اعتراضات کارگران کک سازی طبس و ذوب آهن خزر، و اعتصاب در لیدوم آذرستان رژون صنعت  جاسک

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

امروز ۲۸ بهمن کارگران کارخانه کک‌سازی طبس در اعتراض به محقق نشدن وعده‌ها برای افزایش دستمزدهایشان باردیگر دست به تجمع زدند.  تجمع قبلی این کارگران در همین رابطه در چهارم بهمن ماه بود..  کارخانه کک‌سازی طبس از زیرمجموعه شرکت توسعه معادن و فلزات است.

 در این روز همچنین کارگران کارخانه ذوب آهن فولاد خزر گیلان بار دیگر در اعتراض به تعطیلی شرکت و عدم پرداخت طلبهای مزدی خود و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی شان مقابل در ورودی کارخانه تجمع کردند. بنا بر خبرها این کارگران دو ماه مزد و حق بیمه خود را طلب دارند. تجمع قبلی این کارگران در همین رابطه در ۲۳ بهمن برگزار شد.
آخرین خبر مربوط به اعتصاب کارگران شرکت " لیدوم آذرستان رژون صعت"  واقع در جاسک بدلیل عدم پرداخت معوقات مزدی شان است.   
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۸ بهمن ۱۴۰۲،  ۱۷  فوریه ۲۰۲۴

 

 

اخبار نفت:شماره ۸۶
تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث مقابل ساختمان رئیس جمهوری اسلامی  و در شرکت ملی حفاری نفت
صبح امروز شنبه ۲۸ بهمن شمار قابل توجهی از کارگران ارکان ثالث که از شهرهای مختلف به تهران رفته بودند برای پیگیری مطالبات خود مقابل نهاد رئیس جمهور حکومت اسلامی تجمع کردند. در همین رابطه همزمان کارگران شرکت ملی حفاری در جنوب نیز در محل کار خود تجمع داشتند و با  در دست داشتن بنرهایی که خواستهایشان بر روی آن نقش بسته بود، صدای اعتراض خود را بلند کردند.  
حذف کامل شرکتهای پیمانکاری واسطه تامین نیروی انسانی، اصلاح و اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل، بهره مندی از مزایا بدون تبعیض در پرداخت، مانند گاز کارت و بن کارت و استفاده از امکانات رفاهی - اجتماعی برابر با سایر ارکان نفت و... مطالبات فوری اعلام شده این کارگران است. 
حذف دلالان و پیمانکاران بی خاصیت و زالو صفت که بخش مهمی از دستمزد کارگران را به جیب می زنند، یک خاصیت سراسری کارگران در صنعت نفت است و بخشهای مختلف کارگران با اعتراضات خود بر این خواست پافشاری میکنند. همچنین اعتراض به پرداختها و حقوقهای نازل و تبعیضات در پرداختها نیز یک محور اعتراضات این کارگران است. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۸ بهمن  ۱۴۰۲،  ۱۷ فوریه ۲۰۲۴

 


تجمعات اعتراضی پرستاران در چندین شهر
پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن
امروز شنبه ۲۸ بهمن ماه پرستاران در چندین شهر در اعتراض به سطح نازل حقوقها  و پرداخت ناچیز تعرفه ها و تبعیض در پرداخت ها و نیز شرایط سخت کاری خود و عدم پاسخگویی به مطالباتشان تجمع و اعتراض کردند. بنا بر گزارشات تا کنونی این تجمعات در شهرهای اهواز، شیراز، بوشهر، یزد، البرز، و قم، صورت گرفت. در این اعتراضات پرستاران از جمله شعار میدادند: پرستار داد بزن حقتو فریاد بزن.
در یزد جمعی از معلمان بازنشسته با شرکت خود در تجمع پرستاران آنها را در این حرکت اعتراضی همراهی کردند. این حرکت تحسین آمیز معلمان بازنشسته الگویی از همبستگی مبارزاتی بین بخش های مختلف جامعه است.  
شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران قبلا طی  بیانیه ای خواستهای فوری پرستاران را اعلام کرده است.  بندهای اول و دوم  آن به مطالبه افزایش حقوقها و اجرای کامل تعرفه های پرستاران اختصاص دارد و در آن چنین آمده است:
"بند۱-افزایش حقوقها متناسب با میزان واقعی نرخ تورم و رشد روز افزون آن با توجه به خط  فقر سی میلیونی، دریافتی هیچ پرستاری نباید از سی میلیون کمتر باشد.
۲_ اجرای درست و غیر سلیقه ای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بدور از هرگونه تبعیضی   و روشن بودن موازین محاسبه تعرفه گذاریها ترمیم دریافتی پرستاران بابت این تعرفه گذاری ها از زمان اجرا گذاشته شدن آن".
در این بیانیه بر کاهش فشار بر روی پرستاران از طریق استخدام پرستاران به میزان کافی، حذف اضافه کاری های اجباری، بالا بردن استاندارد و شرایط ایمنی و بهداشتی کار تاکید شده است. 

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۸ بهمن ۱۴۰۲،  ۱۷  فوریه ۲۰۲۴

 

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده

۱- اخبار اعتراضات کارگری
-روز ۲۸ بهمن پرستاران برای پیگیری خواستهایشان در چندین شهر از جمله در اهواز در مقابل استانداری دست به تجمع زدند. سطح نازل حقوقها و تبعیض در پرداخت تعرفه های پرستاران و سطح ناچیز آن و شرایط دشوار کاری و اضافه کاری های اجباری از جمله موضوعات اعتراضات پرستاران است. 
-در روزهای ۲۴ و ۲۵ بهمن کارگران گروه ملی فولاد اهواز در تمامی بخشهای این مجتمع سه هزار نفره در اهواز  دست به اعتصاب زدند. روز دوشنبه ۲۳ بهمن ماه نیز گروههایی از این کارگران دست به اعتصاب زده و در مقابل ساختمان معاونت امور اجتماعی تجمع کردند. کارگران گروه ملی همچنان پیگیر مطالباتشان هستند. این اعتراض در پی مهلت چند روزه کارگران به مدیریت برای پاسخگویی به مطالباتشان صورت گرفت. دلیل این دور از اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز، عملی نشدن خواستهای کارگران و وجود کمبودها و نواقص و ایرادات اساسی در برخی آیتم های طرح طبقه بندی مشاغل و مطالبه همسان سازی دستمزدها با شرکت های فولادی مشابه و همجوار است. کارگران اعلام کرده اند که تا زمانی که خواستهایشان عملی نشده به اعتصاب ادامه میدهند. 
- روز ۲۴ بهمن کارگران شرکت پتروشیمی فارابی نیز در اعتراض به وضع بد معیشتی و کاری خود دست به تجمع و اعتصاب زدند. 
- روز ۲۴ بهمن گروههایی از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق سراسر کشور از جمله از خوزستان  در اعتراض به سطح نازل حقوقها و مصوبه لایحه بودجه مبنی بر افزایش فقط ۲۰ درصد دستمزد خود   مقابل شورای نگهبان تجمع کردند. بر اساس برنامه بودجه سال ۱۴۰۳ دولت رئیسی، حداقل دستمزدی که شورایعالی کار تعیین میکند دیگر شامل حال کارگران مشمول قانون کار شاغل در شرکت های دولتی و بطور مشخص کارگران دولتی شاغل در توانیر نمیشود. این مصوبه تعرضی به زندگی جمعیت بزرگی از کارگران است و بر اعتراض خشم آنان دامن زده است. این کارگران در بیانیه ای به این موضوع اعتراض کرده و میگویند که اجازه نمیدهند که حقوقشان پایمال شود و از بالای سرشان بر سر مزد آنان تصمیم گیری شود. کارگران میگویند اگر خط فقر سی میلیون است مزد آنها باید بیشتر از این رقم باشد. آنها بر درمان رایگان و تحصیل رایگان برای همه کارگران به عنوان حقوق اجتماعی همه مردم تاکید کرده اند.
- روز سه شنبه ۲۴ بهمن ماه بازنشستگان کشوری از جمله معلمان بازنشسته برای پیگیری اعتراضاتشان در چند شهر از جمله در اهواز در مقابل صندوق بازنشستگی دست به تجمع زدند. در این تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی نیز همراه بودند. شعارهای برجسته این بازنشستگان عبارت بودند از: "اتحاد اتحاد علیه ظلم و فساد"، "یک اختلاس  کم بشه، مشکل ما حل میشه"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد"  ، و "معلم زندانی آزاد باید گردد".
-روز دوشنبه ۲۳ بهمن روز تجمع سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات در شهرهای مختلف بود و در این روز این بازنشستگان در اهواز  نیز در اعترض به وخامت هر روز بیشتر معیشت خود و برای پیگیری مطالباتشان در برابر شرکت مخابرات استان خوزستان تجمع کردند.  اتحاد اتحاد علیه ظلم و فساد شعار برجسته این تجمعات بود .  بازنشستگان از جمله شعار میدادند:‌"۱۴ سال خیانت، سهامدار! خجالت!"
-روز ۲۳ بهمن بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش که از شهرهای کرخه، شوش و هفت تپه جمع شده بودند برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند. و با فریاد شعارهایشان صدای اعتراض خود را علیه فقر و فساد و بی تامینی بلند کردند.

۲-خطر اعدام تعدادی از زندانیان سیاسی در خوزستان
در پی افزایش اعدامها ا زسوی حکومت اسلامی برای جلوگیری از به خیابان آمدن دوباره مردم در خوزستان نیز اعدام همچنان جان شماری از زندانیان را تهدید میکند. 
از جمله  بنا بر خبرها عباس کورکوری معروف به مجاهد کورکور از بازداشت‌شدگان انقلاب زن زندگی آزادی  در ایذه و عباس دریس از بازداشت شدگان خیزش مردمی در سال ۹۸ از شاهدین کشتار حکومت در نیزارهای ماهشهر در خطر اعدام فوری هستند. بنا بر اخبار منتشر شده ده روز دیگر به #مادر و فرزندان عباس دریس ملاقات داده اند. نگرانی ها از است است که  این دیدار حکم ملاقات آخر پیش از اعدام را داشته باشد. مجاهد کور کور از زمان بازداشت در ۲۹آذر ۱۴۰۱ تاکنون در یکی از سلول های انفرادی زندان شیبان در اهواز بسر می‌برد. او  از اسفند سال گذشته از  تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم مانده است. 
کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری، واحد خوزستان 
۲۸ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷ فوریه ۲۰۲۴

 

از حق وکلا و حق وکالت آزادانه برای زندانیان دفاع کنیم

محمدرضا کارگر پیشه‌مقدم، وکیل پرونده بازداشت‌شدگانِ مراسم سالگرد مهرشاد شهیدی‌نژاد، روز ۲۵ بهمن بازداشت شد.

خسرو علیکردی، وکیل بسیاری از زندانیان سیاسی به اتهام نشر اکاذیب، عدم حفظ اسرار و فعالیت تبلیغی به نفع گروه‌های مخالف نظام به یک سال حبس، دو سال اقامت اجباری در شهرستان نهبندان، دو سال منع از وکالت، دو سال ممنوعیت از خروج کشور و ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی، محکوم شده و روز ۲۸ بهمن روانه زندان میشود. 

روز ۱۸ بهمن نهادهای امنیتی حکومت مانع برگزاری پنجاه و دومین همایش اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری (اسکودا) شدند. از روز قبل از برگزاری این نشست، دو نهاد حکومتی با ارسال نامه ای با عنوان "دادنامه شعبه ۵ دادگاه عالی انتظامی قضات" درباره جایگاه قانونی اسکودا و انتخابات آن و همچنین نامه معاونت حقوقی قوه قضائیه خواستار لغو انتخابات این تشکل شده بودند. 

بدنبال این مساله و برای تحت فشار قرار دادن بیشتر وکلا، در روز ۲۴ بهمن شعبه ۶۳ تعزیرات حکومتی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلا را به اتهام گرانفروشی در برگزاری آزمون وکالت به ۱۲۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد و صدا و سیمای حکومت نیز موجی از تبلیغات علیه اسکودا به راه انداخت. 

اینها گوشه‌های کوچکی از فشارهای نهادهای سرکوب حکومت علیه وکلا تنها در عرض چند روز گذشته است. تهدید و دستگیری وکلا با شروع انقلاب زن زندگی آزادی در شهریور سال ۱۴۰۱ ابعادی بی‌سابقه گرفت و بیش از صد نفر از وکلا در این فاصله بازداشت شده و یا علیه آنها پرونده‌سازی شده است. سه وکیل دادگستری، مریم آروین، نرگس خرمی‌فرد و محبت مظفری در جریان انقلاب بازداشت شده و پس از بازداشت بطور ناگهانی جان باختند. روز ۲۰ شهریور ۱۴۰۱، ارگان‌های سرکوب حکومت به تجمع وکلا در تهران بطور وحشیانه حمله کرده و تعدادی را دستگیر کردند. صالح نیکبخت، وکیل خانواده مهسا (ژینا) امینی، در بازگشت از مراسم جایزه حقوق بشر اتحادیه اروپا روز ۲۱ دی‌ماه مورد بازجویی قرار گرفت و گذرنامە و موبایل او به همراه لوح یادبود پارلمان اروپا توقیف شد. مدتی قبل از این سفر نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و دو سال منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده بود. فرزانه زیلابی وکیل کارگران هفت‌تپه به یک سال و نیم زندان محکوم شده است. مهدخت دامغان‌پور، یکی از وکلای محمد قبادلو که به برخی از ایرادات در پرونده او اشاره کرده بود، به قوه قضاییه احضار شده، بسیاری دیگر از وکلا نیز حکم زندان دارند و یا از وکالت محروم شده‌اند و وکلایی مانند امیرسالار داودی هم اکنون در زندان به سر میبرند. 

این فشارها نه تنها به منظور مرعوب کردن و محدود کردن فعالیت وکلا بعنوان یک بخش معترض جامعه، بلکه مستقیما بخشی از پروژه سرکوب زندانیان سیاسی و فعالینی است که احضار شده و مورد بازجویی قرار میگیرند. فعالین بسیاری امکان تعیین وکیل انتخابی ندارند و از کوچکترین روزنه‌ای حتی در چهارچوب قوانین ظالمانه جمهوری اسلامی برای دفاع از خود محروم شده‌اند. 
بسیاری از وکلا شجاعانه به افشای تهدیدات و فشارها پرداخته و به سرکوب وکلا اعتراض کرده‌اند. دفاع از این وکلا دفاع از یک قشر معترض جامعه و دفاع از زندانیان سیاسی و فعالین سیاسی است. دفاع از زنان و دانشجویان، کارگران، معلمان، خانواده‌های دادخواه و همه مردمی است که بدلیل اعتراض و اعتصاب احضار و دستگیر میشوند و در بیدادگاه‌های حکومت مورد بازجویی قرار گرفته و محاکمه میشوند. در یک کلام دفاع از وکلا و حق وکالت برای زندانیان دفاع از اعتراض و انقلاب علیه جمهوری اسلامی است. 

باید به احضار وکلا و اذیت و آزار آنان و محرومیت از وکالت خاتمه داده شود. کلیه وکلای زندانی باید فورا آزاد شوند و پرونده‌های مربوط به آنها به دور ریخته شود. وکالت و اطلاع رسانی در مورد معترضینی که احضار شده و مورد بازجویی قرار میگیرند، حق وکلا و گرفتن وکیل انتخابی حق زندانیان است. همه مردم معترض، کارگران و دانشجویان، معلمان و دادخواهان، نویسندگان و کلیه تشکل‌های مردمی و آزادیخواه را فرامیخوانیم به هر شکل که میتوانند از حق آزادانه وکالت و از حقوق وکلا به دفاع برخیزند. همچنین از کلیه نهادهای مدافع حقوق بشر، کانون وکلای اروپا و سایر نهادهای جهانی وکلا میخواهیم که فعالانه جمهوری اسلامی را برای آزادی وکلای زندانی و حق وکالت آزادانه آنها تحت فشار قرار دهند.  

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۷ بهمن ۱۴۰۲، ۱۶ فوریه ۲۰۲۴