اخباروگزارش های کارگری 9 تیرماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- ادامه اعتراضات کارگران مس سرچشمه نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن صندوق بازنشستگی مس زیر نظر شورای عالی رفاه با تجمع مقابل کارخانه وبستن ورودی مجتمع مس سرچشمه همزمان با سفر رئیسی به استان کرمان- بازداشت مادر بیتا شفیعی، دانش‌آموز معترض به حملات شیمیایی مدارس- یک بام و دو هوا در برخورد با معلمان و نورچشمی ها- قطع حقوق و بیمه درمانی فرزانه ناظران‌پور- بیانیه پایان‌کار شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران- محکومیت‌های انضباطی، سهم دانشگاه از سرکوب دانشجویان- آزادی موقت آرمیتا پاویر

- جان باختن یک کارگرمعدن سنگ گلشکنان زواره زیر چرخ‌های لودر
- جان باختن 2 کارگر کارگاه سد سبلان بر اثر سقوط یک تیکه فلزی از جرثقیل
*******
*ادامه اعتراضات کارگران مس سرچشمه نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن صندوق بازنشستگی مس زیر نظر شورای عالی رفاه با تجمع مقابل کارخانه وبستن ورودی مجتمع مس سرچشمه همزمان با سفر رئیسی به استان کرمان
روزجمعه 9 تیر همزمان با سفر رئیسی به استان کرمان، کارگران مس سرچشمه برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن صندوق بازنشستگی مس زیر نظر شورای عالی رفاه دست به تجمع مقابل کارخانه وبستن ورودی مجتمع مس سرچشمه زدند.
یادآوری:
+ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته مس سرچشمه نسبتبه تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه با برپایی تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری
روزسه شنبه 9 خرداد،کارگران بازنشسته مس سرچشمه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه دست به تجمع مقابل نهاد ریاست جمهوری درخیابان پاستور تهران زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،این بازنشستگان خواستار بازگشت استقلال صندوق مس هستند و می‌گویند: اینکه صندوق خصوصی مس را به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کرده‌اند، اصلاً برای ما قابل قبول نیست؛ ما پیش از این نیز بارها مطالبه‌گری و اعتراض کردیم؛ صندوق مس باید مستقل بماند.
بازنشستگان مس معتقدند؛ صندوق از حق بیمه‌های آن‌ها شکل گرفته و دارایی بین‌النسلی آن‌هاست و لذا دولت نمی‌تواندیک‌جانبه در مورد آن تصمیم بگیرد.
این بازنشستگان نگران افول تعهدات صندوق هستند و می‌گویند: از رئیس جمهور می‌خواهیم استقلال صندوق مس را اعاده کند.
++کارگران بازنشسته شرکت ملی مس ایران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه دست به تجمع همزمان روبروی کارخانه درکرمان ومقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران درتهران زدند
روز دوشنبه 10 بهمن1401، جمعی ازکارگران بازنشسته شرکت ملی مس ایران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به تغییر اساسنامه وقرارگرفتن زیر نظر شورای عالی رفاه خودرا به تهران رساندند تا همزمان با تجمع همکارانشان روبروی کارخانه باتجمع مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران صدای حق طلبیشان را هرچه بیشتر منعکس کنند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: امروز در تهران مقابل دفتر شرکت ملی صنایع مس ایران در خیابان ولیعصر جمع شدیم و در کرمان نیز بازنشستگان مقابل دفتر اصلی کارخانه تجمع کرده‌اند.
این بازنشستگان مطالبه اصلی خود را حفظ استقلال صندوق بازنشستگی مس می‌دانند،اضافه کردند: در تاریخ پنجم اسفند 1400، صندوق مس را بدون رضایت سهامداران به زیرمجموعه وزارت رفاه منتقل کردند؛ این در حالیست که صندوق و تمام دارایی‌های آن متعلق به ما بازنشستگان است و از محل اندوخته‌ی سالیان ما ایجاد شده است.
آنهاادامه دادند: اگر به همین ترتیب پیش برود، صندوق مس به تدریج از میان می‌رود و بازنشستگان را به صندوق تامین اجتماعی منتقل خواهند کرد؛ این مساله باعث می‌شود امتیازات و مزایای مزدی ما کاهش یابد.
*بازداشت مادر بیتا شفیعی، دانش‌آموز معترض به حملات شیمیایی مدارس
‏بیتا شفیعی، دانش‌آموز 17 ساله‌ای که به اتهام شرکت در اعتراضات به مسمومیت دانش‌آموزان، در شاهین‌شهر بازداشت و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد. گزارشاتی حاکی شکستن انگشت دستش در اثر شکنجه‌ی دوران بازداشت بیتا خبر دادند.
روز دوشنبه ۵ تیر، نیروهای امنیتی، ‏برای بازداشت مجدد بیتا به خانه‌ آنها حمله می‌کنند که خوشبختانه بیتا در خانه نبوده ‌‌موفق به بازداشت این کودک نمی‌شوند. اما با والدین بیتا درگیر و مادرش، مریم عباسی‌نیکو، را بازداشت کردند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از برخوردهای نهادهای امنیتی با دانش‌آموزان، هر نوع نقض حقوق کودکان را بشدت محکوم می‌کند
*یک بام و دو هوا در برخورد با معلمان و نورچشمی ها

تصویر سمت راست، اسماعیل عبدی، معلم، به جرم پیگیری مطالبات صنفی بیش از ۸ سال است که زندانی است.
طبق ماده ۴۷۷ و ۴۴۷ قانون آیین دادرسی، ایشان باید ۸ ماه پیش از زندان آزاد می‌شد، اما تمام این مدت در گروگان نهادهای امنیتی است.
تصویر سمت چپ، اکبر طبری، معاون اجرایی پیشین قوه قضاییه، به جرم فساد مالی فوق سنگین به ۵۸ سال زندان محکوم شد و اکنون آزاد است و به ریش ملت می‌خندد.
در یک سال اخیر، برای تعداد کثیری از معلمان ایران پرونده قضایی تشکیل شده، تعداد زیادی از معلمان مطالبه‌گر، با سناریوسازی نهاد‌های امنیتی و همکاری صدا و سیما، تحت احکام قضایی و تعدادی نیز زندانی شده‌اند.
نهادهای مسئول در آموزش و پروش، طی سال‌های گذشته، بنیان‌های علمی آموزشی را از بین برده و معلمان را از نظر معیشتی در تنگنای شدید قرار داده‌اند، به گونه‌ای که معلم مجبور است برای تامین مایحتاج زندگی خود و خانواده‌اش به مشاغل دوم و سوم روی آورد. هر معلمی که سخنی از این کمبود‌ها (حقوق خود و دانش‌آموزان) به میان آورد، بدون هیچ تردیدی با برخوردهای قهری هیات‌های تخلفات اداری و نهادهای امنیتی مواجه می‌شود، تا به زعم خودشان، به این شکل و با ایجاد فضای (النصر بالرعب) از اعتراض دیگر معلمان جلوگیری کنند.
هرچند نتیجه‌ی این سیاست غلط از هم‌اکنون آسیب‌های خود را به وضوح در جامعه بروز داده‌است، اما فجایع عظیم‌تری در پیش رو خواهد بود که کشور را به سطح پایین‌تری خواهد کشاند، چرا که رشد همه‌ی نهادهای یک جامعه، صرفاً از مسیر آموزش و فرهنگ صحیح می‌گذرد، به این معنا که تخریب آموزش، نتیجه‌ای جز تخریب تمامی بنیان‌های کشور نخواهد داشت.
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*قطع حقوق و بیمه درمانی فرزانه ناظران‌پور
اداره آموزش و پرورش علاوه بر قطع حقوق معلم زندانی فرزانه ناظران پور با ۲۸ سال سابقه، نیز خدمت بیمه درمانی ایشان را که تحت پوشش همسرشان، آقای مسعود زینال‌زاده، بود را نیز قطع کرده‌اند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از چنین تصمیمات ناعادلانه‌ی ادارات آموزش و پرورش با دستور نهادهای امنیتی، آن را محکوم و در برابر آن سکوت نخواهد کرد. این شورا انتظار دارد پرونده‌های همه‌ی معلمان در دادگاه‌های قانونی بدون اعمال نظرهای ناصواب و با رویه‌ی صحیح قضایی مورد بازبینی قرار گیرد.
*بیانیه پایان‌کار شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تهران
بخش‌هایی از این بیانیه؛
اکنون به پایان این دوره از شوراهای صنفی رسیده‌ایم. دوره‌ای که شیوه‌های مختلفی از سرکوب و مانع‌تراشی، نظیر بازداشت دانشجویان و اعضای شورای صنفی در حین جنبش «زن زندگی آزادی»، تهدید‌های گاه‌ و بی‌گاه و برخوردهای فراقانونی و در نهایت تغییر آیین‌نامه‌ی فعالیت صنفی و شیوه‌نامهٔ انضباطی بر سر راهمان بود.
نوید می‌دهیم که فعالیت صنفی محدود به ساختارهای بی‌پایه‌واساس‌تان نخواهد ماند تا هر وقت که میل همایونی‌تان هراس و لرزه بر تنش افتاد، آن را سرکوب کنید.
مسیری که در آن قدم گذاشته‌اید نه‌تنها ما را دلسرد نکرده، بلکه دلیلی شده است که بر قدم‌‌های خود به سمت آرمان‌هایمان حتی استوارتر‌ باشیم.

*محکومیت‌های انضباطی، سهم دانشگاه از سرکوب دانشجویان
بر اساس گزارشات بدست آمده، ۶ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه به اتهام حضور در اعتراضات، به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند. #کامیاب_رحمانی، #علی_سعدی، #محمد_مرادی، #سعید_ایران_نژاد، #علیرضا_نادری و #رامین_حبیبی دانشجویانی هستند که توسط کمیته انضباطی محکوم شده‌اند. کمیته بدوی این دانشجویان در ماه‌های آبان و آذر ۱۴۰۱ برگزار شد درحالی که هیچکدام از آنها در جلسه کمیته‌شان حضور نداشته و در بازداشت به‌سر می‌بردند.
لازم بذکر است که احکام علی سعدی و علیرضا نادری از ترم جاری اجرایی شدند و بنابراین این دو دانشجو، ترم بعدی را هم دست خواهند داد.
تمامی این ۶ دانشجو هم‌اکنون با قید وثیقه آزاد هستند.
*آزادی موقت آرمیتا پاویر
آرمیتا پاویر دانشجوی زیست شناسی مولکولی دانشگاه مدنی آذربایجان که چهارشنبه 8 تیرماه در منزل خود بازداشت شده بود، پس از چند ساعت در همان روز آزاد شد.
این دانشجو چند ساعت بازجویی شد و گوشی موبایل وی ضبط شد. همچنین برای روز شنبه، 10 تیر، به وی احضاریه مجدد داده شد.
*جان باختن یک کارگرمعدن سنگ گلشکنان زواره زیر چرخ‌های لودر
روز جمعه 9 تیر،یک کارگر 52 ساله حین کاردر یکی از معادن علی آباد روستای گلشکنان بخش زواره شهرستان اردستان در استان اصفهان زیر چرخ‌های لودر گیر افتاد و در دم جان خود را از دست داد.
*جان باختن 2 کارگر کارگاه سد سبلان بر اثر سقوط یک تیکه فلزی از جرثقیل
2 کارگر کارگاه سد سبلان واقع در 45 کیلومتری مشگین شهر_ اردبیل بر اثر سقوط یک تیکه فلزی از جرثقیل در دم جان باختند.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید