- فراخوان جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته استان فارس برای همبستگی معلم کنشگر غلامی کندازی: بار دیگر در کنار هم خواهیم بود و کنار هم بودنمان را به تصویر خواهیم کشید- تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات کشور نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات- تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت لرستان نسبت به قراردادهای جدید وبخطرافتادن امنیت شغلی ومعیشتیشان- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری رشت نسبت به کاهش حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری گیلان- تجمع اعتراضی پرستاران دانشگاه یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی دردانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- اعتصاب کامیونداران کشور برای اعتراض به نرخ کرایه
- تجمع اعتراضی جمعی از والدین دانش آموزان رشت نسبت به کلاس های حضوری مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
- نامه سرگشاده اولیای دانش آموزان کلان شهر شیرازدراعتراض به کلاس های حضوری
- دادگاه ژاله روح زاد برگزار شد .
- برگزاری دادگاه رادا مردانی و احضارش به هیئت تخلفات آموزش و پرورش صبح روز 22 فروردین
- کانون نویسندگان ایران:بازگشت رضا خندان (مهابادی) به زندان اوین
*فراخوان جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته استان فارس برای همبستگی معلم کنشگر غلامی کندازی:
بار دیگر در کنار هم خواهیم بود و کنار هم بودنمان را به تصویر خواهیم کشید
به اطلاع معلمان شریف استان فارس می رسانیم، ما جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته این استان تصمیم گرفته ایم تا در روز چهارشنبه ۱۷ فروردین ماه، راس ساعت ۱۱:۳۰ جناب آقای غلامی کندازی از فعالین صنفی فارس را تا درب دادگاه کیفری شیراز واقع در میدان گل سرخ همراهی کنیم.
حضور شما همکار گرامی در این کنش مسالمت آمیز باعثِ دلگرمی و اتحاد بیشتر بین مطالبه گران صنفی خواهد بود و بار دیگر نشان از اتحاد میان معلمان می باشد.
جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته استان فارس
*تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان شرکت مخابرات کشور نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات
روز سه شنبه 16 فروردین، بازنشستگان شرکت مخابرات کشور برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالبات دست به تجمع در تهران مقابل ساختمان وزارت ارتباطات و فناوری و استان های اردبیل،اصفهان،البرز،زنجان،سمنان، کرمان، گیلان و...مقابل ساختمان شرکت مخابرات زدند.
عملیاتی نشدنِ آییننامهی سال 89، تاخیر در پرداختِ هزینههای درمانی توسط بیمهی طرف قرارداد مخابرات و تاخیر در پرداختِ جیرهی غیرنقدی از مهمترین موارد مورد اعتراض این بازنشستگان است.
تعدادی از تجمع کنندگان زنجان به خبرنگاررسانه ای گفتند:در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات خود مقابل ساختمان مخابرات در مناطق مختلف جمع شدند و شعارِ «اصلاح آیین نامه، حق مسلم ماست»، «هزینههای درمان پرداخت باید گردد» و… سر دادند.
*تجمع اعتراضی کارگران کشت و صنعت لرستان نسبت به قراردادهای جدید وبخطرافتادن امنیت شغلی ومعیشتیشان
روز سه شنبه 16 فروردین، کارگران کشت و صنعت لرستان برای اعتراض به قراردادهای جدید وبخطرافتادن امنیت شغلی ومعیشتیشان دست به تجمع در محل کارشان زدند.
کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند: بر خلاف مصوبات اخیر شورای عالی کار مبنی بر افزایش حداقل دستمزد کارگران در سال 1401، دست اندرکاران کشت وصنعت لرستان در قراردادهایی متفاوت با قوانین بالادستی تمدید قراردادهای کارگران را مشروط به موافقت با شرایط جدیدی از جمله کار حجمی، برون سپاری به پیمانکاری و ... کرده و به کارگران اطلاع داده اند که در صورت مخالفت با شروط جدید می توانند تسویه حساب کنند.
*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری رشت نسبت به کاهش حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری گیلان
روز سه شنبه 16 فروردین،جمعی از کارگران شهرداری رشت برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به کاهش حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:با شکایت یک شاکی خصوصی مبنی بر غیرقانونی بودن پرداخت مبالغی با عنوان حق وصول و حق تلاش به کارکنان شهرداری های کشور و بر اساس حکم صادره از سوی دیوان عدالت اداری کشور به تاریخ 5 اسفند 1400 ، این مبالغ از حقوق آن ها حذف و میزان عیدی آن ها هم کاهش یافت.
آنها افزودند:حدود 3 میلیون تومان از حقوقشان کم شده است.
*تجمع اعتراضی پرستاران دانشگاه یاسوج نسبت به بلاتکلیفی شغلی دردانشگاه علوم پزشکی یاسوج
روز سه شنبه 16 فروردین،جمعی ازپرستاران دانشگاه یاسوج بدنبال ابلاغ نامه معاونت توسعه دانشگاه مبنی بر عدم تمدید طرح،جذب نیروی شرکتی و… دردانشگاه علوم پزشکی یاسوج تجمع کردند.
یکی از پرستاران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: در زمان اوج همه گیری کرونا ما پرستاران و کادر درمان به صورت جهادی به بیماران رسیدگی کردیم و هم اکنون که تعداد مبتلایان کاهش یافته میگویند به شما نیازی نیست.
یکی دیگر از کارکنان علوم پزشکی که از سوی رئیس بیمارستان به او گفته شده بود به خدمات شما نیازی نیست،نیزگفت: در اتاقهای آی سی یو که شاید برخی پرستاران شهامت ورود را هم نداشتند ما با جرات به درمان بیماران کرونایی مشغول بودیم.
او گفت: قرار دادی که با ما بسته شده بود کمتر از 3 ماه بود و این قرارداد را پیش از موعد تمدید میکردند و به ما این امیدواری را میدادند که شاید استخدام شویم.
یکی دیگر از کادر درمان بیمارستان جلیل یاسوج گفت: من همزمان با اوج همه گیری کرونا داوطلبانه به این بیمارستان آمدم و مادرم را به این بیماری مبتلا کردم و شرایط سختی را گذرندام ولی بازهم با علاقه خدمت رسانی کردم.
یکی از کارکنان یکی از بیمارستان های کهگیلویه هم گفت: مسئولان شرایطی ایجاد کنند که ما نیز استخدام شویم و در صورت نیاز آماده آزمون نیز هستیم.
*اعتصاب کامیونداران کشور برای اعتراض به نرخ کرایه
روز سه شنبه 16 فروردین،گزارشاتی درباره آغاز اعتصاب کامیونداران کشوراز روزیکشنبه 14 فروردین ماه برای اعتراض به نرخ کرایه،رسانه ای شد.
یکی از غرفه داران بازار روز غفاری بیرجند با اشاره به کمبود میوه و صیفی جات به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: سیب زمینی و میوه های موجود از چند روز گذشته است و به علت اعتصاب کامیون داران، میوه تازه و با کیفیت به استان نیامده است.
اوافزود: در حال حاضر نیز مشکلات بارگیری و اعتراضات کامیونداران، کمبود و افزایش قیمت برخی اقلام مانند هندوانه، پیاز و... را تحت تاثیر قرار داده است.
یکی از مغازه داران سطح شهر بیرجند با اشاره به اعتصاب کامیون داران،اضافه کرد: این اعتصاب باعث کمبود و پایین بودن کیفیت محصول شده است.
رئیس اتحادیه صنف میوه و سبزیفروش شهرستان اصفهان با اشاره به افزایش قیمت خرما در ماه رمضان، گفت: به دلیل اعتصاب کامیونداران قیمت گوجه در سطح عرضه به 18هزار تومان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت گوجه به دلیل اعتصاب کامیون داران از کرایههایشان بوده است، افزود: در حالیکه پیش از این اتفاق، قیمت گوجه در بازار بین 6 تا 9هزار تومان بود.
*تجمع اعتراضی جمعی از والدین دانش آموزان رشت نسبت به کلاس های حضوری مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان
روز دوشنبه 15 فروردین،جمعی از اولیای دانشآموزان رشت برای اعتراض به کلاس های حضوری و رعایت نشدن فاصلهگذاری در کلاسهای درس دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان گیلان زدند.
*نامه سرگشاده اولیای دانش آموزان کلان شهر شیرازدراعتراض به کلاس های حضوری
روز سه شنبه 16 فروردین،جمعی از اولیای دانش آموزان کلان شهر شیرازبرای اعتراض به کلاس های حضوری نامه ای سرگشاده خطاب به مدیرکل آموزش و پرورش فارس منتشر کردند.
متن نامه:
احتراما ما جمعی از اولیای دانش آموزان مدارس نسبت به خطر افتادن سلامتی فرزندان خود در آموزش حضوری اعتراض داریم، لذا از آن مقام محترم تقاضا داریم در مدت باقی مانده از سال تحصیلی همچون گذشته به صورت مجازی کلاسها برگزار شود.
در صورتیکه به این خواسته ی ما تا چهارشنبه ۱۷ فروردین رسیدگی نشود ما اولیای دانش آموزان در روز پنجشنبه راس ساعت ۱۰ صبح جلوی اداره کل آموزش و پرورش فارس تجمع خواهیم کرد.
با تشکر
اولیای دانش آموزان کلان شهر شیراز
*دادگاه ژاله روح زاد برگزار شد .
دادگاه ژاله روحزاد معلم بازنشسته و فعال صنفی فرهنگیان و کارگران در پی ابلاغیه ی شعبه ی ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار شد.
امروز، سهشنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۱۶ جلسهٔ رسیدگی به پروندهٔ سرکار خانم ژاله روحزاد در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری برگزار شد.
حسین تاج وکیل خانم روحزاد ضمن اشاره به روند مثبت جلسه که با ارائهٔ دفاعیات و رد اتهامها خاتمه یافت، به صدور رأی شایسته و قانونی ابراز امیدواری کرد.
اسماعیل گرامی همسر ژاله روحزاد از بازنشستگان تامین اجتماعی مدت یکسال است که به خاطر فعالیتهای کارگری در زندان تهران بزرگ به سر می برد.
*برگزاری دادگاه رادا مردانی و احضارش به هیئت تخلفات آموزش و پرورش صبح روز 22 فروردین
در حالی که قرار است روح الله مردانی در تاریخ ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ به اتهام تبلیغ علیه نظام در دادگاه نورآباد لرستان راس ساعت ۹:۳۰ محاکمه شود،ابلاغیه دیگری از سوی هیئت تخلفات آموزش و پرورش صادر شده که به موجب آن آقای مردانی باید در همین روز ساعت ۹:۴۵ در هیئت بدوی تخلفات آموزش و پرورش حضور پیدا کند.اینکه چگونه می توان در یک روز و با یک ربع اختلاف ساعت در دو استان مختلف حضور پیدا کرد را باید از ارگان هایی پرسید که برای این احضارها حتی فرصت هماهنگی و بررسی پرونده افراد را برای عدم ایجاد این تداخل پیدا نمی کنند.
شایان ذکر است پرونده تبلیغ علیه نظام روح الله مردانی با همین محتوا اخیرا در کرج منع تعقیب گرفته است که تصویرش را اکنون مشاهده می کنید.
منبع 3 خبربالا:کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*کانون نویسندگان ایران:بازگشت رضا خندان (مهابادی) به زندان اوین
ظهر امروز، ۱۶ فروردین ۱۴۰۱، رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران، برای گذراندن ادامهی حبس به زندان اوین بازگردانده شد.
فشار به وثیقهگذار خندان باعث شد او با وجود مشکلاتی که سلامتش را تهدید میکرد، به زندان بازگردد. جمعی از دبیران و اعضای کانون نویسندگان ایران، دوستان، خانواده و وکیل رضا خندان، او را تا آستانهی زندان اوین بدرقه کردند.
اواخر اسفند ۱۴۰۰، خندان در حالی از سوی دادیار ویژهی زندانیان سیاسی به زندان احضار شد که دوران نقاهت خود را پس از عمل جراحی میگذراند. چندی بعد ابلاغیهای برای وثیقهگذار خندان ارسال و به او اعلام شد که در صورت عدم تحویل خندان به زندان وثیقه به نفع دولت ضبط خواهد شد. در نتیجهی این آزارها خندان به ناچار به زندان بازگشت.
خندان از ۵ مهر ۱۳۹۹ محکومیت ۵ سالهی خود را در زندان اوین میگذراند. او که ۳۰ آذر ۱۴۰۰ در اثر ابتلا به کرونا و وخامت حالش به بیمارستان طالقانی منتقل شده بود، چندی پس از آن با تلاش وکیل و خانواده توانست مرخصی استعلاجی بگیرد.
بازگرداندن رضا خندان (مهابادی) به زندان در شرایطی که هنوز با عوارض بیماری و جراحی اخیرش درگیر است، چیزی جز به خطر انداختن جان این عضو کانون نویسندگان ایران نیست و مسئولیت هر گزندی به سلامت او متوجه حکومت و قوهی قضائیهی آن است.
***********
اخباروگزارش های کارگری 15 فروردین ماه 1401
- اخراج کارگرحق طلب شهرداری یاسوج وتوسط شهردار
- ازسرگیری اعتراضات کارگران فضای سبز منطقه یک شهرداری نسبت به واگذاری به پیمانکار
- گزارش برگزاری دادگاه رسول بداقی و حمید قندی و تجمع معلمانی از شهرهای کرج، اسلام آباد ، هرسین و تهران در پشت درهای بسته ی دادگاه برای همبستگی
- تجمع اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان نسبت به عدم تداوم جریان آب زایندهرود مقابل دادگستری
- تجمع اعتراضی اهالی روستای ام الخرجین خرمشهر نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وبیکاری در پی ممنوعیت کشت مقابل دفتر بهارستان نشین
- تجمع اعتراضی والدین دانش آموزان شیرازنسبت به کلاس های حضوری مقابل تعدادی از مدارس
- جان باختن 2 کارگر مقنی در پاکدشت بر اثر ریزش چاه
*اخراج کارگرحق طلب شهرداری یاسوج وتوسط شهردار
روز دوشنبه 2 اسفند، کارگران شهرداری یاسوج برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.
11 فروردین ماه چند کارگر حق طلب توسط نستهن مقدم شهردار یاسوج از کار اخراج شدند.
بنا به گفته کارگران حق طلب، گفتگوی آنها با خبرنگاریک رسانه محلی دلیل اخراج آنها بوده است. البته بعد از مدتی چند نفر از آنها به کار برگشتهاند. اما هنوز یکی از این کارگران مشمول حکم اخراج شهردار یاسوج مانده است.
به گزارش 15 فروردین یک منبع خبری محلی،این کارگر حق طلب اخراجی شهرداری یاسوج با انتشار نامه ای سرگشاده از اخراج خود خبر داد.بخشی از این نامه بقرارزیراست:
در تاریخ 2/12/1400 پرسنل شرکتی شهرداری حوزه تقلیه و تأسیسات برای 5 ماه حقوق معوق خود جلوی استانداری تجمع کردیم و پیرامون مشکلات و شرایط سخت معیشتی این پرسنل رایزنیهایی با مدیرکل امور شهری وحراست استانداری انجام دادیم. متاسفانه در همان زمان با تهدیدهای شفاهی مسئولان شهرداری روبرو شدیم و حال که 11 روز از سال جدید میگذرد جناب مقدم دستور اخراج چند تن از پرسنل را صادر کردند. خوشبختانه دوستان با رایزنیهایی دوباره به محل کار خود برگشتند. اما بنده چون پارتی ندارم، همچنان اخراج میباشم و از ورود بنده به محل کارم ممانعت به عمل میآورند.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد
روز دوشنبه 2 اسفند، کارگران شهرداری یاسوج برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق وعدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:این افرادی که امروز در جلوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد جمع شده اند نسبت به عدم پرداخت حقوق خود گلایه مند هستند.
وی افزود: از مهر ماه امسال هیچ گونه حقوقی برای ما پرداخت نشده است در حالی که به عید نوروز نزدیک می شویم و باید برای عید خرید کنیم اما هیچ گونه حقوقی دریافت نکرده ایم.
یکی دیگر از کارگران گفت: نوعی تبعیض میان کارگران در شهرداری قائل می شوند، پیمانکار حقوق و مزایای ما را به یغما می برد، پیمانکار عیدی و سنوات ما را برده است، بطور کامل بین نیروهای شرکتی و خدماتی تبعیض وجود دارد، تا زمانی که تبدیل وضعیت نشویم و نظام پیمانکاری برچیده نشود مشکل ما حل نمی شود.
یکی دیگر از کارگران گفت: راننده های پاکبان خدمات شهرداری و نیروهای خدمات شهرداری 5 ماه است حقوق دریافت نکرده اند، ما را به پیمانکار ارجاع می دهند، پیمانکار می گوید پول نیست.
*ازسرگیری اعتراضات کارگران فضای سبز منطقه یک شهرداری نسبت به واگذاری به پیمانکار
روز دوشنبه 15 فروردین، کارگران فضای سبز منطقه یک شهرداری اعتراضشان را نسبت به تصمیم دوباره شهرداری برای واگذاری بخش فضای سبز این منطقه از شهر به پیمانکارازسرگرفتند.
ابزار نگرانی کردند.
روز دوشنبه 15 فروردین،کارگران فضای سبز منطقه یک شهرداری زنجان در انتقاد به واگذاری مسئولیت این منطقه از شهر به پیمانکار،به خبرنگاررسانه ای گفتند:روز گذشته در جلسه شورای شهر با شهردار زنجان تصمیم نهایی برای برون سپاری بخش فضای سبز منطقه یک گرفته شده، درنتیجه ما کارگران نگران امنیت شغلی خود هستیم.
آنها با بیان اینکه در حال حاضر نگرانی ما نامشخص بودن وضعیت حدود 100کارگر شاغل در فضای سبز منطقه یک است که سالهاست طرف قرارداد با شهرداری هستند، افزودند: شنیدهایم بعد از واگذاری بخش فضای سبز به پیمانکار؛ اعضای شورای شهر و شهردار برای جلوگیری از نارضایتی کارگران و اعتراضات احتمالی اعلام کردهاند کارگران شاغل در این بخش از شهر به سایر مناطق تحت مسئولیت شهرداری انتقال داده میشوند که صحت و سقم آن هنوز مشخص نیست.
آنهاادامه دادند:اولین موضوع مورد بحث کارگران این است که چرا مدیران شهری کارگران و یا نمایندگان آنها را در جریان تصمیمهایی که به امنیت شغلی و به نوعی آینده شغلی کارگران مربوط است، قرار نمیدهند. دوم اینکه این تصمیم دوسال پیش هم از سوی مدیران شهری وقت گرفته شد که با مخالفت کارگران کنار گذاشته شد.
آنها با بیان اینکه ما خواستار حذف همه پیمانکاران در مجموعه شهرداری زنجان هستیم، اضافه کردند: ریشه اصلی مشکلات ما کارگران حضور پیمانکاران مختلف در برخی مناطق شهری است. شهرداری زنجان به جای حذف همه شرکتهای پیمانکاری مجددا میخواهد پای عدهای دیگر را به مجموعه شهرداری باز کند و بدین ترتیب به فرض انتقال کارگران قرارداد مستقیم به سایر مناطق شهری، با جذب نیروی کار قرارداد موقت و حجمی مجددا باید شاهد نارضایتی عدهای کارگر جدید و اعتراضات آنها در مجموعه شهری باشیم.
این کارگران با بیان اینکه مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر زنجان قبل از هر تصمیمی باید به وضعیت شغلی ما کارگران توجه کنند، افزودند: باز شدن پای پیمانکاران، وضعیت امنیت شغلی و معیشتی ما کارگران را بطور جدی آسیبپذیر خواهد کرد. به همین دلیل خواسته ما از مسئولان شهری برچیده شدن طرح برونسپاری است و توقع داریم شهرداری، انجام امور شهری و فضای سبز را راسا برعهده بگیرد و خود با کارگران به صورت مستقیم کار کند.
*گزارش برگزاری دادگاه رسول بداقی و حمید قندی و تجمع معلمانی از شهرهای کرج، اسلام آباد ، هرسین و تهران در پشت درهای بسته ی دادگاه برای همبستگی
کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:
دادگاه رسیدگی به پرونده ی رسول بداقی و حمید قندی دو معلم اسلامشهری ، در روز دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۰ در شعبه ی ۲۶ به ریاست شخصی معمم به نام افشار با حضور وکیل محترم رامین صفرنیا بر گزار شد.
در طول رسیدگی اثری از نماینده ی دادستان و شکات پرونده نبود .
کیفر خواست بوسیله قاضی پرونده خوانده شد، که این امر مورد اعتراض متهم (رسول بداقی ) قرار گرفت وی گفت : جناب قاضی شما در نقش قاضی نمی توانید کیفرخواست را بخوانید، و باید کیفرخواست بوسیله ی نماینده ی دادستان که شاکی پرونده است خوانده شود.
شما در اینجا در نقش شاکی و قاضی ظاهر می شوید و این خلاف قانون است .
قاضی پرونده این اشکال را در روند رسیدگی وارد ندانست. ابراز داشت که در پرونده های سنگین بالای ۱۰ سال است که کیفرخواست بوسیله ی نماینده ی دادستان باید قرائت شود.
دادگاه با قرابت کیفر خواست بوسیله ی قاضی پرونده ادامه یافت :
۱. اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور
۲. تبلیغ علیه نظام
۳. برهم زدن نظم عمومی
قاضی پرونده مصادیق جرم را فعالیت در فضای مجازی و گفتگو با رسانه ها ی خارج از کشور یاد آوری کرد .
متهم پس از رد همه ی اتهامات ، ابراز داشت:
ما در هیچ رسانه ی داخلی اجازه ی فعالیت نداریم ، روزنامه ، رادیو و تلویزیونی حرف ما را بازتاب نمی دهد . به ناچار برای بیان مشکلات آ.پ بایستی با شبکه های خارج از کشور حرف خود را در میان بگذاریم .
مشکلات فرهنگیان و دانش آموزان ایران پولی شدن مدارس برخلاف اصل ۳۰ قانون اساسی ، وضعیت ناگوار معیشت شاغلان و بازنشستگان ، همچنین کیفیت پایین آموزش ، فرسوده بودن بافت مدارس، نبود امکانات استانداری ، تراکم بالای ۴۰ دانش آموز در کلاس و.... است .
روند رسیدگی با دفاعیات متهم و براهین وکیل محترم پرونده( رامین صفرنیا) پایان یافت و قاضی پرونده در پایان دادگاه احتمال ۴۲ ماه زندان را دور از ذهن ندانست.
درباره ی پرونده ی مهندس حمید قندی مدیر دفتر شعبه ی ۲۶ احضار وی را یک اشتباه اداری یادآوری نموده و صدور ابلاغ وی را اشتباهی از سوی همکاران خود توصیف نمود .
همچنین در طول برگزاری دادگاه معلمانی از شهرهای کرج، اسلام آباد ، هرسین و تهران در پشت درهای بسته ی دادگاه تجمع کرده و چشم به راه بازگشت متهمان و وکیل محترم بودند.
همچنین مسعود فرهیخته به خاطر دفاع از متهمین در همان دقایق آغاز کار اداری تا پایان دادگاه دربازداشت حفاظت اطلاعات دادگاه انقلاب بود.
*تجمع اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان نسبت به عدم تداوم جریان آب زایندهرود مقابل دادگستری
روز دوشنبه 15 فروردین،جمعی از کشاورزان شرق اصفهان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم تداوم جریان آب زایندهرود دست به تجمع مقابل دادگستری زدند وخواستار ادامه جریان آب در زاینده رود حداقل تا نیمه خرداد ماه شدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،طبق وعده استانداری در 10 روز اول فروردین آب در زاینده رود جاری بود تا به اراضی شرق اصفهان برسد، اما یکی از کشاورزان اصفهان گفت: آب حداقل تا نیمه خرداد باید جریان داشته باشد تا نیاز کشاورزان، به ویژه گندم کاران برطرف شود.
وی افزود:در حال حاضر 30 درصد اراضی شرق اصفهان زیر کشت غله و گلرنگ رفته و اگر جریان آب زاینده رود بسته شود، کشت کشاورزان آسیب زیادی میبیند و عملا باز کردن آب در همین چند روز هم بی فایده خواهد بود.
*تجمع اعتراضی اهالی روستای ام الخرجین خرمشهر نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وبیکاری در پی ممنوعیت کشت مقابل دفتر بهارستان نشین
روز دوشنبه 15 فروردین، اهالی روستای ام الخرجین از روستاهای حومه غرب کارون خرمشهربرای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی وبیکاری در پی ممنوعیت کشت تابستانه مقابل دفتر بهارستان نشین خرمشهر تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاران گفتند:بخاطر ممنوعیت کشت تابستانه با وجود همجواری با رودخانه کارون، مجوز برداشت آب برای کشت محصول را ندارند.
آنها با اشاره به میادین نفتی نفت و گاز اروندان در نزدیکی روستایشان،خواستار استخدام خود و فرزندانشان شدند.
*تجمع اعتراضی والدین دانش آموزان شیرازنسبت به کلاس های حضوری مقابل تعدادی از مدارس
روز دوشنبه 15 فروردین،جمعی از والدین دانش آموزان شیرازبرای اعتراض به کلاس های حضوری مقابل تعدادی از مدارس تجمع کردند وخواهان ادامه کلاسها به صورت مجازی شدند.
یکی از والدین حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: ما و سایر والدین فرزندانمان را به دلیل شرایط ناپایدار فعلی و احتمال مبتلاشدن به کرونا به مدرسه نفرستاده ایم و امروز هم در مدرسه حاضر شدیم و با نوشتن و امضای طومار مراتب اعتراض مان را به حضوری شدن مدارس اعلام کردیم.
وی افزود: والدین دانش آموزان کلاس اول در این تجمع اعلام کردتد به منظور حفظ سلامتی فرزندان شان به هیچ عنوان حاضر به برگزاری کلاس حضوری نبوده، خواستار ادامه کلاسها به صورت مجازی هستند و موکدا اعلام کردند در صورت برگزاری کلاس حضوری، فرزندانمان شرکت نخواهند داشت.
او ادامه داد: الان 2 روز است که فرزندان ما از تحصیل محروم هستند و درخواست داریم هر چه سریعتر آموزش مجازی از سر گرفته شود تا دانش آموزان دچار مشکلات بعدی نشوند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،بیشتر والدین در برخی مدارس فرزندان خود را به مدرسه نفرستاده اند و برخی کلاس ها با یک یا دو سه نفر برگزار شده اند.
*جان باختن 2 کارگر مقنی در پاکدشت بر اثر ریزش چاه
یکشنبه شب(14 فروردین)، 2 کارگر مقنی تبعه افغانستان حین کار حفر چاه در مجاورت یک چاه قدیمی، بر اثر ریزش انباری چاه مجاور جان خود را ازدست دادند.
******
اخباروگزارش های کارگری 13 و 14 فروردین ماه 1401
- تجمع اعتراضی کارگران منطقه یک آبفا اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان
تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار بجای پاسخگویی به مطالباتشان
- ادامه کنش های جمعی از کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام برای احقاق حقوق برحقشان
- بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در حمایت از حق تحصیل دختران افغانستان و محکومیت حمله به دختران و زنان در مشهد
- برگزاری دادگاه رسول بداقی و حمید قندی روز دوشنبه 15 فروردین در شعبه ی 26 دادگاه انقلاب
- کانون نویسندگان ایران:ابلاغیه برای وثیقهگذار رضا خندان (مهابادی)
- جان باختن یکی از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت پتروپالایش کاوشگران ماهشهر
- جان باختن یک کارگر سیمبان شرکت توزیع برق کرمانشاه بر اثر برق گرفتگی
*تجمع اعتراضی کارگران منطقه یک آبفا اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان
تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار بجای پاسخگویی به مطالباتشان
روز یکشنبه 14 فروردین،جمعی از کارگران فصلی منطقه یک آبفا اهوازبرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: از سال 95 تحت عنوان نیروی فصلی بهصورت تمام وقت مشغول به کار هستیم و از سال 99 نیز چند نیروی دیگر به ما اضافه شد.
آنها افزودند: حقوق ماهیانه ما حداقلی بوده و هیچگونه مزایا شامل اضافه کاری، حق شیفت، تعطیل کاری و نظایر آن را نداریم.
این کارگران اضافه کردند: عیدی و سنوات سال ها 1399 و 1400 پرداخت نشده و بهجای آن تهدید به اخراج میکنند.
*ادامه کنش های جمعی از کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام برای احقاق حقوق برحقشان
روز یکشنبه 14 فروردین، جمعی از کارگران پتروشیمی ایلام واقع درشهرستان چواردراستان ایلام از ادامه کنش هایشان برای احقاق حقوق برحقشان،خبردادند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند: ما جمعی از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار هستیم با چندین سال سابقهی کاری در همین پتروشیمی؛ نزدیک به یکسال و نیم هست که به عنوان 15 روز کار و 15 روز تعطیلی، مشغول به فعالیت هستیم البته بدون عیدی، سنوات و پاداش.
آنها افزودند: برای عیدی و سنوات چندین بار اعتراض کردیم که چرا به ما عیدی و سنوات تعلق نمیگیرد؛ قولهایی به ما دادند؛ قرار بود از طرف شرکت یه مبلغی به عنوان پاداش برای تمام کارگران روزمزد در نظر بگیرند و به آنها پرداخت بشود اما سال تمام شد و خبری از پرداخت نشد. باقی کارکنان شرکت، عیدی و سنوات خود را به موقع گرفتهاند؛ سوال ما این است که مگر ما پرسنل پتروشیمی نیستیم، چرا از تمام مزایا محرومیم؟
آنها ادامه دادند:مقامات پتروشیمی پاسخ روشنی نمیدهند؛ میگویند هنوز دستور پرداخت صادر نشده؛
این کارگران معترض در خاتمه گفتند:امیدواریم در سال جدید از امکانات و مزایای قانون کار از جمله سنوات و عیدی بهرهمند شویم.
یکی از کارگران نیز گفت: آیا زمان پرداخت عیدی پایان سال نیست؟ چرا سال جدید شروع شده و هنوز دستوری برای پرداخت صادر نکردهاند؟
*بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در حمایت از حق تحصیل دختران افغانستان و محکومیت حمله به دختران و زنان در مشهد
ماهها می گذرد که طالبان با فرش قرمز قدرتهای جهانی و منطقهای با خشونت بر سر کار آمدند.
بی گمان محروم کردن دختران افغانستانی از حق تحصیل تنها یکی از هزاران ستمی است ، که به دنبال چشم پوشی جهانیان به روی جنایات و ارتجاع طالبان رخ داد.
اگر چه حق تحصیل بنابر میثاق نامههای جهانی از جمله کنوانسیون حقوق کودکان، یک حق طبیعی و جهانشمول است، اما محروم کردن دختران از تحصیل ریشه در رویکرد و تصمیمات زنستیزانه ی طالبان و رهبری امارت اسلامی دارد.
محروم کردن دختران از ادامه تحصیل بعد از پایه ی ششم یک عمل ضدانسانی است که یکی از پیامدهای آن بیکار شدن تعداد زیادی از معلمان بویژه معلمان زن خواهد شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن دفاع از حق تحصیل دختران در افغانستان هر نوع ممنوعیت و محدودیت کاری معلمان به ویژه زنان معلم را محکوم میکند.
همانگونه که در طی سال گذشته ما شاهد حمایتهای گسترده جهانی از مطالبات معلمان ایران بودیم اینک وظیفه خود میدانیم نسبت به وضعیت آموزشی در افغانستان و تهدیدات علیه معلمان سکوت نکنیم و با جامعه ی فرهنگی افغانستان به ویژه معلمان آن کشور اعلام همبستگی نماییم.
آنگونه که همه میدانیم سرکوب زنان و دختران محدود به افغانستان نیست و این یک معضل جهانی است و در دنیای امروز زنان حقوق برابر با مردان ندارند و به شیوه های گوناگون ، این نابرابری بازتولید میشود. در ایران نیز طی چهار دهه ی گذشته زنان به پیوسته وگسترده سرکوب شدهاند.
در آخرین اقدام ضد زن، به شیوه ی طالبان، دیدیم در مشهد زنانی که قصد ورود به ورزشگاه داشتند با حمله وحشیانه ی ماموران و اسپری فلفل روبرو شدند. بی گمان این شیوه ی سرکوب در ادامه اسیدپاشی به چهره ی زنان قابل تحلیل است و باید ریشههای آن را در روزگاری جست که عدهای با شعار « یا روسری یا توسری » زمینههای قوانین ضدزن را فراهم کردند.
قوانینی که تمام جناحهای درون حاکمیت از اصلاحطلب تا اصولگرا و اعتدالی در تصویب و اجرای آن نقش داشتند.
کسانی که امروز فاجعه ی مشهد را به شرایط حاکم در خراسان رضوی تقلیل دهند، یا از شرایط تاریخی بیاطلاع هستند یا میخواهند جامعه نقش آنان در سرکوب زنان را فراموش کند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همانگونه که با کودکهمسری مخالف است و خواهان برخورداری دختران در مناطق محروم از حمایتهای آموزشی و اجتماعی است.
همانگونه که با اختناق در مدارس دخترانه مخالف است و خواهان حق انتخاب پوشش برای زنان است. همانگونه که با نابرابری دستمزد بین زن و مرد مخالف است و خواهان حق اشتغال برای زنان است.
از حضور در اجتماع و آزادیهای اجتماعی زنان حمایت میکند.
جلوگیری از حضور زنان در استادیوم برای تماشای بازی، از اخلاق ورزشکاری به + بوده و رفتاری غیر قانونی و غیر انسانی است.
شورای هماهنگی ضمن حمایت از زنان معترض و فعالان زن از ورزشکاران مردمی و باشرافت و تمام مردان برابریخواه میخواهد که در برابر این هجمه علیه زنان سکوت نکنند.
متاسفانه همانگونه که جامعه ی جهانی در برابر طالبان در افغانستان مماشات میکند تا آنان زنان را قربانی کنند.
فیفا نیز خواسته زنان ایران را قربانی منافع خود میکند. پس همانگونه که مردم افغانستان برای تغییر باید متکی به خود باشند مردم ایران نیز شایسته است، با اتحاد و قدرت جمعی قوانین ضد زن را پس بزند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از حق تحصیل برای تمام کودکان جهان از جمله حق تحصیل دختران در افغانستان، خواهان واکنش موثر نهادهای بینالمللی به ویژه یونسکو و آموزش بینالملل است.
همچنین تعرض به زنان ایران در مشهد را به شدت محکوم میکند و با هرگونه سیاست ضدزن در هرجای جهان بویژه در افغانستان و ایران مخالف است و از نهادهای مردمی می خواهد، برای دفاع از حقوق زنان متحد شوند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۱۳ فروردین ۱۴۰۱
+ اخباروگزارشات کارگری:احتمالا کلمه «دور» از قلم افتاده است.
*برگزاری دادگاه رسول بداقی و حمید قندی روز دوشنبه 15 فروردین در شعبه ی 26 دادگاه انقلاب
به گفته رامین صفرنیا وکیل دادگستری
نخستین جلسه ی دادگاه رسیدگی به اتهامات موکلین رسول بداقی و حمیدقندی روز دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ در شعبه ی ۲۶ دادگاه انقلاب ( خیابان شریعتی، خیابان معلم ) ساعت ۹ برگزار خواهد شد .
آقای رامین صفر نیا در روز و ساعت مقرر همراه موکلین خود در این جلسه حضور خواهد داشت .
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*کانون نویسندگان ایران:ابلاغیه برای وثیقهگذار رضا خندان (مهابادی)
در روزهای اخیر دادیاری زندان اوین با ارسال ابلاغیه از وثیقهگذار رضا خندان (مهابادی) خواسته است که او را به زندان معرفی کند.
رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران اواخر آذرماه ۱۴۰۰ در زندان اوین به کرونا مبتلا شد. ماموران زندان که پیشتر با تاخیر عامدانه و عدم درمان موثر، بکتاش آبتین را نیمهجان به بیمارستان اعزام کرده بودند، با تکرار همین رویه جان رضا خندان (مهابادی) را هم به خطر انداختند و سرانجام با اعتراض همبندیها ناچار به اعزام او به بیمارستان طالقانی شدند. پس از چند روز وکلا و خانوادهی خندان موفق شدند برای او با وثیقهی ۴۰۰ میلیون تومانی مرخصی استعلاجی بگیرند و او را برای ادامهی درمان در بیمارستانی خصوصی بستری کنند.
در تمام این مدت، از اعزام او به بیمارستان طالقانی تا کنون، رضا خندان (مهابادی) مشغول مداوای بیماری کرونا و عوارض آن بوده و همین اواخر نیز ناچار تن به عمل جراحی سپرده است.
دادیار ویژهی زندانیان سیاسی بیتوجه به وضعیت خندان، اواخر اسفند ۱۴۰۰ او را به زندان احضار کرد اما او در وضعیتی نبود که بتواند به زندان برگردد. چند روز بعد ابلاغیهای به دست وثیقهگذار رسید که از او خواسته شده بود خندان را به زندان معرفی کند، در غیر این صورت وثیقه به نفع دولت ضبط میشود. مطلع شدیم با توجه به تمام این فشارها و آزارها، خندان در دو سه روز آینده به زندان باز میگردد.
بیشک مسئولیت هر گزندی به رضا خندان (مهابادی) بر عهدهی حکومت است و بازگرداندن او به زندان تهدیدی برای سلامت و جان اوست.
*جان باختن یکی از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی شرکت پتروپالایش کاوشگران ماهشهر
شنبه شب (13 فروردین)، یکی از کارگران مصدوم حادثه آتش سوزی 11 فروردین شرکت پتروپالایش کاوشگران ماهشهرواقع در سایت یک منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام بنام محمود قنواتی به دلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهوازجان خودرا ازدست داد.
*جان باختن یک کارگر سیمبان شرکت توزیع برق کرمانشاه بر اثر برق گرفتگی
یک کارگر سیمبان شرکت توزیع برق کرمانشاه بنام تورج حیدری حین انجام عملیات و رفع مشکل برقرسانی بر اثر برق گرفتگی از ارتفاع تیرک، جان باخت.
******
اخباروگزارش های کارگری 10 ، 11 و 12 فروردین ماه 1401
- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی جنوب کرمان نسبت به انتقال آب هلیل رود مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب در بردسیر
جلوگیری اهالی خشمگین جنوب کرمان ازادامه حفاری با ورود به کارگاه وبیرون کردن کارکنان و نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه
- بیانیه کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) در نقد بخشنامه غیر کارشناسانه بازگشایی کامل مدارس
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
احضار، تهدید، زندان و فشار بر فعالین کانونهای صنفی معلمان را شدیدا محکوم میکنیم
- ادامه اعتراضات نسبت به احداث ابرپروژه پتروشیمی در حریم میانکاله و مراتع ملی روستای حسین آباد زاغمرز
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی جنوب کرمان نسبت به انتقال آب هلیل رود مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب در بردسیر
جلوگیری اهالی خشمگین جنوب کرمان ازادامه حفاری با ورود به کارگاه وبیرون کردن کارکنان و نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه
روز پنج شنبه 11 فروردین، جمعی از اهالی جنوب کرمان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به انتقال آب هلیل رود به شهرستان کرمان دست به تجمع مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب در بردسیرزدند و وارد محوطه کارگاهی شدند و همه کارکنان به جز نگهبانان را از منطقه خارج کردند و با نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه از ورود و ادامه کار در روزهای بعد جلوگیری خواهند کرد خبردادند.
روزجمعه 12 فروردین،یک فعال محیط زیست در این باره به خبرنگار رسانه ای گفت: پس از اطلاع مردم از آغاز به کار حفاری تونل انتقال آب سرشاخه های هلیل رود به کرمان از سمت گلزار بردسیر در شب ها و تعطیلات نوروزی ، تعدادی از نمایندگان مردم روز گذشته جلو ورودی کارگاه تونل انتقال آب تجمع کردند و خواستار تعطیلی حفاری شدند.
وی افزود: مامورین انتظامی و امنیتی نیز به مردم وعده دادند که به صورت مسالمت آمیز به تجمع خود پایان دهند تا کارگران حفاری از منطقه کارگاهی خارج شوند و به عملیات حفاری غیرقانونی و بدون مجوز از سازمان محیط زیست پایان دهند.
این فعال محیط زیست ادامه داد: اما تعدادی از کارکنان اداری با خاموش کردن ریل نقاله سنگ های بریده شده، وانمود کردند کار حفاری تعطیل شده است. این در حالی بود که کارگران حفاری در تونل انتقال آب هنوز مشغول به حفاری بودند. مردم نیز که از فریبکاری پرسنل و کارکنان آگاه شدند ، وارد محوطه کارگاهی شدند و همه پرسنل به جز نگهبانان را از منطقه خارج کردند و با نصب چادر جلو درب ورودی کارگاه از ورود و ادامه کار در روزهای بعد که جلوگیری خواهند کرد خبردادند.
وی عنوان کرد: حفاری تونل انتقال آب سرشاخه های هلیل رود به کرمان اگر چه به بهانه تامین آب آشامیدنی شهر کرمان دارد انجام می شود ولی در واقع برای تامین آب صنایع و گردشگری در شهر کویری کرمان است. با انتقال آب هلیل رود مسیر آب های زیر زمینی را منحرف، و موجب خشک شدن باغ های گردوهای چند صدساله روستاهای اطراف تونل شده اند.
*بیانیه کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) در نقد بخشنامه غیر کارشناسانه بازگشایی کامل مدارس
روززجمعه 12 فروردین،کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) بیانیه ای بشرح زیر در نقد بخشنامه غیر کارشناسانه بازگشایی کامل مدارس،منتشرکرد:
در حالی که بیش از دو سال از شیوع ویروس کرونا در کشور می گذرد و در این فاصله جان بسیاری از هموطنانمان قربانی عملکردهای غلط و سو مدیریت مسئولان شده است، همچنان شاهد تداوم این سیاست ها بویژه در ساختار آموزش عمومی کشور هستیم.
در حالی با بخشنامه ها و پیام های متعدد از سمت وزارتخانه، اداره و مدیران مدارس، برای تاکید و در حقیقت تهدید معلمان و دانش آموزان در ۱۴ فروردین برای بازگشایی کاملا حضوری هستیم که بر هیچکس پوشیده نیست که بعد از تعطیلات نوروز و سفرهای نوروزی و شنیده ها از سویه جدید کرونا و موارد مشابه ما احتمالا شاهد گسترش و اپیدمی مجدد این بیماری و همچنین اینبار تلفات جبران ناپذیر در کودکان خواهیم بود.
اما همچنان وزارتخانه بر نظرات غیر کارشناسانه و بدون تایید متخصصان بهداشت و درمان کشور اصرار دارد.
کانون صنفی معلمان ایران( تهران ) ضمن نقد این عملکردهای غیر کارشناسانه موارد زیر را به سمع و نظر همکاران و هموطنان عزیز می رساند:
۱. در بخشنامه بازگشایی مدارس، در حالی بر عدم الزام به رعایت فاصله گذاری های فیزیکی تاکید شده است، که در مدارس شهر های بزرگ بویژه مدارس استان تهران با تمرکز جمعیتی بالای دانش آموزان مواجه هستیم. در بسیاری از این مدارس حضور بیش از ۴۰ دانش آموز در یک کلاس ضمن ایجاد مشکلات آموزشی، در شرایط کرونایی کنونی می تواند عواقب جبران ناپذیری بدنبال داشته باشد. این در حالی است که بسیاری از این مدارس فاقد امکانات اولیه تهویه و فاقد فضای آموزشی کافی و مناسب برای رعایت پروتکل های بهداشتی است.
۲. در حالی در بخشنامه صادره بر مراقبت دانش آموزان توسط مراقبین سلامت تاکید شده است که عملا بسیاری از مدارس کشور فاقد چنین نیروهایی است. در واقع تاکید بر چنین مواردی در بخشنامه وزارتی، بیشتر جنبه تبلیغاتی و رسانه ای داشته و خود مسئولان وزارتخانه هم می دانند، مدارس کشور سالهاست که با کمبود نیروی آموزشی و مشاور مواجه است، و مقوله ای همچون مراقب سلامت، بیش از هرچیز تخیل فرادستان آموزشی است.
۳. در این بخشنامه بر الزام مدیران مدارس در راه اندازی سرویس مدارس تاکید شده است. این در حالی است که در همین مدت آموزش ترکیبی که معلمان الزام بر حضور در مدارس داشتند، بسیاری از همکاران از عدم دسترسی به سرویس مدارس در مناطق دور افتاده گله مند بوده اند .در نتیجه قابل پیش بینی است که درنتیجه اقدام عجولانه کنونی، بدون در نظر گرفتن زیر ساخت های لازم، شاهد هرج ومرج گسترده در وضعیت عبور و مرور شهرهای بزرگ خواهیم بود.
۴. در بیش از دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش عملا هیچ گونه مسئولیتی در قبال تامین وسایل آموزشی برای معلمان در شرایط آموزش مجازی بر عهده نگرفته ومعلمان با استفاده از وسایل شخصی هزینه آموزش مجازی را از جیب خود پرداخت کرده اند. علاوه برآن نزدیک به سه میلیون دانش آموز بدلیل عدم برخورداری از امکانات اولیه آموزشی و عدم دسترسی به اینترنت، از چرخه آموزش کشور خارج شده اند.
کانون صنفی معلمان ایران ( تهران ) لازم می داند بار دیگر به فرادستان آموزشی در کشور هشدار دهد که تصمیمات غیر کارشناسی در بازگشایی مدارس در گذشته پیامدهای هولناکی برای دانش آموزان و معلمان بدنبال داشت. این بار نیز با توجه به شرایط مدارس ایران و کمبود امکانات بهداشتی، به نظر می آید، تکرار چنین پیامدهایی دور از ذهن نیست. لذا لازم است که هر گونه تصمیم گیری در مورد بازگشایی کامل مدارس کاملا کارشناسانه و بر مبنای نظرات متخصصان، پزشکان و صاحب نظران مستقل انجام شود.
بی شک هرگونه مسئولیت عواقب چنین تصمیم گیری هایی با شخص وزیر آموزش و پرورش کشور می باشد.
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
احضار، تهدید، زندان و فشار بر فعالین کانونهای صنفی معلمان را شدیدا محکوم میکنیم
درسالی که گذشت، شاهد اعتراضات مستمر و سراسری معلمان و فرهنگیان بازنشسته در بیش از دویست شهر کشور در اعتراض به عدم اجرای رتبهبندی و همسانسازی حقوق بودهایم که متاسفانه عوامل امنیتی و نیروهای انتظامی با توسل به خشونت و پروندهسازی قضایی فشار بر معلمان و بازنشستگان فرهنگی را افزایش دادهاند.
مسئولان قضایی - امنیتی با بازداشتها و احضارهای فلهای معلمان و فرهنگیان بازنشسته اقدام به پرونده سازی برای این فعالین و تعیین تاریخ دادگاه بلافاصله بعد از تعطیلات نوروز برای خانم ژاله روحزاد از معلمان و فعال بازنشسته و آقایان رسول بداقی و حمید قندی از اعضای کانون صنفی معلمان (اسلامشهر) در روزهای پانزدهم و شانزدهم فروردین ماه کردهاند.
هم اکنون دهها تن از فعالین معلمان به دلیل فعالیت های صنفی با احکام سنگین ، همچنان درزندان، دوران محکومیتشان را سپری میکنند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه با تاکید بر حق اعتراض و اعتصاب، از تمامی مطالبات معلمان و فرهنگیان بازنشسته حمایت میکند و خواستار آزادی تمامی معلمان دربند میباشد و هرگونه پروندهسازی، احضار ،فشار و تهدید آنان را قویا محکوم میکند و تاکید دارد که با فشار و تهدید و زندان نمیتوان صدای بحق مزدبگیران و فرودستان که در سختترین شرایط معیشتی قرار دارند را خاموش کرد.
*ادامه اعتراضات نسبت به احداث ابرپروژه پتروشیمی در حریم میانکاله و مراتع ملی روستای حسین آباد زاغمرز
دوستداران محیطزیست و تالاب بینالمللی میانکاله در اعتراض به آغاز عملیات تغییر کاربری زمینهای مرتعی منطقه حسینآباد در نزدیکی این تالاب برای ساخت مجتمع پتروشیمی ، کارزاری اینترنتی راه انداختند که طی کمتر از 48 ساعت بیش از 8300 نفرآن را امضا کردهاند.
بنابه گزارش رسانه ای شده،اعلام خبر ساخت یک مجتمع پتروشیمی در نزدیکی تالاب بینالمللی میانکاله هرچند که چندان جدید نیست و مدتها از مطرح شدن آن میگذرد، اما به زمین زده شدن کلنگ این واحد در سفر هیئت دولت به مازندران و با حضور وزیر کشور ابعاد خبری و البته دامنه اعتراضات نسبت به اجرای این پروژه را بیشتر از گذشته کرد.
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی نسبت به احداث ابرپروژه پتروشیمی در حریم میانکاله و مراتع ملی روستای حسین آباد زاغمرز
روز پنج شنبه 4 فروردین،جمعی از اهالی شرق استان مازندران منجمله حامیان محیط زیست وجمعی از اهالیو دامداران حریم میانکاله برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به احداث ابرپروژه پتروشیمی در حریم میانکاله و مراتع ملی روستای حسین آباد زاغمرزدست به تجمع وگردهمایی در مرتع حسینآباد برای اعتراض وتبادل نظرزدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 5 فروردین،شنیدهها حاکی از این است که اخیرا کلنگ پتروشیمی شمال ایران در این منطقه به زمین خورده و فنسکشی احداث این پتروشیمی هم با وعده اشتغال آغاز شده است. ظاهرا اداره کل منابع طبیعی نیز این مرتع ملی را به این ابرپروژه اختصاص داده است. از آنجایی که صنعت پتروشیمی بسیار آب بر و آلاینده است و تمام فعالیتهای کشاورزی، شیلاتی، دامداری و باغداری را به خطر میاندازد، این اقدامات باعث استرس و نگرانی اهالی منطقه شده است.
چند ابرپروژه دیگر هم مثل نیروگاه سلیمی نکا، بندر امیرآباد که خود حدود دو هزار و پنجاه هکتار از این اراضی را بلعیده است، در ساحل دریای مازندران در منطقه زاغمرز وجود دارد.
این در حالی است که اهالی منطقه نه تنها از این ابرپروژهها بهرهای از اشتغال نبردند بلکه از انواع بیماریها و آلودگیهایی که این صنایع به دنبال خود آوردند، آسیب دیدهاند.
با توجه به اینکه شمال کشور قدرت هضم آلایندگیها را ندارد و چرخه کوتاه هیدرولوژی آب در فاصله نزدیک بین رشتهکوههای البرز و دریای مازندران نمیتواند این آلودگیها از بین ببرد، احداث این پتروشیمی مناطق بکر، کشاورزی، دامداری، شیلات، صیادی و پروزش ماهیان مختلفی که توسط مردم منطقه انجام میشد را در این منطقه تهدید میکند.
******
اخباروگزارش های کارگری 7، 8 و 9 فروردین ماه 1401
- خواستههای کارگران بازنشسته صنعت نفت در سال 1401
- اعتصاب بیش از ۲۰۰ میلیون کارگر در هندوستان
- جان باختن یک کارگرپس از 2 ماه دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان بدنبال سقوط در چاه حین کار
*خواستههای کارگران بازنشسته صنعت نفت در سال 1401
روز سه شنبه 9 فروردین، کارگران بازنشسته صنعت نفت خواسته هایشان در سال 1401 را در 22 بند بقرارزیر رسانه ای کردند:
۱.تثبیت همسان سازی در قانون مدیریت خدمات کشوری
۲.تبدیل وضعیت کانونها از حزبی به صنفی
۳.ارائه خدمات رفاهی در شان بازنشستگان محترم و ارتقاء کارآیی کارت منزلت و ابلاغ به دستگاهها در جهت همکاری با بازنشستگان
۴.استخدام فرزندان بازنشسته در شرکتها و ادارات تحت پوشش صندوق بازنشستگی و یا ادارات محل اشتغال پدر ومادر
۵.ارتقاء سطح طرح های یاری خرید از فروشگاههای افق کوروش و رفاه
۶.نظارت نمایندگان بازنشستگان در امور صندوق بازنشستگی
۷.لغو صدور کارت بانکی عکس دار
۸.تسریع در پرداخت هزینه های بیمه ی تکمیلی
۹.تبدیل صندوق بازنشستگی به سازمان بازنشستگی
۱۰.افزایش مبلغ وام ضروری و افزایش تعداد مبلغ و تعداد گیرندگان وام ازدواج فرزندان
۱۱.پرداخت مطالبات بازنشستگان بر اساس بند ۳ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری در ارتباط با فوق العاده شغل
۱۲.شفاف سازی فیش های حقوقی
۱۳. اختصاص بیمه ی تکمیلی مطابق شاغلین برای بازنشستگان دستگاهها
۱۴.واگذاری بخشی از خدمات نمایندگی صندوقها در استانها به کانونهای بازنشستگی و افزایش اختیارات کانونها
۱۵.ابطال اساسنامه فعلی
۱۶. حذف فرانشیز درمان
۱۷. همسان سازی باشاغلین
۱۸. احقاق حقوق بازنشسته کد ۲۳
۱۹. افزایش حداکثر ۱۰۰ درصدمعیشت ، ورزشی ، گردشگری ، سرانه باشگاهی هرساله باتوجه به تورم
۲۰. اشتغال فرزندان بیکار بازنشستگان وبازماندگان
۲۱. تعلق حداکثری وامهای مصوب ازطریق صندوق های بازنشستگی ونه بانک های عامل زیراتوان پرداخت سودبانکی بازنشسته نداشته وندارد
۲۲. ترمیم مستمری طبق روال سال های قبل
*اعتصاب بیش از ۲۰۰ میلیون کارگر در هندوستان
میلیون ها کارگر در هند از روز دوشنبه در اعتراض به خصوصی سازی های وسیع دست به یک اعتصاب عمومی دو روزه زده و به خیابان ها آمدند. این اعتصاب که بخش های وسیعی از کشور را تعطیل کرده است، در مخالفت با دولت نارندرا مودی، یک ملیگرای هندو جناح راست افراطی که در حال حاضر تلاش میکند بسیاری از داراییهای عمومی هند را خصوصی کند، برگزار شد. این اعتصاب که قرار است دو روز ادامه یابد، شامل کارگران بانک های دولتی هند، کارگران حمل و نقل و سایر صنایع خصوصی و دولتی می باشد و توسط یک مجمع مشترک، که شامل دوازده فدراسیون اتحادیههای کارگری کشور است، از جمله کنگره اتحادیههای کارگری سراسر هند (AITUC) و کنگره ملی اتحادیه کارگری هند (INTUC) که نماینده بخشهای مختلف از جمله زغال سنگ، فولاد، حملونقل و بانکداری است، فراخوان داده شد.
خواسته های اصلی اعتصاب کنندگان شامل لغو طرح های خصوصی سازی و افزایش حداقل دستمزد می باشد. اعتصابکنندگان همچنین به قانون جدیدی اعتراض میکنند که به روسا قدرت بیشتری در مورد کنترل دستمزدها و ساعات کاری میدهد و کار قراردادی را مجاز میشمارد.
دلایل دیگری که کارگران را به حضور در خیابان ها ترغیب می کند عبارتند از افزایش قیمت سوخت (تا حد زیادی نتیجه جنگ در اوکراین) و فقر رو به رشد می باشد. تخمین زده شده است که بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ در هند به فقر رسیده باشند. اعتصاب کنندگان همچنین خواهان دریافت کمک های رفاهی از دولت هستند.
این اولین بار نیست که کارگران هندوستان علیه دولت مودی قیام می کنند. در سالهای ۲۰۱۶، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز اعتصابهای عمومی برگزار شد که صدها میلیون کارگر در آن شرکت کردند. در طول سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ، کشاورزان در سراسر هند علیه «اصلاحات» کشاورزی جدید دولت مودی دست به اعتصاب زده بودند که پس از تقریبا یک سال اعتصاب، در خواسته های اصلی خود پیروز شدند.
کارگران اعتصابی در هند، هم سطح مخالفت عمومی با رژیم راست افراطی مودی و هم قدرت طبقه کارگر متحد را نشان می دهند. تمام مناطق هند، از جمله شهرهای جنوب و شرق این کشور، به ویژه به دلیل اختلال در راه آهن، حمل و نقل عمومی و خدمات بانکی، متوقف شده اند.
در طول دو سال همهگیری کووید، تعدادی از مشاغل به طور کامل ناپدید شدهاند و نرخ بیکاری در دسامبر از ۸ درصد فراتر رفته است که با توجه به جمعیت ۱/۴ میلیاردی این کشور، این رقم بزرگ است. با این حال، بیماری همه گیر، بحران کنونی را به وجود نیاورده است. این شرایط رو به زوال ناشی از سیاست های نئولیبرال دولت مودی و تشدید حمله به خدمات عمومی بوده است. آنها به عنوان خدمتگزار سرمایه، از این موقعیت دوران کرونا به عنوان فرصتی برای خصوصی سازی صنایع ملی و مقررات زدایی استفاده کرده اند تا سود و رفاه سرمایه داران بزرگ را تضمین کنند.
این اعتصاب در هند الهام بخش بوده و بار دیگر نشان میدهد که کارگران قادرند چرخهای سرمایهداری را متوقف کنند و اعتصاب را تا زمانی که موفقیت هایی کسب کنند، میتوانند بطور نامحدود تمدید کنند. مبارزه آنها میتواند روحیه کارگران سراسر جهان را بالا ببرد.
پروین اشرفی - ۲۹ مارس ۲۰۲۲
*جان باختن یک کارگرپس از 2 ماه دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان بدنبال سقوط در چاه حین کار
روز یکشنبه 7 فروردین،یک کارگر 45 ساله اهل روستای “هەلوان” از توبع “ژاورود” شهرستان سنندج پس از 2 ماه دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستانی واقع درتهران بدنبال سقوط در چاه حین کار،جان خودراازدست داد.
براساس گزارشات منتشره درشبکه های اجتماعی این کارگر پدر دو فرزند بود که حدود 2 ماه پیش
حین کارحفرچاه وبه علت نبود ایمنی کار دچارحادثه شده وبه داخل چاه سقوط کرد ودچارقطع نخاع شد.