اخباروگزارش های کارگری 29 تیرماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اهالی خشمگین دشت آزادگان مقابل فرمانداری باخواست استعفای فرماندار - حضور یگان ویژه و برخورد با معترضان آب؛ شبِ هول در سوسنگرد! «آقا! آقا! آقا! آقا! مظاهرات سلمیه چرا آتیش می‌زنی؟ کاملا سلمیه چرا تیر می‌اندازی؟» - تجمع اعتراضی در متروی صادقیه تهران - ازدحام و شلوغی در متروی تهران وشعاردادن علیه مسئولان - برگزاری تجمع اعتراضی فعالین مدنی، کارگری ، معلمان و مادران دادخواه در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان

- بازداشت و ضرب و شتم فعالین تجمع کننده مقابل وزارت کشور

- بیانیه ی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران علیه کشتار مردم بی دفاع خوزستان

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:

ششمین روز اعتراضات مردم جان به لب رسیده خوزستان در اعتراض به بی آبی

- کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:

از اعتراضات به حق مردم شریف خوزستان حمایت می کنیم

- ناتوان از حل مشکلات و ترسان از شورش های بیشتر مردمی

بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر درباره حوادث خوزستان

- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی شهرهای‌ گهرو وشلمزار برای ادامه اعتصاب

- تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی کرمانشاه برای ادامه اعتصاب

- کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:کارگران اخراجی باید سر کار بازگردند

- اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای نفت و صنایع تابعه یکماهه شد

- تجمع اعتراضی کارگران پیمانی بخش تعمیرات پالایشگاه نفت درفازهای 9 و 10 پارس جنوبی نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مقابل ساختمان مدیریت

- تجمع اعتراضی کارکنان رسمی شرکت پالایش گاز فجر جم

- اعتراض کارکنان رسمی شرکت POGC به عدم اصلاح واقعی حقوق تیرماه

- تجمع کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق در مجتمع کماکان ادامه دارد

- ادامه اعتراضات دامداران نیشابور نسبت به گرانی نهاده های دامی و قیمت شیربا تجمع مقابل فرمانداری

- تجمع اعتراضی والدین و دانش آموزان مدرسه وقفی دخترانه دکتر سعیدی مشهد نسبت به تبدیل مدرسه به پسرانه شاهد مقابل آموزش پرورش ناحیه 7

- جان باختن یک کارگر اسکلت بند درقم بر اثر سقوط از ارتفاع

- ادامه سریال تصادف سرویس رفت وآمد کارگران ومصدومیت 5 کارگر یک واحد صنعتی زرند

*تجمع اهالی خشمگین دشت آزادگان مقابل فرمانداری باخواست استعفای فرماندار

دوشنبه شب(28 تیر)در ادامه اعتراضات در خوزستان، اهالی خشمگین دشت آزادگان با تجمع مقابل فرمانداری درسوسنگرد وسردادن شعارخواهان استعفای فرمانداراین شهرستان شدند.

*حضور یگان ویژه و برخورد با معترضان آب؛ شبِ هول در سوسنگرد!

«آقا! آقا! آقا! آقا! مظاهرات سلمیه چرا آتیش می‌زنی؟ کاملا سلمیه چرا تیر می‌اندازی؟»

ساعت یک نیمه شب همچنان با هر پیامی که ارسال می‌شد صدای گوشی هم به صدا درمی‌آمد. ویدئوهای هشت ثانیه‌ای، 30 ثانیه‌ای، دو دقیقه‌ای از دست خبرنگاران و فعالان مدنی خوزستان می‌رسید که هر کدام گوشه‌ای از شب 27 تیر ماه سوسنگرد را به تصویر می‌کشیدند. در یکی از این تصاویر زنی سالمند و سیاه‌پوش گوشه‌ای از خیابان، رو به جمعیت مردان جوان معترض کل می‌کشید؛ صدای زنانه‌ای که در عروسی و عزا و اعتراض، بلند و رسا به گوش می‌رسد.

«آقا! آقا! آقا! آقا! مظاهرات سلمیه چرا آتیش می‌زنی؟ کاملا سلمیه چرا تیر می‌اندازی؟»

زن کلمات فارسی و عربی را به هم می‌آمیزد که بگوید این «تظاهرات مسالمت‌آمیز است» و نیازی به تیراندازی و آتش گشودن نیست. روی صحبتش با نیروهایی است که یکشنبه شب از راه رسیدند و روانه خیابان‌های سوسنگرد شدند. در 3 دقیقه‌ای که گوشی تلفن همراه در دست زن است، بیشتر سیاهی ضبط شده، کمی تصویر مبهم و لرزان از خیابان و گوشه‌ای از صورت و کلاه یکی از ماموران یگان ویژه. چهارمین شب از اعتراضاتی که بر سر نبود آب، خسارت به زمین‌های کشاورزی و دام‌ها در خوزستان آغاز شده بود، یکشنبه شب در سوسنگرد بالا گرفت، شاهدان محلی می‌گویند با وارد شدن نیروهای ویژه به شهر و مقابله آنها با معترضان بود که کار را به خشونت کشاند.

صدای زن که دارد می‌گوید: «تو که خاکت را نبردند، آبت را نبردند، گوش کن!» کمی بعد با صدای ویراژ موتورها و پس‌زمینه صدایی که دارد مردم را پراکنده می‌کند در هم می‌آمیزد. این تنها یکی از ویدئوهای متعددی بود که از سوسنگرد رسید. آنهایی که در خود شهر بودند هم می‌گویند آنچه دیده‌اند با اعتراضات آرام و کم‌درگیری سه روز قبل از آن کاملا متفاوت بوده است. در سه روز قبل‌تر از آن هم البته اعتراضات و درگیری‌هایی که در شهرستان‌های شادگان و کارون رخ داده بود جان دو جوان را گرفت اما سوسنگردی‌ها یکشنبه شب بود که اوج ناآرامی را در شهرشان دیدند.

شنبه بود که خبرنگار ساکن اهواز گفت که دست‌کم در شهر محل زادگاهش، سوسنگرد، نیروهای انتظامی و سپاه با مردم با همراهی رفتار کرده‌اند. او گفته بود که اعتراضاتی به خاطر آب در سوسنگرد هم شکل گرفته و عده‌ای هم برای اعتراض روبه‌روی منزل قاسم ساعدی، نماینده مجلس دشت آزادگان تجمع کرده‌اند و سنگ‌پرانی هم شده اما در مجموع بر خواسته‌های بحق مردم برای آب تاکید داشت و دوری از خشونت سازمان‌دهی شده از سوی مردم یا نیروهای نظامی و انتظامی. به فاصله 24 ساعت بعد او دوباره صحبت کرد.

این بار شب را در سوسنگرد گذرانده بود و آنچه می‌گوید روایت خبرنگار و شاهد عینی است: «تجمعاتی که صورت می‌گرفت تقریبا مسالمت‌آمیز بود اما ورود یگان ویژه سبب شد که اصطکاک پیش بیاید. تظاهرات‌کنندگان شعار می‌دادند اما جا داشت که نیروهای امنیتی با آنها مماشات می‌کردند. دو سه روز قبلش با مدارا رفتار می‌کردند، هیچ اتفاقی نیفتاد. وقتی نیروی انتظامی و سپاه با مردم مدارا می‌کردند اتفاقی هم نیفتاد متاسفانه دیشب یگان ویژه که وارد شهرستان شد برخورد کردند که متاسفانه منجر به برخورد فیزیکی و تیراندازی شد.

از گاز اشک‌آور هم استفاده کردند. او از ساعت 8 شب تا صبح روز بعد در سوسنگرد بوده است. تا اینجا با وجود برخوردهایی که شاهدش بوده می‌گوید خبری از جان باختن کسی نیست: «آنجا کوچکترین اتفاقی که بیفتد ما در جا خبر می‌شویم. زندگی به هر حال عشایری و طایفه‌ای است و همه هم را می‌شناسند.

اما در سوسنگرد چه اتفاقی رخ داد که ناگهان پای نیروهای امنیتی و یگان ویژه به آنجا باز شد. او می‌گوید: «هیچ!» مردم البته همراه با سایر شهرهای خوزستان تجمعات اعتراضی‌شان را داشتند اما او هم نمی‌داند که پای نیروهای ویژه چطور به زادگاهش باز شده:تا قبل از دیشب اصلا اتفاق خاصی نیفتاده بود.

نمی‌دانم چه مساله‌ای بود که آمدند. مطالبات مردم همچنان همان بی‌آبی است. در ویدئوهایی که خبرنگاران خوزستان و اهالی سوسنگرد ارسال کرده‌اند و در شبکه‌های اجتماعی می‌گذارند، در میان جمعیت معترضان می‌توان کودکان را هم دید. در برخی از این تصاویر مثل آن ویدئویی که درابتدای گزارش شرحش رفت، حضور و صدای گاه به گاه زنان با چادرهای سیاه عربی هم دیده و شنیده می‌شود.

می‌شود گفت از 12 و 13 ساله هستند تا 35 و 40 ساله، بیشتر جوانان و نوجوانان در خیابان‌ها هستند.

خبرنگار زاده سوسنگرد می‌گوید:هیچ مسوول استانی، کشوری یا حتی شهرستانی نیامده تا با مردم ابراز همدردی کند یا صحبت کند و این مردم را آرام کند. دیشب هم که یگان ویژه وارد شد کسی نیامد پادرمیانی کند که به خشونت نکشد. اتفاقاتی افتاد که نباید رخ می‌داد.

هنوز هم از نظرش اوضاع ناآرام است. با آنچه یکشنبه شب در شهر رخ داد حالا مردم هستند که عصبانی شده‌اند. یکی از دلایل این خشم این است که بنا بر شواهد می‌گویند افرادی که برای «کنترل اوضاع» وارد سوسنگرد شده و کار را به خشونت کشاندند از اهالی خوزستان نیستند.

*تجمع اعتراضی در متروی صادقیه تهران

در حالی که اعتراضات مردم خوزستان به بحران بی‌آبی ادامه دار شده است،روزسه شنبه 29 تیر، ویدئوهایی از ایستگاه مترو صادقیه تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد شهروندانِ منتظر مترو نسبت به موضوعاتی اعتراض کرده اند.


گزارش رسانه ای شده:در حالی که اعتراضات مردم خوزستان به بحران بی‌آبی ادامه دارد، صبح روز سه‌شنبه 29تیر ویدئوهایی از ایستگاه مترو صادقیه تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌دهد شهروندانِ منتظر مترو علیه عملکرد برخی مسوولان در اداره کشور شعار می‌دهند.

شاهدان عینی می‌گویند در پی تعطیلی تهران به‌دلیل بحران کرونا، قطارهای مترو نیز با تأخیر معمول روزهای تعطیل حرکت می‌کنند و این موضوع باعث تجمع مسافران در ایستگاه می‌شود.

این در حالی است که علاوه بر جریان داشتن اعتراضات مردم خوزستان در شهرهای اهواز، رامهرمز و سوسنگرد در واکنش به بحران بی‌آبی در این استان، بحران کرونا بر کل کشور نیز سایه انداخته تا جایی که دو استان تهران و البرز از امروز 29 تیر به مدت شش روز تعطیل اعلام شده‌اند.

نارضایتی عمومی در حوزه‌های گوناگون موضوعی است که ایران در سال‌های اخیر همواره در سراسر کشور با آن روبه‌رو بوده است.

*ازدحام و شلوغی در متروی تهران وشعاردادن علیه مسئولان

گزارش رسانه ای شده:در برخی ایستگاه های مترو تهران به دلیل تاخیر قطارها، تجمع‌هایی صورت گرفته است.

براساس تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، در برخی ایستگاه های مترو تهران به دلیل تاخیر قطارها، تجمع‌هایی صورت گرفته است.

گفته شده این تجمع و ازدحام جمعیت بخاطر تاخیر طولانی قطارها در جابجایی مسافران بوده است.

همچنین مسافران در اعتراض به تاخیر قطارها، شعارهایی علیه مسئولان سر داده‌اند.

*برگزاری تجمع اعتراضی فعالین مدنی، کارگری ، معلمان و مادران دادخواه در حمایت از اعتراضات مردم خوزستان


عصر امروز سه‌شنبه جمعی از فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه با تجمع مقابل وزارت کشور از خواست و اعتراضات مردم خوزستان اعلام حمایت کردند که مورد هجوم و ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفتند .

پس از آن بخشی از این فعالین در خیابان زرتشت دست به راهپیمایی زده و شعارهای حمایتی از اعتراضات و خواست مردم خوزستان سر دادند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

*بازداشت و ضرب و شتم فعالین تجمع کننده مقابل وزارت کشور

امروز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه تجمع و راهپیمایی فعالین مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه در اعتراض به کشتار مردم خوزستان مورد یورش نیروهای امنیتی قرار گرفته و تعدادی از آنها به شدت ضرب و شتم و بازداشت شدند.

آرش صادقی، رسول بداقی، نرگس محمدی، جعفر عظیم زاده، پوران ناظمی، روح‌الله مردانی، آرش کیخسروی، حمید آصفی و بهزاد همایونی از جمله بازداشت شدگان هستند. هنوز تعداد کامل همه‌ بازداشت شدگان و اینکه به کجا منتقل شده‌اند در دست نیست.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

*بیانیه ی شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران علیه کشتار مردم بی دفاع خوزستان

روزسه شنبه 29 تیر، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه ای بشرح زیر علیه کشتار مردم بی دفاع خوزستان منتشرکرد:

ایران سرافراز ما امروز در غمناک ترین سرشت تاریخی خود قرار گرفته است.چه کسی گمان می کرد که پس از سرکوب های سیاسی،اجتماعی،عقیدتی،قومیتی،مذهبی این بار نوبت به سرکوب مردم بی پناه تشنه رسیده باشد.تشنگان خوزستان این روزها فریاد و فغان بلند کردند تا گوش ناشنوای حاکمان مسئولیت گریز نامتعهد را انذاری دوباره دهند که چگونه پرآب ترین استان ایران و خاورمیانه امروز چنین عطشان و تشنه پی جرعه ای آب، از سمت حکومت، گلوله های سرکوب را بر شقیقه خویش به تماشا می نشیند.

جایی برای فرو کردن دشنه بر پیکر ایران نمانده است!

زخم ها فرصت التیام ندارند و هر دم از این پیکر نیمه جان، زخمی تازه سر باز می زند. اگر تا دیروز در سیستان و بلوچستان و کردستان سوختبران و کولبران برای به دست آوردن یک تکه نان با گلوله های حکومتگران در خون خود می غلتیدند، این بار مردم بی دفاع خوزستان و کشاورزان اصفهان از فرط تشنگی و بی آبی فریاد برآورده اند و در این روزهای خونین، خوزستانی که هشت سال مردانه در مقابل حکومت بعث عراق مقاومت کرد این بار پاسخ خود را با گلوله و باتون دریافت می کند.

اگر تا دیروز صدای آزادی خواهی و مطالبه گری ملت ایران را با بهانه های واهی، همچون سو استفاده و تحریک معاندین، استکبار و... سرکوب می کردید، امروز مردم برای حیات مبارزه می کنند و آب می خواهند.حکومتگران همواره در صدد بر آمده اند که اعتراضات به حق مردم را به تحرکات بیگانه نسبت دهند اما گستردگی و روز افزونی این اعتراضات به ویژه در مطالبه آب و سرکوب عریان آن توسط حکومت، نشان داد که سرکوب معترضان رویه و راهکاری نزد حاکمان برای بقا محسوب می شود.اما تجربه بشری نشان داده است که هیچ حکومتی با توسل به ابزار خشونت و در تقابل با ملت خود هرگز به بقا دست نیافته است.

سیاست های مبتنی بر جهل و خرافه سبب شده سرزمینی با ۹ برابر برخورداری از میانگین جهانی مواهب زیر زمینی و سرزمینی، امروز لبانش از بی آبی ترک بردارد و این خوان گسترده، ساکنانش را از مهر وجود خود دریغ بدارد!

توجهات افراطی حاکمیت به خارج از مرزها سبب شده است که تمام ذخایر و پتانسیل های موجود از بین رفته و هر روز صدای شکستن استخوان های این پیکر زجر دیده گوش فلک را کر کند.

تنها در سایه ی بی تدبیری و جهل حاکمان ایران است که حاصل خیز ترین و پرآب ترین استان های کشور از جمله خوزستان بیابان شود و گرد و خاک، نفس مردمان آنجا را بند آورد.

مصوبات عالی ترین نهاد کشور که سرمایه گذاری در خوزستان، کردستان و دیگر نقاط ایران را به بهانه ی وقوع جنگی دیگر و هدر رفت آن، منع کرده، با کدامین معیار علمی و عقلی اجازه می دهد، میلیاردها دلار از سرمایه های ملی ، در خارج از مرزها به باد هوا سپرده و پودر شوند؟!

جباریت در مقابل شهروندان راه نجات مستبدان نبوده و نخواهد بود.

مسئولان بدانند که مردم ایران بارها تئوری "النصر بالرعب" را خنثی کرده اند و باز هم خواهند کرد، چرا که نشان داده اند تسلیم ستم ها، زورگویی ها و کشت و کشتارها نخواهند شد.توطئه های سازمان یافته با هزینه های میلیاردی برای متفرق کردن مردم، ایجاد فاصله ها و شکاف عمیق طبقاتی ساختگی،بی اولویت نشان دادن نیازهای اساسی مردم از طریق نهادها و پروپاگاندهای حکومتی،اعتراض ستیزی مدام حاکمان و توطئه نامیدن هر اعتراضی،نه تنها نتوانسته پیوندهای ستمدیدگان را بگسلاند،بلکه هر روز اتحاد و همدلی ستمدیدگان و به ستوه آمدگان را بیش از پیش هموارتر ساخته است.

اکنون در سراسر ایران فریاد های کولبران و سوختبران را نکشید بلند شده است و در جای جای کشور صدای حمایت از مردم ستمدیده ی خوزستان بر بام افلاک قدم گشاده است و همه ی اینها خود موید این ادعاست که حق طلبی و حق خواهی و مطالبه گری نه تعطیل بردار است و نه با سرکوب خاموش شدنی است.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن کشتار بی رحمانه ی مردم بی دفاع خوزستان، خواهان پایان دادن به این خشونت عریان بوده و از مسئولان مربوطه می خواهد یک بار و برای همیشه جلوی این جنایات گرفته شود.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه:

ششمین روز اعتراضات مردم جان به لب رسیده خوزستان در اعتراض به بی آبی

امروز عصر ۲۹ تیرماه مردم شهرهای اهواز و ایذه برای ششمین روز متوالی در اعتراض به مشکل بی آبی و نارضایتی های گسترده، از ستمی که به خوزستان میشود به خیابان ها آمدند و با سردادن شعار علیه مسئولین دولتی و حکومتی دست به تظاهرات خیابانی زدند.

عوامل انتظامی و امنیتی برای متفرق کردن معترضین با شلیک گاز اشک آور و تیراندازی بسوی مردم بی دفاع، این تظاهرات مسالمت آمیز را که در اعتراض به بی آبی بوده به خشونت کشاندند.

این اعتراضات همچنان ادامه دارد و در شب های گذشته دامنه این اعتراضات به شهرهای آبادان هویزه ، شوش سوسنگرد ، حمیدیه، شادگان ، ملاثانی، قلعه چنعان، ماهشهر ، بستان کشیده شده است

براساس خبرهای اعلام شده و تصاویر ضبط شده، تاکنون دراثر تیراندازی نیروهای انتظامی چندین نفر از معترضین کشته و مجروح شده اند .

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه، رفتارهای خشونت آمیز عوامل امنیتی و انتظامی با مردم ستم دیده و معترض خوزستان را بشدت محکوم میکند .

*کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:

از اعتراضات به حق مردم شریف خوزستان حمایت می کنیم

کارگران گروه ملی فولاد همیشه صدای دردمندان و حق‌طلبان بوده اند.

همان طور که در جریان سیل نشان دادیم آماده امداد رسانی هستیم و با حضور در مناطق سیل زده اقدام به احداث سیل بند و توزیع غذا کردیم. در پی تشدید بحران کم آبی در مناطق جنوبی اهواز مانند ملاشیه و شهرک های اطراف ، این کارگران شریف گروه ملی بودند که از واحدهای مختلف از جمله تاسیسات و آبرسانی ، با تلاش های شبانه روزی موفق شدند تا از طریق اتصال آبرسانی مرکزی به شبکه لوله کشی آب شهری ، آب شرب را تصفیه و پمپاژ کنند و به مناطقی که دچار قطعی آب بودند برسانند.

در این روزها که مردم خوزستان در شرایط اسفبار زندگی میکنند بار دیگر اعلام میکنیم که همراه آنان بوده و هستیم چون میان مطالبات معترضان خیابانی با مطالبات کارگری منافاتی وجود ندارد و این اعتراضات را عمدتاً خانواده های کارگری شکل داده اند.

واقعیت این است که کم‌آبی و قطعی برق علاوه بر حوزه دامداری و کشاورزی، اثرات مستقیمی بر روی خطوط تولید هم گذاشته و امروز شرکت با عظمت گروه ملی صنعتی فولاد با کاهش و بحران تولید مواجه است، در حالی که مشکلات برق و آب تاثیری بر مافیای فولاد بخصوص در فلات مرکزی اصفهان و شرکت های کویری نگذاشته است!

همکاران عزیز ما و خانواده هایمان این روزها به درستی کنار معترضان و اهالی تشنه لب صدها روستای غمگین خوزستان قرار داریم.

هیچ مافیا و حاکمیتی حق ندارد به منافع و نیازهای طبقه کارگر و فرودستان دست درازی کند و تظاهرات مسالمت آمیز جوانان را سرکوب و گلوله باران کند.

ما کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز تجربه درخشان اعتصاب و اتحاد در خیابان و شهر و روستا داریم و به سرکوب‌گران و غارتگران خوزستان و ایران هشدار می دهیم که اگر لازم باشد ، یعنی اگر خطوط تولید شرکت به همین منوال پیش برود، اعتراضات سرکوب شود و بحران آب و برق به طور اساسی و مطابق با خواست اکثریت مردم حل نگردد بار دیگر خیابان‌های اهواز را با سازماندهی مشخص کارگران به لرزه در خواهیم آورد تا از رفتار خود پشیمانتان کنیم.

*ناتوان از حل مشکلات و ترسان از شورش های بیشتر مردمی

بیانیه کانون مدافعان حقوق کارگر درباره حوادث خوزستان

اعتراضات شهر های خوزستان در چند روز اخیر از جانب مردم به جان آمده در این قسمت از کشور ، فریاد تمامی مردم ایران است که از فقر، گرانی و نابسامانی اجتماعی رنج میبرند . هنوز فریاد کشته شدگان و مجروحان اعتراضات آبان ماه 98 در تمامی نقاط ایران به گوش میرسد و هنوز زندانیان و دستگیر شدگان آن اعتراضات در زندان‌ها، شرائط اسف باری را میگذرانند اما خواسته های به حق آنان همچنان به عنوان خواست تمامی مردم پاسخی نگرفته است .

اعتصابات سراسری کارگران و کارکنان شرکت نفت و اعتراضات معلمان بازنشستگان سراسر کشور همراه با اعتراضات و تجمعات سایر اقشار مردمی در سالهای اخیر نه تنها یک دم فرو کش نکرده است، بلکه هر روز طنین این اعتراضات بلند تر و گسترده تر میشود به گونه ای که در چند سال اخیر به سختی بتوان روز هائی را یافت که خیابان های شهر های مختلف شاهد اعتراضات معترضین به وضعیت زندگی و معاش و بی عدالتی و ظلم و بیداد حکومتگران نباشیم .

در چنین شرائطی حاکمان نه تنها هیچگونه اندیشه ای برای پاسخگوئی به خواست مردم ندارند بلکه با برنامه ریزی های خاص و روی کار آوردن مهره های خشن در سرکوب اعتراضات تنها به فکر آن هستند که تمامی این اعتراضات را به هر نحو که میتوانند با مشت آهنین پاسخگوئی کنند .

مردم در این چند سال اخیر به روشنی فریاد زده اند که از این همه فقر و گرسنگی وبیکاری و بی خانمانی و در مقابل این همه فساد و دزدی حکومتگران به فریاد آمده و دیگر حاضر به تحمل این همه ظلم و جنایت نیستند .در مقابل حکومتگران نه تنها زبان مردم را نفهمیده و فریاد های آنان را نشنیده گرفته اند، بلکه در مقابل با تقویت نیروهای سرکوب و یگانهای ویژه و تقویت ادوات سرکوب به خواسته های به حق مردم پاسخی غیر انسانی داده اند .

تداوم این چنین وضعیتی نه تنها زندگی آینده حکومتگران را با خطری جدی مواجه میکند بلکه چه بسا اعقاب آنان تا نسل ها نیز از زندگی آرام در این سرزمین محروم خواهند ماند .

تنها راه در این زمینه کنار رفتن از قدرت و واگذاری آن به نمایندگان واقعی مردم خواهد بود وگرنه روشن است که این چنین وضعیتی در هیچ قسمت از کره زمین تا به امروز پایدار نبوده است و آنان که با مردم خود جفا کرده اند هیچگاه خیر ندیده اند.

*تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی شهرهای‌ گهرو وشلمزار برای ادامه اعتصاب

روزسه شنبه 29 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی شهرهای‌ گهرو وشلمزارشهرستان کیار در استان چهارمحال و بختیاری با برپایی تجمع حمایتشان را ازادامه اعتصاب تا تحقق خواسته هایشان اعلام داشتند.

*تجمع کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی کرمانشاه برای ادامه اعتصاب

روزسه شنبه 29 تیر، کارگران اعتصابی پروژه‌های نفتی کرمانشاه هم دست به تجمع زدند تا عزم راسخشان را برای ادامه اعتصاب تا احقاق حقوق برحقشان را بنمایش بگذارند.

*کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:کارگران اخراجی باید سر کار بازگردند

یکماه است که در اعتصاب بسر میبریم. در بسیاری از مراکز و مجتمع ها بخاطر متوقف شدن کار پروژه ها بدلیل اعتصاب پیمانکاران تعدادی از کارگران پیمانی روزمزد را اخراج کرده و به آنها اعلام کرده اند که هر گاه اعتصاب تمام شد در صورت نیاز خبرشان میکنند. تنها در عسلویه دوهزار نفر از همکاران مان توسط پیمانکاران اخراج شده اند. همچنین عده ای از کارگران پیمانی روزمزد با شروع اعتصاب خود کار را تعطیل کرده اند و در نتیجه اخراج شده اند و وضعیت در دیگر مراکز اعتصابی بر همین منوال است. این درحالیست که بسیاری از کارگران اخراجی دو تا سه ماه مزد طلب دارند. در همین مدت از سوی کارگران اخراجی از جمله از سوی کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان تجمعاتی صورت گرفته است و کارگران خواستار بستن قرارداد و پرداخت فوری طلبهای خود شده اند. اعتراض علیه این اخراجها و گرو گرفتن مزد کارگران اخراجی، حرکت مهمی در کنار اعتصاب قدرتمند ما است. شورای سازماندهی اعتراضات تاکید دارد که در همه جا علیه این بیکارسازیها و این قلدری ها باید تجمع کرد. با توجه به فشار اعتصاب قدرتمند دهها هزار نفره خود آنقدر زور داریم که پیمانکاران را نه تنها وادار به تمدید قرار داد با همکاران اخراجی خود کنیم بلکه مطالبات اعلام شده مان را تحمیل کنیم. همین مدت شاهد بودیم که در جاهایی به دستمزد دو برابری و بیست روز کار و ده روز مرخصی گردن گذاشته اند و همین ها را میتوانیم در سطح سراسری به پیمانکاران بقبولانیم. در چنین شرایطی خود کارگران اخراجی یک نیروی مهم برای اعتراض علیه تعرضات کارفرمایان و اخراج هستند. باقی کارگران اعتصابی هم باید آنها را در اعتراضاتشان همراهی کنند. این کارگران بخاطر عزم متحد همه ما کارگران پیمانی در نفت از کار بیکار شده اند و دفاع از آن ها برای عقب زدن تعرضات کارفرمایان بسیار بسیار مهم است. متحد و همبسته اعتصاب خود را به جلو ببریم.

*اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای نفت و صنایع تابعه یکماهه شد

با دست از کار کشیدن کارگران نیروگاه بیدخون ‌و چند شرکت دیگر عسلویه در تاریخ ۲۹ خرداد اعتصاب سراسری کارگران پروژه‌ای پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌های تابعه صنعت نفت آغاز شد.

پس از آن هر روز تعداد زیادی از کارگران شرکتهای مختلف بخش‌های اجرا، نصب و راه‌اندازی مراکز نفتی به اعتصاب پیوستند و تاکنون چند ده هزار نفر شاغل در بیش از ۱۲۰ شرکت در مجموعه‌ی این اعتصاب بزرگ قرار گرفته‌اند و محدوده‌ی جغرافیایی مراکز کاری درگیر اعتصاب به ۱۲ استان کشیده شده است.

این کارگران خواهان افزایش دستمزدها طبق لیست پیشنهادی خود، بطوریکه دستمزد هیچ کارگری کمتر از ۱۲ میلیون تومان نباشد و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند. همچنین ممنوعیت تأخیر در پرداخت حقوق‌ها، حذف شرکت‌های پیمانکاری، لغو قوانین مناطق ویژه اقتصادی، ایمن سازی محیط کار و بهبود شرایط رفاهی و بهداشتی خوابگاه‌ها و پایان دادن به فضای امنیتی مناطق نفتی از دیگر مطالبات کارگران اعتصابی است.

کارگران پروژه‌ای با توجه به عدم برخورداری از تشکل‌های مستقل و پراکندگی آنها در شرکتهای مختلف، پس از چند سال تلاش در پیشبرد امر مطالبه‌گری و در ورای اعتصاب مردادماه سال گذشته، امسال توانستند بزرگ‌ترین اعتصاب کارگری چهار دهه گذشته کشور را سازمان دهند.

در جریان این اعتصاب، پیمانکاران و کارفرمایان و نهادهای دولتی از هر شیوه و حربه‌ای برای به شکست کشاندن آن استفاده کردند. اخراج برخی از کارگران، به گرو گرفتن حقوق‌ها، تهدیدات امنیتی و تلاش برای ایجاد چند دستگی میان کارگران از جمله‌ی اقدامات کارفرمایان استثمارگر برای شکستن صفوف متحد کارگران اعتصابی بود.

اما پس از گذشت سه هفته از اعتصاب و در مقابل تلاش‌های ضدکارگری مجموعه‌ی پیمانکاران و کارفرمایان، بخش‌هایی از کارگران اعتصابی در هفشجان، ایذه، مسجدسلیمان، لردگان، آبادان، فولادشهر و چندین جای دیگر در جهت مستحکم‌تر نمودن اراده‌ی جمعی برای ایستادگی بر مطالبات، اقدام به برگزاری مجامع عمومی پرشوری نمودند و اعلام کردند که به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

اکنون که یکماه از شروع اعتصاب میگذرد این اعتصاب به دستاوردهای بزرگی رسیده است. برخی از پیمانکاران که پروژه‌های‌شان در‌ معرض خسارات مالی جدی بود ناچار شدند با کارگران جوشکار و فیترِ متخصص بر مبنای همان حقوق و شرایط کاری که کارگران اعلام کرده بودند قرارداد منعقد‌ کنند.

از سوی دیگر اخباری که به میان کارگران درز کرده است حاکی از آن است که در روز ۱۶ تیرماه جلسه‌ای با حضور مسئولین منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و مدیران پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها برگزار شده است که نتیجه‌ی نهایی آن، اجبار پیمانکاران به افزایش دستمزدهای کارگران و بهبود شرایط کاری آنان است. هرچند که نتیجه‌ی این جلسه تأمین کننده‌ی کلیه خواستهای کارگران اعتصابی نیست اما تا همین جای کار پیروزی کارگران قطعیت یافته است.

کارگران پروژه‌های نفتی تا افزایش دستمزد تمامی آنها و دستیابی به بخش اعظم خواست و‌ مطالبات خود، کماکان بر تداوم اعتصاب تأکید دارند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران به تمامی کارگران ‌پروژه‌ای نفت درود میفرستد و خود را بخشی از اعتصاب این کارگران می‌داند و در راستای تحقق خواسته‌های آنان در کنار این کارگران خواهد بود و تمامی تلاش و نیروی خود را به کار میبندد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

*تجمع اعتراضی کارگران پیمانی بخش تعمیرات پالایشگاه نفت درفازهای 9 و 10 پارس جنوبی نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مقابل ساختمان مدیریت

روزسه شنبه 29 تیر، کارگران پیمانی بخش تعمیرات پالایشگاه نفت درفازهای 9 و 10 پارس جنوبی برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل مقابل ساختمان مدیریت این پالایشگاه تجمع کردند.


تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: ناظر شرکت ملی گاز وعده داده بود تا مزد طبقه‌بندی مشاغل ماه‌های فروردین و اردیبهشت تا پنجم ماه جاری به حساب کارگران واریز شود اما تاکنون مبلغی پرداخت نشده و مزد مبنای این طرح به صورت یکجا پرداخت نمی‌شود.

آن‌ها افزودند: به دلیل طولانی شدن اعتراض‌ها نسبت به کیفیت وعده‌ها غذایی، مدیر پالایشگاه واکنش نشان داد. وی معتقد بود که کارگران با اعتراض خود، خون به دل او کرده‌اند. اگرچه مدیر پالایشگاه باید به فکر چاره‌جویی و حل مشکلات باشد اما هیچ اقدامی از وی سرنزده است.

*تجمع اعتراضی کارکنان رسمی شرکت پالایش گاز فجر جم


روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت پالایش گاز فجر جم در اعتراض به نحوه افزایش حقوق خود مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند.

در روز ۶ تیرماه پس از برگزاری جلسه کمیسیون انرژی مجلس مصوب گردید که حقوق تیرماه کارکنان رسمی طبق خواسته‌ی آنان اصلاح گردد اما تنها محدودیت افزایش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی حذف شده و باقی آیتم‌هایی که منجر به ایجاد کسوراتی در حقوق سال ۱۴۰۰ شده بود به قوت خود باقی است.

کارکنان رسمی قبلاً اخطار داده بودند که چنانچه کل نحوه افزایشات عمومی حقوق‌ها اصلاح نشود دوباره دست به اعتراض خواهند زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

*اعتراض کارکنان رسمی شرکت POGC به عدم اصلاح واقعی حقوق تیرماه


روز سه‌شنبه ۲۹ تیرماه جمعی از کارکنان عملیاتی شرکت POGC شاغل در سکوی SPQ2 در اعتراض به عدم اصلاح واقعی نحوه افزایشات عمومی در حقوق تیرماه اعتراض کردند.

در روز ۶ تیرماه پس از برگزاری جلسه کمیسیون انرژی مجلس مصوب گردید که حقوق تیرماه کارکنان رسمی طبق خواسته‌ی آنان اصلاح گردد اما تنها محدودیت افزایش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی حذف شده و باقی آیتم‌هایی که منجر به ایجاد کسوراتی در حقوق سال ۱۴۰۰ شده بود به قوت خود باقی است.

کارکنان رسمی قبلاً اخطار داده بودند که چنانچه کل نحوه افزایشات عمومی حقوق‌ها اصلاح نشود دوباره دست به اعتراض خواهند زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۹ تیرماه ۱۴۰۰

*تجمع کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای احقاق حقوق در مجتمع کماکان ادامه دارد

روزسه شنبه 29 تیر، تجمع کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای دست یابی به خواسته های زیر ادامه پیداکرد:

1- اخراج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه مختلسین

2- پرداخت فوری حقوق معوقه همه همکاران

3- تمدید فوری قراردادهای تمام همکاران منجمله دفع آفات و غیرنیشکری

4- بازگشت به کار همکاران اخراجی

5- واکسیناسیون عمومی، سریع و رایگان در مقابل کرونا


*ادامه اعتراضات دامداران نیشابور نسبت به گرانی نهاده های دامی و قیمت شیربا تجمع مقابل فرمانداری

روزسه شنبه 29 تیر، دامداران نیشابوردرادامه اعتراضشان نیشابور نسبت به گرانی نهاده های دامی و قیمت شیردست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند.


براساس گزارش رسانه ای شده،جمعی از دامداران شهرستان نیشابور در اعتراض به گرانی نهاده های دامی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مشکلات‌شان در خصوص وضعیت تولید شیر شدند.این تجمع و اعتراضات در حالی است که فرماندار نیشابور تاکنون حاضر نشده از دفتر خود خارج شود و حداقل به حرف مردم گوش کند.

یکی از این دامداران نیز با بیان اینکه قیمت شیر برای دامدار اصلا مقرون به‌صرفه نیست،اضافه کرد: ما با تهیه علوفه و نهاده با مشکل شدید مواجه هستیم. در هزینه تولید شیر علاوه بر تهیه نهاده و علوفه در زمینه هزینه‌های کارگری، استهلاک، بیمه، دارو و درمان افزایش قیمت وجود دارد ولی قیمت شیر از سال گذشته افزایش پیدا نکرده است.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی دامداران نیشابور نسبت به گرانی نهاده های دامی و قیمت شیرمقابل جهاد کشاورزی – معترضین شیرهایشان را به کف خیابان ریختند

روزچهارشنبه 23 تیر،جمعی از دامداران شهرستان نیشابور در اعتراض به گرانی نهاده های دامی وقیمت شیرمقابل جهاد کشاورزی این شهرستان تجمع کردند وتعدادی از آنها شیرهایشان را به کف خیابان ریختند.

یکی از این دامداران به خبرنگاررسانه ای گفت:خواسته دامداران از مسئولان را اصلاح قیمت شیر و متناسب کردن آن با هزینه‌های تولید دانست و ادامه داد: مسئولین از 6 ماه گذشته آن مقدار پولی که به هزینه‌های تولید افزوده شده را باید بر روی قیمت شیر اضافه کنند.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این ما با تهیه علوفه و نهاده با مشکل مواجه هستیم. در هزینه تولید شیر علاوه بر تهیه نهاده و علوفه در زمینه هزینه‌های کارگری، استهلاک، بیمه، دارو و درمان افزایش قیمت وجود دارد ولی قیمت شیر از سال گذشته افزایش پیدا نکرده است.

*تجمع اعتراضی والدین و دانش آموزان مدرسه وقفی دخترانه دکتر سعیدی مشهد نسبت به تبدیل مدرسه به پسرانه شاهد مقابل آموزش پرورش ناحیه 7

روزسه شنبه 29 تیر،والدین و دانش آموزان مدرسه وقفی دخترانه دکتر سعیدی مشهد برای اعتراض به تبدیل این مدرسه به مدرسه پسرانه شاهد ،آن هم پس از ثبت نام و اخذ هزینه از خانواده ها دست به تجمع مقابل آموزش پرورش ناحیه7کلانشهر مشهد زدند.

یکی از والدین دختران به خبرنگاررسانه ای گفت: من خودم حدود 25سال قبل در این مدرسه درس می‌خواندم و اکنون نیز دخترم تا سال قبل در این مدرسه بوده است. در سال تحصیلی جدید نیز فرزندم را در مدرسه ثبت نام و هزینه کمک به مدرسه را نیز پرداخت کرده ام.

او افزود: اما با اینکه دخترم در مدرسه ثبت نام شده به صورت ناگهانی به ما اعلام کردند که باید پرونده فرزندان خود را بگیریم و به مدرسه ای دیگر ببریم، در صورتی که در این نزدیکی مدرسه دخترانه ای وجود ندارد. وقتی جویای علت این انتقالی شدیم به ما گفتند که قرار است مدرسه شاهد پسرانه جایگزین مدرسه وقفی دخترانه دکتر سعیدی شود.

یکی دیگر از والدین این دانش آموزان گفت: از زمانی که خبر انتقال مدرسه را دادند، دخترم و حتی خود من به شدت استرس گرفته ایم، زیرا مدرسه ای در نزدیکی خانه ما وجود ندارد و اکنون نمی‌دانیم که باید چه کنیم.

*جان باختن یک کارگر اسکلت بند درقم بر اثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر اسکلت بند 35 ساله بنام حسن کتابی مقدم حین کاردریک ساختمان درحال ساخت در خیابان پردیسان قم بدنبال سقوط از طبقه هفتم جان خودراازدست داد.

*ادامه سریال تصادف سرویس رفت وآمد کارگران ومصدومیت 5 کارگر یک واحد صنعتی زرند

بامداد روز سه شنبه 29 تیر،براثر واژگونییک مینی بوس حامل کارگران یک واحد صنعتی زرند در محور زرند به کرمان در محدوده مطهر آباد 5 کارگر 21 تا 32 ساله مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید