اخباروگزارش های کارگری9-12 آبان ماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت :تجمع همکاران اورهال ما در پالایشگاه پارسیان مهر- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ با راهپیمایی وتجمع مقابل شورای شهرکارگران شهرداری کوت عبدالله: کارد به استخوانمان رسیده است- مریم صادقی به قید وثیقه از زندان سنندج آزاد شد- برای جلوگیری از انتقال آب به یزد دوباره به خط لوله آب یزد در شرق اصفهان آسیب رساندند و حوضچه انتقال آب راتخریب کردند- ادامه اعتراضات کاربران کریپتولند نسبت به قوه قضائیه مبنی بر بازگرداندن پولشان با تجمع مقابل دادگاه انقلاب و دفتر علی القاصی مهر

- ادامه اعتراضات سهامداران بورس نسبت به ریزش سرمایه با تجمع مقابل دادگاه انقلاب

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت :

تجمع همکاران اورهال ما در پالایشگاه پارسیان مهر

صبح روز چهارشنبه ١٢ آبان همکاران اورهال ما در پالایشگاه پارسیان مهر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود بار دیگر در مقابل پالایشگاه تجمع کردند.

کارگران خواستار پرداخت حقوقها در هر ماه بطور منظم و طلبهای مزدی خود هستند.

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ با راهپیمایی وتجمع مقابل شورای شهر

کارگران شهرداری کوت عبدالله: کارد به استخوانمان رسیده است

روز چهارشنبه 12 آبان، کارگران شهرداری کوت عبدالله برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ دست به راهپیمایی وتجمع مقابل شورای این شهردراستان خوزستان زدند.

کارگران شهرداری کوت عبدالله شعارمیدادند:مسئول بی لیاقت نمی خوایم

این کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: حقوق کم و برای دریافت همین مقدار باید دست به اعتصاب و تجمع بزنیم و فقط کارد به استخوانمان رسیده است.

آنهاافزودند: 4ماه حقوق عقب افتاده و مشکلات بیمه‌ای داریم و کارفرما به بهانه‌های مختلف جمعه‌ها و روزهای تعطیل را حذف می‌کند.

این کارگران همچنین این سوال را مطرح نمودند: یکی به ما بگوید که چگونه با گرانی و بدون حقوق گذران زندگی کنیم؟

یکی از این کارگران گفت: از ماه یازده سال قبل، کمتر حقوق کامل گرفته‌ایم. شکایت ما در قوه قضاییه نیز به ثبت رسیده است و امروز به ما وعده دادند تا چند روز آینده مشکل واریز حقوق و بیمه‌ها حل می‌شود.

کارگران معترض گفتند: ما هر روز کار می‌کنیم آنهم کار سخت اما مشخص نیست چرا برای پرداخت دستمزد چهارصد کارگر زحمتکش، تا این اندازه تعلل می‌کنند.

*مریم صادقی به قید وثیقه از زندان سنندج آزاد شد

امروز چهارشنبه ۱۲ آبانماه مریم صادقی از فعالین کارگری و زنان سنندج پس از تودیع قرار وثیقه موقتاً از زندان آزاد شد.

مریم صادقی روز یکم آبانماه توسط مأموران اداره اطلاعات بازداشت شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران آزادی مریم صادقی را به وی و خانواده‌اش شادباش گفته و خواهان پایان دادن به تعقیب قضایی علیه اوست.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۲ آبان ۱۴۰۰

*برای جلوگیری از انتقال آب به یزد دوباره به خط لوله آب یزد در شرق اصفهان آسیب رساندند و حوضچه انتقال آب راتخریب کردند

سه شنبه شب(11آبان)،به خط لوله انتقال آب به یزد که از مسیر اصفهان می گذرد در شرق این استان برای اعتراض آسیب رساندند و حوضچه انتقال آب راتخریب کردند.

این اتفاق، چهارمین باری است که در دو هفته اخیر برای خط لوله آب استان می افتد.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 12 آبان،خط لوله آب شرب یزد در منطقه شرق اصفهان مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته و تخریب شد.

نیمه شب گذشته در منطقه شرق اصفهان چندین تیر برق مربوط به خط لوله و پمپاژ آب تخریب و آب انتقالی به یزد قطع شد.

این اتفاق، چهارمین باری است که در دو هفته اخیر برای خط لوله آب استان می افتد.

همچنین برخلاف همیشه که شرکت آب منطقه ای یزد، تخریب ها را گزارش می کرد، در دو تخریب آخر ، سکوت کرده و شائبه سانسور اخبار مربوط به آب به وجود آمده است.

*ادامه اعتراضات کاربران کریپتولند نسبت به قوه قضائیه مبنی بر بازگرداندن پولشان با تجمع مقابل دادگاه انقلاب و دفتر علی القاصی مهر

روز چهارشنبه 12 آبان، کاربران کریپتولند درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به قوه قضائیه مبنی بر بازگرداندن پولشان مقابل دادگاه انقلاب و دفتر علی القاصی مهرتجمع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،28اردیبهشت ماه 1400، مدیرعامل صرافی رمزارز کریپتولند به اتهام کلاهبرداری دستگیر و سایت این صرافی بسته شد. در پی بسته شدن سایت، سرمایه 70 هزار کاربر این سایت به حالت تعلیق درآمد.

بار‌ها سایت این صرافی برای ثبت نام کاربران باز شد، ولی برخی به دلیل مشکلات سایت موفق به ثبت نام نشدند. علاوه بر این گروه، تعدادی نیز ثبت نام کرده اند، اما موفق به دریافت کد پیگیری نشده اند. گروه سوم نیز در مسیر حسابرسی گیر کرده اند. گویی بعد از ماه‌ها دستگاه قضایی کشور هنوز که هنوز است، تصمیم قطعی برای بازگرداندن پول مردم ندارد.

قابل یادآوری است که،یک هفته از دستور قضایی علی القاصی مهر، دادستان تهران برای پیگیری پرونده کاربران کرپیتولند می‌گذرد، اما پس از 7روز هم خبری از اجرای این حکم نیست.

*ادامه اعتراضات سهامداران بورس نسبت به ریزش سرمایه با تجمع مقابل دادگاه انقلاب

روز چهارشنبه 12 آبان، سهامداران بورس درادامه اعتراضاتشان نسبت به ریزش سرمایه دست به تجمع مقابل دادگاه انقلاب زدند.


تجمع تعدادی از سهامداران مقابل سازمان بورس بدلیل ریزش بازارسرمایه

روز دوشنبه 10 آبان،درپی ریزش روز گذشته بازار سرمایه، تعدادی از سهامداران مقابل سازمان بورس در خیابان ملاصدرای تهران تجمع کردند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید


اخباروگزارش های کارگری 11 آبان ماه 1400

- کارگران شهرداری اهواز مانور دفع آب های سطحی را به صحنه اعتراض نسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقعش تبدیل کردند

- ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی برای دومین روز

- چرا کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریزدست به اعتصاب وتجمع زدند و تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند؟

- ابلاغ حکم قضایی به کامیار فکور

- بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم زندان آرش گنجی

- چهل وهفتمین تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت صنعتی خودرو آذربایجان (آذویکو) نسبت به عدم رسیدگی به وضعیتشان مقابل حوزه ریاست قوه قضائیه

- تجمع اعتراضی ساکنان شهرک پشت باغ پرندگان آستارا نسبت به حکم تخریب مجتمع مسکونی مقابل اداره کل راه و شهرسازی گیلان

- روزه سکوت مسئولان شهرداری واعضای شورای شهرتبریزبرای تهیه پروتز پای کارگرپاکبانی که حین کارازدست داد

- مرگ وسوختگی 3 کارگر یک نانوایی شهرستان قروه در حادثه آتش سوزی

- جان باختن کارگرکارخانه قند هفشجان پس از دوماه دست وپنجه نرم کردن بامرگ بدنبال ریزش کیسه های شکربرسرش

*کارگران شهرداری اهواز مانور دفع آب های سطحی را به صحنه اعتراض نسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقعش تبدیل کردند

روز سه شنبه 11 آبان همزمان باحضور شهرداراهواز،کارگران این کلانشهر مانور دفع آب های سطحی را به صحنه اعتراض نسبت به سطح پایین حقوق وعدم پرداخت بموقعش تبدیل کردند.

«حقوق ما کم است و کفاف نمی‌دهد، همین حقوق اندک را هم مجبوریم با اعتصاب بگیریم، برای مقابله با آب‌های سطحی آمده‌ایم ولی سیل مشکلات ما را با خود برده است" اینها برخی درد دل‌ کارگران شهرداری اهواز است که از برگزاری مانور دفع آب‌های سطحی استفاده کردند تا مطالبه‌های خود را بیان کنند.


معضل قدیمی فرسوده بودن شبکه فاضلاب در برخی شهرهای خوزستان از جمله اهواز، و گنجایش نداشتن تخلیه به ویژه هنگام بارش شدید باران، سال‌هاست که مردم را رنج می‌دهد. بیشتر خیابان‌ها و معابر اهواز شاهد پس زدگی فاضلاب و بوی نامطبوع ناشی از آن هستند و شهرداری برای آماده باش نیروها پیش از بارندگی‌ها، امروز رزمایشی را با نام "مانور دفع آب های سطحی" برگزار کرد.

تا شروع مراسم زمان باقی است و جنب و جوش زیادی در محل برپاست، کارگران که بیشتر آنها لباس مستعمل و کهنه ویژه کارگران شهرداری را به تن دارند، مشغول پوشیدن لباس و بادگیر نو بر روی آن لباس‌ها هستند تا به گفته یکی از کارگران حفظ آبرو کنند.

از بی‌سیم، حضور شهردار به نیروها اعلام و کارگران در منطقه دسته دسته به صف می شوند.

از "پرداخت نشدن حقوق" و "نداشتن لباس و تجهیزات" گرفته تا "کمبود نیرو" و "تبعیض میان کارگران در شهرداری" و "مشکلی که پیمانکاران بر آنها تحمیل کرده اند" مسایلی است که کارگران با شهردار مطرح می‌کنند.

راننده لودر است و از چهره‌اش می توان فهمید 50 سالی سن دارد. وقتی می بیند که شهردار نزدیک می شود، با انبوهی از کاغذ که می‌گفت نامه هایی است که برای تبدیل وضعیت خود به شهرداری زده، جمعیت دور شهردار را عقب می زند و خود را به شهردار می رساند.

با عبور شهردار از هر قسمت، کارگران که مراسم را خاتمه یافته می دانستند، لباس ها و بادگیرهای نو را از تن کنده و به مسوول قسمت خود تحویل می دهند. با تعدادی از آنها هم صحبت می شویم.

علیرضای جوان که عکس دختر کوچکش را از تلفن همراه نشانم می دهد، می گوید "حقوق ما کم است و کفاف نمی دهد، با این حقوق شرمنده زن و بچه مان هستیم و اگر دست به اعتصاب بزنیم هم ما را به مراجع قضایی معرفی می کنند. شما بفرمایید! گرفتن حق جرم است؟"

محمد که بادگیر سبز رنگ یک دست به تن داشت، از کمبود نیروی خدماتی گله می کرد گفت:"نیروی خدماتی کم داریم و هر کارگر باید محدوده وسیعی را برای تمیزکردن خیابان ها به عهده داشته باشد. یک اداره چند دفتردار و آبدارچی می خواهد؟ تعداد زیادی از افرادی که هم ردیف و مشابه ما هستند در کارهای اداری مشغول کار هستند."

عدنان که به گفته خودش 29 سال سابقه کار در شهرداری دارد می گوید: همه بچه ها در سیل دو سال پیش، تا پای جان حضور داشتیم. شهرمان است و دوستش داریم و برای کمک به شهروندان جان هم می دهیم ولی به خدا با این وضعیت حقوق، شرمنده زن و بچه هستیم."

یکی دیگر از کارکنان حرف های علیرضا را قطع می کند و کفش و لباس پاره خود را نشان می دهد و می‌گوید:"کارگر نیاز به لباس و تجهیزات دارد، این لباس های نو را که می بینید به تن داریم، اینها فقط برای مسوولین است تا آنها ببینند و بعد از مراسم باید تحویل دهیم."

عبدالرضا هم دست خشک و زمخت خودش را نشان می‌دهد و می‌گوید:تنها چیزی که به ما می دهند یک حقوق است و همان حقوق را هم باید با اعتصاب بگیریم؛ به بهانه‌های مختلف اضافه کاری را حذف می‌کنند. هر ماه برای دریافت حقوق باید اعتصاب کنیم و اگر اعتصاب نکنیم، انگار پیمانکار فراموش می کند که باید حقوقی هم به ما بدهد." به اینجا که می رسد، حسین که بادگیر را تحویل داده و با تکپوش، چفیه‌ای به دور صورت پیچیده، حرفش را قطع می کند و می‌گوید: اگر اعتصاب می‌کنیم برای اخلال گری نیست، کارد به استخوانمان رسیده. با این وضعیت اقتصادی که حقوق چند روز دوام ندارد، چطور بدون حقوق چند ماه زندگی کنیم و منتظر بمانیم تا پیمانکار بخواهد حق ما را پرداخت کند؟

*ادامه اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی برای دومین روز

روزیکشنبه 9 آبان برای دومین روز متوالی، کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی به اعتصابشان ادامه دادند ودراین پروژه دراستان هرمزگان تجمع کردند.

کارگران معترض برای باری دیگر اعلام کردند تا پرداخت نشدن مطالباتشان بطور کامل به اعتصابشان وتجمعاتشان ادامه خواهند داد.

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی

روزشنبه 8 آبان، کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک دراستان هرمزگان(شرکت کیسون) برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی دست به اعتصاب زدند.

این کارگران معترض اعلام کردند تا پرداخت نشدن مطالباتشان بطور کامل به اعتصابشان ادامه خواهند داد.


برپایه گزارش رسانه ای شده، این کارگران که ساخت مخازن ذخیره سازی نفت را در این منطقه بر عهده دارند، از حدود 3ماه گذشته تا کنون حقوق دریافت نکرده اند.

مجری این طرح شرکت خصوصی پتروامید آسیا است که تعهد ساخت مخازن ذخیره سازی نفت خط انتقال گوره به جاسک را به شرکت پیمانکار، یعنی کیسون واگذار کرده است.

*چرا کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریزدست به اعتصاب وتجمع زدند و تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند؟

علت اعتراض کارگران چه بود؟ سال گذشته با بازگشت مالکیت شرکت ماشین سازی تبریز به دولت، سهام و مدیریت آن به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، واگذار گردید. شنیده‌ها حاکی از آن است مدیرعامل شرکت پس از انتصاب توسط آن سازمان در آذرماه سال 99 تاکنون بدون داشتن مجوز استخدام نیرو از صاحبان سهام یا هیئت مدیره در طی 11 ماه گذشته بیش از 60 نفر را مستقیماً به شرکت ماشین سازی و بیش از 40 نفر نیز از طریق مدیریت پیمان استخدام کرده است.

گزارش یک منبع خبری محلی بتاریخ 11 آبان،پس از یک سال آرامش نسبی در گروه ماشین سازی تبریز، روزهای گذشته این کارخانه مادر تخصصی شاهد تنش‌هایی میان کارگران و مدیران شرکت بود. کارگران گروه ماشین سازی تبریز چند روز پیش در اعتراض به روند مدیریتی این کارخانه مقابل ساختمان اداری تجمع و نسبت به سوءمدیریت در کارخانه معترض بودند.

در اقدامی‌بی سابقه، کارگران شرکت، مدیرعامل و برخی معاونان، مدیران و مشاوران وی را از دفتر کار خودشان اخراج کردند. این در حالی بود که کارگران معترض گروه ماشین سازی تبریز پس از پا درمیانی مدیران میانی این کارخانه و برای حفظ روند تولید و منافع گروه ماشین سازی، پس از اعلام اعتراضات خود به داخل سالن‌‌‌های تولید بازگشته و کار خود را از سر گرفتند.

اما علت اعتراض کارگران چه بود؟ سال گذشته با بازگشت مالکیت شرکت ماشین سازی تبریز به دولت، سهام و مدیریت آن به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، واگذار گردید. شنیده‌ها حاکی از آن است مدیرعامل شرکت پس از انتصاب توسط آن سازمان در آذرماه سال 99 تاکنون بدون داشتن مجوز استخدام نیرو از صاحبان سهام یا هیئت مدیره در طی 11 ماه گذشته بیش از 60 نفر را مستقیماً به شرکت ماشین سازی و بیش از 40 نفر نیز از طریق مدیریت پیمان استخدام کرده است.

همچنین بسیاری از مدیران میانی و ارشد شرکت از بیرون شرکت به کارگیری شده‌اند. با توجه به وضعیت مالی نامساعد شرکت ماشین سازی این حجم استخدام موجب تحمیل هزینه‌های گزاف بر شرکت شده حال آنکه تغییر محسوسی در عملکرد شرکت مشاهده نمی‌شود.

نکته جالب در ماجرای اعتراض کارگران ماشین سازی تبریز، نحوه مواجهه مدیرعامل این کارخانه با موضوع بود. اصغر نورآیین، مدیرعامل گروه ماشین سازی تبریز پس از این واقعه گفت: موضوع خاصی نبود و کارگران هر از گاهی چیزی را بهانه کرده و اعتراض می‌کنند. ما به دلیل نداشتن مجوز استخدام از کارگران بازنشسته دعوت به کار مجدد کرده بودیم. که عده ای به این امر اعتراض داشتند، مورد خاصی نبود!

معمولا برخی‌ها به کار نکردن و حقوق گرفتن عادت کرده اند. و موقعی که تحت فشار قرار می‌گیرند، معترض می‌شوند و مسائل را بزرگ می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که چطور با اینکه بیان می‌کنید مجوز استخدام ندارید، اما در ماه‌‌‌های اخیر دهها نفر جدید را استخدام کرده اید، توضیح داد: باید به جای مدیرانی که بازنشسته می‌شوند، بالاخره مدیران جدیدی بیاوریم و نیروی متخصص در شرکت کم شده است و متاسفانه این طور مسائل همیشه در ماشین سازی هست.

این درحالی است که اسناد نشان می‌دهد، در طول یک سال گذشته بیش از 29 کارگر ساده و تعداد زیادی پرسنل دیگر به ماشین سازی تبریز اضافه شده‌اند!

درهمین رابطه:کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند

روز شنبه 8 آبان، کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز مقابل ساختمان اداری تجمع کردند ودرادامه تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند.

*ابلاغ حکم قضایی به کامیار فکور

طی حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برای کامیار فکور صادر شده است وی از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه و بخاطر اتهامات نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و اخلال در نظم عمومی، به ۸ ماه حبس، ۵۰ ضربه شلاق و ۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده که به مدت ۵ سال به حالت تعلیق درآمده است. این محکومیت تعلیقی را هم به صورت زیر "مراقبتی" کردند:

۱. کسب مجوز از مقام قضایی برای سفر خارج کشور

۲. شرکت در جلسات مشاوره برای کنترل هیجان و پرهیز از ناامیدی در موسسه روانشناسی ماوای قم

۳. اعلام هرگونه تغییر شغل، اقامتگاه یا جابه‌جایی به مقام قضایی

۴. خودداری از فعالیت اجتماعی و سیاسی در شبکه‌های اجتماعی

«کامیار فکور»، فعال کارگری و خواننده موسیقی اعتراضی «رپ» است.

این فعال کارگری روز ۱۷ اسفند سال جاری در تجمع کارگران، معلمان و بازنشستگان در مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی،‌ به‌ همراه چند نفر دیگر بازداشت شده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران صدور حکم حبس و اقدامات مراقبتی جایگزین آن برای کامیار فکور را شدیداً محکوم می‌نماید. کامیار هیچ جرمی مرتکب نشده است و فعالیتهای وی در راستای دفاع از حقوق انسانی خود و کارگران بوده است. حکم صادره علیه او و تمامی کارگران و فعالین جنبش‌های اعتراضی باید لغو گردد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۱ آبانماه ۱۴۰۰

*بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران در اعتراض به اجرای حکم زندان آرش گنجی

روز دهم آبان ماه حکم زندان آرش گنجی، نویسنده، مترجم و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران اجرا شد. جمهوری اسلامی او را نیز همچون صدها انسان آزاده‌ی دیگر که نخواستند در صف حافظان وضع موجود بایستند، به زندان افکند. او مانند سه عضو پیشین هیئت دبیران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن زمانی مدید با پرونده‌سازی حکومت دست و پنجه نرم کرد و سرانجام به بهانه‌ی ترجمه‌ی کتابی درباره‌ی تحولات کردستان سوریه و به اتهام واهی و بی‌اساس «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به زندان افکنده شد.

سرکوب‌گران آزادی همواره همدست یکدیگرند؛ ترجمه‌ی کتابی درباره‌ی‌ تحولات یک کشور، در کشوری دیگر عملی مجرمانه محسوب می‌شود و مترجم را راهی زندان می‌کند. اما مبارزه در راه آزادی بیان نیز مرز نمی‌شناسد؛ چنانکه صدور حکم ۱۱ سال زندان برای آرش گنجی، مانند حکم‌های صادر شده برای دیگر اعضای کانون نویسندگان ایران، واکنش‌های متعددی را در ایران و جهان برانگیخت و بسیاری را برای دفاع از آزادی بیان گرد هم آورد.

تعهد بی‌قید و شرط کانون نویسندگان ایران به «آزادی بیان بی‌هیچ حصر و استثنا»، همواره صدای کانون را به صدای سرکوب‌شدگان و ستم‌رسیدگان و مردم معترض گره زده است؛ صدای مردم به‌جان‌آمده‌ای که پاسخ هر اعتراضی را با گلوله و شکنجه و زندان گرفته‌اند. همین تعهد است که کانون را علی‌رغم قتل‌ها و بگیر و ببندها و بازداشت‌ها همواره در راه دفاع از آزادی بیان استوار نگه داشته است. اکنون نیز که چهار عضو کانون نویسندگان ایران در زندان‌اند و از آزادی مشروط سه عضو دیگر زمان زیادی نگذشته است، راه همچنان همان راه است.

به وام از آخرین حرف‌های آرش گنجی پیش از اجرای حکم زندانش می‌گوییم با «حمایت بی‌دریغ» و «همبستگی بین‌المللی نویسندگان» هیچ صدای معترضی هرگز «تنها» نمی‌ماند. از تمام نویسندگان مستقل و نهادهای بین‌المللی همسو می‌خواهیم صدای خود را در اعتراض به اجرای حکم زندان آرش گنجی و سرکوب سیستماتیک آزادی بیان بلندتر کنند، چرا که در هیچ کجای جهان «آزادی اندیشه و بیان و نشر» نباید لگدکوبِ حکومت‌ها و عاملانِ آنها شود.

آرش گنجی از بیماری قلبی رنج می‌برد و هرگونه فشار و اضطراب، بینایی‌اش را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. مسئولیت هر گزندی که به سلامت و جان او برسد بی‌تردید متوجه حکومت جمهوری اسلامی و قوه‌ی قضائیه‌ی آن است.

کانون نویسندگان ایران اجرای حکم زندان آرش گنجی را محکوم می‌کند و خواهان آزادی بی قید و شرط او، دیگر اعضای در بندِ کانون و همه‌ی زندانیان سیاسی و عقیدتی است.

کانون نویسندگان ایران

۱۱ آبان ۱۴۰۰

*چهل وهفتمین تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت صنعتی خودرو آذربایجان (آذویکو) نسبت به عدم رسیدگی به وضعیتشان مقابل حوزه ریاست قوه قضائیه

روز سه شنبه 11 آبان برای چهل وهفتمین، مالباختگان شرکت صنعتی خودرو آذربایجان (آذویکو) برای اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیتشان دست به تجمع مقابل حوزه ریاست قوه قضائیه درپایتخت زدند.


یکی از تجمع کنندگان با بیان اینکه نزدیک به 4 سال است که برای دادخواهی پشت در‌های وزارت صنعت تجمع می‌کنیم،به خبرنگاررسانه ای گفت: در این سال‌ها بار‌ها وعده‌های مختلف ازسوی مسئولان ازجمله وزیر صنعت، سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده، سازمان تعزیرات و... به ما داده شده، ولی هیچ کدام پاسخگوی ما نیستند.

وی افزود: بعد از شکایت از این شرکت، ابتدای سال شرکت آذویکو محکوم شد تا پایان خرداد 1400 ارزش خودروی ثبت نامی خریداران را به روز به مالباختگان پرداخت کند؛ اما تاکنون ریالی به ما پرداخت نشده و به همین دلیل برای دادخواهی دست به تجمع زده ایم تا شاید قوه قضائیه به این پرونده رسیدگی کند.

این مالباخته پرونده آذویکو با بیان اینکه صاحب این شرکت با وجود این کلاهبرداری در بیرون از زندان به سر می‌برد، گفت: 6 هزار نفر ثبت نامی در این پرونده سرگردانند و این در حالی است که برخی مالباختگان مصالحه کردند تا پول آن‌ها برگردد، اما نه تنها پولی به آن‌ها پرداخت نشد که هم اکنون دستشان به جایی بند نیست.

وی ادامه داد:2 هزار و700 نفر نیز دست به شکایت از این شرکت زدند که هنوز هم با وجود محکومیت شرکت و گذشت ماه‌ها از مهلت پرداخت، ریالی به آن‌ها پرداخت نشده است.

اوادامه داد: با وجود سرگردانی هزاران نفر در این پرونده و تعیین تکلیف آن باز هم چند روز پیش سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد پرونده همچنان باز است و اگر کسی شکایتی دارد مراجعه کند.

اودرخاتمه گفت: در گیر و دار این پرونده، قوه قضائیه شعبه رسیدگی را نیز تغییر داده و همچنان این پرونده با وجود 6 هزار مالباخته خاک می‌خورد. مهلت پرداخت ارزش خودرو به ما تا برج 3امسال بود که با وجود گذشت بیش از 6 ماه ریالی به ما پرداخت نشده است.

*تجمع اعتراضی ساکنان شهرک پشت باغ پرندگان آستارا نسبت به حکم تخریب مجتمع مسکونی مقابل اداره کل راه و شهرسازی گیلان

روز سه شنبه 11 آبان،حدود 60 نفر از ساکنان حاشیه نشین شهرک پشت باغ پرندگان آستارا برای اعتراض به حکم تخریب مجتمع مسکونی مقابل اداره کل راه و شهرسازی گیلان درکلانشهر رشت تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: از سال 1372در منازل مسکونی پشت باغ پرندگان در ورودی آستارا میدان لا ساکن هستند و اداره کل راه و شهرسازی گیلان قصد دارد این شهرک را تخریب کند.

آنها افزودند:وزارت جهاد کشاورزی به همراه سازمان امور اراضی قرارداد فروش زمین‌های مشاع را که کاربری زراعی دارد به صورت اقساط امضا کرده اند و ساکنان پس از پرداخت اقساط، قولنامه فروش را به آنان داده اند، اما اداره راه و شهرسازی قصد تخریب این شهرک را دارد.

*روزه سکوت مسئولان شهرداری واعضای شورای شهرتبریزبرای تهیه پروتز پای کارگرپاکبانی که حین کارازدست داد

دوم تیر ماه سال جاری صادق سفینه از کارگران تنظیف منطقه یک شهرداری تبریز حین کارتخلیه باکس زباله بر اثر بر خورد با یک دستگاه خودروی سواری به شدت آسیب دید.

پس از اعزام او به بیمارستان، پزشکان تشخیص دادند یکی از پاهای اینکارگر باید قطع گردد اما برای تهیه پروتز پا نیاز به 87 میلیون تومان بود که او قادر به پرداختش نبود و صدای هیچ یک از مسئولان شهری نیز درنیامد!

در واقع، این کارگر پاکبان یک پای خود را در راه نظافت و تمیزی شهر تبریز از دست داد پس باید اعضای شورا و شهردار تبریز برای سر پا بودن او جهت تامین معاش زندگی خود دخات کنند چون 87 میلیون تومان نیاز است تا یک پای مصنوعی پروتز برای این پاکبان زحمتکش خریداری گردد!

بخش هایی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 11 آبان

*مرگ وسوختگی 3 کارگر یک نانوایی شهرستان قروه در حادثه آتش سوزی

براثر آتش سوزی دریک نانوایی شهرستان قروه،یک کارگر55 ساله دچارسوختگی شدید شد وپس ازانتقال به بیمارستان کوثرسنندج جانش را ازدست داد.

یکی دیگرازکارگران این حادثه دچارسوختگی 70 درصدی ودربیمارستان بستری شد .

یکی از دیگر ازکارگرمصدوم این نانوایی با درصد سوختگی کم به صورت سرپایی مداوا شد.

*جان باختن کارگرکارخانه قند هفشجان پس از دوماه دست وپنجه نرم کردن بامرگ بدنبال ریزش کیسه های شکربرسرش

20 شهریورماه سال جاری، یکی از کارگران کارخانه قند هفشجان بر اثر سقوط حدود هشت کیسه شکر بر روی سرش،دچار شکستگی مهره گردن شد و بعد از گذشت نزدیک به دوماه این کارگر به‌علت شدت جراحات و ایجاد مشکل تنفسی، جان خود را از دست داد.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 11 آبان،حداکثر ارتفاع کیسه‌های شکر در انبارهای کارخانه قند باید یک متر و 80 سانتی‌متر باشد، اما به‌علت تاخیر در تخلیه انباربدلیل کوتاهی دولت و کمبود فضا ارتفاع کیسه‌ها را بالاترو این مسئله باعث ایجاد خطر برای کارگران شاغل می‌شود.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 10 آبان ماه 1400

- فراخوان تجمع کارگران خط 5 مترو تهران برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات

- تجمع اعتراضی سراسری کارکنان دستگاه قضایی کشور نسبت به سطح پایین حقوق و توخالی در آمدن وعده ابراهیم رئیسی

- ممنوع الورود شدن 8 کارگر حق طلب کارخانه روغن نباتی گلناربجای پاسخگویی به خواسته هایشان مبنی بر پایان دادن به اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی زیر سایه سکوت مصلحتی مسئولان شهرستان واستان

- دهمین روز اعتصاب کارگران معدن سرب و روی گوجهر راوردراعتراض به سطح پایین دستمزد با برپایی تجمع مقابل اداره کل کاراستان کرمان

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت :تداوم اعتصاب کارگران پتروشیمی رازی

- پایان اعتصاب دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین بدنبال وعده رسیدگی به خواستشان مبنی برافزایش حقوق

- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ با برپایی تجمع مقابل شهرداری

- ادامه بازی کارفرمای کارخانه آب معدنی داماش با معیشت کارگران وخانواده هایشان

- کانون نویسندگان ایران:حکم زندان آرش گنجی، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران اجرا شد

- تجمع تعدادی از سهامداران مقابل سازمان بورس بدلیل ریزش بازارسرمایه

- مرگ ومصدومیت 3 کارگر یک کارگاه تولید سرکه کرمان در مخزن سرکه

*فراخوان تجمع کارگران خط 5 مترو تهران برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات

زمان: سه شنبه 11 آبان ساعت 8 صبح

مکان:ایستگاه صادقیه

یادآوری: داشتن ماسک الزامی است

*تجمع اعتراضی سراسری کارکنان دستگاه قضایی کشور نسبت به سطح پایین حقوق و توخالی در آمدن وعده ابراهیم رئیسی

روزدوشنبه 10 آبان، کارکنان دادگستری کشوربرای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق و توخالی در آمدن وعده ابراهیم رئیسی مبنی بر تصویب طرح تسری فوق‌العاده سختی سازمان‌ زندان‌ها به کارکنان اداری دادگستری دست به تجمع همزمان درچندین شهرستان زدند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند:میانگین دریافتی آنها کمتر از 5 میلیون تومان در ماه است. آنها افزودند: همچنین به عدم تحقق وعده‌ ابراهیم رئیسی برای تصویب طرح تسری فوق‌العاده سختی سازمان‌ زندان‌ها به کارکنان اداری دادگستری در زمانی که مسئولیت قوه قضاییه را بر عهده داشت معترض هستند.

*ممنوع الورود شدن 8 کارگر حق طلب کارخانه روغن نباتی گلناربجای پاسخگویی به خواسته هایشان مبنی بر پایان دادن به اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی زیر سایه سکوت مصلحتی مسئولان شهرستان واستان

روز دوشنبه 10 آبان،کارگران کارخانه روغن نباتی گلناراز ممنوع الورود شدن 8 همکار حق طلبشان بجای پاسخگویی به خواسته هایشان مبنی بر پایان دادن به اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی زیر سایه سکوت مصلحتی مسئولان شهرستان واستان،خبردادند.

درهمین رابطه،تعدادی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار به خبرنگار رسانه ای گفتند: روز گذشته در دومین روز از اعتراض علارغم حضور بازرس اداره کار در محل کارخانه کارفرما برای پایان دادن به اعتراض کارگران، آنها را تهدید به اخراج کرد که در نهایت کارگران به محل کارخود بازگشتند. اما امروز صبح 10آبان متوجه شدیم کارفرما از ورود هشت نفر از همکاران به کارخانه جلوگیری کرده است.

بنا بر اعلام کارگران این کارخانه، آقایان حسین سلطانی، علیرضا سلطانی، رضا طهماسبی، علیرضا طهماسبی، اسماعیل آزادی، مهدی رضایی، حمزه شیدی و علی تهرودی هشت همکار قدیمی هستند که با 15 تا 18 سال سابقه کار اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.

یکی از کارگران با بیان اینکه انتظار داریم کارفرما همکاران اخراجی را به کارخانه بازگرداند در غیر اینصورت در روزهای آینده به اعتراضات خود ادامه می‌دهیم، اظهار داشت:اخراج این هشت نفر به پیگیری مطالبات همه کارگران مربوط است و اگر قرار بود کارفرما این تعداد همکار را به جرم رهبری سایر کارگران در اجتماعات اخیر اخراج کند باید همه کارگران را اخراج می‌کرد چراکه ما کارگران با اختیار و اراده خود در این تجمع دو روزه حاضر شده‌ایم.

او با انتقاد از مسئولان استانی و شهرستانی به ویژه در حوزه کار که هیچ حمایتی از کارگران معترض نکردند، گفت: اعتراض کارگران کارخانه گلنار در پی بی‌توجهی کارفرما به‌ عدم رعایت قانون کار، مرخصی‌های اجباری بدون حقوق، پرداخت نشدن اضافه کار و تعطیل کاری‌ها، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید و عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه کارگران انجام شد که متاسفانه در مقابل این همه بی‌قانونی هیچ عکس‌العملی از جانب مسئولان مربوطه مشاهده نکردیم.

درهمین رابطه:

+دومین روزاعتصاب و تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی گلناربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما

روز یکشنبه 9 آبان برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناردرکرمان برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما کاربه اعتصابشان ادامه دادند و دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت زدند.

تجمع کنندگان اعلام کردند: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.


یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار در تشریح اعتراض خود و همکارانش به خبرنگار رسانه ای گفت: بعد از گذشت دو روز اعتراض برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیچ مسئولی در کارخانه حاضر نمی‌شود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.

به گفته وی؛ مسئولیت کارخانه روغن گلنار کرمان را چندین سال است بخش خصوصی برعهده دارد. مسائل و مشکلاتی سبب ایجاد اختلاف میان مدیران شرکت و کارگران شده، شماری از موارد اختلاف کارگران و کارفرما، تعطیلات اجباری بدون حقوق، کسر مرخصی، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه، شبکاری‌های دو هفته‌ای مداوم و بی‌توجهی به مشکلات کارگران و از مهم‌تر تهدید کارگران در صورت اعتراض به اخراج است.

او با بیان اینکه کارگران این کارخانه ساعت کاری مشخصی ندارند و در برخی موارد و به خواست کارفرما شیفت شبکاری یا روزکاری 12ساعته مداوم انجام می‌دهند، افزود: مطالبات دیگری از کارفرما در ارتباط با سنوات، اضافه کاری‌ها و پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی داریم که به دلیل بی‌توجهی کارفرما، وصول این مطالبات چندین ماه است دچار مشکلات شده.

یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: دو روز است که دست از کار کشیده‌ایم و خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. مسئولان شرکت حاضر به مذاکره و شنیدن خواسته‌های ما نیستند. آن‌ها یکبار به جمع کارگران آمدند و برای متفرق کردن کارگران تهدید به اخراج کردند. ما برای جلوگیری از هرگونه درگیری از نهاد قضایی و انتظامی انتظار داریم با بررسی همه اسناد مورد ادعای کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار، به موضوع ورد پیدا کنند.

آن‌ها درباره پیگیری موضوع از سوی اداره کار استان کرمان گفتند: صبح امروز بازرس اداره کل کار استان در محل کارخانه حاضر شد و با تشکیل جلسه تمامی موارد را بررسی و گزارشی مکتوب تهیه کرد. اما ما کارگران از نتیجه این جلسه باخبر نیستم.

این کارگر گفت: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.

++تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی گلنازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز شنبه 8 آبان،جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع دراین واحدتولیدی دراستان کرمان زدند.


کارگران تجمع کننده به خبرنگاررسانه ای گفتند:کارفرما هر ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه (به مدت یک تا دو هفته)، حدود ۳۰۰کارگر این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری می‌فرستد. مهر ماه گذشته نیز این تعطیلات برای حدودا دو هفته طول کشید.

این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند، درباره سایر مشکلات خود افزودند: قرارداد کاری همه کارگران به صورت یک ماهه است اما کارفرما به ازای روز‌های کارکرد به کارگران حقوق پرداخت می‌کند. به عنوان نمونه ماه پیش به ازای دو هفته کار به حساب هر یک از کارگران حدودا سه میلیون تومان واریز شده است. این در حالیست که کارگران طبق قرار داد منعقده هر روز آماده کار و حضور در کارخانه هستند و این کارفرماست که کارگران را به مرخصی‌های اجباری می‌فرستد.

آنها ادامه دادند:بخش دیگری از مشکلات ما کسر حق مرخصی‌ است. کارفرما در ایامی که کارگران به اجبار خود در محل کار خود حاضر نمی‌شوند، از روزهای مرخصی آنها کسر می‌کند بطوریکه کارگرانی که به ناچار به هر دلیلی درخواست مرخصی می‌دهند برای آنها غیبت رد می‌شود.

کارگران معترض گفتند: کارفرما مدعی است مواد اولیه برای ادامه روند تولید ندارد این درحالی‌ست که کارخانه از لحاظ تامین مواد اولیه تولید مشکلی ندارد و از سهمیه دولتی روغن و سایر حمایتهای دولتی نیز برخوردار است.

به گفته یکی ازکارگران، این واحد بعد از چند سال تعطیلی، سال گذشته با حمایت مسئولان استان کرمان به سرمایه‌گذاری بخش خصوص واگذار شده است.

به گفته وی؛ در کارخانه روغن نباتی زمانی بیش از 1400 نیروی کارگری دائم و قرارداد موقت کار می‌کردند اما بعد از تغییر مدیریت، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز و به تدریج از تعداد کارگران کاسته شد.

این کارگر گفت: بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است. مدیریت کارخانه برای رونق تولید از خود اشتیاقی نشان نمی‌دهد و هر چند وقت یکبار، تولید روغن را متوقف می‌کند.

او گفت: رعایت نکردن قانون کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه و بی‌توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که توسط کارگران به آن اعتراض دارند.

*دهمین روز اعتصاب کارگران معدن سرب و روی گوجهر راوردراعتراض به سطح پایین دستمزد با برپایی تجمع مقابل اداره کل کاراستان کرمان

روز دوشنبه 10 آبان،کارگران معدن سرب و روی گوجهر راورهمزمان با دهمین روز اعتصابشان دراعتراض به سطح پایین دستمزد دست به تجمع مقابل اداره کل کاراستان کرمان زدند.

تعدادی از تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: برای بیان مطالبه و درخواستشان مبنی بر ضرورت افزایش دستمزد چندروزی است که در شهرستان تجمع کرده‌اند و امروز نیز که تجمع آنان وارد روز دهم خود شده است در مقابل اداره کل کار، تعاون و امور اجتماعی استان حاضر شده اند.

یکی از کارگران این معدن سرب و روی نیز گفت: اعتراض ما هم همزمان با کارگران معادن زغال سنگ شروع شد؛ پس از چندروز اعتراض اعلام شد که دستمزدمان 30 درصد افزایش می یابد و ما هم به سر کارمان بازگشتیم اما بعد گفته شد که تنها کارگران معادن زغال سنگ مشمول افزایش 30 درصدی دستمزد می شوند و شامل ما نمی شود.

وی افزود: عده ای از کارگران معدن ما که به علت اعتراض در محل معدن حاضر نشدند، وقتی دوباره به سر کار بازگشتند با کاهش حقوق مواجه شدند و به تعداد روزهایی که سر کار نرفتند، از حقوقشان کسر شده بود؛ این کار حتی این شائبه را نیز ایجاد کرده که کارگران معترض تنبیه شده اند.

این کارگر بخش معدن سرب و روی افزود: کار ما نیز سخت است اما دستمزدمان همتراز معادن اطراف نیست و در حق ما کوتاهی می شود.

وی برخی مشکلات خود و سایر کارگران را شامل نداشتن امنیت شغلی، نبود زیرساخت مناسب متناسب با معدن، اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل، اضافه نشدن 30درصد حقوق طبق حقوق معادن زغال سنگ، حل نشدن مشکل قرارداد 89 روزه آزمایشی، صدور فیش حقوقی ماهیانه، پرداخت نکردن حق تونل و سختی کار و نبودن امکانات رفاهی همانند آب سرد کن، آب شیرین کن و ... برشمرد.

درهمین رابطه:ازسرگیری اعتصاب کارگران معدن سرب و روی گوجهر راور برای اعتراض به وعده توخالی مبنی برافزایش 30 درصدی حقوق واجرای طرح طبقه بندی مشاغل وکاهش 2روز حقوق بدلیل اعتصاب

طی چند روز گذشته،کارگران معدن سرب و روی گوجهر راور دراستان کرمان برای اعتراض به وعده توخالی مبنی برافزایش 30 درصدی حقوق واجرای طرح طبقه بندی مشاغل وکاهش 2روز حقوق بدلیل اعتصاب،اعتصابشان را ازسر گرفتند.

به گزارش 5 آبان یک منبع خبری محلی،هفته اول مهرماه همزمان با اعتصاب کارگران معادن خصوصی زغال‌سنگ در دوراهی دشتخاک، کارگران معدن سرب و روی گوجهر راور نیز دست به تجمع اعتراضی زدند.

اکثر خواسته‌های کارگری هر دو معدن یکی بود. مواردی از جمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش حقوق و دستمزد و تبدیل قرارداد موقت به دایم.

این کارگران اما با این وعده که هر تصمیمی برای معادن خصوصی زغال‌سنگ گرفته شد به آن‌ها هم داده می‌شود، به اعتراض خود پایان دادند.

اعتراض کارگران معادن خصوصی با وعده افزایش 30درصدی حقوق و مزایا از طرف مدیرکل کار استان به پایان رسید و کارگران معدن سرب و روی گوجهر نیز در انتظار این افزایش بودند.

این کارگران اما بعد از پایان مهرماه و واریز حقوق با موضوعی عجیب مواجه شدند. نه تنها چیزی به حقوق آن‌ها اضافه نشده بود، بلکه به دلیل 2 روز اعتصاب مبلغی هم از حقوق آن‌ها کاسته شد. پیگیری کارگران در خصوص این کاهش نیز پاسخ «تنبیه» را از طرف معدن به دنبال داشت.

بعد از این اتفاقات کارگران در روزهای گذشته بار دیگر اعتصاب کردند و خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود شدند.

در پی این اعتراضات کمیسیون کارگری شهرستان راور سه شنبه چهارم آبان در فرمانداری این شهرستان برگزار و تصمیماتی در خصوص کارگران گرفته شد.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت :تداوم اعتصاب کارگران پتروشیمی رازی

روز دوشنبه دهم آبانماه همکاران ما در پتروشیمی رازی برای چندمین روز متوالی در اعتراض به خلف وعده ها ی داده شده از سوی مدیران دست به اعتصاب زدند. این کارگران بر روی خواستهای فوری ای چون تخصیص پاداش و مزایای رفاهی متناسب با منطقه، افزایش کیفیت وعده های غذایی، بروزرسانی طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی تاکید دارند. افزایش حقوقها مطابق ارقام اعلام شده خود کارگران و پرداخت بموقع آن و تسویه حساب طلب کارگران در هرکجا که پرداخت دستمزدها به تعویق افتاده است و در همین راستا اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بهبود سطح دستمزدها، ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی ، بهبود وضعیت خوابگاهها و غذا در سطح قابل قبول، ایمنی محیط کار و پایان دادن به فضای امنیتی محیط های کاری از جمله مطالبات اعلام شده کارگران نفت در مراکز مختلف نفتی است. کوتاه شدن دست پیمانکاران خواست سراسری کارگران در نفت است.

*پایان اعتصاب دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین بدنبال وعده رسیدگی به خواستشان مبنی برافزایش حقوق

دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین که از روز شنبه 8 آبان برای اعتراض به سطح پایین دست به اعتصاب زده بودند،روز دوشنبه 10 آبان بدنبال وعده رسیدگی به خواستشان مبنی برافزایش حقوق برسرکارشان برگشتند.

یکی ازاین دانشجویان معترض درباره آخرین وضعیت اعتصاب و تجمع اعتراضی و رسیدگی به مطالباتشان به خبرنگاررسانه ای گفت: این اعتصاب جمعی از دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین 8 آبان ماه در اعتراض به مسائل صنفی صورت گرفت و به‌دنبال آن تنها برخی از اقدامات درمانی الکتیو متوقف شده بود و خدمات‌رسانی در بخش اورژانس همانند گذشته ادامه داشت.

وی ادامه داد: با هماهنگی‌های انجام شده با علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، علیرضا منافی رئیس بیمارستان امام حسین و مسئولان وزارت بهداشت، مقرر شد در آینده نزدیک مساعدت‌های لازم برای بهبود اوضاع معیشتی دستیاران صورت گیرد.

او اضافه کرد: باتوجه به قول مساعدت مسئولان، اعتصاب دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین متوقف شد. بر این اساس تمامی خدمات درمانی الکتیو مثل روال سابق به فعالیت درمانی خود ادامه خواهند داد.

خاطرنشان میشود که ،دراعتصاب اخیر دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین، تنها خدمات درمانی الکتیو از جمله حضور در درمانگاه‌های الکتیو، اعمال جراحی الکتیو، اقدامات پاراکلینیک الکتیو و ویزیت بیماران الکتیو متوقف شده بود.

درهمین رابطه:اعتصاب و تجمع دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین برای اعتراض نسبت به سطح پایین حقوق در سالن آمفی تئاتر

روز شنبه 8 آبان، دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین برای اعتراض به سطح پایین حقوق دربخش هایی ازاین واحد درمانی درتهران دست از کارکشیدند و در سالن آمفی تئاترش تجمع کردند.

تصمیم برگزاری تجمع امروز از سوی اکثریت دستیاران این مرکز گرفته شده است تا شاید صدای اعتراضشان به گوش مسئولان وزارت بهداشت برسد.

یکی از دانشجویان رزیدنت‌های بیمارستان امام حسین درباره دامنه اعتصاب به خبرنگاررسانه ای گفت: اقدامات خدمات درمانی الکتیو از جمله حضور در درمانگاه‌های الکتیو، اعمال جراحی الکتیو، اقدامات پاراکلینیک الکتیو و ویزیت بیماران الکتیو متوقف شده است.

قابل یادآوری است که روز گذشته نامه‌ای در این زمینه از سوی دستیاران خطاب به معاونان آموزشی، فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، رئیس، معاون آموزشی و رئیس حراست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی همچنین ورئیس حراست بیمارستان امام حسین منتشر شده بود.

دانشجویان در این نامه خواهان حداقل 2 برابر شدن کمک هزینه ماهانه دستیاران از ابتدای سال 1400و واریز فوری مابه‌التفاوت 6 ماه اول، افزایش کارانه حق‌حرفه‌ای به 4 درصد، پوشش بیمه مسئولیت دستیاران و پرداخت حق کمک جراح شدند.

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری کوت عبدالله نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ با برپایی تجمع مقابل شهرداری

روز یکشنبه 9 آبان، کارگران شهرداری کوت عبدالله درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وحق بیمه و وعده های پوچ برای باری دیگر دست به تجمع مقابل این شهرداری دراستان خوزستان زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 10 آبان،شهردار کوت عبدالله در روزهای اخیر تغییر کرده است و شهردار جدید به کارگران وعده داده تا پنج شنبه همین هفته، یک برج دستمزد معوق به حساب کارگران پرداخت می‌شود.

یکی دیگر از مشکلات کارگران، عدم واریز کامل حق بیمه‌ها به حساب تامین اجتماعی است؛ گویا شهرداری قبلی و پیمانکار به بهانه اعتراضات کارگران، حق بیمه برخی ماه‌ها از جمله تیرماه را فقط ده روز رد کرده‌اند؛ حالا شهردار جدید قول داده مشکلات بیمه کارگران حل می‌شود و باقیمانده حق بیمه‌ها به حساب تامین اجتماعی واریز خواهد شد.

کارگران شهرداری کوت عبدالله با همه نهادهای مسئول و مقامات در سطح استان و کشور در ارتباط با وضعیت بد شغلی خود مذاکره کرده‌اند؛ اما تا امروز چهارماه دستمزد معوق آن‌ها پرداخت نشده است؛ حدود چهارصد کارگر این شهرداری در انتظار اقدامات شهردار جدید هستند و انتظار دارند وضعیت به شیوه‌ی پایدار تغییر کند.

*ادامه بازی کارفرمای کارخانه آب معدنی داماش با معیشت کارگران وخانواده هایشان

طی روز‌های گذشته تعداد دیگری از کارگران باقی‌مانده کارخانه آب معدنی داماش به بهانه افزیش هزینه‌های تولید از کار بیکار شدند و تنها حدود 30کارگر در کارخانه باقی‌ مانده‌اند.

روز دوشنبه 10 آبان،کارگران این واحدتولیدی دراستان گیلان به خبرنگاررسانه ای گفتند: این واحد تولیدی حدود 46 کارگر شاغل دارد که ابتدای آبان ماه جاری پنج کارگر با اتمام قرارداد شغل خود را از دست داده‌اند. پیش از این (حدود 40 روز پیش) دستکم شش نفر از کارگران کارخانه با فشار مسئولان برای کاهش هزینه‌های کارخانه بیکار شدند.

به گفته کارگران؛ کارفرما اعلام کرده است با آغاز فصل سرما تقاضا برای خرید آب معدنی کاهش پیدا کرده است. در عین حال در یک ماه گذشته قیمت مواد اولیه تولید بطری از سوی تولیدکنندگان مواد پتروشیمی 37 درصد افزایش قیمت داشته بنابراین ناچار شده چون فعالیت کارخانه محدود شده و کاری برای کارگرانِ باقی‌مانده در کارخانه وجود ندارد، تعداد دیگری را تعدیل کند.

آن‌ها با یادآوری اینکه هنوز نزدیک به 30 کارگر با احتساب کارکنان دفتر مرکزی در این واحد مشغول کارند، افزودند: این اخراج‌ها در حالی در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته که کارفرمای طبق توافق نامه‌ای که با هلدینگ بانک ملی (مالک سابق) کرده بود متعهدبه حفط امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوق کارگران شده بود.

یکی از کارگران اخراجی در ارتباط با خبر بیکاری خود و تعداد دیگری از همکارانش گفت: طی این مدت حدود شش تا هفت ماهه که کارخانه از هلدینگ بانک ملی به بخش خصوصی واگذار شده، ما کارگران انتظار حمایت از سوی مسئولان را داشتیم تا با همکاری و نظارت بتوانند مشکلات پیش آمده در کارخانه را مرتفع کند. در این بین مشکل کارخانه نه تنها با حضور بخش خصوصی حل نشد بلکه سوءمدیریت به حدی رسیده که کارفرما هر وقت دچار مشکل در تولید و فروش محصولات کارخانه می‌شود بجای چاره‌اندیشی و رفع مشکل از راه قانونی، اقدام به تعدیل نیروی کار به عنوان سرمایه اصلی کارخانه می‌کند.

او با بیان اینکه امکان افزایش تعداد کارگران بیکار شده وجود دارد، در ادامه گفت: هنوز کارگرانی که اخیرا بیکار شده‌اند تسویه حساب نشده و مطالبات مزدی و سنواتی خود را دریافت نکرده‌اند.

وی با بیان اینکه همه کارگران خواهان بازگشت به کار همکاران خود هستند، در خاتمه افزود: از مسئولان درخواست داریم درخصوص رفع مشکلات این واحد تولیدی و بازگشت به کار کارگرانی که اکنون در وضعیت بد معیشتی قرار دارند، همکاری ویژه داشته باشند.

*کانون نویسندگان ایران:حکم زندان آرش گنجی، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران اجرا شد

امروز دهم آبان ماه آرش گنجی، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. گنجی در تاریخ ۲۵ مهر ماه از طریق وکلایش، ناصر زرافشان و راضیه زیدی، از احضار خود به شعبه‌ی یک اجرای احکام مطلع شد. او صبح امروز در دایره اجرای احکام حضور یافت و در نهایت حوالی ساعت دوازده ظهر به زندان اوین منتقل شد.

در بدرقه‌ی آرش گنجی جمعی از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران و اعضای کانون در کنار خانواده، وکلا و دوستان آرش حضور داشتند‌. این جمع که از ساعت نه و نیم صبح مقابل زندان اوین گرد آمده بودند، او را تا دقایق آخر و تا آستانه‌ی زندان همراهی کردند.

آرش گنجی در سال ۱۳۹۹ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی مقیسه و سپس قاضی عموزاد محاکمه و دو روز پس از آخرین جلسه‌ی دادگاه به ۱۱ سال زندان محکوم شد. او در حکمی که دی ماه ۱۳۹۹ به وکلای او ابلاغ شد، به اتهام‌ «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» به ۵ سال و جمعاً به ۱۱ سال زندان محکوم شد. مصداق این اتهام‌ها "ترجمه"ی کتابی درباره‌ی تحولات کردستان سوریه (کلید کوچک دروازه‌ای بزرگ: انقلاب روژاوا) بود. در بهمن ماه دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را عینا تأیید کرد.

با اجرای حکم آرش گنجی، اکنون چهار عضو کانون نویسندگان ایران در زندان محبوس‌اند. رضا خندان (مهابادی) و بکتاش آبتین هنگام اجرای حکم زندان و کیوان باژن هنگام به جریان افتادن پرونده، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران بودند. اجرای حکم خندان، آبتین، باژن و گنجی تا کنون واکنش‌های داخلی و بین‌المللی زیادی را در پی داشته است.

درهمین رابطه:آرش گنجی دقایقی پیش از اجرای حکم زندان آرش گنجی، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران:

«رفقای عزیزم

در این آستانه‌ی رفتن نمی‌دانم دچار تراژدی شده‌ام یا طنز.

صبح زود اطلاع یافتم که امروز یکم نوامبر است؛ روز جهانی کوبانی، روز شکست قطعی داعش.

دچار طنز هستم زیرا در سالگرد آن پیروزی بزرگ راهی زندان می‌شوم و تراژدی، زیرا با شوقی پایان‌ناپذیر در قلب کوچکم باید دوران حبس خود را آغاز کنم. یقین داشته باشید که دلم امروز قرص‌تر از همیشه است و جشن خودم را در دلم بر پا خواهم کرد.

سپاسگزار همگی رفقا، به ویژه رفقای عزیزتر از جانم در کانون نویسندگان ایران هستم که به بدرقه‌ام آمده‌اند. حمایت بی‌دریغ رفقای کانونی در تمام این مدت و همبستگی بین‌المللی نویسندگان باعث دلگرمی من و خانواده‌ام می‌شد و یادآور می‌شد که هرگز تنها نیستم.

قدردان این حضورتان هستم.

زنده‌ باد کانون‌ نویسندگان ایران!

تمام میخک‌های جهان تقدیم به شما.»

*تجمع تعدادی از سهامداران مقابل سازمان بورس بدلیل ریزش بازارسرمایه

روز دوشنبه 10 آبان،درپی ریزش روز گذشته بازار سرمایه، تعدادی از سهامداران مقابل سازمان بورس در خیابان ملاصدرای تهران تجمع کردند.

*مرگ ومصدومیت 3 کارگر یک کارگاه تولید سرکه کرمان در مخزن سرکه

روز یکشنبه 9 آبان،یک کارگر حین کار لایروبی و تمیزکاری داخل مخزن دریک یک کارگاه تولید سرکه کرمان دچارحادثه شد وجان خودراازدست داد ودوهمکاردیگرش مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 


سندیکا اخباروگزارش های کارگری 9 آبان ماه 1400

- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع اعتراضی سراسری کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به عدم همسان سازی حقوق

2- تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ایران

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

1- اعتصاب همکاران ما در پتروشیمی بیستون کرماشاه

2- دومین روز تجمع همکاران ما در مجتمع پتروشیمی آبادان

3- اگر شورای سازماندهی نبود!!!

- تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی خطوط 1، 2 و4 مترو تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

- ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی2 راهبر حق طلب اخراجی شرکت بهره‌برداری متروتهران

- کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند

- دومین روزاعتصاب و تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی گلناربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما

- اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین دراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق

- مرگ ومصدومیت 2 کارگر سیمبان درشهرستان نظرآباد براثر برق گرفتگی

- مرگ ومصدومیت 5 کارگر فصلی در بوکان براثر تصادف

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع اعتراضی سراسری کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به عدم همسان سازی حقوق

روز یکشنبه 9آبان ، کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق برای باری دیگر درشهرهای اهواز،تبریز،تهران،رشت ،کرمانشاه ،مشهد و....دست به تجمع مقابل ادارات تامین اجتماعی زدند.


+گزارش رسانه ای شده:تجمع بازنشستگان کارگری در برخی استان‌ها/ حقوق بالاتر از خط فقر حق مسلم ماست

بازنشستگان کارگری در برخی استان‌ها با حضور مقابل سازمان تامین اجتماعی به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.

امروز (نهم آبان) جمعی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی با حضور مقابل ادارات تامین اجتماعی به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.

بازنشستگان خواستار مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان، خدمات رفاهی و وام مناسب و تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند و از مسئولان جدید سازمان درخواست کردند به خواسته‌های بازنشستگان بیشتر از قبل توجه کنند.

براساس اخبار دریافتی، این تجمع در اهواز، رشت، مشهد و برخی شهرهای دیگر برگزار شده است.

2- تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ایران

روز یکشنبه ۹ آبانماه جمعی از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در محوطه ساختمان معاونت مالی مخابرات ایران تجمع اعتراضی برپا کردند.

بازنشستگان مخابرات ایران خواهان تحقق مطالبات خود هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۹ آبان ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

1- اعتصاب همکاران ما در پتروشیمی بیستون کرماشاه


روز ٨ آبان همکاران قراردادی ما در اتاق کنترل، سایت و کارگران واحد تعمیرات پتروشیمی بیستون کرمانشاه در اعتراض به خلف وعده و عدم پاسخگویی به مطالباتشان دست به اعتصاب زدند و در محوطهٔ شرکت تجمع کردند. بدنبال اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای نفت پیمانکاران با عقب نشینی در مقابل خواستهای ما وعده هایی دادند و بسیاری از شرکت ها شروع به کار کردند. اما نکته اینجاست که هر جا که وعده ها عملی نمیشود همکاران ما دوباره دست به اعتصاب زده و پیگیر خواستهایشان میشوند. بدین ترتیب اوضاع همانند سال گذشته نیست که پیمانکاران وعده دهند و بعد از بازگشت به کار همه چیز به وضع قبل برگردد. ما کارگران مطالبه گریم و از مطالباتمان کوتاه نمی آییم. افزایش دستمزدها مطابق ارقام اعلام شده خودمان و پرداخت بموقع آن و تسویه حساب طلبهای کارگران در هر کجا که پرداخت نشده است، ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی، بهبود قابل قبول وضع کمپ ها و غذا از جمله مطالبات فوری ماست. ما خواستار کوتاه شدن دست پیمانکاران هستیم.

2- دومین روز تجمع همکاران ما در مجتمع پتروشیمی آبادان

امروز یکشنبه ٩ آبان جمعی از همکاران ما در پتروشیمی آبادان برای دومین روز در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان و خلف وعده ها در محوطه شرکت تجمع کردند. افزایش دستمزدها و اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل، داشتن امنیت شغلی و بازگشت به کار ۴ نفر از همکاران اخراجی از جمله مطالبات کارگران است.

3- اگر شورای سازماندهی نبود!!!

بیشتر از ۴ ماه از اعتصابِ ما کارگرانِ پروژه ایی میگذرد، فارغ از دستاوردها و نتایج این اعتصاب

به این موضوع فکر میکردم که اگر شورای سازماندهی وجود نداشت چه می شد.

اگر شورا نبود امسال هم مانند پارسال همچنان کارگران را با وعده های دروغین، سرگردان و حیران و بدون هیچ نگرانی ای از سر بلند کردن دوباره نیروی عظیم کارگران ، کارفرما ها مطالبات کارگران را نادیده می‌گرفتند.

اما می‌بینیم که امسال بواسطه ی وجود شورای سازمانده و نقش دخالتگر آن در لحظات مبارزات ما، کارفرماها به دست و پا افتاده و هرچه در چنته داشتند به کمک نیروهای امنیتی در اتحاد با یکدیگر سعی در پایان دادن به این اعتصاب شدند اما جواب نگرفتند و ناگزیر به عقب نشینی هایی شدند.

اگر شورا نبود گروه های معلوم الحال فردی را به عنوان نماینده کارگران اعتصابی از صندوق در می آوردند و بالای سرِ ما کارگران قرار می دادند و زد و بندهایشان را میکردند و ما دیگر شاهد این حجم از برگزاریِ مجمع های عمومی در شهرهای مختلف و حضور میدانی خودِ کارگران اعتصابی نبودیم.

اگر شورا نبود صدای اعتراضمان در آن سطحی که پارسال بود، می ماند و نمی توانستیم خیلِ عظیمی از حامیان طبقه ی کارگر و نهادهای همبستگیِ کارگران را از سرتاسر جهان با خود همراه کنیم.

اگر شورایمان را درست نمی کردیم همانطور که روزهای اول اعتصاب به کارگران فراخوانِ برگشت به شهرها را می‌دادند و می‌خواستند تا کارگران را از محیط اعتصاب دور کنند تا مطالباتمان را نتوانیم در سطح بالاتر به کارفرماها تحمیل کنیم، امسال هم خیلی زود سر و ته قضیه را هم می آوردند. اما با تشکیل این شورا توانستیم بخش رادیکالتری از کارگران را حول شورا و با بیانیه های به موقع، کارگران را در بیشتر کمپ ها نگه داریم تا لحظه به لحظه از وضعیت اعتصاب و عملکرد کارفرماها باخبر باشیم و پیگیر اعتراضمان در سطح سراسری باشیم.

اگر ما کارگران این شورا را ایجاد نمی‌کردیم ، خبری از اعتراض به عدم واکسیناسیون کارگران در مراکز نفتی نبود. ولی شورای بیانیه داد و با همکاران کارگرمان در هفت تپه بدلیل جان باختن کارگری بخاطر ابتلا به کرونا اعلام همبستگی کرد و بر خواست واکسیناسیون همه کارگران کوبید و دیدم این کار در محیط های نفت آغاز شد و موفق شدیم.

همچنین در پرتو هدایت روشن بینانه شورای سازماندهی ما توانستیم با هماهنگی و موقعیت سنجیِ مناسبی که داشتیم تحصن های موفقی را در محل کار ایجاد کنیم و با بیانیه های خود، گفتمان ایجاد مجامع عمومی به عنوان محل تصمیم گیری خود و انتخاب نمایندگان واقعی در این مجمع و رفتن به سوی قراردادهای جمعی را به یکی از مطالبات خود تبدیل کنیم کنیم و در این راه هم موفقیت های خوبی داشتیم.

اگر شورا نبود ما کارگران را بدون قراردادهای کتبی و با نیرنگ و فریب به محل کار بازمیگرداندند. بین ما کارگران تفرقه ایجاد میکردند، همانطور که در بیانیه ها و گفته های گروه‌های پایپینگی این امرِ تفرقه افکنانه سازماندهی شده پیش می رفت که در این عرصه هم ما بر آن فایق آمدیم.

اگر شورا نبود نمی‌توانستیم مطالبات خود را به دیگر بخش های جامعه گره بزنیم و صف متحدی از اعتراض برای خواستهای سراسری کارگری را به نمایش بگذاریم.

اگر شورا نبود بخش های تخصصی و غیر تخصصی را که کارفرماها دندان تیز کرده بودند تا از هم جدا کنند را نمی‌توانستیم متحد نگه داریم و یکی ز هوشمندانه ترین کارِهای شورا تاکید بر این نکته بود که مزد هیچ کارگری نباید از 12 میلیون کمتر باشد و با این مطالبه همه بخش های کارگران در نفت را نمایندگی کرد.

و بالاخره اینکه اگر شورا نبود دو مطالبه کوتاه شدن دست پیمانکاران ولغو قوانین ویژه مناطق اقتصادی چنین به جلو نمی آمد و امروز می بینیم مطالبه برچیده شدن پیمانکاران به اعتراض کف خیابان همکاران ما تبدیل شده است. من امروز خود را عضوی از این شورا میدانم و همه همکاران خود را به فعالیت متمرکز با شورای سازماندهی فرامیخوانم . با این کار هم صف مبارزه خود را مستحکم تر کرده و هم جواب محکمتری به برخی ناباوران خرد میدهیم.

محمود، عسلویه

*تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی خطوط 1، 2 و4 مترو تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

روز یکشنبه 9 ابان،کارگران بخش خدمات خط 2 مترو تهران برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع در ایستگاه مترو صادقیه پایتخت زدند.

هفته گذشته هم کارگران خط 4 در شرکت بهره‌برداری مترو تجمع کردند.

در خط 1 متروی تهران هم اعتراضاتی برپا شده است.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:دستمزدهای آن‌ها طبق روال معمول با تاخیر پرداخت می‌شود و هنوز دستمزدهای 3 ماه اخیر را دریافت نکرده‌اند.

آن‌ها افزودند: از سال 98 حدود 2 ماه معوقات بیمه‌ای دارند و بابت سال‌های 98 و 99 «سنوات» طلبکار هستند.

آنها ادامه دادند:بابت «تعطیل کاری» از پیمانکار خود طلبکار هستند.

آن‌ها درخاتمه گفتند:پیمانکار وعده داده که تا فردا (10آبان) دستمزدهای مربوط به 3 ماه اخیر را بپردازد.

*ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی2 راهبر حق طلب اخراجی شرکت بهره‌برداری متروتهران

بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی2 راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری متروتهران که قراردادهایشان از خرداد ماه سال جاری تمدید نشده کماکان ادامه دارد.

دو راهبر متروی تهران به نام‌های مهدی مفیدی و حمید باقری که در خطوط 1 و 4 شاغل بودند، به دلیل تمدید نشدن قراردادهایشان از خرداد ماه سال جاری، موفق به بازگشت به محل کار خود نشده‌اند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 9 آبان،در ادبیات روابط کار که در قلمروی «قانون کار» شکل می‌گیرد، تمدید نشدن قراردادهای کارگران را «اخراج» یا «تعدیل نیرو» نامگذاری نمی‌کنند و کارفرمایان صرفا از آن با عنوان «تمدید نشدن قرارداد» یاد می‌کنند.

با این حال از 31 خرداد ماه که شرکت مترو عنوان کرد تاریخ پایان قراردادهای این راهبران است، تا امروز، بازگشت به کار آن‌ها محقق نشده است.

درهمین رابطه:اخراج 2 راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری متروتهران

2 راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری مترو تهران (خطوط 1 و4 متروتهران)اخراج شدند.

روز دوشنبه 7 تیر،همکاران این دوراهبرحق طلب متروتهران به خبرنگاررسانه ای گفتند:این راهبران تا پایان شهریور ماه با شرکت بهره‌برداری مترو قرارداد دارند اما به دلیل شرکت در تجمعات اخیر، کار خود را از دست دادند.

تمامی راهبران طرف قرارداد با شرکت بهره‌برداری مترو تا پایان شهرویر ماه قرارداد دارند و با توجه به در پیش بودن اتمام قراردادهای خود و شرکت کردن در تجمعات، نگران امنیت شغلی خود هستند.

*کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند

روز شنبه 8 آبان، کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز مقابل ساختمان اداری تجمع کردند ودرادامه تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند.

*دومین روزاعتصاب و تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی گلناربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما

روز یکشنبه 9 آبان برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناردرکرمان برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما کاربه اعتصابشان ادامه دادند و دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت زدند.

تجمع کنندگان اعلام کردند: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.


یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار در تشریح اعتراض خود و همکارانش به خبرنگار رسانه ای گفت: بعد از گذشت دو روز اعتراض برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیچ مسئولی در کارخانه حاضر نمی‌شود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.

به گفته وی؛ مسئولیت کارخانه روغن گلنار کرمان را چندین سال است بخش خصوصی برعهده دارد. مسائل و مشکلاتی سبب ایجاد اختلاف میان مدیران شرکت و کارگران شده، شماری از موارد اختلاف کارگران و کارفرما، تعطیلات اجباری بدون حقوق، کسر مرخصی، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه، شبکاری‌های دو هفته‌ای مداوم و بی‌توجهی به مشکلات کارگران و از مهم‌تر تهدید کارگران در صورت اعتراض به اخراج است.

او با بیان اینکه کارگران این کارخانه ساعت کاری مشخصی ندارند و در برخی موارد و به خواست کارفرما شیفت شبکاری یا روزکاری 12ساعته مداوم انجام می‌دهند، افزود: مطالبات دیگری از کارفرما در ارتباط با سنوات، اضافه کاری‌ها و پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی داریم که به دلیل بی‌توجهی کارفرما، وصول این مطالبات چندین ماه است دچار مشکلات شده.

یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: دو روز است که دست از کار کشیده‌ایم و خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. مسئولان شرکت حاضر به مذاکره و شنیدن خواسته‌های ما نیستند. آن‌ها یکبار به جمع کارگران آمدند و برای متفرق کردن کارگران تهدید به اخراج کردند. ما برای جلوگیری از هرگونه درگیری از نهاد قضایی و انتظامی انتظار داریم با بررسی همه اسناد مورد ادعای کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار، به موضوع ورد پیدا کنند.

آن‌ها درباره پیگیری موضوع از سوی اداره کار استان کرمان گفتند: صبح امروز بازرس اداره کل کار استان در محل کارخانه حاضر شد و با تشکیل جلسه تمامی موارد را بررسی و گزارشی مکتوب تهیه کرد. اما ما کارگران از نتیجه این جلسه باخبر نیستم.

این کارگر گفت: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی گلنازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز شنبه 8 آبان،جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع دراین واحدتولیدی دراستان کرمان زدند.

کارگران تجمع کننده به خبرنگاررسانه ای گفتند:کارفرما هر ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه (به مدت یک تا دو هفته)، حدود ۳۰۰کارگر این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری می‌فرستد. مهر ماه گذشته نیز این تعطیلات برای حدودا دو هفته طول کشید.

این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند، درباره سایر مشکلات خود افزودند: قرارداد کاری همه کارگران به صورت یک ماهه است اما کارفرما به ازای روز‌های کارکرد به کارگران حقوق پرداخت می‌کند. به عنوان نمونه ماه پیش به ازای دو هفته کار به حساب هر یک از کارگران حدودا سه میلیون تومان واریز شده است. این در حالیست که کارگران طبق قرار داد منعقده هر روز آماده کار و حضور در کارخانه هستند و این کارفرماست که کارگران را به مرخصی‌های اجباری می‌فرستد.

آنها ادامه دادند:بخش دیگری از مشکلات ما کسر حق مرخصی‌ است. کارفرما در ایامی که کارگران به اجبار خود در محل کار خود حاضر نمی‌شوند، از روزهای مرخصی آنها کسر می‌کند بطوریکه کارگرانی که به ناچار به هر دلیلی درخواست مرخصی می‌دهند برای آنها غیبت رد می‌شود.

کارگران معترض گفتند: کارفرما مدعی است مواد اولیه برای ادامه روند تولید ندارد این درحالی‌ست که کارخانه از لحاظ تامین مواد اولیه تولید مشکلی ندارد و از سهمیه دولتی روغن و سایر حمایتهای دولتی نیز برخوردار است.

به گفته یکی ازکارگران، این واحد بعد از چند سال تعطیلی، سال گذشته با حمایت مسئولان استان کرمان به سرمایه‌گذاری بخش خصوص واگذار شده است.

به گفته وی؛ در کارخانه روغن نباتی زمانی بیش از 1400 نیروی کارگری دائم و قرارداد موقت کار می‌کردند اما بعد از تغییر مدیریت، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز و به تدریج از تعداد کارگران کاسته شد.

این کارگر گفت: بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است. مدیریت کارخانه برای رونق تولید از خود اشتیاقی نشان نمی‌دهد و هر چند وقت یکبار، تولید روغن را متوقف می‌کند.

او گفت: رعایت نکردن قانون کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه و بی‌توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که توسط کارگران به آن اعتراض دارند.

*اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین دراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق

روزیکشنبه 9 آبان، کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق دست از کارکشیدند ودرحل کارشان در قزوین تجمع کردند.

*مرگ ومصدومیت 2 کارگر سیمبان درشهرستان نظرآباد براثر برق گرفتگی

شنبه شب(8 آبان)،2 کارگر سیمبان شرکت توزیع برق شهرستان نظرآباد در استان حین کار در ارتفاع تیرک برق دچار برق گرفتگی شدند ویکی از آنها بنام علی پزشک‌پور در دم جان باخت ودیگری بنام مجتبی فرهادیبا جراحات سوختگی به بیمارستان مهر تهران منتقل شد.

*مرگ ومصدومیت 5 کارگر فصلی در بوکان براثر تصادف

بامداد روز یکشنبه 9 آبان،براثر تصادف یک دستگاه پراید حامل کارگران فصلی با یک دستگاه تراکتور در حد فاصل داشبند به شهر سیمینه شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی 2 کارگر دردم جان باختند و 3 کارگر دیگر زخمی وبه بیمارستان منتقل شدند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید