صدو هشتمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران روز یکشنبه 11 دی ماه ، صدو هشتمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران بقرارزیر ادامه یافت: - فراخوان به تظاهرات، اعتراض و اعتصاب در یکشنبه ۱۸ دی سومین سالروز شلیک عمدی جمهوری اسلامی به هواپیمای مسافربری اوکراینی - تحصن دانشجویان در اعتراض به قطع حقوق دکتر آذین موحد و دیگر اساتید دانشگاه به دلیل حمایت از دانشجویان؛ دانشکده موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران.
"استاد پشت دانشجو، دانشجو پشت استاد" - اعلام حمایت دانشجویان دانشکده ریاضی تهران با حضور حداکثری در جلسه تدریس دکتر امیر قادر امرزی، استاد دانشکده ریاضی دانشگاه تهران، که به بهانههای واهی و با هدف ایجاد رعب و وحشت در سایر اساتید، حقوق این استاد محبوب، قطع شدهاست.
- تجمع اعتراضی کارشناسان فوریت پزشکی تبریزنسبت به نحوه ی اجرای تعرفه های پرستاری وعدم پاسخگویی به مطالبات دیگرشان
- کانون نویسندگان ایران:
دیدار با خانوادهی آیدا عمیدی، شاعر و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
- تجمع اعتراضی مالباختگان رمز ارز کینگ مانی مقابل دادسرای پانزده خرداد تهران
- جان باختن یک کارگر زن کارخانه صنعت کاربر اثر سقوط در حوضچه آب
فراخوان به تظاهرات، اعتراض و اعتصاب در یکشنبه ۱۸ دی
سومین سالروز شلیک عمدی جمهوری اسلامی به هواپیمای مسافربری اوکراینی
وقت عزا نیست که هنگامه خشم است ...
یکشنبه ۱۸ دی، سالروز شلیک عمدی موشکی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به پرواز PS752 است؛ جنایتی که جان ۱۷۶ انسان را گرفت.
امسال در حالی به ۱۸دی نزدیک میشویم که شعار سه سال پیش مردم، در خیابانهای شهرها و دانشگاهها، مشخصا علیه موجودیت و کلیت جمهوری اسلامی بود. در دانشگاههای امیرکبیر و شریف حتی شعار «جمهوری اسلامی نابود باید گردد» سر داده شد. شعاری که هماکنون در دانشگاهها، مدارس و خیابانهای سراسر کشور در حال عملی شدن است.
بیش از سه ماه است که یک انقلاب عظیم برای رهایی زنان و همه مردم تحت سرکوب و استثمار از قید و بند حکومت جنایتکاران، آغاز شده است. انقلابی که محور آن «زن زندگی آزادی» و یکی از اصلیترین اهداف آن نابودی جمهوری اسلامی است. در همین مدت سه ماههای که از شروع انقلابمان میگذرد، جمهوری اسلامی جنایاتهای دیگری را هم علیه انقلابیون، نوجوانان و جوانان و مردم معترض مرتکب شده است.
حالا همه ما به این باور رسیدهایم که میتوانیم جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم و مقامات ریز و درشتش را به پای میز محاکمه بکشانیم. پس به مناسبت گرامیداشت یاد انسانهای به قتل رسیده در تمام طول عمر این حکومت، بهخصوص در جریان شلیک عمدی به هواپیمای اوکراینی، قصد داریم خشم خود از جنایت و آدمکشی جمهوری اسلامی به نیروی ادامه انقلاب تبدیل کنیم. چرا که ما دادخواهیم و مسیر دادخواهی ما قطعا از سرنگونی جمهوری اسلامی میگذرد.
بدینوسیله ما دانشجویان، دانشآموزان، کادر درمان، زنان برابریخواه و جوانان انقلابی فراخوان میدهیم: در این روزهای باقی مانده تا یکشنبه ۱۸ دی، با سازمانیابی، با آمادهسازی و تقویت و ایجاد هر چه بیشتر گروهها و جمعهای انقلابی، خود را برای برگزاری یک روز اعتراضی سراسری در شهرها، دانشگاهها و مدارس سراسر کشور آماده کنیم.
? فراخوان برای یکشنبه ۱۸ دی:
- اعتصاب کسبه، اعتصاب حمایتی، هدفمند و اعتراضی اصناف مختلف از صبح تا ظهر
- پرفورمنس اعتراضی، شعارنویسی، تحصن، اعتصاب و اعتراض به فراخور وضعیت هر دانشگاه و مدرسه توسط دانشجویان و دانشآموزان
- از ساعت ۴ بعدازظهر هم راهپیمایی همه گروههای مردمی اعم از دانشجو، زن، رنگینکمانی، معلم، کارگر، کادر درمان و بخشهای مختلف جامعه در محلات شهرهای مختلف به سمت میادین و مراکز اصلی شهر و برپایی تظاهرات اعتراضی سراسری
وعده ما یکشنبه ۱۸ دی
زن زندگی آزادی
? لیست فراخوان دهندگان:
▪️تشکل دانشجویان پیشرو
▪️اتحاد پزشکان (فراخوان سابق) - کانال صنفی پزشکان و کادر درمان
▪️دانشجویان آزادیخواه دانشگاه نوشیروانی بابل
▪️کمیته سراسری دانشجویان کردستان
▪️تشکل دانشآموزان انقلابی تهران
▪️اتحاد دانشگاه صنعتی اصفهان
▪️جمعیت دانشجویی دانشگاه هنر شیراز
▪️اتحاد دانشجویان تهران
▪️نهاد دانشجویان آزاد خوراسگان
▪️اتحاد دانشجویان شهرکرد
▪️دانشگاه اصفهان
▪️دانشگاه الزهرا
▪️دانشگاه بهشتی تهران
▪️دانشگاه پیامنور کردستان
▪️دانشگاه تربیت مدرس
▪️دانشگاه تهران
▪️دانشگاه خوارزمی
▪️دانشگاه شهرکرد
▪️دانشگاه شیراز
▪️دانشگاه صنعتی اصفهان
▪️دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
▪️دانشگاه علوم پزشکی ایران
▪️دانشگاه فنی دخترانه سنندج
▪️دانشگاه کردستان
▪️دانشگاه یزدان پناه کردستان
▪️دانشگاه آزاد تهران شمال
▪️دانشگاه آزاد تهران غرب
▪️دانشگاه آزاد خوراسگان
▪️دانشگاه آزاد شهرقدس
▪️دانشگاه آزاد فلاورجان
▪️دانشگاه آزاد نجف آباد
▪️دانشگاه اشرفی اصفهانی
▪️گروه مبارزاتی زنانِ آزادیخواه تهران
▪️مجمع مادران پیشرو
▪️جوانان انقلابی محلات کامیاران
▪️جوانان انقلابی محلات سنندج
▪️جوانان انقلابی محلات پیرانشهر
▪️کمیته جوانان انقلابی سرخ مهاباد
▪️جوانان انقلابی ژاورود
▪️جوانان انقلابی دزلی
▪️کمیته انقلابی قزوین
۱۱ دیماه ۱۴۰۱
تحصن دانشجویان در اعتراض به قطع حقوق دکتر آذین موحد و دیگر اساتید دانشگاه به دلیل حمایت از دانشجویان؛ دانشکده موسیقی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران.
"استاد پشت دانشجو، دانشجو پشت استاد"
اعلام حمایت دانشجویان دانشکده ریاضی تهران با حضور حداکثری در جلسه تدریس دکتر امیر قادر امرزی، استاد دانشکده ریاضی دانشگاه تهران، که به بهانههای واهی و با هدف ایجاد رعب و وحشت در سایر اساتید، حقوق این استاد محبوب، قطع شدهاست.
تجمع اعتراضی کارشناسان فوریت پزشکی تبریزنسبت به نحوه ی اجرای تعرفه های پرستاری وعدم پاسخگویی به مطالبات دیگرشان
روز شنبه 10 دی، کارشناسان فوریت پزشکی کلانشهر تبریزبرای انعکاس هر چه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به نحوه ی اجرای تعرفه های پرستاری وعدم پاسخگویی به مطالبات دیگرشان دست به تجمع مقابل ساختمان علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریززدند.
کانون نویسندگان ایران:
دیدار با خانوادهی آیدا عمیدی، شاعر و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران
عصر روز گذشته، یکشنبه ۱۱ دیماه شماری از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، علی صبوری، اکبر معصومبیگی، حمیده منصوری، رئوف مرادی و یکی از اعضا، سیامک میرزاده، به دیدار خانوادهی آیدا عمیدی شاعر و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران رفتند. آیدا عمیدی از تاریخ ۱۴ آذر بازداشت شده است.
اکنون یک ماه از بازداشت او میگذرد. در این دیدار که در فضایی سرشار از همدلی و همبستگی گذشت، پدر، مادر و برادر آیدا عمیدی هم حضور داشتند و نگران ادامهی بازداشت و وضعیت بلاتکلیف او بودند.
کانون نویسندگان ایران، چنان که پیش از نیز به دفعات تصریح کرده است خواهان آزادی بی قید و شرط آیدا عمیدی، دیگر اعضای در بند کانون و همهی زندانیان سیاسی و عقیدتی است.
تجمع اعتراضی مالباختگان رمز ارز کینگ مانی مقابل دادسرای پانزده خرداد تهران
روزیکشنبه 11 دی،صدها نفر از مالباختگان رمز ارز کینگ مانی برای اعتراض دست به تجمع مقابل دادسرای رسیدگی به جرایم اقتصادی(پانزده خرداد تهران)واقع در ناحیه 12 تهران زدند وخواهان بازگرداندن سرمایه های برباد رفته خود شدند.
جان باختن یک کارگر زن کارخانه صنعت کاربر اثر سقوط در حوضچه آب
بعدازظهر روز شنبه 10 دی، یک کارگر زن کارخانه صنعت کار واقع در شهرک صنعتی خضرآباد یزد بر اثر سقوط در حوضچه آب غرق و جان خود را از دست داد.
اخباروگزارش های کارگری 12 دی ماه 1401
صدو نهمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران
نگاهی به خبرها وگزارش های روز دوشنبه 12 دی ماه ، صدو نهمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران ؟
- گرامیداشت یاد م شمال خدیری پوراز جان باختگان اعتراضات سراسری مهاباد بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش با شرکت جمعیت کثیری وباسردادن شعارهای اعتراضی از جمله«مرگ بر دیکتاتور»،«این همه سال جنایت مرگ براین ولایت»،«مرگ بر خامنه ای»
- گرامیداشت خاطره رضا لطفی25 ساله از جان باختگان اعتراضات سراسری دهگلان بمناسبت زادروزش وباسردادن شعارهای اعتراضی منجمله«مرگ بر خامنه ای»،«مرگ بر جاش» برسرمزارش دراین شهر
- شعارنویسی در حمایت از اعتراضات مردمی؛ خوابگاه امینیان دانشگاه نوشیروانی بابل
و
- تجمع اعتراضی معلمانِ خرید خدمات استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل اداره آموزش و پرورش کل استان تهران
- تجمع اعتراضی بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نسبت به عدم صدورحکم حقوقی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی ایلام
- گزارش پیگیری انجمن صنفی معلمان کردستان (سنندج، کلاترزان) در خصوص وضعیت همکارانی که حق رتبهبندی آنها بە گروگان گرفتە شده است
شعارنویسی در حمایت از اعتراضات مردمی؛ خوابگاه امینیان دانشگاه نوشیروانی بابل
تجمع اعتراضی معلمانِ خرید خدمات استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل اداره آموزش و پرورش کل استان تهران
روز دوشنبه 12 دی، معلمانِ خرید خدمات استان تهران برای اعتراض نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل اداره آموزش و پرورش کل استان تهران تجمع کردند.
جمعی از معلمانِ خرید خدمات شهرستانهای استان تهران صبح امروز (دوازده دی ماه) از تجمع خود در اداره آموزش و پرورش شهرستانهای کل استان تهران خبر داده وبه خبرنگار رسانه ای گفتند: طبق بخشنامهای که آموزش و پرورش صادر کرده، قرار شد معلمان خرید خدمت شهرستانهای استان تهران به صورت قرارداد کار معین در وزارت آموزش و پرورش جذب شوند اما برخلاف آنچه در بخشنامه آمده، برای تبدیل وضعیتِ معلمان شرط سنی گذاشتهاند.
جمعی از این معلمان افزودند: برخی از ما سابقهی کار بالای 10 سال خدمت داریم اما به دلیلِ شرایط سنی نتوانستیم تبدیل وضعیت شویم. این درحالیست که طبق این بخشنامه برخی از معلمان بدون شرایط سنی در استانهای دیگر قرارداد کار معین شدهاند و فقط آموزش و پرورش شهرستانهای کل استان تهران چنین شرطی برای معلمان گذاشته است.
آنها ادامه دادند: سالها با حقوق پایین در مناطق دورافتادهی استان تهران تدریس کردیم، حقوقی که میگرفتیم حتی خرج رفت و آمدمان هم نمیشد، اما حالا میگویند برای تبدیل وضعیت باید زیر 35 سال سن داشته باشید!
آنها گفتند:با چنین شرطی برخی از معلمانِ خرید خدمات با سابقهی یک سال تدریس جذب شدهاند اما معلمی که 12 سال سابقهی تدریس دارد، نمیتواند قرارداد مستقیم شود.
آنها اضافه کردند: ما در طول این سالها دورههای ضمن خدمت بسیاری گذراندهایم و جوانیمان را صرف خدمت در آموزش و پرورش کردهایم؛ بیانصافی است که به بهانهی سن و سال ما را کنار میگذارند تا نیروی دیگر را جایگزین کنند.
آنها همچنین به نوع قرارداد شرکتیِ خود اعتراض کردند و گفتند: معلمان خرید خدمات به دلیلِ اینکه حقوق خود را با واسطهی یک شرکت از وزارت آموزش و پرورش میگیرند، نسبت به معلمان قرارداد مستقیم حقوق کمتری میگیرند. این معلمان نه تنها حقوق خود را هرچند ماه یکبار دریافت میکنند بلکه حتی برای سه ماه تابستان حقوقی دریافت نمیکنند.
یکی از این معلمان گفت: سال گذشته با 400 دانشآموز، 3 میلیون و 200 هزار تومان حقوق میگرفتم که چون سرپرست خانوار هستم، مجبور بودم بعد از کلاس در اسنپ هم کار کنم.
تجمع اعتراضی بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نسبت به عدم صدورحکم حقوقی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی ایلام
روز دوشنبه 12 دی، بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی ایلام برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم صدور حکم حقوقی دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی ایلام زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:در 15 تیرماه 1400 حکمي مبني بر افزایش 15 درصدی حقوق با امضای مدیر صندوق بازنشستگی دریافت و تا کنون که نزدیک 18 ماه از صدور این حکم سپري شده است، هیچ گونه دریافتی نداشته و برایشان حکم جدیدی نیز صادر نشده و فعلاً بلاتکلیف هستند و بدون حکم، حقوق دریافت میکنند.
گزارش پیگیری انجمن صنفی معلمان کردستان (سنندج، کلاترزان) در خصوص وضعیت همکارانی که حق رتبهبندی آنها بە گروگان گرفتە شده است
"با سلام و تقدیم احترام"
✔️ چنانچه بارها در اظهارات اعضای انجمن و مواضع رسمی این تشکل عنوان شده، رتبهبندی کنونی چیزی جز شکل تضعیف شده و به شدت تقلیل یافته رتبهبندی اصلی نیست و نه تنها هیچ تحولی در آموزش و پرورش به وجود نمیآورد بلکه به لحاظ معیشتی هم نتوانسته اثر معناداری بر زندگی معلمان بگذارد و رد پای آن زیر گردباد بیرحم گرانی و تورم گم شده است. با این اوصاف مسولان آموزش و پرورش در نهایت بیانصافی این اندک حق ایجاد شده را از برخی از اعضای هیئتمدیره انجمنها و فعالان صنفی قطع کردهاند و این اقدام غیرقانونی در حق ۴۷ نفر از معلمان کردستان - که اتفاقا با تلاش مستمر چندین ساله خود نقش پررنگی در تصویب و اجرای رتبهبندی داشتند - اعمال شده است.
✔️ برای پیشگیری از اجرا و تداوم این تخلف آشکار، انجمن ابتدا با صدوری بیانیهای ضمن محکومیت آن، موضع رسمی خود را در خصوص چنین اقداماتی اعلام نمود، سپس با صدور فراخوانی تعداد و اسامی همکاران متضرر را احصاء کرد. برای پیگیری مشکل ایجاد شده دیداری با مدیر ناحیه۱ سنندج هم صورت گرفت. در این جلسه آقای پیرخضری ضمن استقبال گرم از اعضای انجمن، نگرانی و نارضایتی خود از اتفاق پیش آمده را اعلام نمود و قول دادند همچنان پیگیر مسئله باشند. در نهایت درخواستی مکتوب هم تقدیم ایشان گردید تا از مسیر اداری مسئله قابل پیگیری باشد. در ادامه این پیگیریها به زودی دیداری با مسولان ناحیه۲ و اداره کل هم صورت میگیرد. چرا که انجمن به قدرت گفتگو و تعقل در حل مسائل باور عمیق دارد و در این مورد خاص هم باور ما بر این است که اگر ارادهای در طرف مقابل باشد این مسئله به آسانی در استان قابل حل است مگر آنکه ترجیح مسولان استانی چیز دیگری باشد، که در آن صورت قانون شیوههای دیگر را پیشرویمان قرار خواهد داد و ما چارهای جز استفاده از این ظرفیتهای قانونی نداریم و تا حصول نتیجه از پای نخواهیم نشست. آموزش و پرورش کردستان ملک معنوی تمام شهروندان است نه ملک شخصی افرادی خاص. این نهاد مسولیت جدی در نهادینهکردن قانون و احترام به حقوق شهروندی دارد. لذا مسولان آن یا باید از راه تعامل و گفتگو با مردم صحبت کنند یا با زبان قانون و مدرک نه سلیقه و آمال شخصی افراد.
انجمن صنفی معلمان کردستان (سنندج، کلاترزان)
دی ماه ۱۴۰۱
تعلیق حدود ۴۰ دانشجو دانشگاه امیرکبیر
بنا بر اطلاعات واصله، وضعیت حدود ۴۰ دانشجو دانشگاه صنعتی امیرکبیر از سوی شورای انضباطی دانشگاه به «تعلیق از تحصیل» تغییر یافته است.
طبق اعلام مدیریت حراست دانشگاه امیرکبیر، این دانشجویان تا اطلاع ثانوی معلق از تحصیلاند و از تمامی امکانات رفاهی از جمله خوابگاه و سلف غذاخوری محروم هستند.
نامه جمعی از دانشجویان برق دانشگاه علم و فرهنگ در خصوص بازداشت محمد لاسجردی
وقتی این متن را مینویسیم حدود سه هفته از اسارت عزیزمان میگذرد. خبر به اسارت کشیدنش به وسیله عمله استبداد، همان شبِ روز دانشجو به گوشمان رسید. از آن پس خبر اعدامهای معترضین و انقلابیون به گوش میرسید و ترس در وجودمان رخنه کرده بود. مادرش گفت سکوت کنید، مستبدان قول دادهاند آزاد میشود. الان که دست به کاغذ و قلم زده پایم طاقتمان طاق شده. شعارهایی که میدادیم را به خاطر دارید؟
وقت عزا نیست، که هنگامهٔ خشم است
قسم به خون یاران، ایستاده ایم تا پایان
اگر باهم یکی نشیم، یکی یکی تموم میشیم...
حال که یکی از ما نیست. وقت آن است که برای آزادیاش کاری کنیم .این متن را شاید بخوانی آنوقت که رفیق در بندم، منتظر نور و آزادیست.
ما برای محمد، ایستادهایم و از قول ابتهاج میگوییم:
ای مرغ گرفتار بمانی و ببینی
آن روز همایون که به عالم قفسی نیست...
محمد لاسجردی هیچ گناهی ندارد بجز انسانیت.
صدایش باشیم.
سید میلاد علوی، دانشجوی ارشد حقوق عمومی ورودی ۱۴۰۰ دانشگاه تهران، در تاریخ ۱۲ دی پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت شده است.
از وضعیت فعلی و نهاد بازداشتکننده ایشان تا بدین لحظه اطلاعی در دست نیست.
مهتاب انصاریان، دانشجوی ترم یک رشته گرافیک دانشگاه سوره، در تاریخ ۲۴ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
از وضعیت فعلی و اتهامات وارده به ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
حسین کرمی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه علامه که در تاریخ ۲۷ مهر بازداشت و پس از چندروز آزاد شده بود، مجددا بازداشت شده است.
از وضعیت فعلی و اتهامات وارده به ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست.
تداوم بازداشت سیدعلی حسینی پس از ۹۶ روز
سید علی حسینی دانشجوی کارشناسی رشته بازرگانی دانشگاه گیلان از تاریخ ۶ مهر پس خروج از خوابگاه بازداشت شد و هماکنون در زندان لاکان رشت بهسر میبرد. لازم به ذکر است این دانشجو در هنگام بازداشت از خوابگاه اخراج شد.
گفته میشود برای آزادی موقت این دانشجو مبلغ ۲ میلیارد وثیقه تعیین شدهاست.
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی دو تن از دانشآموختگان دانشگاه تربیت مدرس
فرید مرادی دانشآموخته رشته جغرافیای سیاسی از تاریخ ۱۶ آبان و زهره جم دانشآموخته رشته هنر از تاریخ ۲۸ آذر در بازداشت بهسر میبرند و خبری از آزادی ایشان در دست نیست.
آزادی موقت محمدرضا صداقت به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی
محمدرضا صداقت دانشآموختهی مهندسی شیمی دانشگاه خلیج فارس بوشهر که روز ۲۵ آبان توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شده بود، ۲ دی به قید وثیقه ۵۰۰ میلیونی و تا زمان دادگاه آزاد شد.
آزادی موقت مسعود قربانی دی به قید وثیقهی ۵۰۰ میلیونی
مسعود قربانی دانشجوی رشته ارتز و پروتز دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که روز ۲۸ آبان پس از احضار به حراست وزرات بهداشت بازداشت شده بود، در تاریخ ۱۰ دی به قید وثیقهی ۵۰۰ میلیونی آزاد شد.
آزادی موقت پردیس توکلی به قید وثیقه
پردیس توکلی دانشجوی طراحی صحنه دانشگاه تهران ورودی ۹۸ که روز ۱۶ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، در تاریخ ۶ دی به قید وثیقه آزاد شد.
آزادی موقت کیمیا وهابیفر به قید وثیقهی ۶۰۰ میلیونی
کیمیا وهابیفر دانشجوی ورودی ۹۷ رشته صنایع دانشگاه کردستان که در روز ۳۰ آذر در محل کار خود بازداشت شده بود، در تاریخ ۶ دی به قید وثیقهی ۶۰۰ میلیونی آزاد شد.
آزادی موقت یوسف ظریف به قید وثیقه
یوسف ظریف دانشجوی رشته گردشگری دانشگاه علامه که در تاریخ ۲۷ آبان بازداشت شده بوده، به قید وثیقه آزاد شد.
اخباروگزارش های کارگری 13 دی ماه 1401
صدو دهمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران
چه خبرها ازروز سه شنبه 13 دی ماه ، صدو دهمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران ؟
- چسباندن پوستر در حمایت از نازیلا معروفیان، دانشجوی زندانی دانشگاه علامه؛ دانشگاه گیلان
- ادای احترام دانشآموزان در جوانرود با نثار گل مقابل فروشگاه برهان الیاسی که روز شنبه ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱ در مراسم چهلم کشتهشدگان اعتراضات مردم این شهر، به ضرب گلولهی مأموران حکومت کشته شده است. ۱۳ دی ۱۴۰۱
- بیانیه جمعی از فعالین و کنشگران داخل ایران، خانواده های دادخواه، کارگران، معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین حقوق زنان، هنرمندان و دانشجویان، کامیونداران در گرامیداشت خیزش دیماه و به یاد جانباختگان پرواز اوکراین
- طومار جمعی از دانشجویان برای نجات جان لیلا حسینزاده
- تجمع اعتراضی تجمع کارکنان رادیولوژی بیمارستان پورسینا نسبت به واگذاری به بخش خصوصی مقابل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
- جان باختن 3 کارگردر سنقرآباد کرمانشاه بر اثر مسمومیت گازی
- مرگ ومصدومیت 6کارگر کارخانه ذوب ریزان شرق پایتخت بر اثر انفجار کوره ذوب آهن
وخامت حال 3 کارگر مصدوم
بیانیه جمعی از فعالین و کنشگران داخل ایران، خانواده های دادخواه، کارگران، معلمان، بازنشستگان، فعالین دفاع از حقوق کودک، فعالین حقوق زنان، هنرمندان و دانشجویان، کامیونداران در گرامیداشت خیزش دیماه و به یاد جانباختگان پرواز اوکراین
به نام "زن، زندگی، آزادی"
?۱۸ دیماه ۹۸ جنایت بزرگی، مردم ایران و جهان را تکان داد. در این روز یک تراژدی بزرگ در تاریخ صورت گرفت،
"شلیک دو موشک به یک هواپیمای مسافربری" کشتار ۱۷۶ سرنشین هواپیمای اوکراینی و نوزادی که هنوز بدنیا نیامده بود نفس را در سینه مردم جهان حبس کرد. مردم جهان هنوز باور نمی کردند که چنین جنایتی، نه در جریان یک جنگ بین دو دولت بلکه توسط دولت «خودی» و عامدانه صورت گرفته باشد. مقامات حکومت خواستند این جنایت را انکار و کتمان کنند، بنابراین صحنه سازی های زیادی از طرف حاکمیت، در پذیرش مسئولیت این جنایت شروع شد.
ابتدا گفتند این جنگ روانی دشمنان علیه حکومت است، اما چون شواهد زیادی وجود داشت، مجبور شدند، این جنایت را با توجیه "خطای انسانی" بپذیرند.
?خیزش دی ماه، عکس العمل مردم ایران در قبال این فاجعه انسانی بود.
مردم خشمگین و دادخواه، علیه حکومتی که مرتکب چنین جنایتی شده بود، به خیابان آمده و شعار "غلط کردید اشتباه کردید" و "کشته آبان ما، 1500 نفر" سرداده و خواهان استعفای بالاترین مقامات حکومتی شدند.
?شلیک به هواپیمای PS752 اکراین، سبب شد توجه مردم جهان، به چهار دهه جنایات جمهوری اسلامی علیه مردم ایران، جلب شود.
?هر چند عاملان اصلی این جنایت، تا کنون پاسخی به خانواده های جانباختگان این جنایت ندادند، اما این تجمعات و سازماندهی توسط خانواده های دادخواه باعث شد ، چهار دولت کانادا، انگلیس، اوکراین و سوئد، جمهوری اسلامی را ملزم به پاسخگویی در برابر این جنایت عامدانه، کرد. با این عنوان که در صورت عدم پاسخگویی از جانب جمهوری اسلامی، این پرونده به دادگاه لاهه راه خواهد یافت.
?️ما امضاکنندگان این بیانیه ضمن ابراز همدردی و تسلیت مجدد به خانواده جانباختگان، این جنایت را محکوم و از تلاش "انجمن خانواده های این پرواز، در ارسال پرونده به دادگاه بین المللی لاهه حمایت می کنیم.
?️ما خواهان قطع رابطه همه دولت های جهان با حکومتی هستیم که بجای پاسخگویی به این جنایت ، خانواده های جانباختگان را دستگیر، تهدید و آنها را مورد اذیت و آزار قرار داده است.
?ما ادامه خیزش آبان و دیماه هستیم. ما فریاد "زن، زندگی، آزادی" هستیم و دیگر حاضر به قبول این بساط توحش، سرکوب و جنایت نیستیم.
ما دادخواهیم و خواهان دستگیری و محاکمه عاملان این جنایت و دادخواه بیش از هفتصد نفری هستیم که در بیش از صد روز انقلابمان به قتل رسیدند و خواهان آزادی همه بازداشت شدگان اخیر و زندانیان سیاسی هستیم.
?️ما میتوانیم متحدانه این اوضاع را به نفع خود تغییر داده و عدالت اجتماعی را اجرا کنیم.
عاملان جنایات را به پای میز محاکمه کشانده و مهمتر اینکه دنیایی بسازیم عاری از ظلم، جنایت، بی عدالتی، فقر و فساد، خشونت و تبعیض و آپارتاید جنسیتی
ما خواهان دنیایی آزاد و انسانی هستیم بنابراین
سوگواری نمی کنیم.
"خود را برای ایجاد چنین جامعه ای سازمان میدهیم"
#نه_میبخشیم_نه_فراموش_میکنیم
#زن_زندگی_آزادی
#دادخواهی_ادامه_دارد
طومار جمعی از دانشجویان برای نجات جان لیلا حسینزاده
برای نجات جان لیلا حسینزاده
دو هفته از آغاز اعتصاب داروی لیلا حسینزاده دانشجوی کارشناسی ارشد
رشتهی انسانشناسی دانشگاه تهران میگذرد. حالا بدنِ لیلا علاوهبر بیماری
لاعلاجی که حاصل دوران اولین بازداشت اوست، ناگزیر باید با آنها که او را به بند
کشیدهاند نیز مبارزه کند؛ چراکه مسئولان قوهی قضاییه ابتدا از طریق پنهانکاری و
عدم پذیرش حکم پزشکی قانونی و پس از آن با انکار علائم بیماری و عدم رسیدگی پزشکی
و سرانجام فریبکاری پزشکی و تجویز داروی کورتون بدون اطلاع لیلا، قصد جان او را
کردهاند !
بیش از چهار
ماه از بازداشت غیرقانونی این فعال صنفی دانشجویی میگذرد. فرآیند تحقیقات و
بازجوییها در همان هفتهی ابتدایی بازداشت به پایان رسیده و مسئولان دادگستری
شیراز از ابتدا از حکمِ عدم تحمل کیفر قطعی و دائمی که توسط پزشکی قانونی، سازمان
تابعه و معتمد قوهی قضاییه، صادر شده است، اطلاع داشتهاند. بااینوجود مسئولین
بازپرسی شیراز با غرضورزی و برخورد سلیقهای مانع از آزادی لیلا حسینزاده شدهاند!
بلاتکلیفی
و فشارهای مکرر جسمی و روحی طی ماههای اخیر موجب تشدید علائم و عوارض بیماری لیلا
شده است. مواجهه و مبارزهی هرروزه با علایم جدید بیماری نهتنها زندگی روزمرهی
او را مختل کرده است، بلکه روند درمان و سلامت او را به مخاطره انداخته است. بنابر
تشخیص پزشک متخصص، لیلا حسینزاده به دلیل ابتلا به بیماری خودایمنی کرون و بروز
عوارض شدید همچون دردهای مفصلی و درگیری چشمی (یووئیت) و احتمال از دست دادن
بینایی، لازم است تحت مراقبت و درمان قرار گیرد؛ دو بار صدور حکم عدم تحمل کیفر
توسط پزشکی قانونی نیز مهر تأییدی بر گواهی پزشک متخصص اوست.
تدوام بازداشت لیلا حسینزاده و رویهی غیرقانونی قوهی قضاییه برای
انکار بیماری صعبالعلاج او چیزی جز تلاش عامدانه و غیرمسئولانهی آنها برای مرگ
خاموش یک دانشجوی آگاه، شریف و دغدغهمند نیست. در چنین شرایطی، ما دانشجویان
امضاکنندهی این بیانیه از دانشجویان و اساتید دانشگاههای سراسر کشور تقاضا داریم
صدای او که صدای دانشگاهی برابر برای همهی طبقات است، باشند و نگذارند بار دیگر
جان انسانی ستانده شود. ما نسبت به تهدید سلامتی لیلا
حسینزاده هشدار میدهیم و خواهان آزادی فوری و بدون قیدوشرط او و سایر دانشجویان
بازداشتشده طی ماههای اخیر هستیم.
تجمع اعتراضی تجمع کارکنان رادیولوژی بیمارستان پورسینا نسبت به واگذاری به بخش خصوصی مقابل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان
روز سه شنبه 13 دی، کارکنان رادیولوژی بیمارستان پورسینا برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی وبخطرافتادن امنیت شغلیشان دست به تجمع مقابل ساختمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در کلانشهررشت زدند.
به گزارش یک منبع خبری محلی،تجمع کنندگان درجلسه ای بی نتیجه با حضور عقیل قلیپور معاون درمان دانشگاه شرکت کردند.
بيگرد (سپيده) قلندری اهل مهاباد زير شكنجه در تهران به قتل رسید
بيگرد (سپيده) قلندری مدتی قبل در اعتراضات شهر تهران بازداشت و سرانجام زیر شکنجه به قتل رسید، پیکرش را روز گذشته به شرط سکوت در برابر این جنایت، به خانواده تحویل دادند و در مهاباد به خاک سپردند.
جان نازنین کیانبخت در زندان در خطر است
نازنین کیانبخت دانشجوی گرافیک دانشگاه هنر تبریز در روز ۸ آذر مقابل منزل خود بازداشت و به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.
این دانشجو دچار بیماری قلبی است و در روزهای نخست بازداشت دچار حملهی قلبی شده بود. اما علیرغم پیگیری خانواده و ارجاع نامهی پزشکی قانونی به دادسرا همچنان رییس شعبه بیتوجه به وضعیت این دانشجو از تعیین قرار وثیقه امتناع ورزیدهاست.
گفته میشود با وجود وضعیت وخیم، ممنوعالملاقات نیز شدهاست.
گزارشی از احضار، تهدید و احکام کمیتهی انضباطی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه
در پی اعتراضات دانشجویان دانشگاه صنعتی در حمایت از ناعدالتی ها و سرکوب های اخیر کشور تعدادی از دانشجویان آزادی خواهِ این دانشگاه بازداشت و به ستاد خبری اطلاعات و اطلاعات سپاهِ استان اذربایجان غربی احضار شدند که اسامی این دانشجویان به شرح ذیل می باشد:
#زهرا_شافعی
#ابولفضل_آدیگوزل
#محمدمتین_اشراقی
#حسین_بحرانی
#محمد_افشار
#محمدجواد_حمیدی
#کورش_ترابی
#صاحب_نجم
#آرش_حاجیانی
#محسن_حیدریان
پس از پرونده سازی و اعترافات احباری برای این دانشجویان و تعدادی دیگر که رئيس حراست دانشگاه (امید چربگو) آنها را با تهدید به دستگیری در خوابگاه مجبور به همکاری و معرفی خود کرده بود تعدادی از دانشجویان قریب به بیست نفر را ممنوع الورود به خوابگاه و دانشگاه و منع از تمام امکانات رفاهی دانشگاه بی توجه به بومی نبودنِ آنها کردند و پس از نزدیک به دو ماه برخوردِ سرکوبگرانه و مجبور به سکوت کردن آنها با تهدید به اینکه اگر زبان از اتفاقات و فجایعی که برایشان رخ داده کنند پرونده آنها از سر پیگیری میشود چه در نهاد های قضایی چون اطلاعات و چه در دانشگاه... که متهم به همکاری با رسانه های معاند، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری، لیدری و رهبریِ اغتشاشات روبرو بودند، پرونده دانشجویان آزادی خواه در جلساتِ ناعادلانه و ناحقِ کمیته های انضباطی علی رغم صدور حکم اخراج، احکام به گونه ای تنظیم و صادر شد که دانشجویانی که در حال گذراندن ترم های آخر خود بودند مجبور به ترک تحصیل یا انصراف از دانشگاه شدند.
بماند که روند پیگیری پرونده ها نیز حالتی غیر قانونی داشته و به فاصله سه ماه از اعتراضات که حق این دانشجویان بوده انجام گرفته و احکام صادر شده. میتوان به جوابگو نبودن و ناهماهنگی های از قبل تنظیم شده مسئولین مشروحه نیز اشاره کرد .
احکامِ سرکوبگرانه به این شرح بودند که برای تعداد بیست سی نفره از این دانشجویان دو ترم منع از تحصیل ،دو ترم تعلیق،دو ترم منع از تحصیلات رفاهی یعنی بندهایِ ده و یازده از آیین نامه 'جرم انگاریِ' دانشجویی و همچنین تمام این 'دانشجویان و اساتیدی' که از این دانشجویان حمایت کردند تهدید به سکوت شدند و اینگونه فضایِ خفقانی در دانشگاه صنعتی ارومیه توسط رئیس بی لیاقت این دانشگاه و رئیسِ حراست و نهاد رهبری این دانشگاه در جریان میباشد.
۶۶ روز بازداشت و بلاتکلیفی امیر انسانی
امیر انسانی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد شهر قدس که روز ۷ آبان مقابل دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود همچنان در بلاتکلیفی بهسر میبرد.
گفته میشود با وجود پیگیریهای بسیار، خانواده وی موفق به دریافت پاسخ مناسبی در ارتباط با وضعیت ایشان نشدهاند.
اعتصاب غذای خشک آرمیتا عباسی در زندان کچویی کرج در اعتراض به عدم رسیدگی به پروندهاش و طولانی شدن دوره زندانیش
مادر آرمیتا عباسی، معترض ۲۰ ساله که در زندان کچویی کرج در بازداشت است با انتشار متنی از اعتصاب غذای خشک دخترش به همراه همبندیهایش خبر داد. او در این متن که خطاب به رئیس دادگستری البرز، دادگاه انقلاب کرج، بازپرس و قاضی دادگاه، نوشت: «آمدم نبودید، پرسیدم، جواب واضح ندادید، وکیل اختیار کردیم نپذیرفتید. با رسانهای طرف صحبت نشدم که مبادا بگویید به قوانین تعرض کردم. امروز بعد از ۸۲ روز تصمیم گرفتم تقاضایم را اینجا بیان کنم شاید به دستتان برسد.
امروز آرمیتا عباسی تک فرزند من که طبق نظرات حضرات اطلاعات با عناوین دروغین در زندان کچویی کرج زندانی است به علت عدم رسیدگی به پروندهاش و طولانی شدن دوره زندانیش، دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
آن جنابان بازجو که چه دیدند و چگونه نوشتند را به خدای احد و واحدم واگذار کردم اما صحبت من با شما مسئولین امر است که بنا را میگذاریم به مجرم بودن تا خلافش ثابت شود.»
او با درخواست رسیدگی به پرونده دخترش نوشت: «این اعتصاب که توسط آرمیتا و سایر هم بندانش است اصلا به نفع هیچکس نیست.»
اعتصاب غذای خشک الهام مدرسی
الهام مدرسی، زن ۳۲ ساله محبوس در زندان کچویی از دیروز دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
با توجه به ابتلای او به بیماری کبدی، جانش شدیدا در خطر است. او خواستار اعزام فوری به بیمارستان و بستری شدن بوده و نسبت به طولانیشدن بازداشت خود بدون هیچ مدرکی برای اثبات اتهامات واهی، معترض است.
در گزارشهای قبلی اعلام شده بودند که الهام مدرسی صبح روز چهارشنبه ۱۱ آبان ماه در منزل شخصی خود در فردیس کرج، توسط مأمورین بازداشت و به زندان کچویی کرج منتقل شد و در این مدت تحت فشار روحی شدید برای اخذ اعترافات اجباری بوده و آزار و صدمه بسیاری دیده است. الهام مدرسی از دسترسی به پزشک متخصص نیز محروم بوده و بیماری او در طی بازداشت با توجه به شرایط نامناسب بازداشت و شکنجه و فشار روحی شدت یافته است.
الهام مدرسی، سرپرستی مادر سالمند خود را عهدهدار میباشد. در طی مدت بازجویی مأموران به دروغ به او گفتند که برادرش که تازه عمل پیوند کبد انجام داده، بازداشت شده، یا در مورد سلامتی مادرش و سایر موضوعات به او دروغ گفتند تا بیشتر تحت فشار قرار گیرد.
لازم به ذکر است با وجود تأیید پزشکان بیمارستان رجایی شهر درباره وخامت حال مدرسی از طریق آزمایشات انجام شده هیچ دستوری از سوی بازجوی پرونده داده نشده و برای سومین بار دیروز قرار بازداشتش تمدید شده است.
اعتصاب غذای خشک حمیده زراعی
حمیده زراعی به همراه دیگر هم بندیهایش از جمله آرمیتا عباسی و الهام مدرسی در زندان کچویی دست به اعتصاب غذای خشک زده است. دلیل این اعتصاب غذا عدم رسیدگی به پرونده ها و بازداشت طولانی مدت آنان است. این زنان زندانی اعلام کردهاند که به اعتصاب خود ادامه میدهند تا زمانی که دادستان به خواسته هایشان رسیدگی کند و وثیقه ی همگی شان برای آزادی از زندان پذیرفته شود.
لازم به ذکر است که ۶۱روز از زندانی شدن حمیده زراعی می گذرد.
سهیل عربی بازداشت شد
سهیل عربی صبح روز دوشنبه ۱۲ دیماه ۱۴۰۱ با ضرب و شتم شدید بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است. بر اساس گفته نزدیکان سهیل عربی، بدلیل شکنجه و ضرب و شتم و همچنین عدم دسترسی به داوریهای قلبی وضعیت جسمی وی نامناسب میباشد.
سهیل بارها مورد تهدید قرار گرفته بود که بازداشت می شود.
سهیل در پیامی پس از آزادی اش در مهرماه چنین نوشت:
با قدرت و با انگیزه و امید ، بیش از بیش ادامه می دهیم
بخوان که دوباره بخواند این عشیره ی زندانی گُل سرود شستن را ...
آخرین خبر از البرزعادی
البرزعادی دانشآموخته دانشگاه هنر اصفهان و دانشجوی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد نجفآباد روز ۹ آبان در مسیر سفر به رامسر در شهرستان لنگرود بازداشت شد و در تاریخ ۹ آذر دادگاه بدوی به صورت مجازی برای وی برگزار شد. بنا به حکم این دادگاه به ۴ سال حبس (۲سال تعزیری و ۲سال تعلیقی) محکوم شد. وی سرانجام پس از ۶۱ روز ، در تاریخ ۱۰دی به قید وثیقهی ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
لازم به ذکر است این دانشجو یکبار دیگر در تاریخ ۱۱مهر در نجفآباد نیز دستگیر شده بود که پس از ۱۸ روز با قرار وثیقهی ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.
مینا علیخانی جهت تحمل حبس به زندان رفت
مینا علیخانی، کوهنورد و اهل زنجان که پیشتر در جریان اعتراضات در این شهر دستگیر و به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، روز دوازدهم دیماه به شعبه اجرای احکام مراجعه کرد و جهت اجرای حکم بازداشت شد. به او گفته شده شش ماه از مدت زمان حبسش به حالت تعلیق درآمده است.
او پیشتر در شعبه ۱۰۷ دادگاه کیفری دو زنجان به ریاست قاضی محمدی به اتهام «اخلال در نظم عمومی» به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود و این حکم در دادگاه تجدیدنظر استان زنجان نیز عینا تایید شده بود.
برگزاری جلسه دادگاه پیمان سالم فعال کارگری بازداشتی و آخرین وضعیت اسعد مفتاحی
روز شنبه دهم دیماه ۱۴۰۱ پس از ۸۴ روز بازداشت، سرانجام جلسه دادگاهی پیمان سالم فعال کارگری بازداشتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی عموزاده برگزار شد. از سوی نهادهای امنیتی به این فعال کارگری اتهامات «اجتماع و تبانی و اخلال در نظم عمومی» نسبت داده شده بود که وی کلیه این اتهامات را رد و هیچکدام از این اتهامات انتسابی را نپذیرفت.
پیمان سالم به همراه اسعد مفتاحی روز ۱۶ مهرماه توسط نیروهای امنیتی شهر تهران بازداشت شدند. آنها پس از بیست روز بازداشت و بازجویی سرانجام روز ۵ آبانماه ١۴٠١ با خانوادههای خود تماس گرفته و اعلام کردند که در بند ۲۴۰ زندان اوین در بازداشت و تحت بازجویی هستند.
وی پس از گذشت یک ماه بازداشت روز ۱۵ آبانماه ۱۴۰۱ از بند ۲۴۰ زندان اوین به زندان تهران بزرگ (فشافویه) منتقل شد و از آن زمان تاکنون در این زندان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر میبرد.
لازم به ذکر است که اسعد مفتاحی نیز که همزمان با پیمان سالم دستگیر شده است نیز با چنین اتهاماتی روبرو است که او نیز اتهاماتش را نپذیرفته است.
احضار پنج کارگر بازنشسته به دادگاه اهواز
بهرام گرگان، محمد برون، فرهاد رهداری، جهانشاه اسدنیا و حسین اکبری از کارگران بازنشسته به اتهام «اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی از طریق مشارکت در تجمعات بازنشستگان اهواز» به دادگاه احضار شدند. این پنج فعال کارگری تاریخ ۲١ دیماه ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز محاکمه خواهند شوند.
لازم به ذکر است که این پنج فعال کارگری بازنشسته در ۲۴ تیرماه ١۴٠١ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مدت یکماه تحت بازجویی قرار داشتند.
آزادی جواد اسماعیلی کارگر زندانی
جواد اسماعیلی کارگر زندانی روز دوشنبه ١٢ دی ماه با قرار وثیقه ۵٠٠ میلیون تومانی از زندان آزاد شد.
جواد اسماعیلی روز ششم آذر، در محل کار نانوایی در خیابان فرح سنندج توسط ماموران وزارت اطلاعات این شهر بازداشت شده بود.
جان باختن 3 کارگردر سنقرآباد کرمانشاه بر اثر مسمومیت گازی
دوشنبه شب(12دی)،3 کارگر گچ کار هنگام استراحت پس از کاردر ساختمانی واقع در شهرک سنقرآباد از توابع شهرستان هرسین استان کرمانشاه بر اثر گازگرفتگی جان باختند.
مرگ ومصدومیت 6کارگر کارخانه ذوب ریزان شرق پایتخت بر اثر انفجار کوره ذوب آهن
وخامت حال 3 کارگر مصدوم
روز سه شنبه 13 دی، بر اثر انفجار کوره ذوب آهن در کارخانه ذوب ریزان شرق پایتخت واقع در بخش ایوانکی شهرستان گرمسار استان سمنان یک کارگر 52 ساله بنام محمدباقر عزیزی جان خودراازدست داد و 5 کارگر دچار مصدومیت شدند که سه کارگر به دلیل وخامت حال، با اورژانس هوایی به بیمارستان کوثر سمنان اعزام شدند و دو مصدوم دیگر نیزبه تهران اعزام شدند.