اخباروگزارش های کارگری 17 - 18 خرداد ماه 1402

جنبش‌های اجتماعی
شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 - ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان - تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شوش نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی مقابل اداره کارشهرستان ودرمانگاه تامین اجتماعی امام علی - تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهری و فضای سبز سازمان قشم نسبت به سطح نازل حقوق ،نداشتن امنیت شغلی وتمدید نشدن قرارداد،شرایط سخت کاری وپرداخت نشدن حق بیمه ومطالبات دیگرمقابل سازمان منطقه آزاد
- اعتصاب وتجمع کارگران شرکت بناگستر کرانه دراعتراض به سطح پایین حقوق وشرایط سخت کاری

- ادامه کنش های دامنه دار کارگران پتروشیمی چواربرای افزایش حقوق منجمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بی خیالی مصلحتی مسئولان اداره کار- کنش اعتراضی جمعی از معلمان شیراز به عدم پرداخت مطالبات معوقه - برکناری سوپروایزرحق طلب بیمارستان کوثر سنندج از سمتش
- تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی زنجان نسبت به افزایش قیمت واحدها ، بلاتکلیفی زمان تحویلشان وخلف وعده مسئولان مقابل استانداری برای دومین بار درسال جاری
- بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در اعتراض به ادامه‌ی حبس غیر قانونی اسماعیل عبدی
- آیا قاضی که حکم بازداشت و‌زندان ما را امضا می کند، از درد دندان ما خبر دارد؟
- فوری: ابلاغ حکم داود رضوی
- جان باختن یک کودک کار در دیواندره بر اثر انفجار
- مرگ ومصدومیت 2 کارگرکارخانه روکش لاستیک راوردرحادثه ریزش دیوار
- جان باختن کارگر خدماتی شهرداری مشهد بر اثر تصادف
*******
*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهواز نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با تجمع مقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان
روز چهارشنبه 17 خردادبرای یک باردیگر، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی اهوازمقابل اداره کل تامین اجتماعی خوزستان تجمع کردند تا اعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی هرچه بیشتر منعکس کنند.
شعارها:
«زیربار ستم نمی کنیم زندگی جان فدا می کنیم در ره آزادگی مرگ براین بردگی مرگ براین بردگی»
«درمان رایگان حق مسلم ماست»
*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شوش نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی مقابل اداره کارشهرستان ودرمانگاه تامین اجتماعی امام علی
روز چهارشنبه 17 خرداد برای باری دیگر، کارگران بازنشسته تامین اجتماعی شوش برای بنمایش گذاشتند اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی مقابل اداره کار ودرمانگاه تامین اجتماعی امام علی این شهرستان تجمع کردند.
شعارها:
«وزیر بی کفایت نمی خوایم نمی خوایم»
«میرهاشم حیا کن سازمانو رها کن»
«فقط کف خیابون به دست میاد حقمون»
«بازنشسته داد بزن حق تو فریاد بز»
«تا حق خود نگیریم از پا نمی‌نشینیم»
«اجرای همسان سازی بدون حقه بازی»
«هزینه ها دلاریه حقوق ما ریالیه»
«گرانی تورم بلای جان مردم»
«ظلم وستم کافیه سفره ما خالیه»
«یخچال بازنشسته خالی تر از گذشته»


*تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهری و فضای سبز سازمان قشم نسبت به سطح نازل حقوق ،نداشتن امنیت شغلی وتمدید نشدن قرارداد،شرایط سخت کاری وپرداخت نشدن حق بیمه ومطالبات دیگرمقابل سازمان منطقه آزاد
روز چهارشنبه 17 خرداد،جمعی از کارگران خدمات شهری و فضای سبز سازمان قشم برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق ،نداشتن امنیت شغلی وتمدید نشدن قرارداد،شرایط سخت کاری وپرداخت نشدن حق بیمه ومطالبات دیگردست به تجمع مقابل سازمان منطقه آزاد این جزیره زدند.

*اعتصاب وتجمع کارگران شرکت بناگستر کرانه دراعتراض به سطح پایین حقوق وشرایط سخت کاری
روز سه شنبه 16 خرداد،جمعی از کارگران شرکت بناگستر کرانه برای اعتراض به سطح پایین حقوق وشرایط سخت کاری دست از کارکشیدند ومقابل ساختمان این شرکت خدمات سوخت رسانی دریایی واقع دربندرعباس تجمع کردند.

یکی از کارگران معترض به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:حقوق دریافتی کارگران به نسبت به شرایط کاری بسیار پایین است و ما خواستار افزایش حقوق و بهبود وضعیت شغلی خود هستیم. حقوق پرداختی این شرکت به موقع است؛ اما سنگینی کار از میزان دستمزد دریافتی بیشتر است و ما به این موضوع اعتراض داریم و میخواهیم به آن رسیدگی شود.
*ادامه کنش های دامنه دار کارگران پتروشیمی چواربرای افزایش حقوق منجمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بی خیالی مصلحتی مسئولان اداره کار
روز چهارشنبه 17 خرداد، کارگران پتروشیمی چوارازادامه کنش های دامنه دارشان برای افزایش حقوق منجمله اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بی خیالی مصلحتی مسئولان اداره کارخبردادند.
یکی از این کارگران حق طلب به خبرنگاررسانه ای گفت:بیش از یکسال است که منتظر اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و افزایش حقوق‌ها هستیم.
اوافزود: ماه گذشته چند روزی کار را تعطیل کردیم و بعد از ما تعهد گرفتند و سر کار بازگشتیم اما هنوز طرح طبقه‌بندی اجرا نشده؛ به هر نهادی که فکرش را بکنید مراجعه کرده‌ایم اما بی‌فایده؛ اداره کار چوار نیز از ما کارگران حمایت نمی‌کند.
این کارگر با بیان اینکه دستمزدهای ما بسیار پایین است،اضافه کرد:اگر طرح طبقه بندی اجرایی نشود، با این دستمزدهای ناچیز نمی‌توانیم زندگی کنیم؛ بیش از یک سال است که برای اجرای این طرح مطالبه‌گری می‌کنیم اما پیمانکار و کارفرمای مادر توجهی به خواسته‌ی قانونی ما ندارند.
*کنش اعتراضی جمعی از معلمان شیراز به عدم پرداخت مطالبات معوقه
جمعی از معلمان ناحیه ۳ شیراز، در حرکتی اعتراضی اعلام کردند تا پرداخت کامل معوقات دستمزدی، از وارد کردن نمرات خرداد ماه دانش آموزان خود داری خواهند کرد. این معلمان در نامه‌ای که به امضای ۳۰ نفر از معلمان رسیده است نوشته‌اند:

با توجه به مصوبه مجلس شورای اسلامی در تاریخ اردیبهشت ۱۴۰۱ مبنی بر پرداخت اضافه کاری کاری معلمان، همراه با فیش حقوقی سامانه معلمان و عدم پرداخت اضافه کاری و حق‌التدريس ماه‌های بهمن و اسفند ۴۰۱ و فروردین و اردیبهشت ۴۰۲ که خلاف قانون مصوب مجلس است و مراجعه صدها و هزاران بار معلمان به ادارات نواحی و اداره کل وارگانهای ذی‌ربط و بی‌توجهی و بی‌نتیجه بودن پیگیری‌های مستمر معلمان، ما معلمان زیر اعلام می کنم تا زمان پرداختم طلب و حق التدریسی خود نمرات خرداد، دانش‌آموزان را به مدرسه تحویل نمی‌دهیم، یا وارد سامانه سیدا نمی کنیم. لطفا‌ هرچه سریعتر در جهت اجرای قانون مصوب مجلس و پرداخت حق التدریسی اقدام نمایید.
*برکناری سوپروایزرحق طلب بیمارستان کوثر سنندج از سمتش
براساس گزارش منتشره درشبکه های اجتماعی، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کردستان بجای پاسخگویی به مطالبات پرستاران بیمارستان های کردستان بدنبال تجمعات اعتراضیشان سوپروایزرحق طلب بیمارستان کوثر سنندج را از سمتش برکنارکردند.
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی زنجان نسبت به افزایش قیمت واحدها ، بلاتکلیفی زمان تحویلشان وخلف وعده مسئولان مقابل استانداری برای دومین بار درسال جاری
روز چهارشنبه 17 خرداد برای دومین بار درسال جاری+،جمعی از متقاضیان مسکن ملی زنجان برای اعتراض به افزایش قیمت واحدها ، بلاتکلیفی زمان تحویلشان وخلف وعده مسئولان مقابل استانداری تجمع کردند.

+تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی زنجان نسبت به افزایش قیمت واحدها و بلاتکلیفی زمان تحویلشان مقابل استانداری
روز شنبه 9 اردیبهشت،جمعی از متقاضیان مسکن ملی زنجان که غالبا کارگران شاغل وبازنشسته هستند برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به افزایش قیمت واحدها و بلاتکلیفی زمان تحویلشان مقابل استانداری تجمع کردند و خواستار تثبیت قیمت، تسریع در پرداخت وام و ساخت خانه‌های خود شدند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: دولت وعده کرده بود حداکثر با 150 میلیون واریز تا سال 1399 این واحدها را به متقاضیان که غالبا کارگران وبازنشستگان هستند تحویل می‌دهد اما هم اکنون چهار سال از موعد اعلامی دولت گذشته است.
وی افزود:حدود 15 هزار نفر در زنجان متقاضی مسکن ملی هستند که در حال حاضر مسئولان شهرسازی زنجان اعلام کرده‌اند متقاضیان باید تا 350 میلیون پرداختی داشته باشد در عین حال تا زمان تحویل اگر افزایش قیمت داشته باشیم دوباره به قیمت واحدها افزوده می‌شود.
او گفت: در حالی باید حدود 350 میلیون تومان پرداختی داشته باشیم که به هر یک از واحدها 320 میلیون وام تعلق می‌گیرد.
اودرپایان پرسید:آیا ما کارگران متقاضی با این تورم اقتصادی و حداقل حقوق دریافتی آیا توان پرداخت اقساط بانکی تا 8 میلیون تومانی را داریم؟
*بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در اعتراض به ادامه‌ی حبس غیر قانونی اسماعیل عبدی
روز چهارشنبه 17 خرداد، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران بیانیه ای بشرح زیر در اعتراض به ادامه‌ی حبس غیر قانونی اسماعیل عبدی،منتشرکرد:
بیش از ۸ سال است که اسماعیل عبدی، به جرم تلاش برای بهبود شرایط آموزش کشور در زندان‌ است. این در حالی است که قاتلان و اختلاسگران، آزادانه در کشور جولان می‌دهند و خون ملت را می‌مکند.
اسماعیل عبدی، دبیر ریاضی، به جرم دفاع از حقوق مادی و معنوی معلمان و اصول (۲۶، ۲۷، ۳۰) قانون اساسی از سال۹۴، زندانی است. عبدی عضو کانون صنفی معلمان و دبیر پیشین این نهاد صنفی است. تمامی فعالیت‌های او در چارچوب قانون اساسی و در راستای اعتراضات ۲۰ ساله‌ی معلمان برای به‌سامان کردن وضعیت اسف‌بار آموزش و پرورش و بهبود شرایط معلمان و دانش‌آموزان این کشور بوده و هست.
حکم اول اسماعیل عبدی ۵ سال حبس بود که از ۶ تیرماه ۱۳۹۴ اجرایی شد. پس از پایان این دوران پنج ساله در اقدامی نادر، حکم ۱۰ سال زندان تعلیقی او که در سال ۸۹ صادر شده بود، به اجرا در آمد.
اواخر سال ۹۸ لایحه‌ای که براساس ماده ۴۷۷ تنظیم شده بود، توسط وکیل ایشان به دیوان عالی ارسال شد. با تایید دیوان، حکم صادره خلاف شرع و قانون تشخیص داده شد که ریاست قوه قضاییه می‌تواند آن را لغو کند. عجیب اینکه این حکم، در مورد عبدی اجرا نشد و طی مراجعات مکرر خانواده، اعلام شد که چنین حکمی (ده سال حبس تعلیقی) در پرونده وجود ندارد و پرونده مختومه شده است.
در ابتدای سال ۱۴۰۱، لایحه‌ی جدیدی بر مبنای ماده ۴۷۴ توسط وکیل دیگر اسماعیل عبدی به دیوان عالی تقدیم و اعاده دادرسی درخواست شد. اعاده دادرسی از سوی دیوان پذیرفته شد. اما در این زمان، برخلاف اعلام قبلی، گفته شد ماده ۴۷۷ پذیرفته شده و پرونده به معاونت قضایی دادستان کل تهران ارسال شده است.
اکنون که بیش از شش ماه از زمان پذیرش اعاده دادرسی می‌گذرد، وکلا و خانواده در مثلثی گرفتار شده‌اند؛
شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب که دیوان برای بررسی مجدد پرونده تعیین کرده است، اصل پرونده را می‌خواهد اما بدل پرونده‌ و خلاصه‌ی آن به این شعبه ارسال شده و قاضی شعبه با اعلام این که: باید اصل پرونده به صورت کامل به شعبه ارسال شود، از بررسی پرونده امتناع می‌نماید؛
اجرای احکام می‌گوید اصل پرونده را در اختیار ندارد چون برای اعمال ماده ۴۷۷ به دفتر معاونت قضایی دادستان فرستاده است؛
معاونت قضایی دادستان نیز می‌گوید پرونده در مسیر اعمال ماده ۴۷۷ قرار گرفته و در این مرحله که ممکن است ۳ ماه تا ۱سال طول بکشد، پرونده را در اختیار جای دیگر قرار نمی‌دهد.
این موضوع ماه‌هاست به بلاتکلیفی وضعیت این فعال صنفی دامن زده است.
در اقدامی مسئولانه دادیار شعبه اول اجرای احکام دادسرای اوین، طی نامه‌ای که به دفتر ریاست دادگستری استان تهران ارسال کرده، اعلام نموده‌اند: «جهت تسهیل در روشن شدن وضعیت اسماعیل عبدی پرونده را به شعبه ارجاع نمایید، چرا که نگه‌داشتن ایشان خلاف قانون است».
طبق روال قانونی با پذیرش اعاده دادرسی، پس از پانزده روز پرونده‌ی متهم بررسی و تاریخ جلسه‌ی بررسی مجدد، مشخص و متهم باسپردن وثیقه تا زمان تشکیل جلسه دادگاه، آزاد می‌شود، اما در اقدامی غیرقانونی این روند درباره اسماعیل عبدی انجام نشده و همچنان در زندان کچویی کرج، بلاتکلیف مانده است.
نیروهای امنیتی در تمامی این سالها با پرونده سازی و دخالت‌های فراقانونی، مانع آزادی اسماعیل شده‌اند. متاسفانه دستگاه قضایی نیز بی‌توجه به خدشه‌دار شدن استقلال این قوه، اقدام شایسته‌ای برای اجرای قانون در خصوص این معلم زندانی انجام نداده‌ است.
مراجعات مکرر وکلا و خصوصاً مادر سالمند این معلم زندانی، تا کنون به نتیجه نرسیده است.
شورای هماهنگی نیز بارها و طی بیانیه‌هایی، بر قانونی بودن فعالیت‌های اسماعیل عبدی تاکید کرده و خواستار آزادی بدون قید و شرط اوست. در همین راستا، این شورا امیدوار است در اسرع وقت اصل پرونده به صورت کامل از معاونت قضایی ولو به صورت موقت به شعبه یک اجرای احکام و از آنجا به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب ارسال شده و توقف اجرای حکم اسماعیل عبدی اجرایی شود.
در تمامی این مدت دستگاه‌های مسئول، ظلمی که به اسماعیل عبدی و همسر و فرزندان او روا داشته شده را نادیده گرفته‌اند. این چشم پوشی، از دید فعالان صنفی در سراسر کشور پوشیده نمانده و در صورت ادامه‌ی حبس غیر قانونی ایشان، برخود واجب می‌دانند که با صدای بلندتر، اقدامات لازم برای رساندن صدای این معلم شریف را به انجام برسانند.
شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن هر نوع بی‌قانونی در خصوص فعالان صنفی، خواستار آزادی بی‌قید و‌ شرط إسماعيل عبدى است، و از آمران و عاملان این ظلم می‌خواهد ضمن رجوع به شرافت انسانی و وجدان خود، خرد و تدبیر در امور را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند و بیش از این موجبات مهجور ماندن عدالت در رابطه میان حاکمیت و مردم و تنش در جامعه معلمان را فراهم ننمایند
*آیا قاضی که حکم بازداشت و‌زندان ما را امضا می کند، از درد دندان ما خبر دارد؟
محسن عمرانی
بعد از مدتها دندان درد
تصمیم گرفتم به دکتر مراجعه کنم
یکی از دوستان گفت : برو کلینیک آموزشی علوم پزشکی ، خیلی هزینه ان مناسب هست
بعد از مراجعه و‌ تشکیل پرونده و‌ گرفتن عکس و رد و بدل کردن شماره با یک دانشجو قرار هفته اینده برای عصب کشی گذاشتیم.
در این بین یکی از همکاران به من توصیه کرد اینکار نکنم
چون دانشجوها تازه کار هستند و ترمیم دندان (پر کردن دندان) کار حساسی است و یکسال دیگر مجبور می شوی همان مبلغ دوباره هزینه کنی
لذا بعد از تماس دانشجو پزشک از ایشان معذرت خواهی و قرار کنسل کردم .
دوست همکار گفتند پوشش بیمه دانپزشکی فرهنگیان بیشتر شده است
و حداکثر با پانصدتومن هزینه شخصی می توانی هر دو دندانت ترمیم کنی .
هفته بعد به دکتر دندانپزشکی که طرف قرار داد بیمه فرهنگیان (دانا) بود مراجعه کردم
بعد از دیدن عکس و‌معاینه یک نوبت دادند
گفتم جناب دکتر هزینه ترمیم دو دندان چند می شود ؟
از منشی خواستند برای من محاسبه کنند
در این بین من سرگرم گفتگو با دکتر شدم که نوبت زودتری برای من منظور کنند و‌طی چند روز کارم را انجام دهند .
خانم منشی صدا زدند اقا هزینه شما حداقل هفت میلیون می شود
یک لحظه جا خوردم
گفتم خانم بیمه ما چقدر پوشش می دهد
گفتند شماره ملی لطف کنید
گفت شما بیمه ندارید
ان وقت متوجه شدم چون تازه بازنشسته شده ام و حقوقم هنوز برقرار نشده است
اما ایشان گفتند
?بیمه شما بین دو تا دو و نیم میلیون پوشش دندانپزشکی دارد
گفتم جناب دکتر
من پانصد تومان می توانم هزینه کنم
ایا با این مبلغ می توانید انها را بکشید؟!
به من نگاه کرد
بعد مکثی گفت حیفه ، دندونات سالم هستند
گفتم : حیف مادرم بود که غصه زندگی ما پیرش کرد
گفت : هزینه کشیدنش بیشتر می شود
برو بیمه ات فعال کن بعد بیا تا برات انها را بکشم
در راه پله به این فکر می کردم که ایا جناب قاضی از این مسائل خبر دارد و ما را بخاطر تجمع و مطالبه گری محاکمه می کند؟!
شاید نه ، خبر ندارد
شایدم خبر دارد
نمیدانم
در همین افکار رفتم سمت دادگاه تا پیگیر پرونده جدیدی که تازه برایمان با اتهام اخلال در نظم باز کرده اند باشم
*فوری: ابلاغ حکم داود رضوی
امروز صبح، ۱۷ خرداد ۱۴۰۲، بدون هماهنگی با وکیل داود رضوی، این کارگر زندانی را به بیدادگاه شعبه ۱۵ اعزام نمودند، و حکم داود رضوی توسط دفتر قاضی صلواتی به وی اعلام شد.
بر اساس حکم اعلامی، داود رضوی به ۵ سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از فعالیت در فضای مجازی و فعالیت در گروه‌های سیاسی و احزاب محکوم گردیده است.
اتهام داود رضوی اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی اعلام شده است که مصادیق آن عضویت در هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و‌حومه، تجمع روبروی مجلس و شهرداری برای مسکن و مطالبات کارگری، ساماندهی اعتراضات کارگری در شرکت واحد، شرکت در اجلاس سازمان جهانی کار، ارتباط با همکاران سندیکایی همانند حسن سعیدی و رضا شهابی، و‌نیز دیدار با ۲ معلم سندیکایی فرانسوی بوده است.
داود رضوی در ۵ مهرماه ۱۴۰۱ دستگیر شده و بعد از تحمل ۸۲ روز بازداشت در بند ۲۰۹ و ۲۴۰ ابتدا در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۱به زندان تهران بزرگ و سپس در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ به بند ۶ زندان اوین منتقل گردید. وی در این مدت براساس حقوق به اصطلاح قانونی که فقط روی کاغذ اعتبار دارند اما برای کارگران و‌مردم محروم اجرایی نمی‌شوند، می‌بایست تا زمان صدور حکم با وثیقه بیرون زندان باشد که عملا اجرایی نشد.
حکم داوود رضوی نشان می‌دهد که پیگیری مطالباتی همانند مسکن، دستمزد و اتحاد با همکاران و ایجاد سندیکای کارگری برای پیگیری این مطالبات از نظر قوه قضائیه و‌ حاکمیت اقدام علیه امنیت ملی محسوب می‌شود، حقوقی که دولت ایران آنرا بر اساس مقاوله‌نامه‌های بنیادین سازمان‌جهانی کار باید رعایت‌کند.
تلاش برای مسکن بهتر و یا دستمزد بالاتر اقدام علیه امنیت ملی محسوب می‌شود چرا که امنیت ملی یعنی امنیت کارفرمایان و تلاش برای زندگی بهتر یعنی به خطر انداختن امنیت کارفرمایان و‌حکومت آنها.
سندیکای کارگران شرکت واحد صدور این حکم ضد کارگری را محکوم نموده و خواستار توقف این حکم برای داود رضوی و همچنین لغو پرونده سازی و اتهامات بی پایه و اساس برای داود رضوی و‌ دیگر اعضای زندانی سندیکا حسن سعیدی و رضا شهابی می‌باشد.
کارگر زندانی آزاد باید گردد
زندانی سیاسی آزاد باید گردد
چاره کارگران وحدت و‌ تشکیلات
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۷ خرداد ۱۴۰۲
*جان باختن یک کودک کار در دیواندره بر اثر انفجار
بر اساس گزارش منتشرشده، روز دوشنبه ١۵ خرداد ماه ١٤٠٢ یک کودک کار به نام سروش عبدالله‌زاده، ده ساله و اهل شهر سقز بر اثر آسیب‌دیدگی شدید ناشی از انفجار گاز در دیواندره جان خود را از دست داد.
این کودک ده ساله چند روز پیشتر، متعاقب انفجار گاز در محل کارش در شهر دیواندره به شدت مصدوم شده و به مراکز درمانی منتقل شده و بستری شده بود که در نهایت در اثر شدت جراحات وارده جان باخت.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*مرگ ومصدومیت 2 کارگرکارخانه روکش لاستیک راوردرحادثه ریزش دیوار
روز سه شنبه 16 خرداد، بر اثر ریزش دیوار کارخانه در حال ساخت روکش لاستیک راور در استان کرمان یک کارگر 30 ساله جان خودرا ازدست داد ویک کارگر دیگرمصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.
*جان باختن کارگر خدماتی شهرداری مشهد بر اثر تصادف
صبح روز چهارشنبه 17 خرداد،یک کارگر خدماتی شهرداری مشهد حین کار در حاشیه میدان استقلال براثر تصادف در دم جان باخت.
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

 

اخباروگزارش های کارگری 18 خرداد ماه 1402
- ادامه کنش های کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان برای احقاق حقوق برحقشان وتهدید صدها کارگر حق طلب از طرف شرکت پیمانکاری رضوان درود به اخراج ازکار
- نامه‌ی تشکل‌های مستقل دانشجویی دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران و نزدیک به ۲۰۰ تن از دانشجویان این دانشکده در اعتراض به تداوم سلب حق تحصیل و ممنوع‌الورودی محمد شباهتی، فعال صنفی-دانشجویی و از بازداشت‌شدگان جنبش زن زندگی آزادی
- بلاتکلیفی یک دانش‌آموز در بازداشت
- سرانجام مبهم پرونده روح‌الله مردانی، فعال صنفی
- عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت برهان سعیدی در زندان اطلاعات سنندج
*******
*ادامه کنش های کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان برای احقاق حقوق برحقشان وتهدید صدها کارگر حق طلب از طرف شرکت پیمانکاری رضوان درود به اخراج ازکار
طبق اطلاعیه کارگران زحمت کش راه آهن ناحیه کرمان با وجود ده سال تلاش بی وقفه برای شرکت رضوان درود و کار کردن در دمای 40 درجه آیا حق سنوات ندارند که ده سال است و سنواتی دریافت نکرده اند؟؟
چرا کارگری که بیش از حق خودش نمیخواهد باید اخراج شود؟؟
خطاب به جناب آقای مسعود نقدی نژاد رئیس شرکت رضوان درود: اقای نقدی نژاد این کارگران بغیر از حقشون هیچ چیز دیگری نمیخواهند و فقط میخواهند قراردادشون رو طبق اداره کار ببندید . این خواسته زیادیه که باعث اخراج ۳۵۰ کارگر زحمت کش شده؟
ایا کسی پاسخگوی زحمات این کارگران نیست؟؟
ایا این گره به دست مدیر کل و حراست و... هم باز بشو نیست؟؟
پس چه کسی، چه نهادی میتونه جلوی این همه ظلم رو بگیره؟؟
لازم به یاد اوریست با اعتصاب های مکرر این کارگران و نواحی دیگر راه آهن هنوز حق و حقوق قانونی این کارگران پرداخت نشده و اهرم شرکت های ظالم راه آهن اخراج کارگران هست و آقای صالحی هم در خواب خرسی بسر میبرند و حتما در تعطیلات هستند که اصلا گوش شان هم بسته هم و هیچ خبری از ایشان نیست بجز زمانی که میخواهند چیزی را افتحاح بکنند واقعا شرم آوره
گزارشی بقلم یک کارگر:
نامه اخراج ۳۵۰نفر کارگر رو زده
بیمه هم این برج پرداخت نکرده
گفته امضا نکنید قرار داد رو سر برج همه اخراجن
آخه مگه غیر از حقمون چی میخایم
قرار شد قرارداد رو درست کنه حالا هم
میخاد اخراج کنه

یادآوری:
ادامه اعتصاب کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌ آهن درود کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای ششمین روز
روز سه شنبه 19 اردیبهشت برای ششمین روز متوالی، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌ آهن درود کرمان(شرکت رضوان درود)به اعتصابشان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات وعدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ادامه دادند.
گزارشی از اعتصاب به قلم یک کارگر:
اعتصاب کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راه آهن کرمان
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲
امروز هم اعتصاب ادامه داره از بافق تا بم
هیچکس جواب ۴۰۰ نفر کارگر رو نداده
لازم به ذکر هست این اعتصاب از چند روز پیش شروع شده و ادامه دارد این کارگران با شرکت رضوان درود کار میکنند
سنوات چند سال را شرکت پرداخت نکرده
*نامه‌ی تشکل‌های مستقل دانشجویی دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران و نزدیک به ۲۰۰ تن از دانشجویان این دانشکده در اعتراض به تداوم سلب حق تحصیل و ممنوع‌الورودی محمد شباهتی، فعال صنفی-دانشجویی و از بازداشت‌شدگان جنبش زن زندگی آزادی
با شروع خیزش مردمی در اعتراض به قتل ژینا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد در شهریورماه ۱۴۰۱، دانشگاه، این سنگر همیشه پایدار در مبارزه با ستم و بی‌عدالتی، به سرعت به صحنه‌ی اعتراضات بدل شد. همزمان با فراگیرشدن بی‌سابقه‌ی اعتراضات در دانشگاه‌های سراسر کشور هم‌پا با جنبش زن-زندگی-آزادی و نقش غیرقابل انکار جنبش دانشجویی در تداوم و خاموش نشدن صدای اعتراض و حق‌‌خواهی مردم، ماشین سرکوب در دانشگاه‌ها نیز به کار افتاد. ایجاد ارعاب و ضرب‌وشتم در محیط دانشگاه، تهدید و ارعاب خانواده‌‌ها، ممنوع‌الورودی و بازداشت توسط نهادهای امنیتی بیرون از دانشگاه، تنها بخشی از ابزارهای دانشگاه با هدف سرکوب و خاموش کردن صدای خاموش‌ناشدنی دانشجویان در همراهی با این جنبش عظیم مردمی بود.
حال و پس از گذشت نزدیک به هشت ماه از اعتراضات، دانشگاه‌ها با توسل به تغییر سراسیمه‌ی آیین‌نامه‌‌های انضباطی و برگزاری کمیته‌های انضباطی فله‌ای، بیش از پیش به دنبال پروژه‌ی تصفیه‌ دانشگاه و حذف دانشجویان و اساتید همراه با دانشجویان در سراسر کشور هستند. کمیته‌هایی که به طور مشخص از طریق احکامِ «اخراج»، «تعلیق» و «ممنوع‌الورودی»، حق تحصیل و حضور دانشجو در دانشگاه را نشانه گرفته‌اند.
در راستای سیاست سرکوب فراگیر و سراسری دانشجویان، دانشگاه تهران نیز در مدت اخیر به شکل گسترده دانشجویان را به کمیته‌ها فراخوانده و تعدادی از این دانشجویان با هدف تصفیه‌ دانشگاه مشمول احکام سنگین کمیته شده‌اند‌.
در روزهای اخیر حکم کمیته‌ی انضباطی محمد شباهتی، دانشجوی کارشناسی انسان‌شناسی دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران، فعال صنفی-دانشجویی و از بازداشت‌شدگان جنبش زن، زندگی، آزادی در جلسه‌ی تجدیدنظر عینا تایید شد و وی به دو ترم تعلیق از تحصیل با احتساب در سنوات محکوم شد.
این درحالی‌ست که کمیته‌ی انضباطی در حکمی غیابی‌ در شهریور ماه سال ۱۴۰۱ و در آستانه‌ی قیام ژینا، این دانشجو را با سه عنوان محکوم کرده بود. درحالی که هیچکدام از این سه عنوان شامل تعلیق نبود، سامانه‌ی آموزشی این دانشجو با هدف اعمال فشار بیشتر به شکل فراقانونی بسته شده بود و ترم گذشته نیز برای وی با محرومیت از تحصیل سپری شد. همچنین محرومیت از تحصیلِ فراقانونی این دانشجو که در پی اعتراض دانشجویان این دانشکده به تفکیک جنسیتی در زمین فوتبال رخ داده بود، علی‌رغم پیگیری‌‌های قانونی در ترم جاری نیز تداوم یافت و اکنون وی به دو ترم تعلیق دیگر نیز محکوم شده است.
در ادامه‌ی روند فشار و حذف این فعال صنفی-دانشجویی، وی در میانه‌ی جنبش ژینا به دانشگاه و خوابگاه ممنوع‌الورود شد و در ادامه در روز دانشجو (۱۶ آذر ۱۴۰۱ ) در درون دانشگاه و توسط اعضای حراست همراه با ضرب‌وشتم شدید، بازداشت و به نیرو‌های امنیتی تحویل داده شد.
مسئولین دانشگاه در روند رسیدگی به هر دو پرونده‌ی این دانشجو، حتی به آیین‌نامه‌ی انضباطی‌ دانشگاه که هر بار با حذف بیشتر حقوق دانشجویی، بیشتر و بیشتر بر ضد دانشجویان عمل می‌کند هم پایبند نبوده‌اند. احضار غیرقانونی، تنظیم حکم غیابی، بستن سامانه‌ی آموزشی بدون حکم تعلیق، ممنوع‌الورودی بدون حکم و ابلاغ، عدم ارائه سند و مدرک برای نزدیک به ۱۰ عنوان اتهامی و تهدید صریح به اخراج در جلسه کمیته و در آخرین اقدام، عدم ارائه‌ی معافیت تحصیلی و خدمات آموزشی، تنها بخشی از این روند‌های غیرقانونی در فرایند اعمال فشار و حذف این دانشجو و احتمالا بسیاری دیگر از دانشجویان است.
تلاش برای تصفیه‌ دانشگاه از دانشجویان و اساتید آگاه و معترض که با انقلاب فرهنگی آغاز شد تا به امروز با اشکال مختلف ادامه داشته است. اخراج و تعلیق از دانشگاه، ستاره‌دار کردن، گزینش‌‌های پس از کنکور، همه و همه ابزارهایی برای سلب حق تحصیل -به‌عنوان بنیادی‌ترین حق دانشجویان- بوده‌اند. تلاشی که نه تنها جنبش دانشجویی را متوقف نکرد بلکه خود عرصه‌ای در مقاومت و اعتراض در برابر سرکوب در دانشگاه‌ها را گشود. این‌بار نیز ما تشکل‌ها و دانشجویان دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه تهران اعلام می‌کنیم که در برابر تصفیه‌ دانشگاه و تداوم سلب حق تحصیل هم‌دانشگاهی‌هایمان ساکت نخواهیم نشست و تا بازگشت محمد شباهتی به تحصیل و به محیط دانشگاه به مقاومت و اعتراض خود ادامه می‌دهیم.
برای دیدن امضا‌کنندگان این نامه به لینک زیر مراجعه کنید:
https://shorturl.at/bhkqA
*بلاتکلیفی یک دانش‌آموز در بازداشت
دانش‌آموز ۱۶ ساله فرهاد نوایی اهل روستای ترشکان از توابع مهاباد، که اوایل آبان ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی ربوده شده بود،کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می‌برد.
بر اساس اطلاع از منبع موثق، فرهاد سال‌ها پیش پدر خود را از دست داده و مادر او نیز از اعضای بسیج است که او را رها کرده و به تهران رفته است.
همین منبع اطلاع می‌دهد که برای فرهاد وثیقه‌ی دو میلیارد و نیمی خواسته‌اند. گفته شده که در دوران بازداشت و با شکنجه‌، فرهاد را مجبور به اعترافات اجباری کرده‌اند.
#دانش‌آموزان_خط_قرمز_ما_هستند
#ژن_ژیان_ئازادی
برگرفته از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*سرانجام مبهم پرونده روح‌الله مردانی، فعال صنفی
بعد از رد و بدل شدن چندباره، پرونده از دلفان لرستان سر در آورد و منجر به دستگیری و زندان شد.
در کمال بی‌عدالتی آشکار با وجود وقایع شرم آور اتفاق افتاده در آنجا با عدم‌صلاحیت استان لرستان مواجه شد و دوباره پرونده رهسپار کرج شد.
در مرحله اول در شعبه سوم دادگاه انقلاب کرج با وجود ایرادات اساسی شکلی و محتوایی و عدم وجود هرگونه مصداق مجرمانه در پرونده به ۶ ماه حبس تعزیری که بمدت ۵ سال تعلیق گشت مواجه شد، با اعتراض به این رأی باطل، پرونده به شعبه ۱۲ تأئید نظر استان البرز ارجاع شد تا پس از طی چرخه ای باطل به تأئید برسد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن صدور چنین حکمی برای این فعال صنفی، خواهان توقف فوری این احکام و نیز آزادی بی قید و شرط تمامی معلمان زندانی می‌باشد. همچنین این شورا همواره تاکید می‌کند که بازداشت فعالان صنفی هرگز نمی‌تواند مسیر مطالبه‌گری را مسدود نماید.
*عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت برهان سعیدی در زندان اطلاعات سنندج
برهان سعیدی از فعالین کارگری سنندج که روز پنجشنبە ۲٨ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲، پس از احضار به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد، علیرغم سابقه بیماری قلبی از دسترسی به رسیدگی پزشکی و داروهای خود محروم شده است. آقای سعیدی دارای ناراحتی قلبی می‌باشد و مسئولان اداره اطلاعات سنندج با وجود درخواست آقای سعیدی مبنی بر نیاز فوری به دارو، به وضعیت وی رسیدگی نکردەاند و این نگرانی خانواده او را درباره وضعیت سلامت وی افزایش داده است.
منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید