- اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد پارس هفت تپه نسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و شرایط سخت کاری- دومین روز اعتصاب کارکنان شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهردراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق در همین رابطه:اعتصاب کارکنان بیمارستان های خاتم و ایران ایرانشهر در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه – تهدید کارکنان حق طلب به اخراج ازکار
- کنش های کارگران کارخانه نساجی وال دراعتراض به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما زیر سایه سکوت مصلحتی اداره کار قزوین
- تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نسبت به خلف وعده سرپرست دانشگاه مبنی بر تامین غذای گرم درتابستان در ساختمان مرکزی- تجمع تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران برای آزادی زندانیان
- نابینایان تجمع نکرده، متفرق شدند!- تجمع اعتراضی مالکان زمین های مسکونی شهرک زیتون در محدوده سرخه حصارنسبت به بلاتکلیفی 37 ساله مقابل ساختمان وزارت مسکن و راه سازی
- تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت های پیش فروش خودرو تاکستان نسبت به کندی روند رسیدگی به شکایتشان و عدم بازگشت سرمایههایشان مقابل دادگستری کل استان قزوین برای باری دیگر با شعار «غفاری غفاری پول ما رو پس بده»
- حمایت انجمن فرهنگیان هرسین از بیانیه کانون صنفی معلمان کوردستان_ مریوان و سروآباد
- بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان، در اعتراض به احکام صادره برای معلمان دلسوز، زهرا صیاد دلشاد، فریبا انامی،عزیز قاسم زاده،محمود صدیقی پور وانوش عادلی
- اقبال شبانی، فعال کارگری اهل سنندج به ۳۰ ماه حبس تعلیقی محکوم شد
- جان باختن یک کارگرجوان درتهران زیرتلی ازآوار
*******
*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه فولاد پارس هفت تپه نسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و شرایط سخت کاری
روز سه شنبه 27 تیر، کارگران کارخانه فولاد هفت تپه برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق منجمله عدم همسان سازی حقوق وتبعیض حقوق پرداختی دربخش های مختلف کارخانه و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل و شرایط سخت کاری دست از کارکشیدند و در این مجمع واقع درشهرک صنعتی شهرستان شوش تجمع کردند.
*دومین روز اعتصاب کارکنان شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهردراعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق
روز چهارشنبه 28 تیر برای دومین روز متوالی، کارکنان شرکتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهرکه در شهرستان های چابهار، کنارک، سرباز، راسک، فنوج و ایرانشهر مشغول بکار هستند برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق به اعتصابشان ادامه دادند.
یکی از آنها به یک منبع خبری محلی گفت: نیروهای شرکتی این دانشگاه که تعدادشان به 1700 نفر می رسد در ایام کرونا در صف اول مبارزه علیه این بیماری و خدمت رسانی به بیماران بودند، هم اکنون چوب بی کفایتی مسئولان را میخورند.
وی افزود: «مسئولین دانشگاه جهت پایان اعتصاب مقداری از معوقات را پرداخت کردند اما این نیروها اعلام کردند تا زمانی که حقوق دو ماه به طور کامل پرداخت نشود به اعتصاب ادامه خواهند داد.
در همین رابطه:اعتصاب کارکنان بیمارستان های خاتم و ایران ایرانشهر در اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه – تهدید کارکنان حق طلب به اخراج ازکار
روز دوشنبه 26 تیر، کارکنان بیمارستان های خاتم و ایران ایرانشهر برای اعتراض به عدم پرداخت 4 ماه حقوق و حق بیمه دست از کارکشیدند.
به گزارش 28 تیر یک منبع خبری محلی،مسئولین این مراکز درمانی بجای پاسخگویی به مطالبات کارکنان حق طلب آنها را تهدید به اخراج از کارکردند.
*کنش های کارگران کارخانه نساجی وال دراعتراض به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما زیر سایه سکوت مصلحتی اداره کار قزوین
روزچهارشنبه 28 تیر، کارگران کارخانه نساجی وال واقع در شهر ک صنعتی حیدریه قزوین کیلومتر20 جاده تاکستان به زنجان از کنش هایشان دراعتراض به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما زیر سایه سکوت مصلحتی اداره کار قزوین خبردادند.
این کارران معترض که اکثریت قریب به اتفاق آنها زن هستند با بیان اینکه حدود 200کارگر با 2 تا 7 سال سابقه کار در این کارخانه مشغول کارند، به خبرنگار رسانه ای گفتند:در این واحد تولیدی مدت زمانی بیشتر از آنچه که در قوانین کار و تامین اجتماعی تعیین شده، کار میکنیم اما برخلاف قانون از دریافت مزایایی چون حق مرخصی، و امکانات بهداشتی (همانند لباس و کفش کار، ماسک، گوش گیر صدا) محروم هستیم.
آنها به اجرا نشدن قانون کار در خصوص محاسبه مزایای حق مرخصی کارگران نساجی وال اشاره کرده و گفتند: در این کارخانه با درخواست مرخصی کارگران موافقت نمیشود. علاوه بر آن در صورت غیبت به ازای هر روز مبالغی از حقوق کارگر کسر میشود و فقط زمانی که یکی از اقوام نزدیک کارگران فوت کند اجازهی رفتن به مرخصی دارند.
این کارگران با اشاره به اینکه کارفرما در ارائه لباس و کفش و حتی ماسک و گوش گیرهای صدا به کارگران تحت مسئولیت خود دچار مشکل است، درباره ارائه لباس کار وکفش ایمنی افزودند: عرف کارگاهها بدین ترتیب است که هر 6 ماه یکبار لباس ایمنی و هر سال یکبار کفش ایمنی به کارگران داده میشود اما مدیریت کارخانه این عرف را رعایت نمیکند.
آنها در ادامه درباره ارائه ماسک و صداگیر نیز گفتند: ماسک که از ضروریات هر روزه کارگران نساجی برای جلوگیری از گرد و غبار به دهان کارگر و انواع بیماریهای ریوی است که هر چند ماه یکبار داده میشود.محیط نساجی وال صنعتی وپر سروصدا است و اساسا کارگران بدون صداگیر گوش نمیتوانند کار کنند. به صورت مشخص برای رعایت بهداشت، صداگیرها باید هر هفته یکبار عوض شوند اما این اتفاق هر چند ماه یکبار میافتد و در عین حال کارگران باید بابت دریافت آنها باید تعهدنامهای را امضا کنند که در آن ذکر شده در صورت بروز هر حادثه شغلی در ناحیه گوش مسئولیت با خود کارگر است.
کارگران در ادامه گفتند: حقوق کارگران نساجی وال حداقلی است با این حال ما کارگران این کارخانه خواستار اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای افزایش حقوق هستیم. قراردادهای ما نیز هر یک ماه یکبار به صورت سفید امضاء و یکطرفه است و در مواقع لزوم از کارگران اثر انگشت یا امضاء میگیرند.
کارگران قراردادی در کارخانه نساجی وال در پایان اظهار داشتند: این مشکلات را بارها به مسئولین اداره کار بویژه بازرسان گوشزد کردهایم اما ظاهرا فشاری به کارفرما وارد نمیکنند.
*تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نسبت به خلف وعده سرپرست دانشگاه مبنی بر تامین غذای گرم درتابستان در ساختمان مرکزی
روز چهارشنبه 28 تیر، جمعی از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برای اعتراض به خلف وعده سرپرست دانشگاه مبنی بر تامین غذای گرم درتابستان در ساختمان مرکزی این واحد آموزش عالی درتهران تچمع کردند.
برخی از نوشتههای پلاکارد دانشجویان و شعارهای داده شده بنقل از کانال شورای صنفی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی:
- دانشگاه پولکی، وعدههای الکی
- بودجهٔ ما کجا رفت؟
- نود سال افتخار، مسئولین بیبخار
*تجمع تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران برای آزادی زندانیان
براساس فیلم وتصاویر منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه 27 تیر، تعدادی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی تهران برای آزادی زندانیان در پارکی تجمع کردند.
*نابینایان تجمع نکرده، متفرق شدند!
براساس شنیدهها متاسفانه تعداد نفرات تجمعکننده روز گذشته بهقدری کم بوده که تجمع نکرده، متفرق شدهاند. همچنین عکس و فیلمی از تجمع به کمپین نرسیده تا منتشر کنیم.
حتی اگر تکنفره و فردی به موضوعی اعتراض داشتید، خواسته و مطالبه خودتون را روی کاغذ بنویسد و مقابل سازمان و اداره مربوطه عکس بیاندازید و رسانهای کنید. این کمترین کاریه که میتونید برای احقاق حقتون بکنید و نمیکنید. بیشترین بازخوردهای رسانهای در تجمعات سراسری رو از اعتراضات تکنفره گرفتیم. دیروز حتی اگه یک نفر هم اعتراض خودش رو رسانهای میکرد، یه قدم جلو بود.
برگزاری تجمع برای مطالبهای که سالهاست از طریق مکاتبه و جلسه به نتیجه نرسیده، وظیفه تشکلهاست تا برنامهریزی و برگزار کنند، که نمیکنند که مبادا بهزیستی و دولت بهشون اخم کنه!
منبع:کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت
*تجمع اعتراضی مالکان زمین های مسکونی شهرک زیتون در محدوده سرخه حصارنسبت به بلاتکلیفی 37 ساله مقابل ساختمان وزارت مسکن و راه سازی
روز سه شنبه 27 تیر،جمعی از مالکان زمین های مسکونی شهرک زیتون در محدوده سرخه حصاراز توابع شهر قدس دراستان تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی 37 ساله مقابل ساختمان وزارت مسکن و راه سازی تجمع کردند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان اعلام کردند: ما کارمندان بازنشسته وزارت کشاورزی هستیم، ۳۷ سال قبل مطابق قانونی که دولت را موظف به تأمین مسکن کارمندانش میکند، زمینی در محدوده سرخه حصار تحت عنوان شهرک زیتون با سندی ششدانگ منگوله دار دریافت کردهایم اما عواملی طی این سالها نگذاشتهاند به دارایی قانونی خود به عنوان سرپناه دسترسی پیدا کنیم.
آنها ادامه دادند: تمام مسیرهای قانونی طی شد هر اعتراضی بینتیجه ماند و به جایی نرسید.
*تجمع اعتراضی مالباختگان شرکت های پیش فروش خودرو تاکستان نسبت به کندی روند رسیدگی به شکایتشان و عدم بازگشت سرمایههایشان مقابل دادگستری کل استان قزوین برای باری دیگر با شعار «غفاری غفاری پول ما رو پس بده»
روز چهارشنبه 28 تیر برای چندمین بار، بیش از 200 مالباخته شرکت های پیش فروش خودرو منجمله شرکت رضایت خودرو طراوت نوین(غفاری)برای اعتراض به کندی روند رسیدگی به شکایتشان مقابل دادگستری کل استان قزوین با شعار «غفاری غفاری پول ما رو پس بده»تجمع کردند وخواهان بازگشت رمایههایشان شدند.
براساس گزارش های رسانه ای شده، از سال 1392 شرکتهای پیش فروش خودرو در شهرستان تاکستان استان قزوین به شکل عجیب شروع به تاسیس شدند وحتی برخی سوپرمارکتها اقدام به ثبتنام پیشفروش خودرو میکردند که حدود 70 مورد از آنها پلمب شدهاند؛ این شرکتها در مجموع حدود 80 هزار میلیارد تومان از مردم سپردهپذیری داشتهاند.
*حمایت انجمن فرهنگیان هرسین از بیانیه کانون صنفی معلمان کوردستان_ مریوان و سروآباد
خشونت قادر به پریدن از روی جنازه خویش نیست
زندگی، خسته و خونین زیر چکمههای شقاوت و غارت و رانت، جان میدهد
خرد، در دادگاههای تفتیش عقاید قرونوسطایی
فرود گیوتین را به نظاره نشسته است
خون، از قلم انتقام فواره میزند و احکام ضد بشری علیه اصحاب اندیشه امضا میشود
کین توزان فربه شده توسط پول و قداره عربده سر میدهند که: اذهان مشوش شده و امنیت به تاراج رفته !!
پس: حکم آورید تا ارابههای خشونت به حرکت سیستماتیک خود ادامه دهند.
و در کمال ناباوری بیدرنگ احکام نیز صادر میشوند!!
ما همراه با تمامی برابریخواهان و حقطلبان، روشهای غیرقانونی علیه فعالان صنفی را محکوم میکنیم؛ و به ملت شریف ایران، دانش آموزان، فرهنگیان و خانوادههای آنها اعلام میداریم:
پروندهسازی، ساختن سناریوهای دروغین علیه معلمان در بند و نحوه برخورد با اعضای محترم کانون صنفی فرهنگیان مریوان و سروآباد
آقایان مسعود نیکخواه و شعبان محمدی و سخنگوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، سوران اسکندر لطفی، در حقیقت سرپوش نهادن بر ناکارآمدی اربابان قدرت در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ایران امروز است که همگی با تمام هستی خود آنرا احساس میکنیم.
البته با این اعمال و مدیریت قرون وسطایی، ذرهای افکارِ حقیقت بینِ مردمِ ایران از دیدن کوه فقر و نابرابری و غارت و اختلاس و بیکاری و اعتیاد و رانتخواری و خروج ثروت عظیم ملت برای سورچرانی آقازادگان غربنشین منحرف نخواهد شد.
انجمن فرهنگیان هرسین
۲۸ تیرماه ۱۴۰۲
*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان، در اعتراض به احکام صادره برای معلمان دلسوز، زهرا صیاد دلشاد، فریبا انامی،عزیز قاسم زاده،محمود صدیقی پور وانوش عادلی
روزچهارشنبه 28 تیر، کانون صنفی فرهنگیان گیلان بیانیه ای بشرح زیر در اعتراض به احکام صادره برای معلمان دلسوز، زهرا صیاد دلشاد، فریبا انامی،عزیز قاسم زاده،محمود صدیقی پور وانوش عادلی،منتشرکرد:
معلمانی که از جان و مال، از آسایش و آرامش خود و خانوادههایشان برای بهبود شرایط کار و زندگی معلمان، بهبود وضعیت آموزش و پرورش کشور و بهبود وضعیت تحصیلی فرزندان محروم جامعه مایه میگذارند.
«سنگ خارا گشت و زان خو برنگشت
ریگ شد کز وی نروید هیچ کشت»
- نزول کیفیت و استفاده کالایی آموزش در مدارس کشور، خفگی اندیشگی اصحاب فرهنگ و هنر، دهلیز نُه توی مشقت زیستن، فریاد نسلهای فسرده در راه، علائم بالینی مدیریت ناکارآمد بهویژه در عرصه آموزش و پرورش است.
- معلمان، این برزگران دشت بیداری و روشنایی، متعلمان را به استقبال آفتاب دانایی و هنر خوب زیستن دعوت میکنند و این خوشایند ذائقه تمامیتخواهان و خویشاوندسالاران، با رویکرد تعدی و تبختر، نیست.
- در گیلان نیز همانند بسیاری از استانهای کشور کنشگران صنفی و معلمان دلسوزی چون زهرا صیاد دلشاد، فریبا انامی، عزیز قاسم زاده، محمود صدیقیپور و انوش عادلي به جای تشویق و تقدیر، به انتساب اتهامات بیشمار و صدور احکام ناعادلانه چون بازنشستگی اجباری، انفصال، اخراج از کار و زندان مواجهاند.
- هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات کارمندان آموزش و پرورش گیلان، بر مبنای کدام پایه حقوقی، تضییع حقوق بدیهی و امنیت شغلی کارمندان خویش را نشانه رفتهاست ؟!
- کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن اعتراض، خواهان پایان دادن به این نوع عملکرد، و برقراری آرامش و امنیت شغلی و روانی در جامعه ی فرهنگیان است.
*اقبال شبانی، فعال کارگری اهل سنندج به ۳۰ ماه حبس تعلیقی محکوم شد
بنابر خبر رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز چهارشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲ حکم ۳۰ ماه حبس تعلیقی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی به اقبال شبانی کارگر خباز و از فعالین کارگری شهر سنندج ابلاغ شد.
این فعال کارگری روز شنبه ۲۴ تیرماه به اتهام عضویت در یکی از احزاب اپوزیسیون محاکمه شده بود.
اقبال شبانی بازرس سندیکای خبازان شهر سنندج است که روز ۳۰ اردیبهشت سال جاری توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت، و در تاریخ ۱۰ خرداد با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیونی موقتاً از زندان آزاد شد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران صدور حکم حبس برای اقبال شبانی را قویاً محکوم مینماید و خواستار پایان دادن به سرکوب کارگران و آزادی بیقید و شرط تمامی کارگران، معلمان و فعالین سیاسی زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
۲۸ تیرماه ۱۴۰۲
*جان باختن یک کارگرجوان درتهران زیرتلی ازآوار
روزچهارشنبه 28 تیر،یک کارگر 23 ساله تبعه افغانستان حین استراحت در یک ساختمان مسکونی قدیمی دو طبقه خالی از سکنه در خیابان مدنی براثر ریزش سقف خانه زیرتلی از آوارگرفتار و جان خودرا ازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 29 تیرماه 1402
- فراخوان اعتصاب مجدد کارگران پروژه ای برای پیگیری خواستها و مطالبات پاسخ نگرفته شان
- ادامه اعتراض کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به اخراج از کارعلیرغم وعده وعیدها با تجمع در مسیر ورودی این پروژه
- ادامه اعتراض کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به اخراج از کارعلیرغم وعده وعیدها با تجمع در مسیر ورودی این پروژه
- تجمع اعتراضی اهالی شهرستان بخشایش نسبت به قطغی 7 روزه آب مقابل اداره آب و فاضلاب
- تداوم فشار بر فعالین صنفی معلمان؛ محکومیت سلیمان عبدی
- تعلیق و تبعید در دانشگاه جندیشاپور اهواز
- دادگاه ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری برگزار گردید
- مرگ ومصدومیت 4 نفر از کارکنان بیمارستان زینب اروند کناربراثر تصادف
*******
*فراخوان اعتصاب مجدد کارگران پروژه ای برای پیگیری خواستها و مطالبات پاسخ نگرفته شان
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
بنا بر گزارشهای دریافتی، گروههایی از همکاران ما درصدد اعتصاب دوباره برای پیگیری خواستها و مطالبات پاسخ نگرفته شان هستند.
خواستهای ما کارگران پروژه ای و پیمانی نفت روشن است.
شورای سازماندهی کارگران پیمان نفت بر خواستهای اعلام شده کارگران که در زیر آمده تاکید دارد:
* افزایش هفتاد و نه درصدی حقوقها و در عین حال افزایش آن متناسب با رشد نرخ تورم.
* اجرایی شدن کامل بیست روز کار و ده روز استراحت در همه بخشها.
پیمانکارانی که قبلا وعده انجام آنرا داده اند باید فورا آن را اجرایی کنند.
* کاهش ساعت کار متناسب با دمای منطقه در این فصل سوزان گرما و تعطیلی کار در شرایطی که دمای گرما بالای ۴۵ درجه باشد. ساعت کار در حالت عادی از هشت ساعت نباید تجاوز کند.
* تجهیز خوابگاهها و مراکز کاری به وسایل سرمایشی مناسب و با کیفیت. از جمله اختصاص فن در محلات کار در همه بحش ها به اندازه کافی.
* اختصاص یخ و آب نوشیدنی خنک به حد کافی در محل های کار و در خوابگاه ها.
* بهبود فوری وضع کمپها و محل های اسکان و سرویس های بهداشتی متناسب با تعداد کارگران و استاندارد قابل قبول بهداشتی و نیز و کاهش تعداد نفرات در اطاق ها متناسب با گنجایش هر اطاق و بالابردن استاندارد آنها در حد قابل قبول.
در خاتمه تاکید میکنیم تجمع جزو مکمل اعتصاب است.
در تجمعاتمان است که میتوانیم تصمیم گیری جمعی کنیم و متحدانه اعتصاب خود را جلو ببریم.
در حالیکه همه ما کارگران به این وضعیت جهنمی اعتراض داریم، جریاناتی هستند که تحت عنوان کمپین و به اسم "نماینده نیروهای پروژه ای کمپین مرکزی نفت و گاز" خود را جلو می اندازند و با فرمان اعتصاب و تخلیه کارگاهها و با بر حذر داشتن همکاران از تجمع تلاش میکنند مثل دفعات گذشته اعتراضات ما را خاموش و کنترل شده مهار کنند.
در عین حال با امر و نهی کردن و برخورد آمرانه با همکاران و تهدید به اینکه اگر کسی همراه نشود در پیج های مخصوص خود به اشتراک گذاشته میشود، با این کار بر تفرقه افکنی دامن میزنند.
باید نسبت به همه اینها هوشیار باشیم.
فضای مجازی برای رشد و بالندگی و سازماندهی متحدانه اعتراض است.
فضای مجازی امکانی برای دخالت حداکثری همکاران است نه برای تخریب و تفرقه افکنی در میان کارگران.
و بالاخره اینکه تاکید ما بر اعتصاب با حفظ منزلت تک تک کارگران و اتحاد حداکثری، تصمیم گیری جمعی و متحدانه است.
زنده باد اعتصاب
۲۹ تیر ۱۴۰۲
*ادامه اعتراض کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به اخراج از کارعلیرغم وعده وعیدها با تجمع در مسیر ورودی این پروژه
به گزارش کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران،روزپنج شنبه 29 تیر،جمعی از کارگران پروژهی پتروشیمی دهلران درادامه اعتراضاتشان به تعطیلی این پروژه و بیکاری کارگران دست به تجمع در مسیر ورودی این پروژه زدند.
یادآوری:تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی دهلران نسبت به نداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری
روزشنبه 20 تیر، جمعی از کارگران پتروشیمی دهلران برای اعتراض به احتمال تعطیلی شرکت دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان دهلران دراستان ایلام زدند.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی هندیجان نسبت به قتل حکومتی یک نوجوان 17 ساله مقابل فرمانداری
براساس فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی،چهارشنبه شب(28 تیر)، جمعی از اهالی هندیجان برای اعتراض به قتل حکومتی یک نوجوان 17 ساله بنام مرتضی شعبانی مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند وخواهان پاسخگویی مسئولان شدند.
*تجمع اعتراضی اهالی شهرستان بخشایش نسبت به قطغی 7 روزه آب مقابل اداره آب و فاضلاب
فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی،از تجمع روز پنج شنبه 29 تیر،جمعی از اهالی شهرستان بخشایش برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به قطغی 7 روزه آب دست مقابل اداره آب و فاضلاب این شهرستان در استان آذربایجان شرقی خبر می دهند.
*تداوم فشار بر فعالین صنفی معلمان؛ محکومیت سلیمان عبدی
سلیمان عبدی، عضو انجمن صنفی معلمان کوردستان، سقز، در تاریخ ۲۶ تیرماە ۱۴۰۲ توسط شعبه ۱۰۵ دادگاە کیفری دو سقز، با اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی در قبرستان آیچی" بە ۸ ماە حبس تعزیری و تحمل ۷۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شد کە هشت ماە حبس بە ۷۲۰ ساعت تدریس بە افراد کمیتەامداد، تبدیل و مجازات شلاق بە مدت دو سال تعلیق شدە است.
آقای عبدی با شکایت دادستان شهرستان سقز، فقط به دلیل شرکت در پنجشنبە آخر سال ۱۴۰۱ در قبرستان آیچی سقز، در اواخر اسفند ماه ۱۴۰۱ بە مدت ۲۳ روز در ادارە اطلاعات در زندان سنندج بازداشت بودند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز ناخرسندی از صدور احکام ناعادلانهی بر علیه فعالان صنفی، این برخوردهای را محکوم و در برابر آن سکوت نخواهد کرد. این شورا انتظار دارد پروندههای همهی معلمان در دادگاههای قانونی بدون اعمال نظرهای ناصواب و با رویهی صحیح قضایی مورد بازبینی قرار گیرد.
#ژن_ژیان_ئازادی
*تعلیق و تبعید در دانشگاه جندیشاپور اهواز
اشکان رئیسی دانشجوی سال آخر داروسازی و فعال دانشجویی دانشگاه جندیشاپور اهواز، با اتهام شرکت در بلوا و آشوب و تخلفات اینترنتی، در کمیته انضباطی این دانشگاه به چهار ترم تعلیق با احتساب سنوات که یک ترم آن معلق است، و تبعید به دانشگاه لرستان، و تبدیل دورهی روزانه به شهریهپرداز محکوم شد.
*دادگاه ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری برگزار گردید
دادگاه ریحانه انصاری نژاد فعال کارگری و بازنشسته روز دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار گردید. بررسی و تحقیق پرونده به مدت یک ساعت به طول انجامید. وکیل ایشان لایحه دفاعی خود را به دادگاه ارائه نمود و حکم صادره دادگاه احتمالا ظرف یک هفته آینده اعلام خواهد شد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه خواستار لغو هر گونه اتهامات بی پایه و اساس و پرونده سازی برای ریحانه انصاری نژاد می باشد. دفاع از حقوق کارگران نه تنها جرم نیست بلکه حق مسلم همه کارگران شاغل و بازنشسته و همه مردم رحمتکش و حق طلب است.
نه به سناریو سازی
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۲۹ تیر ۱۴۰۲
*مرگ ومصدومیت 4 نفر از کارکنان بیمارستان زینب اروند کناربراثر تصادف
روز پنج شنبه 29 تیر،درپی واژگونی خودروی حامل کارکنان بیمارستان زینب اروند دراستان خوزستان کنار در محور آبادان به اروندکنار یک پرستار27 ساله بنام صادق موسوی در دم جان باخت و 3 نفر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.
اخباروگزارش های کارگری 30 تیرماه 1402
- ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی سکوت درشهرزاهدان
- عباس دریس، باید فوری و بی قید و شرط آزاد شود !
- کانون صنفی معلمان استان بوشهر احکام صادره علیه سارا سیاهپور را فاقد وجاهت قانونی میداند
- صدور قرار جلب دادرسی برای چهار نفر از اعضای کانون صنفی معلمان گیلان
- تعلیق دو استاد دانشگاه
- برندینگ عالی، با مدیریت جهادی!
- اعتراضْ بیاعتراض!
- بیانیه کانون نویسندگان ایران
در بیستوسومین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی میداریم
*******
*ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی سکوت درشهرزاهدان
فیلم منتشره درکانال منابع خبری محلی،حاکی از ادامه جمعه های اعتراضی اهالی سیستان و بلوچستان با راهپیمایی سکوت درشهرزاهدان می باشد.
این منابع دلیل شعرندادن واعتراض سکت را آغاز ماه محرم اعلام داشتند.
*عباس دریس، باید فوری و بی قید و شرط آزاد شود !
ما کارگران ارکان ثالث ،اتهامات منتسب به عباس دریس ،کل فرآیند دادرسی قضایی و حکم صادر شده بر علیه او را باطل میدانیم. فرآیند دادرسی این کارگر زندانی شاهد کشتار مردمی آبان ۹۸ در نیزارهای اطراف ماهشهر، تحت شکنجه و اعترافات اجباری بوده، حکم اعدام بر علیه عباس دریس تنها با هدف حذف او صادر گردیده است.
ما کارگران ارکان ثالث، خواستار آزادی فوری وبی قید و شرط کارگر زندانی #عباس_دریس و بازگشت فوری او به خانه در کنار فرزندان چشم انتظارش هستیم.
ما همچنین اعلام میکنیم اعدام ،قتل از نوع حکومتی آن است. ما کارگران ارکان ثالث خواهان لغو فوری قانون مجازات ضد انسانی اعدام، آزادی بی قید و شرط همه کارگران شرکت کننده در اعتصابات کارگری و کلیه زندانیان سیاسی هستیم، نسبت به این خواسته ها هشدار میدهیم و پیگیر این خواسته ها خواهیم بود.
همه ما #عباس_دریس هستیم.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)
۳۰ تیر ماه ۱۴۰۲
*کانون صنفی معلمان استان بوشهر احکام صادره علیه سارا سیاهپور را فاقد وجاهت قانونی میداند
حکم بدوی دادگاه تجدید نظر سارا سیاهپور, فعال صنفی معلمان, عیناً تایید و به شعبه ۱ اجرای احکام زندان اوین ارسال شد.
سارا سیاهپور، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران و فعال صنفی البرز بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به پنج سال حبس تعزیری و تبلیغ علیه نظام به #یک سال حبس تعزیری، محکوم شد وی همچنین به دو سال ممنوع الخروجی از کشور، دو سال ممنوعیت عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی نیز محکوم گردید.
بنا به گزارش شورای هماهنگی خانم سیاهپور در پروسه دادگاه از دسترسی به وکیل محروم بودهاند.
کانون صنفی معلمان استان بوشهر با توجه به شناخت کامل از این فعال صنفی، گواه قانونمداری و صنفی بودن فعالیت ایشان است.
از مسئولین امر میخواهیم بیش از این حقوق مشروع ومصرح مردم در قانون اساسی را پایمال نکرده و طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی دادگاه فعالین صنفی معلمان را بطور علنی با حضور هیات منصفه برگزار نمایند.
صدور این حکم سنگین برای معلمی آگاه و دلسوز از نظر ما محکوم است و خواستار مختومه شدن این پرونده هستیم.
کانون صنفی معلمان استان بوشهر
۳۰ تیرماه ۱۴۰۲
*صدور قرار جلب دادرسی برای چهار نفر از اعضای کانون صنفی معلمان گیلان
طی حکمی که شعبه ۳ دادسرای عمومی و انقلاب رشت در تاریخ ۲۱ تیرماه ۱۴۰۲ صادر کرد. برای تعدادی از اعضای کانون صنفی معلمان گیلان، آقایان تیمور باقری کودکانی، غلامرضا اکبرزادهباغبان، طهماسب سهرابی و حسین مهدی زاده، با استناد به مواد ۵۰۰ و۶۱۸ قانون مجارات اسلامی قرار جلب دادرسی صادر گردید.
به زودی گزارش کاملی از روند این پرونده منتشر خواهد شد.
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*تعلیق دو استاد دانشگاه
بر اساس گزارشات واصله، آقایان مهدی مطیع و محمد سلطانی، از اساتید باسابقه و دانشیار گروه الهیات دانشگاه اصفهان، توسط هیئت انتظامی و ریاست دانشگاه تعلیق شدهاند. همچنین حقوق این اساتید نیز قطع شدهاست.
گفته میشود اتهام این دو استاد برجسته قرآن و نهجالبلاغه، ضدیت با نظام و اسلام بودهاست و مصداق آن، مطالب بیانشده در کلاسها عنوان شدهاست. این اساتید درحالی تعلیق شدهاند که هیچ حکم قضایی یا انتظامی برای آنان صادر نشده و حتی هنوز به اتهاماتشان رسیدگی نیز نشدهاست. دانشگاه تنها اتهامتشان را ابلاغ کردهاست.
با وجود آییننامههای نادیدنی و فراقانونی که به برخی افراد اختیارات گستردهای در دانشگاهها میدهد، تعلیق اساتید برجسته تنها بر اساس گمانهزنیها، دور از انتظار نیست. در کنار تعلیق دانشجویان در کمیتههای انضباطی، تعلیق اساتید نیز ادامه دارد. نتیجه این روند، تهیشدن دانشگاه از هرنوع اندیشه و تضارب آراء است. جایی که تنها دانشجویان و اساتید خاص گزینششده و آرام و بیدغدغه حضور خواهند داشت.
*برندینگ عالی، با مدیریت جهادی!
1- ریاست دانشگاه در شرح دلایل جذب نیروهای حشدالشعبی گفته است که درآمد حاصل را -که کم نیست - خرج تغذیه و زیرساختها میکنیم. گرچه نیازی به بازگویی نیست، این ادعا کذب است.
ریاست دانشگاه در دو ترم گذشته چقدر به فکر ارتقای وضعیت دانشجویان و زیرساختهای دانشگاه بوده؟!
هنوز خبر مجازیکردن دانشگاه در ماه رمضان بدلیل رفع کسری بودجه در مجاری اطلاعرسانی دانشگاه موجود است. افزایش هزینهی تغذیه بعد از مدتها در سال گذشته رخ داد. همین دو ترم پیش بود که خبر رسید انگشتهای یکی از دانشجویان پریس هنرهای زیبا حین کار با دستگاه برش معیوب دانشکده قطع شدهاست. وضعیت آشفتهی تهویهی برخی دانشکدهها و دیگر مسائلی از این دست که تا همین چند هفته پیش درگیر آنها بودیم. خوابگاههای این برترین دانشگاه کشور را دیدهاید؟
جواب ریاست به این مشکلات چه بود؟! صرف هزینه برای گیتهای ورودی، تاسیس خیمههای بدشکل در دانشگاه و برگزاری جشنهای عزا و عروسی. اگر بودجه نیست پس باید برای همه نباشد و اگر هست چرا تا الان خرج این زیرساختها نشده و با فرض اینکه جذب نیروهای حشدالشعبی درآمد بسیاری روانه دانشگاه میکند، چه تضمینی هست که آن پولْ خرج زیرساختها و خدمات دانشجویی بشود؟!
2- در روند جذبَ، مضحکهی ریاست و دارودستهاش به اوج خود رسید. طبق آییننامه پذیرش دانشجوی غیرایرانی - غیربورسیه مصوب سال ۹۴ و نیز شیوهنامهی پذیرش دانشجویان بینالملل در دانشگاه تهران، روند پذیرش دانشجو از مجرای معاونت آموزش واحد آموزشی دانشکده است که در شرایط خاص، شورای پذیرش دانشگاه عهدهدار این مسئولیت خواهد بود. در هیچ بخشی از این سند، ایجاد کمیتههایی برای تسریع در این روند پیشبینی نشده. هیچ کجای این تصمیم ریاست دانشگاه مطلقا قانونی نیست.
3- نهایتاً بپردازیم به جملهی طلایی ریاست جهادی دانشگاه! ایشان بیان داشتهاند که: «در زمان التهابات سال قبل، کدام دانشجوی دانشگاه تهران در دانشگاه سرکوب شد؟!»
جناب دکتر روز سی شهریور سال ۱۴۰۱ موقع خروج از دانشگاه از خروج تعدادی از دانشجویان ممانعت به عمل آمد. این دانشجوها در اتاق حراست فیزیکی حبس شدند و بعد در داخل دانشگاه به نیروهای امنیتی تحویل داده شدند. این سرکوب نیست؟ چند روز بعد از جریان در مهر ماه دوباره دانشجویان را در این اتاق حبس کردید و با شوکر به جانشان افتادید. این سرکوب نیست؟ گراهایی که معاونان شما به امنیتیها میدادند برای سنگین کردن پروندههای فعالین دانشجویی اسمش سرکوب است. کمیتههای انضباطی عجیب و بیوقت و خارج از قوانین همین شیوهنامهی ضد دانشجویی خودنوشتهتان اسمش سرکوب است. اوباش یونیفرمپوش شما در سطح دانشگاه هر روز و هر ساعت مشغول سرکوباند. اصولاً حضور شما با چنین سبک مدیریتی جهادی در مقام رئیس دانشگاه سرکوبی است که بالادستیهای شما بر ما روا داشتهاند.
فارغ از این مواردی که برشمارده شد، جذب گزینشی دانشجویان، آن هم جذب کسانی که مشخصا شبه نظامی هستند و برای اهداف مشخصی گزینش شده اند، تبعات بسیار گسترده ای خواهد داشت که ریاست دانشگاه مسئول آنهاست.
*اعتراضْ بیاعتراض!
درحالی که تنها چند روز از مصاحبه رئیس دانشگاه تهران مبنی بر پذیرش ۳۰ دانشجو از نیروهای حشدالشعبی و برنامه دانشگاه برای خرج درآمدهای حاصله در جهت رفع مشکلات دانشجویان میگذرد، در تازهترین اقدام، دانشگاه تهران قیمت غذاهای سلف خوابگاه را دَهبرابر کردهاست.
بر اساس گزارش دانشجویان، قیمت غذای سلف کوی به ۶۰ هزار تومان رسیدهاست. این درحالی است که قیمت غذای آزاد رستوران کوی در این حدود قرار دارد.
همچنین پس از اعلام قیمتها، چندتن از دانشجویان در گروههای مجازی معترض میشوند که در نتیجه آن حراست این افراد را احضار میکند! گفتهمیشود آنان تهدید به لغو اسکان شدهاند! همچنین به این دانشجویان گفته شده که حق اعتراض ندارند!
با تضعیف نهاد مطالبهگر شورای صنفی و سرکوب گسترده، دانشجویان از بدیهیترین حقوق خود نیز محروم شدهاند و دیگر حتی حقِ «اعتراض» به تصمیماتی که درباره زندگی آنان گرفته میشود را نیز ندارند. «مدیرانی» که تمرکز خود را بر روی افزایش درآمد دانشگاهها گذاشتهاند، راهی سهلالوصول برای آن یافتهاند؛ فروش حقوق دانشجویان!
*بیانیه کانون نویسندگان ایران
در بیستوسومین سالگرد درگذشت احمد شاملو، یاد شاعر بزرگ آزادی را گرامی میداریم
«در خلوت روشن با تو گریستهام
برای خاطر زندگان، و در گورستان تاریک با تو خواندهام
زیباترین سرودها را
زیرا که مردگان این سال
عاشقترین زندگان بودند.»
بیستوسه سال از درگذشت احمد شاملو (الف. بامداد) شاعر بزرگ آزادی میگذرد. شاملو شاعری آگاه و معترض، روشنفکری آزادیخواه و ناوابسته به قدرت، روزنامهنگاری شجاع، مترجم و فرهنگنویسی چیرهدست و از اعضای برجستهی کانون نویسندگان ایران بود که در سراسر حیات حرفهای خود هرگز از پیکار بیامان با سانسور، جهل و خفقان باز نایستاد.
«ای کاش میتوانستم/ یک لحظه میتوانستم ای کاش/ بر شانههای خود بنشانم/ این خلق بیشمار را/ گرد حباب خاک بگردانم/ تا با دو چشم خویش ببینند که خورشیدشان کجاست/ و باورم کنند.»
حکومتهای مستبدِ پهلوی و جمهوری اسلامی همواره احمد شاملو را آماج بدترین اتهامها قرار دادهاند و با ساخت برنامههای تلویزیونی و انتشار متنهای فرمایشی در نشریات و مجلات زرد کوشیدهاند جایگاه شاعر را در اذهان عمومی خدشهدار کنند. اما این تلاشهای مذبوحانه ثمری نداشته و شعر احمد شاملو، بیآنکه هرگز «رسمی» و «درسی» شده باشد، در متن جامعه جریان یافته است تا رساترین فریاد آزادیخواهی مردمان بهجانآمده از تبعیض و ستم و بیعدالتی در کوی و برزن شود، چنانکه در جنبش آزادیخواهانهی نیمهی دوم سال گذشته شاهد بودیم: «قصه نیستم که بگویی/ نغمه نیستم که بخوانی/ صدا نیستم که بشنوی/ یا چیزی چنان که ببینی/ یا چیزی چنان که بدانی/ من درد مشترکم مرا فریاد کن.»
اینروزها که اخبار مجازات زنان برای حق پوشش آزادانه و اعدامها و خودکشیها در فضای جامعه بیداد میکند؛ این روزها که تیرگیِ فقر «احتضار فضیلت است» و سفرههای مردم را از هم دریده است؛ این روزها که حاکمیت با سرکوبهای گستردهی فعالان حوزههای گوناگون در شهرها و اخراج و تعلیق و محرومیت از تحصیل در دانشگاهها بذر نومیدی در جامعه میپراکند، او را به یاد میآوریم:
«احساس میکنم/ در بدترین دقایق این شامِ مرگزای/ چندین هزار چشمهی خورشید/ در دلم/ میجوشد از یقین؛
احساس میکنم/ در هر کنار و گوشهی این شورهزار یأس/ چندین هزار جنگل شاداب/ ناگهان/ میروید از زمین.»
امسال نیز، با وجود راهبندان و بسیج نیروهای امنیتی و انتظامی در سالهای گذشته، در سالروز درگذشت این شاعر بلندآوازهی آزادی روز دوشنبه دوم مردادماه ۱۴۰۲ ساعت ۵ عصر در گورستان امامزاده طاهر کرج مزار او را گلباران میکنیم.
۳۰ تیر ۱۴۰۲