۱۸ مهر: تجمع و راهپیمایی کارگران نیشکر هفت تپه در شوش! "دولت انقلابی، فقط شعار خالی": در ادامه اینکه کارگران نیشکر هفت تپه در روز گذشته هفدهم مهرماه با کاروان اتومبیلها به اهواز رفته و با تجمع و راهپیمایی پرشور خود شهر اهواز را به لرزه در آوردند، امروز هجدهم مهرماه این کارگران با شرکت وسیع و حداکثری خود مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و سپس در شهر دست به راهپیمایی زدند. کارگران در این روز نیز با شیپور و کف زدن شعار میدادند: "دولت انقلابی، فقط شعار خالی"، " حسین حسین شعارتون، دزدی ها افتخارتون". و با این حرکت پرشور خیابان های شوش را به صحنه اعتراض با شکوه خود تبدیل کردند.
در تجمع امروز محمد خنیفر از صحبت با استانداری در اهواز سخن گفت و توضیح داد که آنها گفته اند هفده نفر نماینده بفرستید که صحبت کنیم. ما هم پاسخ دادیم که نمایندگان ما با خرد جمعی به مذاکره می نشینند بنابراین شما بیایید در جمع کارگران حاضر شوید و پاسخ همه کارگران را بدهید و استاندار حاضر نشد. الان هم میگوییم بیایید جلوی فرمانداری درجمع به ما جواب دهید. سخنران دیگر این تجمع ابراهیم عباسی یکی دیگر از نمایندگان کارگران بود. او در بخشی از سخنانش میگوید:" آقای رئیسی رئیس قوه قضاییه بود و از هفت تپه استفاده کرد و اسم خود را گذاشت "دولت مردمی" و این رو شد. آقای استاندار اشتباه کرد نیامد در جمع هفت تپه که یک رزومه ای برای خود درست کند و پست بالاتری بگیرد. خودش ضرر کرد، ما ضرر نکرده ایم. بحث بر سر بی لیاقتی و بی کفایتی اش بود. ده قدم تا دم خانه اش بودیم نتوانست به جمع ما بیاید. میگوید بیایید تا صحبت کنیم. خیر ما کارمان از صحت و شعار گذشته است. اگر حرف دارد و استاندار ویژه است باید حضور پیدا کند اینجا. اول صحبت کارگران را بشنود و درد کارگران را لمس کند. البته بدون توهین و خشونت. اگر رای دادید و با خرد جمعی راضی شدید میرویم توی همین ساختمان ویران شده فرمانداری جلسه میگذاریم". بدنبال این سخنان ابراهیم عباسی مثل همیشه بر خواستهای فوری کارگران تاکید کرد.
اهم مطالبات این دوره کارگران نیشکر هفت تپه عبارتند از: تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت به دولت-بانک، پرداخت فوری حقوق های معوقه و سایر مطالبات عرفی و قانونی، تسریع در انجام عملیات کشت و اُورهال-تعمیر کارخانه، بازگشت به کار اخراجی های مطالبه گر، تمدید قرارداد فصلی ها، اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس و -مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی (وکیل کارگران). کارگران اعلام کرده اند که تا رسیدن به مطالبات خود به اعتصاب و تجمعات و اعتراضات خود ادامه میدهند.
گفتنی است که بنا برخبرها دولت تصمیم به واگذاری هفت تپه به تامین اجتماعی این مرکز اختلاس های بزرگی که صندوق را به ورشکستگی کشیده است، گرفته است. با انتشار این خبر هفت تپه هم اکنون یکپارچه خشم و اعتراض است. کارگران قاطعانه اولتیماتوم داده اند که به هیچوجه به این تصمیم تن نمیدهند و برای نجات هفت تپه با تمام قوا می ایستند و از همه مردم خواستار حمایت و پشتیبانی شده اند.
حزب کمونیست کارگری از خواستها و مطالبات کارگران نیشکر هفت تپه قاطعانه پشتیبانی کرده و در نگرانی آنها شریک است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۸ مهر ۱۴۰۰ ، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱
اطلاعیه خبری
تجمع بازنشستگان فولاد اصفهان و خوزستان، کارگران شهرداری خرمشهر، خانواده های کارگران شهرداری اهواز ویک خبر دیگر
روز یکشنبه ۱۸ مهرماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد اصفهان و خوزستان در ادامه یکشنبه های اعتراض خود برای پیگیری خواستهایشان در مقابل صندوق بازنشستگی فولاد در این دو شهر تجمع کردند. اجرای همسان سازی حقوقها و افزایش سطح آن به بالای ۱۲ میلیون، درمان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن و پایان دادن به اختلاس ها و دزدی ها از جمله خواستهای اعلام شده آنها در اعتراضاتشان بوده است.
- کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود چندین روز است که در اعتصاب بسر میبرند. این کارگران ۵ ماه مزد طلب دارند.
- روز ۱۷ مهر خانواده های کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز بخاطر تعویق پرداخت دستمزدها تجمع کردند. اعتراض در میان کارگران شهرداری ها در شهرهای مختلف گسترده است. پرداخت بموقع دستمزدها و تسویه حساب طلبهای مزدی و دائمی شدن قراردادها موضوعات مشترک این اعتراضات و بستر ساز اعتصابات گسترده تر و سراسری در میان کارگران شهرداری است.
- روز ۱۷ مهر کارگران شرکت آهن های آجین و مبین در آذربایجان شرقی در اعتراض به وضعیت اسفناک معیشتی و کاری خود خواستار اخراج مدیران شرکت خود از معدن سونگون شدند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۸ مهر۱۴۰۰ ، ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱
تظاهرات و تجمع بزرگ کارگران نیشکر هفت تپه مقابل استانداری اهواز
کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد
روز شنبه هفدهم مهرماه کارگران نیشکر هفت تپه در دوازدهمین روز اعتراض خود بنا بر تصمیمی که در مجمع عمومی خود گرفته بودند در مقابل استانداری اهواز تجمع کردند. برای این تجمع کارناوالی از اتوبوس و اتومبیلهای شخصی به راه افتاده بود و جعیت بزرگی از کارگران از این طریق خود را به اهواز رساندند. در مسیر راه کارگران با زدن شیپور و بوق زدن و فریاد و سرود حرکت میکردند. پس از رسیدن کارگران به اهواز آنها با شعار "کارگر می میرد، ذلت نمیپذیرد" خود را به محل استانداری رساندند. در این تجمع ابراهیم عباسی خواست کارگران را اعلام کرد و گفت که باید استاندار به جمع آنها بیاید و پاسخگو شود. او گفت که ما انقدر اینجا فریاد میزنیم تا گوش های کرشان صدای ما را بشنود و بعد جمعیت با شعارهای مرگ بر ستمگر، درود بر کارگر، خوزستان بیچاره مسئول خوب ندارد اعتراضشان را فریاد زدند. در این روز کارگران نیشکر هفت تپه با کف زدن و سردادن شعارهایشان و با زدن زدن شیپور و فریاد "هفت تپه، هفت تپه" صحنه های با شکوهی از اعتراض را آفریدند. کارگران مردم را به حمایت فرا میخواندند و مردم نیز به اشکال مختلف همراهی و سمپاتی خود را به کارگران هفت تپه ابراز میکردند. این تجمع در اعتراض به عدم تعیین تکلیف مدیریت و مالیکت شرکت و برای پیگیری خواستهای کارگران برپا شد. کارگران شعار میدادند:" " دولت انقلابی!فقط شعار خالی!".
کارگران خطاب به مقامات مسئول میگویند:"مسئولان شهرستان و استان به گوش باشید. هفت تپه را از بلاتکلیفی در بیاورید و گرنه کارگرن خط قرمزها را رد خواهند کرد".
این اعتراض ساعتی ادامه پیدا کرد و کارگران از استانداری جوابی نگرفتند و با تاکید بر ادامه مبارزه و با خشم به تجمع امروز خود پایان دادند.
اهم مطالبات این دوره کارگران نیشکر هفت تپه عبارتند از: تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت به دولت-بانک، پرداخت فوری حقوق های معوقه و سایر مطالبات عرفی و قانونی، تسریع در انجام عملیات کشت و اُورهال-تعمیر کارخانه، بازگشت به کار اخراجی های مطالبه گر، تمدید قرارداد فصلی ها، اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس و -مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی (وکیل کارگران). کارگران اعلام کرده اند که تا رسیدن به مطالبات خود به اعتصاب و تجمعات و اعتراضات خود ادامه میدهند. نیشکر هفت تپه یک سنگر مهم جنبش کارگری است و از خواستها و مبارزات این کارگران باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۷ مهر ۱۴۰۰ ، ۹ اکتبر ۲۰۲۱
tel:00447435562462
tel:00447435562462
فراخوان معلمان به تجمع سراسری برای ۲۲ مهر
معلمان برای ساعت ده صبح روز ۲۲ مهر و جهت پیگیری مطالبات خود و در اعتراض به عدم اجرای رتبهبندی به صورت کامل و اجرا نشدن همسانسازی بازنشستگان فراخوان به تجمع سراسری داده اند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در این رابطه در تهران و استان البرز به تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه، در مراکز استانها به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش و در شهرستانها به تجمعات مقابل اداره آموزش و پرورش فراخوان داده است.
از آغاز سال جاری تا کنون معلمان در روزهای اول مهر، سوم مهر و ۱۱ مهر تجمعات گسترده ای داشته اند. در سوم مهر ماه این تجمعات در ۴۵ شهر برگزار شد.
اعتراض معلمان به فقر و تبعیض و نابرابری و سرکوبگریهای حکومت است. معلمان در تجمعات اخیر خود با این شعارها خواستهای خود را فریاد زدند: "هشتاد درصد حل نشه کلاسها تعطیل میشه"، "معلم زندانی آزاد باید گردد"، "نه تسلیم، نه سازش، رتبه بدون خواهش"، " معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است"، "یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه"، "معیشت، منزلت، حق مسلم ماست"، "معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن".
اجرای همسان سازی و افزایش آن به بالای خط فقر اعلام شده ۱۲ میلیونی برای تمامی معلمان شاغل و بازنشسته، درمان رایگان و بالا بردن سطح خدمات دهی بیمه ، ایجاد تسهیلات لازم برای تامین مسکن و پرداخت حق سنوات بازنشستگان، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و آزادی معلمان زندانی از جمله خواستهای اعلام شده معلمان است.
همچنین یک کارزار مهم معلمان برای آزادی معلمان زندانی و برای پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات است. یک روز بعد از تجمع بزرگ آنان در سوم مهر ماه عزیز قاسم زاده سخنگوی کانون صنفی معلمان در گیلان بازداشت شد و بنا بر آخرین خبر ها قرار بازداشت او تمدید شده است. در این مدت معلمان به اشکال مختلف از جمله توفان تویتری، سر زدن به خانواده وی و تجمع در مقابل دادگسترش رودسر پیگیر وضعیت وی شده و خواستار آزادی او و همه معلمان زندانی شده اند. هم اکنون ۱۵ معلم در بازداشت بسر میبرند، یک شعار اعتراضی معلمان در تجمعاتشان زندانی سیاسی آزاد باید گردد است. باید، با این شعار و با این اعتراضات و کارزار ها وسیعا همصدا شد.
معلمان یک نیروی رزمنده و پیشتازند که نقش مهمی در جلو آوردن خواستهای سراسری و بطور ویژه مطالبه تحصیل رایگان برای همه داشته اند. خواستهای اعلام شده معلمان خواستهای همه مردم است و باید از خواستها و مطالبات آنها وسیعا حمایت کرد. بویژه انتظار میرود که خانواده های دانش آموزان و دانشجویان به اشکال مختلف و مشخصا شرکت در تجمعات اعتراضی معلمان از مبارزات آنان حمایت و پشتیبانی کنند. حزب کمونیست کارگری ضمن اعلام حمایت قاطع خود از مبارزات معلمان همگان را به شرکت فعال در تجمعات اعتراضی معلمان پشتیبانی از خواستهای آنان فرا میخواند. با بسیج نیروی وسیع اجتماعی خود تجمعات معلمان را به تجمعاتی فراگیر و گسترده تبدیل کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۶ مهر۱۴۰۰ ، ۸ اکتبر ۲۰۲۱
اطلاعیه خبری
پایان اعتصاب کارگران معدن سونگون
اگر به وعده ها عمل نشود دوباره اعتصاب می کنیم
ساعت ۸ شب چهارشنبه ۱۴ مهرماه کارگران شرکتهای پیمانکاری معدن مس سونگون ورزقان با قبول خواستههایشان از سوی کارفرما، به اعتصاب دو روزه خود پایان دادند.
بنا به خبر ها در جلسه ای با حضور مسئولین شرکت ملی مس ایران و نمایندگان شرکتهای پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون و وکیل این کارگران مصوب شده است که مزایای حقوقی کارگران شرکتهای پیمانکاری، با مزایای کارکنان شرکت ملی مس ایران همسان شود و این مصوبه در حقوق مهرماه به بعد لحاظ گردد. بدین ترتیب مزایایی از جمله حق جذب، حق بدی آب و هوا، ایاب و ذهاب و دیگر آیتمهای مزدی برای کارگران پیمانکاری نیز لحاظ گردیده و طرح طبقه بندی مشاغل نیز اجرا خواهد شد. این خبر توسط وکیل کارگران شبانه به آنها اطلاع داده شد و کارگران اعتصابی با اعلام اینکه اگر وعدههای داده شده در حقوق های دریافتی آنها اعمال نشود، دوباره دست به اعتصاب خواهند زد ، به اعتراض خود خاتمه دادند.
کارگران معدن سونگون از روز ۱۳ مهر در اعتراض به سطح پایین دستمزدها و وضعیت نامناسب کاری و معیشتی و با خواست افزایش حقوقها اعتصاب کردند. در این اعتصاب ۵۰۰ کارگران پیمانی از شرکت های پیمانکاری آجین، ندا، مبین، نوآوران و زحل با سوابق کاری ۱۵ تا ۲۰ سال شرکت داشتند. بنا بر خبرها این کارگران با قراردادهای سه ماهه مشغول به کار هستند و با وجود شرایط بسیار سخت کار در معدن از دریافتیهایی از ۵ میلیون تا ۷ میلیون تومان که اکثرا حتی از یک دوم خط فقر ۱۲ میلیونی اعلام شده حکومت نیز بسیار پایین تر است برخوردارند. معدن مس سونگون ورزقان در استان آذربایجان شرقی و ۱۳۰ کیلومتری تبریز و در محدوده روستای تخریب شده سونگون ورزقان بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد و بزرگ ترین معدن مس خاورمیانه است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۵ مهر۱۴۰۰ ، ۷ اکتبر ۲۰۲۱
۱۵ مهر: دهمین روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
قانون همیشه به نفع سرمایه داران عمل میکند
روز پنجشنبه پانزدهم مهرماه کارگران در دهمین روز اعتصاب خود باز هم در مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند. در این روز بنا بر فراخوان اعلام شده کارگران آنها ساعت هشت صبح جلوی در شرکت مقابل بانک ملی جمع شدند و با اتومبیلهای های شخصی و یا با ماشین های شرکت به سمت فرمانداری شوش حرکت کردند. همچنین کارگران بخش کشاورزی که کارت نمی زنند مستقیما به حضور در تجمع مقابل فرمانداری فراخوانده شدند. بنا بر تصمیم گیری مجمع عمومی کارگران حضور و غیاب کارگران توسط سرپرستان تمامی بخش های شرکت در همان مقابل فرمانداری صورت میگیرد و در این تجمعات کارگران از تمامی بخش های شرکت کشاورزی، صنعت، تحقیقات، اداری، حقوقی، بازرگانی، زیربنایی، تجهیزات، فضای سبز، بهداشت و..حضور پیدا میکنند.
این چنین است که کارگران نیشکر هفت تپه هر روزه اعتصابی بزرگ را سازمان میدهند و به صورت جمعی در مجمع عمومی شان بر سر روند اعتراض و مبارزه خود تصمیم میگیرند. به گفته کارگران نیشکر هفت تپه یک شورای ۵ هزار نفره در این شرکت وجود دارد.
تجمع روز گذشته کارگران نیشکر هفت تپه همانطور که قبلا گزارش کردیم مقابل دادگستری برگزار شد. در آنجا یکی از کارگران در سخنرانی اش چنین میگوید: ما قبلا گفتیم کارگر زندانی آزاد باید گردد و الان میگوییم وکیل زندانی، معلم زندانی، بازنشسته زندانی، کارگر زندانی، روزنامه نگار زندانی باید آزاد گردد. (کف زدن کارگران)
او به سخنرانی اش ادامه داده و میگوید:" به مسئولین باید بگویم ما اینجا نشسته ایم. سه ماه حقوق نگرفته ایم و قانون همیشه به نفع سرمایه دار بوده است".
اهم مطالبات این دوره کارگران نیشکر هفت تپه عبارتند از: تعیین تکلیف فوری مدیریت شرکت و شفاف سازی نحوه و قیمت واگذاری شرکت به دولت-بانک، پرداخت فوری حقوق های معوقه و سایر مطالبات عرفی و قانونی، تسریع در انجام عملیات کشت و اُورهال-تعمیر کارخانه، بازگشت به کار اخراجی های مطالبه گر، تمدید قرارداد فصلی ها، اعلام و اجرای حکم صادر شده علیه اسدبیگی-رستمی در پرونده اختلاس و -مختومه شدن پرونده خانم فرزانه زیلابی (وکیل کارگران). کارگران اعلام کرده اند که تا رسیدن به مطالبات خود به اعتصاب ادامه میدهند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۱۵ مهر ۱۴۰۰ ، ۷ اکتبر ۲۰۲۱