تحت مسئولیت پیمانکاران مشغول به کار هستند، با حضور در محدوده مجتمع خواستار پیگیری وضعیت شغلی خود با کارفرما شدند.

یکی از کارگران گفت: اعتراض امروز ما کارگران صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر به مشخص نشدن وضعیت شغلی‌مان است. ما به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم هستیم.

وی افزود:کارگران پیمانکاری که در مجتمع کشت و صنعت کارون به شغل صفاف شکر سفید و کیسه گیری فعالیت دارند نسبت به کارگران قرارداد مستقیم، از بسیاری مزایا مزدی محرومند و امنیت شغلی نیز ندارند. درخواست این گروه از کارگران از مدیریت مجموعه عقد قرارداد سالانه است تا امنیت شغلی داشته باشند.

اواضافه کرد:کارگران کیسه گیر مسئولیت پرکردن شکر و دوختن کیسه‌های پرشده از شکر را برعهده دارند و کارگران صفافی مسئولیت چیدن منظم بسته‌ها، کیسه‌ها و کارتن‌ها را در انبار برعهده دارند. آن‌ها خواهان تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با شرکت تامین نیرو هستند که طرف قرارداد با کارفرمای اصلی است.

*بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران،اینبار روز اول ماه مه ومصدومیت 6 کارگر شهرک صنعتی کاوه ساوه - وخامت حال یکی از کارگران مصدوم

یکشنبه شب(11 اردیبهشت)،مینی بوس حامل کارگران شهرک صنعتی کاوه ساوه با یک کامیون تریلی بر روی پل جاده شهر صنعتی تصادف واز ارتفاع پل سقوط می‌کند. و 6 کارگر مصدوم شدند.

حال یکی از مصدومین وخیم گزارش شده است.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 11 اردیبهشت ماه 1401

زنده باداول ماه مه روزهمبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری و برای دستیابی به مطالباتشان

- تجمع کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر

- سخنرانی محمود صالحی درشهر سقز به مناسبت روزجهانی کارگر

- پیام اسماعیل عبدی معلم از زندان مرکزی کرج به مناسبت اول ماه می روز جهانی کارگر و ۱۲ اردیبهشت روز ملی معلم

- اسماعیل گرامی:اول ماه مه برکارگران وزحمتکشان گرامی باد

- برگزاری مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه در رشت

- تجمع سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشوردر روز 11 اردیبهشت ودر آستانه 12 اردیبهشت روز معلم

- مجموعه گزارشاتی درهمین رابطه بنقل از کانال شوای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

‏1- آمار و اسامی معلمان بازداشتی

2- گزارشی از تجمع امروز معلمان جلو مجلس

3- گزارش یکی از معلمان در مقابل مجلس

4-نیروهای امنیتی با شنیع ترین برخوردها مانع از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و روز معلم در مقابل مجلس شدند.

5- گزارش تجمع امروز استان البرز طبق فراخوان شوای هماهنگی تشکل های صنفی

6- عزیز قاسم زاده:درب بسته خانه معلم به روی معلم در آستانه روز معلم

7- گزارش تجمع اعتراضی انجمن فرهنگیان هرسین

8- گزارش تجمع امروز مریوان

9- گزارشی از تجمع یازده اردیبهشت در مریوان وضرب و شتم شعبان محمدی توسط نیروهای امنیتی

10- بیانیە انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان) در محکومیت یورش وحشیانه به معلمان و بازنشستگان و تجمع قانونی و مسالمت آمیز در مریوان

11- گزارش تجمع فرهنگیان الیگودرز ۱۱ اردیبهشت در اعتراض به بازداشت آقای دکتر محمودی (عضو کانون الیگودرز )

12- اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در خصوص خلف وعده فرمانداری

13- تجمع با شکوه معلمان دربوشهر

14- افزایش فشار نهادهای امنیتی بر معلمان شهرستان بانه

15- قطعنامه پایانی تجمع ۱۱ اردیبهشت:

"هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه معلمانش رشد نمی‌کند".

16- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در خصوص وقایع روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱

17- دیدار جمعی از فعالین صنفی شهرستان سقز با خانواده صلاح سرخی

18- گزارش جلسه رسیدگی به پرونده رادا مردانی امروز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۱ ساعت ۱۰ صبح درشعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان دلفان استان لرستان برگزار شد.

19- بیانیه‌ی کانون صنفی معلمان ایران (تهران) پیرامون بازداشت آقایان محمدحبیبی، رسول بداقی، جعفرابراهیمی وعلی اکبرباغانی و افزایش فشار بر معلمان و فعالان صنفی در آستانه‌ی روز معلم

+تجمعات اعتراضی روتین همزمان با روز جهانی کارگر:

1- ادامه و گسترش تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری

2- تجمع اعتراضی کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق در مجتمع ومقابل فرمانداری شوشتر

3- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری

4- تجمع اعتراضی کارکنان بانک سپه اصفهان نسبت به طرح اصلاح حقوق و مزایا وعدم همسان سازی حقوق مقابل استانداری اصفهان

5- تجمع اعتراضی جمعی از داروسازان کشور نسبت به حقوق‌های تعیین شده توسط انجمن داروسازان و وعده های توخالی مقابل سازمان غذا و دارو

6- تجمع اعتراضی جمعی از متقاضیان مسکن ملی گچساران نسبت به وضعیت پروژه مقابل

*تجمع کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر

روز یکشنبه 11 اردیبهشت، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای گرامیداشت اول ماه مه روز جهانی کارگرواعلام همبستگی دست به تجمع در مجتمع زدند.


تجمع کنندگان با ایراد سخنرانی وسردادن شعارها ضمن همبستگی با اسماعیل بخشی خواهان بازگشت بکاروی شدند.

برپایه فیلم های منتشره تجمع کنندگان از جمله شعاردادند:

سیسمونی ترکی باف سهم نوه قالیباف

گزارش رسانه ای شده:

کارگران هفت تپه به مناسبت روز کارگر و با هدف یادآوری مطالبات گردهم آمدند

کارگران هفت تپه روز یکشنبه همزمان با روز کارگر با حضور در محوطه این شرکت رسیدگی به مطالبات صنفی خود را خواستار شدند.

یکی از فعالان کارگری روز یکشنبه در جریان تجمع حدود ۴۰۰ نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در محوطه این شرکت روز کارگر را روز همبستگی و اتحاد کارگران دانست و گفت: کارگران طرح توسعه نیشکر حدود ۲ قرن پیش یعنی از سال ۸۸۶ یک اعتراض و اعتصاب در شیکاگو آغاز کردند که با اتحاد و همدلی خود با وجود هزینه‌های زیاد از جمله اعدام، زندانی و کشته شدن به خواسته های خود نظیر کاهش ساعت کارگری از ۱۴ ساعت به هشت ساعت و افزایش دستمزد رسیدند.

ابراهیم عباسی منجزی با بیان اینکه ما داریم ثمره اعتراضات کارگری ۲ قرن پیش را می خوریم و روزی هشت ساعت کار می کنیم، افزود: مبارزه کارگر و کارفرما برای افزایش دستمزد همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به اتفاقات شرکت هفت تپه بعد از خصوصی سازی ادامه داد: فراز و نشیب‌های زیادی در هفت تپه اتفاق افتاد و پنج سال مبارزه مستمر به نتیجه رسید؛ تنها چیزی که می‌تواند ما را به نتیجه مطلوب برساند اتحاد و همبستگی است.

این فعال کارگری دستاوردهای پنج ساله اعتراضات کارگری در هفت تپه را یادآور شد و گفت: خلع ید بخش خصوصی و جایگزینی با بخش دولتی با اتحاد کارگران انجام شد.

وی افزود: بازگشت به کار مطالبه گران اخراجی، به روز شدن حقوق، قراردادی شدن حدود ۵۰۰ نفر کارگر فصلی به قرارداد مشخص و گِل گرفتن درب شورای ضد کارگری در هفت تپه از دستاوردهای پنج سال گذشته بوده است.

عباسی منجزی بیان کرد: طرح محدودیت اینترنت با اعتراض کارگران لغو شد زیرا اگر اینترنت نبود دست اسدبیگی ها و دست های کثیف مافیا افشا نمی شد.

وی با بیان اینکه هفت تپه ایستاد و خصوصی سازی را لغو کرد، ادامه داد: مقابله کارگران هفت تپه برای اولین بار در ایران با یک بخش از اصل ۴۴ قانون اساسی درخصوص خصوصی سازی آغاز شد.

این فعال کارگری با قدردانی از افرادی که منافع کارگران هفت تپه را مدنظر داشتند و کنارشان ایستادند، گفت: پرونده خانم زیلابی که بدون چشمداشت در کنار کارگران و مطالبات به حق آنها ماند باید مختومه شود زیرا جرم ایشان فقط دفاع از حقوق کارگران هفت‌تپه بود.

وی افزود: کارگر هفت تپه با شعور سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خود درد مشترک جامعه را فریاد می زند زیرا همه یک درد مشترک دارند و دور کردن آنها از مطالباتشان خیانت است.

عباسی منجزی بیان کرد: بازگشت به کار اسماعیل بخشی و همسان‌سازی حقوق کارگران هفت تپه با کارگران طرح توسعه نیشکرو ایجاد تشکل مستقل کارگری که هوای کارگر را داشته باشد و ضد کارگر عمل نکند از جمله مطالبات محقق نشده کارگران هفت تپه هستند.

وی با بیان اینکه اعتراضات کارگران هفت تپه دستاوردهای فرامنطقه‌ای نیز داشته است، افزود: کارگران در تولید، صنعت، پوشاک، زیرساخت‌ها و ایجاد کارخانه نقش مهمی دارند.

فعال کارگری هفت تپه دفاع از حق آبه شرکت و هورالعظیم را از دیگر مطالبات فرامنطقه‌ای کارگران هفت تپه عنوان کرد و گفت: اولین نقطه که از بی‌آبی هورالعظیم بواسطه فقر و بیکاری و ریزگرد متضرر می‌شد هفت‌تپه بود که با اتحاد کارگران به نتیجه رسید.

یوسف بهمنی یکی دیگر از فعالان کارگری هفت تپه نیز در جریان این تجمع گفت: بذر مطالبه‌گری کارگران هفت‌تپه از سال ۸۶ کاشته شد، در سال ۱۴۰۱ به اوج بلوغ خود رسید و امروز کارگران نتیجه کارشان را با اتحاد و خرد جمعی می گیرند.

وی افزود: همه پایه کار ایستاده‌اند و بخش خصوصی را خلع ید و به اهلش که طرح توسعه صنایع جانبی است واگذار کردند.

بهمنی اظهارداشت: اکنون ۲۴ هزار تن شکر استحصال، چهار هزار هکتار گندم و ۸۰۰ هکتار کلزا کشت شده و شرکت در مسیر درست قرار گرفته است البته کاستی‌هایی وجود دارد که به خاطر آنها خواهیم ایستاد و از آنها دفاع خواهیم کرد.

وی افزود: مصوبه شورای تامین این است که بدهی‌های قبلی و فعلی پرداخت شوند و با وجود اینکه در حال حاضر هیچ بدهی برق، گاز و بیمه ای نداریم ولی برق قطع می‌شود و میزان آب شرکت به هشت متر رسیده است.

این فعال کارگری با بیان اینکه جاره بهای مناطق مسکونی هفت تپه زیاد است، گفت: طرح سختی و زیان آور باید شامل حال کارگران هفت تپه نیز شود زیرا این کارگران در بدترین شرایط آب و هوایی کار می‌کنند.

وی در پایان خواستار بازگشت به کار سماعیل بخشی کارگر اخراجی هفت تپه شد.

*سخنرانی محمود صالحی درشهر سقز به مناسبت روزجهانی کارگر

امروز یکشنبه 11/اردیبهشت/1401 ساعت 18:30محمود صالحی به مناسبت روزجهانی کارگر در خیابان امام خمینی سقز با حضور مامورین لباس شخصی و نیروی انتظامی شروع به سخنرانی کرد و معترض به بیکاری و نابرابری حاکم بر جامعه بود و این مراسم مورد استقبال مردم زیادی قرار گرفت؛

شایان ذکر است که مامورین از مردم خواستار بودند که محل را ترک کنند اما مردم تا پایان مراسم به سخنرانی محمود صالحی گوش فرا دادند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*پیام اسماعیل عبدی معلم از زندان مرکزی کرج به مناسبت اول ماه می روز جهانی کارگر و ۱۲ اردیبهشت روز ملی معلم

فرا رسیدن روز جهانی کارگر و روز ملی معلم در ایران یاد آور فعالیت های مستمر کنشگران صنفی برای بهبود وضعیت معیشتی و ارتقا جایگاه کارگران و معلمان از گذشته تا به امروز است و آنان همچنان در تنگنای بی عدالتی ها با تشکیل اتحادیه های مستقل برای نیل به اهداف قانونی و رسیدن به حقوق پایمال شده خود تلاش می کنند.

احضار، تهدید و زندان هرگز نتوانسته آنان را از تلاش های بی وقفه برای رفع نابرابری ها فارغ از قومیت، جنسیت و مذهب و ایجاد آموزش و پرورشی رایگان و برابر دور کند.

اول ماه می فرصتی برای یادآوری این موضوع است که جهان پیرامون ما به همان اندازه که ندای آزادی سر داده باید شیفته عدالت باشد در جهان کنونی بسیاری از مردم زحمتکش از ابتدایی ترین حقوق محروم هستند در حالی که فقر به صورت گسترده و فزآینده در جهان تکسیر شده و بخش بزرگی از ثروت دنیا در انحصار عده ایی خاص قرار دارد، در چنین شرایطی کارگران برای احقاق حق خود و برهم زده مناسبات ناموزن و ظالمانه دست ازمبارزه نمی کشند و معلمان نیز که الگوی تغییر و عدالت خواهی در هر سرزمینی برای از میان بردن این همه نابرابری ها در حیطه های آموزشی و انسانی به حکم وظیفه معلمانه خویش هر دو روز را گرامی میدارم تا تحقق رویای عادلانه تسریع یابد. امید میرود تلاشهای ارزنده و گسترده تر آن موجب همبستگی زحمت کشان و غارت بیشتر ملت ها توسط نظام های استبدادی شود.

در ایران تشکل های مستقل معلمان و کارگران مانندکانون های عضو شورای هماهنگی صنفی معلمان سراسر ایران، سندیکای اتوبوسرانی شرکت واحد تهران، سندیکای نیشکر هفت تپه و اتحادیه آزاد کارگران ایران مدت هاست توسط حکومت سرکوب میشوند و تاکنون صدها معلم و کارگر عضو این تشکل ها، توسط نهادهای امنیتی مانند وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران بازداشت و با اتهاماتی واهی مانند اغدام علیه امنیت کشور در دادگاه هایی فرمایشی محاکمه و سپس زندانی شده اند.

بدیهی است تلاش های این عزیزان زحمت کش، انیت کسانی را به خطر می اندازد که در شرایط نابسمان اقتصادی، مشغول ثروت اندوزی اند و در حالی که مردم برای تهیه حداقل های معیشتی در رنج اند، با گرفتن تصمیمات سیاسی نادرست موجب انزوای بین المللی ایران و فشار مضاعف بر مردم شده اند.

اینجانب ضمن گرامی داشت روز جهانی کارگر و روز ملی معلم و اعلام همبستگی با زحمتکشان سراسر دنیا از تلاش های ارزنده نهادهای حقوق بشری و سازمان های بین المللی مستقل همچون سازمان عفو بین الملل، امنستی(Amenesty)، سازمان جهانی کار(Ilo)، آموزش بین الملل (EI)، فدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری(IPO)،برای بهبود کیفیت معیشتی، منزلتی و آموزشی مردم جهان سپاسگزارم و از آنان میخواهم که شرایط دشوار معلمان و کارگران ایران را با دقت پیگیری کنند و از جمهوری اسلامی درباره ظلم مضاعف به معلمان و کارگران زندانی توضیح بخواهند. امیدوارم معلمان و کارگران با پیوستن به تشکل های صنفی مستقل جنبش مطالبه گری را در رسیدن به حقوق واقعی و قانونی خود یاری رسانند.

۱۱ اردیبهشت 1401

زندان مرکزی کرج

*اسماعیل گرامی:اول ماه مه برکارگران وزحمتکشان گرامی باد

اول ماه مه برابر با یازده اردیبهشت روزی می باشد که کارگران جهان دست در دست هم درمقابل صف سرمایه داران وحکومتهای حامی آنان ایستاده تا قدرت خود را نشان دهند واز حق وحقوق خود دفاع نمایند.

اگر بخواهیم چند کشور انگشت شما را نام ببریم که کارگران آنها بدترین شرایط کاری و زندگی را دارند، یکی از آنها کشور ما ایران است.

بیش از چهل وسه سال است که هر روز وضع زندگی کارگران وزحمتکشان بدتر وبدتر می شود.

کارخانجات و شرکتها یکی پس از دیگری تعطیل می شوندو با تعدیل نیرو ، کارگران دسته دسته به خیل جمعیت بیکاران افزوده می شوند که با کارهای کاذب و درآمد پایین امرار معاش می کنند.

جوانان آماده به کار درخانه ی والدین خود با بیکاری بسر می برند.هیچگونه بیمه بیکاری برای این کارگران بیکار نیست واز طرف حکومت فقط تبلیغات است ، تبلیغات است و تبلیغات....

در چنین شرایطی که عرصه برکارگران تنگ شده است ، اوضاع برای کارفرمایان وپیمانکاران بهتر است به طوری که به راحتی اخراج می کنند یا حقوق چندین ماه را پرداخت نمی کنند ویا حتی حق بیمه واریز نمی کنند.

کارگران بازنشسته (بازنشستگان ، ازکارافتادگان ومستمری بگیران ) با افزایش حقوق های سلیقه ای دولت ها رو به رو هستند نه با افزایش حقوق های متناسب با نرخ تورم ! که این خود نشان می دهد که هر روز بیشتر از روز قبل به زیر خط فقر فرو رفته و می روند.

درکشور ما بیکاری ، گرانی ، تورم وصدها معضل اجتماعی دیگرگریبانگیر کارگران شده اند که عامل اصلی آنهارا نباید سرمایه داران دانست بلکه عامل اصلی مافیاهای کوچک وبزرگی هستند در حکومت ، که با حقوق های نجومی ، اختلاس ، دزدی ، غارت واجرای سیاستهایی که با منافع شان منطبق است ثروت این مملکت و دسترنج کارگران وزحمتکشان را به یغما می برند.

ضمن گرامیداشت روز جهانی کارگر باید تاکید کرد که کارگران شاغل، بیکار وبازنشسته تنها با اتحاد خود می توانند از این شرایط فلاکت بار رهایی یابند.

اسماعیل گرامی زندان تهران بزرگ ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱برابربا ۱ می ۲۰۲۲

*برگزاری مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه در رشت

 

 


روز جمعه نهم اردیبهشت 1401 مراسمی به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر در رشت برگزار گردید . در این مراسم ابتدا با بیان تاریخچه این روز يكي از فعالين كارگري به ریشه ها و علل " حوادث کارگری " پرداخت. او با اشاره به تاريخچه چهار آپريل كه روز عليه حوادث كار نام گرفته است، نگاهي به آمار حوادث كار در كشورهاي مختلف سرمايه داري كرده و اعلام كرد حوادث كار در تار و پود سرمايه داري تنيده شده است و هيچ كشوري از آن مصون نيست. هر چند در برخي كشورها همچون چين اين آمار به شدت نگران كننده است. اين فعال كارگري در ادامه با اشاره به آمار رسمي روزانه ٥ حادثه كار منجر به فوت در ايران، تاكيد كرد كارگران بخش ساختماني در معرض بيشترين ميزان حوادث كار هستن.

در ادامه مطلبي درباره ي شرايط پرستاران در ايران خوانده شد. در اين مطلب با اشاره به تفاوت فاحش نسبت پرستار به بيمار در ايران با استانداردهاي جهاني كه فشار سنگين كار براي پرستاران كه عمدتا زنان هستند را در پي دارد، به وضعيت متزلزل شغلي پرستاران پرداخته شد.

سخنران بعدي مراسم يكي از فعالين بازنشستگان بود كه در سخنان خود نگاهي داشت به مسيري كه جنبش بازنشستگان از آغاز تا كنون طي كرده است، او فراتر رفتن از خواست تطبيق حقوق بازنشستگان با ميزان تورم، و طرح تناسب حقوق بازنشستگي با سبد معيشت را نشانه اي از بلوغ اين جنبش شمرده و خواهان فراگير شدن اين خواست ميان ديگر اقشار طبقه كارگر شد.آخرين سخنران مراسم يكي از فعالين جنبش معلمان بود كه سخنان خود را با نگاهي به تاريخچه روز معلم و اينكه چگونه اين روز پس از انقلاب ٥٧ مصادره شد، شروع كرد و در ادامه به اعتراضات متشكل معلمان و روند سياسي شدن مطالبات و فراتر رفتن از خواسته هاي صنفي پرداخت. او با تاكيد بر اهميت شعارهاي ضد خصوصي سازي در ميان معلمان، خواهان پرداختن به مطالبات ديگر اقشار معلمان همچون معلمان مهد كودك، نهضت سواد آموزي،خريد خدمت و معلمان مدارس غير دولتي، شد. او همچنين به جاي خالي مطالبات خاص زنان از جمله خواست تعلق گرفتن حق عايله مندي وحق بيمه تكميلي براي اعضاي خانواده اشاره كرد. در قسمت پایانی برنامه با مشارکت همه شرکت کنندگان ، مسایل مختلف جنبش کارگری از جمله مسئله زباله سراوان گیلان به بحث و بررسی گذاشته شد .

" کمیته برگزای مراسم روز جهانی کارگر اول ماه مه / اردیبهشت 1401 - گیلان "

*تجمع سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشوردر روز 11 اردیبهشت ودر آستانه 12 اردیبهشت روز معلم

روز یکشنبه 11 اردیبهشت روز همبستگی جهانی کارگران و در آستانه 12 اردیبهشت روز معلم، بدنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در ده ها شهر فرهنگیان شاغل وبازنشسته دست به تجمع مقابل اداره آموزش و پرورش زدند.

تجمع کنندگان بابرافراشتن پلاکاردها ودست نوشته ها، سردادن شعارها،ایراد سخنرانی وقرائت قطعنامه ضمن گرامیداشت روز معلم خواهان همسان‌سازی حقوق ‌بازنشستگان مبتنی‌ بر قانون مدیریت خدمات کشوری،اجرای رتبه‌بندی‌شاغلان حداقل هشتاد درصد حقوق‌هیات‌علمی،آموزش رایگان وپایان دادن به برخورد های امنیتی با فرهنگیان کنشگر واذیت وآزارشان و آزادی معلمان زندانی شدند.

گزارش ها،فیلم ها وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از ایجاد جو امنیتی و رعب و وحشت در تعدادی از شهرها وحمله نیروهای امنیتی،طلاعاتی،بسیجی ونیروی انتظامی به تجمع کنندگان وضرب وشتم آنها وبازداشت تعدادی از فرهنگیان کنشگر می باشد.

در تهران با کنترل شدید و بازداشت ها از سرصبح مانع ازبرپایی تجمع مقابل مجلس شدند و جمعی از فرهنگیان شاغل وبازنشسته دست به تجمع دریکی از پارک های تهران در اطراف مجلس زدند.

تهران،تجمع درپارک:


قزوین:


کرمانشاه:


شعارها:

فریاد فریاد از این همه بیداد

فرهنگی داد بزن حقت رو فریاد بزن

معلم زندانی آزاد باید گردد

بداقی، حبیبی آزاد باید گردد

اصغری، همتی، نعمتی آزاد باید گردد

صلاح سرخی آزاد باید گردد

معلم، کارگر، دانشجو اتحاد اتحاد

نه تسلیم نه سازش قانون بدون کاهش

آموزش رایگان حق فرزند ایران

اجرای همسانسازی حق مسلم ماست

سیستم آموزشی تسلیت تسلیت

رئیسی دروغگو حاصل وعده هات کو

رئیسی بی سواد این آخرین پیام است جنبش فرهنگیان آماده قیام است

ننگ ما ننگ ما وزیر الدنگ ما

یه سیسمونی کم بشه مشکل ما حل میشه

*مجموعه گزارشاتی درهمین رابطه بنقل از کانال شوای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

‏1- آمار و اسامی معلمان بازداشتی

?لنگرود:

صفر رمضانی

دکتر اسدی

?بوشهر:

محمد خواجه

یوسف صیادی

حمید خجسته

اردشیر صیادی

فریدون شفیعی

محمود ملاکی

محسن عمرانی

دکتر امانی فر

اصغر حاجب

محمد‌رضا اکبری

?مریوان: (بازداشت‌ها چهار بامداد و با حمله به منزل)

مسعود نیکخواه

اسکندر (سوران) لطفی

جبار دوستی

مهدی تفسیری

?سقز:

صلاح سرخی

?تهران: (بازداشتها ساعت ۶ صبح و حمله به منزل)

علی‌اکبر باغانی

رسول بداقی

محمد حبیبی

جعفر ابراهیمی

قاضی پور

?مشهد:

منصوره عرفانیان

هادی صادق زاده

?جلفا:

علی حاجی

?اراک:

فاطمه بهمنی

?الیگودرز:

دکتر محمودی

?همدان:

رضا مسلمی

این لیست به روزرسانی و تکمیل می‌شود.

2- گزارشی از تجمع امروز معلمان جلو مجلس

ساعت ده و نیم با ورود به میدان بهارستان و رسیدن به ضلع شرقی میدان، با حجم عظیمی از ماموران امنیتی مواجهه شدیم، که در فواصل کمتر از یک متر آرایش گرفته و مانع از هر گونه تجمع یا توقف می شدند و این آرایش نظامی تا نزدیکی های پل چوبی با شدت بیشتر ادامه داشت، دور میدان توپ خانه تجمع های کوچکی از طیف های جوانان و بازنشستگان مشاهده می شد، که ظاهرا موفق به رفتن درب مجلس نشده بودند. در این بین عمدتا زن‌ها مشاهده می شد.

مقابل سازمان برنامه بودجه و خروجی مترو تراکم بیشتری از نیروهای سرکوب انتظامی و لباس شخصی ها مشاهده می شد و جو به شدت متشنج و امنیتی بود،لباس شخصی‌ها تمام کسانی که داخل پارک و روی نیمکت ها حتی به صورت انفرادی نشسته بودند را مورد بازخواست قرار داده و بعضا از آن‌ها کارت شناسی می‌خواستند.

جلوی درب خروجی مترو تعدادی از ماموران مردم خارج شده را به سمت خروجی ای غیر از درب شمالی بهارستان شمال میدان توپخانه هدایت می کردند.

یک نفر خانوم به واسطه ۶ الی ۷ نفر مامور زن محاصره شده بود و دستگیر شد.

حجم ماموران سرکوب از همه ی طیف‌‌های ناجا و اطلاعات و اطلاعات سپاه و لباس‌شخصی‌ها به قدری زیاد بود که به واقع امکان حتی قدم زدن مقابل درب شمالی مجلس و پارک مقابل سازمان برنامه بودجه نبود. طیف هایی از پلیس NPO داخل پارکینگ رو به روی درب شمالی بهارستان استتار کرده و آماده باش بودند.

3- گزارش یکی از معلمان در مقابل مجلس

صحنه دستگیری برخی همکاران، امروز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت خیلی فجیع بود.

یکی پیراهنش پاره و خودش زخمی شد. یک همکار خانم، چهاردست و پایش را گرفته به زور وارد ون نیروی پلیس کردند. وسایلی که در دستش بود شکست و پراکنده و دستش زخمی شد.

به قرارگاه پلیس امنیت که رسیدیم تعداد بیشتری دیدیم. شاید ۵۰ نفر بودیم. شاغل و بازنشسته، تعدادی کنش‌گر کارگری و یک دانشجو، عابران دستگیر شده، دو راننده تریلی، و کاسب هم کنار ما بودند. تور ماموران، صید فراگیر کرده بود.

همه بازداشت شده ها که عموما سالمند بودند باید در حیاط و پناه اندکی سایه و آفتاب انتظار می کشیدند. حتی برای دستشویی رفتن هم چالش زیاد بود. سرانجام از ساعت ۱۳ کم کم همکاران را فراخواندند تا مراحل بازجویی و عکس گرفتن و سرانجام تعهد ( کارهایی که ثابت کند پلیس امنیت و ماموران لباس شخصی، مفید هستند) سپری شد.

یکی یکی همه آزاد شدند به جز ۲ تا ۵ نفر که به طبقات بالا برده شدند.

یکی از همراهانی که آزاد نشد، آقای قاضی پور همکار بازنشسته و دیگری آقای اکبری فعال کارگری بودند.

4-نیروهای امنیتی با شنیع ترین برخوردها مانع از برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و روز معلم در مقابل مجلس شدند.

کافی است چند گزارش میدانی از لشکرکشی نیروهای امنیتی تهیه شود تا میزان هراس حاکمیت از یک تجمع مسالمت آمیز مشخص شود. دیر نیست این آدمک های بی اراده ای را که وادار می کنید در برابر کارگر و معلم و بازنشسته صف آرایی کنند بدترین سرنوشت را برای مردم رقم بزنند چون شما اول از همه این ها را از انسانیت تهی کرده اید. جوانکی که یک مرد مسن را در خیابان جلوی مردم هل می دهد و می دواند در واقع دارد زمینه ی بدترین خشونت ها را در جامعه فراهم می کند.

خواسته های کارگران، معلمان و بازنشستگان چیست که شما را این قدر می ترساند؟ چرا باید در برابر این مطالبات حق طلبانه این همه لباس شخصی و پلیس را به خیابان گسیل کنید؟چرا دست هر آدم مجهول الهویه ای یک دوربین حرفه ای داده اید که از رهگذر و عابر و پیر و جوان فیلم و عکس تهیه کند؟ این چه رسم است که این کانال های نان مفت خوری را به روی یک مشت مزدور باز گذاشته اید؟ شما اگر دارای این همه نیرو و امکانات انتظامی هستید چرا هر روز از یک جایی طبل بدنامی و رسوایی و دزدی و اختلاس به صدا در می آید؟ شما که هر تشکل و اتحاد و ائتلافی را با زور و خشونت و اگر نشود با حیله و ترفند بر هم می زنید، شما که تمام قدرت و ثروت مملکت در چنگال های کثیف خود گرفته اید و از آن نه برای رفاه مردم که برای ساکت کردن آنان سوء استفاده می کنید. باید بدانید شما اولین حکومتی نیستید که از منتهای زور و سرکوب برای خفقان استفاده کرده است ولی اگر چنین روش هایی نجات دهنده ی دیکتاتوری و استبداد و استثمار بود نوبت به شما نمی رسید و قدرت در دست همان حاکمان قبلی می ماند. به خواب هم نمی دیدید که چهل و سه سال پس از داغ و درفش و سرکوب روزمره و در فلاکت نگاه داشتن همگان باز هم مردمی پیدا شوند که برای احقاق حقوق خود به خیابان بیایند ولی می آیند و این همان کابوس شماست. ترس تان از این است که چرا هر چه دستگیر و توقیف می کنید و عکس و فیلم تهیه می کنید و تعهد می گیرید و تهدید می کنید باز هم مجبورید هر هفته این همه نیروی ضد شورش به خیابان بفرستید. پاسخ روشن است: آمدن به خیابان حق ما است، خیابان بخشی از سکونتگاه ما است، شاید امروز بتوانید مانع از تجمع ما بشوید ولی فردا و فرداهایی هم هست و ما هم هستیم.

بشر در اثر گذشت زمان و کسب تجربه واجد عقلی تاریخی شده است و پس از فراز و نشیب های بسیار و جنگ و خونریزی و شکست و پیروزی دریافت که سرنوشت خویش را باید خود رقم بزند و آن گاه دست به کار شد تا آینده ی خود را به دست خود تغییر دهد و با بروز مشکل چاره ی آن را بیابد وضعیت کنونی کارگر و معلم و بازنشسته و زحمتشکان هم از این قاعده ی کلی مستثنا نیست و ما راه خود را با همه دشواری ها و مشکلات طی خواهیم کرد.

گرامی باد اول ماه مه!

شرمسار باد آنان که خیابان را از کارگر و معلم و بازنشسته و زحمتکش دریغ می کنند!

یک بازنشسته

5- گزارش تجمع امروز استان البرز طبق فراخوان شوای هماهنگی تشکل های صنفی

۱۴۰۱/۲/۱۱

تجمع راس ساعت ۱۰ صبح برگزار شد؟ معلمان به تدریج اضافه شدند، متاسفانه تعداد نیروی انتظامی بسیار پررنگ بود وافراد لباس شخص چه آقا و چه خانم تعداشان آنقدر زیاد بود که کاملا می شد آنها را تشخیص داد متاسفانه بدترین حرکت مربوط به خود مدیر کل آموزش وپرورش بود که در زمان سخنرانی پیشکسوت محترم وبازرس کانون صنفی البرز آقای ایرانژاد صدای بلند گوهای اداره را آنقدر زیاد کردند تا تجمع را برهم بزنند جالب اینجا بود، آنها زمانی که از بیانات رهبری صحبت می شد دقیقا چنان بلندگو را زیاد می کردند که کاملا توهین به نظر می آمد ومعلم های فرهیخته متوجه آن بودند.

فردی به نام حجرگشت که مثلا ریاست اداره کل البرز رادارند و فردی دیگر به نام حسینی ریاست حراست را یدک می کشند، با این رفتارشان توهین هم به معلمان بود و هم به مقدساتی که خودشان مثلا قبول دارند.

بنابراین معلم ها مجبورشدند به شکل راهپیمایی به سمت بالای اداره بروند تا بتوانند بیانیه را بخوانند تا شنیده شود

روی سخن ما به این افراد است روزی خواهد رسید که باید در محکمه عدالت جوابگوی این رفتارهای مشمئز کننده خودشان باشند.

6- عزیز قاسم زاده:درب بسته خانه معلم به روی معلم در آستانه روز معلم

امروز یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱ معلمان کنشگر استان گیلان در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران طبق روال مرسوم و معمول در محوطه ی اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان جمع شدند اما درست در آستانه روز معلم درب اداره کل را به روی معلمان حاضر بستند و مانع انجام مراسم بزرگداشت روز ملی مقام معلم در خانه معلمان شدند.

متاسفانه امروز برای دستگیری معلمان ون هایی آماده کرده بودند که خوشبختانه با هوشیاری معلمان حاضر این اتفاق نیفتاد و کسی دستگیر نشد.

تجمع امروز معلمان در سراسر کشور و از جمله در رشت نشان داد که مطالبات چنانچه به تکرار گفته ایم قائم به مطالبه است و نه شخص و تا زمانی که عزمی جدی در حاکمیت برای برآورده کردن خواسته های به حق و قانونی معلمان وجود نداشته باشد، اعتراضات به قوت خود باقی خواهد بود.

چنانچه دستگیری کنشگران صادق و متعهد جامعه معلمان ایران یک روز قبل از تجمع روز معلم آقایان رسول بداقی،محمد حبیبی،جعفر ابراهیمی،علی اکبر باغانی،سوران لطفی و مسعود روزیخواه تاثیری در اراده معلمان حق خواه ننهاد و امروز معلمان در اقصی نقاط کشور حضور خود را اعلام کردند و همچنان بر خواسته های خود از جمله اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و دفاع از آموزش رایگان و آزادی معلمان زندانی تاکید ورزیدند.در عین حال معلمان حق طلب ایران فراموش نمی کنند که برای خواسته های قانونی و مشروع خود در روز معلم لابد برای حفظ شان و کرامت آنان!!!! که در بنگاه بانگ و رنگ رسانه های میلی، ادعایش را دارند، طراحی سرکوب در این کشور می چینند.

7- گزارش تجمع اعتراضی انجمن فرهنگیان هرسین

فرهنگیان ارجمند، اولیای محترم، دانش‌آموزان عزیز

امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ انجمن فرهنگیان هرسین، همزمان با گرامیداشت مقام معلم و بزرگداشت روز جهانی کارگر، علی رغم بازداشت ها، احضارها، وتهدیدات مذبوحانه ی دشمنان عقلانیت، برابری خواهی و رهایی بخشی و ایجاد ترس و ارعاب در بدنه‌ی آموزش و پرورش و تهدید همکاران شاغل خصوصاً بانوان آگاه و دلیر شهرمان به اخراج و زندان از طریق مدیران نابخرد آموزش و پرورش. تجمع اعتراضی به وضعیت بحرانی آموزش، ناکارآمدی وزیر آموزش و پرورش و گمارده های وی در رأس ادارات آموزش و پرورش همچنین جلوگیری از کالایی شدن آموزش، اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و همسان سازی حقوق بازنشستگان، امنیت شغلی نیروهای آموزشی، بازگرداندن سرمایه غارت شده ی صندوق ذخیره بازنشستگان، بازگشت به کار معلمان اخراجی، آزادی بی قید و شرط معلمان شریف زندانی و بازداشت شده، توقف پرونده سازی ها و احضار فعالان صنفی،حق تشکل یابی مستقل و اجرای کامل قانون رتبه‌بندی، برگزار نمودند .

ما فرهنگیان، قاطعانه و از روی آگاهی اعلام می داریم تا رسیدن به مطالبات قانونی و منطقی خود خیابان را رها نخواهیم کرد.

انجمن صنفی فرهنگیان هرسین.

یازدهم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱

8- گزارش تجمع امروز مریوان

گارد ضد شورش و سپاە مقابل آموزش و پرورش مریوان را بە شدت محاصره کردند و با معلمین درگیر شدند.

این نیروها با معلمین درگیر شدند و تاکنون دو نفر از معلمین کە توسط نیروهای امنیتی حاضر در مقابل اداره کل مورد ضرب و شتم قرار گرفتە اند آقایان آرام قادری و آرام محمدی جز معلمانی هستند که مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

همچنین تاکنون هویت پنج نفر دیگر کە بازداشت شدە اند برای ما شناسایی شدە اند کە بە ترتیب زیر است:

۱- شعبان محمدی

۲- اسکندر لطفی

۳- جبار دوستی

۴- مسعود نیکخواە

۵- مهدی تفسیری

لازم بە ذکر است آرام قادری کە امروز مورد ضرب و شتم قرار گرفت برای مدتی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

9- گزارشی از تجمع یازده اردیبهشت در مریوان وضرب و شتم شعبان محمدی توسط نیروهای امنیتی

در آغاز جو امنیتی حاکم بود و سپس ماموران به آقای آرام قادری حمله کرده و ایشان را زخمی و بازداشت کردند، آقای ارکان صائب را با باتوم و شوکر زدند به خانم سعدی حمله ور شدند و گوشی ایشان را ربودند و از ایشان بابت عودت گوشی و آزادی تعهد گرفتند.

اقای امید رشیدی را به باد کتک گرفتند و ایشان را نیز دست بند زدند و بردند .

آقای مبارکشاهی را زدند و قصد داشتند که ایشان را بازداشت کنند که با مقاومت همکاران مواجه شدند و ایشان را رها کردند.

سپس چندین بار سعی کردند تحسین مصطفی، صالح حبیبی و شعبان محمدی را بازداشت کنند که با مقاومت سخت همکاران مواجه شدند در نهایت چندین نفر لباس شخصی به تحسین مصطفی حمله کرده و ایشان را به طرز وحشیانه ای کتک زدند و گوشی ایشان را ربودند با همت همکاران تحسین مصطفی را از دست آنها رها شد .

در نهایت وساطت همکاران برای پس گرفتن گوشی همکاران میسر نیفتاد و آقای شعبان محمدی را به داخل یک مغازه برده در را بستند و به ایشان شوکر و باتوم تا سرحد مرگ زدند و ایشان را بازداشت کردند.

10- بیانیە انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان) در محکومیت یورش وحشیانه به معلمان و بازنشستگان و تجمع قانونی و مسالمت آمیز در مریوان

تجمعات سراسری معلمان ایران نسبت به وضعیت نامناسب معیشت معلمان و بازنشستگان و ندای عدالتخواهی در طول سالیان متمادی به صورت کاملا مدنی و مسالمت آمیز و قانونی بنا بر اصل 26 قانون اساسی برگزار شده ولی متاسفانه همچنان مورد بی توجهی حکومت بوده و عملا تصمیماتی عادلانه از طرف حاکمیت اتخاذ نشده است.

امروز 11 اردیبهشت، فرهنگیان مریوان و سروآباد در آستانه عید سعید فطر و روز بزرگداشت معلم، همراه با سراسر کشور همانند تجمعات قبلی قصد تجمع قانونی و مسالمت آمیز در مقابل اداره آموزش و پرورش مریوان را داشتند تا بار دیگر مطالبات خود را در خصوص معیشت عادلانه برای معلمان و بازنشستگان و آموزش رایگان فریاد بزنند.

متاسفانه امروز از همان اوایل صبح، نیروهای نظامی و امنیتی در قالب نیروهای انتظامی، اطلاعاتی، ضد شورش، لباس شخصی و نیروهای ویژه نقابدار در حجمی گسترده و چند صد نفری با آرایشی نظامی و جنگی تمامی خیابانها و کوچه های اطراف اداره آموزش و پرورش مریوان را تسخیر کرده و به حضور و عبور فرهنگیان و حتی عابران پیاده مشکوک شده و با حمله و یورش به معلمان و بازنشستگان آنان را با مشت و لگد و باتوم و شوکر، مورد ضرب و شتم و هتاکی و فحاشی قرار دادند. در برخورد وحشیانه و غیر قابل انتظار مامورین گاها ناشناس و نقابدار چندین نفر از همکاران فرهنگی با سر و دست و پای زخمی و با حداکثر فشار و زور فیزیکی دستگیر شده و موبایل و تلفن شخصی دهها همکار فرهنگی به زور و کاملا غیر قانونی، از سوی این مامورین تسخیر و ضبط شدند. لازم به ذکر است تعدادی از همکاران فرهنگی با تهدید و تعهد اجباری به قبول برعهده گرفتن اغتشاش آزاد شده ولی تعداد زیادی تلفن همراه آنان همچنان در تصرف غیرقانونی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی است. همچنین دو عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان) آقای مسعود نیکخواه و اسکندر (سوران) لطفی از شب گذشته با یورش ماموران به منزل شخصی ایشان و ضبط وسایل الکترونیک شخصی آنان، همچنان در مکانی نامعلوم دستگیر و در بازداشت می باشند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان) ضمن محکوم کردن این یورش بر مطالبات قانونی فرهنگیان تاکید داشته و استفاده از زور و برخورد مبتنی ضرب و شتم بی رحمانه و هتاکی و فحاشی نسبت به معلمان، بازنشستگان و بانوان فرهنگی را به شدت محکوم می کند و خواستار آزادی آقایان:

مسعود نیکخواه و اسکندرلطفی هستیم.

یورش و بی حرمتی مامورین نقابدار و لباس شخصی به حدی وقیحانه بود که به زور و کاملا غیرقانونی وارد محوطه اداره آموزش و پرورش شده و با تسخیر اداره آموزش و پرورش، معلمان و همکاران فرهنگی را مورد ضرب و شتم و تهدید و بی احترامی قرار دادند. در این مورد ناکارآمدی و بی مدیریتی، ریاست و حراست آموزش و پرورش مریوان در اهانت و هتاکی به ساحت آموزش و پرورش مریوان غیر قابل قبول و نابخشودنی است.

ما ضمن تشکر و ارج نهادن تعداد زیادی از معلمان و بازنشستگان مریوان و سروآباد در خصوص حضور و همراهی شما با شورای هماهنگی تشکلهای صنفی کشور، همراه شما بر پیگیری مطالبات عدالتخواهانه فرهنگیان بیش از گذشته راسخ و ثابت قدم هستیم و در این راستا خواستار حمایت جامعه فرهنگی سراسر کشور و تشکلهای صنفی هستیم.

ما معتقدیم که عامل اصلی ناامنی و بی نظمی امروز شهر مریوان شیوه برخورد نابخردانه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و لباس شخصی ها بوده و شورای تامین شهرستان و شخص فرماندار به عنوان مسئول شورای تامین و نماینده عالی رتبه حاکمیت در مقابل ضرب و شتم و هتاکی به فرهنگیان مسئولیت مستقیم داشته و باید ضمن برخورد قاطع و قانونی با مسببان ناامنی در مقابل اداره آموزش و پرورش از جامعه فرهنگی و آموزش و پرورش به صورت رسمی عذرخواهی نماید.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان) به عنوان تشکلی صنفی و قانونی به حاکمیت توصیه می کند به جای برخوردهای خشن، ادعای و سرکوب و دستگیری معلمان و بازنشستگان به مطالبات فرهنگیان که همان مطالبات آموزش و پرورش و جامعه فرهنگیان و دانش آموزان است توجه کند که جزء وظیفه ذاتی و قانونی خود است. به حاکمیت توصیه می شود که بیشتر از این جامعه فرهنگی و فضای عمومی جامعه و آموزش و پرورش را متشنج نکرده و تصمیمات امنیتی و نظامی را جایگزین تصمیمات سیاسی و مدیریتی قانونی نکند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (مریوان)

1401/2/11

11- گزارش تجمع فرهنگیان الیگودرز ۱۱ اردیبهشت در اعتراض به بازداشت آقای دکتر محمودی (عضو کانون الیگودرز )

همکاران گرامی، دانش آموزان عزیز و اولیا محترم

در روز ۱۰ اردیبهشت ساعت ۶:۳۰ دقیقه بعد از ظهر، ماموران لباس شخصی با مراجعه به منزل آقای دکتر محمودی ضمن بازداشت ایشان لوازم ارتباطی ایشان را هم ضبط نمودند.

امروز یازدهم اردیبهشت همکاران فرهنگی شاغل و بازنشسته راس ساعت ۹ صبح تجمع خود جوشی داشتند.

در این تجمع شعار " ابراهیم محمودی آزاد باید گردد " بصورت مکرر تکرار شد.

در حین تجمع بنا به درخواست شرکت کنندگان در تجمع پنج نفر از همکاران جهت گفتگو با فرماندار و دادستان انتخاب شدند.

تیم گفتگو کننده ضمن مراجعه به فرمانداری درخواست آزادی همکار بازداشتی را با معاون سیاسی فرماندار مطرح کردند که ایشان قول مساعد دادند که همکار بازداشت شده در اسرع وقت آزاد شوند.

در ادامه افراد منتخب با دادستان ملاقاتی داشتند که تقاضای مساعدت از ایشان جهت آزادی مطرح شد و نظر دادستان هم مساعد بود.

بعد از این دو دیدار همکاران مذاکره کننده به جمع تجمع کنندگان ملحق شدند و با نظر همکاران و قول مساعد دادستان محترم و معاون فرمانداری تجمع راس ساعت ۲ بعد از ظهر پایان یافت.

لازم به ذکر است چنانچه آقای دکتر محمودی آزاد نشوند یا آنکه بعد از آزادی با پیگیری قضایی مواجه شوند.

فرهنگیان الیگودرز حق تجمع، تحصن و اعتراض را برای حمایت از همکار خود لازم و ضروری می دانند.

ضمنا قرار شد امشب نمایندگان فرهنگیان حاضر در تجمع با فرماندار ملاقاتی داشته باشند. که گزارش آن منتشر خواهد شد.

در پایان از همدلی، همبستگی و حمایت همکاران گرامی که در تجمع امروز شرکت نمودند، بینهایت سپاسگزاریم.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

۱۴۰۱/۲/۱۱

12- اطلاعیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در خصوص خلف وعده فرمانداری

همکاران گرامی

در تجمع امروز (یازده اردیبهشت ) همکاران حاضر در تجمع گروه پنج نفری را جهت ملاقات با فرماندار انتخاب نمودند.

این گروه ضمن دیدار با معاون سیاسی خواهان مساعدت لازم جهت آزادی دکتر محمودی شدند که ایشان هم اعلام کردند در صورت پایان دادن به تجمع مساعدت لازم انجام خواهد شد.

در پایان دیدار خواهان ملاقات با فرماندار محترم شدیم که معاون سیاسی اعلام کردند اطلاع می دهیم.

ساعت ۳ بعد از ظهر طی تماس تلفنی معاون سیاسی با یکی از نمایندگان اعلام شد که ساعت ۹ شب این ملاقات صورت می گیرد.

متاسفانه ساعت ۸ شب مجددا معاون سیاسی تماس می گیرند که این ملاقات به خاطر نبود وقت منتفی است.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز شدیدا بازداشت دکتر محمودی را محکوم نموده و خواهان آزادی فوری ایشان می باشد.

در صورتیکه ایشان ظرف ۲۴ ساعت آینده آزاد نشود اقدامات اعتراضی خود را ادامه خواهد داد.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

13- تجمع با شکوه معلمان دربوشهر

نیروهای سرکوبگر انتظامی، صبح امروز با یورش به تجمع مسالمت‌آمیز معلمان در بوشهر، تعدادی از آنها را همراه با ضرب و شتم دستگیر کردند.

تا این لحظه هویت حمید خجسته، اردشیر صیادی، یوسف صیادی، فریدون شفیعی، محمود ملاکی و محسن عمرانی از معلمان دستگیر شده در بوشهر، مشخص شده است.

14- افزایش فشار نهادهای امنیتی بر معلمان شهرستان بانه

بنابر گزارش دریافتی از معلمان شهرستان بانه، در پی انتشار فراخوان تجمعات اعتراضی معلمان همزمان با روز جهانی کارگر، امروز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه، حراست اداره آموزش و پرورش شهرستان بانه شماری از فعالان صنفی فرهنگیان را احضار کرده است.

طبق این گزارش، علیرضا موحد، رئیس حراست اداره آموزش و پرورش بانه، ضمن برقراری تماس تلفنی با مدیران مدارس، معلمان را در خصوص شرکت در تجمعات اعتراضی تهدید کرده است.

گفته می‌شود، در پی برگزاری تجمعات اعتراضی معلمان اداره اطلاعات به یکی از مدارس شهرستان بانه یورش برده‌اند که در پی مقاومت کارکنان مدرسه، از ورود آنها جلوگیری شده است.

15- قطعنامه پایانی تجمع ۱۱ اردیبهشت:

"هیچ جامعه‌ای فراتر از اندیشه معلمانش رشد نمی‌کند".

و ما معلمان در پس طوفان‌ها و بحران‌های هم‌آیندی که کشورمان را فرا گرفته، دردمندانه و دلیرانه به پا خاسته‌ایم تا از ساحت نظام آموزش و پرورش به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه همه‌جانبه و پایدار دفاع کنیم. امروزه در هر کجای کشور و هر گوشه جهان که سخن از معلم ایرانی باشد، ذهن می‌رود به سمت جنبشی پیشرو که عدالت و آزادی را فریاد می‌زند.

حال که این مملکت نیاز به فرزندانی دلیر برای عبور از بحران‌های مختلف پیدا کرده است، ما معلمان فریاد می‌زنیم که تا جایی که به ما مربوط است، ما هستیم، ما آماده‌ایم، ما آمده‌ایم که بهار را به ارمغان آوریم. در هفت ماه گذشته پاییز و زمستان را به آتش کشیدیم. از تاریکی و سرمای زمستان عبور کردیم و اتحادمان نشان از بهاری بود که در راه است.

همکاران گرانقدر:

همانگونه که اطلاع دارید دشمنان معلمان حق طلب ایران و هم پیمانان غارتگران سرزمین ما،صبح روز دهم اردیبهشت با یورش وحشیانه به منزل چهار هم پیمان صادق و عاشق جنبش معلمان ایران آقایان رسول بداقی، محمد حبیبی،جعفر ابراهیمی و علی اکبر باغانی ضمن بازداشت و انتقال آنها به مکانی نامعلوم،به خیال واهی خود قصد خاموش کردن صدای حق طلبانه شما را دارند اما معلمان ایران و شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران رساتر از همیشه ضمن دفاع از همکاران بازداشت شده،اعلام می کند، چنین حرکت های مذبوحانه ای وحدت و اتحاد معلمان را در دفع دشمنان منافعشان، بیش از پیش خواهد کرد.

معلمان عزیز و همراهان گرامی:

به یقین آزادگی و عدالت‌خواهی شما شکوفه خواهد داد، به بار خواهد نشست و قهقه‌های پیروزی‌تان آسمان را پر خواهد کرد. این را ما با تمام باورمان می‌گوییم که طنین فریاد "من می‌خواهم شما" بر خواست قداره‌بندان و دوستاخبانان آزادی و عدالت شیواتر و رساتر و گرم‌تر است.

معلمان عزیز و گرامی، در آستانه هفته معلم، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان این همه بود و حضورتان را در جنبش عدالت‌طلبی و آزادیخواهی به شما تبریک می‌گوید و بابت هر گام بزرگ و کوچکتان در این مسیر گاه آرام و گاه طوفانی قدردانی می‌کند.

از زمانی که دکتر خانعلی بزرگ در ۱۲ اردیبهشت ۱۳۴۰ خورشیدی سر بر آستان بلند آزادی و عدالت‌طلبی بسود، تا امروز که ما اینجا جمع شده‌ایم و فریاد عدالت و آزادی را سر می‌دهیم، وظیفه معلم آگاه، دلسوز و پیشرو بر همگان روشن است. معلمان در این راه پر فراز و نشیب هزینه‌های بسیار داده‌اند و هیچ‌گاه وظیفه آموزگاری خویش را فراموش نکرده‌اند. عمق جنبش معلمان را می‌توان در میزان هزینه‌ای که تا کنون داده‌اند سنجید. صدها معلم زندان‌رفته و زندانی و اخراجی نشان از همت این قشر فرهیخته است که عزم جزم کرده‌اند که طرحی نو دراندازند. این همه هزینه نشان‌دهنده این است که امروز معلمان پیش‌قراول آزادی و آزادگی و عدالتند و جنبش آنها پرچمدار تغییر شرایط و وضع موجود.

اهداف ما بسی واضح‌اند. ما به حق خواهان بهبود وضعیت معیشتی خود و خانواده‌مان هستیم ولی در این نقطه نمی‌مانیم و مطابق با نص قانون اساسی آموزش رایگان و با کیفیت را برای همه فرزندان عزیز کشورمان خواهانیم. دست در دست و همراه و هم‌گام همه محرومان و رنجبران فریاد می‌زنیم که مدارس خصوصی، آموزش را کالایی لوکس کرده‌اند که دست همه افراد جامعه به آن نمی‌رسد و از همین پایه نابرابری بازتولید می‌شود و گسترش می‌یاید.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بار دیگر با تاکید بر مطالبات جامعه معلمان اعلام می‌کند مادامی که دولتمردان تغییر رویه ندهند از تمام پتانسیل اعتراضی خود برای تحقق مطالبات استفاده خواهد کرد.

معلمان خواهان:

1. اجرای اصولی قانون مدیریت خدمات کشوری و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

2. امنیت شغلی و استخدام قطعی بخش‌های مختلف نیروی آموزشی

3. توقف خصوصی سازی و تخصیص بودجه کافی برای سرانه مدارس

4. بازگردندان سرمایه‌های غارت شده صندوق ذخیره فرهنگیان

5. بازگشت به کار معلمان اخراجی و آزادی فعالین صنفی و توقف پرونده سازی ها و احضارها

6. پرداخت به موقع و بدون تاخیر پاداش پایان خدمت بازنشستگان

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱

16- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در خصوص وقایع روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱

روز یکشنبه 11 اردیبهشت، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در خصوص وقایع روزهای دهم و یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۱بیانیه ای بشرح زیر منتشر کرد:

در حالی که ماه اردیبهشت به نام معلم مزین است و همواره در بزرگداشت مقام معلم مراسمی در روز ۱۲ اردیبهشت برگزار می شده، امسال ما معلمان در حالی به استقبال این روز می رویم که تعدادی از نمایندگان واقعی ما در تشکلهای صنفی و کنشگران صنفی دلسوز در بازداشت به سر می برند و در برخی از شهرها مانند مریوان و بوشهر رفتارهای غیر انسانی مذبوحانه و خلاف شان معلم دل همه فرهنگیان را به درد آورده است.

علیرغم به رسمیت شناختن حق تجمع و اعتراض در اصل بیست و هفتم قانون اساسی برای آحاد مردم، نیروهای امنیتی با هجوم به تجمعات صنفی ضمن زیر پا گذاشتن حق مسلم معلمان در مواردی به ضرب و شتم و هتک حرمت ایشان پرداخته و با رفتارهای فراقانونی و غیر قانونی بدون داشتن مجوز قضایی اقدام به بازداشت این عزیزان کرده اند و با زخم و جراحت بدن معلمین بذر نفرت کاشته اند.

آیا دراین روندِ غیرقانونی هیچ ارزش وجایگاهی برای اصل بیست وششم قانون اساسی یعنی حق فعالیت مدنی درنظر گرفته شده است یا بازهم دراین زمینه قانون هیچ حرمت وجایگاهی نداشته است؟

مسئولین سه قوه:

ابتدایی ترین وظیفه ی حقوقی اخلاقی، انسانی ومدنی شما،حفظ حرمت ِشهروندان ایرانی درچهار چوب قانون اساسی کشور است. اگر برای جایگاه ومسئولیت خود، احترام قائل هستیدباید به دومیلیون نفر فرهنگی بازنشسته و شاغل و خانواده های آنها در قبال این بی قانونی صورت گرفته پاسخگو باشید و با ورودِ مسئولانه و به موقع، نسبت به بازداشت شدگان و جامعه فرهنگی کشور، اعاده ی حیثیت نمایید تا معلوم‌ شود آنچه را که در شعار با عنوان مردم‌سالاری مطرح می کنید، درعرصه ی عمل نیز به آن پایبند هستید و با مسئولیتی که در اختیار شما گذاشته شده، رویکرد تلاشتان باید بر آن باشد تا خدمتگذار راستین ملت باشید.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بعنوان عصاره وچکیده ی انجمن ها و کانون های صنفی معلمان کشور ضمن محکوم کردن این تصمیم و رفتار غیرقانونی و ضد فرهنگ با معلمان ( در هفته ی بزرگداشت مقام معلم ) و پافشاری بر حق اعتراض و برگزاری تجمعات اعتراضی بر اساس اصول مصرح در قانون اساسی، خواستار آزادی بی قیدو شرط بازداشتی های این دو روز و پایان دادن به برخوردهای امنیتی با حرکت های صنفی و مدنی معلمان است.

شورای هماهنگی تاکید میکند که در صورت ادامه این وضعیت و عدم توجه به درخواست های فرهنگیان و ادامه سکوتِ تامل برانگیز وزیر آموزش وپرورش و روسای سه قوه نسبت به موضوع پیش آمده و بی عملی محض ایشان نسبت به تضییع حقوق فرهنگیان، این شورا به وظایف خود در قبال جامعه فرهنگی ایران عمل خواهد کرد و هر اقدام قانونی از جمله تجمعات اعتراضی در جهت دفاع از همکاران خود را حق مسلم جامعه فرهنگی میداند.

17- دیدار جمعی از فعالین صنفی شهرستان سقز با خانواده صلاح سرخی


عصر امروز جمعی از فعالین صنفی شهرستان سقز، با حضور در منزل فعال بازداشتی شهرستان سقز، آقای صلاح سرخی، با خانواده ایشان دیدار کردند. اعضای انجمن صنفی معلمان کردستان( سقز و زیویه) در این دیدار خاطر نشان کردند که برخوردهایی از این دست تنها به کورتر شدن گره‌ بحران آموزش و پرورش منجر خواهد شد.

لازم بە ذکرست صبح امروز در پی برگزاری تجمع اعتراضی در سراسر کشور، فرهنگیان سقز خواستار آزادی بی قید و شرط تمام معلمان زندانی، از جمله اقای سرخی شدند.

در پایان این دیدار همکاران آقای سرخی ابراز امیدواری کردند که بحران پیش‌رو هر چه سریع‌تر خاتمه یافته و آقای سرخی و سایر معلمان زندانی هر چه زودتر آزاد شوند. ایشان همچنین تاکید کردند در صورت ادامه‌ی روند غیرقانونی و تداوم بازداشت آقای صلاح سرخی، تجمعات اعتراضی برگزار خواهند کرد.

18- گزارش جلسه رسیدگی به پرونده رادا مردانی امروز یکشنبه مورخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۱ ساعت ۱۰ صبح درشعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو شهرستان دلفان استان لرستان برگزار شد.

آقای محمد علی کامفیروزی و رامین صفرنیا وکلای پرونده و رادا مردانی دفاعیات خود را ارائه داده و به قاضی محترم اعلام داشتند که کیفرخواست صادره دارای ایراد اساسی می باشد و مصداق های جرم در پرونده اصلا روشن و مشخص نیست.

متاسفانه بازپرس محترم شعبه اول دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان دلفان بدون توجه به قوانین موجود و رعایت حقوق شهروندی، قرار جلب به دادرسی صادر نموده است.

همچنین بازپرس در شکایت رادا مردانی علیه ماموران به اتهام ضرب وجرح و توهین و افترا، صرفا با استناد به ادعاهای متناقض متهمین پرونده (ماموران ) مبنی بر اینکه آقای مردانی خودزنی نموده و سرش را به ماشین و زمین کوبیده، بدون انجام هرگونه تحقیقات و استماع شهادت شهود متعدد حاضر در صحنه فورا قرار منع تعقیب صادر نموده است، اما حالا که نظریه پزشکی قانونی اعلام گردیده، معلوم شده که آثار متعدد ضرب و جرح در سر تا پای آقای مردانی بر اثر اصابت جسم سخت مشهود است و ادعای خودزنی طبق نظر پزشکی قانونی و شهادت شهود کذب محض می باشد. ضمنا فرم معاینه جسمی رادا مردانی که باید همان زمان رسیدگی تنظیم می شد، هم تنظیم نشده و بر خلاف قانون در پرونده موجود نیست.

گفتنی است در روند رسیدگی به پرونده در مرحله دادسرا موارد متعددی از نقض قانون دیده می شود که برای نمونه می توان به عدم تفهیم حقوق متهم به وی، بازداشت غیرقانونی، محاکمه با دست بند از پشت و پابند در حضور بازپرس و در شعبه بازپرسی ، پرونده سازی بدون دلایل و مستندات، هتک حرمت و حیثیت فعال صنفی فرهنگیان و ... اشاره کرد. در مجموع با توجه به عدم اخذ دفاع آخر و جهت انجام تحقیقات بیشتر احتمال تجدید جلسه رسیدگی وجود دارد.

مدتی است جهت سرکوب جنبش فرهنگیان، فرهنگیان و معلمان معترض در شهرهای مختلف بدون دلیل بازداشت می شوند و سپس با جستجو در حریم خصوصی و مکالمات شخصی و فشار به شخص بازداشت شده برای اعلام رمز گوشی موبایل، اقدام به پرونده سازی های واهی از طریق پرینت چت های خصوصی می کنند که این موضوع برخلاف قانون، اخلاق و آزادیهای فردی بوده و بعضاً قضات نیز مخالف این رویه غیرقانونی هستند.

تا کنون چنین رویه ای در دادگاه وجود نداشته که ابتدا شخصی را دستگیر و بعد از بازداشت با جستجو در گوشی اتهام سازی نمایند !!!

این روش جدید سرکوب معلمان از سوی نیروهای امنیتی می باشد.

برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشک های صنفی فرهنگیان ایران

19- بیانیه‌ی کانون صنفی معلمان ایران (تهران) پیرامون بازداشت آقایان محمدحبیبی، رسول بداقی، جعفرابراهیمی وعلی اکبرباغانی و افزایش فشار بر معلمان و فعالان صنفی در آستانه‌ی روز معلم

در حالی به استقبال روز معلم می‌رویم که حاکمیت و نیروهای امنیتی با بازداشت محمدحبیبی، رسول بداقی، جعفرابراهیمی وعلی اکبرباغانی برخورد قهرآمیز خود را با معلمان و کنشگران صنفی افزایش داده است. برای بسیاری از معلمان در سراسر کشور پرونده‌های قضایی تشکیل داده آنها را به دادگاه فرا می‌خواند.

در صبح روز شنبه ۱۴۰۱/۲/۱۰ نیروهای امنیتی، صبح زود به منزل محمدحبیبی حمله می‌کنند و وسایل الکترونیکی همسر ایشان را ضبط و با خود می‌برند. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که هم‌زمان به خانه آقایان بداقی بازرس کانون صنفی معلمان ایران (تهران) و باغانی عضو هیئت‌مدیره کانون یورش برده و پس از شکستن درها و پنجره‌ها با برخوردهای عصر جاهلیت این دو عضو کانون صنفی معلمان ایران (تهران) را بازداشت و وسایل الکترونیکی آن‌ها را ضبط می‌کنند. عناصر وزارت اطلاعات هم‌زمان نسبت به بازداشت محمدحبیبی سخنگوی کانون تهران اقدام و پس از دستگیری، وی را به زندان اوین منتقل می‌کنند. با نشان دادن حکم تفتیش خانه به آقای ابراهیمی بازرس شورای هماهنگی، به خانه جناب ابراهیمی می‌روند و پس از تفتیش خانه، او را بدون ارائه هیچ‌گونه حکمی مبنی بر قرار بازداشت، به شکل غیرقانونی به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل می‌کنند.

آنچه در بالا بیان شد خلاصه‌ای از اتفاقاتی است که محصول بی‌تدبیری و شتاب‌زدگی بی‌موردی است که نیروهای امنیتی در ناتوانی از دستگیری دزدها و اختلاس‌گران بیت‌المال، بر معلمانی روا می‌دارند که جز حق‌خواهی و ارج نهادن به مقام والای معلم و ارزش‌گذاری برای آموزش، عمل و اندیشه‌ای خلاف آن را ندارند.

با این‌ وجود حاکمیت و دولت با کوته‌فکری و حرکت‌های ناشیانه بجای حل مشکل معلمان و کارگران و پرستاران و در کل حل مشکلات اقتصادی جامعه، بودجه‌های کشور را به غارت بی‌تدبیری و حماقت‌های امنیتی می‌برند تا شاید برای تثبیت جایگاه پوشالی خود فضای ارعاب و ترس را حاکم کنند؛ اما تجربه‌های مدنی و تاریخی نشان داده است این روش جز افزایش نارضایتی توده‌های عظیم مردمی حاصلی به همراه نخواهد داشت.

بر هر عقل سلیمی واضح و مبرهن است که جنبش معلمان هرگز قائم به فرد یا افرادی نبوده و نیست و موج حق‌طلبی معلمان با دستگیری و تهدید و فشار هرگز آرام‌ نمی‌گیرد و تا رسیدن بر خواسته‌های به‌حق خود استوار خواهد ایستاد و بسیار روشن است که حاکمیت با بکار بردن روش‌های قرون‌وسطایی جز خلق مشکلات اساسی برای خود و مردم طرُفی نخواهد بست.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بارها انزجار و نفرت خود را از ایجاد فضای امنیتی بر کل جامعه و متعاقب آن معلمان اعلام کرده و پافشاری حاکمیت را در افزایش فشار بر فعالان صنفی را بشدت محکوم می‌کند.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) بازداشت آقایان رسول بداقی، علی‌اکبر باغانی، جعفرابراهیمی و محمدحبیبی را بشدت محکوم می‌کند و بدون هیچ قیدوبندی خواهان آزادی سریع فعالان صنفی بازداشت‌شده است و اعلام می‌کند؛ کانون صنفی معلمان به این باور رسیده، دولت در حل مشکلات معیشتی و اقتصادی معلمان و دیگر اقشار جامعه بشدت ناتوان شده و بجای آنکه در مقابل عوامل تضعیف ‌کننده خود بایستد و بر رفع مشکلات مردم اهتمام ورزد، با واگذاری فضای جامعه به قشون‌کشی نیروهای امنیتی و با ایجاد فضای ترس و وحشت در سطح کشور، درماندگی و استیصال خود را لاپوشانی کند.

کانون صنفی معلمان ایران‌(تهران) همراه با فراخوان شورای هماهنگی و همدوش معلمان آزاده تلاش خود را در برگزاری هر چه ‌بهتر تجمع ۱۱ اردیبهشت بکار خواهد بست و اعلام می‌کند که حاکمیت چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های به ‌حق فرهنگیان ندارد و با بازداشت فعالان صنفی ما را در مسیر صنفی خود استوارتر خواهد کرد.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران)

۱۴۰۱/۲/۱۰

* یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته همزمان با اول ماه مه روزجهانی کارگر:

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق ومستمری وعدم همسان سازیش مقابل اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان های خوزستان،گیلان،مرکزی و....

روز یکشنبه 11 اردیبهشت روز جهانی کارگر، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشوربه اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق ومستمری وعدم همسان سازیش با برپایی تجمع مقابل اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان های خوزستان،گیلان،مرکزی و....ادامه دادند.

برپایه گزارش های منتشره در برخی از شهرها منجمله قزوین کارگران بازنشسته درتجمع فرهنگیان شاغل وبازنشسته مقابل اداره آموزش و پرورش شرکت کردند.

اهواز:


اراک:


رشت:


- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته همزمان با اول ماه مه روزجهانی کارگر:

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق ومستمری وعدم همسان سازیش مقابل اداره کل سازمان تامین اجتماعی استان های خوزستان،گیلان،مرکزی و....

+تجمعات اعتراضی روتین همزمان با روز جهانی کارگر:

1-ادامه و گسترش تجمع اعتراضی کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری

روزیکشنبه 11 اردیبهشت، کارگران واحد خدمات و فضای سبز شهرداری شوش با همراهی کارگران موتوری، آتش نشانی و سایر همکاران برای اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان به تجمعشان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان ادامه دادند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:شهرداری چرا باید امنیت شغلی و معیشتی بیش از 400 کارگر شاغل در مجموعه شهرداری را به پیمانکارانی بسپارد که منابع مالی مشخصی ندارند. یک پیمانکار حداقل باید توان مالی پرداخت سه ماه از معوقات مزدی کارگران تحت مسئولیت خودرا داشته باشد.

کارگران معترض افزودند: عملکرد شهردار فعلی که برای چند سال سکاندار شهر شوش بوده، رضایت‌بخش نیست و ما کارگران هر ماه مطالبات خود را سه تا چهار ماه با تاخیر دریافت کرده‌ایم.

کارگران معترض شهرداری شوش با بیان اینکه مسئولانی که توانایی مدیریت شهر را ندارند باید به خاطر منافع عموم مردم خودخواسته کنار بروند نه با فشار کارگران، در پایان گفتند: از مسئولان استانی و شهرستانی انتظار داریم به مشکلات شهرداری شوش ورود کنند تا در نتیجه آن مشکلات شهر و در کنار آن کارگران خاتمه پیدا کند.

درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری واداره کار

روز شنبه 10 اردیبهشت، کارگران شهرداری شوش با ادامه تجمع مقابل فرمانداری واداره کار این شهرستان دراستان خوزستان ضن ادامه اعتراض نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان،عزم راسخشان را برای دست یابی به مطالباتشان بنمایش گذاشتند.


کارگران شهرداری شوش درباره علت حضور خود مقابل ساختمان فرمانداری و اداره کاربه خبرنگار رسانه ای گفتند: امروز ششمین روز هفته کارگر است که برای بیان مطالباتمان به فرمانداری شهرستان شوش مراجعه کردیم اما موفق به گفتگو با مسئولان نشدیم لذا اعتراض خود را به اداره کار شهرستان انتقال دادیم که بازهم نتیجه نداد.

این کارگران گفتند: چهار ماه است حقوق‌مان به تاخیر افتاده و بیش از دوماه حق بیمه‌مان پرداخت نشده است؛ آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم مربوط به بهمن ماه سال گذشته (1400) بوده که پایان اسفند به همراه عیدی پرداخت شده است؛ قرار بود بعد از تعطیلات نوروز بخش دیگری از معوقات نیز به حساب کارگران واریز شود که هنوز انجام نشده است.

یکی از کارگران حاضر در این اجتماع گفت: در مجموعه شهرداری شوش بیش از 300 نفر تحت مسئولیت پیمانکاران مختلف 17 تا 18 سال سابقه کار مشغول کارند که جدا از معوقات مزدی و بیمه‌ای در طول فعالیت شغلی‌شان به دنبال تبدیل وضعیت شغلی خود بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در نتیجه حضور پیمانکار مطالباتمان به صورت حداقلی پرداخت می‌شود و این موضوع ما را در شرایط بد مالی قرار داده است، افزود: بارها مسئله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از شهرداری و شورای اسلامی شهر شوش مطالبه کرده‌ایم اما باوجود آنکه از مشکلات ما کارگران با پیمانکاران باخبرند، اقدامی انجام نمی‌دهند.

او افزود: در چند سال گذشته حقوق کارگران پیمانی شهرداری شوش معمولا با سه تا شش ماه تاخیر پرداخت می‌شد اما حقوق کارکنان و کارگران قرارداد مستقیم شهرداری تقریبا به‌روز بوده است.

وی افزود:علاوه بر پرداخت دستمزدهای پایین، مسئله فقدان امنیت شغلی نیز ازجمله نگرانی‌های کارگران پیمانکاری شهرداری شوش است.

2- تجمع اعتراضی کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق در مجتمع ومقابل فرمانداری شوشتر

روز یکشنبه 11 اردیبهشت، کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و همسانسازی نشدن حقوق در مجتمع ومقابل فرمانداری شوشترتجمع کردند.

 

کارگران پیمانی واحد صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر به خبرنگار رسانه ای گفتند: صبح امروز شنبه (11اردیبهشت ماه) شماری از کارگران واحد صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر مجتمع کشت و صنعت کارون که تحت مسئولیت پیمانکاران مشغول به کار هستند، با حضور در محدوده مجتمع خواستار پیگیری وضعیت شغلی خود با کارفرما شدند.

یکی از کارگران گفت: اعتراض امروز ما کارگران صفافی انبار (شکر سفید) و کیسه گیر به مشخص نشدن وضعیت شغلی‌مان است. ما به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم هستیم.

وی افزود:کارگران پیمانکاری که در مجتمع کشت و صنعت کارون به شغل صفاف شکر سفید و کیسه گیری فعالیت دارند نسبت به کارگران قرارداد مستقیم، از بسیاری مزایا مزدی محرومند و امنیت شغلی نیز ندارند. درخواست این گروه از کارگران از مدیریت مجموعه عقد قرارداد سالانه است تا امنیت شغلی داشته باشند.

اواضافه کرد:کارگران کیسه گیر مسئولیت پرکردن شکر و دوختن کیسه‌های پرشده از شکر را برعهده دارند و کارگران صفافی مسئولیت چیدن منظم بسته‌ها، کیسه‌ها و کارتن‌ها را در انبار برعهده دارند. آن‌ها خواهان تبدیل وضعیت و عقد قرارداد با شرکت تامین نیرو هستند که طرف قرارداد با کارفرمای اصلی است.

3- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل فرمانداری

روز یکشنبه 11 اردیبهشت،جمعی از کارگران کارخانه سامان کاشی بروجردبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بیکاری بدنبال تعیطلی کارخانه و عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل فرمانداری بروجرد زدند.

بنا به گزارش رسانه ای شده،مطالبات این کارگران از سال 1392 پرداخت نشده است.

4- تجمع اعتراضی کارکنان بانک سپه اصفهان نسبت به طرح اصلاح حقوق و مزایا وعدم همسان سازی حقوق مقابل استانداری اصفهان

روز شنبه 10اردیبهشت ،کارکنان برخی از بانک های ادغامی از جمله بانک سپه برای اعتراض به طرح اصلاح حقوق و مزایا وعدم همسان سازی حقوق مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند.


یکی از حاضران در این تجمع به خبرنگار رسانه ای گفت:این جمع خواهان اجرای کامل توافقنامه 31 بندی سران قوا از منظر حفظ و صیانت از حقوق کارکنان بانک های ادغامی هستند.

وی ادامه داد: تعین تکلیف کارکنان مبنی بر اینکه تابع قوانین سازمان تامین اجتماعی هستند یا خدمات کشوری و تبعیت مطلق و جامع همه امور کارکنان از یکی از این دو دستگاه خدمت رسان، ایجاد عدالت و همسان سازی حقوق و مزایای همه کارکنان بانک سپه با شبکه بانکی و اطلاح نظام بیمه درمانی و بیمه تکمیلی از جمله خواسته های معترضان بود.

اودرخاتمه گفت: ما خواهان بازیابی سوابق ارائه شده به سازمان تامین اجتماعی و جلوگیری از تضییع منافع ناشی از پرداخت حق بیمه پرداختی پرسنل ادغامی در سنوات قبل هستیم.

5- تجمع اعتراضی جمعی از داروسازان کشور نسبت به حقوق‌های تعیین شده توسط انجمن داروسازان و وعده های توخالی مقابل سازمان غذا و دارو

روزیکشنبه 11 اردیبهشت، جمعی از داروسازان کشوردرادامه اعتراضاتشان نسبت به حقوق‌های تعیین شده توسط انجمن داروسازان و وعده های توخالی برای باری دیگرمقابل سازمان غذا و داروتجمع کردند.


معترضین که پیش از این در 27 فرودین ماه 1401 مقابل سازمان غذا و دارو تجمع کرده بودند،به خبرنگاررسانه ای گفتند: قرار بود کارگروهی با حضور سازمان غذا و دارو، نظام پزشکی و نمایندگان داروسازان و صاحبان داروخانه‌ها برای حل مشکل حقوق داروسازان برگزار شود اما تاکنون چنین کارگروهی تشکیل نشده است.

آنها افزودند: در سال‌های گذشته آسیب‌های فراوانی توسط مافیای داروسازی و پزشکی و سرمایه‌دارها به داروسازان وارد شده است.

این داروسازان که نسبت به حقوق‌های تعیین شده توسط انجمن داروسازان معترض هستند،اضافه کردند: طی چند سال گذشته وضعیت معیشتی داروسازان تضعیف شده است و حقوق‌های پرداخت شده در شأن پزشکان داروساز نیست.

آنها گفتند:سرمایه‌دارها و اعضای انجمن داروسازان و چندشغله‌ها و داروسازهای کهنسال که چندین سال از سن بازنشستگی آن‌ها می‌گذرد با تصویب قوانین به نفع خود در انجمن داروسازان و سازمان غذا و دارو معیشت داروسازان را با مشکلات جدی روبه رو کرده‌اند.

یکی دیگر از مطالبات این تجمع‌کنندگان برگزاری انتخابات انجمنِ داروسازان است و گفتند:بیش از 16 ماه است که به بهانه‌های واهی انتخابات انجمن داروسازان برگزار نمی‌شود.

آنها درخاتمه گفتند: هیچ کدام از وعده‌هایی که در تجمع قبلی به ما داده شد تاکنون محقق نشده است.

6- تجمع اعتراضی جمعی از متقاضیان مسکن ملی گچساران نسبت به وضعیت پروژه مقابل فرمانداری روز یکشنبه 11 اردیبهشت،جمعی از متقاضیان مسکن ملی گچساران برای اعتراض نسبت به وضعیت پروژه مبنی بر کندی روند تکمیل و ساخت پروژه مسکن ملی در گچساران و مشخص نبودن زمان احتمالی واگذاری این مسکن های در حال ساخت مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کهگیلویه و بویراحمدزدند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ضمیمه اخباروگزارش های کارگری 10 اردیبهشت ماه 1401( بیانیه های منتشره بمناسبت اول ماه مه روزجهانی کارگر)

زنده باداول ماه مه روزهمبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری و برای دستیابی به مطالباتشان

- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت فرا رسیدن اول ماه می، روز جهانی کارگر

- بیانیه مشترک سندیکاها و تشکلات مستقل کارگران و معلمان و بازنشستگان به مناسبت روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت)

- قطعنامه مشترک تشکل‌های کارگران، معلمان و زنان به مناسبت روز جهانی کارگر ۱۴۰۱

- کانون نویسندگان ایران:گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر!

- محمود صالحی:به دستگیری فعالان کارگری پایان دهید !.

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت فرا رسیدن اول ماه می، روز جهانی کارگر

اول ماه می، روز جهانی کارگر، یاد آور تلاش و مبارزه کارگران برای نفی استثمار و بردگی نوین و تحقق آزادی و برابری است. تاریخچه اول ماه می به سال 1886 برمی‌گردد روزی که کارگران آمریکا به اعتصاب سراسری دست زدند تا ۱۴ ساعت کار روزانه را به ۸ ساعت کار کاهش دهند. پس از آن این تاریخ در جهان به عنوان روز کارگر شناخته شد و در نهایت در تقویم بین المللی این روز به نام روز جهانی کارگر ثبت شد. در ایران برای اولین بار در سال ۱۳۰۰ خورشیدی ، کارگران این روز را جشن گرفتند.

این روز در حالی نماد اتحاد و همبستگی کارگران جهان است که بخش‌های مختلف نیروی کار در جهان و ایران به خاطر بحران‌های اقتصادیِ جهانی ناشی از سیاست‌هایِ سرمایه‌سالارانه و ریاضتی با مشکلات فراوان روبرو هستند.

سیاست‌هایی چون برنامه تعدیل نیرو ، ارزان‌سازی نیروی کار و عدم تامین امنیت شغلی در کنار سلب مالکیت عمومی، خصوص‌سازی گسترده و پولی‌سازی خدمات اجتماعی، آموزشی و بهداشتی که موجب کاهش قدرت خرید کارگران و تحمیل فقر به آنان شده‌است.

همانطور که در سطح جهانی و بین‌المللی کارگران دارای مطالبات و منابع مشترک هستند در ایران نیز کارگران همچون معلمان خواهان مطالبات و حقوقی هستند که از آنان سلب شده‌است. افزایش دستمزد به بالای خط فقر، برخورداری از بیمه درمانی و تامین اجتماعی مناسب، حق تشکل‌یابی مستقل و حق اعتصاب و تجمع از جمله مطالبات جدی کارگران است اما تاکنون پاسخ حاکمیت به این مطالبات مشت آهنین بوده‌است تا جایی که امروز تعدادی از فعالان کارگری با احکام سنگین قضایی روبرو هستند حاکمیت آنان را زندانی میکند و اجازه تشکیل مجامع و جلسات را به آنان نمی‌دهد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت قاطع از مطالبات کارگران، خواهان پایان دادن به خط سرکوب و ارعاب و مختومه شدن پرونده فعالان کارگری و آزادی زندانیان کارگر است.

مروری بر وقایع سال‌های اخیر نشان می‌دهد امروز طبقه کارگر ایران بیش از هر زمان در اوج مطالبه‌گری قرار دارد. موفقیت‌های کارگران از نیشکر هفت‌تپه تا فولاد اهواز و از هپکو اراک تا خودروسازی تبریز و در بخش صنعتی و خدماتی در طی سالهای گذشته نشانگر پویایی جنبش کارگران ایران است.

اگر چه طبقه حاکم در ایران همواره سرکوب عریان را به عنوان بخشی از سیاست‌های خود در قبال کارگران ،معلمان و بازنشستگان و دانشجویان و زنان برای سرکوب مستمر معیشت و دستمزد در دستور کار خود داشته‌است. اما در بُعد برنامه‌ریزی، حقوقی و قانونی نیز تلاش نموده تا سیاست‌های خود را به اکثریت جامعه تحمیل نماید به عنوان نمونه امروز می‌توان قانون‌ کار را به عنوان یک قانون ضدکارگری تقویت کننده سیاست‌های استثماری ارزیابی نمود. در سایه این قانون و سایر دستورالعمل‌ها و برنامه‌های اجرایی است که سیاست‌های ضدکارگری در دستور کار بخش دولتی و خصوصی قرار دارد و حداقل دستمزد بر همین مبنا به کارگران تحمیل می‌گردد.

در ادامه همین سیاست‌ها امروز بخش مهمی از نیروی کار آموزشی از قبیل نیروهای خریدخدماتی ، مربیان پیش‌دبستانی، مربیان نهضت سوادآموزی و تمام معلمان شاغل در بخش خصوصی و معلمان شاغل در آموزشگاههای آزاد و زبان خارجی تحت شمول قانون کار قرارگرفته‌اند.

این معلمان اگر موفق به عقد قرارداد شوند این شانس را دارند که مانند سایر بخش‌های کارگری بر مبنای حداقل دستمزد حقوق دریافت نمایند. حداقل دستمزدی که برای سال ۱۴۰۱ در حدود چهار میلیون تومان تعیین شده است این در حالی است که خط فقر در سال ۱۴۰۰ بالاتر از ۱۲ میلیون محاسبه شده بود.

به راستی یک خانواده مزدبگیر در چنین شرایط بحرانی چگونه قادر است با ۴ میلیون تومان امورات خود را سپری نماید. بی‌شک آن بخش از نیروی کار که موفق به عقد قرارداد نشده‌است با وضعیت اسفناک و فاجعه‌باری روبرو خواهد بود و از آن بدتر وضعیت آن بخش از نیروی کار است که به ارتش بیکاران پیوسته‌است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران همواره خواهان افزایش حقوق تمام کارگران و معلمان شاغل و بازنشسته، دولتی و خصوصی، رسمی و غیررسمی به بالای خط فقر بوده‌است.

شورا خواهان توقف خصوصی سازی آموزش، استخدام نیروهای غیر رسمی و امنیت شغلی برای کارگران به ویژه نیروی کار آموزشی مشمول قانون کار است.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بر این باور است که مطالبت اقشار اجتماعی به هم پیوند خورده است از همین رو از آموزش رایگان و با کیفیت به عنوان بخشی از حقوق ملت دفاع می‌کند و خواهان اتحاد و همبستگی عمومی اقشار اجتماعی حول مطالبات مشترک از جمله آموزش رایگان و توقف خصوصی‌سازی است.

*بیانیه مشترک سندیکاها و تشکلات مستقل کارگران و معلمان و بازنشستگان به مناسبت روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت)

بیانیه اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت ۱٤٠۱) روز اتحاد و همبستگی بین‌المللی طبقۀ کارگر در سراسر جهان.

اول ماه مه، روز تحکیم همبستگی و اتحاد کارگران همۀ کشورها، علیه استثمار و ستم سرمایه‌داری در سرتاسر گیتی است.

این روز بزرگ، یک پیام فراموش نشدنی برای طبقۀ کارگر جهانی در بر دارد و آن اینکه: آزادی طبقۀ کارگر تنها به دست خود و با اتحاد و همبستگی و مبارزه‌ای سازمان یافته و متشکل محقق می‌شود.

واقعیت این است که نظام سرمایه‌داری وضعیت اقتصادی و سیاسی خطرناک و راه حل‌های فاجعه باری را برای کارگران و توده‌های زحمتکش در سرتاسر جهان به وجود آورده است که آشکارا آنان را به ورطه فقر و فلاکت می‌کشاند. «راه حل‌های اقتصادی» ای همچون: توسل به رویکرد «بازار آزاد»؛ توسعۀ لجام گسیخته خصوصی‌سازی و مقررات زدائی؛ حذف یا کاهش خدمات عمومی، کالائی کردن هرچه بیش‌تر همه چیز که بازپس گرفتن دستاوردهای کارگران، انداختن بار بحران اقتصادی بر دوش آنان و توده‌های زحمتکش و تخریب همه جانبه محیط زیست از پیامدهای مخرب و بلافصل آن می‌باشد.

«راه حل سیاسی» طبقۀ سرمایه‌دار و دولت‌های سرمایه‌داری نیز چیزی جز تلاش برای تثبیت و تداوم سلطۀ استثمارگران بر کارگران و دیگر زحمتکشان، سرکوب و یا منحرف کردن جنبش‌های مترقی و احزاب و تشکل‌های مرتبط با این جنبش‌ها نبوده و نیست. انعکاس این سیاست‌ها در عرصۀ جهانی نتیجه‌ای جز: تجاوز نظامی، سرکوب جنبش‌های آزادی خواهانه، ایجاد مناطق نفوذ به نفع این یا آن بلوک قدرت، تحمیل سیاست‌ها و مقررات قدرت‌های بزرگ از طریق نهادهای بین‌المللی نداشته است که یک نمونه از آن را در جنگ میان روسیه و اوکراین شاهد هستیم که ناشی از تضاد منافع بین بلوک غرب و زرادخانۀ نظامی ناتو از یک سو، و بلوک سرمایه‌داری سلطه گر روسیه از دیگر سو می‌باشد. این جنگ جز کشتار، ویرانی، آوارگی و بی‌خانمانی میلیون‌ها انسان، گرانی و کمبود مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی، ایجاد دشمنی و نفرت پراکنی، گسترش مسابقۀ تسلیحاتی و عقبگردهای سیاسی و فرهنگی نتیجه‌ای برای طبقه کارگر و توده‌های زحمتکش مردم نداشته است.

سرمایه‌داری حاکم بر ایران، همین الگوهای سرمایه‌داری جهانی و از جمله سیاست‌های نئولیبرالیستی آن را در شرایطی به کار می‌گیرد که با توجه به

کنترل انحصاری بر قدرت، منابع و امکانات کشور، رانت‌های باور نکردنی و یغماگرانه‌ای را برای صاحبان قدرت و نفوذ فراهم آورده و پیامدهای بسیار مخرب و ویرانگری را بر زندگی توده‌های مردم کارگر و زحمتکش، نسبت به بسیاری دیگر از کشورها باقی گذاشته است.

مزد کارگران در ایران از پائین‌ترین مزدها در سراسر جهان بوده و نرخ بیکاری و تورم در ایران از بالاترین نرخ‌های جهانی است. زنان کارگر علاوه بر استثمار و ستمی که بر عموم کارگران حکفرماست از ستم و تبعیض جنسیتی و بار سنگین کار خانگی نیز رنج می‌برند. ضمن این که ستم‌هائی که بر زنان وارد می‌شود نقشی اساسی در پائین نگاه داشتن مزد و مزایای کارگران زن و به طور کلی کاهش سطح عمومی مزدها – چه مزد زنان و چه مزد مردان – دارد. از سوی دیگر در جامعۀ سرمایه‌داری، و بویژه ایران، شاهد ِاعمال انواع خشونت و تحقیر بر زنان و پایمال کردن حقوق آنان هستیم: رشته‌ای طولانی از خشونت که یک سر آن ازدواج اجباری دختران خردسال و قتل‌های ناموسی و سر دیگرش تبدیل کردن زن به کالاست.

شکاف وسیع بین درآمد ناچیز و هزینه‌های روزافزون زندگی، بیکاری و عدم اطمینان به آینده – بویژه در مورد جوانان- و فقر روز افزون در سطح جامعه بیداد می‌کنند. حداقل دستمزد در ایران با مزایا برای سال جاری حدود ٦ میلیون تومان در ماه تعیین شده است که در حدود یک سوم خط فقر است. این در حالی است که بخش مهمی از کارگران شاغل، بویژه زنان کارگر، حتی از دستمزد حداقل نیز محرومند. در ایران نزدیک به ٦ میلیون بیکار وجود دارد که بیش از ٩٥ درصد آنان هیچگونه مستمری بیکاری دریافت نمی‌کنند.

از دو سال پیش شاهد مبارزات اعتراضی و اعتصابی طولانی، راه پیمائی‌های پرشور و تجمعات گسترده و خیابانی کارگران، معلمان، بازنشستگان و دیگر جنبش‌های اجتماعی بوده‌ایم که بویژه پس از پیروزیهای ناشی از مقاومت و مبارزه کارگران در هفت تپه، فولاد و کارگران پروژه‌ای صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه‌ها، اشکال گسترده و سازمان یافته‌ای از اعتراضات و تجمعات خیابانی را توسط معلمان و بازنشستگان در سرتاسر ایران به نمایش گذاشته‌اند.

اعتراضات و تجمعاتی که به نوبه خود توازن قوا و فضای سیاسی- اجتماعی را بنفع جنبش‌های مطالباتی سنگین‌تر کرده و به لحاظ شکل و محتوا نمونه‌‌های برجسته و جدیدی از سازمان یافتگی و تداوم مبارزه در جنبش کارگری ایران را علی‌رغم تمامی فشارها و سرکوب‌ها، اخراج‌ها و احضارها و بازداشت و زندانی کردن فعالان این جنبش‌ها، توسط حکومت و ایادی آن، در معرض نگاه و توجه کارگران و سایر جنبش‌های اجتماعی قرار می‌دهد.

همه این‌ها به نوبه خود دلالت بر این امر خطیر دارند که کارگران باید بیش از پیش به توانایی و قدرت اراده و آگاهی خویش متکی بوده و سرنوشت خود را خود در دست گیرند.

به همین جهت در روز جهانی کارگر، که نظام حاکم همه ساله مانع برگزاری آن می‌شود، لازم است که ما کارگران شاغل و بازنشسته، معلمان، زنان، جوانان دانشجویان و ... با اتحاد و همبستگی هرچه بیشتر و اتکا به سازماندهی و تشکل‌های مستقل خود و از این طریق گسترش مبارزات خویش، خواست‌های خود را به طور صریح و روشن اعلام نموده و با توجه به این وضعیت، همه هم طبقه‌ای‌های خود و پشتیبانان جنبش کارگری را به اتحاد عمل برای گسترش و تعمیق مبارزه حول محورهای زیر دعوت کنیم:

۱- افزایش حداقل دستمزد به میزان ۱۶ میلیون تومان در ماه برای یک خانوار ۴نفره کارگری. ( از نظر تعداد اعضا )

۲- برابری زنان و مردان در تمام عرصه‌های حقوقی، سیاسی، اقتصادی- اجتماعی، مدنی و فرهنگی.

۳- برقراری بیمه‌های اجتماعی مکفی و موثر، بویژه بیمه‌های درمانی و بیمه بیکاری برای کارگران بیکار و جویای کار.

۴- انحلال شرکت‌های پیمانکاری و واسطه‌ای و برچیده شدن شَّرِ این قبیل شرکت‌ها، از محیط‌های کار و زندگی کارگران و تامین نیروی انسانی این مراکز، از طریق پیمان‌های دسته‌جمعی آنان‌.

۵- ایجاد تشکل‌های مستقل کارگران و برخورداری از حق آزادی بیان و عقیده، تشکل و تحزب؛ اعتصاب و اعتراض، تظاهرات، راه پیمائی و تحصن.

۶- آزادی کارگران و معلمان زندانی و زندانیان سیاسی و عقیدتی؛ منع تعقیب قضائی و بازگشت بی‌قید و شرط آنان به کار و محل زندگی خود.

۷- منع کار کودکان کمتر از ۱٦ سال و تأمین زندگی و آموزش کودکان کار

۸- مبارزه با هرگونه تبعیض جنسیتی، عقیدتی، ملی و قومی در محیط کار و در جامعه.

۹- مبارزه با هرگونه تبعیض و ستم نسبت به کارگران خارجی و از جمله کارگران و زحمت‌کشان مهاجر افغانستانی در ایران.

۱۰- آموزش رایگان در تمام سطوح.

۱۱- ترمیم حقوق معلمان و بازنشستگان و همسان سازی حقوق آنان با شاغلان.

۱۲- نظارت نمایندگان منتخب بازنشستگان بر صندوق‌ها و دارائی‌های عمومی بازنشستگان و برخورداری از بیمه‌های موثر و کارآمد.

۱۳- مخالفت با جنگ‌های تجاوزکارانه و افشا و محکوم کردن سیاست‌های سلطه طلبانه و منافع استثمارگرانۀ همۀ دولت‌های درگیر درجنگ.

گرامی باد اول ماه مه روز اتحاد و مبارزۀ مشترک کارگران جهان علیه نظام سرمایه‌داری!

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱٤٠۱

امضاها:

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه

کانون صنفی فرهنگیان البرز

کانون صنفی معلمان قزوین

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

گروه اتحاد بازنشستگان

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

اتحاد سراسری بازنشستگان ایران

شورای بازنشستگان ایران

کمیته ی پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ایران

*قطعنامه مشترک تشکل‌های کارگران، معلمان و زنان به مناسبت روز جهانی کارگر ۱۴۰۱

"وضعیت موجود دیگر حتی ذره‌ای قابل تحمل نیست و باید قاعده‌ی حاکم را بر هم زد و با زیر و رو کردن مناسبات کنونی، دنیایی از نو بنا کرد".

این روح حاکم بر همه مبارزات و اعتراضات کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان، دانشجویان و دیگر توده‌های ستمدیده مردم ایران است که هر روزه بیش از پیش سر بر میکشد و وضعیت جهنمی موجود را به مصاف می‌طلبد.

سال‌هاست اعتراض و جدال برای تغییر به سیمای اصلی جامعه ما تبدیل شده است و کارگران و معلمان و اکثریت جامعه‌ی ایران امید به حکومت را برای ذره‌ای بهبود شرایط از دست داده و اعتراضات خیابانی را تنها تکیه‌گاه خود برای تحقق مطالبات‌شان قرار داده‌اند.

اما در این طرف، حکومتگران، سرمست از غارتگری‌های‌شان، بی هیچ توجهی به ویرانی کشور و فریاد آزادیخواهی و عدالت‌طلبی کارگران و معلمان و عموم مردم ستمدیده ایران، به گردن‌کشی‌های خود ادامه می‌دهند و بر این خیال باطل‌اند که با نیروی سرکوب و قهریه میتوانند مردم به ستوه آمده ایران را وادار به تمکین در برابر ستمگری‌های‌شان کنند.

کارگران و معلمان و زنان و دیگر توده‌های زحمتکش مردم ایران، دیگر نمی‌خواهند زیر بار دستمزد و حقوق‌های چندین برابر زیر خط فقر بروند، دیگر استثمار و تبعیض و ستم مضاعف را نمی‌پذیرند.

آنان دیگر زیر بار سلب آزادی‌های سیاسی و فردی نمی‌روند، سرکوب و آموزش‌ ایدئولوژیک را نفی می‌کنند و خواهان حضور حداکثری در تصمیم‌گیری‌های کلان اجتماعی در قالب تشکل‌های واقعی و مستقل خود هستند.

دیگر هرگونه توهمی نسبت به حکومت برای هر درجه بهبود اوضاع اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور از میان اکثریت قریب به اتفاق مردم رخت بر بسته و آنان خواهان و دست‌اندرکار تغییر توازن قوا برای تحقق تغییرات بنیادین در کشور هستند.

سازماندهی معلمان، دانشجویان و بخش‌های مختلفی از کارگران و دیگر توده‌های معترض مردم ایران به‌رغم تشدید سرکوب بی‌سابقه جنبش‌های اعتراضی در دو دهه‌ی گذشته، هر روزه در حال ارتقاست و دیگر هیچ درجه‌ای از سرکوب نمیتواند جنبش‌های اعتراضی و خواهان تغییرات بنیادی را در کشور به نقطه اول خود بازگرداند.

روشن است که این مبارزات روز به روز متحدانه‌تر، سازمانیافته‌تر و زیر و رو کننده‌تر از قبل پیش خواهد رفت اما بدون تردید، سرعت‌بخشی به این روند وظیفه همه ما کارگران و معلمان و پیشروان جنبش‌های اعتراضی است.

ما امضاکنندگان این قطعنامه با باور عمیق به ممکن و در دسترس بودن تحولات بنیادین در کشور، بدین وسیله خواست‌های خود را به مناسبت اول ماه مه روز جهانی کارگر به شرح زیر اعلام و تحقق آنها را به مثابه منشور حداقلی مطالبات‌مان، پیش شرط سازماندهی جامعه‌ای نوین و مبتنی بر پایان دادن به استثمار و محو ستم و تبعیض و اختناق و سرکوب می‌دانیم؛

۱- افزایش فوری حداقل حقوق کارگران، معلمان و دیگر مزدبگیران شاغل و بازنشسته به بالای ۱۶ میلیون تومان در ماه و پرداخت بیمه بیکاری به کارگران و جوانان آماده به کار به میزان حداقل مزد.

۲- پایان دادن به امنیتی کردن اعتراضات سیاسی، صنفی و مدنی، لغو مجازات اعدام و شلاق، لغو کلیه احکام صادره علیه فعالان کارگری، معلمان و دیگر جنبش‌های آزادی‌خواه و برابری طلب و آزادی بی قید و شرط همه کارگران، معلمان و فعالان سیاسی و اجتماعی در بند.

۳- آزادی بی قید و شرط ایجاد تشکل‌های مستقل، اعتصاب، اعتراض، راهپیمائی، تجمع، اندیشه و بیان، احزاب و مطبوعات.

۴- پرداخت فوری مطالبات معوق کارگران، بازنشستگان، معلمان و کارمندان بخش خصوصی و دولتی همراه با خسارت دیرکرد و تصویب قانونی برای جرم‌انگاری عدم پرداخت حقوق و مزایا.

۵- تامین امنیت شغلی و توقف اخراج سازی‌ها، پایان دادن به هر نوع استخدام غیر مستقیم و غیر رسمی، برچیده شدن قراردادهای موقت و شرکت‌های تامین نیروی انسانی و پیمانکاری، لغو قوانین مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی و عدم افزایش مبلغ بیمه کارگران ساختمانی.

۶- قطع دست دولت از صندوق‌های بازنشستگی، سپردن اختیار صندوق سازمان تأمین اجتماعی و دیگر صندوقهای بازنشستگی به هیأت امنایی از نماینده‌های منتخب اعضا، محاکمه غارتگران صندوق‌های بازنشستگی و جبران خسارت‌های وارده به اعضا.

۷- غارت و چپاول منابع عمومی و تخریب محیط زیست توسط باندهای مافیایی وابسته به مراکز قدرت باید فورا متوقف شود. به کلیه طرح های ضد محیط زیستی از جمله تخریب جنگل ها، کوه خواری، تجاوز به حریم دریا توسط ارگان‌های نظامی و دولتی و هرگونه طرح غیر کارشناسی انتقال آب به فلات مرکزی که به بهانه تامین آب شرب اما برای تامین آب مصرفی مورد نیاز کارخانجات فولادی متعلق به نهادهای قدرت و مافیای فولاد است باید فورا پایان داده شود.

۸- ممنوعیت کار کودکان و فراهم کردن امکانات زندگی و تحصیل رایگان با بالاترین استانداردهای آموزشی برای همه آنان فارغ از تعلق خانوادگی، جنسیت، قومیت و مذهب.

۹- استخدامهای غیر رسمی و پیمانی از قبیل حق‌التدریس در آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور باید ممنوع و به استخدام رسمی تبدیل گردد، دانشگاهها و مدارس خصوصی و غیرانتفاعی برچیده شوند و آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور مطابق با بالاترین استانداردهای جهانی تجهیز و سازماندهی گردند و تحصیل تا بالاترین مدارج آن رایگان باشد.

۱۰- قانون مشاغل سخت و زیان آور باید پرستاران را نیز در بر بگیرد و تمامی محیط های کار با بالاترین استانداردهای ایمنی تجهیز گردند.

۱۱- برچیده شدن حجاب اجباری و تمامی قوانین تبعیض آمیز نسبت به زنان، برابری کامل و بی قید و شرط حقوق زنان و مردان در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و خانوادگی. آزادی زنان معیار آزادی جامعه است و برخوردهای امنیتی با فعالین زن باید خاتمه یابد.

۱۲- به رسمیت شناخته شدن حق شهروندی برای مهاجرین افغانستانی و دیگر مهاجران و منع هرگونه اعمال تبعیض آمیز علیه آنان. هرگونه برخورد مهاجرستیز با اتباع خارجی باید جرم تلقی گردد.

۱۳- پایان دادن به جداسازی در دانشگاه‌ها و کنترل زندگی شخصی دانشجویان در دانشگاه و خوابگاه. پایان دادن به سرکوب و تحقیر و تبعیض علیه دگرباشان جنسی در محیط‌های کار و تحصیل.

۱۴- اول ماه مه روز جهانی کارگر باید تعطیل رسمی اعلام و هر گونه ممنوعیت و محدودیت برگزاری مراسم این روز ملغی شود.

امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:

اتحادیه آزاد کارگران ایران

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

سندیکای نقاشان استان البرز

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

شورای کارگری بازنشستگان تأمین اجتماعی (بستا)

صدای مستقل کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران (اهواز)

کانون صنفی فرهنگیان البرز

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

کانون مدافعان حقوق کارگر

ندای زنان ایران

*کانون نویسندگان ایران:گرامی باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر!

هر سال در اولین روز ماه مه، کارگران جهان دوشادوش هم به خیابان‌ها می‌آیند و بر ضد نظام سرمایه‌داری، با مارش همبستگی، روز جهانی کارگر را گرامی می‌دارند. کارگران با مشت‌هایی گره کرده در برابر نظامی می‌ایستند که بی‌وقفه حقوق اولیه‌‌ی زندگی و دستاوردهای مبارزاتی‌شان را چپاول کرده و در ویرانی و تباهی کم نگذاشته است.

بیش از یک قرن پیش کارگران با خواستِ ۸ ساعت کار روزانه به جای ۱۴ ساعت و اعلام اعتصاب و برگزاری تظاهرات گسترده به خیابان‌ها آمدند و به خاک و خون کشیده شدند. این خواست که چیزی جز دستیابی به شأن و کرامت انسانی، زندگی بهتر و فراغت بیشتر برای کارگران نبود، طی سال‌ها مقاومت و ایستادگی و با جان‌فشانی میلیون‌ها کارگر در اعتراض به نابرابری و استثمار به ثمر نشست و سرانجام به رسمیت شناخته شد.

هم‌گامِ این خروش، کارگران ایران نیز همچون سالیان گذشته و در شرایطی به مراتب سخت‌تر به استقبال اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) می‌روند؛ کارگرانی که در وضعیت وخیم اقتصادی و زیر بار تورمی لگام گسیخته برای گذران زندگی تقلا می‌کنند و در سایه‌ی شوم کرونا و زیر خط خانمان‌سوزِ فقر برای دریافت دستمزدی ناچیز از جانشان مایه می‌گذراند. همان‌ها که فرسوده و بی‌رمق با قراردادهای موقت و مزدهای معوق، از حداقل‌های اولیه‌‌ی یک زندگی شرافتمندانه محروم مانده‌اند و حقوق و هستی‌شان بیش از پیش لگدکوب شده است.

برگزاری مراسم مستقل در این روز، بیان آزادانه‌ی مطالبات و حق تشکل‌یابی سازمان‌های مستقل، از حقوق اساسی و اولیه‌ی کارگران در سراسر جهان است. پاسخ حاکمان اما به حق‌طلبی، آزادی‌خواهی و تشکل‌یابی کارگران و هر اعتراض و اعتصاب آن‌ها چیزی جز سرکوب، پرونده‌سازی و زندان نبوده است. کارگران فکری و فرهنگی مستقل ایران نیز هرگز از این قاعده مستثنی نبوده‌اند و از حاکمیت چیزی جز آزار و استثمار ندیده‌اند.

کانون نویسندگان ایران ضمن اعلام حمایت از مطالبات کارگران و اعلام همبستگی با آنان در مسیر دستیابی به خواسته‌های برحقشان، همچون گذشته از حق تشکل‌یابی و آزادی بیان بی هیچ حصر و استثناء دفاع می‌کند و خواستار آزادی بی قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی است.

شادباش به کارگران! و فرخنده باد اول ماه مه، روز جهانی کارگر!

کانون نویسندگان ایران

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

*محمود صالحی:به دستگیری فعالان کارگری پایان دهید !.

کارگران ، مزدبگیران !.

با نزدیک شدن به اول ماه مه روز جهانی کارگر دو جبهه در جهان ایجاد خواهد شد. جبهه کار، که طبقه کارگر در آن حضور دارند و خود را برای برگزاری مراسم اول ماه مه آماده و در آن روز معیین علیه نظام سرمایه داری اعلان جنگ می کنند.

از سوی دیگر نیروهای امنیتی قرار دارند که هر ساله با نزدیک شدن به اول ماه مه با تمام کارگرانی که در گذشته و یا حال فعال هستند ، تماس گرفته و آنها را تهدید می کنند که در مراسم های کارگری شرکت نکنند. درچند روز گذشته به منازل کارگران و فعالین کارگری از جمله علی ثقفی ، هاله صفرزاده ، مرتضی صیدی ، محمد ایرانژاد ، نصرالله امیرلو ، عمر سلیمانی ، فواد فاروقی ، پروین عبدالله پناه ، فاتح مجیدی ، سعید محمدی ، افشین رشیدی و ... مراجعه و آنها را دستگیر و بازداشت کرده اند.

بيش از يک قرن از انتخاب اول ماه مه به عنوان روز جهانی کارگر، که توسط بين¬الملل کارگران می-‌گذرد. در این روز، طبقه کارگر جهانی به اشکال مختلف و در شرايط اجتماعی و سياسی متفاوت، ابراز وجود نموده و مطالبات طبقاتی خود را در جامعه طرح و نظام نابرابر سرمايه‌داری جهانی را به چالش می کشند. اگر چه اين طبقه، دوره‌ای (جنبش هشت ساعت کار) را سازماندهی کرد و زمانی برعليه فقر و بيکاری ناشی از بحران‌های ادواری سيستم سرمايه‌داری به پا خواست و در دوره‌ای ديگر، با شعار «صلح» در مقابل جنگ امپرياليستی ايستاد و شوراها را برای اداره امور جامعه ايجاد کرد؛ اما در تمام اين دوران‌ها و اوضاع سياسی متفاوت، اول ماه مه يک روز معیين تاريخی برای بيان خواسته‌ها و اعلان جنگ علیه نظام سرمايه‌داری است.

کارگران ايران نيز در چندین دهه‌ گذشته، به هر شکلی که توانسته‌اند اول ماه مه را گرامی داشته و در اين روز، مطالبات طبقاتی خود را در قطعنامه‌هایشان، طرح کرده‌اند. از همان سال‌های اول قرن بيستم و بازگشت کارگران مهاجر ايرانی از آسيای ميانه و روسيه، و ورود انديشه‌های راديکال کارگری، فکر برپايی مراسم روز جهانی کارگر را نیز با خود آوردند. به تدريج در سال‌های متوالی و با توجه به توازن قوا، کارگران در اين روز اقدام به بيان خواسته‌های خود کرده اند. چه آن هنگام که کارگران در دهه 20 خورشيدی تشکل‌های قدرتمند خود را ايجاد کردند و چه در فردای انقلاب 57 که طبقه کارگر در آن نقش مهمی ايفا کرد، برگزاری مراسم اول ماه مه جز جدايی¬ناپذير حرکت طبقاتی اين طبقه بوده است.

طبقه کارگر در کردستان ايران نیز، در چهار دهه گذشته از نظر کمی و کيفی و آگاهی طبقاتی، رشد و پيشرفت چشم‌گيری داشته است. اين امر سبب شد که اول ماه مه، به يکی از ارکان مهم مبارزات کارگری در اين منطقه تبديل شود. کارگران و فعالين کارگری شهرهای کردستان برای برگزاری اين مراسم ها ، آگاهانه متحمل هزينه‌های فراوانی شده‌اند. احضار، بازداشت، محاکمه، شلاق، زندان و حتی اعدام برای چهره¬هایی هم¬چون (جمال چراغ ويسی ) ، جز لاينفک و کارنامه‌ مبارزه طبقاتی کارگران در کردستان بوده است.

بنابراین هر گونه فشار امنیتی در این آیام نمی تواند کارگران و فعالان کارگری را مرعوب کند.

ضمن محکوم کردن دستگیری کارگران و فعالان کارگری خواستار آزادی کلیه دستگیر شدگان و پایان دادن به پرونده سازی علیه کارگران ، زنان ، معلمان و بازنشستگان صنفهای مختلف هستیم.

پیش بسوی برگزاری مراسم روز جهانی کارگر بدون دخالت دولت و کارفرما .

9/2/1401

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 10 اردیبهشت ماه 1401(همراه با ضمیمه بیانیه های منتشره بمناسبت اول ماه مه روزجهانی کارگر)

زنده باداول ماه مه روزهمبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری و برای دستیابی به مطالباتشان

- فراخوان های کارگران راه آهن برای تجمع در 11 اردیبهشت روزجهانی کارگر برای احقاق حقوق برحقشان:

1- فراخوان کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن بندر عباس

2- فراخوان کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن یزد

3- فراخوان کارگران خط وابنیه وحراست متروهشتگرد برای تجمع روی ریل

- متن بیانیه شروع اعتصاب غذای اسماعیل عبدی از روز 11 اردیبهشت اول ماه مه

- ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ونیروگاه ها برای افزایش دستمزد و 20 روز کار و 10 روز استراحت:

1- کارگران پروژه‌ای شرکت IGC شاغل در پروژه‌ی NGL3100 دست به اعتصاب زدند

2- کارگران پروژه‌ای ساخت مخازن اسلام آباد غرب دست به اعتصاب زدند

3- کارگران پروژه‌ای پتروشیمی دماوند دست به اعتصاب زدند

- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری تبریز نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض و وعده های توخالی مسئولان با ترک مراسم افطاری رسمی

- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری واداره کار

- ادامه اعتراضات کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به بلاتکلیفی استخدامی ومعیشتی مقابل ساختمان و دفتر مدیرعامل شرکت

- ادامه کنش های کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالبات وپاسخگو نبودن مسئولان با برپایی تجمع مقابل اداره کار

- ادامه اذیت وآزار کارگران حق طلب شرکت مخابرات استان گیلان با عدم پرداخت بموقع حقوق بدنبال اخراج وتبعید

مجموعه ای درباره بگیر وبند های فرهنگیان کنشگر در آستانه تجمع 11 اردیبهشت بنقل از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران :

1- اسکندرلطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

2- خبرهای اولیه حاکی از آنست

3- رسول بداقی بازداشت شد.

4- امروز ساعت ۷ صبح ۶ نفر مامور امنیتی به منزل شخصی محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان هجوم بردند

5- بنابر اطلاعات موثقی که به کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران رسیده است در جریان دستگیری معلمان ماموران امنیتی حکمی مبنی بر بازداشت جعفر ابراهیمی نداشتند

6- در پی ادامه فشارها بر جامعه معلمان، در آستانه برگزاری تجمع سراسری معلمان در روز یازدهم اردیبهشت، امروز ۱۴۰۱/۲/۱۰ آقای صلاح سرخی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد

- هجوم ماموران وزارت اطلاعات یک روز مانده به روز جهانی کارگر به منزل حسن سعیدی و داود رضوی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد

- مجموعه ای دیگر ازبگیروببندها در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگربنقل از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران:

1- احضار چهار نفر دیگر از معلمان سنندج

2- عثمان اسماعیلی بازداشت شد

3- احضار‌ آرمین‌شریفه‌ به‌ ستاد‌خبری سنندج

4-احضار هاجر سعیدی و عبدالله خیر آبادی فعالین کارگری به اطلاعات سنندج

5-احضار دلیر نصر الهی به اداره اطلاعات سنندج

6-احضار زاهد مرادیان فعال کارگری به اداره اطلاعات سپاه

7- الوار قلی‌وند ، امروز ۱۰ اردیبهشت بە شعبە یک اجرای احکام دادسرای قدس احضار و جهت تحمل ۳ سال حبس روانەی زندان اوین شد.

- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در حمایت از اعتراضات دانشجویی

*فراخوان های کارگران راه آهن برای تجمع در 11 اردیبهشت روزجهانی کارگر برای احقاق حقوق برحقشان:

1- فراخوان کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن بندر عباس

زمان: یکشنبه 11 اردیبهشت - ساعت 8

مکان :مقابل استانداری هرمزگان

بن ماه رمضان به ما کارگران راه آهن بندرعباس ندادن ، نه حقوقمون درست و حسابی میدن و نه حمایتی از ما میکنن. دیگه نمیدونیم با چه رویی به خانواده خودمون نگاه کنیم.

دیگه خسته شدیم، به هر دری میزنیم انگار نه انگار

وعده ما یکشنبه 11 اردیبهشت ساعت 8 ، مقابل استانداری

2- فراخوان کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن یزد

زمان: یکشنبه 11 اردیبهشت - ساعت 8

مکان: مقابل استانداری یزد

وعده ما یکشنبه 11 اردیبهشت ساعت 8 ، مقابل استانداری و 12 اردیبهشت ساعت 8 درب دفتر راه آهن

3- فراخوان کارگران خط وابنیه وحراست متروهشتگرد برای تجمع روی ریل

باتوجه به فرارسیدن روز کارگروعیدسعیدفطر مثل اینکه مسئولان قصدندارند وشایدم اصلاواسشون مهم نباشه که بجز خودشون کسی دیگه دلشون شادباشه .

نه ازبرج دوازده خبری ونه ازبن ماه رمضان وبیایین دست به دست هم بدیم بریم روی ریل بشینیم تا تکلیف روشن بشه.

وعده ما فردا روزکارگر.

*متن بیانیه شروع اعتصاب غذای اسماعیل عبدی از روز 11 اردیبهشت اول ماه مه

در حالی به اولین روز جهانی کارگر و روز ملی معلم در قرن پانزدهم شمسی نزدیک میشویم که در ایران فقر، گرسنگی و نابرابری آرامش زحمت کش ترین اقشار جامعه را سلب کرده و آن ها را در دشوار ترین وضعیت معیشتی و منزلتی قرار داده است طوری که بسیاری نه تنها توان تهیه ابتدایی ترین امکانات آموزشی برای فرزندانشان را ندارند بلکه نگران حداقل های تغذیه ایی آنان هستند.

استانداردهایی مانند مزد و بیمه متناسب با کار، مدارس هوشمند و آموزش و پرورش رایگان و برابر جدا از قومیت، جنسیت و مذهب که در بیشتر نقاط جهان جز خدمات عادی محسوب می‌شوند، در ایران به رویاهایی غیر قابل تحقق تبدیل شده اند.

با این اوصاف مردم بارها نسبت به این شرایط نابسامان اعتراض کردند که متاسفانه به شدت ترین شکل ممکن مورد سرکوب قرار گرفتند.

یکم ماه می در ایران مجالی است برای ابراز فریادهای فروخورده و بغض های مانده در گلوی مردمی که هنوز وقایع غم بار دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ را از یاد نبرده اند که در آن ها رشید ترین جوانان این سرزمین فقط به خاطر اعتراض به گرانی، تورم، فساد و اختلاس در خون خود غلتیدند.

تلخ تر آن که جمهوری اسلامی برای فرار به جلو و نمایش اقتدار با القای ترس از سوریه ایی شدن ایران، هر چند روز یک بار از موشک های بالستیک رونمایی کرده و جای پاسخ گویی به این همه ناکارآمدی و بحران اقتصادی؛ اقدام به پرونده سازی برای کنش گران صنفی، مدنی و سیاسی کرده و آن ها را با اتهاماتی امنیتی به زندان های طولانی مدت محکوم می کند.

اینجانب در اعتراض به صدور احکام امنیتی برای فعالان صنفی و ظلم مضاعف به خانواده های معلمان و کارگران زندانی از تاریخ ۱۱ اردیبهشت، یک ماه می اعتصاب غذا میکنم.

بدیهی است که عواقب این اعتصاب غذا بر عهده قوه قضاییه جمهوری اسلامی است.

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

زندان کرج

اسماعیل عبدی

*ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای صنایع نفت ،گاز وپتروشیمی ونیروگاه ها برای افزایش دستمزد و 20 روز کار و 10 روز استراحت:

1- کارگران پروژه‌ای شرکت IGC شاغل در پروژه‌ی NGL3100 دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کارگران پروژه‌ای شرکت IGC شاغل در پروژه‌ی مجتمع گاز NGL3100 واقع در منطقه دشت عباس شهرستان دهلران نیز دست به اعتصاب زدند.


کارگران پروژه‌ای نفت خواستار افزایش دستمزد و نوبت‌کاری ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

درهمین رابطه: کارگران پروژه‌ای شرکت IGC به اعتصاب پیوستند

برابر خبرهای منتشر شده تمامی همکاران پروژه ای در واحدهای اجرایی و اداری پروژه گازی ان جی ال 3100 دشت عباس دهلران دست از کار کشیده اند.

سرمایه گذار این پروژه صندوق‌های بازنشستگی نفت است و کارفرمای اصلی شرکت پترو پالایش دهلران است.

به نقل از برخی همکاران ، این شرکت پس از بالا گرفتن اعتراضات همکارانمان و تصمیم برای آغاز اعتصاب ؛ از طریق پیمانکاران خود کارگران معترض را به اخراج تهدید کرده است.

برگرفته ازکانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

2- کارگران پروژه‌ای ساخت مخازن اسلام آباد غرب دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کارگران پروژه‌ای ساخت مخازن شاغل در پیمانکاری قیطاسی واقع در اسلام‌آباد غرب نیز دست به اعتصاب زدند.


منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

3- کارگران پروژه‌ای پتروشیمی دماوند دست به اعتصاب زدند

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ کارگران پروژه‌ای شرکت پیمانکاری شیروانی شاغل در پتروشیمی دماوند نیز دست به اعتصاب زدند.


منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

درهمین رابطه:اعتصاب در حال گسترش است

نیروهای ساخت مخزن و پایپ راک پتروشیمی اسلام آباد غرب هم به اعتصاب پیوستند.

همچنین نیروهای پیمانکاری شیروانی پتروشیمی دماوند در فاز دو عسلویه هم دست از کار کشیدند.

افزایش دستمزد و بیست روز کار ده روز استراحت مطالبه اصلی ماست.

برگرفته ازکانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری تبریز نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض و وعده های توخالی مسئولان با ترک مراسم افطاری رسمی

چهارشنبه شب(7 اردیبهشت)، کارگران شهرداری تبریزدرادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت و تبعیض(ازجمله جدا کردن سفره هادراین مراسم) و وعده های توخالی مسئولان مراسم افطاری ترتیب داده شده از طرف این نهاد قدرت به مناسبت هفته کارگر را دسته جمعی ترک کردند.

تصاویری از سفره چهارشنبه شب شهرداری تبریز خشم واعتراض کارگران رابرانگیخت:

 

روز شنبه 10 اردیبهشت،یکی از کارگران شرکتی شهرداری تبریز گفت: حدود یک هزار و 753کارگر تحت مسئولیت 27 پیمانکار طرف قرارداد با سوابق کاری بالا در سخت‌ترین شرایط و آلایندگی در ده منطقه شهر تبریز مشغول کارند که سالهاست به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از موقت به قرارداد دائمی هستند.

او افزود: کارگران خدماتی که به عنوان پاکبان کار می‌کنند، بهترین سالهای عمر خود را در شرایط سخت محیط کار با حداقل دریافتی می‌گذرانند و در این مسیر درگیر انواع بیماری‌های روحی و جسمی شده‌اند اما به دلیل شرایط سخت کار نه فرصتی برای پیگیری درمان دردهای خود دارند و نه انگیزه‌ای برای ادامه کار.

او در پیگیری مطالبات خود و همکارانش گفت: سالها به دنبال تبدیل وضعیت شغلی خود هستیم و در این راه وعده‌های بسیاری از مسئولان شنیده‌ایم. در آخرین پیگیری‌ که در روز چهارشنبه هفته گذشته در مراسمی که شهرداری برای افطاری کارگران به مناسبت هفته کارگر ترتیب داده بود، کارگران بعد از صرف افطاری و نشنیدن پاسخ قانع کننده از سوی مسئولان شهری به نشانه اعتراض به بدعهدی مسئولان شهری، محل برگزاری مراسم را ترک کردند.

این کارگر با بیان اینکه در این مراسم مسئولان سفره خود را از کارگرانی که با لباس کار حاضر شده بودند؛ جدا کردند، در پایان اضافه کرد: رفع تبعیض و بی‌عدالتی، یک خواسته قانونی است؛ وقتی ما برای شهرداری تبریز کار می‌کنیم، چرا قراردادمان مستقیم نیست و بخش زیادی از درآمد ماهانه‌مان به شرکت‌های تامین نیرو و واسطه‌ها تعلق می‌گیرد؟

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری شوش نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری واداره کار

روز شنبه 10 اردیبهشت، کارگران شهرداری شوش با ادامه تجمع مقابل فرمانداری واداره کار این شهرستان دراستان خوزستان ضن ادامه اعتراض نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان،عزم راسخشان را برای دست یابی به مطالباتشان بنمایش گذاشتند.


کارگران شهرداری شوش درباره علت حضور خود مقابل ساختمان فرمانداری و اداره کاربه خبرنگار رسانه ای گفتند: امروز ششمین روز هفته کارگر است که برای بیان مطالباتمان به فرمانداری شهرستان شوش مراجعه کردیم اما موفق به گفتگو با مسئولان نشدیم لذا اعتراض خود را به اداره کار شهرستان انتقال دادیم که بازهم نتیجه نداد.

این کارگران گفتند: چهار ماه است حقوق‌مان به تاخیر افتاده و بیش از دوماه حق بیمه‌مان پرداخت نشده است؛ آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم مربوط به بهمن ماه سال گذشته (1400) بوده که پایان اسفند به همراه عیدی پرداخت شده است؛ قرار بود بعد از تعطیلات نوروز بخش دیگری از معوقات نیز به حساب کارگران واریز شود که هنوز انجام نشده است.

یکی از کارگران حاضر در این اجتماع گفت: در مجموعه شهرداری شوش بیش از 300 نفر تحت مسئولیت پیمانکاران مختلف 17 تا 18 سال سابقه کار مشغول کارند که جدا از معوقات مزدی و بیمه‌ای در طول فعالیت شغلی‌شان به دنبال تبدیل وضعیت شغلی خود بوده‌اند.

وی با بیان اینکه در نتیجه حضور پیمانکار مطالباتمان به صورت حداقلی پرداخت می‌شود و این موضوع ما را در شرایط بد مالی قرار داده است، افزود: بارها مسئله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از شهرداری و شورای اسلامی شهر شوش مطالبه کرده‌ایم اما باوجود آنکه از مشکلات ما کارگران با پیمانکاران باخبرند، اقدامی انجام نمی‌دهند.

او افزود: در چند سال گذشته حقوق کارگران پیمانی شهرداری شوش معمولا با سه تا شش ماه تاخیر پرداخت می‌شد اما حقوق کارکنان و کارگران قرارداد مستقیم شهرداری تقریبا به‌روز بوده است.

وی افزود:علاوه بر پرداخت دستمزدهای پایین، مسئله فقدان امنیت شغلی نیز ازجمله نگرانی‌های کارگران پیمانکاری شهرداری شوش است.

درهمین رابطه:کارگران شهرداری شوش درچهارمین روز اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری شوش سفره خالی پهن کردند

روز چهارشنبه 7 اردیبهشت برای چهارمین روز متوالی،کارگران شهرداری برای اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان تجمع کردند وسفره خالی پهن کردند.

* ادامه اعتراضات کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به بلاتکلیفی استخدامی ومعیشتی مقابل ساختمان و دفتر مدیرعامل شرکت

روز شنبه 10 اردیبهشت، کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران(معروف به 380 نفره) برای نشان دادن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی ومعیشتی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل ساختمان و دفتر مدیرعامل شرکت زدند.

 

*ادامه کنش های کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالبات وپاسخگو نبودن مسئولان با برپایی تجمع مقابل اداره کار

روز شنبه 10 اردیبهشت، کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات وپاسخگو نبودن مسئولان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل اداره کارشهرستان شوش زدند.


یکی از کارگران بازنشسته حاضر درتجمع در تشریح مطالباتشان به خبرنگاررسانه ای گفت: روند ثبت نام، سیستم ارسال پیامک وروند رسیدگی به شکایات حدودا 200 کارگر بازنشسته نیشکر هفت تپه در هیات تشخیص اداره کار شوش به کندی انجام می‌شود بنابراین درخواست ما سرعت دادن به موضوع شکایت ما کارگران بازنشسته است تا به مطالباتمان بعداز گذشت یکسال رسیدگی شود.

او اضافه کرد: در نتیجه این جلسه که با معاونت اداره کار برگزار شد مقرر شد، موضوع مشکلات ما با اطلاع رئیس اداره کار شوش رسیده و برای آن چاره‌اندیشی شود.

وی با بیان اینکه چندین ماه است منتظر اقدام هیات تشخیص برای وصول مطالبات بازنشستگی خود هستیم، در ادامه گفت: ما بازنشستگان کارگری سال 1399 و 1400 مجتمع نیشکر هفت تپه برای رسیدن به مابقی سنوات و مرخصی ذخیره خود (بر اساس ماده 34 و 35 قانون کار و رای شماره 3328 دیوان عدالت اداری) یک سال چانه‌زنی کردیم در عین حال با شورای تامین استان و نمایندگان صحبت کردیم اما به نتیجه نرسیدیم و تصمیم گرفتیم شکایت خود را در اداره کار ثبت کنیم اما با این وضعیت طول می‌کشد تا از راه قانونی بتوانیم به حق خود برسیم.

او گفت: در عین حال رئیس یکی از شعب هیات تشخیص این شهرستان در پاسخ به شاکیان اعلام کرده که استناد به رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و نامه اداره کارشهرستان جهت ملزم کردن کارفرمای نیشکر هفت تپه به پرداخت سنوات و مرخصی ذخیره با مزایا و حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی برای آیتم ایاب و ذهاب، سند معتبری جهت صدور رای موافق نمی‌باشد و می‌بایست شخصا از سازمان تامین اجتماعی بنام شاکی درخواست ارائه بشود که امری محال و در صورت موافقت سازمان تامین اجتماعی جهت صدور استفساریه شخصی چون لازم است از طریق اظهارنامه در دایره‌های قضایی صورت گیرد زمانبر بوده و به زمان صدور رای هیات نخواهد رسید.

*ادامه اذیت وآزار کارگران حق طلب شرکت مخابرات استان گیلان با عدم پرداخت بموقع حقوق بدنبال اخراج وتبعید

روز شنبه 10 اردیبهشت،جمعی از کارگران شرکتی حق طلب مخابرات گیلان از عدم پرداخت حقوقِ فرودین‌ ماه خود وهمکارانشان خبر دادند.

آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند:در حالیکه حقوق تمام نیروهای مخابرات ایران پرداخت شده، حقوق نیروهای مخابرات گیلان به دلیلِ اعتراضاتِ آن‌ها پرداخت نشده است.

این نیروها ماه‌هاست در اعتراض به وضعیتِ قرادادهای خود، عدم اجرای طرح طبقه‌بندیِ مشاغل و معوقاتِ بیمه‌ای مخابرات به سازمان تامین اجتماعی معترض هستند و تجمعاتی نیز برای مطالبات خود انجام داده‌اند.

آنها افزودند:در پیِ این اعتراضات و همچنین‌ عدم امضای قرادادِ یک‌طرفه توسط پرسنل، مخابرات گیلان قراداد سه نفر از فعالان کارگری را تمدید نکرد و همچنین یک نفر از این نیروها را به یکی از شهرستان‌های راه دور فرستاد. این وضعیت منجر به این شد که نیروهای گیلان، اوایل اردیبهشت ماه به مدت 4 روز دست از کار بکشند.

آنها ادامه دادند: در حالیکه مسئولان همواره بر مطالبه‌گری تاکید دارند اما نتیجه‌ی مطالبه‌گری برای کارگران مخابرات گیلان، پرداخت نشدنِ حقوق و حذف سه نفر از فعالان کارگری و تبعید یکی از آن‌ها بوده است.

*مجموعه ای درباره بگیر وبند های فرهنگیان کنشگر در آستانه تجمع 11 اردیبهشت بنقل از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران :

1- اسکندرلطفی سخنگوی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:

قانون اساسی به صراحت حق تجمعات اعتراضی را به رسمیت شناخته است با این وجود در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ، امروز ماموران امنیتی با یورش به منزل چند فعال صنفی ضمن ضبط وسایل الکترونیک آنان ، این فعالین را بازداشت کرده‌اند که تا این لحظه سه نفر از افراد بازداشت شده را به بازداشتگاه اوین تهران منتقل کرده‌اند

رسول بداقی ، جعفر ابراهیمی ، محمد حبیبی ، علی اکبر باغانی از جمله کسانی هستند که صبح امروز بازداشت شده‌اند و دهها همکار دیگر از نقاط مختلف کشور احضار شده اند

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان متشکل از تشکل‌های قانونی و برآمده از آرای معلمان اقصا نقاط کشور است که بنا به اراده جامعه معلمان برای طرح خواسته‌های به حق آنان فراخوان تجمع اعتراض داده است

این شورا بار دیگر تاکید می کند جنبش اعتراضی معلمان قائم به هیچ شخصی نیست و اعتراضات معلمان متاثر از خواست و اراده تک تک جامعه فرهنگیان است

شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن برخوردهای امنیتی و سرکوب فعالان صنفی ، فرهنگیان را به حضور حداکثری در تجمع های اعتراضی 11 اردیبهشت دعوت می‌کند و به دولتمردان هشدار می دهد که روند قبیح و شرم آور پرونده سازی و ارعاب معلمان را متوقف کند ویاد آور می شود دو دهه سرکوب معلمان نه تنها آنان را وادار به عقب نشینی نکرده که همواره بر تعداد معترضین در کف خیابان افزوده است

2- خبرهای اولیه حاکی از آنست

امروز صبح چهار تن از اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران)،علی اکبرباغانی، رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفرابراهیمی بازداشت شدند.

3- رسول بداقی بازداشت شد.

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت؛ ساعت ۶ و نیم صبح ؛ ۵ نفر از پلیس امنیت به زور وارد منزل شدند و بعد از شکستن شیشه با پتک و بهم ریختن طبقه بالا ؛ رسول بداقی را بازداشت کردند .

4- امروز ساعت ۷ صبح ۶ نفر مامور امنیتی به منزل شخصی محمد حبیبی سخنگوی کانون صنفی معلمان هجوم بردند و با شکست وسایل و برخورد خشن، کلیه وسایل الکترونیک همسرش را اعم از لبتاب و گوشی و.... را ضبط کردند و با خود بردند.

5- بنابر اطلاعات موثقی که به کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران رسیده است در جریان دستگیری معلمان ماموران امنیتی حکمی مبنی بر بازداشت جعفر ابراهیمی نداشتند و تنها حکم ضبط وسایل شخصی ایشان را داشتند لازم به ذکر است جعفر ابراهیمی در حال حاضر به صورت غیرقانونی در بازداشت به سر میبرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن این بازداشت ها، خواهان آزادی تمام معلمان زندانی به ویژه آقایان رسول بداقی،جعفرابراهیمی،محمد حبیبی و علی اکبر باغانی است.

سرکوب و بازداشت معلمان نمی‌تواند در اراده معلمان خللی ایجاد کند و ما تا تحقق مطالبات به خیابان خواهیم آمد.

6- در پی ادامه فشارها بر جامعه معلمان، در آستانه برگزاری تجمع سراسری معلمان در روز یازدهم اردیبهشت، امروز ۱۴۰۱/۲/۱۰ آقای صلاح سرخی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان (سقز و زیویه) بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. پیش از بازداشت ماموران امنیتی به منزل این فعال صنفی یورش برده و، وسایل شخصی ایشان از جمله یک تلفن همراه، هارد، سیم کارت و اسناد شخصی وی را ضبط کردند.

لازم به ذکر است صبح امروز آقای سرخی به پلیس امنیت شهرستان سقز احضار شده بود بعد از مراجعه و بازجویی مقدماتی به بازپرسی فرستاده شد سپس با همراهی گروهی از فرهنگیان شهرستان سقز آزاد شد.

*هجوم ماموران وزارت اطلاعات یک روز مانده به روز جهانی کارگر به منزل حسن سعیدی و داود رضوی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد

شنبه ۱۰ اردیبهشت ماموران وزارت اطلاعات یک روز مانده به روز جهانی کارگر به منزل حسن سعیدی و داود رضوی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد هجوم بردند. در ساعت ۱۸ ماموران به منزل حسن سعیدی مراجعه کرده و در حالی که همسر و فرزند کوچک ایشان تنها در منزل بودند با تهدید وارد منزل شدند و با تفتیش منزل گوشی تلفن همراه، فلش مموری، دو هارد کامپیوتر، سی‌‌دی، کتاب و پرونده‌های کارگران را با خود بردند. در مراجعه به منزل ایشان همچنین کتبا به همسرشان ابلاغ کردند که ظرف پنج روز آینده به دادسرای اوین مراجعه نماید اما مامورین با تلفن به حسن سعیدی اطلاع دادند که ۹ صبح ۱۱ اردیبهشت به کمیته پیگیری وزارت اطلاعات مراجعه نماید در غیر اینصورت تحت پیگرد خواهد بود. همزمان ماموران وزارت اطلاعات به منزل داود رضوی دیگر عضو سندیکا مراجعه کردند که ایشان و خانواده در منزل نبودند با این وجود ماموران اهالی ساختمان را تحت فشار قرار دادند و بنابر اطلاع، ماموران تا ساعت‌ها جلو منزل ایشان ایستاده بودند.

در روزهای منتهی به روز جهانی کارگر نهادهای امنیتی با بسیاری از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد تماس تهدید آمیز گرفته‌اند و پیامک‌های تهدید آمیز ارسال کرده‌اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تهاجم ماموران وزارت اطلاعات منزل اعضای خود حسن سعیدی و داود رضوی همچنین تماس‌های تهدید آمیز و ارسال پیامک تهدید آمیز به بسیاری از اعضای خود را محکوم می‌کند و خواهان رفع آزار و اذیت و تهدید نهادهای امنیتی از اعضای سندیکا و مختومه شدن پرونده‌های قضایی علیه اعضا سندیکا می‌باشد.

*مجموعه ای دیگر ازبگیروببندها در آستانه اول ماه مه روز جهانی کارگربنقل از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران:

1- احضار چهار نفر دیگر از معلمان سنندج

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت مجید کریمی، فاطمه زندکریمی، مختار اسدی و رضا مرادی از معلمان و فعالین صنفی سنندج توسط اداره اطلاعات احضار شدند.

این معلمان در محل اداره آموزش و پرورش سنندج توسط مأموران وزارت اطلاعات در رابطه با تجمع روز ۱۱ اردیبهشت مورد بازجویی قرار گرفتند.

2- عثمان اسماعیلی بازداشت شد

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت حدود ۱۱ نفر از ماموران لباس شخصی ساعت ۱۰ صبح به منزل شخصی عثمان اسماعیلی یورش می برند و ضمن تفتیش منزل ایشان تعدادی وسائل شخصی او را با خود به می برند.

بعد از تفتیش منزل ساعت ۳ بعدازظهر در حالیکه عثمان عازم منزل بوده توسط نیروهای امنیتی بازداشت و تحویل دادگستری می دهند.

قاضی کیشک با قرار وثیقه ایشان را روانه زندان کرد.

قابل ذکر است که ماموران امنیتی تمام آپارتمانی که مربوط به همسایه های عثمان اسماعیلی است را مورد تفتیش قرار دادند.

3- احضار‌ آرمین‌شریفه‌ به‌ ستاد‌خبری سنندج

روز جمعه ۹ اردیبهشت آرمین شریفه از فعالین کارگری شهر سنندج با وجود شرایط بیماری و قرنطینه شش ماهه به ستاد خبری اداره اطلاعات احضار شد و پس از بازجویی دو ساعته با محوریت روز جهانی کارگر و تهدید بر عدم حضور در فعالیت های اجتماعی آزاد گردید.

‏4-احضار هاجر سعیدی و عبدالله خیر آبادی فعالین کارگری به اطلاعات سنندج

امروز شنبه ۱۰ اردیبهشت هاجر سعیدی و عبدالله خیر آبادی فعالین کارگری به اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی وتهدید قرار گرفتند.

5-احضار دلیر نصر الهی به اداره اطلاعات سنندج

امروز شنبه فعال کارگری دلیر نصر الهی به اداره اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.سپس بعد از بازجویی وتهدید به عدم شرکت‌در روز جهانی کارگر اورا آزاد کردند.

6-احضار زاهد مرادیان فعال کارگری به اداره اطلاعات سپاه

طی تماسی تلفنی در روز ۸ اردیبهشت با زاهد مرادیان فعال کارگری واحضار او به اداره اطلاعات سپاه ودر تاریخ ۹ اردیبهشت زاهد مرادیان به اطلاعات مراجعه و مورد بازجویی قرار گرفت وسپس بعد از بازجویی آزاد شد.

7- الوار قلی‌وند ، امروز ۱۰ اردیبهشت بە شعبە یک اجرای احکام دادسرای قدس احضار و جهت تحمل ۳ سال حبس روانەی زندان اوین شد.

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در حمایت از اعتراضات دانشجویی

دانشگاه سنگر توامان علم و آزادی است.متاسفانه در سرزمین ما کسانی دوست دارند این نهاد حیات بخش به گورستانی ساکت و صامت تبدیل شود.مطلوب این عده و دانشجوی الگو، دانشجویی مطیع،منقاد وساکت است که نه بر جهل بشورد و نه بر ظلم بخروشد.با همه ی این تلاش های نافرجام، دانشجویان سرزمین ما همواره تلاش کرده اند تا از استقلال این نهاد در برابر ارکان قدرت، پاسبانی کنند و در این راه بسیاری از آنها با هزینه هایی چون ستاره دار شدن،اخراج، زندان های طولانی و سرکوب هایی چون تیر ۷۸ و سرکوب خرم آباد در سال ۷۹ مواجه شده اند اما با همه ی این فشارها،دانشجویان این شاگردان دیروز آموزگاران و معلمان حق طلب،پیوسته در مسیر آزادی خواهی و عدالت طلبی گام برداشته اند.در روزهای اخیر دانشجویان علم و صنعت در اعتراض به هتک حرمت و کتک کاری یکی از دوستان خود توسط نهاد حراست، دست به تجمعی مسالمت آمیز زدند و خواهان آن شدند که نهاد حراست، حریم حرمت دانشجویان را نگه دارد. این تجمع با حمایت دانشجویان دانشگاه های دیگر نیز مواجه شد.

ما معلمان به حکم رسالت معلمانه و نگرانی از یاسی که در بسیاری از شاگردان نخبه و آینده هراسی آنها می بینیم،به تصمیم سازان و دست اندرکاران حکومتی هشدار می دهیم چنین وضعیتی برای آینده این سرزمین به شدت خطرناک و آسیب زا بوده و نه تنها موجب سلب سروری کردن دانش در همه ی امور می شود،بلکه این تلاش نامبارک در نخبه کشی و دانشجو ستیزی، روندی جز سکان داری جهل بر حوزه های کاملا علمی و تخصصی را در پی نخواهد داشت.طبق تحلیل مجله اکونومیست و بر اساس داده‌های صندوق بین‌المللی پول، ۹۶ درصد از اختراع‌های ثبت شده توسط نخبگان ایرانی مقیم خارج تنها بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ ثبت شده است.دبیر کل انجمن استعدادهای برتر ایران در مصاحبه با رسانه ها عنوان نموده که طی بیست سال اخیر یعنی از آغاز دهه هشتاد تا پایان دهه نود،از ۸۶ مدال آور ایرانی در المپیادها ۸۲ نفر آنها از ایران مهاجرت کرده اند.دردناک تر اینکه در این میان علی یونسی دارنده مدال طلا المپیاد نجوم و امیر حسین مرادی دارنده مدال نقره المپیاد نجوم کشور که دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف هستند،پس از دو سال نگهداری در زندان و شرایط بسیار سخت، دادگاه آنها در ابهامات زیادی و بر خلاف اصول قانون اساسی که مورد اعتراض بسیاری از حقوقدانان قرار گرفته، برگزار شد. چگونه ممکن است معلمان ایران شاهد این صحنه های دردناک برای بهترین فرزندان خود باشند و خون دل نخورند؟ زیباترین صحنه های کلاس درس و آرزوی معلمانه، تماشای جلوه های دانشمندانی است که از کلاس های درس معلمان، به مراکز عالی و دانشگاه ها می کوچند.حال وقتی که می بینند،فرزندان تحصیل کرده و شاگردان دیروزشان، یا در وطن خویش غریبند و یا در غربت سرزمین های دیگر به ناچار باید روزگار بگذرانند،چه احساسی جز اندوه سرشار می تواند گریبان چاک کن‌ روزگار پر رنج و شکنجشان گردد؟

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن برخوردهای صورت گرفته با دانشجویان کشور و حمایت از اعتراض های دانشجویان، خواهان مختومه شدن پرونده سازی ها برای دانشجویان معترض و آزادی دانشجویان در بند به ویژه آزادی علی یونسی و امیر حسین مرادی و برگزاری دادگاه آنها و همه فعالان صنفی و مدنی و سیاسی در شرایط علنی مطابق اصل ۱۶۵ قانون اساسی است.هیئت منصفه واقعی در جامعه قضاوت افکار عمومی و وجدان جمعی ملی است.در موارد متعدد ما شاهد بوده ایم که احکام صادر شده برای معلمان،کارگران،دانشجویان و فعالان مدنی و سیاسی هرگز نتوانسته رضایت عمومی را فراهم آورد و جامعه را ملزم به پذیرش این احکام نماید.به ویژه در شرایطی که بسیاری از غارتگران مورد حمایت فرادستان حکومتی قرار می گیرند، این تبعیض و دوگانگی بیشتر خود را نشان می دهد.شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در پایان، هشدار معلمانه و آموزگانه خود را با صدای رسا اعلام می دارد:

دانشجویان چراغ بیداری جامعه اند این چراغ خاموش شدنی نیست.ریشه اعتراض را نه در دانشجو که در سیاست های نادرست و تصمیم های نادرست ببینید و راه حل آموزگارانه ما این است که از هر چه تا کنون عمل کرده اید،دست بکشید و هر آنچه را که از انجام آن با وجود همه هشدارها و انذارهای دلسوزان جامعه سرباز زده اید، در دستور کار قرار دهید. غیر از این مسیر برای خروج از وضعیت نامتلاطم کنونی، راه حل دیگری را نمی توان متصور بود.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید