اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران هفتمین هفته را پشت سر گذاشت: اگه با هم یکی نشیم، یکی یکی تموم میشیم! روز پنج شنبه 12 آبان ماه، اعتراضات نسبت به قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران که از روزجمعه 25 شهریوربا برپایی تجمع مقابل بیمارستان کسری تهران آغازشد، با ادامه اش بقرارزیر هفت هفته ای شد: الف- برگزاری مراسم های خاکسپاری و گرامیداشت جان باختنگان اعتراضات سراسری اخیر:
1- مراسم گرامیداشت یاد حدیث نجفی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش در بهشت سکینه کرج با شرکت هزاران نفرو سردادن شعارهایی چون«مرگ بر دیکتاتور»
شناسایی نیروهای لباس شخصی در مراسم با ظاهر عزاداروگریه وزاری برای فیلم وعکس گرفتن و گوشمالی وفراری دادنشان
تیراندازی سرکوبگران بسوی جمعیت
مقابله شرکت کنندگان درمراسم با یورش نیروهای سرکوبگر ددمنش وسنگربندی و بستن جاده
2- مراسم گرامیداشت مهرشاد شهیدی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر دراراک بمناسبت هفتمین روز خاکسپاریش باشرکت جمع زیادی و سردادن شعارهایی همچون«نترسید نترسید ما همه باهم هستیم»
3- مراسم گرامیداشت یاد مهسا موگویی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش درفولاد شهر أصفهان با شرکت جمع کثیری
یورش وحشیانه نیروهای سرکوبگردولت ودستگاه رهبری بسوی معترضین و مقابله جانانه جوانان با آنها وفراری دادنشان
4- مراسم گرامیداشت خاطره جواد حیدری از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش در قزوین با شرکت جمع زیادی
حضور مادر و پدر نوید افکاری درمراسم واستقبال گرم شرکت کنندگان از آنها با دست زدن وفریاد پشت سرهم نام«نوید افکاری»وبالا بردن عکسش
5- مراسم گرامیداشت یاد غزاله چلاوی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش درآمل باشرکت جمع بسیاری
مقاومت جوانان در مقابل نیروهای سرکوبگردولت ودستگاه رهبری
6- مراسم گرامیداشت خاطره امیر نوروزی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش دربندرانزلی با شرکت جمع زیادی وسردادن شعار
7- مراسم گرامیداشت یاد سعید محمدی از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش دراسلام آباد غرب با حضور جمع کثیری و سردادن شعارهایی همچون «مرگ بردیکتاتور»
8- مراسم گرامیداشت یاد بهنام لایقپور از جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش دررشت باحضور گسترده اهالی و سردادن شعارهایی منجمله«مرگ بر دیکتاتور»
- تجمع،راهپیمایی و جنگ وگریزخیابانی درشهرهای زیر:
- ارومیه
- الوند استان قزوین
- بانه
- بوکان
- بیجار
- تبریز
- تهران(آریا شهر،اکباتان،اندیشه،انقلاب،تهرانپارس،تهرانسر، خزانه بخارایی،سعادت آباد،نارمک،نازی آباد،هفت حوض)
- رشت
- سقز
- سنندج
- شیراز
- فسا
- قزوین
- کامیاران
- کرج(حصارک،خرددشت،کمالشهر)
- مریوان
- مشهد
- لاهیجان
- نجف آباد
- اعتصاب وتحریم کلاس،تجمع،راهپیمایی و حضور بدون تفکیک جنسیتی در سلف ودیوار نویسی دانشجویان:
- دانشگاه آزاد سقز
- دانشگاه نيشابور
- دانشگاه آزاد مریوان
- دانشگاه هنر و معماری پارس
- دانش آموزان در مدارس وخیابان شهرهای :
- مریوان
نیروهای سرکوبگر دولت و دستگاه رهبری روز پنج شنبه 12 آبان در بهشت سکینه کرج را آویزه گوششان کنند
گزارشی کوتاه از بهشت سکینه کرج
طبق فراخوان های منتشره طی سه روز گذشته در سطح شهر چه دیواری و چه در شبکه های اجتماعی: پیش بسوی بهشت سکینه کرج
نیروهای اطلاعاتی از همان ساعات اولیه اکثر راه ها را بسته بودند.
جمعیت هی بیشتر و بیشتر میشد.
از پشت بلند گو اخطار می دادند که تا ده دقیقه دیگر باید آرامستان را ترک کنید.
سپس به طرف حاضرین در مراسم گاز اشک آورشلیک کردند و با باطوم حمله ورشدند.
نیروهای اطلاعاتی در میان جمعیت بودند وحتی گریه هم میکردند و از زیر و علنی فیلم هم می گرفتند.پس از شناسایی شدن چند تاشون خوب کتک خوردند و تلفنها ی دو تا شون هم از بین رفت.
چند نفرشون در رفتند.
از مردم خیلی زخمی ودستگیر شدند.
نیروهای سرکوبگر زخمی زیاد داشتند و روحیه شان را از دست داده بودند. آنقدر زخمی داده بودند که با هلی کوپتر زخمهاشون را جابجا کردند.
چندین ماشین نیروهای سرکوبگرازجمله وان های نیروهای اطلاعاتی و…به آتش کشیده شدند.
وچند نفر از لباس شخصی ها خلع سلاح شدند.
بیانیه استادان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران پیرامون رخدادهای تاسف آور شنبه 7 آبان هفتم آبان ماه با 105 امضا
پردیس شمارهی ۲ دانشکدگان فنی شاهد رویدادهایی تاسف برانگیز و کم سابقه بود. خلاصهای از رخدادهای آن روز به شرح زیر است:
۱. از ساعت حدود برخی دانشجویان در داخل محوطهی پردیس در مقابل سردر شرقی (ورودی کارگر شمالی) تجمع کرده و شعارهای اعتراضی سر میدهند. در حدود ساعت ۱۲ دستهای دیگر از دانشجویان به ادای نماز جماعت در مقابل دانشکدهی مهندسی مکانیک پرداخته و سپس در یادبود فاجعهی کشتار وحشیانهی زائران در حرم شاه چراغ مراسمی برگزار میکنند. همزمان با برگزاری این مراسم، تجمع دانشجویان گروه دیگر به پایان میرسد.
۲. پس از پایان مراسم سوگواری، دانشجویان برگزار کننده در مقابل سردر شرقی تجمع کرده و به شعاردادن میپردازند. متعاقبا گروه دیگر دانشجویان نیز در بلوار پردیس شروع به تظاهرات اعتراضی میکنند و دو گروه روبروی هم به تجمع ادامه میدهند. در این میان متاسفانه شعارهایی رکیک و دور از شان دانشجو و ساحت دانشگاه نیز سر داده میشود. این تظاهرات قبل از ساعت ۱۷ خاتمه مییابد و دو گروه پراکنده میشوند.
۳. در این میان رویداد هنجارشکن و فاجعهبار حدود ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۸ با ورود و هجوم دستهای موتورسوار با لباس شخصی از در غربی پردیس شروع میشود. براساس مشاهدات مستقیم و تایید شدهی استادانی که از نزدیک شاهد ماجرا بودهاند، این دسته با ایجاد رعب و هراس و سروصدای موتور به تعقیب دانشجویان حاضر در خیابان های پردیس پرداخته و به دنبال آن، دانشجویان با ترس و وحشت بسیار به ساختمانهای دانشکدهها پناه میبرند.
۴. این افراد در میدان روبروی دانشکدهی مهندسی مکانیک یک دانشجو را مورد ضرب و شتم قرارداده و او را کشانکشان در برابر چشم همکلاسیهایش به خودرویی پارک شده مقابل در خروجی منتقل می سازند. ضمنا با ورود به دانشکده متالورژی و شکستن در آزمایشگاهها به ضرب و شتم و دستگیری دانشجویانِ مشغول به پژوهش اقدام میکنند.۵- حضور این دسته موتورسوار با لباس شخصی و جولان دادن آنها در خیابانهای پردیس تا حدود ساعت ۲۰:۰۰ ادامه مییابد. در تمام این مدت تعداد کثیری از آنها در خروجیهای شرقی و غربی پردیس و بیرون و داخل محوطه حضور داشته و در مقابل چشم ماموران حراست اقدام به دستگیری تعداد نامشخصی از دانشجویانی که قصد خروج داشتهاند میکنند.
با توجه به موارد فوق، ما استادان دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با هدف پاسداشت حرمت دانشگاه و پیشگیری از ناامنی بیشتر فضای علمی و آموزشی، مراتب زیر را اعلام میداریم:
الف- ضرب وشتم و دستگیری کور و بیهدف دانشجویان اعم از معترض و غیرمعترض، شکستن در آزمایشگاهها، ورود به ساختمانهای آموزشی در درون محوطهی دانشگاه، غیر اخلاقی و غیر قانونی است و به آموزش عالی کشور آسیبهای جبرانناپذیر وارد میکند.
ب- ورود این گونه افراد به این صورت به درون دانشگاه، حتی با هدف برقراری نظم عمومی و دستگیری متخلفین به هیچ وجه توجیه پذیر نیست. اگر دانشجویانی با سردادن شعارهای رکیک و غیرموجه مرتکب تخلفی شدهاند حراست باید آنان را به کمیتهی انضباطی معرفی کند تا مطابق مقررات مصوب و ابلاغ شده به تخلفات آنها رسیدگی شود.
پ- ورود افرادی غیرقابل شناسایی با لباس شخصی و با رفتارهای غیرقابل قبول و ایجاد رعب و وحشت و فضای امنیتی در دانشگاه باعث سلب آرامش روانی هیات علمی و دانشجویان و کارکنان شده و در نهایت منجر به نابودی نظام آموزش و پژوهش میشود که مسلما مورد تایید هیچ فرد خیرخواهی نیست.ت- در هفتهی اول آبان ماه با تلاش استادان دانشگاه و گفتگوی سازنده با دانشجویان معترض، رفته رفته به تعداد دانشجویان حاضر در کلاسها افزوده میشد و انتظار میرفت در هفتهی دوم، کلاسها به وضعیت طبیعی خود بازگردد. اقدامات مخرب و غیر مسئولانهی روز شنبه هفتم آبان، امید همهی استادان را نقش برآب کرد. در روزهای متعاقب این حوادث تقریبا هیچ کلاسی تشکیل نشد و حتی بسیاری از دانشجویان از حضور در پردیس شمارهی ۲ خودداری کردند. با توجه به نکات یاد شده، به مسئولانی که در تدوین سیاستهای امنیتی-انضباطی دانشگاه نقش داشته و دغدغهی عادی شدن وضعیت دانشگاه را دارند یادآور میشویم:
- استمرار رویکردهای امنیتی و اقداماتی چون هجوم دهشتناک لباس شخصیها در روز شنبه هفتم آبان به ساحت دانشگاه فاجعه بار است.- ضروری است برای کاهش این پیامدهای مخرب، نسبت به اعادهی حیثیت از استادان، دانشجویان و کارکنان آسیب دیده اقدام شود.
- لازم است مداخلههای غیرضروری و توجیهناپذیر در امور دانشگاه که ناکارآمدی خود را در این شش هفته نشان داده است متوقف شود.
- ضروری است دانشجویان بازداشتی بدون قید و شرط آزاد شده و ممنوعیت ورود دانشجویان دیگر به دانشگاه لغو شود.انجام این اقدامات قطعا نقش مهمی در ترغیب دانشجویان به مسئولیت پذیری و حفظ آرامش دانشگاه خواهد داشت.
همانگونه که قبلا خاطر نشان شده است، راه حل بحران موجود از مسیر به رسمیت شناختن اعتراضها و فراهم آوردن بستری قانونی برای بیان آنها و گفت و گو با معترضان میگذرد.
بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان در خصوص ۱۳ آبان
روزپنج شنبه 12آبان، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه ای بشرح زیر در باره 13 آبان،منتشرکرد:
به نام خداوند جان و خرد!
ملت شریف ایران، دانش آموزان و
فرهنگیان ارجمند
اربابان قدرت، همراه عاملان سرکوب و کشتار، با عملگی سرسپردگان بی اراده و سرداران و لباس شخصیها، در حالی مراسم ۱۳ آبان و روز دانش آموز را برای سرپوش نهادن بر شقاوت و تجاوزهای گسترده نسبت به ساحت مدرسه و دانش اندوزی برگزار میکنند که از آغاز قیام حق طلبانهی اخیر ملت ایران با رمز قیام #مهسا_امینی علیه ناکارآمدی، تبعیض، فقر و فساد، تعدادی از کودکان، دانش آموزان و نوجوانان را بی رحمانه به قتل رسانده و تعدادی از این آینده سازان را ربوده و در بازداشتگاههای مخوف مورد انواع آزار قرار دادهاند.
? این رفتارهای غیر دمکراتیک و غیرانسانی در حالی رقم خورده است که وزیر گوش به فرمان آموزش و پرورش از آن به عنوان «اصلاح و تربیت» یاد کرده است.
? جهت یاد آوری این کشتار سبوعانه که مصداق بارز جنایت علیه بشریت است، #شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران، اسامی دانش آموزان کشته شده (https://t.me/kashowra/13729) را محضر ملت شریف ایران عرضه میدارد تا پوشالی بودن نمایش ابزاری ۱۳ آبان و روز دانش آموز را که عملی فریبکارانه در جهت اغفال اذهان عمومی است، نمایان کند.
? #شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن قدردانی از ملت شریف ایران و دانش آموزان فهیم و علاقمند به فرهنگ و مدنیت ایران زمین و حمایت و همراهی با آنها، اعلام میکند که دانش آموزان ما در سال تحصیلی ۱۴۰۱ معلمانه و مجاهدانه و درس آموز، خواستههای به حق خود را فریاد زدند و نمایشهای حکومتی در تجلیل ظاهری از روز دانش آموز و برخورد قهری و خشونت بار و شلیک مستقیم گلوله به سوی آنها و بازداشت بیرحمانهی تعداد بی شماری از آنها در سراسر ایران، حکایت از دد منشی مزورانهی اربان قدرت دارد.
? برای اکثریت دانش آموزان ما و ملت فهیم ایران مبرهن و آشکار است که حاکمان فریبکار و قدرت طلب و اختلاسگران اموال مردم، میخواهند با این نمایش مضحک ۱۳ آبان، با وجود فقر عمومی، بی عدالتی، تجاوز به حریم مدرسه، کشتار دانش آموزان و سرکوب اعتراضات به حق مردم، پردهای بر اعمال ننگین خود بپوشانند، حال آنکه این شرمساری در کشتن کودکان بی گناه لکهی ننگینی است که با هیچ آبی پاک نخواهد شد.
بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در حمایت از سوران (اسکندر) لطفی و مسعود نیکخواه
سوران (اسکندر) لطفی، سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران و مسعود نیکخواه عضو انجمن صنفی معلمان کردستان- مریوان در یک تماس کوتاه تلفنی با خانودههای خود، از وضعیت بسیار بحرانی بازداشتگاههای خود خبر دادهاند. این دو معلم در مریوان، در حالیکه با وثیقههای سنگین به شکل موقت آزاد شده بودند، مجددا بازداشت شدند. ماموران امنیتی صبحی زودهنگام ساعت ۷ روز ۱۶ مهر ۱۴۰۱ با شکستن در و پنجره وارد منزل سوران لطفی شده و او را بازداشت کردند. پس از آن مسعود نیکخواه نیز احضار و بازداشت شد. این دو معلم پس از یک روز، از ادارهی اطلاعات مریوان به زندان اوین منتقل شدند و هم اکنون در اتاقکهای امنیتی بند ۲۰۹ هستند. سوران و مسعود در این تماس تلفنی کوتاه به خانوادههای خود گفتهاند که اکنون این اتاقکهای ۲ نفره، دست کم به ۵ نفر اختصاص داده شده است و به دلیل حجم بیش از اندازه بازداشتیها، زندانیان مجبور هستند که در فضاهای تنگ و محدود و به صورت «کتابی» بخوابند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، کل پروندهای که برای این دو معلم و نیز دیگر معلمان و کارگران ساخته و پرداخته شده است را یک سناریوسازی بیاساس و غیرقانونی میداند. این شورا معتقد است که معلمان و نیز کارگران و فعالین بازداشت شده در جریان پروندهی مرتبط با دو توریست فرانسوی، مطلقا مرتکب هیج نوع جرمی نشدهاند و هر آنچه انجام دادهاند در دایرهی دغدغههای صنفی معلمان، فرهنگیان و کارگران بوده است.
در یک سناریوسازی جدیدتر، وزارت اطلاعات، شعبان محمدی، عضو دیگر انجمن معلمان کردستان- مریوان را به جریانهایی منتسب میکند که هیچ نوع ارتباطی با فعالیتهای صنفی و قانونی معلمین و فرهنگیان ندارند. این در حالیاست که شعبان محمدی بیش از ۵ ماه تحت بازجویی فشرده توسط نیروهای امنیتی در زندان اوین و بازداشتگاههای سنندج و مریوان بود و پس از پایان بازجوییها، با وثیقه از زندان آزاد شد و تاکنون هیچ نوع حکمی دال بر احضار یا بازداشت مجدد دریافت نکرده است. این شورا قاطعانه اعلام میکند که شعبان محمدی یک معلم و عضو قانونی انجمن معلمان کردستان- مریوان است و خبرهای کذبی که وزارت اطلاعات در مورد این معلم منتشر میکند، به همان بیپایگی و بیاساسی روایتهایی است که در دیگر سناریوهایشان منتشر کرده است.
این هجمهها و غیرقانونی خواندن انجمنها، کانونها و تشکلهای فرهنگیان از طرف نهادهای امنیتی در حالی است که تمامی مدارس کوردستان با قاطعیت به فراخوان شورای هماهنگی برای برگزاری یک تحصن دو روزه در روزهای اول و دوم آبان ماه پاسخ مثبت دادند. این استقبال و همبستگی و این هشیاری معلمان کوردستان، علاوه بر برحق بودن خواسته ها، نتیجهی تلاشهای طولانی مدت فعالین صنفی فرهنگیان کوردستان و از جمله سوران (اسکندر)، مسعود، شعبان و دیگر فعالین این حوزه است. گمان نکنید که با آزار و زندانی کردن شخصیتهایی چون سوران(اسکندر) لطفی و مسعود نیکخواه قادر به پیاده کردن برنامه های ناعلادلانه خود خواهید بود.
فعالیتهای صنفی و حق تشکلیابی، از حقوق اولیهی معلمین و تمامی دیگر نیروهای کار است. این حقوق هم در قوانین داخلی و هم در کنوانسیونهای بینالمللی به رسمیت شناخته شده است و بدون آنها نیروهای کار در معرض زیادهخواهیهای ویرانگر از جانب کارفرمایان خصوصی و دولتی قرار خواهند گرفت. موجهای پیاپی خصوصی سازی و کاهش بودجهی آموزش عمومی در سالهای گذشته ضربههای ویرانگری به نهاد آموزشی وارد کرده است. اکنون دیگر نمیتوان دانش آموزی را در سراسر کشور پیدا کرد که بتواند به صورت رایگان در مدرسهای ثبت نام کند. با کاهش بودجهی مدارس عمومی و دولتی، کیفیت این مدارس به شکل دردناکی پایین آمده است. و این یکی از مخربترین سازوکارهای حاکمیت کنونی، یعنی طبقاتی شدن آموزش، را رقم زده است. این فرم از آموزش از اساس غیر دموکراتیک و ناعادلانه و به دور از فلسفهی وجودی دستگاه آموزشی است. اگر امروز سوران لطفی، مسعود نیکخواه، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، رسول بداقی و اسماعیل عبدی، مهدی فتحی، هاشم خواستار، پیروز نامی، حمید رحمتی در بند هستند، به دلیل صدای بلند آنها، به عنوان نمایندگان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، علیه این ویرانگریها و علیه این تخریبها است.
در حالیکه معلمین از حقوق همکاران خود و دانش آموزان سراسر ایران دفاع میکنند، حاکمیت هر روز احکام جدیدی علیه فعالین صنفی و اعضای خوش نام تشکلهای فرهنگیان اعلام میکند. در جدیدترین این احکام، جعفر ابراهیمی، رسول بداقی و محمد حبیبی مجموعا به بیش از ۱۵سال زندان محکوم شدند و سه نفر از اعضای هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان، عزیز قاسم زاده، انوش عادلی و محمود صدیقیپور هر یک به یک سال زندان محکوم شدند.
این شورا ضمن محکوم کردن این احکام و ظالمانه خواندن آنها، بار دیگر حمایت قاطع خود را از همه معلمین زندانی، از جمله سوران لطفی و مسعود نیکخواه اعلام میکند. همچنین شورای هماهنگی حمایت قاطع خود را از شعبان محمدی که چند ماه پیش با وثیقه و به شکل موقت از زندان آزاد شد، اعلام میدارد و با صریحترین زبان ممکن بیان میکند که ایشان یک معلم خوشنام و یکی از اعضای انجمن معلمان کوردستان-مریوان است که به شکلی صددرصد قانونی، علنی و شفاف در حوزهی مسایل صنفی آموزش و پرورش فعالیت میکند و هر نوع برچسب زنی از جانب نیروهای امنیتی، صرفا یک استراتژی نخ نما و شکست خورده برای مرعوب کردن فعالین صنفی بوده و فاقد هر گونه ارزش حقوقی و قانونی است. این شورا باور دارد، اگر به خاطر فعالیتهای دلسوزانهی این معلمین نبود، وضعیت نظام آموزشی و وضعیت معیشتی فرهنگیان از آنچه اکنون است به مراتب بدتر میشد. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران خطاب به حاکمیت میگوید که این معلمان الگوی ما و دانش آموزانمان هستند؛ ما و دانش آموزان از سوران و مسعود و دیگر معلمین زندانی درس آزادگی، حقخواهی و برابری طلبی میآموزیم. زندان و شکنجه، فقط محبوبیت آنها و آرمانهایشان را برای مدرسه، دانش آموز و معلم بیشتر خواهد نمود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
پنجشنبه ۱۲ آبانماه ۱۴۰۱
قتل عرفان زمانی در لاهیجان
بر اساس گزارشات منتشر شده،عرفان زمانی، در جریان تظاهرات روز گذشته ۱۲ آبان، در شهرلاهیجان، هدف گلولهی نیروهای امنیتی قرار گرفت.
عرفان زمانی، ساعاتی بعد از انتقال به بیمارستان شفا، به دلیل شدت جراحات و خونریزی شدید جان خود را از دست میدهد.
جان باختن یک نوجوان دیگر در سنندج براثر شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگردولت ودستگاه رهبری
چهارشنبه شب (11 آبان)،یک نوجوان دیگربنام مومن زندکریمی 18ساله اهل روستای ماچکه و ساکن خیابان گلشن سنندج براثر شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگردولت ودستگاه رهبری جان خودرا ازدست داد.
برپایه گزارش های منتشره درشبکه های احتماعی،با فشار نهادهای امنیتی پیکر وی جهت خاکسپاری به روستای ماچکه از توابع سنندج منتقل شده است.
قتل دانشجویی دیگر
بنا به گزارشات رسیده،یاسر ناروئی، فرزند عبدالله، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و ۲۵ ساله، امروز ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱ در خیابان مشرف به دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هدف تیراندازی نیروهای امنیتی قرار گرفته و کشته شده است.
بازداشت پدر کومار درافتاده از جانباختگان اعتراضات پیرانشهر
بنابر اخبار منتشرشده، حسن درافتاده پدر کومار درافتاده نوجوان 16 سالهای که در جریان اعتراضات پیرانشهر با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر کشته شد، توسط نیروهای امنیتی ربوده شد.
نیروهای امنیتی امروز پنجشنبه 12 آبان با حمله به منزل مسکونیش وی را ربودهاند.
بازداشت ۷ تن از دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی تهران در خوابگاه
بنا به گزارشات رسیده، در پی تجمع ۷آبان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، ۷ تن از دانشجویان دختر از کوی علوم پزشکی تا بدین لحظه ربوده شدهاند که این عمل با مراجعه نیروهای لباس شخصی به اتاقهای خوابگاه و مقابل درب خوابگاه صورت گرفته است.
بنا به این گزارش یکی از دانشجویان بازداشتی طی احضار امور خوابگاههای موجود در محوطهی کوی علوم پزشکی توسط نیروهای لباس شخصی ربوده شده است. همچنین سه شب گذشته، نیروهای امنیتی با ورود به خوابگاه گلستان ۳، اتاق یکی از دانشجویان بازداشتی را تفتیش و لپتاپ و وسایل شخصی وی را ضبط کردند.
فاطمه رشیدیابرغانی، دانشجوی ترم سه ادبیات انگلیسی دانشگاه الزهرا، روز شنبه ۹ مهر در خیابان انقلاب بازداشت شده است
و اکنون در زندان قرچک به سر میبرد. با وجود گذشت ۳۴ روز از زمان بازداشت، همچنان خبری از آزادی و تعیین وضعیت این دانشجو نیست.
رضا عسکریسروش، دانشآموختهی مهندسی صنایع دانشگاه بوعلی سینای همدان و فعال سابق دانشجویی،
۲۳ روز است که بدون تعیین وضعیت در بازداشت موقت در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد.
یونس جعفری دانشجوی علوم ورزشی دانشگاه یزد، روز ۱۲ آبان مقابل درب منزل خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
تا بدین لحظه از نهاد بازداشتکننده و وضعیت ایشان اطلاعی در دست نیست.
۳۲ روز بازداشت و بلاتکلیفی زینب نصیری در زندان دولتآباد اصفهان
زینب نصیری دانشجوی جامعهشناسی دانشگاه اصفهان ورودی ۹۹، روز ۱۰ مهر مقابل درب خانه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است و اکنون در زندان دولت آباد اصفهان به سر میبرد.
هم اکنون با گذشت ۳۲ روز از زمان بازداشت، این دانشجو همچنان بدون تعیین وضعیت در زندان به سر میبرد و اطلاع دقیقی از حال عمومی و زمان آزادی ایشان در دست نیست.
تفتیش اتاق معین پیریان توسط نیروهای لباس شخصی در خوابگاه قدس دانشگاه تهران
بنا به گزارشات رسیده، ظهر روز گذشته ۱۱آبان، تعدادی لباس شخصی با ورود به اتاق معین پیریان( دانشجوی بازداشتی در حادثهی ۷آبان دانشکده فنی دانشگاه تهران) در خوابگاه قدس دانشگاه تهران، اقدام به تفتیش اتاق و ضبط مقداری از وسایل شخصی و همچنین هارد و لپتاپ وی نمودند.
در مراجعه دانشجویان به حراست خوابگاه، مسئول حراست ابتدا این مساله را رد کرد و در ادامه به تهدید دانشجویان پرداخت.
آنچه هویداست، هتاکی نیروهای امنیتی به ساحت دانشگاه همچنان ادامه دارد و حراست دانشگاه تهران در همدستی با نیروهای امنیتی، امنیت دانشجویان را از ایشان سلب کردهاست.
کانون نویسندگان ایران:
ادامهی سرکوب نویسندگان، شاعران و مترجمان
بیش از ۴۰ روز از قتل مهسا (ژینا) امینی و آغاز جنبش آزادیخواهی مردم ایران میگذرد. در این مدت زنان و مردم ایران دوشادوش هم ایستادهاند و هر لحظه بر دامنهی این جنبش آزادیخواهانه افزودهاند. حاکمیت نیز از نخستین روز این جنبش، دستبهکار سرکوب و کشتار شده است و در این میان سرکوب نویسندگان، شاعران و مترجمان نیز بیوقفه ادامه داشته است.
محمود طراوتروی، شاعر و وکیل دادگستری روز سهشنبه ۱۰ آبانماه هنگام پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در دادسرای شیراز بازداشت شد.
از بازداشتشدگان پیشین کماکان آتفه چهارمحالیان، شاعر و عضو #کانون_نویسندگان_ایران، نوید سیدعلیاکبر، نویسنده و مترجم، سعید هلیچی، شاعر و مترجم، کرمالله سلیمانی، نویسنده، نمایشنامهنویس و کارگردان تئاتر، امیرحسین بریمانی، نویسنده و روزنامهنگار، ماندانا صادقی، شاعر و روزنامهنگار، رضا محمدی، شاعر و نویسنده، بهروز یاسمی، شاعر و منتقد ادبی، امیرحسین آتش، شاعر، بهناز امانی، نویسنده و مترجم، آرش رمضانی، نویسنده، علیرضا ایزدی، نویسنده و کارگردان تئاتر، یوسف گرامیپور، شاعر و فعال کارگری، در زندان به سر میبرند و شیلان کردستانی، مترجم اخیرا به قید وثیقه آزاد شده است.
همچنین بر اساس اخبار منتشر شده نصیبه نامی، شاعر، که روز ۲۸ مهر در گچساران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود، در مدت بازداشت شکنجه شده و با وضعیت وخیم جسمی به زندان یاسوج منتقل شده است.
مژگان کاوسی، مترجم و زندانی سیاسی سابق نیز پس از ۳۵ روز بازداشت در سلول انفرادی بازداشتگاهی در نوشهر، به زندان تنکابن منتقل شده است.
ایرج زبردست، شاعر، نیز در صفحهی شخصی خود از هجوم ماموران امنیتی به خانهاش در شیراز، تفتیش خانه و بازجویی از او و همسرش، فرناز جعفرزادگان، شاعر، خبر داد.
پیش از بازداشتهای اخیر، نویسندگان، شاعران و مترجمان دیگری نیز در زندانهای حاکمیت محبوس بودند که رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران، آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، کیوان مهتدی، نویسنده، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، سعید مدنی نویسنده و پژوهشگر، خسرو صادقی بروجنی، نویسنده و روزنامهنگار و مهوش ثابت، شاعر و آموزگار از آن جملهاند.
جان باختن 3 کارگر در چهاردانگه ساری براثر خفگی ناشی ازاستنشاق گازمنوکسید کربن
دوشنبه شب(9 آبان)،3 کارگر غیربومی درخانه اجاره ایشان در چهاردانگه ساری براثراستنشاق گازمنوکسید کربن دچار خفگی شدند و جان باختند.