اخباروگزارش های کارگری 3 بهمن ماه 1400

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

جاویدان باد خاطره بخون خفتگان 4 بهمن ماه 1382 شهربابک.روز چهارم بهمن ماه 1382 ،نیروهای امنیتی- نظامی دولت هشتم(دولت اصلاحات) بر روی تجمع اعتراضی کارگران اخراجی مس خاتون آباد وخانواده هایشان آتش گشودند وجمعی ازمعترضین بخون درغلطیدند و4 کارگر (جاویدی،ریاحی،مومنی ومهدوی) ویک نوجوان(پورامینی)جان باختند. یادشان جاویدان باد- فراخوان تجمع کارگران ساختمانی کشور- فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری

- یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران،اصفهان واهواز

2- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی،گیلان وخراسان رضوی

- تجمع اعتراضی کارکنان سهام عدالت کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات ووعده های توخالی مقابل سازمان خصوصی سازی

- تشدید مداوم فشار بر اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد توسط پلیس امنیت و دادسرای امنیت اوین ظرف دو ماه گذشته

- کانون نویسندگان ایران:

رضا خندان (مهابادی) همچنان در انتظار تمدید مرخصی استعلاجی است.

- خودسوزی پدر جلوی چشم دو فرزندش مقابل بنیاد مسکن ایلام

- جان باختن یک کارگردر کاشان براثر سقوط از طبقه چهارم ساختمان

*فراخوان تجمع کارگران ساختمانی کشور

مکان تجمع:

استان تهران : مقابل مجلس شورای اسلامی

تاریخ تجمع :

سه شنبه ۵بهمن ۱۴۰۰، ساعت ۱۰ صبح

متن کامل فراخوان:با درود به تمامی کارگران ساختمانی کشور

همانگونه که می دانید وضعیت معیشتی کارگران ساختمانی هر روز بیشتر از روز قبل رو به وخامت است و هر روز سفره کم رنگ کارگران و استادکاران ساختمانی کوچک و کوچک تر می شود.

ارائه خدمات و حتی حقوق قانونی کارگران ساختمانی به فراموشی سپرده شده است. در کنار آن کارگران ساختمانی از هیچ گونه حمایتی از طرف دولت و مجلس بهرمند نیستند و تنها دلخوشی آنها برخورداری از بیمه تامین اجتماعی هست که بعد از ده ها سال با پیگیری تشکل‌های کارگری در سال 1387 تصویب واز سال 1389 اجرائی شده است، ولی این خدمات بیمه ای نیز با بدقولی و بی درایتی مسئولین سازمان تامین اجتماعی بمدت دوسال میباشد که متوقف شده وبا بخشنامه های ظالمانه بیمه ده ها هزار کارگر واقعی ساختمانی نیز قطع گردیده است.

این در حالی است که علیرغم مکاتبات، مصاحبه ها، جلسات و پیگیری‌های متعددبا وزیر کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی ، کوچکترین اهمیتی از طرف مسئولین به این قشر مظلوم صورت نگرفته و هیچکدام از بخشنامه های یکطرفه و ضد کارگری سازمان تامین اجتماعی لغو نگردیده، و صدها هزار کارگر ساختمانی در نوبت استفاده از مزایای برخورداری از تامین اجتماعی می‌باشند که هزاران نفر از آنان در چند سال اخیر به علت حوادث ناشی از کار، بیماری و... فوت نموده یا از کارافتاده شده اند و خودشان و خانواده شان در فقر و فلاکت بسر می‌برند. متاسفانه به جای حمایت و استفاده از ظرفیت تشکل‌های کارگری در حل مشکلات این قشر مظلوم بالعکس در روزهای اخیر شاهد تلاش‌های دولتی‌ها در جهت تضعیف انجمن‌های ساختمانی و بی حرمتی به تشکل‌های کارگری هم بوده ایم.

از این رو ما کارگران ساختمانی باری دیگر با صدای بلند مطالبات قانونی خود را به شرح زیر در روز سه شنبه ساعت ۱۰ صبح مقابل درب ساختمان مجلس شورای اسلامی که خانه ملت میباشد، فریاد می زنیم.

۱ : حذف سهمیه بیمه کارگران ساختمانی و تایید نهایی اصلاحیه ماده ۵ بیمه کارگران ساختمانی توسط نمایندگان مجلس در صحن علنی مجلس و بیمه شدن تمامی کارگران و استادکاران ساختمانی که در نوبت بیمه هستند بدون هیچ بهانه و سهمیه بندی.

داشتن تامین اجتماعی حق مسلم هر کارگری هست.

چه کسانی پشت پرده مافیای ساخت و ساز کشور هستند که از بساز بفروش ها که جزء متمول ترین و ثروتمند ترین افراد جامعه هستند حمایت می‌کنند تا کارگر ساختمانی بیمه نشود. چگونه فریاد بکشیم و بگوییم که ما صدقه نمی‌خواهیم بلکه ما حق قانونی و پایمال شده خودرا می‌خواهیم و کارفرمای ثروتمند ما وظیفه دارد کارگر ساختمانی را بیمه نماید.

۲: بهرمندی کارگران ساختمانی از مزایای قانون مشاغل سخت و زیان آور و غرامت ایام بیماری،

شغل ساختمانی جزء سخت ترین مشاغل در دنیاست و تامین اجتماعی 30درصد حق بیمه را کامل می‌گیرد چرا در، ارائه خدمات کوتاهی می‌کند، آیا نباید کارگری که دچار بیماری سخت یا صعب العلاج می‌شود مانند مابقی کارگران غرامت ایام بیماری بگیرد؟

چرا کارگر ساختمانی که در تعمیرات جزئی ساختمان حادثه می‌بیند حتی غرامت حادثه ناشی از کار هم نمی‌گیرد؟

۳ : صدور دستورالعمل‌های قاطع و کاربردی در الزام کارفرمایان به رعایت مسائل ایمنی در صنعت ساختمان و کاهش حوادث ناشی از کار در این صنعت، نیمی از حوادث کار کشور مربوط به کارگران ساختمانی هست، سالیانه هزاران کارگر ساختمانی به علت استفاده از داربست های نا ایمن، سقوط از ارتفاع و سایر حوادث ساختمانی، کشته می‌شوند، قطع نخاع می‌شوند، قطع عضو می‌شوند و خانواده آنها دچار فقر و آسیب‌های اجتماعی ناشی از فقر می‌شود.

آیا این همه کشته و آسیب دیده نباید برای وزیر کار و، وزیر راه و شهر سازی تلنگری باشد، بخدا اینها انسان هستند که مثل برگ خزان روی زمین می‌ریزند!!!

۴: لغو دستورالعمل های یک طرفه سازمان تامین اجتماعی بر علیه کارگران ساختمانی از قبیل حذف بیمه کارگران تاسیسات، لوله کش آب و لوله کش گاز، قطع بیمه کارگران به بهانه عدم پرداخت بیمه بمدت 3ماه، واگذاری بازرسی کارگران ساختمانی به کارگزاریها که کوچکترین تخصصی در امر بازرسی ندارند و ده ها میلیارد تومان از سازمان بابت این بازرسی‌ها منابع دریافت میکنند، بی توجهی به انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی که منتخب و نماینده واقعی کارگران می‌باشند در امر شناسایی، ساماندهی و بازرسی کارگران واقعی.

این درحالیست که مصوبات کارگروه قانون رفع موانع اجرایی بیمه کارگران ساختمانی و مصوبات هیئت امنای سازمان همه به استفاده از ظرفیت انجمن‌های ساختمانی بعنوان نماينده کارگران و شرکای اجتماعی سازمان تاکید دارد.

۵ : کاهش پرداخت حق بیمه ۳۵ سال برای کارگران ساختمانی ( با توجه به عدم کاهش، هیچ کارگر ساختمانی رنگ بازنشستگی را نخواهد دید)

6_واگذاری تنظیم و صدور بخشنامه های مربوط به کارگران ساختمانی به کمیته مورد اشاره در اصلاحیه ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی جهت جلوگیری از اجحاف در حق کارگران ساختمانی و جلوگیری از سواستفاده سازمان در صدور بخشنامه های یک طرفه و ضد کارگری.

7_تذکر به وزارت راه و شهر سازی، وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی در جهت به رسمیت شناختن تشکل‌های کارگری بویژه بیش از 450 انجمن صنفی کارگران ساختمانی که از حیث گستردگی جغرافیایی و تعداد عضو در یک صنف تخصصی بزرگترین تشکل کارگری کشور میباشد. تقویت تشکل‌های کارگری بخش ساختمان و جلوگیری از تضعیف آنها با صدور بخشنامه های یک طرفه و بدون مشورت با تشکل‌ها.

8_ تاکید مجلس به وزیر راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی کشور که با استفاده از ظرفیت انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، بحث ساماندهی، رتبه بندی و آموزش کارگران ساختمانی را به سرانجام برسانند ودر اجرای ماده 18 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، تشکل‌های کارگری بخش ساختمان را به رسمیت شناخته و همراهی نمایند.

9_ تذکر به وزیر کار، برای اینکه تشکل‌های موازی با تشکل‌های کارگری و با وظایف تشکل‌های کارگری که همان وظایف صنفی میباشد ایجاد ننمایند و در تنظیم بخشنامه های مرتبط با تشکل‌های کارگری نظر آنها را گرفته و به آن عمل نمایند.

تضعیف تشکل‌های کارگری به معنای گسترش هر چه بیشتر فساد و ممانعت از شنیده شدن صدای کارگران و مردم و جلوگیری از حل مشکلات مردم می باشد.

لازم به ذکر است کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی کشور

نزدیک به دو سال تمامی فشارهای وارده را تحمل نموده و در شرایط حساس کشور از جمله شرایط کرونایی و... تجمع خودرا برگزار نکرده تا بلکه با مذاکره مشکلات کارگران را حل نماید، متاسفانه هرچه کوتاه آمدیم محکم تر خوردیم،

نباید فراموش کنیم که محل زندگی همه شما مسئولین که با آرامش در کنار خانواده تان در آن زندگی می‌کنید،. محل کار شما از وزارت خانه گرفته تا ساختمان مجلس، تمامی سرپناه هایی که در روی زمین می‌بینید حاصل دسترنج و تلاش کارگران ساختمانی هست، ما کارگران ساختمانی با درد و رنج بسیار و مزد کم خانه می‌سازیم ولی خودمان خانه نداریم، محل حکمرانی می‌سازیم ولی دستمان به حکمرانان نمی‌رسد تا صدایمان را بشنوند، سهم ما از این همه زحمت و رنج در گرمای تابستان و سرمای زمستان، بیشترین حوادث ناشی از کار کشور هست، سهم ما محرومیت از حق قانونی مان ( تامین اجتماعی) هست، سهم ما صدور بخشنامه ضد کارگری از طرف مسئولی هست که حقوق چند ده میلیونی می‌گیرد و نمیفهمد و نمی‌تواند بفهمد که بسیارند کارگرانی که توان پس انداز ماهیانه 250ذهزار تومان حق بیمه سهم کارگر خود را ندارند، سهم ما این هست که ما زحمت بکشیم و زجر بکشیم تا عده ای که حتی مالیات هم نمی‌دهند از محل کار کردن ما از کنار عرق ریختن ما، ثروت‌های چندهزار میلیاردی ببرند، سهم ما از زندگی آه هست و حسرت برای خودمان و خانواده همیشه حسرت به دل مان.

سهم ما فقر هست و فقر هست و فقر

مکان تجمع

استان تهران : مقابل مجلس شورای اسلامی

تاریخ تجمع :

سه شنبه ۵بهمن ۱۴۰۰، ساعت ۱۰ صبح

*فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری

فرهنگیان شجاع و آگاه و مردم شریف ایران

مطالبات قانونی فرهنگیان با بی توجهی کامل از جانب حاکمیت مواجه گردیده است و عملا در تمام ارکان حاکمیت هیچ اراده ای برای پاسخگویی به مطالبات فرهنگیان شاغل و بازنشسته وجود ندارد.

بر این اساس و با توجه به خواست جامعه فرهنگیان مبنی بر ادامه کنش های اعتراضی تا تحقق یافتن خواسته ها، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، برای بهمن ماه جاری در اعتراض به :

۱. اجرا نشدن لایحه همسان‌سازی بازنشستگان

۲. اعاده رتبه‌بندی از طرف شورای نگهبان به مجلس با هدف اجرایی نشدن آن

۳. فراموش شدن ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری

۴. فقدان آموزش رایگان و بی‌توجهی به اصل ۳۰ قانون اساسی

۵. عدم پرداخت پاداش پایان خدمت سال ۱۴۰۰

۶. عدم استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی

۷.ظلم مضاعف به نیروهای خدماتی

۸. به تاراج بردن سرمایه فرهنگیان در صندوق ذخیره

۹. دربند بودن و اخراج کردن معلمان کنشگر و فعال صنفی

فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :

الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری

درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات

ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری

شورای هماهنگی از تمام فرهنگیان با همراهی خانواده و اولیای دانش آموزان می‌خواهد همبسته و متحدتر از قبل حماسه‌ای پر شور تر رقم بزنند.

لازم به ذکر است در صورت عدم توجه حاکمیت، شورای هماهنگی برای اسفند ماه ، سال جاری کنش هایی به مراتب گسترده تر را اعلام می نماید.

مکان تحصن: تمام مدارس ایران

مکان تجمع

استان تهــران : مقابل مجلـس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

سوم بهمن ماه ۱۴۰۰

یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درتهران،اصفهان واهواز

روز یکشنبه 3 بهمن، جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوردرادامه اعتراضات دامنه دار شان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازی ،پرداخت نشدن مطالبات ومشکلات بیمه درمانی،برای باری دیگرخودرا به پایتخت رساندند تا بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد درخیابان وزرای تهران عزم راسخشان درراه دستیابی به مطالباتشان بنمایش بگذارند.

امروز همچون یکشنبه های گذشته جمعی از کارگران بازنشسته صنعت فولاد اصفهان وخوزستان به تجمعشان مقابل صندوق بازنشستگان فولاد دراصفهان واهواز ادامه دادند.

+شعارها:

- اجرای همسانسازی بدون حقه بازی

- حسین حسین شعارشان دروغ و دزدی کارشون

- عدالت اجرا نشه تجمع بیشتر میشه

+تصاویر:

/تهران:


/اصفهان:


/اهواز:


2- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی،گیلان وخراسان رضوی

روز یکشنبه 3 بهمن ، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درادامه اعتراضاتشان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم همسان سازیش،پرداخت نشدن عیدی مطابق قانون کار وعدم برخورداری از درمان رایگان مقابل اداره کل تامین اجتماعی آذربایجان شرقی،گیلان وخراسان رضوی در شهرهای تبریز،رشت ومشهد تجمع کردند.

+تصویری از تجمع مشهد:


+گزارش رسانه ای شده:

بازنشستگان گیلان خواستار اجرای طرح همسان‌سازی و افزایش مستمری‌ها شدند

بازنشستگان گیلان خواستار اجرای طرح همسان‌سازی حقوق و افزایش مستمری‌ها، ارائه‌ی خدمات درمانی رایگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند.


این بازنشستگان خواستار اجرای طرح همسان‌سازی حقوق و افزایش مستمری‌ها، ارائه‌ی خدمات درمانی رایگان و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند.

به گفته‌ی این کارگران؛ هم حقوق‌ها بسیار پایین‌تر از خط فقر است و هم سازمان تامین اجتماعی خدمات درمانی ناچیزی ارائه می‌دهد و این وضعیت فشار بسیاری بر آن‌ها وارد کرده است.

*تجمع اعتراضی کارکنان سهام عدالت کشور نسبت به عدم پرداخت مطالبات ووعده های توخالی مقابل سازمان خصوصی سازی

روز یکشنب 3 بهمن برای باری دیگر،جمعی از کارکنان سهام عدالت کشوربنمایندگی از طرف همکارانشان از استان های مختلف به تهران آمدند وبرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات ووعده های توخالی مقابل سازمان خصوصی سازی تجمع کردند..


برخی از این کارکنان با بیان اینکه در آخرین دور از اجتماعات خود برای سه روز مقابل ساختمان وزارت اقتصاد حاضر شدیم،به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از اعتراضات ما، اعضای شورای عالی بورس به منظور بررسی مشکلات معوقات مزدی و سایر مطالبات کارکنان تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانهای کشور تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت حدود 75 درصد از مطالبات مزدی عقب افتاده کارکنان تعاونی‌های سهام عدالت شهرستانهای کشور (تا پایان سال98) به صورت علی‌الحساب به همراه معوقات بیمه‌ای و مالیاتی تا یک هفته آینده پرداخت شود.

آن‌ها با بیان اینکه سازمان خصوصی‌سازی مکلف به پرداخت مطالبات کارکنان شده است، افزودند: با وجود اینکه نزدیک به دو ماه از تصمیم و وعده شورای عالی بورس می‌گذرد و علارغم دریافت مدارک، هنوز مطالبات مزدی دوساله (97 و 98) کارکنان پرداخت نشده است و این امر موجب شده برای امرار معاش دچار مشکل شویم. درواقع سازمان خصوصی‌سازی با زیر پا گذاشتن وعده‌های خود، شرایط را برای ما بدتر می‌کند.

آن‌ها در ادامه با بیان اینکه کسی پاسخگوی مشکلاتمان نیست،اضافه کردند: بدهی بیمه‌ای و مالیاتی کارکنان تعاونی‌های کشور به حدی رسیده که برخی نهادهای طلبکار اقدام به توقیف اموال شخصی تعدادی از همکاران کرده‌اند.

*تشدید مداوم فشار بر اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد توسط پلیس امنیت و دادسرای امنیت اوین ظرف دو ماه گذشته

طی شش روز گذشته دور تازه‌ای از فشارها و تماس‌های تلفنی تهدید آمیز پلیس امنیت به اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و برخی از خانواده‌ها آغاز شده است. روز شنبه دوم بهمن سرهنگ پلیس امنیت با در دست داشتن احضاریه‌هایی از سوی شعبه دو بازپرسی امنیت اوین، بنام چند تن از اعضای سندیکا، برای ابلاغ احضاریه به درب منزل یکی از اعضای سندیکا مراجعه کرده است، همچنین از روز شنبه چند تن از اعضای سندیکا به حراست اداره مرکزی شرکت واحد احضار شده‌اند که پس از بررسی موضوع مشخص شده است، احضاریه‌هایی جداگانه و بنام افراد از سوی شعبه دو دادسرای امنیت صادر شده است که حراست می‌خواهد این احضاریه‌ها را به افراد ابلاغ نماید.

طی دو ماه گذشته و مشخصا در روزهای منتهی به تجمع ۲۸ آذر در مقابل شهرداری تهران و اعتراض روشن کردن چراغ اتوبوس‌ها و حرکت با سرعت ۳۰ کیلومتر در ۱۸ دی، پلیس امنیت و حراست شرکت واحد با ده‌ها تن از رانندگان خطوط و اعضای فعال سندیکا تماس‌های تلفنی تهدید آمیز گرفتند.

در واقع پلیس امنیت و دادسرای امنیت به نفع مدیران دزد و ناکارآمد شرکت واحد و علیه رانندگانی که طلب حق خود را کرده‌اند بسیج شده‌اند و با تمام توان خود می‌کوشند تا اعتراضات حق‌طلبانه رانندگان و کارگران شرکت واحد را سرکوب نمایند. اما باید بدانند صدای کارگرانی که روز به روز فقیرتر می‌شوند، به زور داغ و درفش خاموش شدنی نیست. کارگران خطاب به مسئولین انتظامی و قضایی می‌گویند: چرا در مواجهه با مدیران فاسد و اختلاس‌گر خاموش هستید؟ چرا به داد کارگران نمی‌رسید؟ چرا پرونده‌های دزدی و اختلاس مدیران شرکت واحد تحت پوشش تعاونی مسکن کارکنان اداره مرکزی شرکت واحد رسیدگی نمی‌کنید؟ اگر شما رسیدگی نمی‌کنید، پس یقین بدانید که ما کارگران با نیروی جمعی خویش و با اتحاد مطالبات‌مان را پیگیری می‌کنیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران فشار و تهدید بر اعضای این سندیکا را محکوم می‌کند و خطاب به کارگران اعلام می‌کند که اعتراضات جمعی، از حقوق اولیه همه کارگران است و بدون توجه به تهدیدها و پرونده‌سازی‌ها و اقدامات فراقانونی حراست شرکت واحد و پلیس امنیت با تاکید بر پرداخت مطالبات‌شان، اعتراضات جمعی را با اتحاد و همبستگی هر چه بیشتر ادامه دهند.

*کانون نویسندگان ایران:

رضا خندان (مهابادی) همچنان در انتظار تمدید مرخصی استعلاجی است.

رضا خندان (مهابادی) نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران که ۱۶ ماه است در حبس به سر می‌برد در اواخر آذر ماه در زندان به کرونا مبتلا شد. با شدت یافتن بیماری، هم‌بندهای خندان او را به بهداری اوین منتقل کردند. بهداری قصد داشت او را با تجویز مسکن به بند بازگرداند، اما با اعتراض همبندها عوامل زندان ناچار او را به بیمارستان طالقانی اعزام کردند. او چهار روز با پاهای زنجیر شده به تخت در این بیمارستان بستری بود. پس از چهار روز خانواده و وکلای خندان توانستند برایش مرخصی استعلاجی بگیرند و وی را برای ادامه درمان به بیمارستانی دیگر منتقل کنند. هشت روز بعد در تاریخ ۱۲ دی‌ماه پزشک معالج به شرط آنکه خندان در خانه به مراقبت و معالجه ادامه دهد وی را مرخص کرد. اما این کار نیاز به تمدید مرخصی داشت. دادیاری زندان اوین مرخصی را منوط به نظر پزشکی قانونی کرد. پزشک قانونی نیز چند آزمایش و تست تجویز کرد. سرانجام روز گذشته، دوم بهمن نتایج آزمایش‌ها آماده و نظر متخصصان به پزشک قانونی تحویل شد.

خندان پس از ترخیص از بیمارستان به جای تمرکز بر درمان، بارها وقتش را صرف انجام آزمایش‌های پزشکی و طی مراحل اداری و قانونی برای تمدید مرخصی استعلاجی کرده است و علاوه بر تحمل عوارض بیماری با تشویشِ عدم تمدید مرخصی نیز مواجه بوده است.

آزمایش‌ها و عکس‌ها نشان می‌دهد که ریه‌ی خندان همچنان درگیر است، ضربان قلب وی بسیار بالاست و تنگی نفس دارد. با توجه به بیماری‌های دیگر او، چنانچه با این وضعیت به زندان بازگردانده شود، جان او در خطر قرار می‌گیرد و بیم آن می‌رود که اتفاق ناگوار دیگری رقم بخورد.

کانون نویسندگان ایران که به تازگی عضو شجاع و مقاوم خود، بکتاش آبتین را در اثر اقدامات عامدانه‌ی حکومت از دست داده است، بازگرداندن رضا خندان (مهابادی) به زندان را تهدیدی برای سلامت و جان او می‌داند و یادآوری می‌کند که مسئولیت هر گزندی به او بر عهده‌ی حکومت است.

*خودسوزی پدر جلوی چشم دو فرزندش مقابل بنیاد مسکن ایلام

یکی از اهالی ایلام بادلیل عدم همکاری بنیاد مسکن استان ایلام با وی جلوی چشم دو فرزندش مقابل این اداره دست به خودسوزی زد و به یکی از بیمارستان های شهر ایلام منتقل شد.

*جان باختن یک کارگردر کاشان براثر سقوط از طبقه چهارم ساختمان

یک کارگر 44 ساله حین کاردر طبقه چهارم یک ساختمان در حال ساخت واقع در خیابان امیرکبیر کاشان بر اثر سقوط از ارتفاع طبقه چهارم به طبقات پایین‌تردردم جان باخت.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

تجمع اعتراضی کارکنان محیط زیست کشور نسبت به سطح پایین حقوق مقابل مجلس. روز سه شنبه 28 دی،جمعی از کارکنان محیط زیست کشوربا برپایی تجمع مقابل مجلس وبرافراشتن پلاکاردها اعتراضشان را نسبت به سطح پایین حقوق بنمایش گذاشتند.تجمع‌كنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:سازمان حفاظت محیط زیست با حدود 7000 نفر كارمند وظیفه حفاظت، حراست و نگهبانی از آب، خاک، هوای مساحت 1648195 کیلومترمربعی کشور را بر عهده دارد.

کارشناسان و محیط‌بانان سازمان علیرغم سختی کار بالا و قرارگرفتن در شرایط سخت طبیعی و انسانی شامل برخورد با شکارچیان غیرمجاز، نمونه برداری از واحدها و صنایع آلاینده، پایش و نظارت بر اجرای پروژه‌های عظیم صنعتی، معدنی و عمرانی در اقصي نقاط کشور، پایین‌ترین سطح حقوق و مزایا دربدنه دولت را دارند.

فیشهای حقوقی نمایش داده‌شده در گردهمایی امروز میانگین خالص دریافتی حدود 4 الی 5 میلیون را برای کارشناسان فوق لیسانس و دکترا و داراي سابقه حدود 20 سال و دريافتي حدود 3 الی 4 میلیون برای محیط‌بانان با سابقه بالای 20 سال را نشان مي‌داد. بدیهی است که با اعلام خط فقر رسمی از سوی مراجع ذیربط، اكنون تمامی کارشناسان و محیط‌بانان سازمان حفاظت محیط زیست زیر خط فقر هستند و توان تأمین معیشت حداقلی برای خانواده‌هایشان را ندارند.

اعتصاب وتجمعات کارگران شهرداری خرمشهر برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق ونداشتن امنیت شغلی

روز سه شنبه 28 دی برای چندین و چندمین بار، کارگران شهرداری خرمشهربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت چندماه حقوق ونداشتن امنیت شغلی دست از کارکشیدند وتجمعاتی را مقابل فرمانداری وشورای شهر برپاکردند.


یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: هر چند سال یکبار با تغییر و جابجایی پیمانکاران در مناطق مختلف شهرداری، کارگران دچار مشکل شده و آن‌ها برای دریافت مطالبات معوقه خود دچار مشکل می‌شوند.

وی افزود:پیمانکاران وقتی با پایان کار خود در یک شهرداری تغییر می‌کنند، بدون پرداخت کامل مطالبات کارگران یا از مجموعه خارج شده یا برنده مناقصه پروژه‌ای دیگر می‌شوند.

تجمع کنندگان گفتند:پرداخت دست‌کم 4 ماه حقوق عقب افتاده، کاهش حق اضافه‌کاری‌ها و تمدید و اصلاح قراردادها از مهمترین خواسته‌هایشان می باشد.

اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات گیلان دراعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه

روز سه شنبه 28 دی، کارگران شرکتی مخابرات گیلان برای اعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه دست از کار کشیدند وتجمع کردند.


بیست گروه تلگرامی بازنشستگان ضمن حمایت از تجمعات ، تا تحقق تمامی مطالباتشان خواستار آزادی اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته شدند

روز یکشنبه ۲۶ دی ماه، همچون همه ی یکشنبه های اعتراضی، ما بازنشستگان بار دیگر در مقابل مجلس میدان بهارستان و همزمان در دیگر شهر ها مقابل سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع اعتراضی زدیم و تمام مطالباتی را که از سال ۹۹ پیگیر بودیم، مجددا باز هم مطالبه کردیم.

بطوری که بیشتر خواسته ها و مطالباتمان بر روی تراکت ها وبنرها به وضوح مشخص است و ما عهد کرده ایم تا زمانی که تمامی مطالباتمان تحقق نیابد به این تجمعات در سراسر کشور ادامه خواهیم داد.

لذا این حق مسلم ماست که پس از پرداخت سی سال حق بیمه مستمر و مالیات،دردوران میانسالی و کهنسالی از آسایش و آرامش و حداقل های زندگی برخوردار باشیم .

ما بازنشستگان اعلام میداریم این مطالبات خواسته به حق تمامی بازنشستگان میباشد

آقای اسماعیل گرامی هم یکی ازهمین بازنشستگان معترض میباشد که به شرایط سخت معیشتی اعتراض کرده و ازسوی دادگاه انقلاب فقط بخاطراین اعتراضات دردفاع ازشرایط بهتر برای وضعیت معیشت خودوهمکارانش محکوم به ۴سال زندان شده است.

ادامه این اعتراضات نشانگر این است که زندان و تهدید هم نمیتواند مانع ازحق طلبی و حق خواهی بازنشستگان درمورد خواسته هایشان شود، لذا درحق اسماعیل گرامی حکمی ناعادلانه اجرا شده که به هیچ وجه حق ایشان نمیباشد و این کارگر بازنشسته ۶۶ساله دارای بیماری های زمینه ای میباشدکه نگه داشتن ایشان در زندان میتواندخطرات جانی جبران ناپذیری برایش داشته باشد.

ما بازنشستگان خواهان آزادی بی قیدو شرط همکار بازنشسته مان اسماعیل گرامی هستیم .

منزلت معیشت حق مسلم ماست

منبع:کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پزشکی لارستان نسبت وضعیت نامناسب تحصیلی و زیستی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری اِوَز

روز سه شنبه 28 دی، دانشجویان علوم پزشکی لارستان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت وضعیت نامناسب تحصیلی و زیستی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری اِوَز در استان فارس زدند.


براساس گزارشات رسانه ای شده،دانشجویان با در دست داشتن پلاکارد «نه به وعده‌های توخالی»، « سرویس و اینترنت ما کو؟»، «وعده نمی‌خواهیم؛ عمل می‌خواهیم»، «کجایید مسئولان»، «اتاق و کتابخانه ما کو؟» و....مقابل فرمانداری و در هوای بارانی تجمع کرده و خواهان رسیدگی به مشکلات رفاهی این دانشگاه شدند.

بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران وایندفعه مصدومیت 15 کارگر یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی لیا

دوشنبه شب(27 دی)، اتوبوس حامل 21 کارگر یک واحد صنعتی در شهرک صنعتی لیا واقع در جاده قزوین - بویین زهرا بر اثر لغزندگی جاده در نتیجه بارش برف، از جاده خارج و واژگون و 15 کارگر مصدوم وبه مراکزدرمانی قزوین منتقل شدند.

یک کارگر سیمبان دیگر در کرمان جان خودرا حین کار ازدست داد

یک کارگر سیمبان جوان شرکت توزیع برق شمال کرمان بنام روح الله نخعی حین انجام کار بر اثر برق گرفتگی و سقوط از ارتفاع تیرک جان خود را از دست داد.

مرگ ومصدومیت 3 کارگر آزادراه تهران - شمال بر اثر سقوط بهمن

بامداد روز سه شنبه 28 دی،یک کارگر آزادراه تهران – شمال بر اثر سقوط بهمن بر سر کانکس محل استراحت کارگران جان خود را از دست داد و 2 کارگرمصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

جان باختن کارگر سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مبارکه حین کار براثر تصادف

روز دوشنبه 27 بهمن،یک کارگر سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری مبارکه دراستان اصفهان حین کار در کنار دستگاه فوتبال دستی کامیونی که دنده عقب گرفته بود به او برخورد کرد وبر اثر این حادثه میله فوتبال دستی در سینه کارگر فرو رفت و منجر به ایست قلبی او شد.

جان باختن یک کارگر در نارمک تهران بر اثر سقوط در چاهک آسانسور

روزسه شنبه 28 دی،یک کارگر 50 ساله حین کاردر یک ساختمان 6 طبقه در حال ساخت واقع در در خیابان رسالت، خیابان فرجام بر اثر سقوط در چاهک آسانسور جان خودرا ازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 2 بهمن ماه 1400

- فراخوان تجمع کارگران بازنشسته صنعت فولاد

تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم

- فراخوان تجمع سراسری فرهنگیان بازنشستگان و قطعنامه پایانی

- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق زیرسایه سکوت مصلحتی مسئولان مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار توسط مسئولین

- تجمع اعتراضی کارگران شهرداری مهران نسبت به پرداخت نشدن 5 ماه حقوق، و9 ماه مطالبات دیگروعدم برخورداری از بیمه مقابل فرمانداری

- کنش های کارگران شهرداری های کشور درنیمه دوم دی ماه 1400

- تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب وفاضلاب تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان شرکت مهندسی آب و فاضلاب

- تجمع اعتراضی کارکنان سازمان زندان‌ها نسبت به عدم اجرای قانون تسری فوق العاده سازمان زندانها و عدم درج در احکام کارگزینی مقابل مجلس

- شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران :به کجا چنین شتابان!!!!

- کانون نویسندگان ایران: تبعید به قصدِ کشتنِ تدریجی.

- جان باختن یکی از کارگران سوخته حادثه آتش سوزی کارخانه سیمان کورده لارستان پس از 10 روز دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

- خودکشی ومرگ استاد بازنشسته دانشگاه کاشان به دلیل مشکلات مالی

*فراخوان تجمع کارگران بازنشسته صنعت فولاد

تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم

مکان:تهران - خیابان وزرا - مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد

زمان:یکشنبه 3 بهمن 1400 – ساعت 8

من اگر برخیزم

تو اگر برخیزی

همه بر می خیزند

من اگر بنشینم

تو اگر بنشینی

چه کسی برخیزد

چه کسی با دشمن بستیزد

*فراخوان تجمع سراسری فرهنگیان بازنشستگان و قطعنامه پایانی

محل تجمع : تهران ، میدان فاطمی، مقابل صندوق بازنشستگی کشوری

شهرستان ها :مقابل صندوق بازنشستگی

تاریخ : دوشنبه، ۴ بهمن، ساعت ۱۰

قطعنامه پایانی تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش در مقابل صندوق بازنشستگی

در روز دوشنبه ۴ /۱۱ ۱۴۰۰ما پیشکسوتان آ پ امروز در این محل گرد آمده ایم تابا فریاد حق طلبانه ی خود به کسانی که طی سالیان دراز با ادعای متولی بودن برای این قشر فرهیخته جز حق کشی و به تاراج دادن سرمایه ی یک عمر زحمت و تلاش ما قدمی برنداشته اند بگوئیم، تا به دست آوردن حق و حقوق پایمال شده ی خود از پای نخواهیم نشست

خواسته ها :

۱ ) رفع تبعیض بر اساس بند ۹ و ۱۲ اصل سوم قانون اساسی و اجرای تبصره ماده ۶۴ ق.م.خ.ک مصوب سال ۱۳۸۶

۲ ) پرداخت مطالبات مربوط به ماده ۱۲۵ ق.م.خ.ک از سال ۱۳۸۶ تا کنون

۳) پرداخت تفاوت حقوق مهر ۱۳۹۹ تا پایان اسفند ۱۳۹۹ بر اساس دو فقره حکمی که در مهرماه ۱۳۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ صادر شده است

۴ ) اجرای حکم دیوان محاسبات در مورد ضریب ۱۵۰ به ۳۰۰ برای بازنشستگان بر اساس کلاسه پرونده ۲۶۷/ ۹۶ نامه شماره ۲۹/ ۱/ ۴۹ به تاریخ ۱۷/ ۷/ ۱۴۰۰

۵ ) برخورداری از بیمه جامع ، کامل و فراگیر پیش از درمان، حین درمان و پس از درمان و اجرای کامل ماده ۸۵ ق م خ ک

۶ ) پذیرش بازنشستگان و مستمری‌بگیران و موظفین در مراکز درمانی و کلیه بیمارستان های معتبر با استفاده از بیمه کارآمد و مکفی بدون هزینه‌های بالا

۷ ) پرداخت حقوق ، حداکثر تا ۲۸ هرماه مثل صندوق هایی نظیر شرکت نفت که قبل از ۲۸ هرماه حقوق را پرداخت می کنند

۸ ) اجرای‌کامل موادی از قانون مدیریت خدمات کشوری که منافع بازنشستگان را تضمین می کند

۹ ) بر خلاف اظهارات سخنگوی دولت که گفته است " مسئولان با مردم ، مستقیم صحبت می‌کنند ، نه به وسیله نامه و گزارش" متذکر می شویم برخی مسئولان صندوق بازنشستگی نه تنها به این توصیه عمل نمی‌کنند بلکه رفتاری ناشایست دارند که بسیار موجب نارضایتی بازنشستگان می باشد

۱۰-ما خواهان آزادی بدون قید و شرط همکار بازنشسته آقای فلاحی و دیگر همکاران دربندهستیم

امیدواریم که صدای اعتراض قانونی بازنشستگان فرهنگی شنیده شده و هر چه زودتر شاهد اجابت مطالبات حداقل ۱۴ ساله این قشر فرهیخته شده و بازنشستگان بیش از این مورد ظلم ، تبعیض و فلاکت گسترده نباشند

در خاتمه اعلام می داریم تا رسیدن به مطالبات و خواسته های خویش خستگی ناپذیر و بی وقفه به تلاش خود ادامه خواهیم داد

((تا حق خود نگیریم ، از پای نمی نشینیم))

بازنشستگان و پیشکسوتان آموزش و پرورش

*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق زیرسایه سکوت مصلحتی مسئولان مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار توسط مسئولین

روز شنبه 2 بهمن، کارگران شهرداری یاسوج برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت 5 ماه حقوق زیرسایه سکوت مصلحتی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زدند.


یکی از کارگران درتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: کارگرانی در شهرداری هستند که 20 سال است بصورت شرکتی مشغول به کار هستند.

وی گفت: پیمانکار عیدی چندین ساله ما را برداشته، شهرداری هم ضمانت نامه اش را داده است، شکایت کرده ایم، شهرداری می گوید به من ربطی ندارد! اگر ربطی به شهرداری ندارد چرا ضمانت نامه پیمانکار را داده اند؟

وی افزود: نیروی شهرداری که زحمات زیادی می کشد، جلوی آبگرفتگی را بگیرد و برف روبی می کند، زباله ها را جمع آوری می کند، اصلا فکر می کنند که 400 نیرو دارند زحمت می کشند؟ شهرداری اگر ورشکسته شده درش را ببندد، تا تکلیف معلوم شود. هر بانکی هر مطالبه ای که از شهرداری دارد، سریع حسابش را می بندد، چرا انقدر شهرداری ضعیف است؟

یکی دیگر از کارگران معترض گفت: همه کارگران از تأسیسات، نقلیه، عمران، آسفالت، هر چند سال یکبار مشکلات را پیگیری می کنیم، متأسفانه ما را تهدید می کنند، حتی بعضی از بچه ها کرایه برای سرکار أمدن را ندارند، پول کرایه تاکسی شان را قرض می کنند.

یکی دیگر از کارگران نیز گفت: ما اعتصاب نکرده ایم، بلکه تجمع کرده ایم، برای اینکه مشکلاتمان را بیان کنیم، حدود 5 ماه است که حقوق نگرفته ایم، مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد آیا سزاوار است کارگر 5 ماه حقوق نگیرد، بعد بجای اینکه احترامش کنید، تهدیدش می کنید که اخراج می کنیم؟

*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری مهران نسبت به پرداخت نشدن 5 ماه حقوق، و9 ماه مطالبات دیگروعدم برخورداری از بیمه مقابل فرمانداری

روز شنبه 2 بهمن، کارگران شهرداری مهران برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به پرداخت نشد 5 ماه حقوق، و9 ماه مطالبات دیگروعدم برخورداری از بیمه مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان ایلام تجمع کردند.

*کنش های کارگران شهرداری های کشور درنیمه دوم دی ماه 1400

توضیحات

رخداد

تحت نظر بخش

محل خدمت

شهرداری شهر

تاریخ

شماره

به دلیل عدم عقد قرارداد جدید و عدم پرداخت مطالبات

اعتصاب

خودمالک

اتوبوسرانی

ارومیه

16/10/1400

1

به دلیل عدم پرداخت مطالبات از جمع آوری زباله ها دست کشیدند

اعتصاب

نامعلوم

خدمات شهری

اهواز

21/10/1400

2

در حیت تعمیر و نگهداری ماشین زباله جک در میرود و در دم جان میسپرد

فوت

دولتی

واحد موتوری شهرداری

کردکوی/ گلستان

22/10/1400

3

به دلیل عدم پرداخت مطالبات از جمع آوری زباله ها سرباز زدند

اعتصاب

دولتی

پسماند

کوت عبدالله / خوزستان

23/10/1400

4

به دلیل عدم پرداخت 7 ماه حقوق و 3 ماه بیمه دست از کار کشیدند و درمقابل شهرداری دست به تجمع زدند

اعتصاب

نامعلوم

نامعلوم

هویزه / خوزستان

25/10/1400

5

به دلیل عدم پرداخت مطالبات در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع زدند

تجمع

دولتی

پسماند

کوت عبدالله

25/10/1400

6

10امین روز اعتصاب به دلیل عدم عقد قرارداد و نپرداختن مطالبات

اعتصاب

خودمالک

اتوبوسرانی

ارومیه

26/10/1400

7

اعراض 700 کارگر شهرداری به دلیل عدم پرداخت 6 ماه حقوق

اعتراض

دولتی

تمام بخش ها

ایرانشهر / سیستان و بلوچستان

27/10/1400

8

تصادف ماشین حمل زباله با ایشان

فوت

نامعلوم

نامعلوم

مبارک / اصفهان

27/10/1400

9

به دلیل عدم پیگیری شهرداری در مورد مطالباتشان دست به تجمع مقابل شهرداری زدند

تجمع

دلتی

آتشنشانی

تهران

29/10/1400

10

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب وفاضلاب تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان شرکت مهندسی آب و فاضلاب

روز چهارشنبه 29 دی،جمعی از کارگران شرکت آب وفاضلاب تهران برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل ساختمان شرکت مهندسی آب و فاضلاب تجمع کردند.

کارگرانی‌که در واحدحفظ و نگهداری و تامین آب و فاضلاب تهران زیر نظر پیمانکار تامین نیرو مشغول کارند، دررابطه با تبدیل وضعیتشان به خبرنگاررسانه ای گفتند:پیمانکاران تامین نیرو در مقام کارفرما به هیچ‌یک از تعهدات مزدی خود در قبال کارگران آب و فاضلاب عمل نکرده و آن‌ها از حداقل‌های مزدی و امنیت شغلی محرومند.

روز شنبه 2 بهمن،یکی ازاین کارگران گفت: سالهاست پیگیر خروج پیمانکاران تامین نیرو از شرکت آب و فاضلاب شهری تهران هستیم اما تاکنون مسئولان هیچ تصمیم جدی برای حذف پیمانکار و نوع قرارداد کارگران نگرفته‌اند و این موضوع هر روز نگرانی کارگران را بیشتر می‌کند.

وی با یادآوری این نکته که کارگران شرکتی آبفای تهران در واحد تامین آب برخلاف نیروی کار رسمی و قرارداد مستقیم مجموعه آب و فاضلاب دچار مشکلاتی همانند شیفت‌های اجباری هستند و از مزایایی همانند اضافه‌کاری، پاداش و کارانه و سایر خدمات عرفی محروم هستند، افزود: با وجود اینکه مطالبات کارکنان رسمی و قرارداد مستقیم تقریبا به‌روز است اما در مورد کارگران پیمانی اینطور نیست و آن‌ها حداقل‌های مزدی خود را با تاخیر دریافت می‌کنند.

*تجمع اعتراضی کارکنان سازمان زندان‌ها نسبت به عدم اجرای قانون تسری فوق العاده سازمان زندانها و عدم درج در احکام کارگزینی مقابل مجلس

روزشنبه 2 بهمن، کارکنان سازمان زندان‌هابرای اعتراض به عدم اجرای قانون تسری فوق العاده سازمان زندانها و عدم درج در احکام کارگزینی مقابل مجلس تجمع کردند.

*گزارشی درباره دست وپنجه نرم کردن کارگران بی خانمان دربندرعباس باسرما

تعداد زیادی از کارگران در شهر بندرعباس محل اسکان ندارند و شب‌ها در کنار خیابان می‌خوابند که کاهش دمای هوا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد کرده است.

شرایط آب و هوایی استان هرمزگان به نوعی است که در فصل‌های سرد سال که در اکثر نقاط کشور به دلیل هوای سرد کارهای ساختمانی و کارگری تعطیل می‌شود و به دلیل مطلوب بودن آب‌ و‌ هوای هرمزگان تعداد زیادی از کارگران فصلی به این استان به ویژه شهر بندرعباس در پی‌کار عزیمت می‌کنند اما نکته تاسف‌آور در استان و شهر بندرعباس این است که کارگرانی که به بندرعباس می‌آیند از هیچ جایگاه درستی برخوردار نیستند.

بخش عمده‌ای از آن‌ها اگر بتوانند که در ساختمان‌های نیمه‌کاره و در حال ساخت با کمترین امکانات رفاهی برای خود اسکان دست و پا می‌کنند اما بخش دیگری از این‌کارگران مسکنی جز گوشه خیابان پیدا نمی‌کنند که همین الان‌ هم اگر به خیابان‌های بندرعباس سری بزنید حجم بالای آنان را می‌توان دید.

با توجه به سرد شدن هوا و در پیش بودن روزهای سرد زمستانی در آینده خطراتی کارگران بدون اسکان بندرعباس را تهدید می‌کند.

بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 2 بهمن

*شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران :به کجا چنین شتابان!!!!

در ادامه پرونده سازی و محکومیت هفت معلم خراسانی روز شنبه دوم بهمن ۱۴۰۰ حسین رمضانپور از اعضای هیات مدیره انجمن‌صنفی‌فرهنگیان خراسان‌شمالی برای گذران حبس شش ماهه و جریمه دو میلیون تومانی از سوی دادسرای بجنورد ,شعبه۱کیفری, روانه زندان شد.

اتهام ایشان نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق پستهای مجازی میباشد.

این حکم در حالی اجرا شد که محمدرضارمضانزاده و یعقوب یزدانی از اعضای هیات مدیره ابن انجمن نیز درحال گذراندن دوره محکومیت ۴ساله و ۲ ساله خویش میباشند.

علاوه بر این در پرونده ی کاملا صنفی اعضای این انجمن صنفی فرهنگیان برای ۵ نفر جریمه نقدی ۶۰ میلیون تومان صادر شده بود که این جریمه کاملا غیر قانونی پرداخت شده است.

گویی رویه ی دستگاه های اطلاعاتی امنیتی خراسان شمالی سرکوب کنشگران صنفی میباشد که با اعمال نفوذ بر دستگاه قضا چنین احکام ظالمانه ای را برای فرهنگیان آن استان رقم زده است.

*کانون نویسندگان ایران: تبعید به قصدِ کشتنِ تدریجی.

چهارشنبه، ۲۸ دی ماه، کیوان صمیمی زندانی سیاسی ۷۳ ساله که در اعتراض به قتل تبهکارانه‌ی بکتاش آبتین نامه‌ای با عنوان «قتل شبه عمد» نوشته بود، به دلیل انتشار این نامه از زندان اوین به زندان مرکزی کرج تبعید شد.

خبرها حاکی از آن است که زندانبانان، صمیمی را به بهانه‌ی رسیدگی به قطع شدن کارت تلفن او از بند خارج کرده‌اند، اما ساعاتی بعد مشخص می‌شود او به زندان دیگری تبعید شده است. به گفته‌ی مصطفی نیلی، وکیل کیوان صمیمی، تبعید این زندانی سیاسی با فشار نهادهای امنیتی صورت گرفته و او را «با توسل به خشونت و زور از زندان اوین خارج و به کرج منتقل کرده‌اند» و او حتی نتوانسته وسایل و داروهایش را با خود ببرد. نیلی افزوده است که کیوان صمیمی «در یکی از کلانتری‌های شهر کرج نگهداری می‌شود تا به ندامتگاه مرکزی این شهر منتقل شود».

پیش از این کانون نویسندگان ایران در خبری هشدار داده بود که احتمال تبعید این زندانی سیاسی وجود دارد و سلامت و جان او در خطر جدی است.

حکم دو سال زندان کیوان صمیمی، رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، فعال سیاسی و عضو شورای فعالان ملی‌ مذهبی ایران که مبتلا به بیماری قلبی است، آذر ماه ۱۳۹۹ و در اوج همه‌گیری کرونا اجرا شد. نگه داشتن او در زندان احتمال وقوع فاجعه‌ای دیگر را برای یک زندانی سیاسی بالا می‌برد. در روزهای اخیر جمعی از زندانیان سياسی در اعتراض به قتل بکتاش آبتین در زندان‌های مختلف دست به اعتراض و اعتصاب غذا زده‌اند و پاسخ حکومت که مسئول جان و سلامت آنهاست تا کنون چیزی جز ضرب و شتم و تبعید نبوده است.

*جان باختن یکی از کارگران سوخته حادثه آتش سوزی کارخانه سیمان کورده لارستان پس از 10 روز دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

روز جمعه اول بهمن، شهباز خجسته یک از4 کارگردچارسوختگی شده حادثه آتش سوزی بامداد پنج شنبه 23 دی کارخانه سیمان کورده لارستان در بیمارستان امیرالمومنین شیرازجان خودرا ازدست داد.

خاطرنشان میشود که براثر حادثه آتش سوزی بامداد پنج شنبه 23 دی کارخانه سیمان کورده لارستان 4 کارگر دچار سوختگی وبه بیمارستان امیرالمومنین شیرازمنتقل شدند.

*خودکشی ومرگ استاد بازنشسته دانشگاه کاشان به دلیل مشکلات مالی

یک استاد بازنشسته دانشگاه کاشان بنام دکتر جواد صفری به دلیل مشکلات مالی دست به خودکشی زد وجان خودراازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری اول بهمن ماه 1400

- فراخوان تجمع کارگران بازنشسته صنعت فولاد

تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم

- فراخوان تجمع سراسری فرهنگیان بازنشستگان

- بازداشت یک معلم

- بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد رویدادهای اخیر

- پرونده‌سازی برای سانسور روزنامه‌نگاری مستقل

- پیام همبستگی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با معلمان فرانسه

*فراخوان تجمع کارگران بازنشسته صنعت فولاد

تا حق خود نگیریم از پای نمی نشینیم

مکان:تهران - خیابان وزرا - مقابل صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد

زمان:یکشنبه 3 بهمن 1400

*فراخوان تجمع سراسری فرهنگیان بازنشستگان

انجمن صنفی بازنشستگان کشوری طی فراخوانی اعلام تجمع اعتراضی نموده است خواسته تجمع کنندگان همترازی طبق قانون مدیریت خدمات کشوری است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بنابر وظیفه ذاتی و تشکیلاتی خود از مطالبات بازنشستگان حمایت نموده از فرهنگیان شاغل دعوت می‌کند بازنشستگان شریف را همراهی نمایند.

محل تجمع : تهران ، میدان فاطمی، مقابل صندوق بازنشستگی کشوری

شهرستان ها :مقابل صندوق بازنشستگی

تاریخ : دوشنبه، ۴ بهمن، ساعت ۱۰

*بازداشت یک معلم

روز یکشنبه 23 دیماه 1400 خانم مریم کبیری، دبیر مدارس استثنایی در منطقه ی ۲ آموزش و پرورش تهران، هنگام بیرون رفتن خانه توسط نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و پس از بازرسی خانه ، ضبط گوشی موبایل خود و همسرش به زندان اوین منتقل شد.

خانم کبیری در طول ۱۱ روز دستگیری فقط یکبار چند دقیقه ای با خانواده تماس داشته است.

بستگان وی می گویند ، ایشان به شدت از بیماری رنج می برد ، اما شعبه ی ۶ بازپرسی شهید مقدس اوین به رغم اصرار خانواده از تحویل دارو به وی خودداری می کنند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برخورد امنیتی با فرهنگیان را محکوم نموده خواستار آزادی بدون قید و شرط مریم کبیری و تمام معلمان دربند است.

*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز در مورد رویدادهای اخیر

همکاران ارجمند، دانش آموزان عزیز و اولیا محترم

در روزها و هفته های اخیر شاهد احضار، بازداشت و زندانی کردن فعالان صنفی از جمله آقای محمد‌تقی فلاحی دبیر کانون صنفی معلمان تهران بودیم.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز شدیدا این اقدامات را محکوم نموده و خواهان توقف برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان صنفی می باشد. همچنین خواهان آزادی همه معلمان زندانی و صدور حکم منع تعقیب برای فعالان صنفی هستیم که پرونده مفتوح در مراجع قضایی دارند.

از وزیر آموزش و پرورش و معاونت حقوقی ایشان انتظار می رود بیش از این اجازه تعرض به حریم آموزش را ندهند و زمینه لازم جهت بازگشت به کار معلمان اخراجی آقایان : رسول بداقی، محمد حبیبی و .... را فراهم آورند.

در پایان اعلام می نماییم، برخوردها امنیتی و قضایی نمی توانند جنبش معلمان ایران را خاموش کنند و هشدار می دهیم در صورت تداوم این برخوردها جنبش معلمان رادیکال خواهد شد.

تنها راه پاسخ مطلوب، مناسب و محترمانه به خواسته های جامعه فرهنگیان شاغل و بازنشسته می باشد.

کانون صنفی فرهنگیان الیگودرز

۱۴۰۰/۱۱/۱

*پرونده‌سازی برای سانسور روزنامه‌نگاری مستقل

از نمونه سرکوب‌های نرمی که در پس انواع سرکوب‌های خشن و آشکاری چون بازداشت، احضارهای مکرر، پرونده‌سازی و در ادامه، دادگاهی و صدور احکامی مانند زندان، شلاق، جریمه‌های نقدی و انواع احکام تکمیلی و مجازات‌های گوناگون در پاسخ به فعالیت‌های مستقل و بیان خواسته‌های برحق فعالین اصناف مختلف داده می‌شود، اعمال محدودیت‌های کاری و در بسیاری مواقع عملاً محروم کردن این فعالین از انجام حرفه‌ی اصلی و شغلشان است.

◻️بسیار دیده‌ایم که برای فعالین مستقل حوزه‌های مختلف مانند فعالین کارگری، معلمان، روزنامه‌نگاران و خبرنگاران پس از بازداشت و پرونده‌سازی در دادگاه حکم اخراج از محل کار و منع اجازه کار در آن حوزه صادر می‌شود. حتی در صورت عدم صدور چنین احکامی، داشتن سابقه بازداشت و زندان و فشار نهادهای امنیتی بر کارفرمایان جهت عدم استخدام در موقعیت‌های شغلی یافتن کار در حوزه تخصصی را برای این فعالین دشوار کرده و به این ترتیب آنها علاوه بر اینکه ارتباطشان با محیط کار و هم صنف‌هایشان قطع شده و درنتیجه امکان فعالیت صنفی در راستای مطالبه‌گری خواسته‌های برحقشان سلب شده، عملاً با مشکل عدم تامین معیشت خود و خانواده روبرو می‌شوند که چه بسا رنجی بسیار سخت‌تر از احکامی مانند زندان و شلاق دارد. تحت چنین شرایطی این فعالین مجبور به روی آوردن به کارهایی غیر از تخصص خود و یادگیری حرفه‌ای جدید می‌شوند که با وجود شرایط اسفبار اقتصادی و بیکاری کنونی ادامه این رویه‌ی بی‌ثبات تا دست یافتن به کاری مداوم و داشتن درآمدی حداقل بسیار دشوار و شاید محال می‌نماید.

◻️از حوزه‌هایی که در این ارتباط همیشه زیر ضرب سرکوب بوده‌ تا آنجا که فعالین آن حتی از داشتن حق مسلم انجمنی مستقل نیز محروم هستند و در راستای احقاق حداقل خواسته‌های صنفی خود مانند اعتراض به حقوق بسیار پایین، نداشتن ثبات کاری، نداشتن بیمه و دیگر مشکلات امکان هیچ مطالبه‌گری‌ای ندارند، فعالیت روزنامه‌نگاری و کار رسانه‌ای است و آنچنان که در ماه‌های اخیر شاهد بوده‌ایم، فعالین مستقل این حوزه به طرق مختلف ازجمله هجوم به خانه و ضبط وسایل شخصی، بازداشت و احضار، تعیین قرار وثیقه‌های سنگین، گرفتن احکام زندان و پرداخت جریمه و اجرای احکام ظالمانه زندان تحت فشار قرار گرفته‌ و تعدادی نیز در درجاتی پایین‌تر از این سرکوب با فشار نهادهای امنیتی توسط کارفرمایان و مدیر مسئول‌هایشان مورد بازخواست قرار گرفته و تهدید به اخراج شده‌اند. روزنامه‌نگارانی که پس از طی دوران بازداشت و به قید وثیقه‌های سنگین بطور موقت آزاد می‌شوند در صورتیکه از کار اخراج نشده باشند، با فشار نهادهای امنیتی مجبورند در موضوع‌هایی مشخص و در سایه‌ی خط قرمزها و محدودیت‌هایی آزاردهنده به کارشان ادامه دهند. به‌تبع اطلاع‌رسانی آزادانه در خارج از حوزه‌های تعیین شده نیز در تریبون‌ها و صفحات مجازی این فعالین اعمال فشار مضاعف توسط نهادهای امنیتی و در ادامه نهادهای قضایی را در پی خواهد داشت.

◻️وضعیت برای کسانی که پس از اتمام دوران محکومیت آزاد شده‌اند و در حالتی خوشبینانه‌تر از ادامه فعالیت در حرفه‌ی تخصصیشان منع نشده‌اند و سعی در یافتن کار و بازگشت به روال زندگی پیش از حبس را دارند به مراتب سخت‌تر خواهد بود زیرا علاوه بر از دست دادن شغل سابق و داشتن پیشینه‌ی کیفری، وقفه‌ی طولانی قطع ارتباط با محیط کار و اوضاع بیرون از زندان یافتن شغل و کسب درآمدی حداقلی را عملاً برایشان غیرممکن می‌کند. در بسیاری مواقع این فعالین به دلیل اعمال چنین فشارهایی و با توجه به اینکه از تامین حداقل‌های معاش خود برنمی آیند به امید یافتن کاری مناسب و ادامه زندگی مجبور به خروج از کشور و تن دادن به مشقات پناهندگی و آوارگی در کشورهای مختلف می‌شوند. این در شرایطی است که فارغ از جو فشار و سرکوب با توجه به حقوق‌های ناچیز، اکثر روزنامه‌نگاران و خبرنگاران متعهد و غیروابسته به باندهای مختلف ژورنالیسم حکومتی برای گذران زندگی مجبور به کار همزمان در بیش از یک رسانه هستند و در صورتیکه امکان فعالیت در زمینه تخصصی خود را با رسانه های بین المللی خارج از کشور که حتی سیاسی هم نیستند داشته باشند و بتوانند از این موقعیت برای کسب درآمدی بیشتر استفاده کنند مورد ظن نیروهای امنیتی قرار گرفته و با انواع و اقسام اتهام‌های امنیتی و وابستگی به خارج از کشور مواجه می‌شوند.

کیوان صمیمی

امیرعباس آذرموند

مهتاب قلیزاده

الهه محمدی

کامیار فکور

سینا قلندری

مهرنوش طافیان

خسرو صادقی

برگرفته از کانال روزنامه‌نگاران مستقل ایران

*پیام همبستگی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با معلمان فرانسه

اعتصاب معلمان فرانسه در روز پنجشنبه، 13 ژانویه، با همراهی سندیکاهای دانش‌آموزی و والدین یک پیروزی برای سندیکاهای معلمان بود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران به نمایندگی از معلمان ایران، این موفقیت را به اعتصاب‌کنندگان تبریک می‌گوید.

به دنبال این اعتصاب چهار سندیکای معلمان عضو اینترسندیکال در اطلاعیه مشترکی اعلام کرده‌اند که روز 27 ژانویه 2022 اعتراض سراسری برگزار خواهند کرد آنان خواهان پایان دادن به پروتکل‌های غیرقابل اجرا در مدارس توسط دولت در مورد کرونا، استخدام کارکنان توسط دولت با توجه به نیازها و کمبودها در بخش‌های مختلف و افزایش دستمزدها هستند.

این خواسته‌ها برای معلمان ایران که از تبعیض در رنج هستند و برای افزایش دستمزد و بهبود کیفیت آموزشی مبارزه می‌کنند کاملاً ملموس است. ما قویاً از همکاران خود در فرانسه حمایت می‌کنیم و از دولت فرانسه می‌خواهیم به این مطالبات بر حق توجه نماید.

شورای هماهنگی از حمایت‌های معلمان و سندیکاهای فرانسه قدردانی می‌کند و ضمن اعلام همبستگی با آنان امیدوار است مطالبات آنان محقق گردد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

30 دی 1400
20 ژانویه 2022

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

اخباروگزارش های کارگری 30 دی ماه 1400

زنده باد یاد وخاطره آتش نشان وکارگران حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسكوتهران

در پنجمین سالگرد حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسكوتهران یاد وخاطره 16 آتش‌نشان و6 كارگر جان باخته اش را گرامی میداریم

پنجشنبه 30 دی 95 درحادثه آتش سوزی ساختمان پلاسكوتهران16 آتش‌نشان و6 كارگرجانشان را ازدست دادند.

- تجمع اعتراضی سهامداران بورس نسبت به سقوط بهای بورس مقابل مجلس با شعارهای« مرگ براین دولت مردم فریب»،«رئیسی دروغگو دروغگو»و...

- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به بازداشت محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان استان تهران

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:اعتصاب همکاران ایران افق

- تجمع اعتراضی اهالی سنندج نسبت به وضعیت نابسامان خدمات شهری پس از بارش‌ برف مقابل شهرداری

- تجمع اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند مقابل استانداری مرکزی

- مرگ ومصدومیت 4 نفر درحادثه آتش سوزی واحد تولید نئوپان شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی

- جان باختن یک کارگراهل کردستان ایران در سلیمانیه براثر سرمازدگی

*تجمع اعتراضی سهامداران بورس نسبت به سقوط بهای بورس مقابل مجلس با شعارهای« مرگ براین دولت مردم فریب»،«رئیسی دروغگو دروغگو»و...

روز پنج شنبه 30 دی،جمعی از سهامداران بورس برای نمایش اعتراضشان نسبت به سقوط بهای بورس مقابل مجلس تجمع کردند واز جمله شعارهای زیررا سردادند:

- مرگ براین دولت مردم فریب

- رئیسی دروغگو دروغگو

- وعده‌های سه روزه پول ملت میسوزه

- رضایی رضایی مرگ به نیرنگ تو

لینک فیلم شعارها:

https://www.bultannews.com/files/fa/news/1400/10/30/1573836_529.mp4

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به بازداشت محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان استان تهران

بار دیگر نیروهای امنیتی و قوه قضاییه به‌جای توجه به مطالبات بر حق معلمان، معلمی را به بند کشیدند تا نشان دهند این حاکمیت است که قصد دارد مطالبات را امنیتی نموده و معلمان را سرکوب نماید. بازداشت دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران آقای محمدتقی فلاحی یک پیام بیشتر ندارد و آن پیام این است که معلمان در نظر حاکمان در ایران جایگاهی ندارند و مطالبه گری و عدالت‌طلبی ازنظر حاکمیت معنا ندارد و جواب حق‌طلبی مشت آهنین است.

برای ما واضح و روشن است که این بگیروببندها برای مقهور کردن کانون‌ها و انجمن‌های صنفی و فعالان است و می‌خواهند این شور و شوق مطالبه گری که متکی به یک شعور و آگاهی صنفی بی‌نظیر در طول این دو دهه است را سرکوب نمایند اما زهی خیال باطل. جنبش پیشرو و عدالت‌خواه معلمان ایران تا رسیدن به مطالبات بر حق معلمان و دانش آموزان، با حبس و اخراج و تعلیق به محاق نخواهد رفت زیرا که این جنبش هرگز به فرد قائم نیست اگرچه از کنشگران صادق قویاً حمایت می‌کند.

در حالی این فعال صنفی شریف به بند کشیده می‌شود و برای فعالان صنفی پرونده‌سازی می‌شود که دزدان و اختلاسگران آزادند و اقلیتی بر مسند نشسته چنان مست قدرت‌اند که خود و قدرتشان را ابدی می‌پندارند اما درس‌های تاریخ چیز دیگری می‌گوید. ما در آستانه بهمن‌ماه هستیم و این ماه درس‌های عبرت فراوانی برای کسانی دارد که قدرت و ثروت و اقتدار خود را ابدی می‌پندارند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن ارعاب و سرکوب، خواهان آزادی بی‌قیدوشرط محمدتقی فلاحی و تمام معلمان دربند است و از تمام معلمان می‌خواهد اتحاد و همبستگی خود را برای آزادی معلمان دربند و تحقق سایر مطالبات چون گذشته حفظ نمایند.

حاکمیت باید بداند که شورای هماهنگی در برابر این‌همه بی‌احترامی و هتک حرمت از حمله به تجمعات تا دستگیری فعالان ساکت نخواهند نشست ما از پرداخت هزینه درراه اعتلای معیشت و منزلت معلمان و بهبود کیفیت آموزشی و آینده بهتر برای کودکان باکی نداریم ما خواهان کشوری مستقل، دموکراتیک و صلح‌جو هستیم و جنبش معلمان را در ادامه مسیر جنبش مطالبه گری ملت ایران برای تحقق استقلال، آزادی، برابری، رفاه و صلح و شادی می‌دانیم. پرچم مطالبه گری ما هرگز بر زمین نخواهد افتاد حتی اگر همه ما را زندانی کنید شاگردان ما پرچم ما را به اهتزاز درخواهند آورد این سنت تاریخ است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

30 دی 1400

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:اعتصاب همکاران ایران افق

٢٠ دی کارگران شرکت ایران افق در میدان نفتی یادآوران در اعتراض به معضلات شغلی و معیشتی از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی و بعضی از مطالباتشان اعتصاب کردند.

در این حرکت اعتراضی همکاران بر خواستهای فوری خود از جمله مطالبات زیر تاکید کردند: اجرای طرح طبقه بندی بطوریکه پایه حقوق و مزایای شغلی را در بر بگیرد،پرداخت مابه التفاوت طرح طبقه بندی مشاغل از ابتدای ابلاغ آن ، محاسبه سنوات با آخرین پایه حقوق سال جاری، نوبت کاری ۱۴ روز کار و ۱۴ روز مرخصی و تعطیلی روزهای پنجشنبه، باز پرداخت مرخصی های استفاده نشده، بازپرداخت ۹روز مرخصی استفاده نشده سال ۹۹، محاسبه اضافه کاری ٢٤٠ ساعت قرارداد به مدت دو ساله با توجه به عدم تغییر قراردادها در زمان قرنطینه کرونا و اینکه نیروهای شرکت بصورت ۳۰روز کار بوده است.، پاداش سالیانه، پاداش تولید، پاداش اورهال، سختی کار(منطقه مرزی، آلودگی هوا، مسیر طولانی راه، اصلاح عنوان شغلی بر اساس شغل مدرک تحصیلی، سوابق کاری و اعمال در سامانه بیمه تامین اجتماعی، اصلاح محل کاری در قرارداد وسامانه بیمه تامین جتماعی واصلاح وضعیت حقوقی طبق عرف پروژهای نفتی.

درهمین رابطه:اعتصاب و تجمع کارگران در میدان نفتی یادآوران شهر هویزه دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق

روز چهارشنبه 29 دی، کارگران شرکت ایران افق در میدان نفتی یادآوران شهر هویزه برای دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق دست از کارکشیدند وتجمع کردند.

*تجمع اعتراضی اهالی سنندج نسبت به وضعیت نابسامان خدمات شهری پس از بارش‌ برف مقابل شهرداری

روزپنج شنبه 30 دی،جمعی از اهالی سنندج برای اعتراض به وضعیت نابسامان خدمات شهری پس از بارش‌ برف مقابل ساختمان شهرداری این شهر دراستان کردستان تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان با ابراز نارضایتی از عملکرد شهرداری در پی چند روز بارش برف به خبرنگاررسانه ای گفت: حقیقتا در این چند روز سه نفر در کوچه ما به خاطر عدم پاکسازی برف افتاده و دست‌هایشان شکسته شده است، ما به این شیوه خدمات شهری معترض هستیم.

یکی دیگر از افراد حاضر در این تجمع گفت:شهرداری حتی کوچه و خیابان‌های سطح شهر سنندج را پاکسازی نکرد، به برخی از خیابان‌ها تیغه‌ای انداختند و به حال خود رها کردند.

*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی اراک نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند مقابل استانداری مرکزی

روزچهارشنبه 29 دی، جمعی از اهالی اراک برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به مازوت سوزی نیروگاه شازند دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند.

*مرگ ومصدومیت 4 نفر درحادثه آتش سوزی واحد تولید نئوپان شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی

چهارشنبه شب(29 دی)،براثر آتش سوزی در واحد تولید نئوپان شرکت کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی واقع در جاده اهواز- آبادان یکنفرجان خودرا ازدست داد و3 نفرهم مصدوم شدند.

*جان باختن یک کارگراهل کردستان ایران در سلیمانیه براثر سرمازدگی

چهارشنبه شب (29 دی)،یک کارگر 45 ساله اهل کردستان ایران حین کاردریک ساختمان نیمه کاره واقع در منطقه‌ی رزگاری شهر سلیمانیه براثر سرمازدگی جان‌ خورا ازدست داد.

این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
اخباروگزارش های کارگری 29 دی ماه 1400

- تجمع اعتراضی آتش نشانان تهران نسبت به سطح پایین حقوق و مشمول مشاغل سخت وزیان آور نشدن مقابل شهرداری تهران درآستانه سالگرد فاجعه ساختمان پلاسکو

- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمع اعتراضی بزرگ آتش نشانان تهران برای دستیابی به مطالبات بحق خود مقابل شهرداری تهران

- دومین روز اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات استان گیلان دراعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه

- اعتصاب و تجمع کارگران در میدان نفتی یادآوران شهر هویزه دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق

- ادامه اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات برای سیزدهمین روزمتوالی

- تجمع اعتراضی معلولان مالباخته تعاونی مسکن توانمند سازان خزرنسبت به بلاتکلیفی وعدم پاسخگویی مسئولان در آتشگاه رشت

- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:بیانیه در مورد حداقل مزد سال ١٤٠١

دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۶ میلیون باشد

- شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

محمد تقی فلاحی دبیر کل کانون صنفی معلمان تهران بازداشت شد .

- بیانیه کانون صنفی معلمان تهران در محکومیت بازداشت دبیرکل این کانون ، محمدتقی فلاحی

- سندیکای کارگران شرکت واحد بازداست محمد تقی فلاحی دبیر کانون صنفی معلمان تهران را محکوم می‌کند

- روزنامه‌نگاران مستقل ایران:بیش از ۴ سال حبس برای یک روزنامه‌نگار

- سپاسگزاری کانون نویسندگان ایران

- افزایش حوادث کاری وکارگران قربانیش طی نه ماه سال جاری دراستان لرستان

- فرانسه: گزارش فدراسیون ملی آموزش، فرهنگ و کار آموزی حرفه ای – سندیکای نیروی کارگری از اعتصاب ۱۳ ژانویه و تدارک برای اعتصاب و تظاهرات سراسری در روز ۲۷ ژانویه

*تجمع اعتراضی آتش نشانان تهران نسبت به سطح پایین حقوق و مشمول مشاغل سخت وزیان آور نشدن مقابل شهرداری تهران درآستانه سالگرد فاجعه ساختمان پلاسکو

روز چهارشنبه 29 دی درآستانه سالگرد فاجعه ساختمان پلاسکو، آتش نشانان تهران برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق و مشمول مشاغل سخت وزیان آور نشدن مقابل شهرداری تهران تجمع کردند.


یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت:به دلیل مشکل معیشتی و شغلی، این تعداد از آتش نشانان امروز اینجا تجمع کرده‌اند و خواستار حق و حقوق کاملا قانونی‌شان هستند.

او افزود:ساده‌ترین مساله، موضوع سختی کار آتش‌نشان‌های تهران است. کار آتش نشان‌ها هنوز جزو مشاغل سخت محسوب نمی‌شود. همین باعث می‌شود هزینه‌هایی که به عنوان حق و حقوق باید به آتش نشان‌ها بدهند، به طور کامل و احسن پرداخت نشود.

این آتش‌نشان معترض در ادامه گفت:حقوق پایه‌ای که برای آتش نشانان تهران بزرگ درنظر گرفته‌اند، باتوجه به اینکه در یک کلانشهر بزرگ هستیم، با تورم فعلی و افزایش قیمت‌های لحظه‌ای، واقعا ناچیز است و مسئولان حقوقی را که در شان آتش نشانان باشد را هنوز به آن‌ها اختصاص نداده اند. میانگین دریافتی آتش نشان‌های تهران بین هشت و نیم تا نه و نیم میلیون تومان است. به نسبت مشاغل دیگر که حقوق‌های دوازده یا سیزده تومانی دارند، این حقوق کم است و در حق آتش نشان‌ها با این فشار کاری و استرس‌ ظلم می‌شود.

وی گفت: اکثر کارکنان آتش نشانی تهران، حومه تهران ساکن هستند و این خود معضل بزرگی است. در واقع این یک آسیب اجتماعی است که نیروهای آتش‌نشان خارج از تهران سکونت می‌کنند و به وقت ضرورت نمی‌توان از این نیروها استفاده کرد.

او در ادامه گفت:با وجود مدیرعاملی که احساس می‌کردیم از جنس آتش‌نشان‌هاست و خوشحال بودیم کسی از جنس آتش نشان‌ها به عنوان مدیرعامل سازمان منصوب شده است، اما متاسفانه در این چهارسالی که ایشان در این منصب بودند، اقدامی برای آتش نشانان انجام نداده‌اند.

یک آتش نشان دیگر که در تجمع حضور داشت در ارتباط با وضعیت حقوق آتش نشانان شهر تهران گفت:حقوق آتش‌نشانان در اسلام شهر و کرج بیشتر از حقوق آتش‌نشانان در تهران است. با کمترین حقوق سر می‌کنیم. حقوق مدیران بماند که بالاست. مشکل مسکن هم از مهم‌ترین خواسته ماست. من خودم با 10 یا 11 سال کار در تهران مستاجرم و حقوقم در حدود هفت میلیون تومان است.

یک آتش نشان دیگر که به همراه همسرش پلاکاردی با عنوان «مسکن» به دست گرفته بودند، گفت: به علت بار گرانی مسکن اکثر آتش نشان‌ها از شهرهای اطراف، حتی از قزوین و بومهن هم به اینجا می‌آیند و نمی‌توانند در تهران ساکن باشند.

او در ادامه گفت:تورم به حدی شده که آتش نشان‌ها حقوقشان را که می‌گیرند تا دهم ماه هم کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهند و بعد از آن مسافرکشی می‌کنند و شغل دوم دارند. در صورتی که باید تمام فکر ما معطوف به کارمان باشد اما اصلا انگیزه‌ای برای نیروها نمانده است. طوری شده است که همه قبلا عرق این را داشتیم که 30 سال اینجا خدمت کنیم، اما الان به شکلی شده است که همه دوست دارند سر بیست سال از این شغل بیرون بیایند. بی‌انگیزگی آتش نشان‌ها باعث شده وقتی فرمانده‌ای از عملکردشان سوال می‌کنند، بگویند ما با چه انگیزه‌ای کار کنیم.

این آتش نشان گفت:مدیر فعلی اصلا به فکر معیشت آتش‌نشانان نیست. مدیران قبلی از ایشان بهتر بودند. تازه ایشان اولین مدیری است که از جنس خود آتش نشانی بوده است.

یک آتش نشان دیگر در ادامه گفت:تا پنج سال پیش حقوق ما 1200دلار بود. درصورتی که در آسیا حتی در کشورهای اطراف ایران مانند عراق و افغانستان کمترین حقوق آتش نشانان 3500 دلار بوده است. الان حقوق یک آتش نشان در تهران هشت میلیون تومان است. یعنی 20 یا 300دلار بیش‌تر نمی‌گیریم. این نیروها در حالی که با جانشان بازی می‌کنند، اما با قدرت خرید پنج سال قبل‌شان هم فاصله دارند.

او افزود: تمام بچه‌ها از ناحیه زانو، مفاصل، کمر و ریه آسیب دیده اند. چینی بند زده ایم. هرکدام چند مورد تجربه سخت سقوط از ارتفاع و دودگرفتی تا سرحد مرگ داریم. می‌خواهیم سختی کار به ما تعلق بگیرد. ما مانند پرستاران سختی کار نداریم.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمع اعتراضی بزرگ آتش نشانان تهران برای دستیابی به مطالبات بحق خود مقابل شهرداری تهران

امروز چهارشنبه ۲۹ دی آتش‌نشانان تهران در سالگرد آتش سوزی ساختمان پلاسکو که ۱۶ تن از آتش‌نشانان در این واقعه جان‌شان را از دست دادند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات بحق خود در مقابل شهردلری تهران تجمع کردند. در این تجمع تعداد پرشماری از آتش‌نشانان و خانواده‌های‌شان مشارکت داشتند. آتش‌نشانان نیز همانند کارگران زحمتکش شرکت واحد زیر مجموعه شهرداری تهران هستند که در شرایط سخت معیشتی به شهروندان خدمت می‌کنند اما شهرداری تهران نسبت به معیشت‌شان پاسخگو نیست.

خواسته‌های آتش‌نشانان:

۱- پیگیری سخت و زیان آوری آتش‌نشانان از مجلس

۲- تامین مسکن مناسب برای آتش‌نشانان

۳- افزایش حقوق آتش‌نشانان با توجه به تورم

۴- بررسی ارتقاء پست پرسنل عملیاتی

۵- بازنگری رتبه و گروه بدو خدمت آتش‌نشانان مانند پرسنل شهرداری

۶- پرداخت تعطیل کاری و اضافه کاری مناسب پرسنل عملیاتی

۷- ارائه خدمات یکسان با دیگر شهدا به شهدای آتش‌نشانی

۸- فراهم آوردن امکانات رفاهی مانند سایر ارگان‌ها

آتش نشانان شعار می‌دادند، «معیشت مناسب حق مسلم ماست»، «خسته ایم از وعده و دروغ نه از آتش و دود».

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن پاسداشت سالگرد جانباختن آتش‌نشانان حادثه پلاسکو از تمام مطالبات این قشر زحمتکش حمایت می‌کند.

*دومین روز اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات استان گیلان دراعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه

روز چهارشنبه 29 دی برای دومین روز متوالی، کارگران مخابرات گیلان(شرکت شسکام) دراعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه ضمن اجتناب از کارکردن در شهرهای این استان تجمع برپاکردند.


کارگران معترض مخابرات گیلان به خبرنگاررسانه ای گفتند:برای دومین روز به‌ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل توسط شرکت شسکام، نوع قراردادهای خود و همچنین پرداخت ناقصِ حق بیمه‌ اعتراض کرده و دست از کار کشیدند.

آنها افزودند: درحالیکه در جلسه‌ی مشترک مسئولان اداره کار و مخابرات قرار بود شرکت اقدام به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کند اما بعد از گذشت ماه‌ها شرکت پیمانکار شسکام هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده است.

آنها ادامه دادند: شرکت پیمانکار از ابتدای سال حق بیمه‌ی نیروها را یک ماه در میان رد کرده است به همین دلیل خانواده‌ها برای استفاده از خدمات درمانی دچار مشکل شده‌اند.

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران شرکتی مخابرات گیلان دراعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه

روز سه شنبه 28 دی، کارگران شرکتی مخابرات گیلان برای اعتراض به عدم اصلاح قراردادهای کاری،اجرانشدن کامل طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت ناقص حق بیمه دست از کار کشیدند وتجمع کردند.


*اعتصاب و تجمع کارگران در میدان نفتی یادآوران شهر هویزه دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق


روز چهارشنبه 29 دی، کارگران شرکت ایران افق در میدان نفتی یادآوران شهر هویزه برای دراعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق دست از کارکشیدند وتجمع کردند.


*ادامه اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات برای سیزدهمین روزمتوالی

روزچهارشنبه 29 دی برای سیزدهمین روزمتوالی، رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالباتشان به اعتصابشان ادامه دادند وازجابجایی مسافران خودداری کردند.


درهمین رابطه:دهمین روزاعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات

روزیکشنبه 26 دی برای دهمین روز، رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات به اعتصابشان ادامه دادند وازاستارت زدن اتوبوس هایشان خودداری کردند.

یکی از رانندگان شرط بازگشت به کار رانندگان حمل و نقل شهری ارومیه را تمدید قرارداد شهرداری با تمام بهره‌برداران بخش خصوصی عنوان کرد و به خبرنگاررسانه ای گفت:با تمدید قرارداد توسط شهرداری به چرخه حمل و نقل برگشته و طبق مفاد این قرارداد نسبت به نوسازی اتوبوس‌ها اقدام می‌کنیم ولی اینکه اعلام شود فقط با اتوبوس‌هایی که توان چرخش در مسیر را دارند، قرارداد تمدید می‌شود به چرخه حمل و نقل شهری باز نخواهیم گشت و باید شهرداری به تمام مفاد قراردادهای فی مابین بخش خصوصی و شهرداری عمل کند.

*تجمع اعتراضی معلولان مالباخته تعاونی مسکن توانمند سازان خزرنسبت به بلاتکلیفی وعدم پاسخگویی مسئولان در آتشگاه رشت

روز چهارشنبه 29 دی،حدود 50 نفر از معلولان مالباخته تعاونی مسکن توانمند سازان خزربرای اعتراض به بلاتکلیفی وعدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع در زمین ساخت خانه ها واقع در آتشگاه رشت زدند.


این مالباختگان به خبرنگاران گفتند:مسولان تعاونی مسکن توانمند سازان خزردر سال 84 از 290 عضو این تعاونی حدود 5 میلیون پول دریافت کرده بودند، ولی هنوز بعد از گذشت 14 سال به وعده خود عمل نکرده و هیچ خانه‌ای نساخته اند.

یکی از مالباختگان معترض گفت: تعاونی مسکن توانمند سازان خزر در همان سال‌های ابتدایی ادعای ورشکستگی کرده و زمین مربوطه را به شرکت دیگری در سمنان فروخت و هم اکنون شرکت سمنانی که زمین را خریده دارای سند است و مدعی است که مشکل ساخت مسکن این معلولان هیچ ربطی به وی ندارد.

ماباخته دیگری با گلایه از اینکه معلولان عضو این تعاونی به دلیل مشکلات فیزیکی و روانی در این سال‌ها صدمات زیادی دیده اند،اضافه کرد: ما به همه جا مراجعه کردیم، ولی متالاسفانه هیچ مسئولی پاسخگو نیست و در خواست ما از مسولان متولی این است که مشکل حقوقی این تعاونی مسکن حل شود چرا که بسیاری از این معلولان در سال 84 به امید خانه دار شدن همه موجودی خود را به حساب آن تعاونی ریخته اند.

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:بیانیه در مورد حداقل مزد سال ١٤٠١

دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۶ میلیون باشد

آخر سال است و موعد تعیین حداقل دستمزد سال آینده. جلسات پشت پرده شورایعالی کار برای تصمیم گیری بر سر تعیین نرخ مزد ما کارگران آغاز شده است.

اولین حرف ما کارگران اینست که ما برده نیستیم که از بالای سرمان در مورد نرخ مزدمان تصمیم گیری شود و شورایعالی کار و نمایندگان منتخب تشکلهای دست ساز حکومت را که تحت عنوان "جامعه کارگری" در آن شرکت دارند را به رسمیت نمی شناسیم و قبول نداریم.

از سوی دیگر به نظر میرسد به جای مورد توجه قرار دادن نرخ سبد هزینه معیشت کارگران به عنوان یکی از شاخص های تعیین میزان حداقل دستمزدها، قصد دارند تا خط فقر را مبنای محاسبه دستمزد کارگران قرار دهند و تلاششان این است که این رقم را آنقدر پایین بکشند تا زمینه را برای تحمیل دستمزدهای تحقیر آمیز چندین بار زیر خط فقر فراهم کنند.

این نکته را می توان از صحبت های داریوش ابوحمزه معاون وزیر کار دریافت که علیرغم اینکه خودشان بارها از خط فقر ده و دوازده میلیونی صحبت کرده اند، اما این مقام وزارت کار معدل نرخ خط فقر را با وقاحت تمام ۴ میلیون اعلام کرده است.

ما کارگران نفت به این اظهارات اعتراض داریم . اینها مقاماتی هستند که خود دهها برابر ما حقوق میگیرند. ما مثل سالهای گذشته خودمان رقم اعلام میکنیم و با توجه به همه داده ها بر اینکه مزد هیچ کارگری نباید کمتر از ۱۶ میلیون باشد تاکید داریم.

علاوه بر این در حالی که قیمت ها بطور سرسام آور افزایش یافته است لایحه مصوب بودجه نیز لایحه تعرض بیشتر به ما کارگران و ما مردم است.

لایحه ای که در آن بودجه سپاه و صدا و سیمای جمهوری اسلامی و سازمانهای تبلیغات اسلامی افزایش چشمگیر داشته است تا با اتکای به آن ها بتوانند صندوق خالی شان را از جیب ما کارگران و ما مردم پر کنند.

یک مورد از این لایحه حذف ارز دولتی ٤٢٠٠ تومانی است که خود مقامات در جدال های جناحی و درونی شان از تبعات آن و وارد شدن شوک تورم به جامعه حرف میزنند.

مورد دیگر کسب درآمد از محل مالیات ها برای جبران کسری صندوق دولت است. این مالیات بستن پلکانی صورت خواهد گرفت و حقوق ٥ میلیون و ده میلیونی و همینطور رو به بالا را در برمیگیرد و این کسر کردنها دامنگیر ما کارگران نفت وغیر نفت و سایر کارگران نیز خواهد بود.

از نظر ما لایحه بودجه بر کاهش میزان حداقل دستمزدی که قرار است برای ما کارگران تعیین شود و سقوط بیشتر سطح معیشت و زندگی مان تاثیر مستقیمی دارد.

ما اعتراض خود را به این لایحه ریاضتی اعلام کرده و آن را تعرضی همه جانبه به زندگی و معیشت همه مردم می دانیم.

اعتراض به سطح نازل دستمزد ها از موضوعات مهم مورد اعتراض ما کارگران، ما معلمان، ما بازنشستگان و ما زیر خط فقر رانده شدگان در جامعه است و این جنبشی است اجتماعی که به همه مردم مربوط است.

آمارها و گزارشات از فقر مسکن، فقر درمان، فقر غذایی و انواع فقر حکایت کرده و فقر معیشتی بیداد میکند. میلیون میلیون خانوار به زیر خط فقر رانده شده اند و این سرازیری انتها ندارد.

امسال قدرتمند تر و متحد تر از هر سال باید به میدان بیاییم و از زندگی و معیشت مان دفاع کنیم. ما کارگران نفت نیرویی مهم در این جدال هستیم و در کنار سایر کارگران و معلمان و بازنشستگان و کادر درمان میتوانیم متحدانه علیه این تعرض بیشرمانه به زندگی مان جبهه قدرتمندی تشکیل بدهیم.

خواست افزایش دستمزدها مطالبه اول ما کارگران نفت در اعتراضات دو سه ساله اخیر بوده است.

ما در اعتصاب هزاران نفره تیرماه خود ضمن اعلام سطح حقوق درخواستی مان در رده های مختلف تخصصی اعلام داشتیم که دستمزد هیچ کارگری نباید کمتر از ١٢ میلیون باشد.

امسال با توجه به اینکه خط فقر به بالای ۱۶ میلیون تومان رسیده است، رقم مورد تاکید ما ۱۶ میلیون است.

بویژه بخش بسیاری از همکاران ما در مراکز مختلف نفتی که بصورت کارگر ساده به کار اشتغال دارند بعضا ٣ تا ۵ میلیون مزد میگیرند و سطح آن بسیار نازل است.

بعلاوه میزان حداقل دستمزدی که هر سال از سوی شورای عالی کار و از بالای سر کارگران تعیین میشود مبنای مزدی همکاران ارکان ثالثی ما نیز هست. بنابراین شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت وظیفه خود میداند که فعالانه در این جدال شرکت کند و صدای اعتراض همه کارگران نفت و همه کارگران در سطح جامعه باشد.

خلاصه کلام اینکه ما بر چهار نکته زیر تاکید داریم.

۱- شورای عالی کار نماینده ما نیست و آنرا قبول نداریم و اجازه نمیدهیم که همچون برده با ما رفتار شود. خودمان با قدرت متحد و سراسری مان به میدان می آییم و رقم می دهیم.

۲- حداقل دستمزد ١۶ میلیون و مزد هیچ کارگری نباید از این رقم کمتر باشد.

۳- لایحه بودجه را قبول نداریم و به آن اعتراض داریم.

۴- درمان رایگان همگانی، تحصیل رایگان برای همه کودکان و داشتن حق مسکن حق مسلم همه ما مردم است.

از همه بخش های کارگری می خواهیم که با امضا گذاشتن در زیر این بیانیه و بیانیه هایی که به این مناسبت انتشار می یابد در صفی متحد بایستند.

۲۹ دی ۱۴۰۰

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:

محمد تقی فلاحی دبیر کل کانون صنفی معلمان تهران بازداشت شد .

صبح امروز محمد تقی فلاحی دبیر کانون صنفی معلمان تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و برای اجرای حکم روانه زندان شد .

این فعال صنفی معلمان که بهمن ماه ۹۸ بخاطر فعالیت های صنفی خود باز داشت شده بود و در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به دوسال حبس تعزیری محکوم شده بود این حکم در نهایت در دیوان عدالت به شش ماه حبس تعزیری کاهش یافته بود

شورای هماهنگی ضمن محکومیت هر گونه بازداشت ، زندان و صدور احکام قضایی علیه فعالین صنفی خواستار آزادی فوری این فعال صنفی است

این خبر تکمیل می شود

*بیانیه کانون صنفی معلمان تهران در محکومیت بازداشت دبیرکل این کانون ، محمدتقی فلاحی

صبح روز چهارشنبه ۲۹ دی‌ماه نیروهای امنیتی دبیرکل کانون صنفی معلمان را بازداشت و برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل نمودند. این تعرض در حالی صورت می‌گیرد که جنبش معلمان ایران در اوج مطالبه‌گری خود است و طی ماه‌های گذشته شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران تجمعات باشکوهی را برگزار نموده و معلمان و دانش‌آموزان و والدین از این مطالبه‌گری حمایت نمودند. بی‌شک بازداشت آقای فلاحی برای سرکوب جنبش معلمان و به محاق بردن مطالبات صنفی است و نشان می‌دهد که حاکمیت قصد دارد به جای پاسخگویی ، مشت آهنین نشان دهد اما غافل از آنکه این سرکوب‌ها هرگز نمی‌تواند مطالبه‌گری فرهنگیان را متوقف نماید.

محمد تقی فلاحی چون سایر معلمان دربند در گذشته و حال، انسانی شریف و آزاده و نماد ایستادگی بر سر آرمان‌های انسانی و صنفی است. بی‌شک سطح خشونت و سرکوب حاکمیت می‌تواند گسترش پیدا کند و ممکن است پرونده‌های جدید تشکیل شود و احکام جدید اجرا گردد اما هرگز پرچم مطالبه‌گری بر زمین نخواهد افتاد. جنبش سرفراز معلمان ایران ضمن احترام به نمادها و افراد شاخص خود به عقبه تاریخی خود و پشتوانه معلمان متکی است و هرگز با زندان رفتن فعالان صنفی مطالبات به محاق نخواهد رفت.

کانون صنفی معلمان تهران ضمن محکوم نمودن بازداشت دبیرکل این تشکل، خواهان آزادی بی‌قید و شرط ایشان و سایر معلمان دربند است و هشدار می دهد ، در صورتی که این روند سرکوب و ارعاب ادامه یابد حاکمیت با اعتراضات گسترده تشکل‌های صنفی و معلمان روبرو خواهد شد.

ما به تمام تشکل‌های مدنی و صنفی و فعالان اجتماعی فراخوان می‌دهیم در برابر این خط سرکوب معلمان سکوت نکنند تعرض به فعالان صنفی معلمان تعرض به جنبش معلمان و تعرض به کلیت جامعه است.

کانون صنفی معلمان تهران

۲۹ دی ۱۴۰۰

*سندیکای کارگران شرکت واحد بازداست محمد تقی فلاحی دبیر کانون صنفی معلمان تهران را محکوم می‌کند

محمد تقی فلاحی دبیر کانون صنفی معلمان تهران صبح روز چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ برای اجرای حکم شش ماه زندان توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد.

فلاحی عضو کانون صنفی معلمان تهران که بهمن ماه سال ۹۸ بخاطر فعالیت‌های صنفی بازداشت شده بود، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به دوسال حبس تعزیری محکوم شده بود. نهایتا در دادگاه تجدید نظر به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن محکوم کردن هر گونه بازداشت ، زندان و صدور احکام قضایی علیه فعالین صنفی معلمان و کارگران، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط محمد فلاحی، دبیر کانون صنفی معلمان تهران است.

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:بیش از ۴ سال حبس برای یک روزنامه‌نگار

امیرعباس آذرموند روزنامه‌نگار اقتصادی به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری بابت اجتماع و تبانی، ۸ ماه حبس تعزیری بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام و منع عضویت در گروه‌های سیاسی و اجتماعی و خروج از کشور به مدت دو سال محکوم شد.

*سپاسگزاری کانون نویسندگان ایران

ده روز از قتل جنایتکارانه‌ی بکتاش آبتین، عضو آزادی‌خواه و شجاع کانون نویسندگان ایران گذشت. از روز بیست و دوم آذر که بدن نیمه‌جان او به بیمارستان ساسان منتقل شد، تا واپسین وداع و خاکسپاری در گورستان امامزاده عبدالله شهرری در تاریخ نوزدهم دی ماه، کانون نویسندگان ایران هرچه در توان داشت، ابتدا برای درمان او و سپس برای بدرقه‌ی باشکوه آن شاعر و فیلمساز متعهد و مردمی کرد، و دریغا شد آنچه نباید می‌شد.

در آن بیست و هفت روز بحرانی و غم‌انگیز، تنها چیزی که به خانواده‌ی آبتین و کانون نویسندگان ایران دلگرمی و امید می‌داد، حمایت بی‌دریغ مردم بود؛ مردمی که با نگرانی و خشم اخبار مربوط به بکتاش آبتین را پیگیری و در سطحی بسیار گسترده در فضای مجازی همرسانی می‌کردند. موج عظیمی که در حمایت از آبتین به راه افتاد نشان داد که مردم آزادی‌خواه و رنج‌کشیده، فرزندان مبارز خود را تنها نمی‌گذارند.

کانون نویسندگان ایران به همه‌ی کسانی که در این مدت، همراهی و حمایت خود را از این کانون دریغ نکردند و خانواده‌ی آبتین را تنها نگذاشتند درود می‌فرستد و سپاسگزار آنان است.

کانون نویسندگان ایران از پزشک معالج و کادر درمان بیمارستان ساسان که برای درمان آبتین مجدٌانه کوشیدند، از همه‌ی کسانی که با کمک‌های مالی خویش نشان دادند که قدر هنرمندان راستین خود را می‌دانند، از آن‌هایی که در عین تنگدستی، با گشاده دستی ِ تمام برای نجات جان دو نویسنده‌ی آزادی‌خواه آستین همت بالا زدند، از شخصیت‌ها، نهادهای مردمی، تشکل‌های مستقل صنفی (معلمان، کارگران، رانندگان شرکت واحد و ...)، نهادهای مدافع حقوق بشرو کنشگران سیاسی،اجتماعی و مدنی در داخل و خارج کشور، انجمن جهانی قلم و شعبه‌های آن در کانادا، استرالیا و امریکا، و نویسندگان و هنرمندان مستقلی که با انتشار متن‌ها و بیانیه‌های همدلانه، قتل بکتاش آبتین را محکوم کردند، از وکلایی که در دو سال گذشته پیگیر پرونده‌ی او بودند، از رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران مستقلی که در برابر این فاجعه بی‌تفاوت نماندند، و در یک کلام از همه‌ی کسانی که نگران خاموش شدن صدای یکی از پرشورترین مدافعان آزادی بیان بودند، صمیمانه تشکر می‌کند.

کانون نویسندگان ایران