اخباروگزارش های کارگری 16 آذر ماه 1401

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

هشتاد وسومین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران: «اتحاد مبارزه پیروزی»«زنده باد 16آذر روز دانشجو»«کارگرمعلم پرستار کشاورزدانشجو اتحاد اتحاد»روز چهارشنبه 16 آذرماه همزمان با هشتادوسومین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران شاهد اعتراضات بقرار زیر بودیم:- تجمع،راهپیمایی و جنگ و گریز خیابانی در شهرهای:- اراک- اردکان
- أصفهان- سرابله ایلام- بندرعباس- بومهن- تهران(شهرک اکباتان، شهرک چیتگر ،میدان آزادی،میدان انقلاب،میدان توحید، متروی تئاترشهر، میرداماد،یوسف آباد)

- رودسر
- قزوین
- سنندج
(جان باختن هومن عبداللهی 21 ساله در محلە حسن آباد سنندج براثرشلیک مستقیم نیروهای سرکوب دولت و دستگاه رهبری)
- کرمان
- نجف آباد
- مریوان(کانی دینار)
- مشهد
- یاسوج
و
- راهپیمایی سکوت جمعی از اهالی قروه
- اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع،راهپیمایی و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف،دیوار نویسی ،اجرای آهنگ دسته جمعی وسرود وآواز خوانی و انتشار بیانیه های اعتراضی دانشجویان:

- دانشگاه هنر أصفهان
- دانشکده فنی و دانشکده معماری دانشگاه خوراسگان اصفهان
- دانشکده معماری و شهرسازی(توحیدخانه) دانشگاه هنر اصفهان
- دانشگاه نوشیروانی بابل
- دانشگاه دامغان
- دانشگاه آزاد رشت
(تحریم مراسم "روز دانشجو" در دانشگاه آزاد رشت؛ دانشجویان در مراسم نمایشی روز دانشجو که توسط دانشگاه آزاد رشت برگزار شد شرکت نکردند.)

- دانشکده هنر و معماری و دانشکده فنی مهندسی دانشگاه گیلان
- دانشگاه فردوسی مشهد
- دانشگاه بهشتی (ملی)
- انشکده حقوق دانشگاه بهشتی تهران (ملی)
- دانشگاه آزاد تهران مرکز واحد پونک
- دانشگاه آزاد تهران شمال
- دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد تهران
- دانشگاه امیرکبیر(پلی تکنیک)
و
- تجمع دانش‌آموختگان دانشگاه امیرکبیر و بازداشت سه تن از آنها
- دانشگاه الزهرا
- دانشگاه تربیت مدرس

- پردیس مرکزی دانشگاه تهران
- دانشکده مهندسی شیمی و محیط زیست دانشگاه تهران
- دانشگاه خواجه‌ نصیرالدین طوسی
- دانشکده علوم ریاضی و کامپیوتر دانشگاه خوارزمی
- دانشگاه سوره
- دانشکده زبان و ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی
- دانشگاه علوم و تحقیقات
- دانشگاه هنر و معماری پارس
- دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران
و
- اعتصاب مدرسه نمونه دولتی پسرانه فرزانگان مریوان ۱۶ آذر ۱۴۰۱.
- اعتصاب جمعی از کسبه های بازار در شهرهای:
- آبدانان
- اراک
- اسلام آباد غرب
- اشنویه
- اصفهان
- ایلام
- بابل
- بانه
- بوکان
- بوشهر
- بهبهان
- پاوه
- جوانرود
- دهگلان
- دیواندره
- روانسر
- زاهدان
- زرین شهر
- سروآباد
- سقز
- سنندج
- شیراز
- فولاد شهر
- قروه
- قزوین
- کامیاران
- کرج
- کرمانشاه
- مریوان
- مهاباد
- لاهیجان
بیانیه‌ی دانشجویان دانشگاه الزهرا به مناسبت روز دانشجو
پیش از شما به‌سانِ شما بی‌شمارها
با تارِ عنکبوت نوشتند روی باد:
کاین دولت خجسته‌‌ی جاوید زنده باد!!
-محمدرضا شفیعی‌کدکنی
همگام با خروش عظیم و مهارناشدنی صدای جاودانِ مردمان ایران زمین، در سالی که سال خون و جنون و جنگ میان حق و باطل است، ۱۶مین روز از آذر که هویتش به نام اصیل دانشجوست در حالی از راه می رسد که از دانشگاه به جز باقیمانده‌ای از یک پیکره‌ی پوسیده که امروز مبدل به بازداشتگاه شده چیزی به جا نمانده!
دانشگاه را بازداشتگاه کردید و ندانستید که صدای آزادی خواهی دانشجو به بند کشیدنی نیست و فریاد والای حق طلبی دیواره های پوسیده‌ی این زندان ظلم ساخته را بر سر خودتان آوار خواهد کرد!
ما دختران دادخواه دانشگاه الزهرا
در این ۸۰ روز قیام سراسری، به نام آزادی، به نام تمامی جان های عزیز فدا شده و به نام خواهران و برادران محبوس میان چنگ کفتارهای زمانه، لحظه ای از فریاد دادخواهی و ظلم ستیزی فروگذار نکردیم، دست های خالی‌مان را در هم گره کرده و صداهای بغض آلودمان را باهم هم صدا، تا ایران و ایرانی بداند که الزهرا، دانشگاه دخترانی که سردمداران ظلم و رسانه‌های حقیرشان سالها در پی آن بودند که آن را حوزه علمیه، دانشگاهی ارزشی پرور، خواستگاه بسیج سرکوبگر و فضایی بسته و خفقان آور جلوه دهند، در این ۴۰ روز علیرغم دستگیری دانشجویان شریف خود (از جمله مائده دلبری، فاطمه رشیدی ابرغانی،نیلوفر میرزایی، رایحه حسینی، سارینا صادقی و...)،اخراج استاد آزاده و هنرپرور پانته آ واعظی نیا، متحمل شدن آماج خشونت، تهدید و ترعیب ها، مسمومیت مستقیم دانشجویان باغذای سلف، سرکوب های وحشیانه اعمال شده از جانب حراست،امنیتی و نظامی ساختن فضای سراسر دانشگاه توسط نیروهای لباس شخصی، همچنان جان بر کف و با غریو بلند حق خواهی در صف اول مبارزه ایستاده و تصویری حقیقی از زن ایرانی و دانشگاه تماما زنانه ایرانی را نه تنها به هموطنان خود، که به جهان نشان دادند و تا زمانی که پرچم این قیام مقدس بر قله های آزادی وطن بنشیند، ایستادگی دختران الزهرا ادامه دارد.
دانشگاه الزهرا در حالی پا به سومین ماه از اعتراضات و اعتصابات خود می گذارد که جز هتک حرمت دانشجو به ارمغان دیگری دست نیافته است و در طول این روزهای سیاه و خون آلود در حالی که متحمل فشارهای روانی و خطرات جانی واضح و روشن بوده است تا کنون از سوی شخص ریاست دانشگاه، معاونت آموزشی و... جهت حمایت از دانشجویان و کوتاه کردن دست متعرض حراست و نیروهای امنیتی که خودمختارانه و یاغیانه برای بازداشت دانشجو از حمله به کلاس درس نیز فروگذار نمی‌کنند، هیچ قدمی برنداشته و دانشگاه را عرصه‌ی وحشت و‌ مصداق حقیقی کاروانسرایی بی در و پیکر ساخته اند که پایه و اساس آن هتک حرمت والای دانشجوی توسط مهمانان ناخوانده و نامحترم آن است‌.
در آستانه‌ی روز دانشجو، در حالی که عزیزان ما از جمله دبیر شریف مجمع اسلامی دانشگاه الزهرا_رایحه حسینی، و دانشجوی هنرمند و آزاده نیلوفر میرزایی در چنگال بی رحم حبس اسیرند، تمامی عاملان مسئول و تمامی مسئولان بی تفاوت به این قضیه را محکوم کرده و یاد آور می‌شویم که ایران ما، شعار فرمایشی زن بالنده، جامعه‌ی فرهیخته‌‌ی شما و تصویر خاکستری و بی اساسی که از دانشگاه الزهرا به اذعان عمومی ارائه داده بودید را فراموش کرده و ما با صدای بلند اعلام میکنیم:
الزهرا، دانشگاه آزاده‌ پرور ایران، به نام مهسا امینی و تمامی شهدای راه رهایی با شعار غرای زن زندگی آزادی است!
شانزدهم آذر ماه ۱۴۰۱
دانشجویان دانشگاه الزهرا
تجمع امروز جمعی از دانشجویان دانشکده معماری و شهرسازی(توحیدخانه) دانشگاه هنر اصفهان به مناسبت روز دانشجو.
از جمله شعارها:
"لحظه به لحظه گویم، زیر شکنجه گویم، یا مرگ یا ازادی"
"رهایی حق ماست، قدرت ما جمع ماست"
"حسین محمدی ازاد باید گردد"
"زندانی سیاسی ازاد بابد گردد"
مرگ بر ظالمین
برپا خیز برای زن زندگی آزادی
دانشجوی آزاده ، راهت ادامه داره
کرد بلوچ آذری ، آزادی برابری
امروز ناهار چی داشتیم ، سبزی پلو با ماهی
نه روسری نه توسری آزادی و برابری
اوین شده دانشگاه ، ايران شده بازداشتگاه
از کردستان تا زاهدان ، جانم فدای ایران
تجمع دانش‌آموختگان دانشگاه امیرکبیر و بازداشت سه تن از آنها
ساعت ۱۲ ظهر امروز بیش از ۳۰۰ تن از فارغ التحصیلان دانشگاه امیرکبیر در پی مطالبات نامه‌ی خود به ریاست دانشگاه، در مقابل درب حافظ این دانشگاه جمع شدند. نیروهای امنیتی با توسل به خشونت و پرتاب گاز اشک آور، فارغ التحصیلان را متفرق کردند. بنا به گزارش‌ها سر یکی از معترضین در اثر خشونت نیروهای امنیتی دچار شکستگی شد.
دست کم سه دانش آموخته دانشگاه در یورش نیروهای امنیتی بازداشت شدند؛ اما از تعداد بازداشت‌شدگان آمار دقیقی در دست نیست.
گزارشی از اعتراضات امروز دانشجویان دانشگاه بهشتی
علی‌رغم جو امنیتی حاکم بر دانشگاه و حضور پرشمار ماموران لباس‌شخصی، دانشجویان از صبح و در جریان سخنرانی شهردار تهران در تالار ابوریحان دانشگاه بهشتی، برای شکل دادن تجمع اعتراضی تلاش کردند.
اعتصابات سراسری دانشجویان و خلوتی دانشگاه و در مقابل، تجمع کم‌سابقه نیروهای لباس‌شخصی در صحن دانشگاه، فضای بیشتری به امنیتی‌ها برای حملات لفظی و فیزیکی به معترضان داده بود. دانشجویان معترض بارها در محاصره و مورد ضرب و شتم لباس‌شخصی‌ها قرار گرفته و متفرق شدند. با این حال، هر بار پس از مدتی در نقطه‌ای دیگر دست به شکل دادن تجمع زدند.
تجمعات اعتراضی از مقابل تالار ابوریحان آغاز شد و پس از حمله نیروهای امنیتی، دانشجویان با شعار "قسم به خون یاران، ایستاده‌ایم تا پایان" به سمت ضلع شمالی حرکت کردند‌. جمعیت مداوما توسط حراست متفرق می‌شد و بعضی را تهدید می‌کردند که "اگه نرید، همین الان خودمون تحویلتون می‌دیم". اما در برابر کتابخانه مرکزی، سلف پسران و سلف دختران و نهایتا در برابر بوفه مرکزی، دانشجویان معترض به هم می‌پیوستند.
حراست دانشگاه تجمع اعتراضی را "غیرقانونی" توصیف می‌کرد و یکی از آنان بر سر معترضان فریاد می‌زد "دانشگاه امروز تعطیله! یا برید خونه‌هاتون، یا می‌دیم ببرندتون جایی که صدا ازتون شنیده نشه". با این حال دانشجویان در اشکال مختلفی، با سر دادن شعار، راهپیمایی در سکوت، تشکیل حلقه، و هم‌خوانی "سرود زن"، تا ساعت ۲ بعدازظهر همچنان در نزدیکی بوفه مرکزی دانشگاه بر زمین پا می‌کوبیدند.
گزارشی از تجمع دانشجویان دانشگاه تهران، ۱۶ آذر ماه
این تجمع ابتدا جلوی دانشکده‌ی فنی با شعار "آزادی، آزادی، آزادی" شروع شد که جمعیت بسیار کثیری از مسئولین حراست و لباس شخصی با فریاد و الفاظ رکیک، و ایجاد رعب و وحشت، اقدام به پراکنده کردن دانشجویان کردند. سپس دانشجویان در سکوت به سمت دانشکده هنرهای زیبا حرکت کردند در این بین با تهدید شخص شخص ایزدیا، رییس حفاظت فیزیکی دانشگاه تهران مواجه شدند که دانشجویان را به شناسایی و دستگیری تهدید می‌کرد.
سپس جمعیت معترضین به سمت دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی(محل سخنرانی رئیس جمهور در صبح روز ۱۶ آذر بود و به شدت بخاطر حفاظ‌ها و داربست‌ها مسیر تنگ شده بود) حرکت کرد. دانشجویان در نزدیکی دانشکده‌ی هنر شعار "زن زندگی آزادی" سر دادند که در همین حین خود را در محاصره‌ی جمعیت کثیری از حراستیان دیدند. حراست دانشگاه، با هل دادن ، پاره کردن ماسک روی صورت، فحش و ناسزا، فریاد کشیدن و ایجاد رعب و وحشت، باعث ایجاد درگیری و زمین خوردن چند تن از دانشجویان شدند. در همین حین ، چند تن از حراست(حدود ۵،۶ نفر) #محمد_شباهتی، دانشجوی انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی را ربوده و هنگامی که دانشجویان خواستند مانع این حرکت شوند، مأمورین حراست با ایجاد درگیری، سبب زخمی شدن و زمین خوردن و زیر دست و پا افتادن عده‌ای از دانشجویان شد. در این درگیری موبایل برخی دانشجویان توسط افراد لباس شخصی و حراست ربوده شد و جمعیت به سمت حیاط دانشکده‌ی هنرهای زیبا به حرکت درآمد که مجددا نیز با درگیری، کتک زدن، کشیدن ماسک از صورت و فحش دادن مانع از سر دادن شعار توسط دانشجویان می‌شدند. با این حال دانشجویان شعارهای "دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد" و "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد را سر دادند.
لازم به ذکر است که هنگام سرکوب شدید دانشجویان، وجهی معاونت دانشجویی دانشگاه تهران و مقیمی رییس این دانشگاه نیز حضور داشته و نظاره‌گر درگیری‌ها و رفتار حراست با دانشجویان بودند. حال آنکه بهتر است به آنان سمت ریاست سرکوب اعطا شود تا رییس و مسئول دانشگاه.
سپس، در جلسه‌ی انجمن اسلامی در سالن چمران واقع در دانشکده‌ی فنی، با وجود جو امنیتی شدید و حضور نیروهای حراست در خارج از دانشکده فنی، دانشجویان با شعارهایی نظیر قسم به خون یاران ایستاده‌ایم تا پایان و زن زندگی آزادی و... ، پخش صدای نوید افکاری ، نشان دادن تصویر ندا آقا سلطان و بسیاری از جنایات دیگر صورت گرفته طی این سالها، اعتراض خود را اعلام کردند.
گزارش روز دانشجو دانشگاه تهران (تا ساعت ۱۳:۳۰)
گزارش ارسالی دانشجویان
امروز مورخ ۱۶ آذر ۱۴۰۱ ، هنگام ورود به دانشگاه مامورین حراست ورود دانشجویان را با دستگاه اسکن و ثبت میکردند.
از ساعت ۱۱ صبح جمعیت زیادی از دانشجویان، مقابل دانشکده‌ی فنی پردیس مرکزی بطور پراکنده ایستاده بودند که با حضور ناگهانی تعداد زیادی از نیروهای امنیتی (چیزی نزدیک به پنجاه نفر و حتی بیشتر) امکان شروع اعتراض یا حتی تحصن را نیافتند. سپس با حرکت تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه در راهروی کنار مسجد دانشگاه به سمت هنرهای زیبا، اعتراض آغاز شد. همزمان با دانشجویان، نیروهایی با لباس حراست (اما بدون شماره پرنسلی) به سرکردگی ایزدیار هم به هنرهای زیبا هجوم آورده و با فریاد و ایجاد رعب و وحشت خواستند جمعیت را متفرق کنند. به دانشجویان حمله کرده، و علاوه بر ضرب و شتم اقدام به ربودن موبایل، کارت دانشجویی و تهدید به شناسایی از طریق کشیدن ماسک از صورت دانشجویان کردند اما با مقاومت دانشجویان دیگر مواجه شدند. سپس جمعیت را به دو سو متفرق کرده و با مواجهه با هر اقدامی از جانب دانشجویان حمله گروهی شدیدی به دانشجویان کرده و اقدام به ربودن اشخاص می‌کردند. در این میان دانشجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دو دانشجو ربوده شده و به ساختمان حفاظت دانشگاه(واقع در شانزده آذر) منتقل شدند. سرانجام جمعیت را با قول «برای تجمع انجمن اسلامی در سالن چمران درساعت۱۴ مجوز گرفته ایم بروید انجا اعتراض کنید» و یا با خواهش و معذرت خواهی و مصلحت خواهی دانشجویان، جمعیت را متفرق کردند. یکی از اعضای حراست دانشگاه که پیشتر دانشجویان را مورد آزاد و ضرب و شتم قرار داد،
لازم به ذکر است بین نیروهای امینیت حاضر دودستگی ایجاد شده بود. بطوریکه یک نفر میزد و نفر بعدی میگفت «بروید ببخشید زدیمتون!» و محکمتر میزدند.
طبق آخرین اخبار عبور و مرور از درب شرقی دانشگاه (درب قدس) محدود شده است.
تجمع امروز دانشجویان دانشگاه علامه در گرامیداشت روز دانشجو، علی‌رغم حصور نیروهای امنیتی مقابل دانشگاه، با شعارهای:
نان کار آزادی پوشش اختیاری
دانشجو کارگر اتحاد اتحاد
دانشجو بیدار است از استبداد بیزار است.
فرزند کارگرانیم، کنارشان می‌مانیم
دانشگاه امنیتی نمیخوایم نمیخوایم
یورش وحشیانه‌ی نیروهای حراست و لباس شخصی به دانشجویان معترض دانشگاه فردوسی مشهد
در جریان تجمع امروز دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، یورش وحشیانه‌ی حراست و نیروهای لباس‌شخصی به دانشجویان معترض بی سابقه بوده است؛ به طوریکه یکی از دانشجویان را آنچنان مورد ضرب و شتم قرار دادند که بیهوش شده و روی چمن‌ها افتاد و برای فوریت‌های پزشکی امبولانس وارد دانشگاه شد.
درگیری حراست با دانشجویانی که در میدان علوم دانشگاه فردوسی مشهد تجمع کردند
روایتی از مخاطبین:
ما جلوی میدون علوم تجمع کرده بودیم، حراست با بچه ها درگیر شد. یکی از بچه ها رو یکیشون گرفت و کشید. ما رو هم با شوکر تهدید کردن. اون پسره رو که کشیده بودن میخواست سوار ماشین کنن که فرار کرد.
یه نفر دیگه رو هم گرفتن جلوی میدون علوم که سوار سمند کردن و بردنش.
یورش وحشیانه حراست به دانشجویان دانشگاه تهران
بنا بر گزارش‌های واصله، دانشجویان دانشگاه تهران در طی ساعت گذشته چند بار برای تشکیل تجمع اعتراضی تلاش کردند که هر بار با یورش نیروهای حراست به سرکردگی حسین ایزدیار، معاون حراست دانشگاه، و در حضور علیرضا وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه، مواجه شد.
در جریان این یورش‌ها محمد شباهتی توسط نیروهای حراست ربوده و به ساختمان حفاظت فیزیکی دانشگاه(واقع در مجاورت درب پایینی خیابان ۱۶ آذر) منتقل شده است و تعدادی از دانشجویان به علت ضرب و جرح از سوی مأموران حراست خونریزی کرده‌اند.
بستن درب‌های دانشگاه سوره و ممانعت با شکل‌گیری تجمع دانشجویان معتصب
دانشجویان دانشگاه سوره که در اعتصاب کامل به سر برده و در امتداد آن قصد برگزاری تجمع را داشتند، با ممانعت نیروهای پرتعداد حراست که در حال گشتزنی و چک کردن کارت دانشجویی و همچنین یادداشت اسامی دانشجویان بودند مواجه شدند. در ادامه، با بستن درب ورود دانشگاه، مانع از ورود دانشجویان به دانشگاه شدند و کارت برخی از دانشجویان ضبط گردید و در ادامه از دانشگاه بیرون رانده شدند. این در حالیست که بسیج ازادانه در دانشگاه حضور دارد و ممانعتی با حضور آنان نیست.
سوران محمدی دانشجوی ترم سه حقوق دانشگاه پیام‌نور سنندج، اهل شهر بلبلان‌آباد از توابع شهرستان دهگلان، روز شنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۱ در مسیر دهگلان به سنندج توسط نیروهای امنیتی ربوده شده است.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده‌ی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
محمدامین افتخاری دانشجوی مواد دانشگاه خواجه‌نصیر ورودی ۱۴۰۰، روز ۱۵ آذرماه حوالی ساعت ۱۷:۳۰ در تقاطع ولیعصر و میرداماد طی یورش نیروهای لباس‌شخصی توسط یک خودروی پژو پارس ربوده شد و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده‌ی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
محمدحسین رحمتی دانشجوی مواد دانشگاه خواجه‌نصیر ورودی ۱۴۰۰، روز ۱۵ آذرماه حوالی ساعت ۱۷:۳۰ در تقاطع ولیعصر و میرداماد طی یورش نیروهای لباس‌شخصی توسط یک خودروی پژو پارس ربوده شد و به بند ۲۰۹ زندان اوین انتقال یافت.
تا بدین لحظه، از وضعیت فعلی و نهاد بازداشت‌کننده‌ی ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
سه تن از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر دقایقی پیش جلوی درب دانشکده برق و کامپیوتر توسط لباس‌شخصی‌ها و یک سمند سفید ربوده‌ شدند.
آرین حیدری دانشجوی مهندسی صنایع ورودی ۹۸
امیرحسین گرشاسبی دانشجوی صنایع ورودی ۹۸
عرفان زارعی دانشجوی برق ورودی ۹۷
ریحانه هادی‌پور دانشجوی ورودی ۹۷ کارشناسی و ارشد ۱۴۰۱ برق خواجه نصیر لحظاتی قبل (چهارشنبه ۱۶ آذر) با هجوم نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد.
از نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت ایشان تا این لحظه اطلاعی در دست نیست.
زهرا جعفری دانشجوی ارشد رفاه دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، امروز ۱۶ آذرماه در دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی ربوده شد.

دو دانشجوی دانشگاه تهران در خطر بازداشت و تحویل به نیروهای امنیتی
در جریان تجمع امروز دانشجویان دانشگاه تهران محمد شباهتی فعال صنفی‌دانشجویی به همراه یکی از دانشجویان معدن این دانشگاه توسط نیروهای حراست ربوده و به ساختمان حفاظت فیزیکی دانشگاه(واقع در مجاورت درب پایینی خیابان ۱۶ آذر) منتقل شده‌اند و بنا به گزارش رسیده، همچنان صدای داد و بیداد از ساختمان به گوش می‌رسد که این، نشان‌دهنده‌ی وضعیت نامعلوم این دو دانشجو است.
محمد شباهتی دانشجوی انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی که ظهر امروز ۱۶ آذر توسط نیروهای حراست مورد ضرب و شتم قرار گرفته و در اتاقک حراست روبروی درب ۱۶ آذر زندانی شده بود، توسط نیروهای حراست به نیروهای امنیتی تحویل داده شد.
اسامی دانشجویانی که امروز آزاد شدند
#امیرحسین_مختاری، دانشجوی کارشناسی مهندسی راه‌آهن ورودی ۹۷ دانشگاه علم و صنعت، چهارشنبه مورخ ۱۶ آذر پس از ۲۱ روز بازداشت آزاد شد.
#علی_فتاحی، دانشجوی کارشناسی مهندسی شیمی ورودی ۹۸ دانشگاه علم و صنعت، چهارشنبه مورخ ۱۶ آذر پس از ۳۴ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شد.
#زهرا_جعفری دانشجوی رفاه اجتماعی که امروز در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران ربود شده بود، دقایقی پیش ازاد شد.
#حسین_فصیحی و #کامیار_اشرفی دانشجویانی که امروز در دانشگاه امیرکبیر ربوده شده‌ بودند، آزاد شدند.
امیرعلی نجار دانشجوی ورودی ۱۴۰۱ دانشکده نفت از ۲۴ آبان‌ در بازداشت بوده و بدلیل عدم پیگیری نزدیکان خود همچنان در شرایط نامعلومی به سر می‌برد.

محکومیت یوسف تیموری به دو سال حبس تعلیقی (به مدت پنج سال) و....
یوسف تیموری دانشجوی جامعه‌شناسی ورودی ۹۸ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی، به حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت قاضی افشاری به دو سال حبس تعلیقی (به مدت پنج سال) و تهیه پژوهش‌نامه‌ای در ۱۱۰ صفحه پیرامون وطن‌دوستی٫ ادب و آسیب‌رسانی به افکار عمومی محکوم گردید.
ژیلا خیر دبیر هنر هنرستانهای کازرون که در تاریخ اول آذرماه بازداشت و در زندان عادل آباد نگهداری می شد، روز یکشنبه ۱۳ آذر برای انجام جلسات بازجویی به بازداشتگاه سروش منتقل شده است.
انجمن صنفی معلمان فارس ضمن محکومیت بازداشت ایشان خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این معلم آگاه و دلسوز است.
آزادی زهرا شفیع‌زاده به قید وثیقه ۷۰۰ میلیونی
زهرا شفیع‌زاده، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد معماری و مرمت بناهای تاریخی دانشگاه هنر تهران و فعال میراث فرهنگی ایران که عصر شنبه ۱۲ آذر در حوالی دانشگاه هنر بازداشت شده بود، امروز از زندان قرچک به قید وثیقه ۷۰۰ میلیونی آزاد شد.
آزادی سرونازاحمدی با قرار وثیقه‌ی ۵۰۰ میلیون تومانی
سرونازاحمدی، دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مددکاری دانشگاه علوم بهزیستی(ولنجک) و فعال حقوق کودکان، شب ۱۶ آذرماه با قرار وثیقه‌ی ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
بازداشت قهری بهمن کریمی معلم در دهگلان
بهمن کریمی از از معلمان فعال و دلسوز شهرستان دهگلان شامگاه ۱۲ آذر، با یورش ماموران سازمان اطلاعات سپاه به منزلشان و بدون ارائه حکم قضایی، بازداشت شده‌است و از محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست. لازم به ذکر است گوشی تلفن همراه و لپتاب او و تمام اعضای خانواده، نیز توقیف شده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم‌کردن سرکوب خشونت‌بار اعتراضات مردمی، بازداشت و قتل دانش‌آموزان و فرهنگیان، خواستار آزادی هرچه زودتر و بدون قید شرط آقای بهمن کریمی و همه‌ دانش‌آموران ومعلمان زندانی است.
دکتر حمید قره حسنلو پزشک و متخصص رادیولوژی که عمری برای خدمت، سر از پا نمی‌شناخت، بدون دادرسی عادلانه و داشتن وکیل انتخابی، برای اتهامی بی اساس به اعدام محکوم شده است.
حمید قره‌حسنلو تمام عمر دغدغه کودکان کار و کودکان بازمانده از تحصیل را داشت. ساخت سه مدرسه در مناطق محروم از جمله فعالیت‌های ماندگار این پزشک ملی و انسان است. او بعد از شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی در منزلش به همراه همسرش فرزانه قره حسنلو بازداشت شد.
دکتر قره‌حسنلو در پرونده کشته شدن یک بسیجی، به اعدام و همسرش فرزانه قره‌حسنلو به ۲۵ سال زندان محکوم شده است. در این پرونده پنج نفر محکوم به اعدام و ۱۱ نفر دیگر نیز به حبس‌های طولانی مدت محکوم شدند که امین مهدی شکراللهی،آرین فرزام نیا و امیر مهدی جعفری زیر ۱۸ سال دارند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با ارج نهادن به فعالیت‌های انسانی و دغدغه‌های آموزشی دکتر قره‌حسنلو به ویژه برای مناطق محروم ایران و کودکان کار، صدور این حکم را در تعارض آشکار با فعالیت‌های انسانی و اخلاقی این پزشک مردمی می‌داند، خواهان محاکمه عادلانه‌ی او با حضور وکیل و رعایت موازین حقوقی است.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید