پانزدهمین روز اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: اگه با هم یکی نشیم، یکی یکی تموم میشیم! روز جمعه 8 مهرماه همزمان با پانزدهمین روز اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران که از روزجمعه 25 شهریوربا برپایی تجمع مقابل بیمارستان کسری تهران آغازشد باراهپیمایی وتجمع درشهرهای آبادان ، اردبیل ، اهواز ، دزفول ،سقز ، کرمان ،مشهد و...وگسترش اعتصاب و تحریم کلاس ها توسط دانشجویان وهمچنین دامنه دارتر شدن اعتراض اساتید دانشگاه ها بااعتصاب،تحریم کلاس و صدور بیانیه ادامه پیدا کرد.
روز جمعه 8 مهر همچنین اهالی زاهدان دست به تجمع اعتراضی نسبت به قتل ژینا و تجاوز سرهنگ فرمانده نیروی انتظامی به یک دختر خردسال درچابهار زدند.
براساس گزارش های منتشره درشبکه های اجتماعی،نیروهای سرکوب بسوی تجمع کنندگان با گلوله و ساچمه آتش گشودند و دستکم 40 نفر جان باختند و حدود 200 نفرزخمی شدند.
فراخوان جمعی از دانشجویان پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در دعوت از دانشجویان این پردیس برای تجمع و محکوم کردن وقایع اخیر
زمان و مکان :
ساعت 12 ظهر روز شنبه 9 مهر
میدان اصلی پردیس (میدان الله)
امضای بیانیهی جمعی از اساتید دانشگاه دربارهی محکومیت بازداشت دانشجویان و ضرورت آزادی هرچه سریعتر آنها به 406 نفر رسید
بسمه تعالی
متأسفانه یکبار دیگر شاهد آن هستیم که شنیدهنشدن صدای بخش بزرگی از جامعه در ساختار حاکمیت و تداوم رویهها و تصمیمهای نادرست منجر به جریحهدار شدن وجدان جمعی، ریختهشدنِ خون افراد بیگناه و عزادار شدن ملتِ ایران شده است. در این میان آنچه شگفتیآور است برخورد گسترده و بیضابطه با دانشجویانی است که اعتراض خود را به ظلم و تلاشِ خود را برای تغییر ساختارها به شکل مسالمتآمیز و بدون کوچکترین تعرضی به اموال عمومی یا ارزشهای دینی بیان کردند.
در فضای فعلی به باور ما، اعتراضِ دانشجویان به ظلم و رویههای غلط ساختاری، نشاندهندۀ تعهد اخلاقی، پویایی فضای دانشگاه و وفاداری دانشجویان به آرمانهای گرانقدری چون ظلمستیزی و عدالتخواهی و آزادیخواهی است. همگان باید وجود چنین دانشجویانی را که حاضرند برای دفاع از آزادی و عدالت و کرامت انسانی، از خودگذشتگی کرده و هزینههای آن را به جان بخرند قدر دانسته و در برابر کنشگریِ اخلاقی و انسانی آنها سرِ تعظیم فرود آوردند.
متأسفانه، شاهد آن هستیم که نه فقط حساسیتهای اخلاقی و انسانی دانشجویان گرامی داشته نمیشود بعکس با برخوردهای گسترده با آنان عملاً فضای دانشگاه دعوت به انفعال و بیتفاوتی میشود. ما امضاکنندگان این بیانیه، فراگیرشدنِ بیتفاوتی و سکوت در فضای دانشگاه به دلیل ترس از هزینههای ابرازنظر و آرمانخواهی و ظلمستیزی را خلاف ارزشهای انسانی و اخلاقی و دینی میدانیم و ضمن دعوتِ همۀ همکاران به ابراز نظر و موضعگیری در دفاع از ظلمستیزی و عدالتخواهی و آزادیخواهی، لازم میدانیم به مسئولیت اجتماعی خود در برابر بهترین دانشجویانمان در دانشگاه عمل کنیم. به همین دلیل با توجه به التهاب کنونی فضای دانشگاه و نگرانیهای بحق همکلاسیها و والدین و اساتید بازداشتشدگان از سرنوشت آنها و به ویژه با توجه به تجربههای قبلی برخورد با دانشجویان، شدیداً نگرانِ سلامت و سرنوشت دانشجویان بازداشتشدهایم و خواهان آزادی این دانشجویان و حضور آنها سرِ کلاسهای درس در اسرع وقت هستیم. در غیر این صورت التهاب و نگرانی در فضای دانشگاه ادامه خواهد یافت و دانشگاه به فضای معمول خود باز نخواهد نگشت.
از اساتید دعوت میشود جهت امضای بیانیه وارد لینک زیر شوند:
https://forms.gle/8wK76DLGVfSLDzSE7
کانون نویسندگان ایران:
بازداشت نویسندگان و شاعران و ادامهی بازداشت روزنامهنگاران
پس از قتل مهسا امینی که به نقطهی آغازین دور جدیدی از جنبش آزادیخواهی مردم ایران بدل شد، حکومت همچون همیشه همزمان با سرکوب و کشتار معترضان در خیابانها، موج گستردهای از احضار و بازداشت به راه انداخت و علاوه بر روزنامهنگاران، تعدادی از نویسندگان، شاعران و پژوهشگران را نیز بازداشت کرد.
منصوره موسوی، نویسنده و پژوهشگر مطالعات زنان، ۲۹ شهریور ماه در منزلاش در مشهد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
کرمالله سلیمانی، نویسنده، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر، ۳۰ شهریور ما در گچساران بازداشت شد.
مژگان کاوسی، پژوهشگر، مترجم و زندانی سیاسی سابق، یکم مهر ماه در منزلاش در نوشهر بازداشت شد. او از اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ تا دی ماه ۱۴۰۰ نیز در زندانهای اوین تهران و کچویی کرج زندانی بوده است.
بنفشه کمالی، شاعر، دوم مهرماه در یزد بازداشت شد.
مونا برزویی، شاعر و ترانهسرا، ۶ مهرماه در منزلاش در تهران بازداشت شد. در همین روز امیرحسین بریمانی، نویسنده و روزنامهنگار، نیز در تهران بازداشت شد.
بیان عزیزی، شاعر و پژوهشگر حقوق بشر، ۷ مهر ماه پس از احضار به اطلاعات سنندج بازداشت شد.
همچنین بر اساس اخبار منتشر شده از ۳۰ شهریور تا ۷ مهر ماه، دستکم ۱۹ روزنامهنگار و عکاس خبری نیز در تهران، سقز، بوکان، قزوین، اصفهان و اهواز بازداشت و عمدتاً به مکانهای نامعلوم منتقل شدهاند. اسامی این ۱۹ تن عبارت است از: یلدا معیری، نیلوفر حامدی، فاطمه رجبی، الهه محمدی، مجتبی رحیمی، علیرضا خوشبخت، روحالله نخعی، مسعود کردپور، خسرو کردپور، مرضیه طلایی، علی خطیبزاده، ایمان بهپسند، ویدا ربانی، احمدی حلبیساز، بتول بلالی، سمیرا علی نژاد، مهرنوش طافیان، فرشید قربانپور، آریا جعفری.
بر این فهرست میتوان هنرمندان و فعالان رسانهای بازداشت شده از جمله شروین حاجیپور و حسین رونقی را نیز افزود.
پیش از بازداشتهای اخیر، نویسندگان، مترجمان و روزنامهنگاران دیگری نیز در زندانهای جمهوری اسلامی محبوس بودند که رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران، آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، کیوان مهتدی، نویسنده، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، علیرضا ثقفی، مترجم، نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران، خسرو صادقی بروجنی، نویسنده و روزنامهنگار، مهدی سلیمی، نویسنده و مترجم، سعید مدنی و نویسنده و پژوهشگر، کسری نوری، روزنامهنگار از آن جملهاند.
پس از موج اخیر بازداشتها اکنون بیش از ۳۴ نویسنده و روزنامهنگار در زندانهای جمهوری اسلامی محبوساند.
مهرافسانه ربیعی در منزل خود دستگیر شدند
بر اساس اخبار رسیده، روز جمعه 8 مهرافسانه ربیعی همکار فرهنگی که مدتی مجری اتاق فرهنگیان در کلاب هاوس بودند، بازداشت شد.
افسانه ربیعی سپس اتاقی در کلاب هاوس تحت عنوان "نسل سیمرغ با کمک تعدادی از فرهنگیان زدند که ایشان مجری و مدیریت اتاق نسل سیمرغ در کلاب هاوس را بهعهده داشتند.
گروه معلمان شاغل و بازنشسته
حمایت از اعتصاب و کف خیابان
۸مهر ماه
بازداشت الهه محمدی روزنامهنگار هممیهن
روز گذشته (پنج شنبه 29 مهر)،الهه محمدی خبرنگار روزنامه هممیهن در پی احضار از سوی نهادهای امنیتی بازداشت شد.
منبع : کانال روزنامهنگاران مستقل ایران
امیرحسین قربانزاده دانشجوی کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه تهران ورودی ۱۴۰۰، مقابل درب ایستگاه مترو سرسبز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان تا بدین لحظه اطلاعی در دست نیست.
علی مسلمی دانشجوی کارشناسیارشد مهندسی حمل و نقل دانشگاه علم و صنعت روز دوشنبه ۲۸ شهریور در بلوار کشاورز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
بنا به اخبار رسیده وی اکنون در زندان تهران بزرگ(فشافویه) نگهداری میشود اما هنوز از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
صدرا سلیمجو دانشجوی کارشناسی علوم و مهندسی شیلات دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران، روز ۲۸شهریور در بلوار کشاورز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
بنا به اخبار واصله وی اکنون در زندان تهران بزرگ( فشافویه) نگهداری میشود اما هنوز از وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
مرتضی قنبری فعال دانشجویی و دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی روز پنجشنبه ۷ مهر در خیابان شریعتی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدهاست.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان تا بدین لحظه اطلاعی در دست نیست.
زهرایاس معینی فعال دانشجویی و دانشجوی کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، روز پنجشنبه ۷ مهر در خیابان شریعتی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدهاست.
بنا به اخبار رسیده وی اکنون در زندان اوین نگهداری میشود، اما هنوز از وضعیت ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
سید علی حسینی دانشجوی مدیریت بازرگانی دانشگاه گیلان روز چهارشنبه ۶ مهر پس از خروج از دانشگاه، به خوابگاه بازنگشته و تماسهای تلفنیاش بیپاسخ پاسخ مانده است.
ستایش دامنافشان دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ ایران باستان دانشگاه شهید بهشتی، در تاریخ ۳۱ شهریور در اهواز و در خیابان توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.
وی پس از انتقال به مکانی نامعلوم، ۲ مهر از زندان سپیدار اهواز به قید وثیقه آزاد شده است. پروندهی وی با اتهام اخلال در نظم عمومی در جریان است و تلفن همراه وی توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.
اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی تاریخ، پروندهسازی علیه دانشجویان را محکوم میکند و خواستار آزادی دانشجویان است.
حسین کاوه دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، ۱۱ روز است در بازداشت نیروهای امنیتی به سر میبرد.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان تا بدین لحظه اطلاعی در دست نیست.
عادله شیبانی دانشجوی کارشناسی نقاشی دانشگاه گیلان، بیش از یک هفته است در بلوار کشاورز بازداشت شده است.
بنا به اخبار واصله وعده آزادی به قید وثیقه را به خانوادهی این دانشجو دادهاند اما همچنان خبری از آزادی وی وجود ندارد.
شاران بارو دبیر کل کنفدراسبون بین المللی اتحادیه های کارگری، با ۲۰۰ میلیون عضو در بیش از ۱۶۰ کشور در جهان«تمامی فعالان کارگری زندانی، معلمان، دانشجویان، فعالان جنبش زنان و معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات گسترده اخیر در سراسر باید فورا آزاد شوند.»
منبع:سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه
نماینده کمیسیونهای کارگران اسپانیا: سرکوب سندیکاهای کارگری در ایران ادامه دارد. رضوی از سندیکای کارگران اتوبوسرانی تهران بازداشت شده و در زندان اوین به سر میبرد. ما خواهان آزادی او و دیگر فعالین کارگری، معلمان، دانشآموزان، زنان و بازداشتیان اعتراضات سراسرى در ایران هستیم.
منبع:سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه
کانون نویسندگان ایران:
پیام همبستگی هشتاد و هشتمین کنگرهی جهانی پن با زنان و مردم ایران
اعضای هشتاد و هشتمین کنگرهی جهانی پن که از ۲۶ سپتامبر در اوپسالای سوئد آغاز شده است، با انتشار بیانیهای به زبانهای انگلیسی، فارسی و کردی همبستگی خود را با زنان و مردم ایران اعلام کردند.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
«ما اعضای پن بینالملل در کنگرهی ٨٨ خود، در اوپسالای سوئد، همصدا، قویأ سبعیت رژیم در سرکوب آزادی بیان در ایران را محکوم میکنیم. ما در همبستگی با زنان و مردم ایران در مبارزهی آنها برای آزادی و برابری و عدالت ایستاده و از خواستههای آنان برای آیندهای فارغ از ستمگری و دیکتاتوری، حمایت میکنیم.»
۸۰۰ نفر از پزشکان ایرانی با انتشار توماری همبستگی خود را با اعتراضات جاری در ایران ابراز کردهاند و خطاب به مردم ایران گفتهاند: «در این ایام بسیار دشوار و تلخ که در آن لحظه به لحظه شاهد آسیبهای خطیر به وجهه ملی و تمامی ساحتهای انسانی ایران و ایرانیان هستیم همبستگی و خاکساری خود را به پیشگاه شما اعلام میکنیم».
امضاکنندگان این نامه به کارگیری خشونت علیه شهروندان را «به هر بهانهای» که باشد محکوم کردهاند و گفتهاند «تنها ضامن واقعی برای حفظ و تداوم "سلامت" در همه وجوه آن در ایران، آن است که باور شود مردم صاحبان اصلی کشور و تصمیمگیرندگان نهایی سرنوشت کشور و چگونگی حل و فصل مشکلات و موضوعات درون جامعه ایرانی هستند.»
این تومار، که پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) آن را منتشر کرده و شمار امضاهای آن در حال افزایش است، خواستههای مشخصی را نیز از سازمان نظام پزشکی مطالبه کرده است.
منبع: کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران