اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری - روز ۱۴ اردیبهشت محمد مخبر معاون رئیسی به اهواز سفر کرد و حضور او در این شهر به صحنه اعتراض مردم تبدیل شد. مردم در خیابان به او اعتراض کردند و او را هو کردند. در برابر این اعتراض تیم محافظان او معترضین را تهدید کردند و برای پراکنده کردن معترضین تیر هوایی شلیک کردند. مردم معترض با آنها درگیر شدند و نهایتا مخبر ناچار به ترک صحنه و فرار شد.
- بدنبال بارندگی های شدید بار دیگر شهر دزفول و شوش را سیل فراگرفت و موجب ویرانی شد. این در حالیست که هواشناسی وقوع سیل را از قبل پیش بینی کرده بود. اما ارگانهای حکومت هیچگ گونه آماده سازی ای برای مقابله با سیل و حفاظت از جان و زندگی مردم انجام ندادند وخیابانهای شوش و دزفول دچار آبگرفتگی شدند و خساراتی به اماکن وارد آمد.
۱۳اردیبهشت
- امسال ۱۳ اردیبهشت روز معلم اعلام شده بود. بنا به فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان به تجمعات سراسری، در اهواز نیز معلمان شاغل و بازنشسته تجمع کردند و روز معلم و روز کارگر را گرامی داشتند. اهم خواستهای اعلام شده معلمان عبارتند از: اجرای کامل رتبه بندی برای معلمان شاغل و همسان سازی برای معلمان بازنشسته و افزایش حقوق در حد تامین سبد معیشتی بالای سی میلیونی، تحصیل رایگان شامل کتاب رایگان، تغذیه رایگان، ثبت نام رایگان، آموزش با کیفیت، غیر ایدوئولوژیک، ممنوعیت کالایی شدن آموزش، ممنوع شدن حوزوی شدن مدارس، پایان دادن به اختلاسها از صندوق ذخیره فرهنگیان، پاسخگویی به خواستهای معیشتی نیروهای خدماتی، اختصاص بودجه کافی به مدارس برای پایان دادن به اخاذی از خانواده ها.
- خواهر حبیب دریس ، زندانی سیاسی از خطر اعدام برادرش خبر میدهد. طبق گزارش منتشر شده همزمان با انتقال حبیب دریس به سلول انفرادی زندان شیبان اهواز، نگرانی ها درباره اجرای قریبالوقوع حکم اعدام او و پنج زندانی سیاسی دیگر افزایش یافته است. حبیب دریس همراه با پنج زندانی دیگر به نامهای علی مجدم، معین خنفری، محمدرضا مقدم، سید سالم موسوی و سید عدنان البوغبیش توسط مزدوران جمهوری اسلامی در سال ۹۸ بازداشت شدند و هفته ها تحت شکنجه های وحشیانه قرار گرفتند. این زندانیان در دادگاه انقلاب اهواز به اتهام « محاربه و فساد فی الارض» به اعدام محکوم شدهاند.
- همزمان با بارش شدید بعد از ظهر روز پنجشنبه ساکنان محله سلطان منش اهواز بویژه خیابان های پشت انبار هلالی منطقه ۷ شهرداری از نشتی و سرایت بنزین به آب های جاری در سطح خیابان خبر دادند. در نتیجه علاوه بر بوی فاضلاب، بوی بنزین هم به آب های جاری در خیابان های اهواز اضافه شد. آب های آلوده، فاضلاب های فرسوده و جاری شدن آب در خیابانها بدنبال هر بارندگی ای بدلیل سیستم فرسوده فاضلاب های شهری و هوای آلوده موضوعات اعتراض مردم در اهواز و در دیگر شهرهای خوزستان است.
-ایوب غیبیپور، ۲۸ ساله و ساکن اهواز که پیشتر در ۲۲ آبان ۱۴۰۱ و در جریان انقلاب زن زندگی آزادی با یورش ماموران حکومت به منزل خانوادگی و همراه با ضرب و شتم بازداشت شده بود، در پی نقض حکم در دیوان عالی کشور و ارجاع پرونده به شعبه همعرض، توسط دادگاه انقلاب اهواز از بابت اتهاماتی همچون محاربه و تبلیغ علیه نظام به ۱۱ سال حبس و تبعید به زندان کرمان محکوم شده است. طبق گزارشات ایوب در هنگام بازداشت تحت شکنجهی شدید ماموران اطلاعات قرار داشته و دچار مشکلات متعدد جسمی شده است.
-در این روز کارگران کاغذ سازی پارس برای پانزدهمین روز متوالی برای پیگیری خواستهایشان تجمع کردند. کارگران شعار میدادند: ما کارگران کاغذ پارس علیه ظلم و بیداد می جنگیم، می جنگیم
۱۲ اردیبهشت
- بیش از چهارصد نفر از کارگران کاغذ سازی پارس در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم امینی شغلی و بی پاسخ ماندن مطالباتشان برای چهاردهمین روز متوالی مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند و با دست نوشته ای روز جهانی کارگر را گرامی داشتند و با فریاد مرگ بر سرمایه دار درود بر کارگر فریاد اعتراض خود را بلند کردند. این کارگران اعلام کرده اند که تا محقق شدن خواسته های خود به تجمعاتشان ادامه خواهند داد. راه افتادن خط تولید و تضمین کار آن و داشتن امنیت شغلی، حذف پیمانکاران و اصلاح قراردادها، ترمیم حقوق ها و افزایش آن خواستهای فوری این کارگران است. به گفته کارگران این کارخانه در تملک وابستگان لاریجانی ها هستند که شرکت را فقط با ده میلیون تومان تصاحب کرده اند و اکنون تحت پوشش نبود مواد اولیه بدنبال این ترفند هستند که از دولت پولهای کلان تری دریافت کنند.
- کارگران نیشکر هفت تپه به مناسبت روز جهانی کارگر ساعتی دست از کار کشیدند و با تجمع در مقابل مدیریت این شرکت اول مه را گرامی داشتند. در این تجمع کارگران در اتحاد با کارگران کاغذ سازی پارس سخن گفتند و علیه مدیریت و خصوصی سازی شعار دادند. ابراهیم عباسی از کارگران هفت تپه به این مناسبت سخنرانی کرد و همه کارگران را به اتحاد علیه مفتخوران فراخواند و گفت اولویت اول ما بازگشت به کار اسماعیل بخشی است و کارگران هفت تپه تا انجام این امر نباید کوتاه بیایند. او همچنین گفت که من از وضعیت این مملکت هزار نارضایتی دارم. مسئولین موی یک دختر ۱۶ ساله و زنان را می بینند، اما فساد و دزدی و تبعیضات را نمی بینند. او همچنین از معلمان زندانی و کارگران زندانی و زندانیان سیاسی حمایت کرد و گفت همه آنها باید آزاد شوند. ابراهیم عباسی همچنین از حرکت کارگران کاغذ پارس حمایت کرد و گفت باید آنها هم مثل هفت تپه خصوصی سازی را به شکست بکشانند.
-بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز تجمع کرده و روز جهانی کارگر را گرامی داشتند.
۱۱ اردیبهشت
- در اهواز بازنشستگان تامین اجتماعی و معلمان با تجمع اعتراضی خود به استقبال روز جهانی کارگر رفتند. در این حرکت اعتراضی فریاد شعارهای اعتراضی بازنشستگان علیه فقر ، تورم و اختلاسها و در حمایت از توماج صالحی بر فضای خیابان طنین انداخته بود. این تجمع با دخالت نیروی انتظامی روبرو شد و بازنشستگان در حالیکه بنرهایی در حمایت از توماج در دست داشتند به تجمع خود ادمه دادند. و آزادی توماج را فریاد میزدند. پس از پایان تجمع ۴ نفر از بازنشستگان به اسامی نوچیان و افشار همسر وی از معلمان بازنشسته و محمد زمان کامروا و مریم ذلکی دستگیر و بازداشت شدند. سه بازنشسته با قرار کفالت آزاد شدند اما مریم ذلکی همچنان در بازداشت به سر می برد. مریم ذلکی باید فورا و بدون قیدو شرط آزاد شود.
- اسماعیل_نریمانپور، که به عنوان نوکیش مسیحی شناخته میشود با تودیع وثیقه از زندان شیبان اهواز آزاد شد. آزادی عقیده و بیان یک بند از قطعنامه های روز جهانی کار است. زندانیان سیاسی و عقیدتی باید فورا از زندان آزاد شوند و پرونده های امنیتی آنها بسته شود.
-کارگران کاغذ سازی پارس برای پیگیری مطالباتشان و دراعتراض به خطر از دست دادن کار خود در این روز دست به تجمع زدند.
۱۰ اردیبهشت
-در ادامه تجمعات سراسری بازنشستگان مخابرات، این بازنشستگان در دهم اردیبهشت در اهواز نیز تجمع کردند. اعتراض آنان به عدم رسیدگی به مطالباتشان از جمله اجرای کامل آئیننامه پرسنلی و استخدامی سال ۸۹ و رفع مشکلات بیمه درمانی است.
- از صبح این روز کارگران محلی پروژه حفاری بیبیحکیمه، در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود ، اقدام به بستن جاده کردند.
۹ اردیبهشت
بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز تجمع کردند و با فریاد" توماج یک ملته ملتو آزاد کنید!" صدای اعتراض خود را علیه اعدامها و در حمایت از توماج صالحی این خواننده محبوب مردمی بلند کردند. بازنشستگان در اهواز همچنین با شعارهایی علیه فقر و تبعیض و نابرابری و علیه تعرضات حکومت به زنان بر سر حجاب شعار گشت ارشاد را رها کن فکری به حال ما کن را سردادند.
واحد خوزستان- کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳، 3 مه ۲۰۲۴
تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی و اخبار اعتراضی دیگر
حجاب حجاب شعارشون، دروغ و دزدی کارشون
امروز شانزدهم اردیبهشت ماه بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای شوش، تهران، کرمانشاه، اراک و اهواز در اعتراض به فقر و بی تامینی و علیه جنگ حکومت علیه زنان و سرکوبگریهایش تجمع کردند. درشوش بازنشستگان مثل هر هفته از کرخه، هفت تپه و شوش مقابل فرمانداری گرد آمده بودند. به گفته کارگران یک مشکل آنها در این شهر نداشتن بیمارستان است. شهر شوش با ۳۵۰ هزار جمعیت فقط یک بیمارستان دارد که در دهه ۵۰ ساخته شده و فرسوده و فاقد امکانات است وحتی سی تی اسکن وام ار آی هم ندارد. دستنوشته های بازنشستگان در این روز با مضامین "بیمارستان نداریم"، "تفریحگاه نداریم"، "امکانات نداریم"، "امنیت نداریم"، "اشتغال نداریم"، بیان مشخص اعتراضات اصلی آنها بود. در این حرکت اعتراضی بازنشستگان شعار میدادند:" حجاب حجاب شعارشون، دروغ و دزدی کارشون"، "تامینو غارت کردند، ما را بیچاره کردند"،"حقوق بازنشسته فقط برای یک هفته"، "نوبت ما که میشه، خزانه خالی میشه"، "ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما"، "ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما"، "کشور شده صد پاره. بخور بخور تو کاره"، "مجلس سرسپرده گرونی را آورده"،"تورم اسفبار حاکم شده تو بازار"، و "سفره بی نان ما، چه میخواهید از جان ما".
دراراک حدود هشتاد نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل اداره تامین اجتماعی این شهر تجمع کردند. بازنشستگان در اراک شعار میدادند:" بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن"، " روسری را رها کن فکری به حال ما کن"، " زیر بار ستم نمیکنیم زندگی"، " مجلس بی کفایت، دولت بی خاصیت، نمی خواهیم نمی خواهیم"، "دولت خیانت میکند مجلس حمایت میکند"، و "خواسته ما این زمان معیشت است و درمان.
در کرمانشاه یکی از بازنشستگان در اعتراض به فقر و فلاکت حاکم وبی پاسخ ماندن خواستهایشان سخنرانی کرد و گفت:"اجتماعات را زنده نگهدارید اگر میخواهید به عنوان یک انسان با انسانیت باقی بمانید". سخنان او با کف زدن جمعیت همراه بود و بعد بازنشستگان شعار دادند:"حاصل کار دولت، غارت جیب ملت"، "دولت ضد مردم ، رکورددار تورم"، "دروغ ریا کافیه، سفره ما خالیه"، "اول مردم ایران، سپس اصلاح جهان"، "تجمع اعتراض حق مسلم ماست"، "گرانی تورم بلای جان مردم"، "معلم زندانی آزاد باید گردد"،" کارگر زندانی آزاد باید گردد"، "اتحاد اتحاد علیه ففر و فساد". در این تجمع بنرهای بزرگی با نوشته "معیشت منزلت حق مسلم ماست"، "درمان رایگان"، "لشکری کشوری تامین اجتماعی اتحاد اتحاد" توجه ها را به خود جلب میکرد.
در این روز همچنین تعدادی از میوه فروشان وانتی در برابر شهرداری گرد آمدهاند و نسبت به رفتار وحشیانه ماموران شهرداری با دستفروشان اعتراض کردند و صدای اعتراض خود را علیه فقر و گرسنگی و فساد بلند کردند. میوه فروشان بخشی از جمعیت میلیونی کشور هستند که به جای برخورداری از بیمه بیکاری و تامین زندگی ناچارند از طریق شغلهای کم در آمد و بی ثبات و بی تامین، معیشت فقیرانه خود را تامین کنند و همواره مورد خشونت و حمله نیروهای سرکوب شهرداری قرار میگیرند. تمامی مردم بدون درآمد و بیکار و کم درآمد باید از مقرری ماهانه به میزان قابل قبول برای تامین معیشت خود برخوردار شوند. درمان رایگان، تحصیل رایگان و داشتن مسکن مناسب حق همه مردم است. خبر اعتراضی دیگر در این روز مربوط به تجمع رانندگان کامیون کمپرسی، در اعتراض به کم شدن سهمیه ی سوخت، مخارج سنگین و وضع بد معیشتی شان بود. در این روز همچنین بازاریان و کسبه بندرعباس در اعتراض به افزایش نرخ مالیات ها و بی تامینی خود تجمع کردند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۸ آپریل ۲۰۲۴