پایان هفته دوازدهم اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: روز پنج شنبه 17 آذرماه،اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران بقرار زیر ادامه و دوازدهمین هفته را پشت سر گذاشت:- گرامیداشت یاد سارینا ساعدی 16 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری به مناسبت چهلمین روز خاک سپاریش در بهشت محمدی سنندج با حضور جمعی از اهالی وسردادن شعارهای اعتراضی منجمله«امسال سال خونه سید علی سرنگونه»،«مرگ بر دیکتاتور»،«مرگ برخامنه ای»،«مرگ برجاش»و.....
- گرامیداشت خاطره کومار درافتاده 16 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری به مناسبت چهلمین روز خاک سپاریش درپیرانشهربا شرکت جمعیت کثیری وسردادن شعارهای اعتراضی
- گرامیداشت یاد هومن عبداللهی 21 ساله که چهارشنبه شب(16 آذر) در حسن آباد سنندج با شلیک مستقیم نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری جان خود را ازدست داد در محله اش با حضور هزاران نفروسردادن شعارهای اعتراضی از جمله«ژن ژیان آزادی »،«مرگ بر دیکتاتور»،«مرگ برجاش»،«کاک هومن قهرمان است، شهید کوردستان است»و.....
- گرامیداشت خاطره محمد قائمی فر18 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری 15 آبان ماه دزفول به مناسبت چهلمین روز خاک سپاریش وبا شرکت جمعیت کثیری و سردادن شعارهای اعتراضی
- ممانعت نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری از برگزاری مراسم گرامیداشت یاد مهرشاد شهیدی از جان باختگان اعتراضات سراسری به مناسبت چهلمین روز خاک سپاریش با حضور گسترده مقابل ارامستان اراک و منزل آنان
- اعضای تیم فوتبال ملوان بندر انزلی در محکومیت کشته شدن مهران سماک27 ساله که براثر تیراندازی نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری دربندرانزلی پس از باخت فوتبال جان خودرا ازدست داد، پیراهنهایی با تصاویر او پوشیدند
- تجمع،راهپیمایی و جنگ و گریز خیابانی در شهرهای:
- تهران
1- ستارخان در اعتراض به اعدام محسن شکاری 23 ساله که روز 3 مهرماه در اعتراضات این محله بازداشت و روزپنج شنبه 17 آذر اعدام شد.
2-ادامه تجمع خانواده های بازداشت شدگان اعتراضات سراسری مقابل زندان اوین
3- تجمع اعتراضی جمعی از پزشکان نسبت به حکم اعدام حمید قرهحسنلو مقابل زندان اوین با پلاکاردهای نه به اعدام تجمع کردند.
حمید قرهحسنلو پزشکی است که در پروندهی چهلم حدیث نجفی در کرج به اعدام محکوم شده است.
4- شهرک اکباتان
- روانسر
(تجمع اعتراضی کسبه و مغازهداران شهر روانسر مقابل فرمانداری این شهر برای محکوم کردن پلمپ مغازهها پس از برگزاری اعتصاب گسترده سه روزه در این شهر)
- سقز
- سنندج
جنگ وگریز خیابانی
و
مقاومت کسبه بازار خیابان های فرح، فردوسی و سیروس سنندج و تاناکورا در برابر نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری بدلیل پلمب کردن مغازه هایشان و شلیک گلوله وپرتاب گاز اشک آوربسویشان
- نکا(مازندران)
- اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع،راهپیمایی و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف،دیوار نویسی ،اجرای آهنگ دسته جمعی وسرود وآواز خوانی و انتشار بیانیه های اعتراضی دانشجویان:
- دانشگاه رسام کرج
- خوابگاه دخترانه بنتالهدی دانشگاه گیلان
و
- بیانیهی کنشگران دانشگاه خواجهنصیر دربارهی فاجعه روز دانشجو در این دانشگاه
« دستتان را از گلوی دانشجو بردارید؛ دانشجو هرگز سکوت نخواهد کرد!»
- بیانیهی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر در رابطه با وقایع تلخ روز دانشجو
- بیرون زدن دم خروس حاکمیت و رسانه های وابسته اش درباره اعتصاب سراسری جمعی از کسبه ها در شهرهای مختلف: «99 واحد صنفی در استان بوشهر پلمب شد»
و
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:اعدامها را متوقف کنید!
- کانون نویسندگان ایران:
قتل سیاسیِ نویسندگان و دگراندیشان به دست حکومتها، نمودار هراس دستگاه سانسور و سرکوب از تفاوت عقاید و آراء و نشانهای بارز از تلاش برای گسترش تکصدایی و به نابودی کشاندنِ آزادی در حیات اجتماعی و فرهنگی این کشور است.
همچنین
- اعتراض رانندگان پیمانکاری و قراردادی شرکت واحد نسبت به سیاست های استثماری و دوگانه شهرداری و مدیریت شرکت
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:اعدامها را متوقف کنید!
ما بار دیگر در ماتم جوانان این کشور هستیم.
مگر «جرم» محسن شکاری، اینجوان ۲۳ ساله، چه بود که اینچنین با تعجیل و بیرحمانه اعدامش کردید؟ مگر این جوان معترض به وضعیت اسفناک موجود در کشور چه جنایتی علیه بشریت انجام داده بود که حتی پروسه و قوانین خودتان را رعایت نکردید؟
سندیکای کارگران شرکت واحد اعدام بی رحمانه محسن شکاری را به خانواده داغدار ایشان و مردم ستم دیده کشور تسلیت میگوید. سندیکای کارگران شرکت واحد، همصدا با جنبش کارگری ایران و جهان، خواهان لغو مجازات اعدام است و احکام دادگاههای غیر قانونی را مردود میشمارد و قویا محکوم میکند.
کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند. شکنجه، اعتراف گیری اجباری و اعدام را متوقف کنید.
با امید به گسترش صلح و عدالت در ایران و تمام جهان
۱۷ آذر ۱۴۰۱
بیانیهی کنشگران دانشگاه خواجهنصیر دربارهی فاجعه روز دانشجو در این دانشگاه
« دستتان را از گلوی دانشجو بردارید؛ دانشجو هرگز سکوت نخواهد کرد!»
به نام زن، زندگی، آزادی
«روز دانشجو گرامی باد.» باز هم وجهه پوچ شعارهایتان را به ما نشان دادید. ۱۶ آذر امسال، به هیچ وجه گرامی نبود! چگونه و با چه رویی مقابل درب دانشگاه بنر تبریک میگذارید و در مقابل همان بنر، در مقابل همان در و در مقابل چشمان این همه دانشجو، اجازه میدهید دوستان ما توسط افراد ناشناس به بدترین شکل ربوده شوند و درهای کمک را به روی ما میبندید.
روز دانشجو به هیچ وجه مبارک نبود! چگونه این روز را در زبان تبریک میگویید اما در دلهایتان ذرهای احساس مسئولیت در قبال دانشجویان این دانشگاه که در زندان هستند یا هر روز که خبر ربودهشدن برخی از آنها به گوش میرسد نمیکنید؟! شما مسئول سلامت این دانشجویان هستید؛ شما مسئول امنیت این دانشجویان هستید؛ شما مسئولین این دانشگاه هستید و مسئولیت دارید!
شما مسئول حراست از این دانشگاه هستید؛ چگونه در فاصله بسیار کم مقابل چشمانتان دانشجویان را میربایند و شما حتی فریاد برنمیآرید؟ چه برسد به کمک! شما حتی درب دانشگاه را به روی دیگر دانشجویان میبندید تا کسی نیز نتواند برای کمک به آنها اقدامی کند. چگونه زبانتان در مقابل حجاب یک دختر اینگونه دراز است و دستتان برای حفاظت از دانشجویان اینگونه کوتاه!
شما مسئول مدیریت این دانشگاه هستید. چگونه اجازه میدهید نیروهای امنیتی این چنین در دانشگاه رخنه کنند که نه امنیتی برای ما بگذارند نه نیرویی؟ چگونه افرادی که با هزاران گواه میتوانستند به طور کلی از دانشگاه اخراج شوند، نه تنها در دانشکده خود بلکه در همه دانشکدهها تردد میکنند؛ اما افرادی که از همین دانشجویان آسیب دیدهاند تعلیق شدهاند؟! چگونه و با کدام قانون؟ با کدام عدالت درمقابل وحشیگری، آدم فروشی و از همه بدتر تبعیض سکوت میکنید؟
شما مسئولین این کشور هستید. ساحت آزادی و امنیت در دانشگاه را به سخره گرفتهاید؛ مزدورانتان در روز دانشجو، دانشجو ها را بر زمین کشیدند و در مقابل دوربینهای دانشگاه ربودند. لباس شخصیهایتان محوطه دانشگاه را با حضورشان خفه کردهاند و در بیرون از دانشگاه به دانشجویان پوزخند میزنند. با چه رویی در دانشگاهها حاضر میشوید و همچنان شعارهای توخالیتان را بر سرمان میکوبید؟ ما دانشجویان همچنان ایستادهایم و کاری خواهیم کرد که همان مزدورانتان را برای پر کردن دانشگاهها بر سر کلاس بفرستید.
دستتان را از گلوی دانشجو بردارید؛ دانشجو هرگز سکوت نخواهد کرد! همان روز که حکم ممنوع الورودی دادید دیدید که چگونه پشت هم ایستادیم. حال اوضاع وخیمتر است؛ از مقابل چشمانمان دوستانمان را ربودند و هیچ یک از نیروهای به اصطلاح حراستتان، ککش هم نگزید! هر لحظهای که شما تعلل میکنید امنیت دوستان ما رنگ میبازد. از ۱۵ آذر تا کنون ۷ تن از دانشجویان ربوده و دستگیر شدند. چقدر روز دانشجو را گرامی میدارید؟!
دانشجویان دیگر با چه اعتمادی به دانشگاه بیایند؟ آیا شما مسئولین دانشگاه میتوانید امنیت دانشجویان را در مسیر دانشگاه تضمین کنید؟! آیا میتوانید امنیت دانشجویان را مقابل درب دانشگاه تضمین کنید؟ در خود دانشگاه چهطور؟!
خیالتان آسوده اگر به هر دلیلی تا به امروز شجاعت و جسارت نیاموختهاید؛ امروز در کلاسی که دانشجوها استادی اش را بر عهده دارند خواهید آموخت.
حال، زمان واقعیت بخشیدن به شعارهایمان است. تا زمانی که دانشجویان زندانی آزاد نشوند و امنیت دانشجویان را تضمین نکنید ما، دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه را به طور کامل تعطیل میکنیم و در هیچ کلاسی، چه مجازی چه حضوری شرکت نمیکنیم.
بیانیهی شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجهنصیر در رابطه با وقایع تلخ روز دانشجو
دانشگاه باید محیط امنی برای دانشجو باشد. محیطی که در آن بتوان با آرامش به نشر علم و فرهنگ پرداخت و در راه کاستن از مشکلات مردم قدم برداشت. با این حال در روزهای اخیر مشاهده کردیم که دانشجویان حتی روبروی درب دانشگاه هم در خطر هستند و مسئولین دانشگاه ناتوان در حفظ امنیتشان.
در روز ۱۵ آذر در پردیس ونک، دانشجویان هنگام خروج از دانشگاه مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، سپس ۳ تن از آنان ربوده شدند که تا این لحظه ۲ تن هنوز در بندند.
در روز ۱۶ آذر در پردیس سیدخندان، روز دانشجو، هنگامی که در مقابل چشمان حراست دانشگاه، دانشجویان بر روی زمین کشیده میشدند و فریاد «کمک کمک» برمیآوردند، حراست دانشگاه نه تنها به وظیفهی تعریف شدهی خود که حفاظت از دانشجویان است، که به وظیفهی انسانی خود نیز در یاری رساندن به انسانی دیگر عمل نکرد.
همان شب، به خانهی دانشجویان یورش برده شد و آنها را به زور دستگیر کردند.
اما به چه جرمی؟ آیا غیر از این است که افرادی از داخل دانشگاه دانشجویان را شناسایی میکنند؟ آیا حفظ امنیت دانشگاه به عهدهی مسئولین آن نیست؟
دانشجو چگونه میتواند در محیط دانشگاه فعالیت داشته باشد وقتی افراد غیردانشگاهی و تشکلهای سرکوبگری در همان محیط وجود دارند که بارها در این چند هفته ثابت کردهاند برای دانشجو خطرآفرینند؟
دانشجو چگونه میتواند حتی در خانهی خود تمرکز بر جستن دانش داشته باشد وقتی هرآینه ممکن است کوبهی در به صدا در آید و افرادی قصد ربودن او را کنند؟ چگونه میتواند سر کلاس درس حاضر شود وقتی پیش روی چشمانش در مقابل درب دانشگاه دانشجوی دیگری را کشانکشان ربودهاند؟
دیگر همهی دانشجویان به این باور رسیدهاند که مسئولین دانشگاه بهخصوص حراست نمیتوانند در مقابل این آتش به اختیاران بایستند و از ساحت دانش و محیط دانشگاه و جان دانشجو حفاظت کنند.
شورای صنفی دانشجویان همواره دغدغهی امنیت دانشجویان - که از اساسیترین حقوق انسان در عصر حاضر است - را داشته است. با وقوع فجایع اخیر در پردیسهای ونک و سیدخندان، شاهدیم که دانشجویان از حضور در دانشگاه احساس امنیت نمیکنند. در چنین شرایطی که برگزاری کلاسهای درس سلامت دانشجویان را به خطر میاندازد جایز نیست تا زمانی که امنیت دانشگاه تأمین نشده دانشجویی در آن حضور داشته باشد.
از این رو شورای صنفی دانشجویان از جناب آقای دکتر کریمی مزرعهشاهی، ریاست محترم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، درخواست پیگیری آزادی دانشجویان دستگیر شده، برخورد با افراد سهیم در این جنایت که در دانشگاه حضور دارند و بیرون کردن نیروهای «امنیتی» - که تنها مخل امنیت دانشجویانند - از محیط مقدس دانشگاه را دارد. همچنین درخواست تضمین امنیت دانشجویان به خصوص دانشجویان خوابگاهی در دانشگاه و خوابگاهها را دارد.
در آخر بنابر بیانات منتشر شده از سوی دانشجویان که برای حفظ امنیت خود تصمیم بر تحریم دانشگاه گرفتهاند، شورای صنفی دانشجویان نیز از این تصمیم حمایت میکند. همچنین از اساتید محترم دانشگاه خواهشمند است که با این تصمیم دانشجویان تا زمان تضمین شدن امنیت و آزادی دانشجویان در بند، همکاری به عمل آورد که دیگر شاهد اینچنین اتفاقات ناگواری در دانشگاه نباشیم. زیرا که دغدغهی اصلی این شورا چیزی جز امنیت دانشجویان نیست.
?????
با مشت و لگد معنی امنیت چیست؟
با نفی بلد ناجی امنیت کیست؟
با زور مرا مگو که امنیت هست
با ناله ز من شنو که امنیت نیست!
«فرخی»
بیرون زدن دم خروس حاکمیت و رسانه های وابسته اش درباره اعتصاب سراسری جمعی از کسبه ها در شهرهای مختلف: «99 واحد صنفی در استان بوشهر پلمب شد»
طی روزهای 14،15 و 16 آذرحاکمیت و رسانه های وابسته اش از پاسخ منفی کسبه های بازاربه فراخوان اعتصاب سراسری خبردادند و تصاویری از عادی بودن وضعیت کسب وکار درشهرهای مختلف منتشرکردند.
اما روزپنج شنبه 17 آذر دم خروس حاکمیت و رسانه های وابسته اش بیرون زد ومهرخبرگزاری وابسته حکومتی از پلمب 99 واحد صنفی فقط در استان بوشهربدلیل شرکت در اعتصاب سراسری خبرداد ونوشت:
«معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر گفت:بر اساس مصوبه شورای تأمین استان بوشهر و با حکم قضائی، 99 واحد صنفی در شهرهای بوشهر، گناوه و جم که در پی فراخوان ضد انقلاب اقدام به تعطیلی مغازه خود کرده بودند، پلمب شدند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری بوشهر افزود: در این رابطه 46 واحد در بوشهر، 21 واحد در گناوه و در جم 32 فروشگاه متخلف مهر و موم شدند.»
جان امیر علی غلامی، کودک بازداشت شده در رضوانشهر، در خطر است
امیرعلی غلامی، کودک ۱۶ ساله، اهل رضوانشهر، که در هنگام شعار نویسی توسط نیروهای امنیتی ربوده شده بود، به اعدام محکوم شده است. امیرعلی هم اکنون در اعتصاب غذا به سر می برد و جانش در خطر است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومکردن سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی، بازداشت، قتل و صدور احکام کاملا غیرقانونی، خواستار آزادی بدون قید شرط و سریع امیرعلی غلامی و سایر دانشآموران و معلمان زندانی است.
ربودن کودکان و بی اطلاعی از وضعیت کودکان بازداشتی
پوریا محمدزاده، سومین کودکی است که از سەشنبە شب تاکنون در آبدانان توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.
شب گذشته محمد یوسف محمدزاده، ۱۵ ساله برادر پوریا و یزدان حاصلی، ۱۵ ساله نیز ربوده شدەاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومکردن سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی، بازداشت و قتل دانشآموزان و فرهنگیان، خواستار آزادی بدون قید شرط و سریع دانشآموران و معلمان زندانی است.
در سالروز ۱۶ آذر، ۲۵ نفر مقابل دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازداشت شدند!
بنا به گزارشات، در میان بازداشتشدگان مقابل دانشگاه امیرکبیر، حدود ۲۰ فارغالتحصیل پلیتکنیک نیز وجود دارد. نیروهای لباس شخصی با همکاری یگان ویژه، تعدادی از دانشآموختگان این دانشگاه را که برای پیگیری وضعیت دانشجویان ممنوعالورودی به دانشگاه آمده بودند را با ضرب و شتم بازداشت کردند. در میان بازداشتشدگان، فارغالتحصیلان ۲۲ تا ۶۲ سال وجود دارد.
بازداشت الهه اجباری دانشآموخته علوم تربیتی دانشگاه تهران از روز ۱۴ آذر
الهه اجباری، دانشآموخته علوم تربیتی دانشگاه تهران، از روز ۱۴ آذر ناپدید شده و تا امروز، از وی هیچ خبری در دست نیست.
سمیه دوستی دانشجوی ریاضیات و کاربردها دانشگاه خواجه نصیر، روز ۱۶ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
متنی که روز ۱۶ آذر، سینا میرعلی درباره وضعیت خود به دوستانش انتقال داد:
"اینجانب سینا میرعلی در تاریخ ۱۶ آذر اعلام میکنم در کمال صحت عقل، قصد هیچگونه خودکشی ندارم و هیچگونه بیماری زمینهای هم ندارم.
هرگونه اتفاقی برای من افتاد از طرف شخص خودم نبوده و نخواهد بود.
امید به زندگی بیشتر دارم چون به ازادی کشورم و ازادی دوستان و رفقانم از همیشه نزدیکترم.
به امید روزهای روشن و ایرانی آزاد."
این دانشجوی صنایع دانشگاه خواجهنصیر روز ۲۸ آبان توسط نیروهای بسیج به گونهای مورد ضرب و شتم قرار گرفته که فکاش شکسته بود و امکان صحبت و خوردن غذا برای وی مقدور نبود و در شرایطی که تنها امکان مصرف مایعات داشت، ۱۷ آذر با همدستی حراست، در مقابل خوابگاه توسط نیروهای امنیتی ربوده شد.
امیرمسعود جوزدانی دانشآموخته کامپیوتر پردیس فارابی دانشگاه تهران، روز ۱۰ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
محمدامین عربسالاری دانشجوی رشته بازیگری دانشگاه آزاد تهران مرکز، روز یکشنبه ۲۹ آبان حوالی ساعت ۱۳:۳۰ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
۴۰ روز بازداشت و بلاتکلیفی امیررضا محمدی دهکردی
امیررضا محمدی دهکردی دانشجوی مهندسی مواد دانشگاه خواجه نصیر ورودی ۹۹، در تاریخ ۷ آبان در منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است.
این دانشجو با وجود پیگیریهای خانواده و البته بدون هیچگونه پیگیری از جانب دانشگاه خواجهنصیر همچنان در بند است و خبری از آزادی وی تا بدین لحظه در دست نیست.
محمد لاسجردی دانشجوی رشته برق دانشگاه علموفرهنگ ورودی ۹۷، روز ۱۶ آذر حوالی میدان انقلاب توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
علیرضا میرعلی (سینا) دانشجوی ورودی ۹۹ رشته صنایع دانشگاه خواجه نصیر، ساعتی پیش(۱۷ آذر) روبروی خوابگاه دانش توسط نیروهای امنیتی ربوده شد. گفته میشود نگهبان خوابگاه وی را از خوابگاه بیرون کرده و سپس در بیرون خوابگاه مورد بازداشت قرار گرفته است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
محمد امامی دانشجوی کارشناسی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی ورودی ۹۸ و عضو سابق شورای انجمن علمی بیوتکنولوژی دانشگاه شهید بهشتی، روز ۵ آذر در شهر پاوه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکنندهی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
آزادی موقت آرمیتا پاویر از زندان تبریز به قید وثیقهی ۲۵۰ میلیونی
آرمیتا پاویر، دانشجوی زیست سلولی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که در تاریخ ۹ آبان مقابل دانشگاه بازداشت شده بود، به قید وثیقهی ۲۵۰ میلیونی از زندان تبریز آزاد شد. گفتنی است این دانشجو بدلیل اعتصاب غذای خشک خود در اعتراض به بازداشت خود، در شرایط جسمانی خوبی قرار ندارد.
خودکشی یک دانشجو در خوابگاه همت دانشگاه علامه
شهابالدین هاشمی، دانشجوی ساکن خوابگاه همت دانشگاه علامه طباطبایی و دانشجوی رشته حقوق، عصر امروز درحالی دیده شد که خود را به دار آویخته بود. این در صورتی است که چندین روز خبری از این دانشجو نبوده و دوستان وی نتوانستهاند هیچگونه ارتباطی با او داشته باشند. گفته میشود وی بدلیل حضور در ترم هشت، لغو اسکان خوابگاه شده بود و شبها در نمازخانه خوابگاه اقامت میکرد.
دانشگاه نیز با ذکر اینکه وی تحت درمان مرکز مشاوره دانشگاهی بوده، ناتوانی خود را برای مشاوره و درمان این دانشجو نشان داده است و اکنون دانشگاه برای کاهش فشارها بر خود، از الفاظی همچون "خود آسیب رسان" استفاده میکند تا عظمت این فاجعه را نادیده بگیرد و سرپوشی بر آن بگذارد. فاجعهای که تنها از مسیر قانون سنوات آموزشی و نظام پولمحور دانشگاه میگذرد.
لازم به ذکر است که رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به همراه هیئت رئیسه و جمعی از مدیران و مسئولین در همانروز، به مناسبت روز دانشجو از خوابگاه بازدید کرده و از وضعیت آن اعلام رضایت کردهاند.
بازداشت همکار فرهنگی عمار یاری
بنا بە اخبار ارسالی بە شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، آقای عمار یاری، از معلمان شریف و خوشنام و هنرآموز معماری در هنرستان شهر ماسال، دو هفته پیش توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت شده و به زندان ضیابر شهرستان صومعه سرا منتقل شدەاند و همچنان در زندان هستند. مسئولان قضایی به خانواده ایشان وعده داده اند که شرایط آزادی ایشان با قید وثیقه تا هفته آینده فراهم خواهد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومکردن سرکوب خشونتبار اعتراضات مردمی، بازداشت و قتل دانشآموزان و فرهنگیان، خواستار آزادی بدون قید شرط و سریع آقای عمار یاری و سایر دانشآموران و معلمان زندانی است.
کانون نویسندگان ایران:
قتل سیاسیِ نویسندگان و دگراندیشان به دست حکومتها، نمودار هراس دستگاه سانسور و سرکوب از تفاوت عقاید و آراء و نشانهای بارز از تلاش برای گسترش تکصدایی و به نابودی کشاندنِ آزادی در حیات اجتماعی و فرهنگی این کشور است.
کانون نویسندگان ایران از ابتدای تأسیس خود در سال ۱۳۴۷ تا به امروز ضمن حفظ استقلال خود از حکومتها، دولتها، سازمانها و احزاب سیاسی، همواره با تمامی توان و اراده در مسیر ستیز با سانسور و دفاع از آرمان آزادی اندیشه و بیان و قلم گام برداشته است.
محمدجعفر پوینده؛ نویسنده، مترجم، و از اعضای فعّال و برجستهی کانون نویسندگان ایران، از کشتهشدگان قتلهای سیاسیِ زنجیرهای در دههی ۷۰ است که بر سر دفاع از آزادی اندیشه، بیان و نشر بیهیچ حصر و استثنا برای همگان، جان عزیز خویش را فدا کرد. از آثار پوینده میتوان به مجموعه مقالات و جستارهای《تا دام آخر》و ترجمهی آثاری چون《جامعهشناسی رمان》و《تاریخ و آگاهی طبقاتی》اثر گئورگ لوکاچ،《جامعهشناسی ادبیات》اثر لوسین گلدمن،《اعلامیهی جهانی حقوق بشر و تاریخچهی آن》اثر گلن جانسون،《سودای مکالمه، خنده، آزادی》اثر میخائیل باختین،《سپیدهدمان فلسفهی تاریخ بورژوایی》اثر ماکس هورکهایمر،《پیکار با تبعیض جنسی》اثر آندره میشل و آثار متعددی در حوزههای مختلفی چون فرهنگ، فلسفه، جامعهشناسی، روانشناسی و ترجمهی رمانهایی رئالیستی از بالزاک اشاره کرد. پوینده را میتوان از روشنفکران پیشرو و عملگرای تاریخ معاصر دانست که هم در عرصهی نوشتار و هم در کنشمندیِ پیگیرانهاش در کانون نویسندگان ایران، با تفکری انتقادی و نگاهی علمی در پیِ اعتلای فرهنگ نقدپذیری و پرسشگری و گفتگو، آگاهی اجتماعیِ مخاطبان و نهادینه شدن آزادی در همهی عرصههای حیات اجتماعی و فرهنگی برای همگان بود.
تلاشهای عملی، فکری و قلمیِ پوینده در کانون نویسندگان ایران تا شکلگیریِ《جمع مشورتی》و تدوین پیشنویس منشور آن، در کنار آثار بس ارزشمندش باعث شد، سانسورچیانِ ضدّ آزادی در طرحِ طرد و حذف و منع و دفع، شیوه دیگر کنند، به حذف فیزیکی روی آورند و در سلسله کشتارهایی سیاسی، محمدجعفر پوینده را در ۱۸ آذرماه ۱۳۷۷ بربایند و به قتل برسانند.
یاد و نام و راهِ محمدجعفر پوینده پاینده، یادگاران ارجمندش پایدار.
اعتراض رانندگان پیمانکاری و قراردادی شرکت واحد نسبت به سیاست های استثماری و دوگانه شهرداری و مدیریت شرکت
تعداد کثیری از رانندگان باسابقه شرکت واحد در دو سال گذشته بازنشسته شده اند، و شرکت واحد به جای استخدام رسمی و مستقیم رانندگانجدید، سیاست ضد کارگری خصوصی سازی از طریق شرکتهای پیمانکاری و استخدام به شکل قراردادی را به پیش برده است که منجر به ایحاد شرایط تبعیض آمیزتر و استانداردهای دوگانه در شرکت شده است. راننده های جدیدالاستخدام از طریق شرکت های پیمانکاری در خطوط بی آر تی و خطوط فیدر با انعقاد قراردادهایی که ناقض حقوق قانونی آنها میباشد استخدام شده اند. در متن این قراردادها (مشاغل بندی رانندگان در بخش گروه) دستمزد این زحمت کشان به صورت غیرقانونی و خارج از قوانین مشاغل بندی درج گردیده است.
این رانندگان که همگی با گواهینامه پایه یک رانندگی در شرکت واحد استخدام گردیده اند میبایستی در قرارداد کاری این عزیزان گروه ۱۱ درج گردد ولی متاسفانه گروه ۸ که مختص رانندگان پایه دو میباشد را درج نموده اند که این موضوع به شدت باعث نارضایتی و معترض بودن رانندگان نسبت به قرارداد و همچنین نسبت به شرکت های پیمانکاری که به صورت واسطه در حال بلعیدن حاصل دسترنج رانندگان میباشند شده است.
شرکت واحد این رانندگان را از طریق اطلاعیه استخدامی در جراید کثیرالانتشار و با شرایط قراردادی جذب نمود و در متن اطلاعیه استخدام هیچ اشاره ای به شرکت های پیمانکاری نشده بود، ولی شهرداری و مدیریت شرکت بر خلاف متن اطلاعیه رانندگان را با واسطه و زیر نظر شرکت های پیمانکاری «هادیان شهر» و «حامیان شهر » جذب کرده و این رانندگان هیچ گونه قراردادی با شرکت واحد ندارند. این یعنی عدم امنیت شغلی، در صورتیکه همگی این رانندگان فقط به امید داشتن یک امنیت شغلی همانند راننده های استخدامی وارد این شرکت حمل و نقل عمومی شده اند.
از طرفی دیگر این شرکت های پیمانکاری، که پیشبرنده یکی از سیاست های کثیف و استثماری نظام سرمایه داری میباشند، بخشی از دستمزد این رانندگان را هر ماه به عنوان حق العمل از فیش آنها برداشت میکنند، در صورتیکه شرکت واحد میتوانست با انعقاد قرارداد مستقیم با رانندگان جدید هم امنیت شغلی آنها را تامین کند و هم اینکه رانندگان به حق و حقوق خودشان بر مبنای یک استاندارد معین و همه شمول برسند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه به تمامی رانندگان قویا توصیه میکند برای برچیده شدن شرکتهای پیمانکاری و همچنین نسبت به تبعیض و استانداردهای دوگانه در قراردادها و دستمزدها، اعتراضات خود را به اشکال مؤثر به شرکت واحد و شهرداری اعلام کنند و برای هماهنگی و خبررسانی ار طریق فعالین سندیکا و یا آدرسهای زیر با سندیکا تماس حاصل نمایند.
⁃ نه به شرکتهای پیمانکاری
⁃ نه به تبعیض و استانداردهای دو گانه در استخدام و تعیین دستمزدها
⁃ امنیت شغلی برای همه رانندگان و دیگر کارگران شرکت واحد
⁃ مزد برابر در ازای کار برابر
چاره کارگران، وحدت و تشکیلات است!
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ آذر ۱۴۰۱
جان باختن 2 کارگر مجموعه رستوران های شاندیز بر اثر گازگرفتگی
روز چهارشنبه 16 آذر،2 کارگر حدود 40 و44 ساله در یکی از مجموعه رستوران های شاندیز بر اثر گازگرفتگی جان باختند.