پایان هفته پانزدهم اعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران. روز پنج شنبه 8 دی ماه ، اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی در مقر گشت ارشاد تهران،پانزدهمین هفته را پشت سر گذاشت: - (سه شنبه 6 دی)گرامیداشت خاطره غفور مولودی از جان باختگان اعتراضات سراسری بوکان بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش با شرکت جمعی از اهالی وباسردادن شعارهای اعتراضی - گرامیداشت یاد حمیدرضا روحی از جان باختگان اعتراضات سراسری تهران بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش باشرکت جمعیت کثیری برسرمزارش وبا سردادن شعارهای اعتراضی منجمله« قسم به خون یاران ایستادهایم تا پایان»،«هیز تویی هرزه تویی زن آزاده منم»
یورش نیروهای سرکوب دولت و دستگاه رهبری به حاضرین بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش - گرامیداشت خاطره محسن نیازی از جان باختگان اعتراضات سراسری دهگلان با شرکت جمعیت زیادی و با سردادن شعارهای اعتراضی از جمله«مرگ بر جاش» - گرامیداشت یاد علی عباسی از جان باختگان اعتراض سراسری سمیرم اصفهان بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریش باشرکت جمعیت زیادی
(علی عباسی در حالی که تنها چند روز از پایان خدمت سربازی او گذشته بود، در تاریخ ۲۵ آبان ماه به ضرب گلوله مأموران امنیتی در سمیرم اصفهان کشته شد)
- گرامیداشت خاطره مهرداد ملک 17 ساله که با تیرانداز مستقیم نیروهای سرکوب دولت و دستگاه رهبری در قزوین جان باخت بمناسبت سومین روز خاکسپاریش
- امروز پنج شنبه ۸ دی برخی از کنشگران صنفی البرز و تهران در همراهی با همسر معلم زندانی مسعود فرهیخته برای پیگیری وضعیت او به زندان اوین رفتند
اما هنوز مقامات هیچ پاسخی درباره وضعیت مسعود فرهیخته ندادهاند.
مسعود فرهیخته معلم و کنشگر صنفی از ۱۲ آذر در بند ۲ الف سپاه در سلول انفرادی به سر میبرد.
- حرکت اعتراضی معلمان شهرستان سقز، در راستای اعلام نارضایتی از حذف غیرقانونی رتبەبندی
- بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان پیرامون ادامه تشدید سرکوب و زندان علیه کنشگران و تضییع حقوق قانونی فعالان صنفی
- اعلام همبستگی و حمایت سازمان ملل و انجمن قلم(پن) آمریکا از اعضای زندانی کانون نویسندگان ایران و دیگر هنرمندان در بند
- اعتصاب کسبه های پاساژ علاءالدین تهران، در اعتراض به افزایش قیمت دلار
- بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران اینبارمصدومیت 11 کارگر زن ومرد یک شرکت در سروشبادران أصفهان
- جان باختن 2 کارگر جوان یک کارواش اسلام آباد غرب براثر گازگرفتگی
حرکت اعتراضی معلمان شهرستان سقز، در راستای اعلام نارضایتی از حذف غیرقانونی رتبەبندی
امروز ٨ دی ماە ١٤٠١، تعداد زیادی از معلمین شهرستان سقز، در راستای پیگیری حذف غیرقانونی رتبەبندی از احکام فعالین صنفی شهر سقز، در اقدامی قابل توجه با نوشتن نامەای، نارضایتی خود را از این رفتار زننده و غیرقانونی ابراز نمودند.
این نامەی اعتراضی در سالن ادارەی آموزش و پرورش شهرستان سقز، توسط همکاران قرائت و تمام معلمین حاضر در اعتراض به این مسئله نامه را امضا کردند. در ادامه پس از جمع آوری تعداد بسیار زیادی از امضای همکاران، نامه مذکور برای جلب حمایت همکاران اداری به سایر واحدهای اداره ارائه شد تا این همکاران نیز در این اعتراض برحق فرهنگیان سهیم باشند. همکاران بخش اداری آموزش و پرورش شهرستان سقز نیز کاملا همدلانه پابەپای دیگر همکاران انزجار و نارضایتی خود را از چنین رفتارهای غیرقانونی در قبال فعالین صنفی ابراز کردند.
بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان پیرامون ادامه تشدید سرکوب و زندان علیه کنشگران و تضییع حقوق قانونی فعالان صنفی
به نام خداوند رنگین کمان!
هم وطنان عزیز و معلمان و دانش آموزان آزاده ایران:
سرزمین ما ماههاست که پس از قتل حکومتی ژینا دختر ایران، به کانونی برای همه اعتراضهای معوقه اقشار مختلف به ویژه نسل جوان تبدیل شده است. صداهای حقی که روزگاری شنیده نشدند، اینک به فریاد و طغیان بدل شده است. این وضعیت را بسیاری از دلسوزان و جامعه شناسانی چون دکتر سعید مدنی طی مقالات و پژوهشهای مختلف پیشبینی کرده بودند اما حاکمیت با ایجاد تک صدایی، گوشی برای شنیدن آن نداشت و ندارد.
معلمان گرانسنگ، دانش آموزان ارجمند و ملت آزاده ایران:
متاسفانه در طی ماههای اخیر در حرکتی حساب شده و آگاهانه از سوی دست اندرکاران قدرت، چنین القا شده که حاکمیت اعتراض مسالمت آمیز را بر میتابد و آن را ارج میشمارد. آنان با پیش کشیدن بحث اعتراضات معلمان و تجمعات آنها، اجرای رتبهبندی در کارنامه دولت را گواهی بر این ادعا نهادهاند. حال آنکه اولاً رتبه بندی به شکلی ناقص اجرا شده و در سطح کشور هم بیشتر کنشگران میدانی استانهای مختلف از آن محروم شدهاند. سخنگوی دولت کنونی با تحریف حقایق، ادعاهایی مطرح کرد که موجب شد عدهای ناآگاهانه تصور کنند معلمان تنها به دنبال معیشت خود اعتراض میکردند و اکنون با دست یافتن به خواستهی خود به اعتراضات پایان دادهاند اما حقیقتی که سخنگوی دولت حاضر به اعتراف آن نشد این بود که اولاً معلمان معترض سالهاست علی رغم مشکلات معیشتی گسترده که مورد اعتراضشان بوده، بیش از همه با اولویت قرار دادن به اصل ۳۰ قانون اساسی و آموزش رایگان، به عدم دسترسی همه کودکان و نوجوانان ایران به ویژه مناطق حاشیهای به امکانات برابر و مطلوب آموزشی، طی این سالها همواره اعتراض جدی داشتهاند و از همین رو در سالهای گذشته بسیاری از فعالان صنفی خواهان برابری آموزشی همچون #اسماعیل_عبدی که سالهاست طعم تلخ زندان را به دوش میکشد، پس از اعتراض سال ۱۴۰۰ تا اکنون نیز معلمانی همچون: #رسول_بداقی #جعفر_ابراهیمی #محمد_حبیبی #اسکندر_لطفی #مسعود_نیکخواه #شعبان_محمدی #مهدی_فتحی #مسعود_فرهیخته #محمود_ملاکی #مسعود_قبادی #ژیلا_خیر، #عبدالله_رضایی و بسیاری دیگر زندانی شدهاند و دهها فعال صنفی در سراسر کشور هم اینک در انتظار احکام قضایی هستند. علی رغم ادعای کذب سخنگوی دولت بسیاری از فعالان صنفی در سراسر کشور و استانهای مختلف از جمله استان #گیلان، از مزایای رتبهبندی محروم شدهاند و این نشان میدهد که مخالفان آزادی و عدالت کمترین حقی برای انتقاد شهروندان از خود را نمیپذیرند.
معلمان گرانقدر، دانش آموزان فهیم و ملت آزاده ایران:
کانون صنفی فرهنگیان گیلان با توجه به حجم دستگیری نوجوانان و جوانان بسیار در این کشور و خونهای ریخته شده بسیاری از کودکان و نوجوانان که به جای تحصیل در محیط مدرسه و درس، متاسفانه در خاک سرد خفتهاند، تاکنون از طرح علنی و اعتراض به این موضوع اکراه ورزیده است چه که فضای اندوهباری که بر کل کشور حاکم شده را موجب سو برداشت برای پارهای از هم وطنان ما میانگاشت. اما اینک جهت روشن کردن افکار عمومی و اعتراض به ادعاهای کذب سخنگوی دولت که بر خلاف آن ادعاها، روند رو به تصاعدی محروم کردن بسیاری از فعالان صنفی از حق قانونی رتبهبندی شتاب فزونتری در روزهای اخیر یافته و تهدید قضایی کنشگران نیز همچنان ادامه دارد. پس از گذشت صد روز از اعتراض مردم به جان آمده، اینک نکتهی واضح و مبرهن، شکست سیاست سرکوب و شکاف بیشتر حاکمیت با خواستههای مردم و نادرستی ادعای حکومت در مهار اعتراضات را نشان میدهد.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان خواهان بازگشت همه ارکان حکومت از صدر تا ذیل آن به قانون و پاسخگو دانستن خود به پیشگاه ملت است. این کانون عمیقاً بر این باور است که اعطای واقعی قدرت به مردم و تمرکز زدایی از قدرت، تنها راه حلی است که میتواند از خطرات بیشتری که متوجه کشور ماست،جلوگیری به عمل آورد.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان
۸ دی ۱۴۰۱
اعلام همبستگی و حمایت سازمان ملل و انجمن قلم(پن) آمریکا از اعضای زندانی کانون نویسندگان ایران و دیگر هنرمندان در بند
آنچه انسان را در تنگناها، فاجعهها و مصیبتهای طبیعی، اجتماعی و سیاسی قوّت قلب و امید میبخشد و در وهنی که در زندگی روزمره بر تبار انسان میرود کورسوی نجاتی نشان میدهد، روح همبستگی و همدلی و همچراغی است. همبستگی نهادهای همسو، آزادیخواه و ناوابسته به قدرتهای حاکم در نگاهبانی از حق آزادی بیان بیهیچ حصر و استثنا برای همهی انسانهای آزاده و آزاداندیش همان هوای تازهای است که نبودِ آن در حکم فقدان انسان است. آنچه در پی میآید و نشان از احساس همبستگی و همدلی یکی از نهادهای همسو با کانون نویسندگان ایران و آرمانهای آزادیخواهانهی آن است، نمونهای ارجمند از اینگونه است:
(نیویورک)- گروهکاری ویژهی سازمان ملل برای بازداشتهای خودسرانه (UNWGAD) در هنگامهی سرکوب خشونتآمیز اعتراضات سراسری، به دلیل اذیت و آزار کانون نویسندگان ایران و سوءاستفاده از فرآیند سیستماتیک دستگاه قضایی، حکمی قاطع برضد ایران صادر کرد. انجمن قلم آمریکا (پن) با اعلام «دلگرمشدن» از صدور این حکم، آن را مدرکی در «اثبات» نقض حقوق بشر نویسندگان و اعضای کانون نویسندگان ایران دانست. کانون نویسندگان ایران پیشروترین تشکل ناوابسته و مدافع آزادی بیان نویسندگان این کشور است، هرچند هماکنون فعالیت آن را ممنوع کردهاند. تصمیم سازمان ملل در پاسخ به دادخواستی صادر شده است که پن آمریکا و مرکز رائول والنبرگ برای حقوق بشر (RWCHR)، با پشتیبانی کانون نویسندگان ایران، به نمایندگی از بکتاش آبتین، کیوان باژن، رضا خندان مهابادی و آرش گنجی تهیه کرده بودند. بکتاش آبتین در ۸ ژانویه امسال بر اثر بدرفتاری و غفلت مکرر در مراقبتهای پزشکی مورد نیاز، به دلیل ابتلا به کووید-۱۹، در حبس دولتی درگذشت، و (رضا) خندان مهابادی و (آرش) گنجی در ادامهی نقض حکم سازمان ملل در زندان به سر میبرند. (کیوان) باژن با گذراندن بیش از نیمی از ۳ سال حکم حبس خود به طور مشروط آزاد شد، اما (رضا) خندان مهابادی پشت میلههای زندان باقی مانده است. این نویسندگان در سایهی همان قوانین ساختگی و مبهم امنیت ملی متهم و بازداشت و زندانی شدهاند که سازمان ملل، آن را به دلیل محدود کردن ناروای آزادی بیان و تجمع و تشکل، ناقض قوانین بینالمللی شمرده است.
کارن کارلکار مدیر برنامهی آزادی بیان در خطر در پن آمریکا گفت که: «این حکم قاطع در آستانه سالگرد مرگ بکتاش آبتین مایهی دلگرمی ما شد. این نویسندگان به دلیل آثار ادبی خود و همچنین دفاع راسخ از آزادی بیان در ایران با اتهامات بیاساس و جعلی بازداشت و روانهی زندان شدند و آنجا نیز با بدرفتاری روبهرو بودند. این گواه محکمی بر پایمالشدن حقوق بنیادین آنان است و ما از دولت ایران میخواهیم با آزادی آنان و جبران خسارت وارده به نگرانیهای سازمان ملل پاسخ گوید. همچنین مصرانه از مسئولان (حکومتی) خواستاریم که به بازداشتهای خودسرانه اعضای کانون نویسندگان ایران پایان دهد و نویسندگانی را نیز که در هفتههای اخیر بازداشت کرده است آزاد کنند».
گروهکاری (سازمان ملل) زیر چتر پنج عنوان به تحقیق درباره بازداشتهای خودسرانه در سراسر جهان میپردازد، و به این نتیجه رسید که بازداشت این نویسندگان بر اساس تمامی مواردی که در دادخواست آمدهاند خودسرانه بوده است. حکم سازمان ملل حبس آنان را نقض قوانین داخلی و بین المللی دانست و خواستار آزادی فوری آنها و انجام تحقیقات مستقل در مورد مرگ (بکتاش) آبتین شد. این حکم «قصور سیستماتیک جمهوری اسلامی ایران در تأمین دسترسی افراد به وکیل در جریان محاکمات» را محرز دانست، و بار دیگر تأکید کرد که رفتار دستگاه قضایی ایران در نقش « دستگاهی سرکوبگر است نه نهادی مستقل». این حکم، با استناد به «بازداشتهای گستردهی خودسرانه و سازمانیافته در کشور» نسبت به وقوع جنایت ضد بشری نیز ابراز نگرانی کرد.
یوناه دیاموند از وکلای مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ اظهار داشت که «این حکم بیچونوچرای سازمان ملل هم کیفرخواستی برضد دستگاه جنگافزارشدهی قضایی ایران است و هم بهرسمیتشناختن صدای خاموشناشدنی سنت ادبی ایران... با افزایش روزافزون صدور احکام اعدام هنرمندان جوان و تظاهراتکنندگان پشت درهای بسته تا اعدام در ملأعام که در ایران جریان دارد، جامعه جهانی باید بر مقامات ایرانی مسئول این رفتار هزینههای واقعی تحمیل کند».
در اوایل ماه جاری، سازمان ملل درباره خطر احکام اعدام که پیش روی هنرمندان ایرانی قرار دارد هشدار داد و دوباره از ایران درخواست کرد حکم اعدام را لغو کند. اجرای قریبالوقوع احکام اعدام در انتظار دهها ایرانی در ارتباط با تظاهرات است، از جمله هنرمندانی مانند توماج صالحی و سامان یاسین که تنها به خاطر پخش ترانههای انتقادی خود در رسانههای اجتماعی با حکم اعدام روبهرو شدهاند. هفته گذشته ترانه علیدوستی، از سرشناسترین بازیگران ایرانی و برندهی جایزه اسکار که مترجم ادبی نیز هست، به دلیل پستی در اینستاگرام که خواستار همبستگی و واکنش جهانی به اعدام تظاهرکنندگان شده بود، بازداشت شد.
بنا بر نمایهی آزادی نگارش پن آمریکا که در آوریل ۲۰۲۲ منتشر شد، ایران به دلیل بیشترین شمار نویسندگان و روشنفکران در زندان در سطح جهان مقام چهارم را دارد. سال ۲۰۲۲ دستگیری نویسندگان و دیگر هنرمندان جهشی چشمگیر داشت. از زمان تهیه دادخواست در سال ۲۰۲۲ شمار بیشتری از اعضای کانون نویسندگان بازداشت شدهاند، از جمله کیوان مهتدی و آنیشا اسداللهی از فعالان کارگری و نویسنده و مترجم که در ماه مه بازداشت شدند (آنیشا اسداللهی در ماه اوت با قید وثیقه مرخص شد، اما کیوان مهتدی همچنان منتظر قرار دادگاه است)؛ آتفه چهارمحالیان که ۳ اکتبر بازداشت و ۱۳ دسامبر مرخص شد؛ علی اسداللهی، شاعر و مترجم که ۲۱ نوامبر بازداشت شد؛ علیرضا آدینه، شاعر که ۳۰ نوامبر بازداشت شد؛ و شاعران آیدا عمیدی و روزبه سوهانی که ۵ دسامبر بازداشت شدند.
لینک بیانیه به در سایت پن آمریکا:
https://pen.org/press-release/un-ruling-demands-iran-release-persecuted-
writers/
لینک دادخواست:
https://pen.org/press-release/rights-groups-appeal-to-un-for-release-of-jailed-iranian-writers/
لینک حکم سازمان ملل:
https://www.ohchr.org/sites/default/files/Documents/Issues/Detention/A_HRC_WGAD_2017_92.pdf
معصومه حسینزاده ۲۷ ساله، پرستار بیمارستان مدرس تهران و دانشجوی ارشد پرستاری دانشگاه بهشتی و اصالتا اهل رودسر گیلان است
صبح روز یازدهم آذر ماه، وقتی که خانه را به قصد رفتن به بیمارستان ترک کرد، جلوی منزلش توسط نیروی انتظامی دستگیر شد، ۳ روز در زندان اوین نگهداشته شد و پس از آن به زندان قرچک منتقل شد.
یکی از دوستان معصومه اطلاع داد که معصومه با خانوادهاش ملاقات داشته، اما هنوز دادگاهی برای او تشکیل نشده و زمان دادگاه تعیین نشده است. اخبار ضد و نقیضی از منابع مختلف در خصوص اتهامات این پرستار، آشنایانش را نگران کرده است.
دوست این پرستار - دانشجو، میگوید خانواده معصومه به هر دری زدهاند حتی به بیمارستان محل کارش رفتند و از رئیس بیمارستان یاری طلبیدند، اما تا امید برگشتند.
او میگوید ما جمعی از دوستان معصومه تصمیم گرفتیم خبر بازداشتش را رسانهای کنیم. معصومه، مثل اسم خودش معصوم است و همچون سایر بازداشتشدگان نباید در زندان باشد.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
آزادی عبدالله رضایی فعال صنفی معلمان هرسین
عبدالله رضایی فعال صنفی معلمان هرسین که صبح روز دوشنبه پنجم دی ماه در جلوی منزلش بازداشت شده بود عصر امروز با وثیقه ۴۰۰ میلیونی آزاد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن تبریک آزادی این کنشگر به خانواده محترم ایشان و همه فعالان صنفی،خواهان آزادی فوری دیگر معلمان زندانی و معترضان ماه های اخیر و پایان پرونده سازی ها برای فعالان صنفی و مدنی و سیاسی در کشور است.
اعتصاب کسبه های پاساژ علاءالدین تهران، در اعتراض به افزایش قیمت دلار
روز پنج شنبه 8 دی، کسبه های پاساژ علاءالدین تهران برای اعتراض به افزایش قیمت دلارکرکره های مغازه هایشان را پایین کشیدند.
بازهم واژگونی سرویس رفت و آمد کارگران اینبارمصدومیت 11 کارگر زن ومرد یک شرکت در سروشبادران اصفهان
عصرروز پنج شنبه 8 دی، مینیبوس حامل کارگران یک شرکت در سروشبادران صفهان براثر تصادف واژگون شد و 11کارگر(پنج زن و شش مرد 30تا 40ساله)مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
جان باختن 2 کارگر جوان یک کارواش اسلام آباد غرب براثر گازگرفتگی
2 کارگر 20 و21 ساله یک کارواش اسلام آباد غرب دچار مسموميت با گاز منواكسيد كربن شدند و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند.