ادامه اعتراضات کارگران شاغل در پتروشیمی آبادان و تجمعات بازنشستگان فولاد در اصفهان و اهواز: - روز یکشنبه ۳۰ آبانماه کارگران مجموعه پتروشیمی آبادان در اعتراض به خلف وعده ها و با مطالباتی چون افزایش حقوق و مزایا، پرداخت حق جذب و حق کارگاهی برای دومین روز دست به تجمع و اعتراض زدند. این کارگران در همین رابطه در هفته گذشته در روزهای ۲۶و ۲۷نیز تجمع داشتند. به گفته کارگران افزایش چندرغازی به حقوق این کارگران در هر سال فقط بر اساس حقوق پایه آنها انجام میگیرد و در برگیرنده مزایای شغلی آنها نیست بعلاوه با توجه به گرانی های سرسام آور مزد آنها کفاف زندگی شان را نمیدهد.
خواست فوری آنها افزایش حقوقهاست.
- روز یکشنبه ۳۰ آبانماه جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان و اهواز در ادامه یکشنبه های اعتراض خود و برای پیگیری مطالباتشان مقابل ساختمان این صندوق تجمع کردند.
همسان سازی حقوقها و افزایش فوری آن به بالای خط فقر ۱۲ میلیونی، درمان و تحصیل رایگان و داشتن حق مسکن، پایان دادن به اختلاسها و دزدی ها، پایان دادن به امنیتی کردن مبارزات از جمله خواستهای اعلام شده بازنشستگان فولاد در تجمعات اعتراضی بوده است. یک اعتراض دائمی بازنشستگان به سطح نازل حقوقها است که آنها را دچار محرومیتها و فشارهای زیادی ساخته است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۳۰آبان ۱۴۰۰ ، ۲۱نوامبر ۲۰۲۱
اعتراض کارگران شاغل در پتروشیمی آبادان، مخابرات، و یک خبر دیگر
- روز شنبه ۲۹ آبانماه کارگران شاغل در مجموعه پتروشیمی آبادان در اعتراض به خلف وعده ها و با مطالباتی چون افزایش حقوق و مزایا، پرداخت حق جذب و حق کارگاهی دست به تجمع و اعتراض زدند. این کارگران در همین رابطه در هفته گذشته نیز در روزهای ۲۶ و ۲۷ آبان تجمع داشتند. گفتنی است که افزایش چندرغازی به حقوق این کارگران در هر سال فقط بر اساس حقوق پایه آنها صورت میگیرد و مزایای شغلی شان را در بر نمیگیرد و کارگران به آن اعتراض دارند. بعلاوه افزایش هر روزه قیمت ها باعث کاهش قدرت خرید کارگران شده و آنها خواستار افزایش فوری دستمزدهایشان هستند.
- روز ۲۹ آبان حدود ۷۰ نفر از کارکنان شرکتی مخابرات استان خوزستان به دلیل عدم امضای قرارداد موقت اجازه ورود به اداره مخابرات را پیدا نکردند. این کارکنان در اعتراض به قراردادهای سه ماهه و با توجه به الزام قانون برای بستن قرارداد دائم در کارهای مستمر، قرارداد دوماه کار را امضا نکردند و بدون قرارداد به کار خود ادامه دادند و پیگیر دائمی شدن قراردادشان شدند. گفتنی است که زیر فشار اعتراضات آنها و مراجعات پی در پی شان مراجع دولتی نیز ناگزیر رای به دائمی شدن قرار داد آنها داده اند. اما مدیریت همچنان مقاومت میکند.
- عصر روز ۲۸ آبانماه جمعی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران و فعالین کارگری و سیاسی با حضور در منزل مادر هیراد پیربداقی همبستگی خود را با او و با خانواده اش اعلام داشته و خواستار آزادی فوری هیراد و عسل محمدی که همزمان در پانزدهم آبانماه بازداشت شده اند، گردیدند. عسل محمدی و هیراد پیربداقی در ۱۵ آبانماه دستگیر شدند و همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی قرار دارند و به رغم پیگیریهای روزمره خانواده هایشان، تاکنون پاسخ روشنی به نگرانیهای آنان داده نشده است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۹ آبان ۱۴۰۰ ، ۲۰ نوامبر ۲۰۲۱
نگاهی به برخی رویدادها در خوزستان
وحشت حکومت از گرامیداشت جانباختگان خیزش آبان
علیرغم ممنوعیت ها و فشارهای زیاد، روز پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، مراسم دومین سالگرد فرزاد انصاری فر در آرامستان شهر بهبهان برگزار شد. فرزاد انصاریفر (زاده ۸ اسفند ۱۳۷۰ – درگذشته ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در بهبهان استان خوزستان) یکی از کشتهشدگان اعتراضات آبان ۹۸ بود که با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی کشته شد. همزمان با دومین سالگرد اعتراضات آبان ۹۸ فشار نهادهای امنیتی به منظور جلوگیری از برگزاری مراسم توسط خانواده جانباختگان این اعتراضات افزایش یافته است. در جریان این آزار و اذیت و فشارها، فرزانه انصاری فر، خواهر این کشته شده توسط ماموران اطلاعات به صورت کوتاه مدت بازداشت و برای لغو مراسم تحت فشار قرار گرفت. ماموران به فرزانه انصاری فر گفته اند از اهواز دستور داده شده که به دلیل دعوت مردم به حضور در مراسم در استوریهای اینستاگرام به زندان منتقل میشود و حق برگزاری مراسمی ندارد و راههای منتهی به قبرستان نیز بسته شده است. همزمان روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی بهبهان هم در اطلاعیهای اعلام کرده بودند که جاده دسترسی به آرامستان جدید بهبهان جهت زیرسازی و عملیات عمرانی از هم اکنون مسدود است و شهروندان تا اطلاع ثانوی از هرگونه تردد در این مسیر خودداری نمایند.
در همین رابطه روز یکشنبه ۲۳ آبانماه نیز امین مرادی و پیام جیحونی، شهروندان اهل بهبهان بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی در اهواز منتقل شدند. همچنین محسن قنواتی، برادر محمد حسین قنواتی یکی از جانباختگان اعتراضات آبانماه بازداشت و به زندان بهبهان منتقل شد.
در جریان این اعتراضات در بهبهان تعدادی از شهروندان ساکن این شهر از جمله مهرداد دشتی نیا، محمود دشتی نیا، فرزاد انصاری فر، محمد حسین قنواتی، احسان عبداله نژاد و محمد حشمدار با شلیک گلوله نیروهای امنیتی جان خود را از دست داده بودند.
این چنین است که جامعه دارد ادامه آبان را فریاد میزند و خانواده های جانباختگان آبان در صف جلوی این اعتراض دادخواهند.
آلودگی آب، خاک و هوا، معضل دیرین خوزستان
سیاستهای حکومت و عواملش از محیط زیست نیز چیزی باقی نگذاشته است. آلودگی آبها و خشکی رودخانه ها و دریاچه ها و آلودگی وحشتناک هوا و نابودی جنگلها نتیجه بلافصل حاکمیت یک مشت دزد و چپاولگر بر جامعه است که تمام عرصه های زندگی مردم را مورد تعرض و غارت مداوم قرار داده اند. محیط زیست در خوزستان یکی از بدترین شرایط را در این رابطه متحمل شده است.
پسابهای صنعتی و فاضلابهای خانگی، بیمارستانی و کشتارگاهی که از رودخانه کارون گرفته تا بهمنشیر و اروندرود را به گندآبه مبدل ساخته، اکنون زندگی و حیات انسان، گیاه و جانوران را به مخاطره جدی انداخته است. به اقرار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، تنها در بندر ماهشهر روزانه به میزان زیادی اسید خالص پساب شرکت های پتروشیمی، از طریق دریا، خورها و کانال های موجود وارد آب این منطقه میشود. این وضعیت در همه شهرهای صنعتی خوزستان دیده می شود. در آبادان علاوه بر تخلیه فاضلاب های خانگی، پساب های بیمارستانی و پساب کشتارگاه، بخش عمدهای از پسابهای صنعتی شرکتهای پتروشیمی، ایرانول و پالایشگاه این شهر نیز به رودخانه ها ریخته می شوند که سم مهلک و کشنده ای برای حیات رودخانه ها و آبزیان و کشاورزی منطقه است. شرکت نفت و گاز اروندان، سه واحد نیشکر سلمان فارسی، فارابی و دعبل خزاعی و گازهای سمی ناشی از کارکرد فلرهای شرکت نفت و گاز منصوری هم از جمله آلاینده هایی هستند که در شهر شادگان زندگی مردم و حیات وحش تالاب این شهر را به نابودی کشانده اند.
به غیر از این مسئله، آلودگی های میکروبی و عفونی هم بطور گسترده در شهرهای خوزستان باعث بروز انواع بیماری های گوارشی و پوستی ساکنین آنها شده است. کارشناسان بهداشت گفته اند کدورت آب آشامیدنی در شهر ماهشهر بسیار بیشتر از حد مجاز است و آلودگی میکروبی همچنان در برخی مناطق دیده می شود. همچنین در روستاهای خلاقیات، حماد، گرگر، دامپروری و رحیم آباد، توزیع آب بدون کلرزنی و گندزدایی انجام میشود و در حالت کاملا بحرانی به سر می برند. در اهواز؛ آبادان، خرمشهر و برخی شهرهای دیگر هم اختلاط آب شرب و فاضلاب به کرات گزارش شده است. سال گذشته تنها در اهواز، ۷۵ نقطه دارای سرریز فاضلاب، ۲۰ نقطه دارای افت دائم و قطع مکرر آب و ۲۷ نقطه دارای استشمام بوی فاضلاب در آب شهری و ۴۷نقطه دارای کدورت زیاد آب بودند.
فساد و چپاولگری مقامات مسئول باعث شده که مردم در خوزستان مثل بسیاری از استانهای دیگر با این حجم از مشکلات و مسائل زیست محیطی که مستقیما با سلامت مردم مرتبط است، درگیر باشند .
در جمهوری اسلامی ثروت های عمومی، اموال و دارایی های شرکت ها و سازمان ها و بودجه های عمرانی همچون غنائم جنگی غارت شده بین مقامات تقسیم می شود. اما مردم در بی تامین مطلق رها شده اند. محیط زیست را غارت میکنند و کمترین هزینه ای صرف بهبود زندگی و معیشت مردم و تامین نیازهای اولیه ای چون آب نوشیدنی سالم و هوای پاک نمیشود و تخریب محیط زیست به یک فاجعه انسانی تبدیل شده است.
در همین چند ماه گذشته هشت نفر از مدیران ارشد آبفای خوزستان به دلیل فسادهای گسترده مالی در ارتباط با قراردادهای شرکت آبفا با پیمانکاران و پروژه خرید تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری شرکت آبفا و پروژه مناقصه احداث تصفیه خانه برای شهرهای آبادان، خرمشهر ،ماهشهر، شادگان و سربندر بازداشت شده اند. مردم به تجربه دریافته اند در حکومتی که غارتگری و فساد به طور سیستماتیک در آن جریان دارد و از مشخصه های اصلی حکومت داری است، به اینگونه پرونده ها در دو صورت رسیدگی می شود یا آن که در گیر و دار اختلافات جناحی و سیاسی گوشه ای از فساد جناحی از حکومت فاش و منجر به دستگیری عده ای عوامل رده های پایین حکومت می شود و یا حجم و گستره فساد آنقدر بالا میگیرد و به گوش همه می رسد که راهی جز اقداماتی نمایشی برای حاکمیت باقی نمی ماند. معضلات زیست محیطی و بویژه کمبود آب یک موضوع مهم اعتراض در خوزستان است. از جمله خیزش مردمی در مرداد ماه در این استان اعتراضی علیه همین وضعیت اسفبار و بی آبی بود که به اعتراض علیه حکومت تبدیل شد.
انفجار در خط لوله گاز مارون
یک خط لوله گاز شرکت نفت مارون در حوالی روستاهای چارات و رمیص منطقه مشراگه و در نزدیکی جاده رامشیر به امیدیه، صبح چهارشنبه ۲۶ آبان منفجر شد. این حادثه که دومین انفجار طی یک ماه گذشته در خط انتقال گاز شرکت مارون ۵ است، خسارات زیادی به تاسیسات خط انتقال گاز وارد کرده است. اهالی روستای رمیص می گویند؛ شدت انفجار به حدی بوده که موجب زمینلرزه در منطقه شد. در ماههای اخیر موارد متعددی از انفجار خطوط لوله نفت و گاز گزارش شده است. در یکی از این موارد روز سه شنبه ۱۵ تیر انفجار مرگبار در خط لوله انتقال نفت و گاز در بخش فتح المبین شهرستان شوش بود که در آن انفجار سه کارشناس شرکت بهره برداری نفت و گاز کشته و چهار نفر زخمی شدند. اینگونه است که عدم ایمنی محیط های کار دارد هر روزه قربانی میگیرد. یک مطالبه فوری کارگران نفت ایمن شدن فوری کار در مراکز نفتی است.
کشته شدن یک ماهیگیر به دست نیروهای امنیتی
روز چهارشنبه ۲۶ آبان تیراندازی نیروهای امنیتی به سوی یک قایق ماهیگیری در هورالعظیم باعث کشته و زخمی شدن دو نفر گردید. " احمد سواری " ۳۲ ساله از اهالی شهر رفیع که به شغل ماهیگیری اشتغال داشت در اثر این تیراندازی کشته و همکارش بشدت زخمی و به بیمارستان منتقل شده است. این جنایت به خشم مردم دامن زده است. جوانان منطقه هور از طریق ماهیگیری و یا مبادله کالا با مردم ساکن هور در منطقه عراقی گذران زندگی می کنند و به همین دلیل همواره توسط نیروهای امنیتی تعقیب و در معرض تیراندازی آنها قرار می گیرند. در چند ماه گذشته، حمود، حسون، ياسين و محمد سوارى در هنگام ماهیگیری و تردد در هور مورد اصابت تير نيروهاى امنيتى قرار گرفته و كشته شدند. جمهوری اسلامی در کردستان کولبران را به گلوله می بندد. در سیستان و بلوچستان سوختبران را به قتل میرسان و در خوزستان ماهیگیران را. هم اکنون در همین رابطه کارزاری مبارزاتی در جریان است. باید به این بساط سرکوب و جنایت پایان داد.
۱۴ شهرستان خوزستان دارای بیشترین کودکان بازمانده از تحصیلند
براساس اظهارات معاون استاندار خوزستان، ۱۴ شهرستان دارای بیشترین کودکان بازمانده از تحصیل است. پیشتر هم گفته شده بود که بیش از سی هزار کودک در این استان به دلایل مختلف از ادامه تحصیل بازمانده اند. کرونا و از دست دادن والدین بر اثر آن، فقر و مشکلات شدید مالی و همینطور نبود امکانات آموزشی در مناطق روستایی از جمله دلایل این موضوع هستند و هیچ گونه حمایتی از این افراد صورت نمیگیرد. بسیاری از این دانشآموزان به دلیل نداشتن توان مالی از ادامه تحصیل خودداری میکنند و ناچار هستند در کنار والدین برای کمک خرج خانواده مشغول کار شوند. بسیاری از خانواده ها توانایی تهیه پوشاک ، نوشت افزار و سرویس مدرسه و مخارج سرسام آور مدارسی که حتی در بخش دولتی هم از خانواده ها به بهانه های مختلف طلب پول می کنند را ندارند و به همین دلیل کودکان در این خانواده ها مجبور به ترک تحصیل می شوند. خوزستان یک میلیون و ۱۳۰ هزار نفر دانش آموز دارد که در ۶ هزار مدرسه مشغول به تحصیل هستند.
هم اکنون جنبش قدرتمندی حول خواست تحصیل رایگان برای همه شکل گرفته است و معلمان پیشتاز این مطالبه و این جنبش هستند. یک خواست محوری معلمان در تجمعات اعتراضی اخیر آنها در بیش از هفتاد شهر تحصیل رایگان برای همه کودکان و اجرای آن در این ایام کرونای بصورت اختصاص اینترنت و تلفن هوشمند رایگان به همه داشن آموزان و معلمان بود. باید وسیعا به این جنبش پیوست و از خواستها و مطالبات معلمان حمایت و پشتیبانی کرد.
بیسرپناهی همراهان بیمار در بیمارستانهای خوزستان
نبود محل اسکان مناسب برای همراهان بیماران در بیمارستانهای خوزستان یکی از مسائلی است که علاوه بر درد بیماری؛ آزرده شدن خاطر خانواده بیماران را فراهم می کند. همراهان بیماران خصوصا آنهایی که از روستا ها و یا شهر های کوچک به مراکز درمانی مرکز استان یا شهرهای بزرگتر مراجعه می کنند در طول بستری بودن بستگانشان در بیمارستان مجبورند در کنار خیابان، صندلی های محوطه بیمارستان، در چادر و یا در اتومبیل شب و روز را سر کنند. با گذر از کنار بیمارستان ها صحنه های تلخ و ناراحت کننده ای را می توان دید. مردمی که در پیادهروهای اطراف بیمارستان بساط زندگی پهن کردهاند که نه آواره هستند ونه بی پناه؛ بلکه فقط همراهان بیمارانی هستند که در بیمارستانها بستری شدهاند و شرایط سختتری را به نسبت بیمار خود تحمل میکنند. این افراد به دلیل بالا بودن هزینه مسافرخانه و هتل و گاهی طولانی بودن روند درمان و بستری شدن بیماران خود بالاجبار در پیاده رو های اطراف بیمارستان ها اتراق می کنند، جایی که نه از سرویس بهداشتی خبری هست و نه امنیت جانی دارد. اما مشکل همراه بیماران تنها به نبود جای مناسب برای استراحت خلاصه نمی شود. به دلیل کمبود پرستار و نیروهای خدماتی در بیمارستان ها؛ همراهان بیمار مجبورند برخی کارهای لازم را از قبیل مرتب کردن تخت و نظافت اتاق بیمار، نقل و انتقال بیمار برای عکس برداری، آزمایشات پزشکی، تهیه دارو، انجام مراحل اداری برای تایید دفترچه درمانی بیمار، استحمام بیمار و مواردی از این دست را خود انجام دهند.
این موضوعی است که دبیرکل خانه پرستار نیز آن را تایید کرده و میگوید: کمبود پرستار و فاصله بین حقوق پرستاران و پزشکان باعث شده تا ۵۰ درصد مراقبتهای اولیه در بخشهای بیمارستانی توسط همراهان بیمار انجام شود. کمبود نیروی پرستار باعث شده که بخشهایی از بیمارستانهای دولتی در طول شب با حضور یک پرستار اداره شود.
بوروکراسی اداری، پارتی بازی در نحوه نوبت دهی ها و بی حساب و کتاب بودن آن، نبود آسانسور در بسیاری از بیمارستان ها، عدم وجود سرویس های بهداشتی مناسب، تهیه دارو خارج از سیستم بیمارستان و ده ها معضل دیگر از جمله مسائلی هستند که رنج و مشقت بسیاری بر همراهان بیمار وارد می کنند. واین ها همه داستان وضعیت اسفناک بیمارستانها در سراسری کشور است. یک خواست مهم پرستاران در اعتراضاتشان بهبود وضع بیمارستانها، استخدام پرستار به میزان لازم و بالابردن استاندارد درمانی در بیمارستانها است. این ها و خواست درمان رایگان عمومی خواستهای همه مردم نیز هست. از جمله بازنشستگان یک نیروی مهم جنبش برای خواست درمان رایگان و با کیفیت هستند. از این خواستها و مطالبات باید وسیعا حمایت و پشتیبانی کرد.
کمیته سازمانده، واحد خوزستان
28 مرداد 1400، 19نوامبر 2021
اعتصاب کارگران معدن مس دره زار، مجتمع لاستیک بارز و شرکت خدمات صنعتی و ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز
- روز چهارشنبه ۲۶ آبان کارگران معدن مس دره زار روچون در سیرجان در استان کرمان در اعتراض به نداشتن قرارداد کاری، عدم امنیت شغلی، سطح پایین دستمزدها، ساعات طولانی کار و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای دومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع زدند.
- روز ۲۶ آبان کارگران مجتمع لاستیک بارز کردستان در اعتراض به سطح نازل حقوقها و رانت خواری مسئولان کارخانه از جمله پرداخت های خارج از ضابطه به کارشناسان شاغل در این مجموعه دست از کار کشیدند. در این مجتمع ۷۵۰ کارگر به کار اشتغال دارند که ۵۰۰ نفر آنها قرارداد غیر مستقیم دارند و به دلیل وضعیت نابسامان شرکت امنیت شغلی خود را در خطر می بینند.
- روز چهارشنبه ۲۶ آبان کارگران شرکت خدمات صنعتی و ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز در اعتراض به سطح نازل دستمزد خود و با مطالباتی چون افزایش دستمزدها، پرداخت حق بهره وری متناسب و به روز شده، دائمی شدن قراردادهای موقت کاری و رفع مشکلات بیمه شدگان آینده ساز دست به اعتصاب زدند. در همین رابطه این کارگران در بیست و سوم آبان ماه نیز اعتصاب داشتند. سه روز قبل هم کارگران شرکت موتورسازان تراکتورسازی تبریز در اعتراض به وضعیت شغلی خود دست از کار کشیدند.
- کارگران واحد حمل و نقل سبک و سنگین معدن چادرملو توانستند با بهرهگیری از تبصره ۲ ماده ۷، دائمی شدن قراردادهای خود را تحمیل کنند. ۴۶ نفر از کارگران واحد حمل و نقل سبک و سنگین معدن چادرملو بدنبال اعتراضاتی که داشتند و نیز به علت نیاز این مجتمع به کارگران واحد ترانسپورت قراردادشان دائمی شد. بنا بر خبرها. یک ماه و نیم پس از اشتغال مستقیم این کارگران برای معدن، یک شرکت پیمانکاری برای عقد قرارداد به کارگران معرفی شد که کارگران حاضر به بستن قرارداد با آن شرکت پیمانکاری نشدند. و زیر فشار اعتراض کارگران هیات حل اختلاف رای به نفع کارگران و دائمی شدن قرارداد آنها داد. کارگران منتظر ابلاغ رسمی این تصمیم به کارفرما هستند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۷ آبان ۱۴۰۰ ، ۱۸ نوامبر ۲۰۲۱