- اخراج کارگران حق طلب پتروشیمی چوارایلام بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان - تجمع اعتراضی وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان - اعتصاب وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس - تجمع اعتراضی رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران نسبت به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی - فراخوان پنجمین تجمع سراسری افراد دارای معلولیت
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست - لشکر بازماندگان از تحصیل و هشدار جدی درباره افزایش کودکان کار - احضار رانندگان قراردادی سامانه یک توسط بهره برداری و گرفتن تعهد غیر قانونی ازایشان به جهت اعتراضات صنفی
- تایید حکم اخراج دائم از کار فریبا انامی در دادگاه تجدیدنظر
- حکم صادره علیه اعضای کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان غلامرضا اکبرزاده باغبان ، طهماسب سهرابی اطاقوری ، تیمور باقری کودکانی و حسین مهدی زاده فلکدهی
- آخرین وضعیت رضا شهابی کارگر زندانی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
- سیاستهای سرکوب در نزدیکی سالگرد مهسا
- اخراج شیوا عاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نمایندهی پیشین انجمن صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*******
*اخراج کارگران حق طلب پتروشیمی چوارایلام بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان
روز چهارشنبه یکم شهریور، کارگران پتروشیمی چوارایلام از اخراج تعدادی از همکاران حق طلب بجای تحقق وعده ها مبنی بر پاسخگویی به مطالباتشان خبردادند.
کارگران پتروشیمی چوار ایلام به خبرنگاررسانه ای گفتند: وعدههای مدیران پتروشیمی برآورده نشد وکارگران توبیخ شدند!
آنها با انتقاد از عدم تحقق وعدههای مدیران پتروشیمی چوارایلام ،افزودند:طرح طبقهبندی مشاغل و ساماندهی قراردادها قرار بود ماه قبل انجام شود ولی هنوز خبری از عمل به وعدهها نیست و همچنان صدها کارگر شرکتی بلاتکلیف ماندهاند.
کارگران پتروشیمی چوار ایلام گفتند: نه تنها به وعدهها عمل نکردند بلکه بعد از خودکشی یک کارگر در ماه گذشته، تعدادی از کارگران معترض ممنوعالورود و توبیخ شدند؛ این در حالیست که قرار شده بود به دلایل خودکشی کارگر رسیدگی شود.
قابل یاد آوری است که ماه گذشته حیدر محسنی از کارگران شرکتی پتروشیمی چواربدنبال اخراج از کار خود را حلق آویز کرد.
*تجمع اعتراضی وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان
روزچهارشنبه یکم شهریور، وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری برای اعتراض به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان درشهرکرد تجمع کردند.
*اعتصاب وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس
براساس گزارش های رسانه ای شده،روزدوشنبه 30 مرداد، وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس برای اعتراض به مصوبه اخیر مجلس اعتصاب کردند.
*تجمع اعتراضی رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران نسبت به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی
روزچهارشنبه یکم شهریور،جمعی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحداتوبوسرانی تهران برای اعتراض به پایمالی حقوقشان توسط شرکت های خصوصی دست به تجمع زدند.
یکی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد تهران به خبرنگاررسانه ای گفت: از سال 85 که شرکتهای خصوصی وارد کار شدند، طبق مصوبه هیئت وزیران قرار شد رانندگانی که وارد این بخش میشوند، طی قراردادی بعد از پرداخت لیزینگ و بعد از 7 سال، مالک خودرو شوند. رانندگانی مثل من که در شرفِ بازنشستگی از شرکت واحد بودند به امید آنکه صاحب ماشین شوند راضی به بازخرید خود شدند.
وی ادامه داد: 7سال از مدت قرارداد گذشت و گفتند ده سال باید بگذرد و بعد هم به 15 سال رسید، اما نه تنها ماشین به نام رانندگان نشد که مشکلاتِ دیگری نیز برایمان پیش آمد. بعد از این همه زحمت و پولی که آن زمان پرداخت کردیم امروز دستمان خالی است.
وی گفت: شرکتهای خصوصی از حقوق و مزایایی که برای رانندگان در نظر گرفته شده، زدهاند و کار را به جایی رساندهاند که رانندگان مجبور شدند ماشین خود را در پارکینگها رها کنند، چون از پسِ مخارجِ تعمیر این ماشینها برنمیآیند.
این راننده بخش خصوصی در توضیح بیشتر گفت: شرکتهای خصوصی دربستیها، نمازجمعهها، کارت بلیتها و پول تبلیغ را به ما نمیدادند، یا مثلا لوازمِ ارزان قیمتی که از سوی نهادهای مختلف در اختیار رانندگان قرار میگرفت را از ما دریغ میکردند و در انبارهایشان گم میشد.
وی ادامه داد: معوقاتِ رانندگان گاهی 5-6 ماه پرداخت نمیشد؛ راننده کار میکرد اما تنها پولی که نصیبش میشد همان پرداختیهای نقدی مردم بود، که این مبلغ تنها پول سوخت ماشین را تأمین میکرد. خرج ماشین سرسامآور است و باید به آن رسید. لاستیک ماشین بیش از بیست میلیون تومان و روغن موتوری که هر ماه باید تعویض شود سه و نیم میلیون تومان است.
وی گفت: معوقات به قدری افزایش یافت که خرجهای یکی دو میلیون تومانی به خرجهای 30 – 40 میلیون تومانی رسید و کار به جایی رسید که بیش از سه هزار اتوبوس در پارکینگها متوقف شد. رانندگان از روی ناچاری ماشینها را گذاشتند و به کارهای دستفروشی و پیک موتوری و… رو آوردند. بخش خصوصی کاری با راننده کرد که به جای آنکه بعد از 7 سال صاحب ماشین شود، به دستفروشی بیفتد! به خاطر خوابیدنِ اتوبوسها، در خیلی از نقاط مردم مجبورند ساعتهای زیادی در انتظار اتوبوس بمانند.
وی ادامه داد: شرکتهای خصوصی نه تنها به ما کمک نکردند، که از مزایای و یارانههای ما هم زدند. در یک نمونه، شرکت واحد توقفگاههای رایگان در اختیار شرکت قرارداد و خیلی از رانندگان ماشین خود را در آن توقفگاهها به خیالِ آنکه رایگان است، خواباندند. حالا راننده بعد از دو سال به سراغ ماشین رفته و شرکت هم پول شارژ از راننده میخواهد و هم کرایهی روزی 100هزار تومان برای راننده بسته! اگر قرار بود 100هزار تومان کرایهی روزانه بدهیم ماشین را در خاوران میخواباندیم که شبی 5 هزار تومان کرایهاش بود.
وی گفت: پول این شارژها و کرایهها را اگر حساب کنیم راننده باید ماشین را بگذارد و برود! پیمانکارِ جدیدی هم آمده که به کل زیر همه چیز زده و میگوید شما بهرهبردار بودید نه مالک و ماشین برای شرکت است. آن زمان پول 5 پراید را دادیم و ماشین خریدیم، حالا میگویند ماشین برای شما نیست!
اوافزود: عمر خود را روی کار گذاشتیم. حدود 700 راننده چند سال پیش شکایت کردیم اما پروندهمان همچنان خاک میخورد.
*فراخوان پنجمین تجمع سراسری افراد دارای معلولیت
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم، موجیم که آسودگی ما عدم ماست
در پی عدم حصول نتیجه از چهار تجمع سراسری قبلی، فراخوان پنجمین تجمع سراسری معلولان با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی و پایبندی به قوانین و مقررات ج.ا منتشر میشود.
لذا بدینوسیله از افراد دارای معلولیت و خانوادههای آنان و همچنین فعالان واقعی این حوزه درخواست میشود در تجمعات سراسری معلولان با حضور یا بازنشر فراخوان مشارکت حداکثری نموده و حق پایمالشده پنجساله معلولان را از حاکمیت مطالبه کنند.
مطالبه تجمعات سراسری؛ اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان ( پرداخت کمکهزینه معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه)
تاریخ پنجمین تجمع سراسری؛ یکشنبه ۵ شهریورماه ساعت ۹ همزمان با سومین روز از هفته دولت
نام شهرها و آدرس مکانهای تجمع؛ (در صورت اعلام آمادگی سایر شهرها، این لیست بروزرسانی میشود)
تهران؛ میدان پاستور خیابان پاستور تقاطع دوازده فروردین نهاد ریاست جمهوری
اردییل؛ کارشناسان، بلوار دایی، فلکه ولیعصر ساعت
کرمانشاه؛ میدان نفت، بلوار زن، بلوار بهزیستی، اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه
کرمان؛ خیابان پاسداران مقابل در استانداری
قم؛ ۷۵ متری عماریاسر بلوار تعاون مقابل ساختمان بهزیستی
مشهد؛ بین چهارراه شهدا و زرینه، خیابان بهجت، بین بهجت ۸ و ۱۰ مقابل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی
ساری؛ خیایان رودکی( شهبند) مقابل اداره کل بهزیستی مازندران
بروجرد؛ خیابان طالقانی مقابل اداره بهزیستی بروجرد
سنندج؛ چهارراه صفری مقابل بهزیستی شهرستان سنندج
توضیح؛ افراد دارای معلولیت میتوانند با در دست داشتن شعار تجمعات (https://t.me/dscampaign/10731)حتی به صورت تک نفره مقابل بهزیستی، استانداری و یا فرمانداری عکس اعتراضی انداخته و برای کمپین ارسال نمایند(عکسهای بدون شعار منتشر نخواهند شد)
ای معلول بپا خیز، برای رفع تبعیض
ای معلول داد بزن، حقتو فریاد بزن
*لشکر بازماندگان از تحصیل و هشدار جدی درباره افزایش کودکان کار
آمار بازماندگان از تحصیل شاخص مهمی برای پیشبینی افزایش یا کاهش تعداد کودکان کار در کشور است. به همین دلیل فصل بازگشایی مدارس که فرا میرسد، فعالان حوزه کودکان کار و ارباب جراید به دنبال آمارهایی درباره این شاخص میگردند تا تصویری از کاهش یا رشد کودکان کار در آتیه نزدیک داشته باشند.
آماری که امسال معصومه نجفی پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده آماری هشدار دهنده است. به گفته او تازهترین آمار حاکی از این است که تعداد ۱۶۰ هزار دانشآموز در مقطع ابتدایی از تحصیل بازماندهاند.
تجربه نشان داده بسیاری از این کودکان به جرگه کودکان کار اضافه میشوند.
در همین باره سایت تجارتنیوز با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مربوط به ترکتحصیلیها طی سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۱ نوشته آمار دانشآموزان ترکتحصیلکرده دوره ابتدایی و متوسطه اول رو به رشد بوده بهنحوی که در دوره ابتدایی شاخص مذکور از ۷۸هزار نفر به ۹۹هزار نفر و دو دوره متوسطه اول از ۶۰هزار نفر به ۱۲۴هزار نفر افزایش یافته است. در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نیز آمار دانشآموزان ترک تحصیل با رشد سه درصدی به ۲۷۹هزار و ۱۹ نفر رسید.
همچنین روزنامه خراسان در گزارش دیگری با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس نوشته تعداد کل افراد بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۴ برابر ۸۶۲.۷۷۷ نفر است که در سال تحصیلی۱۴۰۱-۱۴۰۰به ۹۱۱ هزار و ۲۷۲ نفر افزایش یافته است.
به نوشته این روزنامه، ۷۰ درصد تارکان تحصیل مربوط به دهکهای درآمدی پایین یک تا پنج هستند. بررسیها نشان میدهد که پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزسـتان و آذربایجانغربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل هستند. همچنین اسـتانهای سیسـتان و بلوچسـتان، خراسـان رضوی، خوزستان، آذربایجانغربی و کرمان نیز به ترتیب دارای بیشــترین آمار تارکان از تحصیل در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بودهاند.
همین آمار و اسامی استانها میتواند پیوند احتمالی میان دانشآموزان ترک تحصیل کرده با افزایش تعداد کودکان را هم نشان دهد.
آمار رو به افزایش تارکان از تحصیل در حالی است که به نظر میرسد مسئولان سازمانهایی مانند بهزیستی و شهرداری کما فیالسابق و با توجیهاتی مانند اینکه بیشتر کودکان کار اتباع خارجی هستند و ... هنوز مساله کودکان کار در ایران را بحرانی و جدی ارزیابی نمیکنند.
برگرفته از کانال جمعیت دفاع از کودکان کاروخیابان
*احضار رانندگان قراردادی سامانه یک توسط بهره برداری و گرفتن تعهد غیر قانونی ازایشان به جهت اعتراضات صنفی
رانندگان قراردادی هادیان شهر و حامیان شهر که در چند روز اخیر به خاطر کسوراتی که در حقوق مردادماه آنها از طرف کارفرما به صورت غیرقانونی و بدون دلیل موجه صورت گرفته بود، دست به تحصن و اعتصاب زده بودند، متاسفانه تعدادی از آنها از طرف بهره برداری سامانه احضار شده اند و در این احضار آنها را تهدید به اخراج و گرفتن تعهد اجباری کرده اند، در صورتیکه این همکاران صرفا به خاطر حقوق پایمال شده خودشان اعتراض کرده بودند و اعتراضشان کاملا مشروع و حتی مطابق قانون اساسی و اصل ۲۷ قانون اساسی در ارتباط با تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، که مقامات ادعای حفاظت از آن را دارند، بوده و جزوه حقوق ابتدایی شهروندی آنان محسوب میشود. با اینوجود، مسئولین شرکت واحد اتوبوسرانی بدون توجه به حقوق کارگری و شهروندی آنها اقدام به این کار سرکوبگرانه و غیرقانونی کرده اند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه این اقدام تهدیدآمیز و شرم آور مسئولین شرکت واحد را شدیدا محکوم مینماید و از رانندگان زحمت کش میخواهد که تن به این تعهد های غیر قانونی ندهند و از حق و حقوق کاری خود و همچنین حقوق شهروندی خودشان دفاع نمایند.
راه حل مقابله با زیر پا گذاشتن حقوق کارگران در تمام بخشهای شرکت (چه کارگران رسمی وچه کارگران قرار دادی)، همگرایی و اتحاد همهی ما است.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات مستقل از کارفرما و دولت و نهادهای حراستی و اطلاعاتی است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول شهریور ۱۴۰۲
*تایید حکم اخراج دائم از کار فریبا انامی در دادگاه تجدیدنظر
تجدیدنظر هیات تخلفات وزارت خانه آموزش و پرورش حکم اخراج، خانم فریبا انامی از فعالین گیلان را عینا تایید نموده است.
خانم انامی، از معلمان خوشنام و پرتلاش انزلی است که همواره خارج از محیط آموزشی هم حامی کودکان بوده است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، صدور پیاپی احکام هیات تخلفات علیه معلمان را از سوی وزارت آموزش پرورش ناشی از سومدیریت و فضای پادگانی و امنیتی این وزارتخانه میداند و تاکید دارد معلمان در برابر این رویه سکوت نخواهند کرد و گستردهتر از هر زمانی اعتراضات خود را ادامه میدهند
*حکم صادره علیه اعضای کانون صنفی فرهنگیان گیلان آقایان غلامرضا اکبرزاده باغبان ، طهماسب سهرابی اطاقوری ، تیمور باقری کودکانی و حسین مهدی زاده فلکدهی
دادگاه مستنداً به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی باب تعزیرات نامبردگان را به تحمل سه ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. دادگاه مستنداً به بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد خاصی و جدول شماره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ ( تعرفه خدمات قضایی ) و با توجه به سن متهمین مجازات حبس ایشان را به مبلغ سی و سه میلیون ریال تبدیل می نماید. رأی صادره حضوری بوده و ظرف بیست روز قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان گیلان می باشد.
رییس شعبه سوم دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان رشت ضمناً پرونده دیگری با اتهام اخلال در نظم عمومی برای همین دوستان در جریان است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*آخرین وضعیت رضا شهابی کارگر زندانی و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول شهریور ۱۴۰۲: پرونده پزشکی رضا شهابی کارگر زندانی مجدد به کمیسیون پزشکی ارجاع شده است و از طرف این کمسیون به پزشک معالج وی نامه جهت تعیین وضعیت ارسال گردیده است.
پزشک معالج تاکید کرده است که بایستی سال گذشته (1401) عمل جراحی انجام می شد و ایشان دستور داده بودند که انجام نشده است. وی بعد از گرفتن MRI مجدد از رضا شهابی، تاکید کرده است که ایشان حتما نیاز به عمل جراحی دارد و به علت تنگی کانال نخاح مهره های C4, C3 و C5 دچار مشکل هستند و بر روی نخاع فشار می آورند. پزشک مجدد تاکید کرده است که بایستی عمل جراحی انجام شود. در پیگیری های رضا شهابی از آقایان نیری و فیروز جائی، به وی اعلام شده است که اول شما جراحی انجام بدهید بعد ما به شما مرخصی می دهیم. البته این قضیه مورد اعتراض رضا شهابی واقع شده است و وی گفته است که اگر واقعا می خواهند مرخصی بدهند همین الان مرخصی بدهند. ایشان توضیح داده اند که بر اساس تجربه اش از عمل های قبلی در زمانی که زندان بودند، بهتر است که در ابتدا مرخصی پزشکی بدهند که وی بتواند تحت نظارت خانواده و پزشک معالج عمل جراحی را صورت دهد، و بعد از عمل جراحی بتواند در منزل دوره نقاهت را بگذارند نه اینکه دوباره به زندان برگردانده شود. در جراحی های پیشین رضا شهابی طی دوره های قبلی زندان، وقتی بعد از جراحی به زندان برگردانده شد، هم جای زخم جراحی عفونت کرد و هم اینکه به دلیل نبود امکانات مناسب فیزیوتراپی و آب درمانی عملا در وضعیت او بهبود چندانی صورت نگرفت.
وضعیت سلامت رضا شهابی مدتهاست که بدون توجه رها شده است. در حالی که هر لحظه ممکن است بر اساس فشار بر مهره ها صدمات جبران ناپذیر بر سلامت این کارگر زندانی وارد شود.
سندیکای کارگران شرکت واحد از قوه قضائیه و مسئولان زندان میخواهد که هر چه سریعتر به وضعیت پزشکی ایشان رسیدگی نمایند و با مرخضی ایشان موافقت شود تا این کارگر زندانی بتواند در بیرون از زندان مراحل درمان و عمل جراحی را تحت نظارت پزشک معالج و خانواده انجام دهد. آیا بایستی حتما این اتفاق ناگوار بیفتد که مسئولین قبول مسئولیت نمایند و به وی مرخصی پزشکی بدهند؟
سندیکای کارگران شرکت واحد بار دیگر خواستار آزادی بی قید و شرط اعضای زندانی خود داود رضوی، حسن سعیدی و رضا شهابی و سایر فعالین کارگری و معلمی و مدنی میباشد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات مستقل از کارفرما و دولت و نهادهای حراستی و اطلاعاتی است.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
اول شهریور ۱۴۰۲
*سیاستهای سرکوب در نزدیکی سالگرد مهسا
بر اساس اطلاعیه مندرج در سایت دانشگاه فردوسی، کلاسهای این دانشگاه در تمامی مقاطع تحصیلی در دو هفته اول مهرماه بصورت مجازی برگزار خواهند شد. این درحالی است که هیچ توضیحی من باب علت این تغییر ناگهانی ارایه نشدهاست. چندی پیش سخنگوی وزارت علوم عنوان کرده بود که «کلاسها به محض شروع سال تحصیلی جدید حضوری خواهد بود».
گفتنی است در اغلب دانشگاههای بزرگ کشور، علیرغم اعلام قبلی مبنی بر شروع ترم در ۲۵ شهریور، تاریخ آغاز کلاسها حداقل یک هفته به تعویق افتاده است. در دانشگاه شریف، ترم جدید از سوم مهر آغاز خواهد شد.
از سوی دیگر گزارشهای متعدد حاکی از افزایش تماسهای نهادهای امنیتی با دانشجویان در نزدیکی سالگرد مهسا است. در دانشگاه خواجه نصیر دستکم با ۴۰ دانشجو تماس گرفته شدهاست. همچنین در طی هفته گذشته، گزارشات متعددی حاکی از افزایش تماسها با دانشجویان دانشگاههای تهران، امیرکبیر و شریف هستند. دانشجویان در جلسات بازجویی تهدید شدهاند و از آنان تعهدنامهای مبنی بر عدم شرکت در اعتراضات احتمالی دانشجویی و عدم فعالیت همسو در فضای مجازی اخذ شدهاست.
گفتنی است که بسیاری از دانشجویان احضار شده، در اعتراضات سال گذشته نه دستگیر شدهاند و نه محکومیت انضباطی داشتهاند و بنظر میرسد احضار آنان، صرفا جهت ایجاد رعب و وحشت است. همچنین همکاری حراست دانشگاهها و ارسال مستقیم اسامی دانشجویان برای نهادهای امنیتی، در بسیاری از موارد محرز شده است.
همچنین گزارشها حاکی از تماس نیروهای امنیتی با چند دانشجوی دانشگاه تبریز است. در دانشگاه مدنی آذربایجان نیز در هفتههای اخیر، حراست با تماس با دانشجویان و خانوادههایشان، آنان را تهدید به معرفی به نیروهای امنیتی و بازداشت و اخراج از دانشگاه کردهاست.
*اخراج شیوا عاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان و نمایندهی پیشین انجمن صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
ادارهی آموزش و پرورش شهرستان مریوان، در اقدامی عجولانه، حتی بدون اعمال روند اداری و امکان حق اعتراض، اقدام به اخراج قطعی شیوا عاملیراد، دبیر آموزش و پرورش استان کردستان، مریوان با ۱۸ سال سابقهی تدریس کرد.
در حکم صادره، روز ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، تاریخ اجرای حکم اخراج قطعی شیوا عاملیراد اعلام شده است که همزمان با تاریخ، ۱۸ می ۲۰۲۳، روز اهدای جایزهی ویژهی صلح بنیاد ۱۸ می کرهی جنوبی به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران است که خانم عاملیراد، بعنوان نمایندهی بینالمللی این شورا در کرهی جنوبی این جایزه را تحویل گرفتند.
غیرقابلانکار است که صدور چنین حکم غیرقانونی، در پایان سال تحصیلی، و نیز در حالیکه خانم عاملیراد، در مرخصی بدون حقوق بودند، مشخصا و تعمدی اقدامی تلافیجویانه علیه انتخاب شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران برای دریافت جایزهی ویژهی صلح سال ۲۰۲۳ و همچنین نمود دیگری از رفتارهای خشونتآمیز در مقابل فعالین صنفی معلمان ایران است
شیوا عاملیراد، عضو انجمن صنفی معلمان مریوان، نمایندهی پیشین کانون صنفی معلمان مریوان در شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران و نیز یکی از اولین زنان فعال و اثرگذار در جنبش صنفی معلمان در سطح کشور بوده است و تمامی فعالیتهای ایشان در چارچوب قانون اساسی و در راستای اعتراضات ۲۰ سالهی معلمان برای سامان کردن وضعیت اسفبار آموزش و پرورش و بهبود شرایط معلمان و دانشآموزان این کشور بوده و میباشد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکومیت شدید حکم اخراج خانم عاملیراد، تاکید مینماید که حق تشکلیابی و ارتباط با نهادهای آموزشی و کارگری چه در داخل ایران و چه در سطح منطقهای و بینالمللی از حقوق بدیهی و انکارناپذیر معلمان است و این برخوردهای امنیتی کمترین تاثیری در ارادهی فعالین صنفی معلمان برای پیگیری مطالبات برحق خود و شناسایی آن در سطح بینالمللی نخواهد داشت.
اخباروگزارش های کارگری 2 شهریورماه 1402
- ادامه اعتراضات وکلای دادگستری کشورنسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا بابرپایی تجمع دراستان های آذربایجان غربی، خراسان رضوی وجنوبی ،کرمانشاه ویزد
وانتشاربیانیه اعتراضی کانون وکلای دادگستری استان های اصفهان وگیلان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در مورد لایحه حجاب
- گزارشی از وضعیت هومن طاهری، از فعالان سیاسی بازداشتشده در گیلان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در خصوص بازداشت فعالین حقوق زنان در گیلان
- محمود صالحی: ضمن محکوم کردن احکام ناعادلانه درباره عثمان اسماعیلی خواستار مخدومه شدن پرونده اش هستم
- حبس، تبعید و شلاق برای سیوان ابراهیمی
- گزارشی از وضعیت کنونی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
- تجمع اعتراضی اهالی زیلایی نسبت به تغییرمحل بخشداری مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- درآغازهفته دولت رسانه ای شد:
1- مرگ ومصدومیت 7 کارگر پالایشگاه گاز خانگیران سرخس براثرانفجاربدنبال نشت گاز
2- بازهم جان باختن یک کارگر مقنی بر اثر ریزش چاه اینبار درقم
3- جان باختن یک کارگر جوان دررشت پس از چندروز دست وپنجه نرم کردن دربیمارستان با مرگ
4- جان باختن کارگرکارخانه لاستیک بارزسنندج براثر سقوط پالت لاستیک روی سرش
*******
*ادامه اعتراضات وکلای دادگستری کشورنسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا بابرپایی تجمع دراستان های آذربایجان غربی، خراسان رضوی وجنوبی ،کرمانشاه ویزد
وانتشاربیانیه اعتراضی کانون وکلای دادگستری استان های اصفهان وگیلان
روزپنج شنبه 2 شهریور،درادامه وکلای دادگستری کشورنسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا،شاهد برپایی تجمع مقابل کانون وکلای استان های آذربایجان غربی، خراسان رضوی وجنوبی ،کرمانشاه ویزد بودیم.
همچنین کانون وکلای دادگستری استان های اصفهان وگیلان هم بیانیه اعتراضی درهمین رابطه منتشرکردند.
درهمین رابطه:
+تجمع اعتراضی وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان
روزچهارشنبه یکم شهریور، وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری برای اعتراض به مصوبه مجلس مبنی بر سلب اختیار صدور پروانه وکالت از کانونهای وکلا مقابل کانون وکلای دادگستری استان درشهرکرد تجمع کردند.
++اعتصاب وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس
براساس گزارش های رسانه ای شده،روزدوشنبه 30 مرداد، وکلای دادگستری استان البرز نسبت به مصوبه مجلس برای اعتراض به مصوبه اخیر مجلس اعتصاب کردند.
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در مورد لایحه حجاب
"حقوق شهروندی هیچ انسانی نباید به خاطر فعالیتهای مدنی مسالمتآمیز و خشونتپرهیز گروگان گرفته شود، به ویژه حقوق کودکان "
این روزها رسانهها اخباری عجیب و نگرانکننده منتشر می کنند که بسیار جای تاسف دارد زیرا مجلس اختیار قانون گذاری را به کمیسیونی داده که به دلایل زیر هیچ وجاهتی برای قانون گذاری در این امر حساس ندارد. اولا قانون گذاری در مورد حجاب مطابق عرف جامعه نبود و این امر به عنوان مهندسی فرهنگی سبب تخریب ارزش ها و رسومات جامعه خواهد شد. ثانیا لایحه پیشنهادی مخالف اصل ۹ قانون اساسی است. اصل ۹ قانون اساسی در این مورد صراحت دارد که قانون عادی اگر مخالف اصل آزادی باشد فاقد وجاهت قانونی است.
متن تقریباً نهایی شدهی مجلس در مورد حجاب و عفاف، علاوه بر اینکه مجازات هایی غیرمنصفانه (حتی با ساختار حقوقی موجود) و غیرمعمول برای کودکان درنظر گرفته شده به دلایلی که ذکر آن گذشت هیچ وقت از سوی جامعه مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت و ایرادهای بنیادی آن سبب افزایش تنش در جامعه خواهد شد.
اولین بخش مسئلهدار این به اصطلاح لایحه این است که پیشنهاد اولیه از طرف قوهی قضائیه بوده است. مگر میشود نهادی که خود در مسند قضاوت قرار دارد و باید پناه و پشتیبان عدالتجویان باشد خود آغازگر تعریف جرم برای نافرمانی مدنی مسالمتآمیز باشد؟ نمیشود که شما قاضی همان امری باشی که خودت آن را جرم انگاشتهای؟ پس استقلال قوا و اصل بیطرفی نهاد قضاوت چه میشود؟
مسئلهی دوم یکی کردن دو مفهوم حجاب با عفاف است که نه تنها در دید عموم مردم کشور ما یکی نیستند بلکه حتی در آموزههای دینی هم یکی انگاشته نمیشوند. حتی اگر به تاریخ ادیان و به ویژه اسلام هم مراجعه کنیم در دورههای مختلف و به ویژه در دوران حکومت پیامبر اسلام و حکومت امام اول شیعیان نه تنها هیچ اجبار و تعریف تحمیلی از پوشش وجود نداشته است، بلکه پوشش امری کاملاً عرفی بوده و اصطلاح "امربهمعروف" نیز دقیقاً ریشه در همین "عرف" دارد.
سومین مورد اولویتبندی دولتی است که ادعا داشت در مدت کوتاهی انبوه مشکلات اقتصادی که مهمترین دغدغهی امروز مردم است را حل خواهد کرد ولی نه تنها گام موثری در این جهت برنداشته بلکه مسائلی از این دست را رها کرده و با تمام قوا درگیر کنترل پوشش زنان جامعه شده است. پوششی که در اساس فقهی آن هم بین فقها اختلاف نظر وجود دارد و از طرفی انتخاب نوع پوشش از حقوق اولیه انسانی است و دخالت در آن به منزلهی صغیر و سفیه دانستن افراد جامعه است. موضوعی که دولتها نه تنها جایگاهی در اظهارنظر کنترلی بابت آن ندارند بلکه به عنوان خدمتگزاران مردم باید زمینهی آزادیهای فردی را نیز هموار کنند.
همچنین بدعتی که در مجازات های سالهای اخیر و به ویژه مربوط به حجاب آغاز شده زنگ خطر جدی برای جامعهی حقوقی و مدنی ایران است. اینکه اگر فردی به هر دلیلی قانونی را زیر پا بگذارد به جای مجازات شدن از حقوق شهروندی خود محروم شود امری غیرقابل قبول است. مگر میشود چون حکومت از کنترل مردم ناامید شده به هر ریسمانی چنگ بیندازد و حقوق شهروندی جامعه را گروگان بگیرند و حقوق بنیادین مردم را زیر پا بگذارند؟
مهمترین وجه این لایحهی نابخردانه جرمانگاری برای کودکان و مجازات های بسیار ناعادلانه همچون محرومیت از تحصیل و رسانه و حساب بانکی و ... است. حاکمیت به صورتی علنی و بیپرده و بیبزک به والدین میگوید من تمام آیندهی کودکتان را گروگان گرفتهام طوری که حتی راه خروج از کشور هم نداشته باشد چون زورم میرسد و چون می توانم پس اگر میخواهید فرزندتان از هستی ساقط نشوند او را کنترل کنید و به زور روسری سرش کنید و آنگونه که میخواهیم بپوشد. بیشک نسل امروز هم به حقوق بنیادین خود آگاه است و هم به این راحتی کوتاه نخواهد آمد و جالبترین نکته حمایت تمامقد والدینشان از آنهاست.
شکست و خسران واقعی مثل تمام برنامههای به اصطلاح فرهنگی فرمایشی برای حکمرانان خواهد بود و در نهایت آنها با سرخوردگی چارهای جز پذیرش تغییرات نخواهند داشت مثل انبوهی از تجارب گذشته اما ثمرهی این سیاستگذاری خشم انباشته و مسدود کردن تمام راههای گفتگو و تغییرات در چارچوب موجود است که متضرر اصلی آن حاکمیت است. معلمان به عنوان قشری که ارتباط عمیق و چهرهبهچهره با کودکان دارند و همیشه سرنوشت و شرایط آنان از اهمیت ویژهای برایشان برخوردار بوده در مقابل این تجاوز اشکار به حقوق دانش اموزان سکوت نمی کنند .
*گزارشی از وضعیت هومن طاهری، از فعالان سیاسی بازداشتشده در گیلان
هومن طاهری از بازداشتشدگان اخیر استان گیلان در رشت، طی ۹ روز گذشته، تنها یک تماس تلفنی با واسطه از سوی اطلاعات گیلان داشته است و عدم بهرهمندی از حق تماس او، نگرانیها پیرامون سلامت وی را افزایش داده است.
زهرا طاهرخانی مادر هومن طاهری، روز گذشته در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «یک هفته بیخبری، نه تماسی و نه دیداری، تا کی صبر باید... تا کی پشت درهای آهنین منتظر روزنهای از نور دیدار تو باشم، هومن جان، دلبندم، دلتنگم».
بنا بر گزارش ارسالی از سوی نزدیکان وی به بیدارزنی: «هومن طاهری با دستور مستقیم قاضی از تماس و ملاقات محروم و بیش از سه روز است که در زندان لاکان به انفرادی منتقل شده است».
برگرفته از کانال بیدارزنی
*بیانیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در خصوص بازداشت فعالین حقوق زنان در گیلان
در شهریور ۱۴۰۱ و در پی قتل حکومتی ژینا امینی، خشم فروخوردهی مردم در کف خیابانها بار دیگر طغیان کرد و به رغم کشتار و بازداشت گسترده معترضان، پایههای سست شده حاکمیت بیش از هر زمانی دیگر به لرزه درآمد. مردم ایران در هماهنگی ای قابل ستایش و با ترجمه شعار کوردی "ژن ژیان ئازادی" به زبانهای مختلف، این شعار پیشروانه را به سطح جدیدی از مطالبهگری پیوند زدند و یک جنبش انقلابی تمام عیاری را به تاریخ آزادیخواهی منطقه اضافه کردند، جنبشی که انعکاس جهانی بیبدیلی را به همراه داشت.
نقش بیمانند و پیشروانه زنان و دانشآموزان دختر در این جنبش باشکوه، دستگاههای امنیتی حاکمیت را چنان مرعوب کرد که از هیچ کوششی برای خاموش کردن این صدای حقخواهی فروگذاری نکرده و نمیکنند. آنها در آستانه قیام ژینا، در اقداماتی به اصطلاح پیشگیرانه شمار زیادی از فعالین را در مناطق مختلف دستگیر کردهاند. در هفتههای گذشته زنان گیلان و کوردستان، که به صورت گستردهتری در صف اعتراضات بودند، آماج موج جدیدی از بازداشتهای خودسرانهّ غیرقانونی و فراقانونی قرار گرفتهاند و بیشترین بازداشتهای اخیر از این مناطق بوده است.
دستگیری #دوازده _نفر از فعالین حوزه زنان در گیلان، به نامهای #فروغ_سمیعنیا، #جلوه_جواهری، #متین_یزدانی، #یاسمین_حشدری، #نگین_رضایی، #زهرا_دادرس، #زهره_دادرس، #واحده_خوشسیرت، #شیوا_شاهسیاه، #آزاده_چاوشیان، #سارا_جهانی، و #هومن_طاهری، نیز بازداشت بیش از #سی_نفر از فعالین کورد، برآیندی از دستپاچگی حاکمیت برای جلوگیری از شروع مجدد اعتراضات در شهریور ماه است.
مطابق معمول شاهد تکرار بیشرمانه سناریوسازیهای نیروهای امنیتی و همراهی صدا و سیما و دستگاه قضایی هستیم از داستانسراییهایی نخنمایی که سالهاست حاکمیت در تلاشی مذبوحانه به آن متوسل میشود و نزدیکترین نمونهی آن سناریوسازی سال گذشته، در آستانه روز جهانی کارگر، علیه فعالین صنفی معلمان و کارگران بود. خود حاکمیت نیز واقف است که این داستانپردازیهای بیاساس هیچ مبنایی در جهان واقع و هیچ تاثیری در ارادهی نیروهای معترض ندارد. نیز بر همگان روشن شده است که این سناریوسازیها مطلقا هیچ مخاطبی در سطح جامعه ندارد و هیچ عقل سلیمی این داستانهای جن و پری سناریونویسهای کمهوش و غیرخلاق نهادهای امنیتی را باور ندارد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تاکید بر مطالبات آزادیخواهانه و برابرطلبانه جنبش ژینا، بازداشت غیرقانونی فعالین حقوق زنان و کودکان و نیز دیگر فعالین حوزههای مختلف را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی بیقید و شرط آنها است. این شورا همچنین از مردم سراسر کشور میخواهد که صدای این زندانیان و نیز دیگر زندانیان سیاسی سراسر ایران باشند.
دوم شهریور ماه ۱۴۰۲
*محمود صالحی: ضمن محکوم کردن احکام ناعادلانه درباره عثمان اسماعیلی خواستار مخدومه شدن پرونده اش هستم
عثمان اسماعیلی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان سقز به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. ضمن محکوم کردن این احکام ناعادلانه خواستار مخدومه شدن پرونده فوق هستم .
*حبس، تبعید و شلاق برای سیوان ابراهیمی
سیوان ابراهیمی، مدرس آموزش زبان کوردی به اتهام «اخلال در نظم عمومی» از سوی شعبه ۱۰۶ دادگاه کیفری سنندج به یک سال حبس تعزیری، تبعید به زندان دیزلآباد کرمانشاه و ۴۰ ضربه شلاق محکوم شده است.
همچنین پرونده دیگری نیز به اتهام «تبلیغ علیه نظام» علیه این فعال مدنی در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج تشکیل شده و قرار است روز ۶ شهریور جلسه دادگاه وی برگزار شود.
سیوان ابراهیمی، پیشتر در دیماه ۲۷ روز بازداشت شده بود که با قرار وثیقه به صورت موقت از زندان سنندج آزاد شده بود
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*گزارشی از وضعیت کنونی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان
مدت هاست که وضعیت اغلب پردیسهای دانشگاه فرهنگیان در وضعیت اسفباری قرار دارند. بنا بر گزارش یکی از اعضای شورای صنفی پردیسهای استان قزوین، محدودیت امکانات در هردو پردیس شهید رجایی و بنتالهدی صدر و عدم وجود فضای خوابگاهی و آموزشی به خصوص در پردیس بنتالهدی صدر، بسیاری از دانشجویان را در تنگنا قرار داده است.
سالهاست که در این پردیس، بدلیل عدم وجود فضای آموزشی مناسب برای دختران، بخش کوچکی از پردیس شهید رجایی با دیوارکشی به آنان اختصاص یافته است. به همین دلیل دانشجویان هردو پردیس، مجبور به استفاده از فضای کتابخانه، سلف، سالن ورزشی، سالن آمفی تئاتر و مرکز فناوری دانشگاه بصورت مشترک هستند که اغلب در محدوده پردیس شهید رجایی قرار دارد و دسترسی به آنها برای دختران، با محدودیتها و سختیهای فراوانی همراه است. این درحالی است که این پردیس میزبان دانشجویان آموزش تربیت بدنی است اما امکانات لازم برای این دانشجویان فراهم نشده است.
همچنین کمبود فضای خوابگاه، عدم وجود امکانات رفاهی کافی در خوابگاهها و وضعیت نامطلوب غذا، از موضوعات مورد بحث از طرف شورای صنفی بوده، اما همواره کمبود بودجه بهانه اصلی برای رد پیشنهادات شورا عنوان میشود. این درحالی است که هیچ گونه شفافیتی درباره کسورات دانشجویان وجود ندارد و هر ماه مبالغ بالایی از حقوق دانشجویان کسر میشود و هیچ توضیحی نسبت به نحوه استفاده آن در دانشگاه ارائه نمیشود.
همچنین دانشجویان ورودی ۹۸ که با تهدید به کلاسهای درس فرستاده شده بودند، با مشکلات زیادی از جمله حذف درس توسط اساتید و همچنین کسری از حقوق طبق روال سابق، علیرغم عدم حضور در دانشگاه، روبهرو شدند و در نهایت حق التدریس آنها در کمترین میزان ممکن واریز شد. حالا نیز گفته میشود که دانشگاه تصمیم بر بهکارگیری دانشجویان ورودی ۹۹ در مدارس گرفته است درحالی که دانشجویان هیچگونه تعهدی نسبت به تدریس در سال چهارم تحصیل ندارند.
گفتنی است که در دانشگاه فرهنگیان، علیرغم گزینش دانشجویان و عبور آنان آنان از انواع فیلترهای عقیدتی و سیاسی، همچنان تفکیک جنسیتی اعمال میشود. گویا خود مسئولین نسبت به موفقیتآمیز بودن این نوع گزینشها اطمینان ندارند و با وجود تفکیک جنسیتی در دانشگاه، محدودیتهای دیگری نیز اعمال میشوند.
*تجمع اعتراضی اهالی زیلایی نسبت به تغییرمحل بخشداری مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
روزپنج شنبه 2 شهریور،جمعی از اهالی زیلایی شهرستان مارگون برای اعتراض به تغییرمحل بخشداری مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.
یکی از افراد حاضر در تجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: در رابطه با بخش زیلایی که همزمان با شهرستان شدن مارگون و استقرار فرمانداری در این شهرستان، تصویب شده بود، ما اینجا جمع شدهایم.
وی افزود: قرار بر این شد که بخشداری در زیلایی مستقر شود. اما متأسفانه با کارشکنیهای که از سال 1398 صورت گرفته ما شاهد این هستیم که برخی خواسته غیرقانونی دارند مبنی بر اینکه بخشداری به مکانی دیگر منتقل شود.
*درآغازهفته دولت رسانه ای شد:
1- مرگ ومصدومیت 7 کارگر پالایشگاه گاز خانگیران سرخس براثرانفجاربدنبال نشت گاز
روزپنج شنبه 2 شهریور، براثرانفجاربدنبال نشت گازدر پالایشگاه گاز خانگیران سرخس 2 کارگربنام های کاظم میری ومصطفی سنجرانی در دم جان باختند و5 کارگردیگرمصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
2- بازهم جان باختن یک کارگر مقنی بر اثر ریزش چاه اینبار درقم
روزپنج شنبه 2 شهریور، یک کارگر مقنی درقم بر اثر ریزش چاه جان خودرا ازدست داد.
3- جان باختن یک کارگر جوان دررشت پس از چندروز دست وپنجه نرم کردن دربیمارستان با مرگ
روزچهارشنبه یکم شهریور،کارگر33 ساله شهرک صنعتی سپیدرود رشت که هفته گذشته از ناحیه پای راست و قسمتی از بدن در داخل دستگاه صنعتی (قسمت هدایت کننده حلزونی و مارپیچ)گیر افتاده وبدلیل مصدومیت دربیمارستان بستری شده بود جان باخت.
4- جان باختن کارگرکارخانه لاستیک بارزسنندج براثر سقوط پالت لاستیک روی سرش
یک کارگر34 ساله کارخانه لاستیک بارزسنندج بنام علیرضا گل عنبری متأهل و دارای یک فرزند خردسال براثر سقوط پالت لاستیک روی سرش دچار ضربه مغزی شد وجان خودرا ازدست داد.