صدو یازدهمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران. نگاهی به خبرها وگزارش های روزچهار شنبه 14 دی ماه ، صدویازدهمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران : - پیوستن ١۴ زندانی زن به اعتصاب غذای خشک آرمیتا عباسی در زندان کچویی - اعتصاب غذای محمد فیضی در زندان قزلحصار کرج - خانوادهی بکتاش آبتین با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد یکشنبه، ۱۸ دی ماه به مناسبت سالروز جان باختن آبتین مراسمی بر مزار او برگزار خواهد کرد.
کانون نویسندگان ایران نیز در این مراسم در کنار خانوادهی بکتاش آبتین حضور خواهد یافت و یاد او را گرامی میدارد. - بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران)؛ پیرامون وقایع ماههای اخیر در کشور - دیدار و اعلام حمایت نمایندگان انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) با خانوادەی میلاد عبدی دانشجوی بازداشتی دانشگاە علامە - نوشتهای از عاتکه رجبی، در واکنش به حکم اخراجش - اعتصاب وتجمعات کارگران پتروشیمی چوار ایلام دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت
- تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات استان گیلان نسبت به ممنوع الورودشدن به محل کارشان بدلیلِ مخالفت با امضایِ قرارداد با شرکت های پیمانکاری محلی
- جمعی از فعالین محیط زیست و دوستداران طبیعت روستای ماراب از توابع شهر کامیاران روز سهشنبه ۱۳دیماه به منظور زنده نگهداشتن طبیعت و جلوگیری از احداث معدن با شعار «برای کسب سرمایه محیطزیست را نابود نکنید» چند هکتار از کوههای این منطقه را با دانەهای دارویی بذرکاری کردند.
- زنده زنده سوختن 3 کارگرمعدن خاک صنعتی فاطمیه اردکان
- جان باختن یک کارگر در محلات بر اثر سقوط از ارتفاع
- جان باختن کارگر جوان یک واحد صنعتی بویین زهرا
پیوستن ١۴ زندانی زن به اعتصاب غذای خشک آرمیتا عباسی در زندان کچویی
روز دوشنبه ١٢ دیماه، ١۴ تن از زندانیان زندان کچویی که در جریان اعتراضات سراسری بازداشت شدهاند، در اعتراض به عدم رسیدگی به پروندههایشان و همچنین عدم رسیدگی پزشکی به اعتصاب غذای خشک آرمیتا عباسی پیوستند.
#فاطمه_نظرینژاد، #الهام_مدرسی، #فاطمه_مصلححیدرزاده، #نیلوفر_شاکری، #مرضیه_میرقاسمی، #شهرزاد_درخشان، #فاطمه_جمالپور، #حمیده_زراعی، #نیلوفر_کردونی، #سمیه_معصومی، #فاطمه_حربی، #انیسه_موسوی، #ژاسمین_حاجمیرزامحمدی و #مائده_سهرابی از جمله اعتصاب کنندگان هستند.
?فاطمه نظرینژاد ٣٩ ساله اهل کرج، در تاریخ ١٢ آبانماه در جریان برگزاری مراسم چهلم حدیث نجفی بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد، وی در طی مدت بازداشت به بیماریهای گوارشی مبتلا شده و وضعیت جسمانی مناسبی ندارد.
?الهام مدرسی ٣٢ ساله، نقاش اهل سنندج و ساکن کرج، در تاریخ ١١ آبانماه در منزل خود بازداشت و به زندان کچویی منتقل شد، وی در دوران بازجویی مورد شکنجهی شدید جسمانی و روحی قرار گرفته و از اتهامات وارده به این زندانی میتوان به «خرابکاری در تاسیسات»، «اختلال در نظم و آسایش عمومی»، «تحریک مردم به قصد کشتار» و «تبلیغ علیه نظام» اشاره کرد.
?فاطمه مصلححیدرزاده، ٢٩ شهریورماه در آغازین روزهای خیزش سراسری بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد، از اتهامات وارده به این زندانی اطلاعی در دست نیست.
?نیلوفر شاکری اهل زنگان و ساکن کرج، ١٩ مهرماه با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد. براساس گفتههای مادر این زندانی که در شبکههای مجازی منتشر شده است، نیلوفر شاکری وضعیت جسمانی مناسبی نداشته و بر اثر شکنجه و ضربوشتم دچار خونریزی داخلی شده و اتهامات سنگینی به این زندانی زدهاند.
?مرضیه میرقاسمی ٢٩ ساله و حسابدار یک شرکت خصوصی و تنها سرپرست مادر بیمارش در تاریخ ١ مهرماه با یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت و تحت شکنجههای جسمی و روحی شدید مجبور به اعترافات اجباری علیه خود شده است.
?فاطمه جمالپور ٣٧ ساله اهل کرج و مادر و تنها سرپرست دو کودکش در تاریخ ١۴ آبانماه در جریان اعتراضات سراسری در کرج بازداشت و در یک دادگاه آنلاین به ۵ سال حبس محکوم شد.
?حمیده زراعی ٣٧ ساله دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه علوم تحقیقات در ١٢ آبانماه در مراسم چهلم حدیث نجفی بازداشت شده و به زندان کچویی منتقل شد.
?نیلوفر کردونی ٢۶ ساله اهل گوهردشت کرج و مادر یک کودک خردسال در روزهای آغازین خیزش انقلابی در ٢٧ شهریورماه بازداشت و به زندان کچویی منتقل شد، وی در یک دادگاه آنلاین به ۵ سال حبس محکوم شد.
?سمیه معصومی در جریان اعتراضات سراسری در تاریخ ١٢ آبانماه در در مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج بازداشت و به زندان کچویی منتقل شد.
?فاطمه حربی ٣٨ ساله و مادر یک کودک ٨ ساله در جریان اعتراضات سراسری و به دلیل برداشتن روسری در داروخانهی محل کارش بازداشت و به زندان کچویی منتقل شد، وی در یک دادگاه آنلاین به ۵ سال حبس و ٢ سال تبعید محکوم شد.
?انیسه موسوی در آبانماه و در جریان اعتراضات سراسری به همراه مادرش در کرج بازداشت و به زندان کچویی منتقل شدند. از اتهامات وارده به این زندانی اطلاعی در دست نیست.
?ژاسمین حاجمیرزامحمدی دانشآموختهی گرایش سفال و سرامیک دانشگاه سوره در جریان اعتراضات سراسری در ١٢ آبانماه در مراسم چهلم حدیث نجفی در کرج بازداشت و به زندان کچویی منتقل شدند. وی در دادگاه انقلاب به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
اعتصاب غذای محمد فیضی در زندان قزلحصار کرج
محمد فیضی متولد 1374 در روز 22 مهر در طول سفر به شمال کشور دستگیر شد و بعد از گذشت چهار روز وی را به زندان قزلحصار کرج منتقل کردند. بعد از سه ماه وی با اتهام «افساد فیالارض» مواجه شده و به همین خاطر از دیروز سهشنبه در زندان دست به اعتصاب غذا زده است.
خانوادهی بکتاش آبتین با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد یکشنبه، ۱۸ دی ماه به مناسبت سالروز جان باختن آبتین مراسمی بر مزار او برگزار خواهد کرد.
کانون نویسندگان ایران نیز در این مراسم در کنار خانوادهی بکتاش آبتین حضور خواهد یافت و یاد او را گرامی میدارد.
متن اطلاعیهی خانوادهی بکتاش آبتین:
«و آزادی
جنون شیرینی بود
که هر روز
از ما قربانی تازهای میگرفت...
بدینوسیله به اطلاع میرساند مراسم یادبود نخستین سالگرد وداعِ جاودان یاد، بکتاش آبتین در ساعت ۱۵ روز یک شنبه ۱۸ دی ماه سال ۱۴۰۱ بر مزار پاکش واقع در امامزاده عبدالله شهرری برگزار میگردد.
حضور خویشان، بستگان، دوستان و دوستداران ایشان، موجب تسلی خاطر خانواده سوگوار خواهد بود.
خانواده بکتاش آبتین»
بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران)؛ پیرامون وقایع ماههای اخیر در کشور
به نام خداوند رنگین کمان
?هنگامی که در ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱ خبر کشته شدن #مهسا_امینی منتشر گردید، کمتر کسی پیشبینی میکرد که شهادت مظلومانهی این دختر جوان، روزها و ماهها، مردم ایران و بلکه جهانیان را تا این حد تحت تاثیر قرار دهد و نام مهسا امینی، به رمز و نماد مبارزات زنان و مردان ایران تبدیل شود.
?بیش از سه ماه از شهادت این دخت ایران می گذرد و بر خلاف تمامی تحلیلها، تهدیدها و هزینههای سنگینی که از سوی حکومت به معترضان تحمیل شده، نه تنها این اعتراضات خاموش نگردید، بلکه سطح خواسته ها هم از موضوع انحلال گشت ارشاد و لغو قانون تبعیضآمیز حجاب اجباری، فراتر رفت و بحث تغییر بنیادی ساختار نظام سیاسی حاکم به جدیترین خواسته و مطالبهی معترضان و حامیان خاموش اما بیشمار آنها بدل گردید.
?این بار، نه تنها زنان و مردان و دختران و پسران از هر طبقه و صنفی، بلکه کودکان و در مواردی خردسالان نیز وارد صحنه شدند و به شکلهای مختلف همراهی خود را با معترضان به تصویر کشیدند.
?تصاویر فراوانی که از اعتراضات دانشآموزان دختر و پسر از مدارس نقاط مختلف کشور منتشر گردید و خشونتی که از سوی حاکمان سرکوبگر، نسبت به آنها رواداشته شد، دل هر انسان آزادهای را به درد می آورد.
?طبعا، معلمان و تشکلهای صنفی منسوب به آن ها که پیش از این ماجرا و طی سالها و ماههای گذشته تجمعات سراسری و گستردهای را سامان داده بودند، نمیتوانستند و نباید نسبت به این حجم از خشونت، دروغپراکنی، جعل و سناریوسازی و بیاعتنایی نسبت به بدیهیترین خواستههای اقشار مختلف و فجایعی که شاهدش بودهاند بیتفاوت باشند و سکوت اختیار کنند. اما در شرایطی که بخش عظیمی از جوانان کشور در خون خود غوطهور و درگیر اعتراضاتی خونین بودند و به ویژه به دلیل ماهیت عمدتا صنفی این تشکلها که ورود به حوزههای غیرصنفی را دشوار میسازد، طرح مطالبات معیشتی و برگزاری تجمعات به منظور رسیدن به این گونه مطالبات که عمدتا هم به نتیجه نرسیده است، کاملا غیرمنطقی ، غیراخلاقی و غیر مسئولانه بود.
?با این اوصاف، وظیفه و تکلیف ملی و اخلاقی معلمان و تشکلهای صنفی، همدلی و همراهی با دانشآموزان، دانشجویان و به صورت عام، مردمی بود که به دلیل بیاعتنایی عمیق حکومت نسبت به ابتداییترین خواستههایشان و بستن راه هرگونه امکان تأثیرگذاری در سیاستگذاریهای شکستخورده حکومتی، به ناچار و در اعتراض به ظلم و بیعدالتی حاکم، به شکلی کاملا مسالمتآمیز و خشونتپرهیز وارد عرصهی خیابان شده بودند و توقع داشتند که حاکمان را وادار به پاسخگویی نمایند.
?از همین منظر، بسیاری از معلمان به صورت مستقل و شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، به نمایندگی از تمامی تشکلهای صنفی عضو این شورا، تلاش نمودند تا سهمی هرچند اندک در حمایت از این خیزش دامنهدار مردم ایران داشته باشند.
?بیانیه های پی در پی، انتشار اخبار مربوط به اعتراضات به ویژه اعتراضات دانشآموزی، انتشار اخبار موثق در رابطه با حوادثی که در مدارس سرتاسر کشور رخ میدهد، انتشار اسامی بازداشتیها و کشتهشدهها و...
تنها بخشی از همراهیهای تشکلهای صنفی معلمان با این خیزش بوده و هست؛ هر چند با وجود حمایتهای این شورا از فراخوانها و هزینه هایی که به واسطهی همین حمایتها به اعضای شورا و تعداد قابل توجهی از معلمان سراسر کشور تحمیل گردید، مجموعهی این حمایت ها، باعث جلب رضایت جوانان به ستوه آمده نگردید و نقدهایی نسبت به عملکرد تشکلهای صنفی معلمان و به صورت عام جامعهی فرهنگیان انجام گرفته و می گیرد که هرچند برای بخشی از این نقدها پاسخهای منطقی وجود دارد، اما باید پذیرفت که به دلیل انتظار منطقی جامعه به ویژه جوانان، از فرهنگیان به عنوان یکی از گروههای مرجع و تاثیر گذار، لازم است که سطح تعامل خود را با این خیزش تاریخی مردم، گسترش دهیم و این کار جز با تلاش و پاسخ مسئولانهی همکاران شاغل و بازنشسته، نسبت به فراخوان هایی که چه به صورت مستقل و یا به صورت حمایتی داده میشود ممکن نیست.
?ما معتقدیم که اعتراض به تورم افسارگسیخته، فقر رو به گسترش، تبعیض، بیعدالتی، سلب آزادیهای فردی و اجتماعی قانونی و ظلمی که هر روز عمیقتر میشود، حق مردم است و آن ها که با حمله به تجمعات قانونی مردم و سرکوب غیر قانونی معترضان، خشونت را ترویج میکنند، مقصران اصلی به وجود آمدن شرایط موجود و وقایع آینده هستند.
?ما هشدار می دهیم که فریادهای امروز، نتیجه نادیده گرفتن و نشنیدن زمزمههای دیروز است و نتیجهی بیتوجهی به فریادهای امروز، وقایعیست که پیشبینی آنها کار چندان دشواری نیست.
کانون صنفی معلمان ایران (تهران)
۱۴۰۱/۱۰/۱۴
دیدار و اعلام حمایت نمایندگان انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویە) با خانوادەی میلاد عبدی دانشجوی بازداشتی دانشگاە علامە
در روز سەشنبە ١٣ آذر ١٤٠١جمعی از نمایندگان تشکلهای صنفی و مدنی شهرستان سقز، از جملە انجمن صنفی معلمان، زنان، کارگران، ماموستایان آیینی، انجمنهای مدنی، فرهنگی، ورزشی، دانشجویان و بازاریان با حضور در منزل پدری میلا عبدی دانشجوی بازداشتی دانشگاە علامە، حمایت خود را از وی اعلام کردە و خواستار آزادی بیقید و شرط او شدند.
میلاعب دی، دانشآموز سابق و دانشجوی فعلی، مدت هفت سال مسیر بیست کیلومتری روستا بە شهر را برای تحصیل و برآوردەکردن آرزوهایش، هر روزە طی کرد، تا با قبولی در دانشگاە و تحصیل در رشتەی مورد علاقەاش (مددکاری اجتماعی) بتواند مرهمی بر زخمهای هموطنانش نهد. اما با بازداشت بدون مدرک و غیرقانونی کە حدود دو ماە از آن میگذرد، مواجە شد.
میلاد عبدی در تاریخ ١٥ آبان ١٤٠١ با حملەی نیروهای لباس شخصی در محوطەی خوابگاە دانشجویی بازداشت و پس از گذشت دو ماە و تحمل شکنجەهای زیاد کە منجر بە پارگی پردەی گوش او شدە، هم اکنون در زندان فشافویە، در انتظار صدور حکم میباشد.
نوشتهای از عاتکه رجبی، در واکنش به حکم اخراجش
نه جانم شما بنده را اخراج نکردید بلکه بنده حاضر به همکاری با شما نشدم چرا که خیلی زود متوجه شدم سازمان آموزش و پرورش نه تنها با مردم نیست بلکه ضد مردمیترین سازمانی هست که میشناسم.
شما اصل سی قانون اساسی را نادیده گرفتهاید و این یعنی تمامی دانش آموزانی که زیر نظر شما تحصیل کردهاند از حق قانونی خود محروم ماندهاند.
شما نه تنها حقوق معلم را آنگونه که سزاوارش است پرداخت نمیکنید که حتی آنگونه که شایسته است با مقام و کرامت معلم برخورد نمیکنید.
شما برای معلمهایی که آزاد اندیش هستند و راه پرسشگری و مطالبهگری را پیش گرفتهاند، احکام سنگین بریدهاید و این بزرگواران را به اتهاماتی واهی منسوب کردید.
شما اجازه دادید نیروهای آتش به اختیار وارد محیط مدرسه شوند و بلای جان دانش آموزان شوند. مگر خواسته این دانش آموزان چیست؟ چرا هیچ وقت نخواستید آنها را بشنوید؟
اجازه دادید دانش آموزان بازداشت شوند زندانی شوند تهدید شوند و حتی کشته شوند!
کجا میتوانم با چنین سازمانی همکاری کنم؟
خیر جانم بنده باور دارم که همکاری با شما یعنی چشم بستن بر این فجایع. یعنی پذیرفتن توهین و تحقیر.
من ستم پذیر نیستم و با ستمگر همراه نخواهم شد.
نه ده روز، نه سی روز بلکه سی سال هم صبر کنید هیچ مدرک و مستندی برایتان نخواهم آورد چراکه من ناگفتنیهایم را گفتهام و از اتهاماتی که برای بنده ردیف کردهاید مشخص است قصد شنیدن ندارید.
باشد که روزگاری عدالت برقرار شود.
درهمین رابطه:اعلام حمایت عاتکه رجبی از اعتصاب و امتناع از حضور در کلاس درس آقای سعید مطهری
بخشی از سخنان خانم رجبی:
اینجانب عاتکه رجبی اعلام همبستگی با همکارم آقای سعید مطهری می نمایم. و از تاریخ دوم مهرماه دست به اعتصاب زده ام.
در روزهای اخیر با کودکان و نوجوانان سرزمین مان به گونه ای رفتار شد که شایسته و سزاوار آن نیستند.
بنده با آموزش و پرورشی که به جای ایجاد محیطی مناسب برای گفت و گو و رفع نیازها و نگرانی های نوجوانان مان اجازه میدهد نیروهای سرکوبگر احساس آرامش و امنیت را از فرزندان مان سلب کنند حاضر به همکاری نیستم.
و در پایان یکی دیگر از خواسته هایم آزادی بدون قید و شرط تمامی معلمان و دانش آموزانی است که تنها جرم شان داشتن اندیشه ای آزاد است.
اعتصاب وتجمعات کارگران پتروشیمی چوار ایلام دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت
روز چهارشنبه 14 دی، کارگران پتروشیمی چوار ایلام دراعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست از کارکشیدند وتجمعاتی را در محل کار،اداره کار وفرمانداری شهرستان برپاکردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: بیش از صد نفر از کارگران به دلیل عدم تعیین تکلیف، در محوطه مجتمع و سپس مقابل فرمانداری چوار جمع شدیم؛ در مرحلهی بعد به اداره کار رفتیم؛ در فرمانداری به ما گفتند نباید پیگیر باشیم!
این کارگران خواستههای خود را تبدیل وضعیت و جذب در پتروشیمی میدانند و میگویند: حدود سیصد نفر از ما از ابتدای ساخت این پالایشگاه با مجموعه همکاری داشتهایم و قرار بود سال قبل تبدیل وضعیت شویم که این اتفاق نیفتاد؛ اکنون با سیستم پانزده- پانزده با حداقل حقوق و مزایا کار میکنیم و علیرغم سابقه کار و تخصص، همچنان «کارگر ساده» هستیم.
آنها افزودند: هشتاد نفر از ما نیروی مکانیک واحد الفین هستیم که با شرایط سخت کار میکنیم؛ اما همگی در لیست بیمه کارگر ساده هستیم.
درهمین رابطه:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
بنا بر خبرهای دریافتی همکاران شاغل در پتروشیمی چوار (الفین ایلام) امروز چهارشنبه چهارده دی دست به تجمع اعتراض زدند.
این تجمع ابتدا در محوطه پتروشیمی و سپس در فرمانداری و اداره کار چوار انجام گرفته است.
مطالبه اصلی این همکاران که فقط پایه حقوق را بدون هیچگونه مزایایی دریافت میکنند تبدیل وضعیت و قرارداد مستقیم با مجتمع است.
تجمع اعتراضی کارگران شرکتی مخابرات استان گیلان نسبت به ممنوع الورودشدن به محل کارشان بدلیلِ مخالفت با امضایِ قرارداد با شرکت های پیمانکاری محلی
روز سه شنبه 13 دی کارگران شرکتی مخابرات استان گیلان برای اعتراض نسبت به ممنوع الورودشدن به محل کارشان بدلیلِ مخالفت با امضایِ قرارداد با شرکت های پیمانکاری محلی بهجای شرکت پیمانکاری شسکام دست به تجمع زدند.
جمعی از فعالین محیط زیست و دوستداران طبیعت روستای ماراب از توابع شهر کامیاران روز سهشنبه ۱۳دیماه به منظور زنده نگهداشتن طبیعت و جلوگیری از احداث معدن با شعار «برای کسب سرمایه محیطزیست را نابود نکنید» چند هکتار از کوههای این منطقه را با دانەهای دارویی بذرکاری کردند.
خودکشی مریم سلیمیان که در جریان اعتراضات بازداشت شده بود
طبق اخبار منتشره در شبکههای اجتماعی، مریم سلیمیان، نقاش هنرمندی که با آثارش از اعتراضات سراسری حمایت کرده بود، پس از دریافت ویزای ادامه تحصیل در اتریش و اطلاع از ممنوعالخروجی خود در فرودگاه، دست به "خودکشی" زده است.
مرگ او ابهامات زیادی دارد و گفته شده است که خانواده این دختر برای اطلاعرسانی از مرگ دخترشان به شدت تحت فشار هستند.
ناپدیدسازی قهری یک نوجوان دانشآموز در جوانرود
بنابر خبرهای رسیده به کانال شورا زانا صحراگرد دانش آموز ۱۵ ساله درپی یورش نیروهای نظامی- امنیتی حکومت در جوانرود به شکل قهری ربوده شده است. گفته میشود مأموران به زور اسلحه به منزل عمویش وارد شدند و او را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کردهاند.
پدر نیما شفیق دوست در پی افشای نحوهی قتل فرزندش جان باخت
بهروز شفق دوست، پدر نیما شفق دوست (شفیق دوست)، پس از رسانهای شدن نحوه قتل فرزندش، بر اثر فشارهای روحی و روانی دچار سکته قلبی شده و در بیمارستانی در ارومیه جان خود را از دست داد.
پیش از این نهادهای امنیتی با تهدید و ارعاب خانواده شفقدوست را وادار کرده بودند تا دلیل مرگ فرزند خود را عفونت ناشی از گازگرفتگی توسط سگ اعلام کنند!
نیما (اصلان) شفقدوست، نوجوان ۱۷ ساله اهل ارومیه اواخر شهریور ماه در محله اسلامآباد بر اثر اصابت گلولههای مأموران نظامی- امیتی به پاهایش مجروح شد. خانواده این نوجوان به دلیل محاصره بیمارستان توسط مزدوران از انتقال فرزندشان به بیمارستان منصرف شده و نیما را برای مداوا نزد یک پزشک میبرند. نیما پس از حدود دو هفته مداوا در منزل به دلیل شدت جراحات وارده، جان خود را از دست داد.
محکومیت علیرضا غمگسار به ۲سال حبس که یک سال از آن لازمالاجرا است
علیرضا غمگسار دانشجوی باستانشناسی دانشگاه کاشان که در تاریخ ۲۹ شهریور در سبزه میدان رشت بازداشت شده بود، در دادگاه انقلاب به اتهام "اجتماع و تبانی جهت ارتکاب جرم علیه امنیت ملی" به ۲سال حبس محکوم گردید که یک سال از آن لازمالاجرا است.
حکم سروش آلمحمد در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد
سروش آلمحمد دانشجوی دانشگاه خوارزمی که ۴ مهر بازداشت و ۱۱ مهر به قید وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود، در شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر استان سمنان به اتهام اخلال در نظم و آسایش عمومی به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و منع عضویت در گروهها و دسته جات سیاسی اجتماعی محکوم شده است.
آزادی موقت امیر انسانی به قید وثیقه ۱ میلیاردی آزاد
امیر انسانی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد شهر قدس که روز ۷ آبان مقابل دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، در بامداد ۱۱ دی به قید وثیقه ۱ میلیاردی آزاد شد.
احضار و بازجویی دو تن از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
روز یازدهم دیماه، نهادهای امنیتی با دو تن از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، اکبر معصومبیگی و قارن سوادکوهی، تماس گرفتند و آنان را به یکی از ساختمانهای وزارت اطلاعات احضار کردند. این دو عضو هیئت دبیران صبح روز دوشنبه دوازدهم دیماه به نشانی اعلامشده رفتند و ساعتها دربارهی مطالب منتشرشده در صفحات مجازی کانون بازجویی شدند. این بار نیز، همچون گذشته، بازجوییها با تهدید و خطونشان کشیدن برای دبیران کانون همراه بوده است. با این همه، کانون نویسندگان ایران بر اساس منشور و اساسنامهی خود بنا ندارد از وظایفاش در مبارزه با سانسور و دفاع از آزادی بیان غفلت کند.
کانون نویسندگان ایران:
آیدا عمیدی به قید وثیقهی سنگین، موقتا آزاد شد.
آیدا عمیدی عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران که در تاریخ ۱۴ آذرماه با یورش مأموران امنیتی و شکستن در و پیکر منزلش بازداشت شده بود پس از تحمل ۳۰ روز حبس، عصر امروز چهارشنبه چهاردهم دیماه از بازداشتگاه اوین با قرار گروگانگیری حکومتی موسوم به وثیقهی ۵۰۰ میلیون تومانی موقتا مرخص شد.
کانون نویسندگان ایران، که خود را متعهد به دفاع از آزادی اندیشه و بیان و نشر در همهی عرصههای فردی و اجتماعی بی هیچ حصر و استثنا برای همگان میداند، خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط علی اسداللهی، کیوان مهتدی، رضا خندان مهابادی، آرش گنجی و همهی بازداشتشدگان و زندانیان سیاسی و عقیدتی است.
ترانه علیدوستی پس از ۱۸ روز بازداشت با سپردن وثیقه از زندان آزاد شد
نادره حکیمالهی، مادر ترانه علیدوستی، بازیگر سینمای ایران، چهارشنبه ۱۴ دی در اینستاگرام خبر آزادی فرزندش را اعلام کرد. زهرا مینویی، وکیل ترانه علیدوستی نیز صبح چهارشنبه خبر داده بود که با پذیرش وثیقه موکلش از زندان اوین آزاد میشود. نیروهای امنیتی ترانه علیدوستی را ۲۶ آذر در محل سکونتش بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. او در جریان اعتراضات سراسری حجاب از سر خود برداشت و از این جنبش و حقوق زنان دفاع کرد.
بی کفایتی و سوء مدیریت مسئولین و معاون فنی سامانه یک در تعمیر و نگهداری اتوبوس ها
ما حق داریم از کار در شرایط ناایمن امتناع کنیم
هر ساله با شروع فصل سرما و زمستان اتوبوس ها را برای سرویس کردن و راه اندازی بخاری و سایر امکانات و خدمات زمستانی به تعمیرگاها اعزام و برای خدمات رساندن به شهروندها آماده میکردند، ولی امسال متاسفانه به خاطر ناکارآمدی مدیریت و معاون فنی سامانه یک هیچ یک از این خدمات برای شهروندان و رانندگان انجام نگردیده است و راننده میبایستی با یک اتوبوس فاقد بخاری و حتی فاقد روشنایی داخل اتوبوس در این هوای سرد برای جابجایی مسافر در خطوط کار بکند و به خاطر عدم احساس مسئولیت و عدم وجدان کاری این آقایون راننده ها برای این نوع مسائل دچار درگیری و تنش با مسافرها و شهروندان میگردند.
در گزارش های ارسالی رانندگان به سندیکا آمده است که راننده یک اتوبوس برای تعمیر بخاری و تعمیر روشنایی داخل اتوبوس، بارها به تعمیرگاه مراجعه کرده ولی متاسفانه با پاسخ هایی مواجه شده که هیچ گونه سازگاری با منطق و عقل و حتی با قوانین شرکت نداشته و ندارد، و در عین حال برای شانه خالی کردن از زیر مسئولیت تحریم ها را برای توجیه بی کفایتی خودشان بهانه قرار میدهند و به این طریق از خدمات دهی به شهروندان و مسافرها به تمام معنا کوتاهی میکنند. در صورتیکه همین مسئولین و مدیران اگر یک روز در اتاق و یا دفتر کارشان وسایل گرمایشی کار نکند و یا به تعمیر و نگهداری نیاز داشته باشد به هر قیمتی باشد آنرا تهیه و یا برای تعمیر آن اقدامات لازم را انجام میدهند ولی برای کارگر و راننده به هزار و یک بهانه و دلیل تراشی دست میزنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به مدیریت و مسئولین یادآوری میکند که برای رفع مشکلات رانندگان در محیط کار مؤظفند توجهات لازم را داشته باشند و همچنین از رانندگان می خواهد که به هیچ وجه با اتوبوسی که دارای نقض فنی میباشد کار در خطوط را قبول ننمایند. ما حق داریم از کار در شرایط ناایمن امتناع کنیم و بطور جمعی در این گونه موارد اعتراضات خود را به اشکال گوناگون ابراز نماییم. جهت اطلاعات بیشتر وهماهنگی با سندیکا تماس حاصل نمایید.
چاره کارگران اتحاد و تشکل است
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۴ دی ۱۴۰۱
زنده زنده سوختن 3 کارگرمعدن خاک صنعتی فاطمیه اردکان
صبح روز چهارشنبه 14 دی،براثرآتش سوزی در کانکس استراحت معدن خاک صنعتی فاطمیه واقع در جاده اردکان به چوپانان 3 کارگرتبعه أفغانستان زنده زنده سوختند.
جان باختن یک کارگر در محلات بر اثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر ۵۰ ساله حین سیمان کاری در یک ساختمان مسکونی شهرستان محلات بر اثر سقوط از ارتفاع در دم جان خود را از دست داد.
جان باختن کارگر جوان یک واحد صنعتی بویین زهرا
روزسه شنبه 13 دی،یک کارگر26 ساله یک واحد صنعتی بویین زهرا براثرحادثه کاری جان باخت.