اخبار و گزارش های کارگری سوم تا نهم  آبان ماه ۱۴۰۳

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال 1400 نسبت به عدم اعمال  کامل رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی با تجمع مقابل دفاتربهارستان نشینان شیراز وداراب- تجمع اعتراضی کارگران عوارضی امام زاده هاشم شرکت آزاد راه قزوین - رشت نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی- تجمع اعتراضی کارگران یک باغ پسته‌ رفسنجان نسبت به عدم پرداخت  حقوق مقابل دفترباغدار- تجمع اعتراضی جمعی ازکشاورزان گرمسار نسبت به عدم اختصاص حقآبه برای کشت پاییزه مقابل شورای اصناف و خانه کشاورز

- تجمع اعتراضی جمعی از زنان منطقه تفتان  نسبت به فعالیت مخرب معدن طلا تفتان
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی خورهه شهرستان محلات نسبت به فعالیت مخرب معدن سنگ تمبوسه
- اعتراض رانندگان خودروها در مرز ریمدان نسبت به جریمه های سنگین بدلیل زدن دیپ دیجیتالی در باک ها با تجمع و بوق زدن
- وخامت حال وریشه مرادی پس از دو هفته اعتصاب غذا در زندان
- حکم بازگشت به زندان تینا دلجو، با اتمام مدت حبس با پابند الکترونیکی 
- آزادی کامیار فکوراززندان اوین پس از تبدیل محکومیت حبسش به رای باز
- اخراج؛ تبعیت تام از رویه قرون وسطایی علیه عقلانیت
بیانیه اعتراضی انجمن فرهنگیان هرسین در محکومیت حکم اخراج سمیه اختر شمار عضو کانون صنفی معلمان مریوان ودانشجویان دانشگاه تربیت معلم رجایی
- جان باختن یک کارگر در کامیاران براثر سقوط از ارتفاع
- مرگ ومصدومیت 2 کارگر مقنی در خمین براثر سقوط در چاه
- جان باختن یک کارگرکارخانه ام دی اف کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حین کار براثر سکته قلبی
*******
*ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال 1400 نسبت به عدم اعمال  کامل رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی با تجمع مقابل دفاتربهارستان نشینان شیراز وداراب
روزپنج شنبه 3 آبان، اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال 1400 نسبت به عدم اعمال  کامل رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی با تجمع مقابل دفاتربهارستان نشینان شیراز وداراب،ادامه پیدا کرد.
شعارها:
« مشکل ما حل نشه اینجا قیامت میشه»
«یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه»
«وعده زیاد شنیدیم اما عمل ندیدیم»
 
*تجمع اعتراضی کارگران عوارضی امام زاده هاشم شرکت آزاد راه قزوین - رشت نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
کارگران عوارضی امام زاده هاشم شرکت آزاد راه قزوین – رشت برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بدنبال بیکاری با 15 سال سابقه کاری بدلیل الکترونیکی شدن اخذ عوارض دست به تجمع زدند.
 
برپایه گزارش منتشره بتاریخ 3 آبان،این کارگران حق طلب به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: ما 15 سال در اینجا مشغول به کار بودیم، اما اکنون به دلیل الکترونیکی شدن سیستم، عملاً از کار بیکار شده‌ایم.
آنها افزودند: پیشتر وعده داده شده بود که در صورت هوشمندسازی، به موقعیت‌های دیگری منتقل خواهند شداما پس از گذشت زمان توخالی بودن وعده ها آشکارشد.
*تجمع اعتراضی کارگران یک باغ پسته‌ رفسنجان نسبت به عدم پرداخت  حقوق مقابل دفترباغدار
روز چهارشنبه 2 آبان، کارگران یک باغ پسته‌ واقع در روستای علی آباد هراتی شهرستان رفسنجان برای اعتراض به عدم پرداخت  حقوق مقابل دفترباغدارتجمع کردند.
*تجمع اعتراضی جمعی ازکشاورزان گرمسار نسبت به عدم اختصاص حقآبه برای کشت پاییزه مقابل شورای اصناف و خانه کشاورز
فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 3 آبان،حاکی از تجمع اعتراضی جمعی ازکشاورزان گرمسار نسبت به عدم اختصاص حقآبه برای کشت پاییزه مقابل شورای أصناف و خانه کشاورز،می باشد.
*تجمع اعتراضی جمعی از زنان منطقه تفتان  نسبت به فعالیت مخرب معدن طلا تفتان
روزپنج شنبه 3 آبان،جمعی از زنان منطقه تفتان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به معدن فعالیت مخرب طلا تفتان دست به تجمع و تشکیل زنجیره انسانی زدند.
به گزارش یک منبع خبری محلی، زنان معترض بیانیه‌ای در محکومیت این اقدام صادر کردند.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی خورهه شهرستان محلات نسبت به فعالیت مخرب معدن سنگ تمبوسه
جمعی از اهالی خورهه محلات برای اعتراض به فعالیت مخرب معدن سنگ تمبوسه تجمع کردند و خواستار تعطیلی معدن شدند.
 براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 3 آبان به دنبال تجمع اهالی روستای خورهه شهرستان محلات مبنی بر آسیب زیست محیطی و آسیب بصری به آثار تاریخی روستا به دلیل حفاری در معدن سنگ تمبوسه، اهالی روستا بهره برداری از معدن سنگ در نزدیکی محوطه تاریخی شهریاری و محوطه تاریخی معبد خورهه را موجب آسیب به منظر این آثار تاریخی و موجب کاهش گردشگر دانسته واز بی‌مهری‌ها در نگهداری از این اثار تاریخی هم گلایه دارند.
اهالی همچنین بهره برداری از این معدن در نزدیکی روستا را باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی همچون ریزگرد‌ها، آسیب به منابع آب زیرزمینی به دلیل استفاده از انفجار در بهره برداری و استخراج، آسیب به مزارع کشاورزی و ابنیه روستایی می‌دانند و خواستار تعطیلی این معدن هستند.
*اعتراض رانندگان خودروها در مرز ریمدان نسبت به جریمه های سنگین بدلیل زدن دیپ دیجیتالی در باک ها با تجمع و بوق زدن
روزپنج شنبه 3 آبان، رانندگان خودروها در مرز ریمدان با تجمع و بوق زدن اعتراضشان را نسبت به جریمه های سنگین بدلیل زدن دیپ دیجیتالی+ در باک ها بنمایش گذاشتند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،شرکت نفت چابهار در حالی اقدام به صدور جریمه های سنگین پس از دیپ زدن در باک کامیون ها کرده که رانندگان معتقدند این سوخت در مسیر مرزی ریمدان کافی نیست.
+سیستم دیپ دیجیتالی طرحی است که کنترل باک تمام کامیون‌های باری را به طور دقیق و سیستمی محاسبه و کنترل می کند.
*وخامت حال وریشه مرادی پس از دو هفته اعتصاب غذا در زندان
هم‌زمان با اعتصاب غذای زندانیان و ادامه کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» وریشه مرادی، فعال سیاسی متهم به بغی و در شرف حکم اعدام نیز با وجود ضعف شدید به اعتصاب غذای خود ادامه می‌دهد. مرادی دلیل این اعتصاب غذا را اعتراض به احکام سنگین و اعدام‌های جمهوری اسلامی خوانده و از این طریق همراهی خود با تمامی گروه‌ها و نهادهای بین‌المللی علیه اعدام را اعلام کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*حکم بازگشت به زندان تینا دلجو، با اتمام مدت حبس با پابند الکترونیکی 
تینا دلجو، فعال مدنی ساکن رشت که پیشتر توسط دادگاه انقلاب این شهر به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده، با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرام خود از بازگشت به زندان لاکان رشت خبر داد.
به نوشته این فعال مدنی، او پس از داشتن نزدیک به ۸ ماه پابند و تحت نظارت قرار داشتن، روز ۳۰ مهر ماه سال جاری پابند را تحویل داده و برای تاریخ ۹ آبان به زندان لاکان باز می‌‌گردد.
برگرفته از کانال بیدارزنی
*آزادی کامیار فکوراززندان اوین پس از تبدیل محکومیت حبسش به رای باز
برپایه گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی بنقال از مازیار فکور برادرکامیار،روزچهارشنبه 2 آبان، کامیار فکور فعال کارگری اززندان پس از تبدیل محکومیت حبسش به رای بازاز زندان اوین آزاد شد وقرارشد باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان اوین سپری کند.
*اخراج؛ تبعیت تام از رویه قرون وسطایی علیه عقلانیت
بیانیه اعتراضی انجمن فرهنگیان هرسین در محکومیت حکم اخراج سمیه اختر شمار عضو کانون صنفی معلمان مریوان ودانشجویان دانشگاه تربیت معلم رجایی
شکست عمیق سیاست های فرهنگی _ ایدئولوژیکی، بواسطه بهره گیری از قدرت نظامی/ امنیتی و ناکارآمدی و عدم مقبولیت عام، دولت را بر آن داشته که هژمونی خود را با سرکوب و خشونت سیستماتیک، فارغ از اقناع عقلانی، در عرصه آموزش و پرورش تثبیت کند. غافل از اینکه استفاده از این رویه شوم، اقرار به شکست سیاست های اعمال شده ی تاریک اندیشی است.
وقتی آموزش، فقط در خدمت حداقلی از صاحبان قدرت و ثروت در آید، و محلی برای تولید برده و انباشت سرمایه برای پیش بردن اهداف سیاسی غیر دموکراتیک باشد، قطعا نقد و اعتراض عقلا و اهالی خرد را در پی خواهد داشت.
نمی توان با مهندسی مناسبات سیاسی_اقتصادیِ فرودست سازیِ مهلکِ دولت ها ( کارگزاران صرف حاکمیت)، که خروجی آن رقم دو میلیون نفری بازماندگان از تحصیل را در پی دارد، انتظار پیروی کورکورانه ی #معلمان و #دانشجو_معلمان و #کانون_های_صنفی_معلمان_مستقل را در ذهن پروراند. این همان محل تضارب آراء حکومتگران و فرهنگیان خردگرای مستقل است که دغدغه آموزش غیر ایدئولوژیک، رایگان و ضد طبقاتی را دارند.
اخراج معلم دردمند، #سمیه_اختر_شمار و #دانشجو_معلمان اندیشگر و نقادِ دانشگاه تربیت معلم رجایی، که نشان از حیات موثر جنبش #ژن_ژیان_ئازادی است، هیچ کمکی به تداوم ارعاب در فضای پادگانی آموزش و پرورش، با مدیریتِ نا اهلانِ خرد گزیز نخواهد کرد، بلکه باز نمود شکست رسمی سیاست های حاکم بر نظام آموزشی کشور می باشد که نتایج درخشان آن:
 خودکشی دانش آموزان، ترک تحصیل فزاینده، رشد مدارس کپرنشین و چینه ای، پولی سازی آموزش، ایجاد درّه ی هولناک فقیر و غنی، تکثیر کودک همسری و کودکان کار و ممانعت از حق زندگی توام با آموزش می باشد. 
ما،  تداوم پدیده شوم اخراج در آموزش و پرورش  و تقویت نهاد های امنیتی تحت نام حراست ها و هیئت های تخلفات اداری، همراه با مردم آگاه و معلمان سراسر جهان محکوم می کنیم و اعلام می داریم:
خشونت و سرکوب علیه فعالین و تشکل های صنفیِ مستقلِ معلمان، هیچ خللی در اراده آنان برای داشتن جهانی آزاد و برابر برای کودکان وارد نخواهد کرد.
انجمن فرهنگیان هرسین 
سوم آبان ماه ۱۴۰۳
*جان باختن یک کارگر در کامیاران براثر سقوط از ارتفاع
روزشنبه 28 مهر،حسن نعمتی اهل شهر کامیاران حین کار در ساختمانی بر اثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست داد.
*مرگ ومصدومیت 2 کارگر مقنی در خمین براثر سقوط در چاه
یک کارگر مقنی 27 ساله حین کار در چاه واقع  در یکی از روستا‌های شهر خمین دراستان مرکزی براثردرچاه جان خودرا ازدست داد ویک کارگر 75 ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.
*جان باختن یک کارگرکارخانه ام دی اف کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حین کار براثر سکته قلبی
کارپرداز 32 ساله کارخانه ام دی اف کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بنام جواد لرستانی حین کار براثر سکته قلبی جان باخت.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 4 آبان ماه 1403 
- چهارمین روزاعتصاب کارگران آبادراهان و مهرگان فلز دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق
- برگزاری مجمع عمومی عادی کانون نویسندگان ایران
- مرخصی استعلاجی 6 روزه عثمان اسماعیلی 
- با مرگ یک کارگر مصدوم معدن معدنجوی طبس تعداد جان باختگان حادثه این معدن به 53 نفر رسید
*******
*چهارمین روزاعتصاب کارگران آبادراهان و مهرگان فلز دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق
روزجمعه 4 آبان برای چهارمین روز متوالی، 50 کارگرشرکت آبادراهان عسلویه سازنده مخازن ذخیره نفت و گاز و زیر مجموعه فراسکوو200 مهرگان فلز برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق از رفتن برسرکار خودداری کردند.
*برگزاری مجمع عمومی عادی کانون نویسندگان ایران
روز جمعه ۴ آبان ۱۴۰۳ مجمع عمومی عادی سالیانه‌ی کانون نویسندگان ایران در منزل یکی از اعضا برگزار شد. در این مجمع اعضای هیئت دبیران، منشی، بازرسان مالی و صندوقدار کانون انتخاب شدند و به وضعیت عضویت یک تن از اعضا نیز رسیدگی شد.
یازدهمین مجمع عمومی در دوره‌ی سوم فعالیت کانون با حضور بسیاری از اعضا برگزار شد. ابتدا رئیس سنی جلسه فاطمه سرحدی‌زاده، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران، به یاد درگذشتگان کانون یک دقیقه سکوت داد و جلسه رسما آغاز شد. سپس هیئت رئیسه مجمع متشکل از علیرضا عباسی (رئیس)، فرامرز سه‌دهی (نایب رئیس) و قارن سوادکوهی (منشی) گردش کار جلسه را به عهده گرفتند. روزبه سوهانی گزارش عملکرد هیئت دبیران از آبان ۱۴۰۲ تا آبان ۱۴۰۳ را خواند که پس از بحث، مورد تأیید حاضران در مجمع قرار گرفت. سپس حافظ موسوی یکی از بازرسان مالی کانون گزارش بازرسان را خواند. این گزارش نیز به تایید مجمع رسید. 
دستور اول مجمع، رسیدگی به وضعیت عضویت آتفه چهارمحالیان بود. برگه‌های رای‌ توزیع، جمع‌آوری و سپس آرا شمرده و ثبت شد. بر اساس آرا:
- مجمع به ادامه‌ی تعلیق عضویت آتفه چهارمحالیان رای داد.
دستور دوم مجمع، انتخابات بود که طی آن باید اعضای هیئت دبیران، منشی، صندوقدار و بازرسان مالی انتخاب می‌شدند. اسامی کاندیداها برای رکن‌های مختلف ثبت و برگه‌های رای توزیع شد. دقایقی بعد هیئت نظار متشکل از علی قنبری، کیوان مهتدی، حسن صفدری، علیرضا اسکندریون و روزبه صالحی، برگه‌های رای را توزیع، جمع و سپس اقدام به ثبت آرا کرد. نتیجه‌ی انتخابات به ترتیب زیر است:
اعضای اصلی هیئت دبیران به ترتیب آرا:
۱ - ناصر زرافشان 
۲ – آیدا عمیدی 
۳ – محبوبه موسوی
۴ – علی جانوند
۵ – اکبر معصوم‌بیگی (رای اکبر معصوم‌بیگی، محمد قاسم‌زاده و قباد آذرآیین برابر بود و ترتیب بر اساس قرعه‌کشی معین شد) 
اعضا جانشین (علی‌البدل) هیئت دبیران به ترتیب آرا:
۱ – قباد آذرآیین
۲ – محمد قاسم‌زاده 
۳ – علیرضا بهنام
۴ – کیوان باژن (رای کیوان باژن و سیامک میرزاده برابر بود)
۵ – سیامک میرزاده
منشی: هادی هیالی 
صندوقدار: قباد حیدر
بازرسان مالی:
۱ – حافظ موسوی
۲ – علی صبوری
*مرخصی استعلاجی 6 روزه عثمان اسماعیلی 
روزجمعه 4 آبان، عثمان اسماعیلی فعال کارگری از زندان سقز برای مرخصی استعلاجی 6 روزه آزاد شد.
*با مرگ یک کارگر مصدوم معدن معدنجوی طبس تعداد جان باختگان حادثه این معدن به 53 نفر رسید
با مرگ یک کارگر مصدوم معدن معدنجوی طبس بنام کاظم نخعی در بیمارستان صدوقی یزد تعداد جان باختگان حادثه این معدن به 53 نفر رسید.
 
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 


اخباروگزارش های کارگری 5 آبان ماه 1403 
- محمد حبیبی/کنشگر فرهنگی :
صدای نیروهای مترقی و مستقل داخل در این مدت در مخالفت با جنگ و ویرانی این سرزمین، صدای رسایی نبوده است. وظیفه همه‌ی کنشگران، نهادهای مدنی و تشکل‌ها و زندانیان سیاسی داخل کشور است که همزمان به جنگ و استبداد نه بگویند.
- ادامه اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد کشور نسبت با افزایش 200 درصدی شهریه بابرپایی تجمع درتبریز و مشهد
- اعتراض صاحبان خودرو های سنگین با بستن ورودی کارخانه سیمان تیس چابهار بدلیل کاهش تولید ومعطلی چندروزه برای بارگیری
- بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری نمایش سلبریتی‌محور با هدف سیاست زدایی از دانشگاه
- علیه فراموشی 
گلباران قبر معلم اعدامی، هرمز گرجی بیانی توسط جمعی از معلمان 
- مرگ ومصدومیت 2 کارگر کارخانه توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان براثرگرفتگی کوره‌ تولید آهن اسفنجی و رها شدن یکباره مواد مذاب
*******
*محمد حبیبی/کنشگر فرهنگی :
صدای نیروهای مترقی و مستقل داخل در این مدت در مخالفت با جنگ و ویرانی این سرزمین، صدای رسایی نبوده است. وظیفه همه‌ی کنشگران، نهادهای مدنی و تشکل‌ها و زندانیان سیاسی داخل کشور است که همزمان به جنگ و استبداد نه بگویند.
دو جریان جنگی تمام عیار را دنبال می‌کنند: ارزشی‌های طرفدار جمهوری اسلامی و راست افراطی و طرفداران پهلوی. یکی برای حفظ قدرت با هر میزان از هزینه‌ای و دیگری برای کسب قدرت به هر قیمتی. برای این دو جریان اگر نیمی از کشور ویران شود و هزاران نفر از هم‌وطنان بی‌گناه جانشان را از دست بدهند مهم نیست.
صدای نیروهای مترقی و مستقل داخل در این مدت در مخالفت با جنگ و ویرانی این سرزمین، صدای رسایی نبوده است. وظیفه همه‌ی کنشگران، نهادهای مدنی و تشکل‌ها و زندانیان سیاسی داخل کشور است که همزمان به جنگ و استبداد نه بگویند.
*ادامه اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد کشور نسبت با افزایش 200 درصدی شهریه بابرپایی تجمع درتبریز و مشهد
براساس تصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 4 آبان، اعتراضات دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه آزاد کشور نسبت با افزایش 200 درصدی شهریه بابرپایی تجمع درتبریزمقابل ساختمان دانشکده علوم پزشکی و مشهد مقابل دفتربهارستان نشینان این کلانشهر،ادامه پیدا کرد.
 
 
*اعتراض صاحبان خودرو های سنگین با بستن ورودی کارخانه سیمان تیس چابهار بدلیل کاهش تولید ومعطلی چندروزه برای بارگیری
روزشنبه 5 آبان،ده ها صاحب خودرو های سنگین با بستن ورودی کارخانه سیمان تیس چابهارواقع در جاده نیکشهر- جاده قصرقند ،استان سیستان و بلوچستان اعتراضشان را نسبت به کاهش تولید ومعطلی چندروزه برای بارگیری،بنمایش گذاشتند.
به گزارش یک منبع خبری محلی، مسئولان شرکت سیمان تیس اقدام به کاهش سهمیه سیمان ارائه‌ای به اندازه پانصد تن در روز برای خودروها کرده‌اند که این امر با توجه به بارگیری حدودا یک و نیم ساعته هر خودرو باعث شده فقط حدود ده تا پانزده خودرو بارگیری شود و بقیه خودروها چندین روز و هفته ممکن است در صف خرید بمانند.
در همین راستا، مسئولان شرکت اقدام به فشار آوردن به رانندگان جهت انتقال بار برای یک کشتی پهلوگرفته در بندر چابهار که متعلق به یکی از کشورهای خلیج است، کرده‌اند در صورتی که کرایه بار بسیار ناچیزی که حدودا دویست و پنجاه هزار تومان است، برای این کار در نظر گرفته‌اند و رانندگان حاضر به انتقال اجباری این بار با این مقدار کرایه نیستند.
بنابهمین گزارش،در اطراف این شرکت سیمان هیچگونه مغازه و رستورانی هم وجود ندارد و برخی از رانندگان که از هفته گذشته در انتظار بارگیری هستند، مجبورند برای خرید غذا و دیگر موارد مورد نیاز با طی کردن کردن حدودا 30کیلومتر به جکیگور بروند و شرکت سیمان هیچگونه خدماتی به آنها ارائه نمی‌کند.
*بیانیه‌ی کانون صنفی معلمان‌ایران (تهران) در محکومیت احکام همسان‌سازی
بیش از ۱۷ سال از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری که حاصل تلاش‌ها و مرارت های تشکل‌های صنفی فرهنگیان و فعالان بازنشسته  فرهنگی بود می گذرد. 
در بخش‌هایی از این قانون، بر افزایش حقوق شاغلان مطابق تورم سالانه و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با یکدیگر و شاغلان متناظر تاکید شده است و دولت‌ها و دستگاه های اجرایی مکلف به اجرای آن گردیده‌اند.
با این وصف، دولت‌ها و مجالس گذشته به شیوه‌ها و بهانه‌های مختلف از انجام وظایف‌شان در این زمینه تخطی کرده‌اند و بر اثر تورم افسار گسیخته‌ی سالیانه، قدرت خرید کارمندان(اعم از شاغلان و بازنشستگان) هر سال نسبت به سال‌های پیش کم‌تر شده است به نحوی که در حال حاضر، حقوق کارمندان و به ویژه بازنشستگان عزیز که سرمایه‌ی عمرشان را در راه خدمت به هموطنان خود از دست داده‌اند نه تنها پاسخ‌گوی حداقل‌های یک خانواده‌ی کوچک نیست بلکه نیازهای چند روز خانواده را نیز تامین نمی‌کند.
در چنین وضعیتی و پس از فراز و نشیب‌ها و هزینه‌های فراوانی که بر فعالان صنفی تحمیل گردید در سال ۹۹ یعنی در اواخر دولت روحانی، توسط نوبخت رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه، وفق ماده ۶۴ ق م خ ک مبالغی تحت عنوان همسان‌سازی به عنوان تادیه دیون (بخشی از مطالبات بازنشستگان) با صدور احکام جدید پرداخت شد. اما اصرار برخی فعالان بازنشسته تحت عنوان کارگروه مطالبات، نهایتا نوبخت را وادار به تهیه لایحه‌ای از طرف دولت مبنی بر همسان‌سازی ۹۰ درصدی نمود که در هیچ کجای ق م خ ک ذکر نشده است  و لایحه‌ای به مجلس وقت جهت تصویب ارائه گردید؛ در حالی که بار مالی و بودجه‌ی لازم برای آن پیش‌بینی نشده بود.
دولت رئیسی نیز با وجود تجمعات اعتراضی پی‌درپی بازنشستگان تن به پذیرش این لایحه نداد و با همدستی ریاست مجلس این لایحه را جهت تکمیل شدن از مجلس باز ستاند و بعد از دو سال و نیم و اعتراضات گسترده بازنشستگان، مجلس خود راسا با ارائه‌ی طرحی در بودجه سال ۱۴۰۳ و افزودن ۱ درصد به ارزش افزوده و تامین بار مالی آن  این موضوع را تحت عنوان ۴۰ - ۳۰ - ۳۰ تقسیط نمود و اجرای آن را در سه سال تصویب کرد؛ زمان اجرای آن را هم از اول فروردین ۱۴۰۳ در نظر گرفت.
   در نهایت بعد از روی کار آمدن دولت پزشکیان و علی‌رغم وعده و وعیدهای بسیار وی نسبت به رفع اجحافات و ظلم‌های فراوانی که به این قشر وارد شده بود، اجرای آن به مهر ماه موکول شد اما این پایان کار نبود و در حالی که طی چند روز گذشته بعد از ۷ ماه تاخیر، بازنشستگان عزیز به ویژه فرهنگیان بازنشسته چشم انتظار واریز مابه التفاوت دریافتی خود با شاغلان متناظر  بودند، بعد از دیدن پیامک واریزی که میانگین آن از یک میلیون تومان هم پایین تر بود لعن و نفرین‌شان را نثار تمامی کسانی کردند که طی ۱۷ سال گذشته به شیوه‌های مختلف و با وعده های گوناگون آن‌ها را به تغییر وضعیت حقوقی و بهبود وضع موجود امیدوار کرده بودند.
به باور ما، بعد از آن همه وعده‌های توخالی، این واریزی اندک، توهین آشکار دولت و مجلس به بازنشستگان محسوب می شود و جا دارد که دستگاه‌های قضایی و امنیتی با مسئولانی که عمدا یا سهوا با این شیوه‌ی عملکرد، باعث نگرانی و حتی خشم بازنشستگان محترم شده اند به شدت برخورد کنند.
هر چند، بازنشستگان به خوبی می‌دانند که حق گرفتنی ست و از قبل در شعارهایشان خواستار اجرای همسان سازی بدون حقه‌بازی شده بودند.
با این اوصاف کانون صنفی معلمان ایران (تهران) ضمن محکوم کردن عملکرد دولت و مجلس، همچون گذشته، وظیفه‌ی خود می‌داند که از اعتراضات مسالمت‌آمیز این عزیزان از جمله تجمع ۸ آبان‌ماه حمایت نماید و به همکاران شاغل هم یادآوری می نماید که وضعیت امروز بازنشستگان آیینه‌ی روشنی از آینده ی شماست.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران) ۱۴۰۳/۸/۵
*بیانیه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری نمایش سلبریتی‌محور با هدف سیاست زدایی از دانشگاه
چندی پیش، خبری پیرامون برگزاری مسابقۀ فوتبال با حضور تعدادي از سلبريتي‌ها در زمين چمن دانشكدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شد. طبق پیگیری‌های دانشجویان و بر اساس ادعای معاونت فرهنگی-دانشجويی دانشكده، هدف از برگزاری آن ايجاد فضاي شور و نشاط در دانشكده و صرف درآمدهای حاصل از فروش پيراهن و توپ‌های امضا شده در امور خيريه و تغيير «چهره نامناسب دانشکده در رسانه‌ها» است. در رابطه با برگزاری اين مسابقه اشاره به نكات زير ضروری می‌نمايد:
۱- در حافظۀ جمعی دانشجویان دانشكدۀ علوم اجتماعی به خوبی ثبت شده كه محل زمين چمن فعلی، پیش از تاسیس پروژه‌ی بنیاد مصلی‌نژاد، توسط دانشجویان زن و مرد، مشترکا، مورد استفاده قرار می‌گرفته و با وجود تلاش‌های دانشگاه برای ممانعت از حضور دانشجویان زن، همواره محل مقاومت دانشجویان علیه تفکیک جنسیتی بوده است. 
بعد از بارگشایی دانشگاه در بهار ۱۴۰۱ و علیرغم  تعطیلی طولانی‌مدت و امنیتی دانشگاه، مقاومت ‌و اعتراض دانشجویان برای بازپس‌گیری این فضا ادامه یافت. مقاومتی که با همدستی ریاست دانشکده و نیروهای حراست منجر به ضرب و شتم وحشیانه  دانشجویان معترض، پرونده‌‌سازی انضباطی، محرومیت از تحصیل، زندان و بازجویی منجر شد. همچنین در ادامه این اعتراض و مقاومت در پیوندی نمادین، به جنبش زن، زندگی، آزادی در شهریورماه ۱۴۰۱ متصل شد. اكنون بيش از دو سال است كه استفاده از اين فضای حصاركشی‌شده منوط به تعهد عدم حضور دانشجويان زن شده است. در کنار اعمال تفکیک جنسیتی، این محل که پیشتر به عنوان فضای عمومی، به شکل رایگان در اختیار دانشجویان بوده، در راستای «تجاری‌سازی» و تبدیل دانشگاه به «بنگاه اقتصادی»، تبدیل به محلی برای درآمدزایی برای دانشگاه شده است. 
۲-ايدۀ برگزاری اين مراسم به‌دنبال طرح انگارۀ کلیشه‌ای «مسئوليت اجتماعی سلبريتی‌ها» تعريف شده است. بايد توجه داشت كه اين موضوع در شرايطی مطرح می‌شود كه دولت امكان هرگونه مشاركت جمعی در مسئوليت اجتماعی را با سياست‌های تشکل‌زدا و سركوب هرنوع فعاليت جمعی به حداقل ممكن رسانده است. حال حضرات بدون توجه به اين كه انگاره مسئوليت اجتماعی سلبريتی‌ها چيزی جز سلب مسئوليت از دولت نیست، فرش قرمز برای استقبال از سلبريتی‌ها گسترانده‌اند. همچنین در گفتگوی معاونت فرهنگی-دانشجویی با تعدادی از دانشجویان مطرح شد که بخشی از مراسم به یادبود نمادین جانباختگان معدن طبس اختصاص داده خواهد شد. بسیج‌شدن تمام امکانات دانشگاه حول مسئولیت اجتماعی سلبریتی‌ها در حالی رقم می‌خورد که به هنگام وقوع فاجعه‌ی طبس که اساسا نمی توان از آن به عنوان حادثه یاد کرد، هرگونه اقدام از سمت تشکل‌های دانشجویی و فعالین حوزه کار منع شده بود. با این توصیفات، یادبود جانباختگان این فاجعه آن هم در دانشکده علوم اجتماعی که طلایه‌دار سنت انتقادی است و باید محلی برای نقد سیاست‌گذاری و مطالبه‌گری از مسئولان ذیربط باشد، تنها به ابتذال‌کشیدن مسئله و فرار از مسئولیت اجتماعی دولت است.
۳- اختصاص درآمد حاصل از مراسم جانبی اين مسابقه به مصارف خیریه و تأمین بودجه دانشگاه نیز جای تأمل دارد. در واقع اينگونه تأمین مالی از طریق امور خیریه نیز در جهت سلب مسئولیت اجتماعی دولت است.  محل صرف درآمدهای این برنامه اهداف پژوهشی و کمک هزینۀ تشکل‌های دانشجویی عنوان شده است که باید توجه داشت تأمین هزینۀ این موارد می‌بایست از محل بودجه‌ دانشگاه تأمین شود که از اصلی‌ترین وظایف مدیریتی مسئولان دانشگاه و دانشکده است و این شانه‌خالی‌کردن از انجام بدیهی‌ترین وظایف خود در شرایطی اتفاق می‌افتد که فرایندهای ناعادلانۀ تخصیص بودجه و تأمین منابع برای فعالیت‌های علمی و فرهنگی درون دانشگاه، فاقد شفافیت لازم و نظارت دانشجویان است.
۴- گفتنی است تعدادی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی برای شرکت در این «نمایش» اعلام آمادگی کرده‌اند؛ همان اساتیدی که شعار تقابل با «فرهنگ شهرت» در فضای مجازی و رسانه‌های رسمی سر می‌دهند. تن دادن به بازی در این نمایش رقت‌انگیز اقدامی در تداوم و تقویت سلبريتی‌گرايی و فرهنگ شهرت است. لازم به ذکر است نه تنها اساتید هم‌دست در این نمایش، بلکه تقریبا همه استادان این دانشکده به نوعی از مسئولیت اجتماعی خود در قبال اعتراض به تفکیک جنسیتی، سرکوب دانشجویان و مصادره فضاهای دانشجویی پا پس‌کشیده‌اند.
۵- آخرین مورد هدفی است که کارگردانان این نمایش ادعای آن را دارند، یعنی جایگزینی تصویر دانشکدۀ علوم اجتماعی از محل خودکشی، اعتراض و کتک‌خوردن دانشجویان با فضای پویای موهوم، عقیم و سیاست‌زدوده‌ای که آن‌ها آرزویش را در سر دارند. در جواب رویای مضحک باید تاکید داشت، اقدام به خودکشی مسئله‌ای اجتماعی است که عواملی چون فقدان همبستگی اجتماعی، فشارهای حاصل از سرکوب فضای دانشجویی، نادیده‌انگاری آسیب‌های روانی دانشجویان توسط دانشگاه و وضعیت فاجعه‌بار زیست خوابگاهی در آن دخیل هستند. این دست نمایش‌های زردِ بازاری تنها در پی نامرئی‌سازی اجتماعی بودن مسئله خودکشی در فضای دانشجویی است. افزون‌بر این باید پرسید عاملان کتک‌خوردن دانشجویان معترض چه کسانی هستند؟ بازسازی چهره دانشکده به این شیوه تنها به سود همان عاملان سرکوب است تا چهره‌هایشان را پنهان کنند. اين بار نيز مجرم در بازگشت خود به صحنۀ جرم در پی پاک کردن آثار جرم است.
بنابر آنچه گفته شد، ما جمعی از دانشجویان دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران مخالفت خود را با برگزاری معرکه ریاکارانۀ سلبریتی‌‌گرا اعلام می‌کنیم. در صورتی که  دست‌اندرکاران این نمایش از برگزاری یا حضور در این تئأتر شرم‌آور منصرف نشوند ما از بدیهی‌ترین حق خود، یعنی حق اعتراض، بدون درنگ استفاده خواهیم کرد.
*علیه فراموشی 
گلباران قبر معلم اعدامی، هرمز گرجی بیانی توسط جمعی از معلمان 
وی از بنیانگذاران کانون معلمان مستقل کرمانشاه بود و در ۲۸ مرداد ۱۳۵۸ پس از دستگیری با همرزمانش به صورت دسته‌جمعی اعدام شدند.
#نه_به_اعدام
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*مرگ ومصدومیت 2 کارگر کارخانه توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان براثرگرفتگی کوره‌ تولید آهن اسفنجی و رها شدن یکباره مواد مذاب
روز چهارشنبه 2 آبان، براثرگرفتگی کوره‌ تولید آهن اسفنجی و رها شدن یکباره مواد مذاب وپاشش روی سرکارگران یک کارگر 22 ساله بنام میلاد محیاپوردچار سوختگی شدید شد جان باخت ویک کارگر دیگر بنام امیر حسین نیوره بدلیل سوختگی دربیمارستان بستری شد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

اخباروگزارش های کارگری 6 آبان ماه 1403 
- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
« جنگ افروزی کافیه  سفره ما خالیه»
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله  مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی  و تجمع درشهرهای اهواز  و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان وکرمانشاه 
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه  وخدمات درمانی ناکافی با برپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در شهرهای اصفهان واهواز با شعارهای«وعده وعید چه خوب بود اما همش دروغ بود»،«حاصل کار دولت  غارت جیب ملت»و....
3- تجمع اعتراضی  کارگران بازنشسته زغال سنگ کرمان
- ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال 1400 نسبت به عدم اعمال  کامل رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی با تجمع مقابل دفاتربهارستان نشین بهبهان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران از مطالبات بازنشستگان
- مسئولین قانون‌گریز؛ شرم‌تان باد
- تجمع اعتراضی افراد دارای معلولیت کشور نسبت به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان و پرداخت نشدن مطالبات مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه در تهران و مقابل اداره  بهزیستی  در چابهار ویزد
- تجمع اعتراضی جمعی ازرانندگان ناوگان عمومی مسافربری زاهدان نسبت به مسدود کردن کارت سوخت مقابل استانداری سیستان و بلوچستان
- تجمع اعتراضی جمعی از رانندگان حمل‌ونقل بار استان یزد نسبت به عدم اجرای سامانه جامع مقابل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان
- تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نسبت به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری نمایش سلبریتی‌محور با هدف سیاست زدایی از دانشگاه
- جان باختن یک امدادگر بندرخمیر حین کار براثر تصادف
*******
*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:
« جنگ افروزی کافیه  سفره ما خالیه»
1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله  مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی  و تجمع درشهرهای اهواز  و کرمانشاه مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان وکرمانشاه 
شعارها:
« جنگ افروزی کافیه  سفره ما خالیه»
«اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد»
« درد ما درد شماست مردم بما ملحق شوید»
« حاصل کار دولت غارت جیب ملت»
«اختلاس نجومی فلاکت عمومی!»
«تامین اجتماعی از انحصار دولت آزاد باید گردد»
«دلار شصت و پنجه بازنشسته در رنجه»
دلار شصت و پنجه، آقازاده رو گنجه
«رنج ما رنج ما  غارت دسترنج ما»
«معلم زندانی آزاد باید گردد»
«کارگر زندانی آزاد باید گردد»
«اسماعیل گرامی  آزاد باید گردد»
«رسول بداقی آزاد باید گردد»
 
*بیانیه شماره ۸ مورخه ۶ آبانماه ۱۴۰۳*
*ما بازنشستگانیم!*
 *خواهان حقمانیم!*
*سازمان تامین اجتماعی. این شعار کار خود را شروع کرد*
*پس انداز امـــروز. پشتوانه فـــردا*
*مسئولین یکی بعد از دیگری می آیند و می‌روند بدون پاسخگویی واقعی به مطالبات بازنشستگان.*
*سازمان تامین اجتماعی یک نهاد بین النسلی است سرمایه اولیه آن شاغلین و بازنشستگان  هستند. در دوران اشتغال بکار هرماهه ۳۰ درصد از حقوق-شان را طی ۳۰ الی ۳۵ سال در صندوق پس انداز سازمان تامین اجتماعی واریز میکردند*
*لذا بدیهی است بدون چون وچرا سرمایه-داران اصلی سازمان تامین اجتماعی ما بازنشستگان هستیم*
*دولت. اَبَر بدهکار سازمان تامین اجتماعی میباشد*
_*بازنشستگان بدون اتحاد همدلی، همت و همبستگی.  نبودآنها در صحنه مطالبه گرانه قطعاً به کندی پیش خواهد رفت. ولی حق گرفتنی است*_
*تا حقمان را نگیریم از پای نمی نشینیم*
*اهم خواسته ها*
((*منشور یازده ماده ای بازنشستگان عبارتند:))*
۱ - اجرای ماده ۹۶،۱۱۱ و تعیین سبد معیشتی برای افزایش دستمزد سالیانه برمبنای سه جانبه گرائی ( شورای عالی کار) باتعیین حضور نماینده بازنشستگان در جلسات دستمزدی
۲ - اجرای  الزام درمان رایگان بر مبنای ماده ۵۴ و طبق اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی . 
۳ - اجرای متناسب سازی بدون حقه بازی بطور صحیح  بدون فرمول من درآوردی درسال جاری 
۴ - پرداخت  ۲۵٪  باقی مانده و معوقات آن بطور یکجا از سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱  متناسب سازی برنامه توسعه ۵ ساله ششم پرداخت شود
۵ - عدم تاخیر در پرداخت حقوق ماهیانه بدون فوت وقت حتی در روزهای تعطیلی. 
۶ - کوتاه شدن دست دولت ها از سازمان تامین اجتماعی (آزاد شدن سازمان از انحصار دولت)
۷- باز پس گرفتن بدهی های دولت به سازمان ت.ا. 
دولت اَبَر بدهکار به سازمان. ت. ا. میباشد
۸ - پرداخت عیدی بازنشستگان  تامین اجتماعی مانند شاغلین طبق ماده ۹۶
۹- پرداخت حق جنگی، بدی آب و هوای دوران اشتغال بکار بازنشستگان در مناطق جنگی ،طبق ماده ۱۱۲ برنامه ششم. با گذشت  بیش از ۱۰ سال که از تصویب آن میگذرد
۱٠- حذف کسر ۲ درصد از فیش های حقوقی بازنشستگان 
۱۱-رفع تبعیض بین همکار وغیر همکار برمبنای ماده ۶۹ درون سازمانی
*معیشت، منزلت،  درمان رایگان  حق مسلم  ماست*
*جمعی از بازنشستگان خوزستان«اهواز»*
*شعارهای امروز ۶ آبان ماه ۱۴۰۳* 
*بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز*
بازنشسته بپا خیز برای رفع تبعیض!
بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن!
بازنشسته ،اتحاد اتحاد!
بازنشسته بپاخیز علیه  فقر وتبعیض!
فقط کف خیابون بدست میآد حقمون!
دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست!
ایران رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند!
کو مهار تورم ،دروغ نگید به مردم!
گرانی،تورم، بلای جانِ مردم!
تامین رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند!
تامین اجتماعی ،از انحصار دولت، آزاد باید گردد!
قانون رو کی شکسته؟، دولتِ ورشکسته!
مشکل بازنشسته ،تا کی میخواد حل بشه!
حسین حسین شعارشون، دروغ و دزدی کارشون!
ایران پُر در آمد ،مسئول بی لیاقت ،چه بَر سَرِ تو آورد!
بیمه تکمیلی ،یک دزدی تحمیلی!
نوبت ما که میشه،خزانه خالی میشه!
پیام ما به دولت،خجالت،خجالت!
حاصل کارِ دولت،غارتِ جیبِ ملت!
فریاد،فریاد، از اینهمه بیداد!
 نه مجلس ،نه دولت ،نیستند بفکر ملت!
هم مجلس،هم دولت ،ظلم می‌کنند به ملت!
تامین رو غارت کردند، ما رو بیچاره کردند!
وعده وعید کافیه ،سفره ما خالیه!
حقوق ما ریالیه،هزینه ها دلاریه!
درمان رایگان حق مسلّم ماست!
معیشت،منزلت،سلامت، حق مسلّم ماست!
معیشت،منزلت،درمان رایگان ،حق مسلم ماست!
کارگر زندانی، آزاد باید گردد
معلم زندانی، آزاد باید گردد!
بازنشسته زندانی آزاد باید گردد!
زیر بار ستم نمی‌کنیم زندگی!جان فدا می‌کنیم در ره آزادگی!ننگ بر این زندگی!مرگ بر این بردگی!
2- اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه  وخدمات درمانی ناکافی با برپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد در شهرهای اصفهان واهواز با شعارهای«وعده وعید چه خوب بود اما همش دروغ بود»،«حاصل کار دولت  غارت جیب ملت»و....
 
3- تجمع اعتراضی  کارگران بازنشسته زغال سنگ کرمان
 
*ادامه اعتراضات بازنشستگان فرهنگی سال 1400 نسبت به عدم اعمال  کامل رتبه‌بندی در حقوق بازنشستگی با تجمع مقابل دفاتربهارستان نشین بهبهان
یکشنبه 6 آبان
 
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران از مطالبات بازنشستگان
درحالی‌که حکومت به‌واسطه ناکارآمدی ساختاری با بحران‌های فراوان روبرو و در جدیدترین مورد کشور را در آستانه جنگ قرار داده است. شاهد افزایش اعتراضات و تجمعات مطالبه‌گرانه از سوی اقشار مختلف ازجمله بازنشستگان شریف هستیم. اگر چه بحران‌های امروز معلول سیاست‌گذاری‌های کاملاً اشتباه در چهل و پنج سال گذشته بوده است سیاست‌هایی که به واسطه فقدان ساختار دموکراتیک، حق تعیین سرنوشت را از  مردم سلب نموده و منافع اقلیت را بر اکثریت اولویت بخشیده‌است. اما مطالبه‌گری بازنشستگان کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی بیش از دو دهه است که در جریان است و نمی‌توان به بهانه شرایط خاص مانند تحریم و جنگ، دستمزد و حقوق زحمتکشان جامعه، به‌خصوص بازنشستگان را پایمال نمود.
بیش از 17 سال از تصویب قانون مدیریت خدمات کشوری می‌گذرد. عملکرد دولت‌های مختلف از اصلاح‌طلب تا اصولگرا نشان می‌دهد که اراده حاکمیت در دولت‌ها با نادیده گرفتن حقوق کارمندان و بازنشستگان اعمال‌شده است. چراکه دولت‌های مختلف با پاره‌ای تفاوت‌های ظاهری در عمل سیاست سرکوب حقوق و تبعیض را عمق بخشیده‌اند. تا جایی که مطالبه «اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری» امروز قادر نیست شکاف دستمزد با خط فقر را پر نماید. اگرچه «اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان  برابر قانون مدیریت خدمات کشوری به‌ویژه ماده 64 و تبصره آن» و «اجرای کامل ماده 85 در مورد بیمه تکمیلی بازنشستگان» و «پرداخت معوقات و خسارت ناشی از عدم اجرای ق م خ ک از سال 1386» و «احیا و اجرای ماده ۱۲۵ ق م خ ک افزایش سنواتی حقوق طبق تورم سالیانه که توسط بانک مرکزی اعلام می‌شود» و «پرداخت کامل و فوری پاداش بازنشستگان سال‌های اخیر» و «اعمال رتبه‌بندی برای بازنشستگان» یک مطالبه جدی است.
اما برای رفع تبعیض باید ابتدا «پایه حقوق با توجه به تورم به بالای خط فقر» برای تمام کارگران و کارمندانِ بازنشسته و شاغل اعمال و سپس قوانین فوق در مورد حقوق و دستمزد لحاظ گردد.
با این اوصاف افزایش ناچیز حقوق به صورت قطره‌چکانی تحت هر عنوان بدون در نظر گرفتن خط فقر و تورم مانند همسان‌سازی و رتبه‌بندی، مصداق بارز فریبکاری حکومت است. مسیری که دولت پزشکیان مانند دولت‌های قبل به آن ادامه می‌دهد. در این میان تشکل‌های وابسته که مطالبات بازنشستگان را برای منافع جناحی قربانی نموده‌اند مانند دولت‌ها رو سیاه و متقلب هستند.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت قاطعانه از مطالبات تمام مزدبگیران، برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته، اعتراض و تجمع را حقی قانونی و بدیهی می‌داند و نسبت به هر نوع برخورد سرکوبگرانه به دولت و حاکمیت هشدار می‌دهد.
بازنشستگان شریف حق دارند در دوران بازنشستگی از حقوق بالای خط فقر، بیمه کارآمد و امکانات رفاهی و تأمین اجتماعی برخوردار باشند و کرامت انسانی آنان محترم شمرده شود. در همین راستا شورای هماهنگی از فراخوان‌ها تجمعات بازنشستگان عزیز از جمله فراخوانِ روز سه‌شنبه، هشتم آبان که توسط گروه‌های مختلف بازنشسته اعلام‌شده است حمایت می‌کند.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران 
6 آبان 1403
*مسئولین قانون‌گریز؛ شرم‌تان باد
مسعود فرهیخته؛ کنشگرفرهنگی
با کدام تفکر غیرقانونی، حق متناسب‌سازی ۹۰ درصدی بازنشستگان را پس از سال‌ها تأخیر به ۴۰ درصد کاهش دادید؟ چرا در سال ۱۴۰۳ حق قانونی متناسب‌سازی بازنشستگان با شاغلین را به‌طور کامل پرداخت نمی‌کنید؟ متأسفانه، حاکمیت سال‌هاست که قوانین خودساخته‌اش را نقض می‌کند و به‌طور سیستماتیک با برچسب “تبلیغ علیه نظام” معترضان به نقض حقوق، منزلت، و معیشت بازنشستگان را هدف قرار می‌دهد. نه‌تنها زندگی را روزبه‌روز بر آنان سخت‌تر می‌کند، بلکه برخی از بازنشستگان معترض را نیز زندانی می‌کند.
مطابق مواد ۱۰۹ و ۱۱۰، قانون مدیریت خدمات کشوری، مصوب ۱۳۸۶ و قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان مصوب ۱۳۹۹، بازنشستگان باید ۹۰ درصد همترازی حقوق شاغلان را دریافت کنند. بااین‌حال، مسئولان قانون‌گریز با بی‌انصافی و بی‌وجدانی، این حق را به سه مرحله تقسیم کرده‌اند. در سال ۱۴۰۳، تنها ۴۰ درصد این حق پرداخت می‌شود؛ ۳۰ درصد دیگر به سال بعد موکول شده، و در سال سوم نیز ۳۰ درصد باقی‌مانده به حقوق بازنشستگان افزوده خواهد شد.
بهتر است قانون‌گریزان به‌جای ممانعت از پرداخت حقوق قانونی بازنشستگان، به فکر مقابله با اختلاس‌های نجومی باشند که در این سال‌ها با سرعت در حال افزایش است. باید شهامت ایستادن در برابر همکاران اختلاس‌گرشان را پیدا کنند. شعار کلیدی بازنشستگان، «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه»، نه تنها روشن است، بلکه درد عمیقی را در خود دارد. این شعار به معنای رضایت از توقف یک اختلاس و پایان اعتراضات نیست، بلکه بیانگر عمق فساد اقتصادی است؛ چرا که جلوگیری از حتی یک اختلاس می‌تواند معوقات و پرداخت‌های قانونی بازنشستگان، معلمان، کارگران، و پرستاران را تأمین کند.
حاکمیت بداند که دیگر جایی برای وعده‌درمانی وجود ندارد. باید صریحاً اعلام کند که خود را ملزم به اجرای قانون متناسب‌سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان با شاغلین می‌داند. در غیر این صورت، بازنشستگان از تمام ظرفیت‌های مطالبه‌گری خود استفاده کرده و همچون دیگر اقشار جامعه، خیابان را از آن خود خواهند کرد.
پیوست: مواد ۱۰۹ و ۱۱۰
طبق مواد ۱۰۹ و ۱۱۰، قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶، و بر اساس ضریب جداول (۲۴۳۸ ریال)، حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران، و مستمری‌بگیران صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی، و نیروهای مسلح، فارغ از سال بازنشستگی و سنوات خدمت، درجه و رتبه، باید ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور بازنشستگی شاغلان هم‌رتبه در همان صندوق را دریافت کنند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تجمع اعتراضی افراد دارای معلولیت کشور نسبت به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان و پرداخت نشدن مطالبات مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه در تهران و مقابل اداره  بهزیستی  در چابهار ویزد
روزیکشنبه 6 آبان، افراد دارای معلولیت کشوربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان و پرداخت نشدن مطالبات مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه در تهران و مقابل اداره  بهزیستی  در چابهار ویزد تجمع کردند.
 
*تجمع اعتراضی جمعی ازرانندگان ناوگان عمومی مسافربری زاهدان نسبت به مسدود کردن کارت سوخت مقابل استانداری سیستان و بلوچستان
روزیکشنبه 6 آبان، جمعی ازرانندگان ناوگان عمومی مسافربری زاهدان برای اعتراض به مسدود کردن حدود 90 روز کارت سوخت مقابل استانداری سیستان و بلوچستان تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: در مقابل استانداری تجمع کردیم،90 روز است کارت سوخت ما را سوزاندند هیچکس جوابگو نیست کارت‌های اتوبوس‌های درون شهری و برون شهری مسدود کردند از مسئولین میخواهیم به فکر باشند چند ماه است بیکاریم ما زن و بچه داریم جوابگو ما باشید.
*تجمع اعتراضی جمعی از رانندگان حمل‌ونقل بار استان یزد نسبت به عدم اجرای سامانه جامع مقابل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان
روزیکشنبه 6 آبان، جمعی از رانندگان حمل‌ونقل بار استان یزد برای اعتراض به عدم اجرای سامانه جامع دست به تجمع مقابل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زدند و خواستار تحقق هوشمندسازی فرایند حمل‌ونقل بار در همه شهرستان‌ها، شدند.
 
برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان با این اعتقاد که سامانه نامبرده می‌تواند ضمن توزیع عادلانه بار، در زمینه یکسان‌سازی تعرفه‌ها، برخورد با تخلفات شرکت‌های حمل‌ونقل، جلوگیری از بومی‌گرایی، احقاق حقوق 14 هزار راننده یزدی، حذف واسطه ها و دلالان نیز موثر باشد، خواستار تسریع در روند اجرای سامانه و حمایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از این پروژه بودند.
*تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نسبت به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری نمایش سلبریتی‌محور با هدف سیاست زدایی از دانشگاه
در پی انتشار بیانیه اعتراضی و بازتاب آن در فضای رسانه‌ای، روز ۶ آبان ۱۴۰۳ دانشجویان در راستای حق اعتراضی خود اقدام به تجمع در مقابل زمین چمن دانشکده علوم اجتماعی کردند. 
 
پس از تأخیر در اجرای برنامه توسط برگزار کنندگان، مشخص شد که تعدادی از «سلبریتی»ها در لحظات آخر از حضور در برنامه منصرف شده و برنامه بدون حضور ایشان آغاز شد. در همین حین نیروهای حراست دانشگاه که از ابتدای تحصن در جمعیت حضور داشته و رفته‌رفته بر تعدادشان افزوده می‌شد، با قرارگرفتن در مقابل درب ورودی زمین چمن دانشکده مانع از خطاب قرارگرفتن «میهمانان» توسط «میزبانان معترض منع شده از حقوق بدیهی» و قرائت بیانیه شدند. دانشجویان با سر دادن شعارهای 《زن، زندگی، آزادی》 و 《نه پادگان، نه بنگاه، درود بر دانشگاه》 اعتراض خود را نشان دادند. در انتها تجمع دانشجویان  با قرائت بیانیه به پایان رسید.
بخشی از شعارهای دانشجویان در تجمع:
۱. هر کی چشاشو بسته با این سرکوب همدسته
۲. سیاست سلبریتی محور تضعیف سیاست تشکل محور
۳. کارگران باید متولی حقوق خود باشند
۴. خیریه یعنی برون‌سپاری وظیفه دولت
منبع:کانال شوراهای صنفی دانشجویان کشور
*جان باختن یک امدادگر بندرخمیر حین کار براثر تصادف
یک امدادگر بندرخمیر در استان هرمزگا بنام حامد عبداله‌زاده حین ماموریت براثر تصادف درجاده کهورستان - لار جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید


اخباروگزارش های کارگری 7 آبان ماه 1403 
- دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی(شهرتبریز)
اردبیل (شهراردبیل)
أصفهان (شهراصفهان)
ایلام(شهرایلام)
خوزستان(شهر اهواز)
زنجان (شهرزنجان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرهای بیجار،سنندج ومریوان)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
هرمزگان(شهربندرعباس)
همدان(شهر همدان)
واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت  مخابرات ایران
- ازسرگیری اعتراضات کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
- تجمع اعتراضی جمعی از پرستاران و کادر درمان بیمارستان های شوشترنسبت به عدم پرداخت 18 ماه حق کارانه و اضافه کارمقابل فرمانداری
- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ایلام نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل ساختمان مرکزی
- دیدار با خانواده آنیشا اسداللهی  همزمان با زادروزش
- منع موقت ورود 200 دانشجو امیرکبیر به دانشگاه
- کانون نویسندگان ایران:مرخصی سه‌روزه‌ی سروناز احمدی
- آزادی موقت جلوه جواهری فعال حقوق زنان اززندان
- جان باختن کارگر منابع طبیعی بام خرم آباد پس از 10 روز دست و پنجه نرم کردن بامرگ دربیمارستان
*******
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
آذربایجان شرقی(شهرتبریز)
اردبیل (شهراردبیل)
أصفهان (شهراصفهان)
ایلام(شهرایلام)
خوزستان(شهر اهواز)
زنجان (شهرزنجان)
فارس(شهرشیراز)
کردستان(شهرهای بیجار،سنندج ومریوان)
کرمانشاه (شهرکرمانشاه)
گیلان(شهررشت)
هرمزگان(شهربندرعباس)
همدان(شهر همدان)
واستان تهران مقابل ساختمان مرکزی شرکت  مخابرات ایران
شعارها :
«فقط کف خیابون بدست میاد حقمون»
«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»
«فریاد ما بلند است دوشنبه وسه شنبه»
«نه سرما نه گرما  نیست جلودار ما »
«وعده وعید چه خوب بود اما همش دروغ بود»
« منزلت معیشت سلامت حق مسلم ماست»
«مابازنشستگانیم خواهان حق مانیم»
«معیشت خواروبار بروز باید گردد»
«حقوق بازنشسته شده واسه یه هفته»
«مشکل بازنشسته تا کی میخواد حل بشه»
«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»
«مخابرات رها شده در حق ما جفا شده»
«مخابرات ایران قانون نمی پذیرد»
«سهامدارظالم حق ما ها رو خورده»
«ستاد اجرایی حق ما ها رو خورده»
«بنیاد تعاون  حق ما ها رو خورده»
«مرگ بر سهامداران ظالم»
«شرکت پردرآمد چه برسرتو آمد»
«شرکت پردرآمد درآمدت کجارفت»
«این بهترین شعاره بخور بخور توکاره»
«گرانی تورم بلای جان مردم»
«سلطانی نالایق استعفا استعفا»
«وزیرارتباطات کجایی کجایی»
«وزیر بی تفاوت نمی خوایم نمی خوایم»
«فتاح حیا کن ستاد را رها کن»
تصاویر:
اردبیل:
 
کرمانشاه:
 
همدان:
 
*ازسرگیری اعتراضات کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
روز دوشنبه 7 آبان، کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر با برپایی تجمع اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،ازسرگرفتند.
 
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برخلاف وعده‌ای که مسئولان شرکت پایانه و مخازن در حضور مسئولان و نمایندگانی از فرمانداری ماهشهر، اداره کار منطقه ویژه و مسئول دفتر نماینده مجلس بندر ماهشهر در مجلس ومسئولان حراست ارشد منطقه و. . به آن‌ها داده بودند، هنوز مطالباتمان عملی نشده است.
کارگران گفتند: در آخرین اجتماع کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر که در روز‌های پایانی شهریور و ابتدای مهر ماه سال جاری به مدت 6 تا 7 روز در محدوده محل کارمان برگزار شد، مسئولان در جلسه بررسی مطالباتمان که در تاریخ 4 مهر ماه برگزار شد با امضای صورت جلسه‌ای وعده داده بودند تا یک ماه آینده به مطالبات ما رسیدگی کنند که هنوز عملی نشده است.
کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر تاکید کردند: خواسته‌های ما اجرای تبدیل وضعیت شغلی کارگران مطابق با شرکتهای همجوار، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداش‌های بهره وری به همراه اضافه کاری ماه‌های رمضان سالهای 1402 و1403است که متاسفانه مسئولان وعده وصول این مطالبات را در حالی به کارگران دادند که با اعتماد به وعده‌ داده شده کارگران حدودا یک ماه است مشغول فعالیت روزانه خود شده بودند.
آنها افزودند:دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای همجوار منطقه متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر به دلیل‌عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت می‌کنند.
یادآوری:اعتصاب و تجمع کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهردراعتراض به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان کماکان ادامه دارد
روزچهارشنبه 4 مهر، کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهربه اعتصاب و تجمعشان دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،ادامه دادند.
یکی از کارگران حق طلب به خبرنگاررسانه ای گفت:روز یکم مهر ماه جلسه‌ای با مدیرعامل با حضور اداره کار و نماینده کارگران برگزار شد و به ما گفته شد به دلیل اینکه مدیرعامل شرکت قدرت اجرایی ندارد. آنها تا 48 ساعت فرصت خواستند مطالبات کارگران را به اعضای هیات مدیره انتقال دهند و نتیجه به کارگران داده شود.
وی افزود: امروز چهارشنبه بیش از 24 ساعت از آن زمان گذشته و متأسفانه هنوز کارفرما به کارگران پاسخ نداده و مطالبات پابرجا مانده است.
یکی از کارگران در تشریح مطالبات خود و همکارانش گفت: اجرای طبقه‌بندی کارگران پیمانکاری، اجرای کامل طرح طبقه‌بندی کارگران قراردادی، پرداخت پتروکارت به همه کارگران، پرداخت منظم حق اعیاد و روزهای مناسبتی، پرداخت حق پاداش و بهره وری، رفع مشکل پرداخت بیمه تامین اجتماعی و تکمیلی، اجرای درست مصوبات صورتجلسه (15 آذرماه 1401)، شفافیت در رابطه با سهم آورده وام دریافتی بانک قرض الحسنه مهر ایران، شفاف‌سازی تعداد نفرات عضو تعاونی مسکن و مقدار زمین‌های تحویل شده، اختصاص سهمیه به کارگران پیمانکاری برای تبدیل وضعیت شغلی، مشخص شدن سود سهام شرکت و حسابرسی آن برای تامین منابع مالی مطالبات کارگران، بالابردن میانگین اضافه کاری ماهانه نیروهای قراردادی و شرکتی از جمله مطالبات ما است.
این کارگر با بیان اینکه عمل به توافقات خواسته‌ی دیگر کارگران است، در پایان گفت: طبق توافقات لفظی که با مدیرعامل با حضور نماینده اداره کار داشتیم، کارگران در انتظار پاسخ هستند.
*تجمع اعتراضی جمعی از پرستاران و کادر درمان بیمارستان های شوشترنسبت به عدم پرداخت 18 ماه حق کارانه و اضافه کارمقابل فرمانداری
روز دوشنبه 7 آبان، جمعی از کادر درمان (نیروهای علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی، پرستاران‌ و کمک بهیاران) بیمارستان های شوشتربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 18 ماه حق کارانه و اضافه کاردست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان زدند.
 
*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری ایلام نسبت به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل ساختمان مرکزی
روز دوشنبه 7 آبان، کارگران شهرداری ایلام (شرکت پیمانکاری خادم)برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق مقابل ساختمان مرکزی این شهرداری تجمع کردند.
 
*دیدار با خانواده آنیشا اسداللهی  همزمان با زادروزش
 
یکشنبه ۶ آبان جمعی از نویسندگان، اعضای کانون نویسندگان، فعالان صنفی و اعضای کانون‌های صنفی معلمان، بازنشستگان، وکلا، فعالان دانشجویی، زنان، و دیگر فعالان اجتماعی و سیاسی، و زندانیان سابق بند زنان اوین با حضور در کنار خانواده آنیشا اسداللهی  تولد او را به صورت غیابی شادباش گفتند. 
آنیشا معلم، مترجم و فعال چپ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در منزل خود همراه با همسرش کیوان مهتدی بازداشت، و شهریور همان سال با قید وثیقه موقتا آزاد شد. اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ مجددا بازداشت و در نهایت به پنج سال زندان قابل اجرا محکوم شد که از مرداد ۱۴۰۲ در حال گذراندن این حکم می باشد. 
آنیشا اسداللهی بارها از سوی مسئولان زندان و وزارت اطلاعات از تلفن و ملاقات محروم شده است و در اعتراض به اعدام‌های رو به افزایش،ایشان به همراه زندانیان دیگری از بند زنان از تیر ۱۴۰۳ ممنوع الملاقات بوده و تاکنون فقط یک نوبت در روز آزادی همسرش (چون در آن زمان هم ملاقات و هم تماس او قطع بود) با اعضای خانواده خود ملاقات داشته است.  
او پیش‌تر در تجمع روز جهانی زن در سال ۱۳۹۶ و در تجمع روز جهانی کارگر در سال ۱۳۹۸ دستگیر و محکوم شده بود.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
*منع موقت ورود 200 دانشجو امیرکبیر به دانشگاه
براساس گزارش‌های رسیده به خبرنامه امیرکبیر ، از صبح امروز دست‌کم 200 دانشجو به دلیل آنچه که عدم رعایت قوانین پوششی عنوان شده است؛ از ورود به دانشگاه (در 3 درب خیابان حافظ، خیابان ولیعصر و خیابان رشت) منع شده‌اند و اجازه حضور در کلاس درس را پیدا نکرده‌اند؛ همچنین چند دانشجو که حق حضور در کلاس درس را مطالبه می‌کردند در اتاقک های حراست ورودی دانشگاه مورد بازجویی قرار گرفتند.
گفته می‌شود این اقدام در پی جلسه اخیر شورای فرهنگی دانشگاه امیرکبیر با اداره کل حراست این دانشگاه وضع شده است و با چراغ سبز علیرضا رهایی (رئیس دانشگاه) و احمد معتمدی (نماینده وزیر علوم در امور دانشگاه امیرکبیر) دنبال شده است.
برگ زرین دیگری از افتخارات #دولت_وفاق زرشکیان
*کانون نویسندگان ایران:مرخصی سه‌روزه‌ی سروناز احمدی
سروناز احمدی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، عصر امروز برای پیگیری روند درمان خود برای سه روز به مرخصی آمد.
سروناز ۱۵ آبان ۱۴۰۱ در جریان جنبش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او در نهایت از بابت اتهام‌های «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.
سروناز قریب به ۱۸ ماه از حکم حبس خود را گذرانده و مبتلا به بیماری صرع است. با این حال مسئولان زندان تا کنون با مرخصی و آزادی مشروط او موافقت نکرده بودند و حکم این مرخصی سه روزه با تاخیر و تعلل بسیار صادر شده است. این عضو کانون نویسندگان ایران پیش‌تر در اعتراض به ممانعت از مرخصی درمانی، دست به «اعتصاب دارو» زده بود.
سروناز مرداد ماه ۱۴۰۳ در پی حمله‌ی نیروهای گارد زندان به اعتراض زنان زندانی سیاسی دچار «حمله‌ی عصبی، تشنج و انقباض شدید عضلانی» شد و پزشکان معالج، اضطراب و احتمال حمله‌ی عصبی مجدد برای او را خطرناک تشخیص دادند. بی‌تردید با چنین شرایطی ادامه‌ی حبس سروناز احمدی، سلامتی او را در معرض آسیب‌های جدی قرار خواهد داد.
*آزادی موقت جلوه جواهری فعال حقوق زنان اززندان
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی،کاوه مظفری همسر جلوه‌ جواهری از نقض حکم این فعال حقوق زنان خبر داده و نوشته است که به صورت موقت با قید وثیقه آزاد شده است.
*جان باختن کارگر منابع طبیعی بام خرم آباد پس از 10 روز دست و پنجه نرم کردن بامرگ دربیمارستان
روز یکشنبه 6 آبان،کارگر نگهبان منابع طبیعی بام خرم آباد  بنام مصطفی عبدالهی که روز شنبه 28 مهربر اثر حادثه آتش سوزی جنگل‌های مجموعه بام خرم آباد به شدت زخمی شده بود، در بیمارستان جان باخت.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 8 آبان ماه 1403 
- دومین تجمع اعتراضی جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام مقابل مجلس همزمان با چهلمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام با شعار«اعدام نکنید»
- پیوستن زندان کهنوج به کارزار «سه‌شنبه‌های‌ نه به اعدام» در چهلمین هفته این کارزار
«تایید حکم اعدام چهار تن از اعضای کارزار» 
- سیزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی و کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب
- تجمع اعتراضی  بازنشستگان فرهنگی همدان نسبت به  عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل صندوق بازنشستگی کشوری و آتش زدن احکام همسان سازی ناقص صادره
- تجمع اعتراضی  بازنشستگان فرهنگی یزد نسبت به  عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل اداره برنامه و بودجه استان با شعارهایاتحاد اتحاد علیه ظلم وفساد»،«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»،«گرانی تورم بلای جان مردم» و...
- دومین روز دور جدید اعتراضات کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
- تجمع اعتراضی جمعی از افراد دارای معلولیت نسبت به لایحه بودجه 1404 و عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان مقابل مجلس 
- احضار دوباره فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
- احضار سه  فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
- افشاگری خانواده های کارگران جان باخته معدن معدنجوی طبس ازآخرین وضعیتشان در آستانه چهلمین روز فاجعه
- تعدادکارگران جان باخته حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان به 3 نفر رسید
- جان باختن یک کارگر درماسال بر اثر برق گرفتگی
*******

 


*دومین تجمع اعتراضی جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام مقابل مجلس همزمان با چهلمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام با شعار«اعدام نکنید»
براساس فیلم های منتشره درشبکه های اجتماعی،روز سه شنبه 8 آبان برای دومین هفته متوالی همزمان با کارزار سه شنبه های نه به اعدام ، جمعی از بستگان اعدامی ها و مخالفین اعدام با شعار«اعدام نکنید»دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
 
*پیوستن زندان کهنوج به کارزار «سه‌شنبه‌های‌ نه به اعدام» در چهلمین هفته این کارزار
«تایید حکم اعدام چهار تن از اعضای کارزار» 
این روزها ماشین اعدام در حکومت مستبدِ ولایت‌فقیه، بی‌دنده و ترمز سرعت گرفته و سر باز ایستادن ندارد. در حکومت قرون وسطایی حاکم بر ایران روزانه شاهد گسترش فزاینده اعدام‌ها هستیم. از  ابتدای سال جاری تاکنون قریب به ۵۶۷ اعدام صورت گرفته که ۱۵۰ تن از محکومان تنها در مهرماه اعدام شده‌اند. به طوری که در هفته اول آبان ماه، ۲۷ تن به دار آویخته شدند و ۲۱ اعدام در ۳ روز اجرا شد. یعنی هر روز هفت اعدام.  
متاسفانه روز گذشته، جمشید شارمهد پس از ۴ سال حبس ظالمانه اعدام شد. جمشید شارمهد تمام این مدت در بازداشگاه امنیتی محبوس بود و نهادهای امنیتی در چهار سال گذشته با هدف پنهان نگه داشتن شکنجه‌ها و نقض حقوق انسانی وی، اجاره انتقال جمشید شارمهد به بند عمومی را نداده بودند.
در اقدام سرکوبگرانه دیگر، روز ۴ آبان حکم چهار زندانی سیاسی _عقیدتی بلوچ توسط دیوان تایید و به اجرای احکام دادسرای امنیت تهران ارجاع داده شد؛ این چهار زندانی به نام‌های عیدو شه‌بخش، عبدالغنی شه‌بخش، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شه‌بخش از اعضای کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" هستند و در شرایط بسیار اسفبار، از ۱۶ ماه پیش در "بند امن" واحد سه زندان قزلحصار محبوس بوده و جانشان در خطر جدی است و هر لحظه احتمال اجرای حکم آنان وجود دارد.
در ادامه این سرکوب‌ها در چند روز گذشته بی‌دادگاه کیفری دو تهران، ۵ زندانی سیاسی زنِ محبوس در اوین را که به اعدام‌ها‌ی گسترده، اعتراض کرده بودند مجموعاً به ۲۷ ماه حبس اضافی محکوم نمود. که یکی از آنها زندانی سیاسی وریشه مرادی است که با اتهام واهی بغی روبرو بوده و خود در معرض حکم اعدام است. وی ۱۹ روز  است در اعتراض به صدور احکام اعدام و گسترش آنها اعتصاب غذا کرده‌است.
با تمام این سرکوب‌ها و ایجاد رعب و وحشت در جامعه، اما مقاومت و ایستادگی همچنان ادامه‌ دارد. چنان‌که هفته گذشته همزمان با کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" جمعی از خانواده‌های زندانیان محکوم به اعدام مقابل مجلس تجمع اعتراضی علیه اعدام برگزار نمودند. شعار نه به اعدام سر دادند و از نیروهای سرکوبگر نترسیدند. ما این شجاعت را ستایش می‌کنیم و به این خانواده‌های مقاوم درود می‌فرستیم.
در خبری دیگر، روز گذشته جمعی از زندانیان سیاسی زندان کهنوج استان کرمان، در نامه‌ای اعلام کردند که از این هفته به کارزار‌ "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" می‌پیوندند و در اعتصاب غذا خواهند بود.
اعضای این کارزار در چهلمین هفته خود در ۲۴ زندان مختلف، اعدا‌م‌های گسترده در ایران و همچنین ارجاع پرونده  ۴ زندانی بلوچ ـ که در دادگاهی بسیار مبهم و به دور از حق دادرسی منصفانه محکوم شده‌اند ـ را شدیداً محکوم می‌کند و از همه فعالان سیاسی، حقوق بشری و تمام وجدان‌های بیدار می‌خواهد صدای این زندانیان بی‌نام و نشان و تمام محکومان به اعدام باشند و خواهان حمایت عملی از خانواده‌های محکومان به اعدام هستند. ما همچنان تاکید می‌کنیم تنها راه توقف ماشین اعدام، اقدام و همبستگی جمعی است.
در هفته چهلم، زندانیان اعتصابی در زندان‌های زیر در اعتصاب هستند: 
زندان اوین (بند زنان، بند۴ و ۸)، زندان قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم‌آباد، زندان اراک، زندان اسدآباد اصفهان، زندان نظام شیراز، زندان شیبان اهواز، زندان بم، زندان مشهد، زندان لاکان رشت (بند زنان و مردان)،زندان قائمشهر، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان کهنوج کرمان
سه‌شنبه‌ ۸ آبان ۱۴۰۳
#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
#نه_به_اعدام 
#سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام
*سیزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه‌های سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی و کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب
 
سیزدهمین هفته از#سه_شنبه_های_اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری، پالایشگاه های:سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی
سه شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳
در سیزدهمین هفته از #سه_شنبه_های_اعتراضی و پس از اعتصابات سراسری و پرشور هفته گذشته بهمراه کارگران رسمی مناطق عملیاتی جنوب، این هفته عوامل تفرقه در مقابل اعتراضاتمان بودند.
حمید بورد رئیس شرکت ملی نفت در سفر به عسلویه بازهم با توسل به وعده رسیدگی به وضعیت حقوقی کارگران رسمی در مناطق عملیاتی، بخصوص با وعده حذف سقف وضع شده بر حقوق و مزایای این کارگران، در ایجاد تفرقه و فرو نشاندن خشم کارگران نسبت به اقدامات امنیتی منطقه ای وارد عمل شد و بدون کوچکترین اشاره ای به خواسته کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری، سیاست جدا سازی مطالبات کارگران و رسمی و ارکان ثالث را در پیش گرفت.
اقدامی از سر ایجاد تفرقه که ما کارگران با آگاهی به دست آمده در دل اعتراضاتمان، مدتهاست آن را شناسایی و از آن عبور کرده ایم.
ما بخوبی از جایگاه مان در تولید نفت آگاهیم و میدانیم هدف استثمار کنندگانمان با این سیاستها محافظت از شرایطی است که همچنان استثمار بیشتر ما کارگران و چپاول بیشتر در نفت را رقم میزند تا حق زحمت ما به گلوی عده ای مفتخور، چپاولگر و جنگ طلب سرازیر شود.
خواسته های ما از بابت سیری ناپذیری عده ای مفتخور که ما کارگران را به بردگی میکشند و خون مردم تحت ستم را در شیشه کرده اند محقق نخواهد شد و قطعاً ما کارگران در این کشمکش و مبارزه تا تعطیلی کامل نفت پیش خواهیم رفت و فرصت چپاول نفت، این سرمایه و حق اشتراکی عمومی را به سرکوبگرانمان نخواهیم داد.
ما پرشورتر از گذشته با اشکال مختلف در اعتراضات نفت، متحد و سازماندهی شده حضور خواهیم داشت.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) ضمن حمایت از اعتراضات همکاران رسمی و غیر رسمی در مجتمع گاز پارس جنوبی، همه کارگران نفت را در بخشهای مختلف به گسترش اعتراضات فرامیخواند.
مطالبات فوری کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری در مجتمع گاز پارس جنوبی عبارتند از؛
-حق تشکل، تجمع و اعتراض،
-حذف کامل شرکتهای پیمانکاری،
-بازگشت به کار فوری و بی قید و شرط همه کارگران اخراجی و پایان دادن به برخورد امنیتی با کارگران معترض،
-عمل به توافقات قبلی علی الخصوص موضوع مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ(هزینه قطع امکانات رفاهی) که به صورت یکجانبه توسط برخی از مسئولان مجتمع گاز تغییراتی در آن صورت گرفته است.
-اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل و  نظام پرداخت عادلانه و همتراز با کارگران رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت،
-اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنان
-اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارگران اداری و پشتیبانی
 
*تجمع اعتراضی  بازنشستگان فرهنگی همدان نسبت به  عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل صندوق بازنشستگی کشوری و آتش زدن احکام همسان سازی ناقص صادره
سه شنبه 8 آبان
*تجمع اعتراضی  بازنشستگان فرهنگی یزد نسبت به  عدم اجرای کامل قانون همسان سازی حقوق بازنشستگان(ماده 30 قانون برنامه ششم توسعه)وصدوراحکام ناقص مقابل اداره برنامه و بودجه استان با شعارهایاتحاد اتحاد علیه ظلم وفساد»،«بازنشسته دادبزن حق تو فریاد بزن»،«گرانی تورم بلای جان مردم» و...
سه شنبه 8 آبان
 
 
*دومین روز دور جدید اعتراضات کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
روز سه شنبه 8 آبان، کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر با برپایی تجمع دومین روز دور جدید اعتراضاتشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،رقم زدند.
درهمین رابطه:ازسرگیری اعتراضات کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهرنسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان با برپایی تجمع
روز دوشنبه 7 آبان، کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر با برپایی تجمع اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح نازل حقوق و عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان،ازسرگرفتند.
 
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برخلاف وعده‌ای که مسئولان شرکت پایانه و مخازن در حضور مسئولان و نمایندگانی از فرمانداری ماهشهر، اداره کار منطقه ویژه و مسئول دفتر نماینده مجلس بندر ماهشهر در مجلس ومسئولان حراست ارشد منطقه و. . به آن‌ها داده بودند، هنوز مطالباتمان عملی نشده است.
کارگران گفتند: در آخرین اجتماع کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر که در روز‌های پایانی شهریور و ابتدای مهر ماه سال جاری به مدت 6 تا 7 روز در محدوده محل کارمان برگزار شد، مسئولان در جلسه بررسی مطالباتمان که در تاریخ 4 مهر ماه برگزار شد با امضای صورت جلسه‌ای وعده داده بودند تا یک ماه آینده به مطالبات ما رسیدگی کنند که هنوز عملی نشده است.
کارگران شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر تاکید کردند: خواسته‌های ما اجرای تبدیل وضعیت شغلی کارگران مطابق با شرکتهای همجوار، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران پیمانکاری، پرداخت پتروکارت، پرداخت کسورات پاداش‌های بهره وری به همراه اضافه کاری ماه‌های رمضان سالهای 1402 و1403است که متاسفانه مسئولان وعده وصول این مطالبات را در حالی به کارگران دادند که با اعتماد به وعده‌ داده شده کارگران حدودا یک ماه است مشغول فعالیت روزانه خود شده بودند.
آنها افزودند:دستمزد و مزایای ما در مقایسه با دیگر کارگران شرکتهای همجوار منطقه متفاوت است اما مدیران شرکت و هیات مدیره توجهی به مطالبات ما نمی‌کنند.کارگران قراردادی و شرکتی شاغل در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر به دلیل‌عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای شغلی کمترین حقوق را به نسبت سایر کارگران دریافت می‌کنند.
*تجمع اعتراضی جمعی از افراد دارای معلولیت نسبت به لایحه بودجه 1404 و عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان مقابل مجلس 
روزسه شنبه 8 آبان برای باری دیگر، جمعی از افراد دارای معلولیت برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان  نسبت به لایحه بودجه 1404 و عدم اجرای ماده 27 قانون معلولان دست به تجمع مقابل مجلس زدند.
شعارها:
«نه صدقه نه منت حقو میخوایم با عزت»
«معیشت شایسته حق مسلم ماست»
«اجرای ماده 27 حق مسلم ماست»
«قانون معلولان اجرا باید گردد»
«عزا عزاست امروز روز عزاست امروز معلول بی معیشت صاحب عزاست امروز»
 
*احضار دوباره فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
پیروز نامی، دبیر کانون صنفی معلمان خوزستان و فعال صنفی، با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» به دادگاه انقلاب اهواز احضار شد. جلسه دادگاه نامی برای ۱۶ آبان‌ماه تعیین شده است.
پیروز نامی پیش‌تر نیز بارها به دادگاه فراخوانده شده و چندین مرتبه ماه‌ها در سلول انفرادی نگهداری شده است. وی از سال ۱۳۸۰ فعالیت صنفی خود را آغاز کرده و در سال ۱۳۹۷ توسط سپاه حضرت ولیعصر بازداشت و پس از یک ماه بازجویی و تحمل شکنجه در انفرادی، در نهایت در آن پرونده تبرئه شد. همچنین در سال ۱۴۰۱ با آغاز اعتراضات ژینا امینی و اعلام اعتصاب و حمایت از اعتراضات، مجدداً بازداشت و ۲۴ روز در انفرادی سپاه بازجویی شد.
پیروز نامی در چندین پرونده از سوی نیروهای امنیتی با احکام مختلف از جمله ۲ سال، ۳ ماه و ۹۱ روز حبس و انفصال از کار محکوم شد، اما پس از تجدید نظر در همه موارد تبرئه شد. در سال ۱۴۰۲ نیز با یورش نیروهای امنیتی به منزل و ضبط وسایل شخصی او و خانواده‌اش، سه پرونده جدید برای او گشوده شد که در یکی از آنها به ۶ ماه حبس محکوم گردید. اکنون پرونده دوم از این پرونده‌ها در انتظار رسیدگی دادگاه قرار دارد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت قاطع از این فعال صنفی تاکید می‌کند که پرونده سازی ها علیه فعالین صنفی باید متوقف شود و حق پیگیری مطالبات  برای فعالین محفوظ بماند. همچنین این شورا بر تداوم اعتراض‌ها تا حصول نتیجه پای می فشارد.
*احضار سه  فعال صنفی معلمان خوزستان به دادگاه انقلاب
کوکب بداقی پگاه، علی کروشات وصادق چهرازی با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» برای ۱۶ آبان‌ماه به شعبه ۳ دادگاه انقلاب اهواز احضار شده‌اند 
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در واکنش به احضار فعالان صنفی معلمان خوزستان، به دادگاه انقلاب اهواز، اعلام می‌کند  که این‌گونه پرونده‌سازی‌ها و فشارها علیه فعالان صنفی، به‌ویژه در حوزه آموزش، نقض حقوق اساسی و قانونی شهروندان است. و تأکید دارد که اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «اخلال در نظم عمومی» که معمولاً به فعالان صنفی نسبت داده می‌شود، تلاشی برای سرکوب صدایی حق‌طلبانه و قانونی این فعالان است که تنها خواستار بهبود شرایط معیشتی و آموزشی جامعه هستند. و خواستار پایان دادن به پرونده‌سازی‌های غیرعادلانه علیه فعالان صنفی و توقف استفاده از دادگاه‌های انقلاب برای سرکوب صدای معلمان و کارگران است.
*افشاگری خانواده های کارگران جان باخته معدن معدنجوی طبس ازآخرین وضعیتشان در آستانه چهلمین روز فاجعه
چهل روز از فاجعه معدن طبس گذشت، هنوز صدای خانواده‌ها شنیده نشده
چهل روز پس از فاجعه‌ی مرگبار معدن طبس که با جان‌باختن 53 کارگر، عنوان بزرگترین حادثه معدنی ایران را به خود گرفت، هنوز وضعیت پرونده حقوقی و قضایی این رویداد ناگوار مشخص نیست. دیه و مستمری خانواده‌ها پرداخت نشده، و تسهیلات وعده‌داده‌شده، ازجمله آپارتمان‌های اقساطی، در برابر شرایط سخت بازماندگان ناکافی به‌نظر می‌رسد. در این میان، خانواده‌های داغدار از غم‌ بازگشت‌ناپذیر عزیزانشان می‌گویند، و سرنوشت پرونده همچنان در انتظار اعلام نتیجه از سوی کارشناسان و مسئولان است.
مبالغی در روزهای نخست پس از حادثه به‌عنوان هزینه کفن و دفن به آنها پرداخت شده است. برخی از همسران معدنکاران جانباخته طی این چهل روز مبلغی به عنوان حقوق همسر دریافت کرده‌اند اما این مبلغ برای همه واریز نشده است. 
وزارت راه‌وشهرسازی هم قرار است یک آپارتمان 100 متری به نصف قیمت حقیقی با شرایط وام 18ساله به خانواده معدنکاران جانباخته پرداخت کند، اما خانواده‌ها می‌گویند با کدام پول قرار است ماهی شش میلیون تومان را پرداخت کنند. همه این گفته‌ها به کنار، خانواده جانباختگان معدن می‌گویند هیچ پولی جان رفته را بر نمی‌گرداند؛ نباید این اتفاق رخ می‌داد.
عجب تولد غمگینی. درست یک روز پس از فوت پدر، پسر به دنیا می‌آید. اما مرگ پدر هم که گرچه با فاجعه‌ای در عمق 700 متری زمین در تونل تاریک معدن طبس به وقوع پیوست، اما با زندگی گره خورده بود. اعضای بدن «میثم امیدی» از جانباختگان معدن طبس در 31 شهریور قبل که اعضای بدنش بلافاصله پس از اعلام مرگ مغزی اهدا شد، درست یک روز پس از فوت یک‌بار دیگر پدر شد. «پرهام کوچک»‌ حالا هنوز چهل روز هم ندارد. پدر را ندیده است و بعد از این هم نخواهد دید.
ترک خانه
دایی پرهامِ کوچک اما فکر می‌کند که سرنوشت همین است و اما خوبش این است که تلخ و شیرین را هم باهم پیش می‌آورد. «محمد مرادی»‌ می‌گوید خواهر و دو فرزندش بزرگترین مشکلشان این است که از زمان حادثه تابه‌حال نتوانسته‌اند در خانه خودشان زندگی کنند:خواهرم و شوهرش یک فرزند پسر داشتند و درست یک روز بعد از حادثه فرزند دیگرشان به دنیا آمد. بزرگترین مشکل این است که خواهرم دیگر نمی‌تواند در خانه خودش زندگی کند.
خانه خانواده پرهام جایی در حاشیه روستای «مظفرآباد»‌ در شهرستان «بردسکن» است. دهستان صحرا، جایی که مظفرآباد در آن قراردارد، خوش آب‌وهوا و سرسبز است اما مرادی می‌گوید که این سبزی دیگر برای خانواده کوچک خواهرش دلپذیر نیست:تحمل ندارد در خانه خودش زندگی کند. به‌ویژه اینکه همین چندوقت قبل هم به یکی از آن خانه‌ها دزد زد. خانه خواهرم در حاشیه روستاست و تقریباً کمی از بافت اصلی روستا فاصله دارد. فعلاً در خانه پدرم ساکن است. باید حق و حقوقشان را پرداخت کنند تا بلکه بتواند از این خانه برود. مبلغ 200 میلیون تومان به خانواده جانباختگان دادند. می‌دانم که 50 میلیون تومان هم به مصدومان دادند. هنوز در مورد دیه اعلامی نکرده‌اند و باید کارها و اقداماتش انجام شود. مبالغی هم به‌عنوان هزینه کفن و دفن پرداخت شد.
وزارت راه‌وشهرسازی قرار است یک آپارتمان به قیمت نصف ارزش حقیقی ملک با شرایط وام 18ساله به خانواده‌ها اعطا کند، اما برخی می‌گویند از عهده اقساط برنخواهند آمد.
مادر پرهام خانه‌دار است و حالا بعد از فوت شوهر به خانه پدر نقل مکان کرده‌اند:فقط پول مهم نیست. خواهرم دارد می‌سوزد. زندگی اما ادامه دارد. به آنها گفته‌اند که چون جانباختگان بیمه داشتند، به آنها مستمری تعلق می‌گیرد. ابتدا نماینده ولی فقیه که با خانواده‌ها دیدار کرد گفت سعی می‌کنند سابقه بیمه‌شان را تکمیل کنند تا لااقل مستمری کاملی به آنها تعلق بگیرد. اما نمی‌دانم واقعاً قرار است چه کاری انجام دهند. چون آخرین چیزی که به ما گفتند این است که باید مستمری را به‌اندازه همان سابقه بیمه بگیرند. حالا همه خانواده‌های جانباختگان باتوجه‌به اینکه معدن مقصر شناخته شد، شکایت کردند و پیگیر تا ببینیم چه اتفاقی خواهد افتاد.
جان رفته برنمی‌گردد
«ایوب»‌ برادر «جواد طوسی» است:واقعیت این است که این ماجرا توضیحی ندارد. زن جوانی که شوهرش مرده باشد و بچه‌هایی که در کودکی بی‌پدر شده باشند، چه کاری می‌توانند بکنند؟ این درد که به این سادگی‌ها دوا نمی‌شود. اما در کنار اینها کارهایی است که باید انجام می‌شد. دیه هنوز پرداخت نشده است. 
او توضیح می‌دهد که برادرش و همسرش سه پسر داشتند که حالا مسئولیت هر سه فرزند بر دوش مادر خانواده است:مستمری را معین نکردند. بلکه مبلغی را به‌عنوان حقوق فعلاً واریز می‌کنند. اما حقیقت این است که هیچ پولی جبران اتفاق رخ‌داده نیست. هیچ پولی جان رفته را برنمی‌گرداند.
حقوقی هم پرداخت نشد
گویی برای برخی از خانواده‌ها خبری از این میزان رسیدگی نیست و حقوقی هم بابت مستمری یا حقوق موقت به آنها پرداخت نشده است. «سیدجعفر» پدر مرحوم «سیدمنصور حسینی» است. یکی از جانباختگان معدن که از کیلومترها آن‌سوتر، روستای «کوهسارات» مینودشت برای کار به معدنی در خراسان‌جنوبی رفته بود. کسی که نامش به‌عنوان جوان‌ترین جانباخته این فاجعه به ثبت رسید.
سید جعفر می‌گوید عروسش حتی حقوقی دریافت نکرده است: همین‌طور مانده‌اند. حقوقی هم دریافت نکرده‌اند. پیگیری هم کرده‌اند، اما چیزی نمی‌گویند. همین حالا با نوه یک‌ساله من در خانه مستأجری زندگی می‌کنند. نمی‌دانم منطقه ما را می‌شناسید یا نه. اینجا ما هم وضع مالی‌مان آنقدر خوب نیست که بتوانم بگویم خودم حمایتشان می‌کنم. خانواده آن طرف هم نمی‌توانند حمایت کنند. عروس من خانه‌دار بود و باید بتواند مستمری بگیرد تا بتواند هزینه‌های زندگی خودش و فرزندش را تأمین کند. این همه آدم آمدند، استاندار آمد، مسئولان از تهران آمدند، از معدن طبس یک نفر نیامد سراغ ما را بگیرد. اعلام کردند که یک خانه به بازماندگان می‌دهند. قیمت خانه که بخشی از آن را اداره راه‌وشهرسازی می‌دهد، دو میلیارد و 600 میلیون تومان است. قسطش می‌شود ماهی حدود شش میلیون تومان. البته گفتند دو سال استراحت دارد. اما هر وقت هم که تحویل بدهند و هر زمانی که قسطش شروع شود، باید درآمدی باشد تا بتوان قسط را داد. هنوز معلوم نیست که چه زمانی حقوق و مستمری عروسم پرداخت می‌شود.
مبلغی به‌عنوان حقوق تا زمان تعیین‌تکلیف وضعیت مستمری برای همسران جانباختگان معدن واریز شده است، اما این واریز مشمول همه خانواده‌ها نشده است
او از نوه‌ کوچکش می‌گوید:نامش سپهر است. کم‌کم دارد راه می‌افتد. مریض می‌شود. بچه‌ است دیگر. همین الان که شما زنگ می‌زدید و پشت خطم می‌آمدید، داشتم با عروسم حرف می‌زدم. بچه شکمش به‌هم ریخته بود. گفت بابا نبات نداریم، بروم برایش نبات ببرم. بچه پوشک می‌خواهد. دارو می‌خواهد. پسر من خودش بچه بود اما حالا بچه او برایمان مانده است. عاقبت کار معلوم نیست. فعلاً منتظر هستیم.
انحصار خبر
در پیگیری پیام‌ما از آخرین وضعیت پرونده حادثه معدن طبس از دادگستری خراسان‌جنوبی، روابط‌عمومی دادگستری اعلام می‌کند نمی‌تواند خبری در اختیار روزنامه قرار دهد و انتشار خبر جز از سوی مرکز رسانه قوه قضائیه ممنوع است.
بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 8 آبان
*تعدادکارگران جان باخته حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان به 3 نفر رسید
یک کارگرمصدوم دیگر حادثه حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان در بیمارستان سوانح سوختگی شفا کرمان جان باخت.
یادآوری:
+جان باختن یک کارگر دیگر حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان
روز پنج شنبه 19 مهر، یک کارگر دیگر حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان+ دربیمارستان جان باخت.
+مرگ ومصدومیت 13 کارگر در حادثه انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان – وخامت حال تعدادی از کارگران مصدوم بدلیل سوختگی شدی
روزیکشنبه 15 مهر، انفجار کارخانه کلات پیشگامان بسپار نوین کرمان تولید کننده محصولات یک بار مصرف در شهرک صنعتی خضرا کرمان واقع در جاده باغین یک کارگر جان خودرا ازدست داد و 12 کارگر دچار سوختگی شدند.حال تعدادی از کارگران بدلیل سوختگی شدید وخیمگزارش شده است.
*جان باختن یک کارگر درماسال بر اثر برق گرفتگی
یک کارگر آرماتوربند بنام مهرداد رضوانی»  حین کار در شهر ماسال،استان گیلان به علت اتصال میلگرد به سیم برق دچار برق‌ گرفتگی شد وجان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

اخباروگزارش های کارگری 9 آبان ماه 1403 
- گسترده تر ومستحکمترباد همبستگی کارگران در راه دست یابی به مطالبات برحقشان:
اعتصاب وتجمع موفقیت آمیز کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه‌ سوم مجتمع گاز پارس جنوبی برای دومین روز در اعتراض به ممنوع الورود کردن 4 همکارحق طلب به بهانه حمل بَنر، شعاردهی مقابل ساختمان مرکزی و مقابل دفتر ریاست پالایشگاه و انتشار تصاویر در فضای مجازی
- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری زاهدان نسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل استانداری سیستان وبلوچستان
- اعتراض پرستاران نسبت به اضافه کار اجباری با بستن روبان مشکی در شیفت‌های کاری؛تهدید پرستاران حق طلب به عدم محاسبه شیفت در صورت ادامه بستن روبان مشکی
- فراخوان تجمع مشترک بازنشستگان استان کرمانشاه مقابل اداره برنامه و بودجه
 تا حق خود نگیریم، از پای نمی نشینیم 
- تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی کوی کوثر بنیاد مسکن اراک نسبت به بلاتکلیفی و وعده های توخالی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی
- لغو خوابگاه بیش از 400 دانشجوی دختر دانشگاه چمران!
- احضار مرتضی صیدی، فعال کارگری به اجرای احکام شهرقدس برای حبس کشیدن
- جان باختن  یک کارگرمقنی درزاهدان بر اثر ریزش دیواره چاه 
- جان باختن یک کارگرمعدن سنگ آهن کوه سنبل سنگان خواف براثر گیرکردن بین چرخ وکمپرس کامیون
*******
*گسترده تر ومستحکمترباد همبستگی کارگران در راه دست یابی به مطالبات برحقشان:
اعتصاب وتجمع موفقیت آمیز کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه‌ سوم مجتمع گاز پارس جنوبی برای دومین روز در اعتراض به ممنوع الورود کردن 4 همکارحق طلب به بهانه حمل بَنر، شعاردهی مقابل ساختمان مرکزی و مقابل دفتر ریاست پالایشگاه و انتشار تصاویر در فضای مجازی
دومین روز متوالی تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری در پالایشگاه سوم مجتمع گاز پارس جنوبی.
چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳
صبح امروز با دستور مستقیم «موذنی» رئیس پالایشگاه سوم پارس جنوبی عوامل حراست از ورود ۴ نفر از کارگران شرکت کننده در تجمع روز قبل، به بهانه حمل بَنر، شعاردهی مقابل ساختمان مرکزی و مقابل دفتر ریاست پالایشگاه و انتشار تصاویر در فضای مجازی که منجر به رسانه ای شدن اعتراضات گردید، جلوگیری نموده و از آنها توسط حراست پالایشگاه بازجویی صورت گرفت.
با این اقدام رئیس پالایشگاه نسبت به همکارانمان، از همان ابتدای برخورد حراست، تمامی کارگران پالایشگاه دست از کار کشیده و در حال اعتصاب کامل مقابل ساختمان حراست پالایشگاه سوم تجمع کردند و تا بازگشت به کار کامل و تحویل گیت پاس این همکاران به محل کار بازنگشتند.
با این اقدام آگاهانه و شجاعانه کارگران، موذنی رئیس پالایشگاه بلافاصله مجبور به موافقت و صدور مجوز بازگشت به کار ۴ کارگر معترض گردید که متعاقب آن باقی همکاران به محل کار خود بازگشتند.
کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری از پارس جنوبی در پیامهای گسترده ای به پیامگیر شورا، ضمن حمایت از اقدام آگاهانه همکاران خود در پالایشگاه سوم که به دلیل فساد و زد و بندهای همیشگی کارفرما- پیمانکاران، یک پای اعتصابات کارگری بوده است، اعلام نمودند در صورت تکرار، نسبت به برخورد امنیتی با همکارانمان در هفته های آینده با گسترش اعتراضات به اشکال مختلف، پاسخ محکمتری به این گونه اقدامات خواهیم داد.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث) ضمن حمایت از شجاعت و شهامت همکاران در پالایشگاه سوم و مجتمع گاز پارس جنوبی، در پشتیبانی از همکاران خود اعلام میدارد، پوشش و حمایت تمام و کمال کارگران معترض از یکدیگر، حاصل تداوم اعتراضات و دستآورد بدیهی و طبیعی اعتصابات کارگری است.
اعتصاب اسلحه اجتناب ناپذیر ما در برابر همه بی حقوقی ها و استثمار پایان ناپذیر ما کارگران است که توسط چپاولگران در نفت و شرکتهای مافیایی پیمانکاری بر ما تحمیل می‌شود.
ما توجه همه همکاران در بخشهای مختلف نفت را به استفاده از تجاربی که همکاران معترض در دل این اعتصابات به دست آورده اند جلب نموده، به گسترش اعتراضات تا تحقق کامل مطالباتمان فرامیخوانیم.
*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری زاهدان نسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل استانداری سیستان وبلوچستان
روزسه شنبه 8 آبان، کارگران شهرداری زاهدان برای اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل استانداری سیستان وبلوچستان تجمع کردند.
*اعتراض پرستاران نسبت به اضافه کار اجباری با بستن روبان مشکی در شیفت‌های کاری؛تهدید پرستاران حق طلب به عدم محاسبه شیفت در صورت ادامه بستن روبان مشکی
 
تصاویر وگزارش منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 9 آبان،از اعتراض پرستاران نسبت به اضافه کار اجباری با بستن روبان مشکی در شیفت‌های کاری،خبرمی دهد.
 
بنا بهمین گزارش، پرستاران حق طلب تهدید به عدم محاسبه شیفت در صورت ادامه بستن روبان مشکی،شدند.
 
*فراخوان تجمع مشترک بازنشستگان استان کرمانشاه مقابل اداره برنامه و بودجه
 تا حق خود نگیریم، از پای نمی نشینیم 
ما بازنشستگان، روح حق طلبی و حق خواهی در رگ هایمان جاریست و تا رسیدن به خواسته هایمان دست از مطالبه گری نخواهیم کشید
و بسان رودهای خروشان تا رسیدن به اهدافمان جاری و ساری خواهیم بود.
*وعده ی ما :
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
ساعت ده صبح
"مکان : 
کرمانشاه سه راه ۲۲ بهمن مقابل اداره برنامه و بودجه
-انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه
-مطالبه گران تامین اجتماعی کرمانشاه
-انجمن صنفی فرهنگیان هرسین
-انجمن صنفی فرهنگیان اسلام آباد غرب
-جمعی از بازنشستگان علوم پزشکی و مخابرات
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی کوی کوثر بنیاد مسکن اراک نسبت به بلاتکلیفی و وعده های توخالی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی
روز چهارشنبه 9 آبان، متقاضیان مسکن ملی کوی کوثر بنیاد مسکن اراک برای اعتراض به بلاتکلیفی و وعده های توخالی مقابل اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی تجمع کردند.
*لغو خوابگاه بیش از 400 دانشجوی دختر دانشگاه چمران!
 بنابر گزارش‌‌های دریافتی، اسکان حدود چهارصد دانشجوی دختر در دانشگاه چمران اهواز که بسیاری از آن‌ها در سنوات مجاز تحصیلی خود بودند به دلایل واهی از جمله شانه خالی کردن دانشگاه از تخصیص خوابگاه به دانشجویان ترم‌های 9 و 10، لغو شده است. این در حالی است که سایر دانشجویان خوابگاهی نیز شرایط اسکان بسیار اسفباری دارند؛ از سوی دیگر به دلیل اختصاص سالن مطالعه به دانشجوهای شبانه و سنواتی دانشجوهای کارشناسی فضایی برای مطالعه ندارند و همچنان بسیاری از دانشجویان نو ورود جایی برای ماندن ندارند.
*احضار مرتضی صیدی، فعال کارگری به اجرای احکام شهرقدس برای حبس کشیدن
روز چهارشنبه 9 آبان مرتضی صیدی، فعال کارگری اهل کامیاران برای اجرای حکم حبس به شعبه سوم اجرای احکام شهر قدس طی 5 روز آینده  احضار شد.
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی،این فعال کارگری به اتهام تشکیل گروه به قصد برهم زدن امنیت کشور توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار، به ریاست بهرام پناهی، به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
او در تاریخ بیست‌وششم فروردین 1401، به همراه چند فعال کارگری دیگر توسط اداره  اطلاعات بازداشت و در نوزدهم اردیبهشت 1401، با قرار وثیقه به صورت موقت از زندان اوین آزاد شد.
*جان باختن  یک کارگرمقنی درزاهدان بر اثر ریزش دیواره چاه 
روز دوشنبه 7 آبان، یک کارگرمقنی بنام ابراهیم محمدانی حین کار در چاهی واقع درزاهدان بر اثر ریزش دیواره زیرتلی از آوار گرفتارشد وجان باخت.
*جان باختن یک کارگرمعدن سنگ آهن کوه سنبل سنگان خواف براثر گیرکردن بین چرخ وکمپرس کامیون
یک کارگرمعدن سنگ آهن کوه سنبل سنگان خواف حین کار بازدید از چرخ‌های عقب یک دستگاه کامیون ده تن براثر گیرکردن بین چرخ وکمپرس جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید