- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت: خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق بدلیل گرمای زیاد است- جان باختن 3 کارگر شرکت سکاف پالایشگاه آبادان و پالایشگاه جفیر اهواز بر اثر گرمازدگی- آخرین گزارش ها از روند اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت- تجمع اعتراضی کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات ها مقابل ساختمان شرکت
- تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری در بندرعباس
- اعتصاب صدها کامیون دار سیریک وتجمعشان مقابل فرمانداری در اعتراض به اجرایطرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت
- شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران سی اف کشورنسبت به عدم تامین دارو و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت
- تجمع اعتراضی بیماران دیستروفی عضلانی دوشن نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری
- برگزاری دادگاه یدی بهاری و آزادی موقت وی پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی
- روزنامهنگاران مستقل ایران:خواب زمستانی نهاد صنفی!
- مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره
- جان باختن یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب پس از 48 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق بدلیل گرمای زیاد است
در شرایطی که طی روزهای گذشته بیش از پانصد نفر از همکاران در پروژه های مختلف در اثر کار سخت در گرمای سوزان و گرمازدگی شدید راهی بیمارستانها و درمانگاهها شده و متاسفانه چند نفر جان خود را از دست داده اند اکنون در پتروشیمی بوشهر قصد دارند با جا به جایی ساعات کاری و نهایتا نصب چند مخزن آبسرد، تا جای ممکن همچنان کار از گرده کارگر بکشند.
این ها حتی حاضر به اجرای قوانین خودشان هم نیستند. در ماده 7 قانون نحوه جلوگيری از آلودگی هوا به صراحت گفته شده در شرایط اضطراری و به دلیل کیفیت خاص جوی از جمله دمای بالا که سلامت انسان را به خطر می اندازد کار باید تعطیل شود.
اکنون وضعیت در همه مراکز کاری ما فاجعه بار شده و با جود اینکه گرما به چنین حدی رسیده است که جان کارگر را میگیرد باز هم کار را تعطیل نمیکند.
خواست ما کارگران تعطیلی کار با پرداخت حقوق است.
باید سراسری با اعلام این مطالبه در برابر این شرایط برده وار کار ایستاد.
*جان باختن 3 کارگر شرکت سکاف پالایشگاه آبادان و پالایشگاه جفیر اهواز بر اثر گرمازدگی
اخبار منتشرشده حاکی از فوت دو کارگر «شرکت سکاف پالایشگاه آبادان» طی هفته گذشته است. روز ۲۶ تیر ماه نیز یک کارگر دیگر از «پالایشگاه جفیر» اهواز نیز بر اثر گرمازدگی جان خود را از دست داد.
طی روزهای گذشته نیز به دلیل دمای هوای ۵۳ درجه در جنوب کشور و رطوبت ۹۰ درصدی، خبر گرمازدگی و بیهوش شدن بیش از ۳۵ نفر از کارگران پالایشگاه آبادان رسانهای شد.
این در حالی است که طبق قانون کار، کارگران در دمای ۵۰ درجه باید دست از کار بکشند.
به گزارش منابع غیررسمی، با استمرار موج گرما، روزانه نزدیک به ۱۰۰ کارگر صنایع نفت و پتروشیمی به دلیل کار کردن در شرایط بد آب و هوایی، دچار گرمازدگی میشوند.
گفته میشود پتروشیمی آبادان به دلیل گرمای هوا در برخی از روزها ساعت کاری کارگران را کاهش داده، اما «در فاز دو پالایشگاه آبادان، کارفرمایان حاضر به کاهش ساعات کاری نشدهاند».
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
درهمین رابطه:
/شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
پیمانکاران ارزشی برای جان کارگر قائل نیستند.
کار سخت و طولانی در هوای گرم و شرجی دهها همکار را راهی بیمارستان کرده اما هیچ پیمانکاری حاضر به تعطیل کردن کار حتی در ساعتهای گرم روز هم نیست.
روز تعطیل، گرمای شدی، گرد و خاک، نبود ایمنی و تجهیزات کافی هیچکدام برای پیمانکار و کارفرما فرقی نمی کند ما برده وار باید جان بکنیم تا آنها به سود و منفعت برسند.
بساط مفتخوری تان را جمع و پایتان را از گلویمان بردارید.
ویدیویی دیگر از گرمازدگی و از حال رفتن همکاران در گرمای طاقتفرسای عسلویه و کنگان:
https://t.me/shoranaft/497
/وضعیت فاجعهبار کارگران صنایع نفت در مناطق جنوبی
بنابر خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در روزهای اخیر بیشتر از پانصد نفر از کارگران در مراکز مختلف واقع در مناطق جنوبی دچار گرمازدگی شدید شدهاند و به بیمارستانها و درمانگاهها منتقل شدهاند.
همچنین خبرهایی حاکی از مرگ چندین کارگر بخاطر این شرایط فاجعهبار منتشر شده است.
کارگران بخشهای مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در مراکز و پروژهها از کارفرمایان خواستهاند تا در روزهایی که درجه گرما و درصد رطوبت هوا بسیار بالاست ساعات کاری را به ۶ ساعت کاهش دهند اما تاکنون پاسخی از کارفرمایان دریافت نکردهاند.
در صورت تداوم بیتوجهی کارفرمایان به جان و سلامت کارگران، این وضعیت میتواند ابعاد فاجعهبار کنونی را تشدید کند و کارگران قطعا درمقابل این بیتوجهی کارفرمایان دست به اعتراض خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
/بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای 50 درجه استان خوزستان مشغول بکارند
/چهارشنبه 19 مرداد 1401 گرمای هوا در استان خوزستان:
دهلران ۵۱/۶°c
شوش ۵۱/۴°c
امیدیه ۵۰/۸°c
آبادان ۵۰/۶°c
اهواز ۵۰/۵°c
بندر ماهشهر ۵۰/۴°c
دزفول ۵۰/۳°c
/گرمازدگی بیش از35 کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان
روز شنبه 15 مرداد ماه فیلمی منتشر شد که در آن عنوان می شود بیش از 35نفر از کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان به علت گرما و رطوبت شدید هوا دچار گرمازدگی شدند.
این در حالی است که مسوولان روابط عمومی پالایشگاه آبادان و فاز دو این تصاویر را به مجموعه های یکدیگر ارتباط دادند.
با بررسی و پیگیریهای خبرنگار یک رسانه مشخص شد که این افراد، کارگران شاغل در بخش فاز دوم پالایشگاه هستند که روزشنبه 15 مرداد بر اثر رطوبت بالای 90 درصد و افزایش دمای هوا(53 درجه سلیسیوس) دچار گرمازدگی شده و به درمانگاه پالایشگاه منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
به گفته برخی از کارکنان و کارگران فاز دوم، تعداد این افراد بیش از 35 نفر است.
لازم به ذکر است که شهرستان آبادان طی چند روز گذشته با ثبت دمای بالای 50 درجه گرم ترین شهر ایران بود، همچنین بیشینه دمای هوای آبادان طی شبانه روز گذشته به 53 درجه سلیسیوس رسید که رکورد 70 ساله دمای این شهر برای سومین مرتبه تکرار شد.
/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:
1- ماده 7 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب 1374/02/03 مجلس شوراي اسلامي:
در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (شهرداري ها و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت ها يا محدوديت هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب را از طريق رسانه هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
2- مواد 16، 42 و 43 آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338,06,14:
ماده 16- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.
ماده 42- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.
ماده 43- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .
*آخرین گزارش ها از روند اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت
در ادامه اعتراضات پرسنل رسمی واحدهای عملیاتی وزارت نفت، دهها واحد عملیاتی دیگر در شرکت های بهره برداری مختلف و پالایشگاهی به این اعتراض پیوستند.
شورای همبستگی کارکنان رسمی صنعت نفت اعلام کرده برابر تصمیمات تازه این شورا، اعتراض در محل کار تا روز دوشنبه بیست و چهارم مرداد ادامه خواهد داشت و چنانچه تا روز بیست و ششم مردادماه، وزیر نفت یا معاونت توسعه مدیریت او به صورت رسمی از طریق مصاحبه تلویزیونی یا از طریق بخشنامه رسمی تاریخ و نحوه اجرای ماده ده را اعلام نکنند، در این صورت چند تاریخ برای تعیین تاریخ نهایی تجمع به نظرسنجی گذاشته و تجمع با حضور خانواده های کارکنان انجام خواهد شد.
منبع خبر:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت
یادآوری:ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت
گزارش تصویری:
ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت :
نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می باشند با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می رسد.
/شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
گزارشی از اعتراضات کارکنان رسمی وزارت نفت
روز پنجشنبه بیستم مردادماه گروه کثیری از پرسنل رسمی وزارت نفت شاغل در واحدهای ستادی و عملیاتی در بیش از سی مرکز کاری دست به اعتراض گسترده زدند.
این اعتراضات با خواست هایی همچون : اجرای ماده ده قانون وظایف و اختیارات نفت، رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان، معرفی و محاکمه غارتگران صندوق نفت، پایان دادن به انتصابات امنیتی، سیاسی و جناحی، پرداخت بک پی حقوق جدول سال نود و هفت و بک پی مالیات، برداشتن سقف پاداش بازنشستگی و توجه به واحدهای فرسوده و میادین مشترک نفت و گاز صورت گرفت.
پرسنل رسمی اعلام داشته اند این اعتراضات را تا پایان مردادماه در محل کار خود ادامه داده و سپس برای برگزاری تجمع بزرگ اعتراضی خود تصمیم گیری خواهند نمود.
اسامی تعدادی از مراکزی که پرسنل آن دست به اعتراض زده اند :
واحد بهره برداری سرکان مالکوه ،نفت و گاز غرب – اداره مهندسی فرآیند پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی – ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه – نفت و گاز گچساران – منطقه عملیاتی آغار دالان – پالایشگاه هفتم پارس جنوبی – شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق.خانگیران سرخس – بهره برداری فازهای ۲۰و۲۱ مجتمع پارس جنوبی عسلویه – شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق منطقه عملیاتی خانگیران – کارگاه فاز چهار و پنج پارس جنوبی – دکل ۸۵ اهواز پرسنل مناطق نفت خیز جنوب – واحد آتش نشانی پالایشگاه اول پارس جنوبی – پالایشگاه چهارم پارس جنوبی – تاسیسات خط لوله سنندج – سکوی نفتی سروش در فلات قاره – نفت و گاز غرب منطقه نفت شهر – پالایشگاه نهم پارس جنوبی – واحد عملیات پیرا حفاری – فاز ۲۰و۲۱ پارس جنوبی – واحد بهره برداری بهرگان فلات قاره – پالایشگاه گاز پارسیان – واحد بهره برداری غرب کارون شرکت نفت و گاز اروندان – ایستگاه تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون – واحد بهره برداری مجتمع پارس جنوبی پالایشگاه هشتم – کارگاه مرکزی پارس جنوبی – کارکنان آتش نشانی منطقه عملیاتی نار و کنگان – شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب منطقه چشمه خوش – منطقه عملیاتی تنگ بیجار ایلام نفت و گازغرب – پالایشگاه دوم پارس جنوبی – کارکنان سکوی نوروز شرکت فلات قاره و شرکت بهره برداری نفت چشمه خوش.
/خبر تکمیلی
اسامی سایر واحدها و مراکز اعتراضی پرسنل رسمی :
واحد کنترل و ابزار دقیق پالایشگاه کرمانشاه
منطقه پنج عملیات انتقال گاز
سکوی نفتی بهرگانسر
فازهای دو وسه پارس جنوبی
شرکت نفت و گاز پارس
کارکنان پالایشگاه ششم
واحد کنترل کیفیت پالایشگاه چهارم
/اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای مطالبات
امروز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، بخشی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشتههایی نسبت به عدم تحقق مطالباتشان دست به اعتراض زدند.
کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.
اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی میکند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواستهی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقهی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*تجمع اعتراضی کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات ها مقابل ساختمان شرکت
روزشنبه 22 مرداد،کارگران پالایش و پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق وافزایش مالیات بدنبال تغییر در قوانین مقابل ساختمان شرکت تجمع کردند.
برگرفته از شبکه های اجتماعی
*تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان مقابل استانداری در بندرعباس
روز شنبه 22 مرداد، کارگران شرکت آب و فاضلاب(آبفا) استان هرمزگان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به پرداخت چند ماه حقوق و وعده های توخالی مسئولان به تجمع مقابل استانداری در بندرعباس زدند.
براساس فیلم کوتاه منتشره در شبکه های اجتماعی،حقوق کارگران شرکت آب و فاضلاب استان هرمزگان از اردیبهشت ماه سال جاری پرداخت نشده است و مسئولان بجای پاسخگویی وعده و وعیدهای توخالی می دهند.
*اعتصاب صدها کامیون دار سیریک وتجمعشان مقابل فرمانداری در اعتراض به اجرایطرح سیپاد و کدینگ کارت های سوخت
روز شنبه 22 مرداد، صدها کامیون داران سیریک برای اعتراض به اجرای طرح سیپاد و کدینگ شدن کارت های سوخت دست از کارکشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان در استان هرمزگان تجمع کردند.
تجمع کنندگان گفتند:مقامات استان هرمزگان با عدم توان در اجرای این طرح به دلیل اعتراض و اعتصابات در بندرعباس قصد دارند در شهرستان ها این طرح را اجرا کنند.
کامیون داران سیریک اعلام کردند تا زمانی که مقامات از تصمیم خود مبنی بر اجرای طرح سیپاد جلوگیری نکنند اعتصاب وتجمع مقابل فرمانداری ادامه خواهد داشت.
خاطرنشان میشود که به دستور استاندار هرمزگان و فرماندار سیریک، چند روز است که جایگاه های سوخت از عرضه سوخت به کامیون داران بن دلیل عدم نصب دستگاه سیپاد بر روی خودروها خودداری می کنند.
مقامات جمهوری اسلامی پروژه سیپاد را طرح اختصاص سوخت بر اساس پیمایش نامگذاری کرده اند.
در این طرح میزان سوخت اختصاص داده شده به دو قسمت سهمیه پایه و سهمیه عملکردی تقسیم میشود. سهمیه پایه مقدار سوختی است که در هر دوره برای مصرف ماهیانه کلیه وسایل نقلیه در حوزه حملونقل در نظر گرفته میشود. در مقابل سهمیه عملکردی مقدار سهمیهای است که در هر دوره متناسب با مقدار پیمایش اعلام شده توسط سامانه پیمایش محاسبه خواهد شد.
*شماره ای دیگر از سریال تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران سی اف کشورنسبت به عدم تامین دارو و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت
روز شنبه 22 مرداد برای چندمین بار، بیماران سی اف کشوربهمراه خانواده برای اعتراض به عدم تامین دارو و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.
بنا به گزارش های رسانه ای شده، این خانوادهها که روزشنبه 22 مرداد از شهرهایی مانند تبریز، کرمان، مشهد، لرستان و گلستان مقابل ساختمان وزارت بهداشت جمع شده بودند، با در دست داشتن دست نوشتههایی نسبت به تامین نشدن داروهای مورد استفاده بیماران خود معترض بودند.
یکی از افراد حاضر در تجمع با بیان اینکه مسئولان برای این بیماری نه وقت میگذارند و نه هزینه میکنند، درباره این تجمع گفت:ما برای تامین داروهای مورد استفاده بیماران خود مقابل وزارت بهداشت جمع شدهایم.
وی افزود:ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم یکسری دارو در اروپا و آمریکا برای مبتلایان به این بیماری استفاده میشود، این داروها هم طول عمر بچهها را زیاد میکند و هم حالشان را بهتر میکند، ما برای تامین این داروها در مقابل وزارت بهداشت جمع شدهایم تا شاید تامین شود.
او در خصوص مشکلات تامین داروهای موجود ادامه داد: همچنین برای تامین بقیه داروها مشکل داریم، اینجا آمدهایم تا این مشکلات را مطرح کنیم، وضعیت دارو برای بچهها واقعا خوب نیست، ما دارویی داریم به نام «کرئون» که بچهها باید به همراه هر غذایی به جز میوه بخورند، این دارو دو سال تامین نمیشد، حالا که تامین شده توزیع خوبی ندارد، در برخی استانها دارو نیست و خانوادهها مجبورند شهر به شهر دنبال تامین دارو بگردند، و به صورت آزاد آن را خریداری کنند، این بچهها مشکلات دارویی زیاد دارند.
*تجمع اعتراضی بیماران دیستروفی عضلانی دوشن نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری
روز شنبه 22 مرداد، بیماران دیستروفی عضلانی دوشن برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به بی توجهی دولت نسبت به وضعیتشان مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند.
برپایه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی،صبح امروز جمعی از بیماران دیستروفی عضلانی دوشن و خانوادههای آنان مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع برگزار کردند و خواستار توجه دولت به وضعیت دارویی و درمانی این بیماری شدند.
از دیگر خواستههای بیماران این بود که بیماری دیستروفی دوشن به عنوان بیماری خاص تحت پوشش بنیاد امور بیماریهای خاص درآید.
بیماری دیستروفی عضلانی،نوعی بیماری ژنتیکی پیشرونده است که عضلات بیمار دچار تحلیل میشود و انواع متعددی دارد.دوشن شایعترین و شدیدترین نوع از بیماریهای دیستروفی عضلانی است که در مواقع شدید منجر به معلولیت خیلی شدید و مشکلات تنفسی و مرگ میشود.
*برگزاری دادگاه یدی بهاری و آزادی موقت وی پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی
جلسه رسیدگی به اتهامات وارده علیه یدی بهاری فعال کارگری اهل اویهنگ سنندج و ساکن شهر دماوند روز شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ توسط شعبه دوم بازپرسی دادگاه انقلاب دماوند برگزار گردید و این فعال کارگری پس از تفهیم اتهام با وثیقه یک میلیارد تومانی و موقتاً آزاد گردید.
*روزنامهنگاران مستقل ایران:خواب زمستانی نهاد صنفی!
تاکنون روزنامهنگاران متعددی از انفعال انجمن صنفی روزنامهنگاران نسبت به اخراج، بازداشت و زندانی شدن خبرنگاران سخن گفتهاند. تیر ماه سال گذشته بود که سه تن از روزنامهنگاران روزنامه اعتماد در همان ایام اعلام خبر اخراج خود، از بیعملی نهاد صنفی روزنامهنگاران خبر دادند. با اینحال حتی اعتراض آنان نسبت به انجمن منجر نشد تا اعضای هیات مدیره اندکی به خود بجنبند و از حق و حقوق خبرنگاران اخراجی دفاع کنند. جالب اینکه پیشتر نیز که نامه اعتراضی ۱۰۰ روزنامهنگار نسبت به عملکرد انجمن به ویژه در خصوص اخراجهای متعدد منتشر شد، از سوی انجمن صنفی روزنامهنگاران بیپاسخ ماند و تنها چند یادداشت معطوف به «عضو نبودن» روزنامهنگاران اخراجی در انجمن منتشر شد. چندی پیش در پی برگزاری مجدد انتخابات انجمن صنفی روزنامهنگاران نیز لیلی فرهادپور، بازرس انجمن صنفی روزنامهنگاران در متنی انتقادی به شرح برخی فعالیتهای انجمن پرداخته و درباره واکنش هیأت مدیره به نامه اعتراضی روزنامهنگاران نوشته بود: «به دلیل شفاف نبودن موضع هیات مدیره انجمن در مقابل نامه ۱۰۰ روزنامهنگار، نقل اتفاقات برای هیاتمدیره بعدی فقط در این خلاصه شد که: «چند نفر «مسالهدار» عدهای از روزنامهنگاران را علیه انجمن تحریک کرده بودند و ایرادشان به مدیرمسئولی دو نفر (شهریار شمس مستوفی و امیرعباس نخعی) بوده که هیچکدام سمت کارفرمایی هیچگاه نداشتهاند.(نقل شفاهی از طرف برخی از اعضای هیاتمدیره پیشین)»
هرچه هست انجمن صنفی روزنامهنگاران در دوره جدید در پی رد صلاحیت سه عضو جدید خود تشکیل شد اما در دوره جدید نیز اوضاع تفاوت چندانی نداشته و هنوز از پیگیری مشکلات روزنامهنگاران خبری نیست. ضمناً خبرنگاران ساکن شهرستانها از وضعیتی به مراتب بدتر برخوردار هستند. چه اینکه سینا قلندری به علت انتشار خبر یک زنکشی همچنان منتظر اجرای حکم است و این خبرنگاران بدون پشتوانه در حال مواجهه با عواقب سانسور در ایران هستند. چندی پیش نیز مهتاب قلیزاده که به تازگی در دادگاه شرکت کرده و حکم زندان دریافت کرده است، درباره نحوه برخورد نهاد صنفی روزنامهنگاران یادداشت کوتاهی نوشت که در ادامه آمده است: «در همه یک سالی که بر من گذشت انجمن خودخوانده صنفی روزنامهنگاران، کوچکترین قدمی برنداشت. حتی یک پیام احوالپرسی هم ندادند، «حمایت صنفی» که شبیه شوخیست. (رخدادهایی که منجر به تفتیش خانه، بازجوییهای متعدد، قرار بازداشت، تودیع وثیقه و در نهایت حکم دادگاه شد).
تنها یکی از اعضای انجمن به من پیامی واتساپی دادند و در پیامشان تاکید کردند که «این پیام شخصیست و از طرف انجمن محسوب نمیشود.»
به من گفتند: «برای ما درخواست بنویس تا به وضعیت تو رسیدگی کنیم».
بهشان پاسخ دادم که «این چه روشیست؟ این که اصلا با نفس یک انجمن صنفی در تناقض است»؟
جوابشان این بود: «به هر حال ما از طریق یک رسانه خارجی خبر شما را خواندهایم و خودمان اطلاعی نداریم. روال این است اگر دلتان خواست به ما درخواست بنویسید».
حرفشان برایم عجیب و البته بامزه بود. با خودم گفتم: پس شما چه جور خبرنگارانی هستید؟ خب تحقیق کنید! از وکیلم بپرسید؛ از خانوادهام. از خودم. سوال دیگر این بود که چطور شما پیش گوش من از وضعیت من بیخبرید و خبر رسانههای خارج از ایران را قبول ندارید؟ مگر شما جمهوری اسلامی هستید؟
آگاهانه یک متن غیر رسمیِ خصوصی برایشان نوشتم و با جزئیات، وضعیت خودم را شرح دادم. در متنم نوشتم: «طبق وظیفهای که برای خود تعریف کردهاید، عمل کنید».
جواب این بود: شماره آقای عباس عبدی را فرستادند و گفتند: «متنتان خوانده شد. روی واتس اپ به آقای عبدی زنگ بزنید».
من هرگز این تماس را نگرفتم.»
این درحالی است که با وجود بازداشتهای متعدد از روزنامهنگاران خبری از حمایتهای صنفی نیست و خسرو صادقی بروجنی و امیرعباس آذرموند دو تن از روزنامهنگاران زندانی نیز از هیچگونه حمایتی از سوی تشکل موسوم به روزنامهنگاران برخوردار نشدند.
*مرگ ومصدومیت کارگر مزارع گوجه فرنگی دشتستان بدنبال سقوط سرویس رفت و آمدشان به دره
*روز شنبه 22 مرداد،مینی بوس حامل کارگران مزارع گوجه فرنگی دشستان در مسیر پشت پر به ارم در محور کوهستانی به دره سقوط کرد و 2 کارگر در دم جان باختند و 15 نفر دیگر به بیمارستان منتقل شدند.
*جان باختن یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب پس از 48 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان
یک کارگر معدن طلای آق دره تکاب بنام عابد رحمانی که روز سه شنبه 18 مرداد بر اثر برخورد بیل لودر به پاهایش مصدوم شده بود، صبح روز پنج شنبه 20 مرداد در بیمارستان جان باخت.
اخباروگزارش های کارگری 20 مرداد ماه 1401
- ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
گزارشی از اعتراضات کارکنان رسمی وزارت نفت
- اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای مطالبات
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
پیمانکاران ارزشی برای جان کارگر قائل نیستند.
- وضعیت فاجعهبار کارگران صنایع نفت در مناطق جنوبی
- اعتراض بوقی کامیونداران درگمرک بازرگان نسبت به قطعیهای متعدد سیستم الکترونیکی وسیاست های مدیریت گمرک
- بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری از ۴۰ کشور طی یک هفته اخیر نامه های اعتراضی به مقامات ارسال کردند
- جان باختن کارگریک کارگاه ذوب قیر اسلامشهر بدنبال آتش سوزی وافتادن در حوضچه قیر داغ
- جان باختن یک کارگرمقنی در حادثه ریزش چاه یزد
*ازسرگیری اعتراضات کارگران رسمی صنعت نفت نسبت به عدم افزایش دستمزد منجمله اجرایی نشدن ماده 10 قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت
گزارش تصویری:
ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت :
نظامهای اداری و استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای آن دسته از کارکنان شرکتهای تابعه وزارت نفت که در واحدهای عملیاتی و تخصصی شاغل می باشند با رویکرد تقویت رقابت پذیری و سرعت بخشیدن به بهره برداری از میادین مشترک و حفظ نیروی انسانی متخصص تابع آیین نامه خاصی است که بدون الزام به رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوطه و با پیشنهاد وزارت نفت و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور تهیه می شود و حداکثر ظرف شش ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون به تصویب رئیس جمهور می رسد.
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
گزارشی از اعتراضات کارکنان رسمی وزارت نفت
روز پنجشنبه بیستم مردادماه گروه کثیری از پرسنل رسمی وزارت نفت شاغل در واحدهای ستادی و عملیاتی در بیش از سی مرکز کاری دست به اعتراض گسترده زدند.
این اعتراضات با خواست هایی همچون : اجرای ماده ده قانون وظایف و اختیارات نفت، رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان، معرفی و محاکمه غارتگران صندوق نفت، پایان دادن به انتصابات امنیتی، سیاسی و جناحی، پرداخت بک پی حقوق جدول سال نود و هفت و بک پی مالیات، برداشتن سقف پاداش بازنشستگی و توجه به واحدهای فرسوده و میادین مشترک نفت و گاز صورت گرفت.
پرسنل رسمی اعلام داشته اند این اعتراضات را تا پایان مردادماه در محل کار خود ادامه داده و سپس برای برگزاری تجمع بزرگ اعتراضی خود تصمیم گیری خواهند نمود.
اسامی تعدادی از مراکزی که پرسنل آن دست به اعتراض زده اند :
واحد بهره برداری سرکان مالکوه ،نفت و گاز غرب - اداره مهندسی فرآیند پالایشگاه چهارم مجتمع گاز پارس جنوبی - ستاد مجتمع گاز پارس جنوبی عسلویه - نفت و گاز گچساران - منطقه عملیاتی آغار دالان - پالایشگاه هفتم پارس جنوبی - شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق.خانگیران سرخس - بهره برداری فازهای ۲۰و۲۱ مجتمع پارس جنوبی عسلویه - شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق منطقه عملیاتی خانگیران - کارگاه فاز چهار و پنج پارس جنوبی - دکل ۸۵ اهواز پرسنل مناطق نفت خیز جنوب - واحد آتش نشانی پالایشگاه اول پارس جنوبی - پالایشگاه چهارم پارس جنوبی - تاسیسات خط لوله سنندج - سکوی نفتی سروش در فلات قاره - نفت و گاز غرب منطقه نفت شهر - پالایشگاه نهم پارس جنوبی - واحد عملیات پیرا حفاری - فاز ۲۰و۲۱ پارس جنوبی - واحد بهره برداری بهرگان فلات قاره - پالایشگاه گاز پارسیان - واحد بهره برداری غرب کارون شرکت نفت و گاز اروندان - ایستگاه تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون - واحد بهره برداری مجتمع پارس جنوبی پالایشگاه هشتم - کارگاه مرکزی پارس جنوبی - کارکنان آتش نشانی منطقه عملیاتی نار و کنگان - شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب منطقه چشمه خوش - منطقه عملیاتی تنگ بیجار ایلام نفت و گازغرب - پالایشگاه دوم پارس جنوبی - کارکنان سکوی نوروز شرکت فلات قاره و شرکت بهره برداری نفت چشمه خوش.
خبر تکمیلی
اسامی سایر واحدها و مراکز اعتراضی پرسنل رسمی :
واحد کنترل و ابزار دقیق پالایشگاه کرمانشاه
منطقه پنج عملیات انتقال گاز
سکوی نفتی بهرگانسر
فازهای دو وسه پارس جنوبی
شرکت نفت و گاز پارس
کارکنان پالایشگاه ششم
واحد کنترل کیفیت پالایشگاه چهارم
*اعتراض کارکنان رسمی نفت به عدم اجرای مطالبات
امروز پنجشنبه ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، بخشی از کارکنان رسمی شاغل در صنعت نفت به صورت هماهنگ در مراکز کاری با در دست گرفتن پلاکارد و کاغذنوشتههایی نسبت به عدم تحقق مطالباتشان دست به اعتراض زدند.
کارکنان رسمی نفت نسبت به مشکلات معیشتی و دستمزدهای ناکافی و عدم اجرای قوانین مصوب و ساعات کاری غیرعادلانه و مالیات زیاد اعتراض دارند و خواهان اجرای کامل ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات کارکنان رسمی وزارت نفت هستند.
اجرای ماده ۱۰ قانون وظایف کارکنان وزارت نفت، کارکنان بخش عملیات وزارت نفت را از چارچوب قانون خدمات مدیریت کشوری مستثنی میکند. همچنین کارکنان رسمی ضمن خواستهی اجرای فوری این قانون، خواستار پرداخت کل حقوق معوقهی ناشی از اجرای ماده ۱۰ از سال ۱۳۹۳ تاکنون هستند.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:
پیمانکاران ارزشی برای جان کارگر قائل نیستند.
کار سخت و طولانی در هوای گرم و شرجی دهها همکار را راهی بیمارستان کرده اما هیچ پیمانکاری حاضر به تعطیل کردن کار حتی در ساعتهای گرم روز هم نیست.
روز تعطیل، گرمای شدی، گرد و خاک، نبود ایمنی و تجهیزات کافی هیچکدام برای پیمانکار و کارفرما فرقی نمی کند ما برده وار باید جان بکنیم تا آنها به سود و منفعت برسند.
بساط مفتخوری تان را جمع و پایتان را از گلویمان بردارید.
ویدیویی دیگر از گرمازدگی و از حال رفتن همکاران در گرمای طاقتفرسای عسلویه و کنگان:
https://t.me/shoranaft/497
*وضعیت فاجعهبار کارگران صنایع نفت در مناطق جنوبی
بنابر خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در روزهای اخیر بیشتر از پانصد نفر از کارگران در مراکز مختلف واقع در مناطق جنوبی دچار گرمازدگی شدید شدهاند و به بیمارستانها و درمانگاهها منتقل شدهاند.
همچنین خبرهایی حاکی از مرگ چندین کارگر بخاطر این شرایط فاجعهبار منتشر شده است.
کارگران بخشهای مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در مراکز و پروژهها از کارفرمایان خواستهاند تا در روزهایی که درجه گرما و درصد رطوبت هوا بسیار بالاست ساعات کاری را به ۶ ساعت کاهش دهند اما تاکنون پاسخی از کارفرمایان دریافت نکردهاند.
در صورت تداوم بیتوجهی کارفرمایان به جان و سلامت کارگران، این وضعیت میتواند ابعاد فاجعهبار کنونی را تشدید کند و کارگران قطعا درمقابل این بیتوجهی کارفرمایان دست به اعتراض خواهند زد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
درهمین رابطه:بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای 50 درجه استان خوزستان مشغول بکارند
/چهارشنبه 19 مرداد 1401 گرمای هوا در استان خوزستان:
دهلران ۵۱/۶°c
شوش ۵۱/۴°c
امیدیه ۵۰/۸°c
آبادان ۵۰/۶°c
اهواز ۵۰/۵°c
بندر ماهشهر ۵۰/۴°c
دزفول ۵۰/۳°c
/گرمازدگی بیش از35 کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان
روز شنبه 15 مرداد ماه فیلمی منتشر شد که در آن عنوان می شود بیش از 35نفر از کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان به علت گرما و رطوبت شدید هوا دچار گرمازدگی شدند.
این در حالی است که مسوولان روابط عمومی پالایشگاه آبادان و فاز دو این تصاویر را به مجموعه های یکدیگر ارتباط دادند.
با بررسی و پیگیریهای خبرنگار یک رسانه مشخص شد که این افراد، کارگران شاغل در بخش فاز دوم پالایشگاه هستند که روزشنبه 15 مرداد بر اثر رطوبت بالای 90 درصد و افزایش دمای هوا(53 درجه سلیسیوس) دچار گرمازدگی شده و به درمانگاه پالایشگاه منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
به گفته برخی از کارکنان و کارگران فاز دوم، تعداد این افراد بیش از 35 نفر است.
لازم به ذکر است که شهرستان آبادان طی چند روز گذشته با ثبت دمای بالای 50 درجه گرم ترین شهر ایران بود، همچنین بیشینه دمای هوای آبادان طی شبانه روز گذشته به 53 درجه سلیسیوس رسید که رکورد 70 ساله دمای این شهر برای سومین مرتبه تکرار شد.
/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:
1- ماده 7 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب 1374/02/03 مجلس شوراي اسلامي:
در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (شهرداري ها و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت ها يا محدوديت هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب را از طريق رسانه هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
2- مواد 16، 42 و 43 آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338,06,14:
ماده 16- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.
ماده 42- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.
ماده 43- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .
*اعتراض بوقی کامیونداران درگمرک بازرگان نسبت به قطعیهای متعدد سیستم الکترونیکی وسیاست های مدیریت گمرک
روزپنج شنبه 20 مرداد،صدها کامیوندار برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به قطعیهای متعدد سیستم الکترونیکی وسیاست های مدیریت گمرک بازرگان همزمان وبطور ممتد بوق هایشان رابصدا درآوردند.
*بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری از ۴۰ کشور طی یک هفته اخیر نامه های اعتراضی به مقامات ارسال کردند
بنا به گزارش رسیده از فدراسیونجهانی کارگرانحمل ونقل به سندیکای کارگران شرکت واحد ، «طی هفته اخیر، اتحادیه های کارگری عضو فدراسیون جهانی کارگرانحمل و نقل از هر گوشه ای از جهان حمایت خود را از فعالین کارگری زندانی در ایران و اتحادیه های صنفی ای که برای آزادی آنها مبارزه می کنند، اعلام کردند. ما با یک صدای واحد اعلام می کنیم که هرگز در مقابل ظلم و ستم علیه فعالین سندیکایی در هیچ جای دنیا کنار نخواهیم ایستاد.
بیش از ۱۳۰ اتحادیه کارگری از ۴۰ کشور مختلف در سراسر جهان طی یک هفته اخیر نامه های اعتراضی به رهبر ایران و همچنین به قوه قضاییه و نمایندگی دائمی ایران در سازمان ملل ارسال کردند.کارگران در سراسر جهان از نزدیک شاهد روند اوضاع در ایران طی هفته های آتی خواهند بود، و ما خواهان آزادی فوری تمامی فعالان سندیکایی زندانی هستیم.»
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه مراتب قدردانی و سپاس صمیمانه خود را از حمایتهای صورت کرفته توسط فدراسیونجهانی کارگرانحمل ونقل و همکارانمان در اتحادیه های بخش حمل ونقل و دیکر بخشهای کارگری در تمامی کشورهای جهان را اعلام میدارد و متعاقبا گرارشات تکمیلی تری در اینحصوص ارائه خواهد داد.
چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات
*جان باختن کارگریک کارگاه ذوب قیر اسلامشهر بدنبال آتش سوزی وافتادن در حوضچه قیر داغ
چهارشنبه شب(19 مرداد)،یک کارگر میهمان تبعه افغانستان حین کاردریک کارگاه ذوب قیر واقع در اسلامشهر بدنبال آتش سوزی وافتادن در حوضچه قیر داغ جان خود را از دست داد.
*جان باختن یک کارگرمقنی در حادثه ریزش چاه یزد
روز چهارشنبه 19 مرداد،یک کارگر تبعه افغانستان حین کار حفر چاه جذبی فاضلاب در بلوار بهشتی یزد براثر ریزش دهانه چاه زیر تلی از خاک مدفون وجان باخت.
اخباروگزارش های کارگری 19 مرداد ماه 1401
- تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشوردرسی وهشتمین روز اعتراضشان نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک،اهواز،بابل،خرم آباد،رشت، شوش، کرمان،کرمانشاه و.....
حمله نیروهای امنیتی واطلاعاتی به تجمع کنندگان کرمانشاه وبازداشت موقت 4 کارگربازنشسته حق طلب
- تجمعات اعتراضی کارکنان بازنشسته ایران ایرنسبت به عدم همسان سازی حقوق با شاغلین و انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری مقابل صندوق بازنشستگی هما و ساختمان اداری مرکزی فرودگاه مهرآباد
- بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای 50 درجه استان خوزستان مشغول بکارند
- تجمع اعتراضی اهالی روستاهای سرفاریاب نسبت به بی آبی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری چرام
- اعتراض بوقی کامیونداران نسبت به تعرفه زیر قیمت حمل کلینکر سیمان مقابل کارخانه سیمان شهر کرد
- انتقال جعفرابراهیمی به قرنطینه بند عمومی زندان اوین
- آزادی مشروط هاله صفرزاده
- جان باختن کودک کار10ساله یک کارگاه شیرینیپزی گیلانغرب براثر گیر افتادن دربالابر
- جان باختن یک کارگر در بابل براثر برق گرفتگی
- جان باختن سه نفردر ملایر بر اثر گاز گرفتگی در عمق چاه
*تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشوردرسی وهشتمین روز اعتراضشان نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق در شهرهای اراک،اهواز،بابل،خرم آباد،رشت، شوش، کرمان،کرمانشاه و.....
حمله نیروهای امنیتی واطلاعاتی به تجمع کنندگان کرمانشاه وبازداشت موقت 4 کارگربازنشسته حق طلب
روز چهارشنبه 19 مرداد، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور درسی وهشتمین روز اعتراضشان نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق دست به تجمع در شهرهای اراک،اهواز،بابل،خرم آباد،رشت، شوش، کرمان،کرمانشاه و.....زدند.
گزارش های منتشره در شبکه های اجتماعی حاکی از حمله نیروهای امنیتی واطلاعاتی به تجمع کنندگان کرمانشاه وبازداشت موقت 4 کارگربازنشسته حق طلب می باشد.
اراک - تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان مرکزی
اهواز- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان
شعارها:
- معیشت منزلت حق مسلم ماست
- درمان رایگان حق مسلم ماست
- عزاعزاست امروز حقوق بازنشسته زیر عباست امروز
بابل - تجمع مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
خرم آباد- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان لرستان
رشت - تجمع
شعارها:
- معیشت منزلت حق مسلم ماست
- گرانی تورم بلای جان مردم
شوش- راهپیمایی وتجمع مقابل فرمانداری شهرستان
شعارها:
- نه مجلس نه دولت نیستند بفکر ملت
- تورم 100 درصد افزایش 10 درصد
- حسین حسین شعارشون دروغ و دزدی کارشون
- وعده وعید چه خوب بود ولی همش دروغ بود
- ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه
- وزیر بی کفایت استعفا استعفا
- مسئول بی لیاقت نمی خوایم نمی خوایم
کرمانشاه- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان وپهن کردن سفره خالی
حمله نیروهای امنیتی واطلاعاتی به تجمع کنندگان کرمانشاه وبازداشت موقت 4 کارگربازنشسته حق طلب
*تجمعات اعتراضی کارکنان بازنشسته ایران ایرنسبت به عدم همسان سازی حقوق با شاغلین و انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری مقابل صندوق بازنشستگی هما و ساختمان اداری مرکزی فرودگاه مهرآباد
روز چهارشنبه 19 مرداد، کارکنان بازنشسته ایران ایربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق با شاغلین و انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری دست به برپایی تجمع مقابل صندوق بازنشستگی هما و ساختمان اداری مرکزی فرودگاه مهرآباد زدند.
یکی از بازنشستگان حاضر درتجمع در مورد دلایل اعتراض همکاران خود به خبرنگاررسانه ای گفت: مهمترین مشکل حال حاضر ما بازنشستگان ایران ایر موضوع انتقال صندوق بازنشستگی هما به صندوق بازنشستگی کشوری است که از ابتدای سال جاری با تصمیم دولت انجام شده است.
وی افزود: اموال و دارایی صندوق بازنشستگی هما غیردولتی و شخصی است بنابراین انتقال آن بدون رضایت صاحبان اصلی، غیرقانونی محسوب میشود. ما از نهادهای قضایی و اجراییکشور درخواست داریم این موسسه صندوق خصوصی که سرمایه عظیم بازنشستگان هما است را دقیقا حسابرسی نمایند.
او گفت: بحث دیگری که بازنشستگان هما امروز آن را دنبال میکنند برقراری کمک هزینه رفاهی برای بازنشستگان هما نظیر شاغلین هواپیمایی هما است.
وی اضافه کرد:حدود 3 سال است فوق العاده رفاهی از طرف دولت در بودجه سالانه تصویب شده و دستگاهها مجاب به پرداخت به شاغلین و بازنشستگان مجموعه خویش هستند. با توجه به اینکه فوق العاده رفاهی شاغلین هما؛ افزایش 3 الی 6 میلیونی داشته لذا مطابق مصوبه دولت بازنشستگان هما هم درخواست برقراری کمک هزینه رفاهی همانند شاغلین را دارند.
او درباره سایر مطالبات بازنشستگان ایران ایر گفت: بازنگری کامل و کلی در جدول همسانسازی و برخورداری کلیه بازنشستگان از آن از دیگر خواستهای بازنشستگان هما است. در عین حال رعایت کامل موارد قانونی طبق مصوبه شورای نگهبان از قبیل (تی دی، بیمه عمر، حوادث، فوق العاده رفاهی و حق مسکن) همانند شاغلین و دریافت مزایای عرفی و مناسبتی همانند بن ماه رمضان، بن روز جانباز وروز زن را از صندوق خواستاریم.
*بازی دولت ومسئولان ذیربط با جان کارگرانی که دربالای گرمای 50 درجه استان خوزستان مشغول بکارند
/چهارشنبه 19 مرداد 1401 گرمای هوا در استان خوزستان:
دهلران ۵۱/۶°c
شوش ۵۱/۴°c
امیدیه ۵۰/۸°c
آبادان ۵۰/۶°c
اهواز ۵۰/۵°c
بندر ماهشهر ۵۰/۴°c
دزفول ۵۰/۳°c
/گرمازدگی بیش از35 کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان
روز شنبه 15 مرداد ماه فیلمی منتشر شد که در آن عنوان می شود بیش از 35نفر از کارگران فاز دوم پالایشگاه آبادان به علت گرما و رطوبت شدید هوا دچار گرمازدگی شدند.
این در حالی است که مسوولان روابط عمومی پالایشگاه آبادان و فاز دو این تصاویر را به مجموعه های یکدیگر ارتباط دادند.
با بررسی و پیگیریهای خبرنگار یک رسانه مشخص شد که این افراد، کارگران شاغل در بخش فاز دوم پالایشگاه هستند که روزشنبه 15 مرداد بر اثر رطوبت بالای 90 درصد و افزایش دمای هوا(53 درجه سلیسیوس) دچار گرمازدگی شده و به درمانگاه پالایشگاه منتقل شدند و تحت درمان قرار گرفتند.
به گفته برخی از کارکنان و کارگران فاز دوم، تعداد این افراد بیش از 35 نفر است.
لازم به ذکر است که شهرستان آبادان طی چند روز گذشته با ثبت دمای بالای 50 درجه گرم ترین شهر ایران بود، همچنین بیشینه دمای هوای آبادان طی شبانه روز گذشته به 53 درجه سلیسیوس رسید که رکورد 70 ساله دمای این شهر برای سومین مرتبه تکرار شد.
/موادی از قوانین موجود درهمین رابطه:
1- ماده 7 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوامصوب 1374/02/03 مجلس شوراي اسلامي:
در مواقع اضطراري كه بعلت كيفيت خاص جوي، آلودگي هواي شهرها به حدي برسد كه به تشخيص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي سلامت انسان و محيط زيست را شديداً به مخاطره بياندازد، سازمان حفاظت محيط زيست با همكاري وزارت كشور (شهرداري ها و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران) ممنوعيت ها يا محدوديت هاي موقت زماني، مكاني و نوعي را براي منابع آلوده كننده برقرار نموده و بلافاصله مراتب را از طريق رسانه هاي همگاني به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
با برطرف شدن وضعيت اضطراري و كاهش آلودگي هوا، سازمان نسبت به رفع ممنوعيت و محدوديت برقرار شده اقدام و مراتب را به نحو مقتضي به اطلاع عموم خواهد رسانيد.
2- مواد 16، 42 و 43 آئین نامه حفاظت و بهداشت عمومی در کارگاهها مصوب 1338,06,14:
ماده 16- هر کارگاه باید دارای وسائلی باشد که در زمستان و تابستان درجه حرارت داخلی آن بوضع قابل تحملی نگاهداری شود.
ماده 42- در کلیه کارگاهها کارفرما مکلف است آب آشامیدنی گوارا و سالم بمقدار کافی در مخازن سربسته و محفوظ که طبق اصول بهداشت ساخته و نگاهداری شود در دسترس کارگران بگذارد.
ماده 43- بکارگرانی که در گرمای زیاد برای مدت مدیدی کار میکنند باید قرص های نمک طعام داده شود .
*تجمع اعتراضی اهالی روستاهای سرفاریاب نسبت به بی آبی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری چرام
روز چهارشنبه 19 مرداد روزبعداز سفر محمد موحد بهارستان نشین منطقه،اهالی روستاهای ده نو ، اسلام آباد،جمال آباد وامامزاده جعفر بخش سرفاریاب شهرستان چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به بی آبی مقابل فرمانداری چرام تجمع کردند.
یکی از معترضان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: لوله آب شرب این روستاها از سال 1363 کشیده شده است و الان این لولهها فرسوده شده است.
وی گفت: ما همگی از چشمههای فصلی استفاده کردهایم که قابل شرب نیست و ما مجبور بودهایم. الان چاهها و آب چشمهها فرو رفته است. آب قنات امامزاده حمزه فرو رفته است، مسئولین چاهی که قریب به 365 متر پایین رفتهاند و میگویند آب ندارد، در چاه را پلمب کردهاند.
وی گفت: از تنگ میرزا که چاه زدهاید برای ما آب بیاورید. وعده نه، عمل کنند. سرفاریاب صحرای کربلا است.
یکی از زنان گفت: مشکل آب داریم. نه روز، نه شب، هیچ آب نداریم. روز تا شب دنبال آب هستیم. ما آمدهایم اعتراض کنیم، اگر مسئولان کاری نکنند، ما به اعتراضمان ادامه میدهیم. وعده میدهند، کاری نمیکنند.
*اعتراض بوقی کامیونداران نسبت به تعرفه زیر قیمت حمل کلینکر سیمان مقابل کارخانه سیمان شهر کرد
روز سه شنبه 18 مرداد، کامیونداران با به حرکت در آوردن کامیون هایشان مقابل کارخانه سیمان شهر کرد وبوق زدن ممتد اعتراضشان را نسبت به تعرفه زیر قیمت حمل کلینکر سیمان بنمایش گذاشتند.
فیلم این اقدام اعتراضی روز چهارشنبه 19 مرداد رسانه ای شد.
*انتقال جعفرابراهیمی به قرنطینه بند عمومی زندان اوین
جعفرابراهیمی بازرس شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران امروز چهارشنبه ۱۹ مرداد به قرنطینه بند عمومی منتقل شد.
شورای هماهنگی انتظار دارد این فعال صنفی به همراه دیگر معلمان بازداشتی روز ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ آقایان رسول بداقی،اسکندرلطفی،محمد حبیبی،شعبان محمدی و مسعود نیکخواه در روزهای آینده آزاد شوند و شرایط محاکمه عادلانه آنها مطابق اصل ۱۶۵ قانون اساسی فراهم گردد.
*آزادی مشروط هاله صفرزاده
هاله صفرزاده امروز ١٩ مرداد١٤٠١ از زندان بطور مشروط آزاد شد. هاله صفرزاده به همراه همسرش عليرضا ثقفي در ٢٠ اسفند ١٤٠١ در مراسم بزرگداشت صمدشعباني شاعر دستگير شده بود.
به اميد آزادي ساير زندانيان در بند
منبع:کانال کانون مدافعان حقوق کارگر
*جان باختن کودک کار10ساله یک کارگاه شیرینیپزی گیلانغرب براثر گیر افتادن دربالابر
روزسه شنبه 18 مرداد، کودک کار10ساله یک کارگاه شیرینیپزی گیلانغرب بنام امیر رضا پرهوده
براثر گیر افتادن دربالابر جان خودراازدست داد.
که به دلیل فقر مفرط خانواده ناچار به کار در یک کارگاه شیرینی پزی شده بود، در حین کار و به دلیل گیر افتادن دربالابر جانش را از دست داد.
بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،کودک کار جان باخته وقتی که برای آوردن شیرینی به مغازه به کارگاه در طبقه بالا رفته بود، در داخل بالابر گیر کرده و جانش را از دست داد.
*جان باختن یک کارگر در بابل براثر برق گرفتگی
روز چهارشنبه 19 مرداد،یک کارگر 31 ساله حین کار در ساختمان در حال ساخت واقع در در بلوار امام رضا شهرستان بابل دراستان مازندران دچار برق گرفتگی شد ودر دم جان خودرا ازدست داد.
*جان باختن سه نفردر ملایر بر اثر گاز گرفتگی در عمق چاه
روز سه شنبه 18 مرداد،سه نفر در روستای منگاوی ملایر بر اثر گاز گرفتگی در عمق چاه جان باختند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،یک کارگر کشاورز برای رفع نقص فنی موتور آب در روستای منگاوی شهرستان ملایر استان همدان، وارد عمق چاهی میشود که در نتیجه آن جان خودرا از دست داد.
برادر وی که پس از مطلع شدن از گازگرفتگی این کارگر در عمق چاه، برای نجات او وارد چاه میشود نیزبر اثر مسمومیت با گازهای متصاعد شده جان خود را از دست میدهد.
در ادامه پسر عموی این دو برادر که در همان نزدیکی مشغول کشاورزی بود، برای نجات جان این دو نفر داخل چاه می شود که وی هم براثر گازگرفتگی جان خودرا از دست میدهد.
اخباروگزارش های کارگری 17 مرداد ماه 1401
- نامه سرگشاده عمومی به نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسان!
واله زمانی در بازداشتگاه بند 209 زندان اوین با خطر مرگ مواجه است.
- خودکشی یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام به دلیل مشکلات معیشتی
- خودکشی یکی دیگر از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در کمتر از ۲۴ ساعت
*نامه سرگشاده عمومی به نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسان!
واله زمانی در بازداشتگاه بند 209 زندان اوین با خطر مرگ مواجه است.
واله زمانی عضو سندیکای کارگران نقاش البرز و از فعالین شناخته شده جنبش کارگری ایران در تاریخ 1401/03/09 توسط دستگاه های امنیتی در ارومیه بازداشت و بعد از سه روز به بند 209 موسوم به بند امنیتی وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل گردید.
واله زمانی به جرم ملاقات با "سسیل کوهلر" عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه و همسرش "ژاک پاریس" و با اتهام واهی و نخ نمای همکاری با جاسوسان خارجی بازداشت گردیده است (سسیل کوهلر و ژاک پاریس که با ویزای گردشگری به ایران سفر کرده بودند، روز 1401/02/18 به اتهام جاسوسی و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور ایران بازداشت شدند).
واله زمانی قبل از بازداشت دچار بیماری حاد کبدی و هپاتیت نوع سی، زخم شدید معده، بیماری ریوی و فشار خون بوده و تحت نظر و مداوای پزشکی قرار داشته است.
این فعال کارگری از هنگام بازداشت، تحت بازجویی و فشارهای جسمی و روحی برای پذیرفتن اتهاماتی از قبیل جاسوسی و همکاری با جاسوسان خارجی و پذیرش اجرای نمایش اعتراف علیه خود، مطابق سناریوهای سناریوسازان و بازجو خبرنگاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی قرار دارد و از هر گونه امکانات پزشکی و دارویی محروم بوده است.
طبق خبری که صابر زمانی برادر واله زمانی در شبکه های اجتماعی منتشر کرده است، وضعیت جسمانی واله زمانی به شدت وخیم است. میزان ترشح آنزیم کبدش بیش از 2000 یعنی 20 برابر میزان نرمال است. طبق نظر پزشکی کبدی که 2000 آنزیم ترشح کند در آستانه نابودی کامل است و مرگ حتمی بیمار را به دنبال دارد.
بنابر همان خبر که برادر این فعال کارگری بازداشت شده منتشر کرده است، واله زمانی که پیشتر با یک زندانی داعشی هم بند بوده، به بهانه مسری بودن بیماری و وخیم تر شدن وضعیت جسمانیش به سلول انفرادی منتقل شده است.
با توجه به سوابق دستگاه های قضایی، امنیتی و زندانبانان جمهوری اسلامی در به قتل رساندن زندانیان سیاسی از طریق محروم کردن آنها از دسترسی به دارو و درمان و خدمات پزشکی مناسب که آخرین مورد آن قتل بکتاش آبتین در زندان اوین بود، تردیدی نیست که در مورد واله زمانی هم چنین سناریوی در دست اجراست.
هم اکنون علاوه بر واله زمانی، آنیشا اسدالهی، کیوان مهتدی، حسن سعیدی، رضا شهابی و ریحانه انصارینژاد (بعد از 87 روز بازداشت با وثیقه یک میلیارد تونانی موقتاً آزاد شد) از فعالین کارگری و رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، شعبان محمدی، اسکندری (سوران) لطفی و مسعود نیکخواه از فعالین معلمی نیز قبل از یازدهم اردیبهشت (روز جهانی کارگر ) به اتهام جاسوسی و به جرم ملاقات با "سسیل کوهلر" و "ژاک پاریس" بازداشت شده اند.
حکومت جمهوری اسلامی ایران به خاطر 43 سال سرکوب، شکنجه و اعدام و تحمیل و فقر و فلاکت و به خاطر منع هر گونه آزادی در جامعه و دخالت و سرک کشیدن در خصوصی ترین امور در زندگی افراد، امروز با سیل اعتراضات مردمی در همه عرصههای اجتماعی مواجه است، به طوری که هیچ روزی نیست در مراکز کارگری، در خیابانها و مقابل نهادها و ادارات دولتی اعتصاب و تجمع در اعتراض به مصائب و معضلات معیشتی و اجتماعی بر پا نگردد.
جمهوری اسلامی از تامین اندک نیازها و برآورده نمودن مطالبات تلنبار شده مردم ناتوان است و تنها راه بقا خود را در سرکوب گسترده و بازداشتهای وسیع فعالین در همه عرصه های اعتراضی با ربط دادن آنها به جاسوسان و دولتهای خارجی و دشمنان خیالی و خودپندار یافته است.
حکومت با سناریوسازی ها و تحت فشار قرار دادن فعالین بازداشتی برای اعتراف اجباری قصد دارد تا سرکوب خشن اعتراضات وسیع در سطح جامعه را به بهانه مرتبط بودن با خارج، مشروعیت ببخشد.
ما امضاء کنندگان این نامه از همه نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسانی می خواهیم که به هر طریق ممکن بر جمهوری اسلامی فشار وارد کنند تا سریعا واله زمانی را آزاد کنند. تنها در این صورت و با از سرگیری روند معالجه وی ممکن است که از مرگ حتمی نجات یابد.
همچنین می خواهیم که برای آزادی سایر بازداشتیهای نامبرده که هر یک جرمی ندارند مگر خواست تامین رفاه حداقلی برای تمام جامعه و البته آزادیهای اجتماعی برای مردم ایران، نهایت تلاش خود را بکنند.
امضاء
1-اتحاد بازنشستگان
2-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
3-تشکل مستقل دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان
4-سندیکای نقاشان البرز
5-شورای بازنشستگان ایران
6-گروه اتحاد بازنشستگان
7-ندای زنان ایران
8-دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
9-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه
10-گروهی از کارگران جوشکار شهرک دولت آباد کرمانشاه
11-گروهی از دانشجویان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه
12-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه
13-گروهی از مهندسان کامپیوتر و آی تی کرمانشاه
14-گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی و خدمات درمانی سقز
15-گروهی از کارگران کارخانە و کارگاههای شهرک صنعتی سقز
16-گروهی از مردم ساکن محله سیلو سقز
17-گروهی از مردم ساکن شهرک دانشگاه سقز
18-گروهی از مردم ساکن محله نشمیلان سقز
19-گروهی از مردم ساکن محله بهارستان سقز
20-گروهی از مردم ساکن محله کریم آباد سقز
21-گروهی از مردم ساکن میدان ترە بار سقز
22-گروهی از فعالین کارگری و اجتماعی 23-گروهی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری شهر
24-گروهی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در شهر سنندج
1401 /05/17
*خودکشی یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام به دلیل مشکلات معیشتی
یکی از کارگران اخراجی پتروشیمی شهر چوار در استان ایلام به نام محمد منصوری ۳۲ ساله به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان داد.
محمد منصوری روز یکشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ در منزل شخصیاش خود را حلقآویز کرده است.
محمد منصوری از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار بوده که چند ماه پیش و پس از چندین سال کارکردن توسط مسئولین پتروشیمی چوار اخراج شده است. وی اهل شهر چوار و پدر دو فرزند پسر دو ساله میباشد.
*خودکشی یکی دیگر از کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در کمتر از ۲۴ ساعت
با خودکشی علیمحمد کریمی یکی دیگر از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام، طی کمتر از ۲۴ ساعت دو کارگر اخراجی این شرکت به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی و به زندگی خود پایان دادهاند.
بر اساس خبر منتشرشده، ظهر امروز دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱، علیمحمد کریمی اهل شهر چوار از توابع ایلام و یکی از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام با استفاده از اسلحه به زندگی خود پایان داد.
روز گذشته نیز محمد منصوری ٣٢ ساله یکی دیگر از کارگران اخراجی شرکت پتروشیمی ایلام خود را حلق آویز و به زندگی خود پایان داده بود.
این دو شهروند که به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودکشی کردهاند از کارگران روزمزد پتروشیمی چوار بودهاند که چند ماه پیش و پس از چندین سال کارکردن توسط مسئولین پتروشیمی چوار اخراج شدهاند.
گفتنی است که این دو کارگر هر دو متاهل بودهاند.
منبع دوخبربالا:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
اخباروگزارش های کارگری 16 مرداد ماه 1401
- اعتراض کارگران پیمانی صنعت نفت نسبت به عدم برخورداری ازخدمات بیمه تکمیلی بدلیل اختلافات مالی شرکت های پیمانکاری وشرکت بیمه
- گسترش اعتراضات نسبت بی برقی در استان خوزستان
تجمع اعتراضی اهالی صیدون باغملک نسبت به قطعی مکرر برق
- دیدار اعضای انجمن صنفی معلمان فارس و جمعی از فعالین صنفی استان با خانواده محترم معلم زندانی مهدی فتحی
- 3 کارگر بازنشسته زندانی دیگر استان خوزستان هم باتودیع وثیقه 500میلیون تومانی بطورموقتی آزاد شدند
- جان باختن یک کارگرجوان جوشکار درنقده براثر سقوط از ارتفاع
*اعتراض کارگران پیمانی صنعت نفت نسبت به عدم برخورداری ازخدمات بیمه تکمیلی بدلیل اختلافات مالی شرکت های پیمانکاری وشرکت بیمه
مشکلات سالهای گذشته بیمه تکمیلی کارکنان نفت در حال تکرار شدن!
براساس گزارش رسانه ای شده،بیمه دانا به کارکنان بعضی از شرکتهای نفتی خدمات نمی دهد و در پاسخ به کارکنان دلیل عدم ارائه خدمات را بدهی شرکتها عنوان می کند!!!
قرار بود در قرارداد جدید شاهد مشکلات سالهای گذشته نباشیم اما متاسفانه همچنان این مشکلات در حال تکرار شدن هستند! نکته دوم اینکه حق بیمه از حقوق پرسنل کسر شده اما متاسفانه بعضی از شرکتها سهم کارفرما را به شرکت بیمه پرداخت نکردند و همین موضوع باعث قطع شدن خدمات به پرسنل این شرکت ها شده است! و نکته آخر اینکه در قرارداد بعضی از وزارتخانه ها با شرکتهای بیمه قید می شود که در صورت عدم پرداخت حق بیمه ، ارائه خدمات باید تا مدت زمانی مشخص ادامه پیدا کند و سوال اینجاست که چرا چنین شرطی در قرارداد نفت با شرکت بیمه تعیین نشده است تا روند خدمات به کارکنان حتی در صورت تاخیر در پرداخت حق بیمه مختل نشود!!!
*گسترش اعتراضات نسبت بی برقی در استان خوزستان
تجمع اعتراضی اهالی صیدون باغملک نسبت به قطعی مکرر برق
اهالی بخش صیدون شهرستان باغملک استان خوزستان هم برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به قطعی مکرر برق دست به تجمع زدند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 16 مرداد، گرما، شرجی، سیل و سرانجام قطعی مکرر برق باعث دلخوری مردم در بخشهای مختلفی از استان خوزستان طی هفته گذشته تا کنون شده است.
یکی از اهالی صیدون گفت: هر روز چندین بار با قطعی برق مواجه هستیم . واقعا این شرایط ما را به ستوه آورده است.
یکی دیگر از اهالی صیدون گفت: اداره برق امان ما را بریده است، ما در دوراهی اسلام آباد هر روز با چندین مرتبه قطعی برق مواجه هستیم. با این وضعیت اقتصادی اگر کولر ما بسوزد، چگونه باید کولر جدید خرید.
یکی از اهالی منگنان در اعتراض به وضعیت برق میگوید: ما مردم منطقه منگنان از قطع مکرر برق در این شرجی و دمای 50 درجه به ستوه آمادهایم.
درهمین رابطه:اعتراض تعدادی از اهالی شادگان نسبت به قطع برق وکلافه شدن از گرما مقابل اداره برق
روز شنبه 15 مرداد، تعدادی از اهالی شادگان برای اعتراض به قطع برق وکلافه شدن از گرما مقابل اداره برق جمع شدند.
براساس گزارش وفیلم رسانه ای شده،یکی ازاهالی روستای منصوره با به دست گرفتن نوزادش که از گرما کلافه شده مقابل اداره برق شادگان خوزستان می گوید: «این نوزاد چه گناهی کرده. از ساعت 11 صبح تا الآن با ماشین تابش بدم گرمشه»«گناهش چیه، هاآ، گناهش چیه بهم بگو این بچه از ساعت 11 صبح تا الآن» «هزاران کودک و زن بیمار و پیرمرد افتاده اند و خیلی از مردم صبح تا الآن همینطور موندن تو گرما، گناهشون چیه هااا.» «بیا ببین مادرش و خواهرش تو ماشین نشستن از گرما آخه چرا چه گناهیه»
*دیدار اعضای انجمن صنفی معلمان فارس و جمعی از فعالین صنفی استان با خانواده محترم معلم زندانی مهدی فتحی
به امید روزی که هیچ معلمی دربند نباشد و پاسخ مطالبات قانونی زندان نباشد.
*3 کارگر بازنشسته زندانی دیگر استان خوزستان هم باتودیع وثیقه 500میلیون تومانی بطورموقتی آزاد شدند
*آزادیتان مبارک!*
آقایان *رهدار، اسدی نیا* از بازنشستگان زندانی اهواز، با سپردن وثیقههای ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند!
در تاریخ ۳۱ تیرماه، ۵ نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز، با کهولت سن و هر کدام با کلکسیونی از بیماریهای ریز و درشت از دوران کار و جوانی خود در عرصه های مختلف جامعه ،
که با خود داشته و دارند،همزمان با هم ،با یورش اطلاعات سپاه به منازلشان و با ایجاد رعب و وحشت و با تفتیش منازل و ضبط موبایل ها و تبلت ها و کامپیوترهای خود و اعضای خانواده این عزیزان و با زدن دستبند و چشم بند به سلول های انفرادی اطلاعات سپاه اهواز منتقل گردیده و تحت بازجویی های متعدد قرار گرفتند!
آقایان *برون، گرگان، اکبری بیرگانی، رهدار و اسدی نیا* بعد از گذراندن نزدیک به ۱۵ روز ، زیر بازجویی و حبس در انفرادی اطلاعات سپاه همگی با تامین وثیقه ۵۰۰ میلیونی توسط خانوده های خود، موقتا" آزاد گردیدند!
ما بازنشستگان تامین اجتماعی آزادی این عزیزان را به خود و خانواده گرامی-شان تبریک میگوییم!
و آزادی تمامی کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان، دانشجویان و فعالان سایر عرصه ها را خواهانیم و دستگیری و زندان و پرونده سازی ها ، صدور احکام و رفتار ظالمانه را قاطعانه محکوم می کنیم!
شنبه ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۱
پیام ارسالی بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز به اتحادیه آزاد کارگران ایران
درهمین رابطه:آزادی موقت 2 نفراز کارگران بازنشسته زندانی استان خوزستان باتودیع وثیقه 500میلیون تومانی
*بازنشسته زندانی!*
*بی هیچ قید و شرطی!*
*آزاد باید گردد!*
امروز چهار شنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۴۰۱
خوزستان-اهواز
دو تن از بازنشستگانی که در اهواز ، در تاریخ ۳۱ تیر ماه ، توسط اطلاعات سپاه و طی یورش به خانه هایشان دستگیر و در سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه زندانی گردیده بودند ، به نام های آقایان برون و اکبری بیرگانی با وثیقه های ۵۰۰ میلیون تومانی ،امروز ،موقتا” آزاد گردیدند!
گفتنی است که در پی تجمع اعتراض آمیز بازنشستگان در اهواز،بعد از تهدید های تلفنی و احضار های متعدد بیش از 12 نفر از بازنشستگان به توسط اطلاعات سپاه و بازجویی ها و تعهد سپردن ها،
سرانجام جمعه ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ با عده کثیری به منازل ۵ نفر از بازنشستگانی که اغلب به سختی بیمار هستند!
و با ایجاد رعب و وحشت حمله ور شده و پس از جمع آوری موبایل ها،کامپیوتر و لپ تاپ های منزل و …
و جهت *تکریم* هر چه بیشتر این بازنشستگان !
به این دستگیر شدگان دستبند و چشم بند زده و با تهدید به بازداشتگاهای انفرادی ،روانه گردیدند.
گفتنی است که سه تن دیگر از بازنشستگان زندانی به نام های *رهداری،اسدی نیا و گرگان* علیرغم پیگیری اعضای خانواده هایشان برای آزادی عزیزانشان ،به توسط اداره اطلاعات سپاه سَر دوانده میشوند!
و تا این لحظه و برای *تکریم* هر چه بیشتر دستگیر شدگان ، آنها را در محبس نگهداشته اند!
توضیح اینکه؛
آقای *رهداری* عمل بایپس قلب انجام داده و طبق توصیه پزشک فورا نیاز به آنژیو مجدد دارد.
آقای گرگان مبتلا به بیماری شدید پوستی و ریه و اعصاب می باشد.
آقای *اسدی نیا* دچار دیسک گردن و کمر و بیماری اعصاب میباشد.
و همگی بین شصت تا هفتاد سال سن دارند.
که بدون ملاحظه کهولت سن و بیماری های متعدد ، در ازای درخواست اجرای قانون و پرداخت مطالبات به حقشان، وقیحانه آنها را در سلول های انفرادی تاکنون حبس نموده اند.
مسئولیت جان بازنشستگان بازداشتی به عهده نظام جمهوری اسلامی است!
بازنشستگان زندانی را بیدرنگ آزاد کنید!
جای دادخواهان و حق طلبان زندان نیست!
*معلمان !*
*کارگران !*
*پرستاران!*
*بازنشستگان!*
*دادخواهان و حق طلبان و آزادیخواهان زندانند!*
*دزدان و غارتگران آزادند!*
پیام ارسالی بازنشستگان تأمین اجتماعی اهواز به اتحادیه آزاد کارگران ایران
*جان باختن یک کارگرجوان جوشکار درنقده براثر سقوط از ارتفاع
به گزارش یک منبع خبری محلی،روز شنبه 15 مرداد،یک کارگر 36 ساله از اهالی مهاباد بنام رحمت سلیمانی حین کار جوشکاری در شرکت صنعتی خلیفلیان نقده براثر سقوط از سقف فلزی جان خودرا ازدست داد.
اخباروگزارش های کارگری 18 مرداد ماه 1401
- اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روز خبرنگار
- سی وهفتمین روز اعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق بابرپایی تجمع درشهرهای اراک،اصفهان، اهواز،تهران، دزفول، شوش، شوشترو و….
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
ادامه تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران و چند شهر کشور امروز ۱۸مرداد و عدم اجرای مصوب شورایعالی کار (افزایش دستمزد ۱۴۰۱) از سوی دولت
- کارگران پروژهای شرکت آرام پارس دست به اعتصاب زدند
- کارگران پایپینگ نیروگاه برق فردوسی مشهد دست به اعتصاب زدند
- اعتراض جمعی از کارگران شهرداری شوش بدنبال جابجایی شغلی
- ادامه کنش های دامنه دارکارگران ن پروژه قطار شهری اهوازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
- انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه:
ضرورت یک اتحاد عمومی برای نجات جان واله زمانی
- با گذشت نزدیک به سه ماه از بازداشت رضاشهابی، شرایط جسمانی این فعال سندیکایی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی خارج از زندان روبه وخامت است
- کامیار فکور، روزنامهنگار و فعال کارگری به سه سال زندان محکوم شد
- تجمع اعتراضی اهالی روستای میان زو نسبت به عدم آسفالت راه مقابل فرمانداری بجنورد
- مرگ ومصدومیت 7 کارگر کشتارگاه طیور شهرستان بهار در حادثه انفجارلوله گاز آمونیاک
*اطلاعیه شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران به مناسبت روز خبرنگار
روز سه شنبه 18 مرداد، شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران اطلاعیه ای بشرح زیر به مناسبت روز خبرنگار منتشرکرد:
روز خبرنگار به همه خبرنگارانی که در مسیر کشف حقیقت همه مضایق را به جان می خرند، همایون و فرخنده باد! تاریخ معاصر ایران در سینه خود تلخی های بسیاری از اندوهانی دارد که در مسیر کشف و نشر خبر بر خبرنگاران حق طلب رفته است. سینه هایی شکافته شده، قلم هایی شکسته شده و زبان هایی بریده شده تا تحریف حقیقت جایگزین تقریر حقیقت گردد. شورای هماهنگی ضمن گرامیداشت روز خبرنگار امید دارد که همه خبرنگاران و روزنامه نگارانی که در سرزمین ما زندانی هستند هرچه زودتر آزاد شوند و به آغوش خانواده هایشان باز گردند و جامعه از وجود شریف آنها بهره مند گردد. همچنین این شورا تلاش های همه خبرنگاران در سراسر دنیا را که در این مسیر دچار آسیب های جدی شده اند،ارج می گذارد. باشد روزی که اطلاع رسانی آزاد و شفاف کاری پر هزینه برای هیچ خبرنگاری در جهان نباشد.
*سی وهفتمین روز اعتراضات کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشور نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق بابرپایی تجمع درشهرهای اراک،اصفهان، اهواز،تهران، دزفول، شوش، شوشترو و….
روزسه شنبه 18 مرداد، کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی کشوربا برپایی تجمع در شهرهای اراک،اصفهان،اهواز،تهران،دزفول،شوش،شوشترو.... سی وهفتمین روز اعتراضاتشان را نسبت به مصوبه هیأت وزیران مبنی بر افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیروعدم همسان سازی کامل حقوق،پشت سرگذاشتند.
اراک - تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان مرکزی
شعارها:
- بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن
- زیربار ستم نمی کنیم زندگی جان فدا می کنیم در ره آزادگی وای از این ظلم وای ازاین ظلم
اصفهان - تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان
اهواز- تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان
شعارها:
- مصوبات شورا اجرا باید کردد
تهران - مقابل ساختمان وزارت کار
دزفول - تجمع درساختمان کانون بازنشستگان
شوش - راهپیمایی و تجمع مقابل فرمانداری شهرستان
-رئیسی دروغگو حاصل وعده هات کو
- ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما
- ننگ ما ننگ ما صدا وسیمای ما
- فقط کف خیابون بدست میاد حقمون
شوشتر- تجمع مقابل اداره تامین اجتماعی شهرستان
شعارها:
- دولت انقلابی فقط شعار خالی
- دولت انقلابی چه اسم اشتباهی
- رئیسی دروغگو حاصل وعده هات کو
- مصوبه شورا اجراباید گردد
*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
ادامه تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران و چند شهر کشور امروز ۱۸مرداد و عدم اجرای مصوب شورایعالی کار (افزایش دستمزد ۱۴۰۱) از سوی دولت
امروز هجدهم مرداد ماه بازنشستگان تامین اجتماعی باز هم به خیابان ها آمدند و در اعتراض به عدم اجرای مصوب شورایعالی کار(افزایش دستمزد ۱۴۰۱) در حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران و اهواز واراک واصفهان و شوش و شوشتر و دزفول دست به راهپیمایی و تجمع اعتراضی زدند .
با گذشت چهار ماه از سال افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و مصوب شورایعالی کار در خصوص افزایش ۳۸درصد به اضافه ۵۵۰ هزارتومان حقوق بازنشتگان تامین، همچنان با وعده وعید های دولت و مجلس در حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال نگردیده است.
با وجود تجمعات مستمر بازنشستگان در سراسر کشور تاکنون وضعیت این افزایش حقوق برای بازنشستگان تامین اجتماعی اعمال نشده و کلا ده درصد این افزایش صورت گرفته است.
بازنشستگان شعارهایی علیه رئیسی رئیس جمهور ومسئولان دولتی و صدا وسیما سر میدادند و همچنین در شعارهایشان خواستار آزادی کارگران ومعلمان زندانی بودند
چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات
*کارگران پروژهای شرکت آرام پارس دست به اعتصاب زدند
امروز سهشنبه ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱، کارگران پروژهای شرکت آرام پارس شاغل در پتروشیمی هنگام در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خردادماه اعتصاب کرده و در محوطه کارگاه دست به تجمع زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱
*کارگران پایپینگ نیروگاه برق فردوسی مشهد دست به اعتصاب زدند
امروز سهشنبه ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱، کارگران پایپینگ پیمانکاری رحیمی شاغل در پروژهی نیروگاه برق فردوسی مشهد در اعتراض به عدم پرداخت دستمزد خردادماه اعتصاب کرده و در مقابل درب نیروگاه دست به تجمع زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱
*اعتراض جمعی از کارگران شهرداری شوش بدنبال جابجایی شغلی
روز سه شنبه 18 مرداد،جمعی ازکارگران شهرداری شوش ازاعتراضشان بدنبال جابجایی شغلی خبردادند وافزودند: برای پیگیری وضعیت شغلی خود چندین بار به ساختمان اداره کار، شورای شهر و فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان مراجعه کرده ایم.
جمعی از کارگران شهرداری شوش به خبرنگار رسانه ای گفتند:حدود 12 نفر از کارگران واحد فضای سبز شهرداری شوش و 9 نفر از کارگران واحد خدمات و سه کارگر واحد عمران از شرایطی شغلی که کارفرما برای انتقال آنها در نظر گرفته است، رضایت ندارند.
یکی از کارگران این شهرداری نیزبا اشاره به اینکه کارگران یاد شده که به واسطه یک شرکت پیمانکاری در استخدام واحد خدمات، فضای سبز و عمران شهرداری شوش مشغول کار بودند، از روز (پنجم مرداد ماه) نامه جابجاییشان ابلاغ شد، افزود: با تصمیم کارفرما 12 نفراز کارگران واحد فضای سبز به همراه سه کارگر واحد عمران به خدمات و 9 نفر از کارگران واحد خدمات به واحد فضای سبز جابجا شدند که همگی از آنچه خود شرایط نامتعارف و نامناسب کاری مینامند، گله دارند.
کارگران معترض شهرداری شوش گفتند:به ما گفته شده که اگر کارگری با درخواست انتقال به واحد موردنظر موافقت نکند به منزله انصراف از کار تلقی شده و اخراج میشود.
بنا به گفته یکی از کارگران؛ این جابجایی به دنبال اتفاقات اخیر در شهرداری شوش رخ داد. . مدیران شهرداری، پیمانکار فضای سبز و خدماتی که اخیرا در مناقصه برنده مزایده شده را به رسمیت نمیشناسند و کماکان پیمانکار قبلی که قراردادش به اتمام رسیده، مشغول به کار است. بنابراین با ایجاد بحث جابجایی کارگران میخواهند مانع فعالیت پیمانکار جدید شوند.
او گفت: اگر مدیران شهری شوش طبق قانون قصد تغییر پیمانکار فعلی را نداشتند؛ چرا مناقصه برگزار کردهاند؟
طبق اظهارت این کارگر؛ یکی دیگر از موارد مورد مطرح از سوی شهرداری برای جابجایی کارگران این است که برای ایام محرم نیاز به نیروی کار بیشتری برای نظافت دارد.
یکی دیگر از کارگران با ابراز نارضایتی از جابجاییهای صورت گرفته، گفت: مسئولان شهرداری شوش در شرایطی اصرار به انتقال ما کارگران دارند که طی چند ماه گذشته هیچ راهحلی برای پرداخت مطالبات سه تا چهارم ماهه ما کارگران پیدا نکردهاند و امروز ما کارگران دغدغه کار در جایی غیر از محل کار سابقمان را که در آن تخصص داریم را نداریم. تصمیمی که مسئولان شهری در بخش خدمات و فضای سبز گرفتهاند بدون توجه به منافع کارگران بوده و حتی منافع شهرداری را در نظر نگرفتهاند.
*ادامه کنش های دامنه دارکارگران ن پروژه قطار شهری اهوازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی
روز سه شنبه 18 مرداد،کارگران ن پروژه قطار شهری اهوازازادامه کنش های دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ازجمله عدم پرداخت یک سال حقوق وعیدی،نداشتن قراردادکاری وعدم برخورداری از حق مرخصی،حق غذا وهزینه رفت وآمد،خبردادند.
تعدادی از کارگران نگهبان پروژه قطار شهری اهواز به خبرنگاررسانه ای گفتند: حدود 113 کارگر شاغل در بخش حراست پروژه تعطیل شده قطار شهری اهواز هستیم که پیمانکار هر چند ماه یکبار بخشی از حقوق یکساله ما کارگران را پرداخت میکند و این موضوع مشکلات زیادی را برای ما به عنوان حداقلبگیر بوجود آورده است.
آنها با بیان اینکه رویه پرداخت حقوق، کارگران قطار شهری اهواز را به تنگنا کشانده است، افزودند: متاسفانه هریک از ما کارگران نگهبان براساس سوابق کار مبالغی بین 70 تا 80 میلیون از کارفرما طلبکاریم. این درحالیست که چندین سال است علارغم داشتن طلب مالی از شرکت برای تامین حداقل مایحتاج روزانه خانوادههای خود دچار مشکل شدهایم.
این کارگران با بیان اینکه فعالیت پروژه ساخت قطار شهری اهواز، از ماههای پایانی سال 97 متوقف شده و تاکنون 500 کارگر بیکار شدهاند، اضافه کردند: در حال حاضر فقط ما 113 کارگر نگهبان به همراه 3 کارگر تاسیساتی در این واحد با یکسال معوقات مزدی باقی ماندهایم که وضعیت شغلیمان مشخص نیست.
کارگران حق طلب درباره سایر مطالبات خود گفتند: از دیگر مطالبات کارگران نگهبان متروی اهواز نداشتن قرارداد کار و حق مرخصی، پرداخت نشدن هزینه رفت و آمد، ناهار و عیدی مربوط به سال 1400 است.
آنها با اشاره به مشکلات خود گفتند: در ماههای گذشته برای پیگیری وضعیت معلق پروژه قطار شهری اهواز و کارگران مکاتباتی با مسئولان انجام دادهایم اما به نتیجه نرسیدهایم.
*انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه:
ضرورت یک اتحاد عمومی برای نجات جان واله زمانی
جان واله زمانی در خطر جدی است. اگر کاری نکنیم تا واله زمانی فوراً و بدون فوت وقت آزاد گردد و تحت مداوای تخصصی قرار گیرد، مرگ وی حتمی است.
از اینرو ما امضاء کنندگان نامه سرگشاده به نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسان+ از همه تشکلها، نهاده ها و جمعهای کارگری، معلمی، دانشجوئی، بازنشسته، زنان، نویسندگان، هنرمندان و غیره که نجات جان واله زمانی فعال کارگری برایشان حائز اهمیت است و نمی خواهند انسان دیگری به جرم حق طلبی، عدالتخواهی و دفاع از انسانیت در سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین، بند مربوط به وزارت اطلاعات جانش را از دست بدهد، می خواهیم تا با امضای خود بر پای نامه مذکور، باعث ایجاد یک اتحاد محکمتر و قویتر در به ثمر رساندن این تلاش عمومی شوند.
لیست امضاء ها باز خواهد بود و امضاءهای جدید به آن افزده خواهند شد.
زنده باد اتحاد و همبستگی انسانی
+نامه سرگشاده عمومی به نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسان!
واله زمانی در بازداشتگاه بند 209 زندان اوین با خطر مرگ مواجه است.
واله زمانی عضو سندیکای کارگران نقاش البرز و از فعالین شناخته شده جنبش کارگری ایران در تاریخ 1401/03/09 توسط دستگاه های امنیتی در ارومیه بازداشت و بعد از سه روز به بند 209 موسوم به بند امنیتی وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل گردید.
واله زمانی به جرم ملاقات با “سسیل کوهلر” عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کار فرانسه و همسرش “ژاک پاریس” و با اتهام واهی و نخ نمای همکاری با جاسوسان خارجی بازداشت گردیده است (سسیل کوهلر و ژاک پاریس که با ویزای گردشگری به ایران سفر کرده بودند، روز 1401/02/18 به اتهام جاسوسی و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی کشور ایران بازداشت شدند).
واله زمانی قبل از بازداشت دچار بیماری حاد کبدی و هپاتیت نوع سی، زخم شدید معده، بیماری ریوی و فشار خون بوده و تحت نظر و مداوای پزشکی قرار داشته است.
این فعال کارگری از هنگام بازداشت، تحت بازجویی و فشارهای جسمی و روحی برای پذیرفتن اتهاماتی از قبیل جاسوسی و همکاری با جاسوسان خارجی و پذیرش اجرای نمایش اعتراف علیه خود، مطابق سناریوهای سناریوسازان و بازجو خبرنگاران صدا و سیمای جمهوری اسلامی قرار دارد و از هر گونه امکانات پزشکی و دارویی محروم بوده است.
طبق خبری که صابر زمانی برادر واله زمانی در شبکه های اجتماعی منتشر کرده است، وضعیت جسمانی واله زمانی به شدت وخیم است. میزان ترشح آنزیم کبدش بیش از 2000 یعنی 20 برابر میزان نرمال است. طبق نظر پزشکی کبدی که 2000 آنزیم ترشح کند در آستانه نابودی کامل است و مرگ حتمی بیمار را به دنبال دارد.
بنابر همان خبر که برادر این فعال کارگری بازداشت شده منتشر کرده است، واله زمانی که پیشتر با یک زندانی داعشی هم بند بوده، به بهانه مسری بودن بیماری و وخیم تر شدن وضعیت جسمانیش به سلول انفرادی منتقل شده است.
با توجه به سوابق دستگاه های قضایی، امنیتی و زندانبانان جمهوری اسلامی در به قتل رساندن زندانیان سیاسی از طریق محروم کردن آنها از دسترسی به دارو و درمان و خدمات پزشکی مناسب که آخرین مورد آن قتل بکتاش آبتین در زندان اوین بود، تردیدی نیست که در مورد واله زمانی هم چنین سناریوی در دست اجراست.
هم اکنون علاوه بر واله زمانی، آنیشا اسدالهی، کیوان مهتدی، حسن سعیدی، رضا شهابی و ریحانه انصارینژاد (بعد از 87 روز بازداشت با وثیقه یک میلیارد تونانی موقتاً آزاد شد) از فعالین کارگری و رسول بداقی، جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی، شعبان محمدی، اسکندری (سوران) لطفی و مسعود نیکخواه از فعالین معلمی نیز قبل از یازدهم اردیبهشت (روز جهانی کارگر ) به اتهام جاسوسی و به جرم ملاقات با “سسیل کوهلر” و “ژاک پاریس” بازداشت شده اند.
حکومت جمهوری اسلامی ایران به خاطر 43 سال سرکوب، شکنجه و اعدام و تحمیل و فقر و فلاکت و به خاطر منع هر گونه آزادی در جامعه و دخالت و سرک کشیدن در خصوصی ترین امور در زندگی افراد، امروز با سیل اعتراضات مردمی در همه عرصههای اجتماعی مواجه است، به طوری که هیچ روزی نیست در مراکز کارگری، در خیابانها و مقابل نهادها و ادارات دولتی اعتصاب و تجمع در اعتراض به مصائب و معضلات معیشتی و اجتماعی بر پا نگردد.
جمهوری اسلامی از تامین اندک نیازها و برآورده نمودن مطالبات تلنبار شده مردم ناتوان است و تنها راه بقا خود را در سرکوب گسترده و بازداشتهای وسیع فعالین در همه عرصه های اعتراضی با ربط دادن آنها به جاسوسان و دولتهای خارجی و دشمنان خیالی و خودپندار یافته است.
حکومت با سناریوسازی ها و تحت فشار قرار دادن فعالین بازداشتی برای اعتراف اجباری قصد دارد تا سرکوب خشن اعتراضات وسیع در سطح جامعه را به بهانه مرتبط بودن با خارج، مشروعیت ببخشد.
ما امضاء کنندگان این نامه از همه نهادهای بینالمللی کارگری و مدافع حقوق انسانی می خواهیم که به هر طریق ممکن بر جمهوری اسلامی فشار وارد کنند تا سریعا واله زمانی را آزاد کنند. تنها در این صورت و با از سرگیری روند معالجه وی ممکن است که از مرگ حتمی نجات یابد.
همچنین می خواهیم که برای آزادی سایر بازداشتیهای نامبرده که هر یک جرمی ندارند مگر خواست تامین رفاه حداقلی برای تمام جامعه و البته آزادیهای اجتماعی برای مردم ایران، نهایت تلاش خود را بکنند.
امضاء
1-اتحاد بازنشستگان
2-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
3-تشکل مستقل دانشجویان پیشرو دانشگاه اصفهان
4-سندیکای نقاشان البرز
5-شورای بازنشستگان ایران
6-گروه اتحاد بازنشستگان
7-ندای زنان ایران
8-دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
9-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه
10-گروهی از کارگران جوشکار شهرک دولت آباد کرمانشاه
11-گروهی از دانشجویان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه
12-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه
13-گروهی از مهندسان کامپیوتر و آی تی کرمانشاه
14-گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی و خدمات درمانی سقز
15-گروهی از کارگران کارخانە و کارگاههای شهرک صنعتی سقز
16-گروهی از مردم ساکن محله سیلو سقز
17-گروهی از مردم ساکن شهرک دانشگاه سقز
18-گروهی از مردم ساکن محله نشمیلان سقز
19-گروهی از مردم ساکن محله بهارستان سقز
20-گروهی از مردم ساکن محله کریم آباد سقز
21-گروهی از مردم ساکن میدان ترە بار سقز
22-گروهی از فعالین کارگری و اجتماعی 23-گروهی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری شهر
24-گروهی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در شهر سنندج
1401 /05/17
*با گذشت نزدیک به سه ماه از بازداشت رضاشهابی، شرایط جسمانی این فعال سندیکایی به دلیل عدم رسیدگی پزشکی خارج از زندان روبه وخامت است
رضا شهابی از اعضای هئیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد همچنان با وجود اینکه چند روز دیگر قرار بازداشت سومین ماهش هم بپایان میرسد اما همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین زندانی است.
آقای شهابی در ۲۲اردیبهشت ماه با هجوم پنج تن از ماموران اطلاعات به منزلش بازداشت شد و ۲۲مرداد ماه قرار بازداشت سه ماهه اش بپایان میرسد اما با وجود پایان بازجویی ها همچنان در بند امنیتی وزرات اطلاعات در بازداشت بسر میبرد.
رضا شهابی یکی از فعالین شناخته شده سندیکای کارگران شرکت واحد و عضو منتخب هیات مدیره سندیکا می باشد و طی این سالیان علیرغم تحمل زندانها و بازداشت ها و اخراج از کار همچنان به دفاع از حقوق کارگران و رانندگان شرکت واحد ادامه داده و همچنین در راستای اتحاد و همبستگی با معلمان و دیگر فعالین کارگری و صنفی تلاش های بیشماری انجام داده اند و طی این فعالیت ها و محکومیت های طولانی مدت در زندان دچار صدمات شدید و بیماری های متعددی شده اند. جراحی های مهره های گردن و کمر رضا شهابی در اثر ضرب و شتم و بازداشت های قبلی توسط مامورین امنیتی صورت گرفته بود و همچنین به دلیل اعتصاب غذاهای طولانی در زندان دچار بیماری قند و فشار خون شده و درطی بازداشت این سه ماهه در بند ۲۰۹ به دلیل اعتصاب غذای چهل و دو روزه دچار کاهش وزن شدید و ضعف جسمانی شده اند و از آنجایی که بتازگی قبل از بازداشت چندین عمل جراحی بروی کلیه به دلیل مشکلات کلیوی انجام داده اند دچار مشکلات جدید کلیوی هم شده است که باید بطور مرتب تحت نظر پزشک برای ادامه درمان باشند.
متاسفانه این فعال سندیکایی علیرغم مشکلات حاد جسمانی همچنان در بند ۲۰۹ زندان اوین در بلاتکلیفی بسر میبرند و ادامه بازداشت و عدم رسیدگی پزشکی میتواند برای ایشان خطرات جبران ناپذیر جسمانی به همراه داشته باشد.
سندیکای کارگران شرکت واحد خواستار رسیدگی فوری پزشکی به وضعیت سلامتی رضا شهابی در بیمارستانی مناسب خارج از زندان میباشد و خواهان پایان دادن به پرونده و سناریو سازیهای وزرات اطلاعات علیه رضا شهابی و حسن سعیدی و دیگر فعالینکارگری و معلمی در بند و آزادی فوری همه آنها بدون وثیقه و هرگونه قید و شرط دیگری میباشد.
چاره زحمت کشان وحدت وتشکیلات
*کامیار فکور، روزنامهنگار و فعال کارگری به سه سال زندان محکوم شد
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، کامیار فکور را به سه سال حبس تعزیری محکوم کرده است و در صورت تایید حکم در مرحله تجدیدنظر با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی دو سال زندان برای او قابل اجرا خواهد بود.
بر اساس حکم صادر شده، این فعال کارگری به اتهام نشر اکاذیب به ۲ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل یک سال زندان محکوم شده است.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*تجمع اعتراضی اهالی روستای میان زو نسبت به عدم آسفالت راه مقابل فرمانداری بجنورد
روز سه شنبه 18 مرداد،جمعی از اهالی روستای میان زو برای اعتراض به عدم آسفالت راه مقابل فرمانداری شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:تنها 5 کیلومتر از راه این روستا از سال 1385 باقی مانده و پیمانکار وظایف خود را در این حوزه انجام نمیدهد.
*مرگ ومصدومیت 7 کارگر کشتارگاه طیور شهرستان بهار در حادثه انفجارلوله گاز آمونیاک
دوشنبه شب (17 مرداد)،براثر انفجارلوله گاز آمونیاک در یکی از اتاق های سردخانه کشتارگاه طیور شهرستان بهار دراستان همدان یک کارگر به علت سوختگی شدید و مسمومیت ناشی از استشمام گاز آمونیاک جان باخت و 6 کارگر دیگرمصدوم شدند.