۳ تیر : تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد و معلمان در تهران - اخبار نفت و چند خبر دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

حزب کمونیست کارگری ایران: کارگر زندانی، معلم زندانی آزاد باید گردد. امروز یکشنبه سوم تیرماه مثل هفته های قبل بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد برای پیگیری مطالبات خود دست به تجمع زدند و در جاهایی راهپیمایی کردند. تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش، اهواز، تهران، رشت  و کرمانشاه برگزار شد. در کرمانشاه بازنشستگان مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع داشتند.

در این تجمع اعتراضی مثل همیشه بنرهای بازنشستگان با شعارهایی علیه فقر و بی تامینی و با تاکید بر اتحاد و همبستگی و حق داشتن معیشت انسانی قابل توجه بود. بازنشستگان شعار میدادند:"عدالتی ندیدیم، ما دیگه رای نمیدیم"، "مناظره چه خوبه، اما همش دروغه"، "آقازاده امریکاس، تورمش مال ماست"، "روسری رو رها کن ، فکری بحال ما کن"، "  معلم زندانی آزاد باید گردد"، "کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "گرانی تورم، شکسته پشت مردم"، و "درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید".  خودروهایی که از جلوی صف بازنشستگان عبور میکردند با بوق زدن مکرر حمایت خود را اعلام میداشتند و این صحنه را در شهرهای دیگر نیز شاهد بودیم.
در شوش بازنشستگان در گرمای سوزان تابستانی  از شهرهای کرخه، کارون و شوش جمع شده و  در مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع و راهپیمایی کردند.  در این حرکت اعتراضی بازنشستگان دراعتراض به فقر و فساد و گرانی شعار میدادند:"نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت"،  "یخچال بازنشسته، خالی تر از همیشه"، "حقوقه نصف نیمه سکوت کنی همینه"، "تورم اسفبار حاکم شده بر بازار"، "فقط کف خیابون بدست میاد حقمون"، "بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن"، و "ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما".  
در تهران یکی از بازنشستگان در رابطه با وضع بد معیشتی و سطح نازل حقوقها سخنرانی کرد.  در این تجمع اعتراضی بازنشستگان با شعار "کارگر زندانی آزاد باید گردد"،  "معلم زندانی آزاد باید گردد" صدای اعتراض خود را علیه سرکوبگری های حکومت بلند کردند.
در این روز بازنشستگان صنایع فولاد نیز مثل هر هفته در شهرهای اصفهان، اهواز و قائمشهر تجمع داشتند.  در اصفهان بازنشستگان با راهپیمایی و فریاد شعارهایشان صحنه پر شوری از اعتراض ایجاد کردند و در برابر صندوق بازنشستگی فولاد تجمع داشتند.  این بازنشستگان شعار میدادند:"فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن"، و " ظلم و ستم کافیه سفره ما خالیه".
تجمع بازنشستگان فولاد در اهواز در کیانپارس مقابل صندوق بازنشستگی بر پا شد. اعتراض بازنشستگان به فقر و بی تامینی، تبعیض ، فساد و چپاول و سرکوبگریهای حکومت است. اجرای همسان سازی ها و افزایش سطح آن به بالای  رقم سبد معیشت سی میلیونی، درمان و تحصیل رایگان و داشتن مسکن مناست و پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و احضار و دستگیریها و بساط چپاول و غارت مطالبات سراسری بازنشستگان است.
گفتنی است که روز گذشته نیز جمعی از معلمان و کارکنان وزارت آموزش و پرورش در اعتراض به شرایط بد معیشتی و شغلی خود مقابل این وزارت خانه تجمع داشتند و  شعار میدادند:"وعده وعید نمیخوایم، ما حقمون را میخوایم". 
حزب کمونیست کارگری ایران
۳ تیر ۱۴۰۳، ۲۳ ژوئن   ۲۰۲۴

 

 

 


اعتراضات معلمان علیه سیرک انتخاباتی حکومت و دو خبر دیگر
بخشهای مختلف مردم علیه نمایش انتخاباتی حکومت موضع گیری میکنند و ضدیت دست اندرکاران و شرکت کنندگان در این انتخابات کذایی با مردم را ابراز میدارند و این برای حکومت به یک معضل تبدیل شده است. 
در تازه ترین گزارش ۵۲۰ نفر از معلمان و فرهنگیان در بیانیه ای مشترک اعلام کردند که در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت نخواهند کرد. در این بیانیه آمده است: «شرکت در انتخابات را بدون نتیجه در حل مشکلات، و از همه بدتر عامل افزایش مشروعیت و انگیزه سرکوب بیشتر مطالبه گران و معترضان می‌دانیم.»
بنا به یک گزارش دیگر امروز دوم تیرماه بازنشستگان شرکت مس مقابل دفتر صندوق بازنشستگی  در شهر رفسنجان، در اعتراض به سطح نازل حقوقها و وضعیت بد معیشتی خود دست به تجمع زدند.
در این روز همچنین  مالکان زمین ها در شهرک خاوران ۲ در اعتراض به عدم تعیین تکلیف شان بعد از ۱۲ سال بلاتکلیفی و چپاولگریهای حاکم، مقابل استانداری آذربایجان‌شرقی تجمع کردند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ تیر  ۱۴۰۳، ۲۲ ژوئن   ۲۰۲۴

 

 

 

از خوزستان چه خبر؟
اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۲۷ خرداد تا ۱ تیر ۱۴۰۳
 جمعه ۱ تیر
- با توجه به هشدار قرمز هواشناسی خوزستان در خصوص افزایش دما به بالای ۵۰ درجه ساعت کار اداره‌ها برای دو روز فردا و پس فردا  از ساعت ۶ تا ۱۱ صبح اعلام شده است. خواست کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق و مجهز کردن مراکز کاری به دستگاههای مناسب سرمایشی و تسهیلات لازم برای همه مردم برای تاب آوردن در برابر گرمای ۵۰ درجه است. دولت در قبال سلامت و معیشت مردم مسئول است.
پنجشنبه ۳۱ خرداد
- کارگران کارخانه ی پتروشیمی سلمان فارسی، پیمانکاری مرادی، در اعتراض به سطح نازل حقوقها و در همراهی با کارزار سراسری ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت دست به اعتصاب زدند.  
- اهواز، امیدیه و آبادان با دمای ۵۰ درجه در فهرست گرم‌ترین شهرهای جهان در ۲۴ ساعت گذشته قرار گرفتند. این درجه از گرما در شرایط بی تامینی مطلق مردم و اجبار بسیاری از کارگران زندگی ای جهنمی را برای مردم در این شهرها و در استانی چون خوزستان ایجاد کرده است.
-  میلاد کمالی  کارگر ۳۰ ساله اهل روستای سراب یاس خرم‌آباد، در حین کار در کارگاه فولاد سراب چنگایی بر اثر نقص فنی جرثقیل و سقوط ناگهانی شمش آهن ۲۴ تنی بر روی سرش جان خود را از دست داد. واحد خوزستان به خانواده میلاد کمالی و همکارانش تسلیت میگوید. محیط های کار بخاطر عدم ایمنی و سودجویی سرمایه داران مفتخور که از اختصاص کمترین هزینه برای امنیت جانی و سلامتی کارگران دریغ میکنند، به قتلگاه کارگران تبدیل شده است. یاد او را با اعتراض علیه ناامنی محیط کار گرامی بداریم.
- حسن نعامی، زندانی عقیدتی اهل سنت محبوس در بند ۸ زندان مرکزی (شیبان) در اهواز، اخیراً دچار سکته مغزی شد و این حادثه منجر به اختلال در بینایی یکی از چشمان وی گردیده و ناتوانی در راه رفتن را به دنبال داشته است.حسن نعامی از اهالی شهرستان حمیدیه است که برای چهارمین بار بازداشت و زندانی شده است. او در سه مورد بازداشت قبلی با قرار وثیقه آزاد شده بود. اما  در بازداشت اخیر همچنان در وضعیت بلاتکلیفی به سر می‌برد. عدم وجود امکانات لازم پزشکی در زندان و ممانعت از اعزام حسن نعامی به بیمارستان خارج اززندان توسط مسئولین و مقامات امنیتی، زندگی او را به خطر انداخته است.
چهارشنبه ۳۰ خرداد
- هوشنگ آل محمدی، شهروند ایذه‌ای، در هشتم خرداد در منزل شخصی اش بازداشت و همچنان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه اهواز به سر می‌برد. او ۶۳ سال دارد. هوشنگ آل محمدی و تمامی زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
- دمای هوا در خوزستان روز سه‌شنبه نیز به ۵۰درجه رسید. به گزارش رسانه‌های حکومتی ۶روز تداوم دمای ۵۰ و یا بالاتر در این هفته در استان خوزستان طی ۱۰سال گذشته بی‌سابقه بوده است. روز دوشنبه ۲۸ خرداد دمای هوای امیدیه به ۵۱ درجه رسید. این درحالیست که بخش زیادی از مردم بدلیل مشکلات اقتصادی از تامین وسایل مناسبت سرمایشی محرومند. بعلاوه اینکه قطعی مرتب برق یک مشکل جدی در این شرایط گرمای جهنمی است. طبق گزارشات در این روز بدلیل گرمای شدید، کار در ادارات شهر اهواز عمدتا صورت دور کاری داشت. گزارشات از در پیش بودن ۵ روز جهنمی در  خوزستان خبر میدهد و هواشناسی این استان نسبت به وقوع دماهای ۵۰ درجه و بالاتر هشدار قرمز صادر کرد. براساس بخشنامه دولت، امتحانات پایان سال مدارس و دانشگاه‌ها بدون تغییر برگزار خواهد شد.  ضمن اینکه بانک‌ها، مراکز درمانی، خدمات‌رسانی، عملیاتی، امدادی، آتش‌نشانی و نوبت کاری از بخشنامه کار بصورت دورکاری مستثنی هستند و طبق روال عادی باید ارائه خدمات دهند. اما کارگران در این گرمای طاقت فرسا ناگزیر به کار هستند و در بسیاری از محیط های کاری کارگران حتی از آب سالم و خنگ و داشتن دستگاه مناسب تهویه هوا محروم هستند. سال گذشته در این مرکز شاهد از هوش رفتن شماری از کارگران بوده ایم. تجهیز محیط های کار به وسایل سرمایشی و تهویه سالم و آب آشامیدنی سالم و خنگ از مطالبات و حقوق اولیه کارگران است. بعلاوه اینکه دردمای بالای ۵۰ درجه گرما، کارگران باید با اخذ حقوق از کار مرخص شوند.
  سه شنبه ۲۹ خرداد
جوانان بیکار در شوش در چهل و هشتمین روز تحصن خود در مقابل دفتر کعب وعمیر نماینده شورای اسلامی در شهرستان شوش صدای اعتراض خود را به بیکاری و محرومیت از هر گونه تامینی بلند کردند. خواست این جوانان، برخورداری از کار و تامین معیشت است. تمامی کارگران بیکار و افراد بدون درآمد و یا کم درآمد باید از مقرری ماهانه مکفی یعنی رقمی بالاتر از سبد معیشتی ۳۰ میلیونی اعلام شده حکومت برخوردار باشند. درمان رایگان، تحصیل رایگان و داشتن مسکن حق همه مردم است.
- چندین تن از جوانان بازداشت شده انقلاب زن زندگی آزادی در ایذه توسط دادگاه انقلاب اهواز به زندان محکوم گردیدند. از جمله آنان یاسین موسوی دهموردی جوان ایذه ای و از بازداشت شدگان انقلاب زن زندگی آزادی به ۱۰ سال زندان، جریمه و مجازات‌های تکمیلی محکوم شد. و همچنین سایر جوانان معترض  به ۲ تا ۵ سال زندان محکوم شده‌اند. یاسین موسوی دهموردی در دی ماه ۱۴۰۱، پس از جریان قتل کیان پیرفلک و اعتراضات سراسری علیه این جنایت دستگیر شد  و پس از یک هفته حبس در بازداشتگاه سپاه ایذه آزاد گردید. او بار دیگر در روز سوم دی‌ماه ۱۴۰۲، همراه با ۵ تن دیگر از اقوام و دوستان خود در شهر ایذه دستگیر شد. این جوانان بعد از ۵ ماه بازداشت با تودیع وثیقه سنگین آزاد شدند. دادگاه انقلاب برای یاسین موسوی دهموردی بعنوان متهم ردیف اول وثیقه ۲ میلیاردی و برای بقیه بازداشت شدگان وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده بود.
دوشنبه ۲۸ خرداد
- روز ۲۸ خرداد جمعی از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اعتراض به ‌عدم بازگشت به کار خود و خلف وعده‌های داده شده مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند.  این کارگران بدنبال اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی  در پایان اسفندماه سال گذشته  و در اعتراض به سطح نازل حقوقها و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، از کار اخراج شدند.
- نجات انورحمیدی، معلم و زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران محکومیت ۱۵ ساله‌ی خود در زندان سپیدار اهواز است.  این معلم زندانی ۶۸ ساله از اختلال در عملکرد تیروئید، فشار خون، چربی خون و سردرد مزمن رنج می‌برد و هم اکنون هر دو چشم او دچار بیماری آب مروارید شده است. هم چنین به دلیل عدم رسیدگی دچار خونریزی هم شده است. علیرغم این وضعیت، نجات انور حمیدی از رسیدگی پزشکی لازم و اعزام به بیمارستان محروم مانده ودر طول دوران حبسش حتی یک روز مرخصی استعلاجی هم نداشته است. نجات انورحمیدی در سال ۹۷ با اتهام "هواداری از سازمان مجاهدین " و "تبلیغ علیه نظام" در شعبه‌ی چهار دادگاه انقلاب اهواز به ۱۵ سال حبس محکوم گردید.
- یحیی ناصری ، زندانی سیاسی، ۱۸ سال است که در زندان شیبان اهواز زندانی است. او با وجود بیماری و نیاز فوری به درمان تاکنون از حق درمان محروم بوده است. یحیی ناصری در سال ۱۳۸۴ بازداشت شد و  پس از ۹ ماه شکنجه به اعدام محکوم گردید و سپس این حکم پس از اعتراض به حبس ابد تغییر یافت. یحیی ناصری از بیماری هموروئید رنج می‌برد و نیاز فوری به درمان دارد. محمد نیازی مدیر داخلی زندان شیبان اهواز و مسئولان دیگر تا کنون مانع از درمان این زندانی سیاسی شده‌اند.
یحیی ناصری و چند زندانی سیاسی دیگر، در ماه‌های اخیر نسبت به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم اعتراض کرده بودند و به همین دلیل به دستور محمد نیازیاز، از مسوولین زندان، از حق ملاقات با خانواده و دسترسی به خدمات درمانی و بهداشتی محروم شدند. محرومیت از دارو و درمان بخشی از شکنجه های جنایتکارانه حکومت در زندانهاست.
یکشنبه ۲۷ خرداد
- بازنشستگان تامین اجتماعی برای پیگیری مطالباتشان بار  دیگر در  اهواز و  شوش دست به تجمعات اعتراضی زده و با فریاد شعارهایشان صدای اعتراض خود را، علیه فقر و بی تامینی و فساد و علیه سرکوبگریهای حکومت بلند کردند. در شوش بازنشستگان در گرمای سوزان و طاقت فرسای هوا از شهرهای کرخه، هفت تپه و شوش گرد آمده و مقابل سازمان تامین اجتماعی تجمع داشتند. در اهواز نیز بنرهایی با نوشته "شاغل و بازنشسته اتحاد ، اتحاد"، "لشکری، کشوری، تامین اجتماعی، اتحاد، اتحاد"، "درمان رایگان"، "معیشت ، منزلت ، حق مسلم ماست" برجستگی داشت.
- بازنشستگان فولاد در اهواز در این روز تجمع داشتند. این بازنشستگان با فریاد  "فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن" پیگیر مطالباتشان شدند  و اعتراض خود را به اختلاسها و دزدیها اعلام کردند.
۱ تیر ۱۴۰۳، ۲۱ ژوئن  ۲۰۲۴

 

 

 

اخبار نفت 2
اعتصاب بیش از سه هزار کارگر پروژه ای نفت در بیش از سی شرکت نفت و گاز
بیش از سه هزار کارگر پروژه ای نفت با دو مطالبه فوری افزایش حقوقها و ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت وارد اعتصاب شده اند. این کارگران قبلا اولتیماتوم داده بودند که اگر تا پایان خرداد ماه به مطالبات اعلام شده آنها پاسخ داده نشود اعتراضات گسترده خود را آغاز خواهند کرد. و  در ادامه این اولتیماتوم  فراخوان به اعتصابی سراسری داده اند. اولین جرقه های اعتصاب در سی ام خرداد زده شد و امروز یکم تیرماه دامنه اش به سی شرکت نفت و گاز کشیده شده است. 
در رابطه با این اعتراضات شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت مینویسد:  " روز ۳۱ خرداد در شرکتهای مختلفی همکاران با تحویل ابزارهای کار  وارد اعتصاب شدند.  بیش از سه هزار همکار در سی شرکت دست به اعتصاب زده اند و در شرکت های دیگر همکاران خود را برای  پیوستن به این کارزار آماده میکنند. افزایش حقوقها،  و ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت محور اصلی مطالبات ما کارگران است. ضمن اینکه گرمای شدید تابستانی آغاز شده و شرایط کار را بشدت غیر قابل تحمل کرده است و  مطالبات معیشتی ما و بهبودی خوابگاهها و غذاخوری ها و ... همچنان مطالبه ماست. ما کارگران پروژه ای پیمانی نفت خواستار برچیده شدن بساط پیمانکاران و خواستار مزد برابر در برابر کار برابر هستیم و این مطالبه سراسری در صنعت نفت است.  همین جا جا دارد از همه دوستان مختلف که در شکلگیری و قدرت بخشیدن به کارزار ما برای بهبود شرایط کار و معیشتی یاری میرسانند سپاسگزاری کنیم. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پروژه ای پیمانی نفت بیشترین تلاش خود را برای اتحاد سراسری کارگران پیرامون مطالبات اعلام شده مان به کار میبرد . شورای سازماندهی از همه همکاران پروژه ای پیمانی نفت درخواست میکند که با تمام قدرت به این اعتصابات بپیوندند. قدرت ما در اتحاد ماست".
حزب کمونیست کارگری قاطعانه از خواستها و اعتراضات کارگران پروژه ای پیمانی نفت حمایت کرده و همه کارگران پروژه ای را به پیوستن به این اعتصاب مهم و سراسری فرا میخواند. حزب همچنین بخش های دیگر کارگران شاغل در نفت را که خود مطالبات پاسخ نگرفته ای دارند و در مطالبات این کارگران شریک هستند به حمایت و همراهی با این اعتصابات فرا میخواند. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۱ تیر  ۱۴۰۳، ۲۱ ژوئن   ۲۰۲۴

 

اخبار نفت ۳
ادامه تجمعات اعتراضی کارگران رسمی نفت در شرکت فلات قاره در لاوان  

روز ۱ تیر کارگران رسمی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان برای پیگیری مطالباتشان دست به تجمع زدند. 
اهم مطالبات کارگران رسمی نفت عبارتند از: حذف نفوذی‌ها و مدیران فاسد و نالایق، حذف سقف‌حقوق، حذف محدودیت حق‌سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده۱۰و پرداخت معوقات آن، عدم تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، استرداد مازاد مالیات کسر شده، اجرای سریع قانون بودجه۴۰۳ و اصلاح مالیات، اعمال هرچه سریعتر اپریزال‌ها.
این مطالبات فوری و در میان همکاران رسمی شاغل در نفت گسترده و سراسری است. اعتراضات کارگران رسمی در فلات قاره  در حالی تداوم دارد که  اعتراضات گسترده کارگران پروژه ای پیمانی نیز در نفت آغاز شده است و کارگران ارکان ثالث نیز همچنان پیگیر مطالباتشان هستند. از اعتراضات کارگران نفت وسیعا پشتیبانی کنیم.
 
حزب کمونیست کارگری ایران
۱ تیر  ۱۴۰۳، ۲۱ ژوئن   ۲۰۲۴

 


اخبار نفت ۴
اعتصاب بیش از هفت هزار کارگر در بیش از ۵۱ مرکز گاز و نفت
اعتصابات کارگران پروژه ای پیمانی نفت  به سرعت گسترش می یابد. تا کنون دامنه اعتصاب به ۵۱ مرکز گاز و نفت که بیش از هفت هزار کارگر را در بر میگیرد کشیده شده است. این اعتصابات تحت عنوان کمپین 14-14 با اولتیماتومی از قبل اعلام شده شکل گرفته است. حذف واسطه ها ، افزایش حقوقها و ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت خواستهای فوری این کارگران است. به علاوه کارگران پروژه ای نفت مطالبات دیگری همچون بهبود وضع خوابگاهها و شرایط کاری و ایمن شدن محیط کار خود را دارند که در اعتراضات قبلی نیز بر آن ها تاکید کرده اند.
 اعتصابات کارگران پروژه ای نفت تا هم اکنون بازتاب گسترده ای داشته و شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران بازتاب دهنده منظم اخبار این اعتصابات بوده اند. آخرین گزارش منتشر شده از سوی شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت حاکی از پیوستن مراکز بیشتری به این اعتصابات است که عبارتند از:شرکت فولادکوشان، آزمون فلز، جهادگران مجموعا ۴۵۰ نفر، سایت ۱ پتروپالایش شرکت کیان سازه، اکسیر صنعت، آذرآب، زلال ایران، ممتاز گستر،عمران ساحل مجموعا ۵۳۰ شرکت کیان سازه، پتروسازه تدبیر رویان ۱۹۰ نفر شرکت ستاره پارزا و مبین ترک ۲۵۰ نفر، پالایشگاه ۱۳، ۶۰ نفر پیشگامان سیراف، ۳۰۰ نفر در سایت ۱ پتروشیمی بوشهر، ۳۵۰ نفر(گیلان میکا،کیان نصب،فراسکو) پتروشیمی دالاهو ۳۵۰ نفر.
شورای سازماندهی ضمن گزارش این خبر همه کارگران پروژه ای پیمانی نفت را به پیوستن به این اعتصابات و عمل متحد و سراسری فرا میخواند. همچنین با تاکید بر اینکه حذف پیمانکاران خواست همه کارگران شاغل در نفت است  بر حمایت سراسری از این مطالبات و اعتصابات کارگران پروژه ای نفت نیز تاکید دارد. از اعتصابات کارگران پروژه ای نفت وسیعا حمایت کنیم و اخبار اعتراضات و اعتصاب آنان را بازتاب دهیم. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۲ تیر  ۱۴۰۳، ۲۲ ژوئن   ۲۰۲۴

 


اخبار نفت ۵
اعتصاب بیش از ۲۰ هزار نفر از کارگران نفت در دهها مرکز گازی و نفتی
بنا بر گزارشات منتشر شده روز گذشته دوم تیرماه اعتصابات کارگران پروژه ای پیمانی نفت دامنه اش گسترده شده و هم اکنون بیش از بیست هزار نفر از این کارگران در نزدیک  به ۹۰ شرکت  مختلف نفت و گاز برای پیگیری مطالبات خود  وارد اعتصاب شده اند. ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت، افزایش حقوقها و  در راس همه اینها حذف پیمانکاران مفتخور مطالبات فوری این کارگران است. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت ضمن گزارش این خبر  مینویسد : " ما  همچنین بر بهبود شرایط زیستی و کاری خود از جمله بهبود وضع خوابگاهها، کیفیقت غذا،  اماکن بهداشتی عمومی خوابگاهها ( دستشویی و حمام) ، تجهیزات لازم سرمایشی در محیط های کار و زیستی و  ایمنی محیط کار که هر روز قربانی میگیرد تاکید کرده ایم. 
ما اعلام میکنم که اگر  به کمپین و خواست ما برای ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت پاسخ داده نشود. اگر مزد ما متناسب با درخواستهای اعلام شده مان افزایش نیابد و تبعیض در پرداختها و شرایط کاری از بین نرود  وضع از همین قرار خواهد بود و تردیدی نداریم که بخشهای بیشتری از همکاران به اعتصاب خواهند پیوست. ".
 در ادامه این شورا از حاکمیت چند دهه مافیای پیمانکاران در نفت و فشارهای برده وار کاری سخن گفته و همصدا با دیگر بخش های جامعه صدای اعتراض خود را بلند کرده و مینویسد:" چند دهه است که حق و حقوق ما کارگران نفت در زیر چنگالهای مافیای پیمانکاران له شده است. در این صنعت مهم اصل بر دزدی هرچه بیشتر از معاش ما و زورگویی بیشتر است.  یک جنگ ما با فضای پادگانی شرکت ها بوده است. در هیچ دوره ای در برنامه های هیچ دولت و هیچ طرح بودجه ای ما کارگران نفت جایی نداشته ایم.   حتی بصورت وعده و وعید.  بی قانونی حاکم هم ویژه مناطق اقتصادی است که نشود حرفی زد. اما همانطور که قبلا هم اعلام کرده ایم دیگر بس است. به این بردگی تن نمی دهیم. ما مطالبه گریم. همانطور که بازنشستگان عزیز در خیابان فریاد زدند. همانطور که مردم  صدایشان بلند شده است. حرف ما هم همین است. رای بی رای. از حقمان کوتاه نمی آییم".
حزب کمونیست کارگری از خواستها و مبارزات کارگران نفت قاطعانه حمایت کرده و تمامی کارگران پروژه ای نفت را به این اعتصابات فرا میخواند. حزب بر حمایت همه کارگران بخش های مختلف نفت از این اعتراضات تاکید میکند. و از همه بخش های کارگری در سراسر کشور انتظار دارد که این اعتصابات را مورد وسیعترین حمایت خود قرار دهند. 
حزب کمونیست کارگری ایران
۳ تیر  ۱۴۰۳، ۲۳ ژوئن   ۲۰۲۴

 

 

 


اعتصاب کارگران پروژه ای نفت در شرکتهای دشت عباس و ثمین و تجمعات بازنشستگان وزارت بهداشت و اخباری دیگر
روز ۳۰ خرداد کارگران پروژه ای پیمانی نفت در شرکتهای دشت عباس و شرک ثمین و داربست بندان پیمانکاری زمان پور با خواست افزایش دستمزد و ۱۴ روز کار و ۱۴روز استراحت دست به اعتصاب زدند. کارگران پروژه ای نفت قبلا اولتیماتوم داده بودند که اگر تا آخر خرداد ماه به مطالباتشان پاسخ داده نشود دست به اعتصاب خواهند زد. یک خواست مهم کارگران پروژه ای نفت و در سطح سراسری در نفت حذف پیمانکاران است. 
 کارگران میگویند که نباید هیچ تفاوتی در شرایط حقوقی  کارگرانی که برای شرکت نفت و گاز و پتروشیمی ها کار می کنند، وجود باشد و حق همه کارگران پروژه ای، ارکان ثالث، قرارداد موقت، حجمی، روزمزد، معین است که مانند کارگران رسمی از همه مزایای شرکت نفت برخوردار باشند. 
- روز سی خرداد بازنشستگان وزارت بهداشت در اعتراض به وضع معیشت و کاری خود و برای پیگیری خواستهایشان  مقابل صندوق بازنشستگی تهران  تجمع کردند. 
- روز ۲۸ خرداد جمعی از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اعتراض به ‌عدم بازگشت به کار خود و خلف وعده‌های داده شده مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند.  این کارگران بدنبال اعتراضات قدرتمند کارگران گروه ملی  در پایان اسفندماه سال گذشته  و در اعتراض به سطح نازل حقوقها و عدم اجرای خواست فوری اجرای طرح طبقه بندی مشاغل که خیابانها را به لرزه در آورد از کار اخراج شدند. کارگران اخراجی گروه ملی فولاد ایران در اهواز در اردیبهشت ماه نیز در تهران چندین بار دست به تجمع زدند و به آنها وعده بازگشت به کار پس از تغییر مدیرعامل شرکت داده شد.اما این کارگران هنوز به سرکار باز نگشته اند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۳۱ خرداد  ۱۴۰۳، ۲۰ ژوئن   ۲۰۲۴

 

 

احضار و دستگیری کارگران و فعالین سیاسی اجتماعی محکوم است
اخباری از احضار ها و وضعیت کارگران و معلمان زندانی
- سیروس فتحی و شریفه محمدی دو تن از فعالین کارگری در زندان و زیر شکنجه قرار دارند. بنا به گزارشات منتشر شده در صفحه "شریفه محمدی را آزاد کنید" ضمن گزارش این خبر آمده است: "وزارت اطلاعات خانواده آنها را تهدید کرده تا در مورد وضعیت سیروس فتحی و همسرش شریفه محمدی اطلاع  رسانی نکنند.  سیروس فتحی هم اکنون تحت بازجویی  وزارت اطلاعات رشت است .بنا بر خبر  فرزند آنها آیدین فتحی از روزی که  پدرش را جلوی چشمش با خشونت بازداشت کردند،  دچار وحشت و حمله عصبی شده است . همسر شریفه محمدی فعال کارگری است که از ۱۴ آذرماه ۱۴۰۲ در بازداشت موقت به‌سر می‌برد و سیروس فتحی  که  در حال پیگیری  آزادی  همسرش  شریفه محمدی  بود، در روز ۲۲خرداد  در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد . سیروس فتحی و شریفه محمدی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.
- مسعود فرهیخته، از معلمین استان البرز بدلیل دفاع از حقوق برحق معلمان  برای تاریخ ۲ تیرماه ۱۴۰۳ به شعبه دوم دادگاه انقلاب کرج احضار شده است. این احضار در پی پرونده‌ای است که نیروهای امنیتی در هفته معلم اردیبهشت ۱۴۰۲ علیه فعالین معلم تشکیل دادند و بابت آن مسعود فرهیخته مدتی را در زندان‌های رجایی‌شهر و قزلحصار کرج در بازداشت موقت نگه داشته شد.  مسعود فرهیخته بارها در سخنرانی‌هایش از  آموزش رایگان و با کیفیت برای دانش‌آموزان، بهبود شرایط زندگی معلمان و نیروهای خدماتی و آزادی معلمان زندانی و... صحبت کرده است.
- روز ۲۴ خرداد قرار  بازداشت امان جلالی نژاد، معلم اهل  اهواز، پس از گذشت بیش از ۶۵ روز از زمان بازداشت در  زندان شیبان، به مدت یک ماه دیگر تمدید شد. وی  روز دوشنبه بیست و یکم خردادماه، در شعبه ۱۳  دادسرای انقلاب  اهواز تحت عنوان تبلیغ علیه نظام تفهیم اتهام شد. 
– روز ۲۲ خرداد مریم زلکی از بازداشت شدگان تجمع متحدانه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بازنشستگان کشوری، فرهنگیان و تامین اجتماعی اهواز  با قرار وثیقه و بطور موقت آزاد شد. مریم زلکی  باید بدون قید و شرط و پرونده سازی آزاد شود. 
- طبق خبر منتشر شده از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در بیست و هشتم خرداد ماه، نجات انورحمیدی، یکی از معلمان زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران محکومیت ۱۵ ساله‌ی خود در زندان سپیدار اهواز نگه داشته شده و وضعیت جسمی او هر روز بدتر میشود. این معلم زندانی ۶۸ ساله از اختلال در عملکرد تیروئید، فشار خون، چربی خون و سردرد مزمن رنج می‌برد  و هم اکنون هر دو چشمش دچار مروارید آورده  و به دلیل عدم رسیدگی دچار خونریزی هم شده است. علیرغم این وضعیت نجات انور حمیدی از رسیدگی پزشکی لازم و اعزام به بیمارستان محروم مانده ودر طول دوران حبسش حتی یک روز مرخصی استعلاجی هم نداشته است. نجات انور در سال ۹۷ با اتهام "هواداری از سازمان مجاهدین خلق" و "تبلیغ علیه نظام" در شعبه‌ی چهار دادگاه انقلاب اهواز به ۱۵ سال حبس محکوم گردید.
- روز ۲۹خرداد ماموران امنیتی، با یورش به منزل مریم مهرابی، خواهر محمود مهرابی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در اصفهان، وی و فرزندانش را بازداشت کردند. در این روز  ماموران امنیتی حکومت  با حضور در منزل مریم مهرابی، علاوه بر او، ۲فرزند خردسالش را نیز بازداشت کردند. ماموران همچنین تمامی تلفن‌ها و وسایل الکترونیکی موجود در خانه (موبایل و کامپیوتر و لپ‌تاب) را نیز توقیف کرده و با خود برده‌اند. مریم مهرابی معلم ساکن شهرستان مبارکه از توابع  استان مازندران  است. او دراعتراض به حکم اعدام برادرش در فضای مجازی اعلام کرده بود در صورتی که حکم وی شکسته نشود مقابل دفتر امام جمعه شهرستان مبارکه اصفهان خودسوزی اعتراضی انجام خواهد داد.
- عزیز قاسم زاده از معلمان معترض در شمال در ویدئویی از ابتلای خود به سرطان پروستات خبر داده و میگوید که برای متاستاز شدن توده سرطانی می‌بایست با جراحی، پروستات او تخلیه شود. این در حالیست که مسئولان قضایی استان گیلان بارها و بارها نسبت به درمان وی اخلال ایجاد کرده و با وجود پایان حکم وی  او را چند ماه اضافه تر در  زندان لاکان رشت نگاه داشته و مانع درمان وی میشوند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با درج این خبراعتراض شدید خود را نسبت به اخلال مقامات زندان در روند درمان زندانیان سیاسی به ویژه معلمان زندانی ابراز کرد. محرومیت زندانیان از دارو و درمان بخشی از شکنجه های رایج جمهوری اسلامی علیه زندانیان و یک جنایت آشکار است. جمهوری اسلامی در قبال جان عزیز قاسم زاده مسئول است.  پرونده امنیتی  این معلم زندانی  فورا باید مسدود و او با فراغت کامل و برخورداری از درمان رایگان تحت معالجه قرار گیرد. جمهوری اسلامی مسئول جان عزیز قاسم زاده است و باید جوابگو باشد.
- روز سه شنبه ۲۹ خرداد، داود رضوی فعال کارگری و عضو هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت‌ واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برای ویزیت و معاینه گوارش به بیمارستان طالقانی اعزام شد. طی این معاینات، پزشک معالج برای او آزمایشاتی تجویز کرده است، اما در زندان اوین سیستمی وجود ندارد که آزمایشات کامپیوتری تامین اجتماعی را تائید نماید. از اینرو، خانواده به ناچار مجبورند با جستجو های زیاد به آزمایشگاهی مراجعه کنند که دارای چنین سیستمی باشد تا بتوانند در سر نسخه بنویسند که  در زندان اوین این آزمایش انجام بگیرد.
- روز   ۲۹ خرداد ریحانه انصاری نژاد کارگر بازنشسته زندانی که به خاطر دفاع از حقوق کارگران در بند زنان زندان اوین محبوس است برای ویزیت به دکتر روماتولوژ اعزام گردید. اما بدلیل مدل آزمایشات، انجام آنها در زندان سخت است و عملا امکان پذیر نیست. ریحانه انصاری درخواست مرخصی پزشکی نموده است . اما تاکنون این درخواست مرخصی از طرف مسئولان زندان مورد موافقت قرار نگرفته است. سندیکای شرکت واحد ضمن گزارش این اخبار خواستار آزادی بدون قید و شرط کلیه فعالان کارگری، معلمی و‌ مدنی، از جمله اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی، شده است.
-آخرین خبر اینکه سازمان عفو بین الملل بار دیگر خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط رضا شهابی، کارگر زندانی شده است. رضا شهابی بدلیل مبارزاتش  بازداشت و به حبس و تبعید محکوم شده است. عفو بین الملل همچنین خواستار برخورداری رضا شهابی از خدمات درمانی تخصصی مورد نیاز در خارج از زندان شده است. رضا شهابی و دیگر کارگران زندانی، معلمان دربند و دیگر زندانیان سیاسی باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. 
کمپین برای آزادی کارگران زندانی - ۳۱ خرداد ۱۴۰۳، ۲۰ ژوئن ۲۰۲۴