از خوزستان چه خبر؟ و چند خبر دیگر

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری ۱۵ تیر تا ۲۲ تیر ۱۴۰۳: جمعه ۲۲ تیر-گرمای شصت درجه هوا،خرابی کولر ها و محرومیت زندانیان از درمان در زندان شیبان اهواز جان زندانیان را به خطر جدی انداخته است. در این زندان جابر صخراوی، علی صياحی، عبدالامام زائری، محمدعلی عموری، غلامحسین کلبی، مختار آلبوشوکه و علی حلفی زندانیان بیماری هستند  که نیاز به اعزام فوری به بیمارستان و رسیدگی پزشکی دارند ولی همچنان از درمان محرومند. این زندانیان سیاسی  دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان شیبان اهواز سپری می کنند.

پنجشنبه ۲۱ تیر
- به گفته کارگرن شاغل در پروژه قطار شهری اهواز  ۱۰ماه مزد و یک ونیم سال حق بیمه و۸ سال سنوات آنها پرداخت نشده، و بعد از گذشت چهار سال از توقف اجرای پروژه، حل مشکل پروژه قطار شهری اهواز به بن بست رسیده است. در این رابطه این کارگران تجمعات اعتراضی بسیاری داشته ند. و هم اکنون حدود ۱۱۳کارگرنگهبان شاغل در آن با مشکلات معیشتی سختی درگیرند. طرح احداث پروژه قطار شهری اهواز از سال ۸۱ شروع شده و سال ۹۱ مسئولیت اجرای آن به بخش خصوصی واگذار گردید و  امروز پس از گذشت ۲۳سال، این طرح فقط ۲۴ درصد پیشرفت داشته و نمونه دیگری از چپاولگری های گسترده حاکم است. 
- سایت حکومتی انتخاب اعلام کرد که‌ به‌منظور جلوگیری از خاموشی سراسری و قطع برنامه‌ریزی شده برق در ۱۵ استان از جمله در خوزستان ، به عنوان روز تعطیل اعلام شد تا بلکه از طریق کاهش مصرف برق ادارات بتوان خاموشیها را دور زد. این در حالیست که رسما اعلام شده است که با توجه به گزارش هواشناسی در خصوص افزایش دما و به منظور پایداری شبکه برق استان فعالیت کلیه ادارات، سازمان ها، شرکت ها، موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، موسسات عمومی و غیردولتی، شهرداری ها، دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و مراکز و موسسات آموزشی خوزستان در روز شنبه مورخ ۲۳ تیرماه در خوزستان به صورت دورکاری انجام خواهد گرفت وهمه این موسسات تعطیل هستند. این وضعیت زندگی و کار را در استان خوزستان مختل کرده است. 
-  شرکت فولاد خوزستان به دلیل نبود برق تعطیل شده و به کارکنان آن مرخصی اجباری داده است. این شرکت در ماه هایی از سال در دو سال گذشته نیز به دلیل کمبود برق، به صورت نیمه‌وقت فعالیت کرده و گاها شاهد تعطیلی و مرخصی اجباری کارکنان بوده است. برابر برخی گزارشات هر روز تعطیلی این مجموعه، زیانی معادل ۱۵ میلیون دلار برای سهامداران آن به همراه دارد.   شدت گرمای هوا و افزایش مصرف برق از مواردی در ایران است که بجای افزایش راندمان و کاهش شدت انرژی، با قطعی کنترل می شود!
-  کارگران خمیر و کاغذ دیبای شوشتر در اعتراض به پرداخت حقوق معوقه و حق بیمه تأمین اجتماعی و سایر مطالبات خود به اعتصاب و تجمع یک هفته ای خود ادامه دادند.  بنا بر گزارشات این شرکت بیش از شش ماه است که با تعطیلی های مکرر یا از سمت مالک یا کارگران روبرو است.
چهارشنبه ۲۰ تیر
- اعتصاب هزاران کارگر پروژه ای نفت از جمله در مراکزی در خوزستان بر سر سه خواست فوری افزایش حقوقها، ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و حذف پیمانکاران، در ۱۲۳ شرکت نفت و گاز ادامه دارد و کارگران بر تداوم اعتصاب خود تا رسیدن به نتیجه تاکید دارند
-. در حالی که شهر اهواز با گرمای طاقت‌فرسای بالای ۵۰ درجه دست و پنجه نرم می‌کند، قطعی‌های مکرر برق زندگی روزمره شهروندان را مختل کرده است. این خاموشی‌ها که در ساعات و مناطق مختلف شهر رخ می‌دهد، بدون هیچگونه اطلاع‌رسانی قبلی صورت می‌گیرد و باعث سردرگمی و اعتراض گسترده مردم شده است. مردم نیاز فوری به وسایل خنگ کننده دارند و با قطع آب و برق گرمای هوا بر زندگی و کسب و کار مردم تاثیر وحشتناکی گذاشته ودر این میان خردسالان و سالمندان بیشترین آسیب را می بینند. 
- طیق گزارشات وزرات آموزش و پرورش قصد دارد دو مدرسه ابتدائى و راهنمایى شهرک نورد لوله شهر اهواز را تخريب كند. اين دو مدرسه حدود هفتصد دانش آموز دختر و پسر را پوشش میدهد و اگر تخريب شوند اين دانش آموزان كه از روستاهاى اطراف شهرک در آنجا مشغول به تحصيل هستند از آموزش محروم مى‌مانند. این موضوع به فضای اعتراض در میان این مردم دامن زده است. 
 سه شنبه ۱۹ تیر
- کارگران  شهرداری کوت عبدالله  ٣ ماه است حقوق نگرفته اند. در رابطه با این موضوع و قراردادهای موقت کاری این کارگران بارها  تجمع و راهپیمایی کرده و پیگیر مطالباتشان شده اند. شهرداری کوت عبدالله یک کانون داغ اعتراضات کارگران است. 
 - وضعیت جسمی زندانی سیاسی  غلامحسین کلبی به دلیل ممانعت از رسیدگی توسط مقامات زندان شیبان اهواز، رو به وخامت گذاشته است. او با بیماری‌های مختلفی از جمله فتق،  چربی خون، بیماری عفونت گوش و عفونت دندان که با درد شدید همراه است، بدون رسیدگی درمانی مناسب درگیر است. غلامحسین کلبی به دلیل عفونت گوش و عدم رسیدگی پزشکی، دچار ناشنوایی شده و همچنین به یک نوع بیماری پا مبتلا گردیده که انگشتانش بصورت عمیقی زخم می شوند. اما از رسیدگی پزشکی محروم است. محرومیت از دارو و درمان بخشی از شکنجه های جنایتکارانه حکومت در درون زندانهاست.
- خبرها از هجوم پشه ناقل بیماری تب دنگی به ایران و گسترش «تب دنگی» در استانهای مختلف ایران از جمله خوزستان و عدم دسترسی مردم به واکسن حکایت میکند. این موضوع به فضای اعتراضی دامن زده است. 
- خوزستان یکی از مراکز داغ اعتراضات بخش های مختلف کارگری و مردمی علیه فقر و گرانی و چپاولگری های حاکم است. در واکنش به این اعتراضات  موسوی جزایری، نماینده خامنه ای در خوزستان در این روز در حوزه اهواز با بیشرمی تمام گفت: " این روزها باب شده هر جا می روی غر و نق درباره گرانی مسکن و میوه و گوشت می‌شنوی. اینها ابتلائات دنیوی است که انسان باید از سر بگذراند تا به‌جایش خیرات اخروی درو کند.. و شاکر نظام مقدس اسلامی هم باشد که این سرفرازی اخروی را برایش فراهم کرده...الان این همه که به‌رغم تاکیدات رهبری پای صندوق نیامدند و به فریضه ملی و دینی انتخابات بی‌محلی کردند...آنهم به‌بهانه گرانی و مسائل دیگر..!!!نمی‌ترسند که در ابتلای دنیوی رفوزه و دوزخ را برای خود پیش خرید کرده‌اند؟..»
دوشنبه ۱۸ تیر
- - براساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، براساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون، وضعیت هوا در اندیمشک با شاخص ۱۵۳، ایستگاه پادادشهر اهواز ۱۵۲، ایستگاه پتروشیمی مسجدسلیمان ۱۶۱ و هویزه ۱۶۴ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت ناسالم و قرمز قرار داشته است. طبق این گزارش وضعیت هوا در ایستگاه‌های استانداری خوزستان، پست برق شماره سه اهواز به ترتیب ۱۰۴ و ۱۴۱، بهبهان ۱۳۲، خرمشهر ۱۲۴، شادگان ۱۴۳ و شوش ۱۱۸ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شده بود. در این خبر هوای هیچ شهری سالم و پاک گزارش نشده است. تخریب محیط زیست و در نتیجه آن آلودگی هوا از معضلات مردم خوزستان است که بخاطر آنها بارها با فریاد "هوای سالم حق مسلم ماست" تجمع کرده و زنجیره انسانی اعتراضی برپا کرده اند. جنبش علیه تخریب محیط زیست یک جنبش قوی در خوزستان است. 
یکشنبه ۱۷ تیر
-  بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش و اهواز و صنایع فولاد در اهواز در اعتراض به فقر و فلاکت و بساط سرکوبگریهای حکومت و برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند.  
شنیه ۱۶ تیر
- نيروهای انتظامی با حضور يدالله مرعشی و حيدر جامعی ساعت ۸ صبح به كوی شكاره كوت عبدالله جهت تخريب منازل تعدادی از شهروندان به اين كوی هجوم بردند. مردم كوی شكاره با تجمع و اعتراض و مقاومت مانع اين كار شدند كه با ضرب و شتم و همچنين تيراندازى نيروهای انتظامی روبرو گردیدند. در اين ميان محمد سميری ۱۷ ساله با گلوله های نيروی انتظامى كشته شد و كريم ناصری، ياسين باوی و شماری از معترضين مجروح شدند. واحد خوزستان حزب کمونیست کارگری درگذشت این نوجوان را به خانواده و به همگان تسلیت میگوید.  پاسخ این جنایت را با اعتراضات گسترده باید داد. 
جمعه  ۱۵ تیر
- جابر سخراوی زندانی سیاسی عرب در پی وخامت جسمانی حالش و با علائم سکته، دچار بی هوشی شد، پس از این اتفاق صحبت کردن او کند شده و به حالت نامفهوم در آمده است. صخرارى از بیمارى ام اس و مشکلات جسمانی همچون فلج پاى راست، ورم بیضه ها و درد معده رنج مى برد و علیرغم تهیه داروهای مورد نیازش توسط خانواده ، مسئولین زندان از رساندن داروها به دست وی خودداری می کنند. محرومیت جابر صخراوی از درمان  و عدم اعزام وی  به مراکز درمانی خارج از زندان، موجب افزایش نگرانی نزدیکان او شده است. این در حالیست که او و خانواده اش چندین بار تقاضای معالجه در بیمارستان خارج از زندان را داده اند. اما جواب منفى به درخواست او و خانواده اش داده شده است.
جابرسخراوى(صخراوي ) ۳۱ ساله، فارغ التحصيل رشته كامپيوتر،از اهالى شهر اهواز است که چهارم فروردین ۹۳  توسط اداره اطلاعات اهواز بازداشت شد و در دادگاه انقلاب اهواز قاضى "شعبوني" به اتهام اقدام عليه امنيت كشور و عضويت در تشكيلات معارض نظام جمهوری اسلامى  به ۱۴ سال و نيم  حبس محكوم شد. و  سپس اين حكم در شعبه ۱۶ تجديد نظر قاضى "سعيد كوشا" به ۱۲ سال و نیم ماه تقليل یافت. جابر صخراوى ده سال بدون مرخصى استعلاجى در زندانهاى كارون و سپس زندان شيبان سپرى كرده است و دوسال از حكم او باقى مانده است.
 ۲۲ تیر ۱۴۰۳، ۱۲ ژوئیه  ۲۰۲۴.

 

 

پیوستن اتحادیه های کارگری فرانسه و  دانمارک به کارزار دفاع از شریفه محمدی 
کارزار دفاع از شریفه محمدی فعال کارگری، با قدرت به پیش میرود. در سطح بین المللی نیز این کارزار وسیعا پاسخ گرفته است. اخیرترین آن حمایت کلکتیو سندیکایی فرانسه و کنفدراسیون اتحادیه های کارگران دانمارک از شریفه و علیه اعدامها در ایران است. 
کلکتیو سندیکایی فرانسه، متشکل از ۵ سندیکای کارگری عمده این کشور شامل کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س. اف. د. ت)،  کنفدراسیون عمومی کار ( س. ژ. ت)،  کنفدراسیون متحده سندیکایی  ((اف. اس. او )،  اتحاد سندیکایی همبستگی  (سولیدر)،  اتحاد ملی سندیکاهای مستقل   (او. ان. اس. آ )، که صدها هزار کارگر را در بر میگیرد طی بیانیه ای تحت عنوان "از اعدام شریفه محمدی مدافع حقوق شهروندی و کارگری جلوگیری کنیم!" خواستار ابطال حکم جنایتکارانه اعدام علیه شریفه محمدی  این فعال کارگری و آزادی فوری او شده است.
کنفدراسیون اتحادیه های کارگران دانمارک ( 3 اف) متشکل از کارگران ترانسپورت، ساختمانی و… اتحادیه کارگری (اچ.ک) مربوط به شاغلان بخش های مختلف خدمات و توزیع، اتحادیه کارگری [اف.او. آ) سومین اتحادیه بزرگ کارگری دانمارک با ۳۲ شعبه در سراسر این کشور، اتحادیه سراسری مربیان کودک (اف.ال.اس)، اتحادیه کارگران ساختمان و محیط سبز، اتحادیه متخصصین (آی.تی) اتحادیه پرستاران دانمارک و اتحادیه آکادمیسین های دانمارک  حکم اعدام شریفه محمدی را بشدت محکوم کرده و خواستار آزادی وی شدند. در بخشی از بیانیه  حمایتی آنها چنین آمده است: "کارگران در ایران در مبارزه بر علیه نظام استثمار و حقوق پایه ای خود، از حق ایجاد تشکل مستقل برای دفاع از خود محرومند. مبارزه بر ای حقوق کارگران هرگز نباید جرم تلقی شود و حکم اعدام شریفه محمدی فقط نشانه سرکوبگری و غیرانسانی بودن رژیم ایران میباشد. ما از همه سازمانهای کارگری، زنان و حقوق بشر میخواهیم که خواهان ابطال فوری این حکم ناعادلانه و بدون دلیل شوند و از آزادی فوری و بیقید و شرط شریفه محمدی و همه زندانیان سیاسی دفاع کنند.
قبلا نیز اتحادیه های کارگری مختلف از کارزار دفاع از شریفه محمدی حمایت کرده اند. حمایت های تا کنونی جهانی  از این کارزار از جمله عبارتند از: پلاتفرم سندیکاهای کارگری سوئد- ایران، عفو بین‌الملل، کمیسیون‌های کارگران اسپانیا، جمعی از جوانان آلمانی عضو گروه دانشجویی اتحادیه کارگری آلمان «د گ ب» و اتحادیه کارگران ساختمانی، جنگلبانی، بنادر و کشتیرانی استرالیا (CFMEU)  

کمپین برای آزادی کارگران زندانی (free them now) پیش از این طی نامه ای خطاب به نهادهای بین المللی که در سایت بین المللی لیبر استارت نیز بازتاب داشته، خواستار حمایت وسیع از کارزار دفاع از شریفه محمدی و تلاش برای لغو حکم جنایتکارانه اعدام وی و  آزادی فوری و بدون قید شرط او از زندان شده است. این کمپین همچنین خواستار فشار آوردن به سازمان جهانی کار برای اخراج حکومت اعدام و سرکوب ایران از این سازمان شده است. ما تلاش میکنیم که همراه با کارزار حمایت از شریفه محمدی، صدای این فعال کارگری خوشنام محکوم به اعدام و خانواده وی در سطح جهان باشیم. شریفه باید فورا  آزاد شود.
شهلا دانشفر، سخنگوی کمپین برای آزادی کارگران زندانی
۲۳ تیر ۱۴۰۳، ۱۳ ژوئیه 2024

 

 


تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد در چند شهر 
شریفه محمدی آزاد باید گردد
امروز ۲۴ تیر بازنشستگان تامین اجتماعی همچون یکشنبه های گذشته برای پیگیری مطالبات خود در چند شهر شوش، اراک، و کرمانشاه تجمع کردند. در شوش و کرمانشاه بازنشستگان با فریاد "شریفه محمدی آزاد باید گردد"، خشم خود را علیه حکم اعدام برای این فعال کارگری ابراز کردند. 
در کرمانشاه بازنشستگان تامین اجتماعی، کشوری و مخابرات تجمع مشترکی  در مقابل تامین اجتماعی  برپا کردند و با شعارهای اعتراضی خود کل جامعه را به اتحاد مبارزاتی علیه فقر و فساد فراخواندند. بازنشستگان از جمله  شعار میدادند:"اتحاد، اتحاد، علیه فقر و فساد"، "تجمع، اعتراض، حق مسلم ماست"، "معلم زندانی،  آزاد باید گردد"، و "کارگر زندانی، آزاد باید گردد".  
در شوش بازنشستگان علیرغم گرمای بالای ۵۰ درجه خوزستان از شهرهای کرخه، هفت تپه و شوش گرد آمدند  و با فریاد شریفه محمدی آزاد باید گردد صدای اعتراض خود را به حکم اعدام این فعالین کارگری محکوم به اعدام بلند کردند. در این تجمع اعتراضی بازنشستگان  با شعار"فقط کف خیابان بدست میاد حقمون" بر تداوم اعتراضات خود تاکید کردند. شعارهای بازنشستگان اعتراض آنها را به وضع بد معیشتی، گرانی ها، و ستم واستثمار بیان میکرد. بازنشستگان از جمله  شعار میدادند: "کشور پر درآمد چه بر سر تو آمد"، "ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما"، "کو مهار تورم دروغ میگین به مردم"، و "حسین حسین شعارتون، دروغ  و دزدی کارتون". در بنرهایی که این بازنشستگان در دست داشتند از محرومیت هایی چون نداشتن بیمارستان، نداشتن امنیت و محرومیت از درمان رایگان اعتراض شده بود. این تجمع با سردادن سرود "زیر بار ستم نمیکنیم زندگی، جان فدا میکنیم در ره آزادگی" پایان یافت. 
در این روز همچنین بازنشستگان فولاد در شهرهای اصفهان، و تهران  تجمع کرده و پیگیر خواستهای خود شدند. بازنشستگان در اصفهان شعار میدادند: "فولادی داد بزن، حقتو فریاد بزن"، و "فقط کف خیابون بدست میاد حقمون".
اعتراض بازنشستگان فولاد همچون دیگر بخش های بازنشستگان به فقر و بی تامینی و عدم پاسخگویی به مطالباتشان است. عدم اجرای کامل همسان‌سازی های سال ۹۹ و سال ۱۴۰۳ یک موضوع اعتراض آنهاست و خواست این بازنشستگان  جبران عقب افتادگی حقوق بازنشستگان صندوق فولاد نسبت به سایر صندوق های بازنشستگی و ترمیم حقوق و مستمری خود مطابق نرخ تورم است.

۱۵ تیر تا ۲۲ تیر ۱۴۰۳

حزب کمونیست کارگری ایران
۲۴ تیر ۱۴۰۳، ۱۴ ژوئیه  ۲۰۲۴