- تجمع اعتراضی جمعی ازمعلمان کشورنسبت به عدم اجرای رتبه بندی و وعده های توخالی مقابل مجلس- تجمع اعتراضی جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشور نسبت به سطح پایین حقوق- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:1- تجمع جمعی از همکاران در مجتمع پتروشیمی آبادان مقابل شرکت2- همکاران ما در پتروشیمی رازی از هفته گذشته دور جدید اعتراضات خود را آغاز کرده اند- اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی گلنازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- تجمع اعتراضی دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین نسبت به توقف برخی خدمات درمانی وسطح پایین حقوق در سالن آمفی تئاتر
- بازگشت به کار یکی از سه کارگر حق طلب اخراجی کارخانه سیمان کارون
- تجمعات اعتراضی کارکنان ایثارگر شهرداری اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شورای شهر،شهرداری واستانداری
- اهالی خیابان مشاهیر نیشابور برای اعتراض به نبود راه مناسب برای تردد به داخل شهرمسیر قطار تهران- مشهد رامسدودکردند
- تجمع اعتراضی کشاورزان شوش و شعیبیه نسبت به جلوگیری از صادرات برنج به خارج از استان مقابل استانداری خوزستان
- تجمع اعتراضی ساکنان منطقه جهرم اراک نسبت به ادعای مالکیت منازلشان مقابل استانداری
- ادامه اعتراضات اهالی روستای مالک آباد اراک نسبت به ادعای اوقاف مبنی بر مالکیت زمین هایشان مقابل این اداره
- تجمع اعتراضی مغازه داران وسوپرمارکتی های برازجان نسبت به گسترش فروشگاه های زنجیره ای در اتاق اصناف دشستان
- تجمع اعتراضی عشایر منطقه هلیگان گچساران نسبت وضعیت مراتعشان مقابل فرمانداری
- جان باختن 2 کارگر مقنی درحادثه ریزش قنات روستای خسرکی شهرستان بیرجند
*تجمع اعتراضی جمعی ازمعلمان کشورنسبت به عدم اجرای رتبه بندی و وعده های توخالی مقابل مجلس
روز شنبه 8 آبان، جمعی از معلمان کشور از استان های اصفهان، البرز، تهران،خوزستان، سیستان و بلوچستان،فارس، قم و سیستان و بلوچستان،مازندران و... خودشان رابه پایتخت رساندند مقابل تا با تجمع مقابل مجلس صدای اعتراضشان را نسبت به عدم اجرای رتبه بندی و وعده های توخالی هرچه بیشتر منعکس کنند.
شعارها:
- فرهنگی درعذابه هیئت رئیسه در خوابه
- وعده زیاد شنیدیم عدالتی ندیدیم
- با این همه هیاهو حاصل وعده ها کو
- رتبه بندی حق ماست حاصل رنج ماست
- معلم می میرد حقه نمی پذیرد
*تجمع اعتراضی جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشور نسبت به سطح پایین حقوق
روزشنبه 8 آبان، جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس کشوربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق مقابل مجلس تجمع کردند وخواستار افزایش دستمزدشان شدند.
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
1- تجمع جمعی از همکاران در مجتمع پتروشیمی آبادان مقابل شرکت
روز هشتم آبان ماه شماری از همکاران ما در پتروشیمی آبادان در اعتراض به اخراج ٤ همکار خود و برای پیگیری دیگر مطالباتشان دست به تجمع زدند. اصلاح طرح طبقهبندی مشاغل و افزایش سطح حقوقها، دائمی شدن قراردادهای کاری و داشتن امنیت شغلی، بازگشت به کار ۴ نفر از همکاران اخراجی از جمله مطالبات اعلام شده این کارگران است. بنا بر گزارشات این کارگران با تحرکات دارو دسته های شورای اسلامی دست به کار ایجاد شورای اسلامی شدند اما مقامات مسئول حتی تحمل تشکلهای دست ساز دولتی را هم نداشتند و در نتیجه ٤ نفر از کارگران اخراج شدند. نقش تفرقه افکنانه شورای های اسلامی که خود نهادهای دست ساز حکومتی هستند بعنوان ابزار دست مدیریت و دولت در محیط های کار بر همه کارگران روشن است. نقش سرکوبگرانه آنها در نیشکر هفت تپه را دیدیم و این کارگران با گل گرفتن در شورای اسلامی انحلال عملی آنرا اعلام کردند و این تجربه در برابر همه ما کارگران قرا رمیگیرد. نباید دنبال دارودسته های خانه کارگر و شورای اسلامی افتاد و با میدان دادن به آنها محیط های کار را بیش از این امنیتی کرد. ما ضمن تاکید بر بازگشت به کار ٤همکار اخراجی خود در مجتمع پتروشیمی آبادان بر هوشیار بودن نسبت به اینگونه تحرکات برای ایجاد "تشکلهایی" چون شورای اسلامی ضد کارگری تاکید داریم.
شورای سازماندهی بر مجامع عمومی کارگری به عنوان مکانی برای تصمیم گیری جمعی و متحد کارگری، و انتخاب نمایندگان واقعی کارگری و ایجاد شوراها در تمام مراکز کارگری تاکید کرده و از همه همکاران میخواهد که به شورای سازماندهی بپیوندند و برای ایجاد شوراها در تمام مراکز نفتی دست بکار شوند. با اتکاء به تصمیم گیری جمعی در مجامع عمومی و شرکت حداکثری همه کارگران و پیگیری خواستها از طریق هیات های نمایندگی خود میتوان قدرتمند پیگیر مطالبات خود شد.
2- همکاران ما در پتروشیمی رازی از هفته گذشته دور جدید اعتراضات خود را آغاز کرده اند
روز ٨ آبان کارگران پروژه ای پیمانی در پتروشیمی رازی در بر گیرنده بخش تعمیرات اساسی پالایشگاه برای چندمین روز متوالی در اعتراض به عدم تحقق وعده های مدیران و مشکلات حقوق و مزایای شغلی خود دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان مرکزی شرکت تجمع کردند. این کارگران از هفته گذشته دور جدید اعتراضات خود را آغاز کرده اند و اعتصاب آنان باعث توقف کار آورهال شرکت نیز شده است.
تخصیص پاداش و مزایای رفاهی متناسب با منطقه، افزایش کیفیت وعده های غذایی، به روز کردن اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی از جمله خواستها فوری اعلام شده آنهاست.
اعتراضات در میان کارگران نفت گسترده است. افزایش حقوقها متناسب بر ارقام اعلام شده کارگران و تاکید بر اینکه مزد هیچ کارگری نباید کمتر از ١٢ میلیون باشد. ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی، بهبود قابل قبول وضعیت کمبود ها و غذا، برخورداری همه کارگران از درمان رایگان ، رعایت پروتکل های سازمان بهداشت جهانی در مقابله با بیماری مرگبار کرونا ، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات و داشتن حق تشکل، تجمع و اعتراض از جمله خواستهای اعلام شده سراسری آنهاست . در اعتصاب سراسری و گسترده کارگران پروژه ای پیمانی برخی شرکت ها با دادن وعده های تلاش کردند که کارگران اعتصابی را به سر کار بازگردانند اما هرکجا که این وعده ها زیر پا گذاشته میشود و یا تعرضی صورت میگیرد کارگران دوباره وارد اعتصاب میشود. و هم اکنون فضای اعتراض در بخش های مختلف نفت حاکم است. برچیده شدن بساط پیمانکاران و لغو قوانین ویژه اقتصادی دو مطالبه محوری این کارگران است. شورای سازماندهی بر اتکای این همکاران به تصمیم گیری متحدانه در مجمع عمومی و انتخاب نمایندگان واقعی خود و پیوستن به شورای سازماندهی تاکید دارد.
*اعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی
روز 8 آبان، کارگران پروژه ای پتروشیمی کوه مبارک جاسک دراستان هرمزگان(شرکت کیسون) برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق وقرارنگرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی دست به اعتصاب زدند.
این کارگران معترض اعلام کردند تا پرداخت نشدن مطالباتشان بطور کامل به اعتصابشان ادامه خواهند داد.
برپایه گزارش رسانه ای شده، این کارگران که ساخت مخازن ذخیره سازی نفت را در این منطقه بر عهده دارند، از حدود 3ماه گذشته تا کنون حقوق دریافت نکرده اند.
مجری این طرح شرکت خصوصی پتروامید آسیا است که تعهد ساخت مخازن ذخیره سازی نفت خط انتقال گوره به جاسک را به شرکت پیمانکار، یعنی کیسون واگذار کرده است.
*تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی گلنازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روز شنبه 8 آبان،جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع دراین واحدتولیدی دراستان کرمان زدند.
کارگران تجمع کننده به خبرنگاررسانه ای گفتند:کارفرما هر ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه (به مدت یک تا دو هفته)، حدود ۳۰۰کارگر این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری میفرستد. مهر ماه گذشته نیز این تعطیلات برای حدودا دو هفته طول کشید.
این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند، درباره سایر مشکلات خود افزودند: قرارداد کاری همه کارگران به صورت یک ماهه است اما کارفرما به ازای روزهای کارکرد به کارگران حقوق پرداخت میکند. به عنوان نمونه ماه پیش به ازای دو هفته کار به حساب هر یک از کارگران حدودا سه میلیون تومان واریز شده است. این در حالیست که کارگران طبق قرار داد منعقده هر روز آماده کار و حضور در کارخانه هستند و این کارفرماست که کارگران را به مرخصیهای اجباری میفرستد.
آنها ادامه دادند:بخش دیگری از مشکلات ما کسر حق مرخصی است. کارفرما در ایامی که کارگران به اجبار خود در محل کار خود حاضر نمیشوند، از روزهای مرخصی آنها کسر میکند بطوریکه کارگرانی که به ناچار به هر دلیلی درخواست مرخصی میدهند برای آنها غیبت رد میشود.
کارگران معترض گفتند: کارفرما مدعی است مواد اولیه برای ادامه روند تولید ندارد این درحالیست که کارخانه از لحاظ تامین مواد اولیه تولید مشکلی ندارد و از سهمیه دولتی روغن و سایر حمایتهای دولتی نیز برخوردار است.
به گفته یکی ازکارگران، این واحد بعد از چند سال تعطیلی، سال گذشته با حمایت مسئولان استان کرمان به سرمایهگذاری بخش خصوص واگذار شده است.
به گفته وی؛ در کارخانه روغن نباتی زمانی بیش از 1400 نیروی کارگری دائم و قرارداد موقت کار میکردند اما بعد از تغییر مدیریت، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز و به تدریج از تعداد کارگران کاسته شد.
این کارگر گفت: بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است. مدیریت کارخانه برای رونق تولید از خود اشتیاقی نشان نمیدهد و هر چند وقت یکبار، تولید روغن را متوقف میکند.
او گفت: رعایت نکردن قانون کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاهمدت یکماهه و بیتوجهی به مشکلات کارگران از مهمترین مسائلی است که توسط کارگران به آن اعتراض دارند.
*تجمع اعتراضی دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین نسبت به توقف برخی خدمات درمانی وسطح پایین حقوق در سالن آمفی تئاتر
روز شنبه 8 آبان، دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین برای اعتراض به توقف برخی خدمات درمانی وسطح پایین حقوق در سالن آمفی تئاتراین واحد درمانی درتهران زدند.
تصمیم برگزاری تجمع امروز از سوی اکثریت دستیاران این مرکز گرفته شده است تا شاید صدای اعتراضشان به گوش مسئولان وزارت بهداشت برسد.
یکی از دانشجویان رزیدنتهای بیمارستان امام حسین به خبرنگاررسانه ای گفت: اقدامات خدمات درمانی الکتیو از جمله حضور در درمانگاههای الکتیو، اعمال جراحی الکتیو، اقدامات پاراکلینیک الکتیو و ویزیت بیماران الکتیو متوقف شده است.
قابل یادآوری است که روز گذشته نامهای در این زمینه از سوی دستیاران خطاب به معاونان آموزشی، فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، رئیس، معاون آموزشی و رئیس حراست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی همچنین ورئیس حراست بیمارستان امام حسین منتشر شده بود.
دانشجویان در این نامه خواهان حداقل 2 برابر شدن کمک هزینه ماهانه دستیاران از ابتدای سال 1400و واریز فوری مابهالتفاوت 6 ماه اول، افزایش کارانه حقحرفهای به 4 درصد، پوشش بیمه مسئولیت دستیاران و پرداخت حق کمک جراح شدند.
*بازگشت به کار یکی از سه کارگر حق طلب اخراجی کارخانه سیمان کارون
سینا خلفیان یکی از سه کارگر حق طلب اخراجی کارخانه سیمان کارون برسر کارش بازگشت.
ودوکارگر حق طلب اخراجی این واحد تولیدی کماکان دربلاتکلیفی شغلی ومعیشتی بسرمی برند.
درهمین رابطه:اخراج 3 کارگر حق طلب کارخانه سیمان کارون
سه کارگر کارخانه سیمان کارون در استان خوزستان بعد از چهار تا نه سال کار در این واحد تولیدی، از کار بیکار شدند.
روز دوشنبه 19 مهرکارگران این کارخانه به خبرنگاررسانه ای گفتند: از ابتدای مهر ماه سال جاری سه کارگر پیمانکاری کارخانه سیمان کارون واقع در 42 کیلومتری مسجدسلیمان (شهرستان گلگیر) با اسامی «فرشید آقابیگی»، «سینا خلفیان» و «قاسمی» با دستور کتبی کارفرما اجازه ورود به محل کار خود را ندارند.
آنهاافزودند: تعدیل این سه نفر به پیگیری مطالبات صنفی برای یکی از همکارانی که بر اثر حادثه کار فوت شده، مربوط میشود.
آنها در توضیح این ماجرا گفتند: روز 15 خرداد ماه سال جاری یکی از کارگران کارخانه سیمان کارون به نام «حسن اسکندری» 27 ساله که در واحد برق مشغول کارگری بود، حین کار در پست 132 اصلی برق کارخانه بر اثر برق گرفتگی دچار حادثه شد و حین اعزام به مرکز درمانی مسجد سلیمان در میانه راه جان خود را از دست داد.
طبق اظهارات کارگران؛ بعد از این حادثه و ورود مراجع قضایی و بازرسی اداره کار به پرونده علت مرگ این کارگر، این سه همکار واحد برق به درخواست اداره کار شهرستان برای دادن توضیحات به بازرسی اداره کار فراخوانده و توضیحاتی را ارایه دادند.
آنها در ارتباط با علت حادثه گفتند: همکار فوت شدهی آنان از کارگران باسابقه واحد الکترونیک است که با اصرار کارفرما به نظافت در محل نصب پست اصلی برق پرداخت که ساعتی قبل یکی دیگر از همکاران در آن مکان دچار برقگرفتگی شده و برای درمان به درمانگاه اعزام شده بود.
این کارگران با اعلام اینکه، سه همکارشان علیه حکم اخراج خود در اداره کار مسجد سلیمان شکایتی را طرح کردهاند، درباره رسیدگی به شکایت این سه کارگر توضیح دادند: علارغم گذشت 17 روز از مهر ماه، هنوز جلسه کمیته انظباتی برای کارگران اخراجی صادر نشده و کارگران هیچگونه اخطاریه هم دریافت نکردهاند.
*تجمعات اعتراضی کارکنان ایثارگر شهرداری اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل شورای شهر،شهرداری واستانداری
طی روزهای گذشته، کارکنان ایثارگر شهرداری اهوازبرای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت تجمعات اعتراضی را مقابل شورای شهر وشهرداری این کلانشهرواستانداری خوزستان برپاکردند.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 8 آبان،با توجه به اجرایی شدن بخشنامه سازمان امور ادارای و استخدامی کشور در خصوص اجرای بند (د) 1- تبصره 20قانون بودجه 1400کل کشور، تمامی کارکنان ایثارگر شهرداری با حفظ ماهیت شغلی به کارمند ثابت و کارگر رسمی تبدیل خواهند شد و بر اساس این بخشنامه شهرداریهای کل کشور اقدام به تبدیل وضعیت کلیه کارکنان ایثارگر خود کردند.
در استان خوزستان در حالی که شهرداری سراسر استان با تشکیل پرونده و ثبت سوابق کاری و تحصیلی کارکنان ایثارگر شهرداریهای خود منتظر باز شدن سامانه و ثبت آنها در سامانه هستند اما کارکنان ایثارگر شهرداری اهواز برای متقاعد کردن مسؤولان شهرداری جهت اجرایی شدن آن بخشنامه بارها در مقابل ساختمان شهرداری، شورای شهر و استانداری تجمع کردند.
*اهالی خیابان مشاهیر نیشابور برای اعتراض به نبود راه مناسب برای تردد به داخل شهرمسیر قطار تهران- مشهد رامسدودکردند
روز شنبه 8 آبان،جمعی ازاهالی خیابان مشاهیر نیشابور برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به نبود راه مناسب برای تردد به داخل شهر، با تجمع بر روی ریل قطار (مسیر تهران به مشهد) برای دقایقی، مسیر حرکت قطارها را مسدود نمودند.
شایان رئیس راه آهن نیشابور در پی بسته شدن مسیر قطار تهران- مشهد در نیشابور به وسیله جمعی از اهالی خیابان مشاهیر نیشابور (شهر کهنه سابق) در اعتراض به نبود راه مناسب برای تردد به داخل شهر، برروی ریل قطار (مسیر تهران به مشهد) تجمع کرده بودند،به خبرنگاررسانه ای گفت: احداث زیرگذر برای تردد اهالی این منطقه به داخل شهر از مطالبات اصلی تجمع کنندگان است که طی هماهنگیهای انجام شده، مجوز احداث زیرگذر در این منطقه اخذ گردیده که انجام این مهم، مستلزم مسدود شدن مسیر قطارها دراین مسیر میباشد.
او افزود: در این خصوص نامه نگاریهای مربوطه با راه آهن کل کشور صورت پذیرفته و منتظر تایید مجوز مسدود شدن ریل قطار از سوی راه آهن کشور هستیم که به محض صدور این مجوز، به مدت 48 ساعت مسیر حرکت قطارها مسدود شده و کارهای مربوط به احداث زیرگذر انجام خواهد شد.
*تجمع اعتراضی کشاورزان شوش و شعیبیه نسبت به جلوگیری از صادرات برنج به خارج از استان مقابل استانداری خوزستان
روز شنبه 8 آبان،جمعی از کشاورزان شوش و شعیبیه برای اعتراض به جلوگیری از صادرات برنج به خارج از استان مقابل استانداری خوزستان اجتماع کردند.
*تجمع اعتراضی ساکنان منطقه جهرم اراک نسبت به ادعای مالکیت منازلشان مقابل استانداری
روز شنبه 8 آبان، ساکنان منطقه جهرم اراک برای اعتراض به ادعای مالکیت منازلشان مقابل استانداری اجتماع کردند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان دست نوشتههایی در دست داشتند که روی آن نوشته بود " ما 500 خانواده خیابان جهرم اراک بعد از گذشت 40 سال سکونت و دارا بودن مدارک معتبر قانونی در حال حاضر شخصی ادای مالکیت دارد و تقاضای رسیدگی به این مشکل را داریم. "
*ادامه اعتراضات اهالی روستای مالک آباد اراک نسبت به ادعای اوقاف مبنی بر مالکیت زمین هایشان مقابل این اداره
اهالی روستای مالک آباد اراک درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به ادعای اوقاف مبنی بر مالکیت زمین هایشان برای باری دیگر مقابل این اداره درشهرستان اراک تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی مغازه داران وسوپرمارکتی های برازجان نسبت به گسترش فروشگاه های زنجیره ای در اتاق اصناف دشستان
روز شنبه 8 آبان ،جمعی از مغازه داران وسوپرمارکتی های برازجان برای اعتراض به گسترش فروشگاه های زنجیره ای وبخطرافتادن کسب وکارشان در اتاق اصناف دشستان دراستان بوشهر تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی عشایر منطقه هلیگان گچساران نسبت وضعیت مراتعشان مقابل فرمانداری
روزشنبه 8 آبان،جمعی از عشایر منطقه هلیگان برای اعتراض به وضعیت مراتعشان مقابل فرمانداری این شهرستان در استان کهگیلویه و بویراحمد زدند.
یکی ازتجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: مراتع منطقه هلیگان طبق قانون و مستندات متعلق به عشایر این منطقه است و نیاکان، اجداد و پدرانمان و در حال حاضرخود مان در این منطقه سکونت داشتهایم اما چند سالی که تعدادی از اهالی روستای قلعه گلاب بطور غیرقانونی مراتع ما را تصرف و دام آنها مراتع مارا چرای میکنند و اهالی این روستا از ورود ما به منطقه هلیگان جلوگیری میکنند حتی در سال گذشته این موضوع باعث درگیری شدید بین دوطرف شد.
وی افزود: تأمین امنیت و اجرای قانون برای عشایرمحروم منطقه هلیگان بر عهده کیست؟
*جان باختن 2 کارگر مقنی درحادثه ریزش قنات روستای خسرکی شهرستان بیرجند
روز 8 آبان،2 کارگر 18 و40 ساله حین کار لایروبی مسیر قنات در روستای خسرکی شهرستان بیرجند در در خراسان جنوبی براثرریزش دیواره قنات در عمق چهار متری جانشان را ازدست دادند.