اخباروگزارش های کارگری 19 فروردین ماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- ادامه وگسترش مسمومیت های شیمیایی دانش آموزان با حمله به مدارس دخترانه معراج، سما، آسیه، خلبان ذاکر، شاهد و زینبیه اردبیل، سعدی ارومیه،خیام پردیس، پروین‌اعتصامی و بنت‌الهدا دیواندره، هاجر هفتکل و....... تجمع اعتراضی خانواده های دانش آموزان اردبیل- ادامه اعتراضات پرستاران وکادر درمان کشور نسبت ب سردادند. عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری وپرداخت نشدن مطالبات ووعده های توخالی بابرپایی تجمع دوباره پرستاران مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی

- تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی چوار ایلام نسبت به پرداخت عیدی ناچیزدر اداره کار
- عدم پرداخت چندین ماه چندرغاز حقوق وعیدی کارگران پیمانی اداره برق شهرستان کوار
- قطع کردن توزیع بسته‌های ماه رمضان رانندگان شرکت واحد
- اکبر زبردست از فعالان اولیه سندیکای کارگران پروژه ای آبادان درگذشت
- تجمع اعتراضی کشاورزان أصفهان نسبت به اختصاص حقابه مقابل شرکت آب منطقه ای
- اعتصاب وتجمع اعتراضی رانندگان تاکسی مشهد نسبت به عملکرد مدیریت حمل و نقل شهر مقابل ساختمان سازمان تاکسیرانی
- سه معلم گیلانی زندانی شدند
- محکومیت حمید مجیری درخمینی شهر
- تداوم تعلیق و سرکوب دانشجویان در کمیته‌ی انضباطی
- تداوم تعلیق عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری، حسن باقری‌نیا
- تجمع اعتراضی مالباختگان اس‌دبلیو‌ام مقابل ساختمان خالی شرکت
- جان باختن یک کارگر جوان دریزد براثر سقوط از ارتفاع
*******
*ادامه وگسترش مسمومیت های شیمیایی دانش آموزان با حمله به مدارس دخترانه معراج، سما، آسیه، خلبان ذاکر، شاهد و زینبیه اردبیل، سعدی ارومیه،خیام پردیس، پروین‌اعتصامی و بنت‌الهدا دیواندره، هاجر هفتکل و.......
تجمع اعتراضی خانواده های دانش آموزان اردبیل
روز شنبه 19 فروردین،شاهد ادامه وگسترش مسمومیت های شیمیایی دانش آموزان با حمله به مدارس دخترانه معراج، سما، آسیه، خلبان ذاکر، شاهد و زینبیه اردبیل، سعدی ارومیه،خیام پردیس، پروین‌اعتصامی و بنت‌الهدا دیواندره، هاجر هفتکل و.......بودیم.
براساس فیلم کوتاه منتشره در رسانه ها،روز شنبه 19 فروردین،جمعی از خانواده های دانش آموزان اردبیل دست به تجمع زدند وشعارهای اعتراضی نسبت به این حملات ضدانسانی
*ادامه اعتراضات پرستاران وکادر درمان کشور نسبت ب سردادند. عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری وپرداخت نشدن مطالبات ووعده های توخالی بابرپایی تجمع دوباره پرستاران مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی
روز شنبه 19 فروردین برای باردوم در سال جدید،پرستاران مشهد از جمله پرستاران بیمارستان های امام رضا و قائم و اورژانس 115 مشهد دست به تجمع مقابل استانداری خراسان رضوی زدند واعتراضشان را با برافراشتن پلاکاردها وسر دادن شعارهای«پرستاردادبزن حق تو فریاد بزن»،«تعرفه ما کجاست توی جیبای کیاست؟ »و...بنمایش گذاشتند.

یکی از پرستاران معترض به خبرنگاررسانه ای گفت: مبلغی که بعنوان تعرفه پرستاری چند روز قبل واریز شد که شبیه تعرفه پرستاری نبود و با فرمول‌های عجیب و غریبی حق شب‌کارها ضایع شده بود و به نظر می‌آمد بسیاری از بخش‌های بیمارستانی مخصوصاً پرستاران بخش‌های تخصصی مانند ویژه آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو و اورژانس ضرایب بسیار کمی شامل حالشان شده بود و دریافتی خیلی ناچیزی داشتند.
این پرستار افزود: اجرای نادرست و ناصحیح قانون تعرفه گذاری پس از سالها انتظار و فراز و نشیب‌های خاص خود سبب نارضایتی پرستاران و مدافعین سلامت در سراسر کشور شد.
این پرستار ادامه داد: برای چندمین بار کارشناسان و طراحان تعرفه گذاری پرستاری با اجرای نادرست این قانون در موقعیت پسا کرونا، خستگی‌های چندین ساله مراقبت از بیماران کرونایی را چند برابر کردند که این امر موجب اعتراض من و همکارانم را فراهم کرد.
یاد آوری:
+ادامه اعتراضات پرستاران وکادر درمان کشور نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری وپرداخت مطالبات ووعده های توخالی
تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان های امام رضا و قائم مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی
روزچهارشنبه 16 فروردین، پرستاران بیمارستان های امام رضا و قائم مشهد برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری دست به تجمع مقابل استانداری خراسان رضوی رضوی زدند.

+تجمع اعتراضی پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اراک نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری وپرداخت مطالبات ووعده های توخالی
روز دوشنبه 14 فروردین، پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اراک برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم اجرای کامل قانون تعرفه گذاری وپرداخت مطالبات ووعده های توخالی دست به تجمع با شعارهای زیر زدند:
«تعرفه ما کجاست توی جیبای کیاست؟ »
«تعرفه ی عادلانه حق ماست»
«تنهاترین رسته ایم از وعده ها خسته ای»
«با کرونا جنگیدیم حمایتی ندیدیم»

+تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان روحانی بابل در اعتراض به مبالغ اندک واریزی بعنوان تعرفه ی پرستاری و همچنین سایر مطالبات و معوقات
سه‌شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲

*تجمع کارگران پیمانی پتروشیمی چوار ایلام نسبت به پرداخت عیدی ناچیزدر اداره کار
روز شنبه 19 فروردین، کارگران پیمانی پتروشیمی چوار ایلام برای اعتراض به پرداخت عیدی ناچیز در اداره کارایلام تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: در روزهای پایانی سال گذشته عیدی پایان سال را به حساب بیش از پانصد کارگر پیمانکاری پتروشیمی چوار واریز کردند اما مبلغ آن به شدت ناچیز بود؛ برای هر کارگر سه الی سه و نیم میلیون تومان عیدی ریختند؛ این در حالیست که حداقل عیدی قانونی بیشتر از هشت میلیون تومان است.
کارگران معترض افزودند: امروز (نوزده فروردین) به اداره کار ایلام مراجعه و مساله عیدی را مطرح کردیم؛ یکی از مقامات اداره کار به ما پاسخ داد ما خودمان فقط یک میلیون و هشتصد هزار تومان عیدی گرفته‌ایم، به شما خوب داده‌اند!
آنها ادامه دادند: کارمندان اداره کار حقوق‌شان دو برابر ماست و کلی مزایای مزدی دارند؛ آن وقت خودشان را با ما قیاس می‌کنند؛ در حالیکه ما تحت پوشش قانون کار هستیم و باید عیدی قانونی دریافت کنیم.

کارگران پتروشیمی چواردرخاتمه گفتند: امیدی به دریافت عیدی کامل نداریم؛ در این زمینه قول یا وعده‌ای هم به ما ندادند؛ در واقع قرار نیست باقیمانده عیدی جزو معوقات کارگران باشد؛ ظاهراً از نظر کارفرما مساله عیدی تمام شده است؛ نمی‌دانیم به کجا مراجعه کنیم یا چطور مشکل عیدی را حل کنیم!
*عدم پرداخت چندین ماه چندرغاز حقوق وعیدی کارگران پیمانی اداره برق شهرستان کوار
چندین ماه چندرغاز حقوق وعیدی کارگران پیمانی اداره برق شهرستان کواردراستان فارس پرداخت نشده است.
یکی از کارگران پیمانی معترض اداره برق برای یک منبع خبری محلی نوشت: من کارگر اداره برق هستم به صورت پیمانکاری 10 ماه در آنجا مشغول به کارم و فقط 5ماه حقوق گرفته‌ام؛ حقوق۳ تا 5 میلیون تومان در ماه، که با وجود کار سخت ما واقعا ناچیز است.
اوادمه داد:قرار شد تا عید کلا تسویه کنند و عیدی هم بدهند ولی وعده الکی بود و خبری نشد. با وجود داشتن زن و بچه و اوضاع اقتصادی و بدهکاری که دارم واقعا زندگی سخت است......
*قطع کردن توزیع بسته‌های ماه رمضان رانندگان شرکت واحد
«از آنجا که رانندگان شرکت واحد در ماه مبارک رمضان در موقع سحری و افطاری همیشه بیرون از منزل و در محل کار می‌باشند و در محل کار هم‌ فرصت و امکانات کافی و لازم برای افطاری کردن را ندارند. همچنین آوردن غذا از منزل هم به علت نبود امکانات‌ در محل کار آوردن برایشان سخت و یا امکان پذیر نیست. به طور عرفی هرساله شرکت واحد بسته مختصری را تهیه می‌نمود ودر بین رانندگان توزیع می‌کرد تا رانندگان بتوانند حداقل هم افطاری بکنند و هم تا زمان شام بتوانند در محل کار حضور داشته باشند. شرکت ها و سازمان ها و ارگان های خدماتی از جمله راهنمایی و رانندگی هر سال این بسته‌ها را بین پرسنل خودش در ماه رمضان توزیع می‌کنند. ولی متاسفانه امسال این کار در شرکت واحد که یک سازمان خدماتی می‌باشد انجام نشده و مدیریت و شهردار از توزیع بسته‌های افطاری به رانندگان خودداری نمودند، همین امر باعث شده که رانندگان در ماه رمضان با دشواری ها و مشکلاتی مواجعه شوند. مدیریت و شهرداری ناکارآمد با قطع کردن این بسته‌های افطاری یکبار دیگر ثابت کردند که فقط به فکر کم و یا قطع کردن مزایای مستمر و قانونی کارگران و رانندگان شرکت می‌باشند.»
با سپاس از پیام بالا از همکاران، سندیکای کارگران شرکت واحد بار دیگر همچون سالهای گذشته تاکید میکند مدیریت بایستی کماکان و طبق روال سابق نسبت به توزیع بسته‌های افطاری در ماه رمضان اقدام نماید و همچنین همکاران می‌توانند نسبت به این موضوع اعتراضات خودشان را از طریق تماس با دفتر مدیریت و یا با ۱۸۸۸ اعلام نموده و نیز جهت پیگیر ی مزایای مستمر و قانونی خودشان با سندیکا در تماس و‌ هماهنگی باشند.
چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۹ فروردین ۱۴۰۲
*اکبر زبردست از فعالان اولیه سندیکای کارگران پروژه ای آبادان درگذشت
یکی از رفقای اکبر زبَردست در یادداشتی که از سوی «اتحاد بازنشستگان» منتشر شده نوشته است این کارگر مبارز به بیماری ریوی حاد مبتلا بود و پس از دوره‌‌ای طولانی تحمل درد و رنج بدرود حیات گفت.
اکبر زبَردست یکی از کارگران نفت بود که در اویل دهه ۵۰ شمسی به سبب فعالیت آگاهگرانه در میان کارگران و مبارزه با سرکوب دستگیر و زندانی شدند. آن‌ها در زندان قدیم اهواز در کنار تعدادی از روشنفکران مخالف حکومت شاه به بند کشیده شده بودند.
یکی از هم‌بندی‌های اکبر زبَردست در زندان قدیم اهواز، در واکنش به خبر مرگ او نوشته است حضور او و هم پرونده‌ای‌هایش برای زندانیان سیاسی جوان‌تر و کم‌تجربه آموزنده و مایه قوت قلب بود. او نوشته است:
«هم بند بودن با اکبر زبَردست و هم پرونده‌ای‌اش در کنار زنده یاد محمد چوپان زاده و مرتضی محیط و دیگر قدیمی‌ترهای سیاسی به ما دانشجویان و دانش‌آموزانی که فضای زندان را در آن سال‌ها پرکرده بودیم، قوت قلب بود. آن‌ها تجربیات راه رفته‌اشان را به ما منتقل می‌کردند. سختی‌های زندان را با اشتراک دادن در زندگی کمون نیمه مخفی درون بند برایمان سهل، و به رشد و سازندگی سیاسی شخصیتی‌مان، در مواردی با خطر کردن و از جان مایه گذاشتن، کمک بی‌دریغ می‌کردند. آشنا کردن باشگردهای و ترفندهای برخورد با پلیس و زندان و ساواک و دادگاه‌ها هم جای خودداشت.»
اکبر زبَردست از زندان آزاد شد و به فعالیت آگاهگرانه در میان کارگران ادامه داد. او از عناصر فعال و تاثیرگذار در شکل‌دهی و فعالیت سندیکای کارگران پروژه‌ای آبادان بود. این سندیکای مستقل و مبارز موفق شد طی مدت کوتاهی در آستانه و پس از انقلاب ۱۳۵۷، حدود ۱۴ هزار کارگر پروژه‌ای بیکار شده را سازمان‌دهی کند.
در ماه‌های پایانی حکومت شاه، بسیاری از پروژه‌ها از جمله در صنعت نفت تعطیل شدند. سرمایه داران و مدیران رده بالا گریختند و کارگران پروژه‌ای را بیکار و به حال خود رها کردند. فعالان کارگری آگاه و مبارزی همچون اکبر زبَردست کارگران بیکار شده را که هروز بلاتکلیف مقابل اداره کار صف می‌کشیدند، در سندیکای مستقل «کارگران پروژه‌ای» سازماندهی کردند.
مهمترین فعالیت سندیکای پروژه‌ای تلاش برای وضع بیمه بیکاری، یافتن شغل برای کارگران بیکار و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کارگران بود.
با گسترش فعالیت سندیکا و محبوبیت آن در میان کارگران تلاش برای تخریب و فروپاشی آن از سوی مقاطعه‌کاران و پیمانکارانی که به «کمیته‌های امام» راه یافته بودند آغاز شد. در برابر سندیکای پروژه‌ای، آن‌ها «اتحادیه کارگران و تحصیل کرده‌ها»‌ی نفت را ایجاد کردند.
پس از آن حمله (فیزیکی) به گردانندگان و کارگران عضو سندیکا شدت گرفت. در فروردین ۱۳۵۸، تجمع پروژه‌ای‌ها مقابل فرمانداری آبادان مورد تهاجم اوباشی قرار گرفت که زنجیر و چاقو همراه داشتند. اوباش اکبر زبردست را تهدید به آتش زدن خانه‌اش کردند.
اعضای سندیکای پروژه‌ای در محل سندیکا تحصن کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
سندیکای کارگران پروژه‌ای آبادان پس از آغاز جنگ ایران و عراق در سال ۵۹ از فعالیت بازایستاد. رهبران این سندیکا، که با خلاقیت، فداکاری و پشتکار خود سازماندهی کارگران پروژه‌ای بیکار را ممکن کرده بودند، در اویل دهه ۶۰ در جریان سرکوب جنبش کارگری و جریانات چپ و ترقی‌خواه اغلب دستگیر، فراری و یا اعدام شدند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*تجمع اعتراضی کشاورزان أصفهان نسبت به اختصاص حقابه مقابل شرکت آب منطقه ای
روز شنبه 19 فروردین،فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی از تجمع کشاورزان أصفهان دراعتراض به اختصاص حقابه مقابل شرکت آب منطقه ای این کلانشهر خبر می دهد.
*اعتصاب وتجمع اعتراضی رانندگان تاکسی مشهد نسبت به عملکرد مدیریت حمل و نقل شهر مقابل ساختمان سازمان تاکسیرانی
روز شنبه 19 فروردین،جمعی از رانندگان تاکسی مشهد برای اعتراض به عملکرد مدیریت حمل و نقل شهر دست از کارکشیدند وبا به صف کردن خودروهایشان مقابل ساختمان سازمان تاکسیرانی تجمع کردند.

*سه معلم گیلانی زندانی شدند
در پی ابلاغیه ١٧ اسفند ١۴٠١ براى وثيقه‌گذار عزیز قاسم زاده معلم هنرمند؛انوش عادلی و محمود صدیقی پور از معلمان پیشکسوت و بازنشسته‌ی فرهنگی و نيكنام گيلان که همواره مدافع حقوق دانش‌آموزان و معلمان بودند، صادر شده بود، ظهر امروز شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ این سه عضو هيئت مديره كانون صنفی فرهنگيان گيلان پس از مراجعه به اجرای احکام دادسرای شهرستان رشت جهت گذراندن حکم یک سال زندان به زندان لاکان این شهر منتقل شدند.
چند روز پیش طومار حمایت از معلمان مطالبه‌گر گیلان با بیش از سه هزار امضا منتشر شده بود که خواستار لغو اتهامات و مختومه شدن پرونده و آزادی همه‌ی معلمان زندانی است.
*محکومیت حمید مجیری درخمینی شهر
آقای حمید مجیری دبیر ریاضی شهرستان خمینی شهر با بیش از بیست و نه سال سابقه کار، بیستم مهر ۱۴۰۱ در محل کار دستگیر و به هفت ماه زندان محکوم شد. پس از پایان دوران محکومیت و آزاد شدن اخیرا هم زمان حکم سه ماه تعلیق از خدمت و رای صادره از تخلفات اداری به نامبرده ابلاغ شد.
آقای حمید مجیری سال ۱۳۸۶ نیز به اتهام شرکت در مجمع شورای هماهنگی نشست گیلان به سه سال تبعید محکوم گردیده بود.
اتهامات نامبرده تبلیغ علیه نظام، حمایت از جنبش زن زندگی آزادی، تشویق دانش‌آموزان به پاره کرده عکس رهبر از کتاب‌های درسی می‌باشد.
*تداوم تعلیق و سرکوب دانشجویان در کمیته‌ی انضباطی
علی حاجیان، دانشجوی کارشناسی رشته‌ی روان‌شناسی دانشگاه تهران و دبیر سابق انجمن علمی دانشکده‌ی روانشناسی به اتهام مضحک «استعمال دخانیات در محیط دانشگاه» و «عدم رعایت شئون دانشجویی» با حکم شورای بدوی در کمیته‌ی انضباطی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شد.
*تداوم تعلیق عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری، حسن باقری‌نیا
حسن باقری‌نیا عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری که پیش‌تر به حالت تعلیق و از ورود به دانشگاه منع شده بودند، علی‌رغم صدور قرار موقوفی تعقیب و مختومه شدن پرونده‌ی ایشان در هیات انتظامی و دادگاه انقلاب مشهد، همچنان توسط ریاست دانشگاه حکیم سبزواری در حالت تعلیق هستند و واحدهای درسی مربوطه به ایشان ارائه نشده ‌است.
*تجمع اعتراضی مالباختگان اس‌دبلیو‌ام مقابل ساختمان خالی شرکت
روز شنبه 19 فروردین،حدود 200 نفر از مالباختگان اس‌دبلیو‌ام برای اعتراض مقابل ساختمان خالی این شرکت در خیابان قایم مقام تهران زدند.
براساس گزارش رسانه ای شده،معترضان خشمگین که حدود 200 نفر بودند، ساختمان سنگ سفید را با شعارهایی با رنگ‌های قرمز، سیاه و سبز سرتا پا پوشاندند. شعارهایی که بیشتر خطاب به مدیران شرکت از جمله «ع.‌م»، «ع» و «ر» بود. شعارهایی که با خشم چندین و چند بار تکرار ‌شد.
یکی از معترضان که سرمایه‌ای معادل ۸۵۰ میلیون تومان سال ۹۸ خود را باخته، تعداد کسانی را که برای دریافت خودرو ثبت‌نام کرده بودند، اعدادی بین ۴۰۰ تا ۹۰۰ نفر می‌داند. این مال‌باخته می‌گوید حداقل ارزش امروزی خودرو ۵/ ۲ میلیارد تومان است، اما کسی قرار نیست به آنها پاسخ دهد.
یکی از معترضان مال‌باخته می‌گوید که قطعات حدود ۲۷۰ دستگاه خودرو وارد شده و در گمرک خاک می‌خورد، اما به دلایلی که یکی از آنها می‌تواند بدهی مالیاتی باشد، اجازه ترخیص ندارد و ورود به خط تولید را پیدا نمی‌کند.
همه، شکایت‌هایشان را در دستگاه قضایی به ثبت رسانده‌اند، اما دست‌شان از همه جا کوتاه است. مدیران ملک و املاک و دارایی قابل توقیف و تبدیل به پول به نام‌شان نیست. زمان پاسخ‌گویی حاضر نمی‌شوند و تنها چاره تجمع‌هایی است که چند ماه یک بار صورت می‌گیرد تا خشم‌شان را خالی کنند. تجمعی که به امروز موکول شده است تا بدون کسب نتیجه در روزگاری که ارزش دارایی‌ها مدام نزول می‌کند، به تجمع بعدی بینجامد.
*جان باختن یک کارگر جوان دریزد براثر سقوط از ارتفاع
روز چهارشنبه 16 فروردین،یک کارگر 1 ساله بنام مسعود ریگی نصرویی و اهل زابل حین کار در ساختمانی دریزد براثراز طبقه چهارم جان خودرا ازدست داد.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید