- ادامه وگسترش اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاه ها برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار: 1- اعتصاب کارگران شرکت برق و ابزار دقیق سایت تنبک 2- واکنش مسئولین پالایشگاه تهران به اعتصاب کارگران: اخراج ۷۰۰ کارگر! 3- اعتصاب کارگران شرکت کیهان پارس شاغل در پالایشگاه اصفهان 4- اعتصاب کارگران شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر 5- اعتصاب کارگران شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس 6- اعتصاب کارگران شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
7- اعتصاب کارگران شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
8- اعتصاب کارگران پتروشیمی دماوند
9- اعتصاب کارگران مخازن نفتی جاسک
- گزارشی دیگردرباره ادامه وگسترش اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاه ها برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار
- تجمع اعتراضی کارکنان رسمی نفت پالایشگاه آبادان
گزارشات رسانه ای شده:
1- اعتراض کارگران نفت عسلویه به نابرابری دستمزدها
2- برخی کارگران پروژهای عسلویه در خانه ماندند/ ده روز استراحت میخواهیم
3- اعتراض کارگران روزمزد «پالایش نفت تهران» به عدم اجرای قراردادهای کاری/ پایان کار برخی کارگران
4- ادامه اعتراضات کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام نسبت به سطح نازل حقوق وتبعیض و پرداخت نشدن بموقعش ونداشتن امنیت شغلی بدلیل قراردادهای کاری
- تجمع اعتراضی کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
- تجمع دستیاران تخصصهای پزشکی برای لغو آزمون ارتقاء و گواهینامه دستیاری پزشکی به دلیل شرایط کرونا مقابل مجلس
- تجمع اعتراضی کارکنان خط مقدم کرونا در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به یک بند استخدامی
- اطلاعیه کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:
صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای محو کردن شبح سرکوب در این شرکت تلاش خواهد کرد. ما خواهان بازگشت بکار همکاران اخراجی و شفاف سازی درباره بازداشتهای اخیر و آزادی بدون قید و شرط بازداشت شدگان هستیم
- تجمع اعتراضی دوباره مالکان و کارگران واحدهای سنگکوبی نیریز نسبت به تعطیلی مقابل فرمانداری
- کانال روزنامه نگاران مستقل ایران:
مسئولانی که دست به خون خبرنگاران آلودند، رخت عزا به تن نکنند!
- جان باختن یک کارگردر مراغه بر اثر سقوط از داربست
- جان باختن 2 کارگرسیم بان اداره برق اصفهان و بوشهر بر اثر دو حادثه کار جداگانه
*ادامه وگسترش اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاه ها برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار:
1- اعتصاب کارگران شرکت برق و ابزار دقیق سایت تنبک
روز سه شنبه یکم تیرماه کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت برق و ابزار دقیق ILD واقع در سایت بندر تنبک به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند. لازم به ذکر است که نیروهای دفتری این شرکت نیز همراه با کارگران اعتصاب کردند.
2- واکنش مسئولین پالایشگاه تهران به اعتصاب کارگران: اخراج ۷۰۰ کارگر!
مسئولین پالایشگاه تهران در واکنش به اعتصاب کارگران بخش "اورهال" این پالایشگاه، فرمهای تسویهای را برای قطع همکاری و اخراج این کارگران بین آنها توزیع کردهاند. کارگران این پالایشگاه خواستار افزایش حقوق و برآورده شدن برخی دیگر از مطالبات خود بودند.
کارفرمای پالایشگاه با این کار قصد دارد تا کارگران را وادار به پایان اعتصاب نماید. اما کارگران اعتصابی با اتحاد خود میتوانند به خواسته و مطالبات خود تحقق بخشند.
3- اعتصاب کارگران شرکت کیهان پارس شاغل در پالایشگاه اصفهان
روز چهار شنبه دوم تیرماه کارگران شرکت کیهان پارس با پیمانکاری فریدون لیموچی شاغل در پالایشگاه اصفهان به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند. کارگران بخشهای دیگر پالایشگاه اصفهان نیز اعلام کردهاند که در روزهای آتی دست از کار میکشند.
4- اعتصاب کارگران شرکت تهران جنوب واقع در بندر ماهشهر
روز چهار شنبه دوم تیرماه کارگران شرکت تهران جنوب در بندر ماهشهر به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
5- اعتصاب کارگران شرکت پتروساز شاغل در شرکت نفت بندرعباس
روز سه شنبه اول تیرماه کارگران شرکت پتروساز با پیمانکاری کاظم فروزنده شاغل در شرکت نفت بندرعباس به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
6- اعتصاب کارگران شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش
روز چهار شنبه دوم تیرماه کارگران شرکت مبین صنعت شاغل در پتروپالایش آدیش به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
7- اعتصاب کارگران شرکت راژان شاغل در پالایشگاه آدیش
روز سه شنبه اول تیرماه کارگران شرکت راژان با پیمانکاری کرمی و فرامرزی شاغل در پالایشگاه آدیش به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
8- اعتصاب کارگران پتروشیمی دماوند
روز چهار شنبه دوم تیرماه کارگران پروژهای پتروشیمی دماوند به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
9- اعتصاب کارگران مخازن نفتی جاسک
روز چهار شنبه دوم تیرماه مخازن نفتی جاسک به طور کامل تعطیل شده است و کارگران آن به اعتصاب سراسری کارگران نفت پیوستند.
منبع 9خبربالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*گزارشی دیگردرباره ادامه وگسترش اعتصاب کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاه ها برای افزایش دستمزد وبرخورداری از حق مرخصی 10روزه پس از 20روزکار
کارگران شرکت IGC دشت عباس، پالایشگاه اصفهان شرکت کیهان پارس، تهران جنوب ماهشهر ستاره تاراج و سکاف و پتوواز، تخلیه کامل از کارگران در نیروگاه بیدخون، جوشکاران و کادر دفتری شرکت مبین صنعت، هلدینگ نفت و گاز پتروشیمی دماوند، شرکت برق و ابزار دقیق ILD سایت تمبک، کارگران پروژه ای پتروشیمی آپادانا، نیروگاه بوستانو شرکت اندیکا صنعت آسیا، شرکت تنش گستر مبین و حلقه صنعت در نیروگان سیکل ترکیبی بیدخون، شرکا O یک دشت عباس، شرکت مخابرات سبز OTCC، سازه جهان پارس کنسرسیوم. طبق آخرین آمار فاز ۱۴ کلن از 1400 کارگر تخلیه شده و حتا یک نفر هم نیست حتا کمپاس ها هم رفته اند.
خوشبختانه کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان هم امروز یک تجمع اعتراضی داشتند که امیدواریم آنان نیز به برادران پروژه ای خود بپیوندند.
از برادران کارگری که خودرو دارند خواهشمندیم که طبق روال قبلی همکاران همشهری خود را به خانه ببرند تا از ازدحام در ترمینال ها کمتر شود.
تاکنون نزدیک به 20 هزار کارگر پروژه های خود را ترک کرده اند. بی تردید فردا که آخرین روز تخلیه سراسری از نیروست مشخص خواهد شد که چه کسانی واقعن خواستار افزایش حقوق، پایان بی قانونی، و خواهان زندگی بهتری برای فرزندانشان هستند.
منبع:کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران
*تجمع اعتراضی کارکنان رسمی نفت پالایشگاه آبادان
امروز چهارشنبه دوم تیرماه کارکنان رسمی پالایشگاه آبادان، ، در اعتراض به نحوه افزایشات و دریافت مالیات مضاعف مقابل درب ورودی پالایشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.
با توجه به حکم صادره دیوان در سال گذشته ، کارکنان پالایشگاه آبادان علاوه بر کاهشات ۱۴۰۰ ملزم به پرداخت ماهانه ۲ ردیف مالیات شده اند که باعث شده است عملا دریافتی اکثر این کارکنان منفی شود.
*گزارشات رسانه ای شده:
1- اعتراض کارگران نفت عسلویه به نابرابری دستمزدها
کارگران پیمانکاری صنعت نفت در اعتراض به نابرابری حقوق و دستمزدها در عسلویه دست به اعتراض زدند.
کارگران معترض خواستار حذف شرکتهای واسطه در صنایع نفت و گاز کشور هستند. این کارگران میگویند، بیشتر مردم فکر میکنند که نیروهای شاغل در صنعت نفت وضعیت مالی خوبی دارند گر چه این مسأله پر بیراه نیست ولی این تصور به هیچ وجه برای نیروهای پیمانی این وزارتخانه ثروتمند صادق نیست. به طوری که چند وقتی است که کارگران پیمانکاری با عنوان مشکلاتی از قبیل شرایط معیشتی بد، دستمزدهای کم و نبود امنیت شغلی در نقاط مختلف کشور بویژه در عسلویه، پایتخت انرژی کشور دست به اعتراض زدهاند.
مبنای اعتراض کارکنان، ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت است.گرچه بر اساس آن، نظام پرداخت کارکنان صنعت نفت از قانون مدیریت خدمات کشوری مستثنا شده است، اما در ماده (۱) جزء الف تبصره ۱۲ قانون بودجه امسال کل کشور تصریح شده افزایش حقوق ۲۵ درصدی حقوقبگیران از جمله گروههای مختلف حقوقبگیر دستگاههای اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه نسبت به سال ۹۹ به نحوی اعمال شود که میزان این افزایش حقوق از ۲۵ میلیون ریال تجاوز نکند.
بر اساس ماده (۷) جزء الف تبصره ۱۲ قانون بودجه نیز سقف ناخالص حقوق و مزایای مستمر و غیرمستمر (مجموع دریافتی) این گروههای حقوقبگیر در همه مناطق کشور برای سال ۱۴۰۰، از ۲۱ برابر حداقل حقوق مصوب شورای حقوق و دستمزد به ۱۵ برابر حداقل حقوق و دستمزد موضوع ماده (۷۶) قانون مدیریت خدمات کشوری کاهش مییابد که در این میان، از آنجا که در قانون بودجه به دستگاههای اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه اشاره شده است، بنابراین شرکتهای زیرمجموعه وزارت نفت را نیز شامل میشود.
معترضان میگویند در حالی که شاغل رسمی وزارت نفت حداقل ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت میکند، یک شاغل مدت موقت هم ردهشان، ماهانه تنها حدود ۴ میلیون تومان دریافت میکند، در حالی که بار صنعت نفت کشور بر دوش نیروهای مدت موقت است، اما وزارت نفت فقط حقوق و مزایای نیروهای رسمی را به رسمیت میشناسد.
این کارگران، بیش از ۱۰ روز است که با ایجاد هشتگ «نه به پیمانکاران» خواستار حذف شرکتهای واسطه در صنایع نفت و گاز کشور هم شدهاند.
در وزارت نفت تعداد نیروهای مدت موقت کم نیستند، اما از امتیازاتی مانند مسکن سازمانی، اقسام وام، حق بدی آب و هوا و دهها امتیاز رفاهی دیگر محروم هستند. گفته میشود هم اکنون حدود ۳۴ هزار شاغل قرارداد موقت و ۱۲۰ هزار نیروی پیمانکاری در صنعت نفت کشور فعالیت میکنند.
کارگران پیمانکاری عسلویه در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی و رعایت نشدن برابری عنوان میکنند: «خواسته اصلیشان حذف پیمانکاران از تمام شرکتهای نفتی است؛ باید قانون کار یکسان، مزد یکسان در تمام پالایشگاهها، پتروشیمیها و صنایع نفت و گاز اجرایی شود؛ همه پرسنل باید از سطح یکسان حقوق و دستمزد و مزایای مزدی برخوردار باشند و امکانات رفاهی برای همه به یکسان موجود باشد.»
این کارگران اعمال شرایط چهارده-چهارده برای همه کارگران نفتی پارس جنوبی را از خواستههای خود میدانند و میگویند: «با توجه به وخامت اوضاع کرونا، کارگران پیمانکاری در بدترین شرایط ممکن هستند و در معرض ابتلا قرار دارند؛ سطح رعایت دستورالعملهای ایمنی در کانکسهای استراحت، محل سرو غذا و سرویسهای رفت و آمد بسیار پایین است و کارگران به سادگی آلوده میشوند.»
2- برخی کارگران پروژهای عسلویه در خانه ماندند/ ده روز استراحت میخواهیم
کارگران پروژهای و پیمانکاری عسلویه خواستار برآورده شدن مطالبات خود شدند.
جمعی از کارگران پروژهای و پیمانکاری عسلویه امروز (دوم تیرماه) در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی در محیط کار خود حاضر نشدند.
این کارگران با بیان اینکه باید بیست روز کار و ده روز مرخصی برای همه کارگران رعایت شود؛ خواستار توجه به برابری دستمزد و افزایش مزد و مزایای مزدی کارگران پروژهای شدند.
این کارگران با بیان اینکه حقوق یک کارگر رسمی بسیار بیشتر از کارگران پیمانکاری است، خواستار حذف پیمانکاران و انعقاد قرارداد مستقیم شدند.
این کارگران با ارسال تصاویر و فیلمهایی، از متراکم بودن فضاهای اشتغال و زیست در عسلویه انتقاد کردند و گفتند: اگر کارگران پروژهای و پیمانکاری را به ده روز مرخصی بفرستند، محیط آنچنان شلوغ و پرخطر نمیشود که کارگران نگران آلوده شدن به ویروس کرونا باشند.
کارگران میگویند: برابری شرایط شغلی و دستمزد بالاتر از خط فقر، حق مسلم ماست.
3- اعتراض کارگران روزمزد «پالایش نفت تهران» به عدم اجرای قراردادهای کاری/ پایان کار برخی کارگران
کارگران روزمزدی که در «شرکت پالایش نفت تهران» کار میکردند، به اجرا نشدن بخشی از مفاد قرارداد خود اعتراض کردند.
کارگران روزمزدی که در «شرکت پالایش نفت تهران» کار میکردند، به اجرا نشدن بخشی از مفاد قرارداد خود اعتراض کردند.
از قرار معلوم آنها با پیمانکار بر سر دستمزدی مشخص توافق کرده بودند اما دستمزدی که به آنها پرداخت شده، با دستمزد توافقی که به ازای هر روز کار باید پرداخت میشد، تفاوت دارد.
همچنین به دلیل اعتراضهای روز گذشته، کارگران اعلام کردند که قرارداد بخشی از آنها لغو شده است.
کارگران روزمزد پالایشگاهی در فصولی که پالایشگاهها قصد انجام تعمیرات اساسی را دارند، با پیمانکاری که مسئول اجرای کار است توافق میکنند اما گاهی دستمزدهایی که به آنها پرداخت میشود، کمتر از دستمزد توافقی است.
بیشتر کارگرانی که برای عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاههای کشور به کار گرفته میشوند، شهرستانی هستند. آنها معمولا بر اساس نرخ مزد توافقی خود در پالایشگاه از پالایشگاههای دیگر به همان میزان یا درصدی بیشتر نرخ دستمزد خود را پیشنهاد میدهند.
با این حال گاهی پیمانکاران به توافقی که انجام شده، عمل نمیکنند و در مواردی قرارداد کارگران را که مثلا به ازای 17 روز کار منعقد شده، لغو میکنند.
لغو قرارداد به معنای پرداخت نشدن دستمزد کارگر به ازای تعداد روزهایی است که برای کار با پیمانکار توافق کرده بودند.
4- ادامه اعتراضات کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام نسبت به سطح نازل حقوق وتبعیض و پرداخت نشدن بموقعش ونداشتن امنیت شغلی بدلیل قراردادهای کاری
اعتراضات کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام نسبت به سطح نازل حقوق وتبعیض و پرداخت نشدن بموقعش ونداشتن امنیت شغلی بدلیل قراردادهای کاری ادامه دارد.
روزچهارشنبه 2 تیر،کارگران روزمزد پتروشیمی چوار ایلام در تماس با خبرنگاررسانه ای ، از اعتراض خود خبر دادند.
این کارگران میگویند از اینکه مدتها در انتظار دریافت حقوق نصفه و نیمه و روزمزدی خود باشیم، دیگر به ستوه آمدهایم؛ چرا حقوق کارگر روزمزد را به محض اتمام کار نمیپردازند؟!
این کارگران که بخشی از آنها حقوق ماههای قبل را دریافت نکردهاند، میگویند: دلیل اصلی اعتراض ما نامعلوم بودن تکلیفمان است؛ تا کی روزمزد باشیم؛ چرا مثل سایر نیروها با ما قرارداد نمیبندند؛ برخی از ما بیش از هشت سال سابقه کار داریم آن وقت هنوز باید روزمزدی کار کنیم و چندماه در انتظار پرداخت حقوق روزمزدی خود باشیم.
کارگران پتروشیمی چوار ایلام در حالی از اعتراض خود می گویند که کارگران پیمانکاری نفت نسبت به پایین بودن دستمزدها نسبت به رسمیها، وجود شرکتهای پیمانکاری و تاخیر متداول در پرداخت دستمزدها انتقاد دارند.
یک کارگر پتروشیمی چوار ایلام در ارتباط با این انتقادات میگوید: آیا خون یک کارگر رسمی از ما رنگینتر است؟ آیا نباید برابری و عدالت میان کارگران برقرار باشد؟
*تجمع اعتراضی کارکنان نیروگاه رامین در شهر اهواز
امروز دوم تیرماه كاركنان نیروگاه رامین شهر اهواز نسبت به عدم تامین مطالبات مزدی و دخالت مقامات و شرکتهای فرادست در امور این نیروگاه دست به اعتراض زدند.
نیروگاه حرارتی رامین اهواز از نیروگاههای فوق بحرانی با ظرفیت تولید ۱۹۰۳ مگاوات است که شامل شش واحد بخار ۳۱۵ مگاواتی و دو واحد توربین انبساطی ۶/۵ مگاواتی است.
برگرفته از کانال اتحادیه آزادکارگران ایران
*تجمع دستیاران تخصصهای پزشکی برای لغو آزمون ارتقاء و گواهینامه دستیاری پزشکی به دلیل شرایط کرونا مقابل مجلس
جمعی از دستیاران تخصصهای پزشکی برای لغو آزمون ارتقاء و گواهینامه دستیاری پزشکی به دلیل شرایط کرونا مقابل مجلس
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 2 تیر،این آزمون همه ساله در تیر ماه برگزار میشود.
*تجمع اعتراضی کارکنان خط مقدم کرونا در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به یک بند استخدامی
پرستاران و کارکنان خط مقدم مقابله با کرونا خواستار رعایت عدالت در بهره مندی از امتیاز کرونا در کهگیلویه و بویراحمد شدند.
بنابه گزارش 2تیر یک منبع خبری محلی،با شیوع کرونا، فصل جدیدی از چالشها پیش روی کادرهای درمانی در سطح کشور قرار گرفت.
کرونا که حتی نامش ترس را در ذهن تداعی میکرد، شهر به شهر پیش رفته و استانهای مختلف را درگیر کرد. این بار یک پاندمی مرگبار رو در روی کادری قرار داشت که سربازان خط مقدم این جبهه نام گرفتند.
در این میان اما کهگیلویه و بویراحمد باید به عنوان یکی از جوانترین دانشگاههای علوم پزشکی کشور و با کمترین تجهیزات وارد این نبرد میشد. استانی که در آن حتی در روزهای اول ماسک پزشکی به عنوان یک دغدغه بزرگ مطرح میشد.
با همه نیستها، بیم کنار کشیدن نیروی انسانی نیز از دیگر چالشهای قابل طرح در آن زمان بود.
اما فرزندان کهگیلویه و بویراحمد در مقابل ویروس منحوس کرونا ایستادگی کردند و ساعتها و روزهای پرفشاری را طی کردند به گونهای که خطر فرسایش توان کادر درمان از دغدغههای آن روزهای متولیان شد.
پرستارانی که یک دستشان داروی بیمار و یک دستشان آچار برای تعویض کپسولهای اکسیژن بود، هنوز خستگی روحی و جسمی آن روزها بر پیکرشان جولان میدهد.
روزهایی که خبرهایی از درگیری با کرونا، گاهاً بستری و انتقال ویروس به خانواده و دهها مورد دیگر از بطن این خطهای مقدم مقابله با کووید مطرح شد.
کهگیلویه و بویراحمد با همه نداشته هایش تمام قد در مقابل این اهریمن ایستادگی کرد و کادر درمانش نیز شهید سلامت تقدیم جامعه کرد.
اما با گذشت روزها و بازگشت آرامشی موقت به راهروی بیمارستانها، خبرهایی از نامهربانی هایی که موجب رنجش پرستاران شده است مخابره میشود.
موضوع امتیاز دهی کرونا این روزها مخالفان و موافقانی را در سطح کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به همراه داشته است.
کارکنان و پرستارانی که مستقیماً در بخشها و بیمارستانهای معین کرونا فعالیت داشتند، با تجمعی خواستار رعایت عدالت و درجه بندی امتیازی بر حسب بخشهای درگیر با کرونا هستند.
این کارکنا بر این باورند که تخصیص نمره باید بر اساس بخشهای درگیر با کرونا بوده و امور حقوقی باید نسبت به تجدید نظر با تاکید بر نگاه اعضا اقدام کند.
شیوه نامه چه میگوید؟
شیوه نامه کلی نحوه اعطای امتیازات و اولویت جذب نیروهای درگیر مستقیم با بیماری کرونا در آزمونهای استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
این شیوه نامه در راستای اجرای مفاد دستورالعمل نحوه تعیین و اعطای امتیازات و اولویتهای جذب نیروهای درگیر مستقیم با بیماری کرونا در آزمونهای استخدامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فوریتهای پزشکی پیش بیمارستانی و انستیتو پاستور ایران و سایر سهمیههای دفترچه راهنمای ثبت نام آزمون استخدامی دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشور است.
کارکنان قراردادی اعم از کار معین، پزشک خانواده و بیمه روستایی، کارگری و… شرکتی، مشمولین قانون خدمت پزشکان، پیراپزشکان و متعهدین خدمت مؤسسه شامل طرح هستند.
این افراد باید در راستای وظایف و مأموریتهای محوله مستقیماً در مقابله با ویروس کرونا و درمان بیماری کرونا فعالیت کرده باشند.
مراکز درمانی و بهداشتی زیر مجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انستیتو پاستور و فوریتهای پزشکی، مؤسسه مکلف است و با هماهنگی معاونتهای مربوطه درمان، بهداشت، توسعه و… نسبت به تعیین بخشهایی که مستقیماً با بیماری کرونا در بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی، پایگاههای اورژانس و درگیر و همچنین بازه زمانی مربوطه برای هر کدام از بخشها اقدام کنند.
همچنین در این شیوه نامه آمده است: واحدهای ستادی مؤسسه اعم از حوزه ریاست، معاونتها، دانشکدهها و… جز مراکز مذکور محسوب نمیشود.
کلیه شغلهایی که به نحوی در تشخیص، غربالگری، درمان، کنترل و پشتیبانی مبارزه با بیماری مذکور در بخشهای تعیین شده فعالیت داشته و موظف و مأمور به ارائه خدمت مستقیم به بیماران کرونایی بودهاند به صورت یکسان مشمول دریافت امتیاز مذکور خواهند بود.
این مهم در صورتی است که استانها در ارائه امتیاز کرونا برای استخدامها میتوانند به شکل مستقل عمل کنند. حال سوال اینجاست که آیا امتیاز دهی برابر برای بخشهای با درگیری مستقیم با کرونا از یک سو و بخشهای با ریسک کمتر خروجی عدالت محوری توسط دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خواهد بود؟.
آیا این نوع امتیاز بندی پیکهای احتمالی بعدی کرونا را با چالش نیروی انسانی با روحیه پایینتر رو به رو نمیکند؟
آیا امکان امتیاز دهی کرونا در آزمون استخدامی با تکیه بر شاخصهایی مانند بخشهای پر ریسک تر و کم ریسک تر وجود ندارد؟
همچنین فرصت کمتر مطالعه و استرس فضای کار از جمله مواردی است که میتوان با عطف به زمان گذشته در راستای لحاظ امتیاز دهی به آن توجه کرد.
انتظار میرود دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با نگاهی کارشناسانهتر به این مسئله ورود کرده تا ضمن حفظ نیروی انسانی به عنوان کلید توسعه، ظرفیت سازی مناسبی در پرورش نیروی پر انگیزه برای مقابله و پیشگیری از موجها و پاندمی های مخل سلامت مانند کرونا را داشته باشد.
*اطلاعیه کانال صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد:
صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای محو کردن شبح سرکوب در این شرکت تلاش خواهد کرد. ما خواهان بازگشت بکار همکاران اخراجی و شفاف سازی درباره بازداشتهای اخیر و آزادی بدون قید و شرط بازداشت شدگان هستیم
از ابتدای امسال مدیریت فاسد گروه ملی صنعتی فولاد، دست در دست عوامل امنیتی شروع به پرونده سازی مجدد علیه تعدادی از فعالان کارگری گروه ملی فولاد نموده و از گوشه و کنار شرکت شنیده میشود که همکاران شریف ما را جهت بازجوییهای موقت به دستگاههای اطلاعاتی میکشانند.
یوسفی مدیر پروازی شرکت که بخاطر بیلیاقتی و فساد گسترده مورد انتقاد و اعتراض کارگران قرار گرفته، در اقدامی تلافیجویانه غریب حویزاوی و حسین رضائی را رسما از شرکت اخراج کرده است.
علیرغم حمایت های کارگران گروه ملی از همکاران اخراجی که در تجمعات داخل شرکت و بیانیههای کارگران مستقل محرز بود، کارفرما و نهاد امنیتی لیست بلندی از اخراجیهای آینده را تهیه کرده اند و این روزها مشغول سنجیدن واکنش کارگران نسبت به اخراجها و سرکوبهای آتی هستند.
روز دوشنبه سی و یکم خردادماه، غریب حویزاوی به همراه دو تن دیگر بنام های ماهر چلداوی و امید کردونی، توسط نیروی انتظامی بازداشت شدند. با اینکه این بازداشت مربوط به درگیری فیزیکی این دوستان بر سر مسالهای غیر از مسائل و مطالبات ما کارگران بوده است ، اما سابقه فعالیتهای غریب حویزاوی و فضای به شدت امنیتی حاکم بر شرکت، تداوم این بازداشت را مبهم ساخته است.
همکاران عزیز، ما اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به اتحاد داریم. نیروهای امنیتی در تلاشند تا بدون هیچ هزینهای دست به اخراجهای بیشتری بزنند و اگر امروز در برابر آن نایستیم، فردا گریبان بقیه کارگران را هم خواهد گرفت.
صدای مستقل کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای محو کردن شبح سرکوب در این شرکت تلاش خواهد کرد. ما خواهان بازگشت بکار همکاران اخراجی و شفاف سازی درباره بازداشتهای اخیر و آزادی بدون قید و شرط بازداشت شدگان هستیم.
*تجمع اعتراضی دوباره مالکان و کارگران واحدهای سنگکوبی نیریز نسبت به تعطیلی مقابل فرمانداری
روزچهارشنبه 2 تیر برای باری دیگر، مالکان و کارگران واحدهای سنگکوبی نیریز برای اعتراض نسبت به تعطیلی مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان فارس تجمع کردند.
مالک یکی از کارگاههای سنگکوبی در رابطه با این تجمع مقابل فرمانداری شهرستان نیریز،به خبرنگاررسانه ای گفت: زمانی که ما تعدادی سنگ کوبی با مجوز سازمان صمت فارس و شرکت شهرکهای صنعتی استان در شهرک صنعتی تنگ حنا نیریز ایجاد کردیم، بازار سنگ و ریگ در این شهرستان نبود و اگر هم بوده به قیمت ناچیز و کیفیت پائین بوده است.
او افزود: ما توانستیم با تولید و مدیریت خوب باعث جذب مشتری از الیگودرز و کرمان شویم. این درحالیست که دو معدندار در سطح شهرستان وارد عرصه کار ما شدهاند و با ایجاد کارگاههای سنگکوبی دردسری برای ما شدهاند چراکه سنگ به دردنخور و نامرغوب را به ما میدهند و بهترین سنگ را برای خودشان برمیدارند.
وی با اشاره به فعالیت 6 واحد سنگ شکن، ادامه داد: مشکلات ما با این وضعیت پیش رو قابل حل شدن نیست.
او اضافه کرد: تا به امروز با وجود پیگیریها و مراجعاتی که با مسئولان استانی داشتهایم، صدایمان به جایی نرسیده است و نتیجه نگرفتهایم و در آستانه ورشکستگی قرار داریم و برای پیگیری حل این موضوع میخواهیم با مسئولان عالی نظام دیدار کنیم.
وی با بیان اینکه قول دادهاند که برای حل مشکلات با رئیس سازمان صمت فارس صحبت شود، از مسئولان استانی خواست به مشکلات معدن و کارگران رسیدگی کنند.
*کانال روزنامه نگاران مستقل ایران:
مسئولانی که دست به خون خبرنگاران آلودند، رخت عزا به تن نکنند!
ریحانه یاسینی و مهشاد کریمی دو تن از همکاران رسانه های ما امروز عصر جان خود را از دست دادند.
آنها جان دادند، چراکه جان خبرنگاران محیط زیست سوار بر اتوبوس از دستاوردهای نداشته مدیران سازمان محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه کم ارزشتر شمرده میشود؛ چراکه اینجا روزنامهنگار مردهشوری برای شستن اخبار مطلوب مسئولان است نه جان شریفی که حفظ امنیتش اولویت باشد!
اکنون ریحانه و مهشاد در اوج جوانی و شادابی چهره در نقاب خاک کشیدند، حسن ظهوری با مرگ دست و پنجه نرم میکند، چهار تن از خبرنگاران آسیب دیده زیر تیغ جراحی هستند و دیگر عکاسان و خبرنگاران اگر از زخم جسمی در امان مانده باشند، در عزای دوستان و همکارانی که کنارشان جان دادند، میسوزند. مسئول ترومایی که گریبان آنها را گرفته و گرد اندوهی که بر جامعه رسانهای پاشیده شده است، کیست!؟
احتمالا در نگاه اول انگشت اتهام را به سوی اتوبوس و رانندهاش میکشیم اما واقعیت آن است، مسئولانی که پیش از همه ژست داغدار به خود گرفتند و در مسابقه تسلیتگویی از یکدیگر سبقت میگیرند، مقصران حقیقی اند!
گواه آن نیز اظهارات همسفران ریحانه و مهشاد است. جواد حیدریان خبرنگار حوزه محیط زیست به نقل از دیگر حادثه دیدگان نوشته است، راننده در جاده ناامن سرعت گرفت تا مسئولان حاضر در محل برگزاری مراسم معطل نشوند. یکی دیگر از عکاسان این کاروان نیز به فرسودگی اتوبوس و ایرادات فنی آن از ابتدای سفر اشاره کرده است.
آنها نخستین قربانیان بیکفایتی مسئولان جمهوری اسلامی نیستند؛ محمود صارمی که روز خبرنگار با قتل او گره خورده است، به سبب بیکفایتی علاالدین بروجردی نماینده ویژه ایران در زمان حمله طالبان به شهرهای افغانستان جان باخت. اواسط دهه ۸۰، ۴۰ خبرنگار و عکاس در حادثه سقوط هواپیمای C۱۳۰ در حوالی فرودگاه مهرآباد جان باختند و هیچ گاه مقصران حادثه مشخص نشدند، همانگوکه علاالدین بروجردی پلههای ترقی را طی کرد.
مشروط بر آنکه از جانهای دیگری که در سانچی، اتوبوس دانشگاه آزاد، اتوبوس دانشآموزان المپیادی، معدنکاران گلستانی، کرمانی و دامغانی، سربازان ناوشکن جماران، کشتهشدگان شیوع کرونا، هواپیمای اوکراینی، کوی دانشگاه، اعتراضات ۸۸، دی۹۶ و آبان ۹۸ و ... به دست جمهوری اسلامی و جلادانش گرفته شد، چشمپوشی کنیم؛ ریحانه و مهشاد از دیگر کشتهشدگان بیکفایتی جمهوری اسلامی و مسئولانش محسوب میشوند.
از این رو، بر ما واجب است که در مقام روزنامهنگاران مستقل قلمهایمان را چون شمشیری آخته به دست بگیریم علیه کشتار همقطارانمان استیفای حق کنیم!
*جان باختن یک کارگردر مراغه بر اثر سقوط از داربست
یک کارگر ساختمانی حین کار درشهرستان مراغه بر اثر سقوط از داربست بشدت مجروح وپس از انتقال به بیمارستان جانش را ازدست داد.
*جان باختن 2 کارگرسیم بان اداره برق اصفهان و بوشهر بر اثر دو حادثه کار جداگانه
طی دو روز گذشته، دوکارگرسیم بان اداره برق اصفهان و بوشهر بر اثر دو حادثه کار جداگانهجان خودراازدست دادند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،روز گذشته (دوم تیر ماه) سیمبان تعمیرات اداره برق اصفهان به نام «شهاب هاشم زاده» چهار روز پس از سقوط از ارتفاع تیرک برق در بیمارستان امین اصفهان جانش را از دست داد.
همکاران وی میگویند: این حادثه در خیابان ابوذر خوراسگان اصفهان زمانی اتفاق افتاد که شهاب هاشم زاده حین بالا رفتن از تیر فشار ضعیف ناگهان بر اثر شکسته شدن ناگهانی آن سقوط میکند.
یکم تیر ماه، سیدعلی موسوی، سیمبان جوان بخش تعمیرات شهرستان «کنگان» و «عسلویه» در استان بوشهر که، به علت شوک الکتریکی و سقوط از تیرق برق دچار حادثه شد و جان باخت.
همکاران وی میگویند: سیدعلی موسوی، از سیمبانان شبکه تکمداره پرچمی، برای نصب جمپر برقگیر رفته بود که ناگهان بر اثر برخورد ته سیم کلمپ انتهایی به سینه ایشان، یک لحظه آرنجش به کراس آرام تماس پیدا میکند که درجا جان خود را از دست میدهد.