ادامه بازداشت ۶ کارگر معدن آق‌دره در زندان مرکزی ارومیه

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

بنا بر اخبار منتشر شده ۶ تن از کارگران بازداشت شده معدن آق دره از توابع شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی که در جریان اعتراضات کارگران این معدن بازداشت شده بودند، همچنان در زندان ارومیه بسر میبرند. این کارگران در دو معدن طلا و سنگ واقع در روستای آق‌دره شاغل بودند و اتهامات آنها "اخلال در نظم عمومی"، "اقدام علیه امنیت داخلی کشور) و (آدم‌ربایی) عنوان شده است.

در جریان این اعتراضات ۲۶ کارگر بازداشت شده بودند که بیست نفر آنها با قید وثیقه آزاد شده اند. ماجرا از این قرار است که تجمع روز یکشنبه هشتم مردادماه کارگران بیکار شده معدن تراورتن آق دره و مردم این روستا با حمله وحشیانه نیروهای انتظامی روبرو شد. این اعتراضات بدنبال اخراج تعدادی از کارگران فصلی این معدن به بهانه عدم فعالیت در زمستان آغاز شد.  این درحالیست که در بدو شروع کار معدن وعده استخدام ۲۸۵ نفر از مردم روستا داده شده بود، ضمن اینکه قرار بر این بود که با کارگران قرارداد ۱۲ ماهه بسته شود. اما  علیرغم این توافقات مقامات مسئول به این وعده ها عمل نکرده و بیشترین حجم استخدام را به نیروهای خودی هایشان اختصاص دادند. از سوی دیگر استاندارد پایین کار معدن و تاثیرات مخرب محیط زیستی آن، بویژه آلودگی آب آشامیدانی آنها به مواد معدنی خود یک موضوع اعتراض مردم این منطقه است. شش کارگر بازداشتی معدن آق دره باید فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند. پرونده های امنیتی تشکیل شده برای کارگران بازداشتی و کارگرانی که با قید وثیقه موقتا آزاد شده اند، باید بسته شود.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی در ایران
https://free-them-now.com/
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
۱۷ شهریور، ۸ سپتامبر  ۲۰۲۳

جان سیزده زندانی تبعیدی به قزلحصار در خطر است
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
از روز یکشنبه ۱۲ شهریور سیزده زندانی سیاسی  در اعتراض به انتقال ناگهانی خود از اوین به قزلحصار  و شرایط ناجور زندان از دریافت غذای زندان خودداری کرده‌ و در اعتصاب بسر میبرند. اسامی این زندانیان عبارتند از : سعید ماسوری، جعفر ابراهیمی، کامیار فکور، لقمان امین‌‌پور، افشین بایمانی، سپهر امام‌‌جمعه، زرتشت احمدی‌راغب، محمد شافعی، سامان صیدی (یاسین)، حمزه سواری، احمدرضا حائری، رضا سلمان‌زاده و مسعودرضا ابراهیمی‌نژاد .
در دوازدهم شهریور این زندانیان بدون اطلاع قبلی و با دستبند و پابند از زندان اوین به زندان قزل‌حصار منتقل شدند. به گفته خانواده ها وضعیت این زندانیان در زندان قزل حصار وخیم است و آنها  بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در زندان قزل‌حصار محبوسند و نامشان به عنوان زندانی این زندان ثبت نشده و از تلفن و ملاقات محرومند. به دلیل فقدان امنیت حداقلی در این بند، زندانیان تبعیدی ناچارند جهت جلوگیری از بسته و مسدود شدن درب سلول, به صورت شبانه‌روزی، کشیک دهند.  این بند فاقد امکانات اولیه همچون آب اشامیدنی و اب گرم برای استحمام است. تبعیدشدگان از امکان هواخوری برخوردار نبوده و به صورت بیست و چهار ساعته در یک محیط بسته و بدون تهویه نگهداری می‌شوند. این بند فاقد هرگونه امکانات پخت‌وپز و فروشگاه برای خرید می‌باشد. زندانیان تبعیدی از امکان تلفن به صورت عادی محرومند  و امکانات حداقلی برای درمان و بهداشت نیز از انها دریغ شده است.
در اعتراض به این وضعیت زندانیان تبعیدی از پذیرش غذای زندان از روز اول انتقال خودداری کرده و با توجه به عدم امکان پخت‌وپز عملا در طول چند روز گذشته، خوراک این زندانیان به چای و بیسکویت محدود شده است.
یک اعتراض زندانیان سیاسی و خانواده هایشان ادامه بازداشت آنهاست. با  این تبعید کردن و تشدید فشار بر روی زندانیان خواست فوری آنها بازگشت به زندان اوین و همچنین پایان فوری پرونده‌سازی امنیتی علیه خود است.  و تاکید دارند که در صورت عدم تحقق مطالبات بحق خود، همچنان از دریافت هرگونه غذای زندان خودداری خواهند کرد.
جعفر ابراهیمی معلم زندانی یکی از این زندانیان است که از اردیبهشت ۱۴۰۱ در زندان است و به ۵ سال حبس محکوم شده است. او بدلیل بیماری گوارشی و دیابت جانش در خطر است. علاوه بر جعفر ابراهیمی عزيز قاسم زاده، محمود صديقى‌پور، انوش عادلى، مهدى فتحى، هاشم خواستار، رسول بداقی، اسماعيل عبدى، اصغر امیرزادگان، ناهید شیرپیشه، زینب همرنگ، جواد لعل محمدی  و محمود ملاکی دیگر معلمان بازداشتی هستند. یک خواست فوری معلمان در کارزار یکصد هزار امضا آزادی جعفر ابراهیمی، معلمان دربند  و تمامی زندانیان سیاسی است. کمپین برای آزادی کارگران زندانی وسیعا از این کارزار حمایت میکند. جعفر ابراهیمی باید فورا آزاد و تحت درمان قرار گیرد.  همصدا با سیزده زندانی تبعیدی به قزلحصار به تشدید فشار بر روی زندانیان سیاسی و این تبعید کردن ها باید وسیعا اعتراض کرد. باید فورا به خواست آنها پاسخ داده شود و  پرونده امنیتی آنان بسته شود. زندانی سیاسی آزاد باید گردد یک شعار مهم در گرامیداشت سالگرد انقلاب است. این شعار را در همه جا باید سر داد و بر در و دیوار نوشت. با قدرت مبارزاتمان در زندانها  را باز میکنیم.
کمپین برای آزادی کارگران زندانی
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
https://www.free-them-now.com/
۱۷ شهریور ۱۴۰۲، ۸ سپتامبر ۲۰۲۳