اخباروگزارش های کارگری 7/6 مرداد ماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- فراخوان تجمع در هفشجان برای حمایت از اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای صنعت نفت - مشق خون در خوزستان روایتی مستقل از خوزستان - کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به حق خواهیشان با برپایی تجمع ادامه دادند - کنش های کارگران شهرداری ها کشور درنیمه دوم تیرماه 1400 - اعتصاب تولیدکنندگان آب شیرین چابهار - بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران در مخالفت با طرح تشدید سانسور فضای مجازی *فراخوان تجمع در هفشجان برای حمایت از اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای صنعت نفت

زمان:یکشنبه 10 مرداد ساعت 5 بعد از ظهر

مکان: استان چهارمحال بختیاری – هفشجان - بلوار مزار شهدا - سمت راست اولین فلکه ورودی شهر

متن فراخوان منتشره درشبکه های اجتماعی:

بدین وسیله از دوستان و همکاران صنعتگر دعوت می نماییم تا در گردهمایی که به حمایت کمپین واحقاق حق حقوق کارگر انجام میگردد حضور به هم رسانیم .

شرایط ضوابط اعمال شده بر گردهمایی :

1- رعایت پروتکل های بهداشتی اعم از زدن ماسک و دست ندادن ....

2- گفتگو درباره مباحث غیر از کمپین ممنوع

محل :استان چهارمحال بختیاری، هفشجان، بلوار مزار شهدا، سمت راست اولین فلکه ورودی شهر

زمان :یکشنبه۱۴۰۰/۵/۱۰ ساعت ۵ عصر

*مشق خون در خوزستان

روایتی مستقل از خوزستان

گزارشی که می‌خوانید توسط تعدادی از خبرنگاران مستقل داخل کشور و با همکاری خبرنگاران محلی تهیه شده است. در این گزارش کوشش شده تا با ترسیم فضای امنیتی در شهرهای خوزستان به وظیفه اصلی خبرنگاران که این روزها از طریق سرکوب سیستماتیک آزادی قلم در رسانه‌های داخلی به محاق رفته، گوشه‌ای از دین خود را به جنبش تشنگان ادا کنیم.

آبادان، خرمشهر، سوسنگرد، شادگان، اهواز، هویزه، دزفول، ماهشهر، سوسنگرد، حمیدیه و... پر است از جمعیتی که اگرچه نان و آبشان به کارون و حور گره خورده بود اما خونشان بدن رو به احتضار خوزستان را سیرآب کرد. سرزمینی که آخرین نفس‌هایش را می‌کشید، روز پنجشنبه ۲۴ تیرماه با بانگ شعار «بالروح، بالدم، نفدیک یا اهواز» دوباره زنده شد؛ اینبار با صدای اعتراض و خشمی که به جوش آمده بود!

خوزستان تا همین امروز در التهاب و اعتراض است و تعداد زیادی از معترضان که غالباً عرب هستند، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی و نظامی کشته شده‌اند. طی این روزها نیروهای سرکوب در تلاش هستند تا از طریق امنیتی کردن فضای شهری، از گسترده شدن دامنه اعتراضات جلوگیری کنند. این گزارش شرحی از روایت سرکوب و مقاومت در آنجاست.

ایست بازرسی و دستگیری در خرمشهر

شهر خرمشهر ۱۵ روز پس از آغاز اعتراض به بی‌آبی تحت شدیدترین اقدامات امنیتی قرار دارد. از یکشنبه، ۲۷ تیرماه و چهارمین روز اعتراضات خرمشهر، دستگیری‌های خانه به خانه آغاز شده و تاکنون ادامه داشته است. در برخی مناطق خرمشهر همچون دیگر شهرهای استان خوزستان از جمله کوی طالقانی، قطعی برق و اینترنت، عرصه خبررسانی را بر مردم تنگ کرده است؛ در برخی مناطق قطعی اینترنت شدت گرفته و گاه تا چند روز به طور کامل با اختلال مواجه بوده و تنها ساعاتی امکان استفاده از اینترنت ضعیف وجود داشته است.

از همان روزهای آغازین ماموران امنیتی با نصب دوربین روی تیرهای چراغ برق درصدد شناسایی تظاهرکنندگان بودند. یکی از ساکنان این منطقه که شاهد این صحنه بوده، می‌گوید: فضای شهر با حضور حداکثری نیروهای یگان ویژه به شدت امنیتی شده است. جلوی چشم مردم از تیر چراغ برق بالا می‌رفتند و دوربین نصب می‌کردند‌. اتفاقاً عامدانه سعی می‌کردند تا با به نمایش گذاشتن این صحنه مردم را مرعوب کنند. از همان روز سوم و چهارم اعتراضات نیروهای یگان ویژه در خرمشهر در خیابان‌ها به خصوص در فلکه‌های الله و فرمانداری(سابق) دیده می‌شدند. در فلکه نقدی خرمشهر ایست بازرسی گذاشته بودند و مردم را از خودروها پیاده کرده و بی‌دلیل بازداشت می‌کردند. در کوت شیخ خرمشهر نیز وضعیت بازداشت‌ها به همین صورت ادامه داشت. به چشم دیدیم که خیلی از جوانان عرب خرمشهری نه در میانه تظاهرات بلکه کاملاً بدون دلیل و در خانه و خیابان بازداشت می‌شدند.

آبادان؛ از بازداشت‌های پیشگیرانه تا تهدید روزنامه نگاران

اعتراضات در فضای امنیتی آبادان به شدت زیر سایه سرکوب، محدود شده و اعتراضات بیشتر در مناطق حاشیه ای و به شکل پراکنده رخ داده است که تا حد زیادی ریشه در دستگیری‌های گسترده معترضان در آبان ماه ۹۸ دارد. تعداد دستگیرشدگان آبان ۹۸ به قدری بود که نیروهای امنیتی از مدرسه‌ای در منطقه صنگور به عنوان بازداشتگاه استفاده کردند؛ از آن روز جوانان عرب در منطقه صنگور نیز به شدت زیرنظر هستند. پرونده بسیاری از بازداشت شدگان آن روزها همچنان مفتوح است و این بر شدت فشارها افزوده است. طبق گزارشاتی که در اختیار روزنامه نگاران مستقل ایران قرار داده شده است،در آبادان برخی بازداشت‌ها به صورت پیشگیرانه صورت گرفته است. جوانان و چهره‌های سیاسی و روزنامه‌نگاران محلی در روزهای یکشنبه و دوشنبه با تهدیدهای تلفنی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی مواجه شدند. آنها غالباً نسبت به نوشتن از اعتراضات خوزستان به بی‌آبی منع شده‌اند.

شادگان و استفاده از اسلحه جنگی

طبق اطلاعات ما از دو منبع خبری مطلع در خوزستان از جمله تعدادی از کارگران پالایشگاه‌ها؛ در شادگان از سلاح جنگی علیه مردم معترض استفاده شده است. در این منطقه به علت ترس حاکمیت از مسلح شدن مردم با توجه به سبقه این منطقه، نیروهای امنیتی با سلاح‌های جنگی به تقابل با معترضان ایستاده‌اند. همچنین این شکل از سرکوب در کنار قطعی اینترنت جریان خبررسانی محلی از این منطقه را با محدودیت روبه رو کرده است؛ همین موضوع نگرانی‌ها درباره وضعیت اهالی شادگان را افزایش می دهد.

این درحالی است که کم‌آبی به شدت زیست مردم این منطقه را تحت الشعاع قرار داده و اهالی را از تامین معاش شان نیز درمانده کرده است. شاهد این ادعا نیز تصاویر متعدد از نخل های خشکیده و تالاب بی رمق شادگان است. به گفته مدیر جهادکشاورزی شادگان؛ بیش از ۷۰۰۰ نخل در این شهرستان تلف شده است که معیشت چندین خانوار به آن وابسته بوده است.

شادگان شهر کوچکی در ۴۰ کیلومتری آبادان است که اغلب ساکنان آن از طریق کشاورزی، نخل‌داری، ماهیگیری و پرورش سبزیجات و صیفی‌جات روزگار می گذرانند. شادگان شمایل مردم جنگ زده ای را بر خود دارد که نه هشت سال بلکه چهار دهه است با اقسام ظلم، غارت، تبعیض وسرکوب دست و پنجه نرم می‌کنند؛ آنچه در شادگان چشم‌گیر است، فقر و بیکاری است.

به گفته یکی از خبرنگاران محلی که یک سال پس از سیل اخیر خوزستان برای تهیه گزارش به این مناطق سفر کرده بود؛ « آن زمان مردم منطقه در چادر زندگی می‌کردند و دولت از تامین سرپناه برای آنها عاجز بود. برای جمعیت بزرگ سیل‌زده و چادر نشین در منطقه تنها یک تیر چراغ برق اختصاص داده بودند و چادرها در این مدت بدون برق و لوازم سرمایشی بوده است. آنهم در گرمای نفسگیر خوزستان.»

فقر، ترک تحصیل و ازدواج‌های زودهنگام دختران را می توان قوت غالب مردم خوزستان دانست!

ماهشهر و راه‌بندان‌های خونینش

ماهشهر هنوز بوی خون می دهد، بوی خونی که از آبان ۹۸ بر تن نیزارها خشکیده است. به روایت بسیاری از اهالی و مردمانی که بر منطقه اشراف دارند، آنچه سرکوب ها در این منطقه را تشدید کرده، اهمیت تاسیسات نفتی برای جمهوری اسلامی است. مطابق اطلاعات منتشرشده در فضای مجازی، عیسی بالدی نیز از کشته‌شدگان اعتراضات این روزهای ماهشهر است. همچنین در تظاهرات شهرستان ماهشهر و شهرک کوزه یا شهرک طالقانی نیز میثم عچرش به ضرب گلوله نیروهای امنیتی کشته شده است.

براساس گزارش‌های انتشار یافته در هفتمین شب اعتراضات، تعدادی از معترضان، اقدام به بستن جاده‌های بندر امام کردند. جوانان شهرک کوره جاده ارتباطی بندر ماهشهر به اهواز، راهرمز و امیدیه را نیز با سنگ بستند. آنها همچنین مسیر ورودی منطقه کوره به ماهشهر را نیز مسدود کردند تا در جریان سرکوب نیروهای امنیتی اخلال ایجاد کنند. این درحالیست که کشتار دو سال قبل در نیزارهای ماهشهر نیز در پی یکی از همین راه‌بندان‌های اعتراضی رخ داد.

اهواز و سوسنگرد کانون کشتار

منابع متعددی اذعان دارند که شهر اهواز و سوسنگرد از کانون‎‌های مهم برخورد نیروهای امنیتی با معترضان بوده است. فرزاد فریسات یکی از کشته شدگان جوان، اهل اهواز بوده که در جریان اعتراضات کشته شده است.

براساس اخباری که به دست ما رسیده است، در این مدت جاده اهواز به اندیمشک و شاور و ... مملو از سمندهایی بوده است که ماموران امنیتی در آن رفت و آمد مردم منطقه را زیر نظر می‌گرفتند. همچنین تعدادی از معترضان بازداشت شده در قیام تشنگان، پیش از این نیز سابقه دستگیری داشتند. طبق اخبار انتشار یافته در فضای مجازی کامیونداران شهر اهواز نیز در روز ششم مرداد ماه از طریق اعتصاباتشان اعتراض خود را نسبت به برخوردهای اخیر در این شهر نشان دادند.

همچنین، طبق آخرین اطلاعات در سوسنگرد، خرمشهر، محله‌های عرب نشین آبادان و بسیاری دیگر از شهرهای معترض خوزستان دستگیری‌ها تا همین امروز ادامه داشته است. همچنین بر اساس گزارش های محلی، تاکنون هشت نفر از کشته‌شدگان اعتراضات خوزستان شامل مصطفی نعیماوی ۳۰ساله اهل شادگان، محل شهادت اهواز، تاریخ شهادت ۲۵تیر ۱۴۰۰، قاسم ناصری (خضیری) ۱۷ساله اهل کوت عبدالله، محل شهادت کوت عبدالله، تاریخ شهادت ۲۶تیر ۱۴۰۰، محمد چنانی، محل شهادت شوش، تاریخ شهادت ۲۹تیر ۱۴۰۰، عیسی بالدی ۲۷ساله، اهل ماهشهر، محل شهادت ماهشهر، تاریخ شهادت ۲۹تیر ۱۴۰۰، محمد کروشات اهل اهواز، محل شهادت اهواز (شلنگ آباد) تاریخ شهادت ۲۹تیر ۱۴۰۰، فرزاد فریسات (حمزه الفریساوی)، ۲۴ساله، محل شهادت اهواز (شلنگ آباد)، تاریخ شهادت ۳۰تیر ۱۴۰۰، میثم عجرش (اکراش)، ۲۰ساله، محل شهادت ماهشهر (شهرک طالقانی)، تاریخ شهادت ۳۰تیر ۱۴۰۰، حمید مجدم (جوکاری)، محل شهادت چمران تایید شده است. این درحالی است که در پی تجمعات حمایتی در استان‌های دیگری از جمله لرستان، اصفهان،آذربایجان شرقی، کرج نیز تعدادی بازداشت، زخمی و کشته‌شده‌اند.

ما گروهی از خبرنگاران مستقل داخلی کشور ضمن اعلام اعتراض نسبت به روند گزینشی اعزام خبرنگاران به خوزستان و سکوت آنان در مقابل کشتار مردم بی‌گناه و محروم از حقوق طبیعی و بدیهی‌شان یعنی آب، با تهیه گزارشی از منابع موثق محلی و ساکنان خوزستان، بنا داریم بازنمایی صدای سرکوب شده معترضان در رسانه های جریان اصلی باشیم. اگرچه وقوف داریم به علت عدم امکان حضور در میدان همچنان از نتایج سانسور دچار آسیب هستیم.

ضروری است تاکید کنیم که از حق گزارش‌دهی رسمی و مبتنی بر واقعیت سرکوب در خوزستان و سایر مناطق ایران را که اکنون از مردم سلب شده، دفاع می‌کنیم.

روزنامه‌نگاران مستقل ایران

*کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به حق خواهیشان با برپایی تجمع ادامه دادند

روز پنج شنبه 7 مرداد، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با برپایی تجمع درسنگر ومقابل کارخانه الکل سازی در این مجتمع وایراد سخنرانی به حق خواهیشان بقرار زیر ادامه دادند:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا

*کنش های کارگران شهرداری ها کشور درنیمه دوم تیرماه 1400

توضیحات

رخداد

تحت نظر بخش

محل خدمت

شهرداری شهر

تاریخ

شماره

نسبت به عدم رعایت طرح طبقه بندی مشاغل

اعتراض

دولتی

فضای سبز

زنجان

1400/04/16

1

ششمین روز اعتصاب کارگران پسماند به دلیل 6 ماه حقوق عقب افتاده و 9 ماه عدم واریز حق بیمه

اعتصاب

دولتی

پسماند

خرمشهر

17/04/1400

2

جهت عدم پرداخت دو ماه حقوق و سرباز زدن پیمانکار از عقد قرارداد

اعتصاب

خصوصی

اتوبوسرانی

بندرعباس

17/04/1400

3

به دلیل عدم واریز چندین ماه حقوق دست به اعتراض زدند

اعتصاب

خصوصی

نامعلوم

کوت عبدالله / خوزستان

19/04/1400

4

به دلیلل واریز شدن بخشی از مطالباتشان کارگران دست از ادامه اعتصاب کشیدند

پایان اعتصاب

دولتی

پسماند

خرمشهر

1400/04/19

5

به دلیل نابسامانی شغلی و تبعیضات اداره تاکسیرانی

تجمع

خودمالک

تاکسیرانی

مریوان

19/04/1400

6

به دلیل عدم پرداخت به موقع حقوق

 

اعتصاب

نامعلوم

پسماند

اهواز

20/04/1400

7

پس از چندین روز اعتصاب به دلیل رساتر شدن صدایشان دست به تجمع مقابل فرمانداری کارون زدند

تجمع

خصوصی

نامعلوم

کوت عبدالله / خوزستان

21/04/1400

8

مقابل استانداری در اعتراض به عدم تغییر وضعیت قرارداد

تجمع

خصوص

خدماتی / اجراییات

اهواز

22/04/1400

9

نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات، عدم همسان سازی حقوق،اجرای سلیقه ای طرح طبقه بندی مشاغل،شرایط سخت کاری ومشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آورنشدن وعدم پاسخگویی مسئولان

اعتراض

دولتی

آتشنشانی

زاهدان

22/04/1400

10

نسبت به عدم پرداخت حقوق دست به اعتصاب زدند

اعتصاب

نامعلوم

نامعلوم

فاروج / خراسان شمالی

22/04/1400

11

رانندگان تاکسی بیسم زرند به دلیل پلمپ محل کار خود دست به تجمع زدند و6 نفر هم بازداشت شدند

تجمع و بازداشت

خودمالک

تاکسیرانی

زرند

23/04/1400

12

به دلیل عدم واریز چندین ماه حقوق دست به راهپیمایی و تجمع در سطح شهر زدند

اعتصاب و راهپیمایی

خصوصی

نامعلوم

کوت عبدالله / خوزستان

24/04/1400

13

ناصر غلامی از اعضای سندیکای اتوبوسرانی تهران و حومه برای چندمین بار به اداره اطلاعات احضار شد

احضار

دولتی

اتوبوسرانی

تهران

28/04/1400

14

*اعتصاب تولیدکنندگان آب شیرین چابهار

تولیدکنندگان آب شیرین در چابهار که از اوایل هفته جاری تعطیل کرده بودند، اکنون با وجود از سر گرفتن کارشان، می‌گویند دولتی‌ها فشار آورده‌اند تا فعالیت‌شان را ادامه دهند اما حمایتی از ما نمی‌کنند و فقط قیمت دستوری می‌دهند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 7 مرداد، برخی از تولیدکنندگان و توزیع کنندگان آب شیرین چابهار به دلیل اعتراض به قیمت‌های تعیین شده برای آب شیرین دست به اعتراض زده‌اند و حالا می‌گویند این قیمت‌ها برای ما نمی‌صرفد و قیمت‌های بالاتری مانند دبه 20 لیتری 2500 تومان را قیمتی عادلانه می‌دانند، در حالی که اکنون دبه 20 لیتری را 1300 تومان می‌فروشند.

این روزها آب شرب بهداشتی مردم چابهار معضل دیگری شده بر بحران‌هایی که پیش از این در این شهرستان وجود داشته و علاوه بر نوسانات برق و نبود زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی و از همه مهم‌تر شیوع کرونای نوع دلتا، حالا باید مردم کمبود آب شیرین را نیز تحمل کنند و برای این مورد نیز صف بکشند.

یکی از تولیدکنندگان آب شیرین که واحد تولیدی‌اش را مدتی تعطیل کرده بود، می‌گوید: دولتی‌ها فقط قیمت تعیین می‌کنند و حمایتی نمی‌کنند در حالی که این قیمت اصلاً نمی‌صرفد، البته اگر آنها مدیریت بلد بودند هیچ وقت کار به اینجا نمی‌کشید که من تولیدکننده مجبور شوم واحد تولیدی‌ام را تعطیل کنم.

یکی از فعالان تولید و عرضه آب شیرین شهر چابهار است که تسنیم به دلیل تعطیل شدن واحد صنفی‌اش با او به مصاحبه پرداخته؛ وی در این باره می‌گوید: ‌‌‌‌‌باوجود تعیین قیمت از سوی دولتی‌ها برای آب تولیدی، هیچ حمایتی از سوی ارگان‌های دولتی و مراکز ذیربط انجام نمی‌شود.

یکی از این توزیع کنندگان آب گفت: بیشتر ما توزیع کنندگان آب را از تولیدکنندگان عمده می‌خریم، با این حال تانکری که آب را برای ما می‌آورد همان تانکری است که آب شور را نیز برای آنها می‌برد و اصلاً مشخص نیست آب بهداشتی در اختیار ما قرار گرفته است یا خیر؟ از مرکز بهداشت نیز کلر می‌خواهیم اما آنها نیز امتناع می‌کنند.‌

تولیدکننده دیگری که در شهر کار می‌کند، این موضوع را بیشتر باز می‌کند و توضیح می‌دهد: بیشتر تانکرهای آب سطح شهر هر آبی را جابجا می‌کنند و اگر توجه هم کرده باشید ته هر تانکر نیز مقداری 200 الی 300 لیتری جا می‌ماند که مشخص نیست چطور با وجود چنین موضوعی انتظار داریم آب سالم و آشامیدنی در اختیار مردم شهر قرار بگیرد.

یک تولیدکننده آب شیرین دیگر که در سطح شهر مغازه دارد می‌گوید: دستگاه‌های ما دیگر جواب نمی‌دهند و با این قیمت‌هایی که داریم آب را می‌فروشیم اصلاً توان خرید تجهیزات و سرویس کردن دستگاه را نداریم در حالی که هر کدام از فیلترها بین شش ماه تا یک سال باید تعویض شوند اما مسئولان فقط بلد هستند به ما قیمت دستوری بدهند و اصلاً توجه ندارند که سلامت مردم چه خواهد شد، آیا با اجبار کردن ما به باز نگه داشتن مغازه‌هایمان قرار است فرجی نائل شود در حالی که می‌دانیم دوباره هیچ حمایتی از ما نخواهند کرد.

*بیانیه‌ی کانون نویسندگان ایران در مخالفت با طرح تشدید سانسور فضای مجازی

«کانون نویسندگان ایران با هر گونه سانسور اندیشه و بیان مخالف است و خواستار امحای همه‌ی شیوه‌هایی است که به صورت رسمی یا غیر رسمی، مانع نشر و چاپ آرا و آثار می‌شوند.»

(بند دوم منشور کانون نویسندگان ایران)

درست در شرایطی که مردم جان به لب رسیده در جای جای کشور فریاد اعتراضشان را به خیابان‌ها می‌آورند و پاسخشان را با گلوله و گاز اشک‌آور می‌گیرند، درست در زمانی که حکومت مثل همیشه اینترنت شهرهای معترض را قطع می‌کند تا اختلالی در سرکوب مردم پیش نیاید، حاکمان و کار به دستان گوش به فرمان در مجلس اسلامی دست به کار شده‌اند تا با «پالایش محتوا» راه را برای سرکوب و انسداد هموارتر کنند و در نتیجه طرحی را تصویب کرده‌اند موسوم به «طرح قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» تا بیش از پیش دسترسی آزاد به اخبار و اطلاعات را محدود کنند. ناگفته پیداست که «پالایش»، جایگزینی حکومت‌ساخته برای سانسور است. حکومتی که پاسخ اعتراض در خیابان را با گلوله، زندان، شکنجه و اعدام و پاسخ اعتراض در فضای مجازی را با سانسور و پرونده‌سازی می‌دهد، حال می‌خواهد فضای مجازی را بیش از همیشه به فضایی «امنیتی» تبدیل کند تا اندک راه گفتگو میان مردم را ببندد و تک صدایی دلخواه خود را غالب کند.

شکی نیست که واقعیت زندگی روزمره‌ی مردم عیان‌تر از آن است که بشود با این تمهیدات حقیر سانسورش کرد: بیش از یک ماه است که کارگران پیمانی صنعت نفت برای بیرون کشیدن زندگی‌ خود از زیر خط فقر دست به اعتصاب زده‌اند؛ اعتراض مردم خوزستان به گوش همه‌ی مردم در سراسر کشور رسیده است، خواست آنها رفع تبعیض و فقر و اعتراض آنها به فساد حکومت است. از طرفی بعد از همه‌گیری کرونا، ارتزاق بخشی از مردم بیش از گذشته به اینترنت گره خورده است. بعد از تصویب چنین قانون‌هایی راه برای چپاول خودی‌ها باز می‌ماند اما آنچه روبه نابودی می‌رود کسب و کار‌های مستقل و کوچک است. چنین است که سفره‌های خالی و تن‌های بیمار، صدای خشم مردم را بلندتر از این طرح‌ها و برنامه‌های مستبدانه کرده است.

آنچه در نظر مردم به جان آمده از فقر و تبعیض و غارت تغییر کرده فقط فربه تر شدن سرکوبگران و عمال سانسور و بلندتر شدن دیوار زندان‌ها است. گرچه نمی‌توان این سرکوب همه‌جانبه‌ را از دید همگان پنهان کرد اما اگر با چنین طرح‌هایی مخالفت نشود همین اندازه از خبررسانی آزاد و مستقل که حاصل خون و رنج انسان‌های آزادی‌خواه است در دسترس نخواهد بود.

کانون نویسندگان ایران با چنین طرح‌های سرکوب‌گرانه‌ای، به شدت مخالف است، دسترسی به اینترنت آزاد و نامحدود را حق همگان می‌داند و بر اساس منشور آزادی‌خواهی و سانسور ستیزی خود، خواهان برچیده شدن تمام اشکال سانسور است. کانون به مبارزه برای دفاع از آزادی اندیشه و بیان بی هیچ حصر و استثنا، ادامه خواهد داد و در این راه همراهی همه‌ی مردم را طلب می‌کند.

کانون نویسندگان ایران

۷ مرداد ۱۴۰۰

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 6 مردادماه 1400

- اعتصاب کارگران شرکت جهان پارس پتروشیمی بوشهر بخاطر قطعی برق

- اعلام همبستگی خوزه بوداس با کارگران اعتصابی نفت در ایران

- ازسرگیری اعتصاب کارگران راه آهن برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی

اگر حقوق واریز نشه جلو قطار هارو میگیریم، ما دیگه خسته شدیم

- ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه با تجمع وراهپیمایی در مجتمع

- ادامه اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری رودباردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه برای دومین روز متوالی

- تجمع اعتراضی مرغداران کرمان نسبت به نبود و گرانی خوراک مرغ مقابل استانداری

- تجمع اعتراضی دوباره داروسازان استان فارس نسبت به آیین‌نامه تاسیس داروخانه و تشکیل کمیسیون ماده 20 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

*اعتصاب کارگران شرکت جهان پارس پتروشیمی بوشهر بخاطر قطعی برق

هفته گذشته تعدا د زیادی از کارگران شرکت جهان پارس پتروشیمی بوشهر به علت قطعی مکرر برق خوابگاه و کمپ که در روستای بزباز بوده اعتراض کردند و این در حالیه که با این همه تولید برق در پارس جنوبی به روستاهای آن و حتی کمپ کارگران برق نمی دهند که ظلمی آشکار به انسانیت از طریق چپاولگران است. یکی از خواستهای کارگران در نفت بهبود قابل قبول استاندارد وضع کمپها و شرایط زیستی و کاری در مراکز نفتی است

برگرفته از کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

*اعلام همبستگی خوزه بوداس با کارگران اعتصابی نفت در ایران

دریافتی:

کاراکاس، 26 ژوئیه 2021. - 19 ژوئن گذشته، پرمخاطره ‎ترین بخش طبقه کارگر نفت ایران اعتصاب عمومی را در این بخش آغاز کردند. این اعتصاب که از حمایت گسترده مردم برخوردار بوده، بخش قابل توجهی از صنعت نفت ایران را فلج کرده. از جمله خواسته‎های آن افزایش دستمزد، حذف قراردادهای موقت، پایان خصوصی سازی، آزادی تشکل ها و حذف مناطق ویژه اقتصادی است.

خوزه بوداس ، دبیر کل فدراسیون واحدهای کارگران نفت ونزوئلا (Futpv) و یکی از اعضای برجسته حزب سوسیالیسم و آزادی (PSL) و اتحادیه فعلی آن C-cura است. او ویدئویی را برای کارگران نفت ایران ارسال کرد که در آن با خواهران و برادران طبقاتی خود ابراز همبستگی می کند که با حملات شرکتهای خصوصی در این بخش روبرو هستند. بسیاری از این شرکت‎ها متعلق به بستگان و مقامات دیکتاتوری تئوکراتیک و سرمایه داری آیت الله های ایران هستند.

این حرکت بخشی از اقدامات همبستگی با اعتصاب عمومی طبقه کارگر نفت ایران است که اتحادیه بین المللی کارگران-چهارم بین المللی (UIT-CI) که PSL بخش ونزوئلائی آن است، سازماندهی کرده.

بوداس اظهار داشت که "کارگران نفت برادران ایرانی ما بیش از 30 روز است که برای شرایط بهتر کار و علیه دستمزدهای معادل گرسنگی و برون سپاری اعتصاب کرده اند. یک کارگر نفت در ایران ماهیانه بین 100 تا 150 دلار درآمد دارد."

وی همچنین اشاره کرد که "علاوه بر اعتراض کارگران، اعتراض بخشهای عمومی نیز وجود دارد. تورم و خدمات عمومی فاجعه‎بار آنها را وادار به اعتراض و مبارزه در کنار طبقه کارگر ایران کرده است."

وی در خاتمهٔ پیام همبستگی خود گفت كه "من به عنوان دبیر كل فدراسیون واحدهای كارگران نفت ونزوئلا، به كارگران و مردمی كه علیه دیكتاتوری سرمایه داری ایران می جنگند درود و همبستگی انقلابی می فرستم".

وی در پایان گفت: "همانطور که ما در ونزوئلا می‎گوییم ، تنها با مبارزه میتوان زندگی را تغییر داد."

*ازسرگیری اعتصاب کارگران راه آهن برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی

اگر حقوق واریز نشه جلو قطار هارو میگیریم، ما دیگه خسته شدیم

روزچهارشنبه 6 مرداد، کارگران راه آهن(شرکت تروارس) در نواحی ورامین، لرستان، زاگرس، خراسان و همچنین متروی تهران اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی ازسرگرفتند واعلام کردند:

اگر حقوق واریز نشه جلو قطار هارو میگیریم، ما دیگه خسته شدیم


درهمین رابطه:فراخوان اعتصاب کارگران راه آهن() برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی

کارگران راه آهن(شرکت تروارس) مناطق لرستان،کرج،ورامین،اسلامشهر،خراسان ،هرمزگان و....برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق فراخوانی را برای اعتصاب وبرپایی تجمع در روز چهارشنبه 6 مرداد درشبکه های اجتماعی منتشر کردند.

*ادامه حق طلبی کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه با تجمع وراهپیمایی در مجتمع


روز چهارشنبه 16 مرداد، کارگران کشت وصنعت نیشکرهفت تپه برای بنمایش گذاشتن عزم راسخشان برای دست یابی به مطالبات زیر در این مجتمع دست به راهپیمایی وتجمع زدند:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا

درهمین رابطه:برای گسترش دادن اعتصابمان متحد شویم

همکاران عزیز!

احتمالا این آخرین باری باشد که در زمان حضور اختلاس بیگی ها اعتصاب میکنیم زیرا که حکم خلع ید صادر شده و باید متحد شویم که اجرایی شود. درخواست ما فقط سه ماه حقوق معوقه نیست که خواسته باشیم با شایعات مربوط به پرداخت آن دست از اعتراض بکشیم. حتی اگر این شایعات درست باشد. وضعیت قراردادی بسیاری از همکاران منجمله دوستان عزیز و زحمتکش ما در غیرنیشکری و دفع آفات و اصولا تمام همکاران فصلی باید تعیین تکلیف شود؛ همکاران اخراجی که برای دفاع از مطالبات ما آزار و اذیت و نهایتا اخراج شدند باید به کار بازگردند. از همه مهم تر وضعیت مالکیت شرکت باید فورا تعیین تکلیف شود و اختلاس بیگی ها و مدیران وابسته و عواملشان از شرکت بیرون انداخته شوند. همچنین وضعیت خشکسالی هفت تپه و خوزستان و همیاری در اعتراضات برحق مردم خوزستان بخشی از وظایف همه ماست که باید با قدرت آن را ادا کنیم.

این جنایت کاران شرکت را به یک هزارم قیمت در اختیار گرفتند و نابود کردند و با اعتبار هفت تپه دو میلیارد دلار اختلاس کردند. با این رقم میتوان کل استان خوزستان را مشغول به کار کرد. این رقم برابر با بیش از هشتاد سال دستمزد پنج هزار کارگر هفت تپه است.

شرکت ما باید بیش از هفت هزار کارگر با قرارداد دائم داشته باشد اما اختلاس بیگی های دزد که به فکر غارت شرکت و نابود کردن کشت و تولید هستند و میخواهند تغییر کاربری بدهند و همکاران ما را بیکار کنند صحبت از بیکار کردن دو هزار کارگر شرکت میکنند.

ما سال ها مبارزه کردیم تا موفق شدیم کاری کنیم که اختلاس بیگی ها و رستمی دادگاهی شوند؛ باعث شدیم حکم خلع ید صادر شود. چرا اینطور شد؟ چون از اعتصابات ما ترسیدند و اعلام میکردند اعتصابات هفت تپه پاشنه آشیل نظام شده است. اکنون ممکن است برخی از حکومتی ها که از اعتراضات خیابانی در خوزستان و سراسر کشور بیم دارند بخواهند ما را ترغیب کنند که تجمعاتمان را کم رنگ کنیم و یا به بازار هفت تپه یا مقابل فرمانداری نرویم. معلوم است که اینها منافع حکومتی ها برایشان مهم است و نه منافع ما. ما فریب شعارهای آنها را نمیخوریم و ترسشان از تجمعات، برای ما مهم نیست بلکه کسب مطالبات برحق مان مهم است. ما چند سال زجر کشیدیم و بارها اعتصاب کردیم و اکنون هنگام برداشت محصول مبارزات این دوره ما است و باید با یک اعتصاب قوی و تجمعات متحدانه کار را یکسره کنیم. همکاران عزیز باید هشیار باشیم که در این اعتصاب باید با قدرت و اتحاد هر چه بیشتری اقدام کنیم که ظرف همین روزها اختلاس بیگی های جنایتکار را بیرون کنیم.

همکاران عزیز باید اعتصاب را گسترش بدهیم و متحد تر و قدرتمند تر اقدام کنیم تا شرکت تعیین تکلیف شود. بعد از آن شورای مستقل کارگری خودمان باید بر همه امور نظارت کند. ما هیچ گاه اجازه تشکیل شورای اسلامی نخواهیم داد. شورایی که تحت نظارت همان دولتی باشد که مدافع اسدبیگی ها و اختلاسگران است و به فکر منافع خودشان است. ما نمایندگان مستقل شورایی خودمان را داریم و شورای مستقل خودمان را تقویت خواهیم کرد.

بیایید با اتحاد هر چه بیشتر و با هشیاری و غیرت همیشگی هفت تپه، آخرین ضربه را به این بخش خصوصی اختلاسگر و غارتگر بزنیم و از ان به بعد برای آبادنی شرکت یکدست و متحد اقدام خواهیم کرد.

عدالت خواران و بسیجی ها و حکومتی ها که ادای دلسوزی ما را در میاورند گرگ هایی در لباس میش هستند. انها فقط برای جناح حکومتی خودشان تلاش میکنند. انها هدفشان ساکت کردن اعتراض ماست و نه کمک به ما.

ما مثل همیشه دست به دست هم خواهیم داد و تنها و تنها با تکیه بر قدرت کارگری خودمان و با اتکا به اتحاد و هشیاری کارگری خودمان اعتصاب و تجمع مان را باشکوه تر و پرتعداد تر ادامه خواهیم داد تا اینکه این اخرین اعتصاب در دوران اختلاس بیگی ها باشد. یک قدم دیگر بیشتر تا به دست آوردن مطالبات این دوره مان باقی نمانده است.

جمعی از کارگران هفت تپه از بخش های مختلف-دوشنبه - ۴ مرداد ۱۴۰۰

*ادامه اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری رودباردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه برای دومین روز متوالی

روزچهارشنبه 6 مرداد برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری رودباربرای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه به اعتصاب وتجمعشان مقابل پارکینگ نقلیه موتوری این شهرداری دراستان گیلان ادامه دادند.

درهمین رابطه:اعتصاب و تجمع کارگران شهرداری رودباردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه

روزسه شنبه 5 مرداد، کارگران شهرداری رودباربرای اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه دست از کارکشیدند و در محوطه ساختمان موتوری این شهرداری دراستان گیلان تجمع کردند.


کارگران معترض شهرداری رودباربه خبرنگاررسانه ای گفتند: جمعی از کارگرانی که در مجموعه شهرداری شهرداری این شهر تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند، صبح امروز (5 مرداد ماه) در اعتراض به معوقات مزدی خود در محوطه ساختمان موتوری شهرداری این شهر تجمع کردند.

این کارگران که در چهار تا پنج ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آن‌ها کامل پرداخت نشده است، گفتند: چندین سال است مطالبات مزدی و بیمه‌ای معوقه داریم. در حال حاضر نیز جدا از دستمزد، بیمه ما کارگران به صورت کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود.

این کارگران افزودند: حداقل حقوق دریافتی کفاف زندگی ما را نمی‌دهد با این وجود بسیاری از مزایای مزدی کارگران خدماتی و فضای سبز همانند اضافه‌کاری‌ها و تعطیل‌کاری‌ها پرداخت نمی‌شود.

کارگران شهرداری رودبار با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران افزایش مطالباتمان در ماه‌های آینده هستیم، تصریح کردند: مدیریت شهری رودبار هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده و دلیل وی کمبود منابع مالی در شهرداری است.

طبق اظهارات کارگران؛ در طول 4 تا 5 ماه گذشته حدود 5 تا 6 میلیون تومان دستمزد دریافت کرده‌ایم که هر ماه به صورت علی‌الحساب 500 تا یک الی دو میلیون تومان به هر یک از کارگران پرداخت شده است. آخرین پولی که دریافت کرده‌ایم (21تیرماه ) بود که شهردار به حساب هر یک از کارگران مبلغی را واریز کرد.

*تجمع اعتراضی مرغداران کرمان نسبت به نبود و گرانی خوراک مرغ مقابل استانداری

روز چهارشنبه 6 مرداد، مرغداران کرمان برای اعتراض به نبود و گرانی خوراک مرغ مقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از معترضان با اشاره به مشکلات مرغداران در استان کرمان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: با مشکلات نبود و گرانی خوراک مرغ مواجه هستیم و امنیت غذایی مردم به خطر افتاده و به دلیل بی کفایتی مسئولین هر روز سفره آنان کوچکتر و کوچکتر می شود.

وی گفت: خوراک مرغ وارداتی بوده و با افزایش قیمت دلار قیمت خوراک ها نیز افزایش یافته و تامین خوراک برای مرغداران مشکل شده و درحال حاضرپرورش مرغ هیچ صرفه اقتصادی ندارد .

یکی دیگر از تجمع کنندگان نیزگفت:این معضل را بارها به مسئولین دست اندرکار جهاد تذکر داده ایم اما متاسفانه دریغ از یک لحظه توجه.

وی تصریح کرد: در سامانه بازارگاه جهت خرید نهاده مراجعه ثبت نام و پول واریز کرده ام اما متاسفانه هنوز هیچ نهاده ای به من تحویل نشده و مرغی که در حال حاضر دارم به دلیل نبود نهاده کم جثه است و قابل عرضه در بازار نیست.

این معترض عنوان کرد: حتی این مسئله را به جهاد کشاورزی اعلام کرده ایم اما او در پاسخ می گوید باید مرغ خود را موعد مقرر تحویل دهید و الا جریمه خواهید شد.

وی تاکید کرد: هزینه های دارو، واکسن، نهاده و کرایه بسیار بالا رفته اما مرغی که از ما خریداری می شود قیمت آن نسبت به زمانی که به دست مصرف کننده می رسد بسیار پایین است و تنها دلالان هستند که در این میان سود کلانی به جیب می زنند.

معترض دیگری با بیان اینکه آیا گوش شنوایی برای شنیدن حرف های ما تولید کنندگان وجود دارد؟

وی ادامه داد: مسئولین بی کفایت جهاد کشاورزی نه تنها حمایت نمی کنند که حتی مانع تراشی کرده و چوب لای چرخ ما تولید کنندگان می گذارند.

این معترض خاطرنشان کرد: این مشکلات کمر پرورش دهندگان مرغ را شکسته است به حدی که نمی تواند حتی حقوق کارگران خود را پرداخت کند.

پسر 20 ساله ای در این میان جلو آمد و گفت: من و برادرم که 30 سال دارد در یک مرغداری صنعتی که پدرم آن را احداث کرده کار می کنیم ، حال که پدرانمان باعث اشتغالزایی فرزندانشان می شوند، مسئولین سنگ اندازی کرده و جلوی این تولید و اشتغال را به بهانه های متفاوتی می گیرند.

وی ادامه داد: باور کنید مدتی است که با وجود جوجه ریزی که انجام داده ایم و اینکه نهاده ای نیست به آنها بدهیم واحتمال تلفات زیاد می رود شب ها خواب نداریم و نمی دانیم چه کنیم؟

یکی دیگر از مرغداران با اشاره به اینکه به نظرم حل مشکلات ما در توان مسئولانی استانی نیست و ما حل مشکلات خود را از مسئولان کشوری خواستاریم ابراز کرد: دولت نیز جوابگو حل مشکلات تولید کنندگان نیست.

وی با اشاره به اینکه وضعیت صنعت مرغ بحرانی است بیان کرد: به دلیل وارداتی بودن خوراک مرغ با افزایش قیمت ارز قیمت خوراک مرغ نیز افزایش یافته است و حضور دلالان در این عرصه پررنگ تر شده است.

*تجمع اعتراضی دوباره داروسازان استان فارس نسبت به آیین‌نامه تاسیس داروخانه و تشکیل کمیسیون ماده 20 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز

روز چهارشنبه 6 مرداد،برای باری دیگر داروسازان استان فارس در دانشگاه علوم پزشکی شیرازاجتماع کردند وباسردادن شعارهایی اعتراضشان را نسبت به آیین‌نامه تاسیس داروخانه و تشکیل کمیسیون ماده 20بنمایش گذاشتند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید