- تجمع اعتراضی کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه برای احقاق حقوق برحقشان - اعتصابات کارکنان دادگستری سه استان در اعتراض به وضعیت فاجعهبار اقتصادی - توزیع نا عادلانه مزایای مستمر بین رانندگان قراردادی شرکت واحد - بستری شدن دانش آموز سنندجی در بخش ICU بیمارستان توحید - انتقال دانشجو به بیمارستان به دلیل فشار وارده در کمیتهی انضباطی و شکایت ریاست دانشگاه - مخالفت آموزش و پرور چابکسر با تدریس معلم داوطلب جایگزین عزیز قاسم زاده معلم زندانی
- تجمع اعتراضی جمعی از متقاضیان مسکن ملی ساوه نسبت به طولانی شدن روند تحویل واحدها و میزان آورده اعلام شده مقابل اداره راه و شهرسازی ساوه
- شماره ای دیگر ازسریال اعتراضات مالباختگان شبکه رمز ارز کینگ مانی (شرکت بادران گستران)بابرپایی تجمع مقابل دادگستری کل استان تهران با شعار«وعده وعید کافیه پشت این مفسد کیه»
- مرگ یک کارگر در ارومیه بر اثر نبود ایمنی در محیط کار
*******
*تجمع اعتراضی کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه برای احقاق حقوق برحقشان
روز سه شنبه 29 فروردین، کارکنان شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه برای احقاق حقوق برحقشان در محوطه ساختمان اصلی این شرکت در چهار راه کالج تجمع کردند.
بنابه گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران این تجمع درنهایت منجر به وعده برگزاری جلساتی با نمایندگان کارکنان جهت بررسی جزییات و رسیدگی عاجل ظرف یک ماهه آتی و رفع اشکالات گردید.
*اعتصابات کارکنان دادگستری سه استان در اعتراض به وضعیت فاجعهبار اقتصادی
کانال اتحادیه آزاد کارگران:
بنابر گزارش منتشرشده، شماری از کارکنان دادگستری در سه استان کردستان، کرمانشاه و گیلان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و معضلات معیشتی دست به اعتصاب زدند.
بر اساس این گزارش، روز چهارشنبه سی فروردین ماه، پرسنل دادگستری کرمانشاه، دادگاه انقلاب سنندج و دادگاه لشت نشا در گیلان در اعتراض به وضعیت فاجعهبار اقتصادی و عدم رسیدگی مسئولان، فعالیتهای شغلی خود را متوقف کردند.
*توزیع نا عادلانه مزایای مستمر بین رانندگان قراردادی شرکت واحد
یکی از دستاوردهای نظام سرمایهداری و سیاستهای ضدکارگری چند دهه اخیر تشکیل و ایجاد شرکتهای پیمانکاری و واسطهای است که این شرکتها با حمایت دولت به جهت استثمار بیشتر کارگران و مزد بگیران و زیر خط فقر نگه داشتن آنها و کوچک کردن سفرههای کارگران و خانوادههایشان درست شده است. بدین طریق مزد بگیران با نداشتن امنیت شغلی به صورت تمام و کمال تحت اختیار حاکمان قدرت و نظام سرمایهداری قرار گرفته و به هر شرایطی در محیط کار تن میدهند. متاسفانه پای این شرکتهای واسطهای توسط شهردار «انقلابی» در شرکت واحد هم باز شده است. بعد از بازنشسته شدن اکثریت رانندگان رسمی در دو سال اخیر، شهرداری و شرکت واحد برای تامین نیروی انسانی در شرکت واحد به جای اینکه به صورت مستقیم اقدام به جذب نیرو بکنند، این کار را با واسطهگری شرکتهای پیمانکاری هادیان شهر و حامیان شهر انجام دادهاند. علاوه بر تفاوت حقوق و مزایای رانندگانی که برای این دو پیمانکار کار میکنند با رانندگان رسمی، حتی در پرداخت به رانندگانی که در یک شرکت هستند و کار یکسانی انجام میدهند نیز تفاوت زیادی وجود دارد. در بسیاری از موارد در پرداخت این مزایا قوانین کار رعایت نمیشود.
به رانندگان قراردادی شرکت حامیان شهر که در کنار رانندگان رسمی و همچنین رانندگان قراردادی هادیان شهر در حال انجام وظیفه و ارائه خدمات به شهروندان هستند برنجی که به مناسبت یکی از اعیاد سال که در شرکت واحد به رانندگان داده شد تعلق نگرفت.
پس از اعتراضاتی که از طرف این رانندگان به خدمات رفاه شرکت واحد انجام شد، شرکت واحد دلیل این کار را عدم همکاری شرکت حامیان شهر در تهیه این مزایا برای رانندگان تحت قرارداد خودش اعلام نمود.
سوال اینجاست: آیا حامیان شهر هزینه تهیه این مزایا را از شهرداری برای رانندگان گرفته ولی به آنان پرداخت نکرده و وجه آن را به یغما برده؟ چرا باید برای کار مساوی حقوق و مزایای متفاوتی وجود داشته باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد به مسئولین شهرداری هشدار میدهد در صورت عدم نظارت از طرف شهرداری به عملکرد این پیمانکاران در پرداخت حق و حقوق رانندگان و مزدبگیران با اعتراض و اعتصابات قانونی آنان مواجعه خواهند شد.
چاره کارگران وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۳۱ فروردین ۱۴۰۲
*بستری شدن دانش آموز سنندجی در بخش ICU بیمارستان توحید
کانال شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران:
بنابر اخبار رسیده؛ مطلع شدیم ٣ نفر از دختران دانش آموز مدرسە خدیجە در سنندج کە شنبە هفتە گذشته در حملات شیمیایی به مدارس مسموم شده بودند، حالشان وخیم است و یک دانش آموز به نام سوگند احمدی بە بخش آی سییو بیمارستان توحید منتقل شدە است.
*انتقال دانشجو به بیمارستان به دلیل فشار وارده در کمیتهی انضباطی و شکایت ریاست دانشگاه
زهرا رحیمی دانشجوی رشته شیمی دانشگاه یزد که در تاریخ ۲۶ فروردین در جریان جلسه کمیته انضباطی با پرخاش رئیس دانشگاه به بیمارستان منتقل شده بود، فردای آن روز بار دیگر و در جریان اعلام خبر ممنوعالورودی او به دانشگاه و خوابگاه به مدت دوماه، در بیمارستان بستری شد. فشار وارده به این دانشجو به نحوی بود که طی دو روز متوالی امبولانس برای معاینه و درمان این دانشجو اعزام شد که در روز دوم وی را به بیمارستان منتقل کردند.
همچنین در جریان انتقال این دانشجو به بیمارستان، دوستان او توسط ماموران تهدید شدند تا خبر بستری شدن زهرا رحیمی در جایی نشر داده نشود.
لازم به ذکر است مسئولیت آسیب وارده به این دانشجو قطع به یقین با دانشگاه و رئیس دانشگاه است.
درهمین رابطه:پروسهی طی شده جهت حذف یک دانشجو
در شب ۲۰ام فروردین، مسئول خوابگاه مانع از خروج زهرا رحیمی از خوابگاه به بهانه پوشش نامناسب او میشود. بر اساس گفته زهرا رحیمی، او و دوستانش جلوی درب خوابگاه مینشینند تا یکی از دوستانش برای خروج او از خوابگاه چادر بیاورد. درنهایت این دانشجو با چادر از خوابگاه خارج میشود.
اما فردای آن شب برای او پیامکی مبنی بر عدم رعایت قوانین پوشش ارسال میگردد و از خواسته میشود تا ظرف ۲۴ ساعت به کمیته صیانت از پوشش مراجعه کند، در غیر این صورت تهدید میشود تا تمامی خدمات آموزشی و رفاهی او تعلیق شوند.
این اتفاق درحالی است که بر اساس شیوهنامه انضباطی، هیچ نهادی جز کمیته انضباطی حقِ محروم کردن دانشجو از امکانات دانشگاهی را ندارد.
در ادامه پروندهسازیهای گسترده و خصمانه توسط ریاست دانشگاه و بر مبنای اتهامی بیاساس، این دانشجو در تاریخ ۲۶ فروردین ماه در پی وقایع شب ۲۰ فروردین، به کمیته انضباطی فراخوانده میشود. این جلسه برمبنای گزارش دروغین مسئول خوابگاه و در پی شکایت شخص رئیس دانشگاه آقای کلانتریان ترتیب داده میشود و در همین جلسه است که با ورود رئیس دانشگاه و پرخاش این شخص، این دانشجو به بیمارستان منتقل میشود.
فردای آن روز، عباس کلانتریان در تماسی با خانواده زهرا رحیمی، خبر از ممنوعالورودی او به خوابگاه و دانشگاه به مدت دوماه تا اعلام حکم کمیته مرکزی میدهد.
در نتیجه مطلع شدن زهرا رحیمی از این موضوع، همان شب حال این دانشجو بد شده و در نتیجه این موضوع آمبولانس وارد خوابگاه شده و وی را به بیمارستان منتقل میکند. بنا بر گزارشات وی فردای آن روز از بیمارستان مرخص میشود و مجبور به ترک دانشگاه و خوابگاه میشود.
آنچه مشهود است، پروندهسازی شخص رئیس دانشگاه بر علیه زهرا رحیمی و همچنین ایجاد فشار روانی شدید برای این دانشجو است. پروندهسازس برای دانشجویان معترض آن هم بدون سند و مدرک قانونی و مجازات دانشجویان با اشد احکام، رویهای است که در بسیاری از دانشگاهها طی شده است. بنظر میرسد که مسئولین دانشگاهی، کمیته انضباطی را بدل به تادیبگاهی برای مجازات دانشجویان کردهاند و در این راه از هیچ عمل نامشروع، غیر اخلاقی و غیر انسانیای ابا ندارند.
*مخالفت آموزش و پرور چابکسر با تدریس معلم داوطلب جایگزین عزیز قاسم زاده معلم زندانی
در حالیکه یک تن از اساتید ادبیات شهرستان رودسر نادر پورخانی که خود معلم عزیزقاسم زاده نیز بودند داوطلبانه و بیچشمداشتی تدریس کلاسهای درس به جای عزیز قاسمزاده را به آموزش و پرورش چابکسر اطلاع داده، درخواست تدریس داوطلبانه و رایگان وی پذیرفته نشد و شخص دیگری را جایگزین عزیز قاسمزاده نمودند. این در حالی است او پیش از اعزام به زندان تا ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ در تمام کلاس تدریس خود حضور داشته است.
*تجمع اعتراضی جمعی از متقاضیان مسکن ملی ساوه نسبت به طولانی شدن روند تحویل واحدها و میزان آورده اعلام شده مقابل اداره راه و شهرسازی ساوه
روز چهارشنبه 30 فروردین، جمعی از متقاضیان مسکن ملی ساوه برای اعتراض به طولانی شدن روند تحویل واحدها و میزان آورده اعلام شده مقابل اداره راه و شهرسازی ساوه تجمع کردند.
خاطرنشان می شود که طرح مسکن ملی ساوه سال 99 با مشارکت حدود دو هزار متقاضی در سه مرحله شروع شده است و اکنون حدود 6۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
*شماره ای دیگر ازسریال اعتراضات مالباختگان شبکه رمز ارز کینگ مانی (شرکت بادران گستران)بابرپایی تجمع مقابل دادگستری کل استان تهران با شعار«وعده وعید کافیه پشت این مفسد کیه»
روزپنج شنبه 31 فروردین،جمعی از مالباختگان شبکه رمز ارز کینگ مانی (شرکت بادران گستران)درادامه سریال اعتراضات دامنه دارشان مقابل دادگستری کل استان تهران با شعار«وعده وعید کافیه پشت این مفسد کیه»تجمع کردند.
*مرگ یک کارگر در ارومیه بر اثر نبود ایمنی در محیط کار
یک کارگر ساختمانی اهل ارومیه به نام فریدون میرزایی در حین انجام کار و بر اثر سانحه ناشی از فقدان ایمنی در محل کار جانباخت.
منبع: کانال اتحادیه آزاد کارگران
اخباروگزارش های کارگری یکم اردیبهشت ماه 1402
- گرامیداشت یاد جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر دربوکان، سقز ومهاباد با حضور برسرمزارشان وسردادن شعارهای اعتراضی وخواندن سرودها
- ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی و سردادن شعارهای اعتراضی درسیستان وبلوچستان
- آغاز اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای برای افزایش 79 درصدی حقوق 20 روز کار 10 روزتعطیلی
- بیانیه اعتصاب شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
- گزارش پنجاه و پنجمین سالگرد بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران
- سلسله دیدارهای همبستگی و حمایتی دیدار جمعی از فعالان صنفی با خانوادهی حسین رمضان پور
- سلسله دیدارهای همبستگی و حمایتی دیدار جمعی از فعالان صنفی با خانوادهی مهدی فتحی
*******
* جمعه یکم اردیبهشت،گرامیداشت یاد جان باختگان اعتراضات سراسری اخیر دربوکان، سقز ومهاباد با حضور برسرمزارشان وسردادن شعارهای اعتراضی وخواندن سرودها
*ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی و سردادن شعارهای اعتراضی درسیستان وبلوچستان
شعارها:
« این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت سر دادند.»
«خامنه ای حیاکن مملکت رو رها کن»
«مرگ بر سپاهی»
«مرگ بر بسیجی»
آغاز اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای برای افزایش 79 درصدی حقوق 20 روز کار 10 روزتعطیلی :
یکم اردیبهشت 1402،آغازاعتصاب با تخلیه کارگاه ها:
1- کارگران پروژهای پالایشگاه آبادان(شرکت های پیمانکاری اکسیر صنعت ، سکاف و آبادراهان)
2- کارگران فولاد آلیاژی یزد(شرکت های پیمانکاری نوروزی و زردادخانی)
کارگران پروژهای شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی خواستار افزایش دستمزد مطابق با لیست پیشنهادی خود بر اساس افزایش ۷۹ درصدی هستند.
*بیانیه اعتصاب شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
با قدرت وارد اعتصاب شویم
آغاز سال است و موعد استخدام نیروهای جدید پروژه ای در نفت و به روز کردن قراردادهای همکاران شاغل کنونی ما.
علیرغم رشد نجومی تورم، پیمانکاران چپاولگر همچنان در اندیشه تحمیل دستمزدهای بسیار ناچیزی هستند و حتی در جاهایی هم که زیر فشار اعتراضات ما به خواست بیست روز کار و ده روز استراحت گردن گذاشته بودند اکنون زیرش زده اند و این مطالبه در بسیاری از کارگاهها اجرایی نشده است از اینرو امسال زودتر از هر سال همکاران وارد اعتصاب شده اند.
استارت آنرا همکاران پروژه ای جوشکار در پتروشیمی سلمان فارسی سربندر در بیست و دوم فروردین زدند و در مقابل قلدری پیمانکار با مطالبه افزایش دستمزد بر اساس میزان درخواستی خود دسته جمعی دست به اعتصاب زدند.
بعد از آن همکاران ما در پتروپالایش دهلران (دشت عباس) در بیست و ششم فروردین با همین خواست و نوبت کاری ۲۰ روز کار ۱۰ روز استراحت دست به اعتصاب زدند و امروز اول اردیبهشت همکاران در شرکت اکسیر صنعت شاغل در پروژه پالایشگاه آبادان دست به اعتصاب زده و کار را تعطیل کردند.
همزمان نیز همکاران ما در شرکت های آبادراهان وسکاف نیز در فاز ۲ پالایشگاه آبادان به اعتصاب پیوستند و محل کارگاه را تخلیه کردند.
افزایش ۷۹ درصدی دستمزد ها و بیست روز کار و ده روز تعطیلی جهت داشتن فرصتی برای بودن با خانواده ها در مطالبه فوری ما کارگران پروژه ای در این اعتصابات است و در عین حال ما پیگیر دیگر مطالبات پاسخ نگرفته خود از جمله کوتاه شدن دست پیمانکاران مفتخور، بهبود وضع خوابگاهها و بالابردن استاندارد آنها در حد قابل قبول است، ایمنی محیط کار هستیم.
همکاران! امسال اعتصابات ما زودتر آغاز شد برای اینکه گرانی نجومی و بالا رفتن سرسام آور نرخ تورم جای تاملی به ما نداده است.
ما اعلام میکینم که تا وقتی به مطالبه مزدی ما و خواست بیست روز کار و ده روز استراحت که نیاز بدنی و اجتماعی ماست پاسخ داده نشود به اعتصابات خود ادامه خواهیم داد.
شورای سازماندگی کارگران پیمانی نفت، در راستای اتحاد و همبستگی با نیروهایی که اعتصاب خود را آغاز کرده اند همه همکاران پروژه ای شاغل در سراسر مراکز نفت و گاز و پتروشیمی را به پیوستن به اعتصابات فرا میخواند.
همکاران اعتصاب و تجمع دو جزء مکمل هستند ما تجربه دو سال قبل را داریم.
برای اینکه صف ما متحد بماند و برای اینکه از بالای سر ما زد و بند نشود باید متحد باشیم. تجربه مجمع عمومی هفشجان در سال گذشته درس و الگوی خوبی برای تدارک اجتماعات مان و اجماع نظر دائمی بر سر چگونگی ادامه اعتصابات مان است.
*گزارش پنجاه و پنجمین سالگرد بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران
از آغاز بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران تا امروز آنچه پیوندی عمیق را بین اعضایش، در همهی دورهها، سبب شده اعتقاد عمیق به حق آزادی بیان برای همگان بی هیچ حصر و استثنا و مبارزه با سانسور بوده است؛ همین امر مشترک که شالودهی وجودی کانون نویسندگان ایران را تشکیل میدهد در طول سالیان متمادی، ارادهی اعضا را بر سعی و پایداری بیوقفه و پا پس نکشیدن از هدفها و آرمانهای کانون قرار داده است و همهی این مقاومتها و کوششهای خستگیناپذیر، علیرغم فشار، تهدید، احضار، زندان و قتل در طول سالهای حیات و فعالیت کانون نویسندگان ایران بوده است.
اینک که ۵۵ سال از بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران میگذرد، این تلاش بیوقفه در چارچوب منشور و اساسنامهی کانون همچنان ادامه دارد.
گرامی باد ۵۵ سال پایداری در برابر هرگونه سانسور و سرکوب
عصر روز سهشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ مراسمی با حضور شماری از اعضای کانون به مناسبت ۵۵مین سالروز بنیادگذاری کانون نویسندگان ایران در منزل یکی از اعضا برگزار شد.
در این مراسم علیرضا عباسی، از اعضای هیئت دبیران، اجرای برنامه را بر عهده داشت و برنامه با خواندن بخشی از شعر احمد شاملو شاعر بزرگ آزادی، خوشآمدگویی و تبریک به مناسبت ۵۵ سال مبارزه با سانسور و دفاع از آزادی بیان برای همگان بیهیچ حصر و استثنا و سپس یک دقیقه سکوت به احترام ستمکشتگان کانون نویسندگان ایران: سعید سلطانپور، محمد مختاری، محمد جعفر پوینده و بکتاش آبتین و همچنین ستمکشتگان جنبش آزادی خواهی اخیر آغاز شد.
ابتدا بیانیهی کانون نویسندگان ایران به مناسبت ۵۵سالگی کانون توسط قارن سوادکوهی( عضو هیئت دبیران) خوانده شد؛ در ادامه و در بخش نخست، عباسی به اختصار فرازهایی از تاریخچهی کانون نویسندگان ایران را از زمینهی شکل گیری تا رخدادهای دوره اول و دوم فعالیت کانون نویسندگان ایران قرائت کرد و سپس آیدا عمیدی یکی دیگر از اعضای هیئت دبیران به مناسبت ۵۵ سالگی کانون دقایقی به سخنرانی پرداخت، او در سخنانش از «جنبش بند اول» یاد کرد و چنین گفت:
جنبش آزاديخواهی مردم ایران که از واپسین روزهای شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد در مدتی کوتاه باعث شد بسیاری از مفاهیم در روال عینی حوادث تغییر کنند و بسیاری چیزها در حوزههای گوناگون دستخوش تغییر در بیان یا نگرش شوند.
این تغییرات به ظاهر با شتاب را مبارزات و مقاومتهای پیشین، خیزشها و شکستها و نیز سنتها و تجربههای مبارزات سازمانیافتهی پیش از انقلاب ۵۷ رقم زده بود. یک سال گذشتهی کانون نویسندگان ایران را نیز باید در همین چارچوب دید: یعنی پیشینهی مبارزاتی کانون و عملکردش در جنبش اخیر باید همزمان دیده شود.
پیشینهی کانون نشان میدهد در بزنگاههای تاریخی مرامنامهها (دربارهی یک ضرورت، موضع کانون، منشور) ضرورت و چارچوب واکنش کانون را تعیین کرده و در عین حال استقلال آن را حفظ کردهاند. مصداقهای این واکنشها بیشتر به دورهی سوم کانون برمیگردد که یک بازهی زمانی مناسب (نزدیک به ۲۵ سال) برای بررسی عملکرد یک تشکل را در اختیار میگذارد. هر چه در این دوره به جلو میرویم واکنش کانون به اعتراضها و سرکوبها و خیزشها و جنبشها مستمرتر شده است. من این حس مسئولیت به وقایع اجتماعی را محصول بند اول منشور کنونی میدانم: آزادی بیان بی هیچ حصر و استثنا برای همگان.
این بند که منشور فعلی را نسبت به مرامنامههای پیشین کانون گامی بلند به جلو برده، بدون هیچ صفتی از همگان و حق آنان یاد میکند و به نحوی تکلیف کانون را با جنبشهای اجتماعی روشن میکند.
آنچه در جنبش اخیر ضرورت و چارچوب واکنش کانون را تعیین کرد در درجهی اول همین بند اول منشور و در درجهی دوم بخشی از ماهیت جنبش اخیر بود: در جنبش اخیر خواست آزادی بیان به خواستهای عمومی راه یافته بود. بیانیههای کانون در این ماهها فقط حمایت از خواستهای آزادیخواهانهی یک جنبش بر اساس منشور کانون نبود بلکه یک نیروی عینی در کف خیابان از این خواستها حمایت میکرد.
اعلام همبستگی کانون با مردم و پیوند خواستهای این جنبش با آرمانهای کانون بود که باعث شد جمهوری اسلامی کانون را آنگونه که دیدید زیر ضرب ببرد به طوری که همزمان ۸ تن از اعضای کانون در زندانهای حکومت محبوس یا بازداشت و زیر بازجویی بودند.
بیانیههای کانون موضعگیریهای یک تشکل پنجاه و چند ساله بود که آنچه در ذهن مردم عادی به شکل پراکنده در جریان بود به شکلی صریح، روشن و بیلکنت بیان میکرد. آنچه را که به اتکای بند اول منشور در مواجههی کانون با جنبشهای اجتماعی در ۲۵ سال اخیر رخ داد «جنبش بند اول» مینامم. از سالهای احیای کانون تا سالهای مختلف دورهی سوم همواره کسانی بودهاند که بند اول منشور را مثل قطبنمایی در دست گرفتند. بند اول کانون را به جنبشهای اجتماعی پیوند میزند و استقلال آن را حفظ میکند.
پس از پایان سخنان عمیدی، فرازهایی دیگر از تاریخچه، وقایع و فعالیتهای کانون نویسندگان ایران توسط مجری شرح داده شد و سپس نوبت به سخنرانی روزبه سوهانی( عضو هیئت دبیران کانون) رسید؛ او در بخشی از سخنانش چنین گفت: مرداد ۱۳۷۷ دو «پرسشگر» مجلهی فرهنگ توسعه با محمدجعفر پوینده مصاحبهای ترتیب دادهاند که بیشتر به بازجویی میماند. در متن مصاحبه نام این دو پرسشگر پنهان است و گاهی به جای نامشان سه نقطه میآید. آن روزها اوج تنگدستی معیشتی پوینده، حوالی آوار شدن سقف خانه بر سرش و کمی پیش از آن است که ماموران حکومت طناب دور گردنش بیاندازند و خفهاش کنند. لابهلای سوالها یکی از پرسشگرها حرفهایی میزند که گویا پوینده را به خنده میاندازد، چون آقای سهنقطه ناچار میشود بگوید «حالا شما با خنده از این حرف من یاد کنید!»
پیش از بازداشت مشغول نوشتن مطلبی در مورد همین مصاحبه بودم که نیمهتمام ماند. حالا با خودم میگویم چه بهتر که آن موقع نوشتنش را تمام نکرده بودم. پس از هجوم ماموران حکومت و لت و کوب کردن و ربودنم، همانقدر که معنای گوشهگوشهی خانه برایم عوض شده، معنای خندیدن پوینده و تقالاهای آن دو پرسشگر-بازجو هم تغییر کرده است؛
آن دو که «فضای پس از خرداد ۷۶» مستشان کرده و عامدانه گورهایی را که زیر همین «فضا» پنهان شده نادیده میگیرند. پوینده در بهترین لحظهی ممکن خندیده است؛ همانجا که با کنایه تنگدستیاش را به رخش میکشند و میگویند: «اگر اتحادیهای داشته باشید که از این حقوق دفاع کند دیگر نمیتواند علنا بگوید آقا من با اساس اصل ۲۴ قانون اساسی مخالفم». همانجا که یکیشان میگوید «نهاد مدنی باید سرد باشد و رسمی؛ من این سرما را ازش دفاع میکنم!»
این خندیدن پوینده همیشه با من میماند؛ برای لحظههایی که پرسشگر-بازجوها بخواهند کانون نویسندگان ایران را به انجمن ادبی دارای ترموستات تبدیل کنند، برای لحظههایی که پرسشگر-بازجوها بخواهند کانون نویسندگان ایران را مطیع «مگر»های قانون کنند و برای لحظههایی که بخواهند در «امر کانون نویسندگان ایران» حصر و استثنا بیاورند!
بله، محمدجعفر پوینده خندیده است!
پس از سخنرانی سوهانی، سیامک میرزاده از اعضای کانون، با چیرهدستی، به اجرای موسیقی با مضمون اعتراضی پرداخت.
مراسم با خواندن فرازهایی دیگر از تاریخچه و فعالیتهای کانون در دورهی سوم فعالیت، توسط مجری ادامه یافت و سپس لئا منصوری عضو دیگر هیئت دبیران درباره تجربهی خود و تاثیر کانون نویسندگان ایران بر زندگی شخصیاش سخنانی ارائه کرد، منصوری در ابتدا اشاره کرد که زندگی بسیاری از کانونیان به پیش و پس از عضویت در کانون تقسیم میشود و در بخشی از سخنانش گفت: زمانی که در سمت منشی کانون
مشغول به فعالیت جدیتر شدم شرایط بسیار متفاوت بود. کار کردن در هیئت دبیران در آن فضای کاملا جدی با فشار سنگین روانی و ذهنی کاملا متفاوت از حضور در جمع مشورتی بود. کار منشی که مسئولیتهای بسیار دارد و در عینحال حق اظهار نظر ندارد، ابدا آسان نبود. حضور در جلسات طولانی که گاهی بی پایان به نظر میرسید در بحرانیترین شرایط کانون در عین دشواری، کلاس درس بود. رفتهرفته تغییراتی را در خودم مشاهده میکردم. خوب به خاطر دارم چیزی که برایم جالب بود این بود که پس از بحث و جدلهای سرسامآور جلسات هیئت دبیران، انگار نه انگار که اتفاقی افتاده، همه با هم گپ میزنند، کسی قهر نمیکند، راهش را جدا نمیکند.
همه برای هدفی مشترک به کار کردن ادامه میدادند حتی اگر دل خوشی از هم نداشتند. این ها همه درس بود. یک پوست اندازیای صورت میگرفت. از آن زن حساس نازک دل فاصله میگرفتم و به زنی قویتر و مصممتر تبدیل میشدم.
کار کردن در هیئت دبیران در سمت دبیر هم تجربهای نو بوده است. در تب و تاب و هول دستگیری منشی، دو عضو هیئت دبیران و تهدید و بازداشت دو عضو دیگر هیئت دبیران، درک درستتری از مسئولیتپذیری دست داد. اینکه به عنوان یک دبیر چه مسئولیتی دارم و تا چهاندازه میتوانم برای حفظ این نهاد از خودگذشتگی کنم تا پابرجا بماند.
پس از سخنان منصوری، سیامک میرزاده قطعاتی دیگر را با شور و حال نواخت و اجرا کرد و بخش پایانی به خواندن ادامهی تاریخچه، وقایع و فعالیتهای کانون در سالهای اخیر و نیز یادی از عضو زندانی کانون، کیوان مهتدی، اختصاص یافت؛ در آخر برای مشارکت، بیان خاطره و اظهار نظر، جلسه در اختیار اعضا قرار گرفت که در این قسمت اکبر معصومبیگی، محسن حکیمی، علی صبوری، رضا خندان مهابادی، علیرضا آدینه، علیرضا بهنام و قباد حیدر دقایقی سخن گفتند.
در پایان مراسم پس از گرفتن عکس دستهجمعی، کیک ۵۵ سالگی کانون توسط دو عضو از بند رسته، رضا خندان مهابادی و آرش گنجی بریده و در فضایی پر مهر و صمیمی از حاضران پذیرایی شد.
*سلسله دیدارهای همبستگی و حمایتی دیدار جمعی از فعالان صنفی با خانوادهی حسین رمضان پور
اعضای انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی و سازمان معلمانایران و برخی فعالان صنفی با خانواده معلم زندانی، آقای حسین رمضانپور دیدار کرده و همبستگی و همراهی خود با خانواده این معلم زندانی اعلام نمودند.
*سلسله دیدارهای همبستگی و حمایتی دیدار جمعی از فعالان صنفی با خانوادهی مهدی فتحی
روز پنجشنبه سیویکم فروردین ۱۴۰۲، اعضای انجمن صنفی فرهنگیان فارس و جمعی از فعالان صنفی با خانواده معلم زندانی، آقای مهدی فتحی دیدار کرده و همبستگی و همراهی خود با خانواده این معلم زندانی اعلام نمودند.